A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

köszi :D már töltöm is :D lehet kell segítség.. még sosem csináltam :oops:

KépKép
KépKép
adryn

ok, segítek ha van valami, közben főzőcskézek, de még visszanézek.

Nektek miben van otthon a gyerek, olyan nyűgős, én már arra is gondoltam, hogy melege van, már evett, pelusoztam, tornáztattuk, semmi nem segít.. :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem body, plüssrugi és vékony takaró

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nekem is általában ez, most meg keresztanyám azt mondja azért sír, mert nem tud jóllakni, de akkor minden nap sírna, nem?
van tejem bőven, nem is látom vizesnek...

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszi Bea. most lemegyünk az udvarra kicsit levegőzni, este hozzáfogok ehhez a mutatványhoz :lol: nekem is body, plüssrugi, kistakaró mint Katkának, vagy body, nadrág, kardigán, plüsstakaró az összeállítás.

KépKép
KépKép
adryn

bea, ez nagyon szép volt!!! :roll:

Nálunk is megy a hiszti, ha lerakom, de akkor nem aggódom :D
Én bizonyára kintre túlöltöztettem a sétakor (hsz. body, hsz póló. harisnya, kantáros naci, mellény - bár ennyi szerintem kell még...), itthon most csak a body van rajta meg egy kisgatyó és zokni.
Szerintem szomjasak, úgyhogy én elfogadom, hogy gyakrabban akarja a cicit.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sétáltunk egy nagyot, tök jó volt, viszont hazajöttünk, szorulása volt, nagyon erőlködött, anyukám meghőmérőzte, rásegítettünk, és sikerült egy nagy adag :oops: utána remegett a kis szája, biztos ki is merült szegény...meg ez a szájremegés ma is többször volt :twisted: már lassan csak elmúlik ez is.

Köszi Nemlajos, Papillon :P Úgy látszik mostanában minden babónk nyügi, Maja most a nagy séta, erőlködés, evés után bealudt, megyünk is vacsizni, míg lehet: hurka, krumpli :D

Nemlajos, nem te kommenteltél a blogomba, mint tökcsősz :D vagy nem :roll: ?
Én szoktalak ám olvasni :P

Adryn sok sikert, majd mutasd meg mit alkottál! :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

tökcsősz??? :lol: :lol: :lol:
Hát ebből hogy asszociáltál rám? :D
Nem, nem én kommenteltem, de most megnézlek újra, hogy miért is gondoltál rám.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea, télleg nagyon jó a videód!!!!! :)

Moncsi, Gyöngyi Tatán a Kőkúti suli tanuszodájában vasárnaponként 8-10ig van babaúszás!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

a születéstörténetedet olvastam utoljára, meg youtube-ot néztem :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:) azért gondoltam rád, mert neked kommenteltem utoljára, és írta, hogy mostanában nem kommentelsz:)

Tehuti köszi :)

Ti nem vagytok kimerültek? :oops: szégyellem, de annyira kimerültnek érzem magam...

Bea, Maja

Kép
bea1978

hát, engem most feltöltött a jó idő, de pár napja még délután 2-kor is úgy éreztem, hogy nem bírok kikelni az ágyból... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én minden reggel hatkor kelek, napközben meg már nem nagyon tudok visszafeküdni, azt hiszem egyszer vagy kétszer sikerült aludnom napközben is :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

pedig anyukám is segít..

na én elköszönök mára, jó éjt mindenkinek :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jézusom, 6-kor??? :shock: :shock: :shock:
Miért? :shock: :shock: :shock:
Én bizony addig alszom Dömével, ameddig úgy nem érzem, hogy képes vagyok a napot végigvinni.
Van, hogy csak este ötkor kelek ki az ágyból (általában akkor, ha hajnalig szirénázik Döme), és addig bizony csak szoptatni ébredek fel :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bea: Persze, hogy fáradt vagy. Fel van borulva az egész bioritmusod és keveset alszol, azt is több részletbe. Próbálj kicsit lazább lenni és aludni napközben. Reggel meg nem muszáj kiugranod az ágyból, ha alszik Maja, akkor aludj te is. A pihenés a tejnek is jót tesz...
Ha az éhségtől sír Maja, akkor ordít, amikor lecuppantod a cicről,hogy kevés volt. De ha aggódsz, akkor tedd gyakrabban mellre, akkor biztos, hogy nem lesz éhes, neked meg több lesz a tejed.

