A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Honey
Gyors kérdés, segíts légyszi! Nektek volt a Prevenar miatt gond, láz meg ilyesmire gondolok?
Holnap kapná Lilla, de a párom azt mondta most ne adassuk be, mert itt a hosszú hétvége, jönnek a vendégek a tóhoz és Lilla ha lázas lesz nem lehetne kint, de akkor ugye én se... :x szerinted?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi!
Bocs, igaz, nem engem kérdeztél, de nekünk semmilyen gondot nem okozott a prevenár! Se nyűgi, se láz! :)

Katica!
Nagyon szépek voltatok! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Évi!

Bocsi,de tegnap egész nap nem tudtam megnyitni a babanetet :roll:
Nem volt semmi gond az oltás után,semmi láz,lába sem fáj.szerintem nyugodtan adasd be Lillának!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ditta, Ancsa !

Köszi a segítséget, megkaptuk az oltást ! 7,2 kg a csajszi és 65 cm.
Minden topikos babónak és családjának gyönyörű napos nyügimentes hétvégét kívánunk.

Lilla, Évi[/img]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi
Nálunk sem volt semmi gond az oltás után, de már olvastam megkaptátok.

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Így nevet Matyim: http://www.youtube.com/watch?v=QobA3YjfgjU

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

sziasztok!

Mi ma kaptuk volna a 3. prevenart, de vegul nem kaptuk, mert a dokink nekünk is azt mondta, hogy elég a 2 a legújabb kutatási eredmények alaján :)

Katica, a Nandu-s tájékoztató nem túl jó, inkább itt nézd meg:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1721

Én batyuzni szoktam, és nagyon szeretem :)

Én se tudtam belépni tegnap...

Jó hétvégét!!!

Kép
pipal

Anikó!

Nagyon édes Matyi!kis kacagó-gerle!

Jó hétvégét mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Most gyors leszek, megyünk ki az udvarra.....
Megjelent az 5.-6. fogunk is! :lol: :lol:
Hihetetlen ez a kis pasim! Kizárólag kettesével jönnek neki!De hova ez az iram...........? :lol: :lol:

Kép

Kép
ditta76

Pipal, Nagyon helyes Natasa! Én is próbáltam a hátamra tenni, de képzeld, majdnem elejtettem Pannát, mert olyan rosszul nyúltam hátra, hogy meghúzódott a karom meg a mellizmom. Még mindig fáj, pedig 1 órája történt. :( Asszem többet nem próbálom. Erszényben az oldalamon van, kendőben elől. Mindjárt teszek egy képet.
Katica, köszi, de még így is dagi vagyok. :? Nagyon aranyos, érdeklődő volt Léna a keresztelőn. Tegnap megint mértem a szopikat, akkor pedig 120-140-ket evett, igaz 3,5 óránként. Eddig meg ő is kb 2 óránként evett.
A gyümi megy ezerrel lefelé, több mint fél üveg, de a főziből még csak 1/3 üveg megy du. Nem tudom ettől a "sok" kajától, vagy attól, hogy kinnt van a 2. fogunk is, de éjjel tök jókat alszik, már csak 1x kel fel, és az esti bőgések is elmaradtak! Juhéjj!!! :D
Ditta, Gratula a kicsi pasid fogacskáihoz! Akkor ideje már fogkefét is beszerezni! :)
Honey, iwiwen néztelek titeket, hát Betti elképesztően aranyos, ahogy abban a fotelban trónol... Nem kell félni, hogy éhenhal... cukikám!
Eagleszem, hogyan nevet Matyi!!!! Zabálnivaló!
Dreika, nagyfiad hogy van?

Képzeljétek, írtam, hogy nem vették fel a közeli oviba Kornélt és még 17 kicsit, erre botrány robbant ki városi szinten, úgyhogy most tördelik a kezüket a honatyáink és a vezető ovónénik, hogy mi legyen. kedden rendkívüli szülői értekezlet!!!
Kornél feléredt, elkapom

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
Köszi! :)
Képzeld, megvolt ma a premier, életében először megkóstoltuk a reszelt almát! Igaz, csak 3 kanállal, de olyan ügyesen benyomta, mintha mindig is kanalazott volna! :lol: És amilyen patáliát csapott utána!! :shock: :shock: Még követelte volna! Holnap is kap majd, már egy picivel többet!

