A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

köszi csajok a bíztatást! igazából az a legrosszabb, hogy arra nem mond senki semmit, hogy nem egyformán használja a két lábát. na meg hogy vegyem rá, hogy hasaljon huzamosabb ideig?

na nem panaszkodok

jöjjenek a többiek :wink:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

szeder:SOS
én holnap megyek is!próbáljuk meg h. egymást visszük, csak két külön helyre, hátha így is leeht.........miért is ne????nemde?????
telón megbeszéljük a neveket?ha kérdezik???jó lenne ha elfogadnák így is...nemde? :wink:

Kép
winona

na vagyok, végre lezuhiztam, mert ma dög meleg volt, igazi nyári nap.
vettem is ma egy tündéri nyári rucit pannámnak.

szeder:
jók a képek, jól éreztétek magatokat!

humanka: tök jó h. visszaállt majdnem a napirend.

ági: megértelek, de szerintem még nem késő, tényleg mindenki tök másképp fejlődik....azért járj utána.

blumi: szegény gyerkőc, jobbulást neki!!!

Kép
winona

Ági :)
Blúminak igaza van, Nándi is későn kezdte a mozgást.
Én még nem aggódnék nagyon (tudom, könnyű ezt mondani, én is mindenen beparázok újabban) mert nem nagyon van ám lemaradva. Nándival mi azért mentünk korai fejlesztőbe, majd Dévényezni, mert 8 hósan még nem forgott. Majdnem 9 hós volt, mikor elkezdett forogni. A Dévényes gyógytornász nálunk is csak masszírozott, igaz sokszor úgy, hogy térdeltette. Ennek a módszernek ez a lényege. Nálunk nagyon látványos volt a Dévényezés, minen héten csinált valami új apróságot a masszázs után (vagy még aznap, vagy másnap)nem emlékszem pontosan, de kb 6-7 alkalommal voltunk, heti 1x. Mikor elkezdett mászni, akkor hagytuk abba (kúszni 10 hósan kezdett, mászni kb 2-3 héttel utána)
Ja, és Nándi nagyon sokáig (mikor már tudott kúszni mászni is) csak háton fekve játszott, pedig ő hason szeretett aludni, de nappal utálta...
Sztem te mindent megteszel, bízzál kicsit Dávidban is!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Winona:
írok priviben telefonszámot!!!
Beszéljünk, hátha! :wink:

szeder74

Blúmi!
Jobbulást!!! Ó szegénykém!!!

Ági!
Látom többen vigasztalnak! Nyugodj is meg. Jó én abszolút megértelek, hogy aggódsz. Ugyanakkor annyira különbözőek itt is és egyébként is a babák. Egyébként valószínű,hogy Dávid egy humán beállítottságú ember lesz. Vagy a mozgás megy könnyedén, vagy a tanulás. Erre van egy statisztikai is állítólag. Jó, nem törvényszerű, de többnyire így van. Mindenképp vidd tornáztatni, vagy Dévény, vagy más tornára a lényeg, hogy -nálunk anyukáknál- szakértőbb kéz tornáztassa Dávidot. Nem lesz gond. Amennyiben nagyon aggódsz menjetek el neurológiára. Ott nagyon értenek ahhoz, hogy mi lehet az oka, hogy Dávidot nem "érdekli annyira a mozgás". Fel a fejjel csajszi!!! :wink: :wink: :wink: Talán úgy tudod rá venni a hason fekvésre, hogy minél érdekesebb tárgyakat pakolászol elé.. -lehet, hogy percenként kell cserélgetni a játékokat fakanalat, merőkanalat..de hatásosnak bizonyulhat.
Amúgy egyik fiam sem!!! hasalt. Adél nekem egy olyan kuriózum volt ilyen szempontból.. :lol: 8) Nem feltétlenül fog mászni Dávid, lehet, hogy fel fog állni előbb! Mondjuk a mászást nagyon jó lenne nem kihagyni... de nincs szabály, hogy mi az , amit egy babának kötelező csinálnia. Egyébként nézd meg Holka Emmáját.. és Eszike Noémijét, szinte nem is másztak, hanem egyből felálltak :shock: turbó tempóban fejlődnek. Van ilyen baba is és másmilyen is. Nyugodj meg, de járj a végére azért, hogy egyáltalán ne legyenek nyugtalan perceid emiatt!!! :wink:

Rólam:
Qva fáradt vagyok. Ma éjjel is 3 órát aludtam összesen.. és tegnap éjjel meg 2 órát. Ez most a lehető legkomolyabb. Kezdek zombi lenni és közben meg ember módjára helyt kell(ene) állnom.. ez a kettősség kiborít ..ha ezek az Adél fogak kijönnek, akkor ugye lesz egy 4 órás egybefüggő alvásom :?:

szeder74

Márti,Blúmi
Köszönöm,nagyon drágák vagytok,jólesik. Igazságszerint én is mondtam anyumnak,hogy tulajdonképpen örültem a betegségemnek…mert hirtelen annyi segítségem lett! Pedig mostanában nagyon egyedül csináltam mindent és eléggé elfáradtam. Most meg 3 napig csak feküdtem és aludtam...Párom szombat óta csak azt mondogatja milyen szép kisimult lett az arcom. Teljesen feltöltödtem ez alatt a pár nap alatt…

Blúmi
Szegény Bálint, igen a fogtól is lehet lázas. Főleg ha köhhögés,orrfolyás és egyébb megfázásos panasz nincs. Emma se engedett az ínyéhez nyúlni némely fogacska kibújása előtt közvetlenül..
Spanyol jó választás,én még egyszer majd olaszul szeretnék tanulni…
Emma képek vannak csak most arra a gépre vannak feltőltve amelyiken nem megy net…de majd erre a gépre is töltök le képet.

Honey
Nekünk ma teljesen kibújt a 7.fog, de a maximalisan pépes csúszik csak…ha csak villával töröm szét a kaját öklendezik.
Flóra nagyon ügyes, szuper,hogy átaludta az éjszakát!!!!

Szeder
Igen,biztosan valami más lehet ez a víz. A 4. gyógyszerész hallgató még csak elképzelni se tudja,hogy desztillált vízet igyon valaki kúra szerűen.
De szép Adél,kedvencem a fürdős képen és milyen édesen olvasgat…
A tesós képek is édesek,meg a csapatkép is.
Pici Adél aludj és hagyd aludni anyukád!!

Gabolino
Nagyon klasszak Andor képei. Szuperédes.

Humanka
Dejó,hogy édesanyád tud most segíteni egy kicsit. Drukk,hogy januártól sikerüljön a részmunkaidő. Most meg bízzunk benne,hogy Bendő nagyon ügyes bölcsis lesz!
Képek szuperek.
Nálunk kb egy hónapja mindig együtt fürdik emma valamelyik családtaggal. Azóta mondjuk sokkal hosszabb ideig pacsákol,imádja…ha kiveszem reklamál...

Eszike
Szerintem felesleges. Meglátod Noncsi betanítás nélkül is magyarázni fog egy csomó mindent…

Bejci
Ügyes Bius!!! Bölcsis jelentkezéshez nagy drukk!!!! Rajtad nem múlik úgy látom….

Anyooka
Ádám is olyan tündéri.

Ági
Teljesen igazad van minden baba más!! Nem lehet őket összehasonlítani!!!
Próbáld többször hasra tenni a nap folyamán,közben szórakoztasd és amikor mérgesedne akkor vissza,de ha gyakran csinálod fokozatosan tudod emelni a hason töltött időt.
7 hónaposan Henim se kúszott,se nem mászott,csak háton fekve a talpacskáját vizsgálgatta…. aztán 9 hónaposan meg álldogált és mostmeg egy pillanatra nem áll meg olyan örökmozgó….
holka

Szeder
nem lehetne a családot most kicsit összerántani,már az apróságok is olyan sokat jelentenek...mikor múlt héten 38,8 voltam én pl annyak is nagyon örültem,hogy anyós átjött leteregetett és az újabb adagot kiteregette...
mi lenne ha ma nem főznél hanem vennétek,hozatnátok az ebédet.
ha ma a fiúk mosnának fel? stb.. apróságok de neked sokat jelentene...és pihenhetnél rögtön ha adél is alszik
holka

Nálatok,hogy vannak felöltöztetve a picúrok ilyen melegben mint amilyen meleg az elmúlt 2 napban volt? Mert henim már szoknyában szaladgál…de szerintem emmát dunsztban tartom..csak valahogy őt nem merem még olyan lazára vetkőztetni..
holka

Jó reggelt!

Blúmi: Remélem hamar túllesztek ezen a fránya betegségen és talán mára már egészséges Bálint!... remélem!

Szeder: Drágám! Éjjel aludni kell!!! :mrgreen: SZólj Adélnak, hogy ne izéljen már....aludjon ő is! Na ... viccet félretéve.. nagyon sajnállak!Bújjon már ki a fogacska!!! Nem is mondtad, hogy nem alszol!!!

Holka: Én tegnap egy rövidujju bodyban és tök vékony kis gatyában küldtem le apjával sétálni! Még így is folyt róla a víz!!
Vendég

Holka!
Áá megcsinálok mindent itt lent már végeztem mindennel.. tudod, .. ha alszik Adél az nekem szó szerint felüdülés, hogy abban a kis időben egymagam vagyok és teszek-veszek.. senki nem szól hozzám.. ez egy ilyen időszak tudod.. én örülök ennek is, mert van kiért örülnöm, fáradnom.. értesz?? Tudom, hogy igen. R...adt fáradt vagyok, de megéri. Ez az egy, ami túl tud juttatni dolgokon és a fáradtságomon.
Úgy néz ki, hogy lesz egy másfél hét, amikor dolgom lesz, és akkor jön Gyuszi anyukája és Adélozni fog napi szinten 2 órát. Az jól jön majd.. de azért előre parázok.. de remélem,hogy nem lesz semmi baj, amíg nem leszek itthon..
Adélt úgy öltöztetem,hogy rövid kombidressz, rövid ujjú póló.. és még egy vékony gatya..kis zokni, és kalap.. nem merek rövid nacit, vagy csak szoknyát úgy feladni rá, hogy nincs rajta harisnya, mert azért árnyékban hűvösebb van. nehogy aztán megfázzon. Az kéne még csak most nekem :?
Talán ma tudok valami eredményt.. mától van a doki :roll:

szeder74

Szeder! Nagyon együttérzek Veled!!!

Elég nehéz éjszakánk volt. Szederhez hasonlóan alig aludtunk. Rengeteget sírt Bálint, kivettem ringattam visszaaludt, majd kezdte előlről. Apa éjjel kettőkor közénk vette. annyira meleg volt a kis teste, olyan kis esendő volt... Adtam neki nurofent ,megitattam, aztán egy óra múlva kezdődött megint. Négyre ment le a láza, de azóta is nagyon nyugtalan. Most tettem le, hátha alszik egyet. Remélem hamar vége lesz, amer egyrészt megszakad a szívem, másrészt hulla fáradt vagyok. Még egyszer óriási elismerésem a rendszeresen nem alvó babák anyukáinak!!!!!! Eszike, Lanta, Honey....

Holka! Már tegnap is az eszemben jártál, hogy azért az egészség fontosabb annál, hogy írj, de ezek szerint összességében jól jössz ki bebőle. Örülök, hogy jobban vagy!

Az öltöztetés nálunk is kicsit nehézkes téma. Én télen nagyon beöltöztettem Bálintot, aztán olyan hirtelen jött tavasszal a meleg. Viszont nem akartam azonnal levetköztetni, csak fokozatosan... (sokan meg is szóltak, hogy : nincs melege ennek a gyereknek? :twisted: Nem kezdhetek el mindenkinek magyarázkodni, hogy aki még tegnap télikabátban volt, az ma nem vetkőzhet egyből pólóra, pláne, ha csecsemő az illető.) A lényeg: mi a hétvégén jutottunk el arra, hogy rövidgatyó rövidujjúval volt Bálint szerelése.

Lányok! Egy eléggé nem idevágó téma: ti ismeritek apa exét/exeit? Csak úgy kiváncsiságból kérdem?
blúmi

Blúmi
az utolsót exet ismertem,mikor a párom megismertem...ez 11 éve volt..azóta nincs napirenden a csaj,szerencsére nincs találkozási felület.(amúgy kevés olyan ember van akit én nem szeretek de őt egyáltalán nem szívleltem)
Ma elviszed ugye azért gyerekorvoshoz Bálintot,nézzenek a torkába is,hallgassanak rá.. szegény picikének jobbulást!!

Ettől féltem,Emma még hosszúújjúban nyomja szegény...najóó ma akkor kicsit lazítunk a ruhán..

Szeder
jaj,látlak ám magam előtt,ahogy pörögsz-forogsz a lakásban...mindig..
majd mesélj mi volt(lesz) Kiá-nál,gondolok rád!!
holka

Sziasztok!

Blúmi,
Jaj, szegény Bálint! Jobbulást, gyógyuljon meg mihamarabb!
Gratulálok a fogyáshoz, én is nagyon boldog voltam, mikor először láttam a mérlegen, hogy hatossal kezdődik a súlyom.

Exek: a komoly kapcsolatait ismerem, bár nem volt sok előttem, mert ő 21 én meg 18 voltam, mikor egymásba akadtunk. De még pár régi fotót is őriz a párom a csajokról. Eleinte marhára idegesített, és borzasztóan féltékeny voltam rájuk, de ma már biztos vagyok magamban és a páromban, úgyhogy az a pár fotó bőven elfér a több dobozni saját fotóink között. :)

Holka,
Meggyógyultál? Remélem. :)
Én benn a házban még felöltöztetem rendesen Julcsit, de ha elmegyünk sétálni, vagy vásárolni, akkor csak lengén. Szegénykém így is beizzad az autósülésben, muszáj lesz valami nyári huzatot szerválnom.

Szeder,
Emma tüneményes, ahogy nézi a mesét!!! Meg kell zabálni a kis értelmes pofiját! :lol:
Sajnálom, hogy ilyen vacakok az éjszakáitok! Kitartás!

Lányok, önző anya vagyok??? Pünkösdi hétvégére hívtak barátok Várgesztesre, és úgy döntöttem, hogy nem viszem magammal Julcsit, majd anyósom vigyáz rá itthon. Tudom, hogy jól érezné magát, mert ez a hely nagyon gyerekbarát (programok, külső-belső medence stb), de már én is szeretnék pihenni, kikapcsolódni!! Szeretnék pár nap lazítást, ez nem nagy bűn, ugye? Nővérem nagyon összehúzta szemöldökét, mikor mondtam neki, hogy nem viszem Julcsit.

Winona,
majd számolj be, hogy mennyire erednényes ez a kúra, kíváncsi vagyok rá! Hajrá! :D

Ági,
A többiek már mindent leírtak, csak még annyi, hogy a mi dévényesünk azt mondta, hogy 10 hónapos koráig kell másznia. Úgyhogy tényleg nyugi!

Anyooka,
Nagyon jó az Ádám-sorozat! Kis tányérzsonglőr!

Humanka,
mire gondoltál? Az az izé, amit Bendo fog? Mert akkor én nem is tudom, hogy mi az. :lol:

Gabolino,
neked is ugyanazt üzenem, mint Áginak! Ha kell a veresegyházi dévényes csaj címe, telefonszáma, szóljál!

Kép
hbetti

Sziasztok! :)

Szeder: Már a villanyszerelők végeztek :) Most jön még a vizes aztán a mesterek végeztek. De már megvárjuk még befejezem ezt a félévet mert akkor több időm lesz szervezkedni. No meg pünkösdkor megyünk anyósékhoz 3 napra és inkább utána költözünk ne legyen olyan sok környezet változás rövid időn belül.
Úgyhogy június most már biztosnak látszik.

Az éjszakák miatt téged is nagyon sajnállak, remélem hamarosan ez nálatok is megoldódik.

Holka: D. ügynök egy poló body zokni kombóban nyomja. Este a hintázásra húztam rá egy melegítő nacit még mert akkor már hűlt az idő. Nem fázott, a hintába még be is aludt :)

Hétvégén vettünk használtan egy utazóágyat, olyan jó, végre kint is tud játszani Doncek, no meg közben én is tudok tanulni mert nem tehet kárt magában és másban sem :)

Kép
Így állt fel vasárnap a kiságyban ahelyett hogy aludt volna. Azért a dobozért mindenre képes. :)
/Azóta az ágy lejjebb téve/

Kép

Kép
starlark

Blúmi: Hülyén fog hangzani, de mi a férjemmel az elsők voltunk egymásnak :) Így nincsenek exek...

Hbetti: Ahogy érzed, ha nagyon kell már egy kis kikapcsolódás és Julcsi jól elvan a nagyival és te is rá mered bízni akkor menj és pihenj. :)
Én személy szerint nem merném így itthon hagyni Donceket, no meg eszméletlenül hiányozna. Egyszer adtam be a nagyi zaciba egy napra hogy tudjak készülni akkor is hiányzott hogy nem sertepertél itt a lábamnál :)

Kép

Kép
starlark

Huh, jol felkorbacsoltam a kedelyeket az "izevel" :lol: :lol: :lol: Szoval az olyan cucc, amit meg tud fogni az egyik oldalon, a masik oldalon meg egy kis halo van, es a halo ala lehet tenni kajakat, amit a halon keresztul tud enni. Igy pl. almat, de a lenyeg, hogy eszegeti, de a halo megakadalyozza, hogy darabok keruljenek a szajaba, igy tud kajalni belole. (Voltam otthon a Brendonban, es lattam, hogy ott is lehet kapni) Csak azt akartam kerdezni, hogy ha hasznalja vki, hogy alman kivul mit lehet meg bele tenni??? Mert nekem nincs otletem, talan kortet, brokkolit (mondjuk a brokkoli magaban szerintem nem finom, hogy csak ugy eszegesse vki)?

KépKép
Kép
humanka

Betti!

Ezt mindenkinek magának kell,hogy eldöntse! Te ismered Julcsit,hogy nyugodtan itt tudod-e hagyni hétvégére vagy nem! Én nagyon tyúkanyó vagyok, Kamilla most tölt el majd vasárnap nélkülem előszőr néhány órát,amíg kórustalálkozón leszek (kb. 5-6 óra),de ugye mi még szopifüggők vagyunk erősen (napi 6 szopi mindig van), viszont szerencsére már van néhány kedvenc főzeléke-gyümölcse,amivel együtt anyukámra rá merem bízni é indulás előtt még megszoptatom persze.
Én 6 év után tavaly mentem el előszőr Apával kettesben(Millával pocakban) hétvégézni,de folyamatosan a gyerekeken járt az agyam...meg neki is!

Blúmi!

Gyógyulást a szépszeműnek!

Szeder!

Jobb éjszakákat Neked!

Holka!

Örülök,hogy jobban vagy és kipihent!
Gyorsan add rá Emmára a rövidujjút,mert holnap már hideg lesz megint! :lol: Kamilla tegnap térdzokniban,rövidujjú bodyban és kantáros farmerruciban volt! Majd' megzabáltam mászás közben a combikáit!

Este jövök majd kirándulós képekkel,jaj,nagyon jó volt!

Márti
borossné becz márta

Bejci!

Igazán megérdemled,hogy sikerüljön az a bölcsi! :lol: Ügyes vagy,nagyon!

Márti
borossné becz márta

a.m.!
gyere, mesélj!! Mi van veletek??? Ugye nincs semmi baj? Tudja valaki, mikor mentek vizsgálatra? Mert én már elfelejtettem.

Szeder!
A konyhában még nem néztem körbe, milyen dolgokat lehet adni a gyereknek. Jó ötlet, majd kipróbálom.
Kérd meg a kiscsajt, hagyjon egy kicsit többet aludni. Én is van, hogy este lefekvésnél mondom Dávidnak, hogy holnap csak 7-kor keljen, mert fáradt vagyok, és tovább szeretnék aludni, és láss csodát, olyankor 7–ig alszik, csak egyszer volt, hogy ugyanúgy 6-kor kelt.

Holka!
Tegnap rövidujjú body + nadrág volt rajta egész nap.

Blúmi!
Sok sok gyógyerőt küldök Bálintnak, mielőbb hasson!
Fényképet láttam, nem tartja velük a kapcsolatot. Miért kérded? Mi a helyzet nálatok?

Starlak!
Nagyon ügyes Donát!!

Hbetti!
Én se tudnám itthon hagyni, de ha te így érzed, emiatt ne legyen bűntudatod. Jó pihenést.

Humanka!
Pont most láttam a teszveszen ilyet. Elképedtem, miket ki nem találnak. Nekem eszembe nem jutna ilyet használni. De minek is használjátok? Hisz pépesítve kapja Bendő a kaját. Nem? Akkor nem is értem, minek kell?

Na, én meg lemondtam a reggeli gyógytornászt, mert bealudt a drága. (már tegnap is ébreszteni kellett a másik torna miatt) Úgy nem szeretem felébreszteni. Ez a 10 óra a legrosszabb. Akkor mindig alszik. Még egy alkalmat se mondtam le eddig, csak most. Viszont, sikerült holnapra olyan időpontot kapni, amikor tutira fent szokott lenni. És ha jól megy, nemsokára azt a helyet meg is tarthatjuk állandóra, mert aki akkor szokott járni, már csak 2 hetente jár, és olyan jó állapotban van, hogy hamarosan már nem is kell mennie. Addig marad a10 óra.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

látszik, hogy alszik, de már nem okáig :lol: :wink:

mikortól és hogy érdemes a fogápolást elkezdeni? én úgy gondolom, mivel már sok fogunk van, valahogy el kéne kezdeni. Párom szerint még felesleges. Tapasztalt anyukák, légyszi, világosítsatok fel. Mivel és mikor érdemes elkezdeni? (láttam fogkrémes verziót, meg olyat is, amivel csak masszírozni lehet a fogacskákat fogkrém nélkül) melyik a jobb?
Előre is köszi

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!
Hú látom sokat írtatok utolsó bejelentkezésem óta.

Starlak: gratulálok Doncek felállásához, nagyon ügyes kiskrapek. Neked meg jó tanulást, és sikeres vizsgákat kívánok. Doncek nagyon édes a képeken, sokat változott. Már komoly uriember.
Gyerekmegőrzés: én speciel a Vaterán találtam egy hírdetést, 600Ft/ óra a gyerekmegőrzés (vagy 3000Ft egész napra), Pécsen. Egy kismama hirdeti magát. Szerintem Kaposváron is bizti van ilyen.

Bejci: köszönöm a tanácsokat az alváshoz. Igen, a matrac dolog már nekem is eszembe jutott, lehet, hogy a kókuszmatrac túl kemény neki? Bár mostanában többször aludt az utazóágyában (apukámnál és anyukámnál ), és ott sem volt jó neki. Magam mellé nem nagyon akarom rakni, mert attól félek, hogy én nem ébredek fel éjjel, ő meg leesik az ágyról. Hiába rakom közénk, olyan izgő-mozgó, hogy simán megtalálja az utat a padló felé. Vannak éjszakák, amikor már 4-5-szöri felkelés után elszáll az agyam, és magam mellé veszem, de akkor sem alszik, leginkább az apja fején ugrál, matat, pakol, jön-megy. A kiságy áttelepítés egyelőre sajnos nem játszik,mert olyan kicsi a szobája, hogy sehol máshol nem férne el az ágy, csak azon a helyen ahol most van. De elég sűrűn alszunk máshol, és sehol sem jobb a helyzet.
Majd számolj be a fonalbeültetésről, ez nagyon érdekesen hangzik. Tényleg tök jó, hogy ilyen elszánt vagy.
Kicsit irigykedem, hogy Bius ennyire szót fogad neked. Én is „nevelgetem” Noncsit, de ő nagyon keményfejű, határozott egyéniség. (persze nem mondom, hogy Bius nem az!) Tudja már, hogy mi az, hogy : NEM SZABAD!, és mégis ha őt valami érdekli (pl: WC kefe), akkor valamilyen úton módon, napokkal hetekkel később „megszerzi” amikor én éppen nem oda figyelek. Az autóban ha hiszti van én hiába szólok hozzá akár keményen, akár kedvesen, vagy elmagyarázom neki, hogy hová megyünk, mikor érünk oda, ki vár ott, stb. Ő oda se neki!
Drukkolok a bölcsihez, és gratulálok a majdnem mászáshoz!

Hajrá fogyisok! Én egyelőre maradok ilyen… Épp elég volt nekem terhesség alatt a CH diéta. De ha tanácsot kellene adnom a témában, akkor a CH diéta, vagy a Norbi féle diéta nekem bejött.

Anyoo: böfi hol van hol nincs. Most már van olyan nap, hogy egyáltalán nincs böfi semelyik evés után. Gondolom a többiek is így vannak. Nagyon jók a képek! Most nézem Ádámnak teljesen olyan a szemöldöke, mint Dorkának!

Monee: remélem már jobban vagy. Ez a mamás nap tök jól hangzik. Uhh, egész nap pihenni??!! Mit nem adnék érte…
Én úgy voltam a pakolással-eddig- hogy mindent hagytam a helyén és próbáltam megtanítani, hogy mit szabad és mit nem . De most már eljutottam odáig, hogy rengeteg veszélyes dolgot el kellett raknom, mert egyébként egész nap Noémi nyomában kellene lennem, és folyamatosan mondogatnom, hogy NEM SZABAD! Persze még így is bőven maradt „veszélyes” dolog a keze ügyében. Például a cipők ott vannak az előszobában a földön. Eddig tudta is, hogy nem szabad piszkálni, soha nem is ment oda, nem próbálta megvizsgálni közelebbről, mert elmondtam neki, hogy az koszos, stb. Tök nyugis voltam ez miatt. Erre egyszercsak látom, hogy a papucsom talpát nyalogatja….

Humanka: nagyon jó, hogy Bendő végre visszaállt a régi kerékvágásba. Szerintem az éjszakai egyetlen felkelés az nem az utazásotok és az időeltolódás miatt van. Én körülnéztem a neten alvászavar terén, és mindenhol azt írják, hogy 8-10 hónapos között a legtöbb baba ébred éjjel, még akkor is ha eddig nem tette. A mozgásfejlődés és a szeparációs szorongás miatt, és azt mondják ez tök természetes.
Mi csak egyszer adtunk céklát Noncsinak, de csak 2 kávéskanállal kóstolóba, és az is össze volt nyomkodva. Én annyit vettem észre, hogy lilára szinezte a kakit.
Huuu, milyen nagy területe van Bendőnek! Kb ekkora az én lakásom!

Holka: sajnálom, hogy Ti is sokszor keltek éjjel. És Emma nem mászik el amikor átviszed magad mellé? Mert Noémi bármennyire is álmos, ha a mi ágyunkba rakom mindjárt elkezd mászni, és keres valami érdekeset. Már jobban vagy? Én már nem szoptatok 2 hónapja, bár tejem még mindig van. Próbálom néha rávenni Noncsit, de foggal-körömmel ellenkezik. Biztos édes lehet Emma, hogy már puszit ad! Én elolvadnék tőle az tuti!

Márta: örülök, hogy meggyógyultál!

Tigrincs: de jó, hogy jöttél! Édes baba Zalán, ő is kicsit megnyúlott nem? Biztosan hamarosan elindul. Nálunk is orrabukással kezdődött minden.

Ági: ha jól értesültem ma van a szülinapod! Boldog születésnapot kívánok! Próbálj megnyugodni!

Petra: dejó, hogy jöttél, és jelentkeztél. Róza nagyon szép baba.

Betti: mmmm, ezek a kék szemek! Naggyon profik a képek!

Noni: Misikének utólagosan boldog névnapot kívánok!

Gabolino: nálam is ez a program, örökké jövünk-megyünk, alig vagyok itthon 1-2 napot a héten. Akkor is mosok, pakolok ki-be. Profik a képek! Nekem a Harjá-s tetszik a legjobban.

Honey: de jó, hogy alakulnak az éjszakák, és, hogy Flórának ilyen jó étvágya van! Csak így tovább!
Gratulálok az első átaludt éjszakához! Nagyon ügyesek vagytok!!!!

Köszönöm a link-el kapcsolatos tanácsokat, úgy gondolom, hogy akkor mégsem foglalkozom a témával! Mármint a babajelek megtanulásával-megtanításával.

Szeder: köszönöm a képeket, már vártam! Elbűvölő baba Adél!

Annyit írtatok, hogy nem tudok mindent visszaolvasni! Igyekszem igyekszem, de annyira elfáradtam az olvasásban, hogy nincs erőm írni magunkról egyelőre.
Ja, csak annyit, hogy én is elkezdtem blogot írni Noncsiról!
Na majd jövök és folytatom!
Vendég

És fényképeket is hozok majd!

GWINI:????
Vendég

De minek is használjátok? Hisz pépesítve kapja Bendő a kaját. Nem? Akkor nem is értem, minek kell?

Eppen azert hasznalom, hogy tanulja meg, nemcsak szopni lehet, hanem ragcsalni is. Ez pedig egy veszelytelen modja, mert nem tud felrenyelni. Szerintem nem hulyeseg, nekem legalabbis tetszik. :wink:
humanka

Betti: szerintem egyáltalán nem vagy önző. Bocs azoktól akik egy percre sem merik másra bízni a csemetét. De én is néha anyukámra vagy apukámra bízom Noémit (pár óráról van szó). És ez nem azért van, mert nem szeretem, vagy elegem van belőle. Csupán szerintem mindenkinek szüksége van egy kis "szadadidőre", egy kis kikapcsolódásra. Én úgy látom, hogy gyökeresen megváltozott az életem amióta gyerekem van... és néha ki kell lépni a monoton mindennapokból. Nem mondom, hogy nekem olyankor nem hiányzik Noémi.

Humanka: én ilyen izét még nem is láttam, nem is tudtam, hogy ilyen is van.

Ági: én csak annyit tudok A.m-ról, hogy elutaztak. De nem emlékszem mit mondott mikor jönnek haza. Azt hiszem júniusban mennek vizsgálatra Minivel.

Blúmi: én az utolsó 2 exről tudok (asszem ennyi volt összesen). Nagyon nem csípem őket. Főleg, hogy az egyik azzal kereste meg a páromat (mikor már pár hónapja együtt voltunk), hogy ő terhes lett a páromtól. A másik is örökké kavar. Eleinte mindenért a páromat kereste. Úgy látszik csak évekkel később jött rá, hogy a párom már nem az ő párja. Felhívta mindenért... tükröt kéne ragasztani a falra, meg ilyen baromságokkal. Most legjutoljára kb. 3 hónapja meg kazánt kellet szerelni a jelenlegi barátjánál. Jól be is mérgedtem rájuk, mert párom miattuk nem ért haza fürdetésre.
Nálatok mi a helyzet ex téren?

Képek:
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Humanka,
szerintem sem hülyeség! Tegnap narancsot kostóltattam Julcsival, és bizony hadakoznom kellett vele, hogy visszaadja a gerezdet, mert féltem, hogy leesik belőle egy nagyobb darab. Én használnám, ha lenne ilyenem. Raknék bele narancsot, vagy banánt, bár nem tudom, hogy milyen szűrű az a háló.

Lányok,
Köszi a véleményeket. Nem mondtam, hogy könnyű szívvel hagyom itthon Julcsit, de nemrég nagyon a padlón voltam - ezért sem jöttem akkor. Nagyszülők távol laknak tőlünk, nincs lehetőségem senkinél otthagyni, ha el akarnék szabadulni itthonról egy kicsit. Nem panaszkodom, mert tudom, hogy másnak még nehezebb: rosszabb körülmények, több gyerek stb., stb, de na....be kell hogy valljam, vágyom arra a gyerekmentes pár napra. Aztán ha nagyon nem bírom, vagy Julcsi hiányol, akkor irány haza.

Gwini szerintem nem fog jönni többet.... :(

Kép
hbetti

Eszike
hát Noncsi is nagyon édes!! Az a fogmutogatós vigyor! :lol: Ilyen képektől az embernek rögtön jobb kedve lesz!
Köszi, jól esnek a megértő szavak!
Az exek nagyon durvák! Jól bírod. Ilyenkor hálát adok, hogy nincs nagyon érintkezési felület már sok-sok éve. Egyik sem hívogatja -tudtommal- de évente egyszer az egyikkel találkozik egy olyan osztálytalálkozó-féleségen. (gimis szerelem)

Kép
hbetti

[quote="humanka"]D írta:humankae minek is használjátok? Hisz pépesítve kapja Bendő a kaját. Nem? Akkor nem is értem, minek kell?

Eppen azert hasznalom, hogy tanulja meg, nemcsak szopni lehet, hanem ragcsalni is. Ez pedig egy veszelytelen modja, mert nem tud felrenyelni. Szerintem nem hulyeseg, nekem legalabbis tetszik. :wink:

KépKép
Kép
humanka

Betti!
Miért? Talán tudsz valamit, hogy miért nem jön Gwini?? - talán ő is valamiért megsértődött??? :roll: Itt mindenki megsértődik... ilyet még :roll: Van,hogy nekem se ír mindenki.. de hát kinek van ideje egész nap itt a gép előtt ülni..?????

Eszike!
Látom neked is sikerült elkapnod fényképezőgéppel Noémi arcokat! Nagyon édes! Most nincs egy kedvencem, mert mindegyik az. - Őszintén!!!!

Alvás:
-most alszik már egy fél órája.. és aludni is fog.. még vagy 2 órát.. de én nem tudok napközben mindig elaludni..most is forgolódtam és inkább lejöttem, nehogy felkeltsem Adélt..

Bejci!
köszi
:lol: :lol: :lol: :lol: Neked tuti van diplomád : jó értelemben vett cseszegetésből!! :lol: :lol:

Mennem kell főzni, mert nem lesz kész az eddig ebédnek készült, de most már vacsinak szánt finomság.
(Krumpligulyás)

Pusz...

szeder74

Blúmi!

Nálunk nincs ex! Első szerelem vagyok! :lol: Én 17,a párom 18 éves volt...

Eszike!

1-2 órára itthagyom a lánykát apjával vagy mamákkal,ha dolgom van a városban,de 5-6 órára most megyel előszőr amiatt,hogy ugye gyakran szopizunk...
Nem Honeyéknál vált be alvás terén,hogy kevesebbet programoztak napközben és mindig otthon aludt Flóra az ágyában (bocs,ha rosszul emlékszem)? Lehet,hogy a sok különféle környzetben annyi inger éri Noncsit,hogy ezért nem tud nyugodtan elaludni,elképzelhető,hogy a sok inger feldolgozása miatt alszik így,nem? Persze csak találgatok....

Márti
borossné becz márta

Most látom a félrenyelésről még egy gondolat:
- pattogatott kukoricát a gyerek 5 éves koráig ne adjatok, mert én hallottam egy 2 éves kisgyermek tragédiáját!!! - Szinte közeli ismerős volt..!!!
- zöldborsóról is hallottam, ha nyers.. (tv-ben).

Amúgy szerintem, ha ott vagy, és észnél is vagy, akkor óvatosan lehet nekik adni, amit honey is írt: kenyér héját .. én is adtam már.
Csak óvatosan!!!

szeder74

Még valami:
Eszike!
Márti is írta, és lehet, hogy van benne valami, hogy sok az inger. Egy baba akkor sem képes rendesen aludni, ha egy számára ismeretlen emberrel találkozik, és megijed tőle.. olvastam a Suttogó -ban.. Elküldjem neked a könyvet?? Elolvasod??
Én nem tudtam elolvasni, mert a negyedénél letettem.. (nem értek mindennel egyet benne és azért) de neked hátha segítene!!!

Most már tuti lépek!

szeder74

Szeder,
Biztos emlékszel, pár hete volt itt egy kis vita, és azóta szerintem nem jelentkezett Gwini. Talán mintha mondta is volna, hogy nem jön többet.
Hátha olvas minket, úgyhogy GWINI GYERE!

Kép
hbetti

Betti!

Én sen értem,Gwini a vita utáni héten még elég sokat írt! Szerintem tisztáztuk a dolgot,egyébként,nekem nem tűnt sértődöttnek! Talán Minyu tud valamit! Mintha együtt készültek volna a Lurdyba...

Sziszivel mi lehet????
Noni,nem tudsz valamit?

Szeder!

Milyen az a krumpligulyás? Erdélyben (leendő sógórnőmtől tudom) a paprikás krumplit hívják így! Ez valami más?

Márti
borossné becz márta

Drága Márti(kám).
sima gulyás csak sok krumpli van benne és teszek bele babot is :lol: várj most vgom még csak kockára a husit (s. comb).
Elsz...akodtam az időt a teraszon :oops: :oops: virgokat locsoltam és öntöztem a füvet... szegény fnek meleg ez a napocska :roll:

szeder74

Eszike!
Jók az információid és a forrásod. Köszönöm szépen. Sajna már én se fiatalodok meg.
Hol lehet olvasni a blogot?
Az utolsó kép nagyon ott van!!

Márti!
Épp ma írt Sziszi az iwiwen, és válaszul írtam, hogy legalább képeket tegyen fel ide hozzánk, ha nem is tud jönni. Na meg rákérdeztem, mi van velük, Rékuc hogy van. Most néztem, még nem válaszolt.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

nem figyelemfelkeltés, de szülinapom tiszteletére csak sikerült Dávidnak még ha nehezen is, de nem forgással, nem trükközéssel, a kb. 15-20 cm-re lévő centit elérni. Küzdött rendesen. Hát igen, azért még tökéletesíteni kell a technikát, a lábát még nem úgy használja, ahogy kell.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hahó!

Valóban együtt készültünk a Lurdyba Gwinivel, de aztán mi mégsem tudtunk menni. Remélem, nem ez az oka, hogy nem jött. Én már érdeklődtem pár napja, de akkor sem irt :cry:

És akartam én is kérdezni, hogy hogy van sziszi. Szivesen segitenék neki, ha nem bánja.

Ági :)
csak nem "ma van szülinapom-pompompomporopompom"? Mármint neked.

Nagy gart Dávisnak

és a többi ügyeskedőnek is (Doncekre emlékszem igy kapásból, a törpiekre nem :oops: :wink: )

felébredt :roll:

majd még jövök

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder, Márti: igen, igen, erről már beszéltünk, sőt olvastam is róla, hogy ha túl sok inger éri a babát, akkor lehetnek alvás gondok. De a túl sok inger lehet mondjuk az is, hogy ő elkezdte felfedezni a világot, mászik, feláll, ül, mindezek elég gyors ütemben követték egymást, és ez már lehet SOK neki.
Tudom, hogy kevesebbet kellene "mászkálni", jönni menni, de higgyétek el az ügy érdekében többször csináltam/csinálok nyugis napot. Itthon vagyunk, nem megyünk sehová, a megszokott környezet, a megszokott játékok, a megszokott rendszer, nem jön hozzánk senki, stb. De az alvásgondok akkor is jelentkeznek.
Úgy olvastam, hogy épp most kezdődik elvileg a szeparációs szorongás ami még rátehet a dologra.
Lehet, hogy hosszabb időre kellene lenyugodnunk, és akkor talán-talán rendeződne az alvás. De az is lehet, hogy nem. Sajnos jelen körülmények között nem tudom megtenni, hogy non-stop itthon legyek.
A suttogó nekem is megvan, többször el is olvastam már. Sőt megvettem a következő részt is. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek, de sokat segített bizonyos dolgokban.

Köszönjük a képdicsiket. Majd még rakok fel képeket. Volt itt egy fényképész csinált képeket, ma hozta őket. Hát nem vagyok eldőlve tőlük! De majd este bescannelem, és felrakom nektek.

Gwini szerintem sem sértődött meg. Mert a nézeteltérések után többször írt, és tuti nem vette magára a vitát. Legalábbis az én meglátásom szerint.

Tényleg jó lenne Szisziről tudni valamit. Remélem jelentkezik! Bár néha szoktam látni Skypeon, majd egyszer próbálom elcsípni. Sőt, most is itt van, pillanat, rákérdezek!

Ági, még szerkesztgetem kicsit, és felrakom a linket, akit érdekel a blog olvashatja. Bár én is kódosra szeretném megcsinálni, de egyelőre nem tudom hogyan kell. Talán Szeder tud segíteni...
Vendég

Ági: Igeeeeeeeeeeeeeen!!!!!!!!!!! Látod, nem szabad elkeseredni! Ez a legjobb szülinapi ajándék!
Vendég

ÁGI BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!

Kép

szeder74

Látod Ági, milyen ügyes Dávid.. gyere még panaszkodj, hadd tudjon rácáfolni a panaszaidra :wink: :wink:

szeder74

Hello lányok!

Blúmi: Férjemnek csak biológiai, úgymond testi-exei voltak! :) lelki exe nincs...én voltam az első szerelem... Bius meg az új "szerelem"! Csak nem felbukkant valaki a múltból?? Gyorsan hessintsd el!!

Eszike, Szeder: Tegnap kaptam én is egy kis ízelítőt abból, milyen lehet Nektek éjszakázni! Sz@@@@@@@r volt!!!! 9-1-ig kb 6x sírt fel Bius, és csak úgy nyugodott meg, hogy ha kivettem.

Eszike: Várom a Noncsi blogot is! Végre lesz mit olvasni! De aztán ne ám a babanet rovására menjen a dolog! :wink:
Tudod mire gondoltam még? Nem mered azt megcsinálni, hogy 1 éjszakára valaki "bevállalja" Noncsit? Mármint hogy Te aludhatnál és más kel fel hozzá.
A képek szuperek!!! 2. és utolsó... hát tündéri!!! Oké, oké a többin is, de ezeken különösen!

