A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

BOLDOGSÁGOS ELSŐ NÉVNAPOT kívánok Zsigmond Királynak!!! Legyen szép napod!!! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Boldog Zsigi névnapot!

Kép
felicia

Tegnap este Irigy Hónaljmirigy koncerten voltunk párommal. Jópofák voltak, férjem szereti őket, jókat röhögött rajtuk.
Dávidhoz átjött a szomszéd néni, bár a babó ugye már aludt, csak nyugodtabb voltam, ha mégis van vele otthon valaki.
Szüleim is megérkeztek tegnap Pestre, most nővéremnél vannak, hétfőn jönnek hozzánk és csütörtökön utaznak haza, úgyhogy jövőhéten nem nagyon leszek.
Rakok fel pár friss képet.

Kép
felicia

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Sziasztok!

Szilvi, azért néha adj hírt magatokról, én sokszor annak is elfelejtek válaszolni, akinek nagyon akartam, Pl, ma jutott eszembe, hogy Rituspoc-nak sem válaszoltam, pedig annyira akartam reagálni a babára....igyekszik az ember, de aztán valahogy mindig lemarad valami :)

Nagyon édesek a majálisos képek! Beni is, és Zsigi is-utóbbinak nagyon sok BOldog névnapot!
Felícia, Dávid is nagyon édes a kutyusokkal!

Andi írtam mailt.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

köszi sziszka, olvastam és intézem :wink: hátha...
Vendég

badacsony-szilvia apartman
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/silvia/hu.htm
Távolságok a háztól:
Étterem: 200 m
Élelmiszerüzlet: 500 m
Strand: 1000 m
Vasút és buszmegálló: 1000 m
Hajóállomás 3 Km
Budapest 165 km
A Szilvia vendégház Badacsonylábdihegyen található a Badacsonyi hegy nyugati oldalán.
A hegy gyönyörű bazaltszikláival, lágyan lejtő szőlőültetvényeivel, s a sziklák alatt húzódó
hangulatos borospincéivel felejthetetlen látványt nyújt. Szép és nyugodt környezetben zárt kerttel,
kerti bútorral, grillezési lehetőséggel, gyerek játszóval, valamint nagy úszómedencével
várjuk Önt és kedves családját, barátait.
Vendég

cs-andi remélem sikerül intézni :lol: ez a hely nagyon tetszik! :lol:
Vendég

Köszönjük Csiga köszöntést :lol:

Dávid még mindig tündéri :lol:
Vendég

Köszönjük a bókokat!
A Szilvia nekem nagyon tetszik, szerintem gyönyörű, 1km a strand nincs olyan messze, úgyis kocsival megyünk, van gyerekjátszó, homokozó, hinta, csúszda és medence is, aminek főleg párom fog örülni. Ráadásul szerintem az ára is teljesen elfogadható. Mi például hárman a 40 ezres üdülési csekkből 5 éjszakát, 6 napot tudnánk ott tölteni. Csak egyetlen gondom van. Mivel nem apartmanban leszünk, nekünk az túl nagy és drága, nem tudom, hol lesz ha lesz egyáltalán lehetőségünk főzni, vagy legalábbis a babának vizet forralni, stb. Lehet ott kaját kérni, félpanzió vagy valami hasonló?

Kép
felicia

Csajok!

Vendégségben voltunk ma, ahol a házigazdának van egy 5 éves és egy 5 hónapos gyereke, volt két kis manó, Málnus és még egy pont vele egy idős, és két kismama....ez a teljes létszám. A velünk egy idős kisfiúnak grillezett sertés virslit adtak a vacsiból, meg is evett kettő egészet...Semmi rossz indulat nem volt bennem, csak rákérdeztem, hogy ők adnak már virslit a gyereknek, főleg sertésből, hisz azt sem tudják mi van benne....

Erre kollektíven mindenki lehurrogott, hogy nem ehet a gyerek folyton tejpépet (nem tudom honnan szedték, mert mi nem is etettük Málnust ott) és különben is mindenki azt ad a gyereknek amit akar...most értünk haza és olyan pocsékul érzem magam ettől. Szerintetek?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

felícia, ezek úgy vannak megcsinálva általában, hogy az emeleten lakóknak emeleti közös konyha a földszinten lakóknak földszinti közös konyha ami rendelkezésre áll.mivel mindenki ismerős lesz nem vadidegen, biztosan meg lehet beszélni mikor ki főz.(a mi társaságunkkal pl. a közös főzéssel oldjuk meg ezt a kérdést)
de van nagy kerti grill szóval lehet bográcsozni, grillezni...
Vendég

szisz, nekem egy vidéki ismerősöm akart pörköltszaftos kenyeret adni :shock: mert szegény gyerek kinézte a szájukból a kajátés biztos uncsi amit adok neki :twisted: persze nem engedtem, hogy adjon neki bármit ismeg egyáltalán bárki is!!a múltkor a buszon akartak neki mézespuszedlit adni, mert olyan kis cuki leányka :evil:
könyörgöm még más kutyájának sem adok semmit nemhogy a gyerekének :!: :!:
Vendég

