A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Millye: A mellbimbó tetején nőnek kis hólyagocskák, mintha vízhólyagok lennének. Amikor eszik Marci, az nagyon tud ám fájni, szúró, égető fájdalom, de sajnos most is fáj például, pedig már vége a szopinak... :( A doktornő két hete nézte még, akkor nem volt szájpenésze Marcinak, Tesóm azóta egyszer belenézett a szájba, és látott valamit, azóta kezeljük az ő szájpenészét és az én cicimet is (telefonon ajánlotta a szereket a dokinő), már egy hete, de semmi változás. :( Sőt, mintha éppen újak nőnének... :( Doktornő holnap reggel lesz, megpróbálom bekönyörögni magunkat.

Még reagálok másra is, bocs, csak elrohannék még a patikába, ha van valami szuper ötlet.

KÖSZÖNÖM!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jó kis laptető, bocs... :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 08:42-kor.
Vendég

Julcsi-79: Akkor jól ráéreztem a szájpenészre... BRYONIA 9CH naponta 2x4 golyó. Kezeled a szájpenészt Boraxal? Ha igen akkor látszik még a szájpadlásán a pötty? Elmondták, hogy hogy kell a boraxal a szájpenészt kezelni?

Kép

Kép

Kép
millye

Köszi Millye, kezelem egyébként... Én nem látok semmit, de biztos ott van. :roll: Azt mondták, hogy szopi után, gézre rátenni és a száját kitörölni vele.. Másképp kell?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Látom nagy téma most a Tv... Oli már most is nézi a fiúkkal. :D
Szerintem egyáltalán nem nagy baj, ha a gyerekek tévéznek.
Persze nem egész nap azt kell bámulniuk 1 méterről, és nem a TV-nek kell nevelnie a gyerekeket, de 1-1 mese simán belefér nálam.

Hajhullás: egy kicsit nekem is hullani kezdett, bár én tuti nem vágatnám le. Mondjuk Oli néha úgy belekapaszkodik, mintha
soha többet nem akarná elengedni. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Julcsi-79: Először érdemes száraz gézlappal és utána a Boraxossal, de nem simogatni hanem egy picit erősebben dörzsölni. A melledre mit szedtél vagy kentél eddig?

Kép

Kép

Kép
millye

Babanyul: Én úgy tudom, hogy csecsemőknél nem kell befogni az orrot az orrszívó porszívónál csak a szájuk legyen csukva. Amikor már nagyobbak akkor kell befogni a másik orrlyukat. Amit mi használunk az mellszívós annál be kell fogni a másik orrlyukat.

Gerendai Zsuzsi: Húúú Zsuzsi ez valóban kevés! Nagyon szorítok, hogy Léna hízásnak induljon! +++++++++++++++ fel a fejjel! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Gabi én nem fogom be a másik orrlyukat mert akkor nem kap levegőt, még nem tud átváltani szájon át légzésbe.

Zsuzsi először is köszi hogy leírtad!!! Másodszor ne okold magad, nem tudhattad, szerintem jót akartál neki, nem direkt "éheztetted"!!! Ha megnyugtat ugyanezt csináltam Zétivel csak nem ilyen drasztikusan, hanem lassan de hosszú távon. Hidd el nem lesz gond, a baj időben fel lett ismerve és szépen meg fog mostmár hízni Léna baba, pár hét és lekörözöl mindenkit a tokaversenyen :lol: :lol: :lol: Lelkifurdit tedd félre mert a stresszhormont megissza Léna a tejjel, fel a fejjel és csak előre! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsuzsi: Üdv a klubban.... :(
Ne érezd magad rosszul, én is ugyanígy logikáztam ki a "miért nem eszik és de jól alszik" dolgot.
De, mint látod, van remény: 3 hét után hízásnak indultunk. Annyi a lényeg, hogy etesd minél gyakrabban. Ha felébred azonnal (én néha még alvás előtt is megetettem sutyiban - ártani nem árthat az a 10-20-30 mili, amiket még ilyenkor is be tud enni!) A tej meg lassan, de biztosan vissza fog jönni. (Nincs tejed lefagyasztva? - csak amíg akut a szitu?)
Minden jót!

ladmon

Sziasztok!

