A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

moncsi, ha kiveszed a kiságyból a babát, és ott mozogsz mellette, a lézgzésfigyu a mozgásokat érzékeli, igy nem riaszt be. pl nekünk a pelenkázó a kiságyon van, ha azon pelenkázunk, nem [b][b]riaszt be.[/b]
rs[/b]zg, angelcare van nekünk is, most nem nézem meg, milyen számú.de a legérzékeynebbre állitottuk. mondjuk a folyamatos pittyenést soha nem várom meg, ha egyet csippan, vagy narancssárgán világit, odamegyek és kicsit megsimizem agyereket, vagy megrázom-általábana lszik tovább.
bea, ha szeretnél, sztem érdemesebb bérelni, nálunk pl 2800 ft/hó, sztem féléves koráig lesz.
nálunk is ma voltak anyósék, és elkényeztetem a gyereket, mert nem pont 3 óránként adok neki enni, hanem ha sír, gyakrabban is...
anyósom úgy csinálta a férjemmel, hogy éjjel egyszerűen nem adott neki enni!!!!!!!!!!!!ezt én egy egyévessel megcsinálnám, de nem egy újszülöttkével.
tegnap történelmi nap volt, Nani evett 8.30-kor, és következőre 0.30kor!!! azthittem h tuti csak kómás vagyok, és nem emlékszem vmi köztes etetésre. de kimentem a konyhába, és nem volt koszos cumisüvegt!!! igaz, fél11ig hasfájás miatt nem aludt, na de nem volt éhes!! wow :) látom az alagut végét, csajok :D
meg sztem mi nem kényeztetünk, max túlaggódunk-főleg első gyereknél.de ha vöröslik a feje, és a sírástól már nem vesz levegőt, és nem hagyom ott, az fix.szüksége van rám, és én vagyok az egyetlen, akire számithat-pl táplálékügyben.
nekünmk ez a popóhőmérőzés nagyon bejött./óvastosan, persze/ Naniból csak úgy ömlik a kaki....és láthatólag megkönnyebbül. tegnap éjjel is volt, és utána sztem azért aludt ilyen jót.
csibbéknek drukkok, átérzem a helyzetét nagyon
rszg, azt nem tudtam korábban követni, ti miért csak 1 hét múlva vihettétek haza Mátét?bocsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

kisebesedett mellbimbó:
ok, kenem babylovval, de addig akkor inkább pihentessem a szoptatást? már lassan fejve is fáj-lelki hatás-kevesebb a tejcim afájdalomtól..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Ma front van????? Szonja is egész nap nyüglődik.....nem akar aludni, nyöszörög, elalszik a cicin, aztán 1 óra múlva persze megint éhes.....csak éjszaka aludjon!!!!!! :roll:

pulcsi, nekem is sebes a cicim. Elő is szoktam fejni, nehogy a véreset igya szegényke....

Adryn, sajnálom Nico apu munkahelyét, de tuti talál másikat! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Pulcsi: Ha nagyob fáj, akkor pihentesd a cicid. Szerintem Garmastant használj, az előbb hat.
Popsi hőmérőzés: Én úgy tudom, hogy ez nem jó, mert hozzá szokik a baba és nem alakulnak ki ott az izmok és később nem fog tudni kakilni. Nekem egy szomszéd asszonyom küzdött ezzel és volt valami csövük, ami erre alkalmas és nem okoz ilyen gondot, de többre nem emlékszem..... :oops: Esetleg kérdezd meg a védőnőt... De tényleg módjával a hőmérőzéssel....

Elkényeztetés: Mindig mindenki jobban fogja tudni, hogy hogy csináld. Hallgass meg másokat és azt válaszd ki, ami Neked jó. Mi is itt egy csomó eltérő nevelési elvvel nevelünk és biztos nem minden tanácsot fogadsz meg. Válogass!
Anyóssal mindig hadilábon áll az ember.... Szerintem ilyen picikéket még nem szabad hosszan sírni hagyni.... Egyébként 6-8 hós korukra kell átaludni az éjszakát és 9 hónapos koruktól tudnak tudatosan ébren lenni (nagyjából innen indul az első korai hiszti is).

