A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!

Olyan is biztos van, de oda csak leigazolt versenyhintások mehetnek :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ancsurti!

Én is felvettem a nevét! Tényleg ittlehet a megoldás :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Párommal jól egymásra találtunk, nagyon nevettünk amikor rájöttünk, hogy a közös a gyerekkorunkban az, hogy mindketten utáltuk a hintát, mert hányingerünk volt tőle! :lol:

Kép
Kép
tabati

Dodi!

:idea: :idea: :idea: :idea: Mégsem fénylik annyira a fejed! :lol: Legalábbis nekem jobban!! 8) :P :lol:

Kép
Kép
tabati

Ez ancsurti okos kis buksija :wink: :

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

S mondá a törvény:

A házassági anyakönyv

35. § (1) A házassági anyakönyv nyilvántartja:

a) a házasságkötés helyét és idejét (év, hó, nap);

b) a férj, valamint a feleség születési családi és utónevét, házasságkötés előtt viselt - előző házassági - nevét, születési helyét, személyi azonosítóját, annak hiányában születési idejét (év, hó, nap), a házasságkötést megelőző családi állapotát, lakóhelyét, a házasulók szüleinek születési családi és utónevét;

c) a házastársak nevét a házasságkötés után;

d) a házasságkötésnél közreműködött anyakönyvvezető nevét;

e) a házassági tanúk és a tolmács nevét;

f) a megállapodást a születendő gyermek születési családi nevére;

g) a férj, illetőleg a feleség külföldi állampolgárságát vagy hontalanságát, a hazai anyakönyvezésnél ismeretlen állampolgárságát;

h) a házasságkötése során alkalmazott nyelv megnevezését, ha a házasság megkötése valamely Magyarországon honos nemzeti és etnikai kisebbség nyelvén történt.

(2) Az adatok változása esetén anyakönyvezni kell:

a) a férj, illetőleg a feleség születési és házassági nevének, személyi azonosítójának megváltozását;

b) a házasság megszűnését, illetve érvénytelenné nyilvánítását;

c) a magyar állampolgárság megszűnését; a magyar állampolgárság megszerzését;

d) a megállapodást a születendő gyermek születési családi nevéről.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

007:Na akkor itt van a kutya elasva!!!
"Megy az Ancsa vonat csattognak a kerekek...." :lol: :lol: :lol:

Rendesen bosszus vagyok,habar szamitottam ra hogy nem ilyen egyszeru a helyzet...nem lesz biztositasom sehogyan sem,hacsak nem jon mar meg a statuszom!!!!P...ba!!!!Azert ezt alig hiszem el hogy semmi sem sikerul ugy ahogy annak kene!!!!
Az orvosvaltasrol ne is beszeljunk :evil: :evil: abban a korhazban,ahova mennek,mert olcsobb 1100$-al,nincsen alternativ szulesre lehetoseg....ja es akihez mennenk,mar foglat,nem fogadhat tobb "beteget" :evil: .
Na most addig megy a huzavona,mig senkit sem talalunk,es nem vallal mar senki a vege fele :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Elegem van egy kicsit!Es valtozatlanul esik ez a szar havas eso...brrrrr :twisted:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Na akkor nálam is azért nem kérdezték, mert én is felvettem a férjem nevét, igaz nekem maradt a régi is. Jó hosszú, már ezerszer megbántam. És nem is használom csak a nagyon fontos hivatalos papírokon.

