A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Hurrá! Gratula CATnak, megjött Marci! és milyen gyorsan! :D :D :D :D :D

icamica

Kaptam sms-t MARCIKÁTÓL! :)

"39 hét....Eddig éreztem magam jól Anya pocakjában.Ma viszont úgy döntöttem megnézem a kinti világot. 21.17-kor 3730grammal és 56 centivel bújtam elő. Horváth Márton :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

"39 hét...eddig éreztem jól magam anya pocakjában. Ma viszont úgy döntöttem, megnézem a kinti világot. 21.17-kor 3730grammal és56centivel bújtam elő. Horváth Márton"

Éljen éljen!!!! jók voltak a megérzések, de nem is kételkedtem :D remélem a határidős babák is elszégyellik magukat, és indulnak kifelé!!! éljen a melegfront!

kikocska

gratulálok. :) annyira jó! potyognak a babók! sok boldogságot, sok tejcsit!!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Jesszus az előbb írta,hogy mostanában nem szül.........akkor még ma én is elindulhatok :shock: :shock: :shock: :shock:

Gratulálok!!!!!Juhííííííííííííííííííí!
Jól megleptetek!!
Most már mindenki megszült,aki velem együtt volt kiírva, Atyaságos éééég :shock: :shock: :shock:

kocska

Kép

Csak egy gyors kép, és megpóbálok aludni...

Az egyetlen szó, ami eszembe jut erről a szülésről: gyors.
És még egy: hihetetlen...
Vendég

Szépek és fáradtak :) és akkor ezek szerint apa bejutott a szülőszobára :) HURRÁ!!!! drukkoltam, hogy szent legyen a béke, egész életükben bánták volna :)

na, nagy még alszanak, kicsi itt nézegt mellettem gondoltam, írok valamit, de ez még nagyon babaváró topic, mit is írjak :)

eda, hat hétig folyhat a trutyi. először piros, aztán barnás, aztán sárgás. néha akár el is mehet pár napra, és visszajön. ha teljesen zárul a méhszáj, akkor asszem elfogy. nekem pl most éppen nincs, de tuti visszajön, mert még érzem a méhem tetejét, ha megnyomom a hasam.

tisa, férjed írta, hogy bévül is foltoztak :) és türelem, ha nem hathetes kontrollra mész, hanem öthetesre, az is jó, de összebújás előtt lásson a doki mindenképpen! a zárt méhszáj nagyon fontos, és a belső hegek is lassabban gyógyulnak, mint a külsők, nehogy fertőzés legyen belőle.

kisszilva, majd pancsiztok sokat, ha meleg lesz. addigra már fog tudni izzadni, mire megjönnek a kánikulák. mi azt csináltuk, hogy kiskád víz, aztán időről időre fürcsi. meg együtt is.

Tici, igen, a császárnál elvileg lassabban indul a tej, de mondjuk pl. nálam nem. ha vajúdtál, akkor nincs igazán jelentősége annak, hogy császár. Tejszaporításra az urtica urens 5ch és tejbelövellés indítására más van. azt ajánlom, vidd be magaddal, és ha második nap sem érzel semmitmég, akkor kezdd el, nehogy mellgyuszi legyen belőle.
PHYTOLACCA D-12 !
(amerikai szőlő)
MIRIGYEKRE HATÓ SZER (NYIROK ÉS EMLŐ)
CSÖKKENTI A KEZDŐDŐ GYULLADÁST
SZÜNTETI A TEJPANGÁST , IDEALIZÁLJA A TEJHOZAMOT
SEGÍTI A CSOMÓK ELOSZLATÁSÁT
3. NAPON SZOPTATÁSOK ELŐTT 15 PERCCEL 1-1 ADAG
2-3 NAPIG ISMÉTELVE AZ OXITOCIN FELESLEGESSÉ VÁLIK

FONTOS! Tejserkentésre kizárólag alacsony (5 CH vagy D4 hígítást alkalmazzunk!) Adagolás: 3x5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig, de max.5 napon keresztül.

URTICA URENS
Általános tejserkentőként használható.

RICINUS COMMUNIS
Általános tejserkentőként használható.

