A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jól van akkor, most már annyian mondtátok a tenát, hogy abból bajom még nem lesz ha beviszem, maximum nem használom. Ismerősöm is vitt nem kellett neki, azt mondta odaadja, így venni sem kell. (csak sok helyet foglal, mert akkora :lol: )

Kép
Kép
tabati

tabati még az elfelejtettem, hogy én is pont most írkáltam össze, hogy mi kell még, és én is be akarok szerezni mindent, meg összepakolni a kórházi motyót, mert már igencsak közeledik a szülés, meg mi van akkor, ha pl valami miatt hamarabb be kell majd feküdnöm, így nyugodtabb leszek. :wink: Nekünk még a komód nincs mindig összeszerelve :twisted: de úgy néz ki apáék ma végre neki állnak :lol:
Én is többektől hallottam, hogy kell a tenna méret eleinte, szóval így azt is veszek, nehogy utána meg rohangálni kelljen valakinek, miközben én úszom a vérben :roll:

gabi: a hálós bugyi az minek??

f.nikici

a szülés utáni vérzésről..

Szerintem sincs semmi összefüggés a mensi mennyisége és a szülés utáni vérzés közt. Amikor Réka született (20 éve), még SEMMIT nem engedtek odatenni az első napon. Feküdtem csupasz fenékkel a gumilepedőn a saját véremben. Ha WC-re vagy tusolni mentünk, akkor volt szabad papírvattát a láb közé szorítani és úgy tipegni.
És bizony emlékeim szerint szó szerint tócsa volt alattam, amikor szopizott a baba akkor szinte hullámokban ömlött a vér.
Én mindenképpen extra Tenát fogok bevinni, inkább legyen feleslegesen minthogy 10 percenként cserélni kelljen a sima betétet.
Persze azt is viszek majd, 2.-3. nap már nem olyan vészes.
Vendég

Nikici

Nálunk is Tena hálós bugyit kértek a kórházban. Azt mondják, tökéletesen rögzíti a betétet anélkül hogy befülledne a bőröd, és könnyen mosható, pillanatok alatt szárad.
Vendég

Sziasztok!

Sterilizáló:Én tablettát vettem a gyógyszertárban,10 db-os kb 800 ft.
Azzal mindenfélét lehet fertőtleníteni még gyümölcsöt és vizet is.
Elsősorban a játékoknak,bútoroknak vettem,mert több mindent használtan vettünk,vagy éppen kaptunk.
A cumisüvegeket és hasonló dolgokat úgy gondoltam h majd a mosogatógépbe teszem magas hőfokra.

Egy kérdés:Azt olvastam h még normál esetben tehát természetes szülésnél is kell 3-5 nap míg megjön a tej.Ez igaz?
Ennyi ideig csak vizet kapnak?

Nektek a szoptatás ideje alatti teáztatásról mit mondott a védőnő?

Akik már nem az első babát várják:Babás szoba avagy nem babás szoba a kórházban???Kinek mi vállt be?
Eddig több féle véleményt hallottam.Nálunk ez úgy van h a szülés után még eldöntheted,de akkor még mindig nem fogom tudni hogy viselem majd a következő pár napot.
Az egyik ismerősöm azt mondta h a szoptatás szempontjából előnyösebb,mert annyiszor teheti az ember cicire ahányszor akarja ,így tuti hamarabb megjön a tej.
Nos?

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Hol lehet kapni olyan hálós bugyit?Ahol Tena betétet is kapni? 8)

tímea83
Ajka

Szerintem sincs összefüggés. Nekem aránylag kevés mensim volt, de ahogy silla is írja, szopikkor, ami távozott... . :shock:

hálósbugyi: azért jobb, mert a tena betétet jól a helyén tartja, szerintem jobb mint egy sima bugyesz. Meg ha véres lesz akkor eldobható, nem kell mosni (bár én nem dobtam el, hanem anyum kimosta).

Kifőzés, mikrossteril és Chicco: nos nekem mind a három van, ésss én a kifőzés mellett vagyok. Egyszerű csak víz kell hozzá, nem bonyolult. Plussz, csak az elején sterilizál mindent az ember, kár beruházni.

tabati, én nem fejtem a kórházban, rábíztam ezt babucira. Itthon is akkor kezdtem, amikor annyi termelődött, hogy Marci nem tudta kiszopizni.

A tetra kifogó az olyan, mint a sima textilpelus, csak törülköző méretben. :lol: Csak olyan különbségek vannak közöttük, mármint minőségre, hogy én csak lestem. :shock:

kispiskóta

Tímea, előtej jön, ami ezeknek a pici babuciknak elvileg bőven elég.

kispiskóta

köszi az infókat a hálós bugyeszről :lol: akkor majd szerzünk be olyat is.

timi: nekem azt mondta a védőnő, hogy figyeljek, hogy ne túl sokat csamcsogjon, hanem szokja meg, hogy 15 percig ehet max. neki és és nekem is jobb lesz, mert nem áztatja ki a cicit a nyál, és akkor nem valószínű, hogy kisebesedik, na ez most így elmondva egyszerű, de a gyakorlatban meg majd elválik :roll:

f.nikici

Köszi!

tímea83
Ajka

Timi!

Tablettát én is néztem, de 10 db. 800ft-ért annyira drága! :shock: Azok a pici tabéletták ugye? Nem is elég egy szerintem abból. Ez a chicco meg nagyon sokáig elég. Én mondjuk 800-ért licitáltam, teljesen bontatlan és 2014ig eláll, de a boltban is 1200 körül lehet.

Akkor sima kínai nagyis bugyi nem is jó? Én olyat terveztem venni, aztán dobom is ki ha véres lesz. MÉg az is olcsóbb, mint a tena hálós nem?

Végül vesz valaki hasszorító bugyit, vagy övet? Erről is hallottam jót is rosszat is. Valaki azt mondta, hogy kell a hasizomnak, hogy magától visszahúzódjon. Én talán veszek, csak nem hordom állandóan.

Tetra kifogót már értem! :wink:

Arra gondoltam, hogy ha valamiért nem bírok még szoptatni (ne adj Isten babinak baja lesz, vagy nem kapja be a cicit sokáig ilyesmi)akkor jól jöhet a babinak ha már lefejek neki előtejet.

Nikici!

Na erről a csámcsogásról is írok majd még ma, csak most rohanok dolgozni. Egy szoptatási könyv pont az ellentettjét írta. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Kispikóta!
4D-t továbbra is jó szívvel ajánlom, ahova mi szoktunk járni. 4D Genesis.
Filmetek nagyon cuki, olyan igazi babás pózok vannak Marciról

Breki!
Anyukád demilyen ügyes. Jó neked.
Nekem az a képe tecc nagyon a videótokon, ami fekete-fehér, csak a csokrod színes.

Tabati!
Bár már elavultam, de azért én is leírom: A betét méret is lehet, hogy alkat függő, de én még nem találkoztam olyan szült nővel, akinek elég lett volna a normális betét és sztem az éjszakai sem lesz jó.
Én a tena méretűt használtam (csak más márkát) mindkettőnél és bár sűrűn cseréltem, szükség volt rá.
A mensivel kapcs. nem tudom, hogy van-e összefüggés, de gondolj bele, hogy a terhesség alatt mennyire megnő a méh mérete, tehát logikus, hogy több vér is jön...

Boo!
Nem mondtad apának, hogy csivava helyett ott lesz Miron?

