A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jaj, de megijedtem! Elmentem pisilni és véres lett a papír és azt láttam hogy csupa vér van a WC-ben is, friss piros vér. Rettenetesen megrémültem, gyorsan ellenőriztem: nem hüvelyből jött.
Néha szokott vérezni a hátsóm nagydologkor de nem ennyire és most nem is kakáltam. Igaz megpróbáltam mert úgy éreztem mintha..
Ha egy ekkorka nyomásra így vérzik, mi lesz szüléskor???
Az érdekes az, hogy nem érzem hogy aranyerem lenne, nincs kidudorodva nem viszket nem fáj. Tudom milyen az mert volt már olyanom. De most semmi ilyen, csak valahol jóval felljebb érzek néha hasító fájdalmat.
Bocsi a részletes leírásért

:oops:
Vendég

Ancsurti:
Ééédes a kislányod. Rögtön összehasonlítottam a méreteinket, merthogy szinte egy napra vagyunk kiírva. A kisfiam dundibb. Sörhasa van és nagyobb feje, ebből adódóan nehezebb is. Jóóvannna tudom...fiú. :) Én is remélem, hogy nem lesznek óriás bébik, meg azt is titokban, hogy előbb érkezik egy-két héttel.

sillia:
Ó...ez a tejfölös ubisali de jó ötlet volt! :D

bertina

sziasztok!
egy napot nem vagyok és jó sokat termeltetek!

Dodi!
vigyázz magadra!még szerencse,hogy nem esett semmi bajotok...

örülök,hogy mindenki hallatott magáról...

ancsurti!
nagyon édes Hanga.igazi csajos képek lettek tényleg...és mintha csak
a saját lánykám lett volna,ő is kezét lábát az arca elé tette...

rólunk:
tegnap anyummal voltam dolgozni egy cégnél és hazafelé beugrottunk
a minimanóba...
hát belehúztam egy kicsit a shoppingolásban :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
megvettem az ágynemű szettet,gumis lepedőt,mellszívó és sterilizáló
szettet,zenélő körfogót...
aztán hétvégén meg brendonba megyünk és megveszünk még 1-2
dolgot...
végre-végre-végre....

és a mai táblák:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

próbáltam a neten megkerersni,hogy milyen ágyneműt vettem,de nem
találom...
sőt a zenélő forgókát sem találom...
max a mellszívó,sterilizáló szettet:
http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... szett.html

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok,

Hátha érdekel vkit :wink: :
egyik ismerősöm eladja a babakádját állvánnyal együtt. Nagyon szép állapotú, egy gyerkőc által használt, tiszta háztartásból való.
Brendonban vásárolt, új ára: 6.490 + 7.990 Ft. Ő 6.000-ért megválna tőle. Sajnos kép nincs, de itt meg lehet nézni:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Ha vkit érdekel szívesen kérek fotót.
o.heni

Boo!
Jaj, nem is mondtam, hogy érts egyet, csak pont furin jött ki, na.
Kérdéseimre látom válaszoltál, meg van bocsájtva minden :)
Képet majd teszek fel, csak én analfabéta vagyok, mióta vmi újfajta képszerkesztő van fent a gépen, így apára kell várni.
Ilyen bulizhatnék hangulatok rám is rám szoktak törni a kocsiban.

Ancsurti!
Azért szégyenlősség ellenére sikerült jó képeket kapnotok, Kismonyók jól látszik rajtuk. A súlya alapján inkább normálisnak tűnik, mint óriásbébinek, de végülis most kezdenek majd hízásnak indulni.

Bond!
És mindez még mindig a "Camel street"?

Sillia!
Hát én is szívrohamot kaptam volna. Nem értek az aranyerekhez, de gondolom, hogy akkor az lehet, csak ahogy írtad vhol fentebb-bentebb.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

nem tudom már ki keres szoptatós melltartót,de a C&A-ban is lehet kapni
2dbosat.én is ott vettem...és vannak nagy méretek is...az enyém 95E :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Zenélő forgók:
Ahogy látom, már elég sok van. :D Csak egy kis figyelmeztetés, hogy sok bébit kiborítanak, mert túl sok az inger, uh az elején nem biztos, hogy túl jó ötlet.

Sillia,
Élénk piros vér az, amit én sem szívesen látnék a wc-ben. :? Nekem egy hasonló köröm volt, igaz n pici vérrel nem oly régen. Pont egy szokásos kis fertőzésemmel küzdögettem, gondolom vmi kisebesedhetett és az vérzett, mert én is lecsekkoltam, hogy nem a baba felől érkezik-e, de semmi. Aranyér problémáim még nem voltak/nicsenek, uh nem csak az lehet az indok.

007,
Kezd olyan érzésem lenni a Teve mizériáddal, hogy nincs más lehetőség, mint személyesen berontani. Gondolom, pont erre vágysz. :?
Az én munkahelyem kifizetőhely, a munkaügyis ugyan nem egy észlény, de lehet, hogy ezért nem kellett vele nekem vacakolni. :roll: Bár ha úgy vesszük, mi a probléma abban, hogy kapod a Tgyást és a GYed-et is? 8)
A CTG alatt-előtt-után én is folyamatos kérdésekkel bombáztam mindenkit, aki érthet hozzá. :lol: Natival jó sokban lehetett benne részem. :twisted: Nekem nem kellett leadni őket, uh megvan a legtöbb. Na persze pont Szabi utolsó mérései nincsenek meg, amit esetleg össze tudnék hasonlítani a "normál" CTG eredményekkel. :wink:
Hogy-hogy neked kellett csinálni a CTG-t? :roll:
A tegnapi ovis szülőin egy érdekes adatot mondtak. A mi ovinkba 85 gyerek jár, amikor 100-nak lenne hely. Azért van ilyen is Bp-en! Amellett, hogy az ovi semmivel nem rosszabb, mint sok puccos budai a több éves várólistájukkal.

