A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

sziasztok! jajk nagyon szép kertek!remélem, nekünk si lesze gyszer ilyen..de én nem tudom majd művelni 3-4 gyerek mellett, az fix :D de szüretelni benne szívesen szüretelek :) jó sok gyümifa jó lenne.
Tegnap jó napunk volt. Csak kenyeret, pogit, és kruplistésztát ettem. smemi tejtermék, smemi zöldség-gyümi :(((
Nándi megint sokakl jobban volt.
így alisztérzékenységet kizárom.
ma ettem reggeelire egy ksi főtt cseresznyét, és ma is csak kenyeret, tésztát vgy krumplit fogok, várom a hatást.még esetleg atejtermék lehet, holnap meg azt próbálom ki, hogy csak azt viszem be pluszban. de attól tartok, azöldi-gyümire érzékeny a gyomra, az meg nem alergia-bár ez lenne a jobb. mert ezt, ahogy erősödik, kinövi.
tényleg, kedves tapasztalt, és egyre tapasztaltabb kezdő nauyk, ha már beszéltetek kajákról, és ez nem számít offtopicnak,a djatok pár tippet olyan kaják főzéséhez, amit baba mellett simán lehet! / könnyű, gyors, és abba lehet hagyni, ha felrí a kölök 8) :lol: /. most nem magamnak diétés, hanem bármilyne kaja jöhet, amit az uramnak meg tok főzni:)
pl. tegnap gyors készítettem mákos tésztát. ezt lehetett Nándi mellett-bár épp sírdogált, így 2 percenként konyha-szoba járat volt, de végülis meg lehetett oldani.
Szóval 5leteket kérek ! :)))/ vagy pl olyan kaja, amit betolsz a sütőbe, x idő múlva meg viszamész, és lezárod :wink:
KÖSZIII

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja és mégegy: képzeljétek, nekem nagyon csúnyák a csíkjaim még mindig. találtam a városunkban egy helyet, ahol elfogadnak üdülési csekket, és van hipoxy tréner, meg vákuummasszázs direkt ilyen csíkokra. ma kényeztetem magam, és elmegyek,azt mondták, el tudják tüntetni, de először fáj, aztán meg kék-lila, de utána eltűnik....hát..kipróbálom, és beszámolok nektek, megéri-e :D
egyébként pénzt soha nem lennék képes kiadni ilyenre/persze, megértem, aki igen, csak nekem soha nem volt elég belőle-mármint pénzből/, de a csekk meg szeptemberben lejár, szóval így remélem, jól járok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Megvagyuk köszi, csak nagyon tele... uhu, szurik (hüle anyuka 2 szuris gyerekkel sem ül a fenekén :oops: ), bandázások, írni nincs időm. Megyünk gátra. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

pulcsi:
- ananászos csirkemell rizzsel
- mézes-mustáros csirkemell rizzsel
- pataki/római tál (krumpli kockára, hagyma karikára, pecsenye kockára (esetleg olajos-mustáros-tejes-fűszeres páclében), esetleg szalonna, kolbász, savanyú káposzta, só, fűszerek, pataki tálba behány, megsüt
- milánói/bolognai
- rántotta :)
- levesek (zöldségleves, vagy ugyanez, csak csirkeaprólékkal)
- spenót virslivel
- bármilyen más főzelék
(most ennyi jut eszembe)

És vigyázzatok, nagyon meleg lesz ma!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ja, és tipp. vettünk metros- pelenkát. Ti sohse tegyétek :(
szerintem odaajándékozom a szteretetszolgálatnak. eddig 80%ban simán kifolyt a pis belőle, ráadásul nem visszazárható

pulcsi

Jó reggelt!

Leo, közben megnéztem. Nem az APEH, hanem a MÁK küldte el Kata adószámát a babakötvényes levelében. A gyerek nevére jött, nem is az enyémre. És nem kell külön kérni. Ha szeretnél neki adókártyát, akkor azt igényelni kell az APEHtől - van erre egy nyomtatvány. És az első adókártya ingyenes. Mondjuk egy jó ideig nem lesz rá szüksége :)

Nemlajos, csak nem egy újabb konyhatündér a topikban? Úgy tünik ez itt a hobbikertészek és hobbiszakácsok találkozóhelye is.

