A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sillia, nekem meg pont a szépség. :D

Ronmay, akkor lehet mázlim van, hogy egy olyan férfit kaptam, akivel ilyen higgadtan meg lehet beszélni a dolgokat. Nem vagyok naiv, és azt se állítom, hogy a párom örökké szeretni fog, de ha valami nem stimmel közölje, és lépjünk tovább. Mint ahogy, ha nálam jön el a pont én is közölni fogom. Egyébként meg egy régmúlt történése miatt nem hinném, hogy megcsal. Nálam egyébként a megbotlás és a viszony kezdés egy és ugyanaz a kategória, soha többé nem tudnék megbízni benne.

kispiskóta

200907: Köszi a hasznos infókat :lol: !

Kép
Kép
marietta1982

007

köszi.

Úgy látom, a hűtlenség téma kimeríthetetlen. Nem akartam hozzászólni, nehogy illúziókat romboljak. De látom vannak akik a földön járnak. Akik nem azoknak kívánom hogy minden úgy sikerüljön az életükben ahogyan azt most elképzelik.
Én voltam hűtlen. Házasságom vége felé volt barátom. És nem azért mert hosszabb vagy nagyobb volt neki hanem azért mert megkaptam tőle mindazt az odafigyelést és törődést amit otthon már régen nem. És emellett persze izgalmas volt a szex is, újra vonzó nőnek éreztem magam. Soha nem bántam meg.
Az örökkön örökké-ben már nem hiszek. Aki azt mondja, hogy leélt párkapcsolatban 20-30 évet és soha eszébe sem jutott más, az nem mond igazat. Mindig mindkét nemnek jelen van a csábítás, az más kérdés hogy megtesszük-e.
22 éve dolgozom különböző munkahelyeken, épp elég házasság melletti munkahelyi kapcsolatot láttam már. Férfinál nőnél egyaránt. És nem csak a csinos fiatal asszonyokat csábítják táncra :wink:
Az idősebbeket és a csúnyácskábbakat is.
A két nem véleményem szerint csak a félrelépés okában különbözik. Amíg a férfiak inkább a hódítás, az ismeretlen test után vágynak, a nők elsősorban udvarlásra odafigyelésre vágynak.
Mindennek alapja természetesen az, ha otthon már kihűlt a hitvesi ágy és lelki kapocs sincs.
DE! Egy idilli kapcsolatba is befigyelhet egy harmadik. Soha nem tudhatjuk mikor és utol a szerelem. Minket vagy a párunkat.
Az ember lánya jónéhány év tapasztalata után mérlegel és választ és igyekszik őrizni azt amije van.
Remélem nem romboltam szét senki boldogságképét...
Egy várandós nő megcsalását viszont én is elítélendőnek tartom.
Kivéve persze a trükkös asszonykákat, akik "véletlen" teherbeeséssel akarnak férjet fogni.
Vendég

Na, akkor egy kis sztorizás a ma délelőtti kombinózásról illetve várandós tornáról.

Odafelé átadta egy nő(! :D ) a helyét, bár előtte vacillált egy kicsit, majd úgy döntött, ha a következő megállónál úgyis leszáll, akkor feláll egy kicsit hamarabb.
Visszafelé ugyanez nem jött össze. Jó, hogy csak 2 rövid megállót kellett állnom és kutya bajom sem volt, de az a nő, akinek leültem a helyére csak konstatálta, hogy terhes vagyok és 10 m-rel hamarabb sem állt volna fel a székről, csak amikor már konkrétan a megállóba ért a vilinger.
Ebben nem az a bosszantó/elképesztő számomra, hogy micsodadolognemátadniahelyetegyjólláthatóanterheskismamának, hanem az, hogy mindezt NŐK teszik. Ha egy munkahelyen dolgoznék velük, akkor valószínűleg kedvesen érdeklődnének, hogy mi van, milyen nemű lesz, hogy hívják, mikor jön stb., de a helyet azt már nem adják át. Holott valószínűleg ők is hasonló cipőben jártak annak idején...

A tornán pedig egy kis intermezzo volt.
Nem voltam ott magánál az esetnél, de a gyógytornász szerint a következő történt. Beállított egy kismama, hogy szeretne egy alkalommal tornára jönni ide, egyébként a nyóckerben lakik, de Székesfehérváron fog szülni. A gyógytornász mondta, hogy nem jöhet, mert nincs a rendszerben regisztrálva, a tornát pedig a TB finanszírozza. Állítása szerint vitáztak, végül a csaj elment.
Már javában ment a torna, amikor beállított a csaj férje. Aki kérdőre vonta a gyógytornászt, hogy most kint sír az asszony és az nem tesz jót a gyereknek. Bár nem hallatszódott be minden, de gyakorlatilag ugyanazt a köröket lefutották. Mi ott dekkoltunk kb. 10 percet, mire a pasi elment.
A gyógytornász továbbra is kötötte az ebet a karóhoz, hogy ha nincs a rendszerben, akkor ide nem jöhet, menjen Székesfehérvárra, ahol szülni fog.
Csak a későbbiek folyamán egy-két elejtett részletből merült fel bennem a kérdés (nyilván nem firtattam hangosan):
-a csajnak a Klinikán állapították meg a terhességét, tehát az adatai meg kellett, hogy legyenek
-nem volt világos, hogy végülis van-e TB kártyája vagy nincs
-elég elhivatott (és "tökös") egy gyógytornász és neki tényleg nem plusz munka, ha nem 15-en, hanem 16-an vannak egy teremben, úgyhogy erősen szeretném azt hinni, hogy nem az volt a gondja, hogy a csaj cigány volt. (Jártak már korábban is nála cigány kismamák és jó véleménnyel volt róluk)

Hogy pontosan mi történt nem tudom, de nem értékeltük, hogy ott kellett várnunk, mire elment a fickó. Akinek semmibe nem került volna megvárni az óra végét. (Összességében ennek ellenére kulturált volt, nem az a lábbalnyitokbeazajtónésleüvöltömamásikhaját típus)

Éééééés, akkor most elvonulok a háttérbe és visszalapozok kb. 1 hétnyit (és marhára belehúzok, mert 3 után indulnom kell vissza a Klinikára és még valami értelmes táplálékot is az arcomba kéne építenem... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

200907: Én ezen már meg se lepődök hogy a nők egy része ilyen, nekem a közvetlen kolléganőm akadt ki azon hogy kismama vagyok, és elmegyek szülni, hozzáteszem (neki már van két gyereke), ja és megvoltam róla győződve hogy tök jóban vagyunk és mindent megbeszélünk egymással.
Otthon voltam két nap szabin , szabi alatt bekerültem a kórházba, utána már nem is mehettem dolgozni, 2 hónapig ágyhoz voltam kötve.
Én felhívtam elmondtam hogy mi a helyzet, nagyon megértő volt akkor.Ja azt mondanom sem kell hogy legjobban a főnőköm reagált rá hogy nem tudok menni többet dolgozni és családcentrikus lévén (4 gyerek) nagyon örült, hogy babánk lesz, ja és férfi főnök! Na szóval a drága kolléganőm hátam mögött lehordott mindennek, és azóta egyszer sem keresett meg hogy mi van velünk. Fordított esetben én tökre örültem volna hogy kismama és mindenben támogattam volna, hát ebből is látszik hogy hála isten nem vagyunk egyformák.

Kép

Kép
marietta1982

Dodi, Breki: megérzés témához: nekem még most is az a sejtésem, érzésem, hogy kisfiam lesz. Pedig a 4D-n saját szememmel láttam (nem láttam) ami a lába között van.
:roll:
Egyébként ma estefelé megyünk a "lukdoki"-hoz, asszem lesz sima UH, úgyhogy lehet, hogy holnapra kiderül valami! (ha más nem, az, hogy nem túl jók a megérzéseim).

007: Buszos eset: tipikus, hogy vagy nő, vagy öreg bácsi adja át a helyet. Manó is veled volt? Mert az még szupibb, mikor egy kisgyerekes terhes nőnek kell végigdülöngélnie az utat.