Heni,
Nem akarom a kedved még tovább rombolni, de az, hogy most Gyest/Gyedet/táppénzt kapsz, nem befolyásolja a majdani Tgyást és vszínűleg a Gyedet sem, mivel azt még 2009-ben kezdik folyósítani (most nem tudok utánaszámolni ugyan a heteknek) és annak az alapja a 2008-as bér.

Ancsurti,
Végre valami, ahol tényleg jól jártatok és meg lehettek elégedve a kapott szolgáltatással. :D Nagyon kis édes bébike. :lol:

Boo,
Gyerekes tapasztalat: senkiben sem lehet vakon megbízni. :lol: Ide tartozik a bérszámfejtő, az orvos és a szomszéd néni is. 8)

Gabi1,
Lehet olyan tesztcsíkokat, mint ami a védőnéninél van, közönséges halandóknak beszerezni?

Nyuszi,
Az első 12 héten kapott uh lelet a legmeghatározóbb a kiírás időpontját tekintve. Túlságosan arra az időpontra sem lehet azért adni, a nők 4%-a szül meg a kiírt napon. Ha szimpi a szülésznő, az az 1-2 nap belefér abba, hogy esetleg mégsem tud ott lenni.
Ez a kockázat azoknál is megvan, akik a dokiknak fizetnek súlyos pénzeket. Amikor barátnőm szült, 1,5 órát vártak arra éjjel, hogy visszajelezzen a kezelőorvosa, pedig addigra már tuti volt a császár, a baba elakadt. Annyi volt a doki megjegyzése, hogy "elnézést, családi program volt, le volt halkítva a telefon". Amiatt még csak elnézést sem kért, hogy amikor reggel bement munkába, még csak oda se dugta a képét, csak délután.

Ági,
Hogy mennyire praktikus a pizsi, nem tudom, nem látszik rosszank, nem kell szórakozni vele és amikor végzett, nem kell gombolgatni. Az elől gombosnál viszont praktikusabb a patentos.
Az nekem is furcsa, hogy terhes a modell. :lol:
A melltartó így kép alapján n tetszik :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! 8)

Megvolt a mai körút (piac, bolt), nemsokára nekilátok a főzésnek. Tegnapi napom is zsúfolt volt, anyummal szaladgáltam, este voltunk Brendonban is. Vettünk egy játékot a kocsiba Dorkának, és egy szivacsot (amit már régóta köröztem) a kádjába :lol: :lol: . Meg az én kórházi motyómba ezt-azt.

ancsurti: nagyon szép a kislányotok!!!!! :D :D Nekünk is szégyenlős Dorka minidig, dehát nem is csoda, elvégre kislányok :lol: . A méretek alapján nem óriásbébi, szerintem teljesen átlagos! :wink:

anitja: szerintem elütötted, nem én vagyok Dorka, hanem a kislányunk lesz :lol: :lol: de azért értettem ám, hogy nekem szólt :wink:

szonibaba: én is tegnap hívtam fel a genesis-t, jövőhét csütörtökre kaptunk időpontot, igaz nem tudom lett-e volna korábban, apának akkor jó, így akkora kértem, de volt is. Majd várom a képeket, és a beszámolódat! :wink:

boo: nekem is a narancssárga tetszene. de most nem tudom mit csináljak, ugyanis tegnap kaptunk egy hordozót :roll: mégpedig a belinkeltek közül az elsőt, végülis nagyon örülök annak is, mivel akkor így már ez is le van tudva. :D A pénz mielőbbi megérkezéséhez pedig megy a drukk! Én is már alig vártam, hogy vásárolgathassunk!

lilisgabi: nézd a jó oldalát! akkor még nálam is gyorsabban túl leszel rajta (egy-egy nap). Én kb. 20-30 perc alatt végeztem, igaz ebből 10 perc volt a tétel önálló kidolgozása :lol: Én a prezentációt az államvizsga napján készítettem el, délelőtt....annyira nem volt rá időm előtte, hogy mentek a bonyodalmak a kicsi körül, igazándiból nem is érdekelt, de örülök, hogy akkor délelőtt belehúztam, és a párom és anyum unszolására elmentem, mert égett a bőr a képemen, annyira semmit nem készültem :lol: De még jó hogy elmentem, és letudtam!!!

szisz: megy a drukk, hogy jó eredményeket kapjatok, és szerintem tök jó, hogy elővigyázatos a dokid! :wink: Nekem tegnap 130/80 volt a vérnyomásom, csak tudnám, hogy miért, sosem volt magas korábban sem. Igaz családban van magas vérnyomás :roll: remélem nem lesz vele gond, most méregetem majd rendszeresen.

o.heni: az Elefániban nagyon jók a betűk, mi ott veszünk Dorkának! A kiságy oldalára szeretném tenni, olyan vidám színekkel készültek, és sokkal szebbek, mint a Brendonban, azok olyan snassz betűk...

sillia: nem semmi amit leírtál. de az aranyér sem mindig érződik. tesómnak pl. végbélrepedése van, ami nagyon tud vérezni, de nem engedi megműteni, húzza a míg lehet, de ez érthető is! Ő pl. nem is szülhet természetes úton majd :roll:

csibe: gratula a vásárolt cuccokhoz, most nálunk is tervbe van véve, igaz én sokszor veszek ezt-azt, ami éppen megtetszik :lol: ugyan ezt a szettet vettem én is meg 19e Ft volt a Corában, és nagyon tetszik, de nekem azt mondták a mellszívót nem fogom tudni hasznosítani, mert nem jó, más meg azt mondja tökéletes....na most így találjam ki :roll:

Jaa! Amiatt kell a 3. hordozó, mivel az első amit vettünk az 0-18-as és csak később közölték bármilyen párnás is, újszülöttnek nem jó :twisted: Van egy hordozó a babakocsihoz, de abban nincsen szűkítő, majd még azt venni kell. De amúgy két autó is van, és így nem kell majd ki be szerelgetni, egy mindig bent lehet a kocsiban csat átteszem a másikba és kész. De most hogy már megvan a 3., azt hiszem nem veszünk egy negyediket :roll: :lol: :lol:

f.nikici

Sziasztok! :lol:

szonibaba, lorca: szerintem azért, hogy a kismamák könnyebben kiszúrják :D - ha nem ilyen lett volna a kép, biztos nem tűnik fel nekem sem :lol:

