A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Emesedora,
Ne is mond, én is kivagyok akadva teljesen, hogy pl a GYED-et is leakarják csökkenteni 1 évre. Komolyan mondom, hülyék ezek?? Nem is az a gond, hogy vissza kéne menni dolgozni, bár szívesebben maradnék itthon, hanem az, hogy hová tedd addig a gyerekedet?? Így is hatalmas várólisták vannak, hogy ma Magyarországon 10% alatt van azon gyerekek száma, akik bölcsibe járnak, na mi lesz akkor, ha szinte mindenki bölcsibe kell adja a gyerekét??? Évekkel ezelőtt több száz bölcsit és óvodát bezárattak/tönkre vágtak, most meg old meg ahogyan tudod! Felháborító! Na meg nem is beszélve a többi megszorításról. Talán még van esély, hogy lesznek előre hozott választások és akkor létre jön egy normálisabb kormány aki talán gondolkodni is tud. Bocsi, de nekem is kikellet engednem a gőzt mert már napok óta én is ezeken idegeskedek. :?

Kép
Kép
dia123

Nagyon jók mindenkiről a fotók, egytől egyik mindenki nagyon cukorfalat!!

Barbi,
Nagyon jól nézz ki az a süti! Már én is csináltam hasonló almás sütit, nem francia almás pite a neve??

Sziszka,
Húú, nem semmi, akkor jó hogy időben elkaptátok Málnust! Hát igen, most már nagyon kell vigyázni! Én is úgy félek, hogy egy óvatlan pillanatban valami történik! De azért igyekszik az ember figyelni...

Sztem sem lesz semmi baja a babáknak ha babavizet nem forralja fel az ember. Ha csak nem iszik bele valaki....

Ma Virág kapott édesburgonyát, imádta! Egy kis sütőtökkel és pipicomb-al turmixolva, én is szívesen azt ebédeltem volna!

Na mentem elteszem magam, fárasztó nap volt ez a mai...Dévény torna, kb 20x orrszívóztunk, aggasztó hírek, stb stb, szóval hátha holnap jobb nap lesz :roll: Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
dia123

Nem tudtam jönni mert elmaradt ugyi a hétvégi takarítás ma próbáltam behozni a lemaradást félsikerrel, mert Áron ma leesett az ágyunkról ami nem is olyan alacsony. Ráadásul fejjel lefele homlokra esett ma egész nap figyeltem a viselkedését bármit de minden normálisnak tűnik, de félek és izgulok nehogy legyen vele valami . Gondolom ha elvinnénk nem is csinálnának vele semmit. Nem tudom tanácstalan vagyok. Óriási ijedtség és sírás volt.

Remélem már holnap tudok vissza olvasni is.

Betegeskedők hogy vagytok remélem már javulgat mindenki!!! mennek a gyógypuszik
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.03.30 23:14-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Még nem olvastam vissza a hétvége termését, majd holnap, de sikerült végre foglalkoznom a képeinkkel, feltöltöttem az elmúlt két hónapot a picassa-ra, és néhányat felrakok ide is.:
Kép Még 6 hósan anyával a hóesésben
Kép Esti fürcsi a medencében, síeléskor

Kép Kedvenc labda
Kép Együtt fordulunk
Kép Ki szólt?
Kép Hát te, Anya?

Réka és az uborka esete:
Kép
Kép
Ezen gondolom mindenki jót kacagott. Én is mindig, ha meglátom ezt a képet :lol:

És még két kedvenc:
Kép Young padavan...
Kép

panna1

Jó reggelt!

Dia hát ha a másik kormányban bízol szerintem tegyél le róla.. egyik sem jobb a másiknál..amikor ők voltak ők sem tartották be az ígéreteket és biztos vagyok benne, hogy most se tennék..
:twisted: illetve ha nem dolgoznának ennyire ellen egymásnak, lehet hogy nem tartana itt az ország... :cry:

megszorítások hát nyögni fogunk, az biztos de valahogy talpra kell állni... meg ugye jellemző az országra hogy ha az én lovam megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is...

a bölcsődéket kíváncsi vagyok hogy oldják meg.. mert a meglévőkbe lehetetlenség bejutni... a magánbölcsik pedig nem megfizethetőek!

érdekes egyébként, hogy sehol nincsenek ilyen "kegyek" hogy az anyuka ilyen sokáig otthon lehet a gyerekkel! fél év után vissza dolgozni..igen ám, de ott van kire bízni a gyereket! van hova tenni!

hát felköthetjük a nadrágunkat az biztos! :cry:

no de ne politizáljunk, mert ahogy ők sem, mi kevésbé értünk hozzá! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.31 05:48-kor.
Vendég

Málnus, Áron ne ijeszgessétek anyát!!!