Andi, köszi, akkor így, ha lesz közös konyha, minden ok.
Sziszka, ne érezd ettől rosszul magad, nem kellett volna egy ártatlan kérdés miatt neked esniük, viszont az tény, és nagyon furcsa, hogy ki mit ad a gyerekének, és vajon jó-e az a babának vagy nem, ha görcsösen ragaszkodunk a korhatár szerinti etetési szabályokhoz.
Például anyuék szomszédjának a gyereke már fél éves korában teli szájjal zabálta a töltött káposztát! és tudtommal már kb. 5 éves, és semmi gond nem volt emiatt. :?:

Kép
felicia

Na Málnus kidőlt!
Megnéztem ezt a Szilvia panziót, tényleg mesés, akkor most jól értem Andi, hogy keresünk 2-3 kisebb panziót, és külön lakunk? Mert itt csak 4 szoba van...viszont nagyon jól néz ki tényleg, nekem is nagyon bejön :D

Köszi a vigasztalást csajok :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, koszi a kepeket!! En meg mindig nem toltottem le az enyeimet, de most megprobalom :oops:

Hat szerintem igazad van, en se adnek meg virslit... De kulonben is, nem tudom miert vettek tamadasnak :roll:

Jok a kepek, Beni, David, Zsigi :D Zsiginek boldog elso nevnapot :!: :P

yuyu79

ja bocsi a férőhelyet nem is néztem :roll:
és most hogy áll az ottalvók száma?jól látom , hogy 6 család ?szerintem a várhalmiéknax is extás szoba kell,nem?

http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/bujtor/hu.htm

ez pl. szintén a római úton van és nem túl messze a szilviától

de ha mind együüt akartok lakni mindenképpen akkor megfontolandó a berni ház is ahol mi szilveszterkor voltunk:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/berni/hu.htm
itt van egy olyan szoba ami a barbiéknak kitűnő lenne mert a hálóból nyílik mégegy ahová a gyerkőceit besorolhatja :wink:
viszont a berni a hegy túlfelén van, d e annak a közvetlen szomszédja pl.ez a ház:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/kata/hu.htm
meg ez:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/kondor/hu.htm

itt látszik:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/map/

mondjuk kb 30-40 perc séta a római út egyik felétőla másikig kb.

ezek vannak a szilvia szomszédságában:
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/cseh/hu.htm
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/dorka/hu.htm
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/lovass/hu.htm
http://www.zimmerinfo.hu/badacsony/panorama/hu.htm

várjuk a hozzászólásokat :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.02 21:14-kor.
Vendég

Julcsi, képzeld, azt mondta az apuka, hogy "tudja ő, hogy a virslibe meg a parizerbe a műanyag vödröt is beledarálják, ha bele esik, de legalább a műanyagra is ellenálló lesz a szervezete..."
Strucc politika, de elhatároztam, hogy ha megszülnek a csajok, akkor ilyen idős korban kapnak majd egy-egy csomag virslit, és kíváncsi vagyok odaadják-e a gyereknek...

Várjuk ám a képeket!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.05.02 21:09-kor.

<
sziszka78
Tolna

japont ezt szerettem volna már többször is leírni, de elfelejtettem a szállásos izgulás végett :P
Jok a kepek, Beni, David, Zsigi Zsiginek boldog elso nevnapot :!: :!:
Vendég

Andi, most 11 családnál vagyunk! Ez némileg leszűkíti a lehetőségeket....

Táblázat:

1241294928.8087.xls

<
sziszka78
Tolna

igen, igazad van, de ennyien egy házba nem is fének el szerintem!!
ott néztem, be, hogy csak a smile-isokat számoltam :D
Vendég

Andi, azt sehol sem látom, hogy a babáknak ingyenes a szállás, vagy értük is fizetni kell?

Kép
felicia

Szerintem a legtobb helyen 2 vagy 3 eves korig ingyenes, nem?

yuyu79

berni Apartman I. (90 m2): 5 + 2 fő részére.
2 szoba, nappali SAT-Tv-vel, luxus felszereltségű konyha (mosogatógép, robotgép, stb.) étkezővel, fürdőszoba WC-vel.
berni Apartman II. (170 m2): 10+ 2 fő részére.
4 szoba, SAT-TV, fürdőszoba, tusoló, 3 WC, nappali, konyha étkezővel, edzőterem, 2 terasz.
berni Apartman III. (35 m2): 2 + 1 fő részére.
Szoba, SAT-Tv, konyha, tusoló, WC.