Pulcsi, nekem a gyors-egyszerű ételek közül a levesek nagyon bejönnek, pláne a zöldéges krémlevesek, pl. a cukkinikrémleves a család egyik kedvence (vajon v. olajon felaprított fokhagymát kicsit párolni, két cukkinit meghámoz, felkockáz, majd ezt is picit párolni a vajon, egy ek liszt megy hozzá, felönteni annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi, bele 1-2 zöldséges v erőleveskocka, felforr, kb 5-10 percet fő, összeturmixol, majd vissza a tűzre és pici tejjel v tejszínnel még egyet forralni, ízlés szerint só+bors mehet még bele - kb 20-25 perces leves, ugyanez brokkolival is elkövethető). Nagyon gyors és főleg zseniálisan finom még a sajtkrémleves, ha érdekel, ezt is leírom.
Viszonylag gyorsan elkészíthető kedvenc kajám még a fehérboros-tejszínes tarja (tepsis kategória). Felkarikázott krumplit (kb 2 kilónyit) kevés olajon egy tepsibe fektetek, erre 70-80 deka felszeletelt tarja jön (de lehet pl. csirkemell is), só-bors-barbecue fűszerkeverékkel megszórom, rá karikára vágott lilahagyma, és 1 dl fehérborral meglocsolom. Fóliával letakarom, és kb 3/4 órát sütöm. Ezután fóliát leveszem, fél liter tejszínnel meglocsolom és még kb 20 percet sütöm. Isteni :)

Pulcsi, és nagyon sok gyereknek okoz gondot az, ha tejterméket fogyaszt anya szoptatási időszakban - lehet, hogy nálatok is tényleg ilyesmiről van szó. Amit írsz, az alapján biztosan összefügg Nándi hasfájása az étkezéseddel, csak persze jó kérdés, hogy a tej vagy valami más okozza ezt. Én úgy tudom, hogy a tejallergia bizonyos fajtája szintén kinöhető.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Nemlajos, még neked akartam válaszolni mei tai ügyben (tegnap átvettem a cuccost): tök korrekt és segítőkész a csaj és egyáltalán nem tünik gagyinak, amit csinál. Az ára meg nagyon-nagyon baráti. Ha gondolod, ma elviszem magammal, amit kaptam, és megnézheted. Katát még nem akarom beletenni, ezzel még várok kb egy hónapot (ő is azt javasolta, jó ha már tartja kicsit a felsőtestét a babó).
Egyébként a mamami-n (másik fórum) találsz még olyanokat, akik viszonylag olcsón készítenek mei-tait. 10ezer alatt, de azért nem 4-5 ezerért, mint ez a csaj.

erpé

Pulcsi: Két dolog jutott az eszembe.... Az egyik az, hogy nincs ültető széketek (pihenő szék), amiben magaddal viheted Nándit a konyhába? Nekem mindegyik gyerekem imádta és én viszem őket magammal, ha főzök vagy fürdök vagy bármi. Ebben már meg lehet emelni a fejüket (félig ülnek) és élvezik, hogy látják a világot.
Kismamában olvastam, hogy az erős tehéntej allergiát úgy lehet megnézni, hogy teszel egy-két cseppet a baba bőrére tehéntejből. Ha erősen allergiás a gyerek, akkor már a bőre is kipirosodik.... Azért írtam, hogy esetleg ezzel megint kizárható egy erős allergia.... :roll:

Másfél óra múlva tali!!!! :P :P :P

Katka

katka22

Hű, erpé, én várom a sajtkrémlevest is! (ezeket meg mentettem :D)
Én nem vagyok konyhatündér sajna, csak háziasszony kategória, én sose sütök-főzök egzotikus vagy különleges ételeket, maradok a jól beváltaknál.
Pedig receptem már nagyon sok van!