Nemlajos: Nem lesz ez így jó, hogy a párod az anyukája mellé áll. Melléd kellene állnia és benned bíznia.... (fejcsóválós fej)
Sajnálom az éjszakai nem alvást, jó nehéz lehet így.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Először is Szia Bea otthon! Biztos nagyon ijesztő lehetett hallani szülés utána dologkat, de lényeg, hogy minden rendben. Sztem is bérelj légzésfigyelőt, ha megnyugtat. Neked is tudnod kell aludni, hogy fitt legyél a manónak. Sebedhez jobbulást, ez tényleg nehezebben megy.
Vica nekem is hol ilyen, hol olyan a gátam. Megnéztem, a varratok boldogan ülnek a helyükön. Mikor fogom elhagyni?
Katka örülök a cicidnek! :lol: :arrow: :arrow: Remélem Peti is ezt teszi nemsokára! Jobbulást minden mellgyuszisnak. Remélem pár hét és mindenki beáll mindenre.
Nemlajos sztem sem kényeztethetsz el ekkora gyereket. Amúgy pedig igaza van Katkának. Hallgass meg mindenkit, ne érje szó a ház elejét, aztán tedd ami szted a legjobb. Csak te tudhatod. Párod éjjel nem tud segíteni tanácsok helyett, hogy kicsit pihenj?
Adryn :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: de a ti hozzáállásotokkal, nemsokára biztos lesz vmi jó meló.
Lakás: bakker. :cry: :cry: Megláttuk álmaink lakását. Még nem árulták, nincs is áruk, csak júniusban költöznének. Szval most kitalálják mennyi az annyi. A csaj építész. belsőépítész. Szerintetek milyen a kecó? Álmodni sem tudnék ilyet. A panoráma: Jánoshegyi kilátó. Szval várunk pár napot, mit mondanak. Én már nem si akarok mást megnézni. Szerelmesek lettünk.
Csibb Máté biztos gyönyörű. Ha lehet majd képeket hoznod, várjuk. Vagy ha annyira hasonlít, muti Fannit kicsiben! Remélem minél előbb magatokhoz szoríthatjátok a kis hőst!
Gabka ne aggódj! Nemsokára rajtad is piheg egy tejciillatú kis puha csomag. Biztos nehéz, remélem hamar a kezedben tarthatod.
Bocsi, ennyi időm van. Már szégyellek jönni...... :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jah:
Eszter is vmi csodaszép! :)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Nemlajos, most még nem tudod elkényeztetni Dömét. Az elkényeztetés nem azt jelenti, hogy az ember a síró újszülöttet felveszi és megnyugtatja. Ilyenkor ők még nem tudatosak, nem "direkt" sírnak. Az arrébb van, és akkor majd tényleg figyelni kell, hogy nehogy "aláfuss" a gyereknek, de ez még néhány hónapig nem fenyeget, ez még nem a játszmák ideje :) Egy hasfájós csecsemő nehéz eset, de hamarosan túl lesztek rajta!
Tipp: bízd rá a párodra Dömét. Pl. ha fürcsizel, vagy ledőlsz délután pihenni, esetleg elszaladsz boltba. Nem tudom, h kapott-e Döme cumisüvegből már lefejt tejcsit, ha igen, akkor megmutathatod neki, hogyan kell használni, és már etetni is tudja. Hidd el, ő sem fogja hagyni sírni a gyerköcöt, és talán jobban megért. Nálunk a párom nagyon aktív ilyen tetkintetben, simán etet (cumisüvegből), büfiztet, altat, pelusozik - persze már egy gyereken túl ez könnyebb... Samunál meg együtt tanultuk :)

Pulcsi, Tehuti, nekem is nagyon fáj a melbimbóm kb 3 napja. Már a kórházban kissé kisebesedett, de mostanra kezdett nagyon fájni, hiába figyelek a helye szopitechnikára. Szerencsére nyílt seb nincs rajta (nem vérzik), de eléggé megviselt így is. Kenegetem Garmastannal, Babylove-os krémmel, szellőztetem, de egyenlőre nem nagyon javul. Tegnap azt csináltam, hogy néhány etetést (amikor érzékenyebb cici jött), apára (=cumisüvegre) bíztam, de ma reggel már bevetettem a bimbóvédőt is. Ma azzal szoptatok. Ha ezt használom, akkor jóval kevésbé fáj a szopi. Nagyon remélem, h néhány nap alatt rendeződik a dolog. Annyira ügyesen szopizik a kiscsaj, de a cicim nem nagyon bírja...
Pulcsi, az azért kemény lehetett, h éjszaka nem kapott enni az urad kiskorában :shock:

Marq, néhány napja nem jelentkeztél. Ugye minden rendben?

Katka, ez a göri+bicikli kiruccanás jól hangzik. És nagyon örülök, h a fájós cici problémán úrrá lettél.

Ja, enyim lány is csuklik szinte minden nap... De nem nagyon zavarja.

erpé

Csajok, végre 2 hét után leesett Kata köldökcsonkja. :P Most akkor már merülhet? Ma még kell rá hintőpor vagy alkohol? Teljesen tanácstalan vagyok. :oops:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, ezt most nem értem :) Ha nem árulják a lakást, akkor hogy találtatok rá? Újépítésű ezek szerint?
Egyébként nagyon örülök, hogy van egy tuti jelölt, remélem, hogy jó árat mondanak.
erpé

Ha még van egy kis szivárgás - előfordulhat - akkor alkohollal kezeljed továbbra is, és addig még nem merülhet!
erpé

kukli, nekünk leesett már egy hete, de még mindig nedvező cucc van belül (kitüremkedik, ugyebár ezt már mondtam, és ha azt elmozdítom, alatta még nedvedzik), úgyhogy még alkohol esténként, és hintőpor pelusozásnál.

