A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

mármint borogatásról Írtam a haroisny alá

Kép
kaandi

Sziasztok!

Gabi is jól el van tűnve :roll: Iricc meg nem lehet hogy megharagudott hogy ide nem ír?

Hát, micsoda hétvége volt, Olivérnek egyszerűen semmi a világon nem volt jó, se kint, se bent, se kocsiban, se ölben, egyszerűen semmi... :cry: passz hogy mi baja, szerintem nem fájhat a hasa, nem eszek semmi olyat, fél liter kakaót iszok egy nap ami esetleg kavarhat, nade ha azt se akkor mit? Semmi más "luxussal" nem bűnözök. Zéti is tiszta nyűg. Mostmár én is :? Nem csoda hogy nem hiányoztam, már megint csak nyavajgok :oops:

Éjjel viszont nyugi van, mostmár van egy 5-6 órás egybenalvása Olinak.

Most elaludt (hát már ideje volt, ma még nem bubukált...).

Altatás: rádöbbentem ahogy olvastalak titeket, hogy nekünk is egy nagy altatás az egész nap, két etetés között állandóan azért harcolok hogy Olivér elaludjon, ami kb nappal egyszer, éjjel kétszer jön össze. Elhatároztam hogy kipróbálom amit Zsuzsi, rászánok pár napot :wink:

Oltás: ezek szerint Zvel szerencsénk volt, mert neki meg sem kottyant, se láz, se nyűgi, se semmi, észre sem vettük. Szurikor sem sírt! :D

Ruhák: hááát...nekem is jól jönne néhány garnitúra, érdekes hogy nem sok kiló maradt rajtam, viszont úgy át vagyok alakulva hogy mégsem jók rám, a pólók felugranak, kilóg a hasam (pedig a cicim sem nagy), a nadrágokat is csak azért tudom begombolni mert olyan puha plöttyedt a hasam hogy bele lehet paszírozni :oops: :lol:

Hétvégén amíg anyósom rázta Olit a babakocsiban apa elvitt virágot venni, nemsoká kinyílnak és olyan szép lesz a kiskertem! :D

Pici bogyók a tarkón: Znek is volt, szerintem sem gáz, OLinak is találtam már. Amíg elmozdítható úgy tudom nem kóros, ha fixen a helyén van akkor gond csak. Úgy tudom.

Kérdés: többgyerek mamik, valakinek van tapasztalata olyan nyirokcsomóval, ami megduzzad és úgy marad hetekig, de semmi más tünet nincs, se láz, se semmi?

Nnnah, Oli ki is aludta magát kőkemény fél óra alatt, asszem ez kiváló alkalom elkezdeni a Zsuzsi-féle ágyba-szoktatást :wink: poca tele, papírgatya üres, úgyhogy nincs kifogás :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hát lányok a Premier Outlet nekem is egy nagy csalódás volt! :cry: nem vettem semmit, férjem vett kettő pólót, meg Bencus is kapott egy vagány pólót! :D A shoppingolást jól bírta, járt keze lába a zenére! :lol: Utána még egy kisebb vásárlást is megejtettünk a Corába!
A héten még beiktatunk egy shoppingot, hátha kapok én is valami rucit! :roll:

Gyönyörűségesek a babafotók! :lol:

Zétivera, sajnálom a rossz hétvégét! Lehet hogy a hirtelen meleg viselte meg őket! :roll:
zsu83

Vagy az anyósom :twisted: ha-ha :wink:

Remélem mi is eljutunk soppingolni hétvégén, rámfér :) Mi sztem a c&a-ban kezdünk, hátha.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Azt hiszem nekem szerencsém van a ruhákkal!
Az összes nyári ruha jó rám. :oops: :D
De azért elnézünk vásárolni mi is. :P

Ma is sétáltunk 1 órát. Olyan szép idő van felénk!!! Oli jobban is alszik utána. Most éppen a fiúk fürdetik, amit nagyon szeretnek,
engem elküldtek gépezni, h ne legyek láb alatt. :D

Kép

Kép
gjéti

Hááát lányok, ne gondoljátok hogy az az armageddon amit a tévében mutatnak :shock: az armageddon az, ami ma nálunk volt :roll: Zéti tíz perc alatt kinyúlt, már alszik, Oli csak elbubukált de már hallom hogy nyög. Van egy hülye kérdésem: szerintetek a túlingerléssel lehet maradandó károsodást okozni? :oops: Olivér ma a kelleténél sokszorosan több ingert kapott, egész nap ricsaj volt. Estére szegény totál kikészült, Zéti rálépett egy üres vizes flakonra ami megreccsent, Oli akkorát Moro-reflexezett hogy majdnem elrepült, és persze visítani kezdett ijedtében. Na megyek, felveszem vagy mittudomén :roll: már nyöszörög.
Apjuk bezzeg kimaradt a jóból, bulizik, ma tartották a pénteki elmaradtat.

