A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt!

Gyönyörűek a babák!!!!!

Betegeknek jobbulást!

Esélyem sincs visszaolvasni. :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Katuskának sajnos igaza van. Bár én nem sokat tömegközlekedtem babakocsival de az a néhány alkalom is kiborító volt. A boltokban, az ajtón bejutni soha nem segített senki aztán egyszer megelégeltem.....utána ahányszor megpróbáltam bejutni a bolt ajtón vagy felszállni a buszra elkurjantottam magam: Segítene valaki?? Az emberek egymást taposták hogy segíthessenek...úgy égett a pofájuk,hogy maguktól nem jutott eszükbe segíteni....
Ez jó taktika próbáljátok ki... :oops: .

KépKép
peni

katuska!
Annak idején amikor a Gergővel voltam várandós (Pesten laktam akkor még), én úgy jártam, hogy mentem anyuékhoz busszal a Dávid még babakocsiban volt, mert hosszabb útra azért inkább abban vittem.
Föl szálltam a buszra egyből mindenki vagy más felé figyelt vagy éppen még jobban belebújt a könyvébe, újságába.
Már kb fél úton járhattunk amikor egyszer az egyik fiatal lány rám néz (aki a könyvét bújta) és megkérdezte, hogy "le akarok-e ülni?"
Én csak annyit mondtam neki, hogy "köszi, de úgy gondoltam, hogy 7 hónapos terhesen és a gyerekkel Kőbányáig állni fogok", erre egy szó nélkül föl állt és átadta a helyét.
Volt már olyan is, hogy szintén járművön, egy idős néni akarta átadni a helyét, mert egy "fiatal" sem állt volna föl.
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de engem annak idején arra tanítottak, hogy kismamának, kisgyerekes anyukának és idősnek egy szó nélkül adjam át a helyet.
De ez már ahogy elnézem nem így van. És ez nagyon szomorú.

manocskak

Jó reggelt!

Regina, nagyon ügyes Kitti!

Zsófi hogy les apa válláról anya után! Tüneményes!

Otthonszülés téma... huhh lányok, veszélyes vizekre eveztünk... Valamelyik szomszédos csapatnál jártam jónéhány hete (februári vagy decemberi babák, nem is tudom), és ott kb. 10 oldalon át tartó, vérre menő konfliktus robbant ki az ellenkező véleményekből.

Ettől függetlenül én sem bírom ki, hogy ne nyilatkozzam! :lol: :lol: :lol: De előrebocsátom, tiszteletben tartom mindenki más másmilyen véleményét is.

Szóval...

Elsőként nincs az a fájdalom, megaláztatottság, kényelmetlenség, stb. stb., amit anyaként ne éreznék kötelességemnek vállalni, ha a lányom egészségéről/életéről/biztonságáról van szó.

Másodsorban nem tudom sajnos milyen részletességgel van ez a témakör jogszabályokban szabályozva, de én azt tartanám helyes megoldásnak, ha egyszer s mindenkorra fogná a kérdést az ogy, és orvos-szakértők segítségével szépen addig módosítgatna egy-két törvényt, míg mindenki számára egyértelmű lenne hogy mit szabad megtennie és mit nem. Majd pedig, ha a szabályozás elkészült és világos a tartalma, akkor azt tartanám helyesnek a teljes lakosságtól (tartozzanak bármelyik táborba e kérdést tekintve), ha tudomásul venné a határokat.

No és a harmadrészt, ha tegyük fel nekem kéne ezt a törvénycsomagot elkészítenem. :D :D
Amennyiben a szakértők szerint egyes esetekben megengedhető az otthon szülés, akkor:
:arrow: pontosan megadnám azok körét, akik otthon szülhetnek (ide kellenek a szakértők, meghatározni hogy mi számít kockázati tényezőnek, pl. ha valaki ikreket vár, farfekvéses a babája, mittudomén...)
:arrow: szülést otthon is csak szakorvos vezethetne le, minimum + 2 fő szakember (szülésznő, csecsemőgondozó, ilyesmi) társaságában
:arrow: bizonyos otthoni körülmények (sokadik emelet nem liftes házban, ahonnan nem lehet időben kijutni baj esetén, stb. stb.) eleve kizárnák az otthonszülés lehetőségét
:arrow: eredményfelelős bűncselekménnyé nyilvánítanám az otthon szülést. Vagyis nem követ el bcs-t, aki otthon világra hoz egy egészséges gyermeket a meghatározott körülmények között, de automatikusan bizonyítottnak kellene tekinteni a bűnösségét (gondatlanságot) annak az anyának, aki otthon szült, és a gyermeke meghalt, vagy maradandó károsodást szenvedett.

