A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi sok boldog névnapot :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tényleg Andrea nap van!

PANNDI BOILDOG NÉVNAPOT

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie! Hát így nem könnyű... Kitartás!!! :(
(Én is megyek, leszedem a ruhákat... :? Jó, hogy írod, mert elfelejtettem volna...)

KTimi! Nagyon jól levágták Ádi haját! :) Így is helyes!

Panndi! Boldog névnapot! :)
Amonával mi lehet??? Neki is boldog névnapot!!!

(Hát a köszöntéssel mostanában jól elmaradtam... :oops:)

Szeli alszik, aztán elmegyünk arra a jó kis játszótérre, ami a Mami lakása közelében van, Mami is jön! :) Mei tai-t viszem, nem babakocsizunk! ;)
(Anyukám is Andrea, de holnap tartjuk, mert akkor jönnek az unokatesók! :D)

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Csak gyors bekukk, aztán irány az olvasgatás. :? Feltéve, ha addig nem ébred fel a kisfőnök.
:wink:

Hú, Ádi nagyon csini lett az új frizurájával.

Viranka, az nagyon jó kis kocsi. A bordó nekem is bejönne. :wink: Mióta nem vezettél?

Regi, nagyon édesek a tesók. Jól összeszokott kis csapatnak néznek ki. Szeli tünemény, mint mindig.
Annyira nem rossz ám a helyzet, megértem én a kicsikémet, csak most éppen ugye front is jött, meg szerintem kínozza a foga is, így még rosszabb. Tegnap este is szinte már ő kérte a Viburcolt. Nem is sírt, amikor beadtam neki. Pedig arra szoktam várni, mert ugye amikor levegőt vesz, akkor gyorsan benyomom és már készen is van. Erre meg kezdi megkedvelni, vagy mi. :wink: :lol: Ma éjszaka csak négyszer ébredt. A negyedik alkalommal már nem szoptattam, igyekeztem rávenni, hogy inkább aludjon. Jól sikerült, 30 percet kaptam tőle. :wink: :? :P

Panndi, nagyon boldog névnapot kívánok én is.
Regi, édesanyádat is Isten éltesse!
dmaggie

De aranyosak vagytok, köszönöm szépen :)

Kozmetikust megjártam, hétfő este fodrász, aztán jöhet Fruzsi :)
Vendég

Panndi: akkor kedden hajrá Fruzsi!!!:-)

OFF:
Eladnám sony ericsson S500i Flower limitált szériás mobilomat....kintre vettünk..az itthon is megvan...felesleges lett.

akit érdekel írjon
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

huh bocsi..ez óriási lett!
Bocsi :oops: :oops: :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Pár új kép:-)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Péterke mennyivel pufibb volt :wink: de azért van köztük hasonlóság, bár nem a testalkatukban :wink: Áronra minden nagy :shock: Péterre meg minden kicsi volt :oops:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Andreáknak boldog névnapot!!!

Heni - milyen kis okosan figyeli Péterke a tesót :D
Na, képzeld, Rugó hogy kalimpált a 62-es ruhákban, mikor 49 cm-rel megszületett :lol:
Gábor rohant 56-osokat venni, de azok is nagyok voltak neki.

A súlya az rendben volt, de a hossza :roll:

Maggie - na, tegnap este nálunk is káosz volt, a rossz idő miatt nem tudtunk kimenni levegőzni este felé (minden nap kimegyünk). Nem tudta szegény, mi a baj...
Éjszaka- :?
Hátha jobb lesz majd.

Rugó alszik, Gábor füvet nyír, én angolozok. Délután megyünk beszerezni újabb növényeket :roll:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Helló, drága lányok!
Tegnap konferenciáztam, előtte meg szenvedtem a munkával, ezért tudok csak most jönni. Most sok ismerőssel-kollégával mentünk, nagyon vicces volt (hát jobb, mint szólóban tengeni-lengeni). Mondjuk csodabogarak minden ilyen rendezvényen vannak, tiszt dr. Ezésez Géza. ;-)

Remélem, senkit nem hagyok ki:
Ágica: de örülök, hogy Petrus szája begyógyult! Tényleg, a Dologél szájsebekre is jó? Remek, mert van itthon, én azt hittem, csak fogzásra mehet.
Anyósod: nem piskóta... kissé túljátssza a szerepét, nem?
18 hós: én csak a lázról tudok.

Regi: szuper jó kis csapat vagytok, és mind tényleg dunaújvárosiak is? Hm! Szeli kis gyönyörűség és nagyon ügyesen eszik!
Raffaelós recept jöhet! ;-) Meg persze kép is a sütidről, hadd csodáljuk meg!