Zsuzsi!!!! Ez nem túl jó hír, de nyugtatásképp az én Andrisfiam ugyanezt tette velem :) Vagyis nem evett eleget, csak nem tünt fel, mert jól érezte magát, meg nagyokat alukált.....aztán miután nem hízott, hanem fogyott, kelett kiegészítés, mert hiába szopiztattam, közben mondhatnám elfogyott a tejem :( mi kecsketejeztünk a dokibácsink őrületére :) imádta a kis manóka, és hízásnak is indult, aztán mikor nagyobb lett simán áttértünk tehéntejre...tápszerekből sokat próbáltunk, minddel volt valami pocakbaj :(
Kitartás!!!Bizti ügyes lesz a csemetke, és nekiáll hammolni!!! :):)

Julcsi! Próbáld meg tényleg neomagnolos, vagy Hyperolos vízzel mosni, jó hígra scináld meg, tájékoztetón rajt van hogyan, és minden szopi előtt mosd le, vagy kamillás vízzel ! Ágival jártam én így, ő nyári volt babaként, befülledt a cicim, és minden szopi üvöltés volt, akkor mostam ilyen fertőtlenítőkkel, és hatott :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

zetibebi!!! ennél szebben le se lehetett volna írni Zyuzyinak az üzenetet! Szívemből szóltál!!!!! Szóval Zsuzsi csak nyugalom! Ilyen mindenkivel megesik!
Jaj! Még valaki írta valamikor, hogy szégyenli, hogy piros a babapopsi! Hát azon nincs mit szégyellni!!!! Nem anyuka hibája!!!!!!! függ attól, mit ettünk, mi van a kaksiban, kinek milyen a bőre, mennyi ideig van rajta a pelus (kakisan), milyen a pelus, és milyen a kenőcs....Vinci popója is szokott piros lenni, bekenem, aztán el is múlik! Multkor pl. nem is érztem, meg nem is halottam, hogy bekekilt, és már vagy 2 órája őrizhette a csomagot....tök rászáradt a popsijára, és tiszta piros volt, de nem fájt neki semmi, és köv. pelusozásnál nem is látzsott a pirosság :)

Nekem egy gondom van csak! éjjel mit csináltok, hogy ne ázzatok el tejjel????? mindig felkeltek fejni?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus: kecsketej??? :shock: :shock: Bocs, de ezen le vagyok döbbenve! Mennyi idős korától adtad neki?

Ladmon: tv-énk nem volt, de aztán a télen anyósomtól kaptunk egyet, mert mindenki azt mondja, hogy a nyelvtanulás szempontjából fontos, hogy sokat nézzem. De nagyon nehezen tudom rávenni magam. Sajnos nagyon untat.... :( Akkor szoktam csak nézni, ha a párom éjszaka ügyel, vagy találok valami érdekes dokumentumfilmet. Szóval Hanna itthon is fog vele találkozni, de remélem minél kevesebbet.

Julcsi: sajnálom, hogy ilyen problémád van. Nekem is tűszúrás jellegű fájdalom volt a mellbimbóba, amikor szoptattam és a tályog is hasonlóan fájt. Bár nekem hólyagjaim nem voltak, kiderült, hogy staphilococus fertőzés, amikor a műtét után labort csináltak. Azt pedig még időben lehet antibiotikummal kezelni, de sajnos nálam már késő volt. Szerintem kérd meg az orvost, hogy vegyenek kenetet. Akkor lehet biztosan megállapítani, hogy mi ez.

Panna
pandusika

És már mi is tudunk bokszolni... :D

Kép

Panna
pandusika

millye:az éjszaka jó volt. Bezzeg amig itt voltak a vendégek, volt hajnali cuppogás. Most semmi vagy én voltam annyira fáradt hogy nem keltem fel. Ebéd után én kis naív gondoltam ágyában
altatom - nem udvaron babakocsiban, mert dolgoztak hangosan a kertben, meg én is pihizni akartam - hát meg lett az eredménye, ölben szunya, kiságy újra ébren, aztán ölben egy óra szunya.
Remélem nem lesz lázas estére, és jót fog aludni.

babanyul: na akkor jó, lehet hogy megint én látom túl drasztikusan a dolgot, bár most nem is voltam annyira paraanyu....ha tovább csinálja akkor majd beszélek a dokinővel.

gerendai zsu: ne hibáztasd magad!!!!!!!!!!!!!! Minden rendben lesz és kicsi Lénával nem lesz gond!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

millye:az éjszaka jó volt. Bezzeg amig itt voltak a vendégek, volt hajnali cuppogás. Most semmi vagy én voltam annyira fáradt hogy nem keltem fel. Ebéd után én kis naív gondoltam ágyában
altatom - nem udvaron babakocsiban, mert dolgoztak hangosan a kertben, meg én is pihizni akartam - hát meg lett az eredménye, ölben szunya, kiságy újra ébren, aztán ölben egy óra szunya.
Remélem nem lesz lázas estére, és jót fog aludni.

babanyul: na akkor jó, lehet hogy megint én látom túl drasztikusan a dolgot, bár most nem is voltam annyira paraanyu....ha tovább csinálja akkor majd beszélek a dokinővel.