Negyerészt mint számos más témában, ami egy szakmát érint, úgy gondolom tök mindegy mit gondolok én, ha nem vagyok szakmabeli. Ha megfontoltan akarok döntést hozni, rábízom a dolgot a szakmát ismerőkre és gyakorlókra, jelen esetben a szülész-nőgyógyászokra, szülésznőkre, stb. Az ő állásfoglalásuk pedig azt hiszem egyértelmű és világos, legalábbis az alábbi cikk szerint:
http://www.mnt.hu/hirek.aspx?&nid=5284#5284

Ennyi voltam, bocs hogy hosszú voltam :D
kisbogacs

Erika! A babakocsis témához bemásolom a kommentemet, amit a blogodban írtam:
Ismerős!
Nekem a Plusban azt mondta a pénztáros, hagyjam a gyereket a bolt előtt. Gondolhatod, milyen szépen elmagyaráztam neki, hogy előbb őt fogom kikötni az ajtó elé, mint egy kutyát és megtanítom ugatni.
Szomorú, hogy ennyire nem vesznek bennünket semmibe. :(

Otthonszülés: baromira felelőtlen dolognak tartom. Mint a baba, mint az anyuka részéről. Sajnos küzdöttünk otthon született baba életéért, mert az anyuka "élményt" akart. Hát baromi élmény lett neki a gyermeke életét vette el. Én nem támogatom. Hiába áll az ajtó előtt a mentő. Az kevés.

Kép
hanna30

Kriszti! Hidd el, hogy volt olyan szülésem, ami gyönyörűen indult, a terhesség is komplikáció mentes volt. Majd a köldökzsinór kicsúszott és irány a műtő, majd jött a babáért a Peter Cerny. Ezt otthon nem lehetne kivitelezni.

Kép
hanna30

Peni! Talpraesett egy csaj vagy! :lol: :lol: :lol: Olyan jókat röhögök a megoldásaidon!
Van neked valamilyen segítséged egyáltalán, vagy mindent egyedül kell megoldanod?

Én ezeken a közlekedéses témákon már ki sem akadok. Egyszerűen igyekszem elkerülni a BKV-t! Inkább nem megyek sehova!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Peni, igen szülésznő vagyok, bár az elmúlt két évben orvoslátogatüként dolgoztam. De a lelkem mélyén megmaradtam szülésznőnek.

Na látom jó kis témát pendítettem meg. Én nem szeretnék több oldalas vitát nyitni az otthonszülésről. Nyilván megvan erről mindenkinek a véleménye. Viszont Kisbogács, tetszik a javaslatod :D Jól csinálnád, ha téged kérdeznének meg.

Babakocsis tömegközlekedés, azt meg sem fogom próbálni. Tisztában vagyok az emberek "jóindulatával". Szóval marad az autó. Nekem szerencsém van, mert van belőle kettő is, az egyik céges.(apáé, az enyémet vissza kellett szolgáltatnom)

Ti hallottatok valamit a borostyánköves nyaklánc jótékony hatásairól? Állítólag a fogzást simábban vészelik át a babák. Azt mondták, hogy minden teliholdkor ki kell tenni az ablakba, akkor feltöltődik energiával, egyébként pedig folyamatosan kell hordaniuk.

Kép
Kép
cs_erika

Enikő: hát a mai világban egy kisgyerekes anyának talpraesettnek kell lenni különben sajnos összetiporják gyerekkocsistól a metróban...
Van segítségem igen.....bár talpraesett vagyok azért mazohista nem szóval van segítség igen:-)

KépKép
peni

Erika! A borostyánláncot nem kell levenni. Folyamatosan kell hordani.
Olivér hordja is. Csak megbízható helyről vegyél, mert mint mindent, ezt is hamisítják (a Minimanóban lehet kapni)!
Ha szeretnétek használni, már érdemes hordani, mert akkor nem piszkálja. Bővebben van róla infó a blogomban. Keress rá. :wink:

Kép
hanna30

Peni! Most kellene azt írni fasza Csaj vagy! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Hanna, az egyik doktorunk is pont azt mondta, hogy akkor is felelőtlen dolognak tartja, ha járó motorral kint áll egy mentő a kapu előtt.

