Tegnap metörtént a DSGM vizsgálat.
Írtam már azt hiszem, hogy 2 hete felállt Lilla és azóta figyelgettem, a jobb lábát olyan furin ferdén tartja és mikor mászik!!! akkor is az teljesen másképp áll. Úgy bokától lefelé a lábfejét kifordítja.
Aztán tegnap reggel nem hagyott nyugodni a dolog és felhívtam a Dévényes központot Pesten és ott kaptam meg az egri telefonszámot.
Megérkeztünk délután a csajszihoz, 2 terem van egymás mellett és az elsőbe mentünk be, ott volt egy másik baba akit tornáztattak és nagyon sírt, szó szerint üvöltött. Ettől Lilla úgy megijedt, elkezdte a bömbit és alig lehetett megvígasztalni, olyan tehetetlen voltam olyan sírás volt ami még soha, ez a hüppögős és remegett, mint aki nagyon fél és vizsgálat után is még olyan sokáig hüppögött, annyira sajnáltam.
Soha nem hallott még gyereksírást

megijedt nagyon...
Szóval megvizsgálták és igen jól tettem, hogy elvittem mert a j. lábnál van neki izomtónus-gyengeség amit ki kell tornáztatni.
Anno olyan 2 hós lehetett mikor mondtam a páromnak, hogy olyan mintha kicsit ferdén tartaná a fejét, meg a dokinak is mutattam, erre az volt a válasz, hogy ne parázzak nincs semmi gond, és már akkor el kellett volna vinnem, mert az is ettől volt.
A combján is látszik, hogy nem szimetrikusak a hurkák
Majd délelőtt, ha felkelt lefotozom!
Szóval tornára kell hordani hétfőn délután kezdjük... nem tudta egyenlőre a csaj megmondani mennyi alkalomra lesz szükség, majd meglátjuk, hogy alakul...
Valószínű ez amiatt van, hogy szüléskor kaptam oxytocint és amikor bekötötték elment a szívhang, ott szaladgált a szülésznő, hogy valami gond van, mert nem találja a szívhangot
Aztán lassabb cseppszámra állították és rendben volt, de soha nem kalapált a kicsiszíve olyan gyorsan, mint ez születéskor kellene, ezért mondta akkor a doki, hogy nem is biztos, hogy spontán tudna szülőcsatornán keresztül megszületni...és hát így kínozgattak reggeltől délután 2-ig, de akkor már anyum mondta az orvosnak, hogy szedjék már ki a gyereket, mire várnak nem tágulok sehova...
Nos azt mondja a tornászcsaj, hogy vszínű ez lehet az ok !
Ettől eltekintve minden rendben a mozgásfejlődésben, kicsit korábban csinálja a dolgokat, de ez van.
Mondta, hogy milyen jó, hogy észrevettem és az a tapasztalata, csak mérges volt, hogy a doki és védőnő ezt nem vette észre
Dióhéjban ennyi, de csajok voltak ott olyan babák...még látni is rossz volt, Down-kór és társai

és ezt a babát nem szűrték ki amikor terhes volt az anyuka, normál AFP, normál nyakiredő azaz zavartalan terhesség után kb. 2 hónapos lehetett a baba mikor rájöttek, hogy Down kóros

ez azért durva
Kata, segíts Kevinnek, hogy megtanuljon játszani nélküled, most még nem késő. Fokozatosan próbálj mindig egy kicsit eltűnni a látószögéből, adjál neki üres műanyagflakont vagy valami nagyon érdekeset ami leköti a figyelmét...de azelőtt játszott egyedül, nem?
Melaszka,sajnálom a betegeskedést, gyógyuljatok meg hamar!
Dalma, írtam már, hogy nagyon jó az erszény

klassz a minta rajta, ilyennel van Beco is azt hiszem ez milyen gyártmány?
Többiek, bocsi ébredés van kezdődik a nap !
Hurrá, ma vagyunk félévesek és Dalma, Kri, Pipal, Melaszka, Nati Ti is !
Hogy elszaladt ez a 6 hó, hihetetlen