A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Nicike, szegény Lilike :( Beni is nagyon sokszor csinálta ezt, aztán védőnő mondta, hogy így tanulja meg, hogy hol is vannak a határok, szóval sajnos ez is egy szükséges rossz. Általában akkor van nagy para, ha eszméletvesztés van, vagy nem tudod 15 percnyi sírás után sem megvígasztalni, illetve hányás és álmosság követi. Szóval ha még most is úgy látod, hogy kótyagos, akkor szerintem is hívd fel a dokitokat! Remélem, hogy semmi komoly és hamar megtanulja kicsi lány is, hogy hogyan kell esni! :(

Sniky, persze, menjünk együtt! csepeli hév nekünk is jó, aztán a többit majd megbeszéljük! :) de jó lesz már végre találkozni veletek is! na meg persze Annáékkal is, mert őket még nem ismerjük személyesen :(

gyerekemnek a saját készítésű túrós cucc sem bejövős :) na mindegy! majd megszokja az új ízeket is :)

ma kapott a párom egy lehetőséget a munkahelyén, hogy külföldön kellene melózni (USA), de visszamondta... mi, vagyis ő inkább európán belül maradna. reméli, hogy hamarosan lesz erre is lehetőség (Svédország vagy Anglia) és akkor lehet, hogy 1 évre megyünk vele mi is... kíváncsian várom a fejleményeket, jó is lenne, meg nem is! neki nagyon nagy kihívás és szakmai előrébb jutás, nekem meg az angol terén lenne nagyon nagy előny, de még nagyon képlékeny a dolog!

sophie27

Sziasztok!

Zsófi: köszi szépen a szavazatot, kedves vagy, hogy ismeretlenül is, meg hát Beni mellett szakítottál időt! Én is szavaztam egyet Makadu Levijére! :) HÁt... majd belejön Benid. A kis válogatós! :)

Nici: ha a pukli holnap, és utána is megmarad és puha, akkor mindenképp nézesd meg. Nekünk Emesénél volt, és az vérömleny volt. Az kivétel nélkül mindig koponya törésre, koponya repedésre utal. Neki az volt. Nem csináltak vele semmit, csak megfigyelték, kórház, ct. Mert ha nőtt volna a vérömleny, akkor kellett volna vele valamit csinálni. Különben a puha puklin kívül semmi tünete nem volt. Se hányás, se sok alvás, semmi. Akkor volt 6 hónapos.

Na megyek, altatom a kicsiket!

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Köszönöm Lányok a válaszokat.

A pukli úgy nézem felszívódott.Mikor felkelt mosolygott.
Remélem nem lesz baja.Nekünk ez volt az első ilyen esetünk,eddig soha nem esett vagy dőlt el úgy h megütötte volna magát :(

nicike

Zsófi, jó h így támogatod a párod ebben.Sok sikert Nektek hozzá.
Anglia nagyon jó hely :wink: Bár attól függ milyen részre mentek,ha mentek.

nicike

Sziasztok!

Jelentem, alszanak!!

Zsófi: nem semmi az angliai munka lehetősége. És mennyire mennél? Család mit szólna hozzá? Én olyan gyáva vagyok ilyen téren...

Néztem az albumodat, a "terrorista" nevetése Beninek annyira cukker! Nekünk is van olyan csíkos bodynk.

Szoktátok nézni a travel&living csatornán vagy a discoveryn a tetoválós műsort? Nincs tetkóm,eddig nem is vonzott, de annyira szeretem nézni. Nem csak a tetkóról szól. Tök jó. Kikapcsol.

Megyek, apa rendelt egy pizzát. Hurrá fogyókúra! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hát ma nem az én napom volt. Kezdődött azzal, hogy egy rossz lépés és sikerült elesnem a lépcsőn, szerencsére Virág nem volt a kezembe. Már nagyon régóta fáj a nagy lábujjam alatti 'párna', de idáig nem nagyon foglalkoztam vele, reménykedtem elmúlik. Na de még nem múlt el, és mikor szaladtam volna fel a lépcsőn, rosszul léptem a fájó részre és összecsuklottam a fájdalomtól, így ráesve a másik térdemre, persze hogy az élvédőre. A kedvenc nacim elszakadt, térdem felrepedt és azóta alig bírom behajlítani. Jegelem meg Lioton-al kenem. Az volt a szerencse, hogy itt volt anyum, így ő segített mindenbe. Kértem is időpontot az ortopédiára, csak sajna egy hónapig kell várnom.
Na és ha ez nem volt elég, akkor késő délutánra elromlott a kazán (persze hogy hétvégére, amikor nem jön ki senki megjavítani), nincsen se fűtés (ami szerencsére nem is nagyon kell, de tegnap még ment amikor huvi volt), meg meleg víz sincs. Szerencsére áram van (még ::kop kop::), így a vízforralóval melegítettem Virágnak vizet fürcsihez.
Érdekes, mindig ha elutazik a férjem néhány napra, valami nem jó történik itthon. Most már igazán haza jöhetne! :(

Annyi jó hír viszont van, hogy Virág tegnap óta magától felül, meg mászni is elkezdett! :)

Nici,
Hú, szegény, remélem nem lesz semmi baj! Hát igen, ez egy darabig így lesz, amíg meg nem tanulják jobban irányítani a kis testüket. Na meg a fejük még nagy a testükhöz képest, még a buksi húzza őket mindenfelé.

Zsófi,
Amerikába hova lett volna a munkalehetőség? Meg tudom érteni, hogy nem akartok olyan messzire menni, az én szüleim is megszenvedték a távolságot még annó....

