A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Yve:Már nagyon hiányoztál! Gyerekek után fizetés nélküli szabi? :shock: Az mi? Az "anyanapra" gondoltál?Az úgy tudom, gyerekenként 2nap, de érdemes átiratni az apukára. :wink:
Ti hogy tervezitek a bölcsit-ovit?

Antibogyó: van olyan,amit szoptatás mellett lehet szedni,és "szélesspekrumú", pl. az Augmentin.Nem megy át a tejbe. Olyat kell kérni az orvostól, ami szedhető szoptatás alatt. De ha valaki egy hétig nem szoptat, és rászán a fejésre legalább 4X fél órát, nem apad el a tej!Énvagyok rá az élő példa!!! :wink:

Orrcsepp: Nasivin, van egy éves kor alatti is, recept nélküli. De enyhébb esetben jó a sósvizes orrcsepp is!

Kép
kangu

Zsu83: Nem szedsz gyógyszeres lázcsillapítót ugye? Csak a Belladonna-t? Mert akkor már látom, hogy a lázcsillapító hat! :lol: Amint megvan az immunerősítő azt is megírom! Mindjárt nekiesek... :wink:

Budabo: Nekem mondta a doktornő, hogy a prevanart jó lenne ha beadnánk még a kötelező mellé mert egy jó pár betegségre jó (torok-, mandula-, középfül-, tüdő- és agyhártyagyulladás ellen)... sajnáltam amikor mindkét combiját megszúrta :oops: ismétlő 2 hónap múlva... :? Hajhullásra Sepia 5 CH 2x5 bogyó naponta vagy Lycopodium Clavatum 5 CH 2x5 bogyó naponta... :wink: én mindenképpen kipróbálom...

Kép

Kép

Kép
millye

millye: köszke az infót. Amikor voltunk a két hós oltáson ott beszéltünk arról hogy mit adassunk be és akkor mondta a rotát 3 hósan, most azért rá fogok kérdezni a prevenarra is. Fügcsim olyan ügyesen beveszi a homeost, lenyalogatja a kanalat :wink: A lelked kicsit megnyugodott?

Kép
budabo

Zsancy: Köszike!

Stelly: Dobtam 5 pöttyöt! Ez tök izgi! Holnap dobok még 5-öt (kicsit bevásároltam Túró Rudiból.... :oops: )
De rájöttem, hogy a mogyorókrémes nem finom, mert tejes a bevonata, csak a hagyományos az igazi!
(Valld be, hogy pöttyös fecske úszóra gyúrsz apjuknak ajándékba!! :lol: )

kaandi: asszem a Törleynek van ám alkoholmentese... Mondjuk akkor meg minek... :wink:

ladmon

hova dobjátok a pöttyöket?? :shock:

Igen, azt már ittam alkoholmentes Törley-t, de igazad van akkor meg minek???? :lol: :lol: ízlett kben.....de jobb az alkoholos változat.....sztem az első pohár úgy fejbe fog vágni,máskor meg sem kottyan..... :lol: :lol:

Kép
kaandi

Millye: én is azt akartam kérdezni, hogy hogy áll a parád?

ladmon

megyek gyorsan összedobok a családnak egy kis diétás tejbegrízt! :lol: :lol:
Ismét fűtünk, ma egész nap olyan kb 19 fok volt a lakásban.....tiszta dili az időjárás, aztán meg másnap medencézünk???? nem normális :shock:

Kép
kaandi

Julcsi: köszi, a szája teljesen az apjáé. Szerintem inkább barna lesz, mert a férjemé barna, Ricsié is, az enyém kék.

Kangu: nekem küldtek papírt a melóhelyről ezzel kapcsolatban, de most nem vettem elő, hogy mi volt az pontosan. De olyan van nem, hogy a gyerek gondozása alatt összegyűlnek szabik, amit a mielőtt visszamész dolgozni, ki kell venned. Az Mt-ben is láttam. Én is pont az ovit akartam kérdezni tőled. Én úgy tervezem, hogy mivel kicsi a korkülönbség, Ricsi 3 éves korában megy oviba, Vili akkor lesz 2, tehát addig jár a gyed, Vili pedig bölcsibe, én pedig vissza dolgozni. Na itt jön be a felgyűlt szabi a képbe, mert lehet hogy a szabik miatt leghamarabb 2011 szept-ben tudnék effektíve visszamenni, de akkor már Vili is 2,5 lesz, magyarán nem lehetne vajon mindkettőt rögtön ovibaadni? Tételezzük fel, hogy addigra már Vili is szobatiszta lesz?
yve

millye: még egy kérdés: a babáknál is várni kell a kaja után előtt fél órát? a homeos beadására?

Kép
budabo

Hú mennyit írtok :) lassan nem merek kimozdulni itthonról, hogy le ne maradjak :D

Millye, most látom csak, hogy a rákszűrés eredményed nem lett jó :( Tessék szépen hinni benne, hogy minden OK!!! +++++++++

Julcsi, ha többször megpróbálod visszaharaptatni, akkor is furcsán veszi be a cicit? Adri nagyon ritkán csinált ilyet régebben (mintha már hű de öreg lenne :lol:), kisujjal lepattintottam, újra vissza, és akkor általában okés volt.

Zsuzsi és Ladmon, köszönöm szépen :) bízom benne, hogy lesz megint pöttyös törülköző, annak nagyon örülnék (mindig tesznek be új cuccokat, ha valami elkelt), de most az esernyő és a pénztárca is nagyon tetszik :) (az ágynemű is, na de ahhoz egy tonna Rudit fel kéne faljak...)
Zsuzsi, írd azt, hogy nem, mert csak Magyarországon melóztok, gondolom.

