A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Igen már jobban vagyok. Kevésbé gyötör a fáradtság. És Lillához is jobban van türelmem.
Lehet, h nálunk emiatt is voltak hisztik, hogy én is sokkal türelmetlenebb és ingerlékenyebb voltam és rosszabbul is reagáltam, ha már elkezdte. De most úgy érzem
uralom a helyzetet és úgy érzem sokat javult is a dolog.
Az esti balhékat úgy sikerült lecsökkenteni, h este mellé fekszem és úgy altatom el. Tulajdonképpen nem csinálok semmi különöset. Még egy kicsit "beszélgetünk", fészkelődik, kicsit szeretgetem aztán lefekszik és elalszik.
Kb 15 perc az egész. Ezt igazán nem érzem nagy dolognak még akkor sem, ha Lillát korábban nem kellett altatni.
Most mellettünk fekszik. Mármint az ágy mellett van egy vékony szivacs és ott ágyazok meg neki.
Éjszaka azért meg kell simogatni néha, meg inni is van, hogy kér. Azóta 1x volt nagy sírás, de valószínű megijedt valamitől félálomban.
És azóta többször is volt olyan, h csak 6 körül ébredt. Mondjuk sokszor köt ki mellettünk is, de a lelki békénk miatt már nem bánom.
Most majd vágatunk egy nagyobb szivacsot és ha hív akkor majd inkább én fekszek mellé.

Ja voltunk még tegnap előtt 12. heti UH-n és minden rendben van Zsebivel. Egy kicsit visszafogottabb volt, mint Lilla, csak ugrált :) Lili meg pörgött-forgott annak idején :)
De férjem is bent volt velem és neki is nagy élmény volt, Lillát csak a 23. héten látta először UH-on.

Ma voltak nálunk Móni és Gréti kicsi talin :) jól éreztük magunkat. Amúgy miután elmentetek ment is aludni Lilla. Lefeküdt a földre. Kérdeztem, h álmos e. Bólintott. Így mondtam neki akkor menjünk aludni. Gyorsan be is ment a szobába az ágyra :)

Főztem bodza levet. Most először kíváncsi vagyok milyen lesz :) jó az illata nagyon :) Bár most írta egy ismerősöm, h nem szabad sokat inni, mert vízhajtó hatású..nem is tudtam :?

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Vindo látod én itt vagyok :) rossz az idő, Lilla meg vizipókot néz :)
Örülök, h kicsi baba jobban van.....én ilyenekbe bele sem merek gondolni. El is döntöttem mi nem kerülünk ilyen helyzetbe és kész. Zsebi időben fog születni.

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Túl egy tökéletes éjszakán!

Este 10:20-kor szoptatás, alvás, három előtt ébredés, szopi nélkül gyors visszaalvás, és fél hétkor reggeli :lol:
Zsófi este kilenckor bealudt, fél hétkor ébredt :)

Ezt így meg tudnám szokni :)
Vendég

Ja még azt akartam írni, h 7végén voltunk anyuéknál, ezért is nem jelentkeztem. Csütörtökön délelőtt indultam Lillával, Peti meg jött utánunk. Lilla nagyon élvezte. Főleg a anya cicáját, a csúszdát meg a kerti csapot :) cica egész jól tűrte a dolgot és megállt neki, h megsimogassa, pedig Bálint elől mindig elszalad. :lol: ő meg teljes izgalomban miaú-miaú felkiáltásokkal rohangált utána az udvaron. :)
Előszedtük a régi babáimat is, hát rájuk fért némi mosdatás, hát gondolhatjátok Lilla mennyire élvezte :lol: azután átöltözés lett a vége.
Öcsi most jobban reagált rá mint a múltkor, oda adott neki játékokat, meg engedékenyebb volt vele. Talán alakul és egyre értelmesebb lesz.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Panndi azt el is hiszem :lol: ezért vagy te ilyen friss ma is 2 gyerek mellett :)

KépKép
KépKép
fleur

ja még ezt le kell írnom aztán befogom, mert tele lesz velem az oldal és meguntok :)
tegnap Lillával játszottunk mondókásat most leginkább Illyés Gyula rövid vonatos versikéjét akarta hallani :) annyira cuki volt ahogy figyelt engem és próbálta utánam mondani. :) pssz-sss és ahogy csücsörítette a száját majd megpukkadtam a röhögéstől :) a sok-nál meg mindig leköpött :) olyan lelkesen mondta.