Lányok, nekem Döme beájult negyed órája, úgyhogy nem tudom, mikor indulok :?

Kukli hozza nekem a mei-tai-t megmutatni :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Kertek csodaszépek! Nekünk sajna nincs itt a 3. emeleten, de anyuéknál van és olyan jó kiülni és játszani a gyerekekkel. Talán egyszer nekünk is lesz :roll:

Nemlajos én is a mamamin nézegettem még a mei-tai-okat, de nem tudom hogy adjak-e ki érte 10 vagy akár 15 ezer forintot, a legolcsóbb amit ott találtam asszem olyan 7 ezer körül van.

Adókártya, nekem már több mint 10 éve nincs kártyám, mikoris ellopták az összes iratomat és azt nem csináltattam meg, sokszor megakartam de mindig elmaradt :? amúgy a száma megvan és igazából az a fontos :) Még soha nem kérték a kártyát mindig csak az adószámot :D

Fanninak, Samunak jobbulást a kis balesethez.

Valaki még írta (csak nem emlékszem ki :oops: ) hogy ma van a párja szülinapja. Az én férjemnek is ma van, ma 35 éves :D úgyhogy szombaton lesz az ünneplés, megpróbálok egy diótortát összehozni, az a kedvence, remélem sikerül.

Irigykedem a tali miatt, érezzétek jól magatokat és várjuk a képeket! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vica78 2009.05.21 07:43-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt!

Elkezdtem bepakolni a kocsiba, viszek plédeket, vagy nem kell?

Kép

Kép
gabka77

de, hozzál!!!
és akkor én nem viszek :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

most felébresszem Dömét, vagy ne ébresszem? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

oké, két pléd a kocsiban :)
összerakom magunkat és indulunk is :)

esteleg segítségként én egy bordó picassoval fogok érkezni :)
hátha a parkolóban megismeri valaki :)
a jelszó akkor márciusi topik? :)

Kép

Kép
gabka77

nekem is bealudt Lili, de felébresztem, majd alszik utközben tovább :)
gabka77

Jajj de izgi, hogy taliztok ma :) Aztán gépet vigyetek, hogy nézhessünk mi is Titeket :)

Pulcsi: ha sikerűl eltüntetniük a csíkjaidat, feltétlenűl oszd meg velem az élményt, nekem még senki se tudta eltüntetni, max. halványítani, de azt az idő is megteszi.

Lili is folyamatosan eltaknyol valahol. Múltkor is elesett, erre a következő percben már rakta is fel a ragtapaszt, amit tegnap tudtam róla lekönyörögni......hát gennyes volt a sebe :evil: Mondtam neki, hogy többet ilyet ne csináljon.

adószámot én is a MÁK-tól kaptam a babakötvényes levélen szerepel

Valaki kérdezte, hogy milyen állataink vannak. Nálunk csak kutya, cica, de Apósnál vannak tyúkok, nyuszik. Néha rájön a bolondéria és kitalálja, hogy disznó is kell, de ezt a "lelkes" család mindig megvétózza :)

Papillon: nem tudom mennyire laktok nyugodt helyen, de azért leírom. Éjjel nyitott ablaknál aludtunk és az Eszter egyáltalán nem szörcsögött (negyed 7-kor kellt, simán átaludta az éjszakát)

nemlajos: nem tudom, hogy milyen minőségű a mei tai, mert nincs összehasonlítási alapom, de szerintem jó, igaz nem tartja annyira a fejét,mint a kendő.Erpé is írta, hogy inkább 3 hós kortól. Neked Döme nem szokott sírni, mikor berakod a kendőbe? Most vagy én vagyok béna (ehhez is), vagy Eszti nem csippantja (bár ilyenről nem nagyon hallottam még)

na majd délután visszanézek, hátha addigra megjöttök

Kép

Kép
pgyöngyi

De jól fogtok kinézni, mikor körbejárjátok a parkolót kántálva, hogy "márciusi topik" :lol: :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi, van, hogy nekem is sír, de ha járkálok (nagy öles léptekkel, tempósan, ami vicces a mi 46m2-es lakásunkban :D), akkor megnyugszik.