Lányok, köszi az erőt, amit adtok!
erpé, a Zuramnak azért nagy glória is, mert hajnal négykor felkelt, és ő vigyázott egy órát a gyerekre, a következő etetésig, úgyhogy ha aludni nem is, de elnyúlni tudtam :roll:

Nővéremék elmentek, sajna a lefárasztás nem történt meg, Döme majdnem végig aludt, csak kézről kézre... De azért még reménykedem, hogy ma jó éjszakánk lesz :wink:

Bea
, sajnálom az ijedelmedet, borzalmas lehetett :?

kukli, Jánoshegyi kilátás? :shock: Kíváncsi leszek az árfekvésre, meg mindenre, ha lehet, és drukkolok :D

gabka :?: :?: :?:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

akkor azé még jo anya vagyok, mert ma fájdalomkimélésből nem ciciztetek, csak cumiztatok?
már rákapni tok jopl ráb tud, a technikája nem mindig jo-also ajak nincs kivűl, meg a mennyiséget nem tudja kiszivni. de ma reménykedő vagyok.
ti hogyan korrigáljátok/tátok, ha rosszul kapta be?az ok, h kiveszem..de ujra rosszul kapja be
köszi a sok jotanácsot!!!!!!!

pulcsi

kaki-hőmé-naponta eccer lehet vdnő szerint
bár ma mérem a lázát, mert 37,6-0,5 volt reggel.

pulcsi

hja, még azt akartam mondani, hogy nem etetünk egyelőre cumisüvegből, mert ugye itthon vagyok (tudom, elmehetnék, hogy ne élesbe kelljen, ha tényleg muszáj, de ennél én kényelmesebb vagyok sajnos), úgyhogy az etetés kimarad, de tényleg sokat pátyolgatja ő is (és persze nála sokkal hamarabb megnyugszik, gondolom, érzi, ha én már ingerült vagyok, és jön a nagy és nyugodt apa :D )

szélcsőre gondoltatok? Azt szokták kakihoz segítségként használni, de én úgy tudom, arra is rá lehet kapatni a gyereket, mint a lázmérőzésre.

Pulcsi
, ha nekem rosszul kapja be, akkor bizony ki se kell venni, mert olyan dühösen köpi ki, hogy még, aztán már az a kihívás, hogy a hiszti miatt tudjam a szájába adni :roll:

Mondjuk, olvasva itt sok-sok problémát, összetehetem a kezem, hogy csak az a baj, hogy nem hagy aludni éjjel Döme, hiszen a mellbimbóm nem érzékeny, bárhogy nyüstöli, van tejem, tudok szoptatni, Döme tud szopni, egészséges, együtt lehetünk, és gyorsan felépültem a szülés után.
Szóval, ha legközelebb jártatom a szám, nyugodtan csapjatok fejbe :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, akkor minden OK :) Tök jó, h apa segít. Ha nincs baj a szopival, akkor tényleg nem kell cumisüveg, majd néhány hónap múlva. Pl. a nyári melegben egy kis tea - bár azt lehet csőrös pohárból is adni, már elég nagyok lesznek hozzá. Én is csak azért vettem elő a cumisüveget, mert a cicim most ki van akadva, még nem teljesen szopiérett. De majd belejön :) És ha már cumisüveg, akkor azokat az etetéseket apa csinálja (eddig napi egy ilyen volt :) )

Pulcsi, jó anya vagy akkor is, ha cumisüvegből etetsz! Jaj, nehogy kételkedj ebben! Nem attól leszel jó vagy rossz anya, hogy ciciből vagy cumisüvegből kapja a csemete az ennivalót.
Ha rosszul kapja be a cicit Kata, akkor én kiveszem a szájából és ezt addig ismétlem (akár 4-5 alkalommal), amíg sikerül. Szerencsére egyre ügyesebben megy neki, ritkán kell korrigálni.

erpé

Én úgy tudom, sem a szélcső, sem a lázmérő nem valami jó hosszú távon.Talán a januári topikban írta még egy lány(hű de rég volt :lol: )hogy 18 éves koráig itta a levét... Azért ez durva...

Jelentem fél hatkor icipici véres cucc a wc papíron.Tényleg minimális, és tudom, hogy ettől még lehet messze a boldogság, de legalább talán elindult valami :wink:

Kép
Kép
zazzy

hja, és a legfontosabb:
Köszönöm, kukli az sms-es tanácsod!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, köszi a horoszkópot :) , a magzatvízbe is belekakált, meg a nyakára került a zsinór, de ahogy kivették 2X felsírt, csak utána jött a gond, aztán helyrehozták a drágámat :cry:

Kuklika, sok sikert a lakáshoz, kívánom, hogy tudjátok megvenni :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.03.21 18:50-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

zazzy, hogy itta a levét? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi a köldökcsonkot Nemlajos. Sms, meg bocsi, de mindig peluzásnál jutottál eszembe. :wink: Ha éjjel párod vigyázot rá egy órát, nem szóltam.
Pulcsi nekem van, hogy negyed óra elmegy azzal, hogy kéne bekapni, de nekem is kiköpi ha nem megy, némi nyammogás után.
Erpé amikor mentünk lakást nézni, az eladó/szomszéd elkapott minket a ház folyósóján, hogy ők is el akarják majd adni, nézzük meg. :lol: Nem újépítésű. 70-esek években épült, de ismerjük a házat, pont ilyenben laknak anyósék. :?
Zazzy hajrá! Mi veled vagyunk bármi lesz is! :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

anyum a hugom igy kakiltatta, meg egy ismink a kisfiát csak az elso 6 hétben..nándi még meg sem szuletett elvileg...2-3 hos koránál tovább bizti nem csinálnám..meg én a digi homérő nek csak a pici fémrészét dugom be, semennyivel se tovább..és annyira jo látni, ahogy megkönnyebbül...tegnap 2 tiszta pelust+ruháit+pelenkázot telecsurgatta..
meg van fázva, kicsit aggodom a láz miatt, ha jönne..kupon kivul mit kell tenni egy öthetessel?

pulcsi

Kakivel nincs gondunk, majdnem minden kaja után van termés. (kopp-kopp-kopp) Köldökcsonkunk is leesett, de még én is alkhollal kezelem és hintőporral.

Bea, Szonja is belekakilt a vízbe és kétszer volt nyakán a zsinór, de hála égnek nem lett baj belőle. Fel a fejjel, lényeg, h már jól van Maja baba! :wink:

Zazzy, hajrááááááááááááá!!!!

Most bezzeg durmol a kisasszony, pedig fürdetni szeretnénk. A cicim meg majd szét durran, úgy feszül..... :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nálunk Peti szinte egész nap alszik ma. :shock: Biztos nyomja valami front... De így mi lesz éjszaka? :?
Nekem a Peti 3-ig 4-ig alszik általában rendesen. De aztán kaja után kezdődik újabban a nyüglődés. 10 percenként felsír vagy nem alszik, rosszabb esetben folyamatosan sír. Ma hajnalban 1 óra nyügkődés után szépen átöleltem és úgy aludtunk másfél órát, hogy ha kellett, akkor visszanyomtam a cumit a szájába....
Ennyit az elvekről, hogy a gyereknek a kiságyban a helye éjszaka.... :oops: :shock: :oops:

Katka

katka22

Kukli, mi is így vettük a lakásunkat 5 éve :) Jöttünk megnézni egy másik lakást a házban, összefutottunk a gondnokkal, és ő javasolt egy másikat, épp az előző alatt egy szinttel - jóval olcsóbb volt...

Katka, nálunk az előző nap volt ilyen: egész nap aludt a kiscsaj, az este első felében pedig ébren volt. Remélem, hogy azért nem lesz rossz az éjszaka.

Bea, Tehuti, nálunk is a nyakára tekeredett a köldökzsinór Katának, de ezt én csak a zárójelentésből tudtam meg... Szerencsére nem volt ezzel gond.

Zazzy, drukk!

Gabka, ma nem jöttél... Csak nem? :)

erpé

hívjuk fel!!! :lol: :lol: :lol:
(én nem, nekem fóbiám van... :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Először is gratulálok Gyöngyinek, nagyon irigykedek, de ha Zazzy is beelőz .... "kilépek a klubból" :) :oops:

Szóval csak nem :(

Ma a délelöttöm palacsinta sütéssel telt, mert egy barátunkhoz voltunk hivatalosak (most volt a szülinapja, és elsejétől valami igazgató lesz). Kaptunk nagyon finom (szülésmegindító) gulyáslevest, utána ettük a palacsintát. 4. emeleten laknak, ahova direkt erőltetett tempóban mentem fel. Lementem kutyát is sétáltatni, hogy mégegyszer fel kelljen másznom.
Most vettem egy jó forró (meleg) fürdőt és apa felajánlkozott :wink: .
Ha ezekután sem történik semmi .... akkor bemutatom a méhszájamat, Benőt(t).

Kezdem azt hinni, hogy az élet nem kis feladatot szán nekem azzal, hogy egy kos gyermekem lesz, feltéve, hogy valaha is kijön.

Bea, örülök, hogy Ti is már otthon vagytok és hogy nálatok is viszonylag jól alakult minden.
Mikor kapunk sztárfotót a kis Majáról?

Csibb, további kitartást Nektek, remélem Mátéval továbbra is minden rendben.

A hőmérőzéses kakiltatással valóban nagyon kell vigyázni, mert ha a gyerek megszokja ezt a fajta ingert, az nem igazán lesz neki jó később.

Sajnálok minden szopigondot, de nem tudok semmi okosságot hozzáfűzni, a már elmondottakhoz.

Viszont tehetnétek fel újabb képeket, legalább máséban hagy gyönyörködjek.