MA éjszakának nagyon nyűgi volt, beszereztem viburcol kúpot a biztonság kedvéért.....tuti a foga...és kicsit náthás is! Akik használták ezt, segített?

Kép

Kép
ditta76

Na végre! Alszik mindkettő! Ma este is egyedül voltam velük, apa fél órát hazanézett, mert munka után céges buliba indult. Őt búcsúztatták, mert előléptették és így elkerült az addigi kollégái mellől. Így mi a válságot elég pozitívan éljük meg. Szóval nem semmi volt a mai este. Pannát elvittem fürdeni fél 8-kor, KOri segítkezett, majd őt lehoztam, benyomtam neki a Noddy-t (mesefilm), és Panna szopi, alvás. Aztán Kornél evett, majd fürdött, mese, alvás. Hú, nem szeretnék ebből rendszert csinálni.
Ditta, ilyen jóevő kiskrapeknál szerintem nem kell ám olyan óvatosnak lenni a HT-val. Mi annó úgy csináltuk Kornéllal, aki szintén jó evő volt, hogy első nap egy-két kiskanál lé, másnap 2-3 kanál pép, harmadnap már egy egész almát megevett lereszelve. Aztán tök simán jött minden más. Hát a kisasszonnyal nehezebb dolgom van, mert elég kisétkű.
Ma adtam neki sárgarépa főzit almával, elég sokat megevett, remélem azért beindul az a hízás.
Dobok egy oldalon hordozós képet. Megtartja az erszény, csak azért fogom a fenekét, mert olyan jóóó:

Kép

Kép
Kép
dalminha

Ditta, nem segített nekünk elsőre, csak pár nap múlva. De van, akinek igen, fél óra alatt.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Először is nagyon jók a képek, aranyosak a törpök. :D
Annyira irigykedek a kendőkre, hordozókra :( de hova raknék kettőt?

Én úúúgy kész vagyok lányok! Írtam múltkor, hogy gombásodunk.Ugye, Regi fülfájásos antibiotikumától. ( nem allaergia, mert csak a szájukban van). Ecseteltem becsülettel, Dorkának elmúlt, Reginek nem. De egész jól viselték, csak utálták az ecsetelést! Ma Dori egész nap üvöltött, de nem egyszerűen, ilyet még nem láttam Semmi nem volt jó, se cici, se tea, se séta, semmi. Már együtt bőgtem vele, hogy nem tudtam neki segíteni. Közbe persze Regi is nyügizet, csak a szokásos. Mázli, hogy anyósom itthon volt, így segített, különben bekattantam volna. 2-től rendelt a doki, Regi még mindig gombás ( de hogy a fenébe mikor kenem, mindent fertőtlenítek, mosok, sterilizálok! :twisted: ) kapott másik kencét, Dorinak begyulladt a füle! :twisted: Soha, de soha nem megyünk ki sapi nélkül, nem taknyos, akkor mitől?!!! Terápia, mi más , mint antibio?! -szeretjük a gombát, jóóó az! :twisted:
Elmentünk a gyógyszertárab este Apával, nálam, pont nem volt pénz, meg kellett várni míg hazaér. 6ig van nyitva, fél 6 körül értünk oda, erre közli acsaj, h ő ezt már nem keveri ki majd hétfőn!!!!! Végül is ráérünk, hagy szaporodjanak a gombácskák. :twisted:
Mázlim volt, gyorsan másik gyógyszertár, ott kedves volt a nő, mondta ez sürgős, várjuk meg, megcsinálja.
De hogy tényleg jó legyen ez a mai nap, nekem meg a torkom durrant be, fáj fejem, torkom, jó szarul vagyok :(
És már előre félek a holnapi naptól......
Bocsi a síránkozásért, köszi, h meghallgattatok