007: hát megtapizni és felpróbálni nem tudom, ők olyan csomagküldő- féle. De azt hiszem, benevezek egyre. Nem drága, nagyot nem bukok rajta, ha nagyon gagyi :lol:

boo: én ugyanúgy, mint te, teljesen tapasztalatlan vagyok ebben a tb- utalásos témában. Úgyhogy majd légyszi, ha van vmi fejlemény, írj, hogy mikor hogyan utalnak, mert egy káosznak látszik... :evil:

ancsurti: akkor te már többet tudsz az ilyesmi cuccokról :lol: Ránézésre nem rossz, remélem, hogy gyakorlatban is jó lesz majd :lol: / hálóing utoljára 6 éves koromban volt rajtam, úh. a pizsis variáció szinpatikusabb/.
Gratulálok a szép kislánykátokhoz! :lol: :lol: Szerencsére most már ti is találtatok olyan helyet, ahol lelkiismeretesen foglalkoznak veletek :lol:

sillia: nekem is most van, hogy pár napja akármit eszek, ég a torkom. Még le sem kell feküdni, ülő helyzetben is olyan, mintha lenyeltem volna pár liter sósavat. De talán megvan a megoldás: bubis víz! Legalábbis tegnap találkoztam az utódommal, s kávéztunk egyet. Én kértem egy koffeinmentes lattet, meg egy narancsot. Dzsúzra gondoltam, bubis fantát kaptam, de mondom, szomjas vagyok, jó lesz. Ééééés: máskor a latte is elég lett volna, hogy égjen a pocakom, most lenyomtam utána a bubis fantát és semmi bajság! :lol: :lol: Sőt itthon felleltem egy üveg bubis vizet, kaja után ittam belőle, és még éjjel is tudtam aludni, nem ébredtem fel a torokégésre! :lol: :lol: Tehát szerintem próbáld ki te is, veszítenivaló úgysincs :lol: A vérzés- témához nem tudok sajnos /?/ semmi okosat mondani :(

Még akartam valamit, de nekiálltam a rakott kelnek, azt hiszem, illene folytatni is :lol: :lol:

Kép
agi125r

nikici:
nekem a koleganőm is ezt a szettet vette és teljesen meg volt vele
elégedve.
de érdekes,hogy mindenki mást mond...

én eddig csak ruhákat vettem mindig éppen amerre jártam és olyan
jó érzés volt ezeket is megvenni.de direkt nem akartam sok mindent,
hogy a párommal is el tudjunk menni és ne érezze úgy,hogy kihagytam
ebből a részéből.

viszont az ágynemű szett viszonylag olcsó volt és így azt nem hagyhattam
ott,persze a hozzá illő zenélő forgóval...
de a nagyját azt majd vele veszem meg.

Kép
Kép
csibe83

Agi

Köszi a tanácsot, bubis ásványvízből literszám fogyasztok naponta. Ami nekem csillapítja az égető érzést az nagyon hideg tej és a kaukázusi kefír.

Nikici

Én is pont arra gondoltam, hogy mi van ha alami olyan gond van belül, ami miatt nem is szülhetnék természetes úton? A vérzés ugyanis rendszeres a terhességem alatt csak idáig nem volt ilyen jelentős. orvoshoz kellene menni ezzel, csak hát olyan kínos. A nőgyógyászati asztalt már megszoktam, de hogy "oda" nyúljon fel egy orvos az Brrrrrr....
Vendég

Dodi:
Legközelebb próbáld ki úgy a hagymát, hogy nem csak sózod, hanem egy kevés citromlevet is csöpögtetsz rá, és úgy is összekeveered. Hagyod állni egy kicsit. Szerintem nagyon durván finom, nálunk az egész család így eszi.:D:D:D:D

Ancsurti:
Kuba jól hangzik. A nagyim volt ott pár éve,én igaz csak képeket láttam, de nagyon szép.
Az uhu-s képek nagyon szépek.

Marietta:
Lakás pályázat beadva, majd egyszercsak döntenek.
Mi is megyünk 4d-re valamikor, ha végre apa úgy érne rá. Biztos szupi.

Niki:
Így már érthető. Remélem minden rendben lesz!:)

Szonibaba:
Nekem talán még meg is van valahol anyunál az első balettcipőcském:D:D:D:D:D:D

Nyuszi:
Gratula az autóhoz. Milyen "kicsikocsit" kapsz?

Lorca:
Köszi a tippet.

Bond:
Szép kis program. De azért ne erőltesd meg magad!!!

Sillia:
Irány a doki! Legalábbis szerintem. Ez biztos nem normális.

Kép
szisz89

Ma nagyon lelkes voltam, bekértem ablakra vagy 15 árajánlatot. Szerintem már így is kirutunk az időből - konyhaátalakítás - de azért még belehúzok. :D

Nikici,
Milyen hordozó az, amelyik nem jó egy újszülöttnek? :shock: Nem lehet, hogy itt rossz az infód? Nem a párnázottság számít, hanem hogy megvan-e az 5 pontos rögzítés és onnantól ok egy 0-18.
A hordozót meg a babával együtt érdemes betenni. Jobban jártál volna, ha inkább adaptert veszel mind a két kocsiba, hogy az legyen fix, de egy hordozó az bőven elég. Nem kell csatolgatni egyáltalán, csak egy kattintás és rögzítve van, biztonságosabb, praktikusabb, mint csak a hordozó.
A szűkítő az alig kell, akár egy textil pelus is megfelel arra a pár hétre.

