A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Keresztszüleim nekem sem összetartozó pár.
Köszi Nicko, Millye, körvonalazódik, hogy Adrinak is csak egy keresztszülő lesz... ma volt családi összejövetel, és pont felmerült, hogy akkor mikor lesz a keresztelő. Mondtam, hogy nem ez az első kérdés, amit át kell még beszélni ezzel kapcsolatban, de nagymamámat látszólag ez egyáltalán nem nyugtatta meg :)

Dina, igen, nekem hordozókendőm van, mert ha majd be kell menni a városba, nem akarok babakocsit emelgetni... de még mindig nem tudom használni. Már magamra kötöttem, de Adri még nem volt benne :) az lesz a következő lépés :)

Zsu: hehehe nálunk is ahányszor sír a gyerek, anyu megszólal, hogy "szegényke biztos éhes". Szegénykének akkora tokája van, hogy ihaj, szóval tuti éheztetem :lol:

Zsuzsi: mosoly, meg gőgicse bizonyám :) meg nagyjából beállt napirend, meg átaludt és szinte átaludt éjszakák. Mosoly főleg apának, válaszként az ő mosolyára, gőgicsélés meg a körforgónak, és a pelenkázó melletti ablak függönyének. (jelenleg a függöny Adri legjobb barátja, már mosolygott is rá, reggelente meg kedvesen cseveg vele...)
Közösbe tudsz feltölteni dokumentumot, vagy akár ha e-mailben elküldöd arra a címre, úgy is hozzáférünk.
Ééééédi az ajándék :) milyen festékkel csináltad? Nem nyalta le a kis mancsról?

Nilabali, jó hogy jöttél, már sokat emlegettünk, hogy mi lehet veletek!!! Örülök, hogy Balázs egészséges, és kívánom, hogy hamar meggógyulj te is!!! Gyere, ha van rá időd/energiád, örülünk neked :)

Andus, engem is érdekelne...

KépKép

KépKép
stelly

Millye, köszönöm szépen! :lol:
zsu83

zsu: arik a képek :)

Kép
budabo

millye: Ezt nem fogod elhinni: tegnap este 1/2 9-kor muszáj volt fürdi után lefektetni és reggel 10-kor kelt fel. (szerencsére azért szopizni kétszer felkelt...)
Szóval nem akarok polgárpukkasztó lenni, de tök be voltam tojva, hogy 3. napja folyamatosan alszik. Csak ennyit akartam panaszkodni, de nem illett volna nilabali után egy ilyennel előhozakodni.

Nem is baj, mert mára javult a helyzet, nem aludt nappal 3*3 órát! Komolyan mondom, hogy nagyon megijedtem, hogy ennyi azért sok... De a férjem szerint a gyerek egyszerűen rám ütött... (az én normál alvásigényem: 10,5 óra/nap) :D

Úgyhogy visszaveszek az irracionális parából... (legalábbis próbálok)

Zsuzsi: nekünk 5 hetesen volt egy éjszaka, amikor óránként- kétóránként felkelt enni... Én ezt fejlődési ugrásnak tudtam be (aztán lehet ám, hogy csak nyügi volt). De csudabogár már ahogyan mosolyog (ááá, vigyorog!) és gügyög! Szerintem ez nálatok is nemsokára bekövetkezik!

ladmon

Mi is megvagyunk ám. :)
Egész hétvégén jöttek a babák látogatóba. Unokatesómék,
szomszédok, barátnőmék... Tele volt gyerekekkel a ház. :D

A lábam szépen apad, lassan mendegélni is tudok már... :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Szegény Nilabali, nem semmi , ami veled történt! :cry:

Dina: Az én babaerszényem márkája Womar N11, ez egy lengyel gyártmány. Amúgy szerintem a Zsuzsié jobb, az enyémben kicsit elveszik a gyerek. De először abban mentem le a gyerekkel sétálni, akkor nagyon jó volt, azóta főleg baba kocsizom.
Kép Kép
A csípőszűrésre igyekezz bejelentkezni, mert 6 hetes korban szokták elvégezni. Zsuzsi megírta a telefonszámot, aminek a segítségével ezt meg tudod tenni.
Zsuzsi: Nahát! Nektek is Monorra kell jönni csípőszűrésre? Mi április 1-re kaptunk időpontot. De ha ti máskor jöttök, akkor is találkozhatunk, Dina ez rád is vonatkozik.

Ma nagyon nyűgös volt a picurink. A hasával kínlódik, de most nincs felfújódva, mint eddig. Most szerintem azt szokja, hogy ritkábban van széklete. Éjszaka fel is sírt a hatalmas kakára, amit kinyomott (három nap után). :cry: Reméljük azért hamarosan javulni fog a helyzet, bár már nem nagyon tudom, hogy segíthetnék neki (büfiztetjük ész nélkül, meg tornáztatjuk is). Valaki nem tud egy jó leírást, képekkel hasfájás elleni pocakmasszírozásról? HELP!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Eszter: Mai mérlegelés: Egy hét alatt 370 g, frankón éheztetem a gyereket, ugye!? :D

Crocus, sajnálom a pocakfájást! :cry:
zsu83

Sziasztok!