KépKép
KépKép
fleur

Szép napot :)

Panndi!
ez tényleg egy tökéletesnek mondható éjszaka volt :)
Annyira tetszik Zsófi a vonalzó melletti képen :)

Vindo!
s a hétvégén mit fogtok csinálni a házon ?

köszönöm hugi nevében a gratulációkat :) sógor tett fel képeket a fotóalbumukba és egy-kettőn Álmos olyan mint Bálint :)

:arrow: mert Apuka itthon és rá akar gyújtani

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Vindo én vagyok :D
Rugó fotók szenzációsak :D

Viranka Gratulálok Huginak :D

Kaqk mi újság? Megnyerte párod az utolsó fordulót?
Csúszda szuper :D

Maggie, Vindo nővérem eredménye P II-III-as volt. Műtötték és szerencsére pont időben. Kivágták a rákos sejteket. Nem jelent gondot de oda kell rá figyelni!!!!!

Tegnap voltam kint a háznál. Tényleg sokat haladtak. Az emeleten a félkész szoba is már szoba formát öltött, le lett gipsz kartonozva. Hétvégén betonozva lesz. A gyerekszobába is be lett fejezve a kartonozás, ott már csak festeni meg kábelt behúzni kell. A nappaliba megcsinálta a lépcsőt körülölelő falat. Az emeleten kicserélte az ajtókat. A konyhában az ablak is ki lett cserélve de egy betongerenda miatt nem lehetett olyan magasra tenni ahogy én szerettem volna így csak 85 cm magas lesz a konyhapultom. De legalább lesz fény is a lakásban :roll: A fürdőben a fal ki lett javítva, csempézésre kész. A konyha szintén. Lassan elmondhatom azt, hogy látom a végét :roll:
Na meg a rengeteg takarítani valót :D

Akik találkoztak hétvégén cicussal azok látták, hogy sajnos elég kiszámíthatatlan, önfejű és sajnos néha agresszív. Egyszerűen nem tudom már, hogy kezeljem. Tegnap is Melindáéknál meglökte többször is Lillát. Elmondtam már neki szépen, hogy ezt nem lehet, fáj a másik babának. Elmondtam kiabálva. Volt, hogy már meg is ütöttem a kezét :oops: Semmi sem használ :( Gyerekpszichológus azt mondja majd kinövi. De addig ne menjek vele társaságba? Mostanában bünti van. Tegnap Meliéknél 5 percig kellett a fotelban ülnie és közben elmondtam miért van ott. Többgyermekes anyukák nálatok volt ilyen probléma? Mit csináljak? Hogy kezeljem? Foglalkozom vele eleget én úgy érzem de lehet kevés számára? Vigyem még többet társaságba vagy inkább maradjunk itthon? Próbálok utána olvasni, beszéltem a dokival de nem lettem okosabb :(

Mennem kell, hív

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mindkét gyerek alszik :shock:
Vendég

Sziasztok!

Nálunk komoly emésztési gondok vannak :evil: ezt már nem hiszem el, hogy mindkét gyerekem hasfájós :evil: annyi különbséggel, hogy Áron baba eléggé jól tűri.

Panndi örülök a jó éjszakátoknak! hogy oldod meg a cicitelitettséget, ha nem szopizik éjszaka? nekem 4 órát sem bir ki a cici. Ez lesz a pocifájás oka is, sok kerül a pociba, aztán bukik, ha meg nem adok, folyamatosan keresi.

Fleur ügyes Lilla!

sir a csöpp, pedig csak 1 órát aludt :shock: :arrow:

Heni
KépKép
heni81

Nekem Zsófinál is mindig hamar alkalmazkodott a mellem, ő négyszer evett egy nap, éjjel 12 óra szünet volt, és egy-két nap alatt átállt a tejtermelésem. Fruzsi is hasfájós, de közel nem annyira, mint Zsófi volt.
Vendég

csak vaklárma volt, beesett a cumi a kis feje alá, az zavarta :roll: hogy minek is az a cumi :roll:

Móni, biztosan nagyon szép lesz!!! de igértél nekünk képeket ám! Cicussal meg szerintem nem tudsz nagyon semmit csinálni, mert a keresztfiam már 3 éves, érti hogy nem szabad, de azért is fellöki Péterkét ha itt vannak :evil: ez lehet olyan majd kinövi dolog lesz. Lehet látta ezt cicus valakitől a játszón és azért csinálja. Mert sógornőm azt állitja, hogy más gyerekektől tanulja el. Nekem Péterke nem jár közösségbe, ilyet nem lát, igy nem is csinálja.

