A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Elif, Zsu83: Ez nevetséges és felháborító, hogy egy kisbabához a gyerekorvos pénzért jön ki! :twisted: Vagy lehet, hogy ez a normális és a mi doktornőnk "nem normális"?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: nálunk is meg lehet beszélni a dokinénivel hogy házhoz járjon és ha bármikor gondod van hívhatod, de természetes pénzért. Tőlünk nem fogadja el, mert mint kiderült apumnak ismerőse, de ajándékcsomit (kávé,nasi..stb) elfogadott. Háromszor volt idáig, de oltásra a védőnői "rendelőbe" kell menni.

zsu: férjed hogy van?

Kép
budabo

Budabo: Ezek szerint ez a természetes... :oops: szomorú, hogy minden a pénz körül forog... :roll: Ja és el is felejtettem írni, hogy kitartás tejci ügyben! Hidd el ha elég kitartó vagy akkor meglesz az eredménye és lesz tejed!

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok! Szomorúan közlöm, hogy a gyerekorvosok nem kötelesek házhoz jönni, csak egyszer, közvetlenül a kórházból hazahozás után, illetve ha nagyon nagy a "gáz" (de akkor inkább a gyerekkórházba rohanjatok). Minden más esetben a gyereket kell bevinni a rendelésre, éjszaka-hétvégén az ügyeletre. Az orvos megteheti, hogy házhoz megy szabadidejében rendelés után, de az pénzbe kerül! Vagy megmondják mennyibe, v. 2-3 e ft körül szokás adni (boritékba rakva). Ez ugyanúgy működik mint felnőtteknél a háziorvos, sorban kell ülni,v. kihívod-de akkor fizetsz. Ezen nem kell felháborodni, aki plussz szolgáltatást vár, annak fiztnie kell. A tb nem fizeti a házhozjárogatást :roll:

Kép
kangu

Kangu: Én csak azért háborogtam mert nálunk ez természetes volt régen is, hogy 6 hetes koráig minden héten eljön a doktornő...
A lányomnál is és a fiamnál is amikor hazajöttünk a kórházból akkor szólt a doktornő, hogy minden héten pénteken eljönne megnézni a babát, hogy minden rendben van-e és hogy szükségünk van-e bármire... és külön kérte a lányomnál is, hogy ne menjek a rendelőbe ilyen pici babával hanem majd ő kijön... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Akkor rika lelkes orvosotok volt...

Kép
kangu

Sziasztok!

Hát erről én még nem hallottam, hogy a gyerekorvosnak adni kéne lovét...Nálunk amikor hazajöttünk a kh.ból, aznap hívott a védőnő, hogy jönnek a gyerekorvossal, aztán 1 hét múlva hívtak, hogy akkor jönnének ezen a héten hétfőn megint, és jöttek is. Az meg sem fordult a fejemben, hogy adjak ezért pénzt, és nem is adtam... :shock:

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

A védőnőt én sem pénzelem, sőt finoman éreztettem vele, hogy nem tartok igényt a jelenlétére :oops: Úgyhogy nem is láttam már 6 hete :)

Kép
kangu

millye: köszi, de most már nem görcsölök a tejen, annyi van amennyi. Egy dolgot nem csináltam csak, a nagyon sűrű kitartó fejést. Fejtem, etetés után, szaporító fejést, de nem láttam eredményt, és amikor 5 ml jöttek le akkor még depisebb lettem. Szóval kicsim kiszívja és kész. Ezzel kapcsolatban pl. a védőnő eljön hozzám két hetente, megkérdezi hogy áll a tejecske és nem tanácsot ad, hanem arról beszél hogy majd 4-6 hónaposan hogyan tudok hozzátáplálni. Ja és hogy mennyiért vettük a légzésfigyelőt, mert ők akciósan ennyiért. És ezt minden alkalommal. Nagyon fárasztó. Ja a tej dologban még az a jó, hogy mindenkinek ez az elős kérdése, hogy "van elég tejecske?", na az első két hétben állandóan elpityeredtem ezen.

Kép
budabo

Keresztelő: nekünk se volt egyházi esküvő, meg keresztszülővel is bajban vagyok de nagyon... Tomi nagynénje ideális lenne, de ő egyedülálló (lehet valakinek csak egy keresztszülője?), és nem is tudom, hogy meg van-e egyáltalán kersztelve... szóval egyelőre az időponton nem gondolkozom :)

Nicko, nem leszel begubózott anyuka, szerintem tök normális amit leírsz. Hasonló volt Hugiccal, meg velem is, hogy egy idő után sok lett anyuból. Akármennyire szereted, és jól jön a segítsége, már megvan a saját életed, a saját családod. Nekem erre az volt a megoldás, hogy megbeszéltem anyuval. Nem volt egyszerű, mert nyilván nem akartam megbántani, és biztos, hogy nem esett neki a legjobban, de muszáj volt, hogy érezze a határokat.

