Először egy gyors "hiánypótlás" rólunk.
Húsvétkor Apaéknál voltunk odahaza. Nagyon jó idő volt, Nyuszi egyfolytában kint akart lenni, a rokonok majd' megzabálták. Összességében minden jól alakult, bár megállapítottam, hogy a nagyszülők időnként hajlamosak elfelejteni a nagy örömködésben, hogy olyan ééééééééééééédes ugyan az unoka, de nem játékszer.
Na, és akkor a reakciók.
sillia!
Dalma és
almacsutka Áfonya:
Cigány jóslás/áldás: egyszer nálam is bepróbálkozott egy nő. Egészen addig a pontig hagytam (nem jött a villamos

), amikor azt mondta, hogy ha van egy 200-asom (de jó lesz más is

) tegyem a kezembe és... Mondtam, hogy bocsi, nincsen. (Tényleg nem volt, csak egy 10.000-esem. A kétszázas bankót sem lobogtattam volna meg, nemhogy azt...!)
Ezen a ponton végre befutott a villamos és azóta se történt velem hál' Istennek semmi átkos.
"azt írja sikeresen csatoltam a képet és sehol sincs... ugye ti sem látjátok Áfonyát??"
Először azt hittem ez valami vicces rejtvényféleség.
Nálam is úgy volt, hogy amikor konkrétan megböktek az amnios tűvel, már nem volt rajta a hasamon az ultrahang fej. Szerintem ez csak a kismamák iránti "kíméletből" van, hogy ne rémüljenek meg (még jobban) a procedúrától. De te is tudod, hogy az egész alig vett némi időt igénybe, nemhogy 10 másodpercet!
"öööö ...mi ez?? denevér? "
Éljen a te szülőszobás látogatásod is!
Tena-t nem csak gyógyszertárakban, hanem gyógyászati segédeszköz boltokban is lehet kapni. És nem kell cikinek tartani, tudni fogják, hogy miért kéritek.
A Leventét nem mondanám tucat névnek, bár kétségtelen, hogy mostanában gyakrabban adják.
f.nikici!
Gáz, ami a tesóddal történt, de:
1. Inkább most, mint utána
2. Ezek szerint voltak itt már problémák...
A szülésznő fogadáa kórházanként eltérő. A SOTE I.-n szülhetsz:
-ügyeletesnél
-választott orvosodnál
-választott szülésznődnél illetve
-az utóbbi kettőnél egyszerre.
Állítólag a Klinikán jól együtt tudnak dolgozni a dokik a szülésznőkkel, nemigen van személyeskedés. Nyugodtan mondd el a dokidnak, hogy szeretnél szülésznőt fogadni. Ha javasol valakit, akkor keresd meg, ha nem mond konkrét nevet, akkor pedig marad a tapogatózás, leselkedés a Klinikán, a különböző fórumokok illetve az, hogy ellátogatsz a csütörtökönkénti előadásra, ahol megismerkedhesz egy-kettejükkel és eldöntheted szimpik-e. (Az egyik ilyen múltkori előadáson hangzott el a doki szájából, hogy egy komplikáció mentes szülésnél az orvosnak pont annyi a haszna, mint a fikusznak a sarokban.

A szülésznőké igazán a főszerep)
Én nem fogadok fel senkit, mert akikkel idáig találkoztam min kedvesek, aranyosak voltak, úgyhogy felőlem bárki jöhet. A dokimat viszont szeretném, ha ott lenne. (Bár ügyeletesnél sem félnék szülni, azért jobban örülnék, ha mégiscsak ő lenne ott

)
Köldökzsinór vért mi a Krionál tetetünk el 10 évre. A szűrővizsgálatokat viszont az ÁNTSZ-szel csináltatjuk, mert az ingyenes. És egészségpénztárra számoltatjuk majd el a cuccost.
A 30. héttől már érdemes elkezdeni a készülődést és azt javaslom, hogy mielőtt végleg eldöntitek, hogy kinél vetetitek le a köldökzsinórvért MINDENKÉPPEN töltsétek le előre a Netről a szerződésmintákat, mert abban -többek között az is- benne van, hogy milyen esetekben bukod a lóvét (vagy annak egy részét)!
Azért veled is jól elpingpongoznak, hogy mit fogadak el és mit nem.

