A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Na csajok!

Elkövettem ugyan azt az unokatestvéremnél, amit én is utáltam a terhességem végén.
Holnaphoz egy hétre van kiírva, és rákérdeztem, hogy egyben van-e még.
Nyílván szólnifog ha már nem. Mentségemre legyen szólva, hogy Dániában él, és már vagy két hete nem tudok róla semmit.

Kép
Kép
cs_erika

Olyan gyönyörűek a babák. :)
Tényleg nemrég még a szülést vártuk, lassan pedig kamaszodnak.

Akció: Rossmann-ban 6x80-as popsitörlő: 1499.-Ft!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

cs_erika!
Ne is törődj vele, anno én sem szerettem, hogy ezt kérdezik tőlem, de aztán én is azt szoktam kérdezni másoktól.

Milyen undorító ami most a cikkajánlóba le van írva erről a terhességről, szegény gyerekek, hogy fogják szólítani őket?

Ma nem tudom mi van a Joellel alig alszik, ha fönt van csak akkor van csöndben, ha a kezemben van.
Eléggé folyik a nyála a szájából és a kezemet meg viszi a szájához és szó szerint rágja.
Lehet, hogy nemsokára a foga jön?

manocskak

Csajok homályosítson már fel valaki, hogy a 0-18kg-os autósülésben hogyan lehet beültetni egy iylen picit???? Máténak is iylen van és kaptunk is egyet pluszba de ha a legbölcsőbb helyzetbe hozom akkor is ülni kell benne! Mi ebben az ülésben az újszülött kortól?????

Ilyen kiképzésű ülésről van szó:

http://www.vatera.hu/grapi_autosules_0_ ... 20229.html
katuska79

Sziasztok!

Megkapta Ádám az oltást. Kis sírás, aztán hüppögés volt, de mire eljöttünk már mosolygott. Most alszik, én meg megcsináltam a kaját.

Nagyon jók a fotók:

Kata: Martin olyan komoly kisfiúnak látszik! Milyen okosak a tekintete! Már barna a szeme? Ja, és olyan macis rucink is van!!! A mi fiainknak sok az egyforma szerkója!

Hanna: Olivér kis csibészes!

Batkata: tök jó az a kép, amin a lánykád szemében látszol. Azt hogy csináltad? Ennyire profi a fényképezőgépetek vagy inkább te?

Lucus: a Zille név nagyon szép. Úgy rémlik, hogy Egerszegi Krisztina lányát is így hívják. Nem is értem, miért akarnak a nagymamák minden nevet becézni?

krisz78

okosak a tekintete=okos a tekintete

krisz78

Kata: Martin egy tündér, és egy igazi férfi :D

Batkata: micsoda kis husi Bori :) a Bodza nénivel szerintem semmi gond. Amikor gyerek voltam, én sem tudtam elképzelni a saját nevem nénivel. Aztán Apuséknál elég népszerű, merthogy svábok, még a szomszéd nénit is úgy hívják. Szóval csak megszokás kérdése :wink: Tök jó az a kép, amikor Borcsa szemében látszol :D Épp tegnap mesélte az unokatesóm felesége, hogy a két éves kislánya mostanában fedezte fel magát mások szemében, és nagyon élvezi nézegetni :D

Hanna: Olivér szeme gyönyörű :D nemkülönben a tulajdonosa :D :D

Nekünk megvolt a mai "kirándulás": ABC, pékség, patika, papír-írószer, ruhabolt, iskola Emese összegyűjtése. Jaj, nagyon jót tett Sacikámnak... olyan 11 óta nem találta a helyét, pedig tényleg mindent elkövettem, hogy jól érezze magát, de minden csak picit volt jó neki. Nagyon fáradt volt. Aztán nálam is kezdett fogyni a türelem, amúgy is indulni kellett volna Mesiért, így becsomagoltam Sacit a kendőbe, aztán uzsgyi :D rögtön elaludt, azóta is alszik, pedig 2 órája volt. Persze a faluban akárhová megyek a kendőmmel, mindig megjegyzik, hogy van ám más is a faluban, aki kendőzik. Én meg: azon lennék meglepődve, ha nem lenne :shock: ennyire azért nem extrém sport, vagy igen?

Csöre
csöre74

Katuska: szerintem csak ráírják. Én olyan 6 hónapos korától tettem bele Mesit, mert már kilógott a hordozóból. Nincs olyan pozíció, ami kényelmes lenne egy ilyen picinek, nem elég fekvő.

Csöre
csöre74

Katuska, döntsétek meg. De úgy, hogy a talp amin az ülés van a háttámla közepén legyen kb. Akkar szinte fekvésben van. Nincs hozzá csecsemő szűkítő?