Fizetni a dokinak????? Ez nekem tök új. Mivel magától hívott minden alkalommal, hogy akkor tíz perc múlva jönne, bennem fel se merült, hogy fizessek neki. Mondjuk mostantól már mi megyünk majd hozzá.

KépKép

KépKép
stelly

Budabo: Én pont ezen dünnyögtem, hogy az embereknek két alap kérdése van szülés után:
a) természetes úton szültél?
b) szopik-e a baba?

És ha valamelyikre "nem" a válasz?? :shock:

stelly: megint ugyanaz a gondunk. :) Nálunk a tesók jönnek szóba keresztszülői posztra - Én öcsém és apjuk nővére. Csak az a ciki, hogy egyiknek sincs másik fele és mindkettő számít a felkérésre! Majd kitalálunk valamit!

Eszterem újabb 3. órás alvását nyomja... Ha ma éjszaka megint műsor lesz, akkor tuti felcserélte a nappalt/éjszakát. Márpedig asszem felkészülhetek rá... :(

ladmon

Köszi mindenkinek a biztatást, össze fogok hozni egy lelkizős estét apával, ha nem ma akkor a közeljövőben.

Hú a ti babáitok mennyit alszanak :shock: le vagyok hidalva, Olivér nem alszik ennyiket! Max 3 óra, de inkább kevesebb. Egyik este úgy kifáradtam hogy nem volt elég a tej, kevertem egy tápszert és tökre örültem hogy na most mi is alszunk 6-8 órát, egy frászt! Ha jól emlékszek nem volt 4 sem... :roll: mi lehet az oka... :?

Tegnap anyósom csinált egy kis műsort...Zéti nyűgös volt pár napja, meg álmában felvisított, meg a kapucnit a fején tartotta pedig egyébként idegesíti, azt hittem fáj a füle. Egyébként hatalmas az egyik nyirokcsomója és augmentint szed, úgyhogy emiatt is gondoltam. Anyósom kérdezte mizujs, mondtam hogy fülfájás. Huhúúú...elkezdte a terrort, hogy akkor vigyük ügyeletre (péntek délután lévén), meg hogy ő tudta előre, ő megmondta hogy fura, ő izé, mondtam hogy nem érzem indokoltnak az ügyeletet, egyrészt szed antib-t, másrészt hétfőn egyébként is esedékes a doki a pneumo oltás miatt. Erre nekemesett, hogy de igenis ügyelet mert nem látok a fejébe, honnan tudom hogy jól van, miért várom meg hogy fájjon neki, meg fogom várni hogy fel kelljen szúrni a fülét, stb stb...életemben először úgy elöntött a méreg hogy kiabáltam vele a telefonban!!! :shock: :evil: Megkérdeztem apát mit gondol, és végül úgy döntöttünk elvisszük nehogy tényleg baj legyen, meg hogy anyósmat leszereljük. Úgyhogy este felpakoltuk a kölköket, a kórházban volt ügyelet, másfél órát bóklásztunk a folyosón mert műtött a doki, de végül bejutottunk és Zéti füle és torka is tökéletes volt, a doki leszúrt hogy minek kínoztam a két kicsit a semmiért :lol: apa közölte anyósommal telefonon hogy minden oké, azóta én nem beszéltem vele de alig várom hogy szemét módon hozzávágjam hogy "ééén megmondtam" :twisted: Elegem van belőle! Ekkora hatalma van felettünk, hogy fel tudja borítani az egész család estéjét, inkább becürhöltük a kórházba a két kicsit csak hogy békén hagyjon! Soha többé nem dőlök be, hallgatni fogok az anyai ösztönökre mert azért vannak. Nnna, megint itt borítom a bilit :oops: bocsi, tényleg, de olyan jó hogy kijön :oops: Szinte olyan mintha blogot írnék :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nekünk sincs keresztszülő-jelölt, pedig szeretném őket megkeresztelni, olyan édesek lesznek együtt szép fehér öltönykében :D Úgy fogok bőgni :oops: :D