Kép

Kép
gabka77

A mi éjszakánk elég jól alakult most kivételesen, ami most nagyon jól jött mert kezdek teljesen kimerülni már. A párom nem igazán segít, mert állítólag én nem kértem meg rá.. ( ha valamire megkérem pl hogy vigye le a kutyát akkor meg morog hogy azt hitte már megoldottam stb....) Amikor meg kicsit idegesebben állok hozzá ahoz hogy most megint fel kell kelnem, és megint kell csinálnom valamit akkor az van hogy ő jobb szülő mint én... és ezzel idegesít.Ő azt hiszi én itthon pihenek most hogy megszületett Lívia, tök jó nekem hogy egész nap itthon lehetek. :x
na mindegy nem panaszkodok tovább majd inkább kisírom magam aztán jobb lesz ..

gabka itt egy pár kép :) direkt neked raktam fel :)
Kép
Kép
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Gyöngyi gratulálok Eszter babához!!!

Adryn sajnálom a munkehely dolgot :( Van másik munkahely kilátásban?

Nemlajos, nem próbáltad még mindig a cumit? Lehet hogy egyből megoldódna a sírás probléma :wink:

Pulcsi, nekem is kisebesedett a cicim még a kórházban, itthon pedig már annyira fájt hogy én is fejtem és volt hogy egy egész napig csak cumisüvegből etettem. És meg is gyógyult hamar a cicim, na és persze kentem Garmastannal és használtam Avent-os bimbóvédőt is, aminek segítségével nem ért hozzá a melltartó így nem irritálta.
Szerintem nyugodtan használd a cumisüveget és pihentesd a cicidet így hamarabb meggyógyul. :wink:

Kukli ez jól hangzik ez a lakás dolog :wink: kiváncsi vagyok sikerül-e megvenni :)
Én is elgondolkoztam megint hogy körbe kellene néznünk nekünk is, mert ez a 3. emelet elég húzós gyerekekkel. Ráadásul Bulcsú ma igen csak nyügös volt, így megtapasztaltam hogy milyen az ha nem akar feljönni a lépcsőn egyedül. :? Még szerencse hogy nem egyedül voltam.

Moncsi, Lívia nagyon aranyos! :wink:

Múlt éjszakánk nekünk is nagyon jó volt. :D Én is azt hittem hogy rosszul látom az órát. Este 8-9 között evett utána meg csak fél háromkor ébredt fel, aztán reggel 6-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Én is gratulálok Gyöngyinek és Eszter babának!! Sok tejcsit nekik.

Sajnálom a cicifájásokat, és a hasfájós, nyűgös éjszakákat.

Én már nagyon szeretnék babázni!!!!!!

Holnap reggel kell becuccolni a kórházba. Olyan jó lenne, ha addig magától beindulna!!!!!! Amit ma csináltam: az udvarunkon van egy nagy fűzfa a szél sok gallyat tört le, na ezt én felgereblyéztem. Megpucoltam kettő ablakot. Voltunk Gergővel sétálni. És persze főztem, mostam. DE semmi!!! :cry:
Gergőt elvittük anyósomékhoz. Én ma párszor kiborultam, és bőgtem. Gergő meg olyan aranyos volt annyiszor elmondta, hogy anya hiányozni fogsz. Na nekem több sem kellett megint bőgtem. :oops: :oops:

Bea: jól beelőztél. :wink: Örülök hogy minden rendben veletek. Nem lehetett semmi, amit át kellett élned.

Ha lesz valami üzenek!!!

Vigyázzatok magatokra és a Babáktokra!! Ügyes anyukák vagytok!!! :wink:

banokla

Nagy gratula Gyöngyinek!!!! :D

Gabka, Banolka,Zazzy
most már mindjárt babáztok!!!! kitartás!!!!

Adryn
sajnálom a munkahelyet...

Kukli
hajrá új lakás!!! :wink: jól hangzik nagyon!

MÁTÉT MA LESZEDTÉK A LÉLEGEZTETŐ GÉPRŐL!!! :D :D :D

Bea
kérünk képet Majácskáról!!!

Moncsi
nagyon édes a kis Livi!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Wicca
hurrá, hogy apa otthon van! :D

Mamacsibe
hű, izgi lehetett a szülésed...

Kukli
Mátéról még csak az a kép van, ami a vonalzón is. azt is csak a telefonommal csináltam. valahogy hülyén érezném magam a sok szívbeteg kisgyerek között, akikből lógnak ki a csövek, ha elkezdenék kattogni a fényképezővel...
meg nem is akarok több ilyen csöves képet... :oops: majd itthon fotózom eleget, ha abból indulok ki, hogy Fanniról hány kép van... :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na megyek fejni, aztán szunya!
jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka, Banolka,Zazzy hajrá!!!
csibb, hurrá!!!

Nekünk ma megint nehéz esténk van, az éjszaka még kétséges...
Cuminak ellenállunk, mert hasfájáson az sem segít.
Most hordozóban van rajtam, de van, hogy apa vállán:
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka!
nem hiszem, hogy beelőzlek!Nem áll szándékomban, annyira megértelek, és hidd el, drukkolok neked nagyon!!!
Nálam semmi folytatás, haladás, valahol erre számítottam, de azért összebújtunk este, olllllyaaaaan jóóóóóóóóóóó volt :oops: :D
Én is biztos voltam benne, hogy az én lányom csak arra vár, hogy kos legyen belőle :lol: de ettől mostmár jöhetne!
Tegnap jó sok babahoroszkópot olvasgattam, Gabka, Banokla, felköthetjük a gatyánkat asszem :D De kit érdekel, csak jönnének már!