(egyébként a nappalikban is nyithatóak a kanapék még plusszban)

Az udvarban felállított medence (460 x 110 cm), kerti garnitúrák, grillező, szalonnasütő,
mini játszótér, kerékpárok találhatók. Autóbeállás az udvarban, zárt kapu mögött.

Kis vendégeinknek a következőket ajánljuk:
gyermekágy, bölcső, etetőszék, babaszék, fürdőkád, játékok.
Vendég

felícia , nem kell, sőt van ahol 6 éves korig nem :D
Vendég

MINDENKINEK BOLDOGSÁGOS ANYÁK NAPJÁT!!!!!!

Sziszka Csandi egy történet

anyósom amikor otthon voltunk Danone csokipudingot akart neki adni gondolhatjátok majdnem, lementem hídba :twisted: de szerencsére megértett legalábbis azt hittem . a kolléganője mondta neki hogy vegyen pudingot.. de ő Peti Danonera gondolt..bár én még azt se adnám ....

utána anyósom elmesélte hogy a főnöke amikor 10 hós volt a babájuk bementek a boltba és ők a kezébe nyomtak egy csokit..anyuka elvette hogy ők ilyent nem esznek..rá pá hónapra anyuka háta mögött adták oda a csokit és a gyerek szó nélkül megette és hogy ez milyen vicces volt

:twisted:

erre én elmeséltem neki, hogy a barátnőm kisfiának anyukája előtt adtunk volna oda egy kinder tejes csokit, de közben aznap derült ki, hogy allergiás rá... szegénytől el kellett venni(előtte nem volt az és ő már 2éves volt)

mondtam anyósomnak hogy én csak úgy adok gyereknek bármit, ha azt előtte anyukától megkérdem úgy hogy ő ne lássa...

milyen dolog az, megkérdőjelezni, hogy az anya mit ad a gyereknek? le is ütném :roll:

utána Zsiga kezébe volt egy kis csokinyuszi ami mp alatt elolvadt és ami pici kifolyt lenyalta fiam.. erre anyósom elkezdett örömében ugrálni, hogy evett csokit
szerintetek? :twisted: így merjem rábízni? :roll: pedig tudom hogy jót akar meg az ő idejükben más volt a trend....de anyukám miért nem kérdőjelezi meg....

Csandi tuti szállások, szerintem koncentrálódjunk a Szilviára és a közelébe.. a medence dominál engem :lol: :lol: jók a mellette lévők

bár én szívesen lennék a Szilviában! ha lehet már most választani! :lol: meg persze ha elfogad csekket egyáltalán :wink:
Vendég

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, ezer dolgom van!

Minden kedves augusztusi fórumozó édesanyucinak (meg az ő anyucijuknak) BOLDOG ANYÁK NAPJÁT kívánok! Ölelgessétek ma nagyon sokat a picurokat!

És szívből köszöntöm itt is (bár itt nem olvassa :)) az én Anyukámat, Nagymamijaimat!

Sziasztok

(Nagyon) szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Minden anyukának boldog első és sokadik anyák napját!

Mi holnap hajnalban megyünk újra műtétre, de előtte még szeretnék reagálni néhány dologra!

Drága Barbi!

Tudod, „mélység nélkül nincs magasság!”
Nem tudom, azok az emberek, akiket a csodálatos gyermekeid nagyszüleinek kellene nevezni, vajon megértek-e igazán nehéz és fájdalmas dolgokat az életükben? Vajon örültek-e már érdek nélkül egy szál virágnak, az egészségnek, vagy annak, hogy ma is láthatták felkelni a napot? Túl nagy a jólét, és az emberek egy része, csak saját magát képes látni, átgázolva mindenen és mindenkin…
Számomra ők az igazán sajnálatra méltóak, előttetek, pedig ott a lehetősége egy sokkal tartalmasabb és emberibb élet megélésének!!!
Sajnos ilyen indíttatás mellett a férjednek sem lehet könnyű dolga, pláne az emberi kapcsolatok terén, de tudom, hogy melletted sokat fejlődött és még fog is fejlődni!
A szüleinek, pedig jobb lett volna elgondolkodni azon, miért is nem ragaszkodott a fiuk ahhoz, hogy hagyományaik szerint, ha ezek vannak és léteznek egyáltalán a gyerekek német nevet is kapjanak?????

Haladj tovább azon az úton, ami számotokra kijelöltetett, és örömöd a gyermekeidben meghozza majd a gyümölcsét!

Sziszka!

Az, hogy ki mit ad a gyermekének enni, hogy hogyan gondozza, kizárólag az ő fejlettségi szintjét mutatja. Te egy mád szinten gondolkozol, talán mondhatnám érettebben, felelősségteljesebben a gyermekedet illetően, mint akik könnyelműen megbántottak téged, de ezt soha nem vedd fel, mert fájni fog!!!