Ladmon: A hétvégi kiruccanás jól sikerült, tegnap rengeteget aludt a Gyermek, éjjel kevésbé... :? Mi két nap múlva leszünk 6 hetesek, és Zsuzsi, én ennek tudom be, hogy ma éjjel szinte kétóránként kért enni a Manó, kétszer is próbáltam eltéríteni cumival, de hosszú távon nem sikerült. :? A mi Babánk múlt hét óta mosolyog egyébként, egyre kifejezőbben, péntek este óta gőgicsél úgy, hogy válaszolgat is az Apukájának (meg kell zabálni :D ), és tegnap óta kétszer Ő is a hasáról a hátára fordult... Egyébként nem korai ez egy kicsit? :shock:

Ja, nálam is rendben van minden, voltam kontrollon. :lol: :lol: :lol:

Zsu: Örülök, hogy Apa jobban van! Zsancy: Te Apád is jól?

ERIKA, GABI: Merre jártok?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Hazaértünk a khból tegnap délután. Most már minden rendben. Próbálom újra felvenni itthon a ritmust, így most csak nagyjából futottam át a csüt. este óra történteket.

Nilabali - nagyon örülök, h jelentkeztél, bizony mindannyian hiányoltunk.

Elif - ha nálatok is nehéz büfi - sok bukás problémára (hát sajna nem a védőnőtől jött a tanács hanem a khban a neonatológusoktól :(): ha nehezen büfizik, akkor nem szabad evvel az etetés végéig várni, hanem cici kb 5 perc majd büfi, majd újra cici kb 5-6 perc majd újra büfi, és így szépen apránként távozik a levegő, kisebb a bukás esélye. Megdöntöttük az ágyat (szótárakat felhasználva :)) és hason altatom közvetlenül evés után, de éjszaka még oldalt teszem, mert parázok.

Kedden 4 hetes lesz, és lehet most jutottunk el egy növekedési szakaszba mert ma óta 160akat eszik :roll: amivel nekem nem lenne gondom, csak alig bírok ennyit kisajtolni a 2 ciciből :( remélem nem lesz gond és lesz elég mennyiség mindig.... a kórházból 3690 grammal jöttünk haza, tehát 1000 grammot hízott 3,5 hét alatt. Mondjuk látszik is olyan kis pufi nyufi feje van meg csini tokája :)

Na megyek megpróbálom kifejni a kellő mennyiséget (ja! ma óta cumiból etetem, mert teljesen szétszálltak a mellbimbóim és a bimbóvédőt képtelen elfogadni - anyukám meg azzal riogat, h ezután nem fogadja majd el a cicit, mert a cumihoz képest abból nehezebben jön az anyag :shock: , pedig holnap már cicire szeretném tenni, remélem addig regenerálódik annyira h ne fakadjak sírva etetés közben :roll: )

Jó éjt mindenkinek

KépKép
hugic

Nilabali: először is gratulálok Kisbalázshoz, nagyon édes! Nagyon hiányoltunk ám! Durva, ami veled történt, remélem hamar rendbe jössz!

Andabella: Alexnek 4 hetesen esett le a köldökcsonkja :shock: , már azt hittem azzal együtt fog felnőni :D .

Zsu: nagyon édi Bencus, elég jól hízik a fénytől :D .

Zsuzsi: Léna is nagyon édi és milyen szép ajándékot készített Apának :D .

Dina: Tidit ismerem, ő MÁV-os doki volt. Szeretik a kismamák.

Andus: Én nem ismerem a kengurus dalt.

Magdi: lemaradtam….Miért voltatok KH-ban?

Szülés sztorit én sem írtam nektek, bár már készülget. Alexnek akarom leírni, hogyan vártuk őt, hogy telt a várandósság, hátha érdekelni fogja :D .

Én a Bóbitát és Micimackót szoktam énekelni, már ha van hangom :D . (múlt héten gégegyulladásom volt, nem tudtam csak suttogni) Gőgicsélés még nincs, de már próbálkozik egy-egy hang kiadásával, viszont van sok mosolygás :D .
kreiszi

Pár kép:
jó kis hajtépős:
Kép
Kép
Kép
a kedvenc tehenek:
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gyermekem éjszakai mókája.