Kép
Kép
zazzy

Pgyöngyi! Gratulálok Eszterkéhez! :lol: Igen gyorsan jöhetett. :)

Csibb! Szuper hír! Gondolom, ma is mentek be Mátéhoz.

Mamacsibe! Köszi a kórházas infókat. Most akkor vigyek kissámlit, hogy fel tudjak mászni az ágyra? :lol: Jó 10 centivel alacsonyabb vagyok nálad...

Gabka, drukkolok, hogy mielőbb beinduljon nálad a szülés. Látom, már elég rosszul viseled a várakozást...

Nálam a helyzet változatlan: közérzetem jó, nyákdugó szerintem a helyén van (legalábbis nem találkoztam vele), nagy ritkán 1-1 kis nyilallás. Azért úgy készülök, hogy bármikor jöhet az apróság, de nem érzem, hogy hamarosan beindulna.

Masut
masut

http://digiscience.rufftech.hu/calc/calculator_05.html

ez egy szülő gyerek kapcsolat horoszkóp féleség :) ha valakit érdekel ... nekem nagyon tetszett..

csibb örülök a jó hírnek :) Remélem nemsokára már otthon lesztek

ja és gyöngyinek nagyon nagy gratula Eszterhez!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nemlajos Csatlakozom a többiekhez! Te tudod, mikor mi baja a fiadnak! És tényleg nem ok nélkül sírnak! Csak a megérzéseidre hallgass!

Pulcsi Azt mondták itt K.váron, hogy bakteriális tüdőgyulladása van, ezért elvitték Pécsre. Aztán szerencsére nem volt, de kicsit vizenyős volt a tüdeje, meg gyenge volt, ezért 1 hete bent volt Pécsen a koraszülött intenzíven.
Mi is többször küzdünk még a szopival. Ha 10-szer nem kapja be jól a cicit, akkor 11-edszer is újra próbálkozunk. A lényeg, hogy Te türelmes legyél! Mi is az alsó ajakkal küzdünk.

Kukli Én mikor leesett Máté köldökcsonkja, még egy napot hintőporoztam. Ha nem váladékozik, akkor már merülhet :)

Moncsi Livi baba nagyon ari! Sajnálom, hogy így gondolja a párod! Én tényleg nempanaszkodhatok!!! Géza mindenben segít. Ő vásárol be minden nap, hozza nekem az ebédet, fürdet, böfiztet, sétáltat, és még a zöldségeket is megpucolta a húsleveshez, mire Mátéval felébredtünk. Most meg elment lábteniszezni. Szóval szerencsés vagyok. Továbbra is!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Csibb, de jó! Van arról valami elképzelés, hogy mikor mehet haza Máté?

Masut, ezek szerint te még nem nagyon készülődsz - végülis van még időd.

Zazzy, kézzsibbadásod hogy van? Javult vagy "csak" hozzászoktál?

Gabka, ma milyen trükköket vetsz be? Benő(tt) jó volt :)

Moncsi, Livilány nagyon bájos! Sajnálom, hogy küzdelmesnek éled meg most a pároddal a dolgokat. Ebbe is bele kell rázódni, egy újszülött alaposan felforgatja az életet... Remélem, hogy sikerül megbeszélnetek, hogy mi bánt téged és esetleg őt.

Nemlajos, nagyon édes Döme!

Kata már megint 5 és fél órája alszik. Éjjel meg partizott: kelt éjjel negyed 3-kor és 5-ig fent voltunk. Nem sírt szerencsére, néha elégedetlenkedett és sokat nézelődött, de az álmosság legkisebb jeleit sem mutatta... De befogom a számat, csak egyszer ébredt, és tök jó időben aludt el, már 9-kor durmolt.

erpé

Rszg, végre eljutottam a horoszkóptudós barátnőmmel való mailváltásig :)

ezt írta Mátéról:
"Az ismerősöd kisfiának a horoszkópját megnéztem: idén 19-én délelőtt már a Halakban járt a Nap. (De a személyi jelölői közül a Merkúrja és a Marsa is a Vízöntőben van, úgyhogy lesznek vízöntős vonásai.)"
Tanulság: febr. 19. attól függően, vízöntő v. halak, hogy melyik évben és a nap melyik szakaszában születik a baba - no, ezt is megtudtuk :)

Katáról ezt kaptam:
Kos Aszcendens, Mérleg Hold, a Vénusz együttáll az Aszcendenssel, a Nap az Uránusszal, stb. Nagyon-nagyon izgi horoszkóp, biztos klassz csaj lesz, nem mindennapi, arra mérget vehetsz!!!! (Katka is ezeket írta)
Na, majd alkalomadtán kifaggatom bővebben is a csajszimról.

erpé

Sziasztok,

Éjszaka csúcsot döntöttünk Petivel. Este 10 után ment aludni és reggel 1/2 6-ig aludt. :shock: :D És akkor is még csak nyöszörgött, de gondoltam most már megszoptatom, mert szétrobban a cicim. Na ezeket az éjszakákat nyugodtan rendszeressé tehetné Peti.... :oops:
Viszont szopi kérdésben továbbra sem állunk jól. Azt hittem, hogy majd megerősödik és menni fognak a dolgok, de továbbra sem tudja kienni a cicit....