Kép
Kép]
hendegabi

lorca:a málnalevél tea nem tejserkentésre van,hanem a szülésre direkt,írd be a keresőbe ott sok cikk van róla
Nem tudom lehet én kipróbálom,soktól hallottam hogy itták és jó volt

Kép
Kép
telokin

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
Nekem inkább református/görög katolikus ismerőseim vannak, cölibátus annyira nem szimpi, de mivel maga a maszturbálás is bűn, valahogy csak megoldják.
Egy fogyókúra is az étel visszautasítása, többnyire a divat kedvéért. Ki nem fogyókúrázott életében? Több van, mint ahányan igen, sztem. Nagyon sokan fogyókúráznak akkor is, ha ennek semmi orvosi indoka nincs. Az anorexia betegség, de ismerve ilyen személyt, nekem zavarba ejtően normális volt. Ráadásul modern korhoz köthető betegség, nem fordul elő mondjuk állatokkal, amelyeket a Maslow-i elvek irányítanak.
Önfeláldozást pl úgy értem, hogy pl katasztrófa esetén sokan a saját életüket is kockáztatva, sőt feláldozva mentenek embereket, akár idegeneket is. Szervdonorok egy része élő személy, akik komoly fájdalmakat, kockázatot vállalnak azért, hogy segítsenek valakin. Pedig ezeknek nincs köze sem a sex drive-hoz, sem a túlélésnek, hanem kizárólag a társadalmi, civilizált énhez.
A szex, fajfenntartás pedig tud fontosabb lenni, mint bmely más alapösztön. Olyan országokban is magasabb a születési arány, ahol éhezés van, még Szomáliában is több, mint 6 gyerek jut egy nőre, míg nálunk csak 1,35. Szerintem a földgolyó egész boldog lenne nélkülünk, emberek nélkül. :lol: Személy szerint azért én jól érzem itt magam. 8)
az erdő kellős közepén ... ezt hívják pásztorórának. :lol:

Telokin,
Te kérdezted még régebben, pár oldallal ezelőtt a tejserkentő teákat, csak néha kicsit lassan válaszolok. A málnalevél teá tudom, h más. A betöltött 37. hét előtt nem ajánlatos.

007,
Engem főleg nők (idősebbek javarészt) tudnak felhúzni az olyan megjegyzéseikkel, hogy az ő idejükben milyen nehéz volt, nem volt segítség stb, így miért is kéne vkinek átadni a helyét vagy miért akar vki bkocsival felszállni. Rühellem a dögöljön meg a szomszéd tehene hozzáállást. :evil:
Nekem a gyógytornásznál a harmadik dolog látszik legvalószínűbbnek. :roll: Nekem biztos mindegy lett volna, hogy eggyel több, v kevesebb.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lehet sokan hulyesegnek tartjak a velemenyemet,de eredetileg a "ki hogyan birja terhesen a szexet"bol eljutottunk egy masik dologhoz,ami altalanossagban arrol szol,hogy milyen osztonok szerint elunk.En nagyjabol le...rom az osztonosseget jelen esetben,mert nekem senki ne takarozzon evvel.Az mas kerdes ha az ember osszekoti az eletetvalakivel,az nem orokre szol,es nem azt jelenti,hogy a tovabbiakban nem kell a kapcsolatot apolni,epiteni,vigyazni ra.De!Nem hinnem hogy a jelenlegi felborult szexualis etvagyam alatt indokolt volna egy felrelepes...azert kolcsonos bizalom alapjan kell donteseket hoznunk,az alapjan kotottuk ossze az eletunket,es igazan ki kell tudni birni ilyen es ehhez hasonlo helyzeteket...Azert mert valaki bizik a masikban,meg nem naiv...nem kell rogton ugy hozzaalni,hogy csak a negativ dolgok lebegnek a szemunk elott.Ha van ket ertelmes ember,ez a helyzet is athidalhato,es megbeszelheto.Az mas kerdes hogy "normal"esetben mi van.Most ez van,es nem hinnem hogy a ferfiak osztoneivel megmagyarazhato lenne ha emiatt lelepnenek.En azt az embert elegge lelkiszegenynek tartom,aki ezt megteszi.Es ez nem csak a terhesseg idoszakara ertendo reszemrol,hanem legyen az barmi,ami erosen indokolhatja azt,hogy nem bir a szex feltetlenul mindennapos lenni.
Onuralom,bizalom,es a masik megbecsulese sokkal fontosabb kell hogy legyen,annelkul megette a fene.(Ami persze hogyne fordulhatna elo,sokan valtak,szakitottak,elkalandoztak mar...)
Azert mert most ez van,az nem azt jelenti hogy a terhesseg elott is elhanyagoltam volna a paromat,es nem sok-sok honaprol van itt szo...max.a rendszeressegrol.Ez van,de ez nem lehet valook sehol sem es kesz!Ha megis,akkor azaz ember elegge nem erdemel meg senkit,es semmit.Es meg is kapja a bunteteset,bar nem vagyok vallasos,de azert hiszek bizonyos sorsszerusegekben.

Kép
Kép
ancsurti

Lorca:Az hogy Szomaliaban ennyi gyermek szuletik,mig nalunk a toredeke,nem hinnem hogy a fajfenntartas miatt tortenik.Nem hiszem hogy tobbet kefelnenek mint mi,max,nincsen modjuk a vedekezesre...(a ciganyok szulnek helyettunk is,mert naluk is teljesen maskeppen uzemel a dolog...tudatlansag,beiileszkedesi problemak,stb.)
Ha minden lehetseges alkalommal teherbe estem volna,fuggetlen hogy fenn tudom-e tartani magunkat vagy sem,azt magyarazhatnam az osztoneimmel?En ketlem...

Kép
Kép
ancsurti

Moncsy:Jo kisjarganyt hoztatok ossze!Es tenyleg mennyire hasonlit a mienkre az alap kocsi...Imadom a szineket a lakasotokban :wink: !

Manokka:Udv koztunk!Gyere csak batran!

Breki:Hogy mennyire csini vagy!!!Es imadom a fekete szinekkel kombinalt rucikat!!!Nagyon jol all!!

Sillia:En neha csak azert vacillalok magamban a nevekkel(meg)mert van ami nagyon tetszik....bar a Hanga a biztos,mert erzem,de annyi szep kislany nev van!
Na hatha kiotlotok meg valamit,bar szep a Lorinc.
A Te eseted jelenleg nem az a kategoria igazabol amibol kiindultunk.Az hogy valtottal,szerintem nem baj...ha megoldodott,es jobb,akkor plane nem baj!

Szisz:Jopofa a kutyusod!Latszik rajta hogy tiszta enerdzsiiiii!!!

007:Koszi az eligazitast bugyesz+betet ugyben!Itt is kaphato a Tena,sot mindenfele bugyesz hozza...csak birjam ertelmezni majd...
Itt nagyon kedvesen atadjak a helyet a jaratokon szerencsere..nem vagyok nagy uldogelos,de most jol esik.

Marietta:En magamtol szedem a vasat,nemsokara kiderul hogy jol teszem-e.

Kép
Kép
ancsurti

Először egy gyors "hiánypótlás" rólunk. :oops:
Húsvétkor Apaéknál voltunk odahaza. Nagyon jó idő volt, Nyuszi egyfolytában kint akart lenni, a rokonok majd' megzabálták. Összességében minden jól alakult, bár megállapítottam, hogy a nagyszülők időnként hajlamosak elfelejteni a nagy örömködésben, hogy olyan ééééééééééééédes ugyan az unoka, de nem játékszer. :roll:

Na, és akkor a reakciók. :wink:

sillia! :)

Dalma és almacsutka Áfonya: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cigány jóslás/áldás: egyszer nálam is bepróbálkozott egy nő. Egészen addig a pontig hagytam (nem jött a villamos :evil: ), amikor azt mondta, hogy ha van egy 200-asom (de jó lesz más is :shock: ) tegyem a kezembe és... Mondtam, hogy bocsi, nincsen. (Tényleg nem volt, csak egy 10.000-esem. A kétszázas bankót sem lobogtattam volna meg, nemhogy azt...!)
Ezen a ponton végre befutott a villamos és azóta se történt velem hál' Istennek semmi átkos. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"azt írja sikeresen csatoltam a képet és sehol sincs... ugye ti sem látjátok Áfonyát??"
Először azt hittem ez valami vicces rejtvényféleség. :roll: :roll: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nálam is úgy volt, hogy amikor konkrétan megböktek az amnios tűvel, már nem volt rajta a hasamon az ultrahang fej. Szerintem ez csak a kismamák iránti "kíméletből" van, hogy ne rémüljenek meg (még jobban) a procedúrától. De te is tudod, hogy az egész alig vett némi időt igénybe, nemhogy 10 másodpercet! :wink:

"öööö ...mi ez?? denevér? "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Éljen a te szülőszobás látogatásod is! :wink:

Tena-t nem csak gyógyszertárakban, hanem gyógyászati segédeszköz boltokban is lehet kapni. És nem kell cikinek tartani, tudni fogják, hogy miért kéritek. :wink:

A Leventét nem mondanám tucat névnek, bár kétségtelen, hogy mostanában gyakrabban adják. :o

f.nikici! :)

Gáz, ami a tesóddal történt, de:
1. Inkább most, mint utána
2. Ezek szerint voltak itt már problémák...

