A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zümis, ne szórakozz! Örülünk ha jössz :) négy gyerek mellett meg nem csoda, hogy nem tudsz gyakran, nekem ez az egy is néha meghaladja a képességeimet!

Elif, sajnálom, hogy így le vagy fáradva, remélem, Efe kigyógyul ebből hamar. Ladmon írta még asszem korábban, hogy Esztikének is fájt a pocakja a Laktoherbtől.

Julcsi, én is a tavaszi szelet szoktam énekelni altatáshoz :D jó napotok van?

Gjéti, örülök, hogy javulsz, csak így tovább :)

Bjuti, 7 órán keresztül vigasztalhatatlanul sírt??? Nem csodálom, hogy becéloztad az ügyeletet, én már az egy órástól is megijedek/lefáradok. Nem kell visszafogadni, mert ki se voltál taszítva :D

Millye, szerintem ha nem hagyod magadra telepedni a melót, hanem első a család, és jól is esik dolgozni, akkor miért ne? Nyilván nem arról van szó, hogy reggel hattól este tízig güzülsz, és rá se nézel a gyerekeidre. Én mondjuk nem tudnék még dolgozni, de ha kedved is van hozzá, szerintem csináld.

Voltunk ultrahangon Adrival, nagyon jó kislány volt, csak a koponyavizsgálatnál pityergett kicsit, a hasi alatt szépen nézelődött, meg barátkozott a doktornénivel (aki nagyon kedves volt). A petefészkében mindketőőben talált tüszőt a doktornéni, ami álítólag a szoptatott lánycsecsemők nagyon nagy részénél van, az anyai hormonok miatt, ha majd abbahagytuk a szopit, kell menni újra, hogy rendben van-e. Veséi meg a normális felső határértékén, amit ugyan nem látott problémának a doktornő, de azért szeretné később azt is még ellenőrizni. Szóval összességében nincs mi miatt aggódnom, de azért persze jobban örültem volna, hogyha azt hallom, hogy 100%-ig minden rendben van. Borult a napirendünk, úgyhogy most már kellett engedélyeznem egy nyugtató cicizést, mert elég komoly hiszti kerekedett nemrég...

KépKép

KépKép
stelly

Korkülönbség: Mi is azt beszéltük meg Tomival, hogy kb két év legyen, mert jó lenne, ha el tudnának játszani együtt majd. (Meg így ha minden jól alakul, és tudjuk fizetni a lakást, meg mindent... :roll: akkor valószínűleg majd csak a második után mennék vissza dolgozni.)
Mondjuk nálunk elég nagy a szórás, nővéreim öt és tizenegy évvel idősebbek nálam, öcsém 11 évvel fiatalabb (nővéreimmel nem ugyanaz az anyukánk), és így is remekül megvagyunk, de nyilván nagyobb nővéremmel nem babáztunk együtt, meg öcsémnek is inkább pótmama voltam, mint játszótárs. Persze a nagy korkülönbségnek is vannak előnyei, én nagyon szeretem az összes testvéremet, de kiskoromban mindig vinnyogtam anyunak, hogy szeretnék egy tesót otthonra is, akivel lehet játszani :lol: :lol: :lol: akartam volna én ikertesót is, és elég hosszú időbe telt megértetni velem, hogy arról már lecsúsztunk :D

KépKép

KépKép
stelly

Millye, igen hatásos volt, meg az én letolásom is! Nagyon mérges vagyok rá! :x

Eszter, legközelebb biztos 100%-ig rendben lesz biztos minden, de most is minden ok, ez a lényeg! :)
zsu83

ladmon: tegnap ota probálom ha ásit lerakom.és mükszik. jo néha nem alszik el 20 perc alatt mint ahogy a könyv irja, de
én már ennek is örülök.
zetibebi: én énekelni szoktam, olvasni vagy egyszerüen csak magyarázok neki, játsziszönyegen rázogatom neki a különbözö
csörgöket stb.
kangu: nekem is sokat fáj a fejem, sztem a kimerültség jele ez.
julcsi: nálunk is kicsit hosszabb idö amig elalszik mandarin.
zümis: gyere mindig amikor tudsz!!
elif: hivd ki az orvost, biztos ami boztos. a tesoméknál is igy volt, akkor elküldték uh-ra. kapott egy ugynevezette AR(anti
reflux) tápszert és ha szopizott vmi csöppeket. utána nem mondom h nem bukott de 100x jobb lett töle. nálunk is van, csak nem mindig jön ki,(he ki is jön nem sok)
hanem csak nyeli vissz mert megáll utközben és visszafolyik. de kinövik egy idö után.
panna: hát én ezt nem értem h ti megkapjátok a kettöset mi meg :-(, pedig ausztria és németo majdnem uaz. hát most utána fogok kérdezni még1x. nekem ez olyan fontos lenne.
legalább papirilag lenne vmi köze magyarországhoz és az én származásomhoz.
azon gondolkoztam már h néha lehet azért nincs kaki mert pl ha elmegyünk vhova és nem érünk haza etetésre akkor csak tápot kap. különben pedig 2/3 tej a többi tá és lehet ez kavarja meg a kis hasát.
bogi: én is ugy tudom ha tászert kap a baba akkor kell neki inni adni.
millye: én is azt mondom, ha neked szükséged van egy kis melora, ne hallgass másra. ettöl nem vagy rossz anya, arra forditotd a szabadidödet amire csak te szeretnéd.
zsu: férjednek jobbulást.