Kép
hostile

hostile

nekem Izának volt most makacs aftás gombája a szájában. Írtam is. És nekünk sem a borax sem az a piros lötty ami sárga lesza ruhán nem válat be. kemény két hétig kentem és semmi. Míg a zoviraxnevű kanalas vált be mert ez belűről harcol a gombák ellen. Most már okés Iza szája.

harivera
Budapest XXI. kerület

mi is boraxot, meg piros lötyit kaptunk. Most megint kutyulékot kaptunk, szegény Regit úgy sajnálom,. Megkóstoltam, borzasztó. Előszőr mentolos, majd pár mp múlva nagyon keserű. :( Ki is akadt szegény rendesen tőle :cry:

Kép
hostile

Hostile:Nagyon sajnálom :cry: remélem hamar meggyogyultok.

Vera:örülök hogy Iza szája már meggyogyult,nagyon édesek a képek.

Dalma: tök jó a kendő aranyosak vagytok :lol: nem nehéz?

Ditta:nem semmi ennyi fog :lol:

000kata

Sziasztok! :)
Vera! :) Nagyon helyesek a srácok!No meg Iza....... :wink: Tök jó, hogy meggyógyult a picur szájacskája!
Dalmi! :) De jó ez a kendős kép!!
Hostile!
Nagyon sajnálom ami történt veletek! :( Jobbulást Nektek!

Hú, de rég voltam már, mi is volt még?No majd visszalapozok.

Merre voltatok majálisozni?
Mi helyben voltunk, retro majális volt, tök érdekes volt, végülis egy paródiája volt a régi szoci rendszernek :D
Marcell meg betegeskedik, voltunk csüt.dokinál is , köhög, köptetőket kapott.
Szegénykém tegnap úgy sirt,+rájött egy köhögési roham és hányt folyamatosan.Úgy megijedtem, pánikba estem, hogy mentő meg minden.
:shock:
Aztán kihányta magát(valószinű a köhögéstől)a védőnő szerint)és ezerrel vigyorgott a a zenélő bohócára.
Meg láza is volt, 37,9.És végigaludta az éjszakát!!!De valszeg csak a germicidtől
Arra is gondolok, hogy kapott ilyen borjuhusos-rizses-s.répás menüt 5 hós kortól, és az jött ki belőle.És lehet, nem birta, mert jócskán bekajált belőle :? Úgyhogy most csak szopi meg gyümölcs, szigorúan! :D
Szerintetek?
Ma meg tök jól van már.Csak köhécsel.De azt se sűrűn.
Bocs, hogy ennyit írtam :oops:
Vendég

Melaszka, Hostile
jobbulást a gyerekeknek! :?

Melaszka
bátor vagy ezzel a hússal. Én még nem mertem adni neki,azt mondta a védőnő h. akkor kapjon húst, ha már egy teljes adagot megeszik főziből.
Arra meg h. mi van a babakajára írva, nem szabad adni. Én is megjártam a spenóttal. Az van rajta 6hótól, pedig csak 8tól lehet és akkor is csak heti 1x. Inkább a táblázatot veszem mostmár alapul. :?

Pipal
köszönöm szépen!

Dalma
hogyan derült ki Korinál a tejallergia? A milupa ha pépjét lehetne adnod amúgy? Nekem doki írta fel direkt. Meg van a Sinlac , azt tejérzékenyeknek van kifejezetten.

Kép
katica_75

Katica, sokat volt hasmenése, ezért vittem el orvoshoz, így derült ki az allergia. Nem nagyfokú, mert nincs kiütés, rosszullét, ilyesmi. 4 hnapig nem evett semmi ilyen kaját, és megmaradt, így orvosi jav-ra abbbahagytuk, mert nincs értelme. Most eszik mindent, persze nem nyakra-főre, és kakil napi 2x, ami szerintem tök normális.