Kép
Kép
dia123

Ja, és BoLdOgSáGoS NéVnApOt a Zsófiknak!! :D :D

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Málnusnak ma ultra rossz napja volt, főleg délután, így kicsit eltűntem, minden percben igényt tartott rám.

Apró: nagyon-nagyon sok Boldog Névnapot kívánok!!!!
Levi nagyon édes lett az új frizurájában, ez orchidea pedig meseszép!

Sniky: ez az adóvisszafizetés elég durva!

Panna: mi is szopizunk még 3-5 alkalommal is, cicifüggő enyim gyerek :)

Boni: nagyon édes lett a logó! Porcelánfestő? Nagyon jól hangzik! Ebből meg lehet élni?

Bende, üdv újra itt! szegény apáról nem volt előnyös a fotó? :D Nekem is a Balcsis a kedvencem, annyira jó lett, és nagyot nőttetek ti is, gyere gyakrabban ha tudsz!

Szilvi: olyan jó, hogy figyelmeztettél a szavazásra, múltkor a regisztrációig jutottam, aztán felébredt MÁlnus, most pótoltam :) Köszi a krémtúró tippet! Biztos, hogy kipóbálom, persz ötöd ennyi lesz a mennyiség :) Tetkóst mi is nézzük meg a 8 ikret is :) Kemény :)

Nici, púpunk nekünk is volt már, nem tudom ki írta a rögtön borogatást, de nekünk az bevált, ha semmi sincs kéznél, akkor egy evőkanál is jó rá. Semmi következmény nem lett, örülök, hogy Lili is jobban van már!

Winona : helló :)

Dia, Virágnak gratula!

Csandi, nekem is tetszik az oroszlán, csak azt mondta Binyek, hogy az ár akkor ennyi, ha csak egy sablont kell csinálni, ha minden horoszkóphoz más sablon kell, akkor drágább....mérlegelni kell. Nagyon édes ott a többi horoszkóp is!

Egy mai nagy kádban fürdős épp puszit adok anyának kép :D

Kép

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

winona,4,5kg
ez a gyártó oldala:
http://www.silvercross.co.uk/our-range/ ... z/eclipse/
és itt lehet kapni és mostmár a kenguruban is láttam azóta:
http://www.bababorze.hu/
Vendég

Sziszka!
Nagyon édes Málnus,Miku is igy ad puszit!
l.veronika

csengim 4szopit igényel már csak és lehetőleg itthon nyugiban máshol csak a legszükségesebbet kiszíjja aztán tsá :P
mellettte reggeli +ebéd+uzsi+vacsi szilárd és 3-5decit megiszik naponta gyümölcsléből.ez egyik napról a másikra bevezetődött.egy ideig próbálkoztam és nem kellett aztán egyik naptól egyenesen sírt érte :shock:
ja és mától memmének hívja a cicizést :D
szisz, akkkor legyen mindegyik oroszlános!juhéj! (rolling on the floor) ezekszerint szitázzák??nem rávasalós??akkor meg lehet nem kéne ennyire bonyolult a szülőknek sem, ne csak erre az egy alkalomra lehessen fölvenni...hmm??
én is rajzolok majd valamit, hogy ne csak a szám járjon, bár én nem tudok olyan jól vonalrajzozni , mint boni én inkább látványtervben vagyok jó...
jó kis fürcsi lehetett :wink:
zsófiknak nagyon boldogat!!akár most akár akkor amikor :)
Vendég

Sziasztok!

:lol:

Nekem tetszik Csandi ötlete.. találtam egy jó képeket

olyan cukik, és úgyis gyerekekről szól a fórum.. és itt van mindkettőből...:lol:

csak valami szöveget kellene még ráírni

pl

Kép

:lol: Kép

vagy a lányoknak és fiúknak külön póló a névvel szül.dátummal

fiúknak

Kép

Kép

lányoknak

Kép Kép

Szülőknek már csak az egyiket teszem fel példának Kép

Szerintetek? ezt többször is lehet hordani :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.16 07:29-kor.
Vendég

ZSófi drukkolok, hogy összejöjjön.. :lol:

Dia baccus és 2 hét múlva mehetsz? nővérm kiverte anno a hisztit, hogy kisgyereke van., akit egyedül lát el és így kapott korábbra... hmm?

Sziszka hát eddig meglehetett Herenden.. de most már ki vásárol luxuscikkeket .. tömegesen építettek le én már 2004bne eljöttem mert párom Bpen akart élni, én meg vele :lol: aztán elmentem bankba dolgozni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziszka annyira édes a képetek! :lol: Zsiga is így ad puszit :lol:

Csandi éljen a memme :lol:
Vendég

Sziasztok lányok!

Ezer bocsi Emesedora (Szilvi), hogy nem írtam banános receptet, de ennek egy nagyon egyszerü oka volt, ugyanis nincsen. A banánt csak mint higiénikusan csomagolt, az ember gyerekére útközben rátörö akut éhségcsökkentö elsösegélyt nyújtó termékként fogyasztjuk, de nem szoktam sütni vagy fözni ele. Egyszer csináltam banános-mandarinos pulykaakármit vele, de a párom nem ájult el töle, így a kísérleti fázison túljutva hagyagolódott a projekt. :)

Hogy borzoljam a kedélyeiteket (ly vagy j?): mi újra támadásba lendülünk bö egy hét múlva! Rettegjetek, az esö nemhivatalos Istennöje közeledni fog! Eninek 2 hét iskolaszünete van, így abból gazdálkodhatunk! :)

Sziszka!