Mi voltunk ma melóhelyemen, mindenki odáig volt a kis gyönyörűségtől, nekem meg dagadt a keblem a büszkeségtől :D aztán három emelet végigjárása után már elszakadt a cérna, és volt némi nyügike, de egy jó anyánalvás mindent megold :D
Kacagás szintén van néha (nagyon ritkán), de ma a kolléganőm talp-puszijaira bemutatta :D

Gjéti, épp gondoltam rád, hogy vajon érettségizel-e a napokban. Drukkdrukk!!! ++++++++++

Zsu, továbbra is azt kívánom, mielőbb gyógyulj meg! +++++++

Julcsi, május 28-án megyek Zséda-koncertre, úgyhogy aznap nem szívesen csinálnék programot (nehogy úgy felizgassa magát a gyerek, hogy nem enged el). De ha épp akkorra sikerül mégis szervezni, azért megoldom :) (sokra mész az ilyen talán-időpontokkal, mi? :lol:)

Nicko, végre :D

Amy, sajnálom, pedig az nagyon hiperszuper lett volna :(

Kaandi, nekem gyűjtik a lányok a TúróRudi papírokról a kódokat :D

KépKép

KépKép
stelly

Budabo: Szívesen! Nem értem, hogy a prevenar-t miért nem mondta... lehet, hogy később akarja beadni...? A babáknál is várni kell fél órát :wink:

Budabo, Ladmon: para az van rendesen még mindig... :oops: :? és a legsz@rabb a várakozás... :? :shock:

Kaandi: Mi is fűtünk... :? Röhej... május van... de mi fázunk :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Stelly: :cry: remélem megúszom.... és nem kell műteni... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Yve: Az ovihoz sajna kell a betöltött 3 év- hiába szobatiszta. Amint betölti, másnap már mehet (feltéve ha időben beirattad és van hely). De a megoldás a következő: idejében beiratod a bölcsibe-hogy tutira bekerüljön 2,5évesen. Amint 3 éves, meg lehet próbálni az ovit (elsőbbséget élvez, mert a bölcsiből veszik át),de ha nem lesz hely az oviban, egy kicsit még tartják a bölcsiben-tehát "nem dobják ki az utcára" Viszont ha a bölcsibe felveszik, arra számíts, hogy vinni kell a munkáltatói igazolást, hogy dolgozol.

Kép
kangu

Stelly, néha mi is eszünk túrórudit, szóval én is szívesen segítek. :D És még csodálkozom, hogy nem fogyok... :? Sajnos állandóan édességet ennék, ha lehetne... :oops:
Ügyes vagy a munkahely látogatással, már én is fontolgatom... Kenguruval mentetek?
28-a kilőve. Többiek?????

Yve: Végül tápszerezel este???
Milyen területen dolgoztál? Arra emlékszem, hogy jogász vagy (szintén zenész). :wink:

Köszi Bogi, jól vagyunk, nehezen ment ma az alvás, de a kedvünk rózsás :lol: Ez a lényeg!
Jó, szörcsögésmentes éjt Nektek!

Kangu:
Bosszancsok lehet, hogy Bosszancsok, de gyönyörűek! :D

Ma megpróbáltam, milyen kétgyerekes Anyukának lenni... Mondjuk csak 7 hónap különbséggel, és az biológiailag nem lehetséges. :lol: Vigyáztam két órára Adélra, Tesóm kislányára. Nem unatkoztam :lol: Az volt a csúcs, amikor eldőlt a kisasszony, mint a liszteszsák, megijedt és sírni kezdett, felkaptam és vigasztaltam. Erre Marci megijedt a hangjától és ő is elkezdett kajabálni. Kisasszony le, Kisfiam fel. Adél továbbsír, simogatom a fejét, másik kezemben Marci, aki nehezen vigysztalódik. Izzasztó három perc volt... :D Minden elsimerésem, két-, három és négygyerekesek! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi: izgalmas órák lehettek :lol: . Mi május 25-én kapunk oltást, így aznap nem igen rángatnám őt sehová.

millye: boszika,tessék vmi nyugtató jellegű homeost keresni és türelmesnek lenni! Tök örültem, így hogy ilyen kis betegeske szombat óta, így is hízott 160-at, nekünk ez jó :wink:

Kép
budabo

Nicko: végre, hiányoztál! ÉÉÉÉÉÉÉdes a picuka!!!

Julcsi: Én csak kaandihoz alkalmazkodok taliügyileg, egyébként rugalmasak vagyunk! :) Marci minden képen olyan helyes, nagyon fotogén egy kölök!

kangu: bosszancsok cépségesek... majd ha az ellenkező nem képviselőit cigölik haza... akkor lesz a jó Világ :D

Köszi a múltkori képdícséreteket! :) Átadtam az illetékeseknek a bókokat. :) Na meg én is magamra vettem kicsit mint fotós. :P

Efe is elkapta ma először a plüsskutya fülét és azzal a lendülettel meg is próbálta bepréselni az egész szerencsétlen állatot a szájába. Én meg csak meredt szemekkel néztem a gaztettet. :D

Gjéti: ügyes vagy, drukkok mennek 1000.000-val! Matek érettségi csak nem lett olyan rossz, én telepatikusan próbáltam küldeni az agytartalmam, mint mat-tanár :D.

Stelly: biztosan jó volt bezsebelni a sok olvadozó pillantást. :) Én most kicsit félek, hétfőn egyedül kell vinnem manót ultrahangra, nem voltunk még sehol kettecskén, főleg nem kocsival :?

Panna: Hannácska szemeiben elveszik az ember, gyönyörűek! (A szájacskájáért meg már régen oda vagyunk meg vissza.)

Yve: Vili is nagyon kis cukika! :)

Millye: Én is szeretnélek nyugtatni, minden rendben lesz! ++++++++++++++++ Tegnap új kedvenc képet csináltam... :D

Kép

Csak nekünk nem kék a szemünk? :roll:

Nekem nem jött be a ricinusos bogyó jobban mint az Urtica... kb. ugyanannyi a tejcsi. :roll:

Kép
Kép
elif

Hát Efe ezen a képen!!!!!!!!!!!!!!!!! Csudapofi!!Kár, hogy Lénus már alszik, megnézhetné...

Nickó, de jó, hogy jöttél, hiányoztál nekünk! Nagyon édes a "kis" Mandarin is!