Nekem Peti ma egész nap aludt a jó levegőn és ma korábban letettük aludni. Már nyomja az esti szundit... :)

Én is megyek aludni! Jó éjt!

Katka

katka22

katka, maximálisan igazad van!!!
Bea, nyomás az ágyba! :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Bocsi,az ismételt bepofátlankodásért.Először is,Mindenkinek gratulálok a gyönyörűszép babájához.

másodszor aki esetleg velem együtt aggódik a gyed miatt :evil:
Nem tudom néztétek-e a híradót, ezért bemásolom:

"Csak két évig járna a gyes és a gyed, ha a gyerek július után fogan. Ez is szerepel Bajnai Gordon programvázlatában. A miniszterelnök-jelölt tervei azokra nem vonatkoznak, akik július elseje előtt szülnek, vagy az előtt esnek teherbe.

RTL Híradó - Pap-Tóth Erika
2009-04-04, 18:04

A kicsi fél éves, a nagyobbik nemsokára iskolába megy. A szülők azt mondják, már nem akarnak több gyereket. Ha mégis terveznének, és az anyuka júliusig teherbe is esne, akkor a gyerek két éves koráig kaphatná a gyedet, utána pedig még egy évig a gyest. Ha viszont július, vagyis a törvény elfogadása után foganna meg a baba, akkor a szülés utáni harmadik évben már semmilyen támogatást nem kapnának.

"A törvény elfogadása után már mindenkinek ezeknek az intézkedéseknek a figyelembe vételével kell és lehet majd a döntést meghozni. Korábban vállalt gyerekre visszamenőleges hatálya az intézkedésnek nem lehet" – mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.

Így azonban, ha életbe lép a változás, az állam leghamarabb 2011-től spórolhat.

A Fidesz és KDNP szerint az átalakításnak rossz üzenete van azok számára, akik családalapítás előtt állnak.

"Azoknak a fiataloknak, akik most vállalnának gyereket, azoknak az az üzenet, hogy nem érdemes, mert egyik évről a másikra olyan megvonások történnek, amelyből aztán nem tudják felnevelni a gyerekeket" – mondta Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője.

A gyed rendszere másban is változna. A kormány már márciusban benyújtotta javaslatát a Parlamentnek. Ennek lényege, hogy a szülés előtti két évben a mostani fél helyett egy évet kell dolgozni ahhoz, hogy valaki jogosult legyen a gyermekgondozási díjra."

Akkor ezek szerint mi 2 évig kapjuk a gyed-et + 1 évig a gyest? Jól értelmeztem ugye????

Tehuti!
engem is érdekelne a babauszás.Mennyi idős kortöl lehet és mennyi az ára?
nekünk a közelbe van,oroszlányon de állitólag elég húzós az ára.
egyébként,hogy voltál megelégedve a kórházzal?kinél szültél végülis?

jó éjt mindenkinek

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita, jól értelmezed, ránk (erre a babára) nem vonatkozik!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

jó késő van, és ma azért nem jöttem idáig, mert ma nem voltunk itthon - gyakorlatilag szinte egész nap a lakáson kívül voltunk, és nagyon jó volt... Voltunk egy modellkiállításon, aztán a Kopaszi gáton piknikeztünk néhány órán át a barátainkkal, majd még elmentünk modellrepülni is apával - fél 7-kor értünk haza. Kata csak enni kelt fel, jól kiütütte a szabad levegő.

Irita, én is láttam a híradót gyed-gyes ügyben, ez így azért már pontosabb. Bár az tény, h megtakarítás ebből az intézkedésből majd csak évek múlva lesz - ezért sem értettem, h ez hogyan része a Bajnai csomagnak, ami azonnali megtakarításokat akar. Illetve csak úgy lehetne azonnali hatása, ha ránk is vonatkozna, de nem erről van szó. Szerencsére.