Kép

Kép

Kép
budabo

Szerintetek hogyan kéne lefektetnem hogy reggelre ne jöjjön rám a frász??????????????????? Ma reggel a keze kinn volt a rácsvédő alatt és a kivételesen most nem elfordult, hanem felkuszott a sarokig és teljesen előre a kiságy széléig, a feje meg édesen a sarokba szorítva :shock: . Ha anya hülye és a cumit ott hagyja mellette, rendszerint kilöki és koppan a laminálton, pedig a szőnyeg van rajta és kb. 4 cm van ki, de neki sikerült oda leverni a cumit :D . Szóval hova fektessem ezt a mocorgi babyt :shock:

Kép
budabo

Sziasztok!

Crucus. Igen tudom, hogy 6 hetesen szokták. Az ÁEK-ban mikor hazajöttünk adtak egy papírt, hogy jelentkezzek be amikor 4 hetes lesz. Nos én 2 hetes volt a Csenge mikor felhívtam őket és márc. 31-re kaptam időpontot. De ha tudom, hogy Monoron is van... A védőnő erről egy szót sem szólt! :evil: Megpróbálom, hogy ma mikorra kapnék időpontot. Hátha összejön és nem kellene Pestre menni...

Nilabali: Sajnálom! Ez szörnyű ami veled történt! Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

Budabo: Csenge is szokott ilyeneket podukálni. :lol:

Keiszi: Mikor a kórházban vizit volt egy másik doki megkérdezte a nővért, hogy ki az a Tidi? Azt mondták a Tidrenczel csak nem fér ki a neve! :lol: Jót mosolyogtam rajta!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok Lányok!

Zétivera: remélem apával tudtok beszélni, és rendeződnek a dolgok!! Ne tartsd mindig magadban a felgyülemlett feszültséget, mert te fogsz tönkre menni bele, márpedig a fiúknak (és szerintem a párodnak is) nagy szüksége van rád!

Nilabali: jó, hogy jelentkeztél, tényleg felháborító, ami veled történt, de most már arra koncentrálj, hogy Kisbalázs és te is jól legyetek!!!

Gerendai Zsuzsi: nálunk is volt egy éjszaka, amikor Marcika 1,5 óránként kelt fel enni, és nekem át kellett állni a 2 ciciből etetésre, mert egy már nem elég egy étkezésre az ifiúrnak.
De azóta már-már kialakult napirendünk van, törpi napközben 3 néha 3,5-4 óránként eszik, és éjszaka már csak egyszer kel fel most már 3. napja!!! :lol: :lol: Így általában van egy 4 és egy 5 órás alvása!!! Hurrá!!!!!!!!

Ja és képzeljétek el, hogy már magától el tud aludni az én drága kisfiam! Fürdés után mindig kajcsi van, utána kicsit altatom, dalolászok neki meg egy kis ringatás is jár hozzá, utána leteszem a kiságyába, lekapcsolom a villanyt, és ő szépen elaluszkázik, pedig amikor lerakom, akkor még nyitva van a szeme.

Ja, és a mosolygása, hát olyankor meg kell zabálni. Azt vettük észre, hogy fürdőzésnél amikor én rámosolygok, akkor hatalmas visszamosoly a válasz, és ahogy beszélünk hozzá, ő is mozgatja a száját, és próbálja leutánozni a szájmozgásunkat. A gőgicsélés is megy már, meg most már olyan értelmesen nézeget, szereti ahogy lassan sétálunk, és akkor tud nézelődni.

Szóval hihetetlen, hogy hogy fejlődik a kis drága!! Egyébként anyósom nálunk is mindig ezzel jön, ha sír Marcika, hogy biztos éhes, na ilyenkor én is kaparom magam, nyilván mi is fényevők vagyunk, hisz Marcika 6 hét alatt kerek 2 kg-t hízott. 8) Csütörtökön 4700 g volt, akkor volt pont 6 hete, hogy hazajöttünk a kórházból.

Julcsi: nagyon ügyesek vagytok, hogy már így elindultatok!! Ott is aludtatok? Mi még nem mertünk elindulni így!

Ja és jelentem megvolt a körömvágás! Bőrvágóval szopi közben :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Dina: rám a frászt hozza manócska. Te is biztos megszoktad már így a harmadiknál :D .

andus: nagyon szépen gyarapodtok :D Ennyit a heti átlagos 150-es hízásról. :oops:

Kép
budabo

Budabo: Lili is így alszik, befúrja a fejét a sarokba... teljesen felesleges rendesen betenni az ágyba, mert úgyis felkúszik a sarokig, úgyhogy én már eleve így is teszem be, megspórólom neki a mászást :)

Nilabali: örülök, hogy jelentkeztél, mindannyian aggódtunk és mostmár mindenki elfoglalta végleges helyét a táblázatban... Sajnálom a kálváriát, amin keresztülmész, mielőbbi gyógyulást kívánok, és ha jobban leszel,gyere gyakrabban!