Kép
Kép
cs_erika

Katuska: én is csak úgy tudom elképzelni ezt az ülést ha jól hátra lehet dönteni...hogy feküdjön benne a pici...egyébként nem.
Zétény ma elég sírós....aggódom mert ez nem jellemző rá....a nagyfiamat most hoztam meg az oviból olyan lázasan csillog a szeme...de még nincs láza most mértem. Asszem betegségnek nézünk elébe :roll: . Más már úgysem hiányzik.............

A mai fogyókúrám sem jött össze azt hiszem....konyhamalacot játszottam és megettem a fiam maradék soknás szendvicsét :wink: .
Csajok aki belevág a 90 napos fogyókúrába vagy bármilyen fogyókúrába szóljon nehogy lemaradjak! Egyedül nagyon gyenge vagyok de ha többen csinálnánk biztos jobban be tudnám tartani!! :wink: . Szóval társulnék bármilyen eredményesnek ígérkező kúrához :lol:

KépKép
peni

peni!
ha ez megnyugtatás akkor nekem is a Joel nagyon nyűgős elég sírós ma, szerintem jön megint a hidegfront és azt érzik.
Milyen fogyókúráról van szó engem is érdekelne, de azt mondják amíg szoptatunk addig nem ajánlott, vagy igen?
Rajtam is van egy pár kiló fölösleg amit jó lenne leadni.

manocskak

Peni: Saci is elég nyűgös ma, pedig nem látom sem őt, sem a nagyokat betegnek, remélem, nem is lesznek. Ma már negyedszer figyel a hasamon bekendőzve, pedig tényleg csak a végső esetben vetem be ezt a cselt. Cici is alig kell neki :? vagy csak én akarom túl gyakran etetni? Na, majd nézem az órát.

Csöre
csöre74

Móni: én nem szoptatok sajnos nincsen tejem azért vagyok ennyire rajta a fogyókúrán, aki szoptat az csak egyen igyon....majd utána jöhet a fogyás :wink: .

Csöre:AZ enyém sem eszik közel sem annyit mint szokott. A kicsi nem tűnik betegnek "csak" nyűgösnek de a nagyfiam nagyon gyanús....fázik is be van takarózva nyakig és fekszik a kanapén :shock: . Tuti bújkál benne valami mert ilyenkor körbe körbe szokott rohangászni a házban nem feküdni..........hát holnapra kiderül. FÁjlalja a hasát is, nem lesz jó vége :roll: . Bár hogy őszinte legyek én is kutyául érzem magam...........fáj a karom, vállam, lábam, kapar a torkom.....
Bedobok egy nagy adag c vitamint hátha javít valamit a helyzeten.

KépKép
peni

Peni: az én nagyfiam "csak" hisztis :evil: előadta, hogy miért nem szóltunk neki, hogy ma uszoda van, neki arra fel kell készülni :!: (mármint mire, és miért) nem mintha nem lenne minden kedden uszoda :roll: :?
Jobbulást. A múltkor nekem is hasonlóan kezdődött. :(
Na, látom, megalakíthatjuk a nyűgi baba klubbot.
Móni: szoptatás alatt ne fogyókúrázz! A tej mennyisége is csökkenhet, és a minősége is romlik.

Csöre
csöre74

Csöre képzeld Soma is keddenként jár úszni az ovival!! Lehet, hogy ott szedett össze ma valami vackot......bár azért a csoki jól csúszik....meg a szája is éppolyan nagy mint ahogyan "rendesen" lenni szokott.......

KépKép
peni

Ó, az uszi kiváló terep mindenféle fosós-hányós összeszedésére :evil: Mesinek is sikerült múltkor valamit elcsípni :( most nincs ovi-szervezés, ezért úgy most nem jár Zaza, a szüleim hordják őket át Dabasra hetente kétszer, kedden és pénteken. Ez elég vegyes csoport, mind kor, mind tudás tekintetében. 6-12 év közötti gyerekek vannak, de elég kevesen. "Régi" csapat, jól összeszoktak már, olyan 3 éve járnak együtt.
A csoki kiváló hasmenés ellen :wink: már ha az a baja....

Csöre
csöre74

Batkata:Tudom,hogy nagyon sokan szigyák és nem hisznek benne,de én a saját tapasztalatom alapján szoktam ajánlani mindenkinek a Norbi féle update modszert. Kenyeret elhagyom.Mindent eszek csak kenyér nélkül és köretnek salátákat vagy ilyesmit eszek.Édességnek az ö finomságait eszem és nem sokkal drágábbak mint a normális dolgok.De mostmár lehet fornettis dolgait enni,csak sajna felénk nincs Pestre kell menni érte.A pizza is nagyon fincsi,nekem a chips nem jőnn be meg a kenyere ezért eszek inkább mindent kenyér nélkül.