gerendai zsu: ne hibáztasd magad!!!!!!!!!!!!!! Minden rendben lesz és kicsi Lénával nem lesz gond!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Julcsi-79: Mellfertőtlenítésre én Solutio acidi borici-t használok. Csak ha neked nyílt seb vagy hámfelmaródás van rajta akkor lehet, hogy csíp... Egyébként azon gondolkodtam hogy ha nem sebes és nem hám sérült akkor kipróbálhatnád magadon a svédcseppet ecsetelésre. Nekünk nagyon sok mindenre bevált... ( az ismerőseim között volt egy fél éve kifekélyesedett lábú férfi és neki ez helyrehozta.. pedig ugye az nyílt seb és csíp is, de csak ez használt) ha gyulladt akkor kamillából és körömvirágból csinálj teát és azzal borogasd úgy, hogy a forrázott növényeket gézbe rakod és azt ráteszed a cicidre naponta négyszer... ügyelj arra, hogy ne legyen hideg a borogatás nehogy elapadjon a tejed. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Budabo: szorítok, hogy jól teljen az éjszaka! Küldöm a manót mert jó lenne ha a fiam felkelne fürdeni! De kérem vissza 10 órára :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: megbeszéltük...ugyis mi 22 körül kajcsizunk.

Ha Füge reggel 10 körül kapott oltást és még hál Isten nincs hőemelkedése akkor elképzelhető még hogy éjszakára lesz? Keljünk fel mérni???????????

Kép
budabo

Millye és mindenki, aki együttérzett: Nagyon köszönöm!!! :)
Bórecetet használok én is. Korábban kamilláztam, az időlegesen segített, de az sem tartósan. Köszi, holnap beszélek az orvossal és megyek tovább, ha kell. Csak kicsit elkeseredtem ma, mikor láttam, hogy újabbak jönnek... És Pandus kicsit megijesztett ezzel strepptococcussal... :shock: :( Nekem volt, de tudtommal kikezelték... :oops:
Andris ilyen álomszuszék??? :shock: :) És Ő is már minden éjszakát végigalszik?

Zsuzsi: Végtelenül sajnálom! Rengeteg kinlódás az altatással, és akkor most ez... :( Viszont minden rendben lesz, ebben biztos vagyok, csak etesd sokat!!!! Éjszaka azért nem kell felkelteni, ugye? És miért kell kórház? Infúzióra akarják kötni, vagy mit tennének vele bent?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bogi, Pandus, LKVerus: Nektek is nagyon köszi!
Bogi, örülök, hogy nincs láz, szerintem ha eddig nem, akkor ezután sem fog belázasodni...

Crocus: Szedek terhesvitamint, mégis. :( De látom, a hajhullás elég általános probléma.

Pandus: Ez a kislány meseszép!!!! Persze a püfölgetés is szuper :D , de én elakadtam az arcán, olyan gyönyörű! A szája tisztára a tied, még sok férfiszív fog összetörni miatta!

Találka: Jelentkezők még??? Helyszínajánlat? Vagy jó lesz az IKEA?

Olíviáról gyönyörű az a kép! :D Ki ez a szuper fotós? :wink:
kalandos, kalandos... Gondolkodunk még egy picit a 2. gyerkőcön, asszem... :D Humorérzék kell hozzá, az tuti... De az van Neked, Verus!

Kecsketej: Ezen én is meglepődtem... :shock: :shock: :shock:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi:köszi, remélem igazad lesz. Kíváncsi leszek a doki mit mond. Most már jó lenne ha helyre jönnél. :wink:

Kép
budabo

Bogi: én ráragasztottam Alex homlokára azt a láznézőt, ami az egyik baba-mama csomagban volt. Remélem Fügét és Alexet is elkerüli a láz! Ja és persze Olit is!

Julcsi: nem lehet, h herpesz? A hólyagocskák miatt gyanús nekem. Sajnálom, h ennyit szenvedsz vele!

Panna: milyen szép a kislányod!

Zsuzsi: eszedbe ne jusson vádolni magad! Ügyesek lesztek Léna babával és megindul a súlya felfelé!

Amy: Sudocrem-et nem próbáltad v. Neogranormont a piros popsira?

Megvolt du. az oltás. Kb. 5 perces sírás követte a szurikat :( , nekem sikerült nem sírni. Az én fiam 5050g és 61 cm (51-el született).
kreiszi

kreiszi: én mértem egész nap pár óránként és semmi. Még apa este méri aztán meglátjuk. Nálunk piszok nagy csúszás volt és rajtunk akarták behozni :evil: a súlyát mérték csak. Kérdeztem és arra sem válaszoltak, de ez persze csak akocsiban tűnt fel amikor már megnyugodtam :oops: Nagyon pocsék volt ez így, egy időpontra több babát is hívtak. :evil: Remélem nálatok sem lesz semmi és itt sem. Alex is szépen növögetr.

