A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

no, de egy kis könnyedség is, így alszanak a fiúk:
Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ezt bemásolom ide (bár bizti jön a lányka ide is), mert sokan túráztok, és jónak tűnik az oldal:

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, azok olvassák tovább, akik szeretik a természetet, a kirándulást, és szívesen járják / járnák az erdőt kisbabával is.

Készítettem egy kirándulós-babakocsis honlapot, ahol összegyűjtöttem azokat a túrákat, amik babakocsival bejárhatóak. Vannak könnyű, bármilyen kocsival megtehető utak, és nehezebb, csak sportbabakocsival teljesíthető kirándulások is.

www.kirandulababa.turistautak.hu

Remélem sokaknak hasznos lesz a honlap.
Nagyon várom a ti útvonalaitokat is, hogy még több túralehetőség közül lehessen választani. Ha valakinek van kedve küldeni útvonalat, vagy töltse ki a honlapon található táblázatot, vagy csak írja le pontosan, hogy merre járt, és én elkészítem a túraleírást.

Kirándulós fórumot is nyitottam, mert a honlapon még nincs ilyen:
Társalgó - Programok, ajánlatok - "KIRÁNDUL A BABA" - babával kirándulók fóruma

Itt a tavasz, jó túrázást kíván a KIRANDULABABA!
Anna
http://picasaweb.google.com/pasztoradam/Emma
http://kirandulababa.turistautak.hu/

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na ezt most muszáj!!!
itt volt a barátnőm de. és fotózott... 8)

Máté amúgy még a 3.-on, amit megmondom őszintén nem is bánok annyira.. :oops: teljesen jól van, de nincs helyhiány, ezért még nem rakták ki. addig meg még benn van a tutiban, ha bármi történne. így azért nyugodtabb vagyok, mert 24 órát nem tudok vele lenni, itt jobban figyelnek rá...

és a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Te figyu... Fanni hogy áll a fiatalabb pasikhoz? :wink:
Annyira gyönyörű, hogy félelmetes! :shock:
A barátnőd meg vérprofi! Én nagyon sajnálom, hogy egy istennek se tudok jól fotózni :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

majd megkérdezem!!! :wink:

hát nekem sem megy... de hát ezt is tanulni kell, meg az igazság az, hogy neki még a tanulás előtt is nagyon jó érzéke volt a jó pillanatok elkapásához! tényleg nagyon ügyes!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

és ez a szakmája? (tudom, hogy készített már rólatok fotókat, de idegenekről is vajon? :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igen, ezen dolgozik, hogy ez legyen a szakmája.
és már volt pár megrendelése is, de még nem reklámozza magát időhiány miatt, mert neki is van egy 3,5 éves fia, aki idén kezdte az ovit, és az immunrendszere nem bírja, sokat betegeskedik otthon...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

tarifát nem tudok, de ha valakit érdekel, megadom a számát priviben! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nemlajosmár régóta írni szerettem volna, hogy Döme tök cuki! és nagyon illik rá ez a név! Dömés! :)Nagyon kis fickós!
Fanni csodaszép!
beának is írni szerettem volna, hogy Maja is szépséges kis hercegnő!
és persze mindenkié:)
ez itt a szép babók fóruma! :)
Szopi:
Nálatok mennyi ideig tart egy átlag? mondjuk egy 70-100 mlis mennyiség pl.?/ böfiztetés nélkül, tehát maga a szivásidő, kisebb lélegzetvételekkel és pihenőkkel?/köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi, nálunk kb. 20-25 perc.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ja, és a kórházi felicitas csomagban volt egy rossman kupon, hipp-es. nektek is? tegnap beváltottam,, volt benne 1 iztal, 1 desszert, 1 tejpépé-ezek persze mind 4 hónapos kortól, 1 kispóló..egész jó sok minden.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

akkor lehet, h még mindig gyenge az enyém a cicis szopihoz?mármint h a kisfiam gyenge hozzá...

pulcsi

bea:
anyaságihoz: taj számok, lakcimkáryták,/ezek baba-anya/személyi-adókártya-anyáé, gyermek szül anyakönvyi másolat-és h jártál dokihoz, ebből az eredeti kell!minden másbólmelég másolat

családi pótlék: ugyanezek, kivéve orvosi igazolás

pulcsi

nálad mennyi ideig tart????