Ági,
Lehet, hogy igazad van, én se néztem volna meg pocak nélkül a pizsit. Kár, hogy van rajta 990.- szállítási ktg, de még így is jónak tűnik. Rendeltem szopis melltartót, nem tudom, mikor jön, de majd jelzem, ha nagyon gagyi. :D

Kép KépKép
lorca

sajna nem tudom majd hogy tudok jönni.elveszik a céges gépemet,és a netet.esetleg este a férjem gépéről...... :roll:

Kép

Anitja!
igen,akkor 4-en fogunk a jánosban szülni!!!
Máriá!!!
köszi,de névnapom volt!!!!

Kép

csibe: mi is a nagyobb dolgokat megvettük a párommal, és már csak kiegészítők kellenek, illetve amiket meglátok :lol: Ezeket ő már nem igazán élvezi, mikor századjára járom át az üzletet, úgyhogy lehet én ezeket már majd valaki mással intézem, persze jön ő szívesen, csak nem olyan lelkes a pici dolgokban :lol: Pedig jó lenne, ha úgy élvezné pl. a baby zokni válogatást, mint én :lol:

sillia: szerintem is nézesd meg, tesóm azt mondta, hogy fájdalommentes a vizsgálat, és egy pár pillanat, szerintem annyit ki lehet bírni, de tudom, nem egy kellemes vizsgálat, vagyis inkább "kínos"nak érezhető picit. Még ha csak egy aranyér, akkor is lehet, hogy a sima szülést nem fogják ajánlani!

lorca: hát nekem azt mondták, hogy ne tegyem bele a 0-18 kg-osba, ugyanis az nem eléggé dönthető, csak minimálisan, nem veszi fel a kagyló formát, mint a hordozó, így amíg ülni nem tud, addig vegyünk Neki hordozót :roll: hát nem mertem bevállalni, miután mindenki ezt mondta, és ki voltak akadva, hogy most én ezt hogy is gondolom?!én meg csak így néztem :shock: ISO fix az van, de talppal együtt nehezebb a hordozó, és azt viszont mindig le kellene szerelgetni, ha attól a súlytól mentesen akarom a hordozót, így döntöttünk emellett, mivel már nem tudom tényleg mi a jó :lol: Nekem meg szúnyoghálóra kellene sürgősen ajánlatot kérnem :roll: :roll:

És akkor íme két kép a tegnap beszerzett holmikról :wink:

Kép

Kép

f.nikici

lola reméljük azért megoldod, hogy tudsz majd jönni :wink: meg ugyebár a függőség az nagy úr :lol: :lol: :lol:

f.nikici

nagyon jó dolgokat vettél nikici!
azt a tükröset a kocsiba én is szeretném majd megvenni.
mennyibe került és hol vetted???

Kép
Kép
csibe83

megtaláltam.Brendonos és 4990,csak sajna nálunk nincs készleten :(

Kép
Kép
csibe83

Most csak átviharzom. :roll:

sillia! :)

Ejnye neked! Ez már a harmadik terhességed, tudod milyen ez az állapot (még akkor is, ha nincs két egyforma) Ha ez állandó jelenség, akkor mindenképpen meg kell említeni a dokidnak. Ha nincs gond, akkor nem kell vele többet foglalkozni, de ha gubanc van, akkor jobb minnél előbb tudni róla és elébe menni esetleges további problémáknak.
Szóval, mikor mész dokihoz...? :roll: :wink:

f.nikici! :)

Muti meg azt a "nem jó" 0-18-kg-osat, majd mi megmondjuk a frankót! :wink:

Kép
Kép
200907?

Miért van az, hogy ha ugyan azt főzöm, akkor sem tudom ugyan azt produkálni, még ha egy egyszerű húslevesről van is szó?!

Nikici,
Bonddal egyetértek, muti csak azt a hordozót. :lol:
A talpat elvben nem kell kivenni a kocsiból, pont az a jó benne, hogy fix, azaz mindig tökéletesen kapcsolódik. :roll: A hordozót rá lehet kattintani a Travel System babakocsikra, majd onnan simán a kocsiba, ami félálomban egy 15 mp-es meló. A hordozóval ne legyenek illúzióid, dög nehezek mindenképpen. :lol: Szerintem aki a "hordozó" nevet adta, csúfolódott. :twisted:
Jó a tükrös játék, csak egy gond van, hogy előbb-utóbb meg kell fordítani az ülést. :lol: Ha meg rászokik a rugdosásra, lesz egy-két jó élményetek. 8) A szivacs az nagyon aranyos.
Enyém apa sem élvezi a bébizokni válogatást - velem ellentétben. Lehet, hogy mindketten gyári hibásak? :lol:

Lola,
A netfüggés meghozza a megoldásait. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csibe, Nikici: ügyik voltatok, jól bevásároltatok :wink: :D .

Ancsurti: Nagyon édi a kiscsaj, olyan zabálni való :D :D ! Örülök, hogy rendes dokinénit is találtatok végre már!!! Ne aggódj, én a sima ultrahangról is mindig könnyes szemmel jövök ki, úgy meghatódom, lehet túl érzelgős vagyok :roll: :wink: !!

Sillia: Tényleg menj el dokihoz, lehet hogy semmi komoly, de jobb lenne , ha látna.

Szonibaba: én is szeretném látni a balettrucis lánykákat, tegyél fel képeket légyszi!!!!!!!!

Még nem csörgött a telóm, talán akkor mégis mehetünk 4D-re :roll: :D

Kép
marietta1982

Sziasztok

200907 Hát hivatalosan 8 hét de hát ugye nyugodtan jöhet 5-6 hét múlva is, az már nem koraszülött.

Ancsurti örülök hogy minden rendben van. És nagyon édes a lánykád a képen

Sillia elhiszem hogy megijedtél. Különben nekem sincs kint az aranyerem még is nagywc-zésnél vérzik, de szerencsére nem nagyon. Szerintem is menj el dokihoz, de legalább is említsd meg a tiédnek, mert így nem normális.

Lorka igen lehet kapni, patikában lehet kapni, és olyat kell venni ami kombinált vizelet stix. Nekem is olyan van. Azon van fehérje, cukor, vér, meg sok más is.