Na, felébredt, kendőben van, indulunk :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Indulok.... ;) 8) Viszek gépet is fényképezni. Majdnem elfelejtettem... :oops:

Katka

katka22

Fanninak még mindig fáj a lába... :( úgyhogy azt mondja, nem bír jönni...
ez annyira nem ér!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

mégsem műbalhé... begennyesedett neki... :? volt nagy sírás, mert megműtöttem.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

gyöngyi: ma képzeld nekünk sem kellett porszívózni, elkezdtünk adni neki sinupretet, vmi gyógynövényes immuncucc és nyitva is volt az ablak. Ma még nem szörcsizett, bár éjfélkor kapott nasivint, de az sem szokott segíteni.

Mi meg itthon maradtunk, mert a sógornőm itt van, vérezget, valszeg holnap indítják, ha addig nem indul meg. Nem hagyhatom egyedül, bár ő mondta, h menjek csak...de hát... jobb, ha itt vok mellette, tegnap picit bepánikolt a vér miatt :shock: úgyhogy naon sajnálom a topictalit, együtt érzek veled Csibb :cry: (Írtam is erpének)

erpé: recepteket lejegyzeteltem :P köszi

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Fanninak gyógypuszi megy :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon
köszi!
én is írtam Kuklinak reggel. Hajrá sógornőd!!!! :wink:
fia lesz vagy lánya? ti is jót fogtok majd együtt babázni!

egy barátnőnk most épp programozott császárral szül! a két fia mellé egy lányt! nagyon kiváncsi vagyok már! :D

milyen csendes így a topik, hogy mindenki talizik... várjuk majd a képeket!

én nem tudom, hány napig fogunk itthon dekkolni, míg begyógyul ez a bibi... :roll: remélem, a műtétemtől hamar helyrejön mostmár...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Fia lesz, benne van a májusi topikban :) Danika lesz. Augusztusban meg érkezik egy kislány, a másik sógornőmtől 8)

ja, nagyon csendes :shock:

drukk a barátnőnek :lol: írj majd, h mi van!

fertőtlenítsd, betadine...ha van aloe firsted, azzal fujogasd! amúgy én is jó fej vok, egy gyakorlott anyukának magyarázok :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Remélhetőleg a talisok nem főnek meg!!!!! :)

Csibb, drukk Máté sebének és Fanniénak is!

Nekünk is MÁK küldte Szonja adószámát, de azt írták, h külön kérés nélkül megküldi APEH a kártyát. Na vicces, kivi leszek, nekem lassan fél éve nem küldik. :lol: :lol: amúgy névváltozás miatt kértem újat, de már megbántam.

Ti kenitek vmi napvédővel a bébiket??? Mert napra persze nem viszem, de óhatatlanul süti néha a babakocsiban.

Gabka, tegnap elfelejettem, h bóóódog házasságit!!! Szent a béke???? Volt ünneplés???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Helló!
Sztem megfőnek. :lol:
Mi voltunk csak korán leléptünk, Boti már a kocsiban elaludt.
Volt összenépi szopi, mi a képekről lecsúsztunk. :? Mindenki tök ari és tündériek a babók!!!!!
Fanninak órisási pusza, szülő anyukáknak HAJRÁHAJRÁHAJRÁ! Kérünk híreket.
Megint csak ennyi időm volt. :?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

csibb:szegény Fanni. Ezüst kolloidot is lehet rátenni

papillon: akkor ez egy jó éjszaka volt :) A sinupret jó, én csak azért nem adtam eddig neki,mert borzasztó íze van, bár anyatejjel biztos elmegy :wink: Én inkább most coryzaliat és Luffeet sprét adok neki.

tehuti: még nem kentem, de fogom

leves: mirelit meggyet bele fazékba, felönteni vízzel, beletenni, cukrot, fahéjat, szegfűszeget, megfőzni, behabarni félzacskó puncs pudinggal, amit előtte 2 deci tejszínnel és 2 deci tejjel összeráztunk. összeforralni, kihűteni és kész

Kép

Kép
pgyöngyi

Mi is hazaértünk :)
Nagyon jó volt, csak ahogy elállt a szél és jött nap elég meleg lett.
Következő talira remélem még többen jövünk/megyünk :)

Én sajnos a fényképezőt itthon hagytam, de Katka és Erpé majd biztos tesznek fel képeket.