Nikici!
A hálós bugyi sztem tök jó találmány: jól rögzíti (és belefér) a betétet és ha trutyis lenne, kiöblíted és nagyon hamar megszárad (én legalábbis nem dobtam ki)

Ancsurti!
Na legalább sikerül egy normális dokit is találnotok.
Kezdem azt hinni, hogy a kanadaiaknak van vmi PatóPál beütésük: férjem állásáról még mindig semmi hír, amikor rákérdez, akkor meg hablatyolnak, hogy szabadságok voltak, meg ilyen-olyan rendezvények, konferenciák és ezért nem tudtak még dönteni. Tehát se igent, se nemet nem mondtak.

És a babákról a 4D képek mind nagyon jól sikerültek, tök jó :D

Kép
Kép
Kép
szonibaba

sziasztok. csütörtök óta nem jártam erre. remélem mindenkei jól van.
most kezdek visszaolvasni, majd jövök

Kép
Kép]
hendegabi

Timi!
Én semmi pénzért nem adnám le a babámat, szóval én a babás szobára szavazok. Szopi alatti teáztatás nálunk fel sem merült, ha extrém meleg van nyáron, akkor is max. víz sztem, bár én egyik gyerkőcnek sem adtam semmi mást az anyatejen kívül 6 hónapos korukig és soha nem száradtak ki v. ilyesmi.
Múltkor volt egy szakértő a "Csak csajokban" és ott mutatták, hogy egy 10 napos babának akkora a gyomra mint egy pingpong labda, a kisebbeknek meg mégkisebb (az újszülöttnek konkréten egy kiseb üveggolyó méretű), szóval nem kell aggódni, hogy csak pár nap alatt indul be a normális tejmennyiség, ami addig van az elég a piciknek. Ha leadod a babát, akkor a csecsemősök (kivéve ha normálisak) tuti meg fogják itatni cukros vízzel, akkor meg nem akar majd szopizni és még később indul be a tej v. kevesebb lesz (tudod, kereslet-kínálat elv).
De ezek mind az én szemléletem, a többiek majd biztos jól rámcáfolnak...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba:Igen ezt én is hallottam h megitatják őket cukros vízzel.
Ezek szerint akkor tényleg úgy van h a szoptatás miatt lényegesen jobb ha velem van a baba.Köszi!
Azért várom az ellent is! :lol:

tímea83
Ajka

akkor marad a hálós bugyi :lol: és ebből mennyit célszerű beszerezni? és a tenna betétből mennyit?

tabati vároooom az olvasott tapasztalatokat :wink:

szonibaba köszi, nekem is jól jött a 4D-s infód :lol: majd meg is nézem neten, gondolom van honlapjuk.

hendegabi már hiányoltalak is, üdv ismét :D lesz mit visszaolvasni :lol:

timi: nekem azt mondták a tenna betét, és bugyi is gyógyszertárakban kapható. na azt viszont nem tudom, hogy mekkora árkülönbségek léteznek :roll:

f.nikici

Nikici!
Örülök, ha segíthetek és igen, van honlapjuk, nagyon frappánsan:
www.4dgenesis.hu

És a betéttel/hálósbugyival kapcs.: szintén ajánlom, hogy nézzétek meg a gyógyászati boltokat is, bár árakat én sem tudok, de gyanítom, hogy ott talán olcsóbb v. többet tudnak segíteni. Nekem anno ott tanácsolták, hogy ne a tennát vegyem, mert az drágább, hanem egy másik márkát (ha lelőttök se tudom, hogy milyen márka).
És a haslekötőt/hasleszorítót is ott mondták, hogy szülés után mérjem meg a hasamat és aszerint küldjem be apjukot, hogy vegye meg és ne előre.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

En is itt, mar pentek ota itthon, rekordot dontottem!! :D Nem is akarom elkiabalni, ugyhogy errol ennyit, de nagyon-nagyon boldog vagyok! :D

Mindent elolvastam, de nagyon sokat irtatok, par dologra reagalok, amire emlekszem..

Tena betet: nem olyan nagy az, csak jobb a nedvszivo-kepessege...szerintem mindenkepp az kell!

Baba kulon szobaba... :shock: meg is orulnek!!!!!!! :?

(nagyon fenn all az esely, hogy babokam koraszulott lesz, hat tuti padlon is leszek rendesen, hogy nem velem lesz... :( )

Fejes: En amondo vagyok, hogy az elejen hagyni kell a termeszetes folyamatot...a babanak az elso napokban nem kell mennyiseg, csak legyen mellen...es akkor beindul, amikor be kell, es annyi, amennyi kell...en sosem fejtem, tokeletesen beallt a kereslet-kinalat..es ez nagyon kenyelmes volt..Ha kevesebb van, mint kene, vagy a baba nem akar szopizni, akkor ra kell segiteni, de az elejen minek???? :shock:
Vendég

Sziasztok! :)

szisz89!

"Kiváncsi leszek hány jelentkező lesz a pelenkázásra! "
Nyugi, arra még csak-csak lesz vállalkozó szellemű jelentkező! Viszont amikor sír és meg kéne nyugtatni... :wink: :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"A szappan a popsiba drasztikusnak hangzik!"
Nyugi, nem az, nem egy egészre gondoltam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Egy ici-picit kell lefaragni belőle, kb. akkorát, mint egy kúp. Nem nagy és nem is fáj nekik, amikor bedugod a popsiba, inkább a macera ellen szoktak tiltakozni. Viszont tényleg hatásos, csak győzzön az ember készenlétben állni. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Turbo rágóhoz azt hiszem a mi korosztályunknak még nem volt szerencséje, de a cigirágó megint reneszánszát éli (legalábbis újra lehet kapni). Az naaaaaaaagyon menő volt. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kita!

Van, akinek "tönkremegy" a haja a terhesség alatt, de általában tényleg inkább bedúsul, megszépül (hogy aztán szülés után átmenjen az ember vedlő kutyába :? ). Ha rendben van a vérképed, akkor csak peched van. Majd szülés után neked is megváltozik. :wink:

szonibaba!

Nem tudom, kinek mi szerepel a papírján, de a vassal kapcsolatban nekem anno ennek a háromnak az értéket együtt nézték , amikor Manóval terhes voltam:
-Vas
-Teljes vaslekötő
-Transzferrin
(Hogy mit jelent, azt ne kérdezze senki... :oops: :oops: :oops: )

Betegalátétet nem ismerem, de a több, mint másfél év alatt, mi ha 5 csomag DM-eset, ha vettünk. Csak akkor dobom el, ha tényleg össze alkotja valamivel tisztába tétel alatt. Ha nem koszolja össze, akkor nem dobom ki csak azért, mert nyilvános helyen vettem elő és ki tudja, milyen helyre raktam (jó, nyilván nem redvásra). :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

tabati!

"Csak bejelentkezem, nehogy én is piros lapot kapjak"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A 12. heti ultrahangos leletemen is szerepel már, hogy hogyan helyezkedik el a baba. Nem tudom, hogy ez mennyire kötelező szakmai protokoll, de a Klinikán bevett gyakorlat. Nem jelent még ilyenkor semmit, nem kell vele foglalkozni.

A pelenkázó táska legnagyobb előnye, hogy tökéletesen passzol a gyerekkocsi dizájnjához - már, amennyiben a sajátját veszed meg. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Donald rágó!!!! Én is imádtam, és nekem is itt van a számban az íze!"
Ööö...nem kéne lassan fogat mosni...? :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne hagyd magad, rakjátok csak össze azt a kiságyat! Ha esetleg valami gubanc van vele, akkor még időben derüljön ki, ne az uccsó pillanatban.