Kép így aludtak el, legalábbis Z

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Találjátok ki hol feküdtem én :lol: mindkét gyerek egy irányban :D A párnát azért rakktam a helyemre hogy Olit átverjem de nem sikerült.

Jaj meg volt egy kezdődő mellgyulladásom, napokig fájt egy csomó de mivel Olivér hétvégén igény szerint óránként evett a gyulladásnak esélye sem volt :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

bjuti: örülök hogy sikerült, nekem még jobban fogyóban :(.

zsu: szerintem ne parázz, a cicit nem tudot Bencétől elvenni, neki ennyi az igénye.

millye: áááááááááááááá ilyen a mai napunk. Reggel elmentünk 6 hetesre a dokinőhöz, Fügcsi oda vissza aludt, ezt megbosszulva, nem is aludt utána csak 30 perceket egész nap, most kajáltunk, szuszog és remélem lesz alvás. Nagoyn jó a kép.
Megyek is mert ki tudja milyen chicago lesz éjjel. :shock:

Tök jó lenne ha menne a hason alvás, de ahogy hasra rakom felemeli a fejét és mint a gyíkocskák nézelődök, pár perc után elkezd remegni a feje, lerajka fél percre ésújra fel. Nem tudom hogyan tudnám rászoktatni, amikor full-full kóma akkor elalszik esetleg hason.

Kép
budabo

Zt én is próbáltam hason de utálta, ő oldalt nyomta mindig, azóta is úgy alszik. O meg mostmár minden éjjel úgy alszik.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Oli hason, na. Z meg oldalt.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi a tarkó-csomós ötleteket, kicsit megnyugodtam. Holnap úgyis jön a doki beadni a Rota oltást, úgyhogy megmutatjuk neki is.

Nagyon helyesek a Pintyőkék! :) A kislányoktól szerintem abszolút elfogadott a farmerszoknya is a sorozatba, esetleg különc kispasiktól is. :D

Annyi mindent akartam írni, de mire végigolvastam el is felejtettem miket. :)

Ma megdöntöttük a rekordunkat távkakilásban :D, kapott a karom, a parketta vagy 2 méter hosszan és a dohányzóasztal is... Egyedül Efe maradt tiszta. Vajon ezt hogy csinálta? :D
A fényevést mostmár én is csak ajánlani tudom Zsuval karöltenék... Az utóbbi 2 hét alatt felszedtünk 600 g-ot, előtte 1 hónap kellett hozzá. Szerintem nekünk tényleg megvolt az első növekedési ugrás. 1-2 nap és meglesz az 5 kg, durva... és eszméletlen hogy nyúlik ez a gyerek, maholnap már nősül... :D

Véletlenül épp ma én is csináltam nyelvkiöltős képet, úgyhogy ha még ad néhány percet a fiam, akkor felvarázsolom.

Zsuzsi, Crocus:
A mi dokink már 1 hónapos korunkban közölte, hogy akkortól 6 kajcsi per nap és nem 7, és éjszaka nagyalvás, hát köszi... De furamód Efe napirendje magától is nagyjából ilyen.

zetibebi:
én hiányoltalak, de azt hittem ezerrel skype-zol. :) Efém először utált hason, most meg akkorákat durmol így. :shock:

Kép
Kép
elif

Íme a mi nyelvünk. :)
Kép

Erről jut eszembe, valaki még régebben kérdezte milyen nyelven beszélünk a kölökhöz. Én magyarul, apája meg törökül. Pszichodoktor ismerősünk és egyéb tapasztalatok szerint lehet, hogy Efe így kicsit később fog beszélni, viszont rögtön tudni fogja mindkét nyelvet és szépen meg is tudja majd őket különböztetni, mert személyekhez köti őket.

Kép
Kép
elif

Sziasztok.
Remélem minden babó és anyuci békésen alszik.

Vera, kezet foghatunk paraanyuság téren asszem :lol:
Zéti is gyakran megíjed dolgoktól, pl. csörgés, zörgés, és ő is majd elrepül ilyenkor.. védőnéni szerint ez természetes ilyen korú babáktól, mert nagyon jó a hallásuk, és normális, ha íjedeznek.
Egyébként tegnap szegény Zétit is sok inger érte, családlátogatás, nagy hangú rokonok, sétálgatás, kocsikázás.. Nem is tudott normálisan aludni, és iszonyat fáradt volt szegény estére.

