A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Köszönöm szépen a recept tippeket, nagyon arik vagytok, délig megrágom hogy mi legyen...aztán elhúzok vásárolni hozzá:-). Ahogy végigolvastam.....olyan éhes lettem hogy alig bírok magammal!

Moffli: a te férjedet el kéne küldeni időnként melegebb éghajlatra mielőtt még azt hinné hogy amit gondol az normális, NEM AZ. Állj a sarkadra és oszd ki az elején...hogy tudja mi a helyzet mert ha te "okosba" megoldasz mindent (ruhavásárlás apuddal stb) akkor azt fogja hinni, hogy ez a mormális és neki nincsen feladata.........
NE HAGYD MAGAD!!!!!!!!!!!

KépKép
peni

Móni! Gratula az új vonalzóhoz.
Örülök, hogy jó volt az éjszaka.

Csajok! Olivér mellett ülve játszottunk a játszószőnyegen.
Már 2x is belekapaszkodott a farmeromba és felült. :shock:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

kisbogacs
Köszönöm, azt hittem, hogy nem tudok föltenni, mert nem fog ráférne.

krisz
Én is örülök, hogy minden balhé nélkül zárult le a tegnapi nap.
Mondtam is a gyereknek, hogy ne említse meg az anyjának, hogy nekem is vett ajándékot. Így csak szerintem úgy gondolja, hogy csak azt a szál rózsát kaptam.
Igazából a gyerek osztályfőnöke is mondta, hogy hívjon el engem.
Nagyon meglepődtem ezen is.
De egy nagyon aranyos osztályfőnöke van a gyereknek.

Ma is pocsék az idő. :evil:
A Joel most aludt el, remélem most is egy darabig jól alszik, a mostani éjszakával meg voltam nagyon elégedve, remélem most már csak jobb lesz. :D

manocskak

Hanna, nagyon ügyes Olivér! :D
Nálunk is elkezdődött ez a korszak: amint megfogja a kezem felhúzza magát, és magától felül a hordozóban is. Nem is tudom merjem-e így hordozóba rakni még :roll:
kisbogacs

Kriszti! Amúgy meg nagy lusta....
A hordozóban és a hintában is kitámaszt és nyomja magát. Én cak bekötve teszem már bármibe. Az ágyon sem szabad otthagyni már őket!!!!!

Kép
hanna30

Csöngetnek az imént, ajtót nyitok, a postás az. Szív alakú csomagot hozott a férjemnek ibolyaszín címzéssel egy füzesgyarmati lánytól. Gondolom Áginak ajándék, de egy pillanatra megállt bennem a levegő, és már láttam magam előtt a jövőképet, ahogy egyedül nevelgetem Ágnest :shock: :shock: :shock:
kisbogacs

kisbogacs
Ne láss rémeket. :D

Nálatok is rossza az idő? Itt megint úgy be van borulva, már tényleg unom ezt a rossz időt. :evil:
Remélem, ha megyünk a dokihoz akkor még nem fog esni.
Holnap nem mennek a fiamék suliba, mert tanári értekezlet lesz.
Júliusban fogok vizsgázni Szoc. gond. és ápolóiból amiből nem tudtam levizsgázni januárban.
Bár a vizsgára be kell fizetnem majdnem 16000ft-ot.

manocskak

Kriszti! Én is rémeket láttam volna. :)

Móni! Hajrá tanulás. :wink:

Itt esik. :twisted:
Mennem kellene pedig kaját venni.
Mit főzzek ma? Már semmi ötletem sincs, na meg főzni sem tudok. :(

Kép
hanna30

Kisbogács és a zöld szemű szörny:) Mi volt a csomagban egyébként?