Dávid milyen huncut! ő is élvezi a pacsit!

Réka mindegyik képen cuki! :lol: nyunyorgatni való! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Boniko: igazad van abban, hogy egyik sem jobb (én őket kifejezetten nem bírom), de ha a másik fél esetleg meg tudná másképp oldani, sokkal jobb lenne (ilyesmiről beszéltek)! Én sem légvárakat kergetek, nem bánnám, ha konkrét programot mutatna be az ellenzék, hogy konkrétan honnan, hány milliárdot tudnának lecsípni. Alapvetően egyetértek, hogy az országot talpra kell állítani, de amikor az ország romba dőlt, amikor a felelős döntéseket hozták, mi nem voltunk ott, nem tehettünk semmit. És most mégis rajtunk csattan az ostor. Nekik, ott fent, egyiknek sem lesznek SOHA napi megélhetési gondjaik. Nekünk?? Gordon úr benne van a 100 leggazdagabb magyar közt. Évekkel ezelőtt többen öngyilkosok lettek valami mezőgazdasági botrány miatt. Komolyan ő kell nekünk???

Szerintem az egyáltalán nem ideális egy gyermek számára, hogy fél éves korában elszakítsák az anyjától. A barátnőm kint lakik Amerikában, ő nála ez volt, mindkét gyereket 3 hónaposan vitte "oviba" (ott így mondják). Nem lett semmi bajuk a gyerkőcöknek (úgy néz ki). Na de akkor is!!! Azért szül az ember gyereket, hogy épphogy kikerül a pocakból, idegenek gondozzák? Ne mondja már senki, hogy azt a gyereket nem az anyja ismeri a legjobban!! Nekem Dóri nagyon anyás például, 20 hónapos, de kínok árán szokna be most a bölibe, az biztos. Most is itt ül az ölemben... Miért nem teremtik meg a lehetőségét, hogy 3 éves korig az anyuja mellett lehessen a gyerek? Régen ez működött? Akkor hogy volt erre lehetőség?? Szerintem nem kegy egy kisbabával otthon lenni.Szerintem inkább felelőtlenség ilyen picit bölibe tenni (más országok). Emese mikor járt bölibe, járt egy 6 hós baba is. Muszáj volt beadni anyjának, mert elváltak és egyedül maradt a három gyerekkel, ment vissza dolgozni. Hát.... nem sokat foglalkoztak vele a gondozónők. Nem is tudtak volna, mert körülöttük ugrált 17 másfél-3 év közötti gyerek, akiknek udvar, evés, altatás, mese, rajzolás. Én akárhányszor láttam, a kisbaba a kiságyban feküdt és kész. Ez jó???

Bölcsi: képtelenség megoldani! Nálunk, pedig megyeszékhely vagyunk, 4 bölcsöde van az egész városban. Tavaly beírattam Dórit, mikor még képben nem volt Bence, úgy, hogy két évesen vinném bölibe (muszájból). Akkor voltunk a 99.-ek a listán! Anyukámék még dolgoznak, anyósomék rokkant nyugdíjasak. Kire bízod a gyereket? Meg ha még ez a rész meg is lenne oldva, szerintetek van munkahely??? (persze leszámítva azokat, akiket várnak vissza, bár, hogy meddig, ki tudja. Majd mikor a böli miatt két hetente beteg a gyerek és muszáj vele otthon maradni, nem fogják sokáig ezt díjazni). Ma reggel hallottam, hogy mekkora a munkanélküliség Magyarországon! Iszonyat! Nekem, ha meghallják, hogy van három 10 év alatti gyerekem, kapásból hátat fordítanak! És ez így van!!!

Igaz, ne politizáljunk, de akkor is jólesik kiírni magamból a dühöt. Igen, dühös vagyok! Felelőtlen döntéseik miatt mi szívunk, de nagyon!!!

Mecsi:
szegény Áron... Biztos nem lesz semmi baj, de azért figyeld. Nem akarlak megijeszteni, Emesémmel történt hasonló, 6 hónapos volt. Semmi nem látszott, akkor sírt eléggé, de aztán semmi. Két nap múlva kimentünk egy ismerős kertjébe medencézni, és ott az ismerősöm apukája kórházban dolgozik. Nézi Emesét, megfogdosta a fejét, és egy tenyérnyi puha vérömleny volt a fején! Megrepedt a koponya csontja, ha jól emlékszem 4 centin. Azonnal kórház, a külső vérömleny miatt nem aggódtak, de a koponya csonton belül volt egy borsónyi. Három napig megfigyelték, ct. Hazaengedtek, mert nem nőtt a vérömleny. Három hét múlva controll ct, de addigra hál istennek felszívódott.
Nem ijesztgetés, de figyeld pár nap múlva is Áront, mert látod, nekünk is mi történt. Hál istennek szerencsésen alakult, de kellően be voltunk tojva. Főleg, hogy a kórházban kb. 8 orvos látta, mind mást mondott! Komoly!!!

