A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Jajjjjj, Lili baba nem is tudja, melyik fiatalembert válassza, annyira szép mindegyik! De majd esetleg több randit beszél meg egyszerre.. :wink:

Nekünk is van mérleg, háááát, a legelején nagyon megnyugtató volt, hogy könnyebb volt szopi után 10-20 grammal, mint előtte (tényleg...) Szegény Lili le is fogyott 3100-ról 2740 grammra, úgyhogy muszáj volt neki pótlást adni. Aztán így maradt, de engem annyira nem rázott meg, hogy "vegyes tüzelésű" lett. Egyébként itt a lépcsőházban lenne egy kismama, akinek van fagyasztott teje, de a védőnő nem javasolta az idegen anyától való tejpótlást.

Akkor ezek szerint nekünk is az új rendelet miatt mondták, hogy vagy most adják a pneumo-t, vagy semmikor...

Kép
cserkészkolbász

Bencus is tegnap egyszerre kapta meg a két oltást!
zsu83

Sziasztok Lányok!

A Gyermekek mind gyönyörűek!!! :D

Elif: Nagyon ottvan a nyelvkidugós kép. :) Kúszik? :shock: :shock: :shock: Ez azért nem komoly, ugye?
Ja, urtica urens: Te azt figyelted meg, hogy a következő etetésnél emeli meg a tejadagot? Érdekes, őszintén szólva fogalmam sincs, én nem méregetem... :oops: Azt észrevettem (de ez nem nagyon felfedezés :oops: ), hogy reggelre, hajnalra mindig több a tej.

Zsufi: "nehogy a nyakamon maradjon" Ez jó!!! :lol: :lol: :lol: Reális a veszély. :lol:
Marciban a Te vonásaidat látom, főleg a csábos képen, az naon jó! :)

Hugic: Jó, hogy jöttél, hiányoltuk ám! Nagyon kerekedik a Fiú... :D

Apropó, valakinek nincs meg Gabi száma? Szerintem jó lenne egy smst írni neki, előtte naponta többször jött, nem tudom, mi leshet vele...

Hannácska: Olyan gyönyörű! Pont olyan szépséges szája van, mint Nekd, ugye, Panna? :) Ilyen gyönyörű családot!

És örök kedvencem, Lili!!! Nehéz lesz a Fiamnak választani! :D

Drága Zsuzsi, minden okosat elmondtak a többiek, én csak azzal tudlak bíztatni, hogy minden nappal könnyebb lesz! Tapasztalat. gyere mindig, ha ez segít és természetesen elolvasunk (én legalábbis mindig) és nagyon gondolunk Rád! :)

Crocus, Ladmon: Tejcigondokat sajnálom... Crocus, viszont én semmi hinném, hogy komoly gond lenne, ha még tudsz fejni! Lehet, hogy csak lelassult a fejlődése, vagy hosszra gyúr... Mi Marcink sem egy töltött galamb, de lelóg a pelenkázóról... :wink: Nem esnék kétségbe a helyedben. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

El kell mesélnem, hogy a két dédunokáját ma elvittük a nagymamámhoz, aki határtalanul boldog volt, és azt mondogatta, hogy rég volt ilyen boldog napja... :oops: :D (Bocs Zsu, nem akarok sebeket feltépni... :oops: :cry: )

Ja, és Marci a játszószőnyegen kiszúrta ma a kacsát, fél óráig rugdalózott, ütögette a kezeivel és ezerrel vigyorgott hozzá... :D Ma volt olyan először, hogy a nyúlt valami után, elérte és meg is érintette. :D Minden nap tanul valami újat, olyan büszkék vagyunk Rá!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Holnap mi is oltásra megyünk... :? :(

Ez kicsit sok volt belőlem... Ígérem, vége. :)

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mérleg az asztalon-én a padlón....

Édesek vagytok, hogy gondoltatok rám a tej-ügyben!! (Sajna nincs pusziküldős szmájli....:) )

A helyzet nagyon gáz (gázabb, mint gondoltam!)
A gyermekem konkrétan fele annyit eszik, mint amennyi javasolt lenne számára.
Volt képe 50 értsd: ÖTVEN ml :shock: után lejönni ciciről és elégedetten elterülni! Mindezt két egymás utáni etetésen...

Na így nem is fog hízni!
Meg persze ettől nagyon tej sem lesz több. Szóval most kapott fagyasztott tejet pótlásként. Beszlopálta szó nélkül...
(Köszi, nekem most Crocus melegítési javaslata kellett, de ha ez így megy tovább lehet beruházok egy melegítőre)

Megjegyzem, szerintem ez nagyon nem okés, hogy megelégszik sokkal kevesebbel is!

Attól félek, hogy belemegyünk ebbe az ördögi körbe és pótlás pótlás hátán után egyszercsak nem lesz tejem...

Addig nem aggódom, amíg van anyatej a fagyóban.