Már nemtom, ki írta, de nálunk is sokat csuklik Szonja.

Papillon, vérnyomásod rendben van a szülés óta??????????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csibb. nagyon szép Fanni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és a barátnéd tényleg nagyon ügyes!!! öcsémék épp fotóst keresnek az esküvőjükre, gondolod tudná vállalni? ha igen, sztem elkérem a számát!

Tehuti: nálunk csuklik sokat Bálint :lol: !

Képzeljétek az anyaságihoz múlt hét csütörtökön küldtük el levélben az igénylést és ma megkaptam a pííízt!!!! le a kalappal az illetékes MÁK előtt :lol: :lol: !!! én nem is tudom mit adtunk be hozzá, mert apa intézte!

Szép napot!
Vica
wicca

ja Pulcsi nálunk kb. 15 perc max. 20

Szép napot!
Vica
wicca

CSibb, nagyon jók a fotók! Gyönyörű Fanni!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

erpé: lehet, h nekem sem jön össze ez a tej leadás, vagy ha igen minimális, még nem tom!!! De megpróbálom!

tehuti: képzeld, már 1 hete nem szedem a gyógyszert és 100/60 körül van folyamatosan a vérnyomásom!!! Szóval totál rendbe jöt!!! Mert a kiváltó ok itt fexik mellettem :lol: köszi amúgy a kérdést!

Nekem most több lett a "fizum", mint valaha vót :oops: olyan bódog vok, múlt hónapban kb a 60%-át kaptam!!!

pulcsi: nálunk változó, van, h 15 perc alatt kiszopja, van, h 30-40 perc!!! Persz akkor nyüglődik...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

jah, CSIBB: a képek eszméletlen jók!!!

nemlajos. cukik a srácok, tipikus apás kép, manó a pocakon :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

jah, basszus, a legfontosabb. Képzeljétek el, hajnalban benyomott hamar 120-at, aztán pelus csere és újra enni akart, evett még vagy 20-30-at és aztán elkezdett fulladozni, nem jött büfi, gyorsan hasra tettem a karomon és kva sokat hányt (30 mg-ot) két adagban. Ez normális? Ti hogy éritek el, h ne egye túl magát??? Úgy sajnáltam :cry:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

és kúl a kirándulós oldal. KÖSZI!!!!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!!

Húúúúú csibb nekem is kell egy ilyen barátnő, ezek a fotók félelmetesen jóóóók!!!

És persze a kicsilány gyönyörűűűű!!!
anna**

Csibb: Fannilányod még mindig csodaszép!!! :D :D :D nagyon jó képek!!! látom már Döme is a "kérők" között van .. hmmm konkurencia... :lol: :lol:
Mátébaba meg akkor a 3.-ról fog HAZAmenni :D

Nemlajos: apás kép nagyon aranyos, látom a Zurad is bealudt a nagy altatásba.. :lol:

Papillon: ha egy kicsit bukik az normális.. na de hogy 30 grammot? :? egyébként hogy mérted le? vetted a tiszta textilpelus, bukott textilpelus különbségét? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Csibb, tényleg zseniálisak a képek: little lady is csodaszép és a barátnőd is elképesztően jól fotóz - ő volt a fodrászod is korábban, ugye? mintha meséltél volna már róla :) tehetséges, kreatív csajszi lehet.

Papillon, biztos menni fog a tejleadás. Tényleg jó, hogy belevágtál. Engem a párom próbál rábeszélni, és igaza is lehet, de én sajnálom erre az időt (minden szopi után fejni), meg annyira nem érzem soknak azt a plusz tejet... Bár akinek nincs, annak ez is nagyon sokat jelent.
Mondjuk ma éjjel Kata 6 és fél órás alvása és egy ciciből jóllakása után 1 decit lefejtem néhány perc alatt, de ez elég szélsőséges eset :)
Fogalmam sincs, h lehet megakadályozni, h ne egye túl magát. Ezt ők tudják szabályozni. Belejön majd! De éjjel nem biztos, h a túlevés volt a baj, hanem az, hogy bentragadt egy böfi és tejcsivel együtt jött vissza...
Tök jó, h rendbe jött a vérnyomásod.

