A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

A f@szom tele van már a Teve utcával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Képtelenség őket felhívni. Kínomban már előkerestem a papírokat, amiket a GYED-del illetve a TGYÁS-sal kapcsolatban kaptam, hátha van van rajtuk valamilyen más szám vagy mellék. Volt, de azzal se megyek semmire.
Csajok, nézzétek meg ti is légyszi, mert nem igaz, hogy a rohadt kérdést nem lehet feltenni, hanem zarándokoljak el hozzájuk. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Amúgy jó reggelt mindenkinek! :(

Kép
Kép
200907?

f.nikici! :)

Ne válaszolj nekik, legyen az A Nap Találós Kérdése! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nikici:Igen,nálunk külön van.18-án védés,nekünk is prezentációs,júni 8-12 között az államvizsga,attól függ,mikorra osztanak be. :D
Vendég

Nos lányok sikerült visszaolvasni a 211. oldaltól. Onnantól a reaksön:

Boo:
Müzlinek jobbulást!
A menyasszonyi ruhák közül nekem a második a nyerő!:D A 3. ruci meg aztán csudiszép szerintem!!! Csak ugyebár ez is a kebelcsoda nagyságától függ.

Zsú:
Nagyon szép Bende babus!

Nikici:
Igazi barkácsszellem vagy! Ügyi!!

Máriá:
Üdv köztünk!

Vádligörcs:
Nekem is beficcen néha!Utána napokig alig tudok lábra állni, iszonyatos. Apa persze mindíg megmasszírozza, de sokszor pár perc múlva visszaáll bele a görcs, még erősebben. Én is mindíg elsírom magam.

Boo:
Az izomgörcsökre tényleg a calcium a legjobb.
Én is mindíg azt iszom. Bár én az ampullás verziót, mert anyum azt hoz a klinikáról. :D

Bond:
Nem semmi a fiad! Érdekesen dolgozza fel az ételt!

Gabi:
Szép lett a szoba. Kisfiadnak boldog születésnapot!

Nelli:
Remélem minden rendben lesz veletek!!! Nagyon vigyázz magatokra!!

Ancsurti:
Tök aranyos ez a forgó cucc.:D

Boo:
A mozgások amiket felsoroltál totál ugyan ez.
És csatlakozom abban is, hogy engem sem kelt fel mostanában Babóca. Ha apa dolgozik, és Frédi kutyusom nem ugat, akkor simán alszom 9-10 óráig is akár. No de nehogy azt higgyétek, utána olyan boxmeccs, és futbal mérkőzés folyik, hogy csuda.
Enyém apa azt mondta, idén még nem köszönt anyáknapján, mert ő a szeme fényével szeretne elém "tipegni" jövöre.:D

Influenza:
Egyet értek szonibabával. Szerintem is sokkal súlyosabb a helyzet. És ugyebár jobb félni mint megilyedni! Biztos, hogy ez a vírus sem csak úgy lett! Ennek van valaki a hátterében, akit fel kéne kötni, had szenvedjen egy sort.

Boo:
A sapi télleg nagyon vagááááány!:D

Máriá:
Én is júli 14-re vagyok kiírva

Sex:
Már én is kivagyok, hogy alig megy a hordócskánktól.Meg hát most már amúgy is csökkenteni kell az adagot.:D:D:D:D:D

conversano:
Én is sokszor kelek fel pisilni és inni, de én könnyen vissza alszom. Mostanság ritka ha Babóca nagyon elkezd mocorogni éjjeli felkeléskor. Inkább csak helyezkedik picit, aztán nyugi tovább. Hála ég sokáig tudok aludni.

Én az alakomat inkább egy partra vetett bálnáéhoz hasonlítanám.Lemérem pocakkerületet, kíváncsivá tettetek!!

Bond:
Köszi a tippeket. Tehát irány napozni, mert olyan hófehér vagyok. Már csak a pocakbundát kéne kiszőkítenem.

Gabi:
Sajnálom. :( Nekem a jogsinál az oktatóm halt meg pár hónapja. Rosszul lett, agyérgörcs és helo. Nagyon régóta ismertem, és nagyon szerettem. Ő azt hiszem 30-35 körül volt, és egy 2 éves fia van.

Timi:
Szemüvegben igazad van. Anyukám azóta szemüveges, elötte tökéletes volt a szeme. Szülés után ha már össze szedtem magam, és lesz egy szabad órám, go szemészetre, igaz én még nem érzem, hogy romlana, de biztos ami ziher.
A pocid viszont már szép nagy!:D

Tabati:
Szerintem ne foglalkozz vele. Nagyon szép név mind a kettő!!
Nekem a sógorom az aki szeret leszólni mindent ami az öccsével kapcsolatos. Kezdve ezt babucitól, a név választáson át minden. Tehát átérzem a helyzeted.
Nálunk testvéremék lesznek a keresztszülők, és ők nagyon lelkesek. Eddig minden név ami felmerült őrülten tetszett nekik.

Nyuszi:
Alvás detto! Igaz nekem nincs párnám, de én is kisgyerek korom óta hason alszom! Már nagyon nehéz.
Mondjuk ha megvan a tuti póz, akkor azért elég sokáig tudok aludni.
Az, hogy nincs előtejed nem jelent semmit. Nekem is csak egy-egy csepp van naponta. Anyukám mondta, hogy neki sem volt előteje, és amikor rácuppantottak először, utána másnap reggel tejciben úszva kelt...

Ági:
Ez nagyon komoly. Ennek a lányzónak hogy adtak jogsit? Vagy piacon vette?????? De legalább a pasija jó fej volt!!:D:D:D

Csibe:
Enyém szülinap: 1989.05.31.
Névnap: nov. 13.
Következő Uhu május 15.

Jimbone:
Sok sikert a vizsgákhoz!

Dodi:
A sógorom fiát is így hívják. Szerintem nagyon szép név.

Lorca:
Szerintem nézz körbe máshol is szopis melltartó ügyben. Én 1400 HUF-ért találtam.

Nikici:
Én igazándiból a hepinethez megyek, szóval nem tudom.

Dodi:
Szerintem így is úgy is ügyi lesző!!!!!! No para!!:D:D
Ismerősödnek hajrá, hogy minden rendben legyen.

Agmano:
Azért a sok munkával óvatosan!!
Martin nagyon aranyos!!!

Dodi:
Jesszusom!!! Nagyon megilyesztettél!!!! A lényeg hogy jól vagytok mindannyian.

Nikici:
Nekem gyakorlatilag a 2. kivételével mindegyik nagyon teccik. :D

Rólunk:
Hétfői lótifuti nagyon kimerített. Utána egy hatalmasat aludtam. Apa meg szolidalitásból velem tartott :D.
Védőnéninél viszont volt jó is és rossz is. A jó hogy tartom a havi 1,5 kg os hízásom, így most tartok 74,5 kg-nál, így eddig 8,5-et híztam ami abszolút nem látszik, mert a poci meg nagyon nagy. poci kerülete 107 cm. Néztünk Babydobot, és tökéletes Babóca szívhangja, a vérnyomásom is tökély.
A rossz hír viszont, hogy talált a vizeletemben fehérjét, és cukrot. Nos utána usgyi dokihoz a tanácsadóba. Megbeszélték, hogy kell egy újabb cukorterhelés, de az kajálás utáni lesz. Addig is kerülnöm kell a cukros és szénhidrát dús kajákat. Persze lehet olyanokat is enni, csak mértékkel. Apa készségesen vállalta, hogy majd megeszi helyettem a nasit :lol: :lol: :lol: :lol:
Uhura 15-én megyek, cukiterhelésre meg 17-én.