Mi már jobban vagyunk, éjjel Dóri nem köhögött (most reggel azért igen), Bence egyszer köhögött . Orrot kell porszívózni. Már a tüdeje sem annyira zajos hál istennek.

Most alszik, Dórikám is mindjárt kidől.Szerintem most pótolják be a múlt heti "nemalvásokat".

Na megyek is, leteszem aludni a kiccsajt!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Húú, de hosszúra sikeredtem!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Réka nagyon édi a képeken. Az uborkás tényleg tök jó, a síelős is, nem semmi abban a zsákban! Pancsis: hát, jó kis husija van neki is! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és Emese 3 évet betöltötte, mikor kezdte a bölit (azért nem ovit, mert decemberi és felvették még bölibe, ne kelljen kétszer járni ovit). Hát... életem legjobb döntése volt, hogy három évig mellettem volt!! Nagyon jó érzés volt látni cseperedni, nem lemaradni a fontos dolgokról.
Megnyugtató volt úgy közösségbe vinni, hogy már tud beszélni, el tudta mondani, hogy milyen volt a napja, ki bántotta, mit evett, kakilt e. Röhej, de higgyétek el, ha bekerül közösségbe, még azt sem fogjátok tudni, kakilt e, vagy nem és nekem mindig tök fontos volt, hogy tudjam, megvolt a napi kaki e már. Megnyugtató volt, hogy szobatiszta, nem kell pelenkázniuk. Nagyon sok rosszat hallottam, hogy időhiányban nem pelenkázzák a böliben sűrűn őket és utána csak baj volt belőle.

És ami tök fontos, addigra azért erősödött az immunrendszere, bekerült januárba bölibe, augusztusig járt. Addig egyszer volt náthás.

Na most már tényleg dugulok...

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora teljesen igazad van! csak az a baj, hogy azonkívül, hogy jól felhúzzuk magunkat és dühöngünk mást nem tudunk csinálni! :cry:

és nekem is feláll a hátamon a szőr ha arra gondolok hogy be kell adni mondjuk tesókát bölibe mert a pénz azt kívánja! áááá egyszerűen képtelen vagyok felfogni.. én is szeretek ott lenni minden lépésnél és nézni ahogy fejlődik kislány koromtól fogva erre vágytam..én már Zsigi fogantatása előtt is anya voltam!!!

és valóban az a leggyanúsabb, hogy az ellenzék is csak állítja hogy tök pöpec mindenkinek jó(ezt hogy csinálják ha akkor se ment amikor ők voltak kormányon) program van...

na nem idegesítem magam mert így is csappanóban van a tejci... :cry:
Vendég

Sziasztok lányok!

Szar a politika, de öröm az ürömben : itt a tavasz, megújult a
KIRÁNDULABABA !!!!!!!! :D
Nézzétek meg:

www.kirandulababa.turistautak.hu

Nagyon köszi Felucáéknak a beküldött útvonalat, és Szuszunak a biztatást és építő hozzászólást. A nyomtathatóságon remélem sikerült javítani!
Kirándulók! Ha van időtök, küldjetek be utakat. Katica, esetleg ha valami klassz helyen voltatok a Vértesben, és van kedved, írd be!
Ja, és majd egyszer lesz az oldalon fórum, de addig is nyitottam egyet itt:

Társalgó - Programok, ajánlatok - "KIRÁNDUL A BABA" - babával kirándulók fóruma

Itt a tavasz, jó túrázást kíván a KIRANDULABABA!

sushy

Kép

sushy

Sziasztok!
Nagy Judit vagyok, az SZTE JGYPK (Rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapképzési szak – Életmódtanácsadó specializáció) utolsó éves hallgatója. (2008. márciusiaktól)
Segítségeteket szeretném kérni egy kérdőív kitöltéséhez, a szakdolgozatomhoz kellene, melyet az első gyermek születése utáni időszak nehézségei - témában írok.
Kérdéseim főleg a terhességre ill. a szülés utáni időszakra vonatkoznak.
A kapott információkat bizalmasan fogom kezelni, csak tudományos célokra (szakdolgozatom elkészítéséhez) használom fel.

Aki szívesen kitöltené, kérem írjon az e-mail címemre és elküldöm a kérdőívet. Nem sok időt vesz igénybe. Előre is nagyon köszönöm.

juditkecskemet@freemail.hu

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Emesedora hogyan kell lementeni az elkészített képet? nekem sehogy sem akarja, folyton csak egy üres lapot mutat,mint lementett. :oops: :oops:
makadu

Nagyon édes az összes baba! :D

Kitti köszi a köszöntést!