Ha már az eltünteket keressük, Dadomi is nyaralni ment a Bermuda Háromszögbe, mert ö is nagyon el van tünve már egy jó ideje?

Nicike!

Helyzetjelentést kérünk Lili állapotáról!
Nálunk tegnap Dönci dobott egy hátast és a fejét hátul az ajtó élébe vágta be.
Nálunk "csak" Eninek volt kétszer agyrázkódása. Egyszer dobott egy hátast az ágyunkról. Eltájolta magát, állt az ágyunk szélén és lecsúszott, de olyan szerencsétlenül, hogy fejjel landolt elöször. Kis sírás, majd sápadás, hányás, aluszékonyság. Egy nap alatt rendbejött. Aztán az oviban is esett a kötélhintáról, a matracra esett zömmel, csak pont a feje nem, az a padlóra vágódott. Megint sápadás, hányás. A gyerek egész nap hányt és olyan volt, mint egy kis krumpliszsák, akármit csinálhattál vele, kókadt. A kórházban bent tartották megfigyelésre két napig. Ebben az volt a legpikánsabb, hogy karácsony elött volt közvetlenül és volt repülöjegyünk Pestre... Mindkét incidens baj nélkül megúszta. Fel a fejjel! Tényleg a fej viszi a babát, aztán idövel hozzánönek. :)

Dia!

Ez azért durva! Mindig ilyen sokáig tart, mire az ember idöpontot kap? Akkor mi értelme még orvoshoz menni, hiszen 4 hét alatt akármi is lehet?

Tegnap átjött a szomszédunk a kislányával. Jasmin Regövel egyidös, alig pár nap van közöttük. Nagyon édes kiscsaj. Az anyuka Etiópiából, a papa Eritreából származik. Az anyuka nagyon aranyos, de nem túl életrevaló. Mivel kissé nehéz felfogású, amihez a nyelvi nehézségek is hozzájönnek, sokáig kell magyaráznom valamit, mire megérti. Mindig engem kérdez mindenröl, én segítek is neki, kap tölünk ezt-azt, csak nehezen megy a beszélgetés a mondott okokból. Nekem meg a megértése okoz problémákat, mert rettenetesen dadog és minél inkább mondaná, annál jobban dadog, következésképpen idöbe telik, mire megértjük egymást. Olyan furcsa, ö itt nött fel, itt járt iskolába, stb. és mégis én jobban boldogulok itt, mint ö! Jövö héten elcipelem magammal a bolhapiacra és megmutatom neki a spórolás müvészetét. Szegény férje kitér a hitéböl, mert a lány inkább elmegy a belvárosba vásárolni és ahogy ö maga is mondja, ilyenkor elkapja a gépszíj és minden pénzüket kiadja gyerekruhákra, de igazából nekik sincs pénzük. Ráadásul most terhes is.
Összességében kellemes délután volt, kint szakadt az esö, mi meg bent szépen eljátszottunk, sütöttem kakaós sütit a gyerekeknek és kész.

Boni!

Te nagyon ügyesen rajzolsz, talán a talált képek helyett rajzolhatnál valami sajátot, egyszerü, de nagyszerüt! Szerintem Dönci alaposan kilóg a horoszkópos sorból...

Mariann!

Szívböl örülök, hogy mégis lesz a svájci kiruccanásodból valami! Érezzétek jól magatokat! Ha szeretitek a jó sajtokat, menjetek el a Migros nevezetü abc-be és nézzétek meg, hogy mi van akkor éppen akcióban. A svájci sajtok nagyon olcsóak és fenomenálisak! Nálunk dupla annyiba kerülnek, ezért mi mindig hozatunk vagy magunk veszünk, ha éppen arra van dolgunk. Ajánlom: Appenzeller, Emmentaler (utóbbiból érdemes a barlangban érlelt változatát kipróbálni), Tilsiter, Greyer és még sorolhatnám. Aztán a Pesto genovese is csúcs, de 3,60 Frankba kerül sajna. A Frey nevü Migros saját márkájú csokija is szuper, mi csak azt esszük! Sokszor van az is akcióban!
A Dennerbe is menjetek be, ott meg a Denner saját popsitörlöje csúcs és körökkel olcsóbb, mint nálunk vagy otthon! A Dennerben meg inkább a Lindt csoki olcsóbb... :)
S ha szeretitek a friss tejet, vegyetek egy literrel a 3,8%-osból. Nem olcsó, de mesés! No meg a joghurt!

Most mennem kell a kis hangyáimmal foglalkozni!

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Sziszka: Neked is köszi (szavazás)! Bencuskám is így ad puszit! Dórika a napokban tanult meg rendes cuppanós puszit adni! Azóta folyton a különböző testrészeimen gyakorolja, amit épp elér! :)

A két kicsi sajnos végig köhögte az éjszakát, főleg Bence. Adtam nekik pedig sinecod cseppet. Éjjel egyet porszívózni kellet Bence orrát. Most alszik. Kemény éjjelem volt! :( Megyek is, kihasználom, amíg kettőből egy alszik, a tegnap esti mosatlan még ott van! :oops:

Szép hétvégét!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

BArbi jó kis délután lehetett!