Kép
szisz89

gabi1! :)

Te már gyakorlott vagy, biztosan tudod, hogy a feszült idegállapottól is lehetnek a keményedések. Tudom, hogy nem könnyű, de próbáld minnél inkább háttérbe szorítani most ezt a tragédiát. Meg nem történtté sajnos már nem lehet tenni, neked viszont vigyázni kell magatokra, a családodra.

telokin! :)

Vigyázz te is magatokra és jelentkezz, ahogy csak tudsz! :wink:

boo! :)

2 autó miatt nem kell feltétlenül 2 hordozó is. :roll: :roll: :roll: :roll:

A kismama könyvekbeli kelengye listának kb. a 90%-át lehúzhatod... :wink:

szisz89! :)

Szerencsére ez azért ritkán fordul elő. :lol: Inkább akkor van, amikor mohóskodik és lusta rendesen megrágni az ételt (és nem azért, mert annyira éhes, hanem mert rengeteg dóga van) :? .

"Szülés után ha már össze szedtem magam, és lesz egy szabad órám, go szemészetre"
Erre majd térjünk vissza, ha már az össze szedésnél tartasz... :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:

Figyelj a kajára és akkor csak nem lesz baj! :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Sztem te pikkelsz rám: nem válaszolsz a kérdéseimre és direkt a n.sárga ülést javaslod Nikicinek?

Influval kapcs.: mégiscsak jól hallottam én, hogy az az 5-ös szám, az a riadókészültséget jelöli, mert tegnap is mondták a tv-ben és ezekkel a szavakkal.

Szisz!
Cukor és szénhidrát mentes kaját elég nehéz összeválogatni (lis nekem nem nagyon menne). Drukk, hogy ne legyen semmi komoly, de csak nem, hiszen amúgy jól vagy(tok), nem?

A nap talányához: még, ha több autó is van, ennek a korosztálynak való autósülést hurcizza az ember a gyerekkel együtt, úgyhogy az nem lehet ok.

Bond!
Csak nyugi, az idegeskedés árt a szépségnek! El tudom simán képzelni, hogy nem veszik fel, mert "annyi munkájuk van".

A magzat-mozgás számlálást én sem nagyon értem, hogy mi számít egynek, kettőnek, stb. Főleg, hogy Bodza is igencsak aktív csajszi. Ha vki megfejti, írja már le!

Kérdés: az olyan típusú derékfájással, ami konkrétan a csontomban fáj (tehát nem izom) és lépni nem bírok tőle, csak görnyedve, mit lehet csinálni? Kenjem v. masszíroztassam v. mi?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

"az 5-ös szám, az a riadókészültséget jelöli, mert tegnap is mondták a tv-ben és ezekkel a szavakkal. "
Ami a tájékoztatás pontosságát és objektivitását illeti -ami a lényege lenne az egésznek- minden este rácsodálkozom, hogy mi a francnak nézek én híradót akármelyik csatornán is. :? :? :? :? :? :? :?

Az én szépségemnek túl sok minden már nem árthat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Gyorsan meg is nézem a szótárban, hogy mit is jelent :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Az oké, hogy annyi munkájuk van (ezzel nem is lenne semmi gondom), de full semmi lehetőségem nincs se melléket kérni, se más számot hívni (illetve van még egy, de ott is dettó ugyanez van), se kezelővel beszélni. Csak a zenefüleimnek, majd elbont. Ennyi. Ettől vagyok ennyire mérges. :x :x :x :x :x

Mindegy, hogy 26, 38, 86 vagy 2933-at számolsz. A lényeg, hogy figyelj rá és érezd, hogy eléggé aktív. A vége felé már kevés helyük van mozogni és ritkábban is teszik, de tűnjön fel, hogy most nem mozdul már x ideje, holott általában szokott olyankor.
Nem kell túlparázni a dolgot, de ha úgy van, akkor igenis tessék megijedni és telefonálni a doki bácsinak vagy bemenni a kórházba. Nem fogják az embert hülyének nézni, minden kismama életében húzós és zavaros a szülés előtti utolsó időszak. Inkább legyen ötször vaklárma, mint sem hogy baj legyen...

Az ilyen jellegű derékfájdalomra a legjobb a finom, óvatos masszírozás és a torna, de igazi megoldást majd csak a szülés jelent. :wink: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Szonibaba:
Persze minden rendben alapjáraton, csak ez a cukor a vizeletben azért aggasztotta kicsit a dokit, mert a családomban sok a cukros, és ráadásul anyukám pont velem lett terhességi cukros. És inkább kivizsgálja, mint hogy később baj legyen.
A derekam nekem is nagyon fáj. A mamitornát javasolták nekem itt a csajok, amire eddig még nem volt se időm sem energiám. Viszont enyémapa szokta masszírgálni a hátam/derekam, és az jót tesz neki.

Ja meg azt el is felejtettem mesélni, hogy a vizeletemben baci is volt, ugyan az, mint eddig 2x, és mind2x egy hónapon belül tért vissza a baci, és erre azt mondta a doki, hogy akinek mindíg igy visszajön, annak már megmarad terhesség végéig.Ez a babucira nincs hatással hála ég, ez csak annyit jelent, hogy a hormonok miatt a vesém nem tisztitja rendesen a vizeletem vagy mi, és ilyenkor általában 1-2 héttel korábban jön a baba (tapasztalatai szerint).

Kép
szisz89

(Gyerekem itt ropogtat valamit mellettem, elég gyanúsan. Jó, hogy az iménti almának a végén már nem tudom mióta nyammog, de annak akkor sincs ilyen hangja. :shock: :?: Itt játszott a nadrágom madzagjával és leharapta róla a műanyag bizbasz húzókát... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )

Kép
Kép
200907?

Látatlanból érdekesen hangzik a doki bácsi magyarázata... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Kúp nem segítene (milyen baci?)? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Nem is parázok a mozgás miatt, csak érdekelne, hogy akik ilyen bölcs tanácsot osztanak, hogy számold, az vajon tudja-e a mikéntjét?
Bizbaszhúzóga :shock: Úgy látszik az ammma nem elég vitamindús Manónak.
Híradót én is csak havonta egyszer nézek, mert ha nálunk megy a tv, akkor v. vmelyik Barbie film v. Thomas v. Pompom v. ilyenek mennek. Művelődünk, na.

Derakamat apa elvétve meg szokta maszni, de az is csak addig jó, amíg csinálja (van ez így).