Kép
andi0716

Sziasztok!

Vagyogatunk. Én még pocsékul de boldogan, mert Ágnes egy tünemény: sokat alszik, és ha ébren van nagyon derűs-beszédes, egy szavam nem lehet rá, hagyja lábadozni az anyját.
És ma először (viszont többször is) hasról hátra fordult! Alig két napja, vasárnap kezdte el felfedezni a kanálban a mélyedést, hogy látja a világot hason ha felemeli a fejét. Ma pedig már itt tartunk, egészen meg vagyok hatódva!

Erika, nem csodálom, én is ráförmedtem volna páromra hasonló esetben :(
Írtam kommentet a blogodhoz, hogy hogyan tudod beállítani a dátumot/időt.

Peni, egyáltalán nem él veletek vagy csak elutazott? (Bocs ha már írtad és lemaradtam, és bocs-bocs ha indiszkrét a kérdés)

Hanna, mindig elképedek Olivérnek milyen gyönyörű sötét szeme van!

Szerintem a Zille gyönyörű név, bár itt találkoztam vele először. Viszont lehet lenyúlom az ötletet, ha lesz még lányunk, annyira tetszik :)

Bodza :D Van közös vonása a Borcsával, én simán merném becenévnek használni. De hogy Bodza-Borcsának milyen komoly nagybabás arca van már!
kisbogacs

Kriszta: nem, egyáltalán nem él velünk...

Csöre: már etetem a csokit a gyerekkel mert a csillogós szemek mellé megjött a hasmenés is.....és percről percre taknyosabb.... :cry:

KépKép
peni

Nekem van ismerősöm akinek a kislányának Bodza a keresztneve. Így van anyakönyvezve..szerintem olyan édes...

A ZILLE név nekem is tetszik nagyon, valahol már olvastam hogy valami híres embernek Zille a lánya.........talán az Egerszegi lányát hívják Zillének úgy emlékszem....Tény hogy ritka és nagyon szép név.

KépKép
peni

Igen az Egerszegi lányát is így hívják, de nem ezért lett Zille Zille. :D :D Így nemcsak a lányom, de a neve is szép!!!

Nekem is van Bodza ismerősöm, szerintem is jó név bár felnőttként tényleg fura, de néztem, hogy ma már Fahéjnak is lehet anyakönyveztetni!!! :o :o

Peni, remélem Somának nem lesz komoly baja, jobbulást neki

Aki esténként hozzátáplál, mikor döntöttetek úgy hogy kell a hozzátáplálás? Nálunk 3-4 naponta sajnos tejci krízis van este és néha elgondolkozom, hogy éheztetem szegényt. :( :(

Kép

Kép
lucus16

Lucus: én a kezdetektől hozzátáplálok esténként. Láttam, hogy éhes, muszáj volt. Ordított, cuppogott.

krisz78

Krisz!
"Anya a szememben" kép: hát ezt apa csinálta, de a gép is nagyon profi (a "zuram" nagy fotóbolond - és futóbolond is, de ez most nem lényeges, szóval minden fotós cucc érdekli, ilyen lencse, olyan vaku...)
Úgy ültünk, hogy Bori árnyékban vala, én fényben, s egymással szemben voltunk, volt, hogy Borkát az ölembe fektettem. A lényeg: szemkontaktus legyen, s én legyek fényben. Apa meg oldalról lövöldözött minket...

Kisbogács!
Hát becenév terén asszem megmarad a Pötyike, pocaklakó kora óta így becézzük, meg a Borka. :)
De átgondolom, s ízlelgetem a Bodza nevet mint becenevet... Hm, nem is olyan rossz. :D

Diéta:
Andi én még nem próbáltam a Norbi diétát - sajna elég kenyeres vagyok, a 90 naposban engedélyezett 2 szelet kenyér/nap a fehérje napnál, a többire már nem elkészem, fel kell elevenítenem a szabályokat (www.mindmegette.hu)
Peni: én még várok vele, talán ha kitavaszodik, akkor könyebb salátákat csinálni, s nemsokára a gyümölcsök is bejönnek - addig marad az alma, s a minimális banán... Ja, és addigra Borka is megismerkedik a tejcsin kívüli ízekkel... DE! Ha kezdem, szólok...
A gyümölcsnap és a víznap nekem nagy mumus, de ki lehet bírni... Főleg, ha változatosan lehet a gyümölcsöt bepuszikálni... :D