Részemről inkább a papír ülőkére szavazok, semmint közvetlenül a deszkára ülésre. :roll: :roll: :roll: Egyrészt mert nem, másrészt pedig nyilván nem ártalmas a Domestos sem, de nekem feláll a hátamon a szőr, ha rágondolok, hogy fertőtlenítőszerrel érintkezzen közvetlenül az intim tájékom. :oops: :oops: :oops: :oops:

Tena-ból sok méret van, nem kell egy vizespalack méretűvel ( :wink: ) bekészülni, a huszonpár centis (normál) nagy valószínűséggel jó lesz!
Védőnéni tanácsa: megnyugtatlak ő is mást fog majd mondani, ha már lesznek saját tapasztalai is. :wink:

A tetra pelusból 10 darab akkor elég, ha beszorzod még vagy 3-mal... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Mi is eldobhatót használunk. A textilt csak kajálásnál játszik (a műanyag előke mellett, megtörölni a száját, kezét stb.), olajozásnál (mégiscsak könnyebben kijön belőle -illetve nem annyira kár érte-, mint a rendes türcsiből ) illetve még a pelenkázófeltétre van terítve egy (azzal a felkiáltással, hogy higiénikusabb azt kimosni, mint a pelenkázólapot törölni egy esetleges baleset után). Kb. 30 darab van, de néha így is lesek, hogy hová tűntek már megint. (Jó, az is igaz, hogy nem mosok minden héten gyerekcuccot)
Ti nyilván másképp fogjátok használni, de biztosíthatlak, hogy 10 darab az semmi. Legalább 20 legyen, de még erre is rászámolhatsz... :wink: (Amikor először hallottam, hogy mennyi kell, akkor ilyen fejet vágtam: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: És valóban! :o :lol: :lol: :lol: )

"Tervez valaki valami programot péntekre? Vagy pihenni fogtok inkább?"
Részünkről úgy fog kinézni a hétvége (péntektől hétfőig), hogy Apa össze-vissza fog dolgozni, hol hajnalban megy, hol délután jön, így szépen átvonulok Manóval anyámék üres kérójába, hogy tudjon szerencsétlen pihenni. :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Nem kell az elsők között megvenni a mellszívót. A kórházban csak akkor lesz rá szükséged, ha annyi tejed lenne, hogy az egész osztályt elláthatnád. :lol: :lol: Majd otthon fog beindulni igazán a tejtermelés, ráérsz akkor elszalajtani érte Apát. Nyugodtan kinézheted már most, de még bőven ráérsz megvenni. Fontos, hogy kényelmes legyen, mert ha használni fogod, akkor valószínűleg sűrűn teszed majd.
Avent kézi teljesen jó, szerintem.

Nem vagyok a sterlizálás híve, szerintem ez is túl van spilázva. :roll: :roll: :roll: Ha rendszeresen tisztán tartod a cuccokat, akkor csak annyi és olyan bacit fog benyalni a gyerek, ami csak használ az immurendszerének. Egy kezemen meg tudom szálmolni, hogy hányszor főztem ki Manó cuccait. Bőven jó az a módszer is.

Fürdésnél nálunk mindig is frottír fürdőlepedő játszott és teljesen okés, szerintem.

A menstruáció erősségének és a szülés utáni gyermekágyas vérzésnek azért nincs feltétlenül köze egymáshoz, mert van, akinél nagyobb vérzéssel jár a placenta leválása, van akinél kisebbel (ami viszont többek között attól is függ, hogy hol helyezkedik el. Méhszájnál neccesebb például)

tímea83!

Felejtsd el a kórházat (legközelebb azért remélhetőleg jobb tapasztalataid lesznek :roll: :roll: :roll: ), a lényeg, hogy minden rendben van és vigyázz magatokra! :wink:

Az IGAZI tej általában csak otthon indul be, addig előtej van. (Van, akinek már most is van, van, akinek még nincs, de ez semmit nem jelent a későbbiekre nézve!!!) A picik pár korttyal(!) eltelnek, nincs is szükségük többre. Természetesen addig legyenek cicin, ameddig igénylik, de eleinte egy 20-25 perces szopiból kb. 5 perc, amit tényleg kajálással töltenek, a többi már nem arról szól.
Ha valaki nem tudja esetleg szopiztatni a korházban, akkor vagy tápszert vagy cukros vizet kapnak. Ha nem kapnánkak semmit, akkor sem lenne semmi bajuk, mert egyrészt van egy kicsike kis zsírpúpjuk a nyakuknál, amit felélnek az első napokban, másrészt pedig annyi idő alatt nem dehidratálódnak.
Ha mégis befigyelne a tápi (vagy víz), akkor sem kell pánikolni, mert később ugyanolyan jól fognak tudni szopizni!!!!! :wink:

Tena betétet és hálós bugyit gyógyszertárban illetve gyógyászati segédeszköz boltban vehetsz, utóbbiból is több méret van. Mérd le a csípőszélességed és az alapján válassz. 2 csomag bőven elég lesz, de még várj vele egy kicsit, mert a szülésig még nőni fog a hasad. (Akár Apával is beszereztetheted, mikor már a kórházban vagy)

Azt nem lehet most, innen megmondani, hogy babával vagy baba nélkül jobb-e az embernek. Egyrészt beállítottság, másrészt állapot, harmadrészt pedig hormonok függvénye, amik nagyon meg tudják hülyíteni az embert... :roll: :roll: :roll: :roll:

gabi1!

Jobban vagy már?

boo!

Izomláz szerű izé ide vagy oda, azért legyen meg a mindennapi mozgásod!

"Amúgy akartam kérdezni, hogy az normális, hogy kezdek bizonyos tekintetben antiszociális és önző lenni???"
Ha mértékkel űzöd, akkor belefér. :wink: (Tudom, az asztal alatt is egy mérték, mégsem kell addig inni. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )
És ha még meg is engedheted magadnak, akkor tedd is meg. De amikor majd a másodikat várod, már nem biztos, hogy:
- akkor is az leszel vagy ha igen,
- akkor kérdés, hogy tolerálni fogja-e a nagyobbik... :roll: :roll: :roll:

Szerintem nem leszünk mi annyit a Klinikán szülés után. Egyfolytában fullon nyomják és mindig kellenek az ágyak.
Azért ne igyál még rá lúgot, hogy te olyan hamar haza akarsz majd jönni! :wink: Majd meglátod, hogy mennyit kellett vajúdnod, mennyire strapált le a szülés, milyen idegállapotban leszel. Lehet, hogy örülsz majd, hogy egyáltalán luk van sejhajadon, de az is lehet, hogy te leszel a legfittebb. Majd kiderül. :wink:

Én direkt mindig úgy helyezkedek, hogy érezze Apa is Hugi rugdoskodását. Alig párszor tudta csak idáig megtapizni a hasam, de lefekvéskor Hugi mindig beindul és jól megrugdostatom vele Apát :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Az más kérdés, hogy addigra ő már általában alszik, de úgy vagyok vele, hogy a tudatalattija csak vesz az adást illetve legalább ennyi kapcsolata legyen Huginak az apjával, ha már ilyen keveset találkoznak... :( )
(Tudom, hogy nem így van, de mindig azt hiszem, hogy a Hugi köldökzsinórja onnan indul ki, ahol az én köldököm van. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Monopoly-t imádom, de olyan régen játszottam már. Kettesben Apa szerint túl hosszú és a vége felé már nem érdekes, társaságot meg most már nehezebb összehozni Manó miatt. :( :( :( :( :(
(Az utazási irodáért meg a valuta váltóért 1 fityinget sem szoktam adni, de igyekszem begyűjteni az összes repülőteret, mert azzal lehet kaszálni. :wink: :wink: :wink: :wink: )