Szisz!
Akkor viszont jó, hogy alapos a doki, ha van családi hagyománya.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Voltam védőnőnél:
Mikor beléptem megláttam azt a kismamát, akire egyszer 1 órát kellett várnom :evil: , mert (most be is vallotta) imád védőnőhöz járni, mert itt lehet dumcsizni a többi kismamival, meg olyan jókat beszélget a védőnénivel :shock: ! Barátaid nincsenek vazzeeeg?!?!?! :twisted: :twisted: :lol: :lol: Vagy fórumozzááá'!!! :twisted: :lol: :lol:
Kérdezem mennyi idős terhes, válasz: Nem tudom. :shock: :shock:
Jó, de mégis kb. hányadik hónap?
Nem tudom, most nem számolom (már van egy kislánya, kb, másfél lehet). Augusztra vagyok kiírva...

Szóval miután felvilágoltam, hogy kb. mennyi idős a babája ( :shock: ), megkértem szépen, hogy hagy menjek be előtte, mert naggggggyon kell sietnem a dokihoz (:twisted: ), és tényleg csak öt perc (vele ellentétben :twisted: ), de jó arc volt, előre engedett :wink: . Ja, róluk még annyit, hogy a kislánya Édua, a jövevény meg Mandula lesz :lol: :lol: :lol: !

Amúgy minden oké: 70 kiló vagyok menetfelszereléssel, utoljára 17 évesen voltam ennyi :lol: . (Na, ez az a mondat, amit az emberek 99%-a nem ebben a kontextusban szokott használni :twisted: :lol: :lol: :lol: ).
Szóval eddig 9 kilót híztam, de szépen fokozatosan és azért oda is figyelek, úgyhogy elégedett vagyok vele. :wink:
Nekem is mondta a védőnő a magzatmozgást... Ő azt mondta úgy kell figyelni, hogy kaja után a bal oldalamra kell feküdnöm, és egy óra alatt meg kell lennie a 10 mozgásnak. Ha 5 perc alatt megvan, akkor nem is kell folytatni. Állítóleg ezzel lehet ellenőrizni, hogy jó-e a vér és oxigénellátása a babának és azért kaja után, mert akkor többnyire felélénkülnek.
Lehet, hogy ma kipróbálom, de hogy nem lesz a napi rutin része, az szinte biztos :roll: ! Persze heti pár alkalommal majd figyelgetem azért.
Sőt lehet azt fogom csinálni, hogy mivel úgyis muszáj pótvacsiznom (szóval kaja után vagyok), az esti lefekvéskor fogom számolgatni :wink: . Akkor úgyis mindig beindul, szóval pár perc alatt összehozza 10-et :lol: !

Na, megyek ebédelni :D !
A menü: zsíroskenyér lilahagymával :oops: :lol: !
Van itthon brassói is, de hát ezt kívánja a gyerek, na... :lol: !
Vagy inkább a mami :twisted: :lol: !
Ilyenek mellett elégedett is lehetek a "csak" 9 kilómmal :lol: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.05.06 12:23-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tudom, hogy hülyén hangzik, hiszen nekem is számolnom kellett, de tényleg nem lehet teljesen pontosan és konkrétan megmondani. :oops:
1 rúgás = 1 mozdulat, de ha állandóan ficereg, búvárkodik az is teljesen jó. Mindenki babája más a lényeg, hogy tűnjön fel, ha túl kevés vagy ritka.

(Annyira nincs kedvem ma semmihez csajok. :oops: :oops: :oops: :oops: Egyetlen dolgom lenne: egy adag mosást elindítani és csókolom. De még erre sem érzek magamban energiát. Kaja se érdekel. Legszívesebben bebújnék a paplan alá és agyő külvilág... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Bond:
Már 2x kaptam kúpot. és mindíg egy hónapon belül visszajött a baci. Erre alapozott a doki. :? :?

Ez a rossz idő nekem is nagyon lehúzza a kedvem. De azt hiszem nekifekszem a szobatakarításnak. Aztán bebújok a takaró alá és ki sem mozdulok. 8) 8)

Kép
szisz89

kicsidodi! :)

Csak így tovább! :wink:

Akkor kérd meg a dokit, hogy írjon fel neked bórsavas-boraxos kúpot, amit gyógyszertárban készítenek el. (Rosszabb biztos nem lesz tőle, viszont használhat) A babának sem árt.
Jogodban áll olyan készítményt kérni, ami más, mint amit ő javasol. :wink:

Kép
Kép
200907?

Dodi,
Édua, meg Mandula :shock: :lol: .. na ez túltesz azon is amit mostanában hallottam: Arany Alma és Mira Maszola :shock:
Az ebédedhez pedig jó étvágyat!! :D Nekem sajnos csak egy alma :cry: , mert délelőtt sikerült 3x reggeliznem és egyik sem volt túl karcsú, így most az ebédtől inkább eltekintek. :roll:

Boo, én is nagyon -nagyon számítottam az adójóváírásra aztán a végén nem kaptam meg. :x :x :x
Szemét társaság!! pedig már februárban beadtam a bevallásomat, persze akiknek velem együtt küldtem el mind megkapta a visszatérítést csak én nem…aztán kiderült, h voltak olyan jófejek és az én tudtom nélkül az illetéktartozásomból levonták azt ami visszajárhatott volna (mondanom sem kell, h részletfizetésem volt az illetékre) Persze az adójóváírás meg a bérszámfejtőnknek a hibája, simán hozzácsaphatta volna a havi gyedemhez elég lett volna egyet klikkelni a programban, és máris másképp’ kalkulál, de hát úgy tűnik ez nem olyan egyszerű……..

Bond, email, v sima levél??

Egyébként van vkinek tapasztalata gyes ügyintézésben, ez kb milyen gyorsan megy a MÁK-nak, mert én már 3 hónapja igényeltem, és még mindig semmi, aztán lassan már vissza is kéne mondanom (a nagy semmit) :shock:

És ahogy hallom teljes a siker: a fiam végre 4 átmulatott nap után végre elszunyókált délután!! Hurrá, akkor most mehetek tanulni. 8)

Még vmi: tudja vki hol lehet kapni dekor betűket, amit ajtóra, bútorra lehet feltenni? A fakopáncs honlapján néztem, de ott elég béna színek vannak, legalábbis nem a Barna és Zalán névhez passzolnak. Láttam a Brendonban is, de ott egy kisebb vagyont kérnek értük. Esetleg hobby boltban lehet ilyesmiket kapni?
o.heni

Bond!