PHOSPHORICUM ACIDUM
Az Acidum phosphoricumot - foszforsavat - régen erősítő szerként alkalmazták. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, amikor a kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, a gondolatait nehezen szedi össze. Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.

AGNUS CASTUS
A barátbors a női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Enyhe depressziós hangulat, baby blues esetén javasolt, csökkenti a szomorkás hangulatot, s növeli a tejtermelést.

Mi jól vagyunk egyébként, a köldökápolást eléggé utáljuk mind, a fürdést annál inkább szereti, meg leginkább azt, mikor utána jó meleg levegőt fújva rá felöltöztetem. akkor behúzza magát békapózba, és mozdulatlanul fekszik. Remélem gyorsan leesik a csonk, és lehet majd hosszabban fürdetni... Réka mérhetetlen szeretetét kicsit rosszul viseli időnként, meg én is, főle hogy most beteg, de azt hiszem, inkább kapja el a misi, minthogy rosszul indítsuk a dolgot. azért nagyon remélem megvédi a tejem...
na, mennem kell, réka megjött, misi is kezd nyűglődni.
szép napot!

kikocska

cat:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
GRATULÁLOK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én is ilyen gyorsat................

ildi:

asszem fenekelnünk kéne :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aludni nem hagyott a piszok,alig bírom nyitva tartani a szemem.valamit nyom,és a bal combom töve annyira fáj,szinte folyamatosan,hogy hihetetlen.remélem ma is megturkáll dokibá és az már hatással lessz rá.

Kép
Kép
ettike

GRATULÁLOK CAT!!!!!!!!!!!

HÚ EZ NEM VOLT SEMMI!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:

RÉSZLETES STORYT SZERETNÉNK!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
tasin

Cat: Aztamindenit!!!GRATULÁLOK!!!!

Ettike: Igen, most már kezdem elveszteni a nem létező türelmem is! Az éjjel még egy kósza kicsi fájás sem volt. Tegnap nagyon élénk volt, megint majd' kirúgta az oldalam, éjjel óta már nem olyan aktív, remélem vihar előtti csend...

Gizu: Te egyben vagy még?????????

Kép

Kép
sildi83

Aex is írtóra mocotgott éjjel,a végén már itt sétágattam és tejet ittam.ma meg még csak csuklott,nem mozdult :? :? :? :? szegényt majd megint sokkolni kell nst-n :x

Kép
Kép
ettike

Írtam Tüneménynek, hármas lett a jog vizsgája!!! :lol: :lol: :lol:
Most minden oké körülöttük!!!! :lol: :lol:

Csajok, én úgy nézek ki mint egy kis hörcsög...pedig eddig nem voltam vizes, kilóban is látszik.. :cry:

Szerintem nekem is annyira lennt van a feje, mert ahogy néha mocorog olyanokat fejel a hólyagomba, vagy valamibe ott lennt, hogy felkiálltok... :shock:
Szabályosan érzem ahogy a kezem a nunim fölé rakom, szerintem ott a méhszáj, ahogy mozog az egész.... :shock:

Tegnap ráadásul egész délelőtt takarítottam, délután 1-7-ig meg vásároltunk, teljesen kinyúltam már megint....gondolom ezek a túrák jót tesznek a méhszájnak.. :oops:

Ja, CAT!!!
a gyerek tiszta apja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Mától hivatalosan sem szülhetek korababát, és nyugodtan indulhatok a választott kórházamba, ha elkezdődik!

Egész nyugodt éjszakám volt ahhoz képest, hogy meg akartam fulladni. 3 óra hosszát is aludtam egyhuzamban! Még vissza is tudtam aludni hajnalban, amint másfél óra után rájöttem, hogy ha az összes holmit a fejem alá polcolom, nem kezdek el köhögni azonnal, ahogy visszafekszem.

Lassan már kívánságlistám van olyan dolgokból, amiket szinte el is felejtettem, írjátok le ti is, mi kellene ár nagyon:
- hason feküdni
- végigaludni egy éjszakát
- hexelni :oops: :oops: :oops:
- meginni egy bitang erős presszókávét
- futni egy kellemes 10 km-t jó zenéket hallgatva az ipodon
- derékban szűkített ruhát felvenni
- könnyedén kipattanni a fürdőkádból
- inni egy ujjnyi márkás whiskyt
- könnyedén levágni a körmöket a lábamon
és ezt csak úgy hirtelen előrántottam :) mennyi minden van még!

icamica

Icamica!