Ágica, Vindo: egy 1,5 évesnek NEM KELL még nagyon beszélnie. Tudom, hogy Ti tudjátok :-) Amúgy alig vagy egyáltalán
nem beszélő gyerekeknél is a beszédértést nézik, mert ha az megy, a hallás rendben van, akkor csak nincs kedve beszélni a kicsinek. Üzenem az anyósoknak. :-)

Hörcsög: tudod, megy a sok-sok ++++++++++++++++++++

Miléna: Gondolok ma Rád (doki!!!).
Nagyon együttérzek veled, és sajnálom, hogy ennyire megszenvedsz anyóssal. Az embereket nem lehet csak úgy megszüntetni az életünkből, de szerintem most tényleg legyél nagyon határozott: momentán hagyjon Titeket békén. Én megbeszélni se beszélnék meg most vele, majd ha alkalmasabb lesz Neked a dolog. Ne jöjjön és pont.

Móni: remélem, Cicus már jobbkedvű! Anyóssal csak így tovább! :-)))

Kaqk: annyira tüneményesek vagytok, imádom a közös képet rólatok!

Mesi, szerintem szuperül csinálod, megható volt olvasni, ahogy Zsozsi nézőpontjából írtad le a dolgot. Szóval ezt ennél jobban szerintem nem lehet kezelni. Nálunk húgom volt ilyen "akkor a csaphoz visszük" típus, én állítólag sosem hisztiztem, nem jött fogam -- tudjátok, végül is egy elemes, felhúzható baba voltam ;-))))) (Vagy ha valaki sci-fi-rajongó: cylon vagyok, nincs mese. ;-))
Ádinak volt ilyen hisztis hete pár, valami rettenetes volt, az egész nap szinte hisztiből állt. Na majd 2-3 éves kora között biztos lesz még részünk ilyesmiben.

Heni: mesésen szépek a képek, köszi! És ahogy a kórházban a szülés után vagytok, apa keze a válladon, rajtad Áron... csodás! A szopihoz további sok sikert kívánok!

Anikó: eh, micsoda szép kisfiúcska!

Sense: no végre jöttél! Hiányoltunk nagyon! Boti és Lotti valami tündéri, és tényleg 2 tojás (2 Lotti :lol: ) Ez az ágymegoldás tök jó, szerintem majd-majd nálunk is ez lesz. Ádi még a rácsosban van, de szerintem már kinőtte, csak rettentő forgolódós.

Panndi: szépséges Zsófi! Téged pedig Isten éltessen! Meggyógyultál teljesen?

Kispocc: jaj, de jó, megvagy, jöttél! Látom, mindjárt itt van Bulcsúbaba is! Vigyázz magadra nagyon! És fotókat kérünk, már rég láttunk Titeket!

Viranka: de örülök, hogy apukád jobban van!
A dögös kocsihoz gratulálok, majd egy benne feszítős képet csináltass apátokkal (mármint Te feszíts benne! :-)), pls!
Milyen jó, hogy Báló belefér Míra babakocsijába!
:lol: :lol: Nagyon cukkerek. Nekem is az alsó kép tetszik a kis szöszi fiúról!

Vindo: tök ügyes voltál a pályán, én tuti még a radarról is lementem volna.
Rugóért továbbra is odavagyok! 8)

Maggie: én hősöm! Megértelek, az élet a kosokkal roppant nehéz tud lenni (húgom az). Amiatt viszont aggódom, hogy semmi időd magadra és a dolgaidra. Persze, mit lehetne tenni? Mondjuk kihajítani a vasalnivalót az ablakon át az udvarra? :-)))) És akkor lehetne azt játszani, hogy aki fel akar öltözni, keresse meg a magáét és vasalja ki? Csak 1 ötlet volt ;-)))))

Nahát lányok, nem fogjátok elhinni, teljesen le vagyok hangolva, mert a jobb mellem -- úgy tűnik -- be van gyulladva vagy vmi hasonló (lázam, hőemelkedésem nincs), fájdogál. Épp igyekszem felhajtani egy szoptatási tanácsadót, de hát kisgyerekesek ők is és hétvége van. A jobb mellemből már több mint fél éve nem szoptatok, csak a balból, mert Ádi nem volt hajlandó szopizni belőle, vagy egy hétig erőltettem anno. Most már bánom, tovább kellett volna próbálkoznom. Így ugyanis a bal termel, és valamilyen módon a jobb is üzemel, de azt ugye nem használjuk. Már napok óta fájt, de csomót nem érzek benne továbbra sem. Szopni Ádi nem hajlandó belőle, mert nem is jön semmi szinte. Bár tegnap próbáltam fejni belőle (azt olvastam, hogy a közhiedelemmel ellentétben tej még hónapokkal a szoptatás TELJES abbahagyása után is lehet a cicikben), és jött is, de valami sárgás (a kolosztrumra emlékeztető) tejféle, nem is akarnám, hogy Ádi azt igya. A bal mellemből rendes fehér tej jön.
Úgyhogy most aggódom, mert sok mindent találtam szoptatási oldalakon, könyvekben, de ilyet még nem.
Van még valaki, aki egyetlenegy mellből szoptatott tartósan és volt problémája a másikkal?
Ötletek?