Ahol korábban laktunk ott az volt a szokás, hogy mielőtt megszületik a baba válaszunk egy gyerekdokit (3 van a városban) és mikor hazajövünk a kórházból kijön és megnézi automatikusan. Olyankor "illik" adni egy borítékot, a miénkben egy ötös volt, ez szinte íratlan szabály. Ezzel pecsételjük meg a dokiválasztást. Hülyeség, tudom, de így alakult ki. Aztán csak a védőnő jön (elvileg, minket elbliccelt) hetente, de ha megkérem a gyerekdokit kijön ő is akármikor, csak adni kell borítékot. Én ezt úgy utálom mert akit mi választottunk akkor nekik rengeteg pénzük van, és olyan rossz odaadni valakinek pár ezret mikor tudom hogy neki ez apró, meg se kottyan... :oops: de akkor is "úgy illik". :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj és itt meg ahol most lakunk baromi egyszerű a dolog mert nincs gyerekorvos :lol: a védőnő jön hetente(ha nem blicceli el), nem tudom más hogy csinálja de én meg elvittem az említett régi gyerekdokihoz Olivért hogy nézze át.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

ladmon: a tej mellett mondjuk amikor meghallják hogy mekkora baba votl Füge akkor ezen szörnyülködnek én viszonylag pici léttemre hogy szültem ekkora babyt :D , hát simán. Na mindegy.
Nekünk lehet hogy több keresztszülő is lesz. Nálatok ezt nem lehetne és akkor nincs sértődés???

Kép
budabo

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. Nem tudok visszaolvasni.

Keresztelő: Szerintetek gáz, ha a kiszemeltet telefonon kérem meg? Pesten lakik...
Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon.
Komolyan hiányozni fog ez a doki. Ahhoz képest, hogy bunkónak meg pökhendinek mondják egyesek, velünk nagyon jó fej volt! Kár, hogy nem az elsőt szültem nála, merta többit is nála szülném!

Megcsodálta Csengét. Így köszönt neki: Szia dagi! Erre Csenge elsírta magát! Alaposan szemügyre vette a doki, szerintem tetszik neki! :lol: Főleg a fülcimpáiért volt oda.

Megvizsgált. Jól vagyok azt mondta. Megkérdeztem a hormonos spirálról (Mirena). Hát Gyuri azt mondta legyen. Csak lestem, mert én még gondolkozom. Sok az ára, 42 ezer, de 5 év...
Azt mondta, hogy a szervezetbe nem jut be a hormon. NEm úgy mint a tablettánál. De a vérzésre kellemesen hat, van, hogy tök elmúlik, nem úgy mint más spirál. Ez nem elhanyagolandó szempont!! Ez lenne a tökéletes fogigátló nekünk! Mert ugye hosszútávú. Elmagyarázott mindent és ez tök jó volt, hogy nem nekem kellett kérdezgetni. Megírta a receptet a spirálra, de nem írt rá dátumot. Hagy időt meggondolni.

Ezt elmesélem!Ugye a spirál neve: Miréna. Na Gyurinak sem kellett több! Beindult a fantáziája! Mondta, hogy: "Dina nem muréna, hanem miréna. Mondjuk ez is barlangban lakik..." Midezt a doki előtt! Na, doki is kapott a témán: "Csak ez nem harap!" Oszt jót röhögtek! Akár a gyerekek! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

De az olyan nem jó, hogy keresztanyu innen, keresztapu meg onnan... És ha elpatkolunk, melyik neveli fel Esztergyereket?? Sorsolnak? :o

Pedig jobb híján ez a fajta megoldás érik nálunk is...

ladmon

Jut eszembe! Mutattam már a mei tai-omat?

Kép

Valaki hordoz még rajtam kívül?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Landom!
Mi a garancia, hogy ha házaspárt választasz, akkor ők együtt maradnak? Ezt sem tudhatod!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Olyan jól elvolt Bencus a pihenőszékbe délután, végig beszélgetett a figuráknak, meg nekem, és mosolygott! úgy imádom a kisfiamat! :lol: :lol: :lol:

Bogi, köszi már jobban, de még kapott tőlem ma is egy fejmosást! :?
A van tejed? kérdés engem is nagyon fel tud idegesíteni, ja meg ha sír a gyerek: Biztos nem adnak neked enni! :twisted:

Zétivera, sajnálom a tegnap estét! Ezek az anyósok! :x
zsu83

Zsu: apum csinálja ezt,hogy ha feljön és Füge éppen sír akkor rámszól hogy adjak neki enni. Mondom az a csepp gyermek mástól is sírhat ám, tele a pelus, unatkozik, fázik,...stb. Nem baj adjak neki enni. :evil:

Ja nekünk nincs pihiszék, de a hordozót szereti Füge, dokinő javasolta, hogy ha nem büfizik rakjam bele, hát idáig a kakijára jó hatással volt, jókat rotyizott benne. :D

Kép
budabo

Ladmon: nekem bejönne az a keresztszülő variáció, ami nálatok „érik” :D .
Hülye kérdések: mi az, h természetes úton? Nekem az volt a természetes, h végül megcsasziztak, mert különben baja lehetett volna a gyerekemnek!

Dina:nagyon jó fejek :D . Kinél szültél? Akartam tőled kérdezni, h vált be a mei-tai? Én is szemeztem egy liliputis mei-tai-jal, (neked is onnan van, ugye?), mert ha hosszú távon lesznek ilyen rajtam alvós napok, fel kell vegyek házvezetőnőt, vagy magamra kötöm a gyerkőt :D .