Ági: Booooldog, Booooooldog Booooooldog Születésnapot,
Kívánjuk, hogy legyen még, sok ilyen szép napod!!! :wink:
És hát külön gratula az ifiúrnak a 15-20 cm-hez!!!!

Betti: Sajnálom, hogy nincs segítséged, - mondjuk nekem sincs, de hamár nagyon unom a dolgokat, lemegyek anyukámékhoz Fűzfőre. Szerintem ha úgy látod, kell néhány nap kikapcsolódni, akkor biztos arra van szükséged... én azt hiszem nem tudnám Biust otthon hagyni, de ez nem mérvadó... én hülye "majom-anya" vagyok! :oops:

Szeder: Kész a kaja? Nyitom az ablakot... küldheted!!! :wink:
Tudtál kicsit pihenni? Jobb a helyzet?

Márti: Milyen kórustalálkozó? Én is nagy kórustag voltam! :wink: Ált.iskes koromban bejártuk egész Európát a kamarakórusunkkal!

Amúgy szerintem sem sértődött meg Gwini!! Nem úgy írt a fagyis-szitu után, mintha meg lenne bántódva! Legalábbis én úgy vettem észre a hsz-in!

ajaj... felébredtünk....
Vendég

Eszike: Oh még bébiszityó szolgálat is van itt, láttam a plakátjukat a terhesgondozóban anno, de anyukám úgyse engedné hogy erre pénzt dobjak ki. Az lenne jó ha a fitnesz klubban is fogadnák a minimanót arra az egy órára míg pilatesezem mert van ott gyerekmegőrző de csak 3 éves kor felett, csak ezért nem rángatnék ide senkit inkább marad a dvd.
Bár ma jön anyukám vigyázni D-re míg futni megyek mert apája ma túlórázik és csak fél8-ra ér haza :(

Noncsi pedig tünemény, azok a szemek a 3. képen :) hogy fehérlik már fent is a kis ínye.
nálunk még mindig nincs fogacska pedig vagy másfél hónapja totál duzzadt az első két alsó fogacska helye.

Bejci, Márti: Én is énekeltem kórusban általánosban és gimiben :) Az általános iskolás az ének-zene tagozatosokból állt mi is mentünk mindenhová annak köszönhetem hogy már jártam pl Finnországban :)
Felnőtt fejjel már nem vállalkoznék rá, mert igazából már kottát olvasni is elfelejtettem :) :oops:

Ági: Nagyon Boldogot! :)
Hamarosan kúszik Dávid figyeld meg. Nálunk nem a centi hanem a sörös doboza volt a motiváló tényező a haladásra :)
Vége lesz a jó világnak halászhatod ki mindenhonnan mert hihetetlen helyekre be tudnak férni aztán a tolatás kifelé meg nem megy :)

Kép

Kép
starlark

Bejci!
Rotyog már :wink: teljesen felpörögtem.

És igeeeen:
Az egyik nagyon -nagyon kedves barátnőmnek babája lesz, és kislány :lol: :lol: A kis bestia (Ágica -nem az öcsém menyasszonya, egy másik Ági) szóval képzeljétek el már 24 hetes kismama és eddig titkolta előttem. - Ritkán beszélünk annak ellenére, hogy szeretjük egymást..
Meg van a helye az Adél által kinőtt kis ruciknak :lol: :lol: Bár fájó szívvel válok meg tőlük, de annál nagyobb szeretettel adom neki :P Tiszta szívemből érzem,hogy Ő megérdemli :P

szeder74

Szeder: Látod? Én ezért szeretem az ÉLETet! Mindent megold! Ez van!!! :) :twisted: :twisted:
És gratula Ági barátnődnek! AZ én volt főnököm is babát vár, már 40 éves, van egy 3,5 éves kisfia, a 2. baba is fiúcska lesz és a genetikai vizsgálaton minden okés volt! :)

Satrlark: AKkor megalakítjuk a bnetes kórust! Én szoprán voltam, de a beszédhangomból ez nem derül ki, mert amúgy tökre dörmögi hangom van! :) És amióta pajzsmirígy bajom van, na meg a hormonok ugye... olyan hamis vagyok, hogy magam előtt is ciki "nótázni" :oops: :roll:
Vendég

Minyu!
De igen.

Eszike!
Igen, szerintem is ez a legjobb.

Szeder, Bejci, Starlak!
Köszönöm szépen. Hasonló szép rózsákat kaptam, csak vörös színben pompáznak.

Starlak!
Úgy legyen. Sörös doboz. :D már most tudja, mi a jó. Mint írtam, vasárnap anyósoméknál a Martinis pohárra indult be nagyon. :D

Szeder!
Gratula a barátnődnek, nem semmi, hogy eddig titkolta.

Ki vagyok küldve a konyhából, azért is vagyok itt. Készül a tortám. :lol: úgyhogy írjatok! :wink: :P

És képzeljétek, ilyen csak egyszer fordult elő, kb. 2-3 hónapos korában. Nagyon régóta ma kb. fél órát kint lehettem a konyhában egyedül, elvolt Dávid. Folyamatosan hallottam, hogy kaparászik, tesz-vesz. Azért belopóztam időnként, úgy hogy ne lásson, megnézni, nincs-e olyan helyen, ahol nem kéne. Aztán egyszer csak anyósom csenget, akkor még hallottam a matatást bentről, anyósom felért, benézett, és aludt a csöppöm a szoba közepén a szőnyegen. Teljesen kiterülve, mint az Alföld. Majd teszek fel képet.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bejci!
nem készült mostanában Bius video? feltedszed? már rég láttam

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!
Nagyon Boldog szülinapot kívánok.
Május 29-én megyünk uh-ra.Minden oké :D

Nagyon jó volt Sopron és a hegyi levegő hatására Gyuszika már az első napon megtanult mászni és azóta mindig ezt gyakorolja :D
Nagyon-nagyon örülök neki.

Holnap bővebben is leszek.Bocsi

Kép
Kép
a.m.

a.m.!
Köszönöm. Ó de ügyes mini. Gyakrabban kéne kiruccani, ha ennyire megtáltosodik tőle.

akkor néhány kép: Kép ünnepi virág

Kép bealudtam

Kép készül a fürdővizem

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?