Változunk, majd ők is fognak! Régen én is úgy gondoltam, ellenállóbb lesz a fiam ha nem öltöztetem agyon, ha azt eszik, amit mi…23 évesen szültem Marcit. Imádtam, csak jót akartam neki, de azóta annyi minden történt, annyit láttam és megéltem, hogy más lettem…
Rá kellett jöjjek, nem vagyunk olyan ellenállóak, mint a kis purdék, akik télen is mezitlábaztak. És tudom, hogy nincs igazuk azoknak a kis öregeknek, akik azzal érvelnek, régen mindent adtak a babának és lám megérték a százat is! Igen, de az ételek minősége összehasonlíthatatlan. Régen ismeretlen volt a gyermekrák fogalma, ma tele vannak a kórházak daganatos kisgyermekekkel. Barátnőm két éve veszítette el csodálatos kisfiát, Marcival egyidős lenne… Csak mi óvhatjuk őket, és ha mégis bekövetkezne bármi rossz, legalább tuni fogjuk, mi mindent megtettünk értük…

Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért amit megszelidítettél!

Emesedora!

Én is sokszor éreztem már azt, hogy magamnak írok, de az, hogy nem reagáltak az írásaimra, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is olvasták, és nem reagálták le valahogy az olvasottakat! Persze nagyon jó érzés, ha személyesen is megszólítanak bannünket, de tudjuk, hogy nagyon jó a csapat és ez nem szándékos megbántás inkább csak annak a jele, hogy sok szálon futó témák vannak, mindenki másra reagál. De hogy elolvasták, veled örültek, vagy bosszankodtak, abban egészen biztos vagyok! Én legalábbis mindíg!!!

Gyere sokat , írj és tegyél képeket is!

Puszi mindenkinek, gondoljatok ránk holnap is, nagyon köszönjük előre is!

KépKép
koadri

Adri, szorítunk nektek holnapra! És Boldog Anyák Napját Mindenkinek!

Kép
felicia

Drágáim!

Én megint dögrováson vagyok. Ha a párom lenne ilyen nyavalyás, mint én, már a végrendeletét írná... Még egy hétig se voltam egészséges, megáll az ész! Hanyatlok! :)
Szóval csütörtökön a barátnömnél voltam ruhacsereberélni. A gyerekek szuperül elvoltak a kertben, ettünk gyors sütit és ittam egy pohár vizet. Már a pohár vízzel a kezemben az volt a gondolatom, hogy biztos elkapok most valamit. Nem tudom miért volt ez az érzésem, pedig megtanulhattam volna már, hogy a rövid hatályú elöérzeteim 100%-osan bejönnek és hallgathatnék végre rájuk. No mindegy. Péntek este már éreztem, hogy ebböl megint jó nagy baj lesz. Éjjel minden oxigénmolekuláért külön küzdelmet folytattam, úgy éreztem magam, mint régen asztmásan. Dönci is üvöltött egész éjszaka, mert kibújt éppen akkor a második foga. Sajnos nem voltam abban a helyzetben, hogy érdemben segítsek neki, a magam kínja is elég volt, így ö küszködött, én szenvedtem.
Minden létezö melléküregem fáj, folyik az orrom, fáj a torkom, a föhorgöim és tudomisén még mi. Ezzel együtt müködnöm kell.

Sziszka!

Megfogadtam a tanácsod, külön foglalkoztam Enivel pénteken, mert úgy adódott, hogy a többiek bealudtak. Elöször virágokat ültettünk a balkonládákba, aztán játszottunk, szappanbuborékokat fújtunk (nagyon szeretek buborékolni), pogácsát sütöttünk és még sorolhatnám. Valahol olvastam egy cikket, ami azt tematikázza, hogy ha több gyereked van, nem lehetsz hozzájuk a szó szoros értelmében igazságos, nem adhatod meg mindegyiknek mindig ugyanazt, mert mivel különbözö korúak, különbözö az igényük is és különbözöek az elvárásaik is. Ezt a magam példáján is látom. Én is sokat gondolkozok az igazságosság fogalmán, de ezt csak megközelítöen lehet betartani. Azért igyekszem a magam módján.