Julcsi, és akinek még nyűgi: remélem holnapra elmúlik a csúnya idő és a nyűgi, Anyucik pihenjetek, és kitartást!
Nekem a máj. 27 nem tökéletes egy délutáni ovis program miatt, de megoldom én is, ha ez lenne végül. És 5-én utazunk, előttei napok a pakolásé, de azt is megoldanám. Más nyűgöm nincs is... :oops:

Nila: Ezüst kolloid nem csodaszer, csak egy nagyon különleges természetes antibiotikum. Baktérium, vírus és gombaölő, igen intenzív szer, de nagyon kell vigyázni, mert sokan otthon is készítik, és az nem teljesen tiszta. Mivel nem pusztítja el a szövetsejteket, csak a bakt.csírákat, ezért alkalmazható még a szembe cseoppentve is. Én mondjuk rák ellen nem ezt szoktam ajánlani, hanem a lúgosító cuccokat.

Gjéti, éljen, nagyot nőttél a szememben, én töriből mindig éppen csak kettes voltam... (matekból is sajna, Elif tanárnőnek tisztelettel jelentem... :oops: ) Viszont rajzból? Meg magyarból? meg öööööööööööööööööööööö, a többiből nem...

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ezüst kolloiddal lehet nekünk is meg kellene próbálkozni...
:D Ugye Zsuzsi, megzabálom fiacskámat, főleg mikor ilyen arccal mondja elhaló hangon hogy a-gúúúúúúúú.... :lol: Lénának feltétlenül mutasd meg akkor később! :wink: Matek miatt ejnye-bejnye :D

Jut eszembe, ma kaptuk a Rota 2-t és így ma tudtam meg, hogy május 26-án kapjuk a kövi szurit, nekünk ez és szerintem emiatt 27 is kilőve Julcsiiii :(...

Zsancy: annyira szuper, hogy már ilyen jól megy a fürcsi nálatok, jól tartod a leányzót, majd kicsattan a képen, szépségesség... :) Efe a vízben nagyon elvan, szinte lubickol, de ha kiveszem megy a hiszti, már arra gondoltam rossz élmény neki, hogy ki lett csalogatva a pocakból mikor ő még maradt volna benn, na de ki tudja meddig... :roll:

Kép
Kép
elif

megvagyok én is, csak mostanság többet dolgozom az átlagnál
ma pedig az anyósomat kellett szórakoztatni :roll: , mert Marci természetesen megint végig bubukált, mikor itt volt. jujjj annyi értékes órán keresztül nem tudtam dolgozni (ejjj de kifinomultan nyilatkozom! :roll: ) egész jól kijövünk egyébként, de ma sem ő, sem én nem voltunk a topon, így nem éreztem most olyan jól magam vele. sztem még feszült is volt, mert nem tudott Marcival mókázni és baromiam bánthatta :oops: sajnálom persze, de a gyerke igénye az első és a legfontosabb!!!

Millye - nyugibugi, egy jó tanács: kérlek ne várj fél évet a kontrollal, 3 hónap múlva lenne a legjobb, és ha közben megvan a HPV tipizálás, és megkapod az immunerősítőt, akkor tutti nem lesz semmi baj. Legrosszab esetben tényleg a lézeres kimetszés, de ahhoz már komolyabb elváltozás kell. és amint írtam, ez egy kb. 15 perces rutinműtét, esetleg haza is engednek aznap, szal no para! DE MÉG ITT NEM TARTUNK UGYEBÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stelly - köszi a pöttyös akciót. jajjj nagyon szívesen segítenék, de most én nem eszek pöttyöset, mert attól jóval olcsóbbat találtam, ami szintén ízlik és azt veszem, mivel nálunk is mennek a házi megszorítások és én óriási túrórudizabálógép vok. de azért szurkolok, h mielőbb meglegyen a törcsi.

Gjéti! tudom már szerda van, de +++++++ mert a szóbelire kell még! Jelentkezz majd.

Valaki meg tudná mondani h mitől különbözik a meitai a kengurutól? (nincs időm utánanézni a neten :oops: )

Zsancy - örülök, h megoldódott a fürdi és az orrszívós dolog is rendeződik. Nekem többen mondták, h az porszívóson kívül semmi mással ne is próbálkozzak. mikor hazaértünk a khból kb. 3 napra rá már használtuk is, és Marci nem hogy nem üvölt, egyenesen imádja!
annyira szereti a porszívó hangját, h mikor a múltkor este üvöltött a türelmetlenségtől - mint aki egy hete már nem evett :roll: - kértem a páromat, h kapcsolja már be a porszívót. és láss csodát! a gyerecskénk elhallgatott :lol: azóta mérni is így mérem! a porszívó oda van készítve a mérleg mellé, ha sír bekapcsolom és már mérem is :lol:

ZSU! MIELŐBBI JOBBULÁST NEKED! ++++++ SOKAT GONDOLOK RÁD! nem gondoltam h ilyen elhúzódó lesz ez a betegség! küldünk vmi manót, aki begyűjti a betegségeket és messzire elviszi! :wink:

Elif - ez a kép nekem is a kedvencem lenne :lol: jól elkapod ezeket a szuper pillanatkat, ügyes vagy. (netán egész nap a nyakadban lóg a gép? :wink: )

Nicko - végre! a lényeg h jól vagytok! küldd el a skypeodat andinak. egyébként először nekem sem ment vmi miatt, baromi sokat kínlódtunk mire meg tudtuk oldani és nem is jöttünk rá hogy sikerült, egyszer csak elkezdtem látni, h a lányok rólam irkálnak ilyeneket h: mi látjuk őt, de ő nem lát minket, hahó Magdi, itt vagy? stb.... és akkor egyszer csak visszanyertem a látásomat :lol: )

Julcsi - ügyi voltál a picikkel, jöhet a kistesó :)

tegnap voltunk a városba megvenni apa szülinapi ajiját. majd elmesélem ám nektek, de csak vasárnap után, mert félek addig csekkolja a fórumot és akkor oda a meglepi! :) kíváncsi vok h elkészülök e időben, annyi kaja lesz... meg annyi vendég. vhogy csak megoldom, már dolgozom Marcit h legyen nagyon jófiú h tudjak haladni :)

Fűtés megy nálunk is esténként.