Vindo mi a munkaterv? úgy tudom jó időt mondanak hv , akkor gőzerővel dolgozhattok!!! Nem jönnek anyósék segiteni? :wink:

Heni
KépKép
heni81

Panndi adsz Fruzsinak a hasfájásra valamit? Méred egyébként hogy mennyit szopizik???

Heni
KépKép
heni81

Egyelőre nem adok neki semmit, még annyira nem vészes.
Nem mérem, nincs is mérlegünk, Zsófinál sem volt, de rengeteg kakis pelenkája van, meg elégedett feje is, szóval gondolom eszik eleget :) Majd átviszem egy barátnőmhöz a jövőhéten, és lemérem, hogy mennyit hízott :)
Vendég

A fej nálunk is elégedett:-) meg bukik is ki, ami állitólag felesleg, kakis pelus is van, pisis is, éjszaka is kell pelusozni, nem birja ki s pampers.
Én sem méregetem egyébként, mert elfelejtem állandóan, meg macera is, de az elején jó volt, megnyugtatott.

Dobjál még képeket!

Heni
KépKép
heni81

Heni elfelejtettem kivinni a gépet :oops: :roll:
kérünk szépen fotókat :)

Panndi ilyen éjszakákat kívánok :D

Fleur Gréti énekelni próbál velem :D
az ici-pici lencsi lányt :D
de próbálja utánam mondani a verseket is, eddig nem sok sikerrel 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Elaludt, megyek palacsintát sütni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Képek :)

Kép

Kép

Kép
Vendég

Fruzsi nagyon édesen alszik :D Zsófi meg tiszta te vagy :D szépek a lányok :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jaj de szépek a csajok!

A fehér kanapé hogy birja a gyűrődést? Nekünk halvény kék, de nem győzöm takargatni :evil:

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Panndi: szép kislányaid vannak!

Mi jól..várjuk a telefont..elvileg 2 hét míg visszaszolnak..csak ugye István kérte h ha lehet akkor hamarabb....meglátjuk.

Vindo: kis babaó..de jó! :lol:
Maggie: bercó és a bogyók..Emma is imádja...:-)

Fleur: Örülök h jobban vagy, és Lilla is..:-) És persze Pöttöm!! :lol: Lilla milyen ügyes!!!
Móni: ház akkor alkul..jó h látod a végét..várjuk a képeket! Cicus, hát nem tudom..nálunk is van kezdődő hiszti de abünti szoba bejön..99%ban el sem jutunk addig. az h nem viszed tárasága nem hiszem hogy megoldás...örökké nem tartjhatod otthon nem?? majd kinövi...Palacsinta..mmm imádom..küldhetnél egy kicsit :wink:
Hörcsög: Karcsikának micsoda zenei ízlése van.. :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Vera!
Gratulálok a Hugodnak! Végre eljött az ő ideje is!

Móni!
Én is tapasztaltam Botondnál agresszív jeleket. De ahogy figyeltem őket Virankáéknál, másképpen csinálják mindketten. Szerintem Botond inkább akkor lök meg valakit, ha "zavarban" érzi magát, és nem tudja a helyzetet kezelni. Cicusnál úgy láttam, hogy ő inkább akkor lökte meg a atöbbieket, ha akart valamit. Szerinted jól látom? Én egyébként nem hiszek a "majd kinövi" szövegben. Nem növik ki. Csak akkor, ha odafigyelünk rájuk. Én még azt csinálom, hogy azelőtt, mielőtt lökne lefogom a kezét. Persze nem mindig sikerül közbelépnem. Ez szerintem kipróbálhatnád. Talán. :roll: :roll: :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, hazaértünk mi is, egy-két tüzépen voltunk :wink: Átugrottunk Derecskére is :shock:

Most csak rövid leszek, majd ha R. elalszik, akkor jövök bővebben.