Szombaton dögrovás ide vagy oda, megembereltem magam és kimásztam a 4 gyerekkel a szomszédos hatalmas bolhapiacra. Feltehetöleg jót tett testemnek-lelkemnek az elhatározás, hogy én nem is vagyok olyan beteg, mert jobban éreztem magam amíg tartott az adrenalin... :)
Túrtam mindenkinek pár aranyos gyerekruhát és vettem 3 eredeti csomagolású mickey egeres sütöformát is az új ovink vezetöjétöl, aki szintén árulta a felesleges dolgait. Próbáltam rávenni, hogy tartsa meg inkább az új ovinak és süssön vele a gyerekekkel, de nem állt rá a javaslatomra. :(
Pár órával késöbb a párom is kiment, miután a munkájával elkészült, ö plüssállatokat vett nagyobb mennyiségben. Persze szerinte a ruhák a feleslegesek, szerintem meg a plüssök, de kinek a pap, kinek a papné...
Rakok fel kicsit késöbb a zsákmányról képeket.
Összesen kb. 4 órát voltunk kint és a gyerekek, mint mindig, most is nagyon jól bírták! :)

Mariann!

Örömmel látom a képeket, mert a jelek szerint hasznát veszed a holmiknak. :)

Ami a Balcsit illeti, szerintem nekünk nem kell szállás, mert ami 200 km-es körzeten belül van, az olyan, mintha már otthon lennénk...
Kis szerencsével sikerül a nagyszüleim nyaralójába mennünk, de nagy reményt még nem táplálok eziránt. A ház nagyon szuper, csak a terület egy kissé veszélyes kiskorúaknak, mert egy köbányában áll a ház...
Na mindegy, valahogy majd csak lesz. Mi lesz a polón és a body-n?

Adri!

Nagyon a szívemböl szóltál! A többieknek is köszönöm a hozzászólásokat! A párom aránylag jól kezeli a helyzetet, örül, hogy nem kell viperát ölelgetnie élete végéig. Örülünk egymásnak és kis családunknak, élünk ami mi kis bolygónkon a saját kis biotópunkban. :)
Anyósoméknak tényleg vényre kéne érzelmeket felírni, mert fogalmuk sincs róla. :(

Sziszka!

Mindenki úgy eteti és neveli a gyermekét, ahogy a saját belátása alapján ezt a legjobbnak tartja. Szeretem a jót akaró embereket, akik maró megjegyzéseikkel több kárt okoznak, mint hasznot. Ne vedd a szívedre, nem éri meg!
Persze, hogy felnöttek a gyerekek régen is, de nem mind! Arról senki se tesz említést. Allergia, egyebek, ismeretlen fogalom.

Csandi!

A kutyás hasonlat isteni! Elképzeltem a lánykádat, ahogy pitizik egy jó falatért! :) Na de viccet félre téve, teljesen igazad van. Olyan ez, mint az állatkertben, medvéket etetni tilos, mindent a szemnek, semmit a kéznek. Én egyébként azt is nehezen viselem, ha valaki bizalmaskodik a gyerekeimmel, megfogja öket, vagy megsimogatja egy vad idegen, legyen a legjobb szándékkal is. Én se tapizok le mindenkit, aki szimpatikus és nem etetek éhenkórásznak látszó kisdedeket.

Adri!

Nektek minden jót holnapra! Nagyon izgulok értetek! Annyira nyomaszt engem Dorca története, de akármi is legyen, te a legjobbat hozod ki a helyzetböl! Minden elismerésem a tiéd!

Emesedora!

Ez mindegyikünkkel megesik. Én is sok monológot folytatok látszólag, de valaki azért biztos csak elolvassa és ha nem is reagál, fejében van az infó. A lányok nem figyelmetlenek, ne érezd magad megbántva. Örülök, hogy a gyerekek jól vannak!
Lenne egyébiránt egy kérdésem, amit jelen pillanatban nálad autentikusan senki sem tud nekem megválaszolni: mik az elvárások az elsö osztályban? Mit olvasnak, mennyire kell jól mennie az olvasásnak, mit számolnak, stb.? Én még mindig mókuskerekezek Eni miatt, nem tudom, hogy jól csináljuk-e vele ezt az iskolásdit.

No mentem, mert megígértem, hogy felavatjuk az új formák egyikét. Hív a konyha!

Ha valakit kifelejtettem volna, bocsátassék meg nekem!

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Adri: megkönnyeztelek, köszönöm! Nagyon sok jót kívánok nektek holnapra, sok erőt és kitartást! És szívemből kívánom, hogy az augusztusi talin ti is ott legyetek köztünk, akár csak egy napra is, mert az azt jelentené, hogy Dorca szemével minden rendben van! Mindenképpen gyere a hírekkel! A férjed jól van ugye?

Barbi, örülök, hogy megfogadtad, és hasznosnak látod, szerintem az igazságosság nagyon nehéz, hallgass a megérzéseidre, és figyelj a gyerekeidre, szerintem akkor minden rendben lesz! Mi a gond az iskolában Enivel? Jobbulást neked! Akkor beírom hozzád, hogy nem kérsz szállást, de remélem ez nem azt jelenti, hogy csak egy napra jöttök! Hiányoznátok a csapatból! Legalábbis nekünk nagyon....