Korábban már kérdeztem, de nem reagáltatok, de most talán aktuálisabb a dolog: beadatjátok a két hónapos oltásnál a nem kötelező Prevenart, vagy majd később? Április 6-án megyünk oltásra, már előre rosszul vagyok.. :(

Nagyon aranyosak a képek, tüneményes az összes babóca!!!!

Lili babára továbbra sincs semmi panasz, továbbra is alszunk-eszünk-játszunk-alszunk, éjjel egyszer kelünk 3-4 óra felé.

Kép
cserkészkolbász

Zsufi köszi neked is! Tegnap előre mozdítottam a dolgokat, leültem az ágyra mellé és nagy levegőt vettem hogy belevágok egy beszélgetésbe de nem jött össze... :oops: úgyhogy leírtam egy papírra neki :roll: odaadtam és elvonultam a gyerekszobába. Nem talákoztunk utána, ez már elég későn volt este. Kíváncsi leszek mi lesz ma este ha hazajön. Valaaminek muszáj történnie mert felőröl ez. Tegnap este is küszködtem Olival, kora délutántól vagy ölben séta vagy cici, apa meg: megfázott és ezért tévét kellett néznie fekve. :evil:

Erika ez a prevenar ez melyik? Nem ismerem :oops: Kell érte fizetni? Én eddig csak a pneumót akarom beadni mindkettőnek, a rotáról úgy döntöttem nem adatom be, a többinek meg még nem nagyon néztem utána, a védőnő meg a doki nem nagyon reklámozza a témát. Pont ma megyünk Znek a pneumóért de nem fogja megkapni, nem lohadt le a nyirokcsomója hiába az augmentin.

Még mindig nem gőgicsélünk, semmi hang, megkérdezem a védőnőt mert aggaszt :roll:

Éjjel meg volt egy kis ijedtség, úgy néz ki Olivér is megfázott, éjjel úgy elkezdett szörcsögni hogy alig kapott levegőt, elkezdtem szívni az orrát a kézi elemessel de nem nagyon jött ki. Nem mertem elaludni hogy figyeljem kap-e levegőt. Nem tud még átváltani a szájon át légzésre. Most is szélviharban megyünk majd a tanácsadóba babakocsival, dehát muszáj elmenni... c ajj.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

cserkészkolbász: na akkor megnyugszom és igyekszem nem frászt kapni.

Kép
budabo

Nicko: hát egyelőre úgy néz ki, hogy szerencsénk lesz és haza tudunk menni húsvétkor. Nekünk 660 km, kb. 7 óra. Kicsit tartok tőle én is, hogy sok lesz, de végülis csak azért mert ezeket a biztonsági autósüléseket (mondván, hogy félig ül benne) szerintem nem ilyen hosszú útra tervezték... :? De Manó nagyon szeret autózni, mindig jókat alszik és majd többször megállunk. Én optimista vagyok és bízom benne, hogy nem lesz semmi baj.... 8)

Zsuzsi: a 4-6 hét közötti ugrás nálunk elég sok mindent hozott... Azóta gőgicsél, sokat mosolyog, már kezd a szemével követni tárgyakat, többet alszik és hosszabbakat és sokkal kiegyensúlyozottabbnak látom. Persze ez biztos azért is van, mert már én is jól vagyok. :D

Nilabi: jobbulást Neked!!! Felháborító ami veled történt... ilyen hibát elkövetni... :shock: Átérzem, hogy milyen nehéz lehet most Neked, hasonló cipőben jártam én is, csak ezek szerint én szerencsésebb voltam, mert már jól vagyok.... Küldök Neked sok-sok pozitív energiát!!!

Julcsi: szeretnélek megkérni egy nagy-nagy szívességre. Ha a babához éjszaka felkelek folyamatosan szörcsög, tele a nózija. Kiszívom, jó sok takony jön ki belőle és aztán reggelre elmúlik és egész nap tiszta az orra. És ez megy minden éjszaka már kb. 2 hete. Először azt gondoltam, hogy kicsit megfázott, de akkor nemcsak éjszaka szörcsögne. Egyébként meg teljesen jól van, nincs láza, jól eszik, sokat mosolyog.... Lehet, hogy allergia vagy orrmandula... Ha esetleg úgy adódik megkérdeznéd a testvéredet, hogy mi lehet az oka szerinte és mit lehet csinálni?

Zetibebi: próbáld ki a porszívós orrszívót! Nekünk nagyon bejött, fantasztikus találmány, a másik nálunk sem működött. Egyébként Hannácska nagyon jól viselte.
Mondjuk minden olyat jól visel, amit a babák többsége nem. Így pl körömvágás, fürdés, pelenkázás közben nagyokat mosolyog... :D

És Zsuzsin felbátorodva lassan én is megírom a szüléstörténetem...

