A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Görögszénamag tea? Gyógyszertárban kapható?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

sajna nem tudok visszaolvasni, kell ebédet csinálnom, legalább ilyenkor együnk már normálisat ha itthon van a férjem :roll:
nesze neked napirend. esküszöm most nem érdekel és megfigyelem h ö magátol hogyan alakitja a napot. mert h játszak vele evés után ha ö bealszik?! ja és elötte meg aludt vagy negyed orát. nem mondhatom neki, héj most játszási idö van ne aludj már.
viszont éjjel szépen alszik. fél 9kor evett, játszi és a régi idö szeint fél 6kor kelt. legalább ez jol mükszik.
szép vasárnapot nektek

Kép
Kép
nicko

Orsika: Írtam privit!

Még jövök, de most vendégeink jönnek és főzök...

Gyönyörű vasárnapot Lányok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zéti:bioboltban tuti van, gyógyszertárat nem tudom. Én a családod most akarom ugrasztani, hogy hozzanak nekem.
Szerintem acentrum villamosmegállóban, ami a tiszai felé eső oldal ott a bioboltban, kell hogy legyen ilyen tea. (miskolci vagyok eredetileg :wink: )

Julcsi köszi a privit

Orsi

Kép
bjuti

bjuti: asszem ez az amiről priviben írtam http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm
de látom írt Julcsi neked, tehát tudni fogod. Bocsi a kisregényért.

zetibaby.: alvás hogy alakul?

zsu: örülök hogy jobban vagy. Jaja Füge is fejlődik csak nem hízik rohamosan és a férjem pánikol hogy adjak neki többet enni. :D A lelkem magából indul ki, ő kis beles. :D

millye: mi is sípoltunk éjjel, de álommanó itt volt, és cseppcsaj békésen aludt. Lehet hogy merül az elem :oops:

Én is akartam görögszéna magot venni, de a patikus lebeszélte a férjemet, azóta beszéltem a kórházbeli csecsemőssel és ő is ajánlotta, úgyhogy lehet hogy mégis megpróbálom. Kipróbáltam másik homeos cuccot, az sem vált be túlzottan. Na megyek Suttogót olvasni :D

Csajok én bevallom még nem is főztem - sütit csináltam csak - amióta itthon vagyunk, anyum nem engedte. De holnaptól enyém a konyha!!!!!!!!!!!! :D

Kép
budabo

Sziasztok
Ezt olvastátok? http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/index.php?id=0903271
Micsoda egy lelketlen emberek vannak... :twisted: :twisted:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Budabo: Nálunk nem hiszem, hogy elem gond lenne :oops: elképzelhető, hogy nagyon mélyen aludt... (mert délután 4 órától este 9-ig fent volt...) nem kívánom senkinek azt a pánikot és ijedséget amit akkor éreztem... remélem nem ismétlődik meg. Bogi, neked milyen légzésfigyelőd van?
Irigyellek a nem főzés miatt :shock: nagyon rendes anyukád, hogy főzött helyetted! :lol: Na majd holnaptól egy fokkal talán nehezebb lesz... mert akkor főzöl amikor Füge alszik :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Végre én is be tudok jelentkezni egy kicsit, annyira hiányoztok, de amikor lenne egy kis időm netezni, akkor persze nincs gépem... :( Remélem hamarosan megoldódik már ez a helyzet.

Csatlakozom a fejfájósok táborához, 3 napja majd szétrobban a fejem. Már kétszer ráfanyarodtam az Algopirynre sajnos, mert még akkor sem tudtam aludni, amikor véletlenül lehetett volna.
Nem hittem volna korábban, hogy ilyen kevés alvással is lehet létezni. :D Mondjuk tegnap már rendesen szédelegtem a fáradtságtól és fájdalomtól.

Hugic: köszi a tippeket a bukással és hasfájással kapcsolatban!

Ezt a görögszénamag teát lehet, hogy én is kipróbálom. Nagyon kötéltáncot járok a tejmennyiséggel úgy érzem.
bjuti: akkor én is szégyelhetném magam, hogy nem jelentkeztem, ne butáskodj... :) Itt mindenki olyan jófej és kedves, én most is határtalan bizalommal kukkantottam be végre ide. Remélem megoldódnak a kajcsigondok.