A szülésznő fogadáa kórházanként eltérő. A SOTE I.-n szülhetsz:
-ügyeletesnél
-választott orvosodnál
-választott szülésznődnél illetve
-az utóbbi kettőnél egyszerre.
Állítólag a Klinikán jól együtt tudnak dolgozni a dokik a szülésznőkkel, nemigen van személyeskedés. Nyugodtan mondd el a dokidnak, hogy szeretnél szülésznőt fogadni. Ha javasol valakit, akkor keresd meg, ha nem mond konkrét nevet, akkor pedig marad a tapogatózás, leselkedés a Klinikán, a különböző fórumokok illetve az, hogy ellátogatsz a csütörtökönkénti előadásra, ahol megismerkedhesz egy-kettejükkel és eldöntheted szimpik-e. (Az egyik ilyen múltkori előadáson hangzott el a doki szájából, hogy egy komplikáció mentes szülésnél az orvosnak pont annyi a haszna, mint a fikusznak a sarokban. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A szülésznőké igazán a főszerep)
Én nem fogadok fel senkit, mert akikkel idáig találkoztam min kedvesek, aranyosak voltak, úgyhogy felőlem bárki jöhet. A dokimat viszont szeretném, ha ott lenne. (Bár ügyeletesnél sem félnék szülni, azért jobban örülnék, ha mégiscsak ő lenne ott :roll: )

Köldökzsinór vért mi a Krionál tetetünk el 10 évre. A szűrővizsgálatokat viszont az ÁNTSZ-szel csináltatjuk, mert az ingyenes. És egészségpénztárra számoltatjuk majd el a cuccost.
A 30. héttől már érdemes elkezdeni a készülődést és azt javaslom, hogy mielőtt végleg eldöntitek, hogy kinél vetetitek le a köldökzsinórvért MINDENKÉPPEN töltsétek le előre a Netről a szerződésmintákat, mert abban -többek között az is- benne van, hogy milyen esetekben bukod a lóvét (vagy annak egy részét)!

Azért veled is jól elpingpongoznak, hogy mit fogadak el és mit nem. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Kinek, mi köze hozzá, hogy melyik lelet hol készült!? :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:

Elszabták a bútort: :evil: :evil: :evil: Nem tudom, ki hogy van vele, de ha már kiadom a pénzem valamire akkor ELVÁROM, hogy csak használnom és élveznem kelljen, semmi más dolgom ne legyen vele! Rühellem az ittnemjóottkilóg, ezcsakakkorműkődikhaaztcsinálod jellegű problémákat.
Tudom, hogy nem a bolt tehet róla, hanem a gyártó volt a slendrián, de a boltnak sem érdeke egy ilyen partner. Ha azt mondom valakinek, hogy ne vásároljon a GipszJakabKft.-től, mert sz@rokat gyártanak valószínű, hogy belefut a termékeikbe, hiszen mit tudja ő, hogy az adott bolt kitől szerzi be az árut. De ha azt mondom, hogy ne vásároljon a JajDeÉdesEzABaba boltból, mert ilyen cuccokat lehet ott kapni, akkor alighanem elkerüli őket.

Azt nem tudom, hogy a SOTE-n be lehet-e tetetni fülbevalót, de már bennem is megfordult a kérdés, úgyhogy ha nem felejtem el, akkor rákérdezek. (Őszintén szólva, nem hiszem :roll: :roll: :roll: )

Tornázni a Klinikára járok. Hagyományos "öregasszonyos" kismamatorna ( :lol: :lol: :lol: :lol: ), TB által finanszírozva. (Kemény hétszázvalahány forintért :shock: )

Annak idején mi is kiróbáltuk a légzésfigyelőt. Bár, mi nem ráfeküdtünk, hanem csak szimplán diszkréten erőt fejtettünk ki az érzeklő táblákra, majd elvettük róla a kezünket. Működött. 8) :lol: :lol:

Akár van övterelőd, akár nincs, ahhoz marha nagy balesetnek kell történnie, hogy a kicsi megnyomodjon! Sokkal biztonságosabb helyen van, amint azt mi gondoljuk. :wink: Egyrészt a hasfalunk is védi, másrészt a belső szerveink is, a méhről és a magzatvízről nem is beszélve! Az övterelő inkább magát a hasat (illetve a méhet) védi és nem utolsós sorban kényelmesebbé teszi az utazást.

tabati! :)

"Mi történt a pasival ilyen hirtelen? Azt hittem ilyen csak a filmekben van?"
Az élet a legnagyobb forgatókönyv író... :wink:

"És azt nem engedik meg, hogy otthon feküdj? Ha szigorúan betartod, akkor szerintem mindegy, hogy otthon vagy a kórházban nem?"
Az egy dolog, hogy a kismama sűrűn fogadkozva megígéri, hogy igen, jókislány lesz és pihenni fog, a másik dolog viszont a gyerek és a család, akik mellett ez kivitelezhetetlen. Akármennyit is segítenek, annyire nem tudják nyugalomra fogni az anyukát, mint a kórházban.

Papucsod lett végül?

Éljen, hogy sikerült egy szimpatikus szülésznőt fogadnod és tetszenek a körülmények! :D

A császártól ne parázz! Igazság szerint -mármint én így gondolom- ezek a kérdések túl van spirázva. Nem egy akkkkora és ollyyan veszélyes beavatkozás és a kellemetlenségek sem húúúúúúdemilyenek. A hüvelyi szülésnek is megvan a hátulütője és ennek is. A tej kérdést sem ez fogja eldönteni, de az sem fogja döntően befolyásolni a kapcsolatotokat, hogy azonnal a melledre teheted vagy sem.
Nem tagadom, hogy más szülésélményem lett volna, ha nem császároznak, de egyrészt a legfontosabb, hogy a baba egészséges legyen, másrészt pedig nem ettől lesz valaki jó vagy rossz szülő. A kellemetlenségeket, meg a fájdalmakat pedig el tudjuk viselni, elvégre mi már nagylányok vagyunk. :wink: Állítólag már több millió éve túlélik a nők a szülést és képesek szép, egészséges gyerekeket nevelni. Mi miért lennénk mások? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cukrod milyen lett?

niki72! :)

Én is azt mondom, amit a többiek: akármilyen nehéz is most a családod nélkül, inkább feküdj csak bent, nehogy baj legyen! Rania jó kezekben, mi meg innen vagyunk veled. :wink:

"Rania mindig alul van oltoztetve, amiota benn vagyok. Multkor (olyan 8-10 fok volt, felhos) kis ruhat adott ra, es zoknit... labacskai meztelenek voltak...finoman kerdeztem, miert? Hat, mert a kocsi mar be volt melegedve, mikor indultak, itt meg csak kiveszi a kocsibol, es behozza...na, de kerdeztem tole, akkor te miert nem vagy rovidnadragba"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

TorokGyula hogy van? :?: :lol: :lol: :lol:

A többi eredményeknek viszont hurrá, csak így tovább! :wink: :D

"Én úgy tudom, a SOTE igazi klinika! És nem rettenet ott sem a szülés, de ott úgy "kell" szülni, mint ezelőtt pár évvel! Nincs nagyon mászkálás, no kaja, no pia, semmi alteroskodás, és legtöbbször a hátadon kell feküdnöd, láb kengyelben, oszt nyomjonakismama."
Mondjuk én császáros voltam és egy darab fájdalmam nem volt, azért ez nem egészen így van. :roll: :wink: Ami az orvosi dolgokat illeti, abban tényleg szigorúak -ami nem is meglepő, elvégre országos intézetről van szó-, de azért ott sem haptákban áll a kismama. Nekik is jobb, ha vajúdás közben sétálhat vagy azt csinál, ami neki könnyebbé teszi az állapotát. Inni lehet (sőt!), az evést viszont valóban nem kultiválják, de csak azért, hogy ha esetleg gyorsan altatni és császározni kell, akkor ne legyenek bonyoldalmak belőle. De szőlőcukrot és hasonlókat bátran lehet enni. Az alternatív módszereknek gátat szab némileg a helyhiány. Klassz KIS családias szülőszobák vannak, de valóban nem tehetsz meg bármit, amit szeretnél és döntően ágyban történik a szülés. De a szemléletük nem merev sem a dokik, sem a szülésznők részéről. Gátmasszázs, illóolaj, zene, akármi játszhat, ha előre megbeszéled, hogy neked milyen igényeid vannak (és nem borítod fel vele az osztály munkáját illetve nem zavarod a többi vajúdó kismamát. Magyarul a Feng Shui szerint azért ne akarad átrendezni a szobádat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A tavasz közeledtét lánykoromban az jelezte, hogy a pasik elkezdtek füttyögni és "szemezni" a pólómmal. :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: (Volt, hogy tetszett volt, hogy nem... :roll: :oops: :oops: :oops: ). Most már csak az éledő természetről veszem le a jeleket... (No comment...)

Fogfehérítés: igazság szerint az is rongálja a fogakat, csak nem sűrűn reklámozzák. Akár doki végzi (eljárása válogatja, de igazán tartós eredményt nem hoz egyik sem, időnként meg kell ismételni), akár fogkrémet használ az ember, a lényeg ugyanaz. A fog felszínét polírozzák finoman. Ettől fehérebb lesz ugyan valamennyire, de mikroszkopikus méretű karcokások keletkeznek, amelybe örömmel költöznek bele a bacik és idővel szépen lassan elromlanak a fogak. Persze, az idő előrehaladtával ez amúgy is bekövetkezik, de még ez is egy plusz rizikófaktor.