Boni: nagyon durva ez a sztori anyósodról....ugyan más miatt, de én is hasonló cipőben járok, csak én az apámmal, nem merem rábízni a gyereket, mert egy-két sör után vagy néhány kisfröccs után még simán beül az autóba és vezet :(

Megatali: én részemről jobban örülnék, ha egy helyen laknánk, szerintem a külön szállás kicsit fel is darabolja a társaságot...

Megyek átböngészem csandim szállásait!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csajok!

Vonyarcvashegy, nem messze van Badacsonytól, és itt találtam egyet, ahol mindannyian elférnénk, lehet üdülési csekk, van medence és játszótér.....nézzetek rá egy kicsit.

http://www.janikapanzio.hu/hu/panzio-apartman.php

Panziónk, felszereltsége, szolgáltatásai:

Janika Panzió I-es épület:
Földszint étterem: 80fő zárt helység klímatizált, 80 fő fedett terasz
A'la Carte étterm magyaros illetve nemzetközi ételekkel, étlapunkon a ház specialitásai is megtalálhatóak melyek Hegyi János MESTERSZAKÁCS receptjei szerint készülnek, valamint a házvendégek félpanziós ellátását is itt bíztosítjuk
Emelet 6db 2 ágyas (17-20m2) szoba fürdőszobával terasszal tv mini bár rádió ebből kettő udvarra illetve medencére néző szoba
Janika Panzió II-es épület

- 5 db 2 ágyas szoba 17-20m2 fürdőszobával terasszal tv mini bár rádió klíma, melyek a medencére illetve udvarra néznek.
- 3 db 2x2 ágyas appartement fürdőszobával terasszal tv mini bár rádió klíma
Kert:
40m2 medence, kerti grillező, filagóliával, valamint gyerekeknek játszótér

Érezze magát kellemesen és kényelmesen a hangulatos és komfortos szobákban, illetve apartmanokban! Kapcsolódjon ki és felejtse el a hétköznapok gondjait az úszómedence vízében. Panziónk egész évben nyitva tart.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hú, találtam még egyet ami szupernek tűnik, medence, felnőtt-gyerek külön, játszótér, sok szoba, és Gyenesdiás.

Minden apartmanunk külön bejáratú, így vendégeink úgy érezhetik magukat, mintha otthon lennének. A bennük található hálószobák (egy, kettõ, vagy három tartozik egy apartmanhoz) kényelmes pihenést biztosítanak.
Minden lakosztályunk jól felszerelt konyhával rendelkezik - melyhez étkezõ vagy étkezõsarok kapcsolódik -, amely akár a rendszeres sütés-fõzésnek is színtere lehet.
Egy kis beszélgetés, TV-nézés, családi, baráti összejövetel sem akadály nálunk, hisz minden apartmanunkhoz hangulatos nappali is tartozik.

Bababarát!

Gyerekeknek és a legkisebbeknek:
Apartmanházunk bébi- és gyermekbarát házként mûködik. Valljuk, hogy ahol gyermekeink nem unatkoznak, ott a szülõk is jól érzik magukat. Ennek érdekében a következõket ajánljuk kis vendégeinknek:
- Gyermekágy (ágynemûvel), etetõszék
- Játszótér: hinta, csúszda, torony, mászóka, homokozó.
- Játszóház: rossz idõ esetén is sok-sok játék egy helyen.
- Babaudvar: a legkisebbeknek jól körülhatárolt, balesetmentes terület, a legapróbbaknak való játékokkal.

http://www.freeweb.hu/party-balaton/magyar_frame.html

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Végül egy Balaton térkép, hogy képbe legyetek, melyik pontosan hol is van :)
Ez az utolsó szerintem minden szempontnak megfelelne, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

http://www.balatoniszallas.hu/home.htm

Mecsi! neked pedig elsőként szeretnék nagyon sok Boldog születésnapot kívánni - hátha holnap nem lesz időm a gép elé ülni!!!!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka! nekem az utolsó nagyon tetszik,szerintemis jobb ha együtt lehet a társaság.Viszont azt irja hogy fő szezonban csak 1 hétre lehet foglalni,máskor 1 éjszakára is.Aug utolsó hétvégéje még főszezon???
vera
l.veronika

Sziszka!Azt szerettem volna kérdezni hogy tudod-e hogya 2 vonalzód között van 1 nap eltérés?
l.veronika

Vera, nem tudom, hogy minek számít, de írtam neki, és megkérdeztem, még nem válaszolt! Az nem baj, hogy kicsit lejjebb van ugye? Mármint lejjebb mint Badacsony, ott még vannak borok vagy borászatok?

Különbség? 9 hónapos 8 napos vagy 9 hónapos egy hetes 1 napos....?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Bocsi Sziszka!Kicsit elnéztem :shock: :shock:
Én a borászatokat csak az apukák miatt említettem,szerintem fontosabb hogy együtt legyen a ,társaság ha a többieknek is jó a szállás.
l.veronika

Sziasztok!