Kép
Kép
irina

Közben látom, Heni jött újabb képekkel: hah, de irigykedem! Nagyon szépséges ez a két fiú!

K. Timi: szuper lett Ádámod haja, igazi szívtipró. Én holnapra tervezek egy nyírást, rémes lesz, és alighanem a végeredmény is. De a fodrász még kevésbé játszik.

Panndi: EZ MÁR NAGYON IZGALMAS!!! HAJRÁ KEDDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Kép
Kép
irina

Panndi!
boldog névnapot :) Fruzsi ha ma jönne szép napon születne :wink:

KépKép
viranka

Irina, pár hónapja mi is egy mellből nyomulunk. Az egyikben tulajdonképpen már nincs tej, de ha nem "cupizik" belőle, akkor két nap után fáj.
Ezért akkor szoktam bevetni ezt az oldalt, mikor éjszaka van, és csak megriad Rugó, hozzám akar bújni, de nem szomjas-éhes.
Így azért minden 24 órában rácuppan egyszer minimum.

Egy alkalommal leálltam ezzel az oldallal, és két nap után fájt. Akkor alakítottam ki ezt a hajnali metódust.

Ja, és estére elég furcsán nézek ki, mert a másikban meg van bőven :roll:
Szerintem csak nem árthat neki, akár mi is van benne :roll:

Szóval velünk ez a helyzet, de nem tudom, segített-e, hogy leírtam.

Kép
vindolanda

Vindo: nagyon is sokat segítettél, köszönöm! Hülye voltam, hogy eddig halasztgattam a dolgot, de eddig nem fájt a jobb mellem (a sok hónap alatt), csak néha belenyilallt, de mivel ezt anno full üzemben lévén is csinálta, nem gondoltam, hogy a tej okozza. Megpróbálom Ádit rátenni majd megint (de este is 3-4 cuppantásnál több nem volt). Csak az is nehezíti, hogy Ádi már csak 2-szer szopizik (reggel-este), éjjel nem. Mondjuk épp azt gondoltam, hogy leállunk a szopival, de ha a rendbejövetelhez az kell, hogy többször tegyem rá, hát meglesz. Csak félek, hogy harapdálás lesz a vége a történetnek (a jobb mell esetében), tej híján... majd beszámolok a próbálkozásaimról. Még 1x köszi!

Kép
Kép
irina

Köszönöm a további köszöntéseket :)

Derékfájás nem szűnik, már a hátam is fáj :?
Vendég

Panndi: lehet még ma szülsz??!!! Hajrá!!!!!! Tudom a fodrászhoz még el akartál jutni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi!
SZÜÜÜÜÜLLLLLLLLJ MMMMMMÁÁÁÁÁÁÁÁÁRR :)

este vszínű ír Nyekrit :lol: írtam neki smst :)

KépKép
viranka

Heni! De aranyos Péterke, ahogy betolja a cumit Öcsinek! :lol:

Irina! Egyikőnk halásztelki! :)
Az a raffellos süti nem lett lefotózva, pedig Anyu egész húsvétkor a kajákat fényképezte... :shock: :lol: Receptet igyekszem begépelni! :)

Most akkor Nyerkit szült már???????????????? Tudja valaki???
Na, Vera, látom, Te mozgósítottad magad ez ügyben! ;) Nagyon kivi vagyok, mi van velük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panndi! :( Jaj, remélem, helyrejön a derekad és a hátad!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Mai fürcsi:

Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Nem szülök :) Meleg zuhany, minden elmúlt :wink:
Vendég

Heni: édes kis tünemény és a bátyusa is! Szívmelengető nézni őket! :-)

Panndi: hát ha a zuhanyteszt negatív... de azért sose tudni! :D

Kép
Kép
irina

Vindo: hát sajna Ádi minden forszírozás és trükk ellenére rá sem néz a jobb mellemre, nemhogy szopna belőle. :shock: A szopt. tanácsadót nem értem el, majd holnap próbálom. Így viszont leállunk a szopival, mert nem akarok mellgyulladással küszködni. Egyébként már csak mutiba szopizott Ádó kb. fél perceket reggel-este, kaja szempontjából semmi jelentősége nincs. Egyelőre a reggeli szopit hagynám el.
Hát majd meglátjuk.