Zétivera: anyós :twisted: , örülök, h Zéti rendben van!

Pénz: szokás miatt megpróbáltam a borítékot adni, de nem fogadta el sem a védőnő, sem a doki. (védőnő gyerekkorom óta ismer és tudja, h eü-s vagyok, a dokinak meg szépen belefűztem a beszélgetésbe, nem véletlenül :D , h kolléga vagyok, így persze, h visszautasította) Mindketten 2x jöttek ki, először meg volt beszélve, másodszor csak beállítottak külön-külön :? , de én nem tartok igényt a látogatásukra, és amúgy is az utca végében van a rendelő kb. 3 percnyire, úgyhogy nem esik nehezünkre arra sétálni.

Zsu: biztos nem adsz neki enni, Bence meg a napfénytől hízik :D . Ha meg kérdezik, h miért sír, azt kell mondani, h azért mert nem tud beszélni és így kommunikál.
kreiszi

Panna: az a „csapó” lefelé hajlik, mi az alá szoktuk betolni a pelust és minden ürítés után ki szoktam mosni a vödröt. Lehet, h tényleg a másik zacsit kellene használnod.
kreiszi

Bogi, Bencus meg a pihenőszékbe rotyizik! :D

Bogi, Kreiszi: Azért hízott múlthéten is 280g-ot biztos, mert nem kap enni Bencus! :D
De nagyon idegesítő tud lenni ez a kérdés! :evil:
zsu83

zsu: ti kis fényevők :D

Kép
budabo

Anya nekem is mindig azt mondja mikor Oli sír hogy adjak neki enni :D

Sok negatív hsz-om után valami pozitív: reggel Olit hasra csaptam hogy tornázzon kicsit, és átfordult a hátára :shock: :lol: Gondoltam véletlen, de azért hadd lássuk mégegyszer, és megint megcsinálta 8) Na mondom, három a magyar igazság, de harmadszorra nem sikerült és begurult úgyhogy hagytam. De olyan ügyi volt! :lol:

Dina tetszik a hordozód! Gondolkozok rajta én is, már rá is szántam magam hogy nem várom ki a 3 hónapot amit javasolnak de egyszerűen nem találom a megfelelő hordozót. Csak azt tudom h kendőzni nem fogok. Ügyetlen vagyok hozzá. :oops: A tiéd is tetszik meg a Zsuzsié-Crocusé is.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Kreiszi, én a Tidrenczel Zsoltnál szültem az ÁEK-ban. Tök elégedett vagyok vele!

a mei tai eddig negyon jó. Igaz, hogy hosszabb útra még nem mentem vele, de eddig jó. Főleg, ha arra gondolok, hogy Csenge 3 hetesen volt 5 kila. Most már biztos több is és nem érzem a súlyát.
Ja és liliputis. Azon viszont gondolkoztam, hogy náron vajon mennyire lesz meleg... Max nem adok majd rá csak pelenkát. A vékony kendőben is összeizzadtunk annó Zsóval. De pont nyáron kell majd, mert akkor szeretnénk állatkertbe menni meg ilyenek. Majd meglátom. Babakocsival nem igazán szeretnék Pestre menni, ha jön még a másik kettő leányzó is.

Zétivera! Milyen van Crocusnak?

Crocus! Neked milyen hordozód van? Dobnál egy képet? Kíváncsi vagyok.
Ja és Monoron a csípőszűrés hol van? Be kell jelentkezni előre?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

bogi: én is édesköményt vagy kamillát adok neki. cokrot csak akkor szoktam rakni bele ha nem tud kaksizni. kb hány ml tejet tudsz neki adni egy alalommal?
és én nem szoktam sürübben fejni, probáltam de több nem lett, igy maradt a kb 3 oránkénti.

ladmon: férjem nálunk sem szokott felébredni. én nem tudom ezek a férfiak miböl vannak :-) mi már többször vtunk uton, ikea stb.
ha az orvoshoz megyünk akkor is utazni kell.

millye: én is ugy tudom h mézet 1 éves kr alatt nem ajánlatos adni.

kangu : nagyon szép hunor

elif: nekünk még azt is mondta az orvos h hason probáljam altatni mert ugy sem tud kijönni a kaja. utána vissza lehet forditani.

stelly: nálunk is csak a tesom lesz bejegyezve keresztszülönek. tehát lehet 1 ember is tuti.