Szép napot mindenkinek! Itt a tavasz :D

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Kitti: miután megcsináltad, nyomd meg a send e-card fület (gombot) és akkor utána mentsd le a képet (ne a create e-card-nál). Nekem is először úgy sikerült, mint Neked. Megnyomtad a képeslap küldését, és ott már le lehetett menteni!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Boni!

CSak halkan megjegyzem: azóta is csak egyszer kelünk minden éjjel! Nálatok mi a helyzet?

Gondoljatok ránk holnap délelőtt, mert akkor műtik Dorika bal szemét is!!!!
Puszi mindenkinek, pénteken jövünk!remélem!

KépKép
koadri

köszönöm szépen Emesedora!

Mancibarbi küldöm ám, csak megmakacsolta magát scannerünk... :roll: , de nyaggatom hátha sikerül és elküldöm!
makadu

Kitti! Okés!
:)

Barbi
Kép
manci79

Adri de jó! sajna mi 2szer is! de enni! most kaptunk tápszert kiegészítésnek.. még nem vetettem be!

holnap nagyon szorítok!
Vendég

Sziasztok!

Megint nem olvasok vissza ,de egy gyors ajánlat kicsi hosszú leszek de ha esetleg valaki érdekelne egy kis pihenés jó áron.
Mi megyünk május 1-3 pétek-vasárnap turnusba ha kérdés van megadom a hölgyike telefonszámát.
Illetve ha valaki szeretne is már jelentkezni átküldöm a kitöltendő jelentkezési lapot emailba.
Kedves Hölgyem és Uram!

Az impozáns megjelenésű Hotel Palace**** Hévíz kiemelkedik a hévízi tó festői szépségű környezetéből, amely leginkább varázslatos, gyógyító erejű vizéről híres. Hévíz szívében a megújult tófürdőtől mindössze 200 m-re található szálloda század eleji hangulatot idéz előkelő megjelenésével. Az elegáns és romantikus stílusban megépített ház már a legelső pillantásra mély benyomást tesz az ide érkezőkre.

Amint azt előzetes telefonbeszélgetésünk során megtudták, a szálloda lehetőséget kínál Önöknek (55.000,--Ft helyett) kedvezményes, 27.400,-Ft/2fő árért (péntek – vasárnap) illetve 25.400,-Ft/2fő árért ( vasárnap-kedd) egy 3 nap 2 éjszakás üdülésre a hévízi Hotel Palace**** szállodába.

A kedvezményes ár tartalmazza a szállást, bőséges svédasztalos reggelit valamint korlátlan használatot a hotel wellness részlegében.

Amennyiben a vasárnap-kedd turnusunkra jelentkezik megajándékozzuk egy szállásutalvánnyal Tenerifén (Kanári szigetek) 1 hét ingyen 4 csillagos hotelben. Az utalványt az előadás keretében adják át kollégáink.

Gyermekek részvétele:
6 éves korig a szülőkkel egy szobában pótágyon ingyenes.
7 – 12 éves korig szülőkkel egy szobában pótágyanként 6.000,-Ft/fő/2éj.
12 éves kortól pótágyon 12.000,-Ft/fő/2éj.
Két pótágy csak superior szobában helyezhető el, ennek felára 9.000,-Ft/2 éj.
Amennyiben a szülők félpanziós ellátást igénybe veszik, úgy a gyermekek részére 12 éves korig ingyenes a félpanzió.
Félpanzió, ha a jelentkezési lapon jelzik igényüket: 11.000,-Ft/2fő/2 nap
Egyébként, a helyszínen történő igénylés esetén a félpanzió ára: 4.500,-Ft/fő/nap (18.000,-Ft/2fő/2nap).

Amennyiben üdülési csekkel is szeretnének fizetni (előre kell jelezni a jelentkezési lapon), úgy kérünk minimum 15.000,-Ft-ot postai csekken címünkre, illetve a jelentkezési lapon található bankszámlaszámra átutalással befizetni, a fennmaradó összeget pedig a helyszínen van lehetőség üdülési csekkel kiegyenlíteni.

Abban az esetben, ha a teljes részvételi díjat készpénz befizetéssel postai csekken címünkre, illetve bankszámlánkra átutalással teljesíti, úgy a kedvezményes ár 24.900,-Ft/2fő (péntek-vasárnap) illetve 22.900,-Ft/2 fő (vasárnap-kedd).
A gyermekek részvételi díját és a félpanziót a helyszínen kell rendezni.

A szobákat érkezéskor 14:00 órától lehet elfoglalni és elutazáskor 11:00 óráig kell elhagyni.
Az ár nem tartalmazza az idegenforgalmi adót (360,-Ft/fő/éj), amit a helyszínen kell fizetni.