Fénykép: szép-szép, csak kicsit őszies jellege van. Melyik oldalról nyomattad be? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Én nagyon élvezem, kifejezetten kihívás ha meglátok egy szöget, vagy fényhatást, hogy úgy tudjam lefotózni, ahogy láttatni szeretném. Néha sikerül..."
Én fateromnak köszönhetem, hogy egy társasutazásnál néha már láncrakötött vérebnek érzem magam, mert érdekel, hog mit mondanak, ugyanakkor folyik a nyálam és bizsereg a tenyerem, hogy megcsinálhassak egy képet, amit már kinéztem magamnak... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Egyszerre kétfelé szakadni meg én sem tudok. :? :? :lol: :lol: )

Húúúú, de sokat kell még várni csütörtökig! :( :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Én lehidaltam ettől a pasitól, a nőt meg nem tudom hová tenni..."
Van, aki már annak is örül, ha nem pofozzák meg. (Vagy legalábbis nem rugdalják össze... :( :( :( :( :( :( :( :( És ez nem iskola függő.)

Hepatitis B-t a szifilisszel együtt szűrik, még az AFP környékén. Az sincs meg???? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

"Elképzelem 192cm-es apát a hóna alatt egy ilyen pamaccsal "
Na, ez az igazi hónaljkutya! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lorca!

"A kórházak mellett mindig van gyógyszertár, bent mindenes büfé, amit meg ott nem lehet megkapni, az nem is kell igazán."
Bölcs gondolat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici!

"és lám megszületik, gratulálunk, kisfiú, azt mondja az nem lehet, hol az én gyerekem, azt mondja a doki, de kérem, hát most jött ki, kivel cseréltük volna össze?!?!"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Fognak még mozogni bőven és még -egyelőre- helyük is van. :wink:

Éljenek a szép méretek! :D

"Ti minden kisruhát, pelust, ágyneműt, stb. kimostok mielőtt megszületik a baba?? "
Nem, mert az eldobhatós pelus elázna. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Amúgy igen, 90 fokon, de csak a legelső alkalommal, később már mindent 30 fokon mosok.

Mellbimbó kisebesedése ellen a lehető legjobb, ha egy kis anyatejet szétkensz rajta és csókolom! :wink:
Nálam Manó volt, hogy 1-1,5 órákat szopizott és sosem ázott fel tőle a mellem. Neki viszont ennyi esett jól és az fontosabb, mint az órát nézni (még, ha fárasztó is időnként). :wink:

ancsurti!

ÉLJEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
El se hiszem, hogy megtört a jég és sikerült egy ilyen dokit találni végre! :D :D :D :D :D :D :D Nagyon vigyázzatok rá, nehogy valami baja legyen vagy felszívódjon az éterben. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hála az Égnek, hogy rendben van minden, csak sejtem, hogy mekkora kőhegyek estek le a szívedről...

conversano!

Te is gyere egy kicsit gyakrabban. Pláne, ilyen jó hírekkel! :wink: (A becslésre azért ne fogadj még. :roll: :wink: )

"Bedugta a lábujját az orrába"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agi125r!

"A méretei korának megfelelőek, s 1348 gramm már! Ha jobban belegondolok, nem is olyan rég még csak 28 dkg volt... Ennyi szeletelt sajtot szoktam venni / 25- öt kérek, de mindig többre sikerül /, most meg már egy hónapra való sajtmennyiség"
Látom, te is így realizálod a dolgot. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

o.heni!

Faggatás folyamatban van. :wink:

"A donald rágós papírt szerintem nem lehetett lenyomatolni, viszont ha nem csal az emlékezetem volt vmilyen tetoválós rágó is akkoriban.."
Jól emlékszel de, hogy mi volt annak a neve az most nem ugrik be. :roll: :roll: :oops: :oops:

kicsidodi!

"De a jó fotóst nem (csak) a felszerelése teszi azzá: én rendszeresen elsiklok olyan pillanatok, és "képek" mellett, amire nedked van szemed, amit nagyon irigylek"
Lehet akármilyen f@sza géped, ha szemed nincs hozzá. Eddigi "kedvenc" képem: pálmafa a teli parkolóban(!). Előtte áll az emberke, aki olyan messziről van lekapva, hogy gyakorlatilag semmi nem látszik az arcából, de annál több betont és szép, színes autókat lehet látni. De a csúcs nem ez hanem, hogy a pálmafának csak a törzse látszik, a levelei nem. Hiszen állóképet vízszintesen tartva készít az ember, nem? :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Akkor te nagyon szereted a szexet, ugye? (Mindeközben fixen stíröl , és gerjedő pofát vág"
Miért nem mondtad, hogy igen, de csak akkor vagy benne, ha a férjedet beveszitek harmadiknak? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x :x :x :x :x

"én arra voksolnék, hogy a ragyatanya, meg a haspázsit menjen, de a sörény, meg a gyér aljnövényzet maradjon! Olyat nem lehet?!"
De. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kispiskóta!

Neked is éljen a cukor eredmény! :D

sillia!

"(20 éve), még SEMMIT nem engedtek odatenni az első napon."
:shock: :shock: :shock: :shock:
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.27 13:33-kor.

Kép
Kép
200907?

(Imádom a Babanetet időnként... :evil: :evil: :evil: :evil: )

Lassan megyek a fogdokihoz, majd este beszámolok a mai napomról.

Kép
Kép
200907?

Látom már lassan mindenki a kórházi csomagját állítja össze. Én még csak gondolati szinten foglalkozom vele, mert még mindig hiányzik pár dolog..

Ezt most találtam, ha vkit érdekel:
http://kisskapu.homelinux.org/babas/kor ... tana%20C30

Lányok, kiváltotta már közületek valaki a Felicitas féle várandós csomagot? Volt benne cumisüveg?

Boo, én is csak dícsérni tudlak, baromi jó fotók!! :D

Breki, mennyire aranyos Anyukád van, és milyen ügyes! Látni, h nagyon készül a pici unokája érkezésére! Tündéri rucik! :D

Sillia, lábad jobban van már?

Bond, jó, h megint itt! :D

Később még jövök, most vár a házimunka. Sziasztok!
o.heni

Na, a végére értem bölcs hozzászólásaitoknak.

Ancsurti: végre! Már nem csodálom, hogy a plafonon voltál. Inkább azon lepődtem meg, hogy a széket csak szétrúgtad....
Most viszont már minden tuti lesz. Nemsokára fogad az új nődokid is, oszt jóvan!
A kistesó-projekt meg ne ennek a függvénye legyen. Ha egyszer már sikerül sínre állnotok, jöhet a sorozatgyártás...

Tetra fürdőlepi: nálunk Nócié bőven szupi. Nócit azzal szoktam kikapni a kádból, áttörölni, aztán a frottírosba bebugyolálni, ami még leitatta, ha maradt pár csepp nedvesség.
Úgy emlékszem, anno 30 textilpellust vettünk, abból még van néhány most is, úgyhogy egy 20-ast kéne beszerezni.

Aki hiányolt, annak köszi, házassági évfordulónk megünneplésre került a maga szerény módján: apa elvitt kajálni egy hangulatos kis étterembe Bükre, jót beszélgettünk, sétáltunk kéz a kézben.