Ma este meg rendesen beparáztatott.. tüsszögött egy csomót, melegnek éreztem a fejecskéjét.. megmértem a popóban 37,5 volt.
Ebből le kell vonni fél fokot... Persze felhívtam miatta a gyerekorovost....
Most alszik szépen, nem zaklatom méricskélésel, de nem találom túl melegnek, homlokhőmérő szerint 37. Asszem abból is le kell vonni.. vagy nem is tudom....
Lehet picit megfázott, vagy arra is gondoltam, hogy most látom a karján, hogy kezd beindulni a BCG oltás helye, lehet attól van kicsit magasabb hőmérséklete?

Zsancy, én ma délután vettem észre először, hogy Zéti is nyújtogatja a nyelvecskéjét, mint egy kiskígyó :)

Elif, Efe szépen kigömbölyödött, látszik , hogy szépen növögettek!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jaa, azt akartam még, hogy beleolvastam Iricc blogjába, tök jókat ír, és jó stílusban.
Nem tudom miért nem jön, nekem is hiányzik.
És Babanyúl Gabi is, régebben egy csomót volt... És Erik anyuka, Andrea is.....
Meg mindenki, aki ezer éve nem jelentkezett, HAHÓÓÓÓÓÓÓ? HOL VAGYTOK? ÍRJATOOOKK!!!!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Zétivera, csúcs ez a kép!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem a túl sok inger csak azt okozza a babáknál, hogy túlpörögnek és nehezen tudnak elaludni! :?

Bogi, na hogy viselkedett a doktornő, normális volt?

Elif, ismerős ez a kakijelenet, én is voltam már így, hát azt se tudtam hova kapjak, én nem is értem, de különleges érzékük van ezekhez a dolgokhoz a babáknak! :D
Üdv a fényevők táborába kicsi Efe!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Nagyon aranyos a kisfiad!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Andus, biztos nincs semmi baja Zétinek, nyugi! Pont tegnap olvastam egy cikket, sok baba alaphőmérséklete 37 fok körül van! Bencének általába 36,9.
zsu83

zsu: normális volt, megint ömlengett magától, hogy milyen jó munkát végzett altájon, milyen szépen tud varrni :D mindezt ismét 8 ezerért. Én kis naív azt gondoltam ez a három perces vizit még belefér a szülési pénzbe, :oops: .Nyáron kell menni rákszűrésre, de asszem az már nem nála lesz.

Kép
budabo

...és újra csak hurrá! Úgy ment a dolog ma regel is, mint a karikacsapás! :lol: De mivel tegnap késő este is volt álometetés, ma is 6-kor kelt, és egy kicsit elbizonytalanodtam, akarom-e én ezt a korai kelést, vagy inkább a két hajnali gyors evés, visszaalvás, és 8-9 körül ébredés. Még nem döntöttem.

Vera: Kérlek ne tulajdonítsd nekem az elalvás módszert, én is csak iskolás vagyok ebben, korántsem a professzor! :lol: Naponta kell hozzá újra és újra elolvasnom a suttogó alvás fejezetét, mindig vannak újabb kérdéseim. De úgy tűnik, nálunk működik. Bár a délután még mindig nem megy, gyakorlatilag 1 hós kora óta nem aludt délután 3-tól a pancsiig semmit, de ez nem is lenne baj, ha elvolna, de sír nagyon ilyenkor szinte végig. Tegnap arra gondoltam, ez lehet a kólika, ami mindig ugyanabban az időpontban jön. Hát nem tudom. Mert a fáj, és a fáradt vagyok sírást nem tudom még megkülönböztetni. Ma jön a védőnéni, megkérdem.
Ja és légyszi számolj majd be, hogy halad nálatok a dolog :wink: !

Zsu, neked annó a doktornő adott valamilyen igazolást arról, h legalább 4x megjelentél a terhesgondozáson? Mert már nagyon égető volna a papírokat feladnom a postára, és valami ilyen is kell. De én nem kaptam! Hogy van ez?!

És Vera, nagyon is okolhatók az ingerek a baba nyűgösségéért (de nem okoznak károsodást). Az enyém gyermek pl hiperérzékeny erre, nagyon kell figyelnem emiatt, h mikor fárad el ,mert ha a jelek után továbbra is mást csinálunk, mint alvás sötétített csendes helyen, akkor rögtön túlpörög, és egyre jöbban sír, és egyre nehezebb megnyugtatni.

Amy, te Vendikédet melyik csoportba soroltad be? Én Lénám a mimózába tartozik.

Bogi, Lénus is ilyen hasonfekvéskor, de tegnap du, mikor már semmi remény nem volt az alvásra, hasra tettem, és kis nyüglődés után az ormányával a matracban elpilledt. Mondjuk 5 percenként felsírt, de ...