jajj el kell mesélnem vmit. én elég szerencsés vagyok, de kérlek ne tiltsatok ki ezért. akartam a szülés után venni farmert, a kinézett darabot alig bírtam magamra ráncigálni, 1 hónap múlva visszamentem és már feljött csak a cipzár nem akarta amit én. 1 hete meg már a cipzár is sikerült, csak a combomon pattant majdnem szét. mondtam a nőnek, ha nem adja el még kb 1 hónapig és én ilyen szerencsés leszek továbbra is, akkor istibizi megveszem :lol: mondjuk fordulhat még a kocka, mert sztem a szoptatástól fogyok és ha majd vége a cicizős időszaknak akkor menthetetlenül meg kell bűnhődjek a sok esti fagyiért, amit egy nap sem bírok kihagyni. komolyan, mintha újra kívánós lennék! :oops:

akinek nem tudtam reagálni, attól elnézést kérek!!! annyit írtok, h képtelenség megjegyezni (mondjuk erre reagálhatnátok, h jöjjek gyakrabban, de annyira kell a pénz!!! sokkal szívesebben tölteném köztetek az időmet, mint a fránya melóval :()

szép álmokat, végig alvós éjszakát minden kedves babának és anyukának!

KépKép
hugic

Sziasztok,

Folyamatosan igyekszem visszaolvasni, de mindig 2-3... lappal le vagyok maradva. Egyszer mar eleg kozel is kerultam ahhoz, hogy utolerjem a topicot, de mast kellett csinalnom es mire visszajottem mar megint 3-4 lappal voltam lemaradva. :?

Olvastam, hogy tobb baba es mama is beteg volt - jobbulast mindenkinek. Remelem mire behozom a lemaradast mar azt fogom olvasni, hogy mindenki jol van.

Amihhez hozza akartam szolni:

Rakszurest itt sem csinalnak szules utan 6 honapig, mert allitolag nem ad hiteles eredmenyt, szoval meg nekem sem volt.

A tablo nagyon tetszett!! :lol: Millye - nekem pont az a kedvenc kepem meg a kisfiamrol. :D

A tobbi most nem jut eszembe, de mar keso van es faradt is vagyok... majd talan holnap.

Szerencsere a betegsegek bennunket eddig elkerultek (kopp kopp) es a kismano egyre tobbet kacaraszik. Olyan jo hallani - en ilyenkor mindig olvadozok, pedig alapvetoen nem vagyok egy erzelgos tipus. :oops:

Szinte minden nap megyunk valamerre (ezert sem nagyon van idom forumot olvasni) es Andrew nagyon jol elvan magaban a hatso ulesen. :D Mi is vettunk hordozot is, de meg igazan sokat nem hsznaltam, csak a kornyeken voltunk vele baratoknal stb. Elaludni meg nem aludt el benne, ezert nem szeretem hosszabb tavon hasznalni. Ja alvas - nalunk mar egy par hete a 9-10-tol reggel 6-ig alvas megy. Akkor kaja, peluscsere es vissza szunya 9-10-ig. Ezzel mar en is ki vagyok bekulve. 8)

Kerdes - mikortol lehet a babakat ultetni? Mert nagyon sokszor van olyan, hogy a kisfiam jol elvan olben, de nem merem meg rendesen ultetni viszont fekve pedig ugy tunik sokszor unatkozik.

Hoztam egy kepet is - anyos hozta neki ezt a rugit Spanyolorszagbol, de egy eves gyerekre valo (nem kapott kisebbet :roll: ) A ma esti meccs kedveert vette neki. A kepet meg reggel csinaltam, mert a meccs idejere mar takarodo lett fujva. :)
A kep kedveert itt ket parnaval tamasztottam ki :wink: , de persze nem hagytam ugy sokaig ulve.

Kép

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!

Estére nem lázasodtam be, csak hőemelkedésem volt, én ezt már pici javulásnak veszem, bár a vesém továbbra is fáj! :(

Bogi, éjszaka hogy telt? Bencus is jövőhéten kapja a rotás oltást is!

Millye, igen csak Belladonnát szedek lázra már, (nem fogom magam teletömni algopyrinnel) és tényleg használt! :)
Nyugodj meg légyszi, minden rendben lesz meglátod! Minek kellett ezt a rákszűrést ilyen hamar megcsinálni, csak jól beijesztettek vele! :?

Eszter, örülök, hogy jól sikerült a munkahelyi kiruccanás! :)

Julcsi, ennek tudatában, hogy megtapasztaltad a kétgyerekes anyaságot mikor jöhet a kistesó Marcinak? :wink:

Elif, jaj nagyon cuki Efe ezen a képen! :lol:

Hugic, jaj de drága vagy, küld az a manót de gyorsan! Már nagyon-nagyon rég voltam beteg, most kitombolja magát rajtam a betegség, de nagyon! :?
Apának előre is nagyon boldog szülinapot kívánok! :)

Hajni, örülök, hogy írtál! Nagyon helyes Andrew ebbe a rugiba! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap Petra hasról majdnem átfordult hanyatt :D Igaz az oldalánál megakadt,de majdnem sikerült...mondtam is neki biztos túl nehéz a pocak és azért nem megy elsőre.. :lol:
Elif:
Efe nagyon szépséges kis herceg.Ez a kép is mint a többi nagyon édes róla.
Én is örülök hogy már így fürdünk :)
Nem lehet hogy fázik Efe és azért sír mikor kiveszed?
Nálunk is megy a fűtés még mindig úgyan is alig van vagy 10fok...gyerek szobájába meg nekem ne legyen hideg...Tavaszanyó küldhetne egyszer ide is vagy 30fokos hőségett.
Hugic:
Nekünk is ajánlották anno a p.sz.orrszívót..de apával nagyon eleneztük..
De ez az elemes jó lenne ha nem 2másodperc alatt zabálná le az elemet.Elem töltőnk van amibe folyamatosan ott vannak az elemek...de hát nem töltenek olyan gyorsan vissza.Így hát nem maradt más..a gyerek érdekeit nézve kipróbáljuk a porszívosat..meg hát annyian írtátok hogy jó ....akkor én minek szenvedjek evvel a sz...ral :?
Ja és ez akkor nem is szívja ki a trutyit az orrból ha nem fogom be a másik orrlyukát...már itt gázos ez a készülék... :?
Na de mindegy jó kis tanuló pénz volt ez is..mint a kocsiülés...na olyat se veszünk még egyet :lol: (chichonk van de nekem nem tetszik..a gyerek nyaka tök előre billen benne mert nem jól van a dőlés szög az ülésen)ha megyünk haza nyáron kell venni egy újat...1500km-ert csak nem így ül végig a gyerek :? Visszafele meg úgyis repülünk :D
Az is jó hogy a babocád szereti a porszívó hangját...így nem fog sírni ha takarítasz...(unoka tesóm úgy fél a porszívotól mint a tűztől de hogy mért ő maga se tudja)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancy 2009.05.07 07:34-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sziasztok!