MOffli! banyek....nem gyenge a férjed! Mégis hogyan gondolkodik az egész család dologról????
Az is jó lenne ha akadna valaki aki időnként bevinne magával a kocsival a városba.
A babakocsiba ha túl nagy az első fokozat dőlése akkor tegyél valami párnát amivel meg tudod emelni és tud nézelődni!
Én tuti lelki terrort alkalmaznék ha iylne párom lenne....pl amikor a közelemben van úgy fél oldalról, hogy azért meghallja de ne legyek túl konkrét megjegyezném a gyereknek, hogy de jó, hogy Te legalább vagy nekem. SImán elfelejtenék főzni neki, mosni rá stb stb....csak hogy észre vegye magát. AZtán mikor megjegyezné odalökném, hogy ja bocs azt hittem mindenki magáról gondoskodik.... persze mindezt oylan hangnemben, hogy ne pattanjon ki veszekedés de leessen a tantusz.
Persze messziről könnyű okosnak lenni de azt kívánom Neked, hogy sikerüljön még időben helyre tenni a dolgokat mert ez így nagyon nagyon nem ok!

Enikő! de ügyesek vagytok!!!! Pécel melyik részére költöztök???
Hú Milán lassan utoléri Mátét:)

Peni! hááát a bili helyett tegnap állva pisilés volt. Kiment az udvarra és ott próbálkozott...persze pisis lett de oylan jót mulattam. AZtán estefelé kint voltunk a többiekkel az utcán és kérdeztem Tőle kell-e pisilni és lehúztam a nacit. HA kell neki akkor nem ellenkezik. A másodperc töredéke alatt tudtam elkapni a kukacát, hogy jó helyre irányítsam. Haláli volt....az est fénypontja:) AZt se tudtam hogy fogjam a pici kukit két ujjal, hogy egyikünk se legyen pisis:)

Hanna! Nagyon ügyes Olivér gratulálok!!!!

NAgyon kell vigyázni a mozgásokkal mert a siettetett mozgás fejlődés később problémákat okozhat. Gondolok itt az ülésbe húzogatásra, a fordulás tanításra, később a fogom a kezét és úgy sétálunk dologra. Ha Ő magát felhúzza, felnyomja és kicsit meg is tartja magától akkor az ok de direkt nem szabad! SAját maguknak kell eljutni arra a testi és szellemi fejlődési szintre ami képessé teszi őket a különféle produkciókra. Lehet megmutatni, hogy jé az ülés jó móka stb stb mert motiválni szabad de ennél többet nem tanácsos.
katuska79

Hanna miért nem tudsz? Egyébként én is ezen filózom....VAlamelyik nap egy újságban olvastam tök jó receptet. valami oylan volt, hogy főtt krumplit karikára, hagymát karikára, ezeket kicsit megpirítani tepsibe rendezni majd a bolognai alapot (csak a port vízzel elkeverve) ráönteni, sajtot, tejfölt rá és be a sütőbe. Azt hiszem így volt de nem vagyok benne biztos. Mindenesetre tök egyszerű....ma nincs kedvem husit enni. (ahogy Máté mondaná husidát)

khmmm én még mindig pizsiben nyomom....
katuska79

Katuska, most vettem le a hálóinget, mert lebukott a lányom :lol:

A csomagot nem bontom ki, majd a párom. Ő a címzett :wink:

Móni, elismerésem hogy ennyi gyerkőc mellett tanulni is tudsz! Én már kb. két hónapja nem találkoztam a tankönyvemmel :oops:

Hanna, natúr szelet? Nálunk az lesz, ha eljutok a közértig. Egyszerű és gyors kaja.
kisbogacs

kisbogacs
Még csak elkezdtem tanulni, annak idején a nagyobbik fiam volt 2 hetes amikor szakmunkás vizsgáztam kereskedelmiből, ott nem tanultam,(nem bújtam a könyveket csak átolvastam) de mégis bennem maradt minden amit tanultunk.

De ez most kicsit nehezbb mint az volt, mert itt 3 nap a vizsga. :?

manocskak

Katuska! Édes lehetett Máté. :)
Igazad van a mozgásfejlődéssel!
Én is ezt tanultam. Amit magától tud, azt lehet.
Én sem engedem ülni, szerintem még korai és eleve "fejtartásosak" még ilyenkor.