Ja és mi a legjobb? A fagyasztóban az anyatejes üvegcsék között találtam egy szelet dobostortát!!
Már nincs ott..... :lol:

ladmon

Julcsi, semmi baj, örülök, hogy Marci és a húgod kislánya még élvezheti a dédi kényeztetését!
Ügyesek lesztek holnap az oltáson biztos, hát én nem voltam annyira ügyes, elbőgtem magam! :cry:

Ladmon, hú ez tényleg kevésnek hangzik, de lehet hogy máskor sokkal többet eszik Esztike, csak most ennyi esett jól neki! :roll:
zsu83

ladmon: ma Fügcsi is kevesebbet evett, nézd holnap is, hátha megjön Esztike étvágya. És fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Ladmonm, pici dobostortát biztos pici anyatejmanó tette oda, hogy avval segítsen fel téged a padlóról. És ne ájuldozz, hiszen tudtad előre, mi lesz, ha bekerül a háztartásba egy mérleg (meg a védőnéni is intett). Hát akkor most mérj, és amit mutat, azt el ne hidd, mer nem úgy van a'! És azonnal tessék megnyugodni (esetleg javaslatom a jövő hét végére kialakuló káosz idejére: ragasszátok le valamivel a mérleg kijelzőjét :wink: )

Zsufi, Gjéti, és Millye (meg akit még kihagytam, bocsi), sármosabbnál sármosabb legénykék, Léna pusziltat mindenkit!

És én nem látok senkit a skype-omon, Bogi, ne aggódj, én bénább vagyok :oops: !

Julcsi: Annyira aranyos vagy! :P Ma már egész jól ment, délelőtt is volt 3 óra szunya, aztán a hordozóerszényben is oda vissza az uh-ra (minden rendben találtatott :D ), pedig még futottam is vele a vonathoz, mert elszopiztuk az időt a napsütésben a tóparton 8) . Hazaérve ébren engedte, hogy berántsam a bablevest, Aztán ágyikóban néhány óra szenvedés az elalvással. Kár hogy lebénult a hátam, nem bírom tartani Manómat, és a bölcsőbe se bírok behajolni simizni, sutyorogni, így jobbára maradt a távcsitítás, ami kevéssé eredményes. De aztán végül most már mindegy alapon hasra tettem (hála nektek-szintén pusziküldős szmájli), és úgy elnyugodott másfél órára. Nem aludt mélyen, sokszor felnyikorgott, de legalább... Aztán kaja, pancsi és masszír gyertyafényben édesapával-nagyon romantikus lehetett :lol: . Aztán be ágyikóba- hasra!!!, és 3 perc múlva szunya. Szóval vállveregetés nekem. :)

Remélem, Pannák azóta rendben megérkeztek. Írj, amint tudsz!

Aki az ünnepekre elcsatangol, annak most kívánok minden kellemest, és annyi kölnit, amennyit szeretne! Pusz.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

gerendai zsu: örülök hogy alakultok. Azóta már tudtam ám chatalni a csajokkal...Andi behívott beszélgetni és azóta az előzményekből visszatudom keresni. Téged nem is látlak a lsitán, már a skype neved nem is tudom :)Na jó éjszakát nektek.

Kép
budabo

Ladmon!
Sztem sem egyedüli eset h Esztike ma keveset evett. Ma Marci is alig nyammogott valamit, még jó h nem dobtam rá a mérlegre, mert én is elterültem volna attól a kis mennyiségtől amit mutatott. Beszéltem du. Andussal, náluk is ez a helyzet. Szal no para! Holnap tuti jobb lesz.

Szoktad egyébként bíztatni? Én mindig sutyorgom Marcikámnak, hogy ügyesen egyen, lassan, nem kell sietni (mondjuk nem sieti el, uszkve 1 óra nálunk egy evés büfivel mindennel... :?), csak az elején fulladozik ilyenkor szoktam neki mondani h ráérünk, ne siessen, ügyesen, szépen szopizzon. általában bejön (mintha tényleg hallgatna rám). na de maaa.... hát 5 perc után már csak tartotta a szájában a cickót :? ha meg ki akartam húzni rögtön rácuppant a kis zsivány! :) de szerintm 50-60-nál többet nem evett egy evés alatt... ez az eső... sztem az az oka (de jó h mindent az időjárásra lehet fogni :lol: )

Na Szal! Fel a fejjel, oszt hanyagold má télleg azt a mérleget! Jó lesz az!!!! Csak optimistán! (ja! nem akarod megpróbálni a szoptanitot? amit nekem Julcsi javasolt a múltkor. lehet ez megoldás lenne Eszternél is! - nem olcsó, de a gyógyszertárból vásárolt eszközökkel homemade is lehet, ha érdekel szólj és megkérdem a védőnőmet, mert ő mondta nekem a múltkor ezt).

KépKép
hugic

Jó reggelt!

Tegnap Bencus is kevesebbet evett szerintem a kelleténél, úgy kellett őt néha unszolni, hogy egyen! Szerintem a hirtelen jött meleg is bekavarhat a babáknál! :roll: Ilyenkor nekem se szokott olyan étvágyam lenni!