Majális: Nagyon szupi volt. fél 5 felé mentünk ki az ETOparkba. Biztos hallottátok, hogy új stadion épült, szuper nagyon. Előtte volt a majális egy csomó ringispírrel (vagy hogy írják). Kornél és apa felült sokmindenre, dodzsem, kisvonat, ilyesmikre. Panna az erszényemben figyelt, nem félt a hangos zenétől, hozzámbújt. 6 körül áttettem alvófunkcióba, behúztam a lábát és eldöntöttem, és rögtön aludt. 7-kor kezdődött az ETO-Vasas meccs. Bementünk, nagyon jó volt. Még sosem voltam ekkora stadionban. Kornél is csak lesett, Panna felébredt a kiabálásra. 15 percet ott voltunk, de nagyon félelmetes volt abban a magasságban. Ennyi volt.

Vera, nagyon jók a képek. Izácskának mennyi lovagja van! Én nem látom mi van a kezében.

Kép
Kép
dalminha

Melaszka, sokat evett a husis hamiból? Mert ha nem, akkor nem attól volt a hányás szerintem. Inkább a köhögéstől valszínű. Kornél is 6 hósan nyomatta a husis hamit. Bocs, hogy mindig vele jövök, de még friss az emlék... :)

Kata, egyáltalán nem nehéz, mert az oldalamon van, a csípőmön csücsül, de ha alől viszem akkor sem az. Végülis 6,2 kg.

Megyek nézem a Micsoda nőt! Kedvenc filmem... Ezerszer láttam, de még mindig tetszik!

Kép
Kép
dalminha

Katica
Átküldenéd nekem a táblázatot, hogy mikortól mit ehet a baba? Én is kiváncsi lennék rá.

majd jövök visszaolvasni, de most megyünk el itthonról.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nekünk is nagyon jól telt a tegnapi nap, erdőt jártunk, eszegettünk-iszogattunk, szóval jó volt! Teszek a végén képeket.

A mai éjjelünk szupi volt! Este fél 11-től aludt fél 5-ig, majd cici, és még 8-ig!! :lol: Nálunk ilyen hosszú alvás még sosem volt, de félek, hogy most is csak a viburcol miatt! :roll: De legalább jól kialudtam magam....

Vera!
NAgyon szépek a gyerkőcök, és gondolom, jól éreztétek magatokat ti is! Sajnálom a pici száját....... :roll:

Dalma!
Micsoda nő!! Nekem is kedvencem, és én nem 100x, hanem kb. 1000-szer láttam....de tegnap már nem néztem! :lol: :lol:

Nálunk 3 napja megy a reszelt alma, mást eddig még nem adtam neki, de hihetetlenül bejön neki!! :)

Melaszka!
MArcell rendbejött már?

Kép

Kép
ditta76

Akkor a képek:

Anyával:
Kép

Veroni és a pici:
Kép

A teljes familia:
Kép

Itt szundított délután:
Kép

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Csudajók a képek! :)

Vera! :) Szerintem az a kukoricakukac van a kezében, nem? :wink:

Ditta!
Édesek a képek!!!! :)

Köszi a kérdészt, talán javulgat Marci, most szerinted kinozzam az orrszivó-porszivóval?Mett reggel tuttyogott, de azóta nem igazán, és csak viz folyt az orrából.
vettem neki Sterimart is.Azt fújtam az orrába.
Most félek, hogy így betegen megint elrontom, 2x keltem szopiztatni éjszaka.Ma lehet, már nem fogok...... :?
Vendég

A táblázat engem is érdekelne, mit mikor ehetnek :)
Vendég

A kismamából van táblázatom, majd megpróbálom bemásolni, de gyakorlatilag ugyanez:

"Elsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön vissza” a székletében egy az egyben, amit megevett, valamint elérkezett egy növekedési ugrás, amit 220-250 ml tápszerrel vagy 3-4 napon át gyakrabbi szoptatással sem tudsz kielégíteni), el lehet kezdeni a legártalmatlanabb gyümölcsökkel, zöldségekkel a kóstolgatást. Lehet gyümölcsleveket is adni, de kezdheted azonnal pépekkel is. A legkevésbé ártalmatlan az alma és a krumpli, de mindkettő foghatja a székletet, ezért ha ezt tapasztalod, érdemes kipróbálni az őszibarackot. Egy-egy új ételből először mindig csak 1-2 kanállal adjál, másnap már kaphat 10 kanállal, harmadnap pedig egy egész adagot megehet, ha nem jelentkeztek rajta allergiás tünetek (hasfájás, kiütés, nyugtalan alvás, nyűgösség).

