A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalma!

Majd még nézegetek ilyeneket, ha lesz időm, de ma nagy készülődés van már. Még torta, meg takarítás..... :D

A szobatisztaság pedig elég hosszadalmas dolog, tényleg. Anna először bilibe pisilt, spéci autósba, és lehetett a szobában is :roll: . Nézhette a mesét közben.
Aztán fokozatosan kivittük a WC-be, de ott már nem akarta használni, így most fellépővel Ő is a WC-be pisil.
A kaki nem volt ilyen egyszerű, sőt azért annak ellenére, hogy Őt már a Nagy Könyv szerint is szobatisztának lehet tekinteni, kéthetente egyszer tuti van "baleset" :? :) .
A fiúk tényleg mások, bár kicsit könnyebb lehet a fákat öntözniük......

Oviba most még nem megy Anna. Fel sem vették volna, annyian vannak most ("barnák legelébb, aztán feketék, végül a szőkék és a maradék"-nem így szól az eredeti :wink: ). Néha egymás agyára megyünk, és tényleg nem tudok egyfolytában szórakoztató lenni, de talán jó lesz így is.....

Ditta!
Ágoston egy igazi küzdő! Katus még nem ilyen kitartó, vagy Én nem tudtam volna kivárni mire megszerzi :D !
Nagyon aranyos!!!!

Judit!
Mi van azzal, amiért szorítanunk kellett? Adj egy jelet!!!!! :D

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, képzeld, nálunk is szűk az óvodai férőhelyek száma, de az önkormányzat megveszi az ovi mögötti házat és átalakítja óvodának, és oda fogunk járni novembertől!

Kép
Kép
dalminha

Dalma!

Ez nagyon jól hangzik!!!!! No nálunk egyenlőre nincs ilyen terv..... Ma azt mondta egy anyuka, hogy olyan gyereket is elutasítottak, aki bölcsis volt :shock: . Az az anyuka vajon mihez kezd???

Néhány kép:

még jó, hogy van szivacs lerakva....
Kép Kép
Kép
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ditta, stipi-stopi a fiúcskád Lillának, azta de gyönyörű gyermek!!! Azok a szemek! Ügyi nagyon!

Csuri, Te Katusod is gyönyörű kiscsajszi, lesz gond a fickókkal később!
Mindig szerettem volna sötét szemű gyerkőcöt magamnak, de soha nem jött össze, pedig mindkét apa fekete szemű ( de nem c. kategóriás :lol: )

Dalma, jajjj annyira sajnálom, nem tudom mi lehet ez, sok erőt, kitartást nektek.
Próbálj meg keresgélni itt a babaneten a nemalvós babák anyukái között, hátha!
Mi anno Martint még autóztattuk is éjszaka, de mire hazaértünk újból felébredt,már elég halvány az emlékem, de nem volt jó alvó baba , 7 éves korig velünk aludt, már az új apuka szoktatta át a szobájába. Elaludni elaludt, de annyira félt, hogy közöttünk tudott nyugodtan aludni :cry: tudom, hogy ez sovány vigasz, de nem lesz mindig így !
:wink: cumi? Biztos írtad már , használtok cumit? Nekünk az bejött, szerintem a fogzáskor is használt Lillusnak, mert most alvás előtt vettem észre, hogy 2 kis csipke van alul, a kis rece, de kint van !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ditta: nem semmi Ágoston.Nagyon ügyes.Az igen hogy bemászott :lol:

Csuri:nagyon szép a lánykád,édes a dobozzal :lol:

000kata

Dalma:sajnálom.Együttérzek nekem Kevin sokáig volt ilyen :cry: Kitartást!

000kata

Köszönjük a dicséreteket! Kedvesek vagytok! :)

NA, azért lesz itt csaj választék bőven...szebbnél szebbek!! :lol:

Csuri!
Azért látom, Katus sem egy órákig sarokban elülős fajta! :lol: De édi a citrommal! :)

Kép

Kép
ditta76

Ditta, Csuri: hát nem semmik ezek a gyerkőcök!!! Na de én sem panaszkodom, mert mi füvet tépünk és legelünk bibi :lol:

Dalmi
, ha gondolod itt nézz körül: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=922 Remélem hamarosan javul a helyzet!!! Ovihoz meg gratulálok! Biztos örülsz, hogy mégis mehet Kori oviba.