Zsu: most már csak meggyógyulsz!!!

Hajni: NEKEM IS KELL ILYEN RUGI!!!!! Én nagy Barca-drukker vagyok :lol: Végre, hogy jelentkeztél, örülök, hogy minden oké nálatok, jó nagyot nőtt Andrew is. Ültetés nálunk is nagy kérdés, mert Marcika is imád ülni, én mostanában a lányok ajánlására megpróbálom a szopipárnával ültetni, de sokszor 2 másodperc után letornázza magát :D Úgyhogy ő is sokat van ölben.

Julcsi: :D Nem is ér ám csak úgy eldugni állandóan a tündéri kisfiadat előlünk 8)

Tali: nekem max. vizsga lesz, de azt még nem tudom, hogy mikor.

Nicko: na végre!!! Nem sértődünk ám csak úgy meg, aztán meg nem mutatjuk meg a csudihelyes Mandarint!!!! De remélem, hogy most már gyakrabban hallunk felőletek! :)

Elif: Efe nagyon édes bogár!!!! Matektanár, nem rossz! És tanítottál is? Én némettanár vagyok, de inkább elmentem pénzt keresni, épp elég, hogy a férjem tanít.

Kaandi: én is máj. 22, szép napon született a férjed :lol:

Stelly: hogy bírta a kengurut Adri baba? Vitted úgy is, hogy előre nézett?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Julcsi: receptet a közösbe!!! :D

Hajni: én úgy tudom, hogy addig nem szabad ültetni, amíg magától fel nem ül és hogy egyébként sem szabad semmit addig, amíg magától nem csinálja... pl: lépegetést gyakorolni vele.

Elif: annyira édes mosolya van Efének és szerintem nagyon hasonlít Apára... :D

Kétgyerekes anyaság - hát én is "vagánykodom" vele, hogy a télen már megpróbálkoznánk a következővel, de lassan kezd elszállni a bátorságom. Tegnapelőtt vásárolni voltam a barátnőmmel. A boltban ott volt egy anyuka 2 pici gyerekkel. Miután fizetett a pénztárnál a két gyerek 2 irányba szaladt, a csomag kiborulva a földön, láttam szegényen, hogy azt sem tudja, hogy hova kapjon... :) De én azért csak megpróbálnám jövőre... :lol:

Lányok nagyon nagy szükségem van a szurkolásotokra-agykontrollozásotokra.... A héten ugyanis megérkezett Düsseldorfba a párom pályázata, tegnap adta le a barátja az egyik illetékes személynek, szóval most nagyon izgulunk és várjuk hogy vajon behívják-e interjúra vagy sem. Bár halkan megjegyzem nem sok reményt fűzünk hozzá, mert ez egy nagyon profi hely, ahova szinte lehetetlen bekerülni, de van egy kis hátszelünk és abban bízunk, hogy talán ez segít. Szóval most nagyon izgulok.

Ha ez nem jön össze, akkor is keresünk valami mást, mert itt már teljesen kikészítik szegénykémet. Tegnap is nagyon későn ért haza és már tényleg nagyon el van fáradva... :(

Panna
pandusika

sziasztok!

tegnap bőgtem nagyfiam anyáknapi buliján...ami vigasztal, nem voltam ezzel egyedül. Annyira jó kis versikéket mondtak, és annyira jó énekeket...nagyon jól összeállítzott, ütős kis műsor volt, erre még rárakott egy kanállal az én édes fiam, ahogy előadta az ő kis versét, aztán a mécses akkor tört el, mikor elénekelték Halász Juditnak a mit tehetnék érted... számát. hát gyűltek a könnyek:(
Na meg ahogy kinn állt, olyan édes volt mint Vinci baba, nagyon hasonlítanak egymásra, és akkor persze eszembejutott, hogy még csak most volt ez a gyerek baba,olyan mint Vinyóka és hogy elröppent az a 7 év.....

én egyre kevesebbet eszek, inni továbbra is iszok, 6 után próbálok nem enni :), ennek ellenére még mindig csak fél kila ment le :(:( most 74 vagyok....a normális a 60(58) lenne, legalábbis akkor nagyon jól éreztem magam, és nem lógott rajtam has, meg iylesmik....na és a combomon nem szakadtak szét a gatyák....voltam C&A ban, és vettem egy mamipólót, XLest, hát fenn az is fezsül, de legalább a hasamon lifeg kicsit...jajja annyira utálom magam!!!!!!!!!!! az első gyerkőcökkel ennem kellett, hogy ne foggyak el, végig fogytam szopi alatt....most hízok, pedig még nem vagyok 30 sem,így megöregedtek a hormonjaim? :lol:

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Megjöttem. :D
Holnap még 1 német írásbeli, és akkor megnyugodhatok egy kicsit...
Töriből mindig ötös voltam, azon nem lepődök meg h nagyon jó lesz. :lol:
Viszont az én szememben Elif felér egy félistennel. :D
Matektanárnak lenni... Hát minden elismerésem! :)

Még egyszer köszi a biztatásokat!!! :)