A hozzátáplálási táblázatban található ételek ennek megfelelően fokozatosan vezethetőek be, a hónapokat sem kell nagyon szigorúan venni a zöldségek-gyümölcsök esetében, inkább csak az első két hónapban kell fokozottan óvatosnak lenni.
Amire viszont vigyázni kell, azok az ételféleségek, amik allergiát, súlyos allergiás tüneteket okozhatnak:

* tejtermékek (sajt, túró, kefír stb.) - csak 8 hónapos kortól adható
* tej - 1 éves kor után adható, 2 éves korig ne adj csökkentett zsírtartalmú tejet a babának!
* méz - 1 éves korig a botulizmus fertőzés miatt kerülendő
* kifli, kenyér - csak 8 hónapos kortól adható
* tojás - 10 hónapos kortól adható
* aprómagvas gyümölcsök (eper, szeder, áfonya, ribizke stb.) - ha éppen szezonja van, már 1 évesen megkóstolhatja, de inkább várj vele másfél éves korig
* mogyoró, dió - csak 1 éves kor után (allergizál és félre is nyelheti), az amerikai mogyorót 2 éves kor után adhatod, mert súlyos fulladásos allergiás reakciót okozhat!!!

Fontos, hogy a tejtermékeket, tejet, kenyeret, kiflit, gabonaféléket csak akkor vezessük be a táblázatban előírt időpontokban, ha a családban nem fordult elő tejallergia vagy gluténallergia, egyéb esetben konzultáljunk a gyermekorvossal a bevezetés időpontját és módját illetően.

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

Innen jó kis babaszakácskönyv is letölthető:

http://209.85.129.132/search?q=cache:vI ... =firefox-a

Dalma
köszi, sejtettem h. valami ilyesmi a tünete. Lénának is gyakran van.

Megőrjít a csaj!-egyszerűen hiába csinálok neki fini főzelékeket semmi sem kell neki :cry: fruttapura az egyetlen amit megeszik újabban. És szopizni sem akar, annyit szív h. éppen ne éhezzen, aztán HARAP, fogatlanul- de egyfolytában nagyon :? És büfi helyett állva ugrál az ölemben támaszkodva a vállamon. MIT CSINÁLJAK :roll: :?: álometetem, de napközben mi lesz így?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Nagyon boldog anyák napját mindenkinek.

Jók a képek :lol:

Vera, sültkrumpli van Iza kezében ? Én annak néztem :lol:

Melaszka, Hostile jobbulást a babáknak.

Majális, mi Solymáron voltunk az erdőben. Volt kirakodós, meg főzős stand, és zene. Nagyon jó volt :lol: :lol: :lol:

Katica, nálunk se nagyon mennek a kajcsik. Most a hippes alma az ami talán végre ízlik kicsit neki, de két kanálnál többet nem eszik meg. A szopizás jön be neki még mindig. Nem tudom mi lesz így. :roll:

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Képek nagyon jók!

Hozzátápi: ne keseredjetek, azért itt a többség még nincs fél éves!!! Tudják a babák, hogy mi a jó nekik. :wink:
Azért 7 hósan én nem adnék még paradicsomot és banánt. :shock: :oops: De tudom, sok féle táblázat, sok féle szemlélet. :wink: :D

Dalma,
köszi, nagyfiam szuperul, pár napja egyáltalán nem fáj már neki. :D

Keresztelő is jól sikerült, mindkettő jól viselkedett. :lol:

Hozzátápit kedden mi is elkezdtük, sikere még nincs, de nem is számítottam rá, nagyfiam 15 hónapos koráig majdnem kizárólag csak szopizott ... azért remélem ennél gyorsabban haladunk majd, az építkezés miatt jó lenne, ha más is meg tudná néha etetni ...