2009. Hát ezzel a mai neveléssel én is pont így vagyok. Nem régen volt az oviban bemutató nap amikor belehetett menni és megnézni a gyerekek egy napját. A végén megkérdezte az óvónő hogy van e az ellen kifogásunk hogy a gyerekeket ilyen szellemben nevelik, és a pontosságra, rendre, rendszerre törekednek. Gondolok itt arra hogy mindig egy időben esznek, minden evés előtt kézmosás, pisilés, evés után fogmosás, hogy a játékot amivel játszanak el kell maguk után rakni stb...., mert hogy látja a többség fiatal szülő, és sokaktól más csoportokból hallotta vissza ahol a szülők fel voltak háborodva hogy a gyerekeik börtönbe járnak mert rendre fegyelemre van szoktatva. És igen is hagyni kell hogy a gyerek azt csináljon amit akar, ne rámoljon, rosszalkodjon, kiabáljon. Hát nagy szerencsére minden szülő azt mondta hogy ők megvannak elégedve. Én falra megyek azoktól a gyerekektől akik őrjöngenek, kiabálnak, azt csinálnak amit akarnak, és a szülő nem szól rá, mert hogy gyerek csinálja csak nyugodtan. ahol előzőleg laktunk ott is van egy család aki így neveli a gyerekeit mondanom sem kell, hogy ütik verik egymást a gyerekek a szülők hagyják, és csak annyit mondanak hogy majd az erősebb győz. Na ehhez képest az egyiket pszichológushoz kell járatni mert a másik gyerek annyira kiszekírozza az életben bántja nem csak tettekkel hanem szóval is.
Nálunk ilyen nincs, rend van, nem őrjöngenek, játszanak rendesen, és ettől még kiegyensúlyozott gyerekek. Viszont Amit Norbi fiam megszokott az oviban, meg nálunk, azt most az iskolában szépen leromboltak, mert hogy kikapott két olyan tanárt aki pont ilyen szellemben neveli a gyerekeket. Én úgy véélem hogy ilyen környezetben teljesíteni sem tudnak úgy a gyerekek ahogy kellene, és bizony ez látszik is az osztály tanulmányi átlagán. Még nem mentem úgy a gyerekért hogy a többi gyerek ne örjöngött volt, ne kiabálna, rohangálna apadok között, vagy csúszkálna a földön, miközben a tanár ott ül, és mindezt hagyja. Az én Norbi fiam egy két másik gyerekkel ül a padban és rajzol vagy beszélget, vagy éppen autózik. De az tisztán látszik hogy hány gyerek az akit úgy nevelnek hogy rend fegyelem, és az is aki azt csinál amit akar.
Na nekem ez nem játszik, úgy hogy az már biztos hogy a gyerek a másodikat nem ott kezdi. Bocs lányok hogy ezzel untatlak titeket, csak ez most valahogy kikívánkozott belőlem, mert mostanában ez foglalkoztat a legjobban.
Arról már nem is beszélek hogy ezek a tanárok akkora roham léptekkel tanítják a gyerekeket hogy azok nagyon nehzen bírják, sőt mondhatnám hogy nem bírják. Hogy még 20-as számkörben alig tudnak számolni, de már egyenlőtlenséget tanulnak, és persze nem a könnyebbiket hanem a nehezebbel. Hogy magyarból novemberre az összes betűt vették, de egy gyerek sem tud folyékonyan olvasni, mert kevergetik a betűket, mert nem biztosak a dolgukban. Hogy egy héten 4-5 betűt vettek. Hogy az egész osztály előtt felelnek jegyre. Szóval azt látom hogy ebben az osztályban nagyon sok gond van. Miközben a nagylányom is ugyan ebben a suliban jár és nála két szuper tanár van, aki igaz hogy fegyelmet tart, de imádják a gyerekek, és az osztály nagy része jól teljesít. Többen jelentkeztek 8 osztályos gimnáziumba és mindenkit felvettek. Néha elgondolkozom rajta hogy ha elsőben nem tantják meg az alapot akkor mi lesz a fiammal másodikban amikor már a szorzó táblát kell tanulni. Vagy ha nem tud rendesen olvasni írni akkor hogy fogja a fogalmazást megcsinálni, vagy egy kötelező olvasmányt kiolvasni. Azt gondolom hogy ezek nagy problémák. Most a Nagy lányom negyedikes és erősen gondolkozom rajta hogy mivel az ő tanárja kezdi az elsőt Norbit átíratom elsőbe, nem azért mert nem tudja vagy hülye, de nem biztos a dolgában, pont azok miatt amit az előbb leírtam, és akkor viszont úgy megtanítják neki az alapokat hogy egy életre megtanulja.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Jó csokipudingos reggelt nektek! :wink: :oops: :oops: :D :D

Hogy jól induljon ez a nap is :wink: :

- Hogy lehet a lágy tojást úgy leejteni a betonpadlóra, hogy az ne törjön
össze?
- Hülyeség, a beton nagyon kemény, nem törik csak úgy össze!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E heti előadás a Klinikán:
A korai anya- apa- gyermek kapcsolat és kommunikáció. Az újszülött kórházi és otthoni ellátása. A csecsemő gondozása, érzelmi szükségletei.
Dr. Berecz Botond és Dr. Varga Péter klinikai orvos és Juhász Ágnes szülésznő

hendegabi!

Dokinak van valami tippje, hogy mi baja Nócinak? :( Gyógyuljatok meg és most már itt az ideje, hogy essetek bele más nyavalyákba!

tabati!

Kérlek mondd, hogy a csúszdát viszont szerettétek! Az olyan, mint a túró rudi: minden gyerek szereti. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti!

Az, hogy nincs alternatív szülési lehetőség mit jelent? (Vagy másképp feltéve a kérdéset: mi az, ami megér neked 1100$-t?)
Tökös csaj vagy te, nanehogymáneúgylegyenahogyteakarod! :wink:

Kép
Kép
200907?

gabi1! :)

"Örömmel" látom, hogy nem véletlenül horgadnak fel bennem azok a kérdőjelek. :( :( :( :( :( :( :( Ahogy elnézem itthon kell valami atom- és oktatás biztos alapokat adnunk Manónak, ha azt szeretnénk, hogy olyan legyen, mint mi.
(Mert nekünk ez az elképzelésünk. :oops: Nem arról van szó, hogy ő a mi klónunk, csak szeretnénk neki megadni azokat a dolgokat, amik nekünk értéket jelentettek gyerekkorunkban és értéket jelentenek most is. Kezdve az olvasás szeretétől, azon át, hogy vigyázok a cuccaimra, megbecsülöm, amim van egészen addig, hogy odafigyelek másokra és nem állok bele az ajtó közepe, hanem félre állok és megvárom, míg leszállnak a járművekről.
Mit mondjak...? Nem kicsit érzem magam avittnak... :( :( :( :( :( :( :( )

