A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

még nem próbáltam,a chamomilla-t ,mondod?

Kép
kaandi

és olyan hűvös,majdnem hideg a kis arca....lehet a borogatástól

Kép
kaandi

"Humana Ha" az első bosszancsomnál használtuk,jó volt, nem lett tőle elhízott, nem bukott, nagyon szerette ( pedig szerintem bűnrossz íze volt :roll: )Egyetlen hátránya volt, ami miatt a 2. bosszancsnál nem ez használtam: az akadozó utánpótlás. Hol lehetett kapni-hol nem. Hol ilyen kiszerelésben volt-hol olyanban. Ezek miatt hol a patikust kellett mozgósítanom, hol a gyártót hívogatnom - meguntam :? Összefoglalva: ha biztosított az utánpótlás, akkor nagyon jó tápszer. :)

Kép
kangu

Ladmon, de igen, egy hónappal fiatalabb Adrinál, szép hosszú legényke :) kilóra most épp ugyanannyi a két gyerek :)
hehehehe jó hangulatban telhetnek nálatok a mindennapok, ti is szerettek hülyét csinálni a gyerekből :lol: :lol: :lol: Tomi meg néha bábozni szokott nekem a pöttömmel :lol:
(ja és a mienk mókusos :))

Zsu/Ladmon, Rudi-ügyben küldtem privit :) és ezermillió hálás köszönet előre is :D

Kaandi, jó nagy fiú Boti :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Bogi: nagyon boldog születésnapot!!!

Mónikák: nagyon boldog születésnapot!!!

Mostanában nem jártam erre, meg is látszik, lemaradtunk a tablóképről.... :cry: :cry: :cry:

A beteg babáknak, mamáknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Stelly: nálunk is áldozat lesz olykor-olykor egy-két Túró Rudolf.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy, neked is ment privi!
szóljatok légyszi, hogy megérkezik-e vagy sem, mert nekem még mindig a kimenő fiókban üdülnek, és szerintem inkább az elküldöttben kéne...

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, én megkaptam!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: Én megkaptam mindkétszer. Pöttytrezor.... Ez jó... :D
És tényleg mókus.... Kigubiztam a szennyesből! :)

Amy: Ki követte el ezt a mérhetetlenül felháborító dolgot! Minnyá intézkedek is!!
Mellesleg gyakrabban benézhetnél ám! :wink:

MILLYE!!!
Atyagatya, hol van Vendi a tablóról???
(Mondjuk én is kerestem egy ideig Esztikét, alig találtam meg... :) )

kaandi: 62-es!! Mert az 56-os hosszban már kicsi (végrevégre...), de széltében még ki kell tölteni...
Nálatok meg valamit sejtett szegényke, hogy így belakmározott előtte!!

ladmon

Ladmon: igenisértettem kiképző őrmester(né)!!! Jövök gyakrabban... ahogy tudok....

én a hétvégén szereztem be 68as rucikat.... az összes 62es kicsi....

És ami még nagyon szomorú, hogy nem akar elmúlni a pirosságunk....... annyira szomorú vok................

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Kaandi, drukkolok, hogy ne lázasodjon be Boti!

Kangu, köszi az infót a tápszerről! Remélem nem lesz rá szükség!

Eszter, nekem megérkezett, látom az üzit! :)

Mi is átváltunk 68-asokra lassan!
zsu83

Amy: Kipróbáltatok már mindent cserélve? Pelus, popsitörlő? A védőnőm a legelején direkt kihangsúlyozta, hogy mindenből azt használjuk, ami bevált, ne váltogassuk, mert a kipirosodásnak ez a leggyakoribb oka. Szóval törlőkendőcsere?

ladmon

Ladmon: nem használok törlőkendőt... langyos vizes vatta....
most megint papírpelust használunk, nehogy az anyja hülyesége miatt legyen (értsd textil pelus), de nem jobb, sőt....
Egyébként olyan gyönyörű a bőre...
Már minden lehető krémet kipróbáltunk, bőrgyógyásznál voltunk, ő is adott krémet, az sem használt... annyira sz@r érzés.................

Kép

Veronika:
Kép
amy81

eddig úgy néz ki, h nem lázas, sőt még hőemelkedés sincs. Majd azért estére kap egy fél kúpot a biztonság kedvéért.
Csatolok egy képet, ahol az új ari kis kabátka szerzeményben feszít a hordozóban, legalább neki tudtam simán venni valamit a tescoban szombaton.... :lol: Olyan édi benne,nem? :lol:

Apropó, ma elugrom a Müllerbe..... :D Elif?Gabi?Kreiszi? Kép Kép itt meg már vigyorog is,nem is látszik a de.szuri,nem?