És legközelebb elviszem magammal Levit :)

Megyek, mert Lili már megint enni akar és én is éhes vagyok :)
gabka77

Bibikre gyógypuszi és hajrá a szülőknek :)

Kép

Kép
gabka77

húúú.. tényleg.. ma van a tali :D remélem mindenki jól érzi magát :D nem semmi otthon már milyen kánikula van :shock: nálunk szerencsére szép tavaszi idő van 20 fok körüli hőmérséklettel :D

taliról lemaradottakat sajnálom (Papillon, Csibb) na de majd ha már én is otthon leszek remélem el tudtok jönni! :D

kertek nagyon szépek: irigy sárga :twisted:

Vica: Bulcsúnak a sebe nem megy ki a fejemből. :? jó nagy blezúr.. és tényleg nem vakarja le? nagyon ügyi nagyfiú akkor! :D párodnak boldog szülinapot :D remélem sikerül a tortagyártás! kérjük a receptet!!!

Csibb: remélem semmi gond nem lesz Máté bibijével, reméljük megnyugtat a dokitok. és hogy Te már operálsz is? :lol: Fanni pedig ügyes nagylány ha tűrte :D

Bea: örülök hogy minden rendben a kis Majával :D

hú annyit írtatok 2 nap alatt míg nem voltam hogy nem is emléxem mire akartam reagálni :oops:
nálunk most az a divat hogy a FŐNÖK este 10-től alszik olyan 3-fél 4-ig, (addig csak cumidugdosás van a szájába ha esetleg felébredne) aztán másfél-kétóránként ébred enni :shock: szóval mire visszaalszom már kelhetek is. de szerintem nem is éhes mert kiköveteli a cicit de utána meg csak nyammog rajta... lehet csak kialudta magát és szórakoztatásra vágyik.. na de zombianyának nem éppen ez az álma.. de hihetetlen ahogy ki tud röhögni mikor közlöm vele nem lesz ez így jó :lol: és válaszol hangosan hogy : GŐŐŐ :lol: Katka: valami 5let, hogy lehetne a másfél óránkénti kelésről leszoktatni?

Pulcsi: nálunk is a Katka által javasolt pihiszék vált be. jön velem kávét meg szendvícset gyártani a gyerek, én közben magyarázok neki és élvezi hogy "segít" :lol: sosem korai elkezdeni az oktatást :lol:

Papillon:
drukkok mennek sógornőnek :D azért erről az oldalról jobb végigizgulni a szülést, ugye? :lol:

egyébként én egy kicsit berezeltem a napokban... mensim nem jött meg csak akkor egyszer amikor írtam. mikor mondtam anyának hogy mitől lehet egyből rákérdezett csak nem jön a kis hugija Nico-nak? nem mondom elfehéredtem, bár fogalmam sincs mitől lehetnék terhes.. alig vagyunk együtt és gumizunk, na de az sem ad 100%-os védelmet, Mic operációjával meg még picit várni kell. szóval tegnap vettünk is tesztet, de negatív lett. viszont akkor miért nem jön meg? valakinek 5let?

Fejemelős képek csudajók! nagyon ügyi babójaink vannak! ez a szuperszép és szuperügyes babák topikja!!! :D és Csibb azok a videók! :D :D :D bevallom mindet végignéztem és nagyon tetszettek!

hú mit akartam még... szoptatási amnézia.. jaj

KépKép
KépKép
adryn

jah.. Gabka: boldog házasságit :oops: megünnepeltétek valahogy? jobb már a helyzet valamivel?

KépKép
KépKép
adryn

Adryn
köszi neked is!
nem lehet, hogy az nem mensi volt, csak valamiért újra véreztél?
vagy még nem állt be újra a ciklusod...

meg mindenkinek köszi a bibidrukkokat!