Kiegészítés még az előbbiek mellé.... :lol: :lol: :lol:

- szeretném a zoknim és a cipőm is úgy felvenni, hogy ne kelljen egy órát nyögni és egyensúlyozni.........

- szeretném ha a gyomorsavam ne a fülemen jöjjön ki....

- ha nem úgy indulnák el, mint egy robot.....

- ha nem úgy mennék mint egy pingvin.....

- ha nem kellene a WC csészét a valagamra ragasztani.... :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.04.03 07:32-kor.

Kép

Kép
tasin

jaj!!!!!!!!!!!

Kép SILDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(REMÉLEM EGY NAPON LESZ JANKÁÉVAL!! :wink: :wink: :wink: )

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Cat Marci! GRATULÁLOK!
Ezt Nevezem gyorsaságnak! :)
Akkora nyugi volt itt egész nap hogy eszembe se jutott lefekvés előtt felnézni még! ERRE??? :shock:

Hihetetlen! Kaphatok én is egy ilyen gyors hirtelent!? :)

Na lányok kiért lehet ma izgulni!??

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

- könnyedén leszállni az ágyról, nem fújtatva és tologatva a bálna testet

icamica

csajok szerintem kezdünk megzakkani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én visszafeküdni szeretnék újra úgy az ágyba hogy ne kelljen attól félnem hogy leszakad a padló(mivel csak úgy megy hogy félig elfekszem,kirántom magamalól a kezem,és bumm,kiterülök :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

főzés közben nem azt figyelni hogy az óriási pocakomról lelógó póló mikor gyullad meg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ha nyitva a hűtő is elférni előtte :lol: :lol: :lol:

mosogatásnál csak az edényeket mosni,a hasam nem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

most hirtelen ennyi a tietekhez

Kép
Kép
ettike

ildi:

Kép

magzatvízelfolyós,boldog szülinapot kívánok :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ettike

- nyugodtan enni, nem pedig azt lesve, hogy milyen pecsétet helyezek el a pólómon (ami már a főzésnél és a mosogatásnál is kapott egyet-egyet)

hehe, minden sütisütés egy váltás póló, mert vagy 10 deka lisztet felhalmozok a púpomra :D :D :D

icamica

Csajok látom formába vagytok! :lol:
De azt hiszem minden kívánság igaz már itt mindenkire!

Ildi szeretnék én is boldog szülinapot kívánni!
Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!

Hatalmas GRATULA CAT-NEK ÉS AZ Ő MARCI FIÚKNAK!
Nem semmi, hogy ilyen hirtelen meglett és ilyen gyorsan. :shock: :shock: :shock:

SILDINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Hát én sem aludtam valami fényesen, óránként wc és a ha a jobb oldalamra feküdtem akkor iszonyúan fájt a hasam 1 perc után.Szóval a bal vállamnak most annyi. :?

A listához még annyit:

-ha lenézek akkor lássam a nunimat és ne csak ha a tükör előtt állok.Ja és normális megtudjam csinálni a dzsungel írtást ne csak találomra. :D

Kép

Kép
gabka7926

Cat!!! Hatalmas gratula Marci babához, nagyon szépek vagytok és jó gyorsan ment. :D
Mikor indul a babaeső a többieknél? Ettike, Ildi? Ja Ildi nagyon boldog születésnapot!

Kép
Kép
gaba_30

csajok,ki tudja hogy merre kell érdeklődnöm a gyes utánn?
az a rohadt posta megint ráült az én lóvémra és már kúvára teli a hócipőm,mostmár nem nyelem le.
a merre kell érdeklődnömöt úgy értem hogy ki utalja a postának/anyukáknak?

Kép
Kép
ettike

most már tényleg indulhatna a babaeső, azoknál akik mindent megtesznek :)
Sildi boldog születésnapot!!

Kép

bogyó_beo

Jajj csajok!

Most vettem észre, hogy írt demetnik!!!!