szopizás: én is ki tudok akadni amikor azt kérdezik ,,miért feji a tejét?? és nem szeretné megprobálni ujbol szoptatni?? fu basszus hát had döntsem már én el
hogyan csinálom. megprobáltam a korházban , nem sikerült, ott szenvedett minden alkalommal a gyerekem 2 orán keresztül, csak orditott és még otthon is. a második gyerekorvos nem kérdezte meg egyedül eddig.
most pedig meg van elégedve a kis mano. mi kell ennél több?!!!

zetibebi: igy van, hallgass csak a te megérzéseidre! ezt még nekem is meg kell tanulnom, de azt hiszem a legjobb uton vok afelé.

panna: ti mentek haza husvétkor? én is nagyon gondolkozom rajta. nektek mennyi idö az ut? de én attol félek h nehogy sok legyen neki

Kép
Kép
nicko

Dina: Nekem is nagyon tetszik a Mei-tai-od, én is kacsingatok egyre. Mi is hordozunk egyébként, Édesapa is, meg én is, Léna nagyon szereti, eddig-egy eset kivételével- mindig meg lehetett benne nyugtatni, és elaludt. Szerintem egy igazi kincs egy ilyen hatású dolog, amikor a végkimerülés szélén áll a mami. Arról nem is beszélve, hogy kb fele annyi idő alatt járjuk meg a boltot, ilyesmit, mint babakocsival, és nyáron tudunk menni bárhová, akár vonattal, busszal is. És szoptatni is könnyű benne, akár menet közben is (én volt, hogy főzés közben szoptattam :wink: )Nekem (és Crocusnak is hasonló) Babasling nevű erszényünk van, a Vaterán lőttem.
Csípőszűrésre Monorra a gyerekorvos ad beutalót, időpontot kérni a 29/412-129-es számon lehet. Én hétfőn fogok ide időpontot kérni, mert csak péntek óta van Taj kártyája Lénusnak, és az kellett hozzá. Szerdán van csak a csípőszűrés, 8-12-ig.Még az is megeshet, hogy találkozunk. Jó lenne, Csenge babára kiváncsi vagyok, Léna is szívesen megismerné... :lol:

Tegnap csodálatos napunk volt, pontosan a napirend szerint :lol: .Remélem, ma is rendben lesz. Eddig sínen van a dolog.

Lányok, akiknek már elmúlt 1 hós a picije: úgy tudom, a második fejlődési ugrás a 4. és a 6. hét között van. Kinél mi történt ebben az időben? Megnövekedett étvágy, zűrös napok, átformálódott napirend, első mosoly, gőgicse hangok, ilyesmi ha volt, légyszi osszátok meg, hogy tudjam, kb mire számítsak...Köszi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

bogi: én is édesköményt vagy kamillát adok neki. cokrot csak akkor szoktam rakni bele ha nem tud kaksizni. kb hány ml tejet tudsz neki adni egy alalommal?
és én nem szoktam sürübben fejni, probáltam de több nem lett, igy maradt a kb 3 oránkénti.

ladmon: férjem nálunk sem szokott felébredni. én nem tudom ezek a férfiak miböl vannak :-) mi már többször vtunk uton, ikea stb.
ha az orvoshoz megyünk akkor is utazni kell.

millye: én is ugy tudom h mézet 1 éves kr alatt nem ajánlatos adni.

kangu : nagyon szép hunor

elif: nekünk még azt is mondta az orvos h hason probáljam altatni mert ugy sem tud kijönni a kaja. utána vissza lehet forditani.

stelly: nálunk is csak a tesom lesz bejegyezve keresztszülönek. tehát lehet 1 ember is tuti.

szopizás: én is ki tudok akadni amikor azt kérdezik ,,miért feji a tejét?? és nem szeretné megprobálni ujbol szoptatni?? fu basszus hát had döntsem már én el
hogyan csinálom. megprobáltam a korházban , nem sikerült, ott szenvedett minden alkalommal a gyerekem 2 orán keresztül, csak orditott és még otthon is. a második gyerekorvos nem kérdezte meg egyedül eddig.
most pedig meg van elégedve a kis mano. mi kell ennél több?!!!

zetibebi: igy van, hallgass csak a te megérzéseidre! ezt még nekem is meg kell tanulnom, de azt hiszem a legjobb uton vok afelé.

panna: ti mentek haza husvétkor? én is nagyon gondolkozom rajta. nektek mennyi idö az ut? de én attol félek h nehogy sok legyen neki

ja és elment anyukám. nagyon köszi nektek! nem beszéltem vele, de fogok vagyis muszáj lesz.

Kép
Kép
nicko

Stelly: Nálunk pont ez a helyzet, hogy a fiamnak csak keresztapja lesz (ha addig nem találunk keresztanyának valót...)... :shock: szerintem nem gáz ha csak egy keresztszülő van... :lol:

ladmon: Milyen volt az éjszaka? Aludt a lányod?

Zetibebi: az a lényeg, hogy a fiad jól van... ne hallgass anyósodra... szeretnek okoskodni.