Kinek, mi köze hozzá, hogy melyik lelet hol készült!?
Elszabták a bútort:

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha már kiadom a pénzem valamire akkor ELVÁROM, hogy csak használnom és élveznem kelljen, semmi más dolgom ne legyen vele! Rühellem az ittnemjóottkilóg, ezcsakakkorműkődikhaaztcsinálod jellegű problémákat.
Tudom, hogy nem a bolt tehet róla, hanem a gyártó volt a slendrián, de a boltnak sem érdeke egy ilyen partner. Ha azt mondom valakinek, hogy ne vásároljon a GipszJakabKft.-től, mert sz@rokat gyártanak valószínű, hogy belefut a termékeikbe, hiszen mit tudja ő, hogy az adott bolt kitől szerzi be az árut. De ha azt mondom, hogy ne vásároljon a JajDeÉdesEzABaba boltból, mert ilyen cuccokat lehet ott kapni, akkor alighanem elkerüli őket.
Azt nem tudom, hogy a SOTE-n be lehet-e tetetni fülbevalót, de már bennem is megfordult a kérdés, úgyhogy ha nem felejtem el, akkor rákérdezek. (Őszintén szólva, nem hiszem

)
Tornázni a Klinikára járok. Hagyományos "öregasszonyos" kismamatorna (

), TB által finanszírozva. (Kemény hétszázvalahány forintért

)
Annak idején mi is kiróbáltuk a légzésfigyelőt. Bár, mi nem ráfeküdtünk, hanem csak szimplán diszkréten erőt fejtettünk ki az érzeklő táblákra, majd elvettük róla a kezünket. Működött.
Akár van övterelőd, akár nincs, ahhoz marha nagy balesetnek kell történnie, hogy a kicsi megnyomodjon! Sokkal biztonságosabb helyen van, amint azt mi gondoljuk.

Egyrészt a hasfalunk is védi, másrészt a belső szerveink is, a méhről és a magzatvízről nem is beszélve! Az övterelő inkább magát a hasat (illetve a méhet) védi és nem utolsós sorban kényelmesebbé teszi az utazást.
tabati!
"Mi történt a pasival ilyen hirtelen? Azt hittem ilyen csak a filmekben van?"
Az élet a legnagyobb forgatókönyv író...
"És azt nem engedik meg, hogy otthon feküdj? Ha szigorúan betartod, akkor szerintem mindegy, hogy otthon vagy a kórházban nem?"
Az egy dolog, hogy a kismama sűrűn fogadkozva megígéri, hogy igen, jókislány lesz és pihenni fog, a másik dolog viszont a gyerek és a család, akik mellett ez kivitelezhetetlen. Akármennyit is segítenek, annyire nem tudják nyugalomra fogni az anyukát, mint a kórházban.
Papucsod lett végül?
Éljen, hogy sikerült egy szimpatikus szülésznőt fogadnod és tetszenek a körülmények!
A császártól ne parázz! Igazság szerint -mármint én így gondolom- ezek a kérdések túl van spirázva. Nem egy akkkkora és ollyyan veszélyes beavatkozás és a kellemetlenségek sem húúúúúúdemilyenek. A hüvelyi szülésnek is megvan a hátulütője és ennek is. A tej kérdést sem ez fogja eldönteni, de az sem fogja döntően befolyásolni a kapcsolatotokat, hogy azonnal a melledre teheted vagy sem.
Nem tagadom, hogy más szülésélményem lett volna, ha nem császároznak, de egyrészt a legfontosabb, hogy a baba egészséges legyen, másrészt pedig nem ettől lesz valaki jó vagy rossz szülő. A kellemetlenségeket, meg a fájdalmakat pedig el tudjuk viselni, elvégre mi már nagylányok vagyunk.