Kép
budabo

Én is azt az ajándékba kapott ragasztható lázmérőt használtam, reggelig rajta maradt:) :lol: :lol: még le is fényképeztem vele :D ari.!
Julcsi, nem mondom van gondod Neked is!, elejétől kezdve emlegetted ezeket a cici problémákat, csak megoldódik már végre! :shock:

Zsuzsi, olyan türelmes voltál tényleg az altatással is, biztos sikerül ezt is megoldani, de biztos kell egy kis idő,míg átáll a kicsi Léna! SZORÍTUNK!!! A kh dolog engem is érdekelne, ha nem gond!?

Lkverus, dehogy kelek, inkább tűrök, és úszok, már ha ilyen baleset adódik. Fel nem kelek, csak ha a gyerek miatt muszáj! Naponta cserebere hálóing.... :lol: :lol: na jó nincs mindennap ilyen storym.
Ez a kecsketej dolog, azt már lehet adni nekik olyan korán, tul.képpen mikor volt ez a kecsketej itatás??? :shock: És sztem sem vagy ducipofa! :lol:
Amy, részvétem a 7vége miatt, nem lehetett egy szanatórium.

A talira mi csak ketten megyünk a manóval, az én férjem biztos, h nem csatlakozik, ő nem olyan, mint én, nem közvetlen, tehát meg sem említem....! Elif, ha gondolod mehetünk majd együtt!!! Én vezetek szívesen! Már ha nem megy valamiért a férjedurad!

Igen, köszi Nektek, jól van Bocika, ma kaptuk meg az ismétlő Rotát, doki bácsi meg is hallgatta a mellkasát,hátát, nyoma sincs szerencsére semminek. Teljesen el voltak ájulva tőle, h mekkor, milyen jókedvű,mosolygós, nyugodt.....én meg csak olvadoztam, úgy kellett felmosni....na de ez biztos így van Nálatok is....anyák...... :lol: :lol: a súly, már meg sem lepődök: 6720 g. kevesebb hosszt mértek : 63 cm, itthon meg 65 cm volt, Na mindegy. A lényeg az egészség!

Jó éjszakát!

Kép
kaandi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 08:41-kor.
Vendég

Sziasztok !

Elnézést a zavarásért , van pár eladó dolgom ha valakit érdekne itt lehet megtekinteni. Eladó babaruhák 56- 62-68as méretekben, Kocsicipők, Ok baby fürdetőkarika,Brevi pelenkázótáska.Személyes átvétel Budapest Népstadion vagy Bach csomópontnál,vagy 1es villamos vonalán, esetleg postázás is megoldható.
Megtekinthető:
http://picasaweb.google.hu/vmmelinda/Elado#
érdeklődni priviben.

További szép örömteli napokat nektek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kreiszi, Julcsi: köszönöm! Hát tényleg úgy néz ki, hogy Hannácska a száját tőlem örökölte... legalább ebben hasonlít rám... :D Úgyis mindenki azt mondja, hogy első ránézésre tiszta apja. 8)

Julcsi: ne haragudj, nem akartalak megijeszteni! Nem streptococus, hanem staphilococus!!! Bár nekem valószínüleg mindkettő volt, mert ugye skarlátos is voltam pont akkor és azt a streptococcus baktérium okozza. Állítólag gyakran előfordul, hogy szoptatás alatt a mellbimbó ilyennel fertőződik és azért hogy súlyosabb legyen sok minden kell. Sajna nekem megvolt hozzá minden tényező, de legfőképp a skarlát... :( Egyébként meg van olyan antibio, amit lehet szedni szoptatás alatt is, én is ilyet kaptam. Szerintem nem lesz gond, de én azért javasolnám, hogy vetess le kenetet. Küldöm a sok-sok pozitív energiát!

Találka: mi elméletileg a május 21-ei héten megyünk haza, de még nem tudom, hogy mikor-hány napot leszünk Pesten és hányat Veszprémben a szüleimnél, ezért nem is tudok fix időpontot mondani. :( Pedig én is szeretnék nagyon a találkára eljutni. De ha minden igaz nyáron többször is megyünk majd haza, remélem valamikor összejön.

Panna
pandusika

Kreiszi: 61 cm? Milyen ügyesek vagytok! :) Mi még szerintem nem értük el a 60-at sem. 8)

Panna
pandusika

Sziasztok!