Gerendai Zsu, örülök, hogy minden ok volt az uh-n! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Visszaolvasni nincs időm, csak ezt a lapot láttam, de szerintem ezt a babamérleg-dolgot el kellene felejteni.Egyik baba sem beteg ezen a fórumon, biztos annyit esznek, amennyi szükséges. Ha kevés lenne,az állandó üvöltés és ökölrágcsálás jelezné :)

Én még mindig a mosdóba öntögetem a tejet, ugyan már nem szedem a "csodabogyót", de 72 óra a kiürülési ideje. Szóval vasárnap derül ki, Hunor visszakényszeríthető-e a cicire a cumisüveg után :roll: A csodabogyó hasznossága is a hétvégén derül majd ki,állítólag özönvér várható :? Na rohanok a játszótérre, mert a bosszancsaim felkoncolják egymást a lakásban :roll:

Kép
kangu

Köszi lányok az Oli-dicséreteket! :D
Az én kisfiamnak sincs olyan étvágya, mint kellene!
Szerintem is hatással van a kicsikre ez a hirtelen jött meleg!
Ha hozzászoknak biztos többet fognak enni. :)
Nah megyek, nyöszörög a Grófúr. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Még csak annyit,hogy a bosszancsoknál is a mérleggel rontottam el. Kevésnek tünt a szakirodalom szerint amit ettek, hát pótoltam táppal. Egyre több táppal. Egyre kevesebb lett a tej. Tehát még több táp. Ördögi kör. :roll: Ne kerüljetek bele egy rohadt mérleg miatt :!:

Kép
kangu

Nos kedveskéim, tényleg aranyosak vagytok, hogy így bíztattok! :D

Zsuzsi: nincsen meg véletlen az anyatejmanónak a telefonszáma? Mert rakhatna oda ma is valami meglepi tortát! :D

Reggel 7 óta nyüstölöm a netet. Most már kész szoptatási tanácsadó lettem...
Ma mérek, mint az őrület (nemérdekeltek!!! :D:D:D), már helyre kis szopis naplót is gyártottam. Ma megpróbálom a jelzései alapján etetni. Lehet az is gond, hogy 2 óránként nem éhezik meg, aztán jóhogy nem eszik.
Szereztem DM-es tejserkentő teát.
A lakáskulcsom meg apjuknál maradt, így pihenés is kipipálva!
Oszt meglássuk!!!

hugic: szoptanitot egyelőre nem, hátha menthető a helyzet max. napi két pótlással.

Ti mit csináltok húsvétkor? Rokonlátogatósdi?

ladmon

kangu: nem olvastál, de muszáj mostanra már kideríteni, miért nem hízik a gyerkőci (3 hét alatt 80 gramm) Ezért nekem muszáj a mérlegmizéria! Én indítottam az egész mérlegelési hozzászólást! De teljesne egyetértek veled, csak most én muszájosnak érzem. (hehe, rajtam kívül amúgy senki... :D)

ladmon

Zsu83: Nagyon jól tetted, hogy elmentél shopingolni! Legalább kikapcsolódtál :wink: Nálunk akkor marad a haj... :lol: Hogy áll a muskátlitok? Növekszik?

Julcsi-79: Remélem Marci jól viseli majd az oltást... :oops: Én már előre félek az oltástól... :cry:

Ladmon: Fel a fejjel! Én például észrevettem, hogy ha nem ettem eleget vagy nem olyat ettem ami tápláló akkor nem csak a mennyisége volt kevesebb hanem a minősége is rosszabb volt a tejemnek és biztos, hogy nem bírta ki a 3 órát a következő etetésig... a bundás kenyértől például dől belőlem a tej... azért kérdeztem, hogy mit szoktál enni mennyit és hányszor? Bocsi hogy ennyire érdeklődök, de hátha tudunk segíteni. Csak idegesíted magad azzal a hülye mérleggel... igaz jó tudni az okát a nem hízásnak... :oops: Szerintem csomagold vissza a mérleget ha ma is keveset mutat :roll: Egyébként lehet, hogy tényleg a meleg miatt evett kevesebbet... egy két mérés nem mérvadó...

Gerendai Zsuzsi: Örülök, hogy minden rendben volt UH-n és hogy Léna ilyen jó baba volt! Ez a gyertyafényben altatás és masszírozás tényleg romantikus lehetett... :lol:

Budabo: Milyen volt az éjszakátok? Remélem szépen aludt a kicsi lány! :wink:

Kangu: Remélem minden rendben lesz nálad és meghozza a bogyó a várt hatást! Minden elismerésem neked, hogy kitartóan fejed a tejedet! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Hugic, jó, hogy jöttél :) nagyon édes kisfiú Marcid :)

Lili is milyen nagylány már! Nagyon huncut ez a nézés, lesz vele anyának aggódnivalója :D

Esztibaba, tessék szépen erősödni!!!
Ladmon, próbálod visszatuszkolni neki a cicit, miután elengedi? Adri mostanában rászokott arra, hogy szopizik, elengedi, büfizik (vagy csak csacsog), és három-négy perc múlva vissza lehet neki adni, és megeszik még egyszer annyit.
Ja és nálunk pl úgy van, hogy reggel első két kajálásnál hatalmasakat eszik általában, de délután sokkal kevesebbel is beéri. Szóval szerintem nem csak az egy evésnyi kaja, hanem inkább az számít, hogy egész nap összesen mennyit eszik. (engem pl megnyugtat a mérleg, na nem mérek állandóan, de kb kéthetente lemérek egy nap minden szopit)
Ne haragudj, hogy okoskodok, csak olyan jó lenne, ha Esztibabád szépen hízna, te meg megint a dolgok humoros oldalát néznéd!