Csibb: Egyre jobb a helyzet. Talán jövő hétvégén már haza is mehettek. ;) :roll:

Moncsi: Párodnak is fel kell nőnie az apasághoz. Főként, ha azt a modellt hozza otthonról, hogy a gyerekkel kapcsoltban minden a nő feladata. Hagyd, hogy részt vegyen a dolgokban és néha bízd rá Líviát és biztos belerázódik és belátja, hogy ez nem is annyira egyszerű. Ja, és próbálj beszélni vele az érzéseidről. Biztos nagyon szeret, csak nem tudja kezelni az új helyzetet. Adj neki időt. Gondolom ő is nagyon fiatal, mint te. Szerintem te nagyon érett vagy a korodhoz képest. Biztos ő is fel fog nőni....

Gabka, Zazzy, Masut: Drukkolok nektek a szép szülésért! Hajrá - hajrá!

Katka

katka22

Helló!
Moncsi fel a fejjel. Apuka majd néha kicsit vigyáz a gyerekre, és rájön nem egyszerű a feladatod. Neki is meg kell tényleg szokni ezt a szerepet, ráadásul nekik is új teher a vállukon, hogy megfeleljenek vminek, amit nem ismernek. Édes a kiscsaj nagyon!
Csibb örülök, a jó híreknek. Azt persze nem gondoltam én sem, hogy ott fogsz vakuzgatni, csak ha esetleg hasonló kép készül, vagy Fanni kiskorit, hiszen hasonlít. Reméljük nemsokára otthon rengeteg kép készül (nekünk is).
Erpé reméljük hozzátok hasonlóan jön össze nekünk is a kecó. Nagyon ráindultunk. Régen amíg nem volt peg peregom azt se hittem bele lehet szeretni babakocsiba, most már tudom lakásba is lehet.
Vica neked Bulcsúnál a kh-i „anya hiányzik” dolog elmúlt? Nekem Boti minden este felriad, és a kezemet fogva alszik csak el. Ja és lekezdett cumizni hobbi szinten.
Mi éjjel 3-5 óránként kelünk, vagyis ált. 2x. Még mindig fejnem kell min. 10 ml-t, csak hogy hozzá szóljon a dolgokhoz. Nem értem. Próbálom erőltetni, aztán hullán feladom. Amúgy ma nagyon sokat van fent a kisasszony. Lehet, mint Petike? Elérte a súlyát, de csak nyüglődik. Persze kézben jól elvan, de nem szeretném rászoktatni, na meg holnaptól 2 gyerekkel, nem lógathatom az egyiket magamon. Ti mit csináltok, ha csak nyüglődik az ágyban? Sírni nem fog. Sztem hiányzik vmi sírás gén nála is. Egyszerűen ha lábánál fejjel lefelé lógatnám sem sírna. De mindig dohog vmin.
Rszg köszi neked is. Nem váladékozik a pocakja, azért hintőport raktam még rá. De sztem elhagyom lassan.
Ja tényleg, nektek is hámlanak a babók? Nekem Boti is teljesen levedlett anno. Kata keze lába elindult már.
Pocakosok jövő héten már tuti jönnek a babák! Csak tényleg a kosba lépnek.
Nemlajos Döme irtó husi kis pocok! Remélem éjszakátok jobb volt mint amire számítottál.
Megjegyzem reggel kinéztem az ablakon, és úgy éreztem Gabka sms-ben fog minket tájékoztatni ma.
Na menek, megpancsizok míg a fiúk motoroznak, aztán meggyömöszölöm a csajom.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hát, mi hiába múltunk el 3 hetesek, a köldök még mindig váladékozik, gondolom, a kis pukli miatt nem tud levegőzni és száradni :?

Lányok, nagyon remélem, hogy szép lassan minden baba probléma nélkül megszületik, nagyon drukkolok a kismamáknak :lol:

A mi éjszakánk... Este fél nyolctól éjjel fél kettőig tartott megint a nyűglődés, végül kendőben elaludt nagy nehezen.
Ez mondjuk még a jobbik eset, bár már nagyon fáradt voltam, és utána elég gyakran ébresztett szopizni, úgyhogy most fél háromig visszafeküdtem folyamatosan.
Nem is értem, hogy csinálja az a nő, aki 6 hét után visszamegy dolgozni!!! :shock: Értem, hogy bölcsi, meg cumisüveg, de az éjszakákkal mit csinál??? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

erpé, ha kiderül, hogy 76. 02.19-én du fél kettőkor már a halak volt vízöntő helyett, én akkor is maradok vízöntő!!! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb, nagyon örülök, hogy Máté már önállóan lélegzik, nagyon stramm kissrác. Mikor vihetitek haza?