Nálunk minden ok, ma nagyon rajtam van az álmosság, pedig nem is csináltam sok mindent.
Éjjel elég sokat görcsölt a lábam. És ma is keményedett a hasam, igaz ma csak 3 x vagy 4 x de viszont fájt is. Komolyan gondolkozom rajta hogy felhívom a dokimat. Eddig úgy voltam vele hogy majd ha megyek hozzá 18.-án akkor megemlítem neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi, szerintem mindenképpen hívd fel a dokidat, te sem maradsz kétségek között, ne várj vele tovább!!!!!!Főleg , ha már fáj is a pocakod!

Kép
marietta1982

Sziasztok!

Ancsurti : Nagyon gyönyörű a kislányotok!

Én is dögrováson vagyok már két napja.A hasam alja fáj,próbálok minél többet pihenni,a gond akkor van ha fel kell kelnem.
Én a medencémre gyanakszom h amiatt fáj,remélem igazam van és nem valami más előjele..
Majd meglátjuk!
Megyek is vissza punnyadok.Jók legyetek!
Mindenkinek jobbulást!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ancsurti!! Nagyon édes a kiscsaj,gratulálok hozzá! Jó nagy már! Én jövő hét szerdán megyek UH-ra,kiváncsi leszek,hogy Lili most hány g-ot nyom. 3 hete voltunk,akkor volt majdnem 900 g.

Szisz89!Az autó,amit apától kapok,egy Nissan Qashqai,egy városi dzsip,nagyon szép,ezüst lesz. Már nagyon várom,hogy megérkezzen,már csak 2 hét. Remélem akkor még fogok tudni simán vezetni,bár még egyáltalán nem okoz gondot,van övlehúzóm,úgyhogy minden ok.

Ma voltam anyuval vásárolgatni,a Kik nevű boltban,sikerült vennem nagyon jó anyagú bugyikat,amit tök jól nyúlnak,vettem 3 halász gatyát,2 feketét és egy fehéret,pamut,tök jó anyaga van, és azért vettem 2 hálóinget is,hogy legyen,bár én nem szeretném nagyon hasznát venni :lol: összesen fizettem 10 ezer Ft-ot,úgyhogy nem volt drága. Egyedül elöl gombos atlétát nem kaptam,amit nagyon szerettem volna,de ha nem lesz,az sem baj,legfeljebb felhúzom a sima atlétát és kész,ha szoptatni fogok.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tímea

Nekem is a hasam alja fáj napok óta és csak akkor csillapul ha lefekszem a bal oldalamra.
Beszéltem a saját külön bejáratú védőnőmmel (szembeszomszéd :) ), azt mondta ez a fajta fájdalom lehet attól hogy befordul a baba.
Elpanaszoltam neki a vérzést is. Nos, mint kiderült ez egyáltalán nem olyan ritka dolog, ez aranyér, csak belül. És hogy ezt be szokták fagyasztani de ilyen közel a szüléshez már nem valószínű hogy megcsinálják.Szerdán mondom majd a nőgyógyásznak, vannak felnyomható krémek meg kúpok is, hátha ír valamit. Azt mondta a védőnő, ez a belső aranyér szüléskor nagy valószínűséggel ki fog türemkedni és akkor mindenképp kezeltetni kell majd.
Nem örülök a hírnek, dehát ez van...
Vendég

Na, akkor egy kis esti mese. :)

1. Kismama torna.
A gyakorlatok kellős közepén megkérdezte a gyógytornásznő, hogy jól vagyok-e, mert neki valahogy nem tetszem, megváltozott az arcom. Mondom, hogy igen, semmi bajom. Kérdezett még ezt-azt, aztán feltelefonált a Várandós Ambulanciára, hogy soron kívűl nézzenek nálam egy vizeletet és vérnyomást.
Torna után felcaplattam, vizelet rendben, vérnyomás 110/70(!). Úgyhogy minden rendben. Valószínűleg a nem túl nyugodalmas éjszakát, a jelképes reggelit (vagy inkább annak hiányát :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ) illetve azt látta rajtam, hogy egy kicsit "erőteljesebb" gyakorlatot végeztünk. (Menet közben láttam egyébként, hogy fehér foltos lesz a bőröm és éreztem, hogy ez a gyakorlat most igénybe vesz annak ellenére, hogy máskor nem szokott)

2. Ortopédia.
A fickó szerint Manó lába túl korán került terhelés alá. Kérdezte, hogy mikor állt fel. Mondom: 10 hónaposan. (Ami -szerintem- teljesen jó). Erre mondja, hogy sok szülő elköveti ilyenkor azt a hibát, hogy kézen fogva elkezdik járatni a gyereket és ez nem tesz jót a lábának. Ami biztos így van, csakhogy nálunk nem volt ilyen. :roll: :? (Jó, a nagyszülők bevetették néha, de egyáltlaán nem volt eröltetve) Saját magától kezdett el járni, de kb. 3 hónap után, tehát nem kapkodta el.
A lényeg, hogy lábemelőt javasol neki, amit kb. 10-12 éves koráig kéne hordania. (Mindkét lábán, de főként a balon látja, hogy befele dől, ezt kell korrigálni. Nem tudom, hogy kinek mit mond ez a kifejezés, de valamilyen valgát emlegett, hogy így hívják.)
Mivel ő nem doki volt, hanem gyógyfogalmamsincsmiatitulusadeezzelfoglalkozik, ezért majd el kell menni ténylegesen az ortopédiára, hogy receptre válthassuk ki a betétet.
(Szerintem, nem vészes a dolog, őszintén szólva, nem hiszem, hogy ebből később komolyabb dolog is lehetne, ha most nem foglalkoznánk vele. Bár, kétségtelenül nem értek hozzá... De mindig csak cipőben láttam, hogy befelé csámpázik, zokniban sosem. :roll: Azt mondta tornáztassuk: csikizzük meg a talpa külső élét és azáltal, hogy ő ilyenkor automatikusan hátra rántja a lábfejét erősödnek a megfelelő részek. :lol: :lol: :lol: :lol:
Azzal együtt kíváncsi lennék, ha egy ilyen korú teherautónyi gyerekkel beállítanék, akkor hányra mondaná azt, hogy minden rendben... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