Szia!hajnal 2-kor elment a magzatvíz, fájások vannak de a méhszáj zárt!Szorítsatok, hogy meginduljon!demetnik!

SZORÍTSUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Szülés rövid történte még tegnap éjjelről:

Még egy kcsit felfoghatatlan számomra, annyira gyors volt.

Hat körül elkezdett szivárogni a magzatvíz, fél hétkor voltak az első bizonytalan fájások. De akkor még én sem tudtam mi lesz. Aldiba akartunk indulni vásárolni, mert megígértem Beninek. Aztán változott a program.
Hét körül indultunk otthonról a kórházba. Akkor 7-8 prces fájásokat produkáltam, amiről már tudtam biztosan, ez az.

Nyolckor, amikor a kórházba értünk, már kétpercesek voltak. (ha volt néha szünet.)
5 centire voltam ekkor kitágulva.
Mire az orvosom beért fél kilenc körül, már 9 centinél tartottunk...

Kaptam ugyan epidurált, de nem volt ideje hatni. Pedig mernnyire szerettem volna. Így fájt. Nem is kicsit. De álltólag azért is, mert nagyon gyors volt.
Kilenc után már tolófájások, orvos éppen beért. Harmadikra meg is szültett Marci. Nyakán természetesen ott volt a köldökzsinór...

Hamarosan felsírt, aztán abba sem akarta hagyni.

Utána csak próbáltuk feldolgozni, hogy már túl is vagyunk rajta...

Fél tizenegykor le is zuhanyoztam, át is öltöztem. Semmi nem fáj...
Vendég

Hú, Cat! Ez nem semmi! És én még megkérdőjeleztem az e heti szülésedet, emlékszel? Hiába, aki tud, az tud!
Gratulálok, nagyon ügyesek voltatok!

Közben Demetnik is beindult? Még is csak jó valamire ez a meleg idő! 8)

Velünk továbbra sincs semmi, élünk-virulunk. Megyek is a háziorvoshoz a táppénzes papíromért.

Később jövök további szülés híreket olvasni! :)

Kép
gesztenye74

EZ HIHETETLEN CAT!
komolyan nem találok szavakat!
olyan jó gyors volt! legalábbis az én szememben ez jóó!
Nagyon gratulálok nektek!

Demetniknek meg mennek a drukkok ezerrel!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

jajj pár nap csönd most meg kapkodjuk a fejünket!
ki megy még ma!?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Köszönöm mindenkinek a köszöntést :)

Janka nekem sem mozdult még ma olyan nagyon, csak csuklik, mint Aéex. Remélem ez jelent valamit :D (Azon kívül, hogy már tutira minden ismerős és rokon őt emlegeti :lol: :lol: ).

Cat: Irigyellek a gyors szülés miatt és hogy már a karodban tarthatod Marcit. Nem semmi :)

Demetnik: +++++++++++++++++++++++++, mennek a drukkok, hogy minden szépen beinduljon!

Kép

Kép
sildi83

Azért én szurkolok, hogy az utolsó naposak is beinduljanak ma :)

icamica

Jankát szeretném a szülinapomra!!!!!!!!!!!! Hallod ezt kislányom??? :lol: :lol:

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!!!

Cat! Gratulálok!!! Kicsit sietett Marci!! :shock: :shock:
Demetniknek!++++++++++++++
Sildi Boldog születésnapot! Szép ajándék lenne Jankától ha ma megszületne!! :)

A listátok nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:

Én ma sem fogok szülni szerintem!!De rájöttem az én fiam csak nagyon pontos akar lenni!!! Csak ne akasztának ki a rokonok azzal hogy "Na egyben vagy még???" :evil:
mondjuk én sem bánnám ha ma szeretne megszületni...

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Már megjártam a várost. Tegnap este óta még annyi előjele sincs a szülésnek, mint eddig :shock:

Mi lehet Demetnikkel? Remélem már babázik!

Kép

Kép
sildi83

Demetnik! nagyon drukkolok neked is!
Teca akkor neked csak holnapra szorítsunk? :)

Kép
Kép
gaba_30

Sziasztok!

Cat hatalmas gratuláció ez óriási, hogy ilyen gyorsan ment. Jó egészséget és sok tejecskét nektek.