Az imént megnéztem egy ismerősöm képeit az Iwiw-en. Konklúzió: ezért mert egy gazdag külföldi pasihoz mész feleségül, még nem fogsz tudni normális fényképeket készíteni Mexikóban, még akkor se, ha a Hiltonban szállsz meg, a tengerparton. :? :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Olvasgattam olvasgattam a születendő babák nevéről és "szaladtam" a fiókhoz megnézni a mi papírunkat. Határozottan emlékszem hogy bejelentkezésnél kérdés volt hogy mi legyen a születendő gyemek(ek) vezetékneve. És az anyakönyvi kivonatban nálunk is az szerepel a megjegyzés rovatban, hogy:

xxx xxx xxx

Az igaz, hogy én is felvettem a férjem nevét, de oly módon hogy utána ott a saját nevem is.

Annyi mindenre akartam reagálni de valahogy nem megy. Fogalmazásgátlót vettem be vagy nem tudom mi van velem....
Vendég

Sillia!

Vagy csak sokat írtunk? :wink: :lol:

007!

A csúszdát szerettük, igen. Bár én a vége felé már arra emlékszem, hogy inkább talpon szerettem, guggolva csúszni, mert ha a fenekemen mentem, akkor mindig égett utána. :lol: (tudjátok....szoknya fel, bugyi a popsiban :lol: ) Persze télen nem volt gáz! :lol:

Kép
Kép
tabati

Ági!

Elfelejtettem a napokban reagálni a herpesz témára. Képzeld, amikor terhes lettem kijött a számon a herpesz, de akkora volt, hogy az alsó ajkam egy nagy herpesz volt, szó szerint, a felső ajkamon, meg kis hójagok(ezek könnyen el is múltak). Az alsó ajkamon nagyon gáz volt, és szinte egyik napról a másikra lett olyan nagy a herpesz.Az igazán nagy gáz akkor lett, amikor ez átterjedt a szájpadlásomra is gyulladás formájában, így nemcsak hogy fájt, de még enni sem tudtam. Apa egyből levitt az ügyeletre, mert mikor máskor, mint karácsony kellős közepén jött ki. :evil: :evil: Éljenek az orvosok, nem tudott vele mit kezdeni, felhívta a szájsebészetet, ahol elmondták neki, hogy mivel nem látják azt amit ő ezért csak annyit tudnak rá mondani, hogy TantumVerde szopogatós tablettát vegyek. Mire én köszi, attól biztos elmúlik a herpesz, csak, hogy egyem meg, ha még enni sem tudok... :cry: :cry: Karácsonytól kezdve január közepéig joghurton, és húslevesen éltem szívószállal. :evil: :( :cry: A dokim szerint az volt a szerencsém, hogy azért husis voltam, és a babusnak addig volt mit megennie belőlem. 6 kg-ot dobtam le hirtelenjében. Nem volt kellemes. Velem csak azt felejtette el közölni az a 3-4 orvos akinél jártam a herpesszel, hogy van rá kenőcs is amit babásan is kenegethetek. Anyukám most beszerzett egy cink tartalmú krémet, nem kimondottan herpeszre való, de babásan is lehet használni, és ha kezd kialakulni megint herpeszem bekenegetem és 1-2 nap és elmúlik.

Kép
szisz89

Házasság!

Apa megkérte a kezem, és rá pár hétre kiderült, hogy már érik is szerelmünk gyümölcse. Valószínüleg, sőt a doki betájolása alapján szinte biztos, hogy alaposan megünnepeltük a leánykérést!! :D :D :D
Házasság így tolódik jövö nyárra, én csak akkor tudok majd beszámolót tartani. :D
Már nagyon várom!

Kép
szisz89

Szisz!

Meglátod, abban is a készülődés lesz a legjobb. Ha van kézügyességed, akkor sok mindent saját magad is elkészíthetsz, és az nagggyon jó érzés. :D (bár baba mellett talán nem lesz annyi időd, mint nekem volt, de ha időben elkezded, akkor belefér) Én a meghívót is magam terveztem, meg készítettem el, asztaldíszeket, ékszert, sminket és frizurát is magam akartam, de azt inkább nem vállaltam be, szerencsére a sminket ismerős csinálta, így sok próba volt előtte, és megvalósult az elképzelésem. Ja! A körmöm is én készítettem el, bár az egészen egyszerű volt, francia manikűr, s azon az ujjamon ahova a gyűrű került köveket is raktam. Mindezt kétszer kellett elkészítenem, mert esküvő reggelén csináltam, utána volt egy kis bonyodalom a tortával amit mindenképpen én akartam megoldani (tudod, az a biztos amit te megcsinálsz alapon) és abba tönkrement a köröm, úgyhogy állhattam neki mégegyszer. :lol: Meglepően volt hozzá türelmem (mondjuk nem is tehettem mást) :lol:

Kép
Kép
tabati

Viszont a fülbevalómat azóta elvesztettem... :( Vagyis az egyik párját...valahol a lakásban kell lennie, de nem kerül elő... picike volt, kivettem, leraktam az asztalra, elfelejtettem és lesodortuk. Csak az egyiket találtam meg a földön. Azóta is turizom mindig a porzsákot, de felszívódott a fülbevaló. :(

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Kézügyességem hála ég van. Rendezvénydekorálással foglalkozom.
[url]www.tutidekor.mlap.hu
Bár az esküvőmre nem én szeretnék dekorálni, azt a kollegám megoldja :D :D végülis rokon!:D :D De valóban én is sokmindent magam szeretnék csinálni. Tesómék esküvőjére én csináltam a meghívókat, meg a dekorációt is asztaldísz ilyesmi. Nagyon szép lett.[/url]

Kép
szisz89

Gyereknév: Áááá, kápissi :D !
Pedig a férjem exe -né lett, plussz leánykori név, de a babájuk mindkét szülő nevét kapta kötőjellel! De akkor ez náluk is külön kör lehetett, vagy ők már a lagzinál eldöntötték :wink: .

Boo!

Na igen, amennyire nincs varia a vezetéknévvel, annyira tanácstalanok vagyunk a keresztnévvel :evil: ! Az ugye csak ront a helyzeten, hogy mindenki ezzel nayaggat (vagyis kedvesen érdeklődik :roll: ), és mikor megérzik a bizonytalanságot,egyből elárasztanak a "szebbnél szebb" javaslatokkal :x :lol: :lol: !
Ricsinek két módszere van, vagy az a válasz, hogy Gyuri lesz a gyerek (na, ezt dolgozd fel vazzeg :twisted: ), vagy a kérdező nevét mondja :twisted: :lol: :lol: ! Persze így csóri gyerek már számtalan névvel bír, de legalább így rövidre zárható a beszélgetés a témában :lol: :lol: :lol: !

Neeem, olyan édibogyó vagy, hogy egyébként is elvennének :D ! Az eleve sokkal nagyobb bizonyíték, hogy közös babát vállal veled, minthogy kiköhög egy igent :wink: !

Szigor:
Hát én totál kivagyok a "szabad szellemben" nevelt gyerekektől! Bátran firkálja a falat, beszél vissza a szüleinek, tévézik este 10-kor, és rombol, amit csak akar...stb. mindezt a személyiségfejlődés nevében?!?!?! :twisted:
Az én személyiségem köszöni szépen, jól van, pedig voltak szabályokat, amiket be kellett tartanom, de én pont hogy ettől lettem normális! Van kortársam, akit így "nem neveltek", és ő ma nem egy magabiztos, boldog felnőtt, hanem egy motiválatlan, semmirekellő, gizda paraszt!!! Ez nyilván nem törvényszerű, de Ricsi mondta azt, hogy az ilyen gyerekek mennek be a suliba fegyverrel leszedni a fél sulit :evil: ! Honnan tudná, mi a jó, ha nincsenek szabályok? Miért értékelne bármit is, mikor minden jár neki, és magától értetődő? Hogy lesz képes normális kapcsolatra és munkavégzésre a "való világban", mikor már nem körülötte forog a föld? Hogy fogja ezt feldolgozni?
na, minegy nem is húzom fel magam..... :evil: !
Én amúgy a másik végletnek sem vagyok híve, hogy mindenért bünti jár, mert azok a gyerekek viszont, majdnem kivétel nélkül, "kamuzni" kezdenek, és elhallgatnak dolgokat a szüleik elől, tartva a büntitől. És ez valahol érthető is! Engem pedig közel sem borít ki annyira egy rosszcsont gyerek, mint egy hazudós, sunyi gyerek!!!
Szóval én egyértelműen a motiválást tartom a legjobb nevelési eszköznek!
Anyunál két jellegzetes dolog volt:
Rengeteg elismerés! Kicsi dolgokért is, akár szóban, akár apróbb tárgyi dolgokban, de inkább szóban, tettekben.
Illetve, hogy ha valami rosszat csináltam, vagy tönkretettem, nem volt külön bünti (szobafogság vagy ilyesmi), de meg kellett oldanom a problémát, amit okoztam! (Összetakarítás, helyrehozás saját zsebpénzből, ilyenek). Tehát nem azért vigyáztam a dolgokra, mert féltem, hogy anyu mondjuk megver, hanem azért, mert ki kellett fizetnem a kicsi kis pénzemből! Így megtanultam mi az érték!
Ja, és ahhoz hogy kapjak valami értékesebb dolgot, mindig fel kellett mutatnom valamit (leginkább tanulásban, vagy ilyesmiben).
Nálam ezek beváltak, a férjemet büntisen nevelték, rosszul tanult, félévente mutatta csak meg az ellenőrzőjét, átverte a szüleit, és 12 évesen kiröhögte az anyját miközben ismét bazira elgyepálta, hogy "csak ennyit tusz"?! :evil: Szóval ő is úgy gondolja, hogy ezeket az elveket tuti nem követjük!
Nyilván minden gyerek más, és egy szabály sem hat rájuk ugyanúgy, de nyilván össze lehet fésülni a mi elveinket, az ő egyéniségével! [/i]

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kicsidodi!

Abszolút egyet értek Veled.Ati apukája és az én anyukám is a pofont és a büntit tartották nevelési eszköznek. Azt h szeretlek, talán 1x hallottam anyukámtól, Ati meg szerintem sose. Nos így alakul ki az emberben, hogy én nem így fogom nevelni!!! Ricsihez hasonlóan mi is rosszul tanultunk, és kamuztunk a szülöknek. Anyukámmal értelmesen kb 3 éve tudok beszélgetni, ez már haladás!!! :)

Kép
szisz89

Szisz!

Örülök, hogy legalább már most jól elvagytok :wink: ! Nyilván anyukád sem így képzelte annak idején, és nem az volt a célja, hogy ilyen legyen a viszonyotok, de sajnos legtöbbször ezt érik el ezzel :? !
Hendegabi is írta korábban, hogy sosem kapott elismerést otthon, és nem is jó a kapcsolata az anyukájával!
Én nem állítom, hogy ahogy anyu csinálta, az a tökéletes, de nálam bevált! Külső szemlélőnek talán visszatetsző is lehet, hogy anyu szerint én mindig mindent jól csinálok, mindenben zseniális vagyok, és ha elrontok valamit az sem baj, mert bárkivel előfordul, csak oldjuk meg :lol: :lol: ! De ezzel nálam elérte azt, hogy tényleg magabiztos vagyok, és minennek úgy állok neki, hogy ugyan miért ne sikerülne, és ha kudarcom van, azt sem élem meg tragédiának!
Már írtam itt a csajoknak, hogy ezt a pszichológia Pygmallion-effektusnak nevezi (önmagát beteljesítő jóslat), tömören: ha azt mondogatod a bárányra, hogy farkas idővel azzá válik. Tehát ha sulykolod a gyerekbe, hogy buta, ügyetlen, rossz, ő ezt elkönyveli magában, és ennek megfelelően kezd viselkedni! És fordítva is! És ez párkapcsolatokban is igaz!...
Persze én is voltam kamasz, kiabáltam anyuval nem egyszer, és tartottam a legnagyobb igazságtalanságnak, hogy ő ilyen :lol: :lol: :lol: , de ez mindekinél így van! Ez volt kb. 2 év az életemből, előtte is imádtam, és most is! Persze akkor is, csak érdekesen mutattam ki :roll: :lol: :lol: !
Én beleőrülnék, ha a gyerekem sz@r embernek tartana, és az én szememben azok, akik akik nem nevelik a gyereket "az ő érdekében" (vagy mert így könnyebb), vagy sz@rrá verik, mert "ettől lesz jellemes", nem túl értékes szülők (persze ettől még más téren lehetnek kifejezetten azok!).
Még egy gondolat: Ez a "hagyom a gyereket kibontakozni, mert most ez a menő" - hozzáállás engem kísértetiesen emlékeztet, bizonyos kisebbségi, illetve korlátozott szellemi szinten élő családok nevelési szokásaira, csak ők legalább nem gyártanak hozzá ideológiát! ("Minek azt nevelni? Felnő az magától is")
Hát meg is lehet nézni azokat a felnőtteket! :evil:

Na, befogtam :oops: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csajok!
S.O.s!!!!!
most tudtam meg,hogy a terheléses cukrom jó lett,de a Crt-m vagy mi,meg a (norfocita????)nagyon magas,ami gyulladásra utal.jó lecseszett a doki,hogy nem mondtam hogy magasabb a hüvelyváladékom.
holnap újra kell menni,leveszik.
volt valakinek ilyen közületek????
mikor a Boo írta,hogy napi több tisztasági betét megy el,gondoltam,másnak is van,biztos normális.
tegnap ugyan felírtam,hogy rákérdezek,de olyan kis nyuszi voltam,nem kérdeztem meg!!!!!!!gondoltam ne tartson kényesnek,nem tudtam terhesség alatt mi a normális.
ez szerintetek nagy baj??????????????

Kép

sziasztok kismamik!
tegnap eléggé eltűntem,de teljesen el voltam havazva.
köszönöm a dícséreteket...
sajnos a házasság témához nem tudok hozzászólni,mert még nem vagyok házas.
nálunk az apasági nyilatkozat játszik majd...
ma voltam terheléses cukorvizsgálaton ismét.holnap eredmény...
táblát máris rakok fel...

Kép
Kép
csibe83

Szép jó reggelt, vagy delet! :lol:

De van szívhang hallgatónk....de hát az ördög nem alszik és azt mondta, hogy HELLO nem működök tovább...és 3 hónapos (kb. 10x-i) használat után ma vittük vissza, 3 nap és lesz vmi...mondtam, hogy ne tököljenek, mert még a bent lakó Bébinek szeretném a szívhangját hallgatni....MURPHY bácsi....de szerintem tuti, hogy Bébike haza akarta csalni Apát, ez már nem is kétséges...azóta nyomul rendesen... :lol: :lol: IMÁDOM!!!!

Nevelési elvek.....kell nevelni, nem kell ráhagyni mindent mondván mert gyerek (ja vagy mert az igazság, hogy lusta vagyok vele foglalkozni..miss picsa anyukák ugyebár)....nyilván nem rögtön odacsapok, hanem elmagyarázom Neki, hogy ez miért nem jó...ha meg hisztizik a boltban, akkor azért a pelusra kap egy picit (fejét sosem ütjük!!!!!)

Én is így voltam a Szüleimmel, mint Te: mindig imádtam Őket, csak volt amikor baromira visszaéltem azzal, hogy tudtam, hogy Ők is engem!!! :wink:

Apropo, egy kis panasz....olyan a bokám, mint egy vízilóé, pedig inkább nagyon vékony alap esetben, hát most buci....csontomat benőtte a víz.....na frankó...viszont vérnyomatom csak 105/70...szerencsére. Jövő héten vizeletgyűjtés...remélem fehérje már egyáltalán nem lesz!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!

Névválasztás...pont most kimondtam azt, hogy Sarkadi Áron....furcsa tudod miért: "IÁ-zós". Tényleg a Milán nem jön be Apának....pedig szép név...amúgy a Richárd sem rossz.

Tickerplayground.com
breki76

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Breki!

Nekem a Milán favorit volt, de apa nagyon nem szeresse :roll: ! Meg most már én is úgy érzem, hogy nem Milán :roll: !
A Richárd talonban van, mert nekem is tetszik, és apa is elvan a nevével, de azt mondta ő is arra vár, hogy meglegyen a szikra, hogy igen, ezaz!!!. Persze, ezt én is így látom, de most már valamelyikünknél jöhetne az a szikra, mert Kisnyúlnak csak nem kéne anyakönyvezni :roll: :lol: :lol: :lol: ! Eredetileg úgy terveztük, hogy választunk 2-3 nevet, és majd, ahogy ismerkedünk vele a kórházban, kitaláljuk melyik a ráillő. Dehát egy név sincs, ami megfogna, nemhogy 2-3 :evil: :lol: :lol: !

Na mindegy, annyira nem azért nem hajt a tatár, és mostanában jött el az ideje, hogy nyuszka is véleményt tud nyilvánítani, szóval megint elővesszük az utónévkönyvet, és most vele együtt válogatunk :wink: ! Valahogy csak segít majd nekünk, ha már mi ilyen kis nyomik vagyunk :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én múlthét szerdán voltam cukorterhelésen, holnap megyek eredményekért. Nagyon izgulok, mert anyukámnak tesómmal, meg velem is volt terhességi cukra.

Nos a megígért kép végre elkészült!!!! :D :D Kép

Kép
szisz89

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
a Margit kórházban ez a szokás.először a 16.héten van a terheléses,
aztán meg a 26.héten.viszont szerencsére ezt már megihattam otthon,így
én már csak a vérvételre mentem így jó volt.

Kép
Kép
csibe83

Dodi,
Nagyon sok kórházban, mint pl a Sotén nem lehet csak szülésznőt választani. :evil: Megpróbáltam. Még a végén konkurenciává válnának. :lol:
Én is utálom azt a rendszert, hogy csapatmunkáért az tartja a markát, aki nem feltétlenül csinálja a legtöbb munkát. Nálam fél órát kb a két szülés alatt összesen volt bent a doki. Másodiknál nem volt bent végig - trécselés, kényelmes átöltözés..-, így volt ott összesen 10-től f11 után pár percig.
Mi már végignyaltuk az utónévkönyvet. Nem segített. :lol: A Richárd, Nati favoritja nálunk is előkelő helyen van. Személy szerint még mindig csak Hármaska megszólításban utazik. 8)

Nevelési elvek:
Kb egy éves koráig nálam teljes konfliktuskerülés, hárítás. Nem magyarázok, pláne nem ütök, hanem terelek. Eddig működik. Átlaghoz képest minimális a hiszti nálunk, szófogadásban Nati az egyik legjobb az oviban, folyamatos dícséretet kap. Szabinál még csak most kezdődik az igazi nevelés. 8) De nála is könnyen elérhetőek alap dolgok, mint pl úttest előtt motorról leszállni és a kezemet fogni.
Egyetértek Gabival, a szabadosság nem egyenlő szabadsággal.
Ha nincsenek korlátok, akkor sehol nem mozoghat biztonságban a gyerek és nincs mibe kapaszkodnia sem. Nem adom át a szülői szerepet, nehéz az nekem is, hogy várhatnám el egy pár éves gyerektől, hogy ezt csinálja? A másik véglet, amitől szintén kiütéseim vannak, amikor valakinek minden második szava az, hogy nem, ne, micsinálsz?, nem a tiéd, nem szabad... Sok szülőnek rongyosra kopik a szája ezektől az utasításoktól és tulajdonképpen egész nap nem is szólt a gyerekhez.

Lola,
Én most kezelgetem a terhesség alatt a harmadik fertőzést. Nem terhesen 30+ év alatt 1x volt. :twisted: Utálom, de ez van, majd kinövöm júliusban. Kezelni kell, mert gondot okozhat, de ennek nagyon kicsi a valószínűsége, inkább az első trimeszterben veszélyes.

Gabi,
Általános iskolás témában nem nagyon vagyok otthon, én úgy tudtam, hogy nincs osztályozás, csak szóbeli értékelés. :roll: Akkor most mi van?! Én is egy ilyen fajta iskolától tartok. :( Nem tudom, merre szaladjak, hogy ezt elkerüljem. Még két-három évem hátra van és már most aggódok. :oops: :lol:
Azt nagyon jól tudom viszont, hogy mi lesz azokkal, akiknek általánosban ilyen idétlenül tanítanak meg dolgokat. :? Ne nézz hülyének, de 14 éves gyereknek is tanítottam már írást, betűformálást, magyar helyesírást, angolórán. :? Mindezt úgy, hogy a többieket közép vagy felsőfokra készítettem.

Kép KépKép
lorca

boo! :)

Tudjuk mi, hogy nagyszerű vagy Te, de nem vélsz látni némi összefüggést aközött, hogy akik fél citrommal itták a lötyit, azoknak nem volt vészes az íze, ellentétben azokkal, akik töményen itták, hm? :roll: :roll: :roll: :wink:
(Van ennél rosszabb is a világon, de nem véletlenül hajtogatjuk, hogy mindenki vigyen magával citromot. :wink: )

Kép
Kép
200907?

Boo!

Engem lerángattak az sztk-ba 7-re, a nép aki már sorban állt, nagyon aranyos volt, amint meglátták, hogy pocis vagyok máris küldtek előre a "kismamák soron kívül mehetnek" szöveggel. Mondom mi a szösz?!?!?! Vannak még Battán értelemmel telt emberek?? Majd mikor odaértem az ablakhoz szembesültem a ténnyel, hogy a soron kívüli kismama sor is legalább olyan hosszú, mint a normál, ráadásul még lassabban is halad. Kérdem én akkor ebben mi a soron kívül??? Kismamák balra, többiek jobbra felirat jobban illene az ablakra... Röpke fél óra alatt oda is jutottam a nővérkéhez, aki a papírjaimat elkérte. Innen már pörgős volt a dolog. Levettek pár üvegcse vért, most kivételesen nem szúrták át a vénám! Örültem mint majom a farkának. Egy szimpi fiatal nőci vette le a vért, utána összekeverte nekem a glucose-t a citromot, és csak annyit mondott, hogy ne gondoljak semmire, csak igyam meg egy húzásra. Iszonyatos íze volt, valahogy Apa féle limonádéra emlékeztetett :lol: Mondom sebaj, egyszer kibírható. Igaz rosszul voltam tőle, de kibírható volt. 1 óra múlva megint vérvétel, majd rá 1 órára megint!! Ebben a terhelésben csak az az iszonyatos, hogy előző este 8 tól másnap legjobb esetben másnap fél10ig se kaja, se pia! Nagyon remélem, hogy minden rendben és nem kell megismételni. Asszem ezentúl megkérem majd a vérvételen a nővéreket, hogy ugyan ez a csajszi vegye a vért... ugyanis ő volt az első aki nem szúrta át a vénám itt az sztk-ban. Le a kalappal előtte, vagy inkább vegyük el a többi diplomáját?? :lol: :lol:

Kép
szisz89

Sziasztok!

Mosz nem voltam egy darabig mert otthon voltam vidéken.Visszaolvasgattam az írásokat hogy képben legyek mi is történt itt azóta.
Igen Nikolett vagyok(vki kérdezt még pár oldallal ezelőtt)

Láttam hogy ti is mostanában mentek vagy voltatok terheléses cukron.Én most a 25.hétben vagyok,de időpontot a dokihoz csak 29.-ére kaptam .Szerintetek az késő?
Így sem beszéltünk meg semmit mert sietett a műtőbe.
Azt hiszem azt írtátok hogy van itt más pécsi is?!Melyik kórházba jársz és kihez?
telokin

Csibe most lestem a táblázatod. Én sote II. ben szülök elvileg, és május 4-én megyek legközelebb dokihoz, meg védőnénihez.

tényleg itt egy kép a babusról, épp cumizik.

Kép

Kép
szisz89

lorca! :)

Nekem egyfolytában be nem áll a szám, amióta megszületett Manó. (Jó előtte is állandó szóf@sásom volt, de az más. :oops: :oops: :oops: ).
Eleinte azért dumáltam sokat, hogy bohóckodjam, játszak vele vagy eltereljem a figyelmét. Aztán, ahogy nagyobbacska lett és jöttek a nemszabad dolgok, akkor már az összefüggéseket kezdtem el magyarázni neki. Azért nem csináljuk ezt, mert akkor az lesz a következménye és az nem jó nekünk vagy fordítva: ha ezt csináljuk, akkor az történik. Nyilván nem értette meg elsőre, de azért összerakta mára a képet és ha rászólok valamiért, hogy miért nem szabad valamit, vagy miért kell mondjuk leszállni a motorrol a sarkon, akkor nem ellenkezik, szépen megcsinálja.
Nyilván van, amikor nem szeretné azt tenni, amit kérek tőle, de ez általában kimerül egy dühös morgásban vagy egy kis "vonyításban", de aztán hamar abba is hagyja (pláne, ha közben arra is áldoz egy kis energiát, hogy odafigyeljen arra, amit magyarázok neki... :? :? :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Megtaláltam.Szia agmano te is pécsen vagy (vagy legalább is a PTE-n szülsz)
Kihez jársz?

Kép
Kép
telokin

elírtam az előbb a 26.hétben vagyok:)

Kép
Kép
telokin

szisz89! :)

Van egy három ikres kismamánk, pagika. Ő ritkán szokott jelentkezni, mert pihiznie kell és szerintem örülne, ha kiderülne, hogy nem "mindenki" az I.-esre megy szülni, hanem van valaki, aki a II.-esre megy csakúgy, mint ő. Ha gondolod, vedd fel vele a kapcsolatot. :wink:

Kép
Kép
200907?

tabati! :)

Most nagy kő esett le a szívemről! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szisz89! :)

Ez volt aztán az ünneplés! :wink: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lola29! :)

Nem tudom, hogy mi az a Crt, de az, hogy bővebb a hüvelyváladék nem egyenlő a gyulladással! Hagyd a pánikot, amíg nincs eredmény. :wink:

A cukornak viszont egy nagy éljen! :D :D :D

breki76! :)

Hát, akkor előre az almáért! :wink: :? :? :? :? :? :? (Ha még vannak almafák Szabolcsban, akkor mentsük meg az ipart :lol: :lol: :lol: :lol: )

telokin! :)

Általában a 28. hétig végzik el a cukor terhelést, de szerintem nem ezen az 1 héten fog múlni, hogy jó lesz-e vagy sem. (Annyi csak, hogy ha esetleg probléma van, akkor mihamarabb derüljön ki...)

Utónév könyv: szerintem csak megbonyolítja a dolgokat. Vagy azért mert nem látod a fától erdőt vagy pedig azért, mert túl sok tetszik. Állítsatok fel szempontokat és aszerint keressetek. A Neten. Szerintem így könnyebb. :wink:

(Feltettem egy orrtisztító tapaszt. Gyerekem most így néz rám: :o :o :D :D :D :D :D :D :D ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907?
Almát nyomom terhesség eleje óta, napi 1-2-t, mert ugye Ch abban is van fajtától mérettől függően....szóval azért nem ehetek annyit, amennyi a vízhajtáshoz elég lenne.......na de majd a homeobogyók azok segítenek együtt az almával, meg a petrezselyemmel.

Dodi!

Igen tudom, hogy kedvenced a Milán...és tök jó név és a Richárd is...és mindkettő mássalhangzóval kezdődik...nem IÁ-zik....olyan, mint nálunk a Csanád, vagy Csongor kicsit nyomi lenne, mivel a vezetékneve is Cs-vel végződik majd.....beletörne a nyelv....

Sajna amúgy kv-t nem nyomok, csak a gyenge keverőset, a főzősnek a szagától is rosszul vagyok a Baba óta (dettó, mint Anyu velem), Cola sem igen gyere be....persze a csokit meg a málnafagyikát nyomattam Neki, de nem mozdult a "bides kölke" :lol: !!! Neeeem.... Cuki Pofi amúgy és jól tette, hogy Apát hazacsalta, legalább pihent és kicsit javulgat!!!!! De azért jó is volt az uh, mert jól lemérték a Bébit, meg megnézték a lepényt+zsinórt...szóval azért ennek is örültem! :wink: ! 38 évesen cukrosan nem rákészülni egy terhességre...hááááááát no comment! Na lassan nyomulok a dokinőhöz, majd elfekszem a váróban, hogy ne dagadjon a lábam, mert este a Miklósa koncertre csak nem mehetek már pacskerba (mármint még nem lesz annyira jó idő, hogy abban legyek (van szép elegantos pacsker is) :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Lola!

Én kaptam a folyásra hüvelygolyót, de én sem szóltam a dokinak, mert amikor szóltam, akkormég nagyon pici volt a babu és azt mondta, hogy még nem adhat rá semmit. Gondoltam csak észre veszi. És lám, egy hüvelyvizsgálaton ki is derült és kaptam gyogyit. Neked nincs ilyen vizsgálat csak uh?

Breki!

Sajnálom a lábadat, jól teszed, hogy petrezselymet eszel, az a legjobb!! Én is gondolkodtam már rajta amúgy, hogy ha nyárra feldagad a lábam, akkor hogy fogok kinézni a szandálban.... :shock:

Kép
Kép
tabati

Az érdekesség kedvéért az idei slágerek eddig:

http://www.keresztnevek.hu/nevek/Leggyakoribb+nevek/

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

kicsidodi! :)

Próbáljátok meg ezzel. Jó szórakozást! :wink:

http://digiscience.rufftech.hu/calc/calculator_06.html

boo! :)

Azt nem mondtad, hogy a többiek is citromoztak. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?