Bea, tényleg próbálj meg legalább egyszer napközben is aludni.
Ma én is nagyon fáradt vagyok, mert egyrészt jöttünk-mentünk egész nap, másrészt kimaradt a napközbeni alvás.
És nagyon jó a videó, amit készítettél :)

Adryn, nekünk is bejött, amit Katka is írt makacs sírás esetén: függőlegesen mozgatni a babát le-fel a hónalja alatt fogva. Plusz nagyon jó a fittball labdán való rugózás babával a válladon vagy az öledben, ez is tutira sírásmegszüntető hatású (itt is függőlegesen mozog a babó, valamiért ezt nagyon szeretik). Aztán a hordozókendőben való hurcolászás esetén szintén abbahagyják a sírást - többnyire.
Jó éjt!
É

erpé

Adryn
az első kép kórházi, és lehet Máté benn itthoni cuccban! a második meg Fanni és ő kórházi cuccban van...
vagy ha te is így értetted, akkor nem értem... :lol:

jelentem, én is teljesen rászoktattam a kisfiam arra, hogy igazából csak anya kezében jó lenni! 8) könnyen tanul ez a gyerek! :lol: ma egész nap benn voltam, és fokoztuk ezt! Fanni az apukájával lement a Balcsira, bicikliztek, étteremben ebédeltek, strandon játszóztak, szóval nagyon jó napja volt!
én meg kényeztettem tovább Mátét. hú, viszont szétmegy a fejem, szegény kisfiú nagyon keményen nyomja. nem is sír, csak gondolom az unalomtól monoton módon hangosan túráztatja magát. első nap végig sajnáltam, de mostanra már annyira idegesít, tudom, hogy ez nagyon csúnya dolog... :oops: :oops: :oops: szegény Máté sem tud aludni tőle, úgyhogy főleg akkor aludt, amikor szopiztunk, mert van külön szopiszoba, és ott csend van. direkt jó sokáig vagyunk ott. meg kinn ülök vele a folyosón egy kis gyerek széken... kockásra ültem a fenekem...
szegényt nem látogatja senki, állítólag nagyon lepukkant családból származik, meg vidékiek is... hozzányúlnunk nem szabad, a nővérek is csak akkor foglalkoznak vele, mikor megetetik, vagy fürdetik vagy tisztába rakják. olyan szörnyű ezt egész nap nézni... :? én próbáltam dumálni hozzá, de már szegény olyan állapotban van, hogy nem is figyelt rám, csak nyögött tovább... akkor hallgatott el egy percre, amikor Máté lábait tornáztattam, hogy kakiljon, és közben fütyültem egy dalt neki.
annyira drukkolok, hogy tényleg hazajöhessünk hétfőn, itt a legnehezebb kibírni a kórházat...
(nem is tudom, hogy írtam-e, hogy azt mondta a dokink, hogy úgy néz ki, hétfőn hazajöhetünk!!!)

Bea
tényleg próbálj meg napközben is aludni. ezt nem lehet sokáig bírni. Maja egészséges lesz, te viszont egy zombi, ha így folytatod! :wink:
hihi, bagoly mondja verébnek! viszont én nagyon így csinálnám, ha megtehetném... :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

bakker, ez a kisfiú sztori nagyon durva.
Nem értem, ha már a nővérek elfoglaltak, miért nem hagyják, hogy más anyukák foglalkozzanak kicsit vele?
Hiszen még csak 8 hónapos! :shock:

csibb, nagyon drukkolok a hétfőhöz! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos azért kelek 6-kor, mert általában a 3 órás szoptatás után 6 körül kel, mire ugye szopik, pelus,-ruhacsere, én iszom egy kávét reggeli, már majdnem 9, és olyankor újra szopik, délután viszont tudnék aludni tőle egy-két órát, csak annyi dolog lenne...de bevezetem, mert ezt így nem lehet bírni!

Katka mi is nagyot sétáltunk Majával, mégis este 10 -ig nyomta a műsort :lol:

Erpé milyen az a labda :D ?