Nálunk vagy 3-tól 9-ig vagy 6-tól délig van a buli, nem alvás, szenvedés, ilyenkor úgy érzem a határaimat próbálgatjuk... Amúgy sem tudtam még mindig hozzászokni az éjszakázásokhoz... Pillanatnyi szünet nélkül jön a hasfájás, 10-20 puki, alkalmanként felsírással, éhség, peluscsere, szenvedés, magát összepisilés és kómás fejjel átöltöztetés, cumi kiköpdösés és visszakérés... :(
De ahogy olvasgattam mégsincs jogom panaszkodni, mert a nap többi részében kisebb kivételekkel 3,5-4 óránként kajcsizik Efe és nagyon kis tündér, de reggelre mindig elrontja valami :? .
Tegnap extra sokszor pisilte össze magát és engem is, lehet elfelejtettem hogy kell pelenkázni :D.
Olyan érdekes, hogy amint betöltöttük az 1 hónapot rohamos fejlődésnek indultunk, jönnek a mosolyok, kezdődik a gőgicsélés, kaptunk már áááóóó-t, áááöööö-t, és gö-t is :D, ilyenkor olvadozok rendesen, emelgeti a fejét is, van hogy letenni sem hajlandó amikor böfiztetném. De azt el kell ismernem hogy a mosolyok nagy részét a távirányító kapja. :)
A sok bukás ellenére, amik enyhültek, ritkultak talán 800-900 g-ot szedett fel kincsem az első hónapban, ez nem is rossz. De ezek a bukások igen megnehezítik az életünket... :( Doki szerint amíg így fejlődik addig nincs gond, hááát én aggódom... És 1-1 óra büfiztetés kajcsik után, hát fárasztó, a derekam már leszakad. Tele volt a pocija is levegővel és ez a rengeteg puki is, gondolom nagyon sok levegőt nyel. :(

Annnyira édesek a babókák, meg kell őket zabálni!!!

Irigykedem a virágültetések miatt, jó móka lehet, én még nem próbálkozom ilyesmivel, küzdünk a napirendért...
Tegnap elmentem boltba, apóca vigyázott Efére és olyan jó érzés volt, amikor láttam picurkákat az üzletekben, hogy nekem is van egy ilyen otthon. :D

Most szól a "riasztó", majd még olvasgatok ha tudok és hozok képeket is, amint elhárult a "veszély". :wink:

Kép
Kép
elif

Kép Kép Kép

Sziasztok!
Visszaolvasni csak részben tudtam,de a képeket mindig megnézegetem és nagyon csodásak a babák!Növögetnek szépen:)
Mi jól vagyunk,már a kaki is sokkal jobban megy és talán már nem annyira fáj a pocija a manókámnak,éjszaka is nagyon jól alszik,csak az oltás után volt nyügös meg belázasodott,de amúgy minden rendben!!
Már a napi rendünk is kezd egész jól beállni:)Legyetek jók és nagyon jó babázást továbbra is!És akiknek még nem állt be a rendszer ne keseregjen menni fog az csak valamelyik babának kicsit több idő kell!
Puszi nektek!:)

phpBB: Kép
andrea17

Bjuti, eszel rendesen?
Engem nagyon lebaltázott a védőnő a nem rendszeres evés miatt, és tényleg kezdett kevesebb lenni a tejcsi, na ekkor beparáztam, és elkezdtem rendesen enni.
Azt mondta, hogy naponta 5* kell enni, és ettől van tej, nem a folyadéktól. Persze fontos, hogy sokat igyunk, de a szénhidrát termeli a tejet szerinte.
Millye, a madártejtől nekem is dől a tejcsi. Szerintem azért mert rengeteg benne a kalória, a tej, a tojás, a cukor amik benne vannak, mind elősegítik a tejtermelést.
Emlékszem, mikor Szávával nem volt tejem, megettem napi 1 liter madártejet, és dőlt a tej.

Bjuti, próbálj meg a táplálkozásodon változtatni!!!!!!

Zsu, köszi, már nem vészes a fejfájás, kicsit még érzem, de elviselhető.
Örülök, hogy neked már rendben a fejed :)

Vera, igen, nálunk is káoszos az alvás. Olyan rossz látni, hogy nagyon fáradt, tök kivan, és nem tud szegény elaludni.
Mikor meg kialussza magát, olyan édes kis nyugodt, mosolygós.

Elif, végre látunk téged is!!!!

Én egyébként azt csinálom (persze nem egy energiatakarékos megoldás), hogy bekapcsolom reggel a gépet, aztán amikor van pár percem jövök olvasni.... a gép meg megy egész nap....

Nálunk az jött be a hasfájásra, hogy két délutáni etetésnél ( ált. 2 és 5 körül) adok neki evés előtt infacolt. Így estére megy könnyen a puki, rotyi...
Ha véletlen kimarad, mert gyagyás anya elfelejti, akkor viszont fáj szegénynek este a pocikája.