Julcsa holnap du. megy "felvételizni" az isibe, Mártonka pénteken nyelvtan versenyre. Mi lesz itt, ha Borka is iskolás lesz?! . :shock:

Ja, és anyósom bejelentette, jön holnap, s ittmarad egész héten. De még hozzátette (s ettől teljesen kiakadtam), hogy ne csináljak nagy ügyet a főzésből, miatta nem kell ebédet készítenem, majd valahol eszik, megoldja az ebédjét. Ezt én úúúúgy utálom. Most akkor rokon vagy nem rokon?! Ráadásul az esküvőmön - régi szokás szerint - apámnak és anyámnak fogadtam a párom szüleit. Na most ezt én így is gondolom. Akkor a fogadott anyámnak miért ne főzhetnék?! Huh! Mostmár szóltam a páromnak, beszéljen anyósom fejével, mert kezdek ettől lefáradni...
Meg amúgy is. Ma nagyon nyüzügének éreztem magam. Mondjuk éjjel fél háromtól fent voltam, megint jönnek a jó kis álmatlan éjszakák...
(Meg közeledik anyukám halálának 2. évfordulója, kezdek gyászmunkázni erősen. Nagyon c@r!!!)

A párocskám Bambit olvas Julcsinak, Marci meg valami II. világháborús könyvet olvasgat. Vacsoránál Sztálin és az egyház viszonyáról folytattunk eszmecserét, s holnap fel kell vegyem neki a Gorbacsovról szóló filmet, mert későn lesz, ámde ő ezt meg akarja nézni... Úgyhogy holnapra adott a videókazetta vásárlás programja... :shock: (Minden vágyam a TDK kazetták tulajdonságait böngészni... Brrr!)

Na megyek, mert kidőlök... és különben is már megint szómenésem volt... Bocsánat! :oops: 8)
Jó éjt Nektek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Lucus!
Most olvastam a Fehéj nevet! Ez azért durvább, mint a Bodza/Boróka/Borsika/Málna/Eperke... és az össze bogyó- és gyömülcsnév
Jó, hogy nem Chili! ;)

Na tényleg megyek, kezdek sok(kkk) lenni... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Nagyon édesek a képek!

Nálunk tejkrízis van tegnap óta. Késő délutánra teljesen elfogyott a tejem, ami még nem lenne baj, viszont Julcsi egyáltalán nem fogadja el a cumisüveget. Pohárból sem kell neki semmi. Na, ez aztán a patthelyzet. Kétségbe is estem. Aztán a védőnő tanácsára azt csinálom, hogy 2 óránként cicire teszem, és 5 percenként váltogatom a cicit. Mára némiképp javult a helyzet, de még ma is csak 700-at tudtam kicsikarni magamból úgy, hogy közben úgy éreztem, egész nap csak etetek. Remélem, holnapra még jobb lesz a helyzet, mert a kiscsaj így nem gyarapszik :cry: .

Kép
petne

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert olyan zsúfoltak voltak az elmúlt napok. Visszaolvasni is csak felületesen sikerült, így csak rövid reagálások:

Batkata: nagyon jó az a tükröződős kép! Megpróbáljuk majd mi is, hátha sikerül.

Diéta: hát, szoptatás után erre én is beneveznék, rámfér :cry:

Kriszti: jobbulást, remélem jó sokáig nem lesz újra probléma az epéddel! Gratula a hasonfekvéshez és a forduláshoz. Bálint is kb. ugyanott tart, mint Ágibaba, a hasról hátrafordulást eddig 3-szor produkálta, de egyelőre szerintem inkább a gravitáció dolgozott :-)

Rólunk: ma voltunk tanácsadáson, jelentem, sárgaságnak nyoma sincs :D Azért még egy kontroll vérvételre el kell mennünk :cry: de lényeg, hogy a dokinéni nagyon elégedett volt.

Rakok fel én is két képet:

Kép vigyori Kép Hasonfekve erősítek

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

BOGYÓS NEVEK téma: egy ismerősöm szomszédasszonyának iker kislányai születtek, az egyik neve: Eperke, a másik: Szederke. És ez nem vicc...................
AZért lehet, hogy 40 évesen nem lesz nagy poén Szederkének lenni........bár minden relatív, még mindig jobb mint az Almácska és Körtécske vagy a Dinnyécske és Barackocska :wink: .