holnap én is kakaózom :wink: :lol:

ma regegl Csiga bevágpott egy jó kis túrólkrémet (nádudvari túróba kevert bébidesszert) csak úgy nyamizta

ma családiasan rakott brokkoli lesz darálthusival... :lol: paradicsomszósszal :lol: meg anyukám küldi férjemmel a házirétest :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szívesen rajzolok, ha kapok ötleteket :lol: Dönci mérleg? :roll:

csajok kérdezhetek valamit? jöhet priviben is?
akinek kislánya lett PÉ előtt hány nappal volt akció? mert nekem valahogy hihetetlen,hogy előtte 3-4 nappal összebújás l aztán semmi... :roll:
:lol:
Vendég

Szilvia kitartás! jobbulás!!!!

lehet nem írtam, de jövő hét szerda Városliget nekünk is jó!
Vendég

Dia,úgy sajnálom a lábad.Remélem hamar rendben jön.Egyébként nekem ugyan ez volt,nagyon sokáig sántítottam és aztán magától elmúlt.Nekem is pont a nagylábam újja alatti párna,olyan érzés volt ha ráléptem mintha egy tű lett volna benne.

Sziszka,annyira nagyon szépek vagytok.Málnus kis cukorfalat.
Neked meg gyönyörű arcod van.Irigy...Irigy.... :lol:

Barbi, Lilim jól van.Hála Istennek azonnal felsírt,és csak 2 percig sírt.Utánna elaludt egyből,de mosolyogva ébredt.Ma délig annyira nyűgös volt,hogy ennyire talán soha.gondolkodtam beviszem az ügyeletre,de elaludt,aztán olyan kis mosolygós volt.És ma elkezdett beszélgetni is, gaga,jajaja,babab,dádádá hababa,ezt mind ma kezdte el,benem áll a szája :lol:

Boni,mikor Lilike készült pé elött volt összebújás,mivel clostyt szedtem pontosam tudom h elötte kb 3 nappal volt össze bújás.utánna annyira össze vesztem apával h azután semmi nem volt utánna abban a hónapban.Úgyhogy van benne valami :lol:

nicike

Sziasztok!

Mára szerencsére sokkal jobban van a térdem, bár még fáj eléggé, de már betudom hajlítani. Na de azért pihentetem továbbra is. Hát sajnos igen, nagyon sokat kell várni szakorvoshoz, de ezt én sem értem, mert mi van ha valakinek valami komoly baja van, akkor az várjon hónapokat?? Mert én még csak csak elvagyok addig a lábammal, de akinek sürgős lenne.... :?

Boni,
Virág 3 nappal pé előtt 'készült.' Ezt onnan tudom, hogy bár már terveztük hogy szeretnénk babát, ez volt az egyetlen alkalom hogy nem védekeztünk, mert még egy kicsit hezitáltunk hogy akkor most próbálkozzunk vagy még várjunk néhány hónapot stb, tehát ez egy alkalommal nem, de az utána lévő hetekben is védekeztünk, így pontosan tudom mikor volt. Tehát tényleg előfordulhat, hogy egy alkalom elég, ha jó az időzítés meg a körülmények. :wink:

Nici,
Örülök, hogy jól van Lili!

Kép
Kép
dia123

Boni,
Ez miért csak kislányos anyukáknál érdekes? Pé előtti 3-4 nappal összebújás nagyobb eséllyel eredményez lányt??

Kép
Kép
dia123

Napsütéses szép reggelt mindenkinek :) !

Dia - azt mondják, hogy a fiú spermák gyorsabbak, de rövidebb ideig életképesek, a lánykák meg lassúbbak, de tovább élnek. Ezért ha valaki fiút akar, a petesejtnek már készen kell állnia, ha lányt, akkor az ivarsejtek várjanak egy kicsit a petére :) . Úgy tűnik a ti hozzászólásaitokból is, hogy ez bejön. Remélem, mert nagyon lányt szeretnék másodiknak :lol: .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Ja éééértem, ezt nem is tudtam! Hát akkor jó hogy tudom, mert mi pedig fiuk szeretnénk másodiknak!! :wink:

Sziszka,
Málnusnak milyen keresztelője lesz?
A másik pedig az, hogy aszem írtad, hogy van neked angol nyelvű gyerekdal cd-d. Ha igen, akkor feltöltesz nekem egyet?? Nagyon köszi! :)

Kép
Kép
dia123

Nicike Dia :lol: akkor most már elhiszem :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat :D Apa most is nyugtázta az összeset :lol:

Boni, nekem azok a képek tetszenek, ahol egy fiú egy lány van, a külön állók nem annyira barátságos arcúak....Csandi ötlete is tetszik, hogy ilyesmit rajzolhatnál is, hisz olyan ügyes vagy!
Mi is Nádudvari túrót eszünk, egyszer láttam egy joghurt összehasonlítást, és minden neves joghurt ott volt (Danon, Milli, Aktivia stb.) és a nádudvari nyert, az volt a legjobb minőségű, azóta mindenből próbáljuk azt keresni! A PE.-ses kérdésre én nem tudok válaszolni, nekünk jött, mert jönni akart, nem számolgattunk... de ha ez így van, akkor aki kislányt akar, hajrá! Nektek elvileg természetes úton is jöhet, ezt úgy értem, hogy hivatalosan semmi akadálya nincs, csak nem jött össze?

Szilvi, jobbulást a gyerekeknek!

Barbi, Dadomi szerintem munka miatt tűnt el, elkezdett dolgozni, azóta én sem találkoztam velük, remélem jól vannak! Dönci az esés után? Minden rendben?