Ma reggel nem etettem túl a csöppemet, de ezt úgy értem el, hogy nem feküdtem le, megvártam az első éjjeli ébredést, megetettem normálisan, és a kiságyába tettem le aludni. Persze 4 óra volt (1-kor kelt) mire mindezt sikerült elérni, szóval nem sokat aludtam, 5-kor meg kelt a következő kaja adagért.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kép Kép

MOSOLYGÓSAN:)

phpBB: Kép
andrea17

Elif: Na végre, hogy jelentkeztél! örülök neked! :lol: :lol: :lol: hasfájásra próbáld ki a chamomilla vulgaris-t ez arra is jó ha nyűgös a babád! Fejfájásra pedig a Pulsatilla pratensis-t... nekünk bevált. :wink: várjuk a képeket! :lol:

Andus70: Mondtam , hogy a madártej sok tejcsit csinál... :lol: :lol: :lol: és ebben te is megerősítettél...

Kép

Kép

Kép
millye

Bogi, férjed túletetné Fügét! :lol:

Andus, olvastam a cikket, csütörtökön, vagy pénteken volt a híradóba is, felháborító! :twisted:

Elif, de jó hogy írtál! :lol:
Kitartás, majd csak elmúlik végleg a pocakfájás, és akkor minden ok lesz! És próbáld ki mindenképpen a homeós bogyót, nekünk is nagyon bevált! :lol:

Andrea, nagyon szép Hanna baba! :lol:
zsu83

andus17:édes a lánykád!

SZIA ELIF!!

millye: angel care-s a légzésfigyelő. Én is megijedek még, de nemúgy mint elsőre. Votl hogy azért vinnyogott, merg Füge lemászott róla. Most meg már két éjjel is nem tom miért, mert olyan békésen alszik - megráztam finoman biztos ami biztos. :D
Ja rendes anyukám van, bár néha már az agyamra mentek :oops: az állandó etetéssel, így is úgy nézek mint egy csikoshasú vizimalac, és ők még etetnek is. A terhességet végig tornáztam ,de most még nem álltam neki,mondjuk igazából most "jöttem" helyre úgy igazán...

Kép
budabo

Budabo: Még korai lenne ha nekiállnál tornázni... én úgy tudom, hogy minimum 6 hetet várni kell és utána lassan el lehet kezdeni először kímélőbb tornát és utána már mehet a kemény edzés... :lol: Az nem gond, hogy anyukádék etettek... majd ha már nem szopik a baba akkor lehet fogyózni meg diétázni :lol: :lol: :lol: Jól nézel ki! Ne legyél ilyen pesszimista! Nagyon csini vagy! A kilók is lemennek idővel :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

zsu: a pasik már csak ilyenek.

millye: jaj de kedves vagy :oops: , de ez nem igaz sajnos.Hiába ugrott le szülés után 13 még legalább egy 10 van rajtam és mivel annyira tapintatosak az emberek ezt az orrom alá dörgölik. Holnap terveztem kiscsajt bevinni melóhelyre, de még eldöntöm hogy akarom-e a hülye pillantásokat a hasamra meg a barom megjegyzéseket. Van baba-mama tornám azt szeretném megnézni, de azon is gondolkodtam hogy Fügcsivel le-fel megyek a domboldalon és az is jó :D . A derekam már így is leszakad minden estére, meg a karom is alakul :D Mondjuk most egy díjbirkozóéra hasonlít és nem izomilag :oops: !! Nálunk a fénykép szigoruan melltől felfele készül :D Na lelövöm magam, megnézem cseppcsajt, három órája babakocsi-terasz-szunya. Lesz még ennek böjtje.

Kép
budabo

Nekünk is Angel Care-os a légzésfigyelőnk! Első héten egy csomószor beriasztott, mert az érzékenység rosszul volt beállítva! Nekünk most hármason van!

Bogi, anyukád csak jót akart neked, nagyon rendes! :lol:
zsu83

Bogi, ne törődj mások beszólásaival, igenis nagyon jól nézel ki!!!! :D
zsu83

Orsi ott van biobolt? :oops: Nem ugrik be, de apát rámozdítom az ügyre :wink:

Bogi köszi a kérdést, kint voltam kertészkedni, úgyhogy aludt 1,5 órát a babakocsiban, de 10-20 percenként tologatni kellett mert felsírt. De több mint a semmi.

Elif sajnálom a rossz napokat! A kertészkedés lehet ám napirendi pont, azzal megvan a levegőztetés is meg egy kis alvás is (legalább Efének ha neked nem is :roll: )
Milyen nyelven beszéltek Eféhez?

Andus nálunk is megy a gép egész nap :wink:

Jaj de gyönyörű ez a Hanna baba! :D

Madártejet ide !!!