Én inkább maradok a kórháznál. Hülyeség, de még élveztem is. Abban a 3 napban még csak az enyém volt a lánykám. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Erika! Ez volt az én mondandóm lényege is.
Nem egy babát élesztettünk újra, szuperül indult szülésből, de ezt te tudod.

Kép
hanna30

Nagy Judit vagyok, az SZTE JGYPK (Rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapképzési szak – Életmódtanácsadó specializáció) utolsó éves hallgatója. (2008. márciusiaktól)
Segítségeteket szeretném kérni egy kérdőív kitöltéséhez, a szakdolgozatomhoz kellene, melyet az első gyermek születése utáni időszak nehézségei - témában írok.
Kérdéseim főleg a terhességre ill. a szülés utáni időszakra vonatkoznak.
A kapott információkat bizalmasan fogom kezelni, csak tudományos célokra (szakdolgozatom elkészítéséhez) használom fel.

Aki szívesen kitöltené, kérem írjon az e-mail címemre és elküldöm a kérdőívet. Nem sok időt vesz igénybe. Előre is nagyon köszönöm.

juditkecskemet@freemail.hu

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Hanna, jó sok eladó dolgaitok vannak. De miért adod el? Még jó lehet a tesónak. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

[quote="hanna30"]K írta:hanna30riszti! Hidd el, hogy volt olyan szülésem, ami gyönyörűen indult, a terhesség is komplikáció mentes volt. Majd a köldökzsinór kicsúszott és irány a műtő, majd jött a babáért a Peter Cerny. Ezt otthon nem lehetne kivitelezni.

Hanna, épp ezért kezdtem úgy a mondatot, hogy "amennyiben a szakértők szerint megengedhető",... akkor is ilyen és ilyen szigorítások és az automatikus felelősségvállalás mellett engedném csak.
Mivel nem vagyok szakmabeli, ezt az oldalt nem ismerhetem. Csak azt tudnám megtenni anyaként és törvényhozóként egyaránt, hogy maximálisan rábízom magam a szakmára.

Azt biztosan tudom kriminológiából, hogy az egyik leghatékonyabb módszer a bcs-k megelőzésére, ha a leendő elkövető tudja, hogy nem ússza meg a büntetést. Egy eredményfelelős btk. paragrafus után tuti a most otthon szülő anyák többsége átgondolná még ezerszer, hogy akar-e az "élményért cserébe" mondjuk 5-től 8 évig tartó szabadságvesztést. Biztos vagyok benne, hogy szinte nullára csökkenne a mégis otthon szülni akarók száma.

De mégegyszer mondom, CSAK HA A SZAKMA úgy ítéli meg, hogy az otthonszülés megengedhető...
kisbogacs

Erika! Azt hiszem egy darabig nem lesz kistesó.
Kinőtte a kis bélpoklosom. :)

Kriszti! Értelek én. :wink:
Hidd el, nem mindenkit tántorít el a büntetés.

Kép
hanna30

Csajok! Akik régen raktak képet, tessék már rakni!

Vikiről tud valaki valamit???

Kép
hanna30

Helló!

Hanna! Végre hallani felőled! Jó sokáig nem voltál.
Jó sok ruhát árulsz! Nyithatnál egy használtruha boltot. :wink: Nálunk is kinőtt egy rakat ruhát a gyerek. Van olyan, ami egyszer volt rajta. Elrakosgatom őket. Bár ebben a gazdasági helyzetben hogy tudunk bevállalni egy kistesót, azt nem tudom. És azt se tudom, mi lesz, ha egyéves korukig kapjuk csak a GYED-et. Persze úgy is lesz egy réteg, akit ez nem izgat, szüli rakásra a gyerekeket.