Tegnap délután Bencusnak maratoni hasfájása volt, szegénykémnek most nagyon fájt a pocakja, nem tudott kakilni! Először próbálgattam masszírozni, tornáztatni, semmi nem használt! Végső elkeseredésembe főztem neki gyenge kamilla teát, és miután megitta, akkorát rottyantott! Csak előbb eszembe juthatott volna a tea, akkor nem szenvedett volna olyan sokáig! :cry: Sejtem is mi okozhatta nála a bajt, Apa vasárnap este hozott nekem marcipángolyókat, amit én szépen el is pusztítottam, szerintem ez okozta nála a székrekedést! Mert amúgy Bencus minden nap 2-3szor is kakil!

Bogi, sandító szem nálunk is megvan születés óta! :)
Nagyon ügyes volt Füge az oltásnál! Valószínűleg én is megúsztam volna egy-két könnycseppel, ha Bencus nem zendít rá keservesen, de ezt már nem bírtam ki! :cry:
Ugye nem lázasodott be Füge? Nekünk se volt lázunk oltás után!

Julcsi, remélem hamar rendbe jöttök Marcival!

Zétibébi, ugyanúgy ahogy írták egy páran, én is jót nevetgéltem, ahogy olvastam a soraidat :) , de átérzem a helyzetet!
Oli is nagyon ügyi volt az oltáson! :D

Gerendai Zsu, ne okold magad! Meglátod minden rendbe jön! Nagyon szorítok Nektek! :)

Kecsketej? :shock:

Panna, nagyon aranyos Hanna! :lol:

Kreiszi, de jó, hogy kibírtad sírás nélkül az oltást! Mi 13-án megyünk a következőre, addig edzem magam, hogy ne törjön el a mécses nálam!

Kaandi, szép súlya van Botinak, igaz mi sem panaszkodhatunk a 6280g-mal! :wink:
zsu83

Nnna, mire a végére értem mindent elfelejtettem :oops:

Éjjeli tejfolyás: már akartam kérdezni...én durranok :oops: ha véletlen ööszejön a 6 óra alvás én ugyan fel nem kelek fejni! De mostanában újra nem fenyeget ez a veszély, ma is kétóráztunk, vagy még kevesebb :cry: álmos vagyooook!!! Tuti valami nagy dobása lesz Olivérnek, valami kell hogy legyen, olyankor szokott ennyit enni előtte...lhet hogy megtanul járni vagy beszélni, esetleg szobatiszta lesz :lol: :lol: :lol: ááálmok táncolnaka zééégen :lol:

Kecsketej: hú :D bátran bevállaltad! :D

Bébiétel: ezt is akartam már kérdezni, lassan lehet kezdeni, 3 hósan ha kevés lesz a tej én már fogok almázni meg krumplizni, persze módjával. Ki hogy tervezi?

Megyek, tippeljetek! Igen, éhes!!! :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csak gyors csevej! :P

Köszönöm szépen a fogam jól van..gyorsan kibujt szerencsére volt helye :cry: (egy fog minusz)
De igy se kellemes a fölszakadt innyel.

Mellbimbó:
-Én cickóm(bimbó) is néha szúr...és apró hámsérülést látok rajta a mi csíp egy kicsit..de csak akkor ha a Petra eszik.
Kicsit kidörzsölte a pinduri innye.ez azért is lehet ha rosszul rakod rá.És rossz szögből eszik így k idörzsölödik,megsérül a bőr(úgye a mellen elég vékony és érzékeny)
Persze figyelni kell a mellre..de nem egyböl a legrosszabbra.Bár én Ms Para muter vagyok minden szír szarral rohangálok a gyerekorvoshoz...
Gyerekorvos reakció:Ha rendesen tisztán tartóm a mellbimbot nem lehet baja...a fürdés mellet minden evés után meg kell mosni és semmi baja nem lehet.

Panna:
Mióta vagy Németországba?Nincs tévé???ááááá ki se birnám!Sorozat függő vagyok!Bár szerintem a gyerek nem attól lesz nagyon okos ,hogy néz vagy nem néz tv-t.De ez csak privi vélemény.Mindenki úgy él,és ugy neveli a gyermekét ahogy neki jó.
Zsu83:
De jó egyeseknek....futár hozza a kaját :P
Én mindennap fözök...néha már unom :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy, Abencze???? Merre jártok????

Panna
pandusika

Zsancy, látom te itt vagy!!! :D

Panna
pandusika

Sziasztok!!!!