Egyébként én a cikk azon részével nem értek egyet, hogy a babáknak meg kell tanulniuk egyedül elaludni, mert különben az éjszakai rem utáni ébredést követően is csak anya-apa segítségével alszanak vissza.
Eszerint Natasának sem kellene éjszaka aludnia, mert ő leszámítva a múltkori összerogyását egyedül még sose aludt el, mégis lezúz 8-11 órát éjjel egy nyikk nélkül (najó időnként pukizik :oops: ).
Ez szerintem nagyon egyedi, babafüggő, ha valakinek egyedül el tud aludni a babája, annak jó, de én nem tartom bajnak, hogy egyenlőre szükségük van ránk. Én is szeretek pl. odabújni a férjemhez, ha rosszat álmodtam, és felébredtem, pedig én már felnőtt ember vagyok...

Kép
pipal

Pipal:Kevinem se tud egyedül elaludni.És ha éjszaka felébred akkor se tud visszaaludni sir mig oda nem megyek és cicit adok simizem és visszalszik.

000kata

Sziasztok!

Aranyosak vagytok,h hiányoltok.nem vesztem el,jól van Bettikém is.már kibújt 1 foga és már forgolódik minden irányba,sőt már négykézláb próbál mászni.már bebarangolja az egész lakást.elalvással vannak gondjaink,mert forog az ágyában is ,és így nem tud elaludni,úgyhogy min fél óra mire elalszik.szépen haladunk a hozzátápival,már evett ő is husit.és már csak 3szor max 4szer szopizik.amúgy nem eszik meg egy egész üveggel,van h csak a felét.
Gyönyörű minden baba és csuda ügyesek.

és hogy miért nem írtam.

nem vagyok túl jól idegileg,de erről csak annyit,h a férfiak most a szememben egy külön állatfaj,élen a férjemmel,aki most per pillanat nincs velünk.h kivel van mit csinál,azt csak ő meg a jó isten tudja.ennyi.ha valakit érdekel mélyebben a dolog priviben elmesélem

Puszi nektek

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Evi
én pont az ellenkezőjét szeretem. Mert ahova felvették az napközis de én azt ellenzem. Pl én nem tudok velük leülni tanulni mert nincs meg egyellőr4e a megfelelő elszigetelt hely. Mindig megzavar valaki.
Ezért jó nekünk a délutáni 4 óráig levő iskola otthonos dolog. Meg petimnek nem lenne jó a megfeszített tempóju egész délelőttös tanulás. Neki az az egész napos lazább a jó.

Képek a babókról istenien aranyosak:)))

Én is had panaszkodjak egy kicsit:)))még:)) de csak amiatt hogy kiírhassam mert jól esik utána.
ha tudom hogy nem 2-3 hét múlva fogunk költözni mint ahogy először mondták nem fizetek ki mindent totál 0-ra hanem hagytam volna valamit a köv hónapra de legalább tudnánk ennit venni:(((mert a párom naggyon jól fog most kapni most se vaj se zsömi se semmi holnapra. ez van. a lakásrét meg kell szenvedni:))) de azért durva volt a tárcánknak kiadni majd 400 ezret.

Iskola ügyben holnap tudok meg majd.
Jahh és még valami.
Ma egy 5-es gyerek majdnem megfojtotta a nagyfiamat.
Mi jön még???????

harivera
Budapest XXI. kerület

sziasztok

alvás: hát mi is szenvedünk , nem akar aludni , forog össze-vissza , szenved a kiságyban , ha kiesik a cumi akkor üvölt valamikor sikerül neki visszarakni de általában nem és akkor kezd el ordítani. Most is már fél órája szenved. :( :? és kb.15* voltam bent nála.

A mai nappali alvás 3*30 perc de lehet hogy csak 20 perc volt.

Elvagyok úszva a házi munkával. Ti hogy tudtok mindent megcsinálni? Főzni , mosni, takarítani? Vagy csak én nem tudom beosztani az időbet? De az is lehet hogy éjszaka kellenne csinálnom mert akkor azért alszik. :?
Vasaltam már este 11 után is . :lol:
Az a baj ezzel az esti pakolással h este már fáradt vagyok és inkább kicsit pihennék ha esetleg Fanni nem szórakoztatna. :D :?
Én nem tudom mi lett azzal a gyerekkel is nappal nem alszik este fent van 10-ig alig bírom beparancsolni az ágyba. Hogy bírja? Duracell nyuszi lett! :lol:

Na megyek elrendezem Fannit mert még most fürdik .
Vendég

hahó

először is:

http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc

ezt most küldte szülésznőm annyira jó:)
bocs ha vki már látta

dalmi: 31 leszek egy hónap mulva:)de köszi azért jólesett:)

csuri: van másmilyen etetőszéketek is v ezt használjátok? mi még nem vettünk és nemtom ez mikortól v mire jó, ill miben más az állványos stb.
különben katus nagyon tündéri h ücsörög a székben már tud ülni?

honey vera nagyon sajnálom amit irtatok és remélem gyorsan megoldódik minden! vera tudsz segitséget kérni? ahogy ismerlek megoldod :wink:

Kép
andy30

ja még egy utsó kérdés a szopi-hozzátápival kapcs (bocs utána eldugulok:):
ha már lesz hozzátápi akkor kevésbé lesz "védett" a baba mint mikor csak szopi volt?

Kép
andy30

ja bocs és alvás: ilyen korban mennyi lenne elvileg a nappali ideális alvásuk? hányszor és mennyi? nekem elég jól alakitható gyerekem van és ugy érzem rajtam is mulik h mennyit és mikor alszik nappal és mivel bizonytalan vagyok ezért összevissza alszik ő is. sose tudom h de. is aludjon- v csak déltől egy nagyobbat ill. h du. aludjon-e még. most ugy van h de. alszik kb egy órét, aztán déltől, v egytől kb egyet megint és este fürdés előtt egy 30-40percet.
bölcsibe már beirattam ott azt mondták h akkor déltől lenne 3ig egy alvásuk szal majd akkorra kb ugy állitsam be. tom h az még odébb van két évesen megy majd de mostanában ezen agyalok sokat. az a baj h az én napirendem se fix h a gyereket is fixre tudnám"beállitani" pedig neki vsznű az lenne jó (az esti rutin is születése óta uaz és szinte gépiesen műxik-ha félórát csuszunk már "szól:)

Kép
andy30

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem pénteken (Csuri, köszönöm!)este, de nagyon későn értünk haza, a hétvégén meg elutaztunk a Bükkbe Péternek volt szülői kirándulása.
Szóval-bár még nem írtunk alá szerződést- úgy néz ki, saját otthonra találunk végre november környékén. Sokkal többet erről egyenlőre nem írnék(babonából sem, meg off-olni sem szeretnék), majd ha már papírom is lesz róla. Evi, azt hiszem Te kérdezted, hogy miről is van szó, röviden, hosszú évek óta egyik albérletből kényszerülünk a másik albérletbe, s mostanra már 4 gyerekkel ez borzasztó nehéz!Ezen próbálunk változtatni, dacára, hogy tucatnyi nehezítő tényező áll fenn :(
Köszönöm a drukkokat!!!

Dalma, nagyon sajnálom a nemalvást, nem próbálsz meg bevetni egy kis homeót?A sedatif pc erre kítűnő választás, a húgom is ezzel aratott sikert a nemalvós lányánál. Bőven elég, ha egyet feloldasz egy pici vízben és bekanalazod a királylány szájába. Ártani nem árt, max nem használ. Szerintem próbáld ki!
Ami még eszembe jut ilyen esetben:citromfű tea?-már babák is ihatják! Eléggé elfárad fizikailag a nap folyamán?Sokszor van járókában vagy a földön, hogy mahináljon?Esetleg egy jó kiadós melegvizes bágyasztó fürdés este?Levendula párologtatása szobában? (illetve az is megoldás lehet, hogy ha tényleg leválasztjátok az ágyát, mert érzi a jelenlétedet és ez zavarhatja a nyugodt pihenésben.)Így hirtelen most ennyi jutott eszembe...

Csuri, én is most készülök Balázs 3. szülinapjára (Ő 1-jén született), épp a tortán agyalok+ünnepi ebéden, azonkívül próbálom rávenni a szobatisztaságra, de nem megy!!Olyan makacs mint az öszvér. Pedig próbálkozom mindennel, még ajándékokkal is, de sz@rik (már bocs) az egészre. Még vakondos alsógatyát is vettem Neki. Naponta többször elmondja, hogy Ő féjfi, de ezügyben nem kíván féjfias lenni... :roll: Pedig ha felveszik az oviba, kénytelen lesz eldobni a pelust.
Hogyhogy nem vették fel Annát??Még azokat is fel szokták a legtöbb esetben(legalábbis Pesten) venni, akik szeptember 31-ig betöltik a 3-mat, s aki évközben, az közben becsatlakozik. Nem is értem...Nem könnyű már egy ekkora gyereknek kielégíteni a külvilág megismerése iránti vágyát otthoni keretek között. :(
Katusod hatalmas, és nagyon édes, micsoda egyéniség! :)

Ditta, Ágoston csúcs egy pasas! :) (Kár, hogy idősebb korukra kiveszik belőlük a törekvés :wink: ). Nagyon ügyes!!