Csibb, tényleg szörnyű ez a kisfiús sztori, én is, amikor visszautaltak, az első helyen ahol voltam, volt mellettünk egy egyedül, de nem tudom meddig, mert ott két órát voltunk, az egy-kéthetes lehetett, nyolc hónapos korban már jobban fel tudják fogni, amikor már elváltak a kórháztól. Majanak nem volt szokatlan, mivel még akkor jöttünk ki, sőt jobbakat aludt mint itthon mert még benne volt a kórházi rendszer, és ott rendesen visszaállt a 3 órás szopikra. De azért elhiszem, hogy inkább már itthon zombiznál mellette :wink: :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb: Nagyon sajnálom azt a babát... :( Nehéz lehet ilyen körülmények között.... :( Na, de majd holnap! ;) Micsoda öröm lesz végre hazamenni! Nagyon megérdemli Máté, hogy már otthonában legyen és végre ne legyen több vizsgálat... Szorítok érte, hogy holnap mehessetek haza! ++++

Ágicával tavaly tavasszal voltam kiszáradás miatt kórházban. Egy 3 hónapos szintén kiszáradt babával voltunk egy szobában, akivel nem volt senki. Ő már jobban volt, nem volt infúzión, tápszert kapott. Este érkeztünk. Én polifómon hálózsákkal aludtam Ágica ágya alatt. Hajnali 3-kor arra ébredtem, hogy baba sír. Szóltam a nővéreknek, mert Ágicát zavarta és hát régen evett már a baba biztos éhes. Mondták, hogy jó. Majd még 2-szer szóltam ki a következő 1 órában. Azalatt én ringattam ölbe a babát, hogy ne sírjon annyira. Végül 4-kor nagyon dühösen kiszóltam, mivel már ölbe is bömbölt, hogy adják oda a tápszert, majd én megetetem. Ezen felháborodtak és végül adtak enni az 1 órája síró kiszárdt :!: gyereknek. Szóval nagyon elkeserítőek a magyar viszonyok... és azt még hozzáteszem, hogy a nővérek ott ültek a pultnál. Lehet, hogy adminisztráltak, de akkor sem érdekelte őket a síró gyerek....

Katka

katka22

Irita nem tudok pontos infókat úszás ügyben, de megpróbálok érdeklődni.
A kórházzal meg voltam elégedve, már szülés előtt be kellett feküdnöm, mert Szonja baba nem akart kibújni. ÉS végül a dokimnál szültem, mert pont bent volt. Mákom volt!!!!!!!!! :lol: 8)
Sztem mindenki rendes volt, odafigyeltek, segítettek....mondtam is nekik, h amennyire lehet egy kórházban, én jól éreztem magam. :lol:
Nálad is oké volt????

Bea hát régebben én is többet aludtam, de hát ez van. Napközben én sem alszok, de éjjel megszakításokkal végülis megvan a 7-8 órám. Ha Szonja is úgy akarja és rögtön visszaalszik kaja után. (ált. így szokott lenni-kopp-kopp-kopp)
Aztán az tartaja bennem a lelket, h mindig jobb lesz a helyzet!!! :lol:

Csibb, drukk a hétfőhöz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ++++++++++

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csibb: akkor én simán összekevertem a képeket :oops: :roll: lehet csak én vagyok a hülye? :? innen is látszik mennyire hasonlítanak egymásra. :D
Azt a babát nagyon sajnálom. szerintem én tuti szarnék a nővérekre és a szabályokra és megpróbálnám megnyugtatni.. mit csinálnak? kitiltanak? azt nem tehetik.. nyamvadt magyar egészségügy :x
drukkolok a hétfőért :D aztán várjuk ám a képdömpinget Mátéról :D:D:D

alvás: én is akarok egyhuzamban 8 órát!!! léci léci :lol: :lol: hiába vagyok ágyban 11-ig a megszakított éjszakai alvás sosem lesz olyan pihentető...

KépKép
KépKép
adryn

na jó, addig képdömping Döméről :wink:

vagány kisember:
Kép Kép

egy hiszti kronológiája:
Kép Kép Kép

És amikor már Mogyoró sem bírja cérnával:
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: ez a Mogyorókiterülés nagyon jó :lol: :lol: Döme husipofa nagyon aranyos! :D:D

KépKép
KépKép
adryn

:lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na jó.. akkor jön egy Nicodömping is :lol: :lol:

Kép fürcsi

Kép 1hónaposan apuval

Kép 1hónaposan velem

Kép alvóNico

Kép játszószőnyeges Nico

Kép

KépKép
KépKép
adryn

Jaj, az apás képen az az arc!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mintha cseppet unná magát.., nem? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

de :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nem tudok még sűrűn jönni. Most is csak gyors bekukk.
A kórházba begyulladt egy viszér a lábomban. Mióta itthon vagyunk azóta újra :cry: fekszek amennyit csak lehet felpolcolt lábbal.