Sillia: egy napon van a házassági évfordulónk, és egy napra is vagyunk kiírva!

Viszont szombati délutánom pocsék volt, mutteromat kellett furikáznom, legalább 10-szer szálltam ki-be az autóból, rongyra lefáradtam.
Tegnap délig főztem, 3-ig a konyhát próbáltam romjaiból feléleszteni. Vérnyomásom ugrált, és viszonylag magas értékeket mutatott.
Erre ma reggel beléptem a védőnőhöz, mondván szarakszik a vérnyomim, ott tutira jó volt, viszont a szívhangot fél óráig kereste. Már én is kezdtem parázni, mert ilyen még sosem volt!
De azért megtaláltuk....

Kép
Kép]
hendegabi

f.nikici! :)

A Tena-ról elég sokat írtam a 197. oldalon, olvass vissza! :wink:

niki72! :)

Ügyi vagy, csak így tovább! :wink: Nyilván jobb lenne, ha nem koraszülött lenne a pici, de a lényeg, hogy egészséges legyen. Ne ezzel foglalkozz most! :wink:

o.heni! :)

Manónál nem volt benne cumisüveg.

hendegabi! :)

A lényeg, hogy Apa nem felejtette el és jól éreztétek magatokat! :wink: :D :D :D
Pihenj minnél többet!

sillia! :)

Nálatok mi volt?

Kép
Kép
200907?

Csibe: jól olvastam, hogy te most festessz? :shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok Kismamik!

Lesz megint mit visszaolvasnom,jó sokat írtatok!
Sajnos én hétvégén nem tudok jönni,mert akkor ugye itthon vannak a csajok is és van elég dolgunk,meg a jó idöben általában kinnt vagyunk!
Remélem mindenki jól van!

Nálunk minden okés,hétvégén nekiálltam kimosni Benedek ruhácskáit,és ki is vasaltam!
Kb háromnegyed része kész van,mivel hétvégén még ismeröstől kaptam egy csomó kisfiú ruhát,azok most száradnak!
Pelusok meg most vannak a gépben,fözőprogramon(mivel a csajoké volt)!
Tudom hogy még ráérek ezekkel a dolgokkal,de én nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni!

És mégegy jó hír!
A csajok költöznek 1 szobába,így Benedeknek lesz külön szobája!
:lol: :lol: :lol:
Ez nagyon jó lesz így,mivel 2 gyerekszobánk van,és Jázmin is iskolás lesz szeptembertöl!
Így a 2 csajónak lesz egy szupi csajos szobája,Réka mostani szobáját kapja a pici,ezt még festeni sem kell,mivel minden kék és sárga!
A csajoké meg hétvégén lesz festve!

Tegnap átfutottam az oldalt nagyon szupik a videók!

Voltam ma vásárolni vettem 2 nacit,egy itthoni halászt és egy buggyosat!
Ja és egy felsöt!Kb 5000.et költöttem!

Röviden most csak ennyi,és bocsi ha túl sok voltam magunkról!
Visszaolvasok aztán majd még késöbb jövök,de lehet hogy csak este!

Addig is további szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Köszi a kérdést lányok, a lábdagadásom csak két napig tartott. De addig nagyon. Érzek valami összefügést, ugyanis abban a két napban Lóci mintha fejjel lefelé fordult volna, aztán amint megint keresztben éreztem és a lábacskákat az oldalamban a lábdagadás is elmúlt.

007

a semmit szó szerint kell érteni, akkor még azzal érveltek, hogy ha bármit teszünk oda, pang a vér és ez fertőződéshez vezet. Így az első napon az ember lánya szó szerint a saját vérében feküdt. Persze azért cseréltek lepedőt a nővérkék többször is, (addig papírvattacsumlival a láb között álldogálás az ágy mellett), de nem kívánom vissza azt a módszert.

Ancsurti

Azt álmodtam hogy kimentem Amerikába és egyszer csak rájöttem hogy ott állok tökegyedül terhesen egy vadidegen világban és kommunikálni sem tudok. Valami gyorskajáldába voltam de bezárt és ki kellett mennem az utcára és fáztam és nagyon féltem. Aztán sétáltam a városban és rájöttem hogy valami nemzetközileg ismert arab múzeum mellett vagyok és akkor arra gondoltam hogy így már el tudom mondani apának merre keressen. De rájöttem hogy mindjárt lemerül a mobilom és a töltőt otthon felejtettem. Úgy éreztem ez volt az utolsó kapocs amin hazaüzenhettem volna. (érdekes, álmomban az internet eszembe sem jutott) .És akkor arra gondoltam hogy megkereslek téged, hátha tudsz segíteni. Aztán rájöttem hogy ez nem Kanada hanem Amerika. Mindemellett gyönyörködtem a múzeumban, a város és az emberek idegenszerűségében. Aztán valami pom-pomlányfélékkel találkoztam akik magyarul beszéltek. Ők elvittek magukkal, egy kolostorfélében laktak és kiderült hogy angyalok és tudnak repülni és engem is felvittek magukkal.
Aztán már nem emlékszem. Ti is szoktatok ilyen zöldségeket álmodni???
Vendég

Köszi mindenkinek a Tena fellehetőségeket,lassan azért már szeretném ha egyben lenne a táskám útra készen.
Ez már csak azért is jó lenne mert most mikor kórházban voltam bármit kértem a páromtól semmi nem stimmelt amit behozott,mert nem talált semmit. :shock:
Uh behozta a saját zokniját,pólóját.. :lol: Azt tudta hol van!
:wink:

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Csak egy kis röpke időre ugrok be, hogy megosszam a kisfiam méreteit!!
Kor: 29hét, 3nap
BPD:73mm
AC:259mm
FL:51mm
Súly kb: 1424 g.
Magzatvíz: átlagos éééééééééééés fejvégű, ha nem bánjátok felteszem a fotót, igaz ez nem 4D-s volt, de azért olyan jóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: !!!
Kép

Breki, Zsu a videók nagyon szupik :lol: :lol: !Nagyon tetszettek!!!!
Ancsurti: Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!! Örülök , hogy normális volt a doki és minden rendben van!!!!

Majd még jövök, csak ezer+1 dolgom van és a babanet is alig vánszorog!!
Mindenkinek további szép napot!!!!

Kép
Kép
marietta1982

A mi évfordulónk nemcsak egy napon volt Hendegabiékéval hanem nagyjából ugyanolyan szerényen is zajlott. Ebéd egy étteremben, séta. Megbeszéltük hogy ennyit engedünk meg magunknak. Ennek ellenére majdnem sírva fakadtam amikor megkaptam a medált....Nem azért mert ajándék hanem azért amilyen...
Vendég

Tímea

[quote]U írta:h behozta a saját zokniját,pólóját.. Laughing Azt tudta hol van!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Marietta

megállt a vonalzód :!: :!:

Megint villámgyors a szerver :evil: :evil: :evil:
Vendég

Hát kész vagyok már ezzel a babanettel, nekem állandóan megáll!!!
Gratulálok Sillia az évfordulóhoz, ,a medál tényleg gyönyörűűűűűűűűűűű, csodaszép :lol: :lol: , magamat ismerve én nem csak majdnem fakadtam volna sírva :wink: !
Kép
Kép
marietta1982

hát, Sillia: mi is anyagiak miatt választottuk ezt.
Bár szerintem a lényeg az, hogy együtt voltunk.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Na sikerult vegigolvasnom Titeket!Nem egyszeru mutatvany ha az ember lemarad....szornyen lassan jon be a babanet....