Én nem tömegezek a gyerekkel. Leszakad a karom a hordozótól. Nem tudom, miért nem lehetett valami rámpaszerűséget az aluljárókban építeni. Képtelenség lecipelni egy babakocsit.
Amúgy a boltokban, ajtónál nekem eddig mindig segítettek. Biztos csak szerencsém volt. És érdekes, a kamaszfiúk a legelőzékenyebbek.

krisz78

Krisz! Köszi a hiányolást.
Rengeteg ruhája van Olivérnek. Én eladogatom őket, bizonytalan ideig a kistesó elhalasztva.
A GYED téma pedig nincs megszavazva. Remélem, nem is lesz! :twisted:
ez a hír róla: http://www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=261774
Bennünket ez nem is érint, csak a kistesónál majd.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Enikő: na, azt a lefekvést csak elképzeltem magamnak :? Saca felébredt, és sajnos addig nem aludt el, amíg ki nem jött a kaki, ami csikarta... úgyhogy valamikor 1/2 11 környékén x-edik ciciretétel után aludt el (és én is, kipakolt cickóval)... éjjel 1/2 5-kor ébredt, és olyat csinált, amit még soha: amikor szopi után felvettem, hogy büfi, kipattant a szeme... nyekeregni kezdett. Ezt 4-szer játszottuk el, aztán büfi nélkül aludt köztünk.

Közlekedés: hát, kisfalumban nem igazán akadálymentesítettek az egyes intézmények... a patikába egy 1mx1m-es meredek rámpán kellene feltolni a babakocsit (nem is tudom, hogy pl. a kerekes székesek hogy mennek fel, szerintem képtelenség), úgyhogy inkább kendőzök.
Apropó: kendő: érdekel valakit a kék-drapp csíkos xl-es nandu kendőm? Kicsinek bizonyult az általam használt kötésekhez, ezért eladnám. Ha érdekel valakit, írjon privit :wink:

Otthon szülés: no comment... Soha nem tenném meg.

Hanna: örülök, hogy újra itt vagy :)

Hasplasztika: ha terhesség alatt nyúlik meg a bőr, a TB fizeti! Szerintem addig használjátok ki, amíg így van. Ez has- és mellplasztikára is vonatkozik.

Mire is akartam még reagálni?

Csöre
csöre74

Bár engem a GYED dolog nem érint. De elég szemét dolog lenne, ha variálnák.
És akkor még elvárják, hogy a nők szüljenek, hogy merjen vállalni (tisztelet a kivételnek), ha vagy lecsökkentik, megvonják esetleg szigorítják a juttatásokat.
Kíváncsi lennék azokra a nőkre (politikus feleségekre gondolok elsősorban), ha nem lenne a férj részéről az a jó kis fizetése és csak ezekből a juttatásokból kellene a gyerekeiket nevelni.

manocskak

Hanna :wink:

Babakocsis közlekedés: kétszer próbáltam, muszájból. Szerencsére mindkét alkalommal velem volt a tesóm, mert én nem emelhetem fel a kocsit, és senkinek nem jutott eszébe segíteni. Mindenki lazán végignézte, hogy a 40 kilós hugicám ölben cipeli a kocsit le az aluljáróba, tengernyi lépcsőn :evil:
kisbogacs

Hanna: Kösz a linket. Akkor nem kezdek még neki a bölcsi keresésének. :wink:

Ez a gyerek reggel óta alszik. :shock: Pedig alig evett. 100 ml-et szopizott. Reggel mindig ilyen kisétkű, este meg bélpoklos. Köpködte a tejet. Nem igazán értem, mi baja volt. Pazarolja itt a drága anyatejet. Estére meg nem lesz!

Csöre: komoly? Szülés után a mellplasztikát fizeti a TB? Akkor Sarka Kata biztos ezért akarja iziben megcsináltatni az implantátumait. :lol:

krisz78

csöre!
Ez most új rendelet?
Mert emlékszem amikor a sógornőm szülte a kisebbik fiát (a fia már 19 éves lesz), vele elég csúnyán megnyúlt a sógornőm hasa, elég nagy baba is volt majdnem 4,5 kiló és 62 cm.
Ő megcsináltatta a hasplasztikát ez miatt, de több 100 ezer forintjába került.
Mi is falun lakunk, de itt nincs gyógyszertár (volt a szomszéd faluban, de bezárták, mert állandóan csak rendelésre tudták a gyógyszereket hozni, meg nem is mentek be annyian), így a városba megyünk kiváltani a gyógyszereket is, bár a kartonjainkat is át kértük oda, mert az itteni dokival nem voltunk megelégedve.

manocskak

http://www.teszvesz.hu/item597080625_er ... akcio.html

erre fogok licitálni, ha igaz, hogy megkönnyíti a fogzást simán megéri

Kép
Kép
cs_erika

Hasplasztika: izé, megkérdem a sógornőmet. Ő így akarta megcsináltatni, csak inkább nem műtette meg magát, viszont ismerősei igen, és TB-re. Azért szerintem a mellimplantátum már nem ez a kategória :wink: bár nem is tudom :roll: na, megkérdem.
Krisz: Saci napok óta eszméletlen sokat alszik.... most is.