3. Oviba íratás.
Körülmények okésak, a vezető óvónővel beszéltem kb. 5 percet. Lényege: jó, hogy leadtam a jelentkezési lapot, de jövőre azért ugyanúgy menjünk el a nyílt napra és iratkozzunk be, anyakönyvi kivonattal és lakcímkártyával felszerelkezve. Ennyi.
(Hátrább biztos nem lettünk ezzel, de hogy előrébb jutottunk-e...? :roll: )

4. Előadás.
A gyógytornásznő tartotta. Legkevesebb szó a terhes tornáról esett, de még senkitől nem hallottam ennyire plasztikusan, őszintén beszélni a szülésről, dacára annak, hogy mindig vannak ott szülésznők.
A lényege az volt, hogy tudomásul kell venni, hogy a szülés hosszú folyamat, fájdalommal jár és próbáljunk meg ellazulni agyilag is és fizikailag is, amennyire csak tudunk.
Mondott még érdekes dolgokat, majd menet közben biztos eszembe jut még. :wink:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.07 19:07-kor.

Kép
Kép
200907?

Sillia! Ne is mondd!! Nekem is van,igaz nekem külső,de az is nagyon szar. Hiába eszem sok zöldséget,gyümit,iszom rostosat,nem lesz lágyabb :cry: Most reparonnal kenegetem,de nem nagyon segít... Jövő héten én is megkérdezem a dokit.hogy mit javasol.

KépKép
KépKép
nyuszi81

csibe: igen, a Brendonban vettük, de nagyon szuper, ahogy majd a kis lábával lépeget rajta mozognak benne a halacskák :lol: :lol: még kerestünk volna védőt a hordozó alá, de azt nem találtunk, mivel az meg az itteni áruházban nincsen :roll: Az én kocsimba nem is lényeg, mivel van üléshuzat, de a pároméban nincsen.

lorca akkor most tisztázzunk valamit, amit nem értek :roll: az ISO fixes rögzítésnél nincs szükség a biztonsági övre, tehát azzal nem kell lefogatni a hordozót/gyerekülést?? Egy megvásárolt sínre bármelyik ülés rátehető, vagy azt a hordozóhoz kell megvenni, tehát 3 hordozóhoz pl. 3-at??
Apa nálunk szívesen nézegeti, de már csak itthon, amiket megvettem. :lol: :lol: eleinte nagy lázban volt, de így a sokadig bevásárlókörútnál, már nem annyira élvezi :lol:

tímea, gabi: nekem is szokott fájdogálni néha egy kicsit a hasam, olyan menszis görcshöz hasonló, de inkább tompa változatban, de azt olvastam ilyenkor ez már normális. Timi Neked pedig jobbulást!!!

nyuszi: itt Szolnokon most nyílik nemsokára egy bevásárlóközpont, többek között lesz Kik, nem tudtam miféle lehet az, de akkor most már tudom, majd benézek, hátha dugig lesz nyitási akciókkal :lol: :lol:

sillia: igen, ezt mondom, hogy aranyér!! Bnőmnek, tesómnak is ugyan így vérzett, fájdalom nélkül, és élénk piros sok vér, ők is megijedtek rendesen. Szóval bizti aranyér! De pont azért menj, lehet, hogy nem ajánlják majd a sima szülést, és akkor legalább el tudod kerülni a későbbi műtétet :wink:

Bond:
eseménydús napod volt :lol: :lol: Az ortopédiáról jut eszembe, hogy egyik keresztfiam sokat fájlalja a lábát. Anyósomék küzdenek, hogy vigye el az anyja dokihoz, de azt mondta erre, hogy már meggyógyult, pedig elég sokszor mondta szegényke már nekem is...de gondolom ez ilyen korban lehet a növekedéstől. (3évesek voltak februárban)

f.nikici

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ja, és lemaradt a kép a hordozóról, ez a 0-18-as:

Kép

Kép

f.nikici

lorca: jót nevettem itt apával azon amit írtál....hogy mi lesz, ha majd Dorka már szembe ül a menetiránnyal, és a hátunkat tapossa/taposná :lol: :lol: de már addigra is kinéztem egyet. Ezt:

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=13808

f.nikici

f.nikici

Első ránézésre szerintem teljesen okés, de ha megírnád, hogy PONTOSAN milyen (túl azon, hogy Ferrari), akkor a Neten is megnézhetnénk róla az okosságokat.

Olvasd el ezeket, hátha segítenek a mimicsodahogyan kérdésekben (pl. ISO FIX) :wink: :

http://brendon.hu/ShowAdvice.aspx?page=ules.htm

http://brendon.hu/ShowAdvice.aspx?page=hordozo.htm

Kép
Kép
200907?

Bond: most nézem neten, a Brendon oldalán ismét nincs fent ez az ülés, amit mi vettünk, de ebből a Ferrárisból négy termék van, egy hordozó 0-13-ig, egy ülés 0-18ig, egy ülés 9-nem tudom meddig, és egy ülésmagasító. De ez pont nincs fent :roll: , köszi a linkeket olvasom!!

f.nikici

Sziasztok!

Kimerészkedtem az ágyból kicsit.

Sillia:Köszi,ezek szerint múló állapot.Lehet benne valami,mert már volt ilyen máskor is,és nagyon sokat forgolódik.
Biztosan nagyon kellemetlen az aranyér,és belsőleg még krémmel sem kezelhető.