Adri is elirigyelte ezt a nemhízunk dolgot: ezen a héten negyven grammot rántott magára, ami nem valami sok. Egyelőre nem aggódom, mert szerintem mintha rohamosan nőtt volna a hossza. Meglátjuk, kedden megyünk védőnőhöz.

Zsufi, a te Marcid is milyen nagyfiúsan nézeget már!

Julcsi, nyúlt a kacsa után Marci? Ez igen!!! Nagyon ügyes!
Már akartam kérdezni, hogy tesód kislányával mit szólnak egymáshoz?

KépKép

KépKép
stelly

Kangu, nagyon szorítok, hogy használjon neked a gyógyszer, és Hunor baba is elfogadja a cicit!

Ladmon, hozzánk vasárnap anyumék jönnek húsvétolni, aztán valószínűleg holnap vagy hétfőn kiugrunk az anyósomékhoz is! :roll: Ti mit terveztek húsvétkor?

Millye, igen, egy csomó bimbó jött már, és kezd virágzani, de Apa még mindig nem vette meg a kampót az egyik ládához, pedig rágom érte a fülét! :?

Eszter, nem is szabad aggódni, tuti, hogy most Adri baba hosszra gyúrt! :wink:
zsu83

millye: köszi éjszaka jól telt, csak a hülye légzésfigyelő riasztott, tegnap éjjel, ma éjjel, sőt ma reggel is. Nem értem én ezt, pedig le is vettem az érzékelőt. Nálatok is volt álommanó? mi levágjuk Füge haját, nem akar neki hátul kopni, a fejtetőn, meg nagyon édes az új, úgyhogy a kiálló hosszukat megigazítjuk. Remélem nem kövez meg érte senki. :) Ma nagy takarítok, itthon apuka, mostani kajától 2-ig remélem vigyáz rá. Aztán séta, nagyon szép idő van.

stelly: nekünk se hízik rohamosan Füge és én is azt figyeltem meg, hogy reggel nagyokat eszik és után kicsit.Tegnap délután másfél óráig ettünk, mert bealudt leraktuk 10 perc múlva felkelt és éhes volt,nem szokott nagoyn pedig ilyet. Örült meleg volt a lakásban lehet hogy azért fáradt el.

Kép
budabo

Jó reggelt!

Tatááámmm!!! :lol: Szerintem nekünk is volt ma egy átaludt éjszakánk... A Gyerkőc fél 8-kor evett, és utána csak 4-kor kelt!!! Utána pedig 7-kor véglegesen, most pedig újra alszik. :) Olyan ügyes fiú!!! Én pedig olyan kipihentnek érzem magam, hisz 5 órát aludtam egyfolytában. :)
Másik nagy hír, hogy mi is elértük a bűvös 5 kilót. :lol:
Ezek a legnagyobb ajándékok így a 2 hónapos hófordulóra!!! :D

Ladmon: Én megértelek...Biztosan ugyanezt csinálnám... :oops: Viszont Stellynek abban igaza van, hogy egy nap adatai mérvadóak. Egy-két etetés nem jelent semmit.
HAJRÁ!!!!!

Stelly: Köszi! Nem csak hogy nyúl a dolgok után, hanem többnyire el is találja a játékokat, persze azért még elég koordinálatlan a mozgása... :) De van idő fejlődni. És egyre édesebben kommunikál!
Ja, Badél nagy érdeklődést mutat Marci iránt, állandóan fogdosni akarja. Marcus ugyan nézegeti, de még neki kell idő szerintem, hogy mindezt viszonozza... :lol: Mindjárt felrakok két képet a hétvégéről ebben a témában, elég viccesek. :lol:

Kaandi: Kérdésedre, nem csináltam még álometetést, úgy voltam vele, hogy egyszer egy éjjel szívesebben felkelek, mint mondjuk 5-kor véglegesen. De most, hogy kibírta 8 órát, gondolkodom rajta... Nyolc óra után nekem is tartanom kellett a melleimet... :oops: :? (És mondjuk ha fél 11 és fél 7 között tudnék aludni, az hihetetlen élmény lenne! :) )