Tegnap végül nem voltunk tüdőszűrésen, de megkérdezem erről ma a védőnéninket.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jó reggelt mindenkinek!

Ma reggel kicsit felhős az ég nálunk, de remélem azért jó idő lesz. Ma reggel én is megtapasztaltam a nyakig kakás kifejezést, pedig szopizás közben hallottam, hogy három adagban jön, így egy rövid büfi után mentem pelusozni, de addigra már a háta is végig kakás volt. Még szerencse, hogy nem éjszaka engedte el, mert akkor ágynemű csere is lett volna :)

Gerendai Zsuzsi: Az enyém is utálja a hason fekvést, de mivel kikaptunk a fejlődésneurológustól, meg a védőnéni is hangsúlyozta, kicsit erőszakosabb lettem. A hasamon gyakran 5-10 percig tekergőzik, le akarja vetni magát, ám amikor megpihen egy picit, és a szájához dugom az öklét, akkor a szívverésem megnyugtatja, és jó mélyen elalszik. Mostmár ha fáradt ugyanezt megteszi az ágyon is. Ja, és azóta rengeteget fejlődött a nyaka, sokkal jobban emelgeti. Ehhez persze az elején egész közel kellett tenni a fejecskéjéhez mindkét kezét, így ki tudja emelni a törzsét is, meg a fejét majd 90 fokba. A babkocsizásról meg annyit, hogy az elején nagyokat aludt benne, de most már gyakran felébred, és bizony bömböl, de néhány perc múlva visszaalszik, ha tologatja az ember.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsuzsi ez jó, már megint akkor írok neked, amikor te is írsz hsz-t.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsuzsi, Dina: Amúgy voltunk szerdán csípőszűrésen. Szimpatikus a pasi, de az időpont adásnak nem nagyon volt értelme, mert kb. egy órát késett, aztán szerencsére a kisbabákat előre hívta. Nálunk minden rendben, csak a bal csípője kicsit feszes, ezért tornáztatni kell, és három hónap múlva kontrollra kell menni.

Crocus
Kép

Kép
crocus

gerendai zsu: akkor van remény :) próbálkozom tovább majd a hasonaltatással.

Kép
budabo

ez normális, hogy a házunk fölötti telekről egy pasi örökkéi de nézeget lefelé (dombon lakunk, és nagy a magasságkülönbség) :shock: Hogy nincs neki más dolga! Na ezért idegesít, ha akár csak az ajtó előtt a babakocsiban is bömböl Léna. Nem mozi ez, kérem!!!!!!!!!

Na köszi, Crocus, akkor erőltetem kicsit jobban. És hogy kerültetek ti a fejlődésneurológushoz (fú, alig tudtam leírni)? Nehogy már nekünk vánnyadt nyakú gyerekeink legyenek, ugye Bogi? :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Millye, én is azért választottam a Premiert, mert így az üzletekbe nem kellett bejönnie, kint meg nincs olyan tolongás. Milyen jófej András ezzel a punk-séróval :lol:

tegnap elég vacak délutánunk volt :( háromtól kb kilencig végig vigasztalhatatlanul üvöltött Adri. Nekem is fájt a fejem, úgyhogy lehet, hogy front volt, vagy leginkább fogalmam sincs, mi baja volt, de teljesen kikészültem, enni se volt hajlandó, úgyhogy ebben a melegben azon paráztam, hogy nehogy kiszáradjon. Anyu pont itt volt, és jól felbosszantott, mert az első kérdése az volt, hogy "biztos, hogy jön belőle tej?" mikor mondtam, hogy nem kell neki a cici :evil: grrrrr igen, jön. Konkrétan spriccelt, csak Adri be se volt hajlandó kapni, tehát odáig, hogy jön-e vagy se, el se jutott. Én meg olyan hálás vagyok a sorsnak, hoyg van tejem, de anyu is meg a nagyanyám is állandóan azzal idegesít, hogy na van még tejed? elég a tejed? banyek, ettől fog elapadni, hogy állandóan ezzel foglalkoztatnak. Estére meg hullafáradt lett a baba, röpfürdés után sikerült neki cicit adni, és reggel nyolcig húzta a lóbőrt. Szerencsére mosolygósan ébredt, remélem, ma nem lesz produkció...

ZVera, nekem pl hiányoztál, csak mostanság én is kevesebbet jövök, így nincs arcom felróni senkinek, ha nem jön :D
Adri is szokott hatalmasakat rémüldözni, ha nagyon álmos, akkor volt, hogy attól is felsírt ijedtében, hogy elnevettem magam. :(

Andus, hogy van Zéti? Remélem, csak a BCG gyorsan múló hatása volt, és ma már minden rendben vele!