Pulcsi, nálunk változó a szopi hossza: ha éhes-ügyes-céltudatos, akkor 15 perc alatt lerendezi, ha ráérős-szórakozott akkor 40-50 percig is lóg a cicin, de ilyenkor pihenget és cumizik is.

És úgy tünik, Kata sem egy cumirajongó... Úgy köpi ki, mint a sicc, eddig 2-3 percnél tovább nem volt a szájában, ezt is apa érte el nála, amikor nagyon álmos volt már (apa is és Kata is).
Egyébként nálunk a dokinéni azt tanácsolta, hogyha a szülők kibírják az első hat hetet cumi nélkül, akkor utána már ne adjuk oda a gyereknek. Én nem vagyok cumiellenes egyébként, de a gyerekeim azok :)

Nemlajos, köszi a kirándulós oldal belinkelését! Mekkora ötlet! Azt hiszem, h használni fogjuk :)
Megyek vasalni, kicsilány most aludt el kb másfél óra kézben nézelődés után.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Csibb valld be Fannit rajzoltátok! Gyönyörűűűűű! Azért a képekhez nagyban ez is kell, nemcsak egy ügyi bnő. :wink:
Döme eddig irtó husi apa hasán. Most alszanak együtt, később sörözve nézik a meccset. Nemlajos, neked kelleni fog egy lány is ahogy elnézem. :lol:
Papillon mi állandóan túlesszük magunkat, és bukunk. :? Nekem Boti is ilyen volt. Sosem mértem mennyi jön vissza, de van, hogy újra kell enni utána. Tejleadás miatt tisztellek. Én lusta vagyok fejni. Erpéhez hasonlóan időnként lejön 90-100 ml pikk-pakk, de ez 2 naponta van csak. Bár ha megnézem mennyit bukik, lenne mit fejni….. :roll:
Éjszakánk megint vacak volt. Bá legjobban a hajszárító jön be, az infacoltol már szerencsére jókat pukizunk. Csak mire a puki kijön belőle…. :?
Boti ma reggel cumiztatta a csajt, akit ez nem igazán érdekelt. De nagyon husik voltak. Kifejezetten játszott vele a bátyja. :) Pedig akkor még nem tudta, ma megkapja első napszemüvegét. Nagyon vagány.
Tudja vki hol lehet venni mocizáshoz cipővédőt? Siesta-ban hirdetik, de hiánycikk. Nekünk meg új superfit-ünk van, és gyalulja rendesen.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli,
neten találsz rendelhető cipővédőket motorozáshoz:
Néhány link (Simba cipővédő, olcsóbb mint a Siesta):
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=3385
http://www.fotexnet.hu/tulli_jatekaruha ... g_cipovedo
http://www.jatek-makett.hu/aruhaz.szaba ... 21-28.html
http://www.nicolgyermekruha.hu/index.ph ... &kat_id=21

Nekünk is kell venni Samunak tavaszi cipőt nagyon hamarosan...

erpé

hm, nálunk a szopi 40 perc-20gr, utána még cumisüvegből 20 perc alatt 70-80..akkor tényleg vmit roszzul csinál szegényke. na nem baj, majd megerősödik.képzeljétek.ő már 1 napos kóra óta az inkuban is ha hasra fektették, átfordította a fejét. és ez szokás most is. de van, h éjjel elfárad benne, és leesik középre a feje . olyankor morog:))és idegeskedik:D és van, h igy alszik el. ugyhoyg nagyon örülök, h kókuszmatracot vettünk. és nem baj, h kemény. igy nem süpped bele az orra, és arccal lefelé fekve az orrán is kap levegőt.persze ha észreveszem, h így van, elfordítom vmelyik irányba. csak éjjel nem mindig veszem észre.meg van, h azt csinálja, h átfordítja pl balra, aztán megint mérgelődik egyet, aztán visszafordítja jobbra/ ahogy eredetileg si letettük :))

pulcsi

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert mire Nimród elaludt az ölemben arra Bulcsú felébredt, úgyhogy nincs megállás.