Kép

Kép
gjéti

Kép nagyhajjal :D

Kép

Kép
gjéti

szép jo reggelt
millye: mi is lemaradtunk arrol a szupi kis képröl amit csináltál:-(
tudsz vmi homeos dolgot nagyon nagyon vashiányosoknak is? de már annyira h ahol tartalék van (nem tudom minek hivják) az is majdnem üres. ilyenkor mindig frissen szedett csalánteát iszok csak most nem tudom h lehet e. nálunk is csinálnak a 6. héten szülés után citologiát. ne aggodj minden rendben lesz.

ladmon: inni? én is meginnék már egy pohárkával:-)

Amy: pont mondtam vna h a tesomnak van egy kenguruja, nagyon jo állapotban van, mondhatninem is lett használva, JANE. lefotozom az enyémet, mert ugyanaz csak ami van neki az piros és narancs szinü. nem tudom mennyibe került ujonan és azt sem h mennyiért adná tovább de ha érdekelne szivesen megkérdezem töle.

zsu: neked jobbulást! kitartás meg fogsz gyugyulni.

bogi: örülök h füge jobban van már

kaandi: fütést ne is mond. mi még minden nap, söt a gyerekemet is a bundazsákban viszem sétálni mert néha olyan hideg van. már nagyon utálom.

hugic: sznapi ajcsi, kiváncsi vok, bát a férjemnek augusztusban lesz, lehet tudsz adni vmi jo ötletet, bár 1 már van.
én erre a pillanatra várok h jok legyenek a régi ruháim. olyannak érzem magam mint egy felfujt lufi, de eldöntöttem h diétázni fogok, vagyis már odafigyelek. meglátjuk mi lesz.

jo h kérdi hajni ezt az ülés kérdést mert ez a mandarin ha fogom ugye a feje följebb van, egyfolytában felhuzza magát hasizombol, aztán bezabosodik, pöröl velem. lehet ilyenkor már ltetni?

zsancy: köszi h igy közvetitettél. mandarin is megakad utközben a fordulásnál, utba van a keze még. a mi ülésünk is egy nagy sz.r, szerencsére megkaptam a tesomtol az övét, az jo. én szoktam igy is a popoja alá egy pici takarot rakni.

minden beteg kisbabának és maminak jobbulást.
gyönyörüek a babok, mindenkié egytöl egyig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milyen oltás ez a prevenár? magyarba a rotát is szuriba kapják a picik? itt csak egy folyadék amit lenyeletnek velük.

ezt el kell meséljem, vhol poénos vhol meg inkább :oops: :oops: :oops: képzeljétek a bal cicimben aligvan már tej, kb 10ml, de a jobban meg van 140ml. el tudjátok képzelni milyen különbség van a 2 között???? :roll: :roll: kicsit kellemetlen de jokat szoktunk mokázni rajta

kérdés: nem bánjátok ha csatlakozna egy ismerösöm hozzánk? bár január végi a babája, de biztosan örülne ha jöhetne közénk.

Kép
Kép
nicko

Nem születtem varázslónak,
csodát tenni nem tudok,
És azt hiszem, már észrevetted,
a jótündér sem én vagyok.
De ha eltűnne az arcodról
az a sötét szomorúság,
Úgy érezném, vannak még csodák.

Mit tehetnék érted,
hogy elűzzem a bánatod,
Hogy a lelked mélyén megtörjem
a gonosz varázslatot?

Mit tehetnék érted,
hogy a szívedben öröm legyen?
Mit tehetnék, áruld el nekem!

Nincsen varázspálcám,
mellyel bármit eltüntethetek,
És annyi minden van jelen,
amit megszüntetni nem lehet.
ez a sötét szomorúság,

Mit tehetnék érted...

Nincsen hétmérföldes csizmám,
nincsen varázsköpenyem,
S hogy holnap is még veled leszek
sajnos nem ígérhetem.
az a sötét szomorúság,

Hát mit tehetnék érted...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

panna: le vok maradva. keres uj munkát a férjed? milyen volt a husvéti utatok haza?
gjéti: sok sikert még a további érettségihez. vissza sem merek gondolni milyen régen volt ez már nekem :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Zsancy, nagyon ügyes, és erős baba Petra! :D

Zsufi, hát remélem hogy már kilábalok a betegségből! :roll:

Panna, hát lehet hogy csatlakozom hozzád a babaprojektbe, mert Apa is felvetette nálunk, hogy miért ne próbálkozhatnál télen újra!? :wink: Igazából nincs ellenvetésem, de azért két pici gyerek, még puhít Apa! :)
Férjednek nagyon-nagyon szorítunk!!!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Ikverus, majd lemennek azok a kilók, ha már nem szoptatunk!
zsu83

Lányok nagy kérésem lenne ha jól emlékszem babanyúl írt hókiflis receptet de sajna nem találom sehol... egyszer már megcsináltam isteni volt.....és most megint vágyik rá a család.ha bemásolnátok vagy elküldenétek priviben nagyon megköszönném .

Tegnap olvasta 1-2 hszt arra szeretnék gyors reagálni :rákszűrés:nekem sem csinálta meg a doki 6 hetes kontrollon...mondván rossz eredmények szoktak születni ,nyugalomra intett 4-6hónap múlva talán lehet róla szó.
A másik a súly:addig még szoptatok nem érdekel pedig lesz mit leadni....őszintén megmondom nem tudom mennyivel jöttem ki a khból és azt sem tudom mai napig mennyi vagyok....addig még szoptatok teljesen felesleges azon agyalnom mennyit kell lefogynom..nálam nem 1-2 kg -ról beszélünk...sajnos több 10 kg-ról.
De ez most nem érdekel boldogan szeretném szoptatni a babámat.
Szeretném kiélvezni boldogan a szopik minden egyes másodpercét nem engedem meg ,hogy bármi is beárnyékolja.olyan hamar elmúlik ez az időszak is....
Bocsi de eztr szerettem volna megosztani veletek...biztos már más témát feszegettek
:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zümis 2009.05.07 09:00-kor.