Kép

Kép

Kép
millye

Dina, ilyen az enyém: Kép
Édesapa nagylánya a hugicával Kép
Készül Édesapa névnapi ajándéka... Kép Kép

Ja, és Lénus ma 1 hónapos!!! :lol: :P Majdnem kész a szüléstörténet, de dilemmázom, hogy ide tegyem-e fel, mert kisregény, és frankón elfoglalná az egész oldalt, vagy esetleg a közösbe? De azt hogy kell?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

nicko: jó hogy mondod a kamillát :D . Teljesen változó hogy mennyi tej van. Reggelre amikor alszunk akkor 100-130 között, utána kb. 4 óránként eszünk és itt is változó idáig volt 80 körül estére 60. mostmár két napja 50 körül van napközbentől estig. Egy dologgal tudnám turbózni ha napközben tudnék pihizni, de ez nem megy. Mindig cici, kb. 10 perc alatt végez a két cicivel és után tápszer. Ma reggel pl. felkelt, tisztába tettem, lemértem, cici, mérés, büfi és már aludt is, és mindezt 15-20 perc alatt. El sem mertem hinni :D
Ja akinek van hordozó kendője néha tudom irigyelni, Füge is már 4700 körül van és leszakad a derekam, de persze ha apának megemlítem akkor neki is egyből fáj és még masszírkát sem kapok. :twisted:

Kép
budabo

...és ilyen lett az ajándék... Kép Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztoklányok!
Lehet már nem is emlékeztek ám,de itt vagyok megint!Hosszú időre eltűntem,mert nagyon sok rossz dolog történt velünk,dióhéjban leírom,de előbb gratulálok mindenkinek a babákhoz és remélem boldogságban és nyugalomban és főleg egésszségben telnek napjaitok!most nem tudok visszaolvasni,de ahogy erősödök igérem bepótolom és újra aktív tagja leszek a fórumnak,ha akarjátok!Tehát,a történetem: febr 16-án mentünk a kórházba,mert valami folyt belőlem,azt hittük a víz,kiderült nem az,de bent tartottak mert már csak pár nap volt a kiírt időpontig,eljött a 21-e,nem történt semmi,majd várakozó álláspontra helyezkedtünk,hátha Kisbalázs ki akar bújni.Nem akart,majd elekztdék oxitocinos infúzióval terhelni a méhemet,hátha előidéz akkora fájásokat,hogy meginduljon szülés,nem történt meg,majd tablettával hüvelyben próbálkoztak semmi sem történt arra sem,csak egy újjnyira kinyílt a máhszájam,ekkor már 3 hete volta bent,tehát már túlhordásról volt szó ezért,burkot repesztettek,amiegy újjnál elég iszonyatos érzés,majd oxitocinos infúzió hogy beinduljon a dolog,de közepesnél erősebb fájások nem lettek,majd 8 óra vajódgatás és kézzel tágítás után a császár mellett döntöttünk,március 5-én este 19óra 20perckor megszületett Kisbalázs,3337gramm és 56 cm méretekkel és nagyon gyönyörű.Másnap már panaszkodom hasi fájdalomra,de azt mondják nem indulank el még beleim,nincs semmi baj,következő nap már nem tudok enni és a vizet is hányingerem van,azt mondják kapjam össze magam,harmadik nap estére már kihányom a vizet is és nem tudok megmozdulni,a hasam akkorára nőtt,mintha a baba még benne lenne,ekkor hívnak sebészt aki azonnal megműt-hozzáteszem szerinte az utolsó pillanatban-kiderül császár közben kilyukasztották a vastagbelemet több helyen,műtét után 3 nap intenzív osztály,majd,egy héttel a műtét után hazaengednek,másnap arra kelek hogy folyik a genny hasamból,újra kórház,kiderül,hogy hazaengedtek begyulladt varratokkal,mit akkor kinyitnak,kitakrítanak és kiderül,hogy több napja gyulladt,most ott tarunk,hogy a varratom alsó harmada kinyitva áll és próbálják a gennyek kiírtani belőle ami minden napos kórházba járást jelen és iszonyú fájdalmt,de teljesen új szöveteknek kell lenniük a vágás helye,hogy újra össze lehessen varrni,ez még heteket vehet igénybe. babámat nem emelhetem fel,mert vigyázni kell hasamr,ezért minden dolog kétemberes........röviden ennyi,remélem,nem haaragszotok,hogy elmeséltem nektek.Próbálok a babáról képet feltenni és igyekszem többször benézni.mindenki vigyázzon családjára és szép napot!

Kép
nilabali

Ide nem sikerült képet tenni,ezért majd a közösbe próbálom!