Panna
pandusika

És megint nagyon jó éjszakánk volt. Este 9-től 3-ig alvás, aztán fél 8-ig. Igazi kis tündér. Most meg amióta felébredt a barátaival (kis plüssállatok az ágyban) beszélget... :lol:

Panna
pandusika

Budabo: szerintem az csak akkor marad ott, ha odakötözöd... :D Sok baba akciózik éjszaka, ne aggódj!

cserkészkolbász: Prevenar ügyben nekem azt mondta a védőnő, hogy majd csak egy éves kor után adják be, mert akkor asszem eggyel kevesebb oltás kell. (Gyanús, hogy ez csak amolyan helyi szokás, és ha kérném, beadnák hamarabb is.)
Úgyhogy válaszolva: én beadatom, de tuti nem a 2 hóson.

Julcsi: kösz az infót, már hétvégén mi is be akarunk próbálkozni, de még nem biztos, hogy elindulunk. Mi tuti nem ottalvósba! Még a hordozót/autósülést is csak szombaton próbáltuk ki a kocsiban. Persze minden szokásosan működött: ordítás abban a pillanatban megszűnt, ahogy elindult az autó... :D

És természetesen tegnap este 11-kor sikerült 2 órás überbalhé után elaltatnom és 8-ig fel sem kelt. Most még kajálni sem... De megígértem magamnak, hogy no para. (Azért élvezni még nem tudom...)

ladmon

Zsu, szegény kisfiú, hát miért nem adsz neki enni rendesen? :lol: :lol: :lol: nagyon jó ez így, látszik, hogy csodásan érzi magát :D

Hasról hátra fordulás: nekünk még csak apa segítségével megy :) de azt hiszem elvileg a harmadik hónap körül tudják megcsinálni, szóval nagyon ügyes gyerkőceitek vannak :D

Vince is ennivaló baba :)

KépKép

KépKép
stelly

Héééé, szépen kiderül, mennyi csaló van köztetek!! :D

Ide vele az összes hiányzó születéssztorit!! :lol: :lol: :lol:

ladmon

Ja, és a tájékoztatást mindig elfelejtettem megadni!
Pénteken az APEH-hel beszéltem: A dec. 9-e után született babák automatikusan, igénylés nélkül kapják meg az adókártyát.

Nos, nekünk persze még nem jött meg, de azért, mert az itteni igazgatóság a nyomdából rossz minőségű kártyapapírt kapott és emiatt elcsúsztak a gyártással. Lehet, hogy csak 1-2 hónap múlva tudják kiállítani.

ladmon

Az én parám: hasról hátra fordulás.... ugyanis nálunk Babóka egyszerűen nem hajlandó hason megmaradni. Csak háton vagy oldalt fekve, ami persze jó a légzés szempontjából, de a megfordulás... :? Lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de szerintetek így is fog menni? Vagy kínozzam szegényt és többet fektessem hasra?
Egyébként én úgy tudom, hogy a 2 és 6 hónap között történik meg, szóval babánként elég eltérő...

Panna
pandusika

Tegnap megvolt az első vendégségünk nagymamáéknál :) (én anyumék) Egész délelőtt nem aludt Adri (biztos érezte, hoyg készül valami), ezért be voltam tojva, hogy nyüszi lesz, de nem: végigaludta az egészet :D így aztán mindenkinek nagyon tetszett :D

felbuzdulva rajtatok teszek fel én is új képeket:
apával mókázunk fürdés után:
Kép
akkor ájulok be, mikor anya vinne fürödni:
Kép
ilyen csinos voltam a vendégségben:
Kép
heverésző szőnyegben ritkán maradok nyugton:
Kép
tudok ám bőgni is azért:
Kép

na most jól teleküldöm az oldalt, bocsi.... :oops:

KépKép

KépKép
stelly

ZVera, mit reagált a férjed?

KépKép

KépKép
stelly

De szép babák!!! :D Vince is, Iringó is, Adri is! :D

Stelly még nem tudom, este történ későn, azóta nem találkoztunk. Ha ma hazajön este akkor biztos lesz beszélgetés mert e mellett már nem lehet elmenni. Izgulok :oops:

Megjött az anyasági!!! :D Bár elkölteni nem tudom hol...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gerendai Zsuzsi!
Nekem április 15-re adtak időpontot, 9:10-re. Neked sikerült?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

zetibebi: szerintem ne aggodj h nem gögicsél még olivér, nálunk is csak néha jönnek hangok ki és egy-egy mosolyt is ugy kell kicsalni belöle. és szerintem ezek sem tudatosak. nem minden baba egyforma, némeylik elöbb a másik pedig késöbb kezdi el. szerintem ne aggodjunk
i
panna: na tegnap mi is megbeszéltük, megyünk haza husvétkor. énis nagyon izgulok, nekünk is 7 ora az ut, bár sok megállással nem hiszem h a 8 elég lesz. mandarin utál hason lenni, max 2 perc, akkor már visit.