Főzéssel béna vagyok. :?

Kriszti! Nálunk csak a szárnyasok fogynak.
Mi volt a csomagban????

Kép
hanna30

Kriszti: ne már hogy nem nyitottad ki.....látod mindenki milyen tök kíváncsi.... :lol: :lol: . Már jobban érdekel minket mi van benne mint téged!:-)

Én ma töltött paprikát főzök....asszem holnap is ez lesz mert jó sokra sikerült....

Moffli: adnék én a férjednek a helyedben......igaza van Katuksának, én sem mosnék meg főznék rá az tuti.....

KépKép
peni

Jó reggelt!

Elég fáradt vagyok. Nem volt valami fényes az éjszaka. Saci 2-kor kelt, és 1/2 5-ig elvolt mindenfélével (3 szopi, 1 kaki, sok büfci, nyűglődés, stb...). Olyan vagyok, mint egy zombi :? :(
Egyébként ma folyamatosan bukik :(

Tanulás: hajrá :D
Én is jelentkezni akartam az ELTÉ-re tavaly júniusban, de Saci miatt nem tettem. Majd jövőre talán :)

Hanna: nagyon ügyes Olivér :D
Kriszti: Ágnes úgyszintén :D
Saci nem ül még fel, a hordozóban előregörnyed, de azt nem nevezném ülésnek. Emellett persze nagyon szeret ülni, ha fogom, de egy idő után akkor is előrehajol, és hasalna.

Kriszti: én is szívecske formájú csomagban kaptam a babakelengyét (az alapítványtól, amit korábban írtam), igaz, az Saci nevére szólt, nem Apuséra.

Moffli: én ehhez már hozzá sem tudok szólni :( a vaterán vannak használt kendők 2000 forint körül. Ha 86 kiló vagy (ezt írtad korábban), LL-est keress. Esetleg nézz be a mamami.hu-ra, ott a fórumon van használt kendő adás-vétel, nandukat hasonló áron szoktak hírdetni. Szerintem megvarrni sem olcsóbb, de ha találsz olcsó, jó strapabíró, nem nyúlós anyagot, akkor érdemes bepróbálkozni vele.
A 74-es mérettel nem lőttél félre, én most mostam ki Sacinak. Igaz, még bőven jó a 68-as, de a nyáriak nem baj, ha kicsit lazábban vannak rajta.

Hanna: tegnap zellerkrém levest csináltam, és vákumcsomagolt gnocchi-t főztem hozzá: tejföllel, sajttal és Após féle füstölt sonkát pirítottam rá (gyakorlatilag zsírmentes).

Csatlakozom a pizsama partiba :D Igaz, a felsőt lecserélem, de az alsó annyira kényelmes, hogy nincs kedvem átöltözni :D

Móni: örülök, hogy jól sikerült az ünnepség.

Megyek, mert nyűglődik... eddig nyugis volt, játszott édesen :D

Csöre
csöre74

Hanna, akkor ezt ajánlom magamtól (én a fő szerény :lol: :lol: :lol: :lol: )
http://krisztikedvencreceptjei.blogspot.com/2009/04/kakukkfuves-sultcsirke-la-en.html

A csomagot nem bontom ki, a férjem a címzett. Tartom magam a levéltitok szabályaihoz. Majd este ha kibontja, elmesélem mi volt benne.
kisbogacs

Kriszti: világos, nem is azért írtam :wink: én sem bontom ki Apus leveleit :) néha a sajátomat is elfelejtem :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre! Sajnálom az éjszakát. Ismerős. :(
Én miért nem kapok babakelengyét? :roll:
A bukást is sajnálom, reggeli szopi után, Olivér is kiadta a kaját.
A fogzás lesz a ludas.

Kriszti! Már néztem, de tegnap volt grillezett hús krumplival.
Na, mindegy, majd kitalálom, mi legyen.