Móni, de jó, hogy látod a végét :D De a takarításért nem irigyellek.

Heni, nem, szerencsére most nem ajánlkoztak :wink: Nem is értem :roll:

Panndi, Fruzsi nagyon bájos. A fehér huzaton én is mindig meglepődök :roll:
Nekünk az ágytakarónk világos. Ha kimosom, másnap már össze is kentük. Igaz, rendszeresen ebédelek az ágyon ülve :roll:

Agresszív gyerekek - biztos kinövik. Rugón eddig nem láttam erre utaló jelet, de lehet, később még előjöhet :roll:

Bár a harapdálásra megint rákapott, de csak engem harap :shock:

Mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, akartam még írni, hogy Rugó megfújja az ételt, ha mondom neki, hogy meleg :D

Kép
vindolanda

Most olvasom, Sense, mit is írtál. Még jó, hogy azt mondtam, hogy biztos kinövik :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo!
Ez csak az én véleményem... :lol:
Botond is fújja az ételt jó ideje. Mondjuk ő azért mert gyakorlatilag majdnem hidegen hajlandó megenni a főtt kaját is. :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nálunk is van ételmegfújás, sőt mondja, hogy ZSIZS és mutatja, hogy fújjam meg neki, de ha mondom, hogy fújja meg ő megteszi.

Új szavunk a púp :shock: nagyon teccik neki, ha pelenkázzuk Áront, és végig soroltatja a testrészeit, aztán végigmutogatja magán is.

Apa sem már csak PA, de APA. Meg a homokózóban azt mondja, hogy TORTA, sütünk ám sok finom homoktortát!

Azt figyeltem meg a beszédfejlődésével kapcsolatban, hogy csak azokat a szavakat mondja, ami érdekli.

Állatokat egyébként az összeset szinte utánozza.

NA azt hogy ANYa a világnak nem mondaná, kérdezem, hogy ki vagyok én? erre ő huncut mosoly és azt mondja NEM :evil:

Heni
KépKép
heni81

Na, erre kiderül, mindenkinek fújja a gyereke az ételt :shock: Én meg itt újságolom a dolgot nagy mellénnyel :oops:

Kép
vindolanda

Heni!
Nálunk meg minden ANYA : ha kell valami, ha jön valaki, ha kedveskedni akar valakinek, a szomszéd kutya ha ugat, ha pukizott és megkérdezzük ki volt... :lol:

Na milyen aktív vagyok ma. :lol: Lottesz alszik rajtam. (Mindjárt kép) Botond az ágyában.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép így alszunk mi,

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vindo!
Így vagyok én azzal a pár szóval, amit Botond használ. Amikor itt már 100 szónál tartanak némelyek és ragoznak!!! :shock: :lol: Úgyhogy újságolj csak bátran!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Én "aja" vagyok, G. "ede" továbbra is.
Ami újdonság, az a tess (tessék) meg az adde (add ide).

Kép
vindolanda

De nem szakad meg a beszédfejlődésben, az tuti :roll:

Kép
vindolanda

Váó! oldalt kezdtem. :lol: 8)
Vindo!
Mi volt Gábor zenekarának neve? Én sok koncertre jártam. Akár még láthattam is őket!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hát, ők leginkább Egerben meg a környékén léptek fel anno :roll: Nem is csodálom, hogy messzebbre nem hívták őket :wink:

Még régen tevékenykedtek, olyan 1994-96 között.
De írok majd egy pü-t.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Csak a képeket néztem, azok szuperek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Visszaolvasni majd csak este tudok.
Most csak annyi, hogy

Regi! Zsozsinak vettem Sedatif PC-t, már elrágott egyet, kíváncsi leszek, este mi lesz.

Gegi: 9230 g/67 cm :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, visszakerestem, mekkora volt R. ilyen idősen. 6400 gr és 63 cm. Mondjuk ő 49 cm-rel született, tehát elég gyorsan megnyúlt. De a súlyuk között van három kiló :lol:

Szép méretek :wink:

Kép
vindolanda

Képek:
Kép huncut cica
Kép virankáéknál
Kép kertész botond 1
Kép kertész botond 2
Kép ma reggel

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mesi!
Én is visszakerestem Botondot: 6740 g és 62 ceni volt. 1 évesen volt 9400 g.
Lotti és Gegi között 1 hónap van, Lotti még nincs 6 kiló, és 62 centi ő is.
Nem semmi méretei vannak a gyerkőcnek! :wink: .
Csak győzd cipelni! :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mesi: micsoda méretek!!! azta!! Emma most 9800g :-)

Vindo: Emma is megfújja ha meleg...:-) Írjad csak az újdonságokat....Emma már anyit szót mond....és úgy mint péterke..ami tetszik neki...a kedvenc a NEM...:-) de annyira édesen mondja hogy nem, nem, nem...hogy állandóan vigyorgok rajta..