Hasonlevés-utálóknak van egy tippem: Adri is hamar elveszti ébren hason a türelmét, de ha a mellkasát megemelem egy párnával (én a szopipárnára szoktam rátenni, mindjárt teszek fel képet, hogy hogyan), akkor tud nézegetni, és sokkal kitartóbban tartja a fejét, tök sokáig elvan úgy magában. Ja és még a büfi is kijön, ha nagyon benne vagyok a házimunkában, így teszem le szopi után.

KépKép

KépKép
stelly

A vákuum miatt küldött el a gyerekorvos. A többi ott lévő baba koraszülött, vagy rendellenességgel született gyerek volt.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Elif én kérdeztem a nyelvet, kíváncsi voltam :)

Zsuzsi meg fogom nézni Oli milyentípus S. szerint, megőrülök, fél tíz van és nem tudom letenni, ha valamiihez több mint fél kéz kell akkor döntök mennyire fontos az a dolog mert csak úgy megy ha leteszem és addig üvölt. :cry: Újra bele fogok lapozni hátha ad ötletet. Totál úgy érzem belebuktam, csak átvészeljük a napokat, nem pedig megéljük. Z egész nap rosszalkodik mert nem tudom eléggé lefoglalni O miatt :cry: ajjaj, sötét felhők gyűlnek. :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

na ezt érdemes szerintem kipróbálni nyak-edzésre:
Kép

meg akkor még kép - ilyen, amikor a hüvelykujj-megtalálás nem jön össze egészen..
Kép

éééés hol a hiba a képen? :lol: :lol: :lol: (barátokkal mentünk, hogy szó ne érje a ház elejét, és volt közte mentes is)
Kép

KépKép

KépKép
stelly

Stelly köszi :oops: :)
Az én anyukám is szokott ezzel bosszantani, nem direkt csinálja csak érdeklődik, de akkor is bosszant vele szegény :? "Van még tej? De elég? De ugye tápszert nem adsz neki?"

Elaludt, letettem, kettő perc elsuhant csendben. (milyen költői :D )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép nahát, a jó öreg szopipárna-trükk bejött! :D (már 5 perce így van :D )és dumál is :D

Kép jó, azért még duzzogok egy kicsit :? :wink:

Stelly csúcs a kép a babakocsiról :D Én is elég megfontolatlanul sört ittam az udvaron és minden irányból belátni, a mamák meg nem feltétlenül tudják hogy alkoholmenteset iszok :oops: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hello lányok!

Még mindig éghet a pofám,mert csak olvaslak titeket,de írni,nem nagyon van erőm és időm sem.....még mindig lábadozok.

De a babák annyira édesek,kivétel nélkül,még mindig igaz az az állítás,hogy nálunk vannak a legszebb bébik.Ráadásul,mindenki nagyon tud fényképezni,mert tök jók a képek.Mi is rengeteget fényxképezzük Bazsalikomot,szerintem már betegesen sokat,de a párom szerint nem lehet eleget fényképezni-tetszik neki,hogy a Bazsalikom szinte a fénymásolata a csecsemőkori magának........

altatás témához:én nem olvastam a suttogót,de hasonlóképpen próbálkozom az alatatással:kicsit magamra fektetem a drágát és hátütögetés és simizés közben mondogatom neki,hogy cssssssss...,amikor látom már forognak fele szemei,akkor beteszem az ágyába és halántéksimizés és további csssssssssss és amikor látom már ernyednek ela kezei,akkor kiosonok a szobából,hogy maga aludjon el teljesen.Persze 2x3x felébred még és sírogat,akkor bemegyek és két-három simi és megint szököm,de végül magától alszik el.Hason csak akkor alszik el,ha már nagyon kómás,mert ha éberebb akkor emelgeti a buksit és teljesen pipa lesz,ha nem tudja sokáig tartani,mert nagyon teszik neki,a rácsvédő mintája, és sokáig akarja nézegetni,és nagyon kitartó nem adja fel,csak akkor,ha már szakad róla a víz.....De ha sikerül letenni tök kómában hasra,akkor seperc alatt elalszik magától.
Éjjel mi szinte attól a naptól kezdve,hogy hazajöttünk csak egyszer kelünk-lehet irigykedni-8 fél9 körül fürcsi után kaja és alvás és legközelebb csak 3 körül van ébredés és gyors kaja,akkor nincs dédelgetés,gyorsan vissza az ágyba és már alvás is reggel 7-8-ig.Bazsalikom tényleg jó gyerek,szerintem érzi,hogy nem vagyok teljesen jól és segít nekem,hogy tudjak pihenni és gyógyulni!