(Annyira nincs kedvem ma semmihez csajok. Egyetlen dolgom lenne: egy adag mosást elindítani és csókolom. De még erre sem érzek magamban energiát. Kaja se érdekel. Legszívesebben bebújnék a paplan alá és agyő külvilág... )

Nagyjából ugyanezt érzem én is, de közben "apázhatnékom" is van :roll: . Mikor elindult délben majdnem elsírtam magam :shock: , és legszívesebben a nyakába csimpaszkodtam volna, mint egy kisgyerek, hogy Vigyéééél magaddal :shock: :lol: :lol: ! Ja, és mindezt úgy, hogy csak segít az egyik barátjának alkatrészt venni, és kb. mindjárt itthon van :roll: :lol: :lol: :lol: !
Én szerintem be is bújok a paplan alá, amúgy sem aludtam (ma sem) túl jól, szóval az sem baj, ha bealszom :wink: .
Biztos ez a retkes front az oka, és hétvégére meg jön a dögmeleg :shock: . Ennek mondjuk örülök, mert megyünk Sopronba hosszú hétvégére :D !
Azt hiszem ez lesz az utolsó utunk babó nélkül (legalábbis jóideig), de "nem szülőként" tuti az utcsó....
Annyira felfoghatatlan.... :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Voltam ma védőnéninél, elég kínos volt. :roll: Nagyon látványosan nem volt semmi értelme, többnyire üres hümmögéssel töltöttük azt a tíz percet. Súlyt itthon is tudok mérni, szívhangot szintén, pisicsík meg elfogyott. Engem meg idegesített, hogy babakelengyéről meg az én itthoni munkámról akart csevegni. A hepatítisz eredményem még mindig nem volt meg, sajnálkozva közölte, hogy idéntől már nem a védőnők kapják. :shock: A dokim az nem kapta meg, az biztos, csak épp megunva a szerencsétlenkedést, elküldött másodjára is tesztre. A jól neveltségem helyeselt csak, amikor mondta, hogy még egyszer látni szeretne júniusban. Ráadásul vártam rá egy jó negyed órát, pedig pontos voltam ő pedig az épületben volt.

Szisz,
Furcsa a doki magyarázata. :roll: A babák alapból is 1-2 héttel korábban jönnek. A dokimmal most a 4. vagy 5. kör fertőzésemet kezeljük, eszébe se jutott, hogy csak úgy hagyja a dolgokat.
Ha ilyen vádligörcseid vannak, akkor lehet, hogy mégsem a calcium a legjobb rá. :lol:
A vírusok maguktól mutálódnak. Nehéz őket felkötni. :wink:

007,
Csak a Teve tudja a választ? A kormányportálon keresztül (189, azt hiszem) is elég sok infót kaphatsz.
Én már alig várom, hogy idekint tudhassam a bébit. Ez megfelelő babavárásnak? 8)

Nikici,
Csatlakozom előttem szólókhoz. Minek 2-3 hordozó? :lol:

Katy,
A folyamatos ficánkolás az az "elég" kategória. :lol:
Ab-t sokszor a csináljunk már valami elven írnak fel a dokik. A gáz, hogy te nem tudom megkülönböztetni a valódi indokot a mondvacsinálttól. :?
Az nem mindegy, hogy hol vetetitek le az őssejtet! :lol: Ott, ahol szülsz. 8) Az viszont mindegy, hogy hová viszik.
Boldog 33-at párodnak! :D

Mariá,
Követni sokszor nehéz, de majd ha megszületnek a babák, gondolom lassulunk egy kicsit. :lol:
A Radler receptedet angolul Shandy-nek hívják. Ez az egyetlen verzió, ahogy szeretem a sört. :D

Dodi,
Karambol. :( Jó kis anyagi kárt okozott az elbambulás. :evil: Ha mondjuk autópályán van, akkor is elbambult volna a telefontól?! Az ilyen hagyja otthon.
Az egyetemet én is gyerekkel fejeztem be, de csak pár vizsgám maradt, és csak egy éves kora után, de akkor nagyon jó volt a mókuskerékből egy kicsit kiszállni.

Na, hív a meló...

Kép KépKép
lorca

o.heni! :)

Emil cím nincs megadva. Az OEP honlapján fel lehet ugyan tenni kérdést elektonikus formában, de gyakorlatilag csak általánosságok felől lehet érdeklődni, konkrét személyes adatokaz igénylőekkel kapcsolatban nem (ezt egyébként a telefonban is elmondja az automata). Mindazonáltal ezen is túl vagyok már, kb. 2 hónapja... :? :? :? :? :? :?
Postafiókcím van, de mire abból is lesz valami... :x :x :x :x :x
Marhára nem szeretnék személyesen bemenni, mert:
-épp elég rohangálnivalóm lesz mostanában
-átharapom az első, utamba kerülő ügyintéző torkát mérgemben - hiába nem ő tehet róla. :evil:
(Összesen egyébként annyit akarok csak megtudni, hogy mivel egyszerre nem vehetem igénybe a TGYÁS-t és a GYED-et mikor, mit kell csinálnom, kinél kell kezdeményeznem. A Klinikán azt javasolták, hogy a szülés időpontjával mondjam le a GYED-et és igényeljem a TGYÁS-t, míg lorca szerint az nála automatikusan elintéződött. Most szeretnék tisztán látni és időben lépni, ha kell, mert kurv@ra nincs kedvem később ezen huzakodni a T. Hivatalokkal.
Csak tudnám, hogy miért van olyan érzésem megint, hogy aki sz@rik bele mindenbe, megint az jár jól, aki meg olyan hülye, mint én, hogy szeretné rendben tudni a dolgait maga körül, az szív, mint a torkosborz??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

A Mester illetve a Baross utcában is van egy-egy bababolt, ott 3-400.-Ft.-ba kerül darabja és szerintem szépek.

Jó szunyit neked, lassan én is megyek, mert Manó elaludt. :D

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

Az lehet, hogy súlyt otthon is tudunk mérni, de a védőnők vannak olyan cselesek, hogy nem hiszik el nekünk, hogy tényleg annyi-e az amennyi (őszintén szólva, nem is csodálom, mert ez majdnem mindenkinél necces téma valamiért) :twisted:
Szívhangot nem mindenki tud otthon nézni és valahol az ő felelőssége is, ha valami nincs rendben és nem veszi észre, hanyagságból.
A Hepatitisz eredmény nálunk sem a védőnőnél landolt, a Klinikán adták oda. Szerintem kérdezz rá, nézzék meg a gépben.

A MÁK-nak is írtam á lá elektronikus. Válasz: OEP-nél érdeklődjem, nem az ő hatáskörük. :? (De ők legalább másnap válaszoltak)

"Én már alig várom, hogy idekint tudhassam a bébit. Ez megfelelő babavárásnak?"
Hááát, kis jóindulattal... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Az nem mindegy, hogy hol vetetitek le az őssejtet! Ott, ahol szülsz. Az viszont mindegy, hogy hová viszik. "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Azért ez sem igaz teljesen. Ideális esetben a rendeltetési helyén köt ki és nem máshol. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Dodi!
Édua-Mandula, ez marha jóó :lol:
De még mindig nem értem: a 10 mozgás az pl. 10 rúgás és kész? Vagy ha egy percen keresztül mozog egyfolytában az egynek számít és a következő periódusban megint egynek és így tovább?
A zsíroskenyereslilahagymás történet is jól hangzik, de a brassói sem kutya (hacsak nem a kínaiban vetted)

O.Heni!
Hobbi bolt v. van még a Haba is, de az sem az óccsóságáról híres. Ja és van még egyKatica nevű bolt is vhol a körúton (olyan Fakopáncs jellegű).