Demetnik megy a sok drukk, szorítok egész nap, hogy minél hamarabb túl legyél rajta.

Hát jó hogy nálatok olyan szuper fotelek vannak itt sajnos nem.
:evil: De tanultam az esetből, csak oldalra fekve engedem és mindig bejön valaki velem, nem fogok egyedül maradni.

Egyébként mit kell nézni a papíron?
Alsó vonal?
Ott nekem volt 20-on, 40-en, 60-on is és a végén meg felugrott a 100-ig, de érezni nem éreztem semmi különöset, 2x, 3x keményedett amíg mérték.

Kép
evike79

Tegnap azt mondta a CTG-s hölgy, hogy az egy dolog, hogy a doki azt mondja, 1 hét múlva újra itt. De neki számtalan olyan eseménye volt már, hogy így ment el a kismama a Jánosból, és a Moszkva térről jött vissza, hogy elment a magzatvíze. Ez kb. egy10 perces út villamossal. :)

Sőt, most még egy ismerősöm mesélte, hogy a CTG neki sem mutatott semmiféle méhösszehúzódást, és rá két napra mégis megszült.

Van aki pedig már hetekkel előtte görcsöl, még sincs semmi.

Szóval, tényleg nem lehet kiszámítani.

Megyek krumplit pucolni a spenóthoz, ma azt eszünk.

Kép
gesztenye74

Jajj CAT megbőgettél ezzel a képpel, rögtön ezt hozta be az oldal. Nem is látszik, hogy szültél…na jó ott a bizonyíték. De jóóóóóóóóó
DE mi a titka az ilyen gyors szülésnek???

Ildi Boldog szülinapot! Kérj egy babát sznapodra.

Képzeljétek, már fél11kor fel is keltem, na persze ne önszántamból, mert telefonáltak. . .
A lábam pont olyan vizes, mint este volt, úgy hogy se csalán, se hagyma nem használt semmit.

Rendeltem kaját házhoz, az étterem=kocsmából, ahol a barátnőm dolgozik(10év alatt még sosem tettem ilyet), de most úgy örültem neki, mint egy kisgyerek. Pláne, h. milánói, amit nekem nemtudtak még rosszat csinálni menzán se, meg kakaós csiga is. Megettem a csigát, abban tán nincs sóóóóó!

Ica én a lábamközét szeretném újra látni és minden testrészemet feleekkorán. Ja és a tokámat meg soha többet!!!!Na meg egy kis szolárium…meg a lehajulás…egy kis bacardi party…
És ha belegondolok önzően, én szenvedem meg a szülést, és mindenki ünnepelni fog csak én nem 

Ettike te megint nagyon mókás hangulatban vagy, érzed a veszted szerintem….

Hajrá demetnik!!!!
Na nemtom folytatni ,mennem kell körmözni!

kocska

demetnik:

hajrááá!bár remélem már babázol.

eddig én is csak keményedek,mondjuk többet mint eddig de csak keményedik a pocim.
magzatvíz tiszta,méhszáj változatlan,vagyis,hogy a doki szavait idézzem:
"már simánn felcsuszik 1 ujjam"
mondtam neki hogy remélem este találkozunk,aszonta nincs kizárva.remélem ő már sejt valamit.......

cat:

ha magadnak ennyire bejött,mondanál nekem is egy napot?szerinted mikor bujik ki Alex?
Marci tényleg jó gyorsan kibújt,nem semmi.úgy irigyellek hogy már babázhatsz.
Beni hogy bírja?pont írtad tegnap hogy félsz tőle hogy fog reagálni.

Kép
Kép
ettike

Húha Cat, valóban nagyon gyorsak voltatok. És micsoda megérzések, hogy a héten megszületik... Boszorkány vagy, vagy ez az anyai ösztön? :wink:
Gratulálok a csöppséghez!

Kikocska nagyon köszi a homeos infot. Jó lenne, ha nálam is menne rögtön, ahogy nálatok. Vajúdni nem fogok, mert ha megindul magától a dolog, akkor rögtön császár, ha meg nem akkor a 40. héten programozott lesz.