Gjéti: "ne tudjátok meg, hogy milyen furcsa volt éjjel felkelni": Vigyázz, az ilyenekért, ha egyszer élőben találkozunk, fenékbe billentelek! :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, ez igen! Marci nem csak intellektuálisan, de szociálisan is fejődik, már hagyja anyáját alukálni.
Nálunk eddig flottul megy minden, hason aludt éjszaka, ez volt az első ilyen. Remélem, nem zsibbadt el a köldöke :lol:
Na most ébredezik.
Csak annyit még Nilabali, pont mikr írtad azta linket, akkor találtam meg én is, meg is rendeltem a babastart tanfolyam anyagát, és az alvásos anyagot is. Ha valakinek esetleg kérdése lenne, ez a Vida Ági egy babapszichológus, a magyar suttogónak hívják, de sztem annál sokkal több, nézzetek utána. Na futok, majd még talán jövök!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsu83: Akkor nyárra kivirágzik a teraszotok! Nálunk is kezd minden zöld beborulni... most már tudom, hogy múlthéten honnan jött a darázs... van egy nagy fűzfánk és az tele van velük most, hogy virágzott... :oops:

Budabo: Köszönjük nálunk nagyon jó volt az éjszaka ismét... :lol: a fiam nyolc és fél órát aludt (reggel fél hétig) utána evett és még szundított 8-ig majd kilenckor jött a postás és én beletettem a kiságyba és mire visszajöttem elaludt a kiságyba... azóta is alszik... :lol: :lol: :lol: Ígérd meg, hogy nem nagyon vágjátok le füge haját! :shock: De tényleg csak megigazítás legyen! :roll: Nálunk a légzésfigyelő egyszer riasztott be azóta kopp kopp kopp nem... nem lehet, hogy merül az elem?

Gyerekorvosnak pénz: Ezt el kell mesélnem! Tegnap nagyon kínos helyzetbe kerültem... pár hete beszéltünk arról, hogy a gyerekorvos ha házhoz jön sokan adtok neki pénzt (elvárja vagy mondja a tarifát) én azóta dilemmázok ezen, hogy a doktornő minden héten lelkiismeretesen jön és átnézi a fiamat... és ezért nem adok neki pénzt (mert évekkel ezelőtt megsértődött amikor pénz akartam adni neki ezért nem mertem eddig ismét próbálkozni) Tegnap ismét jött megnézte a fiamat majd mivel a lányom elkapott valami vírus őt is megvizsgálta megint, hogy mennyire javul... (mert a héten a lányom már volt nála a rendelőben) mondta, hogy nagyon fáradt és mennyi beteg van és milyen sok helyre kell mennie... na gondoltam itt az alkalom, hogy adok neki pénzt... :oops: háááááááááááááát úgy érzem, hogy ismét sikerült megsértenem... most nagyon lelkiismeret furdalásom van ... szerintetek ha legközelebb jön engesztelés képen ne adjak neki valami ajándékot? Nagyon bánt a dolog :?

Kérdés: Ti hogy fertőtlenítitek a játékokat? Vettem a fiamnak nyuszis morzsolgatókendőt húsvétra de előtte ki kellene mosni mielőtt a szájába veszi... ha műanyag lenne az egyszerűbb de a plüss játékokat meg ilyeneket, hogy fertőtlenítitek?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem mostanában, de elég jól benyelte, valami megfázást, vagy náthát, vagy allergiát???, A fene sem tudja, mindenesetre próbálok pihengetni...

Zsu: még nem volt alkalmam részvétet kívánni Dédid miatt!!! Nagyon sajnálom!!!

Minden manó csuda édes!!! Imádom nézegetni a képeket!

Képzeljétek nálunk mi történt ma... Leraktam hason alukálni reggel, és egy óra múlva hallom, hogy nyöszörög... Bemegyek hozzá, hát mit látok, az oldalán fekszik... :shock: De rendesen... Mármint, hogy úgy raktam a hasára, hogy a kis kezei oldalt voltak a fejénél. És úgy fordult a bal oldalára, hogy a bal keze elől volt a teste mellet... érthető voltam??? :oops: Mindenesetre nagyon megörültem.... Olyan büszke vagyok... 8) :oops:

ja, és ígértem képeket...

Mi még a farmeros klubba sem nyertük felvételt, hát most benyújtjuk a tagsági kérelmet...
Kép

Szupermeeeen:
Kép

ez meg a csajoknak, olyan Jóbarátok Joye-s féle "na, mi a helyzet" nézés....
Kép

én meg ilyeneket kapok:
Kép

ez meg már 18+:
Kép

Na, remélem nem voltam túl sok!

Ladmon: nagyon szorítok, hogy végre elkezdjen hízni Eszti baba. Egyébként én is olvastam több helyen, hogy vannak babák, akik nem jelzik az éhséget, hanem "átalusszák"... mármint, hogy nem kelnek fel rá.... lehet, hogy Eszti babával is ennyi a gond, és ha rendszeresebben felébreszted, akkor minden ok lesz! Egyébként a mérleg sztem is hasznos, ha nem lesz rögeszme, és igaza van a csajoknak, hogy az egész napi fogyasztást mérd, és ne 1-2 evést vegyél alapul.