ha szoba került a kálcium. ti szedtek vmit? mert a terhességem alatt szedtem de h most jo lenne e azt nem tudom.

na most megyünk a paphoz, keresztelöt intézni. ti hogy vatok ezzel. máj 31én szeretnénk, pünkösd is és 1 éve h összeházasodtunk a templomban. jo passzolna

Kép
Kép
nicko

Nicko, Stelly: Nektek is köszi a biztatást munka ügyben! Most már elhiszem, hogy nem csinálok rosszat! Nem is értem, hogy anyu miért ellenkezik kézzel lábbal ellene... :?

Stelly: Az a jó, hogy túl vagytok a vizsgálaton!
A kontroll vizsgálaton biztos, hogy minden rendben lesz!

Nicko: Én nem szedek kalciumot és semmilyen vitamint... gondolom nem ártana... majd rákérdezek ma a doktornőre, hogy szükséges-e mert úgyis jön hozzánk. Mi nyárra terveztük a keresztelőt, de még nincs kitalálva a pontos dátum... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye.. én is dolgozom :oops: Vagyis dolgoznék, ha tudnék, fél kézzel elég nehéz. Zéti mellett kb napi 2-3 órám van, amikor mindkét kezem szabad, ekkor meg a házimunkát alig győzöm megcsinálni.

Egyébként nekem az a véleményem, hogy ettől nem lesz rossz anya valaki, ha nem a gyerektől veszi el az időt. Amikor a kicsi alszik, az ember arra fordítja az idejét, amire akarja.
Ha meg főleg elégedett leszel a munkával, az tiszta haszon, mert bolgogabb anyuci =kiegyensúlyozottabb gyerek.

Én amúgy ellennék meló nélkül, de mivel saját cég, vannak muszáj dolgok, amiket nekem kell megcsinálni.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kangu pont ez a kérdés bennem is felmerült ma délben, hogy hogyan lehet őket egyszerre ringatni :roll: Olivér büfizni akart, de azt csak ölben lehet, Zétinek a füle fáj, nurofennel aludt el nagy nehezen. Tök gyakran eszembe jutsz ám a három kicsivel :)

Andabella én is hiányolom ám a pocakot :D Nagyon fura, könnyűnek érzem magam, sőt volt olyan többször hogy félálomban belémnyilalt hogy te jó ég, hol a pocak? De ha nincs pocak hol a baba? Aztán oldalra nézek és ott szuszog :D

Zümis szívesen látunk bármikor! Ne viccelj! Amennyi hülyeséget összehordok ennyi erővel már engem is kirúghattak volna a többiek :D

Andus kitartás, és próbálj enni valamit, ha mást nem dobj össze valami szenyót, és szedj vitamint, az biztos jót tesz a tejnek is meg a te erőnlétednek is! Szerintem én már elnyúltam volna a padlón ha nem szedek vitamint, a megmaradt gravidát kapkodom ész nélkül.

Efének is jobbulást, szegényke!

Pandus az ismerősötök altatási módszeréről olvastam valahol, talán pont a suttogóban? Azt írták, hogy ez az otthagyós módszer úgy működik hogy a baba egy idő után megtanulja hogy a sírására nem válaszol senki és ezt úgy éli meg, hogy nem számíthat segítségre és inkább már nem is sír, de a problémája attól ugyanúgy fennál pl az éhség vagy egy bennmaradt büfi. Ezt nyilván olyan valaki írta aki sírni hagyás-ellenes.
Tápszer: Zétinek is váltania kellett, amivel kezdtünk attól hányt és nagyon sokat bukott is, nem tudta megemészteni. Asszem az milupa volt, és a mildibé vált be végül. Érdekes, ha jól tudom ugyanaz a gyártója a kettőnek.

Gőgicsélés: Olivér egyáltalán nem gőgicsél!!! :( Már akartam is kérdezni ti hogy álltok, a síráson és a kakanyomás közbeni nyögésen kívül semmilyen hangot nem ad ki! Mamapara indul…hétfőn rákérdezek a védőnőnél…