Pulcsi nekünk is olyan 15-20 perc az evés, de van hogy fél óráig eszeget, de olyankor már szinte alszik a cicin. :D

Csibb Fanni tüneményes, tényleg olyan szépek a képek, és nagyon ügyi ez a barátnőd. Nekem is kell egy ilyen fényképész barátnő :)

Erpé én egy napig bírtam cumi nélkül a Nimródnál :lol: Emlékszem Pannánál még olyan 2-3 hétig bírtuk :D

Ti megkaptátok már a családi pótlékot? Mert nekem tegnap megjött, de csak két gyerek után kaptunk, most akkor csak a következő hónaptól jár két gyerek után?

Tegnap voltunk tanácsadáson, és Nimród akkorát nőtt hogy a védőnő sem akart hinni a szemének. Most már 3600 gramm, megint 30 dkg-t hízott egy hét alatt.
Éjszakánk most nem volt túl jó, Nimród sokat sírt, nyüglődött, szerintem a pocakja fájt, úgyhogy a párom úgy aludt Nimróddal mint Döme és apukája :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

pulcsi: nekem most pl Döme egy órája van a mellemen... Mondjuk meg is látszik rajta :oops: :roll:
De leggyorsabban is 15 perc volt.

vica: mikor igényelted? Megkapod arra a hónapra is, amikor szültél, én pl. megkaptam februárra a múlt hónapban, mikor igényeltem, rá egy hétre, pedig ugyebár a hónap utolsó napján szültem.
Lehet, hogy az új elsőt majd külön utalják az anyaságival (azt megkaptad már?)

Az éjszakánk jól telt, 10-től aludt 1-ig kendőben Döme (gondoltam, megvárom a szopit, akkor teszem le), aztán letettem, és úgy maradt négyig:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekünk se volt valami szuper az éjszaka. Elég nyűglődösre sikeredett.

Nemlajos,csak neked: Éjjel 3-kor úgy összefosta magát az Eszter, hogy bokától tarkóig tiszta sárga volt, de ezt értsd szó szerint.Szóval nálunk is kifolyik ám :)

Nálunk van, hogy 10 perc alatt végez a cicivel, de, hogy ennyi idő alatt mennyit eszik, az kérdés. Tegnap mértem egyet gyorsan ruhástól és 4550 g volt (3710-el jöttünk haza) :shock:

csibb: tényleg szuper jók a képek, és a lánykád is nagyon szép, igazi kisangyal :)

Kép

Kép
pgyöngyi

uhh, gyöngyi, ez a hízás nem semmi!!! :shock:
Mennyi ruha volt rajta? Vagy akkor mérted, amikor így tele volt a pelus? :twisted:

Itt éjjel csak a pisi folyt ki, már meg se rezzenek 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tisztába rakás után mértem bodyban és rugiban. Mondtam,hogy zabagép :) Viszont Ő csak nagy ritkán nyom 1 kakit

Kép

Kép
pgyöngyi

hát, elismerésem, jó ütemben halad :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Nemlajos: Köszi a kirándulós linket. ;)

Pulcsi: Nekem olyan 1 órát eszik a Peti, mert még lassú. Mi is annyit ettünk, amennyit ti, innen hoztam fel a Petit. Nem gyenge a kisfiad, hanem lusta (bocsi, ez van :roll: Az enyém is az). Mivel cumisüvegből sokkal könnyebb kienni, ezért csak játszik a cicivel és várja a cumit. Peti is ezt csinálta.
Nekem a gyorsítás első lépcsőjének az jött be, hogy amint gyengül az érdeklősés a cici iránt, akkor cicit váltok (sokszor 5-10 percenként is akár) illetve szoptatási pozíciókkal trükközöm és masszírozom a cicim, ha nem jön neki. Így nehezebben is alszik be.
Az elején ugye jön neki a leves és az a kunszt, hogy beinduljon utána a főétel (biztos látod ezt, amikor fejsz). Ha kell akár indítsd be a főételt neki mellszívóval. Amikor látod, hogy ömlik, akkor tedd cicire.
Csak türlmesen próbálkozz.Fog az menni. ;)