örülök, hogy jó volt a tali, irígykedem nagyon, de legközelebb nem úsztok meg!!! :twisted: féllábon is!!!

ja, és megszületett a kis Léna, 3900g és 57 cm-rel! már cicizett is! jól vannak!

továbbra is várjuk a képeket!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabkának én is boldog házasságit!!!! utólag... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: gratula barátnédnak Lénához :D szép méretek! miért lett császár?

KépKép
KépKép
adryn

mert már két gyereket szült császárral. a másodikat gondolom, azért, mert az elsőt is, de hogy az elsőt miért, azt nem tudom... :oops: (Fannis topik barátság ő is!)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na most akkor lehet gyűjteni a Mátés topikbarátságokat :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, szoptatás alatt bárhogy menstruálhatsz. Lehet, h akkor megjött és lehet, hogy 3 hónap múlva fog megint megjönni. Össze-vissza van ez még. Hormonok..... :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: köszi.. na nem mintha hiányozna túlzottan...:lol: csak megijedtem kistesó ügyben. mert én nem szeretnék többet, viszont ha terhes lennék tuti nem vetetném el. valahogy nem érzem helyesnek az abortuszt mikor annyi párnak nem lehet gyereke és nagyon szeretnének. na jó eszmefuttatásom után most akkor elkezdünk padlólerakásba :?

KépKép
KépKép
adryn

Köszönöm a gratulációkat.
az ünneplés kimerült annyiban, hogy párom hozott nekem 4 szál rózsából egy csokrot, neki fájt a foga, lázas volt és taknyos. Ennyi volt a nagy ünneplés. a béke még 100%-os, de azért pedálozás van :)

Gratulálok Lénához!

mensi: nekem még nem jött meg, viszont amikor Lili átaludt 2 éjszakát, utána volt valami készülődés féle, aztán valamelyik nap 2 óránként akart enni és ez el is mulasztotta a dolgot. Továbbrs is kenöcézek, de egy tisztasági betét és elbír vele.
Kíváncsi vagyok mikor jön meg először.

Kép

Kép
gabka77

Adryn: nekem mindegyik gyerek után hamar megjött. Petivel bírtam a legtovább, vele a múlt héten kedztem. Nekem alapból 28 napos ciklusom van. De Zsófi születése után a szopi időszakban 34 napos volt, Ágicával egyből 28. Szóval a hormonok még rendesen beleszólnak.

Katka

katka22

Sziasztok!

Tényleg jó volt a tali nagyon! Csajok jófejek, a gyerekekről nem is beszélve! Sajnáltam Kukli, h viszonylag hamar eljöttél (veled alig beszéltem), de Boti tényleg elkókadt... Aztán Samu is, csak előbb körberajongta Nemlajost, majd lerabolta a rágcsakészletét (főleg a szőlőcukrot).
Én kevés fényképet készítettem, ráadásul most sehol sem találom az átjátszókábelt, de estére igyekszem úrrá lenni a technikai gondokon. Katka több fotót csinált :)
Jó meleg is lett a végére, rendesen eltikkadtam. Samu is, és Katalány is elfáradt (bár a kisebbik sokat aludt közben). Mi kb 2-ig maradtunk a gáton.

Csibb, ezek szerint valami belefúrodott Fanni talpába? Sajnálom, remélem, h hamar rendbe jön. Jó lett volna, ha ott vagytok ti is.

Papillon, sógornődnek nagy drukk!

Mensi: még nem találkoztam vele, de én is úgy tudom, hogy a szoptatás alatt kevésbé kiszámítható.