Próbálom összekapni magam,hülye vagyok de szörnyen idegesít néha h ilyen tápos vagyok. :oops:
Ráadásul én marha elkezdtem utánanézni a gyak.kérdések.hu-n hátha látok hasonló panasszal kapcsolatos kérdést.
Találtam is azzal minden oké,ott is azt írták h semmi kóros,viszont tovább olvasgattam és belefutottam egy olyanba amit nem kellett volna elolvasnom.Nem taglalom elég ha nekem szar a kedvem.
Aztán meg nemrégen valaki azt mondta h nem szabad ilyenekre gondolni mert bevonzza az ember így a negatív dolgokat.. :cry:
Ettől még rosszabbul lettem.
Értek én ehhez! :roll:

Elővettem a kismama újságokat,és nézegettem a hétről-hétre rovatot és elámultam h már itt tartunk,uh ettől egy kicsit visszatért belém az élet.Már nagyon várom h magamhoz ölelhessem a kicsi lányomat,most még elképzelni is olyan érdekes! :lol:
Végre tegnap megmutatta apunak h milyen erőseket tud ütni! :lol:

Remélem mindenkivel minden oké!
Bocsi a depis hangulatért,ez a sok fekvés...

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!
Ma megvettem mindent,a babának is meg magamnak is a kórházba.Be is dobáltam egy nagy szatyorba,már csak be kellene tennem a táskába,ami a tetőtérben van.
Megtaláltam a Lilinek is,amit hoz majd a Lotti.Egy baba,akinek van egy kutyusa,és ha a Lili tapsol,akkor a baba elkezd járni,és húzza maga után pórázon a kutyust is.Van egy cumisüvege is a babának,az a szájába kell tenni,valami lötty folyik belőle,amitől a baba buborékokat fog fújni.Na,ezt kapja a Lili a Lottitól.Amikor először taliznak a kórházban.Már úgy várom.Ez a 30. hét,illetve mindjárt kezdem a 31.-et.Mivel progi csaszi lesz,mehet a 37. héttől.Tehát 6-7-8 hét.
Vendég

Sziasztok!

Ancsurti! Végre, hogy tisztességes kiszolgálásban részesültetek!! :D
Nagyon szép a kislányotok!!!!

Dodi! Örülök, hogy nem történt bajotok!!! Az nagyon durva út ilyen szempontból, nagyon sok ott a baleset. Néhány hete a kolléganőm fia karambolozott ott, Csomád környékén egy kanyarban valami miatt elveszítette az eszméletét és belerohant a szemből jövő teherautóba. Láttam a képeket, iszonyat volt. Szerencsére "csak" a lábaival történt komolyabb baj, de megoperálták, és meg fog gyógyulni. (ők is babát várnak, a felesége ebben a hónapban szül)

Sillia! hasonló élményben volt pont ma részem, de aztán mikor lecsekkoltam, hogy nem a hüvelyből jön, rájöttem, hogy a szőrtelenítés sikerült egy kicsit jobban a kelleténél, és megvágtam magam.... :roll: :roll:

Ma én is voltam dokinál, és már 1800 grammos a lánykánk!!! :D
Kiderült, hogy nem kell szülésznőt választanom, mert tavaly óta az ÁEK-ban nem lehet választani, annál kell szülni, aki ott van.

Petra még mindig faros, persze még befordulhat, de ma már mondta a doki, hogy ha ez így marad, akkor programozott császár lesz. :cry: :cry: :cry: :cry:
Minden nap beszélek a lányommal, hogy be kéne fordulni, de már most nem hallgat az anyjára!!!
Valaki írta a hegytartás ászanát... Anitja, azt hiszem talán Te írtad. Ez mitől használ a befordulásnál?

Gabi! Mi újság a vasaddal? Nincs még eredmény?
Én tegnap voltam kontrollon, majd kedden kell telefonálnom. Kíváncsi vagyok, hogy hogy alakul a vérképem....

Ma mire délután hazaértem a munkából, a két Anyu összerakta a bababútorokat!! Nagyon szépek, majd csinálok képet, csak az ágy egyelőre tök üres, mert kókuszmatracot még nem vettünk.

Kép
katy76

szonibaba! :)

Igen, ez még mindig az. A Sesam Street egy fokkal viccesebb (bár az sem a kedvencem... :? )

lorca! :)

A kiírt időpontban befektettek, mert nem tetszett a CTG-m és mindenkinek magának kellett csinálnia annyiszor egy nap, ahányszor mondták neki. Volt akinek csak egyszer kellett, de volt akinek háromszor. Kiértékelni persze nem nekünk kellett, csak megcsinálni. :) Az meg nem bonyolult. :wink:

"Miért van az, hogy ha ugyan azt főzöm, akkor sem tudom ugyan azt produkálni, még ha egy egyszerű húslevesről van is szó?!"
Mert így van esélyed arra, hogy legközelebb finomabb legyen. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha nincs ülésszűkítő a bébihordóban, akkor szerintem igenis érdemes beszerezni, mert egy darabig még nem "töltik ki" a hordozót. (Mármint, ha olyanok, mint Manó, nem pedig kis husi gombócok :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

gabi1! :)

Mihamarabb beszélj a dokiddal, mert ha "csak" 5-6 hetet kell bent tölteni, akkor is ki kéne várni azt az időt. :roll:

tímea83! :)

Te se hallgasd el a panaszaidat a doki elől. Ki tudjon róla, ha ő nem? :!:
Lehet, hogy nem kellett volna elolvasnod, de ha már megtetted, akkor inkább add ki magadból semmint, hogy továbbra is ezzel emészd magad. Írd le, legfeljebb szólsz előtte, hogy ezt most ne mindenki olvassa el, csak aki úgy gondolja. Jobban érzed magad utána, hidd el! :wink:

Szerintem nem gyógyult meg a kicsi lába, akár mi is (volt) a baj, csak nem szeretne doktor bácsihoz menni. Anyukának bizony el kéne mennie vele!

katy76! :)

Szép súly, csak így tovább! :wink: Reméljük , hogy befordul majd, de ha nem akkor sem gond, hogy császár lesz! :wink:

A nagymamák pedig nagyon ügyesek voltak, remélhetőleg később is belevalók lesznek, nem pedig beel szólók. :wink:

Az autós játékokkal kapcsolatban senkinek nem szeretném a kedvét szegni, de igazság szerint:
-eleinte úgyis elaludnak szinte azonnal,
-később már érdekli őket a környezet, kíváncsiak mindenre. :arrow: Kaját leszámítva minden nélkül is tudják élvezni, szórakoztatónak találják az utazást, nem kell külön "lekötni őket". :roll: (Persze, minden gyerek más :wink: )

Kép
Kép
200907?