Julcsi nálunk is a tavaszi szél van porondon :D Hát valóban melós egyedül, apa egész héten fél9kor jött mert túlóráztak, szombat-vasárnap is, de akkor „csak” ötig. Mostmár gondolkozik hogy szombaton nem megy be ezen a hétvégén. Barátok: voltunk ma a gyógyszertárban itt a faluban, és összefutottam egy utcabeli lánnyal (az utcánkban összesen 6 ház van, ebből 5 házban laknak úgyhogy elég kis közösség) és kiderült hogy januárban született neki a Lilla baba, úgyhogy ha jobb idő lesz remélem összefutunk majd babakocsival.
A szülésnél meg…részben az én hibám, mert nálunk most az van, hogy apa eléggé megváltozott, a sok munka, a nem túl barátságos munkatársak megkeményítették, és felvett jópár olyan szokást ami nekem nagyon nem rokonszenves, viszont én hülye sosem szóltam semmiért, nem mertem rövid pórázra fogni nehogy megutáljon. Viszont emiatt úgy összegyűlt bennem a sok sértődés hogy lassan bármiért ki tudnék csattanni, de még mindig nem történt meg. (hajaj, kezdek hosszú lenni, bocsi, aki nem akar nyavajgást hallani ugrasson) Az egyik ilyen rossz szokása hogy teljesen elhanyagolt amíg terhes voltam, több fülem van mint ahányszor megsimogatott, kedves szava sem nagyon volt hozzám, mármint sosem veszekdetünk (pont ez a baj) de nem is volt kedves hanem olyan semmilyen. Már ott tartottam, hogy ha eljön az idő akkor nem engedem be a szülőszobára, ha végigcsináltam ezt a nem is könnyű terhességet egyedül akkor hadd arassam le egyedül a babérokat. Éppen ezért mikor görcsölni kezdtem hajnalban nem is szóltam neki, gondoltam minek, nincs semmi akkor sem ha tud róla. Aznap péntek volt, felébredt hatkor mert mennie kellett dolgozni (egyébként fél nyolcra kell mennie de ez is egy új szokás hogy hamarabb ébred reggel hogy leülhessen a net elé…) szóval felkelt, én ott pakolásztam a cuccaimat, ő gépezett, látta hogy duzzogok, kérdezte mi van, mondtam hogy görcsölök és hogy rendszeres és hogy ez már „az”. És tényleg nem történt semmi!!! Gépezett tovább, aztán elment munkába, bár azt én mondtam hogy menjen mert azt gondoltam ebből csak este lesz baba. Mondta hogy szóljak ha mennie kell és adott egy puszit és elment dolgozni. Na gondolhatjátok. Aztán egyik estére Olivér szétrágta a cicim, és sírva szoptattam úgy fájt, szegény a tejjel együtt itta a vérem is (bocsi), szóltam éjfél körül hogy hozzon egy szilikonos védőt mert megőrülök, és nem tudott elmenni a teszkóba mert megivott egy sört, nem vezethetett. Na ezen annyira kibuktam, hogy amíg én sírva küzdök kétóránként hogy enni adjak a szintén síró babának ő egyrészt sörözik, másrészt simán a sorsunkra hagy. Akkor is csak annyit tettem, nem szidtam le, hogy írtam egy sms-t hogy nem attól vagy f.sza gyerek hogy bemégy a műtőbe (mert neki az volt a teljesítmény hogy be mert menni oda) hanem ha éjfélkor elmégy a boltba a gyereked miatt. Na ez után összekapta magát egy pár napra. Bocsi hogy hosszú, de olyan jó hogy kijött, senkinek nem tudom elmondani ezeket, és olyan rég nyomaszt. Most sem felhőtlen a viszony, sosem veszekszünk, még egyet is értünk nagyjából mindenben, de inkább már csak gazdasági közösségben élünk, nem annyira érzelmi, és ez tök sz.r :roll:
Ha már összeszedtem magam és meg mertem írni így a nagy nyilvánosságnak kíváncsi vagyok mit szóltok. :oops:

Felébredt Zéti, megyek, bocsi a nyávogásért.
:oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Millye, a tejcim nagyon nem akar jönni... :?

Igen Zsuzsi, apa vitt WC-re, mert egyáltalán nem voltam hajlandó
kórházba menni. Az orvos járt hozzám. Tényleg nagyon aranyos volt,
bármit megcsinált, Olit is ellátta és engem is. :)

Vera, Olim imád gőgicsélni. :D

Kép

Kép
gjéti

millye,nicko: adnék én teát, vizet is cseppemnek de fintorog, egyenlőre nem hajlandó inni. A tápszert elsőre elfogadta.

millye: meló: minden tiszteletem a tied ha baba mellett tudsz dolgozni - mit dolgozol? - és a te döntésed, ha neked így jobb. A babának is jobb ha te jól érzed magad.

bjuti: tejecske ugyanúgy áll, 90 %-ban pótólni kell sajnos. Úgy döntöttem nem próbálkozom semmivel, nem görcsölök jobban. A fejést is próbáltam, lehet hogy nem elég kitartóan, de ha egyedül vagyok Fügével akkor nem is megy. Szóval amíg egy csepp is van, addig szopizunk.

zetibebi:
kitartás neked, baromira nem lehet könnyű. Mi is tegnap anyuék előtt összevesztünk, illetve én zokogva kiabáltam, mindezt közvetlenül szopi előtt. Biztos hogy szegény Füge megérezte, és átszopizta az idegességet, mert következő kajáig nem is aludt, pityergett, nyüszizett, köhécselt, tüsszögött..szóval mindent. Lehet hogy jobb lenne néha kiadni magadból a dühöt és jól elküldeni őt a fenébe. A babát ketten akartátok, igenis segítsen és legyen figyelmesebb veled, veletek. Bocsánat ha sok voltam :oops:

Kép
budabo

Tesó kérdés: mi úgy tervezzük, hogy jövő év elején kezdjük el a tesóprojektet. Aztán, ha minden jól megy lehet, hogy jövőre már két babó lesz a fa alatt karácsonykor... :lol:

Millye: Sztem inkább büszke lehetsz magadra, hogy a pici mellett még van időd és energiád dolgozni is... Én biztos nem lennék rá képes!!! És mivel nem a Picitől veszed el az időt, ezért aztán ettől még igazán szuper anyuka vagy!!!