Az én nagyfiam Soma. A mai rengetegszer megkérdezik, hogy mi a gyerek RENDES neve?! Azt hiszik, hogy a Soma becenév....a régi szomszédunk állandóan Sámuelezte...egyszerűen nem hitte el, hogy képesek voltunk a gyereket Somának nevezni.-pedig szerintem tök jó név és nagyon illik rá. A másodiknál gondolkodtam a Samun.......de lehet hogy az már túlzás lett volna. KÉpzeljétek megyek az utcán és ordítok a 2 fiam után: SOMA, SAMU GYERTEK VISSZA.....
Azt is megkérdezik sokan, hogy hogyan engedték nekem hogy női nevet anyakönyveztessek a fiamnak, hiába mondom hogy a Soma férfi név.......az emberek nagy többsége ezzel a nagy hajú celebbel azonosítja a nevet és bár nem mindig úgy néz ki de azért ő állítólag mégiscsak nő :wink: .

A fahéj nagyon durva...de lesz olyan szülő aki így fogja nevezni a gyerekét. Lehet hogy jövőre már lesz a bölcsikben HOrvát Őröltbors vagy Nagy Rómaikömény nevű kisded is........

KépKép
peni

Kisbogács: köszi, mindjárt megpróbálm beállítani a jó időt a blogomban.

Batkata, nagy ölelés anyukád miatt.

Bálintanyu, Bálint nagyon édes, hogy emeli a fejét!

Fogyókúra: az a 4 kiló ami még rajtam van (ami egyébként legalább 10, ha az ideálishoz viszonyítok) sehogy sem akar lefelé mozdulni. Egyszer megcsináltam egy 2 hetes diétát, amivel 7 kiótól szabadultam meg, és tényleg tartós volt. Szerintem szoptatás után benevezek rá. Ha valakit érdekel elküldöm priviben.

Kép
Kép
cs_erika

Zsófi tök édes. :D Egyre jobban bírja a játszószőnyeget. Most is ott van, és magyaráz. Felraktam rá pluszban egy vizilovat, és imádja.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: ÉRDEKEL, ÉRDEKEL, ÉRDEKEL.....Bármi amitől le fogok fogyni....átküldenéd? Nekiállnék!! Minél hamarabb annál jobb! Nagyon jólhangzik amit írsz! 2 hét alatt 7 kg???? Hú de boldog lennék!

KépKép
peni

Szép jó reggelt mindenkinek!

Azért írjátok majd le légyszíves azt a jó fogyókúra receptet hátha majd szükségem lesz rá, ha már a Joel nem szopik és lesz rajtam egy kis felesleg.

A szomszédasszonyom is megszült múlthéten az ő fiát Noelnek hívják.
Mi is először azt akartunk adni, de amikor megtudtuk, hogy ők is azt adják azután döntöttünk a Joel mellett.
De az is megfordult a fejünkben, hogy Josua nevet adunk, de azt anyakönyveztetni kellett volna.

Lenne egy kérdésem szerintetek merjek székelykáposztát enni?
Valaki azt mondta, hogy semmiféle káposztát nem szabad szoptatási időben enni, mert a picurnak fájhat tőle hasa.

manocskak

Élelmezéstudományi Intézet diétája

Alapszabály:
§ Semmi cukor és alkohol, kevés olaj
§ A diéta egy hétig tart és utána azonnal meg kell ismételni. Aki pontosan betartja az étrendet, nem követ el semmi bűnt (a legkisebb kivétel is katasztrófa lehet) két hét alatt anyag-csereváltozás áll be és kb. egy évig nem fog hízni.
§ Az ebédet a vacsorával megcserélni nem szabad.
§ A kúrát hétfőn vagy szerdán kell elkezdeni.

1. Nap Reggeli:feketekávé
ebéd: 2 főtt kemény tojás, spenót kevés rántással
vacsora: 1 nagy steak, zöldsaláta, párolt zeller

2. Nap reggeli: feketekávé tejjel, 1 szelet kétszersült
ebéd: 1 steak, zöldsaláta, nyers gyümölcs (mindegy)
vacsora: főtt sonka bármennyi

3. Nap reggeli: feketekávé tejjel, 1 szelet kétszersült
ebéd: 2 főtt kemény tojás, zöldsaláta, paradicsom
vacsora: 20 dkg főtt sonka

4. Nap reggeli: feketekávé tejjel, 1 szelet kétszersült.
Ebéd: 1főtt kemény tojás, nyers vagy párolt káposzta, 15 dkg sajt
Vacsora: sima kefir vagy joghurt, gyümölcs

5. Nap: reggeli: feketekávé tejjel, reszelt sárgarépa,citrom
ebéd: dinsztelt hal, paradicsom
vacsora: 1 steak, zöldsaláta

6. Nap: reggeli: feketekávé tejjel, 1 szelet kétszersült
ebéd: fél grillcsirke, saláta
vacsora: 1 főtt kemény tojás, sárgarépa

7. Nap: reggeli: citromos tea cukor nélkül
ebéd: gyümölcs
vacsora: egyen annyit amennyit akar és amit szeret

Steak: grillezett vagy kevés vízben párolt natúr hús, pici só.