Az ISOFIX-ről még annyit, hogy elvileg a gyártó tájékoztatójából kiderül, hogy a gépjármű rendelkezik-e vele illetve sajnos nem teljesen egységesek. :roll:
Találtam egy ilyen táblickut:

http://www.isofix.hu/termek/isofix.pdf

Holnapi menetrend: reggel fodrász családilag (Apa szabin van :P :P :P :P ), utána pedig babakocsit veszünk Manónak (feltéve, hogy tényleg félretették az ominózus 1, azaz egy darabot :roll: ) :)

Kép
Kép
200907?

Mond valakinek valamit a Rösch márka? Én egy lila, egyrészes, mell közt húzott, de amúgy semmi extra nincs benne fürdőruhát láttam. 34.000.Ft.-ért. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ilyen fehérneműik vannak:

http://www.arukereso.hu/fehernemu-c3922/0-rosch.html

Biztos jók... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

13 Iwiw-es vélemény alapján:

Kedves vagy: 4,0
Őszinte vagy: 4,0
Képben vagy: 4,0
Jó az ízlésed: 3,5
Kreatív vagy: 3,5
Humoros vagy: 3,3
Jól nézel ki

A múltkorihoz képest most már kedves vagyok (azaz többnyire :D ), javult az ízlésem, a kreativitásom és a humorom is jobb valamicskét. Most már csak a kinézetem lepra (még csak csúnyácska sem vagyok...) :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! 8)

Nekünk ma védőnénihez kellene menni, de ma kihagyjuk mert mennünk kell egy másik hivatalos ügyben, oda meg időpont van. Na nem baj, majd jövőhéten megyünk a védőnénihez.

tímea: mielőbbi gyógyulást! :wink: S tényleg csak mosolygósan próbálj nézni mindenre, és csak a pozitív dolgokra gondolni, nekem amikor negatívakra gondoltam, mindig úgy is lett, azóta már csak az adott pillanatban élek, és nem gondolkozom, csak azon ami van :D

lilisgabi: jó Neked, hogy már ilyen jól elkészültél. Nekem még van mit megvenni a csomagba, és még össze is kellene rakni, na de jövőhéten majdcsak sikerül már :lol:

katy: akkor majdnem egyforma méretűek a lánykáink :D A császár miatt ne aggódj, azért annak is vannak előnyei! :wink: A bútorokról pedig várjuk a képeket!

Bond: Mindenképpen szeretnék beszerezni szűkítőt, de az is lehet, hogy a másik hordozónk szűkítője is jó bele, majd kipróbálom. A kicsinek valószínűleg nem gyógyult meg a lába, csak vmiért az anyja sem akarja vinni, azt mondta hülyék vagyunk, hogy így felfújjuk a dolgot, hát mindegy, ő tudja. Az autós játék nem feltétlenül játék, hanem az a funkciója, hogy nem az ülést tapsikolja össze. Párom autójában pl. nincs üléshuzat, enyémben igaz van. Az Isofixes infókat köszi, most már képben vagyok azt hiszem, tehát akkor hordozófüggő :roll:
Rösch márkáról még nem hallottam, de hülyeségnek is tartok pl. egy pizsiért 20e Ft-ot :lol:

Most megyek a dolgomra, utána meg haza anyumékat megnézni, szép napot Mindenkinek! 8)

f.nikici

sziasztok

Megcsináltuk Lóci első képeskönyvét :)

Íme: Kép

Tudom, hogy ez afféle barkácsmunka és semmibe nem került, de sokat dolgoztunk vele és nekünk tettszik. :oops:
Vendég

Jó reggelt! :)

f.nikici!

Értem én, értem, de szerintem a gyártó elsősorban nem az ülés védelmére törekszik. Inkább fordítva: szórakoztasson az a valami, ami egyébként védi az ülést. :roll:
(Nálunk családi vonás, hogy kényesek vagyunk a kocsikra. Vadiúj, abszolút használatlan gyerekülés ide vagy oda, faterom kerített egy régi lepedő darabot és az van az ülésre téve)

Mindenkinek magánügye a gyereknevelés, de valószínűleg így fog jól kitolni a gyerekkel az anyukája. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

sillia!

Telllllllllllllllljesen okés, klassz lett. Ügyik vagytok! :wink: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

007

Köszi :)
Vendég

Sziasztok

Katy majd szerdán megyek vérvételre, és aznap délután ki is derül hogy ment e feljebb vagy sem. Ha nem akkor még aznap este be kell mennem a kh-ba akkor ügyel a dokim, és beadja az első injekciót. De reménykedem hogy ment feljebb.

Sillia nagyon szép a szoba

Én hajnal fél 5 óta fent vagyok. Arra ébredtem hogy csikar a hasam, azóta megy a hasam. Most kelt Réka nincs ma ovijuk, és ő neki is megy a hasa. Szerintetek kell erről tudni a dokinak? Úgy értem hogy felhívjam?
Tudom hogy a keményedés miatt amúgy is kellett volna hívnom, de úgy voltam vele hogy a mai napot még megvárom, és ha ma is sok keményedés lesz akkor telefonálok neki.

Kép

gabi1

na felhívtam. Azt mondta hogy megint calici járvány van. Igyak sok folyadékot, ne vegyek be semmilyen széntablettát, hogy ha az van akkor ki tudjon ürülni. És ha nem leszek estig lázas és még mindig van akkor vegyek be széntablettát.
Megemlítettem neki a keményedést is, azt mondta hogy az már lehetett előjele ennek a hasmenésnek vegyek be 3x2 magnéziumot, és ha nem múlik vagy rosszabb akkor telefonáljak

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?