Sziasztok!
szisz89!
"Kiváncsi leszek hány jelentkező lesz a pelenkázásra! "
Nyugi, arra még csak-csak lesz vállalkozó szellemű jelentkező! Viszont amikor sír és meg kéne nyugtatni...
"A szappan a popsiba drasztikusnak hangzik!"
Nyugi, nem az, nem egy egészre gondoltam!

Egy ici-picit kell lefaragni belőle, kb. akkorát, mint egy kúp. Nem nagy és nem is fáj nekik, amikor bedugod a popsiba, inkább a macera ellen szoktak tiltakozni. Viszont tényleg hatásos, csak győzzön az ember készenlétben állni.
Turbo rágóhoz azt hiszem a mi korosztályunknak még nem volt szerencséje, de a cigirágó megint reneszánszát éli (legalábbis újra lehet kapni). Az naaaaaaaagyon menő volt.
kita!
Van, akinek "tönkremegy" a haja a terhesség alatt, de általában tényleg inkább bedúsul, megszépül (hogy aztán szülés után átmenjen az ember vedlő kutyába

). Ha rendben van a vérképed, akkor csak peched van. Majd szülés után neked is megváltozik.
szonibaba!
Nem tudom, kinek mi szerepel a papírján, de a vassal kapcsolatban nekem anno ennek a háromnak az értéket együtt nézték , amikor Manóval terhes voltam:
-Vas
-Teljes vaslekötő
-Transzferrin
(Hogy mit jelent, azt ne kérdezze senki...

)
Betegalátétet nem ismerem, de a több, mint másfél év alatt, mi ha 5 csomag DM-eset, ha vettünk. Csak akkor dobom el, ha tényleg össze alkotja valamivel tisztába tétel alatt. Ha nem koszolja össze, akkor nem dobom ki csak azért, mert nyilvános helyen vettem elő és ki tudja, milyen helyre raktam (jó, nyilván nem redvásra).
tabati!
"Csak bejelentkezem, nehogy én is piros lapot kapjak"
A 12. heti ultrahangos leletemen is szerepel már, hogy hogyan helyezkedik el a baba. Nem tudom, hogy ez mennyire kötelező szakmai protokoll, de a Klinikán bevett gyakorlat. Nem jelent még ilyenkor semmit, nem kell vele foglalkozni.
A pelenkázó táska legnagyobb előnye, hogy tökéletesen passzol a gyerekkocsi dizájnjához - már, amennyiben a sajátját veszed meg.
"Donald rágó!!!! Én is imádtam, és nekem is itt van a számban az íze!"
Ööö...nem kéne lassan fogat mosni...?
Ne hagyd magad, rakjátok csak össze azt a kiságyat! Ha esetleg valami gubanc van vele, akkor még időben derüljön ki, ne az uccsó pillanatban.
Részemről inkább a papír ülőkére szavazok, semmint közvetlenül a deszkára ülésre.

Egyrészt mert nem, másrészt pedig nyilván nem ártalmas a Domestos sem, de nekem feláll a hátamon a szőr, ha rágondolok, hogy
fertőtlenítőszerrel érintkezzen közvetlenül az intim tájékom.
Tena-ból sok méret van, nem kell egy vizespalack méretűvel (

) bekészülni, a huszonpár centis (normál) nagy valószínűséggel jó lesz!
Védőnéni tanácsa: megnyugtatlak ő is mást fog majd mondani, ha már lesznek saját tapasztalai is.
A tetra pelusból 10 darab akkor elég, ha beszorzod még vagy 3-mal...

Mi is eldobhatót használunk. A textilt csak kajálásnál játszik (a műanyag előke mellett, megtörölni a száját, kezét stb.), olajozásnál (mégiscsak könnyebben kijön belőle -illetve nem annyira kár érte-, mint a rendes türcsiből ) illetve még a pelenkázófeltétre van terítve egy (azzal a felkiáltással, hogy higiénikusabb azt kimosni, mint a pelenkázólapot törölni egy esetleges baleset után). Kb. 30 darab van, de néha így is lesek, hogy hová tűntek már megint. (Jó, az is igaz, hogy nem mosok minden héten gyerekcuccot)
Ti nyilván másképp fogjátok használni, de biztosíthatlak, hogy 10 darab az semmi. Legalább 20 legyen, de még erre is rászámolhatsz...

(Amikor először hallottam, hogy mennyi kell, akkor ilyen fejet vágtam:

És valóban!

)
"Tervez valaki valami programot péntekre? Vagy pihenni fogtok inkább?"
Részünkről úgy fog kinézni a hétvége (péntektől hétfőig), hogy Apa össze-vissza fog dolgozni, hol hajnalban megy, hol délután jön, így szépen átvonulok Manóval anyámék üres kérójába, hogy tudjon szerencsétlen pihenni.
Nem kell az elsők között megvenni a mellszívót. A kórházban csak akkor lesz rá szükséged, ha annyi tejed lenne, hogy az egész osztályt elláthatnád.

Majd otthon fog beindulni igazán a tejtermelés, ráérsz akkor elszalajtani érte Apát. Nyugodtan kinézheted már most, de még bőven ráérsz megvenni. Fontos, hogy kényelmes legyen, mert ha használni fogod, akkor valószínűleg sűrűn teszed majd.
Avent kézi teljesen jó, szerintem.
Nem vagyok a sterlizálás híve, szerintem ez is túl van spilázva.

Ha rendszeresen tisztán tartod a cuccokat, akkor csak annyi és olyan bacit fog benyalni a gyerek, ami csak használ az immurendszerének. Egy kezemen meg tudom szálmolni, hogy hányszor főztem ki Manó cuccait. Bőven jó az a módszer is.
Fürdésnél nálunk mindig is frottír fürdőlepedő játszott és teljesen okés, szerintem.
A menstruáció erősségének és a szülés utáni gyermekágyas vérzésnek azért nincs feltétlenül köze egymáshoz, mert van, akinél nagyobb vérzéssel jár a placenta leválása, van akinél kisebbel (ami viszont többek között attól is függ, hogy hol helyezkedik el. Méhszájnál neccesebb például)
tímea83!
Felejtsd el a kórházat (legközelebb azért remélhetőleg jobb tapasztalataid lesznek

), a lényeg, hogy minden rendben van és vigyázz magatokra!
Az IGAZI tej általában csak otthon indul be, addig előtej van. (Van, akinek már most is van, van, akinek még nincs, de ez semmit nem jelent a későbbiekre nézve!!!) A picik pár korttyal(!) eltelnek, nincs is szükségük többre. Természetesen addig legyenek cicin, ameddig igénylik, de eleinte egy 20-25 perces szopiból kb. 5 perc, amit tényleg kajálással töltenek, a többi már nem arról szól.
Ha valaki nem tudja esetleg szopiztatni a korházban, akkor vagy tápszert vagy cukros vizet kapnak. Ha nem kapnánkak semmit, akkor sem lenne semmi bajuk, mert egyrészt van egy kicsike kis zsírpúpjuk a nyakuknál, amit felélnek az első napokban, másrészt pedig annyi idő alatt nem dehidratálódnak.
Ha mégis befigyelne a tápi (vagy víz), akkor sem kell pánikolni, mert később ugyanolyan jól fognak tudni szopizni!!!!!
Tena betétet és hálós bugyit gyógyszertárban illetve gyógyászati segédeszköz boltban vehetsz, utóbbiból is több méret van. Mérd le a csípőszélességed és az alapján válassz. 2 csomag bőven elég lesz, de még várj vele egy kicsit, mert a szülésig még nőni fog a hasad. (Akár Apával is beszereztetheted, mikor már a kórházban vagy)
Azt nem lehet most, innen megmondani, hogy babával vagy baba nélkül jobb-e az embernek. Egyrészt beállítottság, másrészt állapot, harmadrészt pedig hormonok függvénye, amik nagyon meg tudják hülyíteni az embert...
gabi1!
Jobban vagy már?
boo!
Izomláz szerű izé ide vagy oda, azért legyen meg a mindennapi mozgásod!
"Amúgy akartam kérdezni, hogy az normális, hogy kezdek bizonyos tekintetben antiszociális és önző lenni???"
Ha mértékkel űzöd, akkor belefér.

(Tudom, az asztal alatt is egy mérték, mégsem kell addig inni.

)
És ha még meg is engedheted magadnak, akkor tedd is meg. De amikor majd a másodikat várod, már nem biztos, hogy:
- akkor is az leszel vagy ha igen,
- akkor kérdés, hogy tolerálni fogja-e a nagyobbik...
Szerintem nem leszünk mi annyit a Klinikán szülés után. Egyfolytában fullon nyomják és mindig kellenek az ágyak.
Azért ne igyál még rá lúgot, hogy te olyan hamar haza akarsz majd jönni!

Majd meglátod, hogy mennyit kellett vajúdnod, mennyire strapált le a szülés, milyen idegállapotban leszel. Lehet, hogy örülsz majd, hogy egyáltalán luk van sejhajadon, de az is lehet, hogy te leszel a legfittebb. Majd kiderül.
Én direkt mindig úgy helyezkedek, hogy érezze Apa is Hugi rugdoskodását. Alig párszor tudta csak idáig megtapizni a hasam, de lefekvéskor Hugi mindig beindul és jól megrugdostatom vele Apát

(Az más kérdés, hogy addigra ő már általában alszik, de úgy vagyok vele, hogy a tudatalattija csak vesz az adást illetve legalább ennyi kapcsolata legyen Huginak az apjával, ha már ilyen keveset találkoznak...

)
(Tudom, hogy nem így van, de mindig azt hiszem, hogy a Hugi köldökzsinórja onnan indul ki, ahol az én köldököm van.

)
Monopoly-t imádom, de olyan régen játszottam már. Kettesben Apa szerint túl hosszú és a vége felé már nem érdekes, társaságot meg most már nehezebb összehozni Manó miatt.
(Az utazási irodáért meg a valuta váltóért 1 fityinget sem szoktam adni, de igyekszem begyűjteni az összes repülőteret, mert azzal lehet kaszálni.

)
Fénykép: szép-szép, csak kicsit őszies jellege van. Melyik oldalról nyomattad be?
"Én nagyon élvezem, kifejezetten kihívás ha meglátok egy szöget, vagy fényhatást, hogy úgy tudjam lefotózni, ahogy láttatni szeretném. Néha sikerül..."
Én fateromnak köszönhetem, hogy egy társasutazásnál néha már láncrakötött vérebnek érzem magam, mert érdekel, hog mit mondanak, ugyanakkor folyik a nyálam és bizsereg a tenyerem, hogy megcsinálhassak egy képet, amit már kinéztem magamnak...

(Egyszerre kétfelé szakadni meg én sem tudok.

)
Húúúú, de sokat kell még várni csütörtökig!
"Én lehidaltam ettől a pasitól, a nőt meg nem tudom hová tenni..."
Van, aki már annak is örül, ha nem pofozzák meg. (Vagy legalábbis nem rugdalják össze...

És ez nem iskola függő.)
Hepatitis B-t a szifilisszel együtt szűrik, még az AFP környékén. Az sincs meg????
"Elképzelem 192cm-es apát a hóna alatt egy ilyen pamaccsal "
Na, ez az igazi hónaljkutya!
lorca!
"A kórházak mellett mindig van gyógyszertár, bent mindenes büfé, amit meg ott nem lehet megkapni, az nem is kell igazán."
Bölcs gondolat!
f.nikici!
"és lám megszületik, gratulálunk, kisfiú, azt mondja az nem lehet, hol az én gyerekem, azt mondja a doki, de kérem, hát most jött ki, kivel cseréltük volna össze?!?!"
Fognak még mozogni bőven és még -egyelőre- helyük is van.
Éljenek a szép méretek!
"Ti minden kisruhát, pelust, ágyneműt, stb. kimostok mielőtt megszületik a baba?? "
Nem, mert az eldobhatós pelus elázna.

Amúgy igen, 90 fokon, de csak a legelső alkalommal, később már mindent 30 fokon mosok.
Mellbimbó kisebesedése ellen a lehető legjobb, ha egy kis anyatejet szétkensz rajta és csókolom!
Nálam Manó volt, hogy 1-1,5 órákat szopizott és sosem ázott fel tőle a mellem. Neki viszont ennyi esett jól és az fontosabb, mint az órát nézni (még, ha fárasztó is időnként).
ancsurti!
ÉLJEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!
El se hiszem, hogy megtört a jég és sikerült egy ilyen dokit találni végre!

Nagyon vigyázzatok rá, nehogy valami baja legyen vagy felszívódjon az éterben.

Hála az Égnek, hogy rendben van minden, csak sejtem, hogy mekkora kőhegyek estek le a szívedről...
conversano!
Te is gyere egy kicsit gyakrabban. Pláne, ilyen jó hírekkel!

(A becslésre azért ne fogadj még.

)
"Bedugta a lábujját az orrába"
agi125r!
"A méretei korának megfelelőek, s 1348 gramm már! Ha jobban belegondolok, nem is olyan rég még csak 28 dkg volt... Ennyi szeletelt sajtot szoktam venni / 25- öt kérek, de mindig többre sikerül /, most meg már egy hónapra való sajtmennyiség"
Látom, te is így realizálod a dolgot.
o.heni!
Faggatás folyamatban van.
"A donald rágós papírt szerintem nem lehetett lenyomatolni, viszont ha nem csal az emlékezetem volt vmilyen tetoválós rágó is akkoriban.."
Jól emlékszel de, hogy mi volt annak a neve az most nem ugrik be.
kicsidodi!
"De a jó fotóst nem (csak) a felszerelése teszi azzá: én rendszeresen elsiklok olyan pillanatok, és "képek" mellett, amire nedked van szemed, amit nagyon irigylek"
Lehet akármilyen f@sza géped, ha szemed nincs hozzá. Eddigi "kedvenc" képem: pálmafa a teli parkolóban(!). Előtte áll az emberke, aki olyan messziről van lekapva, hogy gyakorlatilag semmi nem látszik az arcából, de annál több betont és szép, színes autókat lehet látni. De a csúcs nem ez hanem, hogy a pálmafának csak a törzse látszik, a levelei nem. Hiszen állóképet vízszintesen tartva készít az ember, nem?
"Akkor te nagyon szereted a szexet, ugye? (Mindeközben fixen stíröl , és gerjedő pofát vág"
Miért nem mondtad, hogy igen, de csak akkor vagy benne, ha a férjedet beveszitek harmadiknak?
"én arra voksolnék, hogy a ragyatanya, meg a haspázsit menjen, de a sörény, meg a gyér aljnövényzet maradjon! Olyat nem lehet?!"
De.
kispiskóta!
Neked is éljen a cukor eredmény!
sillia!
"(20 éve), még SEMMIT nem engedtek odatenni az első napon."

A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.27 13:33-kor.