Drágáim!
Én megint dögrováson vagyok. Ha a párom lenne ilyen nyavalyás, mint én, már a végrendeletét írná... Még egy hétig se voltam egészséges, megáll az ész! Hanyatlok!
Szóval csütörtökön a barátnömnél voltam ruhacsereberélni. A gyerekek szuperül elvoltak a kertben, ettünk gyors sütit és ittam egy pohár vizet. Már a pohár vízzel a kezemben az volt a gondolatom, hogy biztos elkapok most valamit. Nem tudom miért volt ez az érzésem, pedig megtanulhattam volna már, hogy a rövid hatályú elöérzeteim 100%-osan bejönnek és hallgathatnék végre rájuk. No mindegy. Péntek este már éreztem, hogy ebböl megint jó nagy baj lesz. Éjjel minden oxigénmolekuláért külön küzdelmet folytattam, úgy éreztem magam, mint régen asztmásan. Dönci is üvöltött egész éjszaka, mert kibújt éppen akkor a második foga. Sajnos nem voltam abban a helyzetben, hogy érdemben segítsek neki, a magam kínja is elég volt, így ö küszködött, én szenvedtem.
Minden létezö melléküregem fáj, folyik az orrom, fáj a torkom, a föhorgöim és tudomisén még mi. Ezzel együtt müködnöm kell.
Sziszka!
Megfogadtam a tanácsod, külön foglalkoztam Enivel pénteken, mert úgy adódott, hogy a többiek bealudtak. Elöször virágokat ültettünk a balkonládákba, aztán játszottunk, szappanbuborékokat fújtunk (nagyon szeretek buborékolni), pogácsát sütöttünk és még sorolhatnám. Valahol olvastam egy cikket, ami azt tematikázza, hogy ha több gyereked van, nem lehetsz hozzájuk a szó szoros értelmében igazságos, nem adhatod meg mindegyiknek mindig ugyanazt, mert mivel különbözö korúak, különbözö az igényük is és különbözöek az elvárásaik is. Ezt a magam példáján is látom. Én is sokat gondolkozok az igazságosság fogalmán, de ezt csak megközelítöen lehet betartani. Azért igyekszem a magam módján.
Szombaton dögrovás ide vagy oda, megembereltem magam és kimásztam a 4 gyerekkel a szomszédos hatalmas bolhapiacra. Feltehetöleg jót tett testemnek-lelkemnek az elhatározás, hogy én nem is vagyok olyan beteg, mert jobban éreztem magam amíg tartott az adrenalin...
Túrtam mindenkinek pár aranyos gyerekruhát és vettem 3 eredeti csomagolású mickey egeres sütöformát is az új ovink vezetöjétöl, aki szintén árulta a felesleges dolgait. Próbáltam rávenni, hogy tartsa meg inkább az új ovinak és süssön vele a gyerekekkel, de nem állt rá a javaslatomra.
Pár órával késöbb a párom is kiment, miután a munkájával elkészült, ö plüssállatokat vett nagyobb mennyiségben. Persze szerinte a ruhák a feleslegesek, szerintem meg a plüssök, de kinek a pap, kinek a papné...
Rakok fel kicsit késöbb a zsákmányról képeket.
Összesen kb. 4 órát voltunk kint és a gyerekek, mint mindig, most is nagyon jól bírták!
Mariann!
Örömmel látom a képeket, mert a jelek szerint hasznát veszed a holmiknak.
Ami a Balcsit illeti, szerintem nekünk nem kell szállás, mert ami 200 km-es körzeten belül van, az olyan, mintha már otthon lennénk...
Kis szerencsével sikerül a nagyszüleim nyaralójába mennünk, de nagy reményt még nem táplálok eziránt. A ház nagyon szuper, csak a terület egy kissé veszélyes kiskorúaknak, mert egy köbányában áll a ház...
Na mindegy, valahogy majd csak lesz. Mi lesz a polón és a body-n?
Adri!
Nagyon a szívemböl szóltál! A többieknek is köszönöm a hozzászólásokat! A párom aránylag jól kezeli a helyzetet, örül, hogy nem kell viperát ölelgetnie élete végéig. Örülünk egymásnak és kis családunknak, élünk ami mi kis bolygónkon a saját kis biotópunkban.
Anyósoméknak tényleg vényre kéne érzelmeket felírni, mert fogalmuk sincs róla.
Sziszka!
Mindenki úgy eteti és neveli a gyermekét, ahogy a saját belátása alapján ezt a legjobbnak tartja. Szeretem a jót akaró embereket, akik maró megjegyzéseikkel több kárt okoznak, mint hasznot. Ne vedd a szívedre, nem éri meg!
Persze, hogy felnöttek a gyerekek régen is, de nem mind! Arról senki se tesz említést. Allergia, egyebek, ismeretlen fogalom.
Csandi!
A kutyás hasonlat isteni! Elképzeltem a lánykádat, ahogy pitizik egy jó falatért!

Na de viccet félre téve, teljesen igazad van. Olyan ez, mint az állatkertben, medvéket etetni tilos, mindent a szemnek, semmit a kéznek. Én egyébként azt is nehezen viselem, ha valaki bizalmaskodik a gyerekeimmel, megfogja öket, vagy megsimogatja egy vad idegen, legyen a legjobb szándékkal is. Én se tapizok le mindenkit, aki szimpatikus és nem etetek éhenkórásznak látszó kisdedeket.
Adri!
Nektek minden jót holnapra! Nagyon izgulok értetek! Annyira nyomaszt engem Dorca története, de akármi is legyen, te a legjobbat hozod ki a helyzetböl! Minden elismerésem a tiéd!
Emesedora!
Ez mindegyikünkkel megesik. Én is sok monológot folytatok látszólag, de valaki azért biztos csak elolvassa és ha nem is reagál, fejében van az infó. A lányok nem figyelmetlenek, ne érezd magad megbántva. Örülök, hogy a gyerekek jól vannak!
Lenne egyébiránt egy kérdésem, amit jelen pillanatban nálad autentikusan senki sem tud nekem megválaszolni: mik az elvárások az elsö osztályban? Mit olvasnak, mennyire kell jól mennie az olvasásnak, mit számolnak, stb.? Én még mindig mókuskerekezek Eni miatt, nem tudom, hogy jól csináljuk-e vele ezt az iskolásdit.
No mentem, mert megígértem, hogy felavatjuk az új formák egyikét. Hív a konyha!
Ha valakit kifelejtettem volna, bocsátassék meg nekem!
Puszi: Barbi