És akkor a sajtkrémleves receptje:
5 deka vajat lábasban fölolvasztunk, egy nagy evőkanál lisztet 1 perc alatt világosra pirítunk benne. 1 liter vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, másfél húsleveskockát belemorzsolunk. Közben 15-20 deka füstöltsajtot lereszelünk, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. 2deci tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. Kenyérszeletekből pirítóst készítünk. A levest forrón tálaljuk, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.
Kicsit eldőlök, a gyerekek már dőlnek egy ideje.

erpé

Sziasztok,

Nagyon élveztem a déelőtti kiruccanást és örültem, hogy ennyi embert megismerhettem. Amikor odaértem és indultam a talihelyre, pont jött szembe egy csaj kendővel, na mondom csak a Nemlajos lehet. Hát persze, hogy ő volt! És már várt ránk Kukli és Gabka.
Vártuk a többieket és közben rájöttem, hogy a telefonomat otthon felejtettem és ugye Masut nekem adta meg a számát, szóval telt az idő nekem meg nőtt a lelkiismeret furdalásom, hogy Masut miattam nem talál meg minket... :oops:
Közbe folyamatosan jöttek anyukák és mindig tippeltünk, hogy hozzánk jön vagy sem. Masutra például rávágtuk, hogy tuti, hogy nem ismerjük, erre odajött, hogy Márciusi topic? :shock: :lol: :lol:
Végül befutott Erpé is és mentünk szopihelyet keresni. A hely nagy tuti szerintem. Gyönyörűen meg van csinálva és sok a nagy fa, sok árnyékos hely is van. Kerestünk egy helyet és mindjárt általános szoptatás kezdődött. Amíg együtt volt a csapat, szerintem végig volt nyünnyögő baba, de hát ez így van rendben. Peti nagyon nyügi volt, szóval én is csak kutyafuttában fotóztam....

Viszonylagos békés pillanat:
Kép

Kukliék indulnak hazafelé:
Kép
Kép
mai tai (vagy mi a szösz)
Kép

Folyt köv.... A kandi kamera senkit sem kímél! :lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

Na, ez igazi lesifotós kép :oops: :
Kép
(Gabka szerintem ez nagyon jó lett rólatok... 8) Legalábbis nekem tetszik :oops: )

Erpé család:
Kép Kép
Kép

Még nincs vége! ;)

Katka

katka22

Nemlajos és persze husi Döme :P

Kép

Kép

És a topic legfiatalabb tagja :P :

Kép

Katka

katka22

Szóval jót beszélgettünk. Furcsa, hogy a topicból egy csomó mindent tudunk egymásról és mégsem ismerjük egymást. Viszont könnyő volt témákat találni, mivel annyi mindent tudunk egymásról.
Sajna túl sokáig nem tudutunk maradni. Nemlajos kollaborált egy másik topicba 8) , Gabkának és Masutnak is dolga volt, szóval végül Erpével derítettük fel az egész gátat. A gát vége:
Kép
Samu persze nem tud olvasni.... :lol:

Szóval örültem, hogy megismerhettelek Benneteket és nagyon várom már a tatai túrát. :oops: Én a tóra szavazok (ahol a vár is van) és a hajóállomást javaslom találka pontnak. Csütörtök 10 óra?
És ne csak a Tatabánya környékiek jöjjenek ám! Győr, Fehérvár és Pest sincs túl messze autóval! ;)
Ja és lesifotózásra készülök! :D

Katka

katka22

Gyors leszek, mert Maja sír

Csibb remélem minden rendben lesz!!!

Tali, irigy, irigy... :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

de jó képek, még nem olvastam vissza, csak nézelődtem!

mikor van a tatai túra?
oda énisénisénis!!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

még a tejem is beindult a képektől :lol: :lol:

Annyira sajnálom, hogy nem mertem neki vágni.Mondjuk sokra nem mentetek volna velen, mert Eszter szinte egésznap sírt. Most meg kirobbant belőle egy adag kaki, lehet, hogy ez volt a baja

Tata 10 óra csütörtök jó. Annyi csak, hogy mi szerdán szurit kapunk (mind 2 gyerek).Katka, Te autópályázol?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Ma én is topictaliztam,mi is jó sokan voltunk.nagyon jók a képeitek,aranyosak a babák és szimpik a mamák is.
csütörtök 10 óra nekem jó.
addig még jelentkezem.
üdv

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?