Torna: hát én ma felástam a virágágyást, kiástam egy nagy tő rózsát meg két másik bokrot hogy átültessem, és nem szerette a kettévágott hasizmom :oops: a lelkemnek viszont nagyon jót tett, szinte biztosra vettem hogy nem lesz tej ekkora terhelés után, és mégis szinte dőlt! :D Úgy tűnik a lelki KO rosszabb hatással van a tejtermelésre mint a fizikai.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Felfedeztem valamit: a hüvelyk- és mutaóujjamat rátettem Oli két pofijára, és megsimítottam az arcát felülről lefelé, és hatalmasat vigyorgott! :D Akárhányszor csinálom mindig vigyorog! Mindjárt le is fotózom a technikát :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Budabo: Csatlakozom Zsu83-hoz igen is jól nézel ki! Ne törődj a bunkó megjegyzésekkel! A munkahelyeden úgyis a szép Fügebabát nézik majd és biztos hogy neked is azt fogják mondani, hogy jól nézel ki! :wink: :lol:

Zsu83: Nekünk is Angel Care-os van és hármasra van állítva... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Hajhajjj... csatlakozom az "itt a tej, hol a tej" táborhoz! Nekem lehet, hogy elromlott az egyik cicim... Olyan van?
Már 3. reggel ezerórás nemhasználat után egyszerűen nem tudtam fejni belőle! Aztán meg a másik sem szuperál úgy, mint korábban...
Valószínű megsínylette az evés-hiányos nem-használatot!

Andus: Enni rendesen? A mogyorókrém ér?? :D Ha igen, akkor velem kajaügyileg minden rendben!! 8)

Tegnap csodálatosak voltunk! Esztike odaúton aludt/nézelődött. Persze piros lámpát nem tűrte, akkor azonnal sírt, ha megállt a kocsi... (Nameg a mekiben sem kell kávét szerezni útközben...) Visszaúton aludt, az uccsó 10 percben meg felébredt és üvöltött mint az őrület, majd hányt is tőle... Szerintem nem tett jót a sötét a kocsiban...
Amúgy meg Stelly megint beletrafáltál: végigaludta az egész vendégeskedést! De úgy aludt, hogy a lábáról zoknit levenni meg feltenni simán lehetett... Viszont az időhöz kötöttség miatt legalább evett tegnap 5*.

Éjszaka meg a jótanácsaitok miatt nem hagytam kaja nélkül (csak a 10 órát, annyit ugyanis rendszeresen kihagy éjjel, így az szerintem még határeset...). De legalább ti komolyan vesztek ezzel az étkezési problémánkkal! Mindenki azt tudja csak mondani, hogy fel ne keltsem, mert majd kér az. Nem hiszik el, hogy nem kér és a határokat nem merem nagyon feszegetni.
Este feldobom a digitális konyhai mérlegünkre! Nagy ötlet, mi? Úgyis mér 5 kg-ig...

amy: Esküvő?

Jandrea:
Hanna nagyon édes!

Erről jut eszembe, ti mikor lövettek fülbevalót? Most elsősorban a lányos anyukáktól kérdezem (bár a Bundesligás fiúknál sem kizáró ok a neme, ugye? :wink: )

Ja, és ha még egyszer valaki azt meri írni, hogy úgysem érdekli a többieket valami, vagy nem szeressük, ha jön, akkkoooorrrr: ööööö, hmmmm, ráküldök egy vírust (vagy kettőt)!! :lol: :lol: :lol:

ladmon

Zetibebi: Azért óvatosan kertészkedj, nehogy a hasad megerőltesd! :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

zsu: megbetegedett a vonalzód? :D

ladmon

Jéé, az enyém is!! :D

ladmon

Ladmon: A lányom fülét 3 hónaposan kilövettem annak idején... az enyémet a kórházban kiszúrták a húgomét pedig 1 hetesen szúrták ki... mindenkinek más erről a véleménye... szerintem jobb hamarabb kilövetni... :wink: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

zsu,millye: köszi :oops: tudjátok tartani a lelket az emberben.

zetibaby: a semminél ez is több, egyre többet lesz jó idő és többet lehet vele kinn lenni.

ladmon: nekünk van füllbevalónk,még a kórházban megcsinálták.

Kép
budabo

Csatlakozok a védőnőhöz. Nálam is a kalóriadús kaják termelik elsősorban a tejet, persze meg az, hogy Vili igazi haspók, naponta 8-9x eszik, aminek eredményeképpen már 5,5 kg :lol: . Nálam legjobban a levesek váltak be legjobban tejszaporítónak: húsleves, köménymagleves, ... Sajnos a madártejet nem szeretem, viszont egyfolytában csokit eszem, amitől szép pöttyös a mazsola arca :roll: .
Lányok, az a szurkáló érzés, amit a szopi elején éreztek, a tejleadó reflex, jelzi, ami hogy belövellt a tej. Ez nem problémát jelent, ellenkezőleg, akkor kezd el folyni a tej a baba szájába. Én is mindig érzem, sőt általában mielőtt felébredne éhesen a manó, már előtte 15-20 perccel érezni szoktam, ami jelzi, hogy mindjárt kel Vili. Érdekes, hogy ennyire össze vagyunk kapcsolva- anyák és gyerekek!
yve

Yve: Nekem akkor is elkezd szúrni a cicim és folyni a tejem amikor egy idegen baba sírását hallom... a héten amikor voltam az Államkincstárban ott sírtak a babák nekem meg folyt a tejem :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Budabo: Azért vagyunk, hogy a másikban tartsuk a lelket oda-vissza te is segítesz nekünk lelkileg és ez sokat számít! :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: :lol:

Kép
budabo

Sziasztok!