Annak érdekében, hogy teljes körűen megismerhessék cégünk különleges szállodai programját, egy kb. másfélórás előadásra várunk minden kedves meghívottat.

Az Önöknek megfelelő időpont lefoglalása érdekében kérjük, a kedvezményes díjat befizetni és a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve faxon, vagy e-mailben visszaküldeni szíveskedjenek. (Részletek a jelentkezési lapon.)

Lemondási feltételek: Az érkezés napja előtti egy héten belüli lemondás, vagy meg nem jelenés esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni és az utazás ideje nem lesz módosítható. Az utazás időpontja előtti 7-14 nap intervallumon belül az üdülés időpontja módosítható, illetve a részvételi díj 50 %-át tudjuk visszafizetni.

A jelentkezési lapon nem jelzett újabb együtt utazót nem tudunk fogadni.

** A kedvezményes árú üdülés feltétele, hogy életkoruk 28 és 65 év között legyen és legalább 1 éve éljenek párkapcsolatban egymással, valamint a szálloda programismertető előadásán való kötelező részvétel mindkét meghívott számára.

Kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!

Club Harmónia Ház Kft.
Balatonfüred, Bajcsy Zs. u. 32.
Információ: 30/866-4287

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, meddig lehet igénybevenni ezt az ajánlatot? Csak április májusban?

Kép
felicia

Párom csak októberben tölti be a 28-at, akkor mi igénybe sem vehetjük?

Kép
felicia

Valaki már kérdezte, de nem láttam rá választ.... Aki már vett esernyőkocsit, milyet, és mennyire van megelégedve vele? Zsófi a tiétek Bébégo? És az mennyire dönthető? Mennyiért vettétek?

yuyu79

Mecsi, Áron jól van?

Panna, köszi a képeket, nagyon jók :-D

Emesedóra, örülök, hogy jobban vagytok!!

Koadri, nagyon szorítunk Nektek holnapra!!!

:roll:

yuyu79

Sziasztok!

Gyors kérdés: kinek kéne a Bobby Car, mert holnap tényleg szeretném végre elhozni, csak senki sem reagált? A képen Imi ül egy ilyenen. Ami én hoznék, az piros.

Más: ma de. valaki kulcscsal az visszapillantótükörtöl kezdve a hátsó lökhárítóig ill. a csomagtartó fedelét teljes szélességében jó mélyen összekarcolta. Hát ember az ilyen? Egy órát állt az autó úgymond örizetlenül egy olyan negyedben, ahol csupa jómódú ember lakik...

Voltunk a játszótéren:

Kép

Kép

Kép

Mecsi!

Remélem semmi komoly! Nálunk anno Eni esett le a mi ágyunkról egyszer, de olyan szerencsétlenül, hogy csak na. Rövid sírás, majd elfehéredés és hányás... Éljen az agyrázkódás! :(

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Mecsi: Remélem Áronnak nem lesz semmi baja. Mikor esett le? Tegnap? Már biztos észrevetted volna, ha nincs jól.

Koadri: Megy a sok-sok +++++ holnapra!

Ma megint voltunk baba-mama tornán. Huh, nagyon szuper volt. Kiscsaj nagyon élvezi. Fotózták is őket, mert készül új prospektus. Hát...a Hanna semmi másra nem tudott koncentrálni, csak a fotós pasira... Annyira édes volt! :) Össze-vissza vigyorgott neki!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Új vonalzót kell csinálnom. Megszűnt az oldal.... :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Barbi mennyibe kerül a Bobby car? és a tricikli? ? jöhet priviben is! és a tricikliről képet küldesz? :lol:

yuyu
a bébégo szerintem

nagyon jó http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... nas_705855

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=PS625

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=CE

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... kocsi.html

illetve én ha a JAnéra nem csapok le chiccot vettem volna... mert ott az új modellek már vizszintig dönthetőek

én először megvettem a top ridert használtan tök jó könnyen tolható volt

http://www.bergon.hu/admin/public/images//Ar008x3.jpg

de utána megbántam mert a szél nagyon befújt ...esőben se nagyon használható tehát a fentiek inkább amiket linkeltem
ja és a t.R pihenő pozícióba dönthető csak, de ZSigi úgy is aludt benne a BErgonba most 8900 körül van akcióban. ja és az 5 pontos öv is fontos, főleg ha nincs karfa pl unokaöcsém is , ZSigi is izgága egy 3pontois övvel simán elbánnak! aztán húgomnak kerestem babakocsit és rátaláltam a Jané energyre de újan méregdrága használtan meg nem látni nagyon..de szórványosan akadhat!

a lényeg, ha rátaláltál nézz körül teszveszen, vaterán, expressz oldalán...

szóval hajrá! neked a súly annyira nem fontos gondolom... de a fentiek azért könnyűek.
Vendég

Köszönjük jól vagyunk,esésnek nyoma sincs remélem már nem is lesz. Ma meg egész nap hátravágta magát és úgy koppant jó párszor. ma se volt még időm jönni. kb 1000 kép vár rám szétválogatásra hosszú éjszakám lesz hogy jussak is valamire.
Bocs csajok ígérem vissza olvasok de futok össze vissza a dolgommal itthon.
Felicia igen 28évesnek betöltöttnek kell lenni.