Dia: jobbulást neked. Málnus evangélikus lesz, én vagyok az a férjem katolikus, így vaciláltunk egy kicsit, de nekem a katolikusban túl sok a külsőség, ez miatt végül így döntöttünk. Vasárnap lesz, majd hozom a képeket :) és képzeljétek összekötjük a templomi esküvővel, mert nekünk az nem volt, és szeretnénk, de a család semmit nem tud róla, nekik meglepi lesz, kíváncsi leszek a reakciókra :D
A cd-t este megkeresem, csak mér nem emlékszem, melyiket töltöttem fel a múltkor....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Megtudnátok írni, hogy melyik az az oldal ami hasonlít a teszvesz-vaterára, csak új és nincs díja.

Köszönöm, K.
Vendég

CSAJOK!!
HOLNAPTÓL MEGINT VAN JÓGA!!HÉTFŐ 11ÓRÁTÓLA VÁCIUTCÁBAN!!
ÉS MI LENNE HA UTÁNA A LIGETBE MENNÉNK ÉS VAGONOZNÁNK , NEM A TRANZITBA?!?!?LIGETES CSAJOK??
Vendég

Sziasztok!
Beleki, a www.zsibvasar.hu.
Hazajöttünk párom szüleitől. Jó sokat sírtam ott is, vigasztaltak, de tenni ők sem tudnak mit, nem parancsolhatnak rá a fiúkra, hogy szeressen. Már mindent elmondtam neki, amit tudtam és akartam, túltárgyaltuk a dolgot. Már idegesíti a téma is. Ma azzal zártuk le, hogy szerinte vége van, már nem szeret, pillanatnyilag úgy érzi, nincs visszaút. Megölelni meg semmi máshoz sincs kedve. Azt mondja, a válástól még jó messze vagyunk, az is lehet, később másként érez, de most nem sok esélyt lát rá. Elméletileg el fog költözni, de azt mondta, még nem tudja, mikor. A gyereket szereti, nekem nagyon fájdalmas látni, hogy a gyereket, akit szültem neki szereti, de engem nem. Mikor nagyon bőgtem, odarángatott a nagy tükör elé, és azt mondta, nézzek bele, még mindig gyönyörű vagyok. Hát, ez a helyzet nálunk.

Kép
felicia

Sziasztok!

Felicia: hát nem semmi napokon vagy túl! És még mindig nem értem a pasidat. Még mindig gyönyörűnek talál. Dinka!! De talán tényleg az tenne Nektek a legjobbat ,ha most külön lennétek. Ne bűntudatból, szánalomból akarjon Veled lenni, hanem legalább szeretetből, ha már nem is lángolásból. Próbálj ne sírni előtte! :( Tudom, nehéz....

Dia: igen, tényleg így van, nekünk a két lány úgy "készült", hogy PÉ előtt pár nappal voltunk együtt. Kisfiúnál nem tudom ezt a pont PÉ-kor együtt levést igazolni, mert tök véletlenül jött! :) És még visszaszámolni se tudtam ugye, mert Dóri születése után egyszer sem volt menzeszem és mégis teherbe estem! Doki szerint volt egy "kóbor" peteérésem! Ez lett Bence! :)

Sziszka: köszi a jobbulást a gyerkőcöknek. Kicsit jobban is vannak. Tegnap mindkettőnek hőemje volt, este Bence telibe hányt egyszer (de totál és minő pech, tegnap egész nap nem volt a városban melegvíz :(). De ma már kevesebbet köhögtek, orrporszívózni kell (kezelgetem őket).
Tényleg nagyon jó a fürdőkádas kép!!

Na megyek, most állok neki melegszenyót csinálni. Picik már alszanak, Emese még nem, mert holnap nincs suli (tantestületi kiránydulás lesz).

Sziasztok

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Csandi nekünk jó a holnap Ligetre! hány órakor? :lol:

Sziszka
ismeretlen eredetű meddőség mindkettőnkkel minden rendben volt a vizsgálatoknál..talán ezért is jött elsőre össze segítséggel szóval talán történik velünk is csoda! :lol: mindenesetre pozitívan állunk a dologhoz! :wink:
juj de romantikus lesz! libabőrös lettem teljesen ettől a meglepi dologtól! :lol:

Felicia
Sajnálom! :cry:

SZilvi jobbulást!
Vendég

Sziszka,
Nem sürgős, amikor lesz 1 perced akkor ráér. A múltkor letöltöttem az összeset amit feltettél de angolt nem találtam közöttük...vagy csak nem néztem meg jól?? :oops:
Nagyon izgi a meglepi esküvő!! Viszont nem fognak megsértődni a szülők, hogy nem lehettek ott? Vagy ott lesznek de akkor derül majd csak ki??
És milyen egy Evangélikus keresztelő? Gondolom nem annyira nagy a szigor mint a Katolikusoknál. Én még nagyon vacillálok, hogy megkereszteljük-e Virágot. Nem azért mert nem vagyok hívő, hanem pont azért mert az vagyok. Katolikusként vagyok keresztelve, viszont nem gyakorlom az ottani dolgokat, hanem ahová járok gyülekezetbe ott a Bibliát vesszük hétről hétre és azon alapszik minden tanítás, nincsenek felesleges rituálék vagy flanc. És mivel a Biblia nem írja hogy a csecsemőket meg kell keresztelni hanem ez akkor teendő amikor egy ember tudatosan meghozza a döntést, hogy követi Istent, mivel ez a megtisztulást és újjászületést jelképezi. Tehát nálunk ezért nem keresztelnek babákat hanem csak ha valaki maga hozta meg a döntést. Így nekem nagyon nehéz eldönteni, hogy akkor melyik vallás szerint kereszteljem (ha kereszteljem) mivel én nem akarom megígérni sehol, hogy az ottani vallás szerint nevelem, pl Katolikus stb, ha én magam nem sem gyakorlom azt. De ugyanakkor szeretném ha nem 'pogányként' nőne fel. Ááááh nehéz ügy! :?