Mi amúgy jól vagyunk. Krisztián jó baba. Szopizik-alszik. eddig úgy alakultak az éjszakáink, hogy egyszer ébredt enni. Remélem így is marad.
Gergő nagyon jól fogadta. Egy kicsit féltünk, mert apára nagyon féltékeny volt eddig, de most semmi. :lol: Mindig segíteni akar. Pelus csere nélküle nem lehet.
Ezen a héten apa itthon volt velünk. Jövő héten hármasba leszünk, amitől egy kicsit félek, hogy fogom megoldani.[/img]

banokla

képet hozol azért? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

próbáltam felrakni képet, de sajna nem sikerült. :cry: :oops: :oops:
Tud valaki segíteni, hogy kell átméretezni? :oops: :oops: :oops:

banokla

start menü, minden program, kellékek, paint
Azt megnyitod, abban felül fájl - megnyitás - képet kiválasztod.
Fenti menüben kép - nyújtás/döntés (és én ott a két 100%-ot átállítom 29-re, akkor szokott pont jó lenni a méret az én fényképeimhez :)
De ugyanitt (a kép menüben) van olyan, hogy attribútum, ott tudod megnézni, ha rákattintasz, hogy a kép oldali 600 alatt vannak-e (akkor tudod ide feltenni).
Érthető? :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj, de szép kis hajasbaba, és milyen jó testvérek :D

Szívesen, szakmám (nem a számítástechnika, a tanítás :))

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

meg jó tanítvány :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, de jó képek!!! :wink:

azért nem lehet hozzányúlni más babákhoz, mert nem tudhatod, milyen a sebe, milyen a szíve vagy a betegsége, és mit okozol, ha csinálsz valamit, amit nem tudsz, hogy nem szabadna... :roll: szóval itt szigor van.
egyébként ma egy nagyon kedves nővér volt, és mindent megtett, hogy szórakoztassa, amennyit meg tudott tenni, de semmi nem volt jó a gyereknek...
aztán du. megjöttek a szülei... :? összesen 5 percet voltak benn nála, felváltva, ki sem vették az ágyból, holnap műtik a gyereket... :? szóval valószínűleg itt a hiba. csak felizgatták ezzel az 5 perccel, pedig a nővér már egész jó eredményt ért el nála, de a szülők után kezdődött minden ugyanúgy... szóval szegénynek valószínű otthon sem lesz sokkal jobb.
:?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jaj, de hát hogyhogy csak öt percet??? :shock:
nem is értem...
olyan betegsége van, ami miatt mindig is kórházban volt? Mert akkor el tudom képzelni, hogy elfáradtak, mert igazándiból sosem alakult ki köztük igazi családi kapcsolat.
Persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek.
Sose tudjam meg!