nilabali: jo h jöttél, nagyon gondolunk rád, sok energiát küldünk neked. gratula balázshoz.

hát én nem tudommi van ezzel a gyerekkel. itt üvöltött nekem reggel, olyan vörös volt már a feje. más baja nem lehetette mint éhség. hasa nem fájhatott mert pukizott, kakilt is. látom h irjátok h van egy ilyen növ szakasz. lehet nálunkmost jött el. adjak akkor neki több kajcsit?

lányok!nem tudom nektek mi jelenik meg itt bal oldalt ahol a reklámok vannak de bemásolom nektek , nehogy csak én olvassam már el!: Veszélyes az anyatej? Ideje újragondolni az anyatej pozitív megítélését dán kutatók szerint, akik hosszú ideig folytatott vizsgálataikra hivatkozva azt állítják: az anyatej sok mérgező anyagot tartalmaz.

Kép
Kép
nicko

budabo: a gmail-en van is fent egy ilyen sarokbabújós kép...

Zetibebi: azt hiszem ugyanarra az oltásra gondolunk, küldtem a gmail-re egy tájékoztatót az oltással kapcsolatban, hátha mást is érdekel. Fizetni nem kell érte.

Ladmon: én is később adatom be, szegény úgyis kap most öt komponenst, az bőven elég most...

Kép
cserkészkolbász

Ladmon: Hát nem semmi alvókája van a kislányodnak... :lol: nagyon örülök, hogy ilyen jó baba! :wink:

Budabo: Nagyon szép a kislányod! Látom nem csak a fiam mászik el a kiságyban :lol: a cumirepítés nem semmi :lol: :lol:

Stelly: A te kislányod is csoda csini főleg abban a kis szoknyácskában... :lol: :lol:

Tegnap vettem farmert a fiamnak úgyhogy ma lefényképezem, hogy mi is csatlakozzunk a farmeros babák klubjához :lol: :lol: addig is felteszek egy jóllakott óvodás fotót... :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Zetibebi: Remélem ezzel a levéllel sikerül egy beszélgetést elindítanod... és meg tudjátok beszélni a problémáitokat! Jobbulást a pici fiadnak! Remélem nincs nagyon megfázva! Zétinek gyógyulgat a szája?

Kép

Kép

Kép
millye

Dina: Ezek szerint velünk 5 perc alatt végeznek :shock: , mert mi is aznapra, csak 9.05-re kaptunk időpontot :lol: . Szóval hurrá, talizunk. És meghívjuk Crocusékat is egy kis csevejre a rendelőhöz, és így már hármas a tali :lol: . Jó, Crocus?

Nico: Én erről a mérgező tejről azt gondolom, hogy mivel mára szinte minden élelmiszer, és a környezetünk is teli van mérgekkel, és evidens, hogy így mindenkiben felhalmozódik, igaz lehet, hogy átjut az anyatejbe. De ép eszű ember nem gondolhatja, hogy azok a tápszerek, amik szintén ilyen-olyan alapanyagból, akármilyen gyártási folyamaton végigmenve sokkal kevésbé mérgezőek, mint az anyatej. Szerintem emögött biztos valami tápszergyártó cég gazdasági válság miatti nehéz helyzete állhat. No para.

Csak arra jutottam, hogy el kell olvasnom a Suttogót, hogy tisztán lássak, és hátha bejön, akár csak 1 tanácsa is. Ezért kérdezném, hogy ti melyikből okultatok, mert ha jól tudom, 2 része is van ugye? Elküldeném Édesapát a könyvesboltba.

Vera: Ismerem ezt az érzést, amikor egész nap azon izgulsz, mikor ér haza a párod, és mi lesz a beszélgetéssel, hogy fog elkezdődni, hogy fog alakulni. Nagyon-nagyon drukkolok, hogy pozitív legyen a vége.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsuzsi: jaj ne érts félre. csak azért gondoltam h ti is olvassátok el h necsak már én. ezek után is meg vok gyözödve arrol h szuper az anyatej és ameddig csak van örülünk neki nagyon. bár én az életben egy csöppet nem kaptam és élek még de engem minden mililiter boldogsággal tölt el.

Kép
Kép
nicko

és még egy kérdés. szerintetek probáljam meg hátha szopizna ujbol mandarin? csak egy baj van! hogyan tudom megállapitani mennyi tejem van és mennyit evett. tudom mérleggel de itt nem lehet kölöcsnözni és nagyon drága. van vmi más megoldás is?