Azt hogy meddig érvényes a csomag holnap ha hív a nőci megkérdezem!

jó éjt!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Adri drukk drukk!++++++++

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Mecsi minket is érdekelne :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Boniko: Megnéztem a babakocsikat, a Coletto Enzo nagyon-nagyon tetszik.

Van valakinek ilyen?

Kitti: Voltatok már a sátrasban úszni?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Ja és még egy kérdés. Van valamelyikőtöknek autós ételmelegítője?
Most hogy jó idő lesz, sokat szeretnénk kirándulni és valahogyan meg kellene melegíteni a kaját a Manónak. Milyet érdemes venni?

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Most csak röviden!

Adri: drukkolok ezerrel!!! Ha van egy kis időd, írd meg, mi volt!

Ismerősöm kisfiát, aki egy időben (egy hét különbséggel) született Dórikámmal, épp ezekben a percekben műtik lágyék sérvvel! Szegényke....

Na megyek is, rendezem Dórit, Bencuskám visszaaludt!

Már jobban vannak, tegnap látta őket dokinéni, de még kapnak 3-4 napig antibiot, mert egyik sincs még rendben.

Szép napot mindenkinek!

Ja, Csimby, nekünk sose volt autós ételmelegítőnk, pedig jó találmány, így nem tudok segíteni.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

újra itt! kicsit sűrű eddig a hetünk, de nagyon élvezzük.

hétfőn Tranzitoltunk egyet, kedden meg játszóházaztunk, köszi Lei az ötletért, Aproo a fuvarért, Bucsek Szilviék a társaságért, szuper volt és természetesen megyünk még! :)

Julcsi, én bébégo ks621-et vettem, imádom! nagyon könnyű, aludni is tud benne a gyerkőc, kb. 140-150 fokig dönthető, szóval nem vízszintesig, de ettől függetlenül teljesen kényelmes neki! én 12.500-ért vettem akciósan, kutatni kell a neten, mert lehet, hogy van még máshol is olcsóbban, mert azért 19e eléggé húzós egy ilyen kis járgányért szerintem. vagyis én nem akartam 10-12e-nél többet kiadni érte!

off
új miniszterelnökös dolog. utálom a politikát, de véleményem nekem is van. sajnos nagyon durva éveknek nézünk elébe ez már most látszik, viszont a gyed lerövidítése (régen sem volt hosszabb ideig, hogy otthon lehettek az anyukák a babával, meg a családi pótlék is volt már, hogy nem járt, szóval visszatérnek a régi szarságokhoz) talán pont azt fogja eredményezni, hogy az emberek még ennyire sem fognak babát vállalni, így a bölcsis hely kérdése megoldott lehet.

nagyon utálom, hogy számolgatni kell a kiadásokat, ha pl. veszünk egy drágább dolgot, most pl. szőnyegek, akkor tudom, hogy a hónapban már mást nem nagyon engedhetünk meg magunknak, hiszen fogalmam sincs, hogy mennyi lesz a lakáshitel... ha azt nem kellene fizetnünk, semmi gondunk nem lenne talán! :(

de ezzel egyidejűleg kíváncsi leszek a nagy adócsökkentéses reformjára... hogy ugye megérje dolgozni!? :roll:

úgy szar az egész ahogyan van!

on
Adri, mennek a drukkok nektek!!! Dorka nagyon erős kiscsaj! biztosan minden rendben lesz!

Barbi, jobbulást a kis betegeidnek! Iminek gratula a bicajozáshoz, ez elmaradt már régről!

gyönyörűek a gyerekek, egytől egyig! Szilvi az egyedi képek is szuperek! és örülök, hogy kezd javulni a lurkók állapota!

Pöttöm. nálatok mizújs? ugye minden rendben!? jöhetnél majd talira, hátha jót tenne mind a kettőtöknek egy kis változatosság! meg mi is kíváncsiak vagyunk ám rátok már!!!

Csimby, ezt a Colettot én is néztem, nagyon tetszett, de Mecsi mondta, hogy látta élőben és elég gagyi... :( meg nekem drága is volt! szóval aztán hanyagoltam.

ja, az egészséges ételes dolgot Beleki Kata ígérte!

