sziasztok!
Barbikám, nagyon sajnálom, ami Regővel történt, küldök neki sok-sok gyógypuszit, neked meg kitartást az ápoláshoz! Anno velem is pont ez történt, apám odacsípte a bokámat

, megesik olykor, a férjed is jót akart, ne haragudj rá!
Sziszka, én mindenképpen szeretnék elmenni a Barbiék keresztelőjére, így számolj velünk légyszi, ha egybe esik a Balcsizással, akkor sajnos kihagyjuk. Nem vagyok tisztában az időpontokkal.
Adri! Annyira drukkolok Dorcának, nagyon nagyon remélem, hogy rendbe tudják hozni idővel! És mindig elámulok a kitartásodon! Kérlek, szólj, ha bármiben segítségedre lehetek, ha a műtétre jöttök, jó?
Gabi! Gyönyörű a pocak, néha nagyon hiányzik nekem is, köszi, hogy megosztottad velünk, és gyere a hírekkel!
Zsófi! Cukik a képek, hatalmas a fiad!

Bérlet ügyben semmi jó hír, Gyed mellett nem jár, csak Gyes mellett

rohadjanak meg...
Felícia! Neked szerettem volna leginkább írni, van némi tapasztalatom az ügyben

meg is szólítottál. Nem akarom megmondani, hogy mit tegyél, ezek csak túlélő stratégiák, ha akarod megfogadod, ha akarod nem.
Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, hosszú lesz, akit nem érdekel ugorjon, bár azt hiszem bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy egyedül marad és hasznos lehet más tapasztalatát megismerni.
Először is, próbáld meg elfogadni azt, hogy a férjed különálló személyiség, külön gondolatokkal, ne hidd, hogy ismered, nem lehet kiismerni teljesen senkit. Oka van annak, hogy problémája van, mindenképpen ki kell csikarnod belőle, hogy elmondja, miért van ekkora válságban. Azt írtad, hogy a gondok ott kezdődtek, hogy elmondtátok egymásnak a problémákat, pedig ez nem így van, a gondjai(tok) már sokkal korábban kezdődhettek, csak nem beszélt(etek) róla. Pedig ki kell beszéljétek, különben még rosszabb lesz. Tehát az első tanácsom az, hogy mondjatok el mindent őszintén, hátha sikerül annyira megnyílnia, hogy fény derül az okra. Ezzel lehet mit kezdeni, mert vagy van rá megoldás, vagy nincs. Azt neked kell érezned, hogy őszinte e, vagy csak ködösít hülyeségekkel. Ne próbálj a kedvére tenni, ne alázkodj meg, csak becsapod magad, ha ő már nem érez irántad szerelmet, nem a főztöd miatt vagy a rend miatt fog visszatérni. Addig beszélj vele, amíg tisztába nem jöttök, mert tudom, hogy most attól félsz, hogy ha felhozod a témát akkor az is lehet a vége, hogy elmegy. De hidd el, attól hogy húzod a percet, csak saját magadnak ártasz!! Ha sikerül megoldanotok szuper, ha arra jut a dolog, hogy elmegy, akkor sem kell kétségbeesned, ebből az egészből te csak nyertesen kerülhetsz ki, itt nem te fogsz egyedül maradni, hanem ő!! Neked ott van Dávid baba, foggal körömmel kapaszkodj bele és a szeretetébe, ha erre képes vagy, nem árthat senki és semmi. Boldog lehetsz, mert ez megadatott! Innentől már semmi nem lehet ami tönkretesz, van egy kis élet, aki belőled született, a te "rózsád" amit megszelídítettél, felelősséggel tartozol érte! Ha magadért nem, akkor érte küzdj.
Mindenképpen úgy hozd a helyzetet, hogy az anyagiakat rendezzétek, ebből ne engedj, biztosítsa a te és a fiad biztonságát. Ez alap arra, hogy egyedül is képes legyél boldogulni. Tervezz előre, a racionális része legyen az első, mert ez segíteni fog az érzelmi túlélésben is! kemény legyél és a saját érdekeidet nézd, itt már ne legyél nagyvonalú!!! Hidd el, ha erre kerül a sor, és racionális tudsz maradni, le fog esni az álla!!
Én egy mondatot mondogattam magamnak: "Felemelt fejjel és egyenes derékkal!" ez megerősített, amikor elgyengültem volna.
Érzelmileg már sokkal nehezebb, erre mindenkinek megvan a maga receptje, hogy hogyan dolgozza föl a veszteséget, de talán a legkönnyebb, ha nem maradsz egyedül és olyan emberek társaságát keresed, akik az önbizalmadat erősítik és szeretnek téged. Szüleid, tesód, ha van. És szerintem keress egy olyan embert, talán már találtál is(az anyukája) akinek adsz a véleményére és meghallgat, ha már nagyon fáj és ki kell beszéld magadból.
Sírj, dühöngj, persze úgy, hogy a baba ne lássa, ki kell a feszültséget adni, mert megárt, ha nem!
És a lényeg: Dávid mindig ott lesz neked, ha szeretetre vágysz, ezt soha ne felejts el, legyél vele sokat, legyél bátor, vágjatok neki, kiránduljatok, koncentrálj Rá, hihetetlen erőt meríthetsz belőle.
Ha tudok segítek, írj mailt, vagy privit!