Kép
kaandi

Kaandi, nyoma sincs Botin annnak a csúnya szurinak! :) Nagyon jó az új kabátja!
zsu83

Boti nagyon vagány!! Hát tényleg nem úgy néz ki, mint akit nemrég leszuriztak! :D

Andus: nálatok hogy ment az első oltás?

Amy: Persze gondoltam, hogy már túl vagytok mindenen... De nehogy már te érezd rosszul magad, hiszen te próbálod kideríteni az okát! Nemsokára lesz olyan meleg, hogy pelus nélkül kibír a kertben pár órát, aztán hátha a szabad levegőn elmúlik. Na, mekkora ötlet?

ladmon

Most már ellépek! Minnyá hazaér apjuk és a végén még azt mondja, hogy egész nap a gép előtt ültem! (Pedig tényleg...) :lol:

ladmon

Ladmon: Sajnos hangyainvázió már nálunk is van... biztos tőled jöttek át... :lol: :lol: :lol: Esztikének miért húzgáljátok a fülét :?: :lol: tök jó a kép.... Vendit pótoltam...

Kaandi: Nekünk holnap lesz súly mérés holnapután meg oltás... :( Jó nagy Boti... én is kíváncsi vagyok, hogy a fiam mennyit hízott... 8)

Zsu83: De jó, hogy anyukád segít neked! Te meg gyógyulgass... mi meg tartjuk benned a lelket! Fel a fejjel!!!

Budabo: Az oltás utáni homeós bogyóra gondolsz? LEDUM PALUSTRE 5CH vagy a THUJA OCCIDENTALIS 5CH... oltás előtt 1 órával is be lehet adni a babának napi 5 bogyó 1x :wink:

Amy81: :oops: bocsánat... aki még lemaradt a tablóról szóljon... de mondtam, hogy megcsinálom jobban amint lesz időm mert ez egy összecsapott lett....
Esetleg lehetne egy közös mappát csinálni és abba mindenki tegyen bele 1 képet amit a tablón látni szeretne :roll: A pöttyökre a homeos bogyókat nem próbáltad?

Kép

Kép

Kép
millye

Kiegészítve a tabló

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Amy, ne magadat hibáztasd emiatt, te mindent megteszel érte! Én is azt akartam írni, amit Ladmon, próbáld amennyit tudod, levegőztetni! Barátnőm azt csinálta nálunk, hogy levette a babáról a pelust, egy sima textilpelust odahajtott a lábak közé, nem szorosan, csak épphogy, ha pisi-kaki jön, az ne szanaszét röpködjön, de érje levegő a bőrt. Hátha...
Sima kamillát próbáltál? Nekem kiskoromban bejött a mindig piros alsó felemre.
Gyógypuszi Vendi kis piros popsijára!

KépKép

KépKép
stelly

Millye: puszis szmájli!!! egyébként nem is haragudtam... :)

Ladmon, Stelly: köszönöm. Próbálom sokat levegőztetni, én is várom már, hogy puccosan ki tudjam rakni....
Ami nagyon furcsa, hogy reggelre általában szebb, szinte lehúzódik.... és napközben, amikor meg sűrűbben cserélek, akkor durran be.............
nem értem... nagyon elkeserítő....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ja, kamilla sem jött be..., sajnos...............
Azzal kezdtük....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Millye: basszus, tényleg, a homeós bogyók....
de nagyon hülye vagyok............
még nem vettem..........

hogy én mekkora egy állat vagyok........................ :evil: :evil: :evil:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Gmailen csináltam egy könyvtárat a tablóra szánt képeknek, és fel is töltöttem bele a kedvenc Adri-képem :)

KépKép

KépKép
stelly

kaandi: a lázcsillapítóra gondoltam. Kis vigyori

amy: köszi. Jó rég voltál.

Kép
budabo

Bogi: mikor jöttök errefelé????

Kép

Veronika:
Kép
amy81

millye: addig írtam hogy írtatok, szóval lázcsillapítóra gondoltam most kezdésnek, hogy ha Kaandi ad neki lázcsillapító kúpot akkor a homeost is adhajta nem?