Zvera: szomorúan olvasom, amit írtál... ha megengeded, hogy javasoljak valamit mindenképp beszélj pároddal! Ugyanezeket ilyen szépen neki is el kellene mondanod.... Biztos, hogy ő is érzi, hogy valami nincs rendben... Csak a pasik hajlamosak a homokba dugni a fejüket... Biztos, hogy rengeteg energiád felemészti a két gyerkőc, és rossz érzés lehet, ha úgy érzed, hogy teljesen magadra maradtál... Pedig biztos vagyok benne, hogy Apa értetek dolgozik annyit... Hogy ha beszélnél vele, akkor elmondaná, hogy úgy érzi, hogy neki kell megteremtenie az anyagiakat a családnak, és ez igaz is... Ne hagyd, hogy kihűljön a kapcsolat! Itt ez a két csodás gyerek, és biztos vagyok benne, hogy Ti is szeretitek egymást... Szánjatok egymásra egy pár percet, hogy tudjatok beszélgetni... Muszáj valami kompromisszumot kötni.... Nagyon drukkolok nektek!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Andus70: Egyébként igazad van mert észrevettem, hogy olyan jól alszik a fiam amikor a munkámat csinálom... :lol: mintha érezné, hogy most anya dolgozik ezért én szundítok.... :lol:

Gjéti: Gondolom az antibiotikum miatt amit kapsz a lábadra nem is szoptathatsz... :? Próbáltad fejni? Meddig kell még szedned a gyógyszert? Most tápszert kap a fiad? Remélem nem kell sokáig szedned a gyógyszert és akkor hátha ismét lesz tejed mert ha a babát sűrűn szoptatod akkor talán megindul megint a tejtermelés... minden elismerésem a párodé, hogy segít neked!

Zetibebi: Jaj szegény... :shock: teljesen meg tudlak érteni, hogy kiakadtál... nem lehet könnyű... az ember egyébként is érzékenyebb... és vágyik egy kis segítségre ha más nem lelki segítségre, megerősítésre... próbálj vele inkább beszélni mert nem jó ha magadba tartod mert előbb utóbb kibukik megint belőled és annak nem lesz jó vége... jobb ha megbeszélitek a sérelmeidet és azt, hogy mi bánt mint magadban őrlődni... hidd el, hogy a baba is megérzi és nyűgösebb lesz...
Egyébként én is sokkal érzékenyebb vagyok a terhességem óta... sokkal hamarabb elérzékenyülök és pityergek... elég ha a baba fényképeit nézem vagy visszagondolok a szülésre... mert annyira megható...

Kép

Kép

Kép
millye

ZVera, nem nyávogás, mind kiöntjük itt egymásnak a "szennyest"! Abban amit leírtál, végülis te magad is írod, hogy az lenne a megoldás, ha ezeket a dolgokat átbeszélnétek. Vannak emberek, akik nem jönnek rá maguktól, hogy vajon mi nem tetszik (még ha szerinted egyértelmű is), ha nem mondod neki. Két ilyen szépséges gyerekkel nagyon boldog család tudnátok lenni, csak meg kell találni a közös nyelvet - ami nyilván meg is van, csak fel kell idézni :) azért az csak nem rövidpóráz, és megutálásra indok, ha azt mondod neki, hogy légyszi ölelj már meg, meg nyomj egy barackot a gyereked fejére, mielőtt leülsz a gép elé :)
Nemsokára jön a napsütéses idő, és akkor sokkal könnyebb a dolgok jó oldalát nézni :D

KépKép

KépKép
stelly

Elif: próbáld meg Efét gyakran büfiztetni evés közben, az is tud segíteni, megemelni az ágyának a fejvégi részét v. a matracot. Azért dokival beszélj!
Az infacol és az espumizán nekünk nem vált be. A hasfájása nem szűnt, sőt nem tudott kakilni magától! Mióta elhagytuk ezeket a sz@rokat, olyan ügyesen rotyizik és a hasa sem fájt már pár napja (kopp-kopp-kopp). Laktoherbről én is hallottam, h hasfájást okozott.

Körömvágás: bőrvágó ollóval szopi közben.

Zümis: jobbulást nektek! Nem csodálom, h ritkán tudsz jönni, nekem 1 gyerek is kiteszi a napomat, nemhogy 4+házimunka.

Zsu: Apának jobbulást! Gondolom ezután óvatosabb lesz.

Kangu: nektek is jobbulást kívánok! Apának sikerült új munkahelyet találnia?

Millye: ha neked jól esik és belefér az idődbe, miért ne tennéd? Én nem értek egyet azzal, h ha vki anya, akkor meg kell szűnjön, mint individum. Ha te jól érzed magad az a babádnak is jó, nem?