Kérdés: szerintetek miért van az, hogy Manócska napjában 2-3 alvásnál gond nélkül alszik el, akár a kiságyban egyedül (cumival, vagy nélküle, úgy,hog még teljesen éber, amikor leteszem, csak elkezd ásítgatni), akár a babakocsiban (mégcsak nem is kell feltétlenül tologatni....) viszont általában este 5-7 között viszont képtelen rá, és bármit csinálok semmi sem jó... enni is tök nyugtalanul eszik beveszi-kiköpi a cicit, aztán félrenyel... tiszta gáz, és utána persze jön az ordítás.... de miért??? mi lesz estére, ami miatt ilyen??? vagy csak az egész nap??? sok az inger??? jaj, nem értem... a fürdés utáni esti elalvással semmi gond, az álometetés is szuperül működik, legrosszabb esetben sem ébred fél 5 előtt 11től. De ma is pl fél 7 után kelt.... Szóval nem értem...
Nincs valakinek ötlete? lehet, hogy ti másképp látjátok.
Már arra is gondoltam, hogy írni fogom a napokat.... szerintetek lenne értelme???

Bocs, hogy hosszú voltam... :oops: :oops: :oops:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy81: Vendi nagyon helyes baba! Ügyes az átfordulással! :lol: Szerintem azért romlik el estére mert akkor már a férjed is otthon van és ki kell magát tombolnia... nehogy apa azt higgye, hogy ő milyen jó fiú és anyának nincs is vele semmi dolga :wink: viccet félretéve néha nálunk is szokott a fiam produkciózni... én arra gondoltam, hogy már tudja hogy van egy rendszer és jön a fürdés és ő nagyon szeret pancsolni na ekkor elromlik hátha hamarabb fürdünk :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Unoktesók ismerkednek... :lol: [img] (Középen születésnapos édesapám)

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.2076.jpg[/img] Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nem sikerült, újra... Kép Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy: Dokinénik azt mondta (márpedig Ő nagyon okos :)), hogy 3 hónapos korig a Babák többségénél van egy-két ordítós óra esténként, még a kis agyuk éretlen, és a sok inger kiborítja őket... Aztán viszont elmúlik ez, nálatok ez pedig már mindjárt itt van, szóval kitartás!!!
Gyönyörű a Kisherceg!!! :D

Millye: olyan nehéz ez, hisz más meg azon sértődik meg, ha nem adsz neki pénzt... Én nem hinném, hogy ezen felhúzná igazán magát, hiszen Te csak jót akartál.. Én annyiban hagynám a dolgot szerintem, nem probálkoznék ajándékkal. De ez én vagyok.

Kangu: Huhh, Hunor reméljük elfogadja a cicit. :) Hétvégén jön a próbálkozás?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye: pont az a bajom, hogy mire Apa hazajön legtöbbször (az esetek 90%ban) már alszik... illetve lenyugodott... szóval ő el sem tudja képzelni milyen az, amikor ordít a gyerek, és nem is érti, hogy miért nem tudok neki vacsit készíteni emellett az áldott jó gyerek mellett..... :? :shock:

Julcsi: Bogyesz mosolya mintha nem lenne teljesen őszinte... :lol: :lol: :lol: Édesek együtt!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

julcsi: nagyon édes pofák.

millye: én az összes plüss játékot beraktam mosozsákba és bevágtam a gépbe. levágtuk a haját, és hangja nem volt :oops:

amy: azért csak jól alakultak. Jobbulást neked.

ladmon: hogy vagy ma reggel?

Kép
budabo

Julcsi: komolyan ilyet mondott a doki??? úúúúúúúúú, most ezzel annyira megnyugtattál... komolyan!!! Köszi-köszi-köszi (puszis szmájli) Már kezdtem beparaanyuzódni, hogy biztos az én pofám nem bírja már elviselni a fiam... :? :shock: 8)

Millye: ez a dokis dolog olyan nehéz... Sztem inkább majd a névnapján, vagy karácsonykor ajándékozd meg valami nagyobb dologgal (ajándékkosár, vagy ilyenek). Most ez túl direkt lenne...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Julcsi-79: nagyon helyesek együtt a babák! Hát valóban nagy dilemma ez a gyerekorvos dolog.... :oops: :shock:

Amy81: Én eddig szerencsésnek mondom magam mert nálunk még nem volt órákig tartó bőgés csak pár perces... :roll: hamar meg lehet vigasztalni. Remélem Julcsinak igaza lesz és csak az inger miatt nyűglődik a babád! :wink: jó ötletet adtál az alkalmi ajándékkal!

Budabo: Kérünk fényképet róla... meg kell néznünk, hogy nem lett e túl rövid... :wink: Akkor én is bedobom a gépbe. Köszi

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, plüssjátékokat én is mosógépbe beteszem. Be szoktam rakni őket egy kis hálós zsákba, és úgy a ruhák közé.

Vendel milyen csinos legény :D
Amy, nálunk is hasonlóképp van, estére már benyűgösödünk. Talán addigra már túl sok a napból, én erre szoktam fogni. Ja, ezt írta Julcsi is :D

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi, de aranyosak :D tök jó, hogy így közelről tudod szemlélni, mi következik majd nálatok pár hónap múlva :) és biztos nagyon jókat fognak együtt játszani, ha Marci ezt még látszólag nem is hiszi el :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Millye: plüssöket én is mosom, mint Stelly.