Látom a kecsketej, igen meglepődést okozott! Hát nekünk a rokonságban volt akinek volt kecskéje(normálisan etetve, meg a kecske amúgy sem eszik meg olyat ami nem jó), így folyton jött az utánpótlás, amúgy meg miután többedik bénábbnál bénább tápszert próbáltuk, és nem jött be, mindegyiktől szorulása lett, így idős rokonok, és egy anyuka tanácsára próbáltuk meg a kecsketejet 4Xes higításban, aztán már 3Xosban, aztán felesben :)Bejött. Amúgy Andrisomnak derült ki 6 évesen hogy hosszabb béllel született, valszeg ezért volt minden táptól szorulása, a kecsketej hasonlít amúgy legjobban az anyatejre :)
Ja, 5 hónapos korától kapott kecsketejet, (nagyjábó)l, addig anyatej, és tápszerpróbák voltak 4 hós korától... vasat külön kelett szednünk, merthogy azt a kecsketej nem tartalmazza. Amúgy miután a dokibácsi is látta, hogy nincs gond, gyerek hízik, nem szorulásos tőle, megnyugodott, és támogatta a kecsketejezést :)
10-11 hónaposan tértünk át tehéntejre, meg kakaóra :)

Ágival nem volt gond tápszer téren, miután 3 hós korában epekőműtét után nem kelett a tejem neki, simán jó volt neki a tápszer, meg addigra már nem is volt meg a kecske :)

Vinci jó kajagép, egyenlőre tej is van, hízni nagyon hízik, de igényeinek nem elég, vagy csk szomjas, mert újjabban csak amíg dől a lé addig akar cicizni, aztán nyűgi van, és enne ő tovább, csak nem lkell ami jöne.....:) Hát majd túllesz rajta.

Teát én is adok, és csúnya vagyok, de barnacukorral, mert nem itta meg cuki nélkül, mint Andris, és Vinci csak melegen issza...szobahőmérsékleten nem kell neki...képzeljétek, még szerintem tök meleg volt a múltkor, nagyon ordított, és szó nélkül beszlopálta...olyan mint a lányom, az is forrón issza a teát....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jó reggelt!

Julcsi:sajnálom a cicidet,remélem hamar rendbe jön!

Zsuzsi:csak ismétlni tudom, amit a többiek írnak:ne hibáztasd magad,az a legrosszab amit tehetsz,és a baba is megérzi.Tudom nagyon nehéz,hisz én szoptatni sem tudok és nem saját hibából,de sokáig tartott feldolgozni így is.tehát fel a fejjel és minden rendben lesz,drukkolunk ezerrel!

oltás:nagyon jó mindenkinek,akik már túl vannak rajta.mi még előtte vagyunk,hiszen azt hiszem Bazsalikom a legfiatalabb-jól tudom?-a babák közül.előre félek,én is biztosan sírni fogok.de nekünk legalább nem kell elmenni a rendelőbe,mert a mi dokibácsink havonta kijár a babához,hogy ne kelljen beteg gyerekek közé menni a rendelőbe és mindezért 1000ft-ot kap.

azért van jelenteni valóm is,mert Bazsalikom már egyhuzamban a6.éjszakát alussza át:9-től reggel fél6-ig.Majd felébredt 8előtt valamivel és nagyban magyarázott az ágyacskájában,én kávéztam meg elintéztem a reggeli dolgokat,apa is elment dolgozni,mire benéztem hozzá,már alukált...

most megpróbálok pár képet felrakni ide,mert millye átméretezte nekem,volt olyan drága :) -ez lesz a premier,mert Bazsalikom még nem szerepelt itt-nézzétek el,ha elfoglalom a fél lapot!!!

szép napot mindenkinek,majd még jövök! Kép éjszakai túre után.....reggel

Kép
nilabali

és van még.......ja elírtam túré az nem igazán értelmes,tehát túra!!!!!! Kép ilyen ügyesek vagyunk már Kép mi is játszunk a nyekvünkkel Kép és a következő túra után...
tényleg bocsi,a sok helyért,de a premier az premier!!!!!!!!!!!

Kép
nilabali

Szegény Bencus! :( Pocakfájás az szörnyű...de legalább kiderült mitől!

Olivér nem lett lázas, nem is mértem, Zétit sse méricskéztem anno, olyan gyakran esznek hogy kiderül időben etetésnél, csak akkor mértem volna ha a tarkója meleg.

Nekem tetszik a kecsketejes dolog, lehet hogy n em merném de szükség törvényt bont :wink:

Hú, Z kibontott egy üveg vilmost amíg itt írtam :shock: ne kérdezzétek hol találta és hogy csinálta :shock: Humorérzék gyorsan gyere elő!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera, mi lehet hogy kipróbáljuk az almát, illetve a levét! :roll:
Vilmos???? :shock:

Zsancy, örülök, hogy kibújt a fogad, az ínyed is biztos hamarosan rendbe jön!