Szegény Zéti, a fülfájás nagyon rossz, gyógypuszit küldök neki!
Háááát Vera, sajnálom, h ide jutottatok, de nagyon fontos lenne, h higgadtan leüljetek megbeszélni a dolgot. Tudom, könnyű mondani, de ha csak gyűlik benned a feszkó, az egyszer úgy fog kitörni belőled, ahogy nem is szeretnéd. Na nem okoskodok tovább, de drukkolok, h ügyesen meg tudd oldani ezt a nem is kis problémát!
kreiszi

Budabo: Ha teát adsz neki akkor nem ízesíted meg? Csak natúr adod neki vagy teszel bele édesítőt?
Neked is köszi a biztatást! Árajánlatokat készítek (Erősáramú kapcsolás és vezérlés tervekből,műszaki rajzból) és az anyagrendelésekben segítek... A számlákat az adminisztrációt és a banki dolgokat nem én csinálom most.... :lol:

Amy81: Igazán neked is köszönöm, hogy megnyugtattál! Jövőre én is szívesen szülnék... már csak a döntés hiányzik...

Kreiszi: Neked is köszi! De jó, hogy már nem fáj a babád hasa... mi még szenvedünk... :oops: remélem nem sokáig

Rendesek vagytok csajok, hogy önbizalmat adtok és megerősítetek a döntésemben!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.03.20 15:43-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Bogi: homeopátiás tejserkentőt nem próbáltál szedni?

Gjéti: ne add fel! Fejéssel elvileg fenntartható a tejtermelés, mégha kevesebb is a tej, de majd ha újra szoptathatsz Oli ügyesen visszahozza a rendes mennyiséget! Jobbulást neked!
kreiszi

Nicko, mi nyárra tervezzük a keresztelőt!

Zétivera, én is azt tudom javasolni amit a többiek, beszéljétek át Apával a dolgokat, sokkal rosszabb, ha magadba tartod, hidd el!

Gjéti, próbálj meg fejni, hátha beindul a tejci!

Kreiszi, én se adok semmit Bencusnak már hasfájásra, és az előbb akkorát rotyizott magától, hogy csak néztem! :shock:
zsu83

Dobok fel pár képet, aztán rohanok ciciztetni, mert felébredt Zéti. Ma először végre aludt 2 órát a kiságyban.

Anya ágyában a legjobb aludni:

Kép

Kép

Anyának meg ennyi hely marad:

Kép

Mit tehet a sejk, aki mit se sejt.... :lol:

Kép

...én és a kisöcsém.....

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

A keresztelőt mi is nyárra tervezzük, csak azt nem tudjuk kik lesznek a keresztszülők :D .
kreiszi

Zetibebi: Akartam sok okosságot írni, de már annyian leírták, hogy én nem szaporítom a szót! Sajnálnám, ha két szép gyerkőci anyukája és apukája szétmenne, szóval hajrá!

nicko: azért örülök, hogy valaki még talált hasznosat a könyvben rajtam kívül... :)

Esztergyerek továbbra is fekszik, ujjszopizik és hol alszik, hol nem. Most már komolyan aggódom. Ez a 3. napja így...

Jaaj és én is úgy szeretnék keresztelőt, de fogalmam sincs, hogy merre induljak. Mert nálunk még egyházi esküvő sem volt... Az kötelező? Meg kell előtte járni mindenféle előkészítésre? (Mint pl. esküvő előtt a jegyesoktatás vagy valami?)

Egyébként én is a kis korkülönbség mellett vagyok, de a szülőszobán már bejelentettem apjuknak, hogy mi egygyerekes család maradunk és punktum. Azóta is így gondolom... Sajna én nem vagyok az az ősanya típus... Pedig jó lenne egy tesó...

Haaaj, minnyá mehetek dokihoz... Húdejó!

ladmon

Ááá Andus, király képek! Imádom, ahogyan képesek az ágy közepén terpeszkedni! :D

ladmon

Andus: jók a képek!

Most néztem a közösön is a képeket, olyan jó nézegetni a sok szép kisbabát :D .
Kaandi, Botiról nincs kép! Alex rám is hasonlít, de Apukájára is :D .
kreiszi

Andus: Nagyon édesek a képek! :lol:

Ladmon: Nekünk se volt egyházi esküvőnk! Na ennek még utána kell érdeklődni, hogy is van ez! :roll:
zsu83

Kisangyalom végre elaludt... :D Már reggel 7 óta kínlódott szegénykém, de most úgy tűnik hogy végre tényleg mély álomba merült.

Tudom, hogy egy kicsit uncsi, de engem akkor is baromira bosszant, hogy nem működik a bűzelzárós szemetes... Valamit tuti én csinálok rosszul. Kreiszi, jól emlékszem, hogy te használod ugyanezt a márkát? Van benne egy "csapó"... az neked visszaugrik rendesen vagy neked lefele hajlik? És mennyire tolod le a pelust? Bocsi, hogy ezzel nyaggatlak, csak próbálom kitalálni, hogy mi lehet a baj...
Bár lehet, hogy tényleg a zacskó anyaga nem bírja ezt az erős szagot... Most jó alaposan kimostam a kukát és holnap veszek bele másik bélést. Kíváncsi vagyok, hogy úgy lesz-e változás... :?