Honey, nem igazán tudom mit mondhatnék........én nem is tudom mit tennék a helyedben, egyedül 3 gyerekkel........ha tudsz írni róla, én szívesen meghallgatlak. Ha bármiben tudnánk segíteni, kérlek, szólj!!Akár csak úgy, hogy meghallgatunk....

Szaszi, próbáld ki Te is a homeót!
Én az alapvető házimunkákat akkor csinálom, mikor alszanak, de tényleg csak azt, ami nagyon fontos. A kevésbé fontosakat hétvégén. Muszáj rendszerezni valahogy, mert azért mégsem lehet, hogy a gyerekek látják kárát a teendőimnek. Én egyébként tisztaságmániás vagyok, de már megtanultam, hogy sokkal jobban fogom érezni magam, ha van fontossági sorrend.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Itt egy kép is, a legidősebb a legkisebbet öltözteti hableánnyá :)

Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit, de jó ez a foto ! Szépek a gyerkőceid, Blanka gyönyörű kislány, de a nagy fiad is helyes :lol:
Azért még megy a drukk, nem lehet egyszerű albiba nektek, szívből kívánom, hogy összejöjjön a saját otthon!

Ha ez a drukk így bejött, kérnék én is drukkokat a skandi 7 találatosra holnapra, ha megnyerem ott alvós babatalit rendezek- nem alvósoknak felügyelettel, hogy anyukák tudjanak pihizni- na mit szóltok csajok :roll:

Judit , a Vibrucol kúra is jó az alvásproblémákra vagy rosszul tudom, de szigorúan kúraszerűen.

Andy, nem semmi a 31 :shock: én kb. 23 évesnek saccoltalak!

Vera, nálatok aztán zajlik az élet, jó sokat kibírsz! Kívánom, hogy

"süssön már ki nálatok is a napocska" Nagyszülők?

Szaszi, alvás :cry:

Ancsa, pü. küldtem!

Angyalka, nagyon eltűntél! Gyere ha tudsz!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Házimunka? Az mi? :wink:
Az lenne az, amit nagy nehezem elvégzel, és max fél napig látod hatását (persze, ha nincs valaki, aki rögtön beletapicskol, mert akkor kb 2 percig..). Mert azt én is ismerem, és nem szeretem :D Na de komolyan, tényleg a legfontosabbak kerülnek elvégzésre. Most már nagyon jó lenne, ha apa hétvégén ráérne, hogy komolyabb feladatokat is elvégezzek.

Ezzel kapcsolatban egy kérdés: Ki mivel mos, mosogat, fertőtlenít? Szeretnék egy kicsit öko/bio irányba elmenni, mert nem szeretném, ha Natasa domestost nyalna a kőről...

Judit: nagyon remélem, hogy sikerül a saját otthon! De jó ez a kép! Szobatisztasághoz is drukk, bár tapasztalatom nincs, de a baráti körömben is van 3 éves, aki még hol szobatiszta, hol nem. De Te szerintem nagyon jól állsz hozzá alapvetően a dolgokhoz, így tuti ehhez is! Neked is jó ünneplést, torta nyami nyami! Ennyi idősen már tudják élvezni az üneplést, az ajándékokat!

Honey: nagyon nagyno sajnálom, hogy ilyen nehéz időket élsz, és ahogy Judit is írta, mi szívesen meghallgatunk, vagy írj privit, ha nem szeretnéd ennyire publikussá tenni...

Andy, hát Te aztán jó előrelátó vagy, bár igazad van, már én is elgondolkoztam a bölcsibe iratáson, mert bár kistesókat tervezünk, de ki tudja mit hoz az élet... HT-hoz: szerintem nem lesz kevésbé védett, majd csak akkor, ha elhagyja a szopit. 1éves korig egyébként 80-90% szopit ajánlanak, és csak a maradék 10-20%-ot HT-nak. Persze ez nem előírás, csak úgy látom, hogy Te inkább szoptatnád még (én is), így ezt szerintem megteheted. Persze majd meglátod, hogy Regi mit szól a HT-hoz, mert lehet, hogy annyira bejön Neki, hogy kénytelen leszel növelni a HT arányát. De ezt majd meglátod, alkalmazkodni kell a baba igényeihez (persze átgondoltan).