Kép
hanna30

Mire bepötyögtem két sort az imént, addigra két újabb üzenet érkezett. Annyiszor előfordul, hogy én lüke elfelejtek frissíteni, aztán csodálkozom mennyit írtatok :o

Csöre, milyen szakra?

Ruhaméret: mi még javarészt 62-esben nyomulunk.

Hanna, akkor nem tudom :) esetleg mézes-mustáros?
kisbogacs

Kriszti! Mi már 68-asban.

Olvasóművész:

Kép

Kép
hanna30

Kriszti: felnőttoktatási szakértő. Kiegészítő képzés.

Peni: hm... töltött paprika :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok,

Jó rég írtam, meg követni se tudom a topikot, kisasszony lefoglal.

Szerintem mi vagyunk a topik legkönnyebb babája, három hónaposan 4850 gramm volt, viszont szépen nő, most 63 centi. Ahhoz képest, hogy 50 cm-vel született, ez szép teljesítmény.

Kérdésem lenni. A munkáltatóm kevert egy kicsit a tgyással. Azt kivertem belőlük, hogy április 2-án küldték el az anyagokat az OEP-nek, futárral. Szerintetek mennyi idő alatt utalnak?
Próbálom felhívni az OEP-et, de folyton foglalt. :(

Kép
gombócmakka

Hanna: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

A mosható pelus miatt (ami ugye plusz egy méret), mi már 68-asban nyomjuk :)

Kép
gombócmakka

sziasztok!
Csak gyorsan, még nem olvastam vissza mindent, de ami a legfontosabb:

Kriszti:

Barátnőmnek 3 hónapos a kisifa, detto ezekkel a tünetekkel, már félt ennni, mert annyira marta a torkát. Kiderült, hogy gyomorsav! Beutaltákl őket a kórházba, ott csináltak kontrasztanyagos uh-t, és lehetett látni, hogy jön fel a sav, a tej, stb. Reflux. Kapott rá speciális gyógyszert, és azt mondta a barátnőm, hogy végre eszik a manó, és sokkal jobb! Bukás azóta is van, de legalább nem marja fel neki a sav a nyelőcsövét!
Dokitól kérj beutalót!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gombócmakka: ezer éve nem jártál itt! Jó hallani rólatok. Hát, nem kapkodták el. A köv. hónap 1-jén szokott nekem jönni a pénz.

Csöre: három gyerek mellett egy újabb egyetem! Elismerés. Engem is be akartak iskolázni (saját pénzemen persze) , de mondtam, hogy most köszi nem. Mindezt akkor vetették fel, mikor Ádám 3 hetes volt. Gondolhatjátok mit gondoltam....

Peni: töltött paprika nyami. Én is csinálok valamelyik nap.
Hanna: én ma lasagne-t csinálok (Knorr)

Kriszti: én is meglepődtem volna! :wink:

krisz78

Nah, gyorsan átfutottam az előző oldalt...

Kriszti:
A hordozó miatt semmi gond, keresek más vevőt :wink:

gyed:
Én is most intézem, még időben muszáj... Annával a munkahelyemen a kutya sem szólt, hogy azt igényelni kell, el sem kezdték intézni, így 3 hónapig semmi pénzt nem kaptam.. :cry:

Bukásra:
Mi kaptunk Nutritont, ez sűrítő tápszer, de nem csak tápszeres babáknak. 40 ml anyatejbe 2 mérőkanálnyi port kell beletenni (szentjánoskenyérfa mag), és azonnal adni neki evés előtt. Ez besűríti a további hamit, és elvileg nem bukik annyit. Én megjártam tegnap, mert a cumit ki kell preparálni, mert a kis lukon nem megy át a cucc.. Mire kipreparáltam besűrűsödött, így nem tudtam odaadni :) Ja! És ez nem vényköteles, viszont 2 ezer forint..