Nem is tudom,talán Bogi írta,hogy a férje nem úgy áll a babához ahogy gondolná:szerintem,ha elfogadsz tanácsot,akkor tényleg a pozitív hozzáállás és a dícséret működik,mert a durci és a vita csak nagyobb ellenérzést válhat ki belőle.az én párom hálistennek imád babázni és magától kitalálta,hogy hétvégén péntek vagy szombat éjjel ő van ügyeletben,hogy tudjak aludni ébredés nélkül,de mi tápszerezünk és tejet adunk neki,amit úgy kapunk,mert én sajna nem tudok szoptatni,mert az intenzíven feküdtem napokig és elment a tejem,amit semmi nyúzásra nem sikerült visszahozni,ezért kivitelezhető ez nálunk-szoptatás mellett ez nem lehetséges.De szerintem adni kell neki valami olyan feladatot,amit csak ő végezhet a baba körül,hogy kiváltságosnak érezze magát és mindig dicsérni kell,hogy legyen önbizalma.Remélem,ne haragszol akéretlen tanácsért,de mindenkit sajnálok,akiknél nem harmónikusan működnek a dolgok a baba körül,mert sokat elvesz a szépségéből és nem sokáig lesznek csecsemők a bébikék,ezét ki kell használni ezt az időszakot az apukáknak is.mégegyszer bocsi az okoskodásért.

Nyelvöltögetés:nálunk is játszik,szinte mindig kilóg a nyelvecske-védőnő szerint teljesen normális dolog-én hiszek neki.

Már megint regényt írtam,ne haragudjatok.Nagyon jó a kép stelly,a sök sörödobozzal....

Most mennem kell,mert mindjárt itt a fodrász-házhoz jön- és képzeljétek délután eljutok kozmetikushoz is-lehet,hogy estére mire apa hazajön,egészen emberi kinézetem lesz-lehet,hogy meg sem fog ismerni!!!!!!!!

:twisted:

tényleg húzok,ne haragudjatok a hoszzú hsz-ért!
mindenkinek legyen olyan a napja,amilyet szeretne!!!!!

Kép
nilabali

Kép és végül...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Zsuzsi: igazából a Suttogó féle besorolás szerint kisanygal és mintababa keveréke... Egyedül az alvás része nem mindig illik bele a képbe, de egyre többször van, hogy egyedül is szépen nyugodtan elalszik. Mint pl most is...Valószínű eddig is velem volt a baj, ahelyett, hogy letettem volna cipeltem tovább, holott a kiságyban szépen elaludt volna magától is... Nem zavarják a hangok, a fények, semmilyen inger, bárkinél jól elvan egy ideig, és világosan érthetőek a jelzései... Azt hiszem igazából szerencsém van!!!!
És jelentem mi is megtaláltuk azt a bizonyos hüvelykujjat... :)
Reggel is arra mentem be hozzá, hogy cuppog rajta... :D

4 lépéses altatás ígértem:
Első lépés a besötétítés, megfelelő környezetet teremtesz a babának az alváshoz.
Második lépés, hogy bebugyolálod. Sokszor a kalimpáló kezecskétől megijednek, és nem tudnak elaludni.
Harmadik lépésként leülsz vele, magadra teszed, és csendben üldögéltek pár percig, hogy megnyugodjon.
Negyedikként pedig a susog-ütöget módszert írja, ha a harmadik után nem tudod letenni aludni.
Mondjuk ez persze ideális esetben működik, de sztem, ha már teljesen túlpörgött a gyerek, és ordít, akkor ülhetsz vele akár fél napot is csendben nem fog lenyugodni... (tapasztalat... :oops: 8) ).
Inkább az a lényege, hogy ahogy látod rajta a fáradtság jeleit egyből lépj, hogy elkerüld a sírást...

Elif: Efe gyönyörű!!! (illetve csúnya... :wink: :lol: :lol: )

Zvera: nagyon édesek a pasijaid!!! Hihetetlen mennyire szeretik egymást!!! Olyan jó őket így látni!

Stelly: Adri baba napról napra gyönyörűbb!! De azért a sörhöz még kicsit fiatal, nem???? :wink: :lol: :lol: :lol:

Mi tegnap voltunk 10 hetesek, és 5670g-mal mérlegeltünk. Kicsit elkezdett lassulni a rohamnövekedés, "csak" 150g-ot hízott 1 hét alatt... ja, és 60cm... 10 hét alatt 10 centi... :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jaj, miközben írtam gyönyörűséges Oliképek kerültek fel!!! Vera, nagyon édes Oli baba!!! ÉS az a toka... :lol: :lol: :lol:

Nilabali: ne viccelj, nincs miért rosszul érezned magad, jössz, ahogy tudsz, nagyon jó végre hallani rólatok, és nagyon örülök, hogy minden rendben veletek!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy köszi, aranyos vagy :) Igazából ez vígasztal mikor elkeseredek mint most, hogy legalább a jótestvérség működik :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nilabali örülök hogy itt vagy, gyere gyakrabban és tessék gyorsan meggyógyulni! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi lányok,aranyosak vagytok!

