Halihó!
Már nem is mondom, hogy ugyanolyan pocsék éjszakánk volt, mint általában. Most speciel 4 órakor úgy döntött Noncsi,hogy nem pazarolja tovább a drága idejét az alvásra, úgyhogy korán ébresztőt fújt. Tápival kicsit visszaaludt 5óra felé, de fél7-kor már kukorékolt, és még mindig fent van. Nem álmos, ő játszani akar, jönni-menni intézkedni. Papa most kivitte sétálni amíg én magamhoz térek, mert még nem sikerült.
Tegnap este vettem orrcseppet, amit természetesen hajnalban kiborítottam (már megint), egy fél mikromili nem maradt benne. Úgyhogy most mehetek el orrspray-ért. (Márti azt veszem amit ajánlottál)
Márti: de a párom sokat segít. Például sokszor ő tovább fentmarad (számítógép

), én lefekszek aludni, és ha Noémi felsír, akkor ő megy át hozzá. Van, hogy éjfélig ő tartja a frontot, én meg tudok pihenni. De ez sem mehet így minden nap, mert van, hogy a párom is fáradt, és időben lefekszik, és fel sem ébred a nyöszörgésre. De reggel is ő megy át hozzá, mert mostanság Noémi az ébresztőóra. Ilyenkor a párom ad neki teát, cumit, játékot igény szerint. Ennek köszönhetően én ráérek fél8 felé kikászálódni az ágyból.
Jajj, egy kérdés hozzád, vagy akinek van tapasztalata ez ügyben: Szerintetek mikor érdemes elkezdeni valamilyen sportot, mozgást, és milyet? Mert asszem tegnap láttam a TV-ben, hogy óvodás kortól javasolják a tornát (szertorna). Mivel Noéminek már most ennyi energiája van, gondolom ez később sem lesz másképp, és igénye lesz valamilyen plusz mozgásra. Én személy szerint támogatom a sportolást (persze nem versenyszerűen kényszerből), mert én is óvodás koromtól sportoltam folyamatosan valamit. (én úszással kezdtem) De ez a torna dolog nagyon megfogott!
Ági: még nem jutottunk el alváslaborba, de rajta vagyok az ügyön. Remélem Dávid hamarosan nekilódul!
Anyoo: a porszívózást Noémi is nagyon szereti. Kisebb korában megnyugtatta, el is aludt rá. Most már annyira érdekli, hogy mi zümmög, hogy csak figyel, les, hogy mi történik, és közben kommentálja az eseményeket. Néha túlkiabálja a porszívó hangját.
Blúmi: köszi, most egyelőre a SEDATIF PC-t szedjük (illetve Noémi, bár lehet, nekem is kellene), Minyu azt mondta neki is bejött. Aztán megpróbálom a caomillát. Ha nem segít kereslek.
Evibabi : de jó, hogy jöttél. Na kezet foghatunk, tényleg az én Noncsim is ilyen. Bár ő egyáltalán nem anyás (néha pedig úgy hiányozna). Egyszerűen soha de soha nem bújik hozzám, egy percre nem hajtja a vállamra a fejét ha felveszem, ez olyan nem jól esik, mert én mindig is bujós voltam. Gondolom ez annak is köszönhető, hogy soha nem volt kézben altatva, ehhez az egyhez ragaszkodtam születésétől fogva. Így hát most már 8 hónaposan hiába akarom kicsit babusgatni, nem engedi.
Lanta: kb. ilyen volt a mi éjszakánk is, csak azzal a különbséggel, hogy Noémi fél7 óta most is fent van. Szerintem 10-11-nél előbb nem fog elaludni, és akkor is csak max fél órára. Majd mesélj mi volt a homeós orvosnál, lehet én is felkeresek egyet. Amúgy a felébredések nálatok is olyan üvöltős, felriadósak éjjel?
Emlékszem még fiatalabb koromban buliból sokszor csináltunk olyat a haverokkal, hogy közösen nem aludtunk, virrasztottunk, kártyáztunk, beszélgettünk hajnalig. Ilyen nehéz időszakban mindig ez jut eszembe, hogy bezzeg régen... milyen stramm voltam, csak úgy buliból kitaláltam, hogy nem alszok, és hányszor, de hányszor???
Bejci: erre a kérdésre nem tudok konkrét választ adni! Ugyanis Noémi egész éjjel vándorol, forog. Egyszer hason van, máskor háton, később odalt. Minden pozitúrát végigzongorázik. Hihetetlen, de egész éjjel mocorog, és közben nyög. Olyan, mintha nem találná a kényelmes pózt. Általában lefektetés után (hátára rajkuk) mindjárt egyik oldalára eldől, aztán 1-2 perc után hasra vágja magát. Kb. fél óráig ebben a pózban pihen (szerintem ez a rész a nyugis alvás), és utána egyszer felsír, és kezdődnek a gondok. Onnantól nincs nyugodt pillanat. Persze nem figyelem egész éjjel, de látom, hogy egyszer itt- egyszer ott van, és a lepedőt extra módon összegyűri reggelre. És mikor mondjuk itt alszunk apukámnál, akkor az ő ágya az én ágyam mellett van, és hallom, hogy egész éjjel mocorog.
Hurrá, apukám elaltatta Noncsit (babakocsiban)! 10 perce alszik!!!