Puszi mindenkinek.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszi a hiányolást.
Igen megszültem :D
Hétfőn a nyuszi 13,30-kor meghozta Roland babát.2290 grammal és 52 centivel.

Egyenlőre még totál káosz minden.Az eddigi menetrendek rendre borulnak.
Marci egyenlőre nagyon pozitvan áll öcsihez.Érdeklődik, figyeli.Megnézi, hogy alszik.

Kicsi még mindig balhézik.Azért majd igyekszem jönni.
Kép Rolcsi

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Irina, sajnálom :(
Az üreskéből Rugó is csak éjjel nyomul :roll:
Remélem, holnap eléred a tanácsadót, aztán valahogy megoldódik az ügy.
Majd írd le, mi történt :!:

Panndi - zuhanyteszt. Egek, milyen előre jársz már!

Nyerkit hogy van akkor????

Miléna - ugye ma kellett gondolni Rád?

Jó éjt mindenkinek, V.

Kép
vindolanda

Nyerkit!
Roland baba gyönyörűűűűűűű :D
És Rugónak is volt Bebessi sapkája, egy csomó ideig hordta, olyan kis stabilan állt a fején. Volt hozzá egy jó kis Bebessi rugdalózó is :wink:

Sok boldogságot Nektek!!!

Kép
vindolanda

Sziasztok!!

Olyan jooooo itthon lenni!!! :D
(Sajna, lehet, megint rovidtavu lesz, mert icipici barnasat verezgettem megint, de nem megyek ezert vissza- varok...)

Hat, meg nem olvastam vissza, csak nagyon nagyjabol, a kepeket viszont megcsodaltam! Frizirozott fiuk csucsak!

Vindo, nem tudom, megfelelnek-e naszasszonynak? Megegyezhetnenk....lestoppolnam Rugot, de komolyan... :roll: :lol:

Regi, Ranianak egyelore ugyebar csak feltestverei vannak de egyenesen imadja oket!! :D

Heni, tenyleg pufokabb volt Peterke, de azert hasonlitanak..Aron baba kicsit talan jobban hasonlit Rad, Peterke tiszta apja.. :D Gyonyoruek a fotok!

Tej temara emlekszem csak: En 1 eves koratol tejet adok Ranianak, itt az a hivatalos allaspont, hogy a babaknak csakis teljes zsirtartalmu tejet szabad adni, keves zsirtartalmuval nem jut eleg a szervezetukbe.
Szoktam venni neha a Jersey-bol szrmazo tejet (hires a teheneirol) az rettentoen suru, nagyon-nagyon zsiros, szuper minosegu tej, de nagyon draga, Rania eleg sok tejet iszik (minden lefekves elott, tehat 3-szor) ezert azt csak neha kap.. :)

Na, visszaolvasok rendesen...
Vendég

Nyerkit!!!! Szivbol gratulalok, sok-sok boldogsagot Rolcsi babahoz!!!
Vendég

Heni, a fürdetős képek szuperek!
Tényleg mások a vonásai Áronnak! De jóképű legény lesz ő is, az biztos.

Niki, csak hogy végre megkerültél. Azért csak óvatosan :!:
Köszönjük az ajánlkozást... Hízelgő, hogy Rugónak ennyi kérője van :lol:
Lilláé az elsőbbség, de ha nem alakul ki komoly kapcsolatuk, akkor nem befolyásolom a párválasztását a jövőben :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

Az állandóan nyűgös Bercó végre elaludt. A fogakkal mindig is szenvedett. Biztosan megint több is jön egyszerre. Mi meg du-n átugrottunk Szoboszlóra, ott játszott Dávid. Bercó az odafelé vezető utat szinte végig bömbölte, aztán amikor apa "leordította' a fejét, abbahagyta. Visszafelé már rövid idő után abbahagyta a nyüszit, majd elaludt kissé.

Henikém! Ilyen gyönyörű gyerkeket!!!!
Péterke milyen gondoskodó. Látom jó hasznát veszitek. :lol:

Irina, ez nem hangzik jól. Biztosan érezni sem a legkellemesebb. Sajnos én nem tudok mit tanácsolni. :cry: Emese volt a profi ezekben a dolgokban. Ő aztán rendesen megjárta a hadak útját.
Mondjuk tényleg nem nagyon jut magamra időm, de előbb v. utóbb muszáj lesz, ha máskor nem, akkor éjszaka (két szopi között) is tanulnom. Csak annyira fáradt vagyok, meg ki is jöttem a gyakorlatból. :oops: :oops:

Nyerkit! Szívből gratulálok! Igazán szépségesre sikeredett Roland baba. Úgy látom nem szakad meg a sor. Itt tényleg csak gyönyörű babák, manók vannak. :lol:

Panndi! Akkor a nagy renoválás után jöhet csak Fruzsi?? :wink: :lol: Nagyon izgi egyébként.