Chemotox mérsékelten kismamabarát. Egy újsággal semmiképpen nem veszi fel a versenyt... :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:
Hozzánk egyszer egy denevér repült be a szobába (a rácsozott ablakon keresztül!) és szerencsétlen úgy megijedt, hogy totál összezavarodott. Egész egyszerűen nem találta a kiutat, viszont bokamagasságtól fejmagasságig egyszerre fordult elő minden régióban. :shock: :shock: :shock: Laposkúszásban kellett kiterelgetni a konyhába, hogy ott repüljön ki csórikám.
(Azt tudtátok, hogy ha egy denevért a földre tesztek, akkor elpusztul? Ugyanis csak úgy tudja elkezdeni a repülést, hogy elengedi magát valahonnan. Helyből nem tud felszállni. :shock: :shock: :shock: )

Csini vagy a képeken. :wink: De mi ez a smink? Szokásos csakleszaladokaboltba vagy készültetek valahová?

" Így van szívem, de te legalább négy órát ülsz a gép előtt naponta !Én? Neeem iiiis!!!! "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Szóval én egy ilyen túlsokatfórumozolennyebennye-beszélgetés kezdetén feltettem a kérdést, vajon igényt tart-e arra, hogy az előtejem állagát, székrekedést, szőrtelenítést, általános kismamis síránkozást érintő kérdéseket vele vitassam meg, elég gyors NEM! volt a válasz "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Közösséget úgy lehet bomlasztani, hogy valakinek a gyenge pontját kipécézed és tapló stílusban beszélsz róla. Ehhez két alany kell: aki berág és aki berágat. Ha valaki kulturáltan tudja kezelni az ilyen viselkedést, akkor ott nem lesz gond. :wink:

"A viták viszik előbbre az emberi kapcsolatokat, de a veszekedések teszik tönkre!"
Ezt nagyon szépen mondtad! :wink: :D :D :D :D :D

szisz89! :)

"Én amikor beteg voltam télen, akkor azt mondták, hogy nem szabad a strepsilst, meg a neocitrant."
Ezeket a terhesség első három hónapjában nem szokták általában javasolni, utána mehet. (Ezért nem árt, ha valamiról megkérded a dokidat, hogy szedheted-e pontosan megmondani, hogy mennyi idős terhes vagy).

ancsurti! :)

Továbbra is beszélj meg mindent Apával, és ha nem akar leesni neki a tantusz, akkor bátran vágd te a földhöz! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: A lényeg, hogy a vita VITA maradjon és ne torkoljon személyeskedő veszekedésbe. Látod, most is segített. :wink:

Eredményeid mikor lesznek?

"Multkor valami utcanev nem ugrott be....es hogy hanyas troli jar arra....Sulyos!!!"
Igen, mostanában valóban nagy szükséged lesz ezekre az információkra... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"ma kaptunk egy etetoszeket,bar az meg igencsak korai...de hat ez van...addig rakok bele szobanovenyt"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha úgy érzed, hogy megnyugtat, akkor vegyetek légzésfigyelőt. Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi, akkor mindenki mást fog mondani. A kismamák is és a szakemberek is. A legjobb, ha nem hallgatsz senkire, csak a szívedre! :wink:

"Majusban nekiesek a lakasban talahato uvegablakoknak,es minden feluletnek...most meg csak rendben tartom"
Csak májusban van elég meleg a kalapácsok elővételéhez? :shock: :shock: :shock: :shock: (Vagy nem erre gondoltál...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:)

hendegabi! :)

"házassági anyakönyvi kivonatunkat én is előkaptam hamarjában (közben előkerült a férjem 2 hete elveszettnek hitt útlevele). "
Látod? Már megérte topikolni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az őssejtes dilemmáidat én is osztom, de úgy vagyok vele, hogy egyfajta "életbiztosítás" a gyerekemnek. Marhára nem szeretnék élni vele és remélem, hogy "kidobott pénz" amit erre szánunk. De adott esetben enélkül csak nehezebbek lennének a dolgok, ha olyan betegségről lenne szó, amit kezelni lehetne vele.

Az eredményeidhez neked is gratula! :wink: :D Nócival mi a helyzet?

"tedd be a dvd-t a számítógépbe, indítsd el, állítsd le a jó pillanatban II-vel, nyomd meg a Print Scrn gombot (funkcióbillentyűk mellett van), utána indítsd el a kellékekből a Paintot, és jobb egérgomb beszúrás menűpont, mentés (mindjárt mentsed JPegben, akkor könnyebben kicsinyíted a képméretezővel). "
Íme, a modern kor háziasszonya! 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Együtt hányás: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( (Egyébként tényleg mindig van benne sárgarépa... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: )

Városi jány vagyok: a pulykakakas hogy végez önkielégítést??? :oops: :oops: :oops: :?: :?: :?: :?:

kispiskóta! :)

Hová híztál te 8 kilót? :shock: :shock: :shock: :shock: Teljesen okés vagy, statisztikára jó magaról tegyél. :twisted:
(Ezt már akartam írni nektek, de mindig elfelejtettem. :oops: :oops: :x :x :x A múltkori előadáson a következőképpen foglalták össze a mennyitlehethízni kérdést. A terhesség végén, szüléskor a következőkkel lehet számolni: gyerek 3 kiló, mellek 1 kiló, magzatvíz és méhlepény 1 illetve 1,5 kiló plusz még víztöbblet és nememlékszemmi de valami volt még, az is hasonló súllyal. Uszkve 8-10 kiló jött ki cakkundpakk, de AHÁNY KISMAMA ANNYI ESET, mint tudjuk. :wink: )

csibe83! :)

Mostanában nem dobsz kimikortartjaamijét táblázatot. :?:

boo! :)

Jól áll a kezedben a fényképezőgép! :wink:

"azt olvastam, hogy kint van a cickó az ablakban
Hú mondom de vagány "

Na, akkor már ketten voltunk... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szőlőcukrot rühellem. Azt hiszem akkor próbáltam meg utoljára lenyelni egy darabot, amikor Balaton átúszáson voltunk. Nem vagyok egy finnya alkat, de nem ment. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Viszont anélkül is sikerült leúsznom az 5,2 km-t 2 óra 47 perc alatt, á la mell. Úgyhogy egye a ló! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Húsvéti locsolás: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Anyatejes megtorlás kilátásba helyezését is elképzeltem. Mit mondjak...? Jól fogtok mutatni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Részemről szintén átengedem a locsolva levés élményét másnak, de szerintem egy tűzoltó autós locsolás az buli lehet. Abban benne lennék. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Itt volt sógor, és baszki lelocsolt egy bögre vízzel úgy ahogy voltam és azt mondta csak azért ennyit kapok, mert babás vagyok
Akkor ez most jó a vérnyomásomra??? "

Persze, hiszen felhúztad magad. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ha a kávét nem bírod, akkor cappuccino vagy tea...?

Nem tudom, hogy a gyomorsavra, gyomorégésre melyik oldalon találtad a szódabikarbónát, de az az, amit marhára nem szoktak javasolni terhesség alatt! :shock: :shock: :shock: :shock:
Lábikragörcs: terhességem alatt még nem volt, azon kívűl is egy kezemen megtudom számolni hányszor. De mindig marhára fájt és kizárt, hogy én akkor ráálljak vagy megmozdítsam!!! Csak az használ, ha mint az állat elkezdem masszírozni jópár percig.

Tényleg nem szedted fel a Müzli-bogyókat múltkor? :roll: :roll: :roll: :roll:

"Szakavatatlanok az gondolhatnák, hogy baromira ráérünk, de nem, mindannyian rendkívül elfoglalt anyukajelöltek vagyunk, arról meg egyikünk sem tehet, hogy naponta akad úgy 18-20ezer karakternyi mondanivalónk"
Miről beszélsz...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Majd meglátod, hogy ezer félék vagyunk, mint a réten a virág, de így együtt alkotjuk a tökéletes fórum csapatot "
Ez nagyon lírai volt. :P :P :P :P :P :P :P

Apa nem tette még szóvá a sok gépezést ( :oops: :oops: ), de azért elébe mentem a dolgoknak és mondtam neki, hogy nekem most ez a fórum a külvilág, társaság nélkül meghülyülnék. :roll: :roll: :roll: (Lehet, hogy ti jobban ellennétek nélkülem, de így jártatok... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Távirányítós fényképezőgép? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

lorca! :)

"Amennyi idő alatt a Sotén összerakták, Szabi már kint volt. Igy meg kapaszkodhattam, mert a lábam csúszkált. Az ágyat meg majdnem összecsuktam, mert a fejénél kapaszkodtam, pont a kallantyúba, csak azért nem olyan egyszerű azokat mozgatni. "
Bocs, de ezt elképzeltem és egy Woody Allen film-szerű jelenetet láttam magam előtt. :roll: :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"A felettes én igenis át tudja írni a programot, ld önfeláldozás, anorexia, cölibátus stb."
...és nem is vezet a túléléshez... :roll: :roll: :roll: :roll:

szkarabeusz! :)

Kitartás a sulihoz, lassacskán vége lesz! :wink:

Hogy lehet egy ekkora fiúnak ÍGY elaludni a fotelban? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

breki76! :)

Jók a képek. És azokba a kis combokba jókat lehetne ám harapni... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Anyuék is pont ezt mondták, hogy a szemöldökük nagyon hasonlít..."
Anyám ELSŐ reakciója, amikor meglátta Manót a születése után: "Jaaaaajjj, tisztára olyan a körme, mint nagyapádnak volt" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Erre mit lehet mondani...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az általam mellékelt menünek és a táplálkozási szokásiamnak sajna(?) nem túl sok köze van egymáshoz, de amit nagyon tetszett azon az étlapon az a pótvacsora titulus volt. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na, az mindig befigyel... :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

Pókokkal semmi bajom, de mindig leírtom őket, mert a hálóikat annál inkább rühellem. Nemcsak csúnya, de belenyúlni boáááááá.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
(Viszont ha láttál még rondát: légyölő pókszázlábú. A régi lakásunkban volt, alighanem a pincéből szökdöstek felfelé. Külön technikát kellett kifejleszeni :
-a látvány okozta szívrohamközeli állapot kivédésére
-az elkapására, ugyanis kurv@ gyorsan fut.
Amúgy nem zavart sok vizet, de nélküle tágasabb volt a lakás, akármilyen ritkán fordult is elő. Képet direkt nem rakok fel, aki kíváncsi és szívrohamot akar kapni, úgyis megnézi... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: )

agi125r! :)

Veled aztán jól kicsellóztak! :shock: :shock: :shock: :?: :?: :evil: :evil: :evil: Jól értem, hogy 2 hét múlva kezedben a megújított jogsi?

Köszi az infót a Duna House-ról! :wink:

Jelentem nekünk is erősen visszafogott lett Manó alatt a szex (most is), de a 6 hetes feloldozást nem bírtuk ki: pár nappal előtte már újra eksön volt. :wink: :P :P :P :P :P

ikoka7! :)

Hát, ez a visszér nem hangzik tól jól! :( :( :( :( :( Vigyázz a lábaidra nagyon!

A pólya nem feltétlenül lesz ám meleg! :o Egyrészt azért nem "bundazsák" és tud szellőzni, másrész egyáltalán nem biztos, hogy nem 20 fok lesz, dacára minden naptárnak.
Azzal együtt az legyen, amit TI szeretnétek és a környezeteknek igenis tudomásul kell vennie, hogy nemcsak egy új baba jött a világra, de egy új család is született, visszavonhatatlanul megváltozik csomó minden és ebben az időszakban csak egymásra van szükségetek, meg azokra akiknek a segítségét TI kéritek és örömmel fogadjátok. Mindenki más üljön türelmesen otthon a "Szabad!" jelzésig. (Ebben megint az a legszebb, hogy alighanem ők is jártak hasonló cipőben, csak "elfelejtették"... :evil: :evil: :evil: )

katy76! :)

Gyomrod milyen most? (Esetleg kérdezted a nődokidat, hogy mit csinálj? :roll: )

Párod lábával csak óvatosan továbbra is!

IKEA összejött?

lola29! :)

Ti is álljatok ki hármotokért, mert ez a pillanat csak egyszer jön el az életben és ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy: "jajjmitfoghozzászólniazakárki?". :evil: :evil: Ha összevesztek emiatt valakivel, majd késbb kibékültök. Ott lesz rá egy egész élet. (Ha meg esetleg mégsem, akkor nem is biztos, hogy kár azért a kapcsolatért...)

Nem akarok hülyeséget mondani ( :oops: ), de azt hiszem, hogy a második trimesztertől semmi akadálya nincs a gomba elleni kúpoknak. Ha lehet, akkor minnél hamarabb kikezelik, mert szülésnél azért nem hiányzik.
Ha esetleg a Canesten nem válna be, akkor borsavas-bóraxos kúpot írass magadnak, amit a gyógyszertárakban csinálnak.
Baba miatt nem kell aggódnod, amennyiben nem nyitott a méhszájad (mápedig nem az :wink: ), biztonságban van.

marietta1982! :)

Üdv itt! :wink: Lehet, hogy egy kis segítség kellett, de a lényeg, hogy eddig minden rendben van és ügyesen bánsz a cukroddal is és odafigyelsz magatokra.

Nyugodtan mehetsz a 28. héten, teljesen jó. :wink:

A vasra mindenképpen kérdezz rá a dokidnál, de érdeklődhetsz a szülőszoba látogatás, kismamatorna és előadások felől is. :wink:

gabi1! :)

Nagyon ügyesen oldottad meg a problémát annak idején! :wink: :) Tényleg az lenne az ideális, ha a párok rendszeresen tudnának csak kettejükre időt szentelni, de sajnos ma nem ez az általános... :cry: :cry: :cry: :cry:

telokin! :)

Te is tartoztál egy úttal az ördögnek. :x :x :x :? :? :? :?

Szoptatós teába érdemes belevágni, de csak ha már megvan a pici. Lehet, hogy annyi tejed lesz, hogy még adhatsz is le belőle ( :wink: ), de az is lehet, hogy elkél egy kis segítség.
A Herbáriának van a Laktoherb illetve Herbalakt nevű készítménye (ugyanaz a kettő, csak másképp hívják), illetve a More Milk Plus nevezetű kapszula. Előbbiek párszáz forintba kerülnek, utóbbi pedig 5.000.-Ft krül van (60 darab).
De az is sokat segít, ha folyadékot iszol folyadékkal, illetve minnél többet kell szoptatni/fejni.

manokkka! :)

Üdv itt, mesélj egy kicsit magatokról! :wink:

moncsy.78! :)

Naggyon ügyes voltál a vetárval! :wink: :P :P :P
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.16 19:34-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond!

Te aztán nem nagyolod el a válaszokat! :D :D
Én mindig végigolvasom a hozzászólásokat, de a végér érve már egy csomó mindenre nem emlékszem, amire reagálni akartam.

A gyomrom sokkal jobban van, tegnap egész nap jól voltam, estére jött csak a sav, és csak éjszaka vettem be rennie-t. Eddig ma is egész jól vagyok. Szerintem rossz helyen feküdt a Petra.

A Gábor lába most egy picit jobban van, tegnap a gyógytornán túlerőltette, úgyhogy most megbeszéltük, hogy nem fog járni gyógytornára, inkább itthon tornázik. Ott a csoportban bizonyítási kényszere van, mert mások, akiknek sokkal frissebb a műtétük, előrébb vannak, mint ő. Ez persze a 4 hét gyulladás miatt van.
Mindenesetre a gyógytornás napok mindig sokkal nehezebbek, és sokkal jobban is fáj a lába.
A gyakorlatokat ismeri, majd itthon tornázik.

Az Ikeában ma megvettük Anyuval a kiságyat, gardróbszekrénykét, meg egy falra szerelhető polcot. Fehér, egyszerű, olcsó.
És! másfél órával később már hozták is a szállítók!
Majd az anyósom meg az anyukám összerakják valamelyik hétvégén.

Ancsurti!
Most sül a spenótos tészta, nagyon fini lesz!! :)

Kép
katy76

007: a pulykakakas műveletét csak apa látta, de elmondása alapján ugyanúgy csinált, mintha a tojón lenne, csak maga elé, furi hangokat adott, és rángatózott, meg kivolt a "bibéje" :lol:

Köszi, Nóci TÚL jól van!

Most jöttem a dokimtól: alles ist in Ordnung!
Méhszáj: 2000, a többit meg majd holnap leírom, mert lusta vagyok előszedni a kiskönyvem.

Kép
Kép]
hendegabi

Már meg is ettem egy tányérka tésztát, és tényleg nagyon finom lett. Tejszínes sajt nem volt itthon, de találtam 3 kockasajtot, azt olvasztottam bele a spenótos cuccba.

Kép
katy76

Nem én dülöngéltem Manóval a buszon. :roll: :wink:

Viszont éljenek a jó eredmények! :D :D :D :D

Bele is került kb. 6 órámba. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: (Nézd meg a két hozzászólás között eltelt időt)
Nem is mentem végül előadásra. Elvileg ezt már Manónál hallottam múltkor. Ha pedig más volt, mint a tervezetben, akkor így jártam. :roll: :oops: :oops: (Viszont megspóroltam 2 villamojsegyet, darabja 290.-Ft :evil: :evil: :evil: )

Anyósod és anyukád szereli a bútort? Ez se semmi... :o :o :o :o Viszont tök jól házhoz szállították! :D :D :D

Butaság a többiek előtt bizonyítani, nem olimpiára készül a párod, hanem a közös életetekbe kell visszarázódnia. Vigyázz rá és rendszeresen csinálja a gyakorlatokat, csak finoman!