Bond!
A Baross u. az a Fakopáncs

Na megyek, mert Szonjinak ma balett van és reggel itthon hagytuk a ruciját, mire a kocsiban azt mondta, hogy "anélkül nem lehet, mert a többiek is szépen fel vannak öltözve, akkor ő nem lehet ovis ruhában" :shock:
Ezért ülhetem végig az egészet a padon a folyosón (bemenni nem akarok, mert akkor nem csinálják rendesen a pulyák)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

10 rúgás = 10 mozgás. Egyfolytában pörgés = minden okés. Röviden ennyi. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Baross utcában minden kapualjban vagy egy baba/mamabolt. :lol: Én nem a Fakopáncsra gondoltam, hanem a Kálvin tér felé eső végében lévő Elefáni Bababoltra. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond:
Azt nem tudom mi volt abban a kúpban amit kaptam, de azt is gyogyszertárban csinálták (kevert kúp néven). 17-én a cukorterhelés mellett vizelet, meg mindenféle vizsgálat is lesz. Hátha ott kimutat valamit amire lehet valamit adni.

O.heni:
Hobby boltokban 1000+1 féle van, és ott a betűket általában egyesével adják, tehát a színeket még kombinálni is lehet.

Dodi:
Előre jó utat Sopronhoz!!! Biztos nagyon szupi lesz!!!
A lilahagymás zsíroskenyeres témát én is nagyon szeretem!

Kép
szisz89

Sziasztok!

Udv mindenkinek :wink: !

Csak futolag olvastalak titeket :oops: ....nem sok dolog maradt meg....

Heni:A plasztikus betuket a Hobby boltokban keresd,es vannak a Panton boltok is(egy dekor-kellek ellato halozat)ahol ugyancsak kapni ilyen betuket....A babaoltok sajna lehuznak elegge,bazi dragan aruljak ezeket.Mi eppen ma szeretnenk keresni itt is ilyen dekor boltot,de sajna nem egyszeru....

Anitja;De jo vegre olvasni Rolatok,remelem rendezodnek mar a dolgok!Tenyleg nem semmi meretekkel birsz.... :shock: :shock: :shock: Nem lehet egyszeru most ellatni Nolkat is,es a haztartast is....Mar en is nyokogok nagyon,azert varom a veget elegge.....

Nemsokara keszulok 3d-re!!!!Delutan 1/2 2-re kell menni,remelem most ezek jobban odafigyelnek majd,mert az elozo,ahol a 21.heten voltunk,na az katasztrofa volt....unott csaj,folyamatos basztatas hogy meg kicsi,ennek igy semmi ertelme... :shock: :evil:
Ezeknel mar voltam a 12.hetin,es a genetikai uh-n,es rendesek,turelmesek,kedvesek voltak.
Remeljuk meg tudjuk fuzni,hogy ne csak mozizas legyen,hanem nezzen meretet is,bar nem valoszinu :(

Olyan fincsi mexikoi kajat ettunk egy etteremben,es edes kis pufi mexikoi nenikek szolgaltak ki... :lol: :lol: :lol: Nagyon tipikus volt a hangulat....egyszer remelem eljutunk oda is :roll: 8)

Na lepek,gyorsan kitakaritok,mosni megint nincs idom,mert hallom mos a szomszed.... :(
Es betolok egy kis gorogdinnyet arcomba :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Na megjöttünk az oviból, hát még jó, hogy reggel direkt megkérdeztem, hogy mikor kezdődik, hogy időben odaérjek. Rohanok, mint állat, erre ezek már javában bent nyomják a balllét. Szegény gyerekem meg kereste a ruháját, kiforgatták a fél szekrényt.

Bond!
Ja, bocsi, figyelmetlen voltam, hogy bababoltról beszélsz.
Na akkor megnyugodtam mozgás ügyileg, hogy ezt is tudom.

Ancsurti!
Csak ha lehet, ne most menjetek Mehikóba (persze lehet, hogy most akciós utakkal bombáznának titeket). Mi finomat ettetek? Gyere majd, hogy mi volt az uh-n!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Számoltam :D :D ! 4 perc alatt megvolt a tíz :mrgreen: ! Én úgy számoltam végülis, hogy szünettől szünetig egy, mert nagyon nehezen elkülöníthető különben! Szóval akárhányat rúgott, amíg meg nem állt, azt is csak egynek számoltam, mert így tuti jó :wink: !
Hát, nem ment rá a fél napom :lol: !

A zsíroskenyér naggyon jól esett, de a hagymával azóta is küzdök :roll: ! Pedig hagytam állni sózva, de még így is kicsit hazavágta a gyomrom :? ...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba:Sikerult akkor jol tajekoztatni a kezdesrol :twisted:
Sajnalom hogy lemaradtal...de azert valamennyit csak reszt vettel az unnepsegen?Szegeny gyermeked..biztos nagyon izgult :roll:

Igen,Mexiko most kimarad egyenlore,es mindennemu nagyobb utazas...meg Kubat tervezzuk egyszer,de hat haza is kene nezni,meg anyumat is kihozni,ha mar a szuletesre nem tudjuk :cry:
Azert a 23-ai hetvegen megyunk egy picit kikapcsolni ugyanazokkal a baratokkal,es ugyan oda,ahol mar szilveszterkor is voltunk...nagyon varom mar...jo lenne ha Murphy nem jatszan be...
a kornyezet csodaszep,jo lenne a toparton sziesztazni kicsit! 8) 8) 8)

Kép
Kép
ancsurti

Szisz: Remélem nem lesz semmi gond a cukriddal, bacikra kérdezd meg a patikust, hátha tud valamit ajánlani. Vagy amit Bond mond lehet, hogy beválna :roll: .
Mi ujsi az önkormányzati lakival?
Nekem is úgy fáj a derekam majd leszakad, alvás???én azt már nem is ismerem, na de sebaj.

Dodi: Deeeeeeeeeee jóóóóóóóóóóóó nektek, érezzétek jól magatokat.

Mi kedden megyünk 4D-re elvileg, mert nem bizti, hogy jó a dokinak még várom a telt. hátha lemondja, de remélem nem, én úúúúúgy várom, most mennénk először 4D-re :wink:

Kép
marietta1982

Dodi:Neked akartam meg irni,hogy nagyon jol valasztottatok fiu nevet!!!Ha nalunk kukis,akkor Botond lett volna :wink: :lol: 8)

Na azert ma megkerem,ha tudnak egy puncis-kozelis kepet,akkor azert azt szeretnem...meg nem gyozodtem meg sajat szememmel,max.a megerzes.es amit az uh-s noci mondott... :roll:

Nekunk azert meg korai ez a szamolgatas...hely is van,idonk is van...es Hanga is eleg rendesen produkalja magat...ez majd a kesobbiekben lesz am fontos....De ugyes vagy hogy kiprobaltad :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Megint ugy jartam, hogy vegigolvastam, erre most hallom, Rania fonn van... :D mellette persze nem lehet hasznalni a laptopot... :roll:

Dodi, orulok, hogy igy megusztatok a balesetet! :?
Magzatmozgas: nekem inkabb azt kene szamolnom, hogy van-e 10 perc egy nap, amikor nem mozog...hat non-stop... Rania is ilyen volt, es ilyen most is.. :lol:

Kerdeztetek paran, hogy miert kell megcsaszarozni, es hogy miert ilyen koran..A mehlepeny a mehszajon van, tehat a baba nem tud megszuletni huvelyi uton, mert utban van a lepeny.