Felicia,
Irtóan sajnálom! Annyira sokat gondolok rátok, és mindig szomorúság tölt el, amikor belegondolok mit érezhetsz. Őszintén remélem, hogy hamar sikerül lezárni vagy így vagy úgy ezt a dolgot, hogy tovább tudj lépni és mihamarabb ismét boldog tudj lenni! Egyedül is nehéz lehet, de egy kis pici csöppséggel meg még inkább! Kitartást! És mi itt vagyunk, gyere sokat és írj, mi szeretünk!! Mennek a virtuális ölelések!!

Kép
Kép
dia123

Igen, gyertek ligetetezni, szuper idő lesz holnap! Lehet piknikezni, vagy beülni a "Kertembe", végre kinyitott! Ha jöttök, szóljatok, mikor! Esetleg küldjetek egy telefonszámot priviben.

sushy

igen!igen! kertem ezt akarom már mióta mondani csak mindig elfelejtem :( köszi susy :) én jártam régen az ellátóba azt is ők csinálták meg a fészekben is a kerthelyiséget...
szupi , mi kb.12:30-13:00-között érünk oda, gondolom a verának is jó meg a nikinek is ha el tud jönni ógázni.többiek??ligetesek?
Vendég

Jó reggelt! :lol:

Nekünk az időpont tökéletes! ööö hol van a megálló és a kertem ? :oops: én eddig azt hittem Sushy kertjéről van szó :mrgreen:

én busszal megyek a Hősök teréig...

:lol: nagyon örülök,hogy itt találkoztok, végre megint találkozhatunk!

ja mellesleg a próbálkozáshoz hozzáteszem, hogy talán mire nyugdíjasok leszünk összehozzuk tesót mivel a ciklusaim még gigantikusak... :lol: :roll: az első 41 nap, második 48 most is kb. ott tartok...de szerintem amíg Zsigmondom éjszaka cicizik addig esélytelen.. :lol: de egy évet adunk magunknak szopi abbahagyása után és ha várat magára visszamegyünk Kaáliba

Barbi
drága mi Pünkösdkor megyünk haza szüleinkhez 29,30,31,1 és kedden jövünk vissza :lol: nagyon remélem hogy most nem kerüljük el egymást!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt,csak pár kép ami rólunk készült hétvégén :lol:

Kép
Kép

Késöbb jövök,de most nagyon hisztis :?

nicike

Nicike Jeccusom de jól nézel ki :shock: :lol: én utoljára 18 évesen voltam ilyen vékonka :lol: szépek vagytok!
Vendég

Sziasztok!

Én meg kb. 10 éves koromban! :lol: :twisted:

Nicike:szerintem egyáltalán nem sovány Lili, teljesen átlagos kinézete van. Te is sovány testalkat vagy ezek szerint, lehet, hogy Tőled örökölte. Szerintem ne aggódjatok! Bár mikor tavaly sokat volt beteg Dóri, kivizsgálták (vérvétel), hogy nem tejérzékeny e (nem). Akkor kérdezték, hogy nem stagnál vagy fogy e, mert ez is tünete lehet (Dóri nem).

Boniko: drukk-drukk a kistesóhoz!! Nekem annak idején Pesten egy neves doki azt mondta, hogy soha nem lehet természetes úton gyerekem. Az elsőnél, 7 éve, mikor simán teherbeestem, írtam neki emailt, hogy minden erőlködés, sőt, tervek nélkül jött Emese (terveztük, de nem voltunk ráizgulva, hogy melyik hónap, hanem majd, hogy jön...), a másik kettőnél már nem erőlködtem emaillel, akik szintén tök simán, természetes úton jöttek. Nekem ami kellett ehhez, és utólag mindegyiknél átgondoltam, mindháromnál fogyóztam előtte és valamennyit ledobtam. Nem lettem olyan szép sovány, mint Nicike, sőt... de úgy látszik nekem elég volt.

Most is rám férne! :oops:

Na megyek, most kelt mindhárom (Emesének ma ugye nincs suli), úgyhogy megyek pelenkákat cserélni, etetni. Még mindig köhögnek, bár Dóri szinte teljesen jól van az orrát leszámítva, de Bencus még köhög...

Szép napot

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvia no akkor megcáfoltátok elég rendesen :lol:

NIci szerintem sem sovány Lilla.. ZSIga is vékonkának tűnik..tegnap levágtam sérót, de géppel nem engedte ollóval kellett!

ilyen volt Kép
ilyen lett Kép Kép
Vendég

Boni! Kép
Köszönöm :oops:

Szilvia,igen jól néz ki Lili,nagyon kis pufi baba volt.Én nagyon túl etettem őt tápszerrel az elején.Szóval nem bánom h nyúlik,de mellette nincs akkora hízás.És nem is agódnék,ha tudnám h nem e valami érzékenység,vagy vashiány vagy nem tudom mi áll mögötte.
Mert azért azt a doki is mondta h nagyon jól néz ki Lili,de valljuk be nem mondhatni normálisnak h 30 dekákat fogy.Ha semmi nincs mögötte,nem bánom,ilyen alkat,de jobb megnézni.