Enikő:
gratulálok az első fogacskához :)

Hana:
Nektek pedig az üléshez!! Nem semmi a fiad :) Bence lusta, vagy nem bírja a súlyát... Emlegeti a fejét, ahogy Enikő Milánja csinálta, de ennyi :)

Ruhaméret: 74-ben nyomulunk :)

Most nagy babakocsi nézésben vagyok,l lecseréljük a másikat.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja! Én ma nem főzök :) A nyósom nővére főzni akart nekünk, így hozza a gulyáslevest, sült tarját, krumplipürét meggyszósszal :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gombócmakka: üdv újra itt :) gyere gyakrabban :)
(Milyen a mosható pelus? Épp az előző oldalon érdeklődtem :wink:)
TGYÁS: 30 nap az ügyintézés, utána még amíg "cégen balül" mozog a papír, tehát elvileg már meg kellett volna kapnod.

Krisz: amikor felmerült, még csak kettő volt :wink: de nem adtam fel. Nekem elvileg fizeti a cég, legalábbis akkor fizette volna, kérdés, hogy változik-e a dolog :roll: Hogy a munkáltatód miket gondol?! :shock:

Csöre
csöre74

Csöre: azzal érveltek, hogy a bértáblában ez előreugrás. Aha, bruttó 10 000 Ft, hogyha főiskolai végzettség helyett egyetemije van valakinek. Meg fel akartak vinni gimibe tanítani. (ált. isk és gimi egyben a mi sulink) Én meg nem szeretném. Jót akartak, csak nem 3 héttel a szülés után kellett volna ezzel előállni. És nem akarok pici gyerek mellett vizsgákon parázni.

krisz78

Csöre: mi Pop-int használunk. Ez egy aio (all-in-one), de szétpatentolható, a jobb száradás miatt. Bambuszos, így kicsit lassabban szárad, a csomag kicsi a gyerkőc fenekén.

egyméretes, elvileg szobatisztaságig jó. 20 db-al két-három naponta mosok.

Kép
gombócmakka

Tgyás, nem kaptam semmit, még a januári táppénzt se :(

Szerintetek menjek be a Teve utcába?

Kép
gombócmakka

gombócmakka:
nem kaptál se csp-t, se semmit??? Akkor sürgősen menj be, de a tgyást az oep-nél kell intézni, ha jól emlékszem... (A rossz hír, ha csp-t nem kaptál, utólag már nem adják... :cry: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gombócmakka: szerintem próbálj még telefonálni, ha nem megy, akkor be kéne menni. Ez így nem kerek, meg kellett volna kapni a pénzt!

Krisz: értem én :wink: de azért mégis... vagy úgy gondolják, hogy most otthon vagy, ráérsz tanulni?

Csöre
csöre74

Amit nekem kellett intéznem: csp, és az anyasági, azt kaptam.
Amit a munkáltatónak: táppénz (az utolsó hónap) és a tgyás, na az sehol sincs :(

Kép
gombócmakka

nekem a tgyást sem intézte a munkáltatóm... :roll: Mindent magamnak kellett....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Lehet, hogy rosszul, de én úgy tudom, hogy a tgyást is az FPEP fizeti, ha a munkáltató nem tb-kifizető hely, de ebben nem vagyok biztos.

Recept: nagyon egyszerű és nagyon finom.
Són sült csirke:
Egy egész csirkét (belsőségek nélkül) be kell szórni csirke fűszersóval. Tepsibe bele 1 kg só, rá a csirke. Sütóben kb. 180 fokon sütni mindkét oldalát kb. 45-45 percig. Kicsit sok idő, amíg elkészül, de kb. 5 perc alatt elő lehet készíteni, utána már csak a sütő dolgozik.
Egyaránt finom rizzsel is, krumplival is, de könnyű vacsoraként salátával is. És diétázóknak is ajánlott, mivel semmilyen zsíradékot nem kell használni az elkészítéséhez.
Csak azért jutott eszembe, mert én ma pont ezt csinálok.

Kép
jandrea

Még az előzőhöz: ha vendégeket várok, akkor két csirkét veszek. Eddig mindig nagy siker volt a vendégek körében is!!!