Oli tényleg édes!Én még mindig nem tudok ide tenni képet,de a közösbe teszek újakat!

Megyek,mert mosni kell a hajfestéket!

Szép napot!

Kép
nilabali

Vera: hidd el, hogy az sokkal fontosabb, hogy ők szeressék egymást, hiszen ezek a nehéz napok elmúlnak, de ők mindig lesznek egymásnak, és ez annyira jó!!!

Nilabali: megyek megleslek benneteket!! Jó neked, hogy tudsz szépülni...!!! Én is úgy mennék mán kozmiba, vagy valami....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: nanemáárr....
Barátok, mi? Meg alkoholmentes, mi? Meg, "húdejólalszik" a gyerek éjjel mi? :lol: :lol: :lol:

Zetivera: jelentem alássan: én hiányoltalak! :D De akkora pangás alakult ki az elmúlt napokban, hogy csak lestem.
Hugic sem járt erre szerintem napok óta, pedig korábban....
Amúgy szegény Olinak is az a baja, hogy nem tud elaludni ügyesen. Szerintem próbálgasd az Amy által leírtakat is, mert ez addig így fog menni, amíg nem megy neki az egyedül alvás. (Ööö, szerintem legalábbis.)

nilabali: Te meg jóhogy a felépülésedre koncentrálsz. Megelégszünk a néha dobsz egy helyzetjelentést! De ne feledd, a felmentés csak átmeneti.... :lol:

Zsuzsi:
Eszterem is 6-7 között kel enni (vagy keltem- pl. ma megint, pedig már azt hittem, hogy....). Na mindegy is. Én úgy csinálok, mintha éjszaka lenne (nekem az is van... 8) ). És így visszaalszik szopi után simán. Sokááááig... Pl. még most sem kelt fel a reggel 7 órai evés óta. Én is visszafekszem, 9-10 körül felébredek, és akkor még van fél-egy órám magamra vagy az ebédre.

ladmon

Ja, és tegnap eltaláltam, hogy naplót fogok írni.... Időben, mi?
És elkezdtem visszakeresni a fórumhsz-eket a szüléstől.
Komolyan mondom, marhajó volt! :D

Olvasgattam a szülésem körül történteket, amikor mindenki nyűglődött, meg itt fáj, ott szúr és halmokban hullottak a nyákdugók... Ááááá, aki egyszer nagyon ráér, olvasgasson bele. Jópofa! :)

És rájöttem, hogy Adribabával majdnem egyidősek a lánykáink (ez is nagy felismerés! :D), valószínű ezért haladnak hasonlóan a fejlődésben. (Biztos ez a magyarázat arra is, hogy nekünk is van olyan cuki szivecskés rugdalózónk, és az egyik nagy kedvencünk volt... :D )
Sajna az 56-os méretét valami titokzatos módon már kinőttük... De akarok a nagyobból is beszerezni!

Ja, és újra tartanom kellett a cickókat, amikor reggel felkeltem! Végrevégrevégre! Éééés, tudtam fejni 60-at a teliből (muszáj volt, különben még most is a kezemben foghatnám....). Szóval bejön a nappali 2-2,5 óránkénti evés! Tuti az tette újra rendbe a tejmennyiséget!
(A tegnapi konyhamérleg akciónkat meg inkább nem mesélem...)

ladmon

Ladmon: ugye, hogy neked is gyanús Stelly???? :wink: :lol: :lol: :lol:

Egyébként holnap telihold lesz, az is simán megzavarhatja a babákat...
Vendi is nyugtalanabbul aludt az éjjel....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

elif: jaaj, mindig kimarad a "cukiEfemegzabálom"! :D
Én régen láttam egy műsort a Spektrumon talán, ahol ugyanezt mondták (apa is anyanyelven meg anya is anyanyelven beszéljen a gyerekhez, úgy tud majd perfekt mindkettőn.)
Elhussanok, mert betelik velem az oldal! Meg lassan bezörgök a kisasszonyhoz, mert így csökken az etetés mennyisége...
(Amiből nekünk -jelzem: anorexia-gyanús Eszteremnek: napi 6-ot kell teljesítenie. Tehát nem kell a 7 már neki sem.)

ladmon

Ladmon: naaaaaaaaaa, nehogy már megfossz minket a konyhamérleg akciótól!!!