Mindenkinek gratula az egyre gömbölyűbb babákhoz. Nekem Peti nem kapkodja el a hízást, de lustika 5-ször eszik csak egy nap általában, szóval nem is csoda....

Katka

katka22

Bea: Voltunk csípőszűrésen. A doki 2 percet foglalkozott velünk. Ezalatt megmutatta, hogyan kell tornáztatni Petit, 1 hónap múlva kontrol, majd elviharzott. De nem mondta, hogy hányszor, mennyi ideig, semmit. :shock: Majd megkaptam némi kavarodás után a papírokat és azon nekem is szerepel terpeszrugi, pedig nem hangzott el semmi ilyen! :!: :roll: :evil: Úgyhogy most én is csak pislogok....

Katka

katka22

most mondják, hogy a bölcsődei hiány M.o-on azt jelenti, hogy csak minden tizenkettedik gyereknek jut hely!!! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka pffffffff :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

De csak 2 éves korig fog járni a gyes. Old meg ahogy akarod onnantól :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

hát igen...
én már gondolkozom, hogy beleférne-e a kistesó jövő májusig... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Azért még ne dönts. Nagyon nehéz ám, ha kicsi a korkülönség köztük és 2 pelusosod van.... Szerintem 18 hónapnál kisebb különbséget bevállani nagyon-nagyon húzós... :roll:

Katka

katka22

csak vicceltem ám :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csak gyorsan leírom, hogy a másodikon vagyunk, és este 8-kor 70-et szopizott Máté!!! 8) innen viszont gyorsan haza akarom hozni, mert nem olyan menő hely... :? még egy kicsit drukkoljatok, légyszi!!!

most lefektetem szegény Fannit (aki köszöni a bókokat), és jövök rendesen visszaolvasni!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka, csipőszűrés :twisted: erről beszéltem, mi meg döntsük el mi legyen... nekem volt kinn a védőnő és azt mondta, ahogy tűri délelőtt, délután egy-két óra, nincs semmi baj, de a császár miatt javasolják megelőzésképp, úgyhogy szerintem próbálgasd kevés ruhával nehogy kikezdje a lábát.

Csibb, Fanni édes nagyon, örülök lejjebb kerültetek, körülmények ott már nem olyan fényesek?

Döme is irtó cuki apuval.

bocsi, ha nem reagálok mindenre, de Maja egész este a cicimen volt, szopott bealudt, letettem, újra sírt, újra szopott és ezt órákon keresztül, zombi vagyok, próbálok egy kicsit aludni.

Bea, Maja

Kép
bea1978

hurrrrráááááá és drukkkkkk+++++++ :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pulcsi, normál állapotban a szopi nálunk 20-30 perc.

Vica, és többieknek is, Én is gratulálok a gömbölyödő babákhoz.

Még ma azon is kibuktam, hogy látom Maja is milyen gyenge, többször volt ez a remegése is, ma voltunk anyukám fodrászánál megmutatni séta közbe, és ő azzal biztatott, hogy kinövi majd, neki is sajnos oxigénhiányosan születtek a gyerekei(újraélesztés is volt

Holnap megyek az anyakönyvi kivonatáért, meg lakcímkártyát cseréltetni, mert kiállították Majat az én nevemre, és csak most lett kész az új kivonat, ez is gáz(remélem a tb kártya az apai nevén lesz, nem kell azt is majd cserélni)kíváncsi vagyok hogy bírja majd nélkülem

)...na ez elég mára...nem panaszkodom, bocsi

Jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb, azért a nem fényes körülmények ellenére is nagyon jó hír, h nem kell már az intenzíven lennie Mátédnak! :D Arról van valami elképzelése a kezelő orvosoknak, hogy mennyi idő múlva vihetitek haza a babót?

