A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok

Na végre én is itt vagyok.
Meggyógyultunk én és a lányok is.
Nekem volt egy szép kétoldali kötőhártya gyulladásom amit alig bírtak kikezelni.
Nagyon rossz volt alig láttam , szúrt a szemem akinek volt már ilyen az tudja milyen rossz.
Sajnos elsöre nem jó szemcseppet kaptam és semmit nem javult utána kaptam egy elég erős szemcseppet amit csak 3* lehet használni 1 nap. De elmúlt .

2 hete vendégségben voltunk és ott volt elötte beteg a két gyerek és tölük kapták el a csajok a megfázást. Jenninek kellett antibiotikum is mert elég csúnyán köhögött de már rendbe jött ő is.

Nálunk Jenni nem nagyon akarja meginni a vízet inkább akkor játszik a cumis üveggel, a gyümilét szereti , és babateát szoktam neki csinálni.
Vettem herbária babamosoly gyerekteát ez filteres és ezt fözök neki egy nagyon pici szőlőcukrot kap bele hogy ne legyen olyan keserű. De van itthon hippes instant is vész esetére .

HT: hát mi nagyon lassan haladunk kóstolt már reszelt almát, a hippes őszi-banánt amit kaptunk (3 napig ettük de így is megmaradt a fele :lol: ) és most vettem neki alma-burgonyát hát ez már jobban csúszott. Volt hogy az alma tübb volt a ruháján meg rajtam mint amennyit megevett , köpdöste kifelé . :lol:
Úgyhogy talán 3 kanálal megis eszik .
A cicizés az nagyon megy még , éjszaka is . Eszik este 8-9 körül utána 2-3 kor és reggel 6-7 körül.

Hoztam pár képet is hogyan kell használni a játékokat. :lol: :lol:
Ja és a macit is kóstólgatjuk , jobb mint az alma. :lol: :lol:
Kép Kép Kép
Vendég

Hostile: próbáld ki te is ezt a babamosoly teát ez filteres és nem is olyan vészes az ára.
Én a CBA-ban találtam ott volt azt hiszem 315,- , de lehet kapni a gyógyszertárban is de ott egy kicsivel drágább legalább is nálunk.
Ebből van édesköményes is mi azt használtuk régen a hasfájásra.

Nagyon édes minden baba , imádom nézegetni a képeket , már olyan nagy minden baba , nagyon gyorsan elrepült ez a fél év.

Minden babának boldog 6. hófordulott! :lol: :lol:
Lassan már mi is betöltjük. :lol:

Forogni már nagyon tud hasról hátra mindkét írányba, hátról hasra még csak egyszer csinálta azt nem is láttam mert akkor anyósóm vigyázott rá , lemaradtam róla. Azóta nemis csinálta de nagyon próbálkozik , a mostanánban azt csinálja a kiságyban hogy háton fekszik és emelgeti a lábával a pelenkázott , nagyon édes ma is erre ébredtem. :lol:
Majd lefényképezem és megmutizom.
Vendég

Lányok! Édesek a babók nagyon-nagyon!
A börtönös kép tutijó!

Rólunk csak annyit gyorsan, hogy hullaként ülök a kanapén míg Kornél minimaxozik, Panna meg fennt valamit motoz már, de nem bírok felmenni hozzá... :cry: A ma éjjelünk így nézett ki:
Alvás 21-22
Bőgés 22-1.30 !!!!
Alvás 1.30-2.30
Bőgés 2.30- 4.00
Alvás 4.00-6.00
Bőgés 6.00-7.00
És most ismét fennt van, de nem bőg. Ha összeadom, kb 6 órát bőgött éjjel. és párat aludt. Mi detto, és Kori is felkelt sokat, mert nem tudott aludni tőle. Nem volt jó a cici sem, a ringatás sem, apa sem, anya sem. ágy sem, kiságy sem. Egyszerűen megállás nélkül sírt. Szerintem nem fájt semmije, a nagyrész hiszti volt, mert amikor felkapcsoltam a villanyt és felébredt akkor jó volt. Gondoltam arra is, hogy elkezdem vele a pohár víz a fejre nevelést, de akkor ki kellett volna vinnem a fürdőbe és arra felébred a nagy. Azt hiszem a mai napot a kiságyában tölti... bár úgysem alszik. :roll:

Kép
Kép
dalminha

Dalmi :( :( :( :( az éjszakáért! Remélem hamar visszatérnek az alvós éjszakák. Ritkán, de nálunk is van ilyen, hogy csak a felébresztésre hagyja abba a sírást, gyakorlatilag álmában sír, és semmi nem jó neki, aztán felébresztem, és utána ált. szopira visszaalszik. Nem lehet, hogy fél a sötétben? Végülis már elég nagy hozzá, hogy ilyen jellegű félelmei legyenek...

Szaszi: jó hogy jöttél! :P Kötőhártyát sajnálom, nekünk is most volt, csak nálunk Natasa terjesztette, de szerencsére enyhébb fajta, de ő így is eléggé megszenvedte. Jennid nagyon édes, jó sok játéka van :wink: A lányok hogy jönnek ki egymással? Féltékenység? Közös játék?

Katica, ilyen hintán anno mi is gondolkodtunk... Nagyon menő az ülésbe húzódzkodás!

Kata hát karácsonyra kaptunk sok-sok leporellós mesekönyvet, és amiket 'kiskorában' sokat olvastunk Neki, azokat imádja, az esti meséjéért konkrétan teljesen odavan, akkora vigyorral fogadja, hogy meg kell zabálni. De ha pár napig mondogatok Neki egy újat, akkor azt is felveszi a kedvencek közé! De itt is sok jó van: http://marci.co-net.hu/mondokak.htm

Dalok terén kellene fejlesztenem magam kicsit, mert a Bóbita és az icipici mese és a micimackó kezd uncsi lenni (főleg Nekem...) Javaslatok?

És köszönöm a véleményeket HT-al kapcsolatban, szerintem kipróbáljuk az almát, múltkor úgy nyalogatta, hogy csuda.

Huhh azt nem is meséltem, hogy mi is megkezdtük azért a HT-t, mégpedig vérrel... Egy műanyag flakonnal játszott, és úgy a szájába gyömöszölte, hogy a pereme elvágta a szájpadlását. Mondanom se kell, volt nagy ijedtség, bőgés, gyerek szájából ömlik a vér... Aztán szerencsére pár perc múlva kiderült, hogy "csak" a szájpadlása sérült meg kicsit. Natasa meg konkrétan kóstolgatta a vérét, és fintorgott, hogy hát ez meg mi, olyan fura, íze is van, de nem tej... Azóta persze mindent alaposabban átvizsgálok mielőtt megkapja...

Szép napot!
P.

Kép
pipal

Dalma, én megpróbálnám a vibrucol kúpot, kúraszerűen vagy brutál tudom, de egy kis nurophent , mert szerintem a foga kínozza.
Most volt itt a védőnő és azt mondta az a tapasztalat, hogy a gyakori éjszakai felsírások a fogzástól vannak :cry:
Átérzem a problémádat, de valamit meg kellene próbálnod, mert így kiborul az egész család és az Pannának se jó.

Csajok, ma egy éve, hogy amniocentézisen voltam :lol: úgy elszaladt az idő olyan, mintha tegnap lett volna

Regina, Szaszi, Katica , de jó képeket hoztatok, édesek a picik úgy szeretem nézegetni őket.
Katica, tök jó a hintátok, Lilla utál hintázni :roll: ez vajon miért van ,
de tegnap már bekapta a lábujját ez szerintem jó jel, mert már nem annyira feszes ( köszi dévénytorna )

Pipal, én nagyon bepánikoltam volna az tuti ilyen balesetnél, nálunk is minden ilyen kacat játéknak van minősítve, de most már én is résen leszek. Jó, hogy nem történt nagyobb baj !

ébredés, majd jövök

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Dalminha, sajnálom az éjszakákat :cry:

Katica, mi is gondolkoztunk anno ezen a hintán :lol:

Jók a babás képek, minden picur nagyon cuki :lol: :lol: :lol:

Ikres anyucik jó, hogy ti is bejelentkeztetek. :D :D :D

Mi is kelünk még éjszaka kétszer kajcsizni. Ht nálunk nem nagy sikerrel megy. Ma főzök neki sárgarépát, hát kíváncsi leszek. Most alszunk kis csúszásban vagyunk. Mindig megtalálnak a telefonok mikor altatom Zsombit :roll: . Pedig már annyiszor elmondtam milyen intervallumban alszunk :shock:

Kri

Kép
Kép
kri29

Csak gyors bekukk...

Dalma!

a mi éjszakánk is hasonlóan telt...:( csak nálunk még most is tart a nyűgi.:(

mennem is kell, bocs.

Kép

Kép
ske

Sziasztok :)
a mi éjszakánk detto, csak sírás nélkül.1-től óránként fent volt, mondjuk csak hallottam hogy fickándozik.ha nem egy szobában lennék vele, észre sem veszem, hogy ébren van :shock: :)

ma voltunk az első prevenar oltáson.hát kiváncsi leszek, lesz-e láz este
holnap vagy ma délután meg mennénk tolnába másfél hétre.
szerintetek elindulhatunk, ha nem lesz vészes a láz?(ha egyáltalán lesz)kb.100 km.
Vendég

Most meg már 2 órája alszik és nem tudom felábreszteni.
Teszek pár képet:

Játszóházban a hengeren:

Kép

Így hallgatják az esti mesét:

Kép

Kedvenc játéka:

Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!
De jó nézegetni a fotókat :) Olyan aranyosak a babák! Szami,milyen egyformák a kislányaid :)
Nekem most tűrhető vol az ejszakám,csak 3kor kelt fel a Hunor,a cumit a szájába tettem és aludt 6ig. Ivott egy kis teát és megint aludt 9ig. Délelőtt nem alszik. Tegnap vettem borostyán láncot neki,du. a nyakába is tettem. Majd eldől,h beválik-e.
Dalma, nagyon aranyosak a gyermekeid. Kornélnak még jól látszik a seb.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Sziasztok!

Melaszka!
szerintem nyugodtan elmehettek!nekem és még itt sokan másoknak akik kapták ezt az oltást,egyáltalán nem lázasodott be a babó.és ha mégis,akkor max 1 nap alatt lecseng.és ez nem viseli meg.

Dalma!
hát nem irigyellek. :( :( :( .ez szörnyű lehet.nekem is felkel mostanában,mert vagy kiesik a cumi,és nem találja,mert már profin tudja bekotorni a szájába,ha látja,de éjjel nem látja,és akkor nyafog.aztán ha az se kell akkor éhes,szopi 5perc alatt és alszik tovább szerencsére.és nappal is alszik.ma pl kelt 1/2 8kor,szopizott,és már 3/4 9kor megint aludt,kelt 1/2 11kor,akkor kis gyümit evett kb 80g,3/4 12től alszik,most is.ha felkelt akkor főzelék,és megyünk sétálni.majd alszik a kocsiban.
Szerintem is próbáld ki h kislámpát,v vmi éjjeli fényt hagysz neki,lehet h fél.
mostanában Betti is sír ha hátat fordítok,és eltűnök a szobából.

Képzeljétek tegnapelőtt nekem is kibukott a gyerekülésből :roll: .de én voltam a hibás,mert 1,nem is kötöttem be 2,meg hirtelen emeltem a földről és még mielőtt bekattant volna a fogója már borult belőle.arccal bele a betonba.hát volt ordítás.és lehorzsolódott az álla,meg egy nagyon picit az orra szegénykémnek.még szerencse h a földön volt,mert így csak előre dőlt igazán,de mi lett volna ha magasabbról veszem le.jajj,rossz bele is gondolni.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey, köszi a tanácsot, akkor szerintem elmegyünk :)
Hú, nem semmi lehetett nektek sem a kiesés!!!
De látom, te már rutinosabban fogod fel.Orvosnál voltál vele?
Hát, lehet igaz az, hogy a 3. gyereknél már lazábban veszi az anyuka a dolgokat? :D

Dalmi, nagyon édes a kis Panna!!! :)
Tényleg, lehet, hogy a sötétség a bűnös, mert hát nagy baja nem lehet, olyan kis vidám a képeken!! :) :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ske!
Örülök, hogy jelentkeztél! :) Látom, Ádám is bejárja már az egész szobát! Én is erősen gondolkozom, hogy lejjebb rakjuk a kiságyat, mert erősen próbál felkapaszkodni! És az egész szoba, mármint a padló játszótérré alakult, mert csak a földön van biztonságban! Majd mutatom erről a képet!

Evés-ivás: hozzátápi eddig nagyon jól alakul, gyakorlatilag amit kínálok neki, azt megeszi! Eddig igaz nem sok mindent kóstolt, de az alma, krumpli házilag nagyon bejön, üvegesben kapott eddig alma-őszibarack, alma-sütőtököt. Ezután iszik pár korty vizet, de ennyi! Ált. délben kínálom meg pürével, a többi étkezés csak szopi. Egyenlőre nem akarok még ezen változtatni, még szopit sem hagytunk el.

Éjjeli ébredés: látom, többen ezzel küszködünk, hát, mostanában 2-3x is felsír, jó esetben csak a cumi be, kis hátsimi és alszik tovább. És ált. 2x szopi még éjjel. Én is azt olvastam erről, hogy ha nem a foga jön éppen, akkor a hirtelen mozgásfejlődés, meg a felfedezésre váró sok új dolog miatt is ébrednek….Szóval túl kell valahogy élnünk ezt az átmenetet! Viszont pár napja a nappali alvások szuperek! Délután 3 óra hosszat alszik egyben! :)

Pipal!
Jó, hogy említetted a habtapit, elő is keresem, nekünk is van, a két nagynak már nincs rá szüksége, de kúszni-mászni jó lesz rajta! Hú, rémisztő lehetett meglátni Natasát vérző szájjal!! :shock:
Mondókákról jut eszembe, én is mondok neki mindent, de most a nagy kedvenc, hogy szembe velem a térdemre ültetem, és döcögtetem, és közben ezt mondom: „Megy a katona, a lyukas hídon le-e-sik!! „ És ekkor szétnyitom a térdem, mintha kiejteném, na ekkor nagy hahota van! :lol: Már akkor vigyorog, ha a térdemre ültetem, mert tudja, hogy mi következik! :)

Melaszka!
Gondolom, hogy megijedhettél az eséstől…Nálunk is volt ilyen, az ágyról gurult le, még szerencse, hogy kihúzva az ágy igen alacsonyan van, meg dupla szőnyeg, szóval nem koppant nagyot, én szerintem jobban megijedtem, mint ő! De tényleg minden percben résen kell lennünk!

Dalma!
Húú, ez az éjszakátok brutál lehetett!! :shock: :shock: És ölben sem nyugodott meg? Nálunk ha sírás van, akkor ölben elhallgat, és vigyorog éjjel…amikor én félkómásan aludnék…
:roll: A Kornél alakítása sem semmi……..a kakival! Hát ilyenek nálunk is előfordultak anno…most még előtte állok! :lol:

Kri!
Altatás: én mindig kihúzom a telefont, míg alszik, vagy a mobilt is lehalkítom, mert tutira akkor csörögne….

Szaszi!
Ikrek tündériek!

Honey!
Jajj, olvasás közben szinte megborzongtam, ahogy olvastam, hogy a betonnal találkozott….. :roll:

Kép

Kép
ditta76

És akkor pár ma délelőtti fotó:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

Katica Nagyon jó a hintátok. Húgoméknak is van, imádják. Nálunk sajnos nincs hova rakni, álmennyezet van :(

Hostile A járóka 120*120-as. Örököltük :D Ha jól tudom, asztalossal lett csináltatva. A szopis verzióhoz én nem értek, de mi úgy csináltuk, hogy először egy-két kanállal, aztán talán egy hétig fél adag kaja, fél adag tápszer, utána ment az egész. Mi a második kajával kezdtünk, mert ők akkor a legéberebbek, nekem meg akkor van még a legtöbb türelmem :D De van, ahol az uzsit írják kezdésnek. Teás kérdésre nem tudok válaszolni, a lányok csak vizet kapnak inni, és ezen nem is igazán szándékozom változtatni :D

Szaszi Hú, nem semmi, ez a betegség sorozat :shock: Micsoda hatalmas szemek :lol:

Dalmina Szegény :( micsoda borzasztó éjszakátok volt. Arra nem jöttél rá, hogy miért sír? Micsoda nagylány már Pannababa is :D

Pipal Az én repertoárom is ez volt eleinte, csak a Bóbita helyett az Élt egy néger afrikában.., plusz még néhány musical részlet :D De azóta már bővültünk. :lol: Most épp a Mókuska, mókuska felmászott a fára... a nagy kedvenc (meg persze a Micimackó refrénje :D) A dalok nagy részét én arról az oldalról puskáztam, amit belinkeltél a mondókákhoz :) Van egy ilyen is http://encsiandboti.mindenkilapja.hu/?m=4084250

Évi Nem lehet, hogy fél a hintázástól? Lehet, hogy még nem jött rá, hogy hogy kell egyensúlyoznia. Én nagyon imádok hintázni, és ahogy látom, a csajok is örökölték :D

Melaszka Nekünk 3 hós korukban volt egyszer hőemelkedés (37,6) az oltások után, azóta szerencsére semmi. Jó eséllyel nálatok se lesz gond. Vigyél lázcsillapítót, meg nézd meg, hogy hol van ügyelet, aztán induljatok nyugodtan :lol:

Honey Hú, gondolom, hogy megijedhettetek :? Én is gondolkodom már, hogy bekötöm őket, mert már úgy ficánkolnak, hogy néha azt nézem, hogy mindjárt kimásznak :D
szamy

Sziasztok!
Évi!Köszi az invitálást,de nem szeretnék "észt osztani",mert mindegyőtök tök szuper anyuci.
Na mégegy beledumm. :oops:
Mostmár tényleg eljött az ideje az ágyikó leengedésének(jobb félni,mint megijedni alapon),mert itt nagyon jó kondis babók vannak és seccperc alatt be tudják már mutatni a csukafejest a kiságyból ki. :wink:
Ht-hoz.Minden gyerek más.Aranyszabály:NE hasonlítsuk össze egyiket a másikkal.Sajna én megtettem a sajátjaimmal.Az elsőnél bármit adtam mindent megevett,a sok is kevés volt.Persze a lányom már nem így gondolta,ha kicsit jobban erőltettem két napig még a kanál látványától is öklendezett.Kicsit visszafogtam magam,próbáltam elfelejteni,milyen volt a fiam és szépen lassan mindent megkóstoltattam vele.Ami nem ment pár hét múlva újra próba.Ha nem kellett neki akkor nem is erőltettem,nem kapott csak szopit.És ahogy elnézem,nem is halt éhen,épp most is a hűtőt rámolják a tesóval. :wink: :lol:
Na befejezem,mert lassan az agyatokra megyek,azt meg nem akarom 8) !
További kellemes hetet,mindjárt itt a hvége és a jó idő! :)
angyalka007

Angyalka, szerintem itt senki sem tartja "észosztásnak " ha leírod a tapasztalataidat és segítesz a problémák és kételyek megoldásában!

Azt már tudjuk, hogy 1fiú és 1 kislánylány boldog édesanyja vagy.
Ha nem titok, mennyi idősek? Nem szeretnél egy kicsit bővebben is írni magadról és agyerekekről :roll:

Ditta, ez a pasi! A szeme se áll jól, olyan kis huncut és nagyon fotogén, nekem a bohócos tetszik az ülögarnitúrán ahogy nevet az csúcs!
Jó erőben van, az tuti pikk-pakk és feláll!

Melaszka, ha még olvasod nekem is az a véleményem, nyugodtan utazzatok, nem lesz semmi gond! Mi Prevenar után este belázasodtunk, de reggelre nyoma se volt az egésznek!

Ancsa, ez a rögeszmém, hogy elejtem, kiejtem, leesik...pici Bettid jól megijedhetett, na és Te is gondolom.

Dalma, a tesós fotó szupi, de az utolsón Panna még a szájával is figyel, nagyon szép formás csajszi és a szemei...

Szamy, ettől a babahintától ami neki van fél, de a teraszon a hintaszék az ok. és a fotel is a nappaliban hintázós az is bejön neki csak az nem amit spéci neki vettünk, lehet eladom :shock:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ditta, Ágoston kis huncut! Biztos a csajokra is így fog vigyorogni, azok meg majd elájulnak tőle a játszin! :) Milyen erős... Mi sem hagytunk még el szopit.

Honey, jól megijedhetettetek. A baj mindig akkor történik ha ott vagyunk mellettük. Nem lehet kivédeni sokmindent.

Pipal, Nat szájacskája meggyógyult már? Kivárjátok a 6 hót a ht-val?

Angyalka, pedig én is mindig a 2 gyereket haonlítgatom, pedig tök másak. Más volt az ütemük, a gyaraposásuk, pedig a DNS-ük elég hasonló. :) Akkor két távoli babától hogy várhatnánk el hogy hasonlóan fejlődjenek. Hát igen, erre nem is gondoltam ezelőtt.

Lányok, a probléma megoldódott. FÉLT A SÖTÉTBEN! Ma égett egy éjjelilámpa, és aludt! 9-kor elaludt, nem volt felsírás sem, 12-kor kicsit sirdogált, akkor szopizott, aztán 4-kor kelt a köhögésérre, de nem sírt, gagyogott, aztán elhallgatott, elaludt magától, de 5-kor ismét sirdogát, szopi és kész. Még alszik!!!! Jupiiiii!!!!!!
Köszi a tanácsot mindenkinek!!

Kép
Kép
dalminha

Kata, döcögtetős, ölben ülős mondoka:

" Így lovagolnak a hölgyek (döcögsz)
az urak gyorsabban mennek (gyorsabb döcögés)
a parasztok csak döcögnek (lassabb)
a huszárok meg röpülnek!!! " (gyorsan, majd hopp a levegőbe)

a sikere garantált.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Végre újra itt!

Dalmi örülök, hogy megoldódott a problémátok és végre aludtatok egy jót!

A gyerekek édesek és milyen erős némelyik baba már állnak és ülnek!

Ht ugyanúgy alakult mit Dittáéknál. Fél éves korában a doki rámszólt, hogy ugye tudom, hogy az anyatej már kevés neki. Hát biztos igaza van, mert nem hízik már szinte semmit, de nincs igazán gond a súlyával így is 8 kg. Viszont mindent szopizó mozdulatokkal akar megenni, inni és néha fullákol tőle, pedig nagyon alaposan összeturmixolom a kajcsit. Fogunk egy sincs.

Kép

Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok

Pipal: Jenninek azért van ennyi játéka mert Fanni mindent odapakol neki, imádják egymást, Jenni állandóan azt figyeli hogy Fanni mit csinál, kacag neki repdes örömében. Imádom olyankor. :lol:
Ölelgetik egymást, hangosan magyaráz meg kiabál Jenni Fanninak.
Nagyon szeretik egymást , féltékenység már elmúlt általában próbálom Fannit is bevonni ha Jennivel foglalkozom.
Viszont Fanninál most dac korszak és nemes korszak van. Mindenre nemezik nekem alig akar szót fogadni, bezzeg apának igen! De majdcsak túl leszünk ezzen is. :lol:
Játszani már játszanak együtt de még nem túl sokat, inkább Jenni nézi Fannit ahogy játszik.

Kri: milyen volt a sárgarépa? Én ma fözők neki olyat. Kíváncsi leszek.

Dalma: nagyon édes a lánykád, gyönyörű szemei vannak. Örülök hogy jöbb volt az éjszakátok. Most mi is 3* keltünk , ő hason alszik és most mindig megfordul a hátára vagy az oldalára és az már nem tetszik neki és felébred. Ja és hajnali 3-kor elkezdet játszani és viháncolni , ugy gondolta hogy kialudta magát és lehet hancurozni, na de anya másképp gondolta ! :lol:

Honey: jól megíjedhettél, nekem is egyszer majdnem kiesett így nem vártam meg mig bekattan , felemeltem és majdnem kiborult belöle. Hát elég rendesen megíjedtem.

Na ébredés van , folyt. köv.
Vendég

Sziasztok! :)

Dalmi! Örülök, hogy a probléma megoldódott :)

Nagyon édesek a babák!!!!

Ditta, ez nem semmi!!Magától térdelt fel Ágoston?

Klari! Milyen jó súlyban van Mátyás is!nagyon édes!!! :)

Köszi, a tanácsokat, már itt is vagyunk anyuméknál Hőgyészen.Tegnap este 6 körül érkeztünk, egy pici hőemelkedés volt, kapott egy fél kúpot, de semmi gond nem volt.
:)
Nálunk tegnap borsópüré volt, hát mit mondjak, nem rajongott érte :?
Vendég

Sziasztok Lányok! Jó sokat termeltetek! Nagyon édik a babócák! Én is imádom nézegetni őket!

Dalmi
Örülök, hogy megoldódott a gond. Látod Én nem is gondoltam erre, mert nálunk ez természetes mármint az éjjeli fény. Mióta hazajött Kincső úgy alszik. Én magam miatt gyújtottam, hogy mindig lássam és éjjel is könnyebb volt megtalálni amikor kelt és úgy etettem a kis fény mellett. De biztos a babáknak is jó. Köszi a mondókát, sokszor nekem is alig jut eszembe valami.

katica
írtam neked privit

Még mi nem nagyon eszünk hozzátápit. Almát nem eszi. Mit próbáljak szerintetek???

Megyek lurkó ébren. Pénteken megyünk gyedet intézni, ha sikerül.

Puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
anya1118

Melaszka A borsópürét te hogy csinálod? Én azt még nem mertem adni nekik.

Anya Esetleg megpróbálhatod sütve az almát, úgy kicsit édesebb. Vagy próbálj meg másfajta almát. De lehet adni őszibarackot is. Vagy ha a gyümölcsök nagyon nem jönnek be, akkor krumpli. Abból a sárga fajta kicsit édesebb, mint a többi.

Klarissza Legyél türelmes, majd rájön, hogy mit kell csinálni a kanállal :wink: Nálunk Kinga szokott azzal "szórakozni", hogy szopizni próbál a kanálról, pedig tud rendesen enni, lassan már két hónapja, hogy esznek kanálból. Öklendezés eleinte nálunk is volt, de amikor megtanulták, hogy hogy kell kanálból enni, utána megszűnt, sőt már a darabosabbakat is simán megesznek. (múltkor elfeletettem összeturmixolni a rizzsel a bébiételt, és simán megették az egész rizsszemeket is :D)

Ha valakit érdekel, így néz ki nálunk részletesebben a kajálás :) http://illesikrek.blog.hu/2009/04/24/minden_leben_kanal

Találtam egy dal gyűjteményt http://ovizene.freeblog.hu/
Versikék közül nálunk nagy kedvenc a Sétálunk, sétálunk.. Imádnak felállni :D
szamy

Klarissza! Szia újra itt! Mátyás nagyon ari, és látszik hogy kicsattan az egészségtől! Majd rájön, hogy nem csak szopizva lehet enni. Lehet, hogy ezután lefetyelni fog, mint egy kiscica (Panna ezt csinálta), aztán ment a kanalazás. Tejcid gondolom jó sok van még. Apasztod? Mert írtad, hogy 6 hós után nem fogadják el a gyűjtőben.

Szaszi, a soraidat akár én is írhattam volna az enyémek nevével. Detto ez a helyzet. Panna alig lát ki a játékok közül, mert Kornél elborítja. Kori táncol neki, ugrabugrál előtte, ez a picur meg csak kacag rajta. K is nemes ember lett. Mindenre nem a válasz... Nagyon cukorfalat a kiscsajszi!

Melaszka, Hőgyészi vagy? Férjem tamási. Hőgyészen fényképezkedtünk esküvő előtt. Anyósék a papírboltosok tamásiban, lehet jártál már ott.

Szamy, borsópüré bolti gondolom. De amúgy meg kell simán főzni, vagy répával, krumplival, majd szűrőn keresztül átpaszírozni, hogy a héjja nem menjen át.

Kincsőanyu, próbáld az őszibarackot. Az biztos menni fog.

Kép
Kép
dalminha

Egyik kedvenc honlapom az okosbaba.hu. Itt található ez:

http://www.okosbaba.hu/jatekok/mondokak ... fejlesztes

Kép
Kép
dalminha

Kép
Kép
dalminha

Dalmi, megy a privi
Vendég

basszus Dalmi, most néztem ai iwiw-en a Petit és tényleg!Milyen kicsi a világ!!!! :D
Vendég

heh nekünk meg Regölyben van fél rokonság. :D

Kép
katica_75

Katica :) És kik?
Vendég

Sziasztok!

Szaszi, ízlett Zsombinak a répa :lol: szerencsére. Igaz kb 3 kanálnyit evett csak belőle. Ez viszont nála már haladás, és nem fintorgott hozzá.

Csajok köszi, hogy ezt a sok mondókás oldalt feltettétek. Így legalább fel tudtam frissíteni a tudásomat :lol:

Klarissza, Ákos nagyon édes :D :D :D A doki nekünk is mondogatja hogy egyen főzeléket is stb ... Máshol meg mindenki azt mondogatja 6 hóig csak anyatej. Így legyen okos az ember.

Ma nyűgös napunk volt. Utálom a szeles vacak időt. Ilyenkor nem lehet Zsombival bírni.

Dalminha, jó hogy kiderült miért nem tudott aludni a kicsi.

Kri

Kép
Kép
kri29

Néhány aktuális kép rólunk :

Kép

Kép

Kép

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok :)

Kri, nagyon édes Zsombika! :)

Nálunk is extra nyűgös nap volt tegnap.Az idő, meg szerintem az oltás :?
Majd jövök képekkel :)
Vendég

Csajok,Jó sokat irtatok mire végigolvastam már nyüglödik Kevin.
Nagyon édesek a gyerköcök :lol: Győnyörűek!!!!!!!! :lol:
Köszönöm a mondokákat.Majd jövök

000kata

Sziasztok!!

Itt egy elveszett bárány(ka)!
Látom, pörög a topic és ez nagyon jóóó, sokszor olvasgatlak Titeket, de írni nem volt erőm...sajnos sok nehézség volt/van az életünkben még jelenleg is, így minden maradék erőmet ennek túlélésére próbáltam tartogatni.
Ám már nagyon hiányoznak az eszmecserék, meg a társaság, így megpróbálok visszacsatlakozni...
Látom vannak újak, sziasztok! :)
Visszaolvasni a legfrisebbeket még nem tudtam, így bocs, de most csak magunkról.
Azt hiszem, az én lányom a legkisebb itt a topicon, Blanka mindössze 5,5 kg!!Sajnos az a helyzet, hogy másfél hónapra teljesen megállt a súlynövekedése, rengeteget kakilt szinte minden kijött belőle. A h....e gyerekorvos és védőnő úgy kezeltek már, mint egy gyilkost, aki éhezteti a gyerekét. Mikor mondtam, hogy zöldet kakil, azt mondták ez már az éhezéses kaki és a gyerek már a tartalékait éli fel!!!!Kössz!!Roppant megalázó volt, ahogyan beszéltek és kezeltek engem!!Következett jónéhány átsírt éjjel és nappal, mire a neten való böngészés után rájöttem, az lehet a baj, hogy allergiás reakciói vannak. Abbahagytam a tejtermékek evését, és lőn...abbamaradt a fosi és elkezdett hízni a lány! (ez pont azelőtt volt 2 nappal, hogy már megvolt a beutaló a Heim Pálba kivizsgálásra...)Szerintetek kinek a dolga lett volna megállapítani, hogy mi lehet a baj??Csak egy variáció létezik, az, hogy nem adok neki enni??
Szóval ez van...5 hónapos volt mikor elkezdtem neki esténként tejpépet adni hogy hízzon, de csakis szopi után. Kb. 2 hete már főzit is eszik, és nagyon jó evő, de szopit egyenlőre még nem akarok elhagyni. Ezt nem tudom lemerjem-e írni, de éjjel csak max. 1x kel, szopik és alszik tovább kb. reggel 10ig :oops: (najó, de nekem az össz gyerekem így lett kódolva :D )
Forogni már 4 hós kora óta forog, más production még nincs. Hason utál lenni, ki is bukja a kaját olyankor, a hátán elvan. Vörösbarna haja van és göndör, icipici lába van és irtó cuki!Az egész család imádja!! :)
Nos, Blankáról ennyit, most megpróbálok visszaolvasni.

Ja, a tali nagyon jó ötlet, én is szívesen mennék!!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép

Kép

Kép Ezen némiképp látszik a vörös haja

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

(a fentiekhez hozzá tartozik, hogy Blanka alapból olyan mint a nővére, vékonycsontú, törékeny nádszálkisasszony, tehát alapból se lenne 8 kiló...Adél fél évesen 6200 g volt, azt hittem, ezt nem lehet alulmúlni...tévedtem... :roll: )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziuasztok!

Judit, szijjja! :)
Épp valamelyik napo gondoltam rád, hogy se kép, se hang rólatok!
Örülök, hogy rendeződnek a problémák!
Orvos: no comment! :evil:
Szép pici lány...tényleg kis törékenynek tűnik a 8-9 kg-os vasgyúró fiúk között! :lol:

Dalma!
Mai éjjel??
Tegnap nálunk is csak 1x volt kelés, ma is 2x felsírt, de cumi be, és aludtunk vissza! És amikor éjjel szopiztattam, pont rád gondoltam, vajon most mit csináltok?? :wink:

Na megyek, mert most ébrdet, már hallom, hogy dumál! :)

Kép

Kép
ditta76

Judit:Nagyon örülök,hogy jelentkeztél.
Orvos:hát inkább nem irok semmit....... :twisted: sajnálom,hogy ilyenek ezek az orvosok :cry: Nagyon szép a lánykád :lol:

Ditta:örülök az éjszakához :lol:

000kata

Judit! Jajj de jó, hogy jöttél! Akkor most már rendeződtek a kis Blanka gondjai remélem!!! És jól látom, hogy nagyon hasonlít Rád a lányka, aki persze gyönyörű?! És milyen az élet 4 gyerkőccel?

Dalmi hurrááááá! Remélem most már rendben mennek majd az éjszakák!!! És igen megvárom a 6 hót (még 6 nap...), bár ugye múlt héten kikönyörögte az almacsutkát egy kis nyalogatásra, szóval végülis már elkezdtük. Meg hát ugye a vér... (amúgy igen, már semmi nyoma a véresszájúságnak:D)

Kri, huhh nem semmi fogacskák! Így már nem is babás, inkább kisfiús már Zsombi! Nálunk még semmi, de nem bánom...

Klarissza
, Te is jó, hogy jöttél! Matyi valóban jó súlyban van :D

Kanalazás: én kiváncsi vagyok, mert Nat már hónapok óta ebédkor a D-vitamint, és utána 3-4 kanál anyatejet kanállal eszik, és imádja (az egyik kedvenc játéka a kanala), így remélem már rutinosan fogja venni ezt az akadályt.

Melaszka, örülök, hogy rendben ment minden... Biztos jó lesz a kis kiruccanás!

Angyalka, igen nyugodtan gyere észtosztani! Tudod több szem többet lát! De ennek az az ára, hogy mondasz pár szót magatokról!!! :wink:

Mondókákat, énekeket köszi Mindenkinek! (most persze az lesz, hogy nem mentem el, aztán 10 oldal múlva újra megkérdezem... :oops: :oops: )

Képzeljétek, én ma felébredtem 4kor és nem bírtam visszaaludni, és mire visszaaludtam volna Nat már kelt. Na jó aztán együtt visszaaludtunk 7 és 8 között :D

Na de most elrohanok, mert ma sajnos terveznem kell, így lőttek a délutáni alvásomnak, és persze este is maradhatok fenn miután Nat elaludt. Így most gyorsan elkezdem, hogy amíg alszik haladjak...

Szép Napot, és jó hétvégét, bár addig még elméletben jövök!!!

Kép
pipal

Dalma, éjjeli alvás :lol: :lol: :lol: hurrá, ez nekem se jutott volna eszembe, mert Lillánál fényerőszabályozós kapcsoló van és mióta haza jöttünk éjjel min.fény mindig van eleinte miattam most meg már így szoktuk meg.

Judit, szia :lol: kár, hogy előbb nem jeletkeztél, ez a probléma volt egy ismerősöméknél is, de hamar megoldódott, anya nem fogyaszt tejes dolgokat és minden ok.
Le a kalappal előtted 4 gyerkőc ez igen!!! Blankán nem látszik, hogy kicsi a súlya,gyönyörű baba, ez alkati kérdés is és Ő bizti vékony filigrán alkat :P

Kata, nyügi még Kevin? Lilla tegnap totál zizi volt, ma látok valami változást jó irányba, de kopp-kopp-kopp.

Kri, Zsombi már olyan kis pasis, annyira aranyos a fogacskákkal!

Most együtt takarítottunk /porszívózás/ de elaludt és addig nem akarok zörögni, de a portörlést lehet még megcsinálom.
Nehéz már vele, mert mindenhol feláll, engem meg az ájulás keringet, rendesen félek, hogy mikor dobja magát hanyatt, elég érdekes egy időszak ez most...

Tegnap este nálunk is volt egy kis baleset, csináltam neki a vacsit és utánam jött a konyhába ( mindig követ mint egy kém ) az etetőszék össze volt csukva a hűtönek támasztva és ráborult, totál maga alá temette :shock: én úgy bepánikoltam, felkaptam a gyereket, hála külsérelmi nyom nem látszott rajta és rögtön sírt ami ilyenkor jó jel, azaz nem volt eszméletvesztés :roll:
Egész este figyeltem, nem volt aluszékony , nem jött vér orrból , szájból így nem vittem orvoshoz.
Azóta az etetőszék szétnyitva, vagy kint a garázsba összecsukva, csajok annyira kell figyelni, egy másodperc töredéke alatt megvan a baj!!!
Nem győzök hálát adni az Istennek, hogy így megúsztuk! Azóta sincs perc, hogy ne jusson eszembe, hogy tragédia is lehetett volna.
Ennek örömére reggeltől járóka beizzítva újra, mert inkább Ő sírjon, mint én.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi, szia!A Te lányod már áll és mászik is??Az szép!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Evi!

Valamelyik nap én is majdnem így jártam, csak én a fürdetőállvánnyal.....neki volt támasztva a szobában a radiátornak, persze ez is összecsukva....hát már épp kapaszkodott bele, és a másodperc töredéke alatt kaptam el, már épp dőlésben volt......húú, gondolhatod, úgy megijedtem, szakadt rólam a víz!!

Kép

Kép
ditta76

Judit :)
Szia! :) De rég is voltál már!!!!! :wink:
Milyen kis törékeny pici aranyos ez a Blanka!!!Nagyon szép picilány :wink:

Így játszik az én 1000 éves macimmal.Meg ott az1500 éves törpe is :lol:
Kép

Kép
Vendég

szamy

Megnéztelek Titeket. Írtó édik vagytok!! :) Nekünk is van blogunk, csak Én lusta vagyok írni. :oops: :? :oops:
Köszi a tanácsokat! Dalmi neked is!

Kri

Zsombi nagyon helyes, még mindig Ő a kedvencem. :wink:

kata
Szuper az új vonalzód!!!! :) Hogy vagytok? Kevined még nyűgi?? Sikerült valamennyire függetlenedned?? Vagy még mindig nagyon anyás??

Judit
De jó, hogy jöttél! Csodaszép lánykáddal!! :) És milyen rengeteg haja van... :shock: Elájulok!! Biztos nem parókát adtatok rá a fénykép kedvéért??? :D

Évi
A Te lánykád már tényleg feláll és mászik is?? :shock: Nem semmi!! Akkor tényleg nagyon résen kell már lenned!

maleszka

Marcell milyen nagyfiú már!! :) Imerős a maci nekünk is volt ilyen, de jó , hogy neked még megvan. :) Kis nosztalgia. :)

vera hova tüntél?? Költözködsz?? :) Biztos költözködsz a szép új NAGY lakásba és szana-szét a neted.

Na képzeljétek megjártuk a hadak útját. Mondhatnám tartoztunk az ördögnek egy úttal :evil: Elmentünk a munkaügyibe (ahol 1,5 óra várakozás után közölték menjünk az OEP-hez) na, onnan át az OEP-hez , csak, hogy nehogy egyszerű legyen ami kb. onnan vagy 20 km. Aztán vissza kellett volna menni a munkaügyibe (újabb sorszám), de az OEP-nál épp leállás volt és semmit nem tudtak intézni. :( Szétvet az ideg!!! :evil: Reggel 8-kor indultunk és kb. 13-re értünk haza. Nem aludt semmit és mióta hazajöttünk se hajlandó. :(

Na, megyek is mert sírás van.

Kép
Kép
anya1118

Fagyizunk :)

Kép

Kép
Kép
anya1118

Judit! Végre itt! Már kerestünk! Blanka nagyon édes picilány! Nem látszik vékonynak, nagyon formás baba! Miért nem jöttél, amikor tanácstalan voltál? Itt megtaláltuk volna a helyes utat. Bár te is rájöttél. Hangolka kisfia is tejallergiás, az én Kornélom is, ezért én sem eszek tejterméket míg szoptatok, nehogy Panna is az legyen. Szóval van ilyen, de elhiszem, hogy nagyon aggódtál a kicsilányért. A dokinő pedig hülye (már bocs) hogy nem gondolt allergiára rögtön, hanem anyukát okolta. Az a dolga, hogy kiderítse mi a baj, nem? REmélem ezután többet jössz. Tesók jól vannak? Hogy vannak Blankával? Kicsit látni, hogy vöröses a haja. Nagyon szép lesz ha megnől az a kis hullámos haj!

Ditta, ha már a közös ismerősöknél tartunk, anyukám meg miskolci, és a rokonság nagyrésze ott él. Anyuék is ott vannak pont most! :) Köszi a kérdésed, ma is jó volt éjjel. 12-ig velem aludt, mert nem volt álmos, játszani akart, de ringatgattam, és elaludtam. Aztán 5-kor kelt újra szopira.

Évi, ne őrjíts meg, hogy Lilla feláll mindenhol, és utánad mászik... Nagyon ügyike! Én attól félek mindig, hogy a szőnyegen megzabálja a port és felnyalja a járólapot. Igyekszem sűrűn porszizni és felmosni, de hát ahol egy kiccsákó jön megy ki-be, ott egy pillanat alatt kosz képződik.

Kép
Kép
dalminha

Melaszka, de jók ezek a macis képek! Nálunk is van egy csomó retrojáték anyuáknál.

Kri, de cukik a kicsi fogacskák! És persze a gazdijuk tünyeményes fiúcska!

Kincsőanyu, nagyon édesen eszi a "fagyit" Kincső. Vagy tényleg van benne fagyi? :)

Kép
Kép
dalminha

Anya:sajnálom hogy igy megjártátok a papir intézéssel.Jol vagytok?Kevin még mindig olyan mint volt,kis nyafka igényli a törödést minden percben.Nagyon édes a lánykád a tölcsérrel

Melaszka :édes a mackoval a picurod :lol:

Kri: édesek a fogacskák,gyönyörű a fiacskád :lol:

Évi:nagyon ügyes a lánykád már igy mászik?Az igen.
Sajnálom ami történt de nagyon jó hogy nemlett semmi baja,hálistennek.Nagyon kell figyelni,kevin is amikor egy másodpercre elfordultam ugy esett le az ágyról. :cry:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?