Sziasztok!
Papillon, jó, hogy tudtál jönni kicsit bővebben is. Szüléstörténetet jó volt olvasni, örülök, hogy szép élményként maradt meg neked is! És annak is örülök, hogy kipihentebb vagy egy kicsit.
Én Samu születése után két hétig tök K.O. voltam, most meg az első pillanattól pörgök... Ki érti ezt?
Nemlajos, húzós éjszakákat sajnálom. Remélhetőleg Döme a hasfájós akciókat átteszi inkább nappalra. Samu volt borzasztóan hasfájós, szóval ismerem az éjszakába nyúló bömbiket... Kata ebből a szempontból még kérdőjel, nagyon kicsi, ki tudja mi lesz néhány hét múlva. Most konkrétan 5 órája alszik a picilány - ilyen sem volt még. Az előbb fejnem kellett, mert a cicik épp szétdurrannak...
Katka, örülök, hogy Peti már éberebb. Annak még inkább, hogy megtaláltad a csomókat és sikerült a masszázs. Láztalanság jó jel!
Gyöngyi, mi az a tejkő? elég szörnyen hangzik...
Anna, te kérdezted a kerülendő ételeket, italokat, én egy ilyen listát találtam:
"Bizonyos ételeket eleinte óvatosan együnk, és ha hasfájást tapasztalnánk a hatására érdemes teljesen elhagyni.
Ezek az ételek/italok:
- K-betűsek: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb... egészen extrém esetben akár a krumpli is
- Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb...
- Hagyma - ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet
- Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb... hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl multi) van valami citrusféle
- Cseresznye, esetleg sárgadinnye
- Tejtermelést serkentő szerek - főleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni - gyakran hasfáját okoz a babáknál
- Tej - ebből maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szűnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is esetleg
- Tojás - allergiát válthat ki
- Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb...- igen komoly allergizáló hatásuk lehet, ezektől jó darabig óvakodjunk
Amit lehet, és tejszaporító is:
- Tészta - lehetőleg jó sok
- Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi
- Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális
- Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.
- Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja
Innivalók:
víz, víz, víz, teák, alkoholmentes sör, baracklé, birsalmalé, macikávé
Mamacsibe, jó hogy jelentkeztél! 22 és fél óra vajúdás? Hú, az kemény lehetett! Ha lesz időd, energiád, majd meéséljed el, mi is történt, és persze, hogyan telnek a napjaitok négyesben.
Gabka, továbbra is drukkolok, hogy mielőbb jöjjön a picur! Depit sajnálom, ha segít, akkor gyere és "panaszkodj" - sokat segít, ha kiírod magadból.
Csibb, örülök, hogy továbbra is minden jól alakul Mátéval. Fanni nagyon tündér lehetett, hogy megsimogatta monitoron keresztül. Nálunk is hozott ajándékot Kata Samunak, és minden nap voltak bent apjával a kórházban látogatni. Tudom, hogy teljesen más szituációban, de úgy láttam, ez nagyon sokat jelentett Samunak. A kapott ajándékot azóta is mindenkinek mutogatja
Lépek, meglesem a kiscsajt és megkérdezem tőle, h egész nap akar-e eludni...
RÉ