Állítólag már több millió éve túlélik a nők a szülést és képesek szép, egészséges gyerekeket nevelni. Mi miért lennénk mások?
Cukrod milyen lett?
niki72!
Én is azt mondom, amit a többiek: akármilyen nehéz is most a családod nélkül, inkább feküdj csak bent, nehogy baj legyen! Rania jó kezekben, mi meg innen vagyunk veled.
"Rania mindig alul van oltoztetve, amiota benn vagyok. Multkor (olyan 8-10 fok volt, felhos) kis ruhat adott ra, es zoknit... labacskai meztelenek voltak...finoman kerdeztem, miert? Hat, mert a kocsi mar be volt melegedve, mikor indultak, itt meg csak kiveszi a kocsibol, es behozza...na, de kerdeztem tole, akkor te miert nem vagy rovidnadragba"
kicsidodi!
TorokGyula hogy van?
A többi eredményeknek viszont hurrá, csak így tovább!
"Én úgy tudom, a SOTE igazi klinika! És nem rettenet ott sem a szülés, de ott úgy "kell" szülni, mint ezelőtt pár évvel! Nincs nagyon mászkálás, no kaja, no pia, semmi alteroskodás, és legtöbbször a hátadon kell feküdnöd, láb kengyelben, oszt nyomjonakismama."
Mondjuk én császáros voltam és egy darab fájdalmam nem volt, azért ez nem egészen így van.

Ami az orvosi dolgokat illeti, abban tényleg szigorúak -ami nem is meglepő, elvégre országos intézetről van szó-, de azért ott sem haptákban áll a kismama. Nekik is jobb, ha vajúdás közben sétálhat vagy azt csinál, ami neki könnyebbé teszi az állapotát. Inni lehet (sőt!), az evést viszont valóban nem kultiválják, de csak azért, hogy ha esetleg gyorsan altatni és császározni kell, akkor ne legyenek bonyoldalmak belőle. De szőlőcukrot és hasonlókat bátran lehet enni. Az alternatív módszereknek gátat szab némileg a helyhiány. Klassz KIS családias szülőszobák vannak, de valóban nem tehetsz meg bármit, amit szeretnél és döntően ágyban történik a szülés. De a szemléletük nem merev sem a dokik, sem a szülésznők részéről. Gátmasszázs, illóolaj, zene, akármi játszhat, ha előre megbeszéled, hogy neked milyen igényeid vannak (és nem borítod fel vele az osztály munkáját illetve nem zavarod a többi vajúdó kismamát. Magyarul a Feng Shui szerint azért ne akarad átrendezni a szobádat

)
A tavasz közeledtét lánykoromban az jelezte, hogy a pasik elkezdtek füttyögni és "szemezni" a pólómmal.

(Volt, hogy tetszett volt, hogy nem...

). Most már csak az éledő természetről veszem le a jeleket... (No comment...)
Fogfehérítés: igazság szerint az is rongálja a fogakat, csak nem sűrűn reklámozzák. Akár doki végzi (eljárása válogatja, de igazán tartós eredményt nem hoz egyik sem, időnként meg kell ismételni), akár fogkrémet használ az ember, a lényeg ugyanaz. A fog felszínét polírozzák finoman. Ettől fehérebb lesz ugyan valamennyire, de mikroszkopikus méretű karcokások keletkeznek, amelybe örömmel költöznek bele a bacik és idővel szépen lassan elromlanak a fogak. Persze, az idő előrehaladtával ez amúgy is bekövetkezik, de még ez is egy plusz rizikófaktor.
Chemotox mérsékelten kismamabarát. Egy újsággal semmiképpen nem veszi fel a versenyt...
Hozzánk egyszer egy denevér repült be a szobába (a rácsozott ablakon keresztül!) és szerencsétlen úgy megijedt, hogy totál összezavarodott. Egész egyszerűen nem találta a kiutat, viszont bokamagasságtól fejmagasságig egyszerre fordult elő minden régióban.

Laposkúszásban kellett kiterelgetni a konyhába, hogy ott repüljön ki csórikám.
(Azt tudtátok, hogy ha egy denevért a földre tesztek, akkor elpusztul? Ugyanis csak úgy tudja elkezdeni a repülést, hogy elengedi magát valahonnan. Helyből nem tud felszállni.

)
Csini vagy a képeken.

