Agnyes: sajnálom.

Most próbáljatok meg kikapcsolódni és minél kevesebbet agyalni az eddig történteken. Az a legfontosabb, hogy mindig előre kell nézni. Ha az intézetváltást végleg eldöntöttétek és az orvost is kiválasztottátok, a szeptemberi kezdésre kell koncentrálni. Minél több papírt szerezzetek be a korábbi programokról és az ősszel még érvényes leleteket is kaparintsátok meg, hogy ennyivel is egyszerűbb legyen a dolgotok szeptemberben. Bízzatok Vass dokiban és persze abban, hogy a lombik 90 %-ban sikerül, csak türelem kell, igaz, nem kevés.
Vjulcsi: szorítunk, hogy a vörös hadsereg végül mégis eltévedjen. Igaz, hogy az inszem napján a hadsereg nem volt nagyon erős, de a többes tüszőérés, valamint az inszem miatt így is jóval nagyobb esély volt a sikerre, mintha spontán próbálkoztatok volna. Amúgy már hallottam olyat, hogy barnázás, sőt, enyhe vérzés ellenére is létrejött a terhesség, de ez nyilván nem túl gyakori. Írtad, hogy a tüszőrepedés 2-3 nap is lehetett a különböző méretek miatt, ez nem teljesen így van. Amikor a legnagyobb tüsző elszólja magát, a hormonális változások miatt órákon belül követi a többi. 1 napon belül mind eldurran, a méretüktől függetlenül.
Renna77: Julcsinak is
a Lenkei féle multivitamint ajánlottam, amelyből napi 3 db-ot beszedve egyenletes(en sok) vitamin vihető be. Ezzel az adagolással csaknem 3 hónapig kitart egy doboz 7500 Ft-ért. (Én beszedem a napi 8-at, így egy hónapig elég.) Ez önmagában még kevés, ehhez én is szedek még mást is, például ezt a
cinket és ezt a
szelént. Ebben az adagolásban a szelén több, mint fél évig elég, ezt is figyelembevéve így együttesen kb. 10500 Ft-ból kijön a három hónap. Ugyanez FER14-gyel ugyanennyi időre 33 ropi és sokkal kevesebbet ér, mivel nem minden vitamint tartalmaz és azok rend szerint együttesen szükségesek a hatékonyabb felszívódáshoz. A mennyiségeket tekintve sokkal erősebbek még így is, hiszen a legfontosabb anyagokból (C-vitamin, E-vitamin, cink, szelén) többet beviszünk és ami még fontos, jó, könnyen felszívódó vegyületekben. A többi, a FER14-ben található anyagot vagy előállítja a szervezetünk, vagy pedig normális húsfogyasztással amúgy is bevisszük különösebb odafigyelés nélkül is. Folsavból jó a gyógyszertári kb. 1000 Ft-ért, ami 1/4-et beszedve naponta szintén több, mint fél évig elég. Ezzel együtt még mindig csak kb. 11 ropinál van a 3 havi adag és még folytathatnám...
A Maca Vibe 6 rugó körül van (egy hónapra), de nem vagyok meggyőződve arról, hogy lenne különösebb hatása. Részben a Ferulantról is ezt gondolom és az összes olyan készítményről, ami macskagyökér, kígyókarom és egyéb fantasztikusan hangzó dolgokat tartalmaz. A Ferulant nyilván jó, mert a már sokszor ismételgetett, nyilvánvalóan szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmazza, csak kisebb mennyiségben (C, E, B6, B9, B12 vitaminok, cink, szelén...), de ezeket nagy mennyiségben bevihetjük a korábban felsorolt vitaminokkal jóval olcsóbban, hiszen a Ferulantnál is 8-9 rugó a havi adag és (tizedszerre is leírom) nem kapunk arányaiban annyit, viszont jó drágán.
Még annyit tennék hozzá, hogy az ösztrogénre hajazó vegyületeket (fitoösztrogének) tartalmazó zöldségeket teljesen el kell hagyni! Ilyen pl. a szója, ami a nőknek, változó korban kifejezetten jó, a spermiumtermelésre viszont már kis mennyiségben is károsan hat, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ez persze együtt jár azzal, hogy a boltban többet kell olvasni és a virslik, szafaládék és egyéb húskészítmények 95%-áról le kell mondani, de megéri keresgélni.
Uzsuzs: tekintve azt, hogy egyébként is halasztani akartál egy hónapot, a ciszta (most!) nem is akkora baj. Ahogy Rencsi is írta, a felülések és egyéb, a cisztára fizikai hatást kifejtő dolgok nagyon hasznosak ilyenkor, de ezt már említettem én is korábban. A fogigátló biztosan segíteni fog, de ennek van egy hátulütője: a hormonok miatt egy kicsit lenyomja a petefészkeket. Ha alapból sok tüsződ szokott lenni, akkor ez nem baj, ha viszont kevés, akkor rendszeresen fussál ebben az egy hónapban, nehogy kevés legyen a használható, aktív tüsző a következő hónap elején.
Már többen is kérdeztétek, hogy mi mikor kezdünk. Röviden csak annyit mondhatok, hogy akkor, amikor minden előjel szerint érdemes belevágni. A legoptimálisabb esetben 2 héten belül indulhat az újabb stimu, de ha valami nem OK, akkor jó eséllyel már csak a nyári szünet után kezdünk...