Bea, sajnálom a nehéz napot. Tényleg gáz, h elrontották a születési anyakönyvi kivonatot...

Nemlajos, nekem az egyik kollégám két gyereke között 1 év van. Az eleje nehéz volt, de mióta a kisebbik betöltötte a két évet, a nagyobbik meg hármat, állítólag nagyon jó. Pl. majdnem egyszerre kezdtek beszélni a gyerkők :) Mindenesetre az első közös két év biztos kemény volt...
Megyek, Kata felsírt.

erpé

Csibb: Nahát micsoda jó hírek! :P Remélem, hogy most már hamarosan hazaengednek Benneteket! Tudsz már arról, hogy milyen utókezelés lesz? Meg persze, hogy mikor viheted haza a kicsi fiadat?

Bea: Én most végül beszéltem unokabátyámmal, aki gyerekorvos. Felolvastam neki, hogy mi van a vizsgálati papíron. És az a baj, hogy a Peti csípői csak 85 fokosak és 90-nek kellene lennie. Azt mondta ne aggódjak, pelusozásnál tornáztassam és minden rendben lesz. És azt mondta, hogy nyugodtan adjak terpeszrugit, nem zavarj a babákat.... :roll: De nem sok kedvem van hozzá... :oops:
Sajnálom a nyűgös délutánt. Az meg érthető, hogy aggódsz a Maja miatt, de te csak szeresd és etesd és legyetek sokat levegőn és minden rendben lesz! ;) Arra figyelj majd oda, hogy időben és rendben fejlődik-e Maja. Ha az oxigénhiány bármi bajt csinált volna, az látszódni fog a fejlődésén, de gyönyörűen lehet rendszeres gyógytornával korrigálni. Szóval légy résen, de ne aggód túl a dolgot. ;)

Én Peti súlyával nem tudok dicsekedni. Korábban sem vitte túlzásba a kaját, de amióta csak szopik (hétvége óta) azóta eléggé stagnál a súlya, azaz nagyon lassan gyarapszik, de hullámzó az egész. Remélem ráérez a dolgokra, mert ez egyenlőre így nem az igazi.... :? :roll: 5 nap alatt 5 dkg :?

Katka

katka22

Azt mondták jövő héten mehetünk haza, de hogy ez az eleje vagy a vége, azt sajnos nem tudom...
én a hétfőt szeretném! :twisted:

utókezelés elvileg nincs, csak kontrollra kell majd járni, meghatározott időnként, szerintem félévente vagy évente. elvileg egy ilyen műtéttel úgy engednek haza, hogy nem kell már gyógyszert szedni, és nincs több műtét, és 100%-os életet élhet...
hát remélem, így is lesz! :roll:

a nem fényes körülményeket úgy értem, hogy itt nem foglalkoznak annyit a gyerekekkel. ami pl. azt jelenti, hogy a mellettünk fekvő kisfiú (kb. 6-8 hónapos lehet...) az egész délutánt végigüvöltötte, és rá sem néztek... más meg nem foglalkozhat idegen gyerekkel, ki van írva. én nem bírtam már hallgatni, ki is mentünk az közlekedőbe Mátéval, és a kezemben aludt egész du. de még így is megfájdult a fejem... mondjuk nem engem kell sajnálni ezért, csak elképzeltem, ha mondjuk éjszaka felsír a kisfiam... :? senki nem fogja megvígasztalni... a 3.-on szinte külön nővérkéje volt! (na jó 2-3 gyerekre volt egy nővér, de ezekhez képest tényleg szinte az anyjuk voltak...
na mindegy, ezt is ki fogjuk bírni, most már tényleg a finish-ben vagyunk!
egyébként a tisztaságra nincs panaszom, az ugyanolyan jó!

ja és ma először vízben fürödtünk, mert már nincsenek kanülök, meg tappancsok meg csövek a testünkben! és a sebünk is gyógyult! 8) istenem, de várom már, hogy itthon legyen!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Szép napot Lányok!