Csibb
, holnap hétfő... :?: :!:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Szuperek a képek! Mennyi pasi! Döme már milyen komoly ruhákban nyomja. Vagány még mindig! Mi egyenlőre rugizunk. Tegnap előtt volt rajra egy talpas naci, de még újszülött a stílusunk. Krisztián is gyönyörű baba! Nagyon édi fejecskéje van! Örülök, hogy jó volt a fogadtatás, lábadhoz jobbulást! Reméljük hamar rendesen talpra állhatsz! Bizti minden rendben lesz apa nélkül is.
A kh-as sztorik nagyon szomorúak. Bnőm 3 éve a 9 éves fiával került be egy vírus miatt, 1 hét alatt 2 db 11 év körüli öngyilkos jelölt volt mellettük, na ő ezen bukott ki. A kisfia nem is értette szerencsére miről van szó. Amúgy elgondolkoztam (mosogatás közben) mit tud tenni vki, aki vidéken lakik, több gyereke van, nincs pénze lehetőssége Pesti szállásra (nem mindenhol adnak), és ide kerül a gyereke. Persze biztos mindenki megoldaná, de heteken át nem lehet egyszerű. Mert ha Apa otthon is maradna a többivel, ki dolgozik? Én spec. Nem tudnám megoldani, most úgy gondolom. Bár Csibbék szomszédja valszeg már hospitalizált, azért olyan „Monoton”. Bakker ez egy életre rányomja a bélyegét. Nagyon sajnálom.
Képzeljétek!
Este fél 9 szopi, éjjel fél 2 szopi, és most keltünk!!!! Rájöttem, ha hagyom kicsit dünnyögve elaludni, hamarabb megy, mintha babusgatom. Szval ha Botit nem kelti, hagyom szegényt! Lehet a tegnapi giga séta fárasztotta le, Normafáztunk, meg előtte voltunk nagyiéknál is. Igaz mindent végigaludt.
Bea próbálj tényleg pihizni többet, amennyit csak tudsz! Végy példát Nemlajosról! Hogy mennyire irigy vagyok. Nekem napközben is váltva vannak fent egyenlőre.
Vica mesélj nekem a hordozó kendőről! Gondolkozom majd kenguru vagy az legyen. HA kinőjük a tatyit.
Remélem Csibb jön a hazai képekkel! Ha más nem holnap….mert ma bizti nagy kényeztető parti lesz.
Nemlajos a babakocsira: én azt hallottam akik sokat kendőznek nem fognak kocsizni. Sztem ha tudod otthon próbáld kicsit hanyagolni ezt a megoldást (persze könnyű mondanom). Nekem Kata szerencsére elvan a kocsiban, bár a lehető legkevesebbet viszem a táskában.
Boti ébred! Szép napot!
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok
képzeljéte, amióta nem stresszelek a szopin, több a tejcim. Ált. naponta 4szer fejek, sé eddig mindig plusz 2-3 adag volt a hűtőben készen. Most meg átlagban 5. Azaz 5x 80 ml.
3 napja nagyon roszzul vagyunk. Nani egyfolytában pukkangat, mint 1 rakéta. Akkor nem sar, de eltte ige, tisztára ki van merülve, látszik, h aludna. de délelőttöket, délutánokat, sé éjeketz végigsír...és közben ráncolja ahomlokát, szemei tök kétslgbeesetek. egész eddig nemn ettem nyers zöldséget csak vitamintabikat. és megkívántam az ubit+paradicsomot, 2 napig azt etetm reggelire.. az ubi csinálhat szelet?? remélem, lassan kikopik a tejből....vagy adjak ilyenkor tápszert neki? de annak mi
tegnapelőtt éjjel 12.40től 4.40og sírt, de nme nyöszizve, hanme vöröslő fejjel, fszülgetve, én már nem tudtam , mit csináljak vele, tea, melegpalack, simi, masszir, nagyágyba be, ringatás, stb..aztán szegény kimerült.meg 2 napig nem ittam szopis teát, h hátha az zavar be.de lehet h most pont attól lett roszzabb apocija. szóval szopi tea hiány vagy ubi. ezekre gyanakszom. vélemény?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!

pulcsi
szopis teáról már hallottam, hogy a babáknak hasfájást okozhat. Paradicsom, uborka: ezt nem tudom, de sztem tele vannak vegyszerekkel, még üvegháziak, inkább ne, átmegy a tejbe.

babafotók
nagyon édesek a gyerkőcök, majd talán én is eljutok oda, hogy felrakjak egy-egy fotót lányaimról.

csibb
ezek szerint Máté még khban, de jobban van, ugye?

Csak ezt az oldalt tudtam átfutni :roll:

rólunk
Hanna bárányhimlős, jóval kevesebb pöttye van, mint Lucának, viszont sokat tüsszög, de láza nincs, kopp-kopp. Egyébként nagyon jó baba, eszik-alszik-nézelődik, éjszakák ok. (csak el ne kiabáljam) Estefelé van egy kis nyűg, de nem vészes.
Nagyjából beállt az a rendszer (mivel este egyedül vagyok velük), hogy hatkor hazajövünk a játszóról/be az udvarról, Hanna gyors fürcsi, kaja, sírás+rívás, ringatom, rázom, igyekszem hétre megnyugtatni, akkor ágyba be, onnantól ált. nyugi, bealszik, onnantól Lucáé a pálya kb. fél kilencig. Nagyjából ez már működik is, ha férjemet véletlenül itthon találja az este, omlik a rendszer.

marq
Kép
Kép
marqueza

Banloka: Nagyon helyesek a gyerekek! :P Köszi a képeket!

Kukli: Szerintem nagyon szépen boldogulsz 2 gyerekkel, pedig ugye nagyon kemény ez a korkülönbség....