De mi ez a smink? Szokásos csakleszaladokaboltba vagy készültetek valahová?
" Így van szívem, de te legalább négy órát ülsz a gép előtt naponta !Én? Neeem iiiis!!!! "
"Szóval én egy ilyen túlsokatfórumozolennyebennye-beszélgetés kezdetén feltettem a kérdést, vajon igényt tart-e arra, hogy az előtejem állagát, székrekedést, szőrtelenítést, általános kismamis síránkozást érintő kérdéseket vele vitassam meg, elég gyors NEM! volt a válasz "
Közösséget úgy lehet bomlasztani, hogy valakinek a gyenge pontját kipécézed és tapló stílusban beszélsz róla. Ehhez két alany kell: aki berág és aki berágat. Ha valaki kulturáltan tudja kezelni az ilyen viselkedést, akkor ott nem lesz gond.
"A viták viszik előbbre az emberi kapcsolatokat, de a veszekedések teszik tönkre!"
Ezt nagyon szépen mondtad!
szisz89!
"Én amikor beteg voltam télen, akkor azt mondták, hogy nem szabad a strepsilst, meg a neocitrant."
Ezeket a terhesség első három hónapjában nem szokták általában javasolni, utána mehet. (Ezért nem árt, ha valamiról megkérded a dokidat, hogy szedheted-e pontosan megmondani, hogy mennyi idős terhes vagy).
ancsurti!
Továbbra is beszélj meg mindent Apával, és ha nem akar leesni neki a tantusz, akkor bátran vágd te a földhöz!

A lényeg, hogy a vita VITA maradjon és ne torkoljon személyeskedő veszekedésbe. Látod, most is segített.
Eredményeid mikor lesznek?
"Multkor valami utcanev nem ugrott be....es hogy hanyas troli jar arra....Sulyos!!!"
Igen, mostanában valóban nagy szükséged lesz ezekre az információkra...
"ma kaptunk egy etetoszeket,bar az meg igencsak korai...de hat ez van...addig rakok bele szobanovenyt"
Ha úgy érzed, hogy megnyugtat, akkor vegyetek légzésfigyelőt. Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi, akkor mindenki mást fog mondani. A kismamák is és a szakemberek is. A legjobb, ha nem hallgatsz senkire, csak a szívedre!
"Majusban nekiesek a lakasban talahato uvegablakoknak,es minden feluletnek...most meg csak rendben tartom"
Csak májusban van elég meleg a kalapácsok elővételéhez?

(Vagy nem erre gondoltál...?

)
hendegabi!
"házassági anyakönyvi kivonatunkat én is előkaptam hamarjában (közben előkerült a férjem 2 hete elveszettnek hitt útlevele). "
Látod? Már megérte topikolni!
Az őssejtes dilemmáidat én is osztom, de úgy vagyok vele, hogy egyfajta "életbiztosítás" a gyerekemnek. Marhára nem szeretnék élni vele és remélem, hogy "kidobott pénz" amit erre szánunk. De adott esetben enélkül csak nehezebbek lennének a dolgok, ha olyan betegségről lenne szó, amit kezelni lehetne vele.
Az eredményeidhez neked is gratula!

Nócival mi a helyzet?
"tedd be a dvd-t a számítógépbe, indítsd el, állítsd le a jó pillanatban II-vel, nyomd meg a Print Scrn gombot (funkcióbillentyűk mellett van), utána indítsd el a kellékekből a Paintot, és jobb egérgomb beszúrás menűpont, mentés (mindjárt mentsed JPegben, akkor könnyebben kicsinyíted a képméretezővel). "
Íme, a modern kor háziasszonya!
Együtt hányás:

(Egyébként tényleg mindig van benne sárgarépa...

)
Városi jány vagyok: a pulykakakas hogy végez önkielégítést???
kispiskóta!
Hová híztál te 8 kilót?

Teljesen okés vagy, statisztikára jó magaról tegyél.
(Ezt már akartam írni nektek, de mindig elfelejtettem.

A múltkori előadáson a következőképpen foglalták össze a mennyitlehethízni kérdést. A terhesség végén, szüléskor a következőkkel lehet számolni: gyerek 3 kiló, mellek 1 kiló, magzatvíz és méhlepény 1 illetve 1,5 kiló plusz még víztöbblet és nememlékszemmi de valami volt még, az is hasonló súllyal. Uszkve 8-10 kiló jött ki cakkundpakk, de AHÁNY KISMAMA ANNYI ESET, mint tudjuk.