"szórjuk a magot vazze, mert nélkülünk kipusztul a földgolyó"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

ancsurti! :)

A problémákat csak úgy lehet megoldani, hogy ŐSZINTÉN, de bántás nélkül, mégis nyíltan mondja el mindkét fél a problémáit. Ha nem torkollik személyeskedő jellegű veszekedésbe, ahol mindkét fél a másikat hibáztatja és nem csak hajlandó elgondolkodni az őt érintő dolgokon, hanem változtatni is TUD, akkor végül rendeződnek a dolgok, ahol gabi1-éknél is.
Csak marha melós és őszintének kell hozzá lenni önmagunkhoz is, amihez sokaknak nincsen bátorsága.
Oldalakon keresztül lehetne sorolni, hogy mi kell egy jó kapcsolathoz...

Kép
Kép
200907?

Bond!
Elkezdtem nézegetni a Krio oldalát. Azt írják, hogy a szülést követően is kellenek vérvizsgálatok? Mit tudsz erről? Még szülést követően is kell valamit tenni?

Manó őssejtjét is a Krio Intézetben vetettétek le?
Én eddig a Sejtbankra gondoltam, hogy náluk vetetjük le, de a Krio árai azért sokkal barátságosabbak, nem beszélve arról, hogy van választási lehetőség az évek számában.

Kép
katy76

Összeszerelés:
Az anyósom meg az anyukám is nagyon ügyes, mindketten maguknak kellett mindent megoldani (nekem apukám 9 éves koromban meghalt, anyósomék meg elváltak), szóval szerintem nem lesz gond.

Kép
katy76

Röviden válaszolva: igen. :lol: :lol: Most megyünk fürdeni utána válaszolok normálisabban is. :wink:

(És még a popsikrémről illetve a pelusról is szeretnék majd írni valamit, de mindig elfelejtem... :? :? :? )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok,

csak egy gyors bejelentkezes, kepzeljetek, hazaengedett a doki, azt mondta, hogy 2 honap olyan hosszu ido, hogy "megprobal" hazaengedni, legyek egy kicsit otthon...Amint verezgetek megint, vissza kell mennem. :?

Ugy orulok, Rania ugy bujt hozzam.. :D

Sok puszi nektek!
Vendég

Katy:De ugyesek vagytok,hajra asszonyok!!!Tartsatok ossze!!! :lol: :lol: :lol:
Orulok hogy bejott a teszta :wink: !

Bond:Igazad van teljesen.A szemelyes vadaskodasnak semmi ertelme.En ezt hoztam fel peldakeppen akkor pasikamnak,mikor egy "beszelgetes" folyaman felmerult hogy mostanaban mennyire nem vagyok "olyan"kedvemben.Elmeseltem,hogy kar izgulni......es nemely embernek igenis kell a fejmosas,ha neha farokkal gondolkoznak...(amellett hogy magamba is nezek sokszor....)

Boo:Jaj semmi baj,ha az jott le hogy nagyon megbantodtam,vagy megsertodtem,az nem ugy van am :wink: .Csak par honapot ki lehet birni bizonyos esetekben,es punktum.Ezt igazan jol ismerem,es az en szexualis vagyam sem volt kevesebb azalatt a jopar honap alatt mig apaval kuloneltunk,de minden lekuzdheto...Ez csak szimplan a velemenyem a pasiknak az osztonszeru "kikelladniadolgokatmindenaron"hozzaallasarol es nem tartom magyarazatnak es kesz.Ez pontosan a mi ilyesfajta viselkedesunkbol is adodik szerintem...mert sokszor az o tetteikre van magyarazat,es elfogadja a tobbseg,de amikor egy no velekedik maskepp,az mar kevesbe elfogadott...Azert erdekelne hanyan dugnak a fejuket a homokba ha a parjuk felrekacsint,es hany pasi tenne forditott helyzetben ugyanezt...

Egyebkent ja ...erdekes temak merulnek fel itt!Aminek igazabol orulok,mert nem csak a pelusokrol szol a babavaras :wink:

Egy baratnom a gimiben rengeteg repat evett...mar teljesen narancssarga volt a talpa es a tenyere...mondjuk tenyleg ipari mennyisegban nyomatta :shock: :shock: :shock:

Bar varom Bond mondanivalojat a popsikremekrol es a pelusokrol :lol: :lol:

Niki:Hurra-hurra!Mar eppen hianyolni akartalak!!!Aztan csak ovatosan,nem am vihancolni :wink: !!!Legjobb lenne kezenallva kozlekedned,de hat az eleg neccesen kivitelezheto....

Annyira jo,apaval toltom a holnapi napot!!!Bar orvoshoz megyunk,kifizetjuk az eddigi "faradalmait"hogy az annnnnnyaba is,elkerjuk a papirjaimat,aztan megyunk korbenezunk a varosban.Szeretnek anyagot venni,es varrni ezt-azt a "babaszobaba" ,meg huzatot varrni a szopiparnara...es allitolag 18 fok lesz!!!Imadnam!Kivancsi vagyok hogy fogom birni,azert gyorsan megfajdul a derekam es a talpam...pedig hiperszuper deszkas cipoket hordok,mert nagyon jo a kialakitasuk...hiaba.

Ja es 28.-an latogatast teszunk a leendo gyermekorvosnal is :wink: Micsoda uj programok mi?

Bond:Jut eszembe,tegnap meg nem voltak meg a laboreredmenyek...remelem holnap...az unnepek miatt lassu az atfutas :?

Kép
Kép
ancsurti

Elolvastam mindent jelentem, szerettem volna reagálni, de mindig elfelejtek mindent... :oops: Meg már idő sincs rá, úgyhogy majd legközelebb.

Megjártam a dokit, velünk minden oké, babunk még mindig faros, van még bő hónapja, hogy beforduljon, remélem megteszi nekem ezt a szívességet.

Jó éjt!

Kép
Kép
tabati

Boo!

Ez inkább a "mit akarsz vazze csontot rágok nem látod?" kifejezés a pofiján. Amikor jutalom falatot kap, akkor bezzeg jó kiskutya tud lenni.

Niki!
Tök szupi, hogy hazaengednek!!! Vigyázz magadra otthon ám nagyon!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
szisz89

Most fejből fogom mondani a dolgokat, de bármelyik cég oldalán megtalálod ugyanazt, általában a GY.I.K-nál.
Szóval, szülés előtt kell egy szűrés HIV-re, szifiliszre, Hepatitis B-re és C-re és nemjuteszembemianeveazötödiknekre ( :oops: :oops: :oops: ). A hosszú lappangási idő miatt ezt szülés után meg kell ismételni, asszem 4-6 hét múlva.
A szűrés ára a Sejtbanknál benne van szerződési díjban, a Krionál viszont külön kell érte fizetni. Ha jól emlékszem, akkor 15 rugót, de mindkét helyen elfogadják a mindenkinél kötelezően elvégzett Hepatitis B és szifilisz szűrések eredményeit.
(Amennyiben pozitív lenne bármelyik is, a minta nem felhasználható).
Pesten a Duna Plázánál van az ÁNTSZ rendelője, ahol szintén el lehet végeztetni ezeket a szűréseket, a TB finanszírozza. A szerződéskötéskor nem kell, hogy meglegyen már az eredmények (2-3 hét mindenhol), de azért már legyen a kezedben valami, hogy te ezeket már elvégeztetted.

Popsikrém.
DM-es Babylove-ra váltottunk. Azt hiszem sikerült feltalálni az első olyan krémet, ami gyakorlatilg nem kenhető. Gond még nincs vele (szerintem nem is lesz), de finoman szólva nem felhasználó barát. Nem ajánlom. :evil:

Pelus.
A Libero és a Babylove tesztelése után befejeződött a lila Tesco-s tesztelése is. Szerintem hasonló, mint a Babylove, csak a tépőzárja kissé butácskább. A Liberonak anno 10 pontot adtam, Tesco-nak 9-et adok pont ugyanazért, mint a Babylove-nak: a sok pisi nem oszlik el annyira egyenletesen, mint a Libero-ban. Amúgy jó.
Most egy fogalmamsincsmianevét használunk ( :oops: :oops: :oops: ). A Lidl-ben kellett hirtelenjében venni, a saját márkájuk. Majd tudósítok erről is. :wink:
(A Libero-nak annyi előnye van még a többihez képest, hogy atom nagy kiszerlésben is kapható, szemben a többivel)
Az összehasonlítás a 9-10 kilós kategóriában történt, feltételezzük, hogy a hasonló súlycsoportoknál is hasonló a helyzet. :roll: :wink:

Hááát, ha ismeretlenül láttam volna, akkor aligha lettem volna jó véleménnyel az ilyen kismamáról... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Ugyanis, nincs mellé téve a tábla, hogy ki, miért nem takarította fel, viszont csúnya.
Ám múltkor nagyon szépen leírtad, hogy milyen rendet tartasz otthon, úgyhogy mégsem fektetlek a térdemre. :wink: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Illetve be kell valljam, hogy nekem még sosem kellett kutyanyomokat eltüntetni... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

IKEA bútor összerakása: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

"A hű de nagy a pocakodtól az alig nőtt vmit a hasig minden faktor meg volt"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gondolod, hogy lesz időd fényképezni az állatkertben? Mintha annyi időd lenne, amióta otthon vagy... :roll: :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tudtommal addig a munkahelyedről jön a táppénz, ameddig "dolgozol", az OEP-től pedig már majd az anyasági támogatás, GYED és hasonló állami juttatások. A mértékük változó.
(És erre az egészre nem iszom lúgot :oops: :oops: :oops: )

niki72! :)

Éljen a "szabadság", de nagyon vigyázz magadra otthon! :wink:

Kép
Kép
200907?