JázminAndi, jobbulást nektek is! végül játszóházba mentünk.

na most megyek, mert gyerekem már unja magát a járókában... aztán megyünk receptért is, szóval ma sem unatkozunk!

dobok pár firss képet! ;)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

sophie27

irigy irigy a játszóházáért! hova jártok?
Vendég

Boni, az, hogy járunk, enyhe túlzás! :) 1x voltunk még csak eddig, de a Savoya Parkban van a Dzsungel Kalandpark és Játszóház. 1 éves korig ingyenes!

sophie27

Zsófi!
Szoljatok ha legközelebb mentek...
l.veronika

Adri, remélem minden jól sikerült, majd írd meg, mi volt!
Mecsi, pedig nagyon kedvező ez az ajánlat, de még ebbe is ilyen szerencsétlenek vagyunk, hogy pár hónap miatt kicsúszunk belőle? Miért fontos pont a 28-at betölteni, nem tudnak tőle eltekinteni, ennyire szigorúak? Megkérdezed tőle vagy megadod a számát, hogy beszéljek vele?
Csimby, mi nővéremtől kaptunk kocsis ételmelegítőt, de egyszer használtuk, aztán soha többet, nagyon szar volt. Az ember ugye akkor kezdi el melegíteni a kaját, amikor már látja, hogy éhes lesz a baba, nyűgösködik. Na, fél óra alatt alig sikerült langyosra melegíteni vele, pedig végig szorongattam, hogy gyorsabban menjen. A gyerek persze végig ordított...

Kép
felicia

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! Többi babó is nagyon édi!
Szilvi! Réka már ennyire nem husikás, a fürcsi képen még 6 hós volt, most meg 8. De azért még van rajta mit fogni :wink:

Köszönjk a 8hós köszöntést!

Mecsi! Remélem Áronnak tényleg semmi baja, azért figyelgesd továbbra is. Réka már kétszer esett le az ágyról ,szerencsére semmi baja nem lett. Két-három naponta meg olyanokat nyom, hogy térdelésből hanyattvágja magát. Akkor is koopan a feje, rendszerint sírás következik, de már egyre jobban bírja. Mondjuk szőnyeg mindig volt alatta.

Barbi! Utálom az ilyen vandálokat! Ez mire jó? Az, hogy másnak bosszúságot okoz!

Adri Dorcájának megy a drukk!

Betegeskedőknek jobbulást! HÁtha azt is meghozza a jó idő!

Ti mit csináltok húsvétkor?

Megvettem Suttogó 3. könyvét, azt lapozgatom már 3 napja. Érdekes, hogy ő ilyen korú babáknál már 3 főétkezést mond szilárd kajával, közöttük nassolásként van a szopi/tápi, na meg reggel ébredés után meg este lefekvéskor is szopi/tápi. Akárhogy számolom, az 7kajálás. Mondjuk RÉka is ált. keveset szopizik napközben, lehet,hogy eddig ez volt a ludas az éjjeli ébredésében.
Tegnap adtam neki már du. is szilárdat, sőt, mindhárom kajálásnál bevágott 1-1üveg bébikaját. Utána még volt, hogy szopizott is picit.
És láss csodát: éjjel aludt mint a tej, reggel f6-kor ébredt, és szopi után még sikerült is visszaaludnia f8-ig. TÖk király!

Most azon dolgozok, hogy a napközbeni alvás délelőtt és késő du. menjen neki egyedül is, a saját ágyában. Mert ilyenkor mindig hozzám bújva alszik a nagyágyon. Ha már kicsit is túlpörög, nem alszik el egyszerűen, szinte le kell fognom, mert mindig hasra akar fordulni, de akkor el is indul mászni, és ismét ordít, mert igazából fáradt és aludni akar.
most próbálkoztunk a kisággyal, de feladtam, mert reménytelen. :oops: Pedig azt hiszem 2-3 kemény nap után menne a dolog, csak magamon kellene erőt vennem. Na meg az se ártana, hogy ne akkor próbálkozzak, amikor már túlpörgött...
A déli nagy alvás az mindig babakocsis, és nincs vele gond.

Nálatok hogy műkszik a delelőtti-délutáni alvás? Igazából én szeretek mellébújni elalváskor, csak egy idő után neki biztos jobb lenne, ha önállóan is el tudna aludni...