Én megcsináltam, és igazából csak azért szenvedtem tőle, mert nem csipegethettem. Éhes egyáltalán nem voltam, de mégis szenvedős.

Manocskák, én nem ennék káposztát. Bár a múltkor kipróbáltam a borsófőzeléket, és attól nem lett baj. A káposztától mégis félnék.

Kép
Kép
cs_erika

Ha nem szeretitek a spenótot, akkor javaslom a sóskát. Én úgy csináltam.

Kép
Kép
cs_erika

cs_erika!
Köszi a válaszod.
Tudod azért kérdezem, mert nagyon szeretem és ma az lenne az ebéd nálunk.
Csináljak akkor valami mást magamnak?
Csöpögni fog a nyálam, hogy a családom meg azt eszi én meg nem ehetem. :) :cry: :cry:

Ma úgy néz ki vissza állt az alvási rendje a Joelnek.
Tegnap este egy kicsit korábban fürdött (1/2 7-kor), mert mikor kell jó nagyot kakilnia este.
Mondtam a páromnak, hogy akkor fürdessük meg előbb.
Fürdés után evett és 1/4 8-től 1/4 1-ig aludt, aztán 1/2 4-kor kelt föl és utána már csak olyan 7 óra felé.
Most édesdeden alszik, bár már most reggel is akkorát kakilt, hogy teljes ruha cserét kellett csinálnom neki.
:D :D

manocskak

Sziasztok!

Hú, ez a diéta nekem nagyon durvának tűnik. Én biztosan éheznék egész délelőtt :oops:

Bálintanyu, nagyon édesek a képek.

Kép
petne

Sziasztok!

Bálintanyu: szép nagy már Bálintka! Édesek a képek.

Ádám szunyál, én mosok, vasalok. Úgy utálom ezt a rohadt vasalást, de a férjem ingben jár dolgozni, meg Ádám cuccait is vasalni kell. Persze halogatom, és már akkora a kupac, hogy 3 óra alatt sem végzek vele. :evil:

Nevek: Eperke, Szederke - hát elég gáz. De én leginkább a fonetikusan átírt nevektől vagyok padlón. Tanítottam már: Márlent, Májkelt, Dzsont. Na? De volt Seherezádé, Frenszisz is. De a legjobb névvel még főiskolán találkoztam: Falábú Orgona. :lol: :lol: Nem vicc, komolyan ez volt a neve.l

krisz78

Erika! és édesítőt lehet használni cukor helyett?
Nekem nem tűnik olyan vészesnek...amúyg sem szoktam időnként reggelizni mert mire észhez térek már ebéd van. Inni kell folyamatosan két evés közt és akkor nincs annyira éhség érzet.
Én kipróbálom mindenképp.
A 90 napossal csak egy problémám van ha megyünk mondjuk haza a szülőkhöz és épp akkor van víz vagy gyümölcs nap ők meg főzik a finomságokat....a páromat is rá kell vennem.
katuska79

Jó reggelt!

Köszönjük a dicséreteket, hízik anyai májam :D

Képzeljétek, enyém gyermek elfelejtette átaludni az éjszakát :cry: Múlt hét pénteken nagyon szörcsögött éjjel és ahelyett, hogy felkeltettem volna és kiszívtam volna az orrocskáját, félálomban megszoptattam... Így utólag nem is értem, miért etettem meg, miközben a szörcsögés volt a baj, na de mindegy, visszacsinálni már nem tudom :cry: Na azóta 2-4 óra között rendszeresen felkel és a cicit követeli :cry: Mit csináljak, hogy visszaszokjon a régi "éjszakát-átalusszuk" rendre???? Most persze édesdeden alszik :D

Krisz: a vasalást én is nagyon utálom :cry: Férjecském 7 évig egy bankban dolgozott, gondolhatod, minden napra tiszta, vasalt ing kellett... Tavaly munkahelyet változtatott, ahol kicsit lazább az öltözködés, azóta aranyéletem van :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Katuska, én a reggeli kávét édesítővel és tejjel ittam, és a teát is. Másképpen nem is tudnám.
Szóval így részemről volt egy kis bűnözés.

Szerintem sem olyan durva, ha teltségérzeted van a sok folyadéktól.

Legszívesebben már most elkezdeném, csak félek, hogy akkor nem lesz tejem. Így marad csak szoptatás utánra.