Kedvesek vagytok hogy ennyire aggodtatok ertunk,es hogy velunk orultok a johireknek!Jo lenne ha innentol mar vegre siman mukodnenek a dolgok!
Meg szeretnenk egy 4d-s uhra elmenni,lesz meg 1 db sima uh allitolag,es hat varom az uj dokival valo talalkozast.Ugy latszik rendesen eszek,bar a sulyomat ez nem erdekli,annal jobban orulok,hogy semmi hianyallapot nem lepett fel eddig!
Hanga orult bugizasra kepes,tegnap ejjel 1 fele meg nem birt magaval,pedig regen aludnia kellett volna :lol: :lol: :lol:

En is listazgatok,szombaton is sikeresen turiztam meg par dolgot,tegnap pasikammal elmentunk beszerezni ezt-azt.Betet ugyben nem jartam sikerrel,Tenat lehet itt kapni,de azt mondtak nezzunk szet a korhaz gyogyszertaraban,mit ajanlanak...
Szerencsere itt rovid a korhazban valo tartozkodas,nagyjabol megvettunk mindent,ami szukseges...melltartot meg nem,es furdokopenyt is ezutan szerzunk...
Hanganak lazmero,vizhomero,hajkefe,koromvago...ezek meg hianyoznak.Sterilizalast nem akarom tulzasba vinni,egy kulon edenyt veszek majd,amiben csak az o dolgait fozom majd ki,vasalot tegnap beszereztuk,meg a ruhak mosasa van hatra...Ja es persze a butorai meg sehol,szoval zacsiban tarolok egyenlore.Nagyon szeretnem ha a kovetkezo honapban ez is rendezodne,mert meg festenek is,stb....
Apaval csinaltatok egy feltetet a kadba,arra raknam a kiskadat.Meg par tarolo doboz kellene,es varom majd a gyogyszertari csomagot otthonrol.
Kb.Igy allunk mi :lol: !

Nagyon jok az uh kepek!Edesek a picurkak,es szepek a meretek is!!!

Lanyok:Ugyesek vagytok,jo kis videokat vagtok ossze..ilyet en is akarok!!!!

Gratulalok minden hazassagi evfordulohoz :wink: !

Timi:A hallottak alapjan en magamhoz kernem a picit,bar itt mindegy,mert haza is engednek 24ora mulva,es egyebkent is allitolag velem lesz.Kaja miatt jobb,en nem orulnek a sima cukrosviznek,max.ha szolocukros....

Na majd meg jovok... :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Niki!
Hurrá, hogy otthon vagy! Ezt meg ne is sugalld a bébidnek, hogy korababa lesz. Beszéld meg vele, hogy min. a 36. hétig maradjon nyugton!

O.Heni!
Ha megnyugtatlak, én még gondoltai szinten sem foglalkozok a kórházi csomagommal. Sőt! Májusban még lesz 3 vizsgám, így csak utána fogok tudni ráhangolódni a "mindjárt szülünk" érzésre.
A Felicitas csomagot én még nem váltottam ki, de sztem nem lesz benne semmi használható dolog, lis a két előzőből kiindulva.

H.Gabi, Sillia!
Ennél jobb évforduló ünneplés nem is kell.

A miénk két éve úgy zajlott, hogy június 29-én van az évfordulónk, elmentünk egy jót kajcsizni, sétáztunk a Váci u.-ban, majd éjfélkor szépen kihánytam az összes kaját (meg még a jövőhetit is) és hajnalban megszületett Marci.

Marietta!
Nem lehet, hogy rossz "izét" szúrsz be a vonalzós oldalról és azért áll meg? Ha jól rémlik, akkor a bbc kódot kell az aláíráshoz bemásolni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Látom lassan mindenki összerakja a kórházi cuccot.Voltam ma a védőnőnél,adott egy listát,mit kell megvenni.Azt mondta,hogy ők azt szokták mondani a kismamáknak,hogy a 28.hétre legyen összekészítve a kórházi cucc,mert ha valami van,ne kelljen kapkodni.

Én szeretnék venni eldobhatós bugyit,jó dolognak hangzik.
Hogy azt szeretném-e,hogy Csanád éjjel is velem legyen,még nem tudom,van mikor igen,van mikor nem.

007
A védőnő azt mondta a hajhullásra,hogy előfordul ilyenkor is,de lehet,hogy megmarad a szülés után is ( remek! ).Mivel rendben vannak a leleteim így csak a hormonváltozás miatt lehet.

Megkérdeztem a védőnőt,mi a véleménye a mérlegről.Én ugyanis nem nagyon szeretnék,mert szerintem inkább paráznék azon,hogy nem evett eleget a pici.Azt mondta,hogy felesleges,mert úgyis látszik majd a pelenka tartalmából,ha eszik eleget.

Ja,és eddig 1.5 kg-ot híztam,pedig eszek rendesen.

Heni
Én már kiváltottam a Felicitas csomagot,cumisüveg nem volt benne,egy cumi volt (Mam),egy Avent tejtároló pohár,tele volt mintával meg szóróanyaggal.

Kép
kita

Na, megjöttem a fogdokitól. 8) Szobrászkodás és mintavétel közben megbeszéltünk mindent XIV. Lajostól az itthoni politikusokon át a nem is oly régi idők közoktatásáig. :o :lol: :lol: :lol:
2 hét múlva folyt. köv., addigra meglesz a korona, megkapom és elvileg jópár évre elfeledkezhetem a jobbfelsőhatosról. :D

Délelőtt kismama tornán voltam.
Egyrészt a 30 . hét tiszteletére ( 8) ), másrészt pedig azért, mert csütörtökön nem fogom tudni lepasszolni Manót. Marha jó volt, hogy elmentem, mert most derült ki, hogy a csütörtöki alkalmat nem fogja tudni megtartani a gyógytornász és potyára mentem volna, ha úgy döntök, hogy mégis elmegyek Manó társaságában.
(Ott sopánkodott a gyógytornásznő, hogy akkor most, jajj hányan fognak potyára jönni -kb. tíz-tizenketten- és de kár, hogy így alakult. Magamat ismerve -amilyen hülye, lekiismeretes marha vagyok- én végig telefonálnám azokat, akikre általában lehet számítani, hogy jönnek. A Klinikáé a telefonszámla, neki kb. 10-15 percet venne el az életéből. Ha már egyszer mindenkinek ott van az elérhetősége a kartonján... :roll: :roll: :roll: :roll: :? :? :? :? :? :? :? :? )

Az eheti előadás címe:
A terhesség higiénéje és mentálhigiénéje. Táplálkozás a terhesség alatt.
(Dr. Pataki Zoltán klinikai orvos, Csúcsné Nagy Ibolya diétetikus és Németh Nedda szülésznő)

Ezt most kihagyom, mert:
-Manót nem tudom kire hagyni,
-múltkor ez lett megtartva egy másik helyett.