A BCG elleni oltás itt sincs már vagy 10-20éve (Dánia),mi pénteken adatuk be a babának az oltást mivel ő nem csak Dánia területén fog élni, megyünk haza Magyarországra,üdülni stb.Igy nálunk nem is volt kérdés,hogy be-e adatjuk.Mert nem akarunk kockáztatni,nehogy elkapja esetleg valahol a betegséget.Meg mi beakarjuk adatni ugyanazokat az oltásokat amik otthon kötelezök vagy beadatható.Szerintem jó ha beoltatod Hannát,de ez a ti döntésetek.
Igy szegénykém pénteken túl is esett az első szúrin
:cry: ami nagyon fájt neki,csak 3x nekifutásra tudták neki beadni,mert nagyon feszítette a karját.Annyira sajnáltam,majd megszakadt a szívem,persze én sem birtam ki sírás nélkül.Esténk az katasztrófa volt,sehogy se volt jó neki,egy folytába sírt,ölbe volt jó neki csak.Max alvása 1-2óra volt,csak a cicin akart lógni.Szombatra még jött mellé egy kis hasfájás,és hasmenés is.Hívtuk a kórházat,azt mondták ez természetes reakció.Nagyon szívszoritó igy láttni a kis manót,hogy igy megviseli az oltás.
De hála istenek vasárnap reggelre jobban lett,SŐT ELMÁSZOT A HELYÉRÖL :P
Amin nagyon meglepödtünk mert eddig nagyon kis lusti modjára viselkedet,szinte nem akarta a fejét se forditgatni hason se...de mára már azzal is meglepet minket.Ide-Oda nézelödöt.
Csajok a baba mama tornát fel fogom rakni vagyis megprobálom. De nem tud valaki egy ingyenes tárhelyet ahonnan majd ti tölthetitek le?
Panna
A kutacs nézegetést nekünk a doktornéni azért ajánlota mert a Petrának a kutacsa alapjáraton nem horpadt.Nem lehet hogy akkor horpadt a Hanna kutacsa mikor csak 100ml-ert eszik?Amugy a mozgással kapcsolatba szerintem ne aggodj.Én is nagyon aggodtam hogy a Petra semmit se akar csinálni,se hason maradni se emelgetni a fejét,forgatni...vagy épp követni egy adott tárgyat a szemével.De szép lassan jött minden.Szerintem egyik másik baboka gyorsabban fejlödik,egyik lustibb a másik nem.De most már Petrával végre elértem azt hogy addig tornázik amig ö akkar...én tovább nem eröltete.Szépen fokozatosan fejlödik.
Budabo:Sz.tem ne foglalkoz a hülye megjegyzésekel,szerintem te igen is CSINOS VAGY!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

zsancy: neked is pusz!!!!!!!!! Örülök hogy jobbanvan Petra. A tornát nem tudom hova tudod feltölteni, de engem is érdekel. Nekem is van egy, talán rubint rékás, neked milyen van? És igazad van, minden baba máshogy feljődik. Füge állandóan elmászkál az ágyban, meg hason is tök jól tartja afejét, viszont még a mosollyal hadi lábon állunk és a gögicsélés sem az igazi még.

Képzeljétek 3 órás terasz alvás után kaja, aztán beraktam az ágyba, sírás, leültem mellé a szobában rendezgettem a cuccait közben énekeltem a "Füge baba vezeti a labdát,márt a 16-os előtt jár..." és bealudt. Lehet hogy jobbnak látta, mert így abba hagyom az éneklést :oops: . Na mindegy remélem csak kicsit alszik - ami valószínű - és jövünk a játszira.

Kép
budabo

Millye, akkor lehet hogy még lejjebb kell állítani a légzésfigyelőt!? :roll:

Ladmon, úgy látszik bekrepáltak a vonalzóink! :?