Vindo! Hogy sikerült a vásárlás?

Na, megyek én is elteszem magam. Bár még várok kicsit. A szomszédaink lagziban vannak és mondtam, ha az unokája már nagyon unja a banánt, hozhatják hozzánk aludni. Azt igérte, 11-ig szólnak, ha szükség lesz ránk.
dmaggie

Maggie, a kertészetekben csak egy tuját vettünk, de a Dm-ben meg az Aldiban elszórtunk egy adag pénzt: pelenka, mosószerek, kozmetikumok, puding, liszt stb.

És vagy egy kiló mazsola, mert Gábor kitalálta, hogy a füge után mazsolabort készít :idea:

De mit csinálunk ennyi borral? Nem is isszuk egyiken sem. Már van vagy 8-9 üveg, meg az ajándék piák (vagy 15 üveg). Mint az alkeszeknél...

A lagziról jut eszembe, nekünk majd szeptemberben kell menni egyre Miskolcra.

Szegény Bercó a fogakkal :? És szegény nem alvó-tanuló Maggie :?

Kép
vindolanda

Vindo, akkor sikeresnek mondható volt a vásárlás. :wink: :lol:
Borok: :lol: Majd jó lesz a násznépnek. :wink: :lol:
Egyelőre csak nem alvó vagyok, valahogy a tanulást mindig tologatom, pedig nem kellene. :oops:

Látom, lassan háreme lesz Rugónak. Na, akkor nekem is több képet kellene feltennem, mert minden lejány csak őt akarja majd?? :wink: :lol: :lol: Egyébként teljesen megértem. Engem is levesz a lábamról.
dmaggie

Sziasztok!

Mit olvasok :D

Nyerkit Nagyon gratulálok Rolcsihoz babához és
kívánok minden jót amit csak lehet!

Nagyon szép Rolcsi!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Na ezt jól meg írtam :oops:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Panndi Boldog Névnapot!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt :D !

Panndi, utólag nagyon boldog névnapot kívánok :D !

Emmácskának sok boldog névnapot kívánunk!!
Kép

Nyerkit, jaj, de jó hír :D !! Sok boldogságot, sok örömet kívánunk :D , Rolcsi baba gyönyörű :D :D !!! Nekünk is volt Bebessi sapink rugival :lol: ...

Vindo, a mazsolabor ötletét csak támogatni tudom :wink: :lol: , barátnőm apukája hozott Görögországból, éppen hogy nem vesztünk össze az utolsó kortyon :oops: ...én olyan finom bort még soha nem ittam :D .

Maggie, nem semmi vagy, még babysittelést is vállalsz :shock: :D !!

Heni, itt is lesz ám tesóimádat :lol: :lol: !! Ahogy Áronka a bátyót nézi :wink: :lol: ...Gyönyörűek!!

Regi, látom, a fürdés nálatok is buli, ha ott van Zsoltika :D . Panka új szavai közé tartozik az is: habos :lol: .

További szavak: autó, busz (ez már annyira nem új, de a vonat is busz neki :lol: ), traktor :lol: (vidék, no), hinta-palinta, kutya (tuta), Dorka...most nem jut több az eszembe 8) . Ja, és minden pak-pak-pak, ami a baromfiudvarban van hugoméknál: a múltkor érkeztek hozzájuk kecskék, azok is pak-pak-pak 8) ...

Szoptatás, Panka kb. egy hete csinálja, hogy kezdésnek nem fogadja el a bal mellemet :shock: . Szépen ráhúzza a pizsimet, hogy kéri a másikat 8) . Aztán előfordul, hogy ha végzett a jobbal, kéri, de már egy csomószor kimaradt...Nem tudom, miért nem "tetszik" neki, eddig nem volt vele baja :roll: ...Eddig nem tulajdonítottam neki akkora jelentőséget, hogy leírjam, csak Irina hozzászólásáról jutott eszembe...
dettyk

nyerkit: gratulálok, nagyon szép baba!

Köszi a köszöntéseket is, sajnos nem kaptam a névnapomra Fruzsi babát :)
Vendég

Nyerkit! hááááááááááááát majdnem titokban beelőztél 8)
Nagyon szép Roland baba:-) ő is milyen picurka:-)
Gratulálok!!!!!!