Petne, megyek és elveszem a mérlegedet!!! :D Ha kiegyensúlyozott Julcsi, és egyenletesen hízik, akkor nem lehet gond. Én heti 1* mérem. Néha többször. Azt vettem észre, hogy van olyan nap, amikor remgeteget hízik, és van olyan amikor meg alig. Szóval szerintem ne méregesd evések után, mert ezzel stresszeled magad.

Homeopátiás tejserkentő bogyót próbáltad már? Nekem bejött.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Köszönjük a Martin-méltatásokat,átadtam az illetékesnek! :D

Micsoda nevek, csak lesek!!! Szederke...anyám :shock: Ezek a fonetikus nevek meg...Lakatos Marlonbrando...állítólag ilyen is van.

Peni: remélem, jobban van Soma!!! Szegény, ő mindig benevez egy ilyen hasmenéses bulira? :roll: Mikor megyünk kikocsizni a csöppekkel? Bár ma is olyan szél van :roll:

Lucus: Zille neve tényleg gyönyörű és különleges,akárcsak a tulajdonosa! Én viszont az anyukája nevét fogom lenyúlni, nagyjából 15 éve Lucát szeretnék,vagy Zitát! :wink:

Edit: tünemény Bálint! Ezért a könyöklésért nagyon irigy-irigy, Martin eszméletlen lusta, ha hasra teszem,akkor nyekereg, majd megtalálja a kezét és tömi a szájába....De esze ágában sincs így gyakorlatozni :roll:

Petne: sajnálom a krízist -- látom, neked is időröl időre jönnek ilyen hullámvölgyek,én is így vagyok :roll: Mostanában meg az a gondom, hogy Martin a nagy belével annyira kiszippant mindent, hogy estére össze kell kapirgálni, mert 950-1000 g között eszik mostmár...Érdekes,nálam valahogy nem jön be,a minél többet eszik,annál több pótlódik elv. Pedig eszem,iszom rendesen.Egyszer egyszer muszáj megpótolnom, bár nem üvölt, de látom,hogy még nassolna....Na,annyi baj legyen, ha 95% anyatejet kap, az még nem a világ vége :wink:

Kriszti: gratula Áginak!!!! Küldjétek hozzánk is az 'átfordulás-manót',mert mi nagyon lustik vagyunk :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Egyszerűen nem tudlak beérni titeket az olvasással. Mire elolvasom, amit írtatok, addig újra van egy oldal! :roll:

Nagyon szépek a babák!

Batkata! Nagyon jó az a kép, ahol a lányod szemében te látszól!

Katuska! Autósülés! Olyan ülésben sehogy! Leventével mi is akartunk venni, mert a hordozót 5 hósan kinőtte a maga 9 kg-jával és 74 cm-ével. Egyetlen olyan ülést találtunk, ami használható.
Kép ez hasonló pozicióba hozható, mint a hordozó

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!
Peni: hogy van Soma?
Edit: én nem követtem el ilyen "hibát", Saci mégis felkel 3 óra körül, pedig már vagy másfél hónapja átaludta az éjszakát, vagy legalábbis elég későn kelt először. Most meg 3 körül és 6 körül. Amikor heheg és nyekereg, akkor nem tehetem meg, hogy nem adok neki cicit.
Móni: Sacit a nyers káposzta bántotta, a párolt káposzta nem. Székely káposztát még nem próbáltam. Szerintem babafüggő, hogy mit hogy tűr.
Krisz: én már régóta nem vasalom Saci cuccait, semmi baja nem lesz tőle.
Nevek: ja, érdekesek... ezek szerint mégsem olyan gáz a kis falum.

Csöre
csöre74

[quote="kata8110"]
írta:
kata8110Edit: tünemény Bálint! Ezért a könyöklésért nagyon irigy-irigy, Martin eszméletlen lusta, ha hasra teszem,akkor nyekereg, majd megtalálja a kezét és tömi a szájába....De esze ágában sincs így gyakorlatozni :roll:
Kriszti: gratula Áginak!!!! Küldjétek hozzánk is az 'átfordulás-manót',mert mi nagyon lustik vagyunk :lol:

Kata: Sacám is lusta, és ő is az öklét tömi, amikor hasra teszem. Esze kerek halmában nincs forgolódni :D MAjdcsak sikerül egyszer nekik is, nyugi :wink: Múltkor otthagytam hason, mire beértem, majdnem lekepesztett a matracdról (egy vendégmatracon van a játszószőnyege, 90*220-as, olyan 8 cm magas, ha lemászik, sem üti meg magát) :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Éveket öregedtem. Beriasztott a légzésfigyelő. Ádám aludt. Gyorsan felébresztettem. Ordított, de nem érdekel. Annyira, de annyira megijedtem. Miért riaszthatott? Most percenként megyek be hozzá nézni a légzését.

krisz78

Hali!