Bogi, csatlakozom Millye szavaihoz! :wink: :lol:

Zsancy: Szegény kicsi Petra! :cry: sok-sok gyógypuszit küldök neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zsu83

Helloka,
hát lányok piszok aktívak vagytok, tegnap este óta nem győzőm olvasgatni amiket írtatok :shock:
Gerendai Zsuzsi, nálunk is voltak bőven ilyen nyűgös napok, amikor szinte semmivel nem lehetett megvígasztalni, egyszerűen nem tudott elaludni, általában de 10- 15ig. Aztán elmúlt. Mostanság nagyon jó alvókája lett, bár az éjjeli 1 x felkelés nem marad el még úgy tűnik.( hol fél 5, hol 3 óra,ez váltakozva)
Zsu vettetek muskátlikat? Na tegnap azért lényegesen jobb idő volt, nincs hideg, de hol a napsütés? Felétek?
Tényleg hogy sikerült amy az esküvős szereplésetek??? :lol:
MI is standard csak szopisok vagyunk, de elő szokott fordulni, h kevesebb tej mutatkozik, kicsit parázok akkor, de szerencsére visszaáll. Különösen mikor nyűgi és szinte egyfolytában szopi megy. Na akkor 1x este meguntuk a cici is többek között és kapott tápot, semmi baja nem lett. Én meg már nem szoktam fejni sem, sztem kb márc.10- óta, neki elég, időm nincs annyi,szval abbahagytam,tehát mikor el kell mennem ügyet intézni és éppen megéhezik, akkor apa tápot ad neki. De ez nincs olyan sűrűn, amúgy meg próbálok a szopihoz igazodni.
Csatlakozom yvéhez a leves tejszaporító hatása kíváló: rántott leves és társai :lol: no meg nálam: tejfölös krumplileves :lol: imádom....!
Kitartás a tejszaporító tevékenységet végzőknek! :lol:
A bcg oltást még a kh-ba adják a babáknak, nem? kb 2-3 nposan, nem olvastam Panna beszúrását még el, de talán nem véletlen,h kötelező,nem? Fura, h Németo.ban és Dániában sem kötelező már. lehet, h el kellene olvasnom, aztán máshogy vélekednék én is.... :?:
Budabo nekem még mindig akkora a belem( bocsi pocim), mint mikor 4-5 hónapos terhes voltam, de legalább már nem olyan, mint mikor 7 h.voltam :lol: mert hazajövetelkor olyan volt a helyzet..:oops: na meg a kg is piszok nehezen mennek lefelé, bezzeg felfelé! Most viszont talán beindult jobban, ma 1x néztem magamra lefelé fentről, kicsit "karcsúbbnak" láttam saját magam. Jól jött már épp az önbizalmamnak....
Reggel végre hosszas küzdelem után sikerült elcsípni,ill fotózni egy nagy nagy nevetést, sajna telcsivel, nem is értem miért homályos kicsit a kép,nem mindig ilyen.
Kép

Kép
kaandi

Na akkor a beígért képek csillagmacimról. :D

Ja és Zétibebi: bejött a mosolycsaló ötlet igaz csak első alkalmazásra. :)

Így alszunk mi sorozat az elmúlt napokból:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
elif

kaandi: Mekkora vigyor :D , irtó édes!!!

És a topik leányzóinak készítettük a ma reggeli hiszti után a kövi képeket: 8)
Kép Kép Kép
Jól elárasztottalak titeket, de ki tudja mikor lesz ilyesmire legközelebb alkalmam. :roll:

Kép
Kép
elif

SEGÍTSÉG! VÉGKIMERÜLÉS! MÉLYPONT! MANÓT IDE!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Tudom, hogy régóta nem írtam, de szokás szerint max. arra volt erőm, hogy át fussam amit írtatok. Röviden: hétfőn meg volt a hathetes kontroll, minden rendben, de javasolta a doki a gátizomtornát, mivel gyakran van vizelési ingerem.

Gerendai Zsuzsi: Mi is gyakran vagyunk nyűgösek a sok bélgáz miatt. Nekem a nem alvásnál az vált be, hogy a hasamra fektetem, ott először össze vissza tekereg, aztán megnyugszik és elalszik. Múltkor két órát aludt rajtam, csak éppen én már majdnem bepisiltem, de legalább tudtam olvasni is kicsit :) . A bélgázok távozását a szopi is segíti, de azért jó ha eltelik 1,5 óra két szopi között, hogy kiürülhessen rendesen a gyomor. Sajnos a büfizés nem mindig megy nálunk, ráadásul a héten 6 napig nem kakilt, a végén már azért is szenvedett. De szombatra virradó éjjel, meg ma éjjel is sikerült telerakni a pelust. :D