További gyönyörű, napsütéses Anyák napját mindenkinek! :)

KépKép
dreika

kri igen talált:)))))

megfejtés: ami a kezében van az egy sültkrumpli:)))))))))))

Ma szétröhögtem az agyamat mert a párom a nadrágjából kihúzta a zoknimat (ráadásul a hátsójából) amit nem vett észre hogy ott van és azt hitte hogy az zsepi és úgy ment el sétálni Izával:))))

a fiaim megleptek egy szép rajzokkal. Majd lefotózom.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera, meg is nyalogatta? Panna mindent a szájába vesz, ezért nem lehet neki ilyent odaadni. PÁrod vicces lehetett a kilógó zoknival.
Kri, majdcsak belejön Zsombi a hamiba.
Dreika, örülök, hogy jobban van a nagyfiúcska. Tényleg nem akart mást megenni olyan sokáig?
Panna nagyon sokat eszik gyümiből. Megevett egy egész alma-őszit. 160 g. Nem semmi... Ma meg 3/4 alma burgonyát. Emelett szopizott is sokat. Tök jó volt. Már 6,3 kg! :) Viszont a kaki átment nagy kockába. Nem könnyű neki kinyomni. Ma ivott kis kamillateát, remélem ez segít majd neki kakikálni.

Kép
Kép
dalminha

Nagyon édesek a picurok!!!!!

Kevin mindent megeszik amit a szájába adok :lol:

Boldog Anyáknapját Anyucik!!!!!

000kata

Dalma
Most csak neked írok gyorsba. Adj Pannának sütőtököt, vagy szilvát. Nálunk mindkettő bejött kaki ügyben. Hippnek van sima szilvája a rossmanban. Dmben nincs.

Kaja
U kajákat sem fogok sokat venni, mert nem igazán ízlik Fanninak. És amit észrevettem, hogy miért van benne olaj??? Azt még elvileg nem ehetne, nem? És a paradicsomos burgonya egyben a pelenkában volt estére. Lehet már írtam, de ezek szerint azt még nem eheti.

Már tényleg nem tudok ezeken a ht táblázatokon eligazodni, mert ahány féle annyit ír! :evil:

Kép
Kép
nati80

Nati, Köszi! Kipróbáltam, elfutottam venni sütőtököt, kis almával összekevertem, megette majd' mindet. Kakilt is jó nagyot, és nem keményet (bocsi)
Holnap lesz fél éves... Hihetetlen hogy szalad az idő...
Ht-val kapcsolatban. Tényleg mindenki mást ír és mond. A bébikajákban olyan menük szerepelnek 4 vagy akár 6 hótól is, amit csak később ehetnek elvileg. Egyéként semmi bajuk nem lesz ha esznek lassacskán sokféle kaját. csak az allergizálókkal kell vigyázni. Írják, hogy pl paradicsomot csak később adjunk, de bébikajában szerepel már 4 hótól. Ez azért van, mert csak bizonyos részei kerülnek bele ebbe tök feldolgozva. Olajat azért adnak hozzá, mert sok vitamin csak zsírban oldódik, és ha zsiradék nélkül adod neki, az olyan mintha nem is kapná meg. Én pár hét múlva pici olivaolajat fogok tenni az általam készített ételekbe pont emiatt. Ha jól emlékszem biológia óráról, akkor a B, E, K, A vitaminok a zsírban oldódók.

Kép
Kép
dalminha

Dalma, a legfontosabb a D szintén zsírban oldódó vitamin!!!

Ditta, hogy Te milyen jól nézel ki, gyönyörű családod van!!!!!!!!!

Este jövök, csak ma megyünk Egerbe Dévény-tornászhoz 5-re, reggel hívtam fel és szerencsénkre az 5 órai időpontot visszamondták betegség miatt így nem kell heteket várni.

Ancsa, ha olvasol segíts légyszi!
Egerben a Rózsa Károly utca az Agriapark hátsó bejáratánál levő egyirányú utca :?:
Azt hiszem 4 - 1/4 5-ig itthon leszek, ha addig olvasod jó lenne tudnom, ha nem vagy gép közelben nem baj van szám és megkérdezem.[/b]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi, ja tényleg a D is.
Miért mentek Dévényhez?