Kép
tici

Ildi, Isten éltessen!!! én anyukám szülinapjának másnapján érkeztem :) skorpiók vagyunk, gondolom a két kos összecsap sem lehet jobb :)

itt röhögök a listátokon :D és közben sajnálkozom is, mert a nagy részét még jóóóóideig nem lehet majd csinálni. :) azért látszik a kívánságokon, hogy van-e már gyerek, vagy nincs :D

cat, el is felejtettem, hogy mondtad, hogy te bentről is netezel. nagyon sietett marci, legalább nem sokáig fájt, ha már fájt :)

az nst vizsgálat nem is a méhösszehúzódások miatt van, hanem a baba miatt. hogy mozog-e eleget, és megfelelő-e a szívhangja ehhez. az, hogy a legtöbb helyen rádugják a méhösszehúzódásokat mérő tappancsokat, az csak egy dolog, ami mondjuk jó, én is szerettem :)

és még egy minifánk receptet akartam veletek megosztani.
kb fél kiló liszt, két tojás, 2,5-3,5 dl LANGYOS tej vagy tej-víz keverék, és egy fél kocka élesztő. ebből egy nagyon sűrű palacsintatésztát kell keverni, vagy ha úgy tetszik, túl lágy nokedli tésztát. az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni. kb fél, max háromnegyed óra alatt meg is kel, figyelni is kell, ki ne folyjon az edényből. átkeverni, forró olajba olajos evőkanállal kell beleszaggatni nem túl nagy adagokat. kisütni, és kész is. ebből annyi lett, amit egy ültő helyünkben bevágtunk négyen, mondjuk jól teleettük magunkat... ja, és én citromhéjat is reszeltem bele, mert attól még finibb, de anélkül sem rossz. porcukorral, lekvárral. nyamm! szerintem ma is csinálok.

ja, és köszi az elsimerő szavakat, de méltatlan vagyok rá :) egy gyerekkel szerintem nehezebb, mint hárommal. szóval én már tegnap is főztem, (jó egyszerű dolgokat fogunk enni mostanában ) meg mosok, teregetek, terelgetem a gyerekeket, mert ugye muszáj. enni kell, öltözni kell , ygereklelket ápolni kell. a hajolgatós, emelgetős dolgokat azért kerülöm, gergő pakolgat utánam. mikor réka született, akkor meg fél éves koráig csak akkor tudtam csinálni bármit, mikor már otthon volt a gergő, de inkább pihentem olyankor, mert azt sem tudtam, hol áll a fejem. jó, réka összesen napközben két-háromszor fél órát aludt...

na, megyek, mert ám már 2 órája írok kb :D

kikocska

Lányok!

Csak kapkodom a fejem, annyit itt a fejlemény!:)
Cat! Gratulálok, nagyon ügyesek voltatok! Én is ilyen gyors szülést szeretnék! :lol:

Demetnik! Szorítok, hogy minél hamarabb megszülessen a pici, de az is lehet, hogy már babázol!

Én még nagyon nem érzem, hogy a napokban szülnék, de hát ezek szerint bármi lehet. Mondjuk tegnap este a pici lányom annyira fent volt, hogy alig kaptam tőle levegőt. Próbáltam beszélni neki, meg simogattam, hogy menjen már lejjebb, arra van a kijárat. :?

Kép

Kép
kisszilva

Sziasztok!

Hűha, Cat, jól megleptél mindenkit! Gratulálok nektek!!!!
Végülis pontosan melyik napra voltál kiírva? Kéne a mini statisztikámhoz, amit majd felteszek, ha minden baba megvan!

Jó kis kívánságlistát gyűjtöttetek össze, akár ki is lehetne adni lassan! :wink:
Én ezeken kívül egy forró fürdőre vágyom, de nagyon!

Kikocska, még recepteket is dobsz nekünk!? Drága vagy!
És nagyon satramm nőci, h így bírod!

Babások, meséljetek, ki volt már sétálni a bébivel? Milyen volt büszkén tologatni a babakocsit?
Tényeg, gyertek néha egy picit lécci-lécci-lécci, mert a végére jól itthagytok 3-4 pocakost teljesen magára a „kínjaival”! :roll:

Azért szerencsések vagyunk így együtt, hiába jövögetnek picit korábban a babák, egyik sem túl korai és most már nem is nagyon lesz az! Ez nagyon jó!