Kép
jandrea

[quote="mágnes"]n írta:mágnesekem a tgyást sem intézte a munkáltatóm... :roll: Mindent magamnak kellett....

Tuti jobban jártam volna, ha én intézem...

Kép
gombócmakka

Csöre: pontosan. A GYED alatt elbutulunk. (kimondatlanul is ez a mottójuk) Csak úgy belegondoltam, hogy pl. az első karácsonyán vizsgákra készüljek, idegbetegeskedjek? Én minden percét ki akarom élvezni, hogy itthon vagyok Ádámmal.

Mágnes: pedig a TGYÁS-t nekik kellett volna intézni. Nálunk ők csinálták. (mondjuk rágtam a fülüket rendesen) Meg a GYED-et is nekik kell.

krisz78

Csöre: pontosan. A GYED alatt elbutulunk. (kimondatlanul is ez a mottójuk) Csak úgy belegondoltam, hogy pl. az első karácsonyán vizsgákra készüljek, idegbetegeskedjek? Én minden percét ki akarom élvezni, hogy itthon vagyok Ádámmal.

Mágnes: pedig a TGYÁS-t nekik kellett volna intézni. Nálunk ők csinálták. (mondjuk rágtam a fülüket rendesen) Meg a GYED-et is nekik kell.

krisz78

Ma nagyon aluszékony a kisasszony.
Amint felébred, bekendőzöm, elvánszorgunk a boltba, veszek gépsonkát, meg főzőtejszínt, aztán lesz vmi carbonara szerű tészta :)

Kép
gombócmakka

HA kifizetőhely ha nem akkor is a munkáltatónak kell intézni a tgyást és a gyedet is. Más kérdés, hogy van akinek a munkáltatótól érkezik a pénz és van akinek az oeptől. De már rég meg kellett volna érkeznie! Egyébként ezeknél is fél év a határidő ami alatt el kell intézniük a kifizetéseket visszamenőleg.

Hanna! végül mi lett az ebéd? Én csak egy egyszerű krumplis tésztát csináltam...apának úgyis hasmenése van Máté meg imádja, kétpofára tömte magába:)
katuska79

Sziasztok.
Megjártam a dokit.
amit vártam megkaptam, hogy "miért nem vártunk még egy kicsit?", de azért mosolygott.
A doki szerint elég pici, de majd meg nő.
Már megkaptam az uh-ra az időpontot 3.-án megyek.
De megbeszéltem a dokival, hogy majd szülés után elköttetem magam, mert több babát már nem szeretnénk.

manocskak

Gombócmakka!
CSP! Államkincstár. Hívd fel őket. Kell a TAJ számod és megmondják, mi a helyzet.
TGYÁS, TP! OEP. Őket macerásabb elérni, de ők is megmondják.
Én is áprilisban kaptam meg visszamenőleg mindent.
Azon gondolkodtam akkor, mi lenne, ha senkim nem lenne, miből éltem volna 4 hónapig???

Kaja megoldva, vettem isteni sültkolbit, holnapra pedig gulyásleves túrós rétessel a menü. :lol:

Kép
hanna30

Csöre! Én is gondolkodtam a tanuláson, de már nincs erőm. :(
Szeptembertől meg újra melózok.

Kép
hanna30

Móni! Gratula! :wink:

Kép
hanna30

Katuska! Krumpils tészta. Jajjjjj, az is király. Hétfőn azt csinálok.
Na, velem van tele az oldal, mert nem frissítettem. :(
Eldugulok mára.

Kép
hanna30

Hanna: ne már! Ne dugulj el!

Munka: én várhatóan januártól. Amellett nehéz a tanulás, de jövőre el akarom kezdeni. Mer' utána vénségesen vén leszek, és még lassabban tanulok :lol: :lol: :lol:

Móni: örülök, hogy minden ok.

TGYÁS: szerintem is mindig a munkálatató intézi, hacsak nem vagy vállalkozó. Nekik kell igazolni a fizut, ami az alapja a TGYÁS-nak.

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?