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Asszem a fiam elkezdett sztrájkolni.... Azt hittem a nővére után már nem mér rám még egyszer ilyet a sors, dehát tévedtem... Hol az egyik, hol a másik cici nem kell neki...Persze ezt éjszaka is eljátszotta velem, jól ki is tolt az Anyjával... Ez az egyetlen napszak ugyanis, amikor annyi tejem van, hogy nem kell tápszer. Hát most a gyerek ordítot, cici nem kellett ,a tápszer viszont igen, én meg hót kómásan fejhettem, mert a mellem szétdurranni készült... :?

tápszer:
nekünk Aptamil HA Prev. van, ez 2300 ft. Egy hónapban négy dobozzal megy el...

Kisbogács:
gratulálok forgolódos Áginak :)

Otthonszülés:
Lehet, hogy kemény szavaknak tűnnek, de én elítélem. Mégpedig azért, mert itt az Anyuka nem a saját egészségéről dönt, nem saját magáért vállalja a felelősséget, hanem egy teljesen önálló kis életről is dönt, kockáztatja. Persze, kórházban is törénnek sajnos tragédiák, de, ha azzal, hogy kórházban szülök, csak 1 %-kal növelhetem az esélyét annak, hogy egészséges babám szülessen,akkor én ezt az utat választom. Nincs jogom veszélyeztetni a gyerekemet, még ha én vagyok az anyja,akkor sem. És a meghittség érzése... Nem azért lesz az ember várandós, mert gyönyörű szülést szeretne, hanem azért, mert gyereket szeretne! Persze a legjobb, ha sikerül gyönyörűen szülni, de ilyenkor nem ez az elsődleges szempont.

Kép
Kép
Kép
mágnes

MÁgnes :( :(

nálunk mindennapos az "ez az oldal nem kell" sztrájk, de mivel nincs egyáltalán tápszer, muszáj vagyok kitartani, és előbb-utóbb mindig sikerrel járok.
Van, hogy gyerek ölbe, két kör séta, utána újra próbálkozás, és akkor elfogadja.
Van, hogy ráteszem az üres mellre, pár percig szenved vele, aztán rájön, hogy a másikkal jobban jár...
Van, hogy átfekszem a másik oldalára (én fekve szoptatok), és fentről próbálom "belógatni" az eredeti cicit, amit a másik oldalról nem fogadott el, így meg igen. (Nekem marhakényelmetlen, de kibírható).
Van, hogy épp ilyenkor térünk át az ülve szoptatásra, vagy bármire, ami nem megszokott.
Az eredmény mindig az, hogy szenvedünk max. 10 percet, és utána bőven elfogadja a cicit, mert alapvetően nem magával a tejjel van gondja (legalábbis én így látom). Persze nekem szerencsém van, mert Ági éjjel nem ébred, így csak nappal kell csatáznom, amikor nem gond, hogy kit ébreszt fel egy pici sírással. Nappal ha van lehetőséged és kedved, kísérletezz picit, hátha nálatok is ugyanaz a gond mint nálunk!
kisbogacs

kisbogacs!
Azt még nem próbáltad, hogy amikor nem akarja elfogadni a cicit egy kis tejet kinyomsz és úgy teszed a szájához?
Nekem is volt már, hogy a Joel elfordította a fejét bármelyik cicire is tettem, de ez a módszer bevált.
Szerintem próbáld ki te is.

mágnes!
Az otthonszüléssel kapcsolatban igazad van, ez elég kockázattal jár, hogy valaki otthon szül.
Igen azt mondják régen otthon szültek a kismamák, de, ha jól tudom (nem 100%)rosszak voltak a statisztikák akik életben maradtak babák.

manocskak

kisbogács:
próbáltam Bencével már mind... Felveszem, megnyugtatom, újra visszateszem, de ordít.. Aztán hátha böfi, utána sem kell neki. Hónaljtartás, rendes tartás, csak feszít... Fekve sajnos ő nem hajlandó normál állapotban sem szopni.. Annával ugyanez volt, csak vele havonta.... Most kifejem, aztán a következő szopi alkalmával a másik mellem kínálom fel, mert amelyiket először kapja, azt elfogadja... Hiába...pasi..... :?