Fogyókúra:Én ezzel a testalkattal elég sokat szívok(bocsánat) :oops:
Tegnap is elmentünk haverokkal a dunapartra heck-et enni,én rántott sajtot ettem.Bevágtam mondanom se kell.Persze akkora adag volt amit mások párban ettek :oops: Utánna kb fél órán keresztül az emésztésem volt a téma :evil:
Meg megkérdezik állandóan h beteg vagyok e? ez a másik kedvencem.
Meg anyósómtól is kaptam tegnap csípős beszólást,lese írom mit... :evil:

Boni,én láttam a múltkori majálisos képeketek,nagyon jól nézel ki.Szerintem nem kéne fogyóznod.Nem mondanám meg h nem rég szültél,az biztos.

nicike

Jaj Csiga Zsiga de cuki,azok a gomb szemek!!!!! Igazi fiatal úr lett az új séróval :lol:

nicike

Hazajöttünk, látom megint sokat írtatok közben, nem is tudtam mind elolvasni.

Jó, hogy van megint jóga, ha alszik eleget Zsombi elmegyünk (az utsó két éjszaka nem volt valami fényes, ezért jó lenne ha legalább ő aludni egy kicsit...) de a liget nekünk nem fér bele, túl messze van bkv-val és 3 után itthon kell lennem.

Panna, láttam kérdezted, hogy szopik-e valaki még napközban. Zsombi igen, nappal és éjjel is lelkesen, annak ellenére, hogy elég sokat eszik is mostanában. Egyre jobban szereti a főztömet :lol:

Dobok majd néhány friss képet később.

Szép nyári hetet mindenkinek :) attól tartok nem fogunk fázni ma.
Vendég

Sziasztok!

Nicike, nagyon cépek vagytok ám!

Boni, de szép szabályos lett Zsigi jhaja, nálunk tele van lépcsőkkel, mert nagyon sírt és rángatta a fejét.....ügyi vagy, illetve ügyik vagytok.

Szilvi, hűha, gratulálok, akkor nagy nap lesz. Rucid? Dobsz képet?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, bejelöltem a "kertemet" :D a térképen:
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... a14fd92482
Ha gondolod, mehetünk együtt, én a hősök tere felé megyek Emmával. Hol áll meg a busz?

sushy

Sushy köszi.... oké. az Andrássy útra ahogy befordul a Dózsáról a 105ös.. :lol: :lol: 12.34 kor megy alacsonypadlós kb 5 perc alatt ér oda! :lol: ha odaértem hívlak :lol:

Aproo köszi de azért nekünk is van folt..mert egyedül édeskettesben voltunk és ő is kapkodta a fejét! de etetőőszékbe ültettem és kezébe adtam játékait énekeltem neki... így sikerült :lol:

NIcike dehogynem kell alsófertályon sok felesleg van... :oops: :lol:
Vendég

Jó reggelt :wink:

Lányok én olyan kómás vagyok ettől az időtől. De Mormikám is mormizik ez egy álomszuszék :D :D 9től aludt reggel f9ig és most 10óta megint horpaszt :shock: :shock:

Szerdai sétára én is benevezek, ma is mennék de bajom van 2.nap és ömlök mint állat meg görcsölök ! Ez rosszabb mint szülés előtt :cry: :cry: Nekem teljesen rendezett lett már 28napra kopra reggel mindig megjön.

Nicike :shock: :shock: :shock: óóóó de csini vagy! kisasszony nem vékonka tök jó húsban van.

Csütörtökön voltunk dokinéninél 7.9kiló Áron és 71cm. Mi is picikék vagyunk bár a képeken nem úgy tűnik néha :)

Suhy hova esik ez a kertem kb leirás szerint mihez van közel?

De merészek vagytok hajvágás ügyileg, én úgy félek szegény hogy fog kinézni ha letolom a haját. Így nem is merek sokat vágatni majd csak egy kicsit belőle, de igy meg mindig beizzad.

fogyókura én még mindig semmi de most egyre kevesebbet eszek csoki cukorka nagyon minimális kenyér is és inkább reggelire müzli joghurt ebédre csak hús+ saláta a menü. De már kezdem jobban érezni belülről is magam.

Dia remélem nem sértelek meg én pogányként nőttem fel mégse lett semmi bajom. Hiszek valamiben és a fiamat megkereszteltettem. Nehiszem hogy rosszat tennél egy olyan kereszteléssel ha más vallást gyakorolhatna esetleg. Szémelyes meglátásom szerint a katolikus vallás amúgy is elég merev. Ha meg nem keresztelitek meg akkor akár ő felnőttként is eldöntheti mit szeretne. Hittanórákra , gyülekezetbe úgy is járhat és segithet a döntésben mit is szeretne majd később. Lábadnak jobbulást, jó lenne mihamarabb elmenni vele. Csörögj rájuk hogy adjanak előbbi időpontot mert egyre jobban fáj , és kisbabád is van!

Húúú sziszka nem semmi várjuk a képeket!!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

és az óbudai piacon még kaptam szép sütőtököt 240,-ért !! :D :D fagyasztottam is vagy 8pohárkával.

Tejtermékek áron mindegyiktől öklendezik igy nem erőltetem. De jó lenne már valami újjat kitalálni mert már én unom ugyanazokat csinálni. Próbáltam spárgát a hétvégén de hiába pucoltam meg szálkás lett így meg nem mertem odaadni neki .

Panna jó utat nektek vigyázzatok magatokra!