Ildi, boldog babázós szülinapot!!!!

Ettike, sztem az OEP utalja.

Azt hiszem végeztem a kórházi csomagolással! (Még az evőscuccok, meg a mellszívó nincs bent.)
Ahhoz képest, h hétfőn kezdtem......?!

Most megyek, de majd feldobom a táblát is vmikor!

Zsu
svs

Áá, segítség, tiszta idegbeteg vagyok már a sok telefontól. Mindenki hívogat, hogy van-e már valami. Nem tudom mi van velem, de mindjárt felrobbanok :evil: :evil:

Kép

Kép
sildi83

Lányok!

Nekem nem voltak ósló fájásaim, ezért is hittem el nehezen, hogy ez valóban szülés lesz. (Nem is beszélve a férjemről.)
És Marci sem volt még igazán lent. A hasam ugyanolyan volt, mint máskor.

Szóval semmi tuti előjel.

A gyorsaság titka pedig?
Második szülés. :) :) :) :) :)
És talán az is, hogy én nagyon természetes szülést akartam és egy pillanatig sem féltem tőle.

Na jó, amikor éreztem a fájásokat EDA nélkül, akkor átvillant az agyamon, hogy talán jobb lenne egy császár... :D :wink:
De el is felejtettem, amikor szülés után másfél órával már nyugodtan zuhanyoztam.

Tehát a tanácsaim: gondoljátok végig, hogy van-e valami amitől tartotok? Mert ha ezt sikerül tisztázni, akkor szerintem jön a baba.

Nekem talán Beni volt az akadály. De tegnap délben amikor hazaértem nagyon aranyos volt. Azt mondta, "Anya, Téged vártalak" és megölelt. Ettől én megnyugodtam és Ő is. Este már szó nélkül elengedett. :)
Vendég

Ettike!

GYES-t MÁK utalja.
Ha számlára, akkor 3-án/ig, ha postán, akkor talán 10-ig. De ez utóbbiban nem vagyok biztos.

Zsu!

Mensi szerint április 10-re voltam kiírva.
Vendég

Demetnikről semmi hír???
Már babáznia kell! Legalábbis remélem túl van rajta!
De azért a biztonság kedvéért küldök egy kis +++++++++++++++++++++++++ erőt! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

nem írt még demetnik!most lesem a telefont, hogy nehogy ne tudjam idejében megírni!

Kép

Kép
gabka7926

nagyon megy a drukk!!!! +++

Kép

bogyó_beo

Sziasztok

Előszőr is köszi Bogi hogy átadtad a híreket.

Jól vagyunk, bár Sára baba 2 óránként eszik, imád cicizni, és rengeteg tejem van állandóan le kell fejnem utána.

Kedden engedtek haza. Vasárnap Sára besárgult szörnyű volt látni, hogy ott egyedül a kékfényben fekszik és sír. Nem kívánom senkinek, meg azt az aggodást, hogy meg gyógyuljon, pedig tudom hogy ez "normális" hogy besárgul.

Szülési élmény beszámoló:

Reggel 9-re kellett mennem a dokihoz, hogy megnézze mennyire vagyok kitágulva. Curvára fájt mikor megvizsgált, és szűk 1 újnyira voltam kitágulva, így hogy megvizsgált. Utána 10-re kellett mennem ctg-re ott azt mondták hogy nem mutat semmit. Viszont a hasam folyamatosan be volt feszülve de nagyon, ugy hogy ülni sem nagyon tudtam. Párom elment onnan dolgozni én edig haza vezettem, fájdalommal.
Haza értem nagy nehezen, és le tusoltam, hátha elmúlnak a fájások, már lent is voltak. Ez olyan 12 körül volt. Anyukámat felhívtam olyan 13 óra körül hogy jöjjön át mert nagyon furcsán érzem magamat és szerintem elindultak a dolgok. Ismét beültem a kádba, hogy jobb legyen, de nem. Állandóan kakilnom kellett, feküdni nem tudtam, csak járkálni, étvágyam sem volt és ültem a széken mintha lovagolnék az nagyon jó volt. Olyan 14 óra körül felhívtam a szülésznőmet hogy mi ujság van, azt mondta, hogy menjek be és megvizsgálnak, anyukám azt mondta hogy inkább ne menjek be mert akkor befektetnek, és még nem jött el szülés ideje. Orvosomat is felhívtam Ő azt mondta hogy 3 óra múlva telefonáljak neki, és akkor megláttjuk mi lesz.
Olyan 16 óra körül már nem folyamatos fájások voltak hanem olyan 7-8 percesek, felhívtam páromat, hogy jöjjön haza mert ebből szülés lesz ma. Közben felhívtam a z orvosomat is és mondta, hogy akkor induljunk befele.
18 órakkor párom le tusolt meg vacsizott és 18:32 kor elindultunk itthonról a SOTE-ra 19:00 oda értünk, a szülésznő már fogadott minkett az ajtónál mi cuccok nélkül mentünk be mivel azt mondták csak megvizsgálnak, természetesen minden a kocsiban volt már, csak nem vittük be magunkkal. A szülésznő kérdezte hol a pakk mi mondtunk kint, hoszen csak vizsgálatra jöttünk, és azt mondta hogy ebből szülés lesz ma. A párom míg kiment a packkért , Megvizsgáltak és bő 2 ujnyíra kitágultam.
Mondták öltözzek át és mentünk a vajudóban (19:30 körül ), kicsit féltem és rémült voltam, de nagyon jó volt hogy ott volt a párom, Eta a szülésznő mondta,hogy probáljak meglazítani, mert látszik a babán hogy feszült vagyok.
20:00 körül burkot repesztettek az is nagyon furcsa érzés volt mikor elöntött forro viz..., na onnantól kezdve szinte perces fájások voltak, már 3 ujnyíra voltam tágulva,
Után át kellett sétálni a szülő szobába, ott feküdtem, táncoltunk a páromal hogy a gravitácio segítsen, mikor jöttek a fájások akkor belekapaszkodva a nyakába logtam, míg tartott a fájás ( kegyetelne erősek ), és ráadásul egy bajom volt hogy nagyon féltem a fájásoktól. Mennem kellett állandóan pisilni, és természetesen ott is jöttek a fájások, ülve isnagyon rossz volt. Igazából bármilyen pozban voltam az rossz volt.
Közben természetesen mondta, hogy nem akarok többet gyereket, meg hogy császározzanak meg, jöttek a hisztik, de állandóan nyugtattak, hogymindjárt vége.
21:34 láttam utoljára az időpontot és ott már csak toltam kifelé a babát a szülésznő mondta,hogy már tolá
si fájdalmaim vannak? Mondtam igen, bejött az orvos megvizsgált és már 4 ujnyíra kivoltam tágulva és a méheszájam teljesen el volt tünve.
Akkor mondták hogy mit és hogyan kell csinálni, probáltam figyelni, és mondtam, hogy jönnek a fájások, és akkor mondták csukjam be a számat szememet és toljak, az volt a baj hogy vissza csuszott állandóan Sára, mivel a levegő vétel is fájt nekem, mivel a lábaival a bordámba kapaszkodva tolta magát előre, gondolhatjátok.
Szoval 2 nyomott az orvos a hasamon mikor toltam, az megkönnyebülés volt, és én egyedül 3 mat mikor Sára ki is bújt 22:20.kor. Előszőr tüszentet, és utána felsírt.
Csodálatos érzés volt, én észre sem vettem mikor kicsuszott csak azt hogy nem jön több fájás.
És akkor mondta aférjem hogy megvan. Sírt örömében, akkor gyorsan a sejtbankos dobozt keressték, természetesen a férjem szétszort.
a babát rámrakták, nem szopizott mert miután felöltöztették elvitték mert nagyon kivolt fáradva, fázott és sírt, a szülésznő teljesen kivolt akadva.
Szóval összesen 3 óra alatt meg lett Sára Lujza. Ésa most pedig azt mondom, hogy nem is olyan tragikus ez a fájás. Megéri, ugyhogy jövöre tervezem a kötvező babaát.

Nagyon édes, és az én szememben a legszebb.

Kép
lili&ana

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?