Kép
nilabali

Nila: én úgy örülök, hogy végre jöttél, és hírt hallhattunk felőled! mindenki nagyon aggódott, éreztük, hogy valami nincs rendben. Nagyon sajnálom, ami8 történt, és hogy még mindig tart, de gondolom mindenhez erőt ad Kisbalázs, akihez ezúton gratulálok. Gyere minél többször, erőt ad, ha kiírod a dolgot magadból, és hidd el, rengeteget tudunk segíteni lelki térten neked, jó szóval, ezzel-azzal4 Gyere, amilyen gyakran tudsz, logikus, hogy márciusiként te is közénk tartozol! Mielőbbi jobbulást kívánok, Kisbalázsnak meg egészséges Mamit!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Nilabali: végre jelentkeztél! Már nagyon aggódtunk miattad! Jobbulást, remélem, mihamarabb rendbejössz! Tényleg szörnyű, ami veled történt, de most már kifele mész belőle! Minden jót!

Az én sirálmaimat majd később, nilabalié rosszabb!

ladmon

Tyű Nilabali, ez nem semmi, szegény reméljük hamar meggyógyulsz!!! Hogy lyukasztották ki a vastagbeled? Te jó ég...álmomban sem gondolnám hogy ilyen megeshet...jobbulást és kitartás!!! Veled vagyunk!

Dina a Crocusé olyasmi mint a Zsuzsi hordozója, egész barátságos áron láttam a vaterán.

Ladmon mesélj te is! :wink:

Anyósom megzizzent, apósom meséli hogy mindenkivel ezt csinálja mostanában amit velem, úgyhogy ne vegyem fel a dolgot :D Azt mondta kiment anyósom a telekre és ki akarja vágatni vele a csemetefákat :D (amik egyébként a szomszédé mind) ajajj...

Az ösztönökre meg hallgatni kell mert többet érnek bármilyen szakvéleménynél, először én is fülfájásra gyanakodtam de elmúlt a nyűgi és utána nyilvánvaló volt hogy nem fáj a füle, mégsem hallgattam magamra. Hát, ez volt a tanulópénz :)

Süt a naaaap!!! 8) :D :D :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsuzsi nagyon szép az ajándék! Mi is minden alkalomra tenyeret adunk apának :D Mi úgy csináltuk, hogy kakaóport kevertem kevés vízzel jó sűrűre, abba nyomtam a tenyerét, nem volt otthon olyan festék amibe bele mertem volna nyomni Zéti kis kezét nehogy belemenjen szemébe, ide-oda, ha a kakaót nyalja meg attól baja nem lehet :) Elég tartósnak bizonyul mert több mint egy éve ki van téve apának a kis tenyér (na hova ha nem a számítógép mellé... :wink: ) és nem fakul, nem maszatolódik.

Nagyon várom már a történeded, asszem nem vagyok egyedül :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok lányok!

Nilabali, naná, hogy emlékszünk rád, rengeteget emlegettünk!!!!!
Jó, hogy jöttél életjelet adni. Ami veled történt, az szörnyű, összeszorult a torkom, ahogy olvastam...
Hogy a fenébe lehetett ilyen pancser a doki? Volt fogadott dokid?

Jó, hogy túlvagy rajta, mostmár a gyógyulásra kell koncentrálnod.
Próbálj meg homeós bogyókat szedni, szerintem segítené a gyógyulást.
STAPHYSAGRIA 30 CH
napi 1-2x5 golyó A sebszélek gyógyulását segíti, és fájdalomcsillapító hatású.

Gyors gyógyulást kívánunk neked, és ha tudsz majd, mikor jobban vagy, akkor gyere. Várjuk a képet is! És gratulálok Kisbalázshoz! Remélem az általa érzett öröm és szeretet el fogja feledtetni veled ezt a sok rosszat!

Gerendai Zsuzsi, szerintem már mindenki várja a szüléstörténetet, ide is beteheted, vagy a gmailra el tudod emilként küldei, fel tudod dokumentumként tölteni.... több variáció van. Csak hozzad már ! :lol: :lol:

Még én sem írtam le, hogy nálunk, hogy volt, de nem tudom érdekel-e valakit...

Hugic-ot is várom, hogy bejelentkezzen, ők is kórházban voltak Marcival. Remélem már minden rendben, és bejelentkezik.

Mi tegnap jól kitoltunk magunkkal... Zétike ( becenevén Erős János a tejvámpír :lol: ) egész nap mintababa volt, hangját nem lehetett hallani, egész délután durmolt... Éjjel 1-kor felkelt enni, és 6-ig nem lehetett letenni. Akkor is csak azért, mert meguntam és lefeküdtem, bedugtam magam mellé az ágyba, cicit nyomtam a szájába.. aztán, hogy aludt-e vagy sem, nem tudom, mert beájultam.
Ma még csak egy órát aludt, meg a szokásos 5 perceket, viszont össze-vissza eszik.. nesze neked napirend.
Nálatok is nyűglődnek ma a babók? Itt iszonyú nagy szél van....