Aproo én odáig vagyok az orchidádért valami meseszép! Nekem is virágzik mind a 4 de nem ennyi virág van rajta vagylegalább is nem ilyen dúsan :shock: :shock: :D :D :D

Szerdán voltam végre nődokinál és feltette a nagy kérdést hogy irjon fel gyógyszert vagy se én meg még mindig nem tudom eldönteni. De az uram se mert nem tudjuk hogy legyen e még egy manó vagy se. :?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Jelentem elhoztuk a bronzkupát az óvodások országos falmászóversenyéről. Írtó büszke vagyok!

Dia! A keresztelésről lenne véleményem, de megtartom magamnak. Ha kell tanács: kérdezd meg azokat, akikkel Bibliát szoktál olvasni. Szerintem megtaláljátok a választ. Egy gondolatot engedj meg mégis... A csecsemőkeresztség akkor alakult ki ( 1-2. század), amikor a Krisztust követő embereket rendszerint oroszlánokkal falatták föl. ( ld: Quo Vadis, Ben Hur). Ez elég szabályosnak tűnt az akkori római birodalomban, mivel a Messiás királyságáról szólt a tanítás, nehezen nyelték le a császárok. ( A konstantinuszi fordulatig 325.) Szóval sok szülő így próbálta biztosítani gyermeke üdvösségét. Arra az esetre, ha ő meghalna, megkeresztelte.
Augusztinus elvetette és a megtérés élményét hangsúlyozta, aminek meg kell előznie a keresztelkedést.

Ennyi, amit mondani akartam. A vita folyik azóta is.

Megyek lassan a gyerekekért.
ZSófi elkezdett mászni!!! Kutyázik, mint hajdan Dorka. Az egyik lábát a kézfeje mellé teszi és úgy halad. NAgyon aranyos!!!

Szép napokat mindenkinek ( Felíciának különösen- Fel a fejjel! Vigasztalódj meg hamar! Sajnos ez egy ördögi körré vált, ki kell lépni egy kicsit belőle. Jót fog tenni a svájci túra. Egész másképp fogsz látni mindent! Szerintem a párod is vígasztalni akar, mikor "szépeket" mond neked. Ettől függetlenül becsületesebbnek tartanám a részéről, ha nem kényszerítené ki ezt a pokoli helyzetet. HA hagyna időt neked megnyugodni, túllépni, feldolgozni és nem adna mindennap esélyt arra, hogy reménykedj, félreértsd. Egyébként van egy tippem! HA kilépsz, megmutatod, hogy tudsz nélküle élni, és pláne, ha mást szeretni, mint a kiskutya jönne vissza hozzád! De ettől még nem oldódik meg az alapkonfliktus szerintem. A szeretetben ( szerelemben ) benne van a hűség. Ami elmúlik, az nem volt soha igazi szeretet, szerelem. De ez már a hitből fakadó tanítás. )
eviragos

Mecsi! Gyógyszer témában én is tanáctaln vagyok. Volt, hogy szedtem, de engem a hormonok nagyon kiütnek. Pattanásos lettem, vagy ingerlékeny stb.. Én ezért nem szeretem. Megoldás viszont nekünk is kell, mert lassan elválasztom Zsófit. ( Nekem addig nincs pé-m, míg szoptatok. )

A nőgyógyászom meg azt hiszi, hogy mi nem védekezünk, ez nem is téma! Nagyon el van tévedve. Eddig mindig "elsőre" jött össze, egyébként védekeztünk. Tehát kiszámolt, akart, tervezett baba volt mind.

Na, tényleg megyek!

Bözsi
eviragos

Mecsi,
Egyáltalán nem bántódtam meg! Igazad van, semmi baja nem lesz ha nem lesz megkeresztelve csecsemőként. Viszont mint hívó, nekem fontos hogy majd Virág is úgy nőjön fel, hogy hallott már Istenről, és annak örülnék a legjobban hogy ha követné is. Persze tudom, hogy ez csak akkor fog megvalósulni ha azt látja, hogy mi szülők is gyakoroljuk a hitünket. Nálunk csak egy baj van, hogy a férjem annyira nem hisz, vagyis hisz is meg nem is, még nagyon hezitál. Így sokszor harc, hogy menjünk el a gyülibe. Mióta megszületett Virág, én a neten hallgatom a tanításokat, akár élőben is lehet hallgatni, de ő nem szokta velem hallgatni. Én mindenképpen szeretnék Virágal menni majd, van is gyerekeknek való óra miközben megy a mise, de nagyon körülményes innen oda jutni autó nélkül (a Blahánál van). De ha muszáj lesz akkor megyek busszal is majd ha egy kicsit nagyobb lesz Virág.

Eviragos,
Bár nem írtad le a konkrét véleményed, azt hiszem értem, hogy mit gondolsz a babakeresztelőről, és aszem egyet értek veled. Köszi az infókat a történelméről, ezek a dolgokat nem is tudtam. Nekem igazából a keresztelő idáig arról szólt, hogy úgy mond felajánljuk a babákat Istennek, de amikor megtudtam hogy kell esküdni hogy úgy neveljük amilyen vallásként megkereszteljük, na ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy nem biztos hogy akarom. Hisz hogyan ígérjek meg valamit Isten színe előtt, amit nem fogok betartani??

Kép
Kép
dia123

Mecsi,
Neked baba óta most jött meg először? Szegény, akkor ez most nagyon szenvedős!! Jobbulást! Ja és szedjél vasat, ha ilyen erős akkor az nem árt!

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?