Nilabali, nagyon édes Bazsalikom! :lol:
Hogy vagy?
zsu83

zsu: nem lázasodott, aludtunk jól éjjel,reggeli és most 6.45 óra nyomja újra. Most a következő etetések között tuti nem lesz alvás, utána talán babakocsiban.Szóval akkor nem egydi ez a szem dolog. Csak azért fura hogy egyiket gyorsabban csukja mint amásikat, meg olyan is volt hogy a gyorsabb szemmel kettőt pislogott míg a másikkal egyet. Na majd azért figyelgetem.Gondolod a marcipán golyó okozta? Legközelebb a szélcsövet is megpróbálhatod, a pukikat is kihozza.

millye: manó odaért? Tőlünk alig lehetett 22-kor elzavarni

zetibaby: jó ha van humorérzéked!!!!!!! HOgy csinálod a krumplizást?

nilababa: nagyon édes Bazsalikom!

Kép
budabo

Jó reggelt!
na végre Bazsalikom is reflektorfénybe került!:) :lol: :lol: nagyon édi, jól látom, h apájára hasonlít?
Nálunk megint műsoron van a 15 percet bealszom nagyelőadás, tiszta idegroncs lettem, kb ugyaneddig tartott míg elaludt.... én ezt nem értem.....azt hiszem ma veszek tényleg valami hókuszpókot a gyógyszertárba. :cry:
Abencze nagyon nagyon régen jelentkezett be, nekem is pont ő jutott eszembe reggel! meg Nico,de ő talán nem volt annyira régen.

Kép
kaandi

kaadi:jól látod,Bazsalikom fénymásolata apjának,van egy 2hónapos képe amin teljesen egyformák.valakinek a kezébe adtam a múlt héten és megkérdezte,hogy hogyan csináltam fekete-fehér képet Baszalikomról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

millye:PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!nem telálok pixel beállítást a pogiban!nagyon béna vagyok,ha van időd segíts szegény fejemen!
Te aztán nagy tehetség vagy,nemcsak bosziság téren,de számgép zseni is lennél?vagy én vagyok ennyire analfabéta!

zsu:köszi kérdésed,sokkal jobban.a fájdalom elviselhetőre csökkent,tegnap a kontrolon a doki adott még egy kis haladékot,ha elmúlik teljesen fájdalom egy-két héten belül akkor megúsztam a műtétet,ha nem,akkor..........................le sem írom.a hasbalőtt hasam pedig szeptemberben lesz megplasztikázva-ne tudjátok meg,hogy hogyan néz ki,brrrrrrrr-idén nem kell strandra menni,az tuti biztos!

viszont beleférek a terhesség előtti gatyáimba,sőt majdnem elhagyom őket:58kg vagyok-a hipergyors fogyókúrát köszönhetem a szemét dokiknak.............

Bazsi még mindig alszik,megyek vasalok,mert tegnap itthon volt Apa ezért semmivel sem haladtam.
még jövök!

Kép
nilabali

kecsketejhez még annyit, hogy Andrisom nem lett allergás sem, és nem bántam meg...nem vastag gyerek,( de mitől is lenne, apja is egy csontkollekció),rengeteget eszik, nem válogatós, és úszóbajnok, meg focibajnok, meg imádja a sulit...szóval 7 éves korára egész nagyfiúvá nőtt....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Panna:
Nem jártunk semerre :wink:
Pénteken apa csak 5órát dolgozik...útána 7vége...igy ilyenkor nem irogatok,nem ülök a net elé.Inkább együtt vagyunk..programokat csinálunk :P
Tegnap meg elég sürü nap volt.Petrával nem volt semmi gondf..csak kicsit elcsúsztunk a napi rutinba.
Most épp játszó szőnyegezik és püföli a csacsit...kap egy maflást a csacsi a Petra meg jókat mosolyog rajta :lol:
2hónap múlva jön a gyerekgondozó...megakarja dumcsizni milyen pépet adjak a gyereknek 4hónaposan...
Meghallgatom azt majd eldöntöm.Doki szerint ameddig lehet csak szopizon...
Ti adtok 4hónaposan babapépet?Mert mindenhol azt olvasom 6hónapos kora előtt ne igazán...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Bogi, de jó, hogy Füge se lázasodott be! :lol:
Nekem is fura volt először ez a szem dolog, sőt néha még forgatni is szokta a szemeit, mielőtt mély álomba merül!
Azért gondolom, hogy a marcipán a ludas, mert nagyon tömény édesség! :roll: Szoktam enni csokit, cukrot is, persze módjával, de attól még nem volt ilyen baj szegénykémnek! :cry:
Azt hiszem tényleg beszerzem már a szélcsövet, jobb ha kéznél van!
Bencus 4-kor evett, és azóta megint alszik! Hát azt hiszem napközbe nálunk se lesz alvás, csak a babakocsiba talán! :roll:

Nilabali, örülök, hogy jobban vagy! A hasplasztika után biztos nagyon csini leszel, és csak egy rossz emlék marad ez az egész tortúra! Tényleg, a doki még azóta is a kórházba dolgozik, hogy téged így elintézett!? :twisted:
zsu83