Kép
Kép
nicko

Zsuzsi, tök sok olyat olvastam, hogy a Suttogó mekkora vitákat kavar az anyák között, ezért nem vettem meg direkt, de most, hogy a lányok leírtak egy-két tanácsot belőle, amik működni látszanak, bennem is felmerült, hogy lehet, mégis be kéne szerezni - legfeljebb ami nem tetszik benne, nem csinálom. Én pl tutira nem hagyom sírni a gyereket, de ez az evés-játék-alvás ciklusos dolog bejön, úgy tűnik.

Tényleg több is van:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20

(mondjuk ez a harmadik látom, hogy nagyobbakhoz van)

KépKép

KépKép
stelly

kreiszi

ladmon: kíváncsi leszek mennyi idő alatt küldik ki az adókártyát, mert mi is voltunk, de az igazolásért is órákat kellett volna sorba állni. :evil:

stelly: jók a képek :)

cserkészkolbász: nagyon jó a sarkos :D

millye,zetibaby:köszi, minden baby tündéri.

Itt ezerrel fúj a szél, kicsim alig akar elaludni.......

Kép
budabo

Olyan szépek a babák, tök jó nézegetni őket :D !

Zvera: drukkolok, h sikerüljön megbeszélni Apával a problémát!!!

Úúúúútááááálom a szelet!!!! Mintha a sarkvidéken lennénk, olyan viharos szél fúj már napok óta :twisted: :twisted: :twisted: . Elegem van belőle és a gyerekemnek is elege van belőle.
kreiszi

Sziasztok!
Itt vagyok én is rendszeresen,csak a háttérbe.Csak olvasgatlak titeket,hozzászólni nem igen akarok a dolgokhoz.Úgy érzem nem igen fogadtatok be engem,és nem hinném hogy valakit is az én véleményem érdekelne.Lehet nem igy van csak én érzem így.Mostanába nagyon depis vagyok,mindentöl sírni tudnék.Nem tudom mi lett velem,mindig vidám és "örült"voltam .Néha még apába is belekötök,pedig okot nem ad rá.Nagyon jó ember és nagyon sokat segít.Büszke vagyok rá nagyon.Legnagyobb félelmem hogy Perának valami baja van,kijön egy pötty és én már rettegek hogy mi lehet az.Félek hogy nem veszek észre valami olyan dolgot ami fontos lenne.Orvosunk megmondta teljesen egészséges,jól fejlödö kisbaba,ne idegeskedjek,nyugodjak meg.De nem olyan könnyü.Volt más is már hasonló cipőbe?
Julcsi 79:
Köszike apa jól van,a vércukra magától helyreált,és nem tudják mi okozta a hatalmas eltéréseket.

Nickó:a cikken ne lepődj meg...a dánok már csak ilyenek(minden hülyeséget kitalálnak)tudom hogy még odébb van de ha húsvétkor haza mentek a mérleget szerezd be otthon.Mi mindent otthon vettünk meg azt a DpD-vel ki lett küldve olcsón...
:wink:

Petrának se megy a hason maradás..max 2-3perc.De addig nagyon jól emelgeti a fejét,utána bemérged belemarkol a pelusába és nagyokat sikit az ágyba.Én tovább nem eröltetem,csak addig ameddig ö engedi.Fürödi meg nem szeret,üvölt közbe.De nem tudom lehet hogy én rontok el valamit?Néha teljesen bénának érzem magam,és az van bennem hogy én ebbe soha nem jövök bele.Káosz van bennem.
Már 5kg vagyunk :P és 56,5cm-ek.(egy hónap alatt 4,5cmert nötünk)Gyorsan növünk.Játszó szönyeg nekünk nem jött be,de vettünk pihenöszéket,abba nagyon jól érzi magát.Sokat gögicsél a figuráknak,és mosolyog is nekik.Én is kapok egy két mosolyt,akkor mindig könnybelábad a szemem.Sajnos a hajunk elkezdet hullani,de jön helyete a szép új.Meg mostanába elég sokat nyálzik a baby..nem tudom mitöl,és elég sokat szopja a kezét,akkor is ha épp akkor evet.Jövö héten megyünk apával bölcsöde és ovi nézöbe,itt a gyes csak 1,5év lehet vele tovább is otthon maradni de akkor nincs jutattás.Mind a 2helyre lekell foglalni a helyett mert "teltház "van.De erősen gondolkodunk a magán ovi mellett.