Adri, csak Nektek szeretnék nagyon nagyon sok erőt és kitartást kivánni és gyere mielőbb, mesélj nekünk!!!

Barbi, Neked meg végre szipogásmentes napokat! Huss betegség....mi finomat sütöttél?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Találtam megint a Spiegel-ben egy cikket, ami a mi nagymamás témánkhoz is kapcsolódhatna...

"Wir alle haben unser Glücksvermögen in der Kindheit erworben. Wird es dort gestört, bleibt es ein Erwachsenenleben lang gestört", warnt Wolfgang Bergmann, Kinderpsychologe und Lerntherapeut in Hannover. "Es darf Streit und Konflikt geben, aber niemals Lieblosigkeit." Denn aus versagter Liebe und enttäuschter Sehnsucht, so der Psychologe, "erwachsen Identitätsnöte und Weltverlorenheit".

In schlichten Bildern erklärt es der australische Familientherapeut Steve Biddulph: Läuft zu Hause alles klar und liebevoll, so sei "die Familie ein Garten, in dem das Selbstbewusstsein der Kinder wächst und gedeiht". Nach 25 Jahren Praxiserfahrung weiß der Erziehungsexperte und Autor weltweit gelesener Elternratgeber aber auch, dass die heimische Umwelt "eine Wüste sein kann", in deren Gefühlsdürre alles Grün verkommt.

Die Kreativität bahnte sich, im Falle Tucholsky, trotz aller Nöte ihren Weg. Und "die Selbstheilungskräfte der Kinder sind enorm", so Bergmanns tröstliche Erfahrung. Oftmals kann die seelische Entbehrung kompensiert und später zum Guten gewendet werden. Bergmann: "Ein Junge, der an seinem Vater sehr gelitten hat, kann selber ein besonders behutsamer Vater werden."

"Höchstes Glück der Erdenkinder sei doch die Persönlichkeit", lässt Goethe seine Suleika im "West-östlichen Diwan" sagen: Die ausgewogene, starke, sichere Persönlichkeit, die jeder sein möchte - wie kann sie in ihrer Keimzelle, der Familie, gedeihen? Wie stark ist die Macht dieses engen Verbundes, die im juristischen Fachausdruck gar als "elterliche Gewalt" daherkommt? Wie weit kann der Apfel unter welchen Bedingungen vom Stamm fallen?

Den Genpool der Ahnen und die direkte Umwelt zugleich bietet jede Familie ihren Sprösslingen, betonen Gerhard Vagt und Nina Krüger, Entwicklungspsychologen an der Universität Hamburg. Grundlegend für die Herausbildung von Persönlichkeit und Identität sei die "Bindung", die im Wechselspiel zwischen Mutter und Säugling entsteht.

Über die elementare Bedeutsamkeit der innigen Beziehung zwischen Mutter und Kind in den ersten drei Jahren schrieb schon Anna Freud vor mehr als einem halben Jahrhundert. In der modernen "Bindungsforschung" werden nun diese Erkenntnisse
wiederbelebt und erweitert.

Um dem Kind den rechten Halt für später mitzugeben, so die Theorie von John Bowlby und Mary Ainsworth, sollte der Stil dieser Bindung "sicher" sein, nicht "unsicher-ambivalent", auch nicht "ängstlich-vermeidend" oder gar "desorientiert". Diese Muster und ihre Qualität lassen sich aus der Art, wie das Kind nach kurzen Trennungen die Mutter empfängt, ermitteln. In einigen Untersuchungen mit Vätern konnten die Psychologen die gleichen Bindungsarten unterscheiden.

FAMILIENBANDE: KREATIVE KEIMZELLE, STRENGER HORT

*
*
*

Fotostrecke starten: Klicken Sie auf ein Bild (7 Bilder)

Nähe, Nahrung, Wärme sind die Grundbedürfnisse für den Aufbau einer sicheren Bindung, sie sind unerfüllt im "desorganisierten" Bindungsmuster : Die Kinder, beispielsweise süchtiger Mütter, fühlen sich hilflos, offenkundig schwanken sie zwischen Annäherung und Angst.

Doch so wichtig der Bindungsstil sein mag - bis ins Letzte lässt sich die Entwicklung der Persönlichkeit auch anhand dieser frühen Beziehung nicht vorhersagen - "glücklicherweise", wie Krüger sagt: "Es ist nichts gänzlich festgeschrieben und unveränderbar." Einen Ausgleich können spätere gute Erfahrungen schaffen, "ob mit einem Therapeuten oder in einer sehr glücklichen Partnerschaft". So könne, "im Nachherein eine positive Entwicklung noch möglich werden".