Akarjuk!!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: Több, mint gyanús.... :lol:

ladmon

Próbálnám a négylépcsőst, de azt S. elfelejtette megjegyezni hogy addig a 22 hós harckocsival mit csináljak :lol:

Ladmon én egyszer elölről kezdtem el olvasni a topiot, úgy 4 oldalig jutottam :D pedig jó lenne nosztalgiázni!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ugyehogyugye :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Az Adri-féle hasonpóz is adott pár perc nyugalmat :D
Viszont karon cipelés előnye, hogy már tök ügyesen töltök fel képet egy kézzel :D

Kép köszi Adri a tippet ;)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ladmon, sose késő naplót írni :) Esztike biztos szívesen olvasgatja majd vissza nagykorában, hogy milyen volt, mikor ő még icipici volt :) csak aztán vezesd is szorgosan :wink: (tényleg, nem akarsz inkább blogolni?)
Nekünk 62-es a szivecskés, most kaptuk nemrég, és én is nagyon szeretem :D örülök, hogy rendbejött a tejcsi! :) mi volt a konyhamérleggel? Babát próbálod méricskélni? :)

Héééé lányok, épp az előbb panaszkodtam, hogy tegnap milyen car délutánunk volt, tessék kicsit sajnálni :lol: :lol: :lol: a tejcsibe oltott mentes sört meg szereti a gyerek, mit tegyek? :wink: de én is jól néztem ki , ahogy toltam a kocsit, kezemben sörösdobozzal, nem néztek ám kicsit se............

Oli de kis ennivaló :) még bőgve is :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.04.07 10:47-kor.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok!

Megint jól telt az éjszaka, este 10-től reggel fél 5-ig aludt kincsem. Még fél óra és ez is átaludt éjszakának számít. :D Azt hiszem jól haladunk. :D

Zsancy: Hannácska már az elejétől fogva olyan mint egy kis kígyó, Ő már az első napokban elkezdte nyújtogatni a nyelvét.

És ami a legújabb nálunk: beindult a nyálzás. Azt olvastam, hogy már 3 hónapos kor körül jelentkezhetnek a fogzás tünetei, így pl. a nyálzás, de nem korai még ez egy kicsit? Nálatok is van ilyen?

Stelly: köszi a tippet, én is kipróbálom, ugyanis Manóka 2 percnél tovább nem hajlandó hason maradni nálunk sem, viszont fontos lenne, hogy erősödjön a karja és a háta.

Lányok? Szerintetek túlparázom ezt a hason fekvés kérdést, vagy tényleg ennyire fontos. Mert amúgy szenved ha hason van, de tök jól kinyomja magát, megtartja a fejét és forgatja, csak közben üvölt. :( Mégis minden nap pár percre hasra teszem, hogy erősödjön. Bár anyukám szerint én sem maradtam meg hason és mégsem okozott ez később gondot.

És aki már nagyon nagyon régen volt Háfi, vele vajon mi lehet???

Panna
pandusika

Panna, ha szépen kinyomja magát, szerintem ne izgulj miatta. Amúgy ha nagyon akarod, a kis nyakát úgy is tudod erősíteni, hogy ha háton fekszik, megfogod a kezecskéit, és úgy húzod fel lassan, majdnem ülő pozícióig (ne ültesd fel, mert azt meg a gerince nem bírja még), és elvileg a kis buksit fel kéne hogy húzza valamikor közben. Végig még nem tudja tartani, ahhoz még kicsi, de ha felhúzza egyenesbe, az jó. Azért nem érdemes sokáig ebben a pozícióban se tartani persze.

KépKép

KépKép
stelly

nyálacskázás nálunk is terítéken van, de nem gondolom, hogy ez már a fogzás lenne :)

KépKép

KépKép
stelly

Szegééény Stelly.... :cry: :cry: :cry:
Úgy látszik a sör mindenkit jobban érdekelt, mint a délutánod! :D

Nade akkor közkívánatra:
Fél óráig fűztem fürdetés közben Lacit, hogy mérjük már meg a gyereket, nem fogyott-e vagy valami. Ő utálja, Esztike utálja, de én akaroooooom!!

Na jó, mérleg be a fürdőszobába, rá egy tálca, rá a gyerek. Az eredmény: 3700 gramm!

Én kikészülök, gyerek ordítva kapálózik, Laci szemeit forgatja!
Mindezt 2 másodpercig, mert a harmadikban rájöttünk, hogy Esztike lába lelóg a tálcáról és a mosógépen tartja magát fél lábbal.

Laci tovább szemforgat, összecsomagolja a mérleget és rámnéz egy olyan "megnepróbáldmégegyszer!" tekintettel.
Én megnyugszom, kiveszem Esztikét a "kényelmi pozícióból" és mindenki boldog! :lol: :lol:

ladmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?