Azert csaszaroznak meg koran, mert ha a szules magatol indul be, a mehlepeny azonnal levalik a mehszajnal (mivel ott nem tapad rendesen) es olyan eros verzessel jar, hogy en es a baba is belehalhat, ha nem kerulunk mondhatni perceken belul mutobe... :roll: (Egyebkent par tiz eve, mikor meg nem volt uh, meg csaszr ez a terhessegi korkep az anya es a magzat eletebe kerult, tulelesi esely sem volt.. :? ) Orulok, hogy a 21. szazadban vagyok!! :D

Fuu, Anitja, nem semmi pocakod van!! :D De emlekszem, Nolkaval sem volt kicsi! :wink:

Na, lepnem kell, mindenkinek szep estet! :D
Niki
Vendég

Ancsurti!
Nem ünnepség volt (szerencsére, mert akkor nagyon morci lettem volna), csak a szokásos balett óra, ami minden héten van. Lesz majd különben bemutató is vmikor évvégén, hogy mit tanultak a csajszik. Arra nagyon kíváncsi vagyok.
Dinnye milyen volt?

Marietta!
Hát akkor megy a drukk, hogy ne csörrenjen a telefonod.

Dodi!
A hagymától az én gyomrom is mindig kész lesz, azt szoktam csinálni, hogy du. már nem hagymázok és akkor rendben vagyok.

Na kéne még tanulnom, de olyan ko vagyok, majd elalszom.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Niki!
Szegény te. De akkor a lényeg, hogy mindketten jól legyetek. Azt hallottam már én is, hogy ha a méhszájon van a lepény, akkor nincs mit tenni, császár, de nem is gondoltam, hogy pár perc is galibát okozhat és nem lehet kivárni a spontán beindulást.
Éljen a 21. század! (legalább vmi jó is van benne)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Niki:Jaj de szita az agyam!Hat Teged is akartalak udvozolni!!!Otthonleted alkalmabol!Nagyon vigyazz am magadra!!!Csak lassan,szepen pihizve csinalni mindent :wink:
(Sajnos nalunk volt egy ilyen szornyu esemeny...az ocsikem elotti ocsikem nem lehet velunk :cry: de szerencsere anyukam az igen!!!)

Szoni:Ja tenyleg..balett...annyira benne vagyokaz anyaknapjaban meg...ami nalunk hivatalosan most lesz...
Edesek lehetnek ezek az apro csajszik mikor balettoznak :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok! :lol:

A múltkor talán lorca kérdezte a szopis melltartót /ha nem, akkor bocs a keveredésért :D /, én ma néztem az intersparban, 2990 Ft a Dorina szopis mellt. , a babacuccok környékén lehet megtalálni. Viszont itthon meg elkezdtem keresgélni a világhálón, mert az istenért sem találtam /jó, olyan annyira nagyon még nem is kerestem :wink: / elől gombos hálóinget vagy pizsit. Ekkor találtam meg a bon prix oldalt, ahol van szopis melltartó 2 db. 2499- ért, és szopis pizsi is ennyiért. Tapasztalt anyukák: ez van olyan jó, praktikus mint a védőnők által javasolt elől gombos cucc? :

Kép

ez pedig a melltartó:

Kép

Kép
agi125r

Agi!
Ez a cuccos kép alapján egész jónak tűnik. Szopis pizsim soha nem volt, de gondolom, hogy ha erre a célra szabták, akkor biztos jó. Meg ennyiért?! Azt mondjuk nem értem, hogy a modell miért terhes?

Ancsurti!
Az hagyján, hogy édesek, amikor balettoznak, de képzeld el őket a kis rucijaikban! Meg kell őket zabálni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!! Jézusom,csajok,csak ma nem voltam és máris írtatok 4 oldalt!!
Dodi! Örülök,hogy jól vagytok,jól tetted,hogy elmentél a dokihoz!!

Mi nemrég jöttünk haza kismama tornáról,nagyon szeretem,a MOM Parkba járok,egy tök jó fej tartja és utána nagyon jól érzem magam,na meg úgy veszem észre,hogy Lili is(legalábbis nagyon mocorog közben is meg utána is,remélem ez tényleg azt jelenti,hogy neki is jó)!!

Viszont tegnap beszéltem a szülésznővel és tanácstalan lettem. Múltkor mikor találkoztunk vele,nem volt nálam a legeslegelső uh lelet(5 hetes) és állítólag ebből tudják szinte a legpontosabban megmondani a szülés várható idejét. Mindegy,abban maradtunk,hogy kikérjük utólag,de a többi lelet alapján meg az utolsó mensi alapján úgy saccolta,hogy olyan július 20-22.körül jön a Lili. Na most felhívtam,azon a héten szabin van,igaz nem utazik el,be lesz kapcsolva,de lesz 1-2 nap,amikor ügyeket kell neki intéznie,döntsem el,hogy így is szeretnénk-e,hogy ő legyen,de akkor sem sértődik meg ha nem. De azért küldjem át neki sms-ben az első uh-on mért méretet,plusz a 8. és 12.hetit is és beszéljünk még. Ki tudja,lehet,hogy most azt mondja,hogy 1 héttel előbb szülünk. Úgyhogy most várom,hogy reagál-e,ha nem,akkor hétfőn hívom,hogy mi van. De jövő héten szerdán megyek úgyis a dokimhoz UH-ra és megkérdezem őt is,hogy mit mond.

Amúgy nagyon jó napom volt,mert ma telefonáltak az autószalonból,hogy 21-e körül megjön az új autóm,amit apától kapok,már nagyon várom!! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Niki,
Egyetértünk, éljen a 21. század! :lol: Rossz belegondolni, hogy azért milyen sok hely van, ahol még mindig nincs uh és hát akkor a prognózis adott. :(

Szisz,
Ha csak valami általános kis fertőzés van, arra jó a Betadine hüvelykúp, vény nélkül kapható gyógyszertárban. A babát nem zavarja a jód, de általános fertőtlenítő. Mindkét terhességnél volt már nekem. :?