Dass die familiäre Prägung nicht Unentrinnbarkeit bedeutet, bestätigen zahlreiche Studien, die über Jahre hinweg die Persönlichkeitsentwicklung vieler Menschen verfolgt haben: In Kindheit und Jugend, so das Fazit, ist die Persönlichkeit in ständiger Bewegung, sie modifiziert sich noch bis hin ins Erwachsenenalter. Vielschichtige Wechselwirkungen und äußere Einflüsse, gemeinsam mit über Generationen vererbten Eigenschaften, formen innerhalb einer Familie höchst individuelle Persönlichkeiten aus.

"Auch eine objektiv gleiche Umwelt wird von verschiedenen Kindern unterschiedlich verarbeitet", sagt der Berliner Entwicklungspsychologe Jens Asendorpf. Wie die Kinder selbst, Jungen oder Mädchen, die Gegebenheiten innerhalb ihrer Familie wahrnehmen, sei von ihrer genetischen Ausstattung, der bereits entwickelten Persönlichkeit und ihrem Alter abhängig.

A teljes cikk:
http://www.spiegel.de/wissenschaft/mens ... -2,00.html
Vendég

Apróo!

Mogyorótortát. Csak annyi a gond, hogy se ízeket, se szagokat nem érzek...
Vendég

adri, minden szavaddal maximálisan egyet éertek és együttérzek!!

barbi, neeeeemááááá!!megint beteg vagy?b......kulcs!!!!örülök , hogy enivel sikerült kettesben lennetek biztosan neki is nagyon jól esett a kizárólagos figyelmed!!

szisz, persze , de én jobban szeretném, hogy olyan sokan legyünk, hogy tényleg ne férjünk be egy házba :roll:
de a berni + a közvetlen szomszédjai az szinte egynek számít :wink:
írok is nekik is :D
Vendég

hűű csak most frissült az oldalam !!sziszka,nagyon jókat találtál :D
Vendég

BOLDOGSÁGOS ELSŐ ANYÁKNAPJÁT MINDENKINEK !!
Vendég

Nálunk akkor miért 10-én van az anyák napja? Vagy rossz filmet nézek?

Némi képek:
játszóterezés muffinokkal
Kép

Regö a Playmobil katalógust tanulmányozza
Kép

Eni szappanbuborékol
Kép

Ezt gyártottuk a lányokkal:
Kép

Bolhapiac a párom szerzeményi a zöld nyúl kivételével:
Kép

Tortaformák:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Barbi, itt anyák napja mindig május első vasárnapja...
Nagyon tetszenek a képek :) Szuperek a tortaformák is :) Nincs valami kipróbált Tiramisu recepted? Annyi babapiskótát kaptam mostanában, hogy gondoltam kipróbálnám :) Abból a cikkből nem sok mindent értek, kicsit összefoglalhatnád!
Barbi, ugye nem csak egy napra jöttök?

Andi, remélem fogadnak is bennünket, mert a második szerintem is tuti lenn, na és persze remélem a többieknek is tetszik.

Tegnap itt a nagy panaszkodás közepette elfelejtettem elmesélni, hogy Málnus a vendégségben mit művelt, egy pillanatra nem figyeltem rá, és már az 5. lépcsőfokon volt útban az emeletre...odaléptem mellé, és simán felment, minden segítség nélkül, néztem ám bután, nem is számítottam ilyesmire... :shock:
Kép

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Barbi azért, mert mindenhol egy héttel később van, az eredeti amerikai anyák napjával együtt :wink:

jobbulást drága! sajna én nem élvezhetem a beírt cikkeket mert nem beszélni német :cry:

Sziszka még egy kicsit nyugatra majd északra toljátok aztán anyuméknál kötünk ki

:lol:

nagyon jó az utolsó !!!!!!

én sokak szállása miatt maradnék Badacsony mellett.. :oops: de persze a többség akarata mellett meghajlok :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.03 20:09-kor.
Vendég

na, közben válaszolt épp a szállás, azt mondja arra a hétre bejelentkezett egy csoport, akiknek keddig kell utalniuk a foglalót, így most minden attól függ, küldik-e, ha nem akkor miénk lehet!

Szóval akkor keddig várni kell.

Boni egyébként Badacsonytól 20 km, nem olyan sok, de persze én is azt mondom, hogy az legyen, ahova a legtöbben szívesen mennének!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziszka akkor izgulunk :lol:

ja Málnus nagyon ügyi :lol: és mindezt sült virsli nélkül? :wink:
Vendég

Bizony Boni, virsli nélkül, a virslis kisfiú, még nem is kúszik...szóval a virsli kerülendő :lol: :wink:
Épp most szerkesztettem át az előző beírást, és írtam benne neked, hogy ne legyek már annyiszor én :D

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?