Kép
Kép
dalminha

Évi: miért mentek dévény tornára?

Csajok aki szoptat mindenkinek megjött már a menzesze?nekem még nem az baj????
Kevinem olyan kis nyügi csak kézbe jó neki ahogy lerakom vagy nemlát sir de nagyon.Szerintetek a foga vagy el lett kapatva a popoja?

000kata

Kata, nekem sem jött még meg.
Szerintem inkább az a popós válasz a helyes... :)

Kép
Kép
dalminha

Dalma: és most mit csináljak?nincs szivem sirni hagyni.Nagyon tud sirni és nem hagyja abba amig nincs felvéve.nagyon kitartó :cry: :cry:

000kata

Sziasztok :)

Kata, nálunk is nyügi van,de az idő is hirtelen úgy leromlott, hogy oltári melegből, nagyon hideg lett, meg vihar :? sőt, éjjel 3 óránként kelt, mondjuk lehet, a náthája miatt.
Most már keveset köhög, de annál taknyosabb :?
Porszivózom az orrát, de éjjel, ha bedugul, mit csináljak?
orrcsepp mi mehet?
Elég a stetrimar?
Bocs asok kérdésért :oops:
ja, és nekem se jött még meg.de egy hónapban egyszer érzem, fáj a hasam, de nincs semmi :?
Vendég

Melaszka, enyim gyerek kicsi alapból kel 3 óránként. De két napja óránként. Hát elég macera. Éjjel is porszizd ki neki! Van ez a homeopátiás nátha elleni orrspray, többféle összetevőből. Nekünk ez bevállt. Euphorbium vagy valami ilyesmi a neve.

Kata, valahogy próbáld meg elterelni a figyelmét és úgy otthagyni, mert a fejedre fog nőni. Meg kell tanulnia még időben egyedül eljátszani akár rövidebb ideig is, mert később nagyon nehéz lesz, hogy mindig veled akar játszani. De a képeken azt láttam, hogy tök jól felfedezi a körülötte levő világot...

Kép
Kép
dalminha

Kata
nekem sem, pedig már lassan 8hónapja szoptatok.Nem baj.
Én sem tudom sírni hagyni, ringatom és úgy tök szépen elalszik újra! :)
Dalma
akkor ez a hami tényleg jól megy a kiscsajodnak! :P
Melaszka
homeóst nem próbáltál az orrfolyásra?
Évi
Nektek aztán minek dévény?? Szuper ügyes lánykád.

Derika
húúú és gyarapodott csak a tejcsitől annyi idősen? Örülök h. jobban van! Köszi akkor türelmesebb leszek, igaz már 2 hónapja tartunk a 4-5 kanálnál, tömésnek azért nem nevezném. :P

Kép
katica_75

Kata, nekem se jött még meg. Néha fáj a pocim, de még semmi.
Én se hagyom sírni Zsombit. :D

Kri

Kép
Kép
kri29

Örülök hogy nem csak én vagyok ilyen hogy nincs szivem sirni hagyni. :lol: :lol: :lol:

000kata

Én sem azt írtam, hogy hagyd sírni Kata, és ha jól vettem ki a szavaidból, te az ébrenlétekre írtad ezt. Altatáskor én sem hagyom hogy sírjon, de amikor ébren van, akkor igenis meg kell tanítani egyedül ellenni. Panna ezt már tökélyre fejlesztette, mert elég sokat van egyedül a játszószőnyegen. Ha sír, feküdj mellé (ha a földön van) és mutogass neki érdekes dolgokat, és ha felkeltette az érdeklődését valami, állj fel és hagyd ott, először meglepődik, de rájön, hogy ez az érdekesség az övé. Tök jó lesz ha nagyobb lesz hogy egyedül is el tud autózni, elmélyedni egy-egy játékban. Ha mindenhez anya kell majd, az elég nehéz lesz megoldani nonstop.