Nilabali: Tátááám! Végre Bazsalikom is színre lépett!!
Hát ő sem az a "nyugodtan szundizok éjszaka" típus! Kissé feldúlt a környék.... :lol:
És nem kell aggódni, Eszterem, akik az idősebb babák közül való, szintén nem kapta még meg a két hós oltást! (a súlyproblémák miatt). Majd talán kb. 3 hónaposan csak beoltják...

lkverus
: tejben -vajban fürdeni jóóóó!! :D Én textilpelus, emlékszem Stelly írta egyszer, hogy ő fürdőlepedő... Felkelni fejni: KIZÁRVA!!
Én már hetek óta nem ázok el, mert automatikusan hanyatt fekve alszom. És a gond akkor van nálam, ha oldalra fordulok véletlen és nyomom a cicit.
Akkor egyelőre nem téma nálad a hasonfekvés, ugye?? :D

kaandi:
Dobd hasra!
(Már Botit, és aludni gondoltam...:) )

Zsu: szegény Bencus... Gyakran van még hasfájásotok?

Zsuzsi: Te meg azért értesíts, hogy mi van veletek, okés?

Na nálunk semmi, tovább harcolunk a megrendelt járókáért! Ááá, még csak egy hónapja rendeltük meg 2-3 napos szállítási határidővel!

ladmon

Nilabali: Könnyítésül felteszek egy képet amin látszik, hogy mit kellene látnod. A képen felül van, hogy fájl, szerkesztés, látvány, kép te a képre kattintasz és az átméretezést megkeresed és ott tudod a képet vagy pixelben vagy cm-ben átméretezni. Ha így sem menne szólj és megcsinálom neked képekkel illusztrálva. Nem vagy analfabéta! Meg tudod csinálni! Nekem meg ez nagyon szakmába vág :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Zsancy: Én csak akkor kezdem el 4 hósan a pépezést, ha nem lesz elég tejem. Ha lesz, akkor 6 hós kora környékéig csak szoptatni szeretném. (Ahogyan a nagy könyvben meg van írva...)

ladmon

akkor még hason sem sikerült neki...... épp alszik itt mellettem a babakocsiban, kivételesen cumival, pelus a homlokán , úgy tűnik mélyen - kopp3x-, még a nyomtatásra sem ébredt fel! húúúú én meg dolgozom,na meg ide irkálok egy kicsikét.
Andus én is úgy de úgy el vagyok maradva, a Nyenyi floppy igénylést is még csak most állítom össze!! "just in time".. :oops: :cry: :twisted:

Kép
kaandi

Sziasztok! Bocsi, hogy ilyen ritkán jövök, de most két dologra mindenképp szeretnék reagálni, mert van saját tapasztalaotm sajnos. :?

Julcsi: nem lehet, hogy Marci még mindig rosszul kapja be a bimbót, és a bimbóudvart nem veszi a szájába? Te írtad korábban, hogy vákumszerűen húzza be a bibót szopikor, de általában akkor tudnak a babák rendesen ráharapni, ha nagyra tátják a szájukat és a bimbó mellett a bimbóudvart, vagy annak egyrészét is bekapják. Ha jól ráharap a manó, akkor nem lenne szabad fájnia a szopi alatt, illetve szerintem 10 hét alatt talán már meg kellett volna annyira edződnie a bimbónak helyes ráharapás mellett is, hogy ne hólyagosodjon fel. Nekem anno Ricsivel a következő volt: az első 3-4 hétben bimbóvédővel szoptattam, ami miatt a mellbimbó nem tudott rendesen megedződni, így miután elhagytam a bimbóvédőt, rendesen fehér kis hólyagocskák jöttek ki az egyik bimbó végén, ami minden egyes szopizáskor és utána is folyamatosan fájt, sajgott. Nagyon rossz volt, de sajnos ha nálad is esetleg ez a probléma, ezen nekem csak az idő segített, illetve a folyamatos terhelése a mellbimbómnak a szopi által. Nekem a hólyagocskák egy idő után sebbé alakultak át, majd a seb szépen leázott a szopikkal, és utána már nem volt vele probléma. Amíg sebes volt én rengeteget levegőztettem és hagytam rászáradni az anyatejet. Nagyon hosszú és fájdalmas folyamat volt, de utána edzett lesz a melled és tényleg nem fog fájni a szopi. :wink: Szóval én nem gondolnám, hogy gomba, talán érdemes lenne védőnéninek vagy más szakembernek megmutatni, hogy hogyan harap rá a manó a szopizáskor. Bocsi, hogyha belekontárkodtam. :oops:
yve

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?