Pénteken megjártuk a Margit kórházban a fejlődésneurológiát (a vákuumos szülés miatt küldött el a gyerekorvos). Minden rendben van szerencsére, csak a nyakizmai fejletlenek, mert nem szeret hason feküdni, tudom hogy van még aki hasonló cipőben jár, mint mi. Próbálkozni kell, néha napközben már elalszik hason is. Amúgy lányok, nagyon szerencsések vagyunk, mert a neurológián láttam egy két beteg babát :( , például volt ott egy két hónapos baba, lyukas szívvel született, többszörös műtéten esett át, eddig csak szondán keresztül evett, és most engedték haza először.
Na, mára ennyit, mert nem akarom teleírni az oldalt az élményekkel.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsu83: Előbb vettem észre egy dolgot :oops: :oops: :oops: lehet, hogy van valami ötleted vagy ötletetek légzésfigyelő ügyben. Felkelt a fiam és elfelejtettem kikapcsolni a légzésfigyelőt... a baba a lányom kezében jó messze én ott vagyok fél méterre a kiságytól és ugye a baba nincs már a kiságyban a légzésfigyelő pedig jelzi, hogy vesz levegőt... lehet, hogy engem érzékelt? Mert amint eltávolodtam akkor már riasztott is... nem lehet beállítani valahogy? Mármint, hogy valóban a baba légzését figyelje a kiságyban és ne a körülötte mozgókét is? :oops: :oops:

Gerendai Zsuzsi: Küldöm álommanót mert nálunk ma már túl sokáig volt :lol: :lol: :lol: (egyszer aludt 11-15 -ig utána 15 30-tól 17 50-ig) Most nem hagyom aludni mert nem szeretnék éjszakázni :roll:

Elif: Szép a babád! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Elif, jó, h jöttél! Már hiányoltalak! :)

Efe annyira édes! Én teljesen oda vagyok érte. :oops: :lol:
Az a durcás arc meg imádni való. :wink:

Kép

Kép
gjéti

elif: tündér a baba

kaandi: hát a kilók ugrálhatnának rólam is jobban..na ma megnéztem baba-mama tornán a baba masszást, meg a regeneráló tornát, szerdától ha doki rábólint kezdem is.

gerendai zsuzsi: bocsi szerintem nálunk ragadt le álommanó, de bízom benne hogy neked is jönnek jobb napok mostmár.

millye: légzésfigyelő: nálunk is volt úgy hogy a baba a pelenkázón volt - egybe van a kisággyal - és simán úgy érzékelte mintha benne lenne a baba és lélegezne. Nekünk megnéztem max érzékenységen van :oops:

Kép
budabo

Kaandi, nem vettünk muskátlit, mert olyan rossz idő van felénk, esik az eső! :? De holnap elmegyünk, mert Apa is itthon lesz még, csak szerdán megy dolgozni! Remélem holnap már jobb idő lesz! :roll:
Nagyon édes Boti a nevetős képen! :lol:

Elif: Efe gyönyörű kisfiú!!!!!!!!!!!! :lol:

Crocus, örülök, hogy minden rendben van Attilával! :lol:

Millye, a két táblát egymás mellé kell tenni szorosan, de gondolom, nálatok is úgy van! De majd a férjemet megkérdezem, ő a szakértő, nálunk is nagyon sokat szenvedett, mire jól beállította! Na most mondja, hogy tesztelte, ott volt az üres kiságynál, és úgy állította az érzékenységet be, mert bizony volt amikor érzékelte az ő légvételét is, de össze-vissza kísérletezett vele! :?
zsu83

Nem mondjátok a kiságy környékén álló embereket is érzékelne???Még nem vettem észre, mi is angelcare-zünk....,érdekes mindenesetre.
Crocus 6 napig nem volt kaki???? Botikám kiakad már ha csak 2 napig sincs, ami még elmegy kategória másfél naponta! :D
ZSuzsi öltöztesd fel menj vele egy -két kanyart az udvaron vagy az utcán,sztem biztos használna!???

ELIF: végre akadt a kezedbe számítógép, nagyon csábos Efe, édike!!!
És ezer bocsánat, most jutott eszembe, h nem válaszoltam az utolsó leveledre. Jártam mostanában feléd, anyunál, majdnem kikerestelek és felcsöngettem Hozzátok.Aztán meggondoltam magam,nem tudom,h mit szóltál volna hozzá a hirtelen látogatáshoz! :lol: :lol: Már jártok TI is sétálgatni!?
Bocikám ma du 3-tól kissé nyűgös volt, mostanáig csak negyed-fél órákat pihizett. 6 kor kitettem a teraszra egy órácskára muszáj pihennie egy kicsit, azátn játszhatunk megint. Munka tolódik holnapra, mert ha nem alszik, sokat nem haladok.
puszika

Kép
kaandi

csütörtöktől jön a tartós JÓ IDŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ, már ha egyáltalán lehet hinni nekik.
Zsu,holnap már biztos jobb lesz, igaz ezt emlegetem már jó ideje :cry:

Kép
kaandi

Kaandi, én is nagyon várom már a jó időt! :lol: 8)
De lesz ami lesz holnap, a muskátlikat megvesszük! :lol:
zsu83

nem jó a babanet órája, nincs átállítva!?