Én eddig egyébként azért nem vágtam körmöt, mert nagyon gyenge volt neki és leszakadozott úgy, hogy egyszerűen le lehetett húzni. Most viszont már elég erős neki, ezt már csak vágni lehet sajna... 8)

Budabo: én is olvastam máshol is, hogy a tápszeres babáknak plussz folyadék is kell, de anélkül is nagyon sokat pisil, szóval kap elég folyadékot. De ha nálatok igényli a baba és még meg is nyugtatja, akkor az jó, ártani semmiképpen sem árt. Megissza Hanna is, de nem nyugszik meg tőle... :?

Nicko: mi mindketten magyar állampolgárok vagyunk, ezért a magyart alapból megkapja a baba. A németek meg azért adják meg, mert a férjem már több mint 8 éve él No-ban. De az EU elismeri a kettőst és mivel te magyar vagy, sztem nektek is meg kell hogy adják.

Panna
pandusika

bocsi, még ezt...
ezen a pózon szétröhögtem magam... :lol: :lol:

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

ezt le kell irnom most nektek!
anyukám még mindig itt van, lassan már ott tartunk h egy szot sem szolunk egymáshoz. ugy szeretném már kicsit magam csinálni mindent, h nem mindig vki ott ül mellettem és ,,figyel,,. nagyon hálás vok neki h segit és h itt van de tudjátok azota kb 10 percet nem beszéltem férjemmel. ha meg elmegyünk aludni én 1 perc alatt alszok. és még egy ölelés sem olyan ha ott van vki. már ugy kell bögnöm, nem birom és nem is akarom megbántani. biztos én is hibás vok, ugy megszoktam már h egyedül vok és csinálom a dolgom. lassan azt veszem észre h csak a férjemnek és a kicsi fiamnak élek, senki más nem érdekel. :( :( :( :( már direkt nyügnek érzem ha emberek közé kell mennem, nem akarok egy begubozott anyuka lenni akin log a fia

Kép
Kép
nicko

Andus: A Lányod annyira gyönyörű! :D Egyszerűen hihetelenül szép az a kép kettőjükről. :) Apja még aggódhat majd miatta... :lol: Zéti is, olyan békésen szendereg az oldalán...Kis vasgyúró, látszik, hogy jól táplálod. :wink:

Ladmon: Ezt a kell-e még egy gyerek kérdést lehet, hogy pár év múlva még másképp látod majd, nem? :wink:

Zetibebi: Először is köszönjük az őszinteségedet! Szerintem is az a legfontosabb, hogy megbeszéld vele, hisz Te így elfojtod a gondjaidat (és ezzel Magadat mérgezed), a Férjed pedig lehet, hogy észre sem veszi, hogy ennyi minden bánt Téged... :( Persze ilyen munkarend mellett nem lehet könnyű egyikőtöknek sem, akár alkalmat is találni arra, hogy leüljetek beszélgetni, de ez mindenképpen fontos, hiszen biztosan nagyon ragaszkodtok egymáshoz, és ott van a két gyönyörű gyermeketek!!! Drukkolunk!

Stelly: Köszönjük, jól, a Gyermek ma mormota, ma hat órát aludt napközben... Szerintem kialussza az elmúlt két napot. :D Így csúszott is egy-két evése, de biztos felébred, ha éhes. :wink:

Millye: Egyetértek a többiekkel, ami a Te lelkinyugalmadnak jó, azt tedd. :) Ha jólesik dolgozni, nosza!

Abencze: Jó, hogy jöttél!!! Csongiról és Fruzsiról is várjuk a képeket! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus, nagyon édes a kép! :lol:
zsu83

millye: a mecsek teát próbáltam és raktam bele cukrot, megkostiztam és finom volt. Ajánlották még az édeskömény teát is, lehet hogy kipróbálom.

andus: csodaszépek a képek

kreiszi: homeos bogyót is próbáltam, moremilket, teákat,fejést , a sűrűn cici miatta nem megy, alkoholmentes sör, sok hús, sok kaja, sok folyadék. :cry: Éjszakai alvás után reggelre van viszonylag több. Napközben nem tudok aludni, pedig lehet hogy az segíteni, illetve nagyon pihizni sem.

pandusika: nálunk is sok a pisi, de dokinő mondta hogy a tápszertől lehet szomjas.
És megtört a jég, ma először elfogadott folyadékot, 30 vizet bevágott. Illetve hazudok egyszer a kamillateát is megitta. Szóval próbálkozom.

Kép
budabo

Na már megint jöttem!
Dokibá feloldozott, megyek szexelni! :D

(Na persze nem ám, mert az alap-parám mellett nemrég azt is olvastam, hogy szex közben folyhat a tej... ) Komolyan mondom, annyit szenvedek rajta, mintha szülnöm kéne megint! 8)

ladmon

nicko: De anyud előbb utóbb hazajön, nem? Addig meg vagy megpróbálsz beszélni vele, vagy kivárod, míg hazajön. Amúgy meg attól nem leszel beszűkült, hogy most a gyerekeddel akarsz foglalkozni!

ladmon

Bjuti: Ne viccelj, Neked is mindig nagyon örülünk! :) Hiányoltunk is, mikor nem voltál... :wink:

Ladmon: Hajrá, hajrá, hajrá! :D

Nicko: Szerintem a kezdet kezdetén az ember hajlamos csak a férjére és a gyerekére koncentrálni, sokszor fáradt és nem biztos, hogy vna energiája másokra. Idővel ez jobb lesz! Nem tudsz beszélni Anyukáddal? Hiszen ha jóban vagytok, akkor biztos megérti. Vagy véletlenül azt nem érti meg, ha azt kéred, hogy menjen haza???