Kép
Kép
dalminha

De ez persze csak akkor mükszik, ha tudom, hogy unalomból sír... :)

Kép
Kép
dalminha

Tegnap metörtént a DSGM vizsgálat.
Írtam már azt hiszem, hogy 2 hete felállt Lilla és azóta figyelgettem, a jobb lábát olyan furin ferdén tartja és mikor mászik!!! akkor is az teljesen másképp áll. Úgy bokától lefelé a lábfejét kifordítja.
Aztán tegnap reggel nem hagyott nyugodni a dolog és felhívtam a Dévényes központot Pesten és ott kaptam meg az egri telefonszámot.
Megérkeztünk délután a csajszihoz, 2 terem van egymás mellett és az elsőbe mentünk be, ott volt egy másik baba akit tornáztattak és nagyon sírt, szó szerint üvöltött. Ettől Lilla úgy megijedt, elkezdte a bömbit és alig lehetett megvígasztalni, olyan tehetetlen voltam olyan sírás volt ami még soha, ez a hüppögős és remegett, mint aki nagyon fél és vizsgálat után is még olyan sokáig hüppögött, annyira sajnáltam.
Soha nem hallott még gyereksírást :roll: megijedt nagyon...

Szóval megvizsgálták és igen jól tettem, hogy elvittem mert a j. lábnál van neki izomtónus-gyengeség amit ki kell tornáztatni.
Anno olyan 2 hós lehetett mikor mondtam a páromnak, hogy olyan mintha kicsit ferdén tartaná a fejét, meg a dokinak is mutattam, erre az volt a válasz, hogy ne parázzak nincs semmi gond, és már akkor el kellett volna vinnem, mert az is ettől volt.
A combján is látszik, hogy nem szimetrikusak a hurkák :shock:
Majd délelőtt, ha felkelt lefotozom!

Szóval tornára kell hordani hétfőn délután kezdjük... nem tudta egyenlőre a csaj megmondani mennyi alkalomra lesz szükség, majd meglátjuk, hogy alakul...

Valószínű ez amiatt van, hogy szüléskor kaptam oxytocint és amikor bekötötték elment a szívhang, ott szaladgált a szülésznő, hogy valami gond van, mert nem találja a szívhangot :shock:
Aztán lassabb cseppszámra állították és rendben volt, de soha nem kalapált a kicsiszíve olyan gyorsan, mint ez születéskor kellene, ezért mondta akkor a doki, hogy nem is biztos, hogy spontán tudna szülőcsatornán keresztül megszületni...és hát így kínozgattak reggeltől délután 2-ig, de akkor már anyum mondta az orvosnak, hogy szedjék már ki a gyereket, mire várnak nem tágulok sehova...

Nos azt mondja a tornászcsaj, hogy vszínű ez lehet az ok !

Ettől eltekintve minden rendben a mozgásfejlődésben, kicsit korábban csinálja a dolgokat, de ez van.
Mondta, hogy milyen jó, hogy észrevettem és az a tapasztalata, csak mérges volt, hogy a doki és védőnő ezt nem vette észre :twisted:

Dióhéjban ennyi, de csajok voltak ott olyan babák...még látni is rossz volt, Down-kór és társai :( és ezt a babát nem szűrték ki amikor terhes volt az anyuka, normál AFP, normál nyakiredő azaz zavartalan terhesség után kb. 2 hónapos lehetett a baba mikor rájöttek, hogy Down kóros :shock: ez azért durva :shock: :shock: :roll:

Kata, segíts Kevinnek, hogy megtanuljon játszani nélküled, most még nem késő. Fokozatosan próbálj mindig egy kicsit eltűnni a látószögéből, adjál neki üres műanyagflakont vagy valami nagyon érdekeset ami leköti a figyelmét...de azelőtt játszott egyedül, nem?

Melaszka,sajnálom a betegeskedést, gyógyuljatok meg hamar!

Dalma, írtam már, hogy nagyon jó az erszény :lol: klassz a minta rajta, ilyennel van Beco is azt hiszem ez milyen gyártmány?

Többiek, bocsi ébredés van kezdődik a nap !

Hurrá, ma vagyunk félévesek és Dalma, Kri, Pipal, Melaszka, Nati Ti is !
Hogy elszaladt ez a 6 hó, hihetetlen :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Boldog 6 hót minden kis félévesnek! Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: