A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Csomee-hoz hasonlóan mi is állandóan a levegőn vagyunk, ezért nem igazán tudok írni. Igyekszem nem lemaradni és képben lenni, hogy ki hol áll a dolgokban.

Ma voltunk Apánknál Fanni mutogatóban, mivel éppen arra volt dolgunk. Változatlanul TündérMackó volt Apánk. Kijött hozzánk a rendelőből. Fannival nagyon édes volt, ahogy magyarázott neki, hogy rá ne haragudjon, mert ő sosem szurkálta meg anyát, az az Ágika volt. :lol:
Kérdeztem, hogy mikor mehetünk újra baba-ügyben, de azt mondta, hogy szigorúan a szoptatás után, amikor már 2-3 menzesz elmúlik. Szóval nekünk még várni kell...

Albi:
köszönöm szépen az alapos leírást a zöldségek/husik bevezetéséről!!! Vettem belőle jó ötleteket, úgyhogy igazán hasznos volt, köszönöm. Azóta beszélgettem a védőnővel erről és megnyugtatott, hogyha van főzelék/husi, amit szeret, akkor azt kell neki adni. Ami nem ízlik neki, azt ne erőltessem, próbáljam meg újra 1 hónap múlva. Azóta nem aggodalmaskodom. :)
Kisfiad nem volt hasfájós baba?
s.mónika

Ja, amikor az Intézetben voltunk, akkor 3 pár és egy hölgy volt a váróban.
Esetleg nem közületek volt valaki/k? 11-11.30 között voltunk ott.
s.mónika

Sziasztok,

Rencsi a 10. héten voltunk nála és akkor kaptuk a feladatokat. Védőnő, vérvétel, vizelet, háziorvos. ezeket a 12. hetes uh-ig kellett elintézni. Persze a kombinált tesztet is megcsináltattuk, mire mentünk vissza. Örülök, hogy minden rendben van, az első szív nézegetés tényleg nagyon megható. :wink:

Mi is megjártuk Apánkat. Annyira nevetett a babán, mert bárhonnan nézte mindig fejjel arra fordult, nehogy lássuk a popsiját. Azt mondta Apánk, hogy ilyen nincs. Majd kivette a szájából az ujját és mutatta a hüvelykujjával, hogy minden rendben van. Annyira aranyos imádom. Nagyon sokat mozgott.

Kata, valahogy bírd ki a mai estét akció nélkül, aztán hajrá. Szerin tem is a méhszájnál lévő nyákot szívja le, nehogy gyilkolja a spremákat.

Kép
gmelcsi1

Sziaszok!

Kata, mi újság? Már otthon vagy, ugye, nem dolgozol? Gondolom izgulsz már :)

Melcsi,
De jó lehetett :) hihetetlen, hogy már 15 hetes, olyan gyorsan megy az idő...

Úgy érzem a tegnapi kellemetlen tünet kezd múlni (kopp-kopp) :) Viszont ma reggel arra gondoltam, mégsem fogok tesztelni jövő héten, elég biztos vagyok benne, hogy a vörösök meglátogatnak, és nagyon elegem van már a negatív tesztekből. Már csak pozitívat szeretnék látni...
vjulcsi

Sziasztok! Ceizel E. véleménye a lombikrol: 40%-kal nagyobb a fejlődési rendellenességek lehetőségének aránya lombikbébinél,mint a term.úton fogant gyerekeknél....Igazából a véleménye szeirnt ez egy felesleges dolog, hiszen a természet nem véletlenül találta ki azt amit: a speriumok közül a legjobb ér célba, itt meg az orvos mesterségesen csinalja ezt, és ez a szűrés ki marad. Könyörgöm, és a spontán terheségnél kialakuló genetikai dolgokkal mi van? Ott nem lehet baj? Szóval úgy vettem ki teljesen ellene van ennek. Igaz, hogy vannak veszélyei de nem hiszem hgoy több mint egy szívműtétnek. Itt sem tudják mi lesz az illetővel 30 év múlva hiszen ez az orvosi terület is fiatal.És hogy sok helyen nem mondják el a pároknak az esetleges szövődményeket, rizikót,stb. Na, asszem ez nem a Dévai Intézetre vonatkozott, mert elmondásotok szerinti t szinte az összes rosszat felsrolják, aláirod hogy vállalod stb. Szoval nem értem miért van ellene. A fejlett országokban ekkora a meddőség aránya, a fejlődőben, ahol aztán tényleg korlátozni kéne a születést, ott nincs ilyen probléma. Akkor most a természet ki ellen van??? És azt nem mondja hogy a férfi meddőség az esetek 40%-ban felelős, amiért ugye sokban a környzeti hatások okolhatók. Amiért ki a hibás? Mi, emberek. Ne haragudjatok, de kicsit kiakadtam, hogy így konkrétean ellenezte az egészet gy rádióműsorban... Azért én nagyon bizom benne, hogy igenis lehet babánk, ha másként nem, csak igy. De LEHET és ez a lényeg...
renna77

Ha valaki még nem olvasta a B.A.-val kapcsolatos cikket, itt megteheti, bár ez nem a teljes verzió.
Meglepő nyíltsággal beszél a történtekről, viszont okos, mert így hamar letudhatja a tapintatlanul, pofátlanul kiváncsiskodó médiát és "csak" arra kell koncentrálnia, ami előtte áll. 8) Hozzá hasonlóan mi is aggódtunk amiatt, hogy az intézetből valaki (január végén nagy zsufi volt) rossz helyen elkotyogja, hogy éppen lombikolnak, de szerencsére mindenki hallgatott, mint bélsár a fűben. 8) Érdekesség, hogy a punkciónál is és a beültinél is éppen a párom után következett, a reggeli, műtéti sorrendet eldöntő UH-n viszont mi mentünk utána. Azt már a körülményekből is sejtettük, hogy nagy gond van náluk és az előzetes kalkulációnk sajnos bebizonyosodott. Nagyon örülünk, hogy összejött nekik és tulajdonképpen szerencsések is, hogy az adott helyzetben a 2. próbálkozásnál sikerrel jártak. Mivel mi tudtuk, hogy mi a helyzet velük, az utóbbi időben nem tudtuk nem észrevenni, amikor egyfolytában ezzel a témával macerálták őket nem is egy műsorban. Hihetetlen, hogy milyen önuralommal tereltek mindig, pedig nem egyszer elég bunkó nézői reakciók is voltak. :evil:
Az ő esetük azért is tanulságos, mert ismét bebizonyosodott, hogy mennyire fontos a seregszemlével kezdeni a kivizsgálást, hiszen az átjárhatóságira nem is lett volna szükség az ő esetükben. (Gondolom, ez még nem az intézetben történt, mert Vass egyből megcsináltatta volna a seregszemlét.)

Miciona: érdekes, annak idején én is a szelén túladagolásától ijedtem meg a leginkább, de megnyugtattam magam, hogy ahhoz naponta 300-400 mikrogramm kell és ennek "csak" a felét viszem be (ami még így is a napi szükséglet 3-szorosa). Én úgy csinálom, hogy pár hónapig 150-et viszek be naponta, utána meg kb. ugyanennyi ideig 100-at, így tutira nem lesz baj.

Vjulcsi: a félóránkénti pisilésnek 100 oka lehet, de a Te esetedben a kis hormonmennyiség miatt valószínűtlen, hogy ez legyen a kiváltó ok.

Rencsi: Ciprus a teherbeesés szempontjából nem ideális hely, nekünk elhiheted. :(

- Off -

Renna: Czeizelnek nincs egy olyan gyereke/unokája, aki érintett, ezért könnyen osztja az észt. Ha lenne egy meddő csemetéje, egészen másképp beszélne, ebben biztos vagyok. Nem szívesen írok ilyet, de az érvelése egyhén szólva is sántít. Persze, hogy könnyebb 14 évesen elkezdeni gyerekeket potyogtatni a nagyvilágba (egyszerűbb, mint iskolába járni és a munka világában boldogulni), mint jóval később, amikor már rosszabbak az esélyek, így nyilván rá is kell segíteni, de vajon mi a jobb? Egy rakás, analfabéta, a későbbiekben a dolgos népek által eltartandó emberkék szaporulata, vagy inkább annak az elősegítése, hogy legyen valaki, aki egy dolgos családba érkezvén biztosíthatja, hogy legyen a jövőben is nyugdíj, stb.? A múltkor Czeizel éppen azon akadt ki, hogy elutazott az arab világba, ahol a házasságok 54 %-a(!) elsőunokatestvérek között köttetik és attól félt, hogy körülötte mindenki debil lesz. (Így mondta.) Tény, hogy ezen a helyen a lakosság többsége írástudatlan, 45 %-a(!) még kiskorú és az átlagéletkor alig több, mint 17 év(!), de - kérdem én - amikor ez az iskolázatlan, beltenyészett tömeg 10-15 év múlva elözönli a fejlett világot, nem éppen azok a gyermekek fognak hiányozni, akikért most ennyire kell küzdeni? Szerintem igen. Persze Czeizelnek mindegy, hogy 15 év múlva mi lesz, de nekünk nem, egyáltalán nem. :!: Rühellem, amikor valaki képtelen alternatívákat felmutatni és a képességei csak a másik fikázását teszik lehetővé és Czeizel ezzel pont ezt csinálja. Tudjuk, hogy a lombik mivel jár(hat), erről az intézetben kaptunk egy-két horrorisztikus beszámolót. Ha Czeizel tud jobbat és veszélytelenebbet, meghallgatjuk, ha viszont nem, akkor inkább hallgasson. Azt meg végképp ne mondja, hogy korábban kellett volna a gyerekvállalásra gondolni, legfeljebb akkor, ha van a fiókjában egy használaton kívüli, kikölcsönözhető időgép, különben semmi értelme...

Bocsánat, de ez most kikívánkozott belőlem. :oops:

- On -
szimba

Sziasztok!

Szimba, Renna,
Én ugyan nem követem figyelemmel túlságosan Czeizel pályafutását, és a riportot sem hallottam, de gyorsan rákerestem a neten a Czeizel-lombik kombinációra.
A csaladilap.hu-n találtam egy cikket, amiben a lombikről ír. Abban egyáltalán nem ilyen negatív hangvételű, sőt, inkább a pozitív oldalát említi: hogy a segítségével sok olyan embernek is lehet gyereke, akinek egyébként nem lehetne.
Nem lehet, hogy azt helyteleníti, ha alapos kivizsgálás nélkül, csak úgy durr-bele csinálják a lombikot?
Ha jól tudom, nem mindenhol olyan alaposak, mint Dévainál, nagyon sok esetben hallottam pl. inszeminációról átjárhatósági nélkül, és még sorolhatnám...
Amúgy pedig valóban nagyobb a fejlődési rendellenesség veszélye... bár ezt folyamatosan felesleges az ember orra alá dörgölni, ha egészen biztos, hogy másképp nem lehet gyereke.
vjulcsi

VJulcsi: Dévai nem (csak) azért kér annyi vizsgálatot, mert annyira alapos. A lombikos szakemberek kezét a jogszabályok és a szakmai protokoll erősen köti, tehát (Mo.-on) nem olyan egyszerű a lombikig eljutni. Az átjárhatósági nélküli inszem az előírásoknak sehogy sem felel meg, érdekes, hogy lehet hallani ilyenről... :roll:
A fejlődési rendellenesség meg "csak" ICSI-nél nagyobb, a hagyományos IVF-nél ugyanaz, mint a spontán terhességeknél. Ezzel riogatni nem csak azért felesleges, mert amúgy is tisztában vagyunk a veszélyekkel, hanem azért is, mert a modern diagnosztikai módszerek mellett ezeknek a túlnyomó többsége ma már kiküszöbölhető. Mondhatnám úgy is, hogy sokkal kisebb esélye van Mo.-on egy ICSI-vel "készült" gyermeknek súlyos, fejlődési rendellenességgel a világra jönni, mint egy spontán terhességgel összehozott gyermeknek a fejlődő országok bármelyikében.
szimba

Egyetértek.
Az átjárhatósági nélküli inszen állami intézetben volt, de pl. olyan is volt, hogy inszem előtt nem volt UH, de a lapon volt, tehát az OEP pénzt megkapta érte az intézmény...
Nem mindenki tartja be a szabályokat, de hogy az ellenőrzésnél mit csinálnak, nem tudom.
vjulcsi

Sziasztok!

Itt vagyok! A helyzet az, hogy már nagyon fáj a hasam, és érzem a kis petikéket! :) Nem tudom, hogy ez "normális-e", de most ezt érzem!
Apánk azt mondta, hogy pénteken megcsinálják ezt a vizsgálatot, délutánra a biológusok már az eredményt is tudni fogják, ezért telóznom kell majd délután, aztán a "főnök" megmondja mi lesz a következő!
Azt mondta, hogy ha tényleg ez a probléma, akkor még most inszem lesz, mert akkor úgy mond felesleges mindennemű próbálkozás. Szóval ha mégis ez a baj, akkor szerintem még délután ErcsiApunak menni kell, és nem tudom, hogy talán szombaton inszem, mert aztán kifutok az időből! :( Elvileg szombaton van peteérésem, ha bíznánk a természetre, tehát nincs sok idő! :(

Julcsi!

Ha pisilni jársz az jó! Legalább a veséddel nincs baj! :lol: Szerintem nem kaptál el semmit! Nyugi! Nemsokára kiderül minden! :) Egyébként szabin vagyok, de jobb is, mert már tényleg nagyon fájdogál a hasim! :(

Melánia!
Reggel mi is igyekszünk, nem tudom mikor érünk oda, de nagyon szeretnék újra az elsők között lenni! :) De csak azért, hogy a kávé és az italautomatát én dughassam be! :)

Szimba!
Valószínű igazad van, csak én nem tudtam magam megfelelően kifejezni! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Lehet, hogy rosszul emlékszem Vass doki előadására, hisz több, mint 7 éve volt, de akkor úgy hallottam, hogy súlyos fejlődési rendellenesség aránya nem nagyobb az Icsi-nél, mint spontánnál, csak a kevésbé súlyos rendellenesség gyakoribb egy kicsivel.

S. móni!
De igen hasfájós volt sajnos, de már nem az. :D

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Albi!

Petikének utólag is Nagyon-nagyon Boldog Szülinapot Kívánok!:)

Kép

KépKép
ercsikati

Tényleg Albi most látom: boldog szülinapot!!!
vjulcsi

Sziasztok!

Bocsika, hogy nem ngyon jelentkezem most, de sokat sétálunk a manókkal, és a nővérem is már lassan szülni fog, ezért minden reggel átsétálunk hozzájuk, és vele vagyunk egész nap. Nehogy egyedül legyen, mikor történik valami.

Mi jól vagyunk ezerrel jönnek a fogaink, járássegítővel szépen sétálunk, sőt én alig bírom követni a manókat. Egész nap fel alá rodeoznak. Más nem nagyon van. De szorítok mindenkinek nagyon!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Kati! Ha szükség lesz inszemre, akkor az még ma késő délután, vagy estefelé meglesz.

Vjulcsi: állami intézményeknél bármi előfordulhat. Én is hallottam olyat, hogy egy "mezei" nőgyogyi Gonallal stimut kezdett egy páciensénél, de olyan, vidéki kórházat is tudnék említeni, ahol a sok doki csak tipi-tapizni tud, az UH-t meg be sem tudják kapcsolni, tehát sok esetben értékelhető diagnózis nélkül gyógyszereznek, stb. Ezzel párhuzamosan csináltak egy több hónapos várólistát az UH-hoz, amit csak egyvalaki tud kezelni. :shock: (Csak megjegyzem: Dévisz óta tudjuk, hogy egy ember egy készülékkel naponta 30 UH-t könnyedén lezavar anélkül, hogy közben a gépet vagyonokért kéne karbantartani, tehát egy ilyen várólista nem indokolt.) Az már csak hab a tortán, hogy a szülés előtt (papíron) már egy hónappal befektetik a nőt, hogy több pénzt kapjanak... :roll:

Albi: jól emlékszel, a korábbi tájékoztatókon csak apróbb rendellenességeket soroltak fel az ICSI-vel kapcsolatban (pl. a hugycső nyílásának egy kicsit más a helyzete fiúknál), de legutóbb Dévisz elejtett egy megjegyzést, miszerint van egy új tanulmány és a helyzet valamivel rosszabb, mint azt eddig gondolták, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy még nem tanulmányozta át alaposabban. Lehet, hogy az újoncok tájékoztatóin már bővebben is beszélnek erről. :roll:
szimba

Szimba,
Igen, nekünk az inszem előtti aláírandó rengeteg papír között volt egy, ami a legújabb kutatási eredményekről beszélt, azt hiszem, 2008 decemberi, amerikai kutatási eredmény. Ebben számottevően nagyobb kockázatokról írnak, emlékszem is, hogy akkor is eléggé megdöbbentett. A pontos adatokra nem emlékszem sajnos, talán Kata???

Amúgy én jól vagyok, ma vagyok inszem utáni 9. napon, és persze az égvilágon semmit nem érzek :)

Ági,
Szuper, hogy ilyen jól elvagytok! :) Azért neked most jön egy (szintén) húzós időszak, mikor majd felfedezik, hogy hárman háromfelé tudnak szaladni, nem? :)
vjulcsi

Sziasztok!

Vjulcsi: Mikor fogsz tesztelni? Akármikor is, nagyon remélem, hogy két csíkos lesz! :lol:

Ági28: Szuper, hogy jól vagytok! Remélem, hamarosan összefutunk.

Albi2000: Petikének utólag is nagyon boldog szülinapot kívánunk! :lol:

Nálunk kizárólag ICSI jöhetett szóba. Nekünk is elmondták, hogy sokkal nagyobb a fejlődési rendellenesség veszélye. Ezért nálunk Dévai nagyon ragaszkodott a magzatvíz vizsgálathoz, de én saját felelősségre nem csináltattam meg. De az összes tesztet - kombinált, integrált, AFP vérvétel - amit lehetett megcsináltattam és minden eredmény tökéletes volt. És hát szerencsére nem tévedett! Van egy számomra tökéletes és ami a legfontosabb egészséges lányom. (Normál terhességnél is becsúszhat fejl.rend., nekem volt olyan ismerősöm, akinek sajnos ezzel kellett szembesülnie.)

Úgyhogy fel a fejjel, az ICSI-ből is lehet tökéletes baba!

Szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Szia comee,
Köszönjük a bíztatást, és igen, tudom, hogy az ICSI-ből is lehet tökéletes baba :)
A magzatvíz vizsgálat mennyire veszélyes a babára nézve?

Tesztelni nem fogok, megvárom a vörösöket. Persze, ha már nagyon sokáig váratnak, akkor gondolom veszek majd tesztet, de azért ennek a valószínűsége elég csekély...
vjulcsi

Sziasztok!

Elég rég nem írtam, igazából leszoktam a netezésről, mert elég megterhelőnek éreztem lelkileg. Most viszont influenzás vagyok, igy visszaszoktam rá, merthát mi mást lehet ágynyugalom mellett csinálni??? :)

Akik közben bebabásodtak, azoknak nagy-nagy gratu!

Aik még nem babásak azoknak nagy-nagy drukk!

A fejlőgési rendellenesságekről és minden egyéb lombikkal kapcsolatos "rémhírről" a véleményem: Annak az esélye, hogy otthagyod a fogad egy punkció során, csupán törtrésze annak, minthogy autó vagy buszblesetet szenvedj. Márpedig autózunk is, buszozunk is, gyaloglunk is, már miért ne mehetnénk lombikra?
Ami a feljődési rendellenességeket illeti, idén meg majd megjelenik egy másik tanulmány, egy másik országnam, más szereplőkkel, más környezetben, és jé, kimondja, hogy a lombik még véd is a fejl. rendellenességektől... Mert nem mindegy például, hogy a vizsgált csoport alpesi tájakon lakik, természetes és tiszta étkeket fogyaszt, vagy New York belvárosában szemetet eszik...

Nálunk pedig az a helyzet, hogy Kopa szerint javult páromnál a helyzetkép, igy az ART összes formájára alkalmasak vagyunk. Hozzáteszem Dévai doktor ennek nem örült túlzottan, aminek az oka, hogy a morfológia továbbra is béka popija alatt. No mindegy, mivel van egy ilyen véleményünk, kb. 2 hét múlva dobbantok egy HYCOSY-ra, utána gondolom én inszem. Persze ha átjárható vagyok és miért ne lennék??? Fő az optimizmus :wink:
kislibus

Sziasztok!

Megjöttem Apánktól, és már az eredményt is tudom! :lol: :lol: Minden TÖKÉLETES! Azt mondta Apánk "Teljesen Átjárható!!! Egészen vasárnapig húzza magára Apát!" Annyira megkönnyebbültem, hogy el sem tudom mondani! :) Apánk szerint is tegnap volt tüszőrepedés, úgyhogy mondta, hogy nem fogunk lemaradni semmiről! Nagyon aranyos volt ma is, mint mindig! :) Szeretem amikor ilyen pozitív! Találkoztam Melániával, és nem tudom, hogy mondhatom-e, - én azért elmondom :oops: - 4 petikét sikerült leszívni neki! Amikor beszéltem vele már jól volt, csak egy kicsit fájt a hasa! :)

Melánia!
Remélem épségben hazaértél, és egész 7végén pihizel! Szorítok, hogy mind a 4 petike osztódásnak induljon, és legalább egy be is fészkelje magát hozzád, úgy 9 hónapra! Én mindenkinek szerencsét hozok! Látod! Rencsi is kisbabát vár, és volt ott még egy lány aki csak egy petit kért vissza ma találkoztam vele, és képzeld ő is kismama! Tehát ugyanazon a napon lett visszaültetve neki is, mint Rencsinek! - Most már csak nekem kéne, hogy szerencsét hozzon valaki :cry: :lol: - Szorítok Neked ++++++++

Julcsi!
Szerintem nem feltétlenül kell érezned semmit, hogy terhes legyél! A tesóm a második kisbabájánál sem érzett különösebben semmit, csak akkor tudta amikor nem jött meg neki! :) Neked sem fog! Tudom! Szorítok nagyon-nagyon! :)

Szimba!
Úgy tűnik inszemre nem lesz most szükség, és én nagyon bízom benne, hogy nem is kell. Bízom benne, de igazán nem nagyon hiszem el! :cry: Lehet a kezdeti pozitív hozzáállásom most kicsit meghanyatlott! Szerinted mit kellene ennem, vagy tennem, hogy meg is tapadjon rendesen a babónk? Van erre is valami okosságod? :?: :?: :lol: :D

Rencsi!
Hogy vagy? Hátad? Kisbaba? Van már UH felvétel amin kivehető a pici? Ha esetleg ide is fel tudnád tenni megköszönném, mert szerintem mindenki kíváncsi! :) :lol:

Kislibus!
Jobbulást Kívánok Neked! És teljesen igazad van! Ha az ember "ágyhoz van kötve" akkor tuti a net az első ami a keze ügyébe kerül! Jó netezést, és most már sűrűbben látogass Minket! :)

Most megyek egy kicsi kört a kutyáimmal - mert nagyon meleg van - aztán újra jövök majd! Pihenjetek és sétáljatok!

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,

Nagyon örülök, hogy minden rendben van! Szuper, hogy nem nyírod ki a katonákat :)
Drukkolok neked, hogy Apánknak csak 3 hét múlva kelljen telefonálnod :)
vjulcsi

Sziasztok!

Kata: DE SZUPER!!!! És mondott valamit Apánk, hogy pihenj sokat vagy mindent úgy csinálhatsz mint eddig? Én nem ettem semmi extrát, csak sok húsit és még több zöldséget és gyümölcsöt.
Erzsivel találkoztál? Ö a kismami?:) Köszi, a hátam már teljesen jól van! :D
Van képem, csak nem tudom, hogy kell átméretezni, mert túl nagy :cry: tudsz ebben segíteni? Látom új vonalzód van! :D

Melánia: 4 petike! :D :D Mikor kell telcsizned?

Melcsi: köszi az infokat! A védőnőnénél mi volt? Te nem vetted észre, hogy a vonalzó rosszul számol?

Kép
rencsi79

Sziasztok,

Rencsi, dehogynem vettem észre. Egy ideig folyton újat csináltam, most már nem érdekel. Most is le vam maradva 1 nappal. Nem tudom miért csinálja, másnak számol rendesen. :evil:

Kata, Nagy örülök, hogy minden rendben van. Aztán egész hétvégén apára fel. :wink:

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Eddig a Kaáliba jártam, épp ma teszteltem egy negítívat. Azt hiszem ideje intézetet váltanom. Túl vagyok 4 inszemen, 4 lombikon, és egy cyro-n. Mindig a sejtjeimmel van a probléma, mert nem elég érettek.
Szeretnék hétfőn időpontot kérni a Dévaiba. Leírnátok, hogy zajlanak ott a dolgok, mennyi időt kell várni a lombikra, és minden ami fontos lehet és árakat is ha tudtok, bár még van 2 TB-s lehetőségem. Persze van három hónapom mindenre, de szeretnék minél előbb kezdeni.
Köszi minden infót előre is.
Ági
agnyes

Jó reggelt!

Lányok, valaki szánjon meg, és mondja meg, hol kell szerkeszteni a profilt... végre csináltam egy vonalzót, de nem tudom, hova kell a linket bemásolni???
Már tiszta ideg vagyok :)

Agnyes,
Én inszemezek, de azért leírom, amit tudok:
Dévainál elvileg nincs a lombikra sem várólista, ha jól tudom. Egy csomó vizsgálat kell előtte, de neked ezek nyilván megvannak. Be kell hozzá jelentkezni (szerintem olyan 2 héttel későbbi időpontot ad kb.), vinni az összes eddigi papírt.
A TB támogatott lombiknál a gyógyszert kell fizetni, aminek az ára annak a függvénye ugye,hogy milyen-mennyi gyógyszert kell szedned.
De bővebben majd a többiek felvilágosítanak :)
Sok szerencsét!
vjulcsi

Szia Julcsi!

Kösz az eddigieket is! Végül is a legtöbb vizsgálatom megvan amit a honlapon írnak, kérdés, hogy meddig érvényesek. Ezt nem tudod?
A Kaáliban a legtöbb fél évig érvényes.
Persze hormonból és a sima vérvételből úgyis friss kell.

Köszi!
agnyes

Még egy kérdés? Lehet dokit választani, vagy bejelentkezésnél automatikusan megmondják, hogy kihez kell menni?
agnyes

Szia,
Ezt sajnos nem tudom, de majd a többiek biztos segítenek :)

Amikor én bejelentkeztem, nem volt választás, csak Dévai dokihoz mehettem :) Még egy doki van az intézetben (Vass doki), nem tudom, hozzá hogyan tudsz bejutni.
De vannak itt lányok, akik hozzá járnak, majd megmondják ők.

Amúgy szerintem nagyon jó helyre fogsz kerülni, bármelyik dokihoz is mész :)
vjulcsi

Sziasztok.

Agnyesem:üdv itt.Még ne ezen agyalj drága!!! Ott lesz az a kis csöppség!

ercsikata:hát látom elárultál. :lol:
Azt is látom hogy minden rendbe nálatok és remélem éppen apával hancuroztok éppen. :lol:
Természetesen én is SZORITOK NAGYON NEKTEK!!!! Aranyos vagy hogy tegnap bejöttél hozzánk! Köszönjük!!! :lol:

Igen 4 sejtike lett abból 2 elindult és a harmadik is a biológus szerint. :lol:
Nagyon rendesk voltak velünk.Tegnap csak nekem volt punkcióm így a párom végig ott lehetett mellettem.Kivéve amikor transzferre jöttek a lányok hároman.

Kép
Kép
melánia

agnyes:én eleve Dévai dr-hoz kértem időpontot konzira.

Kép
Kép
melánia

Meli Drága!

Ez a baj, hogy csak agyalok egész nap! Azuram dolgozik és egész nap csak gondolkodom! Pedig ártalmas!

Azért itt is gratulálok a sikeres randikhoz! Csak így tovább, hogy végre már ott legyen a baba a hasadban!
A vonalzód pedig tökéletes!!!!! :D
agnyes

Julcsi,
Fent ahol látod, hogy társalgó, mellette van olyan, hogy segédletek és azt le lehet görgetni, abban találod a profilt. Ott pedig az aláíráshoz illesztd be.
puszi

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Megjöttem Németországból :D !!!!!!!
Még visszaolvasni nem volt időm, de gondoltam beugrok szólni, hogy épségben, egy kis náthát leszámítva, megérkeztem. Egész jó volt, gyerekekkel sem volt semmi gond, csak nagyon ramaty volt az idő egész héten. Szóval túl vagyok rajta!!!
Nagyon úgy tűnik, hogy nekem akkor jövő 7en kezdődik a második lombik, mert már 2 napja fájdogál a hasam. Persze, ha eltűnt a ciszta. Ha nem ,akkor szerintetek mi lesz a következő lépés? Ettől a 2. lombiktól, mintha jobban be lennék rezelve, mint az elsőtől.

Mára ennyi, akkor ha vissza tudok olvasni, reagálok majd.

Puszi mindenkinek!

Jó 7végét!

Zsu
uzsuzs

Agnyes: Ha tényleg jól meggondoltad az intézetváltást, telefonon kérj időpontot az intézetben hétfőn, munkaidőben (ez Dévainál gyakorlatilag reggel 8-tól este minimum 19 óráig tart). Ha közvetlenül Dévaival akarsz beszélni, akkor az 1-309-7755-ös számot hívd. Ha Vass Zoltán a kiszemelt, akkor az 1-309-7752, vagy a 20-515-6231-et hívd. A honlapon megnézheted, hogy melyikük a szimpatikusabb, bár itt megjegyezném, hogy Vassról egy hátulgombolós kép van fent, mostanság valahogy így néz ki. :)

A vizsgálatok közül a hormon, a vérkép és a kenet azok, amelyeket nagyon szigorúan vesznek. Ezzel kb. úgy vannak, hogy minél frissebb, annál jobb, de ne legyen 3 hónapnál régebbi. Az összes többi vizsgálati eredmény egy évig érvényes, kivéve a mammográfiát, ahol ezt nem veszik annyira szigorúan, tehát ott nem okoz katasztrófát, ha egy-két hónapja lejárt az egy év.

Melánia: reméljük, hogy hétfőn 2 szép, legalább 8 sejtes embrikét kapsz vissza. Ha így lesz, ismételten bebizonyosodik, hogy felesleges a túl sok tüsző, mert a mennyiség a minőség rovására megy.

Uzsuzs: ha nem múlik el, várni kell. A ciszta leszívását csak kb. 3 hónap után csinálja Dévisz, mert addigra a legtöbb esetben magától is megoldódik a probléma. Elképzelhető, hogy kapsz fogigátlót is, ami szintén segíthet.
szimba

Szimba!

Nagyon köszönöm az infókat! Azt hiszem itt az ideje váltani. Bár a doktornőt imádom,de mindig ugyanaz van a punkciónál, hogy éretlenek a sejtjeim. Most már úgy vagyok vele, hogy több szem, többet lát.
Azért még egy kis remény van keddig, mert egy manót visszakaptam, de nem érzem úgy, hogy velem is maradt volna!
Majd meglátjuk!
agnyes

Rencsi!
A Bromót 12. hétig kellett nekem szedni, de kérdezd a dokit.

Bodza!
Köszönöm a receptet. :)

Ercsikati, Vjulcsi, Csomee!
Köszönjük a köszöntést. Nemsoká Ti is így ünnepeltek majd :wink: :
Kép

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!
Újra itt vagyok! Nem győztem visszaolvasni! :) Bocsi az eltűnésért, de azt hiszem ezt most megbocsájthatjátok nekem! :oops: :oops:

Rencsi!
Apánk nem mondott semmit, hogy csináljak bármit is máshogyan mint előtte! De azért én változtattam! Sokkal több húst, gyümölcsöt és zöldséget viszek be! Több folyadékot iszom! Hátha segít! A lány akinek sikerült a beülti az nem Erzsó volt sajnos - róla nem tudok semmit - ő a másik lány volt! Az a fekete hajú! Erzsó mellett feküdt! Szerintem emlékszel rá! Szóval mindenkinek szerencsét hoztam akkor, remélem Erzsó is köztük van! :) Örülök, hogy tetszik a vonalzóm! Most ez megtetszett, gondoltam most ilyen lesz. Mert már legközelebb én is hasonlót szeretnék, mint amilyen Neked és Melcsinek van! :):)

Melánia!
Bocsi! Nem bírtam ki, hogy a jó hírrel ne "jöjjek"! :oops: Annyira örültem, hogy minden rendben volt veled! És természetes volt, hogy bemegyek hozzád, ha már ott vagyok! :) Most nincs más dolgod csak pihenni! Szorítok neked nagyon-nagyon! És azért jönni ám hozzánk, és tapasztalatokat megosztani velünk! :)

Albi!
Annyira édes a csöppség! :) Remélem tényleg már mi is ilyen, vagy ehhez hasonló képeket tudunk majd feltölteni nektek!

Julcsi!
Sikerült a vonalzó? A profilnál kell az aláírásodhoz beilleszteni! Melyik oldalról csináltál vonalzót? Hogy vagy egyébként? Érzel már valamit? Mikor fogsz tesztelni? Hányadik napon vagy? ÚÚÚÚÚ Mennyi kérdés! :oops: :lol: :lol:

Melcsi!
Természetesen csütörtök óta megy a hancúr! Csütörtökön nagyon-nagyon fájt a hasam alig bírtam ülni, meg a kocsiból kiszállni! Állni meg aztán pláne nem tudtam! Amikor pénteken mentem UH-ra Apánk megkérdezte, hogy mit érzetem tegnap! Hát én elmondtam neki a "tüneteket" erre ő azt mondta: "Csodás tegnap volt tüszőrepedés! És együtt is voltak! Még jobb! Akkor 14 nap múlva tesztel nekem egy szép pozitívat!" Hát erre mit tudtam volna mondani? Tiszta könny lett a szemem! Olyan aranyos volt! :)

Szimba!
Megfogadtam a tanácsodat! :) Mondtam a katonáknak, hogy JOBBRA ÁT!!!! :):):):) Remélem értik majd, hogy miért mondtam! :)

Agnyes!
Üdvözöllek a csapatban! A kérdésedre csak annyit tudnék mondani, a doki választással kapcsolatban, mint amit Szimba is írt, hogy amelyik neked szimpatikusabb! Én eleve úgy indultam, hogy nekem a nőgyógyászom ajánlotta Dévait, mert nagyon jó barátok, és azt mondta, ha benne megbízom, akkor benne is megfogok, és hogy nagyon érti a dolgát! Erre azt tudom neked mondani, hogy tényleg érti a dolgát, és nagyon-nagyon emberséges, és barátságos, na meg nagyon kedves és aranyos! Nekem bejött! De vannak itt lányok akik Vass Dokihoz járnak, és nekik róla pozitív a vélemény! Szerintem bárkit is választasz csak jól járhatsz! Fel a fejjel!

Üdv: Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Kata!

Kösz az infókat! Tegnap a párom leültettem a gép elé, hogy válasszon dokit, ő a Vass dokit választotta.
Majd meglátjuk, hogy végül is kihez járunk majd! Egy kicsit még reménykedünk keddig, hogy az az 1 baba, amit visszakaptam, azért ottmaradt a pocakomba!

Neked pedig két hét múlva egy szép zebrás tesztet kívánok! :lol:
agnyes

Sziasztok!

Kata,
Ma vagyok inszem utáni 12. napon, és a szokásos tüneteken kívül semmit nem érzek.
Ugyan a doki azt mondta nekem is, hogy 2 hét múlva tesztelés, de én nem akarok tesztelni. Semmi kedvem megint eljátszani a szokásosat: tesztelni, majd látni, hogy néhány órán belül megjön :(
Amúgy olyan szerda-csüt. lenne a vörös hadsereg jövetelének időpontja, vagy legkésőbb péntek.

Apánk akkor megint vicces volt nálatok :) Mondjuk azt nem értem, hogy ha csütörtökön volt az ovu, akkor a szombat-vasárnapi hancúr még belefér?
Csütörtök után nem fájt már a hasad?

Agnyes,
Akkor mennek a drukkok keddre! Akkor mennyivel leszel ET után?

Albi,
Nagyon jó ez a kép :) :) aranyos a kisfiad nagyon!
vjulcsi

Édes kis Petike!
NAGYON BOLDOG első SZÜLINAPOT kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!
Eszti is puszil! :wink:

Albimami! Szívesen! :D

Többiek!
Akciózó Csajocskák!+++++++++++++++++++++és cupppp!
Kismamik és leendők! Puszik Nektek is!
Szimba és SzimbaFeleség! Küldöm a mailt, végre összeszedtem, amit szerettem volna. Pusza Nektek is!

Kép
bodza2005

Agnyes!!!
Üdv Vass doki betegei között! Nekem a nődokim ajűnlotta őt, hogy menjek hozzá, persze nem erőszakosan, csak melegen ajánlotta, hogy nagyon jo szakember és maga az intézet fantasztikus. Szoval ő felirta nekem a BMC-től kezde a Kaáliig minden helyet, ahol meddőséggel foglalkoznak, de rám bizta a döntést. Azt mondta bárhova is megyek, anyagilag majdnem ugyanoda lyukadok ki a végére...Akkor még nem ertettem, de most mar tudom a gyógyszerek áraira gondolt. Szóval amikor elmentem, Vass dokit meglátva egyből elszállt az idegeskedésem, Dévai dokit sajnos nem ismerem, de annyi jót irnak róla itt a lányok...Szóval VAss dokiból felém akkora nyugalom áradt hogy na mondom akkor itt jó helyen leszunk, és az életemet is rábiznám...Igazából azt hiszem ők maximálisan megtesznek mindent, hogy mindenkinek sikruljön babát csinaláni, de a program második fele, abeülti után már csak az anyatermészeten múlik. No meg rajtunk, hogy a szervezetunk akarja el az uj életet vagy sem...De jol döntöttél. Sajnos én a Kaáliról mostanában elég sok rosszat hallottam (pl. volt egy ismerősöm aki ott dolgozott és mesélte hogy ugy ültették vissza a sejteket, hogy nem is voltak megtermékenyitve, mert a spermiumok szépen elkerülték a petesejtet. De mondván ha már ugyis itt vagyunk, akkor visszaultetjuk...). Szóval bármennyire is neehezn indul (indult) nekunk, hogy eljussunk a tényleges kezdésig(andrologia miatt elment majdnem 3 honapunk erre), de már szerdán megyunk VAss dokihoz konzira, és akkor elmondja hogyan tovább. Én akkor leszek a ciklus 13.napján, ugyhogy nagyon-ngyon bizom benne hogy még ebben a ciklusban vlami elindulhat. Tudom még egy csomo vizsgálatot meg kell csinalni, de remélem azok nem fogják késleltetni a kezdést és csak a beültiig kell meglennie az eredményeknek.
Szóval lehet néha összefutunk Vass dokinal majd. Van még egy lány, modrooka, ő is hozzá jár...
renna77

Julcsi!

Kösz a drukkokat! Holnap leszek ET+13
Ma megint negatívat teszteltem, de a vérvétel lesz a döntő!

Renna!

Köszönöm az infókat! Megmutatom a páromnak is! Aztán majd meglátjuk, hogy mikor megyünk. Elvileg most 3 hónap pihi következik!
Majd mesélj, hogy mi volt a konzin!

Ági
agnyes

Agnyes, akkor mi pont egyszerre vagyunk, csak te ET után, én meg inszem után. Én is holnap leszek a13. napon! :)

Meg tudnátok mondani (Szimba? :)), hogy mikor is lesz nyári szabadságon az intézet?
Van egy olyan nagyon nagyon merész vágyam, hogy még a bezárás előtt megcsináljuk az első ICSI-t. Ma jelentkezünk be Kopa doktorhoz, és talán, mivel az összes vizsgálati leletünk megvan, nem fogja sokáig húzni az engedélyt...
Pont jó lenne július közepe felé az ICSI, mert utána megyünk két hét szabira, nem kéne táppénzre menni és főleg magyarázkodni bent a cégnél...
vjulcsi

Julcsi!

De jó! Remélem sikerül! Teszteltél, vagy fogsz. Esetleg vérvételre mész?
agnyes

Szia agnyes!
Nem teszteltem, és nem is fogok egyelőre. Rosszul vagyok már a negatív tesztektől...

Lehet egy kérdésem? a lombiknál a 3 hónap várakozás hogy értendő? Hogy 3 hónap kimarad, és a 4. hónapban mehet a következő?
vjulcsi

Julcsi,

jópofa a vonlazód!:) Ha jól emlékszem, július 20-aug-20 között zárva lesz az intézet.....

Kép
rencsi79

Julcsi!

Én úgy számolom, hogy most megjön (vagy nem :lol: ) és még két mensi és úgy kezdünk. De lehet, hogy pont a nyári szünetre esik? :?

Én sajnos tesztelgetek rendesen, mert van itthon egy csomó LH és terhességi tesztem is. Egyszer csak pozitív lesz! Már állandóan arról álmodom! Végül is nem is fontos, hogy pozitív legyen, elég ha magas a HCG szintem és a vérvétel megmutatja!
:lol:
agnyes

Beültetés után itt a Dévaiban szoktak a szokásos utro mellé Progesteron szurit írni? Engem valahogy megnyugtat!

Ja és megírnátok, hogy mennyibe kerül a fagyasztás, és a fagyis beültetés, ha nem TB-re csinálnám?

Kösz!
agnyes

Julcsi,
a 3 hónap azt jelenti, hogy a két beülti között el kell telnie 3 hónapnak, hogy járjon a támogatás, tehát pl. nekem március végén volt, így ha kellett volna újból mennem, akkor a következő legkorábban június végén lehett volna, Csomee pont azért nem tudta elkezdeni, mert egy pár nappal korábban jött meg neki és így pont nem lett volna meg a 3 hónap.

Albi,
köszi az információt, majd akkor lecsekkolom Dévainál is. Szuper ez a kép!!! Te vagy szőke kék szemű?:)

Kata,
hogy vagy? dolgozol?

Kép
rencsi79

Agnyes,

nekem nem írt fel progi szurit, szerintem az elsőnél nem szokott, de a többiek mondták, hogy kaptak, így biztos neked is felírja. Sajnos az árakat nem tudom, de talán majd Szimba tudni fogja.

Kép
rencsi79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?