Kép
budabo

Budabo: Nyugodtan adhatja párhuzamosan a lázkúppal!!! (Belladonna)

Amy81: nagyon szívesen és bocsi!!! :oops: egy próbát megérne a homeós bogyó sok mindenre jó és nekünk beváltak amire használtuk eddig... :wink:

Stelly: OK. Akkor mindenki tegye fel a kedvenc képet a babáról :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Amy81: Sulfur 9CH másnaponként 1x5 golyó.. nem tudnád lefényképezni a kiütéseket? Még egyszer leírnád, hogy milyen és ha hozzányúlsz melegebb-e és Vendinek érzékenyebb-e ott?... égő vörös stb.. ? :?

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: csinálok képet, és átküldöm.
Nem meleg tapintású, nagyon száraz a bőre azokon a részeken, és úgy tűnik, mintha a felső réteg hámlana. Látszólag őt egyáltalán nem zavarja, ha mosom sem feszeng tőle, észre sem veszi. Reggelente rózsaszínes, nap közben vörös, amikor bedurran. és nem is a feneke, hanem inkább az ágyéki rész.
Most alszik, de csinálok képet, és akkor püben átküldöm.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Millye, köszönöm, nagyon aranyos vagy! :)
zsu83

Amy81: Írtad, hogy a kamillakrém nem vált be... és a körömvirág krém? Az ilyenre nagyon jó! :wink: de majd megnézem a képet hátha...! Mutattad orvosnak?

Zsu83: Jobban vagy már? Remélem hamar meggyógyulsz! :? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,Bogi: Köszi!!!! :D Mármint a háttérmunkát!! :lol: :lol:

A körömvirág krém tényleg nagyon jó!!
Én még mindig nem szereztem be semmilyen homeos szert :cry: :cry: ,olyan hülye vagyok, Millye ne haragudj, h századszor is megkérdem, a nyirokcsomóra írtad a körömvirág teát??? Bocsi,ha hülyeséget írtam!! :cry:

Kép
kaandi

Kaandi: szívesen! pedig nem ártana legalább az alapvető homeós bogyókat beszerezni... :wink: igen a körömvirág teát írtam nyirokcsomóra... egyébként épp valamelyik nap olvastam még a PHYTOLACCA-ról ez is homeós és főleg a mirigyekre hat (és az anyatej mennyisége növelhető vele alacsony hígításban...)

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, egy fokkal talán jobban, de az előbb mértem a lázam, megint van, 38,3! :?
zsu83

kaandi: :wink:

zsu: ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
budabo

Zsu83 szeded a BELLADONNA-t? Vettetek ARSENICUM ALBUM-ot? :? Remélem hamar meggyógyulsz +++++++

Kép

Kép

Kép
millye

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 21:58-kor.
Vendég

Millye, már mindent beszereztettem a férjemmel, amit írtál! Remélem holnap már jobb lesz! :roll:
zsu83

Sziasztok!

Millye: szükségem lenne a szakértelmedre! Alexnek is van egy tapintható nyirokcsomója a tarkóján bal oldalon. Van erre vmi javaslatod? Úgy rémlik többen írták, h van a gyerkőcüknek, nyugtassatok meg, ugye nincs komoly baj?
kreiszi

Millye: konkrétan körömvirág krémet még nem próbáltam, csak olyat, amiben van... alverde bio popsikenőcs, direkt pelenkakiütésre... ez sem használt.......... De megpróbálom a sima körömvirágot.

Igen, látta a gyerekorvos, és bőrgyógyász is. mindketten a bórcink olajos rázót írták fel, ami szó szerint sz@rt sem ért.......... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A bőrgyógyász azt mondta, h ha nem múlik vigyem vissza, de szteroidos kenőcsöt tuti nem fogok rá kenni, pedig most már az fog következni... ezért is próbálnék meg még mindent, és nem vittem még vissza.....

Babanyul: köszi a püt, válaszoltam!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Millye: küldtem püt!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!
Bocsi, csak egy percem van, mindkét gyerek visít....
Amy, nem próbáltad meg egy kis betadin kenőccsel vékonyan bekenni?
Zétinek amikor a körömágya bepirosodott, a doktornéni Betadin kenőcsöt mondott rá, és tényleg, két bekenés után elmúlt.
Hosszú ideig nem jó használni, de ha használ, az hamar kiderül és 2 nap alatt elmulasztja.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsu: Jobbulást!!!! ++++++
Kellett tápszert adnod? :?