Manocskák:
igen, régen nagyobb volt a csecsemő és mama halandóság..Pl. vegyük az én példámat. Egy otthon szülésnél gőze sincs a szülést levezetőnek arról, hogy esik a szívhang. Én gépre voltam kötve (persze nem alapból kötnek mindenkit ctg-re szülésnél), és így rögtön észrevették, hogy 80-ra esett a szívhang.. Vagy elég egy elakadás, vagy köldökzsinór csomó, mint Hannáéknál.. Nincs műszer az újraélesztéshez sem...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mi esetünk dettó. Minden simán indult, aztán egyszer csak hopp, kiderül, hogy valamiért nem tudok tágulni, irány a műtő, császár.

MÁgi, sajnálom, akkor nincs ötletem :(
kisbogacs

Mágnes! A sztrájk ismerős. Én lerakom, ha nem eszik.
Éhen nem fog halni, ha éhes lenne, enne.
Hála, 20 perc múlva megjön az "esze" és nekiáll zabálni.
Nálunk is este van a balhé.

Erika! Én őszinte leszek, nem venném ezt meg. A gömbölyűt nézzed, mert ha ez belenyomódik a picike nyakába elég kemény nyomot hagy.
http://www.minimano.hu/termekeink/egyeb ... acmez.html
Ez egy picit más azért. :wink:

Kép
hanna30

Otthonszülés statisztikák: azért régen gondolhatjátok, milyenek voltak a statisztikák.....
Csatlakozom Mágneshez, baromi felelőtlenség.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Otthonszülés témában én is úgy gondolom, nagyon necces a dolog.
Én pl. az első terhességemnél végig vidáman rohangáltam, mint a mérgezett egér, aztán lám, császár lett belőle, pedig minden szuperül indult...

Hanna! asszem te mondtad, hogy akik császárosok, azok 100 évvel ezelőtt biza' ottmaradtak volna a szülőágyon halva. (Egyébként jó újra hallani felőled! ;) )

Azt is tudom, hogy vannak olyan országok (Skandinávia, Nagy-Britannia pl.), ahol nincs is nagyon jelen a doki, csak ha gond van, de asszem azok a szülések is kórházban zajlanak, de min. jól felszerelt szülőotthonban tehát HELYBEN megvan a háttér, ha be kell avatkozni. Javítsatok ki, drága szülésznőink!!! Ismerek olyan házaspárt, akik minden segítség nélkül ketten hozták-segítették világra a kislányukat 2 nap alatt (!) 1 nap tágulás, 1 nap szülés és lepényszülés. Jó mi? Én nem mertem volna bevállalni. Nagyon nagy a rizikó, inkább a kórházban kell(ene) megteremteni a boldog és meghitt szülés lehetőségét.

Hasplasztika: Csöre! ez nem rossz, lehet, hogy megkérdem dokinénimet, lehet-e ilyet kérni... Borzallmasan néz ki a hasam, "csöppet sincs" szétszakadva, lefittyenve, stb, stb... Ráadásul örömömre közölte a doktornénim, hogy arról ne is álmodjak, hogy érezni fogok a hasamnál bármit, mert szétvágtak mindent... Úgyhogy ki is próbáltam, csipkedtem, mint az állat, de semmit nem éreztem, A karomon ugyanolyan erősségű csípéstől ordítani tudtam volna. A hasamon meg... ;)

Közlekedés: én amikor megtudtam, hogy jön Pötyike, az első perctől kijelentettem, nem fogok babakocsizni, inkább beleteszem egy babahordóba, s azzal kacsázok végig a városon, de babakocsiba nem teszem. Ja, és így is, hogy lóg rajtam Borka, volt, aki a villamoslépcsőn tülekedni kezdett, s majdnem visszalökött a megállóba. Hát nem vigyáztam a számra. Az a döbbenet, hogy észre sem veszik, mi a szitu, csak akkor, ha az ember lánya jól a lehordja a sárga földig, s még akkor is neki áll feljebb. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Úgyhogy én már eleve nem várok semmit "embertársaimtól"... :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: ez tényleg így van, hogy a TB támogatja a plasztikát a terhesség után?? Ezt honnan tudod? Sosem hallottam még...persze ez nem azt jelenti, hogy nincs így. De jó lenne.........
Hol lehet utána nézni nem tudod??? Egészen izgalomba jöttem...én szinte biztos, hogy nem szülök többé, rámférne egy kis szabás-varrás....

KépKép
peni

Batkata: Nekem is tök érzéketlen a hasam köldök alatt. A két császár óta semmit nem érzek. Dörzsölöm törölközővel és nem is érzem...hiába szúrkálom csípkedem, tök érzéketlen.....de mindegy. Semmit nem adnak ingyen :wink: . AZért ez a plasztika nem lenne rossz!!!

KépKép
peni

Csajok!
Én úgy tudom, hogy már nem támogatja a tb.... A kórházban, a patológián volt bent egy csaj, ő mondta, hogy a sógornője még meg tudta csináltani, de utána már nagyon indokolt esetben támogatja.. :cry: Azért, ha valaki talál erről valamit, én is kiváncsi lennék, hogy mi most a helyzet...
Nekem meg olyan a hasam, mintha vastagabb lenne a bőr, és olyan érzés, mintha kérgesebb lenne. Szabad szemmel nem lehet semmi ilyet látni rajta, eltekintve attól, hogy ha reggel rácsapok a hasamra, még este is rezeg.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni: hát nem bizony. Én sem akarok már több gyereket...
Én is szétnézek, lehet-e...
Viszont: annyira fáj a méhszájam, hogy csak na. 10 napig bizalmas viszonban voltam 10 kúppal, aztán voltunk együtt Apával, de akkor nem fájt a "projekt". Utána sem nagyon, de amikor fáradt vagyok, úgy érzem, mikor felállok, sietek, hirtelen mozdulatot teszek... Aszem minél előbb el kell kezdeni az intimtornát...

Na megyek, hunyok egy kicsit, lehet, hogy du. elhozzuk a siserehadat Borkával...
Ő is alszik, én is alszom.

Apropó: nem tudtok valami jó kis egyzserű, ám mégis nagyszerű (sajtos)pogácsa receptet?
Köszi.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Látom a hasplasztika TB módra mindenkit felcsigázott :lol: :lol: engem is rendesen szétszaggatott a lány de nem érdekel. POcakom szerencsére nem maradt csak egy pici ami ruhában alig észre vehető...khmmm bikiniben viszont.... :oops: :oops: úgyhogy maradok a hasizom gyakorlatoknál, aha kevesebb a zsírréteg nem annyira feltünő a lógás. Egyébként valamennyire javul majd a helyzet de ahhoz még kell pár hónap szóval senki ne keseredjen el a hasa miatt. Aki tud az hulahoppozzon mert nagyon szép hasat és derekat csinál! CSak arra kell figyelni, hoyg karikázás közben feszesen kell tartani a hasat. Nem fárasztó, nem unalmas és sokkal hatékonyabb, mint a felülések. A felülésekből meg minden nap4*20-at kell megcsinálni (nem teljes csak fél felülések) vagy a pilates felülésekből 100 pumpa. 2-3 hónap után már látható az eredmény csak kitartónak kell lenni. Ezek a gyakorlatok pedig nem megterhelőek szóval még a tejtermelés sem fog csökkenni tőlük.
katuska79

Batkata! nekem van! igaz nem egyszerű de nagyon finom pogi lesz belőle! feldobom a másikba!
katuska79

Huh, ez egy kicsit matyartalan vala. Bocsánat. :oops:

Szóval: amikor fáradt vagyok, hirtelen mozdulatot teszek, úgy érzem, méhszájilag szétszakadok... Szeretkezéskor nem fájt, a kúpokkal egész jól elvoltam, valószínűleg fertőzésem sincs, úgyhogy ez csak a méhsüllyedés lehet. Asszem gazdagítani fogom Kriston Andikát, mert megveszem a kazettáját...

Na tényleg megyek alukálni, feldőlök.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska! Köszi!
Hétvégén lesz Táncháztalálkozó, s jönnek a rokonyok, gondoltam, csinálok min. 3 adaggal.
Köszönöm!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

katuska!
Látom olvastad a fánk receptet.
Csinálhatsz fél adagot is, mert az 1 adagból rengeteg lesz, de ha elfogy az jó.
Én csináltam már fél adagot is bár a tojást nem lehet felezni. :D :D
Egyébként Erdélyből kaptam ezt a fánk receptet.
Nagyon finom biztosíthatlak. Cukrot ne tegyél bele.

manocskak

Sziasztok.

Otthonszülés,hát........,én sem vállalnám soha!
A baba érsekében sem,meg persze magam miatt sem.
Én,mikor szültem,két nap alatt,16 szülés volt,abból ketten voltunk,akik "simán" szültünk,többi császár.
Na,ha otthon derűl ki,hogy nem megy símán a szülés,lehet hogy már késő.

Én sem járok tömegközivel,de szomorú a statisztika :oops:
Peni,te jól megoldottad,tényleg így kell :lol:

Hanna,a borostyánláncot egyáltalán nem kell leveni,még fürdéskor sem?????
Nektek is az a fajta van,amit belinkeltél?????
Csak azért kérdezem,mert én nem ismerem,melyik jó tényleg.
Pénztárosnak jól megmondtad!!!!!
Igazad van!!!! :wink:
Neki biztos(remélem) nincs gyereke.

Kriszti,köszi,Ágibaba is nagyon ügyi.
Hiába,már közel van a 3. hóforduló :lol:

Has: nekem Martinnál,majdnem egy év alatt ment vissza,(majdnem) eredetibe.
Torna nélkül.
De most,én is megpróbálom a napi felüléseket :wink:

Evés:Kitti is kevesebbeket eszik 2 napja.
Sőt,inkább nyamnyog.
Lehet,hogy a meleget érzik a gyerkőcök???

Kép
Kép
Kép
regina74

Már nem támogatná a tb a hasplasztikát? Hm... lehet, a sógornőmnek nem mostanában merült fel. De megkérdem tőle.
Peni: még azt akartam mondani, nyugodtan dugd a nagykádba Zétényt. Saci egy hónapja ott pancsol, és nagyon élvezi :) a csap a "nagy fényes haver" végig dumál hozzá :D

Csöre
csöre74

Katuska: ezzel a lógó hassal ami nekem van a 2 császár után meg a 2x 30 kiló hízás fogyás után életem végéig hullahoppozhatnék szerintem :lol: :lol: :lol: . Elkoptatnák pár karikát mire lenne eredmény..........de mindenképpen megpróbálom amég valaki szikét nem ragad felettem:-)

Kár hogy cicivel nem lehet hullahoppozni........... :lol: :lol: :lol: . Arra is ráférne a feszülés.... :roll: :oops:

KépKép
peni

Szopi: Saca olyat játszik pár napja, hogy kiköpi, aztán keresi. Gáz akkor van, amikor félálomban nyomja, és nem találja, nekem kell visszapakolni :? Ja, és sajnos rászokott arra, amit nem szerettem volna, hogy álomba cicizi magát :( még elalszik cici nélkül, de szívesebben cicin :( meg kell emberelnem magam :roll:

Csöre
csöre74

Most éppen kissé kétségbe estem... egyik napról a másikra hirtelen eltűnt a tejem! :shock: Azt hittem sztrájkol a fiam, de lehet, hogy azért sír, mert nem jön belőle semmi.... Rátettem cicire, 2-3-at szív, aztán sír... Most kapott tápit, aztán nekiálltam fejni, és a két mellből nagy nehezen kisajtoltam 20 ml-t! Nem értem! A múlt héten úgy beindult a tej, hogy ,ha nem tettem be melltartó betétet, 1 óra múlva átázott a pólóm. Mi a fenéért van ez??? :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Felugrottak a rokonok: Ágnes dédapja, a felesége, meg apukám. Imádom mindhármat, de váratlanul itt lógtak a nyakamon két órát, eszem a szívüket... :evil: :evil: :evil:

Tudja valaki, hogy császársebbel mikor lehet elkezdeni hullahoppozni? Régen rendszeresen karikáztam, és nagyon hiányzik a lelkemnek is, a külsőmnek is... :oops: :oops: :oops:
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?