Köszi, nagyon aranyosak vagytok, muszáj menni annak a szekérnek, ha már belevágtunk a nagycsaládos létbe!!

Csibb, szuper! Nagyon örülök a hírnek! Olyan gyorsan zajlnak az események, hihetetlen ügyes Máté baba!!!!! A kislányodra pedig nem találok szavakat, gyönyörűűűűűű!

Vica, mi tegnap kaptuk meg a családi pótlékot, az anyaságit + még 5 nap gyest. Mi már a 3 gyerekre járó családi pótlékot kaptuk. Kérdezz rá mindenféleképpen! Ügyes Nimród, tényleg szép nagy már!

Pulcsi, nálunk is változó, hogy mikor mennyit van cicin Dávid. Milyen a hangulata mennyire éhes stb. Van, hogy 20 perc alatt végzünk, de van, hogy 1,5 órát is csatlakozva van. Ilyenkor pihenget, cumizik, játszik. Van amikor az egyik cici is elég, de mostanában mindkettőt kiüríti. Tényleg csak lustibb a legénykéd és egyáltalán nem gyenge!!!

Tegnap mi is voltunk tanácsadáson és 5 cm-el és 520 grammal vagyunk nagyobbak. Tehát 55 cm és 3910 gr Dávid. Olyan ügyes volt, egy nyikk nélkül bírta az egészet!!!

Na most megyek, mert nagyon nem tud bealudni a legényke, élénken reklamál az ágyikójában!

Kép
Kép
Kép
tencsi

onnan gondolom, hogy gyenge, hogy pl még szilikonos cumiból se tud szívni, túl kemény neki. csak puha latexesből/nuk/-ezt még a koraszülött inteziven tanácsolták-minden baba ezzel kezdi a cumizást, csak ezzel megy nekik.
és néha, ha mondjuk 90et eszik, még a cumi után is liheg :) tök édi olyankor 8)
de most a következőt találtam ki,majd tapasztalt anyuk véleményére kíváncsi vagyok:nekem már a szopihoz a stressz kötődik-hogy nem szív mennyiséget-meg a fájdalom-múltkor szopi után a férjem azt mondta, úgy néz ki a bimbóm, mintha leharapott volna belőle-hát ez a féloldalas szívás következménye..
szóval. úgy döntöttem, hogy a szopit vigasztalásra, szeretgetésre fogom használni, nem etetésre. Napi 3-4 szer mindig mellen van-megnyugtatásnak, vagy pl ha éjjel kevés neki a cumisadag, még hozzásziv 10, 20at.ennyit kíbr a bimbóm is roszz technikásan. Szóval mindennap lesz mellen-meglesz a lelki kapcs, de a mennyniséget cumiból szívja majd ki. tegnap rákerestem neten direkt igy, hogy : koraszülött szoptaása,és rájötem sokmindennek örülhetek. azt írták, sokan soha nem tanulnak meg szopni, mivel ugye először gyomprsznádn táplálják őket, utána fecskenődvel-eleve el vannak rontva-, sok anyának koraszülötteknél teje sincs, meg elapad a fejéstől, stb.
én a saját tejcimmel táplálhatom, mégha cumiból is. a tej pont elegendő mindig, gyarapszik tőle. és tud szopizni azért, igaz nem jól, meg nem sokat, de az "élmény" megvan mindkettőnknek. és így nem sztresszes.és minden fürdetésnél azt fogom tenni, hogy levetlőzöm cicire, ő pedig pucér, és kicsit magamhoz ölelgetem. tegnap is olyna jó volt érezni a ksi fenekét ,mindenét pelus nélkül! :)el is kezdett ömleni a tejem :)
ja, nekem eddig ha elment atej, v kevesebb lett, ezek jötttek be: szoptatós tea latoherbből 3 adag. és VÍZSZINTES helyzet.mélyalvás alegjobb. valamint a kicsim testközelének érzése.

pulcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?