(Amúgy, rettenetesen büszke voltam magamra: spóroltam kb. 600 Ft.-ot. Egyrészt mert nem vettem meg a büfében a kedvenc jutalom szendvicsemet, másrészt pedig az öltözőben vettem észre, hogy hiába kezeltem le a jegyet a kombinón, nem volt festék a gépben. Így csak csipogott egyet a kütyü és a BKV meg meghívott engem egy körre. :shock: :shock: 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Visszafelé sajnos ugyanez már nem érvényesült, de legalább átadták a helyet. Méghozzá egy huszoneleje körüli srác. :D :D :D :D :D :D )

Most, hogy végeztem a fogdokimnál megint megjutalmaztam magam egy kis fagyival. Amennyit buktam az élvezeti értékén, annyit nyertem azzal, hogy saaaaaaaaaaaaajnos, már megint annyira tele volt vele a kezem a villamoson. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
(Nem szokásom a bliccelés, de igazság szerint sajnálom a jegyet a Margit-híd két oldalára. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
Viszont megállapodtunk Apával, hogy ő ideadja nekem az éves bérletét és ő fog jeggyel járni. Tekintettel arra, hogy innen 10 percre (se) dolgozik és 1 hónapban ha 5-ször tömegközlekedik, akkor sokat mondok. Szeptembertől elvileg Manó révén jár majd a kisgyerekes bérlet. Kíváncsi leszek...)

Hazafelé még beugrottam az önkormányzathoz és kikértem a házassági anyakönyvi kivonat másolatát. Attól tartok, hogy ezzel a holnapi évfordulónkat nagyjából meg is ültük... :? :? :? :( :( :( :( :( :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.27 16:43-kor.

Kép
Kép
200907?

Kita!
Ügyi vagy a súllyal :wink:
Mérleg: Szonjinál még minden etetés előtt-után mértem, aminek az lett az eredménye, hogy anyós össze-vissza paráztatott, hogy nem elég amit szopizik. Marcinál már csak hébe-hóba mértünk, napi 1x, aztán heti 1x és nem engedtem beleszólást.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

200907:Hős vagy!Én még mindig nem estem túl a fogászaton! :?

tímea83
Ajka

Bond!
Fejlődőképes Kombinó utasok?! Apró örömök az életben.
De jó, hogy írtad az anyakönyvit. Nekem is el kell majd intéznem, de mikor???
Fagyi nem ártott meg a fogadnak? Vagy annak már semmi nem árt?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

moncsy.78! :)

Hogy lettél volna sok? Hiszen alig írtál magatokról. :wink: A lényeg, hogy minden rendben van és élvezitek a jó időt. :D

Nekem is hozzá kéne már fogni a ruhatár átrendezéshez/elpakolásához, de egyelőre még nem bírtam rászánni magam. :oops: :oops: :oops: :oops: Ahogy ismerem magamat, egyszercsak elkap az agybaj és akkor fenekestül felfordítok mindent. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

sillia! :)

Ettől rosszabb húzása ne legyen Lócinak! :wink:

Anyám egy csomó mindent elmesélt, hogy milyen volt 40 éve szülni, de ezekről a részletekről nem esett szó. :o :o :o :o :o :o :o

Ha ilyen hülyeségeket álmodom, akkor az azért általában vissza vezethető valamire. Egy film, reklám, riport, beszélgetés foszlány vagy akár a kaja is ludas lehet. A legkisebb dolog is megragad az emberben anélkül, hogy észre venné vagy jelentőséget tulajdonítana neki.

tímea83! :)

"behozta a saját zokniját,pólóját.. Azt tudta hol van! "
Már ez is nagy szó bír lenni! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem vagyok hős (pláne egy ilyen doki bácsival :D ), de ezen mindenképpen túl kell esni és minnél hamarabb, annál jobb. Úgyhogy, te is menj el szépen! :wink:

marietta1982! :)

Jók a méretek, éljen neki (is)! :wink: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Manónak van ugyan kis fésűje meg hajkeféje, de bevallom, hogy sosem használtuk még. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Fürdésnél mindig megmossuk a haját, törülközéskor jól összeborzoljuk és már kész is a frizura. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Körömvágó ollót viszont nem vettünk neki, mivel több helyről is azt hallottam, hogy nemigazán jött be a baba olló. Úgyhogy, a mienkkel vágjuk az övéit is és teljesen jó. (Tapasztalatom szerint, ha együtt működik, akkor bármivel levághatod, de ha az Úristennek sem akarja odaadni a kezét, akkor lehet akármilyen biztonsági ollód, nem fogod tudni lecsapni a karmait. :? :? :wink: :wink: :lol: :lol: )

Fürdetéshez a 37-42 fokos vizet ajánlják. Eleinte mi is mértük, aztán rendre 45 foknál kötöttünk ki véletlenül és mivel bírta (nekem ez esik jól :oops: :oops: :oops: :oops: ), abba hagytuk a méricskélést. Ha esetleg kikapta a lábát a vízből, akkor kivételesen nem jött be, ha megállt benne, akkor pedig jó. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szonibaba! :)

Miből vizsgázol??? :shock: :shock: :?: :?: :?: Ezek szerint te se sűrűn merülsz el a terhesség örömeiben. :(

Emlékezetesen ülted meg az évfordulót! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Azért is vagyok ennyire kiegyensúlyozott általában, mert minden apróságnak tudok örülni, értékelem, a hülyeségeket viszont nem veszem fel, csak azokkal a problémákkal foglalkozom, amik TÉNYLEG fontosak. :wink: 8) 8) 8) 8) (Ja...! És persze, jó a humorom. Mindamellett, hogy szerény is vagyok. :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
(Nem figyeltél. :lol: :lol: Azt mondtam, hogy egy srác adta át a helyét és eddig mindig a nőkre morogtam. :? :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A fagyi nem ártott a fogamnak, de sajnos az ízlelő bimbóimnak sem. :? :? :?

A házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem lehet régebbi, úgyhogy most már beszerezheted te is. :lol: :lol: :lol: :lol:
Annál az önkorminál kell kezdeményezni, ahol a házasságkötés történt és ingyenes. Semmit nem kell hozzá benyújtani.

kita! :)

Hát, ha a 28. hétre nem is, azért a 34-36. hét környékére már mindenképpen jó, ha össze van állítva a cuccos úgy, hogy csak fel kelljen kapni. (Előre érdemes betenni a piperéket is, kis kiszerelésben. :wink: )

"Azt mondta,hogy felesleges,mert úgyis látszik majd a pelenka tartalmából,ha eszik eleget. "
Jó neked, hogy így látja a dolgokat. Bezzeg minket mit össze nem cseszegetett a véncsoroszlydoktornénivel karöltve. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
El is határoztam most, hogy csak az első hónapra kölcsönözzük ki, aztán mindenki hagyjon békében a gyerek súlyával -amennyiben rendesen fejlődik egyébként, mint ahogy Manó is tette- és szálljon le a tejemről. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A 1,5 kiló csak egy szám, a lényeg, hogy minden rendben van veletek! :wink:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba
Az se semmi,mikor más paráztatja az embert,de én is tudom már most magamról,hogy milyen parás leszek.

Bond
Én is csodálkoztam mikor mondta a 28.hetet.Bár azért jó érzés volt,hogy már ilyenekről beszélgetünk.Én amúgy is egy olyan típus vagyok,aki mindig siettetné a dolgokat.
Mérleg: örültem,hogy így vélekedik a védőnő ezzel kapcsolatban,még annyit mondott,hogy ha mégis szükség lenne rá,akkor van lehetőség tőlük kölcsönözni.
Annak a csekély kis súlygyarapodásnak meg azért örülök,mert amúgy se 50 kilóról indultam.De persze az a lényeg,hogy minden rendben van.

Nekem ma azt mondta a védőnő,hogy már nem kérik minden kórházban a házassági anyakönyvi kivonat másolatát,elegendő az eredeti.Na majd rákérdezek.