Pulcsi: Örülök, hogy nem stresszelsz a tejen. Szerintem jó, hogy van tejed és az érzlemi kötődést nem csak a cicin kersztül lehet kialakítani (akkor az apák nem is számítanának ugyebár). Ha sokat babusgatod és szeretgeted, akkor minden a legnagyobb rendben lesz.
Pocakfájást sajnálom. Én paradicsomot szoktam enni és Petinek nincs baja tőle....

Marq: Jó, hogy jeletkeztél! Sajnálom Hanna bárányhimlőjét, de az jó, hogy neki enyhébb. És most nehéz, de legalább mindjárt letudod ezt a betegséget. Kipipálhatod.
Nagyon profi a napirended. Viszont azt szomorúan olvastam, hogy a párod milyen sokat dolgozik és mennyire kevés a segítséged. Nehéz lehet ez így!

Csibb: Nagyon szorítok, hogy ma hazaengedjék Mátét! +++++

Adryn: Nico nagyon helyes baba!

Nemlajos: Kutyás kép nagyon jó! És Döme nagyon vagány!

Tegnap délutáni buliban voltunk. Olyan 15 felnőtt és 10 gyerek. Nagyon élveztem, hogy végre kimouzdultunk. Bár Peti kicsit nyügös volt, de azért jó volt kicsit kiszállni a mókuskerékből....
Petivel is van most már napirend, amit megszokott. Én még mindig későn teszem le aludni, de egyre jobbakat alszik. Most olyan 10-kor megy aludni és ma reggel 1/2 7-ig aludtunk. Idáig ez a csúcs. Sajnos ez még nem rendszeres, de 5 előtt most már nem szokott felkelni, szóval igen jó dolgom van. Egy szavam sem lehet! ;)

Katka

katka22

sziasztok,

Csibb, tök szomorú, amit a szomszéd ágyon fekvő kisfiúról írtál... Remélem, h ma már tényleg hazavihetitek Mátét.

Marq, sajnálom, h Hanna is elkapta a bárányhimlőt, de az nagyon jó, h viszonylag enyhék a tünetek. Napirendetek jól hangzik :) És igen, kérünk fotót a csajokról!
Mivel nálunk Kata este 6-7 körül éled fel igazán, nálunk akkor kezdődik csak a buli...

Banokla, jó, hogy otthon vagytok! Fiúk nagyon édesek, látom Gergő büszke nagytesó, Krisztián szép baba! Begyulladt visszeret sajnálom, mitől lehet? Volt már ilyened?

Döme és Nico fotók nagyon jóók!

Katka, jó nagylétszámú buliban voltatok :) Biztos jó tett kicsit felnőttekkel dumálgatni.

Pulcsi, mindkét zöldség okozhat szelet és görcsökat a babónál, bár egyik sem tipikus... Egy barátnőm kislánya pl. csak arra reagált rosszul, ha anyja paradicsomot evett, szinte minden mást jól tolerált. És Marq-nak igaza van, ezek a korai zöldségek elég sok vegyszert tartalmaznak, lehet, hogy ez a baj, nem is a zöccség maga...

Nálunk pörgős volt a hétvége, és nagyon élveztem. Tegnap a nagyszülők jöttek, meg a barátainkkal találkoztunk. Samu is hazajött, már nagyon hiányzott...
Újabb Samuszáj. Mostanában a picur miatt napi téma a büfizés-pukizás, és ez Samunak tetszik, ő is próbál pl. evés után büfizni :)
Node, egyik nagypapa húsvétra szerez kölcsönnyulat, és ezt meséltem Samunak. Szóba került, h mit eszik a nyúl, meg mit iszik, meg hogy bogyókat kakil (ugye a fontos témák :) ) Erre Samu:
- Nekem nem kell kakilós nyuszi.
- akkor milyen nyuszit szeretnél?
Homlokráncolás, gondolkodás, majd nagy komolyan kiböki: - Nekem fingós nyuszi kell! - na, itt leestem a székről a röhögéstől :D
É

erpé

Nemlajos, Adryn Nagyon jók a képdömpingek!

Pulcsi Én is ettem uborkát, Máténak nem volt semmi baja tőle. Szerintem a tea a hibás.

Na Máté ennyit hagyott :(

Majd később jövök :)

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?