Stelly: akkor ezek szerint ez nem egyedi eset... mármint az esti nyűgi... Ez azért kicsit megnyugtatott!!! Köszönöm!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Julcsi: Marha jók a képek! Bogyesz és az ő végtelen boldogsága... :lol:

Zsu: Ja, mi is utazunk meg rokonlátogatunk. Kicsit izgulok is, hogyan fogja viselni Eszterem az izgalmakat. Ráadásul az őrült rokonokat majd úgy kell lehámozni a gyerekről, nehogymá meglocsolják, és persze engem se.... Hú de várom.... :D

Millye doktornő jelentem eszek rendesen!! Reggeli, ebéd, vacsora. Ebédre főtt kaja, étkezések között sütike csokika, mogyorókrémecske....
És sok folyadék.... Téllegbecsszó !! :D

Amy: Nálunk is nyűgösebb egy kicsit az említett időszak. Az a gond szerintem, hogy addigra elfárad, mert a babakocsiban már nem alszik annyit, és amikor hazajövünk, gyakorlatilag kihagyott egy alvást. Aztán nem is lehet letenni csak kb. este 7-kor. Akkor még alszikegy órát és így fekszik le 9-kor.

De nálunk ez valahogy úgy megy, hogy apa délután telefonál:
"Na, hogy viselkedik a Drága?"
Mondom:
"Ó csudajól, evett, játszott és aludt nagyon sokat!"
Erre ő:
"Ó de jó, akkor van vacsora?"
"Ja, az nincs...." :lol: :lol: :lol:

Szóval Bogi: Köszönöm kérdésed, csudajól vagyok! :D

ladmon

Julcsi: Marha jók a képek! Bogyesz és az ő végtelen boldogsága... :lol:

Zsu: Ja, mi is utazunk meg rokonlátogatunk. Kicsit izgulok is, hogyan fogja viselni Eszterem az izgalmakat. Ráadásul az őrült rokonokat majd úgy kell lehámozni a gyerekről, nehogymá meglocsolják, és persze engem se.... Hú de várom.... :D

Millye doktornő jelentem eszek rendesen!! Reggeli, ebéd, vacsora. Ebédre főtt kaja, étkezések között sütike csokika, mogyorókrémecske....
És sok folyadék.... Téllegbecsszó !! :D

Amy: Nálunk is nyűgösebb egy kicsit az említett időszak. Az a gond szerintem, hogy addigra elfárad, mert a babakocsiban már nem alszik annyit, és amikor hazajövünk, gyakorlatilag kihagyott egy alvást. Aztán nem is lehet letenni csak kb. este 7-kor. Akkor még alszikegy órát és így fekszik le 9-kor.

De nálunk ez valahogy úgy megy, hogy apa délután telefonál:
"Na, hogy viselkedik a Drága?"
Mondom:
"Ó csudajól, evett, játszott és aludt nagyon sokat!"
Erre ő:
"Ó de jó, akkor van vacsora?"
"Ja, az nincs...." :lol: :lol: :lol:

Szóval Bogi: Köszönöm kérdésed, csudajól vagyok! :D

ladmon

Stelly, Amy81: Akkor indítom a mosógépet! Köszi :wink: :lol:

Ladmon: Jólvannnnnaaaaaaaaaaa.. az is baj ha aggódik itt az ember miattad? :lol: :lol: :lol: :lol: ebből levontam a következtetést, hogy a táplálkozásoddal nem lehet baj :lol: :wink: akkor Esztike hosszra gyúrt és ezért nem hízott. :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Ladmon: már megint megnevettettél... :lol: :lol: :lol: Ezek szerint te sem kényezteted el apát... :lol:

Ééééés jelentem fő a húsvéti sonka!!! Azért ez jó, nem??? Még sosem főztem, de gondoltam ideje elkezdeni, hiszen a fiamnak nem mondhatom, hogy nem eszel sonkát, mert anyád nem tud főzni... :lol: :lol: :lol: (na nem mintha akkora tudomány lenne... :oops: :twisted: :twisted: )

Kép

Veronika:
Kép
amy81

ladmon: :)

amy: nagyon jó a farmeros kép

millye: na majd rakok a közösbe ilyen volt ilyen lett képet...

Kép
budabo

Bogi, nálunk is riasztott a légzésfigyelő éjszaka :? , gondolom azért mert nagyon mélyen aludt Bencus!

Julcsi, gratula az átaludt éjszakához! :lol:
Nagyon aranyosak a képek! :lol:

Millye, akkor ne menj a fűzfa közelébe! :?
Ritka az ilyen doktornéni, aki nem fogad el pénzt! Talán valami ajándékot vehetnél neki, ha mást nem egy csomag kávét, és egy bonbont! :roll:
Plüssjátékokat mosógépbe szoktam mosni!