Köszönöm a képeket, nagyon cukik. Milyen édesen alszik Livike és Döme ráncos homloka, zabálni való :)

Kuklika, remélem a próféta szólt belőled, de ahogy az órát nézem, nem lesz az már mai sms :(
Szorítok Nektek a lakás miatt. Mikor derül ki?

Erpé: Ma reggel előkészítettem az ebédet, utána átsétáltunk a nagyimhoz, aki kb 1 km-re lakik. a gyerköc jött biciklin mi meg trappoltunk utána. vissza ugyanez. aztán kicsit javítgatni kellett a kertítést, mert a kutya nem türte jól, hogy ő most itthon maradt. aztán befejezetem az ebédet. iszom a homeós bábakoktélt, és lassan kezdek gondolkozni egyéb bábakoktélokon is

Volt pár fájásom megint, de elmúltak :( Pedig reggel beszélgettünk mindannyian a kicsivel, még Levitől is kapott pár puszit :)

Adryn: sajnálom, hogy párodnak megint gond van a munkájával, remélem megint sikerül hamar megoldani.

Moncsi: sajnos egy baráti párnál is elég sok gondot okoz az anyós ugyanúgy, mint nálatok. sajnos valóban mindenkinek ki kell állnia a párja mellett, vagy legalábbis kellene. És bizony bízd rá kicsit a gyereket, hogy megtudja, az nem pihenés, ha az ember itthon van a csöppséggel.

Rszg: Jó Neked, hogy ilyen házia pasid van, mondjuk én sem panaszkodhatok, mert amit kérek tőle, azt többnyire megcsinálja, de magától sosem pucolna leveszöldséget :)

Vica: örülök, hogy Panna már gyógyulóban van.

Remélem nem hagytam ki túl sokmindent, ha valami történne szólok, de szerintem nem ma lesz :(

Kép

Kép
gabka77

Hát Gabka sokan gondolták, hogy nem ma lesz. Én a szülés napján 14 körül még haza akartam jönni, hogy nem ma lesz. :lol: Mindenestre nagyon drukkolok.
Nemlajos nem irigyellek, a kérdés pedig jogos. Kívánok neked Petike által bemutatott éjszakát mára. :wink:
Nekem Katus egész nap nyüszög ha lerakom, a kezemben pedig édesen alszik. Vagyis semmi baja, csak engem akar. Most véletlen alszik az ágyában, sztem végső kétségbe esésében. :roll:
Lakásügyek a héten dőlnek el. Mivel levágtam a körmöm, már nincs mit rágni. 8) (sose rágtam :!: )
Fiúk 2 órája mentek el, én puccba vágtam magam és unatkozom. Megpróbálok aludni tényleg. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

hát, én éjjel azt dolgoztam ki ágybarakáshoz, hogy a radiátorra két textilpelenkát raktam.
Ha Döme bealudt a cicin, jó mélyen, akkor szépen felálltam vele, fél kézzel az egyik meleg pelust leterítettem az ágyára, és arra raktam rá a gyerkőcöt.
Eddig bevált, gondolom, nem esett jól neki a meleg ölből a hideg ágyba kerülni.
Tudom, hogy nem spanyol viasz, de hátha másnak is segít :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Milyen csendes ma a topik

Nemlajos Ez a pelenkás ötlet sem rossz. Én azt csináltam, hogy szopi után magamra terítettem az egyik kis takaróját, arra fektettem, és mikor bealudt, azzal együtt raktam be az ágyba.

Gabka Az én páromnak is tanulni kellett, hogy mit kell csinálni. De reggel nekem csak annyi dolgom volt, hogy feldobjam a levest, mert mindenből annyit pucolt, amennyit kellett. Megvolt a vörös- és a fokhagyma, a zeller, meg a többi :) Most meg nagyokat durmol Mátéval együtt :)

Erpé Köszi a horoszkópot! Gyanús volt, hogy nem vízöntő. Köszi-köszi

Kép

Kép
rszg

Mennyi tejet lehet inni egy nap, hogy a gyereknek ne legyen tejallergiája? Szeretnék csinálni magamnak különböző gyümölcsturmixokat, de mindegyikbe kell tej, vagy joghurt. Napi 2 dl nem árt ugye? Vagy inkább ne igyak?

Kép

Kép
rszg

Nemlajos én is eddig takaróztam, csak ott zavart, hogy nekem nem esne jól egy takaró alattam. De ez a pelus jó ötlet! Köszi! :wink:
Képeket pakolgattam:
Igen főnök! (tokásodunk, tokásodunk.....)
Kép
Csajok
Kép
Fiúk
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Rzsg sztem 2 dl simán mehet. Még kettőt is ihatsz. :wink: Ezt arra mondják, aki nagyon sokat iszik, pl. 1 litert. Ha jól tudom. :roll: Ma egy banánturmixot én is megkívántam. :)

Nem tok aludni...
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?