007,
Magzati szívhangot nem mindenki tud mérni, ezért lehet, hogy másnak hasznos, de nekem egyáltalán nem volt az. Ma egy csomó helyre kellett rohangálni és bosszant, hogy nulla információért elmentem. Felnőttorvos, gyerekorvos, munkahely, bevásárlás, ovis szülői, itthon két tanítvány. Szabi már megint ab-t kapott a dokinénitől, mert valószínűleg mandulagyulladása van/lesz. Nem volt sok kedvem jópofizni. :twisted: Már hároszor voltam nála de amikor megpróbáltam kérdezni valamit, azt nem tudta. Aranyos, kedves, szavam nem lehet, de nyűg.
Hová viszik az őssejtet... igaz, nagyon nem mindegy. :lol: :lol: :lol:
Ha megnyugtat, megéri utánajárni a dolgoknak. :wink: Mivel én kisakkoztam, hogy a Gyes/táppénz stb hogy működik, eddig n 150e-rel jártam jobban, az elmúlt két hónapra kivetítve, mint kolléganőm (a torkosborz) teljesen hasonló felállással - ő a munkahelyi munkaügyes tanácsát követte, akinek ugye pénzügy a szakmája. Megéri nem hagyni, hogy packázzanak a hivatalok!
Azért néha olyan jól esik leharapni az első ártatlan ügyintéző fejét. 8) :lol: 8)
Amikor Szabival gáz volt (órákon át képtelen voltam rávenni a mocorgásra, a kórházban szintén semmi), közel fél órát élvezhettem a CTG-t. Ha 120 alatt van, egyértelmű, de azon kívül egy csomó más is fontos, hogyan ugrik ki a vonalka, milyen általános képet mutat stb. Elég látványos volt, hogy fogalmuk sincs, mi történik odabent. A szokásos 130-140 frekvencián volt, de annyit tudtak kinyögni, hogy valami azért nincs rendben. Köszi. :twisted: Ezt én is levontam abból, hogy nem mozog. Próbáltam utánaolvasni, hogy is működik, elég sokszor találkoztam a megjegyzéssel, hogy nem mindig értékelhető egyértelműen.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

200907 Igen tudom, és próbálom is, és elmondhatom hogy ma már sokkal jobb volt. De a keményedések már ez előtt is voltak, egyre több, meg jobban is fáj. Úgy hogy nem hiszem hogy ettől van, max ez csak rásegített. De próbálok lazítani. A temetés után bízom benne jobb lesz.

Lorka a hepatitis eredményt én is a kórházban kaptam meg. Nekem szokott a védőnő szívhangot hallgatni. Meg vérnyomást mérni, vizeletet viszont nem néz. De ezeket én is megtudom nézni itthon is, mert nekem is mindhárom. Nekem elhiszi a védőnő is és a doki is azt a kilót amit mondok neki.

Ma volt Réka anyák napi ünnepélye és egyben évzáró is. Hát nagyon ügyes volt, mindent végigénekelt, még a verset is szépen elmondta. Igazán büszke lehetek rá.
Este pedig vettem egy fekete nadrágot, meg egy fehéret is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Csak gyorsban, amíg folyik a fürdővíz.

ancsurti! :)

Mesélj, mi volt?

niki72! :)

"Jó", hogy így nem lehet hüvelyi úton szülni, de ilyenkor a császárt is neccesebb, nem? :roll: (Mondjuk, nincs több variáció...)

agi125r! :)

Ránézésre jó a cucc, most már csak meg kéne tapizni és felpróbálni. :wink:

nyuszi81! :)

Valóban a korai időpontokat tekintik inkább mérvadónak, mert az egyes szervek kialakulása illetve fejlődésük még azonos időben történik, míg a későbbi gyarapodás már erősen eltérő lehet. Ha a menstruáció elmaradásából következtethető időpont és az ultrahang azonos időpontokat mondanak, akkor jó, ha nem, akkor inkább a korai értékek alapján várható időpontot veszik alapul -elvileg. :roll:

lorca! :)

Elhiszem, hogy nem kellett ez most neked.

Amikor nekem kellett CTG-re járnom, akkor mindig figyeltem, hogy mi, hogy müxik, mi, mit jelenthet, próbáltam megfejteni. Csak úgy szórakozásból, hogy addig is menjen az idő. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán később a nővérkék szavából is elcsíptem egysmást.
Majd amikor bent feküdtem és nekem kellett napi 2x csinálni, akkor bizony volt, hogy csaltam és inkább több ideig csináltam picit csak, hogy olyan papírt adhassak le, amit el fognak fogadni. Azt messze nem állítom, hogy perfekt vagyok, de valamelyest megtanultam értelmezni az irka-firkát (amit nem adtam le azt meg hazahoztam, emlékbe :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: )

gabi1! :)

Az a rásegítés pont elég tud lenni most már. Még 8 hetet kéne bent lenni...

Mára nagyjából ennyi. Holnap nagyon ne számítsatok rám, mert:
10:00-11:00-ig torna a Klinikán :arrow: 12:15-kor Manóval ortopédia a János Kórházban (nincs semmi gubanc, csak kíváncsi vagyok, hogy mint mond a doki, hogy cipőben időnként miért fordítja befelé a bal lábát) :arrow: utána beiratkozás az oviban a nem létező ( :? ) várólistára :arrow: 16:00-17:00 vissza a Klinikára, előadást hallgatni.
Húzós lesz attól tartok, mert egyre inkább megérzi a hasam a gyaloglást és befeszül néha. Ma este csak az IKEA-ban voltunk, célirányosan mentünk és tulajdonképpen csak átsétáltunk az egészen, de a vége felé már ezt is megéreztem...

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

"ne ijesztgess, én nem járok utána semminek, mert abban a tudatban vagyok, hogy a bérszámfejtő tud mindent"
Lassan ideje lenne letenni a mesekönyveket... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? :?

Bondnak mindig igaza van. Amennyiben mégsem, automatikusan az előbbi állítás lép érvénybe. 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszike, de én tulajdonképpen csak annyit mondtam, hogy most inkább reálisabb, minket érintő problémákkal foglalkozzunk. :roll: :wink:

"remélem ha megszültem és magamhoz térek, a lányok elvisznek bulizni."
És éjfélkor lelépsz, mint Hamupipőke, hogy hazamenj szoptatni? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az egész polgári lesz kb. 10 perc. Annyi időre csak ki lehet bírni a "fojtogatást". :roll: :roll: :roll: (Pláne, hogy a nagy hevületben észre sem fogja venni, hogy rajta van... :wink: )

Kép
Kép
200907?

Nem tudom, hogy Hugi horoszkópja miről árulkodik, de szerintem tánctanár lesz. Már nagyon tutin nyomom a hastáncot kádban! 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Manóval nem volt ilyen (igaz, nem is volt kádunk :roll: )
Mi az amit még így meg lehet tanulni, hogy nem csinálsz semmit, csak figyelsz és gyakorláshoz sem kell megeröltetned magad sem agyilag, sem fizikailag? Minden ilyen érdekel. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Agi:Nagyon jonak latszik az a pizsi!Itt is vannak ilyenek a kismama boltokban,de mostanaban nem jartunk arra.De valoszinu meg egy ilyesmi t beszerzek azert :wink: Amit lattam sajat szememmel,azok mind nagyon praktikusnak tuntek,szoval en javasolnam kozelebbi megtekinteset is :wink: !

Nyuszi:Biztos Lilinek is tetszik a torna...ami neked jol esik,az nekik is :wink: !
Grat az uj jarganyodhoz!!!

Gabi:Relax!!!Ugyes volt lanykad nagyon!!!