Amy, jobbulást neked!
Nagyon édes a kisfiad! :lol:
zsu83

Azonnal csomagoljátok elő a visszascsomagolt mérleget, elő vele! De nem ám babát kell vele méricskélni, hanem a lesoványodott Apákat! Szegények, az ő súlygyarapodásukkal senki nem törődik? :lol: :wink:

Julcsi, Édesapádnak nem is lehet nagyobb boldogság, mint két ilyen szépséges unocskát tartani az ölében :D

Amy, hát mindig elfelejtem, hogy ez a Vendi gyerek milyen kis helyes :D . Gyakrabban tegyél róla képet! Az én Lénám is nyűgi minden du, általában már 3 kor elkezdődik a műsor, és pancsiig tart, de egyre rövidül talán. Én egyértelműen az ingerek miatti kimerültségnek tudom be. Azért is dolgoztuk ki a gyertyafényes pancsit, hogy legalább a fény ne bántsa (nem melleseg meg olyan meghitt és romantikus, és be is válik :wink: ).

Jelentem, szakítottunk a hátonalvással, köszönjük mindenkinek az ajánlást, bíztatást! :lol:

Mikor kell a sonkás-tormás miegyebes nagyreggelit enni, szombaton, vasárnap, vagy hétfőn? Ciki, de nem tudom :oops:

Doktornéninek és sem adnék most ajándékot, szerintem is alkalomhoz lehetne kapcsolni. (Egyébként ritka az ilyen doktornéni, meg kell becsülni)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsu, azt hiszem ma mi is kipróbáljuk a gyertyafényes fürcsit, és utána a masszázst! :D
zsu83

Budabo: Kíváncsi vagyok milyen lett a haja! Szólj légyszi ha felraktad.

A fiamnak ilyen hosszú hátul is a haja :lol: :lol: :

Kép

Ezért sapit teszek rá... :lol: :lol: :lol:

Kép

Gerendai Zsuzsi: Én vasárnap szoktam megfőzni a sonkát és hétfőn esszük reggelire :lol:

Zsu83: Igyekszem elkerülni a fűzfát! A doktornőnek én is bonbonra vagy ajándékcsomagra gondoltam, de nem túl nagyra nehogy megsértődjön ezért is.. :oops: :?

Kép

Kép

Kép
millye

Hello Csajok!
Ladmon, ne aggódj, én is mérlegelek még mindig, kivételt képez a hajnal.ill. az éjszaka. Én megnyugszom tőle, pedig Bocikám 6200 g.....De tegnap és tegnapelőtt baromi keveset evett, kb 50-60ml.-t, már azt hittem, h nem kell neki a cici, mivel megvolt még sajnos,kipróbáltam a tápszert,de hál istennek öntöttem ki, mert az sem kellett neki! :lol: :lol: Ma megint visszatért a 100 fölötti evése, hol 140 hol csak 100 hol meg 180! Tényleg mérd egész nap!
Az adja meg az igazit!!
Hugic mennyiért és hol vetted a pihiszéket??? Naaaagyon cuki és édes mindkét Marcika, komoly pasik már! :lol: :lol: Na meg Vendike is, nem semmi ellenfelek! Andris is cuki!Milyen hosszú hátul is a haja!!
Mi sünisben nyomjuk, hátha vmelyik csajnak az jön be! :wink:
Julcsi nagyon ügyes a Marcibogyesz,h már nyúlkálgat!! Botinál is alakulóban!
Éjszakáink továbbra is zökkenőmentesek, pedig 2 napja nem volt álometetés,majd ma este. Szerencsére 4 és fél 5 előtt nem igen kel fel, aztán még szunyáltunk ma is fél 8 ig. Tök jó volt, tényleg ez az egyhuzamban min. 5 óra!!
Na csajok akkor egész friss képet beszúrok Botiról,van amelyik kicsit lehetne élesebb,de ez van!
Kép Kép Kép
VÉGRE megyek ma szülés óta először kozmetikushoz. Már nagyon várom. :lol: :lol:

Kép
kaandi

Csak szoptatós Anyák!Ti teáztatjátok a babákat ilyen melegben? És aki pótlást is ad?

Kép
kaandi

Kaandi: Én szoktam neki adni édeskömény teát, főleg ha kirándulunk és a levegőn vagyunk de általában csak szopik :lol:

Lányok! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk nektek!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.04.11 08:35-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Boti ennivaló! Kis husika! Nincs gond a gyarapodással, az látszik! :wink: Ez a tüsi haj is nagyon édes!
Én nem teáztatom, és a vizet sem nagoyn akarja elfogadni. Azt is csak akkor szoktam adni, ha csuklik.
Jó ellazulást a kozmetikusnál! :)

Oltást túléltük, de volt ordítás... :( Szegény kis Drágám! Azóta megnyugodott, alszik.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Bocsi, csak egy gyors körkérdés: van, aki ivott kólát és így kiszúrt a baba pocakjával? :oops:

Este ha alszanak jövök, olvasok, írok, van új napirend :D Egész jó! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?