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Gyorsan bejelentekztem, még Halásztelken vagyunk, jól érezzük magunkat, bár ma elég ócska idő van, délelőtt játszóházban voltunk. Szeli most alszik.
Éjszaka is jó volt, egyszer sem ébredt! :) Én sem! :)

LMóni! Még nem hívtál. Tegnap kint voltunk a játszin. Ma meg elég sz.r idő van... :(

Mesi! Bevált a Sedatif???

Egyelőre ennyi, 2 oldallal le vagyok maradva... :?
Holnap kora délután megyünk haza, még nem tudom pontosan, mikor.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Ma eleg depis hangulatom volt, nem volt kedvem irni, erre most mennyit irtatok! :D

Emese, hatalmas Gegi, Rania 8 honaposan volt ennyi, azon is kiakadtak sokan! :D

Gyonyoruek a kepek!

Vindo, nyugodtan ujsagolj csak el mindent, en is, mikor tegnap mondtam, hogy Rania a nyakaba akasztotta a melltartomat, te irtad, hogy Rugo is szokta.. :lol: :lol:

Kaqk, nem ugy volt, hogy ma lesz eredmeny?
Vendég

Ja, es a szep orvos-jelolt srac ma is volt nalam - volt meg par kerdese.... :D kiderult, miert ilyen szep: indiai apa, dan anya... :roll:
Vendég

Niki, most már csak azt nem értem miért is vagy depis, ha ma is volt :roll: :wink:

Ne legyél depis. Ma is voltak benn nálad?
Amúgy ma itt is sz..r az idő.

Lehet, este vissza is kell kapcsolni a fűtést.

Én most várok egy raklapnyi sódert, meg téglákat és egyebeket, amiket délben rendeltünk a tüzépen.

Most viszony lépek angolozni, este meg lehet, mégis megyek vezetni.

R. alszik.

Sense, a locsolás nagyon menő nálunk is. Slaggal, pohárból, üvegből, locsolókannából, udvaron, szobanövényeket :roll: Botó nagyon kis gondosan csinálja :lol:

Kép
vindolanda

Sense jaj de szépek vagytok!!!!!! a hordozó a Viranka féle? Hogy válik be?

Vindo ujságolj csak!

Mesi azta!!!!!!!!!!!! :shock: kell ide karizom is!

Én amire nagyon büszke vagyok, az az, hogy Péterke egyedül jár aludni. Na ezt soha nem hittem volna és láss csodát!

Heni
KépKép
heni81

Heni, arra én is büszke lennék :D
De nekem sajna ez az élmény még nem adatott meg :wink: Péterke viszont ügyes.

Na, jöttek a tüzépesek :shock:
Nagy kocsi, tele cuccokkal.

Móni, az aljzatnak a teteje következik a hétvégén, kátránypapír-pörzsölés, pincefalazó meg ilyenek :roll: De én sem értek nagyon hozzá :roll:

Kép
vindolanda

Ja, R. 45 perc alvás után felkelt. Gondolhatjátok, rettenetes mennyiséget tanultam. Holnap mehetnék is vizsgázni :roll:

Kép
vindolanda

Hat, Vindo rogtonoznod kell a vizsgan.... :) Lehet, hogy Rugo tudta, hogy jonnek a tuzepesek...nem akarta ezt az izgalmas esemenyt kihagyni.. :roll: :lol:
Vendég

Niki, majd jövő héten megyek ám :D Még éjjel bepótolom. Na, öltözök, megyünk Db-be. Én vezetni, Gáborék a DM-be.

Kép
vindolanda

Ja, ja ugy gondoltad, hogy szarkasztikusan....nezd el, hogy kicsit le vagyok lassulva... :roll: :lol: de most mar leesett... :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?