Boo:Jobb hangulatot a kovetkezo napokra,bar en is nagyon utalom az esos napokat mar...
En irtam hogy nagyobb a felhajtas,mint a valos veszely evvel az influenza dologgal!Szeretik paraztatni az embereket...es egyebkent sem tehetunk igazan semmit,ha agyon parazzuk magunkat.Itt mar hazaengedtek az az 1 beteget,akit korhazban kezeltek,a tobbi(3) eddig is otthon gyogyult...
Huuu multkor ram is ram jott a bulizhatnek...na majd nyaron lemegyunk a jazz fesztivalra a beachre... 8)

Kép
Kép
ancsurti

Na es akkor...!

Megvolt az uh,edes kis lanykat novesztgetek pocakomban.Kisse szegyenlosnek mutatkozott,az istenert sem akarta a kezet elvenni az arca elol,sot kesobb a masik kezevel is fogta a fejet...es egy lab is bejatszott a kepbe :lol: :lol: :lol:

Kaptunk vagy 40db.kepet 8) lattuk minden porcikajat!Vegre a ket szemunkel a nuncijat is :lol: !Turelmes,rendes,kedves dokineni csinalta....elegedett vagyok apaval egyutt.Sikerult megint elpityerednem,persze a buszke apuka is csak amuldozott a lanyan!!!

Mereteink:

BDP(fejatmero):7,56cm
HC(fejkorfogat):28,0cm
AC(haskorfog.):26,78cm
FL(combcsont):5,96cm
HL(felkarcsont):5,49cm
becsult suly:1654gr.

Szoval teljesen rendben vagyunk,remenykedtem hogy nem produkalunk orias mereteket,mindenki riogat a hasmeretem alapjan....jo lenne ha nem lenne egy benga orias bebi :lol: :lol: 8)
Meretek alapjan julius 8 koruli a szuletesi ido.De nem modositok,jo ez igy ez a tol-ig idopont...
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Jó reggelt kismamik! :)

köszönöm a tippeket, holnap szerintem felkerekedek és megnézem a boltokat. Az elefániba amúgy is akartam menni.

Ancsurti, nagyon örülök, h ilyen sikeres volt a tegnapi uh! Nem is csodálom, h elérzékenyültetek, Hanga gyönyörű! Nagyon szép képeket sikerült készíteni, tényleg milyen kis szégyenlős, főleg az utolsó két képen, igazi kishölgy!! :D

Éva, milyen kis okos a fiad, olyan szép amit anyák napján mondott! :) Ez sima önkormányzati ovi? mert irtó ötletesek az ovónénik, dadusok, h ilyen egyedi anyák napi műsort készítettek!
Egyik barátnőmnek a kisfia ovis, ez volt az első anyák napja. Mondta, h nagyon megható volt a közös műsor, virágátadáskor meg majdnem elbőgte magát, de a kisfia odasúgta neki, h anya megcsikizhetem az orrod? A végén közös kuncogás lett a virágátadásból, ez is olyan édes szerintem… :)

Bérszámfejtő: én sem ajánlanám a 100%-os bizalmat, mivel sikerült iszonyat pórul járnom azzal, h megbíztam az enyémben! :evil: Azóta görcsbe áll a gyomrom ha rá gondolok, mert a naivitásomnak köszönhetően úgy át lettem vágva, h csak no.
Még decemberben felhívtam, h jön a kistesó, és vázolja már nekem, h mi lenne ha táppénzre mennék. Teljesen magabiztosan közölte, h szarul járnék ne tegyem (én meg hittem neki, gondoltam ha vki több ezer fős cégnél TB-s csak tisztában van vele...), de azért hozzátette, h február végén hívjam ugyan már fel, hátha tud mégis ajánlani vmi alternatívát, mert továbbképzésük lesz…na ekkor kicsit megingott a bizodalmam de mivel jöttek az ünnepek, meg a vizsgaidőszak, nekem meg nem az volt az első számú prioritás az életemben, h TB jogszabályokat böngésszek, így hagytam. Na a lényeg, h február végén felhívtam, és még mindig azt mondta, h nehogy táppénz (mert a gyed-em lesz az alapja és kevesebbet fogok kapni…) akkor inkább vegyem ki a szabijaimat még szülés előtt…sajna csak ekkor eszméltem fel és csak akkor jártam utána, h mi is illetne engem... :?
Így 3 hónappal később, mint ahogy tehettem volna mondtam le a gyed-et és mentem el táppénzre + megigényeltem a gyes-t más nevére. (Azt már nem is merem leírni, h így összesen mennyi pénzzel lettem megrövidítve (3havi táppénz+gyes, max tgyás)…szóval csöppet sem vagyok pipa magamra, h ültem az egyre terebélyesedő seggemen.. :evil: :evil: )
A bérszámfejtőnek meg nem is szóltam előre, azóta csak küldöm a táppénzes papírokat. Viszont érdekes mód már nem kapok havi bérpapírt, sőt pár hete írtam neki mail-t vmi miatt és ez jött vissza: Your message was deleted without being read on… :shock:

Tudom ajánlani a jogi fórumokat, sokat lehet belőlük profitálni, vagy a családinet oldalon is van jó sok gyes-gyed téma amiből lehet okosodni.

Sziasztok,
o.heni

Sziasztok!

Ancsurti! Gyönyörű a Kislányotok!!! Az első képen tisztára mint Öcsikéd, csak Lánykában :lol:

200907? Én lemondom a GYED-et, van is erre külön nyomtatványuk, de elképzelhető, hogy ha kifizetőhely a munkahelyed (azt hiszem 100fő felett) akkor Ők intézik.

pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jó reggelt! :)

ancsurti!

Ezek olyan...csajos képek. :wink: :D :D :D

o.heni!

Ha már arra felé jársz, akkor benézhetsz a Mester utca 13. szám alá, a Brumi maci boltba is. :wink:

Orrcsikizés: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Your message was deleted without being read on…"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Alighanem ez lenne az a pont, amikor is jól fölemelném a telefont és kulturált hangnemben ugyan, de megkérdezném, hogy egyrészt mi van, másrészt mégis hogy képzeli és elküldeném jó messzire... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

anitja!

Külön nyomtatvány? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: Az jó, csak az a baj, hogy azt hiába faggatom nem valószínű, hogy választ ad az egyéb, ide vágó kérdéseimre is. :roll: Köszi! :wink:
A munkahelyem -bár 100 fő feletti- nem TB kifizetőhely (és ott sem áll a helyzet magaslatán a bérszámfejtő... :? :? :? :? :? :? :? :? )

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Ancsurti

Nagyon bájos és igazán nőies a kislányod :) :) :)

Pocsékul aludtam :evil: :evil: :evil:
Délután ettem tejfölös fokhagymás ubisalit. Nagyon finom volt csak éppen nem kellett volna megenni. Már pár falat után elkezdett égni a nyelőcsövem, onnantól kezdve mintha parazsat nyeltem volna.
Már napok óta kínlódok ezzel az érzéssel, hideg tejen és zsemlén vagy kekszen kívül nem tudok és nem is kívánok mást enni.
Tehát a saját hülyeségem hogy beleettem az ubisaliba, de annyira nyálcsorgatós illata volt!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?