Amy: Tesómat megkérdezem, hátha van valami új ötlete a popóra. Sajnálom kicsi Vendit! :)

Remélem Alexnél sem komoly a dolog! :roll:

Bogi: Köszönjük kérdésed, Marci kicsit nyugtalanul aludt ma napközben, de adtam neki homeos viburcol kúpot és az úgy tűnik, bevált. :D Taknyolás mintha javulna.. :D Nagyon boldog lennék, ha ma csak egyszer kelne éjszaka, vagy a második után nem lennénk fenn olyan sokáig... (Néha kicsit irigykedem az éjszakát végigalvó babák anyukáira. Persze ez butaság, de olyan hálás lennék egyszer egy olyan hat óra alvásért...)

ZSUFI??? GJÉTI???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi:jobbulást, hátha mostmár jobb éjszakátok lesz. Mi is köhögünk és szürcsölünk még :cry:

Kép
budabo

Ugyanezt Nektek is, Bogi!!!

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

először is minden névnapot és szülinapot ünneplőnek sok Boldogság!!!!!!

Nem nagyon olvastam vissza, alig van időm! Gyógyulás a betegeknek, és sok +++++++++++++.
Ruhatár???Nekem le kellne cserélni az egészet...apa pólói ápolnak, eltakarnak, de olyan gáz...ha fel kell öltözni valahobva félórás hisztiroham, 25 rucicsere.....aztán iszonyat rosszkedv, hogy milyen ocsmány dagi vagyok :( hát már nem nézek ki 16-nak mint a 2. szülés után :(:(

Kűzdünk a hamival megin...pindurka nem akar szívni, csk addig míg dől a pofikába a tej :( bennem kezd alig lenni, inni sem birok már, és egyre jobban utálom a minden haminál kűzdést a szoptatásért. Hízni hízik jól, nincs is gond, legalábbis eddig nem volt, csak az igényeinek nem elég a mennyiség, de ahoz meg lusti, hogy tegyen érte...hát ilyenkor nem tom mit tegyek. :( Már agyalok tápszeren. Nekünk annak idején a Nutrilon, és a Humana vált be :( mindből a hipoallergén (HA) változat. Az a baj, ha megveszem, és itthon van, akkor a könnyebbség miatt hozzá is nyúlok, és onnantól ezdve no anyatej :( nehéz...

na megyek, apának még kell dolgozni, úgyhogy átadom a terepet! Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi, köszönöm! Szerencsére nem kellett a tápszer, este szépen szopizott Bencus, és utána el is alukált! Apa azért kiváltotta gyorsan estére a receptet, ha szükség lett volna rá! :?
Próbálok rengeteget inni, ha már a kaja nem megy! Ma este azért ettem vajas pirítóst teával! Doki szerint sokat kell pihennem, valószínű azért jött ki ennyire rajtam ez a nyavaja, mert kimerült voltam! :(

Julcsi, Bogi, remélem jó éjszakátok lesz!
zsu83

hát száp jó estét!
Bogi, isten éltessen nagyon sokáig, töltsön el boldogság minden nap, egészen a következő szülinapodig, amikor is újra ugyanezt fogom kívánni :lol:
Ladmon, neked versike: Almalevél, tyúktojás, névnapod van "Tóbiás"! Páva tolla, kecskeszőr, ég éltessen, nagyra nőj! :lol:

Szúnyogriasztás vegyi: Egy újabb szavazat ellene!

Eszter, túrórudipapír gyűjtés beindult. Jó a Túró Pötty papír is?

Kaandi, holnap megyünk Vecsésre, a Tölgyfa utcába a mérlegért :wink: Bocikád nagyon csinoska! Láz?

Megjött ma a játszószőnyeg...hát, visszafogott öröm :? , de majd még barátkozunk vele...
Viszont nem bírtam ki, és 1 napi rágódás után megrendeltem egy tutti kis mei-tai-t :oops: . Idelinkelném, hogy megnézhessétek, csak nem tudom, hogy kell... :cry:

Julcsi: remélem, mostmár egyre jobban lesz Bogyesz, és tudsz pihizni éjszaka. Használd a visszanyugtatós módszert, amit a múltkor írtál - persze tudom, ahhoz is fel kell kelni...

Zsu, JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Budabo: Nagyon nagyon very very c,ok c,ok BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!! Kicsit megkésve, de leaglább még ma van! :) Remélem tényleg egyre jobban van Füge manó!

Andus: Szívesen, remélem nektek is annyira bejön mint nekünk, majd erre hozok bizonyítékot is. :D Hát bizony simán megtérült a különbségből a benzinpénz.