Mi holnap megpróbálkozunk egy vidéki túrával az Ember családjához... Kiváncsi vagyok. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andi, Zétény nagyon édes!!! :D

Köszi a jókívánságokat, próbálok fejni naponta többször is,
de egy-két csepp, és ennyi... :?
Az antibiotikum még kell egy ideig, nehogy romoljon a helyzet...

Holnap jönnek babalátogatóba a szomszédok.
Oli fiatalabb a másik babónál, aki 3 hónapos. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!
Annyira nincs időm idejönni!!! Ilyenkor meg már hulla vagyok....Vince csak fürcsi után alszik 5 órát(azt se mindig), aztán buli reggelig...egész nap ébren, csak mászkálva kézben, anyánál pihi, és ha kinn sétáltatom, így persze nem vagyok gépközelben..meg jönni-menni kell a nagyokért....hát mozgalmas...a többi időt meg a kajcsiztatás tölti ki :)
Szóval bocsi mindenkitől, pedig rettentően kiváncsi vagyok mindenkire, hogy mi van veletek, hogy vannak a babócák....:):)de nem tok visszaolvasni :( Már annyira várom, hogy normális napjaink legyenek, és vendégmentesek...ezen a héten minden napra volt valaki, és a 7vége megin gáz, mert tömeg nálunk...annyira unom,de ha valakit elküldök, megsértődik...nagy a rokonság, és a baráti kör :(:) és persze mindenki kiváncsi :) én meg már unom :(meg fáradt vagyok....de hát talán nem tart már sokáig :)

Na megyek is aludni! Szép napsütéses 7végét nektek! Jó növekedést a babáknak, pihenést a mamákak :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Napi örömhír: az én gyerekem is megbosszulta az állandó alvásomat!
Ordított este 9- fél 3-ig! Ilyet még soha nem csinált, eddig minden éjszaka az evése volt a maximum, ami bezavart. De tegnap! :shock:
Legalább megnyugodtam, hogy nincsen semmi baja, hogy állandóan alszik! (Tegnap éjjel már persze nem voltam ilyen pozitív... :) )

Persze apjukat nagyban nem érdekelte, pofátlanul horkolt végig, és én meg már meg akartam verni (konkrétan, frankón fizikailag - de aztán nem tettem... - már apjukat akartam szétvágni természetesen) Szóval Julcsi, sejtheted... Ennyit a feloldozásról!! :lol:

ladmon

Jaaaj és Julcsi, alig várom a tapasztalatokat a vidéki útról! Én is úgy mennék, de még a Tescoba sem mertem felpakolni Esztergyereket!
Pedig mobilnak terveztem a gyerekes létet!!

ladmon

Nicko: Próbálj meg anyukáddal őszintén beszélni erről a dilemmáról ... mit mondott meddig akar maradni? A végén még depis leszel... :shock:

Budabo: Én is adok neki édeskömény teát és nagyokat pukkant tőle.. :lol:

Ladmon: Nem lehetett semmi az éjszakád... :? remélem azóta szépen alszik... :lol: a férjed meg a szex után jót aludt... nem is értem, hogy miért vagy ezen kiakadva... :lol: :lol: :lol:

Nálunk tegnap este a kisfiam eldöntötte, hogy a jobb mellem nem kell neki... visított amikor enni akartam neki adni, először arra gondoltam, hogy biztos fáj a hasa azért bőg, de gondoltam egyet és a másik cicit is megpróbáltam az bezzeg kellett neki és el is aludt... :shock: úgyhogy le kellett fejnem a tejet... bezzeg hajnalban már nem válogatott... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: te is ízesíted pici cukorral? Ma is csináltam, kíváncsi leszek kell-e neki.

Kép
budabo

Budabo: Igen én is teszek bele cukrot vagy mézet.

Kép

Kép

Kép
millye

Na, most egy kis nyugim van!
Keresztelő: mi az 1 éves szülinappal szoktuk összekötni, és akkor egy vendéglátással megúszom a rokonságot :oops:

Csak a református keresztelőről tudok nyilatkozni. Nem kell hozzá egyházi esküvő, nem kell hogy a szülők-keresztszülők keresztelve legyenek (elég megmondani, hogy milyen vallásúnak tartják magukat-nem gond a más vallás sem). Nincs kötelező a tanfolyam sem, és nincs előírt tarifa. Időponot kell egyeztetni a lelkésszel,és a keresztelő után egy boritékban átadni az egyháznak szánt adományt (mi 10e-t szoktunk :roll: ).
Nálunk most lesz egy kis gond, mert a két lányt reformátusra kereszteltük, de megígértem a féjemnek, hogyha fiút szülök, az lehet katolikus.Szerintem az nem lesz ilyen egyszerű, de előre szóltam, hogy azt én nem tudom intézni, legyen a férjem gondja :wink:

Kép
kangu

Nem akarok okoskodni, de a méz 1 éves kor alatt nem ajánlatos mert allergizál :oops:

Hunor elérte az 5 kg-os súlyt- kiselefánt. Ezt a képet most csináltam:

Kép

Kép
kangu

Sziasztok!