Kép
kaandi

Légzésfigyelő:
Nálunk is van de mi a leggyengébb fokozatra álitottuk be persze az is számit kinek milyen a kiságyszivacsa.Meg a kiságy hozz.Nekünk pl nincs is a két lap egymáshoz tolva.Nekünk igy ha kiveszem a babát igy fél perc és jelez hogy a baba nem vesz levegőt.És sípol is...

Itt Dániába 20éve nem volt TBC beteg igy el is vetteték az oltását,söt K vitamint se lehet kapni az egész ország területén.Mi a kórházba kaptunk egy speciális oltást,és igy a többi adagolása nem kell.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

SZAISZTOK!
Tegnapi és a mai napi termést még nem sikerült visszaolvasni...bocsi.

Körkérdésem lenne itt mellettünk olvasható a körülmetélésről....
már várandósság alatt gondoltam rá,ma is felvetődött a kérdés itthon.mielőtt bárki arra gondolna,hogy a vallás miatt tenném annak azt mondom nem.
Fiús anyukák kinek mi a véleménye??Ki csináltatta vagy csináltatja meg??

Tegnap először fogta kézben az unokáját a nagymama :shock:

Kép
zümis

sziasztok

én is előkerültem, direkt nem kapcsoltam be reggel a gépet, mert akkor még ma sem lenne kitakarítva a ház, mondván, mennyivel jobb itt pötyögni és eszmét cserélni :)

Elif! tök jó h itt vagy! a büfival kapcsolatban még egy dolog (lőjj le ha már írtam), nekem az utóbbi napokban ez vált be: ha kajcsi után 5-10 percig nem büfizik, akkor leteszem, játszunk, vagy félálomban van, de negyed óra múlva kipattan a szeme, felveszem és akkor szoktak kijönni hatalmas bubik :) esetleg még ezt próbáld meg. mondjuk van olyan is h totál bealszik cicin, na akkor már nem keltem fel....

Angelcare:
nekünk is azt mutatja h lélegzik a maszat mikor már a pelenkázón vunk (kiságy mellett), de csak bizonyos szögekben, ami közelebb van az ágyhoz. asszem nekünk 3-on van 4-en van az érzékenység.
Na de ezt süssétek ki! vmelyik nap riaszt a hőmérséklet jelző, h túl meleg van a szobában. Pedig ott a cirkonk termosztátja is, az 22 fokot mutat, és igen megbízható cucc. angelcare meg 24et mutat. ki kellett kapcsiznom a szülői egységet. Felhívtam angelcare-t, mire azt a tanácsot kaptam, h hát vegyem magasabbra a hőfok limitjét, akkor nem fog csipogni. De mondom a hölgynek: nem jó a készülék mert tuti nincs 24 fok a szobában, erre ő: hát tudnom kellene, h a digitális hőmérők már csak ilyenek, h össze-vissza mérnek.... ja mondom, ha ilyenek akkor köszi 39ezerért
(mondjuk nyárra egyébként is fel kellene venni, mert bizonyára nem 22 hanem 32 fok lesz :oops:) na de azért, ez má meg milyen mondat?

ciciben tűszúrás szerű fájdalomra:
nitricum acidum (nem emlékszem ki írta, talán vera!). én még nem próbálhattam ki sajna, mert a környékbeli patikákban hiánycikk.... :(hétfőn újra próbálom Gödöllőn

ma egész nap szoptattam, mert (őszinte vallomás :oops: ) baromira unom ezt a fejés témát :( sajnálom ha ciki, de egyszerűen megelégeltem. pontosabba nem is a fejést, hanem a mosogatást és fertőtlenítést.... a kezemen már ekcémás tünetek jelentkeznek, annyit mosok kezet, meg mosogatom a cumikat, poharakat, mellszívót stb.

lányok mondjátok h a mérleg idióta, és csak rosszul mér, mert Marcimaszat képtelen 1-2 mpig nyugton lenni rajta. azt mértem, h 40 perc alatt két ciciből összvissz 60at evett :roll: :shock: ha ez lenne a realitás, akkor holnaptól nálunk is felkerül a madártej a menüre, mivel úgy érzem fogy a Marci nedűje :cry: pedig eszek rendesen, iszok is egész sokat (magamhoz képest). oké a laktoherbet már hanyagolom, mert nekem is gyanús h hasfájást okoz.

FORMA1! ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN! VÉGRE! Igaz csak a végét tudtam megnézni, az uccsó 15 percet, de nagyon élveztem. remélem minden futam ilyen izgi lesz. Igaz nagy Kimi rajongó vok, de most nagyon örültem minden dobogósnak, Vettelt viszont nagyon sajnáltam... de hát olyan erőszakosak voltak mind a ketten... ez ugye benne van a pakliban.
Ja és a forma1 indulása a tavaszt is jelenti

KépKép
hugic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?