Niki,
Otthonra fekvés van előírva? Még úgy is sokkal jobb otthon, mint a kórházban. :roll:

Boo,
A munkahely 15 nap betegszabadságot fizet, ez a bér 80%-a. A továbbiakban OEP, a bér 70%-a. Tervezni azt nehéz. :? Én sem tudom, mikor jön már valami pénz. Majd...egyszer.

007,
Amnioról eddig mindenhol azt olvastam, hogy a tű bevezetésénél uh-val figyelnek. :roll: Újabb dajkamese.
Denevér: nem tudnak felrepülni a földről, de mászni tudnak. :D Természetes körülmények között felszenvedik magukat egy fára.

Ancsurti,
Lehet, hogy a Szomáliaiaknak az is segít, hogy az átlagéletkor 17 év. A sok gyerek szerintem is főként a tudatlanság eredménye. Amire én ezt válaszként írtam, hogy a táplálékszerzés a fajfenntartásnál előrébb való, mivel éhező terhesből is sajnos nagyon sok van ott.
Arra viszont tényleg régóta keresem a választ, hogy miért van Albániában, Romániában, ugyan úgy, mint akár Ausztriában, Németországban több gyerkőc, mint nálunk. :roll: Mert sem azt nem mondhatjuk, hogy tudatlanság, sem szegénység vagy gazdasági jólét.

Tena:
Összehasonlítás képpen. :wink: Nekem Tena Extra volt/van, ez 30 db-os, 4 cseppes. Mindkét szülésnél 175/85 kg. Először pár db maradt meg, a 4. napon már nemigen volt jó, a sima betét kényelmesebb volt és bírta. Másodjára valamivel több maradt.

Pelus:
Melegben Pampers, az a legvékonyabb. Tejes újszülötnek a háló miatt sztem a legjobb, bár nem tudom, hogy az van-e a többiben. Az első csomag lesz olyan, utána gondolom már ki is növi a 2-est. Amint belenő, én ráadom a következő méretet. A Huggies, Libero, Pampi egyformán jó volt nekünk. DM saját márkását nem kedveltem, már nem tudom, miért. Tesco színes teljesen jó, csak az 5-ös méret vacak. Mindegyik át tud ázni, mindegyiktől lehet kiütése, mindegyikből kijöhetnek a kis nedvszívó golyócskák. :twisted:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Amikor konkrétan ledöftek a tűvel, akkor már nem volt ultrahangos csekkolás, csak előtte. De a babák is megérzik, hogy nyugton kell maradniuk, sőt egyenesen elhúzódnak a "tű" elől. (Ilyet egy abortusznál láttam) :shock: :shock:

Persze, hogy tudnak mászni a dencsik, de a Hortobágyon a földön heverni nagy kiszúrás, lásd be! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pelusból azért kezdtünk el más faját használni, mert a Libero a drágábbak közé tartozik. Ha van olcsóbb, ami (közel) ugyanolyan jó, akkor jöhet az.
De valójában a pelus az, amin nem szabad komolyan spórolni! Nem kell huszonhat féle kence, olaj, ápoló meg tökömtudjamégmi a gyereknek, de a pelus és a popsikrém az tényleg jó legyen. 1-2 alkalommal így is be fog figyelni a kipirosodás, de ez teljesen normális.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo, ismerős ez a szöveg: van, aki azt mondja hűűű, de nagy pocak, más meg tééényleg 26 hetes vagy??? :shock:

Niki, örülök, hogy hazaengedtek! Vigyázz magadra!!!

Pelus, újszülöttnek Libero, majd 20 hónapos koráig csakis Pampers, most újra Libero (bugyipelus, 13-20 kilóig :lol: ). A többi nem jött be, igaz a Huggies és a DM-.es pelus után nem volt kedvem szórakázni a Tescossal, ismerős anyuka meg nem volt, akitől kérhettem volna kipróbálásra.

Tena 173/83-al mentem szülni, 30 db-os szupert kaptam, amiből pár darab hiányzik, hálós gatyóból pedig L-eset vettem.

Az állami juttatások már a MÁK-tól jönnek, legalábbis az anyasági, Gyes, és a csp tuti. Úgy tudom a Gyedet is átveszi majd. A táppénz a mhtől érkezik, ha kifizetőhely.

kispiskóta

Pellust: Nócival javarészt DM-est használtunk, közben Liberót. Nekem anno bejött. Egyébként mi azt csináltuk, ha valaki bejelentkezett, hogy meglátogatna, és feltette az és mitvigyekababának? kérdést, akkor egyből rávágtam: pelenkát. MIndig Liberot vagy Pamperset hoztak. 8) Rucit kap kérdezetlen is, a pelenkára meg rámegy havi sokezer!
viszont kipróbáltam én is nevenincs pellusokat - költséghatékonyság nevében -, de legtöbb úgy volt sz@r, ahogy.

Gyorsan még az eredményeim bővebben.
BDP:77
FL: 52
AC:230
Becsült súly: 1120 gramm
Koponyavégű fekvés, jó szívműködés, hólyagtelítődés.
Lába közé nem engedett bepillantást, viszont a dudoros popsiját rendesen odanyomta az UH irányába.
Placenta mellső falon.
Dokim szerint: kb 4-5 nappal nagyobb a papír szerinti koránál.

Kérdeztem, mikor lesz szabin: júni elején megy el egy hosszú hétvégére, aztán meg csak augusztusban!!!! :D
Viszont azt mondta, hogy mivel a Nócit kissé túlhordtam (kiírthoz képest +9 nap), nagy az esélye, hogy Virág is tovább lesz a pocimban.

Niki: szupi, hogy otthon pihenhetsz, de azért nagyon vigyázz magatokra!

Jövő szerdán én is megyek a munkahelyemre, kiváncsi vagyok, melyik véglet jön be. Itt a faluban most a kezdkismamaformádlenni és úristenmekkoraahasad, valamint a mégtöbbmintkéthónapodvan kérdések mennek.

Bond! Csak a te kedvedért lefotóztam baromfiállományunk egy részét.
:twisted: Mindjárt csatolom a képeket.

Kép
Kép]
hendegabi

No, itt is vagyok.
Közben leszakadt az eső is :? .

Íme a kedvencek (elsősorban apáé):

Kép
Ez a Gazsi, az ominózus bakpulyka (ezüstszínű bronzpulyka). Itt épp csak udvarol, egyéb jelenetet nem kívánok megörökíteni. :twisted:

Kép
Íme Mancika ördögfiókáival (fajtáját tekintve törpechochin, a "gyermekek" apja azonban már nem lekövethető, mivel számos fajta találkozik nálunk)

Kép

Ez pedig Lilike gyermekeivel, akik már most nagyon önállóak, és imádnak minden nedvességet (némakacsa)

Kép
Kép]
hendegabi

Aki volt 4 D-n a Hepinet-nél, az leírná nekem a véleményét? Kösziiiiiiiiii!!!

kispiskóta

Sziasztok Csajok!

a popsikrémmel kapcs: szerintem a legjobb a Sudocrem antiszeptikus védőkrém,ezt azért gondolom így mert a sebészeten ahol dolgozom/tam ott ezt használtuk kül.sebek felfekvésekre... és nagyon jó!Tudom hogy nem olcsó,de van kicsi és nagy kiszerelése is,így mindenki el tudja dönteni neki megfelel-e.Sőt úgy tudom vmelyik kórházban a szülés utáni kezdőcsomagban is van egy miniatűr krém ebből!Én a barátnőmnek is beszereztem és nagyon meg van vele elégedve(ő januárban szült).

Kép
Kép
telokin

Popsikrémből én anno a gyógyszertárit használtam, amit a doktornéni írt fel. Próbáltuk a sudokrémet is, az is jó volt, a neogranormont is.
Viszont Bondnak igaza van: a Babylove-s popsikrém nagyon pocsék. Meg se akart állni a baba bőrén (legalábbis régen, amennyire emlékszem)

Kép
Kép]
hendegabi

Ma reggel megjártam a sebészetet. Nem nagy a gáz, csak banánt ettem kettőt is tegnap, de többet nem fogok az tuti... :evil:
Doki alig látott valamit, krémet írt fel, de nem szimpi a tájékoztatója, úgyhogy körömvirágkrémmel kenem... Valaki valami hatásosabb, de várandósan is használható krémről tud? Hemoridot hallottam, hogy lehet. NOs? :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

kispiskóta!

Igazad van, az anyasági a MÁK-tól jön. (Csak én mindig összekeverem a TGYÁS-sal. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Pampers azért nem volt nálunk, mert arról nem hallottam annyi jót. És pelus kérdésben nem vagyok túl bátor kísérletezni. :oops: :oops: :oops:

hendegabi!