Kép
zümis

Gjéti, holnapra is ++++++++++++++++++++++++++++++ :lol:
Hú, Olivérnek is van ám sérója, de nagyon cukiiiiiiiiiiii!!!! :lol:

Nicko, neked is köszi, aranyos vagy! :)
A rotát nálunk is itatják!
Sok szeretettel várjuk az ismerősödet! :lol:

Ikverus, nagyon megható! :cry: :cry: :cry:
zsu83

Zümis, én is így vagyok a szoptatással, szeretném kiélvezni minden percét, a szoros kötődést!
zsu83

Halihó!

Elif:
matektanár... Húúú, nagyon durva.... (Bibibiiii, az egyetemen egyszer írtam 5-ös mat.stat. dolgozatot!!) 8)
Efe cukibb, mint valaha... :D

Hajni: szegény szegény... Én néha egy nap kimaradás után is fél óráig olvasom a hsz-eket. Ahhoz képest, hogy egy évesre való a ruci.... Vagány nagyon...

Hmm.. Mi meg pont tegnap füredettünk először hősugárzó nélkül. Nem is volt olyan boldog, mint egyébként.
Meg a K vitamin beadását is hú, de zokon vette. Egy ideig a szájában tartotta fintorogva, majd mikor már jól körbejárta az íze az egész száját, akkor lenyelte és még sírt is hozzá egy kört. Na, de ilyet?! Az rossz?? Sajnos kevés van benne ahhoz, hogy megkóstoljam (mert akkor a gyereknek nem jutna... :lol: )
Ja, és tegnap estefelé 2 óra alatt 3x híg kaki. De azóta semmi. Akkor ez most hasmenés? Vagy akkor most is lenne kaksi? Mert éjszaka 2 óránként mentem lecsekkolni, hogy van-e valami a gatyában... Semmi, egyelőre...
Nos, azért én egy éve még nem gondoltam volna, hogy nemsokára az fogja kitenni a napomat, hogy "mennyi kaki, milyen állagú és milyen a szaga..."
Húú, erről jut eszembe, meg is nézem a tavalyi naptáramba, mikor tettük össze ezt a kis kakigépet. :lol: (Mert bejelöltem ám!!)

ladmon

Nicko: nekem is ilyen a cici-felhozatal. Annyira nem gázos, mint nálad, szóval nem csak 10 ml van az egyikben, de érezhetően kevesebb, mint a másikban. És ez nem volt mindig így. Nem is értem, hogy lehet...
Még mindig lefejed és úgy adod Mandarinnak?
Ismerős meg jöjjön csak! :D

Atyavilág! Ti már új gyereken gondolkodtok?? Én még mindig a sejhajom állapotán! :lol:

ladmon

Jó reggelt!

Gjéti: Gratula!!!! Csak így tovább! :D

Elif: Azt tudtam, h tanár, de matektanár? :shock: Huhh, ez nekem is elismerésre méltó kategória. Az érettségim a matek 4-es miatt nem lett kitűnő... :oops:
Efe olyan szép, ezek a gyönyörű sötét szemek! Agűűűűű nálunk is megy, torokból. :lol:

Pandus, recept jön, amint van idpm leírni, mert nekem csak olyan szedettvedetten van leírva egy cetlire.
Férjednek meg megy a drukk!!!

Zsu: további javulást! +++++++++++++++++++
A következő baba majd akkor jöhet, ha leadtam azt a 10 kilót, ami rajtam ragadt. Ja, és mondjuk másfél évnél azért kicsit többet szeretnék. (Minden elismerésem Yve-é és Ricsibabáé :))

Verus:
Ezen én is sírtam párszor, mikor Marcus megszületett és itthon táncoltunk rá... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, ment privi!

Efe imádnivaló egy hapsi :D készülhetsz Elif már most a fürtökben lógó csajokra..... :D
Matektanár? jujdejó, kiskoromban az akartam lenni :) aztán mégis pénzügyes lettem...

Zsufi/Hajni/Nicko, felmerült a kérdés, én meg épp ma olvastam az okoskönyvem "negyedik hónap" című fejezetében a következőt:

A baba felpárnázása

"Két nő megszólt, amiért a babakocsiban felpárnáztam a gyereket, mert szerintük még nem való neki az ülés"

Ő maga is tudja közölni, ha még tényleg nem való neki. Természetesen nem körmondatokban, hanem úgy, hogy nem sikerül felpolcolni, mert visszaborul, vagy oldalra dől. Az olyan kicsi babával nem szabad kísérletezni, akinek a feje, háta még ennél biztosabb támasztásra szorul, de egy 3-4 hónapos gyerek, aki márjól tartja a fejét, és feltámasztva képes imbolygás nélkül ülni, már elég nagy (és nagyon kíváncsi) erre a testhelyzetre. Ha megelégelték az üldögélést, többnyire nyafogással, vagy lecsúszással adják jelét.
Az ülő babának kedvezően megváltozik a látószöge, kitágul a látótere. A babakocsiból már nemcsak az eget nézegetheti, hanem a járó-kelő (időnként az anyját kritizáló) embereket, boltokat, házakat, kutyákat, más kocsiban tolt babákat is, és mindazt az érdekességet, ami helyet kér a gyerek gazdagodó világában. Mivel így valószínűleg hosszabb ideig marad nyugton, mint ha feküdne, a mamának is kellemesebb vele sétálni.

Én Adrit is szoktam szopipárnával kicsit megtámasztva félig ülő pozícióba tenni, és szeret így nézelődni. (Vagy ölben, a hasamnak támasztva, persze szintén nem teljesen függőlegesbe ültetve). Ja és ő is csinálja ezt a hasizmozás-dolgot, erőlködik, és ha így fel van párnázva, volt már, hogy sikerült neki felgyűrkőznie ülésbe :shock: aztán persze eldőlt, mint egy liszteszsák és nézett bután :lol: mi meg nevettünk rajta, hogy milyen kis lüke :D

Tegnapi kiránduláskor csak magam felé fordítva mertem még vinni (főleg mivel reméltem, hogy aludni fog, és aludt is szépen). Nagyon jól bírta a kenguruzást, mikor nem aludt, akkor aranyosan nézegetett oldalra, meg cumikázta az ujjacskáját (az egyik kezet nem dugtuk ki, mert az ujjacska mostanában életünk központi szereplője :D).