Vindo jól álltok ezekkel a borokkal!!! honnan van Gábornak ez a borászkódó vénája? mi borvidéken lakunk, muszáj bort gyártanunk minden éven, persze szőlőből, de mi sem isszuk. Az idén apu kivágta az egész szőlőt, mert igy hogy nem tudja eladni a bort és persze kezelni, meg permetezni kell, ami nem 2 ft, nem éri meg. Telepit helyette magántermőt, de azt is csak keveset.

Maggie a tanulást nem szabad tologatni :wink: egyébként én már nem tudnék tanulni :oops:

Panndi hát ez nekem is igy indult, nemsokára kibújik Fruzsi :wink:

Dettyk jaj már nagy is a tesóimádat, mindig szalad, ha meghallja a hangját, reggel meg megörül, ha átjön és látja tesó ma is itt van:-)

Irina remélem megoldódik a szopi ügy! én csodállak, hogy még mindig van energiád szoptatni, én alig vártam, hogy abba maradjon, engem fizikailag nagyon megterhelt már a végén. Most ilyesmit nem érzek, most inkább a fájdalom az amivel küzdök, de remélem hamar begyógyul.

Ktimi nem sajnáltad levágni Ádi szőke fürtjeit?

Regi nem szégyenős Zsoltika???

Csajok nem emlékeztek mennyit kell szopiznia egy újszülöttnek???

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Nyerkit! Gratulálok Roland baba érkezéséhez! :)

Emmának boldog névnapot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

NYERKIT: nahát, micsoda meglepetés!!! Szívből gratulálok Rolandhoz (micsoda szép név!), sok boldogságot, sok tejecskét!!!

Dettyk: nagyon is jó, hogy leírtad a féloldalas szopit, ezek szerint nem annyira ritka.

Heni: Nagyon ügyesek vagytok Áronnal a szopival! :-)

Nekem hullámzó volt a hozzáállásom a szopihoz, összességében nagyon szeret(t)em szoptatni Ádit, de azért fárasztó mindig figyelni, mit iszom (én pl. nagy kávés vagyok), 1 pohár bornál többet ugye nem lehetett, szopit kihagyni nem akartam, úgyhogy nagy kötöttség (volt), és igazából ez zavar(t).

Most még este adom Ádinak a cicit (a balt), aztán szépen leépítjük.
A jobb mellem most jobban van, de nem tökéletes. Fejni meg csak fájdalmasan tudtam, a nagy nyuszorgatást meg kimondottan nem ajánlják a szoptatási oldalakon.

Este próbálok még jönni, addig is szép vasárnapot!

Kép
Kép
irina

Nyerkit: Sokat gondoltunk ám rád!!!

Gratulálunk szerettel sok boldogságot egészséget és tejecskét kívánunk. Szép kis legény Roland!!:-)

köszi az Emma köszöntéseket!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo! Szerintem az alkeszeknél pont nincs sok pia... sőt, egyáltalán nincs, mert megisszák, mielőtt hazaérnének vele... :lol:
Nálunk is állnak sorban az ajándékba kapott díszüveges piák... :roll:

Heni! Egyáltalán nem szégyenlős Zsozsó, előttem is pucéran rohangál fürdés után. De gondolom, majd eljön annak is az ideje... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Készülődök a névnapozásra, most fogom bekeverni a fánkhoz a tészát! :D
Délelőtt meg elbabakocsiztunk Szelivel üdítőkért, meg friss kenyérért! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mamókák!

NYERKIT! Gratulálok szép Kisfiadhoz! Sok tejecskét, és jó egészséget Roland Babával!!!

Silka! Tegyél táblát ha erre jársz légyszi, kíváncsi vagyok én hányadik vagyok... :shock: Nagyon rohan az idő...

Panndi! Boldog névnapot!
és Kicsi Emmának is sok boldogságot névnapja alkalmából!

Kép

Heni! Tündériek a Fiaid! Jaj Istenem már nagyon várjuk mi is Natasát! :D Köszi a képeket, olyan jó nézni a Tesókat!
Örülök, hogy a szopi jól alakul!

Rólunk: Hát én 2hete szinte megállás nélkül takarítok, és küzdök a pókokkal, bogarakkal :lol: Egyszerűen képtelenség kertes házban olyan tisztaságot kialakítani, mint egy társasházban. No, majd csak hozzászokom... Persze Nolka egész nap kint van az "erkélyen" így hívja a drágám a teraszt. Olyasmi ez a ház mint Mesiéké, hatalmas terasza van, persze azt is állandóan söprögetni kell, fenyő és tujafák vannak körbe, azok meg minden szellőnél "szemtelnek". Azt hiszem bele kell lazulnom ebbe egy kicsit, mert még a végén megszülök :lol: Volt amikor estére szinte beájultam az ágyba...
Nolka hatalmasakat alszik szerencsére, így én is ki tudom általában pihenni magam.
A jógát sajnos abbahagytam, nem bírom innen megoldani a beutazgatást...
Alakítgatom Natasa szobáját, TÉNYLEG TESÓS ANYUKÁK! TI MINDENT OLYAN LELKIISMERETESEN KIFERTŐTLENÍTETTETEK (90fokon mosni-vasalni mindent) MINT AZ ELSŐ BABÁNÁL?