Nálunk megint nagyon nyugis éjszaka volt! :)

Ladmon: Szex közbe folyhat a tej? :shock: Szerencsére nálam nem folyott! :)
Sajnálom a rossz éjszakát! :? Reméljük ma már lesz időtök másra is! :wink: :D

Julcsi, jó utat Nektek, vigyázzatok Magatokra!

Millye, nálunk ugyanez volt este! :shock: Jobb mellemet nem akarta elfogadni, a balt meg teljesen leszívta! :)

Kangu: Szép nagy Hunor baba! :lol: Mi szerdán mértük Bencust 4900 g volt, de szerintem vasárnap estére nálunk is meglesz az 5 kg! :wink: :D Abból kiindulva, hogy múlthéten is 280g-ot hízott, és amikor szerdán mértük, akkor három nap alatt 130 g-ot hízott! :)
zsu83

Kangu: Igazad van :oops: most néztem utána a méznek... mondjuk eddig egyszer tettem a teába szerencse, hogy nem lett semmi baja :oops: Budabo mézet ne tegyél bele... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Hát, mondjuk ezt a méz-dolgot sem kell szerintem túlaggódni :wink:

Kép
kangu

millye: gondolhatod... Alszik, mint a tejbetök... Aztán most nálam is fut a dilemma: kelteni vagy sem. Én mindig azt mondtam, hogy nem kell felkelteni, de nem akarom, hogy nappal/éjszaka csere legyen a dologból. Úgyhogy legkésőbb egykor kiverem az ágyikóból! Akkor csak egy felkelés maradt ki még a napból!

Kangu:
mekkora ötlet egybetenni a keresztelőt a szülinappal! Szerintem így is teszek!! :D Bár a nyári keresztelő romantikusabb, de a praktikus okok előrébb vannak ugyebár....

ladmon

Ladmon: Szerintem is inkább keltsd fel mert a végén éjszakai bagoly lesz megint... :lol: Nálunk meg fél nyolc óta nyűglődik a fiam... gondolhatod... főzés, takarítás meg még csak félig van meg :? most aludt el, de lehet, hogy megint felpattannak a szemei... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Köszönjük az aggódást és a tanácsokat. Fejrészmegemeléssel és kitartó büfiztetéssel próbálkozunk egész sikeresen... :) Tegnap reggel óta nem volt hányás, annyira örülök. Szemmel láthatóan jobban érzi magát, de gyorsan lekopogom. Most arra gondolok, hogy az emésztése alakulgatott, vagy ezt is a Laktoherbnek köszönhettük Infacollal kombinálva, most azt is sokkal ritkábban adok csak, és nincs is rá szükség, mert ugye nem iszom a L-t.
Sűrűbben eszik, viszont jobbakat alszik, mint eddig. Bár még mindig el nem tudom képzelni, hogy van baba, aki a könyvek szerint 18-20 órát alszik egy nap, nálunk jó ha a 10 megvan... :?
És a dokiról meg annyit, hogy nem sikerült elérni, egész nap hivogattam, és se a rendelőben nem vették fel, plusz a mobilja is ki volt kapcsolva, na szép... eddig se volt valami szimpatikus...
Hétfőn ígyis úgyis hívnom kell, mert jönni akar megnézni manót.

Ti is fizettek a dokinak, amikor házhoz megy? Nekem ez új volt, milyen kis naív vagyok, hogy azt hittem ezt fedezi a TB legalább újszülötteknél...

Andus, kangu: eszméletlen édesek a gyerkőcök, hogy ez a Hunor is mennyit változott, gyönyörűséges nagylegény lett. :)

Kép
Kép
elif

millye: köszi. :D

Kép
budabo

Elif: Hozzánk hetente jön a doktornő és nem kell fizetni érte semmit... egyébként el sem fogadja a hálapénzt (sőt megsértődik, ha pénzt próbálok adni úgyhogy nem sértegetem... :lol: )
Nekem ez nagyon nem tetszik, hogy fizetni kell ha házhoz jön a gyerekorvosod... és mondja, hogy mennyi pénzt kér vagy te automatikusan adsz neki valamennyit?

Kép

Kép

Kép
millye

Elif: Nagyon örülök, hogy jobban van Efe! :lol:
Az első házhoz jövetel, amikor hazajöttünk az ingyenes volt!
Aztán most a dokitól kérdeztem, hogy mennyi ha így kijön rendszeresen, 3ezer forint/alkalom!
zsu83

Nálunk még csak egyszer volt, akkor nem adtam neki, eszembe sem jutott, meg épp szoptattam... de kaandinak is ő a dokija, és állítólag közli, hogy mennyit kér. Akkor jól sejtettem, hogy ez nem normális dolog... :? vagy akkor mégis... ? ő is ekörüli összeget kér, mint zsu a tiétek.

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?