Képzeljétek, tegnap reggel mosolygot!! És ez már igazi, tudatos volt. Felébredtem, mellettem feküdt, és engem bámult.. és ahogy ránéztem, és szóltam hozzá, hogy jó reggelt, elkezdett vigyorogni, kétszer is! Aztán apára is, meg Szávára is. Azt hittem megzabálom!!!

Vicces, hogy többen a tavaszi szélt éneklitek a babóknak :) Mármint az vicces, hogy ugynazt....
Én a micimackót, és a kengurúmamát szoktam.
Ismeritek a kengurúmamás dalt? Még gyerekkoromban tanultam, kíváncsi vagyok, hogy a fiatalabb generáció hallott-e róla.....
"Volt egyszer egy kengurúmama, vígan ugrált nagy pusztákon át, erszényében hordta, úgy ahogy azt szokta, öt kislányát és egyetlen fiát......... "

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus én nem ismerem, aranyos dal :)

Már hogyne érdekelne a tiéd is :) nekem úgy rémlik dióhéjban már írtál róla, ha van kedved írd meg az egészet :)

Olivér egész jókat gunnyaszt ma, sikerült átvernem a szopipárnával, a karomon fekve aludt el a lusta párduc-tartásban, és ugyanabban a pózban tettem le a szopipárnára, mintha a karomon feküdne. Hihi :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Tényleg meg a bóbita bóbita táncol ment még nálunk, de ájulásig :D szünet nélkül fél órákon át :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: Akkor mi nagyon egy srófra járunk (remélem egy nap meg is ismerkedünk :)) mert tavaszi szél mellett a bóbítát szoktam nyomni állandóan... :lol: :lol: :lol:

Még jövök, reszkessetek... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nila: Egyszerre ijedtem meg és háborodtam fel, amikor olvastam a soraidat... :cry: :evil: Hihetetlen, hogy így Magadra hagytak, hibáztak és nem is figyeltek Rád utána, és hogy ezt büntetlenül meg lehet úszni... (Meg lehet? Szerintem ez egy olyan helyzet, ami perért kiált, de ez csak az én magánvéleményem, és megértem azt is, ha hagyod annyiban az egészet ennyi szenvedés után... :cry:) Felháborító az egész! :evil: (Én már azt sem értem, miért nem császároztak meg ennyi nap túlhordás után simán, mikor még az aranyérproblémád sem volt olyan régen... Persze nem vagyok orvos, biztos megvolt az oka, hogy ennyi ideig engedtek túlhordani. Bár így utólag nem úgy néz ki, hogy tudták, hogy mit csinálnak. Már bocsánat! :x ) Sejtettük mi, hogy gond van, ha lesz időd visszaolvasni, majd nézd meg, hányszor kerestünk... Olyan hirtelen csöndben maradtál. Javulgass, sok örömöt Balázshoz - akihez nagyon gratulálok!!!- és nagyon várunk!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

nilababa: jobbulást neked, remélem mostmár hamar felépülsz és végre a babádra koncentrálhatsz.

Kép
budabo

Andus: Én ismerem a kengurudalt :lol: :lol: :lol: (és 75-ös vagyok--fiatalabb korosztály?)
És spéci engem is érdekel a te történeted. Annyira húzom a magamét, hogy tisztára felcsigáztalak titeket, aztán végül jó nagy csalódás lesz nektek... :?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Raktam fel képeket a közösbe! :)

Gerendai Zsu, Bencus már egyfolytába gőgicsél, mosolyog, egyszerűen imádnivaló! :lol:
Nagyon édes Léna baba! :lol: Gyönyörű lett édesapa ajándéka! :lol:

Nilabali, nagyon örülök, hogy végre jelentkeztél, már nagyon aggódtunk érted! Szomorúan olvasom, hogy mennyi rossz történt veled! :cry: Jobbulást kívánok neked! Gratulálok a kisfiadhoz! :lol:

Andus sajnálom a rossz éjszakát! :(
zsu83

Sziasztok!

Engem is érdekel a szüléssztori :shock:

Ami Nilabalival történt az tényleg felháborító :twisted: Jobbulást kívánok én is!

Üdv.Andabella

Ui: 23. napon végre leesett a köldökcsonk :P

Kép
Kép
andabella

Zsu83: Milyen szép nagy már a fiad nagyon nagyon édes! :lol:

Ladmon: Nyugodtan írd le a "siralmaidat", hátha tudunk lelkileg segíteni! Már kérdeztem, hogy: Hogy telt az éjszakátok? Felcserélte a nappalt az éjszakával vagy nyugi volt?

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?