)
csibe83!
Mostanában nem dobsz kimikortartjaamijét táblázatot.
boo!
Jól áll a kezedben a fényképezőgép!
"azt olvastam, hogy kint van a cickó az ablakban
Hú mondom de vagány "
Na, akkor már ketten voltunk...
Szőlőcukrot rühellem. Azt hiszem akkor próbáltam meg utoljára lenyelni egy darabot, amikor Balaton átúszáson voltunk. Nem vagyok egy finnya alkat, de nem ment.

(Viszont anélkül is sikerült leúsznom az 5,2 km-t 2 óra 47 perc alatt, á la mell. Úgyhogy egye a ló!

)
Húsvéti locsolás:

Anyatejes megtorlás kilátásba helyezését is elképzeltem. Mit mondjak...? Jól fogtok mutatni...
Részemről szintén átengedem a locsolva levés élményét másnak, de szerintem egy tűzoltó autós locsolás az buli lehet. Abban benne lennék.
"Itt volt sógor, és baszki lelocsolt egy bögre vízzel úgy ahogy voltam és azt mondta csak azért ennyit kapok, mert babás vagyok
Akkor ez most jó a vérnyomásomra??? "
Persze, hiszen felhúztad magad.

Ha a kávét nem bírod, akkor cappuccino vagy tea...?
Nem tudom, hogy a gyomorsavra, gyomorégésre melyik oldalon találtad a szódabikarbónát, de az az, amit marhára nem szoktak javasolni terhesség alatt!
Lábikragörcs: terhességem alatt még nem volt, azon kívűl is egy kezemen megtudom számolni hányszor. De mindig marhára fájt és kizárt, hogy én akkor ráálljak vagy megmozdítsam!!! Csak az használ, ha mint az állat elkezdem masszírozni jópár percig.
Tényleg nem szedted fel a Müzli-bogyókat múltkor?
"Szakavatatlanok az gondolhatnák, hogy baromira ráérünk, de nem, mindannyian rendkívül elfoglalt anyukajelöltek vagyunk, arról meg egyikünk sem tehet, hogy naponta akad úgy 18-20ezer karakternyi mondanivalónk"
Miről beszélsz...?
"Majd meglátod, hogy ezer félék vagyunk, mint a réten a virág, de így együtt alkotjuk a tökéletes fórum csapatot "
Ez nagyon lírai volt.
Apa nem tette még szóvá a sok gépezést (

), de azért elébe mentem a dolgoknak és mondtam neki, hogy nekem most ez a fórum a külvilág, társaság nélkül meghülyülnék.

(Lehet, hogy ti jobban ellennétek nélkülem, de így jártatok...

)
Távirányítós fényképezőgép?
lorca!
"Amennyi idő alatt a Sotén összerakták, Szabi már kint volt. Igy meg kapaszkodhattam, mert a lábam csúszkált. Az ágyat meg majdnem összecsuktam, mert a fejénél kapaszkodtam, pont a kallantyúba, csak azért nem olyan egyszerű azokat mozgatni. "
Bocs, de ezt elképzeltem és egy Woody Allen film-szerű jelenetet láttam magam előtt.
"A felettes én igenis át tudja írni a programot, ld önfeláldozás, anorexia, cölibátus stb."
...és nem is vezet a túléléshez...
szkarabeusz!
Kitartás a sulihoz, lassacskán vége lesz!
Hogy lehet egy ekkora fiúnak ÍGY elaludni a fotelban?
breki76!
Jók a képek. És azokba a kis combokba jókat lehetne ám harapni...
"Anyuék is pont ezt mondták, hogy a szemöldökük nagyon hasonlít..."
Anyám ELSŐ reakciója, amikor meglátta Manót a születése után: "Jaaaaajjj, tisztára olyan a körme, mint nagyapádnak volt"

Erre mit lehet mondani...?
Az általam mellékelt menünek és a táplálkozási szokásiamnak sajna(?) nem túl sok köze van egymáshoz, de amit nagyon tetszett azon az étlapon az a pótvacsora titulus volt.

Na, az mindig befigyel...
Pókokkal semmi bajom, de mindig leírtom őket, mert a hálóikat annál inkább rühellem. Nemcsak csúnya, de belenyúlni boáááááá....
(Viszont ha láttál még rondát: légyölő pókszázlábú. A régi lakásunkban volt, alighanem a pincéből szökdöstek felfelé. Külön technikát kellett kifejleszeni :
-a látvány okozta szívrohamközeli állapot kivédésére
-az elkapására, ugyanis kurv@ gyorsan fut.
Amúgy nem zavart sok vizet, de nélküle tágasabb volt a lakás, akármilyen ritkán fordult is elő. Képet direkt nem rakok fel, aki kíváncsi és szívrohamot akar kapni, úgyis megnézi...