Oli micsoda nagyfiú már! Nagyon sokat változott, mióta utoljára mutattál képet róla Gjéti!

Prevenar: a mi gyerekdokink azt mondta, hogy ő később szokta beadni, mert a kötelező is eléggé megterhelő egy ilyen pici babának, és mivel most úgyis nyár lesz, ami az ilyen jellegű betegségeknek nem éppen a szezonja, majd szeptember környékén akarja Adrinak beadni. De gondolom, ez is gyarapítja azon dolgok hosszú listáját, amit minden orvos másképp mond :?

Nicko, prevenar a pneumococcus elleni (felső légúti megbetegedések fő okozója) oltás.
Ismerősöd meg szerintem jöjjön bátran, eddig még senkit nem tagadtunk ki :D

Ladmon, Tomi is épp a héten röhögött rajtam, hogy mindig csekkolom a kaka színét, szagát, állagát :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Ladmon, a K vitamin nagyon keserű, Bencus is szokott fanyalogni, aztán szépen lenyeli, és már el is felejtette! :)
Ha azóta nem volt híg kakija Esztikének akkor szerintem nem hasmenés! :roll:

Eszter, hát Bencuson már nagyon mutatkoznak a jelek, hogy ülni szeretne a babakocsiba is! Tegnapelőtt anyum levitte sétálni, és sirdogált a kocsiba, de amikor kivette semmi baja nem volt! Tuti, hogy ülni akar, és úgy szemlélődni! :)
A mi dokink azonnal javasolta a prevenart, ahány doki tényleg annyiféle, igazodjunk ki rajtuk! :?
zsu83

Ladmon, Stelly: Én sem gondoltam volna egy éve, hogy életem központi kérdései ezek lesznek. Mikor kakált utoljára, mennyit, milyen állagút és aludt-e annyit, amennyit kell neki? Nem lesz így nyűgös?...stb. Sokat fordul az emberrel a világ, ha gyereke születik. :D Sőt, azt sem gondoltam volna, hogy nem fogok vágyni dolgozni, moziba, színházba és nehezen tudom elképzelni, hogy 15 percet a Gyermekem nélkül töltsek. :D

Gjéti: Olika is nagyon sokat változott, látod, a súlygyarapodása is teljesen szuperül alakul! :)

Tali: 25., 26., 27., 28. kilőve, maradt 29. és 1., 2. (utána Zsuzsinak nem jó) Illetve van még egy olyan verzió, hogy azelőtti hét, és akkor Pandus is csatlakozhatna esetleg. Nekem 18., 20., 22. is jó. Nos? Főleg Andust és Kaandit kérdezem, hisz Ti dolgoztok még akkoriban... Nyilatkozzatok. :) Kell egy esőnapot is kijelölnünk, hisz szabadtéren leszünk.

Andabella, ha olvasol bennünket, boldog születésnapot!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy: Van szerem a piros popóra, ha küldesz priviben egy emailcímet, továbbítom az infókat. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Lányok, ezt olvassátok el,mielőtt ültetitek a babát:

https://www.babanet.hu/faq/mozgas04.php

Kép
kangu

Julcsi, most jut eszembe, hogy nekem a péntekek egyáltalán nem jók még öt hétig (akkor van délelőtt babamasszázs). Tehát nekünk még off a 22. és 29.

KépKép

KépKép
stelly

Testvérkére vállalkozók, még az új gyes-gyed törv. előtt tessék teherbe esni :!: Visszamenőleges hatálybaléptetés alkotmányellenes,a fogantatás időpontja számít :wink: Úgyhogy hajrá!!!!

Kép
kangu

ladmon: nekem mindig kevesebb volt a balban, de h enyire :roll:
na de az a lényeg h van h meliykben mennyi az nem érdekes.
stelly: akkor megnyugodtam h nálatok is az ujjacska a menö mostanság. de a babakocsiban még nem párnáztad fel adrit vagy? mert nekünk ugye még ez a mozeskosár van . és már nem annyira szereti, lehet pont ezért mert nm lát ki belöle?
zsu: ti minden nap adtok kvitamint? nálunk nem kell. csak 2x kapott eddig, 1x születésnél meg köv doki látogatásnál.

Kép
Kép
nicko

Kangu, jaj dehogyis, én sem úgy ültetem a babát, hogy teljesen függőlegesbe, és főleg nem támaszték nélkül. Kb 45 fokos szöget zár be a háta a vízszintessel, és kb 15-20 percet vagyunk így legfeljebb. (mikor teljesen feltornázta magát, azonnal el is dőlt ülésből, szóval az még nagyon korai)

Amúgy már mindenkinek forog a babóca? Védőnő kicsit ingatta a fejét, mikor mondtam neki, hogy még oldalra fordulással sem próbálkozunk :(
Viszont hason ezerrel próbálna kúszni (legalábbis úgy mozgatja a kis kezét-lábát), de persze nem bírja még el a hordóhasat :D

KépKép

KépKép
stelly

Védőnő csak ne ingassa!!! :x
A forgás 6 hósan kötelező feladat....

ladmon

Ja, és kösz Zsu, gondoltam én is, ha 12 órán keresztül semmi, akkor csak nem hasmenés... De így jobb, hogy te is ezt írtad.

Bogi
ma még sehol... Hogyhogy???

ladmon

Na az én lusti gyermekem sem próbálkozik a forgással. Annál több esze van, szól, ha meg akar fordulni :lol: :lol: :wink:

Akinek egyik mellében kevesebb tej van,az próbálhatná mindig azzal a cicivel kezdeni a szoptatást. Felszaporítja a tejet. Nekem így hozta be a lemaradást a rosszabbik cici. :)

Kép
kangu

van nagyon jó tejserkentő tea amit dm-ben lehet kapni dm saját terméke....régebben a bnöm küldte németből.a neve:
DAS gesunde PLUS

fenchel-anis-kümmeltee.
12filter van benn....és 300ft
ha valaki vizuális lefotózom a dobozt és felteszem a közösbe....

HÓKIFLI recept????????Légyszíííííí

Kép
zümis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?