Csatlakozunk a hason lusta babák klubjához- Maszatmanó meggyőződése szerint az "orrommal a lepedőt szántom, a számmal a lepedőt eszegetem" a helyes hason fekvési állapot, másra nem is különösebben törekszik... :roll:

Féltékenység: nem akarom elhinni, de tegnap Viola teljesen kiborult attól, hogy a barátnőm elhozta vendégségbe a 4 hónapos kislányát. Ahányszor meglátta a másik babát, keserves sírásra fakadt, bújt hozzám (ezt sosem szokta), csak az ölemben volt hajlandó aludni (ezt se szokta, sőt, az ellenkezője volt eddig a jellemző). Az utóbbi 2 hétben mintha kezdené megkülönböztetni az ismert arcokat az újaktól, az ismeretlenekre gyanakvással tekint, az ismerősökre mosolyog... de ez a "másik baba" fóbia új. Lehetséges ez, vagy 6 órán keresztül véletlen egybeesés? :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Krisz: már nálunk is előfordult. Nyugi! Valószínű, hogy "csak" téves riasztás volt. Biztos, hogy Ádi alatt van az érzékelő lap??? Ha csak kicsit éri, akkor elő szokott fordulni (nálunk az elején ez volt a gond). De már úgy is volt ilyen, hogy pontosan alatta volt az érzékelő. Én is nagyon megijedtem, de azóta (lekopogom) nem volt gond.

Fogyókúra: én már mindkettőt kipróbáltam régebben, mindkettő hatásos!!!! A 90 napos nagyon hosszú, a gyümölcsnapok számomra gyötrelmesek voltak, mert nagyon bántotta a gyomromat. A kéthetessel olyan 5-6 kg-ot fogytam, a 90 napossal 15 kg-ot. Én is benevezek rájuk. Valószínűleg majd megkérdezem a védőnőt, hogy mi a véleménye erről. Régebben azt mondta, hogy a folyadék a fontos, nem annyira az étkezés.
De most számomra is a szoptatás a legfontosabb.

Káposzta: a védőnő azt mondta, hogy ha Bianka nem hasfájós, akkor lassan kezdjek el mindent enni. Eddig nem nagyon mertem azért puffasztó kajákat enni. Én még azért várok.

Átfordulás: Bianka még csak nem is próbálkozik vele. A fejét gyönyörűen tartja, szerintem már elég erős lenne a művelethez, de úgy látszik lusta a drágám. Nem aggódom, elvileg még van bőven időnk.

Hozzátáplálás: én akkor adtam neki először, amikor egyértelmű volt, hogy estére elfogy a tejcsi. Az elején még a fagyasztottból próbáltam, de amikor már elfogyott, akkor írattam fel neki tápszert.

Kérdés a hordozókendővel kapcsolatban: van olyan megkötési mód, amellyel tud nézelődni a kisbaba??? Úgy olvastam, hogy az ortopédiai orvosok nem javasolják, hogy előre nézzen a baba a kendőben. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok??

Kép
jandrea

Andrea! Akkor kösd előre a babát amikor már szuperül tartja a fejét és tetszik is neki! 3-4 hónaposan már lehet úgy kötni ha a baba is szereti. A félénkebbek nem szeretik....Az elöl keresztesben lehet betenni úgy! AZTán meg lehet csípőre is kötni oldalra, nem feltétlen kell tudnia ülni hozzá.

Enikő! akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok béna amiért nem tudom bölcsőre állítani az ülést. Máté is hat hónaposan ült át, csak épp Petra kapott egy iylet és nézegettem vajon használható-e...de még bőven elvan a hordozóban is.
katuska79

Sziasztok!

Gyors bekukk még nem is olvastam vissza. Férjem tegnap hajnal óta kórházban. Szolgálatban kétszer begörcsölt, így bevitették, kiderült, hogy epeköve van, és az uh-s szavaival élve vesekő gyára :(
Majd leírom bővebben, mert jó kis sztori volt, hogy került Bp másik végébe kórházba, ahhoz képest ahol lakunk :?
Ha nem lennének anyumék nem is tudom mi lenne.
Milán tagnap kapta a kötelező szurit, meg a pneumót. Sírt szegénykém, meg aztán hosszú percekig panaszkodott, ma koponya és hasi uh, aztán Apácska látogatás. Ha tudok este jövök bővebben. Jók legyetek!

biga.csiga

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?