Ja! Eddig úgy néz ki Natasababa fejvégű fekvésben van (érzem is rendesen a bordáimon), vagyis erősen készülök a természetes szülésre.

Niki! Örülök, hogy jobban vagy. Te császárral fogsz megint szülni?

Képeket még nem nagyon tudtam csinálni :oops: mindig találok valami tennivalót itt a ház körül :lol: és kiesik
azért itt néhány:
Kép
Kép
Kép a nárcisz még megúszta, a tulipán már nem :lol:
Puszi Lányok! Mennem kell!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

[b]Nyekrit!
Gratulálun mi is Rolandhoz,minden jót kívánok Nektek :)[/b]

Emma !
boldog névnapot :)

Heni!
nagyon édesek :) Péter hogy rajong kistesóért :)
Míra az első időkben,40-50 ml-ket szopizott,Bálintot egyszer mérte a kórházban és 90ml benyomott :shock: :lol: nála már nem volt mérlegem :) viszont kb. 1,5-2 óránként szopizott az elején aztán egyik pillanatról a másikra átállt a 4órás kajálásokra :)

Irina!
sajna nekem ötletem sincs,szerencsére mind2 gyereknél szerencsésen elapadt a tejem :wink: viszont van olyan barátnőm akinek a fia nem volt hajlandó 8 hós korától szopizni és majd 1 évig még volt teje :shock: szegénykém ki volt teljesen mert nem akart elapadni Neki :?

Anitja!
de szép Nolka :) Bálintnálé már sokkal lazább voltam én speciel :)
erkély :) biztos nagyon élvezi Nolka :) jó is az :) tegnap mi is f8 után keveredtünk be a kertből :) ne takaríts már annyit :) inkább pihenj :)
jesszus Te is mindjárt szülsz :lol:

Regi!
jó ünneplést :)

Maggie!
igen tegyél Bercóról képet :) s Őérte is rajongani fogunk :) no meg a nagyfiadról is olyan helyes pasi :) most már teljesen meggyógyultatok?
jogsim kb. 12 éve van,de soha nem vezettem rendszeresen,volt képkerete is ,de már elveszett :) :oops: utoljára kb. 3 éve ki a strandra :)

:arrow: teregeti :)

KépKép
viranka

Köszönjük a gratulációkat!

Persze Rolcsi kicsi de azért nem 2290 grammos hanem 3290-es :wink: Látszik hogy tegnap hosszas küzdelem volt mire a kisebbik Kicsi elaludt. :D
Egyébként érdekes Marcit mennyire nem zavarja a Kicsi sírása.Még soha nem kelt fel rá. Még éjjel se riad meg rá, teljes nyugalomban szuszog.Remélem ez marad is így.

Heni! Én is gratulálok Áronhoz.Nagyon helyesek együtt a fiúk. Tényleg épp csak lemaradtunk mögötted.

Ó éppen a szopi a téma. Nálunk most teljesen változó 1,5 és 3 óra között inog Roli kapacitása. sajnos éjjel mindig álmosabb és belealszik a szopiba.Így nappal bírja tovább éjjel meg rengeteget kelek hozzá. lehet mert napközben Marci állandóan körülötte nyüzsög.Simogatja, dumál neki, fogdossa a kezét, igazgatja a ruháját. Szóval ébren tartja. :wink:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok

A névnapozáson túl. Emma babakocsit kapott és most fel alá tologatja Sári babát. :-) Ja meg orvosi táskát...hát apáját délelőtt fél óráig gyógyította, inekciót is adott, de csak óvatosan hogy ne fájjon.

Egyre többet beszél..mindent mond utánnunk..ami tetszik neki..egyszer utánnam is mondta hogy szeretlek! :-) :oops:

Maggie: zenebölcsibe jösztök vmikor? márha mindketten jobban vagytok?!

KépKép
kaqk
Debrecen

Gyors életjel!

Emmának boldog névnapot kívánunk!!!