Kép
kita

megjártuk az okmányirodát, olyan nagy herce-hurca van a kicsi lakcímkártyája körül, nehogy már vmi simán menjen :twisted:

szonibaba: köszi, nézem a honlapot! :wink:

niki: olyan szuper, hogy otthon vagytok, nagyon örülök Nektek, pihenj sokat! :wink:

Bond: azt a wc ülőkét hol lehet venni? Gratula a készülő fogadhoz!! :lol:

marietta: nagyon jó a kép :wink: én is ma voltam uh-on, de sajna én nem láttam manókát. Nekünk 30+2 BPD 77mm, FL 61 mm. 8)

f.nikici

kita! :)

A törvény szerint szükség van a másolatra, de tény, hogy a kórházban konkrétan nem csinálnak vele semmit. Ha nekik elég, ha meglobogtatod az eredetit, akkor lelkük rajta... Mindenképpen kérdezz rá! :wink:

f.nikici! :)

Mi a baj a kicsi lakcímkártyájával? Alapból a te címedet kapja MAJD. :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

Tulajdonképpen bármelyik illtaszer boltban (pl. DM) vehetsz ilyen egyszer használatos papír ülőkét (WC-papírülőkének hívják), de gyógyszertárakban illetve gyógyászati segédeszközboltban is kapható általában. (Kerül kb. 200 Ft.-ba [se])

Ja! Még valamilyen intim törlőkendőt is vigyetek, jól fog esni a használata. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Emlékezetesnek elég emlékezetes volt az biztos.
Vizsgáim: munkajog (szigorlat), emberierőforrásmenedzsment, munkagazdaságtan (szóbeli).
Anyakönyvit tudom, már kétszer is volt szerencsém kikérni (semmi nem kell hozzá, viszont jó hosszú sort várhattam ki mindkétszer, nagy pocakkal), de idén csak júniusban lesz esélyem kikérni, a májusom már fullon van. Csaknem jön hamarabb a bébi (lis ennyivel).

Kita!
Tényleg kérdezz rá az anyakönyvire, nehogy aztán később legyen belőle plusz macerátok! Az eredetit én nem szívesen lobogtatnám, akkor már inkább kikérem a másolatot.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Szép tárgyak. :? Jó ez neked? :roll: :roll: :roll:

Ja, hogy te olyan értelemben írtad a "mikor"-t, hogy nincs rá időd. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Kérd meg Apát, hogy intézze el ő.

Kép
Kép
200907?

Sillia;Hulye almok :lol: :lol: :lol: Bar ha erre jarnal,szoljal csak segitek barmiben ha tudok!! :wink:
Rendesen zajlik az elet az almaimban....ez tenyleg nagyon kismamis tunet!Ennyi baromsagot nem is tudom honnan szedek!Szoval nyugi,velem is igy van!

Szonibaba:Itt tenyleg nem kapkodjak el a dolgokat...Barataink nemreg vizsgaztak allampolgarsagibol,6-8 hete mondtak a papirok atvetelenek az ertesiteserol...1 het mulva megkaptak :shock: Ez egy kiveteles eset volt....

Bond:Koszi :wink: vizhomerot szeretnek venni,lehet hogy nelkulozheto dolog,de kivancsi lennek...Koromvagas:lehet majd leragom neki az elejen ha nem boldogulok vele :wink: De szeretnek neki egy sajatot,mert en csipeszelem az enyemet,apanak van egy,de avval mast is vag :evil: Szoval egy kulonbejaratura lenne szuksegem,de nem hinnem hogy a biztonsagit szeretnem...
Gratula a fogadhoz!Lassan rendezodik akkor!
Mi is apro kiszereleseket vettunk a korhazi csomaghoz.....az osszes pipere elfer a Tenas csomagolasban 2x :lol: :lol: :lol:

Jo lenne ha mar meglenne a ruhasszekrenyunk,nagyon kene szortiroznom,rendezgetnem :evil: tuti,mire meglesz,nem lesz ekkora munkakedvem.....ma a fehernemus fikot selejteztem :lol:

Kepzeljetek...szombaton utjara indultak a fagyisautok!Az a zenelo,tekerofagyis,mint a filmeken!Szoval remelhetoleg mar tavasz van!!!!
Tavalyi fagyiskocsi elmenyem...az elso :lol: :
Kép

Kép
Kép
ancsurti

sziasztok.
Gyorsan csak annyit, hogy én is pont múlt héten kérdeztem a mérleget védőnénitől: szerencsére ebben az a hozzáállása, hogy ha gyarapszik a gyerek, és van elég pisis-kakis pellus, akkor felesleges, csak idegesíti magát vele az anyuka. De hozzátette, hogy ha ragaszkodom hozzá, akkor béreljek 1 hónapra digitálisat, de hálósat semmiképp, mivel a baba mozgása miatt 10-20 grammokat is csalhat.

Mai napom fénypontja az egész napi fejfájás és szar közérzet végére: drága édes aranyos lassan iskolás kislányom alaposan bekakált.

Hasábkrumlit sütöttem vacsira, épp azt ettük, kétszer kérdeztem rá, hogy pukizott vagy bekakilt, vagy belelépett-e netán az udvaron bizonyos aknákba: nem, nem ....
fürdéshez készülődve (ez most félig önálló tevékenység nálunk) közölte, hogy nyugodtan mennj csak anya a dolgodra, majd levetközöm egyedül (máskor mindig azon veszekszik, hogy segítsek). Akkor már NAGYON gyanús volt, és megkérdeztem, mi az oka, de még akkor is tagadta. Persze az egész bugyi jó kakás, a feneke is, amibe még bele is nyúlt, hogy a mosógép oldalára is kenjen egy keveset....

A dologban a legkevésbbé a bekakilás dühít: az, hogy x-szer a szemembe hazudott, az viszont írtózatosan.

Kép
Kép]
hendegabi

ancsurti! :)

Vízhőmérő nélkül is fel lehet nőni, de az azért kell.

A fogamhoz majd akkor gratulálj, ha már készen van és nem panaszkodok rá. :roll: :roll: :roll: De azért kösz! :wink:

Ha ennyi helyet foglalnak a piperék, akkor jól csomagoltál. :wink: :lol: :lol:

Ha nem rénszarvasok húzzák a fagyis kocsit, akkor tényleg megérkezett a tavasz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hahó lányok,

bemutatom az elmúlt hetek szerzeményeit:
Kép A kocsinkat sikeresen magámszeméllyel elcseréltük, némi? ráfizetéssel. Ez egy 2 éves Ford C-max, elfér hátul a 3 ülés, de a könnyű bekötés miatt egyelőre Tomi elöl utazik majd. és a fiúk is végre kötik-oldják magukat, mert könnyebben elérik az övcsatot.
Kép Ez egy mátrix hordozós Jane Carrera Pro kocsi, 1,5 évesen vettem az új ár 1/3-ért, nagyon megkímélt, hibátlan. A hordozó egy mozdulattal mózessé alakítható - különben nem vettem volna külön mózest. Hárátnya, hogy ez a rész nem túl nagy, de a sport rész is 175 fokig dönthető.

Aztán még vannak kis ujjatlan bodyk - Interspaar. Én még nem mososm őket, majd szobafestés után, mikor bepakolom a kis szekrénykét.

Végül lefoglaltuk a "nyaralásunkat". 21-én megyünk egy hosszú hétvégére Tapolcára. Remélem nem lesz túl késő.

Sokat vacakol a babanet, ráadásul kicsit dolgoznom is kell- családi vállalkozás hátránya, de majd jövök még.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?