Millye: nagyon szuper a tabló, gmailt megint nem tudom megnyitni :(, majd ha igen teszek én is a kedvenc mappába képet, de abszolút eltaláltad, mert az az egyik kedvencem amit betettél amúgyis Efémről.

Ladmon: én is már tiszta paraanyu lettem, méricskéni kezdtem picukát rendesen éééés képzeld rajtakaptam a mérleget :shock: . 40 ml tejcsit kapott kiegészítésnek még üvegből és csak 10 g-nak mérte a mérleg... Ennyire megbízható... :evil:
Efénél most (megbízhatatlan mérleg szerint) olyan 120-130 g az átlagos fogyasztás, fura mert neki is volt már ennél több is, viszont mostmár rendszeres a napi 2 nagy kaksi (és van benne bőven emésztetlen cucc is) és most is 1 hét alatt megvolt a kb. 300 g plusz. Szóval kitaláltam magamnak, hogy lehet a tej lett zsírosabb, lehet az emésztése javult, nem is bukik vissza annyit :) éljen, meg rosszul is mérek néha úgy néz ki...
Esztike tutti megörült a sok tejcsinek, azért volt a 200 g, aztán beállt normál üzemmódra. Látod mi a mostmár 5700-unkkal sem eszünk sokkal többet, sőt van hogy csak 60-70-et tud enni, mert még tele a pockos kaksival... :roll:

kaandi: húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :o Több mint 7 kg... Masallah!

Zsu: Jobbulást, gyorsan gyógyulj meg, küldöm a +++++++++-t!

lkverus: hasonló gonddal küzdünk mi is, lusta fiacskám kiszopizni a tejcsi végét ami már lassabban folyik. :( Ma egyszer már fogtam a gyerkőcöt, büfipozíció, irány a konyha, mellszívó koszos, nem baj, csapba fej... csak hogy ne apadjon már ha nem muszáj... de konkrétan akkor szinte teljesen kiszopizta mint kiderült.

kreiszi: csomónk nekünk is van, én is írtam korábban, és akkor Andus és Zétivera is nyugtattak, meg még mások is, hogy nem gond, doki is látta és ő is ezt mondta. Csak még vékány a bőrük ezért érezzük, semmi problémát nem okozott eddig, ne aggódj! Picurod nagyon cukika, imádom a szendvics képet iwiw-en :D, előke vállrarakást apóca nálunk is kitalálta. :)

Amy: nem tudom jól tettem-e, de én még a kezdetekkor muszáj voltam váltogatni a popsitörlőt és krémet, mert Efém bőre rám ütött, mindenre érzékeny volt, egy párosítás jött be végül, Gabi kamillás popsitörlő és Sudocrem, szóval én alapjáraton is ezeket használom, próbáltam másik krémre visszatérni, de áááá... ez van. Mondjuk Bepanthen-t még nem próbáltam. Sok sok simit, puszit küldök Vendinek!!!!

62-es rucikat hosszban durván nőjük ki :shock: , tán még addig se hordta őket mint az 56-osakat... ki gondolta volna. Most épp felsőtestileg húzott bele, úgyhogy a bodyk cseréje szerintem ezen a héten már esedékes lesz.

Stelly: annnnnnnyira szépek a pasizós babaképek!!!!!!!!!!
Hahó, aki Vecsésen jár felugorhatna legalább fényképezkedni! MC Ferihegy mellett lakunk! :D

De azért mi is csajoztunk a hétvégén, na mindjárt...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.05.04 21:31-kor.

Kép
Kép
elif

Eszter, most, hogy gesztenyepüré ügyben a hűtőben jártam, láttam, hogy amit én Pöttynek írtam, az helyesen Pont, szóval a kérdésem erre vonatkozik... :)

És a hír: Kaptam ma Lénustól egy Merci csokit anyák napjára :shock: 8) :lol: . Szóval ez hihetetlen, és ha fogadni kellett volna, biztos tettem volna vagy 100.000-et arra, hogy Édesapa nem tudja, mi a teendő. Hát jól bebuktam volna :wink: ! Úgy örültem. Azért sejtem, hogy ebben egy nő keze van, aki megsúgta a tudatlannak, még azt is sejteni vélem, hogy ez a jótündér Édesapa nagylányának anyuja volt (nagyon jó a kapcsolatunk :D ).

Manós éjszakát!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?