Keresztszülö:Párom húga szeretne lenni,de ö még csak 16éves.Meg ö egyszer nagynéni is.Én nem akarom hogy úgyan az legyen a gyerek keresztanya aki a nagynénje.
Egy jelöltünk van,párom legjobb barátja.Ö is nagyon rendes,és már most sokat foglalkozik Petrával.Rendszeresen jelentkezik és érdeklödik.De ö is egyedül álló...lenne még egy jelöltünk de az is férfi:)
Gáz ha mindkét keresztszülö férfi?(sz.tem igen)

Zsu83:Bencét tényleg éhezteted!!! :wink:
Stelly:nagyon szép Adri baba.
(szokásos körkérdésektöl én is mindig kifeszülök...söt idegesitenek.de már eleresztem a fülem mellett)
pandusika-nickó:Jó utat húsvétkor haza felé.Vigyázzatok nagyon magatokra.
Mi sajnos nem megyünk haza húsvétkor pedig jó lett volna,de nem lesz addigra kész az útlevél.Meg nekünk 1500km-er(kocsival sok lenne)nyára tervezzük a haza utat,de Bécsig kocsival,onnantol meg a kocsit fel a vonatra,foglalunk háló kabint és szlovákokig vonattal.Igy nem lenne apának se olyan hosszú az út,és nem félnék az úton...
Mi nem kaptuk meg a kettös állampolgárságot,mondván mert mind a két szülő magyar.Ez elégé hülyeség szerintem,mert ha Petra élete végéig itt fog élni, akkor is csak külföldinek fog számitani?
Na befejezem...
Puszó mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsuzsi!

OKÉ!!!Hármas tali! Én még ugysem voltam talin veletek! De jó!!!! :wink:
Meg fogsz ismerni a mei tai-ról! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Pár kép rólunk :P Kép Petra és én Kép Alszok Kép Ketten együtt

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Budabo, Kreiszi: Sajnos itt is fúj a szél, de nálunk most pont fordítva van mint eddig... mert a fiam már 3 órája alszik... volt itt a védőnő, de csak az alvó fiamat nézhette mert fel sem kelt a hangosabb beszédre sem... :lol: nem akarom elkiabálni, de eddig nagyon jó baba ma... csak nehogy bepótolja este... :? :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

zsancy: ne hülyéskedj már!! én személy szerint nagyon kedvellek!! én is néha ugy éreztem h nem fogadnak be a többiek, de aztán mindig elindul egy hullám és sokan-sokan irnak nekem. olyankor mindig megnyugszom hogy ha nem is mindenki de talán páran engem is kedvelnek.
tudod és ha nem csinálnál vmit jol akkor nem lenne 5 kg petra és ilyen gyönyörü!csak rákell nézni a foton és sugárzik belöle mennyire elégedett! én is ilyen parázos vok de lassan tanulom h nem szabad. az a multkori korházas dolog nagy tanulopénz volt számomra. ök ugyis jelzik ha vmi baj van. gondold el h 6 hét után elment tegnap anyukám. eddig itt volt minden nap vki most meg egyedül és mit ad isten a férjem ma bécsben van , jo késön jön haza.meg kell oldjam egyedül, de tudomugyis fog menni, max kicsit sir h lassabban mennek a dolgok. ne félj semmitöl, hagyd h menyjen minden a maga utján. mert ha elhiszed a rosszat az elöbb utobb bekövetkezik.
mandarin is üvölt de csak akkor ha én fürdetem, amikor apujája akkor meg sem nyikkan. igy mindig ö fürdeti, valoszinü öt szokta meg. és ha neki igy jo akkor legyen igy.
nagyon sok eröt küldök neked

Kép
Kép
nicko

Itt is fúj a szél!

Csenge viszont most alszik mint a bunda.
Tettem új képeket a közösbe!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

zsancy,nicko: ezzel én is így vagyok, és Zsancy ahogy nicko írja ha írsz írnak neked, ne depizz, bár én is szoktam, de nem kell. Csodaszép a babátok. A lényeg hogy ha olvasol is infohoz jutsz, én is van hogy nem írok mert az érzem amit te, de elmúlik. :D
Ja nekünk pihiszék nincs, a hordozóba szoktuk beültetni és ott rotyizik jókat. Most is :oops:

millye, illetve aki ad édeskömény teát a kicsinek: hogyan készítitek el??????????? milyen adagolásban?????????

Ja és a szél miatt szerint nagyon nyüszi kiscica. :cry:

Kép
budabo

bogi: én ugy sztam késziteni h 100ml vizet fogok és a filtert belemártom párzor h kis szine legyen. de meg is szoktam kostolni, érezni fogod h erösre csináltad vagy sem

ja és véletlen ott hagytam a pisis pelenkát földön ( mert ugye nekünk csak fennt van szemetes és napközben lennt vagyunk, nem ám azért mert rendetlen vok) a kutya meg egyböl rárabolt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nicko 2009.03.23 13:18-kor.

Kép
Kép
nicko

Budabo: Én kb 2-3 dl szénsavmentes ásványvizet felforralok és 2-3 g édesköményt beleteszek és lefedem 20 percig állni hagyom és utána leszűröm az üvegbe... megízesítem egy pici cukorral és kész.
Nekem a fiam fél 10 óta alszik.... akárhogy számolom közel 4 órája... :lol: úgyhogy ma nem zavarja egyenlőre a szél... de lehet, hogy este majd lesz haddelhadd... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?