Na befejeztem a monológot, odabújok a szundikázóm mellé :lol:

panna1

Csimby! Az nem jó megoldás, hogy felforrósítod a kaját otthon, aztán berakod egy olyan hőtárolós cumisüvegtartóba (olyna hungarocell-es, vagy szivacsos falú)? Szerintem elég sokáig melegen tartja. Mondjuk még nem próbáltuk, de már vettünk egyet mi is, hasonló esetekre. A férjem meg azt kérdezte, hogy tuti kell-e? Lassan nyár van, a kaja se lesz túl hideg, bárhol vagyunk is...

panna1

Mecsi, a koppanásokra reagálva, Dávid is leesett a múltkor a pelenkázóról, bele a kiságyába, és persze nem a matracára esett a feje, hanem nagyot koppant a faágy szélébe. És ráadásul pont a fején lévő egyetlen kis piros gömböcskét találta el, ami vérzett is. Nagyon megíjedtem, azonnal az orvoshoz akartam rohanni vele, de a férjem meg a szomszédnő azt mondta felesleges, nincs baja, csak figyelgessem. És tényleg nem lett semmi baja. Sokszor koppan a fejük, ez már csak így van.
Barbi, ez nálunk sem újdonság, mi is jártunk már legalább kétszer így, hogy a házunk előtt reggelre a kocsi egyik oldala végig volt húzva. Persze nem hagytak ott semmit, ez van, ilyen bunkó paraszt néhány ember, már bocsánat, de az ilyenektől mindig kiakadok.
Mi még nem igazán aludtunk együtt, Dávid mindig a kiságyában alszik a saját szobájában egyedül.

Kép
felicia

Csimby, amit Panna írt, nem hülyeség, mi is így csináljuk inkább. Vagy nagyon jól felmelegítem a kaját és tényleg melegen tartja az a kis szütyő, amit vettünk, vagy a hűtőből hidegen teszem bele, és bárhol meg tudunk állni megmikróztatni. Akár benzínkútnál, étteremnél, bárhol nagyon szívesen megmelegítik neked egy perc alatt. Mi már próbáltuk.

Kép
felicia

Sziazstok!
CSymbi mi használtunk babymoov-ot és jó volt, kb 2 perc alatt kész volt a kaja elég meleg volt , talán egy hangyányit melegebb.
Még nem voltunk úszni,még a másikat is csakmost szombaton ússzuk le, meg Tatán is indítottak uszit, és azt nézzük meg, közelebb van.

Zsófi! Apró és a többiek miért nem jönnek? megbántottuk őket talán véletlen valamivel?
makadu

óóóóóóóóóóó az aztán tényleg fényév távolságra van :cry:
Vendég

Sziasztok!

Panna! Én is bepróbálkoztam kedd este a kisággyal, de fél óra alvás után visítva ébredt és nem volt hajlandó tovább aludni. Ott! Persze a nagyika mellett már igen. Nekem is erőt kéne vennem magamon a szoktatáshoz, de estére annyira fáradt leszek, hogy örülök, ha aludhatok. Nem tudom mi lesz így. Én is imádok vele, mellette aludni, de azért fárasztó mindig arra figyelni, nehogy ne legyen neki kényelmes. :roll:
Nálunk a délelőtti altatás kézben történt, délután pedig kivittem babakocsizni, akár milyen rossz idő is volt. Most pedig már délelőtt is kimegyek vele ebben a jó időben. Nehéz a 8 kilós popóját cipelni. Igaz, hogy így úszik a lakás, mert, ha fent van, akkor igényli a társaságomat.

Barbi! Felháborító a kocsis dolog! :( Hihetetlen milyen emberek vanak!

Adri! Mennek a drukkok a kiscsajnak! Remélem minden rendben lesz!

Kitti! Voltatok tornán?

Zsófi! Beni nagyon édes!

Barbi
Kép
manci79

Az jó, hogy így szokattad, Felícia!
Régebben Réka is elaludt bárhol napközben, de volt dec-januárban egy húzós időszak, amikor sokat mentünk, jött a foga is, és oltásokat is 2 hetente kapott akkortájt. Azóta van, hogy napközben nehezebben alszik el. Van hogy tényleg beául, tök mindegy, ott vagyok-e vele vagy sem, de azt is a nagyágyon.
Éjszakai alvással nincs gond, mindig a saját ágyában alszik, és amikor büfiztetném, van, hogy ő türelmetlenkedik, hogy tegyem már le aludni. Legalább ez sima ügy.
Délutáni babakocsis alvás szintén sima ügy. Van, hogy még a babakocsi fele bent van, fele a teraszon, és már alszik. Tologatnom sem kell.
Reggel 9 körül és este 5-6 körül viszont bent alszi, és akkor bújunk össze. Most hogy itt a jó idő, lehet, hogy azt csinálom, hogy egy ideig babakocsis a délutáni is, aztán ha jön az ősz, már kiságyba rakom majd. Addigra elfelejti tán a rossz beidegződést. Bár lehet, hogy addigra a babakocsis lesz a rossz. De az is lehet, hogy rég nem marad meg majd a babkocsiban, mikor már ő járkálhat is. Szóval kár előre tervezni... Majd alakul...

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?