Lányok, a mai nap úgy eltelt. Délelőtt ablakot pucoltam, függönyt mostam. Aztán ettünk, Rugó elaludt. Gábornak jött egy "ügyfele", elfoglalták a notebookot. Én takarítgattam tovább, majd angolon voltam. Mire hazajöttem hatkor már itthon minden elkészült egy jó kis szalonnasütéshez :P Az egyik szomszéd családot is áthívtuk, nagyon jól sikerült.
Három karaj kenyeret ettem és ananászbort ittam. Irina, két pohárral :wink:
Rugó jól érezte magát.

Na, de annyira füst-szagom van, megyek is fürdeni. hajat is kell mosnom :D Rugó már mindezen túl van.

Holnap megint megyek vezetni.

Most csak egy reakció.
Anitja, én az első gyereknél sem mostam semmit 90 fokon, sőt, volt amit csak 40-en mostam még a fehér közül is :oops: A sterilizálást később sem vittem túlzásba :roll: Raksz képet az erélyről meg az udvarról?
Biztos jó dolgotok van ott!

Holnap jövök bővebben.
Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Nagyon jó volt a buli, Szeli kacagott, rohangált, aztán sírt, mikor elmentek a vendégek... :)

Anitja! Ne is mondd... én is alig győzöm, állandóan hordjuk be a koszt az udvarról... :?
De mától van előszobánk (be is pakoltam gyorsan a kabátokat, cipőket)! Így talán jobb lesz a helyzet bent! :D
Hú! De jó lenne, ha most hüvelyi úton szülnél!!! :) Drukkolok! :) Akkor aztán mindkét verziót ismernéd!
Nolka nagyon helyes! :)
Majd mutathatnál képet a házról! :) Akár oda...

Holnap Ringató, nem biztos, hogy reggel lesz időm benézni.
Bár kijöttem még altatás után elmosogatni! Így azt már reggel nem kell. Még jó, hogy itt tudok úgy is, hogy Szeli alszik! Imádom a házat!!!!!!!!!!!!!!! :D

Jó éjt!

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Na, mi is beestünk a kertből. Délelőtt, pontosabban majdnem délben meg sétáltunk. Gergőnek kerestünk volna telefontokot, aztán a marha nagy Fórumban persze, hogy nem találtunk. A délutánt meg gyakorlatilag lent töltöttük. A szomszédok is füvesítenek a garázs előtt. A Kedves segített nekik, majd slambucot főztek, jól elbeszélgettünk, a gyerekek meg játszottak. Aztán meg rendbe vágtuk a kertet is. Már amennyire lehet, mert az okosok néhány éve tettek róla, hogy kipusztuljon egy csomó tuja például, meg a fűért is harcolunk rendesen.

Dettyk, naná. Igaz nem került rá sor. De a legkedvesebb szomszédainkról van szó, nagyon szeretem őket. Bercó is rajong értük, Julikát úgy hívja: Nana :roll: Egyébként kedden meg a keresztlányukra vigyázok majd megint. Amíg Vicuska megkozmetikázza a másik aranyos szomszédomat én leszek a babaszatyor.
Bercó meg válogat a szopi közben. Mindig mutogat, hogy éppen melyikből akar szopizni. :lol:

Anitja! Őrület, hogy már Te is itt tartasz. Lassan kezdhetünk érted is izgulni. Noel egyszerűen imádnivaló. A sterilizálást én aztán tényleg nem vittem túlzásba. Vessetek meg érte, de én nem mostam külön a ruhácskákat. Igazából nem is főztem ki semmit, irtó forró vízben mostam el mindent és csak ő használta a dolgait. Igaz Bercó nem nagyon cumizott. Se nyugicumival, se üvegből.

Viranka, értettem. :lol: Csak egyre kevesebbet fényképezek sajnos. Mondjuk igazad van, a másik kettő sem kutya ám. :wink: Keretes jogsi: :lol: :lol: Nem lesz semmi gond, nyugi.
Igen, meggyógyultunk végre, lassan Gergő sem köhög már. Mert ez volt a legújabb módi. A hírtelen jött melegben nem hallgatott anyájára, ez lett belőle.

Kaqk! Isten éltesse a tündérbogarat!!!! Zenebölcsit nem nagyon tudom, nem hiszem, hogy fussa rá. :oops: :oops: Inkább majd a galambokat kergetjük veletek. :lol: Ha minden jól megy, akkor szerdán lovagolni viszem Bercót. Momó már nagyon várja. :lol:
Doktornő Emma: :lol:

Vindo, jó lehetett. Ezek a gyengéim nekem is. A múltkoriban, amikor mi is szalonnát sütöttünk, Bercó csak úgy ette a zsíroskenyeret paradicsommal. Ma meg slambucot nyomatott. Előtte meg maradék, lefagyasztott szarvas pörit.
Rutinon csak ügyesen!!!! Bár, akinek olyan jól sikerült az első órája is.... :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?