Sziasztok lányok!
Ezer bocsi Emesedora (Szilvi), hogy nem írtam banános receptet, de ennek egy nagyon egyszerü oka volt, ugyanis nincsen. A banánt csak mint higiénikusan csomagolt, az ember gyerekére útközben rátörö akut éhségcsökkentö elsösegélyt nyújtó termékként fogyasztjuk, de nem szoktam sütni vagy fözni ele. Egyszer csináltam banános-mandarinos pulykaakármit vele, de a párom nem ájult el töle, így a kísérleti fázison túljutva hagyagolódott a projekt.
Hogy borzoljam a kedélyeiteket (ly vagy j?): mi újra támadásba lendülünk bö egy hét múlva! Rettegjetek, az esö nemhivatalos Istennöje közeledni fog! Eninek 2 hét iskolaszünete van, így abból gazdálkodhatunk!
Sziszka!
Ha már az eltünteket keressük, Dadomi is nyaralni ment a Bermuda Háromszögbe, mert ö is nagyon el van tünve már egy jó ideje?
Nicike!
Helyzetjelentést kérünk Lili állapotáról!
Nálunk tegnap Dönci dobott egy hátast és a fejét hátul az ajtó élébe vágta be.
Nálunk "csak" Eninek volt kétszer agyrázkódása. Egyszer dobott egy hátast az ágyunkról. Eltájolta magát, állt az ágyunk szélén és lecsúszott, de olyan szerencsétlenül, hogy fejjel landolt elöször. Kis sírás, majd sápadás, hányás, aluszékonyság. Egy nap alatt rendbejött. Aztán az oviban is esett a kötélhintáról, a matracra esett zömmel, csak pont a feje nem, az a padlóra vágódott. Megint sápadás, hányás. A gyerek egész nap hányt és olyan volt, mint egy kis krumpliszsák, akármit csinálhattál vele, kókadt. A kórházban bent tartották megfigyelésre két napig. Ebben az volt a legpikánsabb, hogy karácsony elött volt közvetlenül és volt repülöjegyünk Pestre... Mindkét incidens baj nélkül megúszta. Fel a fejjel! Tényleg a fej viszi a babát, aztán idövel hozzánönek.
Dia!
Ez azért durva! Mindig ilyen sokáig tart, mire az ember idöpontot kap? Akkor mi értelme még orvoshoz menni, hiszen 4 hét alatt akármi is lehet?
Tegnap átjött a szomszédunk a kislányával. Jasmin Regövel egyidös, alig pár nap van közöttük. Nagyon édes kiscsaj. Az anyuka Etiópiából, a papa Eritreából származik. Az anyuka nagyon aranyos, de nem túl életrevaló. Mivel kissé nehéz felfogású, amihez a nyelvi nehézségek is hozzájönnek, sokáig kell magyaráznom valamit, mire megérti. Mindig engem kérdez mindenröl, én segítek is neki, kap tölünk ezt-azt, csak nehezen megy a beszélgetés a mondott okokból. Nekem meg a megértése okoz problémákat, mert rettenetesen dadog és minél inkább mondaná, annál jobban dadog, következésképpen idöbe telik, mire megértjük egymást. Olyan furcsa, ö itt nött fel, itt járt iskolába, stb. és mégis én jobban boldogulok itt, mint ö! Jövö héten elcipelem magammal a bolhapiacra és megmutatom neki a spórolás müvészetét. Szegény férje kitér a hitéböl, mert a lány inkább elmegy a belvárosba vásárolni és ahogy ö maga is mondja, ilyenkor elkapja a gépszíj és minden pénzüket kiadja gyerekruhákra, de igazából nekik sincs pénzük. Ráadásul most terhes is.
Összességében kellemes délután volt, kint szakadt az esö, mi meg bent szépen eljátszottunk, sütöttem kakaós sütit a gyerekeknek és kész.
Boni!
Te nagyon ügyesen rajzolsz, talán a talált képek helyett rajzolhatnál valami sajátot, egyszerü, de nagyszerüt! Szerintem Dönci alaposan kilóg a horoszkópos sorból...
Mariann!
Szívböl örülök, hogy mégis lesz a svájci kiruccanásodból valami! Érezzétek jól magatokat! Ha szeretitek a jó sajtokat, menjetek el a Migros nevezetü abc-be és nézzétek meg, hogy mi van akkor éppen akcióban. A svájci sajtok nagyon olcsóak és fenomenálisak! Nálunk dupla annyiba kerülnek, ezért mi mindig hozatunk vagy magunk veszünk, ha éppen arra van dolgunk. Ajánlom: Appenzeller, Emmentaler (utóbbiból érdemes a barlangban érlelt változatát kipróbálni), Tilsiter, Greyer és még sorolhatnám. Aztán a Pesto genovese is csúcs, de 3,60 Frankba kerül sajna. A Frey nevü Migros saját márkájú csokija is szuper, mi csak azt esszük! Sokszor van az is akcióban!
A Dennerbe is menjetek be, ott meg a Denner saját popsitörlöje csúcs és körökkel olcsóbb, mint nálunk vagy otthon! A Dennerben meg inkább a Lindt csoki olcsóbb...
S ha szeretitek a friss tejet, vegyetek egy literrel a 3,8%-osból. Nem olcsó, de mesés! No meg a joghurt!
Most mennem kell a kis hangyáimmal foglalkozni!
Puszi: Barbi