Köszönöm, hogy gondoltál rám! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az eredmények szépek, csak így tovább! :wink:
Jó, hogy itthon lesz a dokid. :D (Csak azt nem értem, hogy egy túlhordás miért feltételezi a másikat. :roll: :roll: :shock: :shock: :?: :?: )

telokin!

Sudocrem tökéletes, mi is azt használtunk eddig. Csak most már nem olyan pici a Csöppem ( :lol: :lol: :lol: :lol: ), lassan megpróbálunk áttérni a szobatisztaság (ez tiszta hülye kifejezés egyébként, mert nem a szoba lesz tiszta, hanem a gyerekem alkot máshova. Nem...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: ) és ezért úgy gondoltuk, hogy kipróbálunk valami olcsóbbat. De ahogy megszületik Hugi, már váltunk is vissza. :wink:

tabati!

Őszintén szólva, nem veszem az adást. :oops: :oops: :oops: Most vagy lemaradtam valamiről vagy korán van még hajnal fél tizenkettőkor, de aranyérről beszélünk...? :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

007!

:lol: Igen! :evil:

Kép
Kép
tabati

Tabati:Nekem a hemorid piszkosul csípett!
Nóci születése után jött ki az aranyerem, és azt hittem, megőrülök, annyira marta.
Ami nekem bevállt: Mastu S. Gyors, és nem mar, de sajna fogalmam sincs, hogy lehet-e terhesség alatt.

007: azt mondta, ez az általános (épp úgy, minthogy ált. a 2. baba nagyobb, mint az első).

Kép
Kép]
hendegabi

(Akkor ezek szerint még vannak használható agysejtjeim. : :shock: :shock: :shock: :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Ha megbízol benne annyira, akkor hívd fel a nőgyógyászodat és tőle kérdezd meg. Amúgy se árt, ha mindenről tud. :wink:
Illetve sok rost, gyümölcs, zöldség és folyadék. De ezt úgy is tudod. :wink:

Ezt is elfelejtettem írni nektek. :oops: :oops: :oops: :? :? :?
A múltkori, terhesség alatti táplálkozásról szóló előadáson mondták, hogy nagyon jó a korpa, de becsapós. Ugyanis még a bélben is szívja magába a vizet, úgyhogy ha valaki korpát eszik, akkor annak még több folyadékot kell bevinni a szervezetébe.
(Nyári kismamáknak alapból napi 3,5 liter körüli fogyasztást javasolnak)

És még egy sztori tegnapról.
A kismamatornán mondta a nőci, hogy az egyik rokona óvónő és most marhára izgulnak egy kislány miatt, aki szeptemberben megy majd elsőbe. Ugyanis az alatt a 3 év(!) alatt, amióta oviba jár egyszer sem szólalt meg. :shock: :shock: :shock: :shock: Nem beszélt egy árva kukkot sem a gyerekekkel, sem az óvónénikkel, de ahogy megjön az anyja már megy a duma. :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: Állítólag vitték már mindenhová, hogy mi lehet a baja, de sehol semmit nem találtak, szóval úgy néz ki, hogy "csak" anyás. Amúgy jól elvan, játszik, beilleszkedett meg minden, csak épp nem beszél.
Azért ez már milyen durva... :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.17 10:51-kor.

Kép
Kép
200907?

Kerestem, de nem írják, hogy lehet-e, csak ennyit:
"Terhesség, szoptatás
Amennyiben terhes vagy szoptat, keresse fel kezelőorvosát, aki egyedileg fogja elbírálni a készítmény alkalmazhatóságát."

Kép
Kép]
hendegabi

007: fura eset. Néha nem bánnám, ha az én lányom is befogná egy percre. (néha még álmában is beszél).

Szerdán bebuszoztunk ovi után Sárvárra, 1 óra múlva meg jött vissza a másik busz. Kb. 5 percig álltunk a váróban a visszajövő buszra várva, azalatt 2 nőnek elmesélte az egész családfánkat, merre jártunk aznap, stb...

Kedvencem, amikor vadidegeneknek mondja: lesz ám kistesóm, csak még az anya hasában van. De van egy másik tesóm, a Vivi, aki Sárváron lakik, mert neki külön anyukája van, de az apukája az ugyanaz, mint az enyém.... :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi!

Köszi a tanácsot. Régebben a doki érdekes módon lioton gélt írt fel (még a tájékoztatójában sem szerepelt az aranyér, csak a lábon lévő visszér), mindegy, használt, bár akkor is alig volt és nem fájt, viszont az meg égetett. Gondolom azt sem lehet.

007!

Sebészeten a doki írta fel a krémet, amiben nem bízom, pedig szimpi volt az orvos, várandósságról is beszéltünk, szóval annak tudatában adta, de mégsem tudom rávenni magam... Nődokit ilyenekkel nem hívom, tényleg nem nagy ügy, csak gondoltam hátha valakinek van olyan ami bevált...

Kép
Kép
tabati

Gyógyszertári popsikenőcsünk nekünk is volt, de azzal az volt a bajom, hogy kissé nehezen lehet kinyerni abból a hülye, ósdi alu tubusból. (Kenni is nehezebb picikét, mint mondjuk a Sudocrem-et, de tulajdonképpen jó. A Sudocrem is az a kategória, amire azt szoktam mondani, hogy lehet, hogy többe kerül, de nem bizos, hogy drágább. Elég sokáig kitart, könnyen kenhető, kevés kell belőle. Reklám vége :wink: )
A DM-es krémet alig bírom elkenni a bőrén. :?: :x

Tényleg jó lehet, amikor levezeti a családfátokat a buszmegállóban, vadidegeneknek.... :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az addig okés, hogy a doki úgy adta a krémet, hogy tudta, hogy terhes vagy, de a nődokid végzi a terhes gondozásodat és kihez fordulj a kételyeiddel, problémáiddal, ha nem hozzá. Az ő kutya kötelessége, hogy vigyázzon rád (a maga módján), segítsen neked és ha egy nap már huszonhetedszer hívod fel szülés előtt egy héttel, hogy mostmicsináljakezésezvan, akkor is a rendelkezésedre álljon.
Aranyérre egyébként még borogatást szoktak ajánlani. A legegyszerűbben úgy kivitelezhető, hogy mirelit borsóra, babra, hasonlóra szépen rácsüccsensz. :wink:

Kép
Kép
200907?

Nekünk ilyen fehér tégelyes, nem tubusos szokott lenni a gyógyszertári popsikrém (asszem duplát szokott felírni dokinéni, és akkor adták olyanban). Tod, az a fehér műanyag vacak...
DM-es detto.

Aranyérnél: nekem pont a hidegtől szokott kijönni (pl: télen nem párnás székre ülök, érzem, hogy hideg a valagnak). Viszont ha nagyon ég, átmenetileg használ a hűtés.

Liotont :?: :?: :?: Nekem azt a bedurrant ínszalagomra írták!!!!

Meg tudom, hogy van valami fürdősó is hozzá, amit gyógynövényboltban lehet venni, csak nevét nem tom.
Vérzik is, vagy "csak" fáj?

Kép
Kép]
hendegabi

Tégelyes kiszerelésben mi fürdetőkenőccsel találkozzunk, popsikrémben nem. Arról is most tértünk át a piperére, de szintén visszajön, ha Hugi is kint lesz már. Szerintem ez a lehető legjobb, csak a gyógyszertárban nem szabad elfelejteni, hogy előre szólj, hogy ne tubososat, hanem tégelyeset adjanak. :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hendegabi!

Nem vészes tényleg, nem is akarok nyavajogni, se nem vérzik se nem fáj,érzem. Tegnap picit látszódott, de nem volt vészes, reggelre már vissza is húzódott, de azért a bizti kedvéért elmentem a dokihoz. Azért akarok hirtelen találni rá valamit, mert tuti pár nap alatt már nem is érezném ha valami normális krémmel egyszer-kétszer bekenném. Kb. egy éve ugyanez volt, azóta most találkoztam vele először újra, szóval tényleg nem vészes.

Bizony liotont mondott a doki anno, de el is múlt tőle. :)

007!

Nem fogadott dokim, akkor már inkább a szülésznőmet hívnám, de ahogy fent is írtam kicsi probléma, gondolom a ti tanácsaitok közül is megtalálom az igazit. Ha gáz lenne, bekenném azzal amit a sebész felírt. Lehet, hogy kicsit túlspirázva írtam le, bocsi nem volt szándékomban :oops: Csak azért lehet, mert ez a dolog nekem nem sűrűn fordul elő, eddig ez a második eset és a liotont most nem lehet.

Ja, amúgy anyósomnak meg nem szorulástól jön ki, hanem épp hasmenéstől. :shock: Ezt sem értem...

Kép
Kép
tabati

"gondolom a ti tanácsaitok közül is megtalálom az igazit."
Hát, nem semmi egy társaság vagyunk, az biztos. :roll: :roll: 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 22:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?