)
agi125r!
Veled aztán jól kicsellóztak!

Jól értem, hogy 2 hét múlva kezedben a megújított jogsi?
Köszi az infót a Duna House-ról!
Jelentem nekünk is erősen visszafogott lett Manó alatt a szex (most is), de a 6 hetes feloldozást nem bírtuk ki: pár nappal előtte már újra eksön volt.
ikoka7!
Hát, ez a visszér nem hangzik tól jól!

Vigyázz a lábaidra nagyon!
A pólya nem feltétlenül lesz ám meleg!

Egyrészt azért nem "bundazsák" és tud szellőzni, másrész egyáltalán nem biztos, hogy nem 20 fok lesz, dacára minden naptárnak.
Azzal együtt az legyen, amit TI szeretnétek és a környezeteknek igenis tudomásul kell vennie, hogy nemcsak egy új baba jött a világra, de egy új család is született, visszavonhatatlanul megváltozik csomó minden és ebben az időszakban csak egymásra van szükségetek, meg azokra akiknek a segítségét TI kéritek és örömmel fogadjátok. Mindenki más üljön türelmesen otthon a "Szabad!" jelzésig. (Ebben megint az a legszebb, hogy alighanem ők is jártak hasonló cipőben, csak "elfelejtették"...

)
katy76!
Gyomrod milyen most? (Esetleg kérdezted a nődokidat, hogy mit csinálj?

)
Párod lábával csak óvatosan továbbra is!
IKEA összejött?
lola29!
Ti is álljatok ki
hármotokért, mert ez a pillanat csak egyszer jön el az életben és ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy: "jajjmitfoghozzászólniazakárki?".

Ha összevesztek emiatt valakivel, majd késbb kibékültök. Ott lesz rá egy egész élet. (Ha meg esetleg mégsem, akkor nem is biztos, hogy kár azért a kapcsolatért...)
Nem akarok hülyeséget mondani (

), de azt hiszem, hogy a második trimesztertől semmi akadálya nincs a gomba elleni kúpoknak. Ha lehet, akkor minnél hamarabb kikezelik, mert szülésnél azért nem hiányzik.
Ha esetleg a Canesten nem válna be, akkor borsavas-bóraxos kúpot írass magadnak, amit a gyógyszertárakban csinálnak.
Baba miatt nem kell aggódnod, amennyiben nem nyitott a méhszájad (mápedig nem az

), biztonságban van.
marietta1982!
Üdv itt!

Lehet, hogy egy kis segítség kellett, de a lényeg, hogy eddig minden rendben van és ügyesen bánsz a cukroddal is és odafigyelsz magatokra.
Nyugodtan mehetsz a 28. héten, teljesen jó.
A vasra mindenképpen kérdezz rá a dokidnál, de érdeklődhetsz a szülőszoba látogatás, kismamatorna és előadások felől is.
gabi1!
Nagyon ügyesen oldottad meg a problémát annak idején!

Tényleg az lenne az ideális, ha a párok rendszeresen tudnának csak kettejükre időt szentelni, de sajnos ma nem ez az általános...
telokin!
Te is tartoztál egy úttal az ördögnek.
Szoptatós teába érdemes belevágni, de csak ha már megvan a pici. Lehet, hogy annyi tejed lesz, hogy még adhatsz is le belőle (

), de az is lehet, hogy elkél egy kis segítség.
A Herbáriának van a Laktoherb illetve Herbalakt nevű készítménye (ugyanaz a kettő, csak másképp hívják), illetve a More Milk Plus nevezetű kapszula. Előbbiek párszáz forintba kerülnek, utóbbi pedig 5.000.-Ft krül van (60 darab).
De az is sokat segít, ha folyadékot iszol folyadékkal, illetve minnél többet kell szoptatni/fejni.
manokkka!
Üdv itt, mesélj egy kicsit magatokról!
moncsy.78!
Naggyon ügyes voltál a vetárval!

A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.16 19:34-kor.