Natasa tegnap ebédkor már nem akarta abbahagyni az almaevést, kiváncsi vagyok a krumplihoz mit szól :D

Na megyek megnézem a krumpliját!

Ja Evi: mennek a drukkok a skandihoz :wink:

Kép
pipal

És az alvás: nálunk mindig máshogy alakul, most pl. alszik, de ki tudja meddig :lol:
Pár hete megpróbált átállni a napi 2x szunyára, de most visszatért a 3hoz. Alszik reggel/délelőtt, aztán ebéd előtt/után és késő délután, általában 45perc-2 óra közötti alvásokat produkál, de hogy ez mitől függ Tőle kellene megkérdezni.

Kép
pipal

hahó

evi köszi jólesik de az idő bizony felettem is eljár...

judit mennyire édes a kis hableányod:):) én nem mertem még a nagykádban fürdetni meg együttfürdést sem tervezek nekem kicsit olyan érzés mint a közfürdő nemtom talán tőlünk is elkaphat ezt-azt nemtom. lehet mert én sem fürödtem sosem anyumékkal tesóm meg nincs szal...

más:
éjjelünk nem volt tul jó. este 11kor hallom h sir bemegyek cumi ok visszaaludt. félóra mulva megyek én is be aludni ugye egyszobában alszunk és hallom h megint csinálja álmában azt amit már eccer csinált és ugy megijedtem olyan ugatós hang(eccer mikor volt ilye hivtam másnap a kolleganőmet akinek kruppos a kisfia de ő azt mondta h az nem ilyen-leutánoztam neki a telefonban:). ébresztgetem nem ébred. villany fel persze ugy megijedt h elkezdett üvölteni. mikor végre felébredt már nem csinálta. na igy hát velem aludt egész hajnal 4ig akkor ébredtem h mocorog és visszatettem onnan már ok volt reggelig aludtunk. de nemtom mi lehet ez apa szerint áálmodik nektek van ilyen? olyan magas hangokat ad ki téleg mint aki sir álmában v nemtom. csak ugye a betegsége óta megijedek minden ilyen furcsaságtól. a mellkasa is fel-le járt mint mikor hüppög.
van ötletetek?

az első esetnél mondtam dokinéninek meghallgatta azt mondta tüdő minden tiszta és nem tudja mi lehetett, figyeljem (köszi) meg h van-e légzésfigyelőnk. mondtam van.ennyi.

na most alszik kiv vok mennyit. megyek is fszoba gyorsan.

Kép
andy30

pipal: az tök jó lenne ha 80-90%megmaradna! hátha ugy lesz! én nagyon hiszek a gondolat erejében már többx bejött és ebben is hátha sikerül! sokat gondolok arra h sokáig szeretném ha szopizna meg szoktam mondani is neki:) csak remélem tejem is lesz hozzá...

Kép
andy30

Sziasztok!

De sokat írtatok! Nem győztem olvasni!

Ditta,11 nappal idősebb :) a kisfiad és már ilyen ügyes! :shock: Nemsemmi!

A házimunkával én is mindig el vagyok maradva. Nem győzöm a vasalást!

Szerencsére ma jó éjszakánk volt. 6 előtt 10 perccel felébredt a Hunor,adtam neki teát ( a víz nem kellett ) és aludt 15 percet,aztán megint tea,megint 15 perc. Végül 6.45-kor elaludt 8.20ig. Nekem kelni kellett 7.15 kor elindítani a capatot ( Dorci oviba, apa melóba ) . Ma voltam a beutalóér a dr.nőnél, mert pénteken megyünk az ortopédiára,mondtam neki,h ezt a tápszert sem eszi meg a Hunor,azt mondta,h keverjek bele egy kis kakaóport. Mondjuk még elég neki az anyatej,de jobb felkészülni a legrosszabbra :)

Judit,nagyon aranyosak a gyerekeid a kádban :)

Iruk,a te kislányod is nagyon édes, főleg ahogy birkózik a dobozzal :lol:

Honey ,kitartás!!!! Lesz ez még jobb is! ( mondjuk nem lehet könnyú egyedül a gyerekekkel!!! )

Vera,kitartás nektek is! A szűkölködésér kárpótol majd az új lakás.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!!! Most csak gyorsan, mert ezer dolog van még...... :)

Andy!
Ez egy nagyon praktikus etetőszék! Mi ezt még a nagyobb lányomnak vettük (panel, 33 nm) és nagyon bevált.
Katus tud már ülni, na persze nem órákig, de ebben eszik, sőt néha ebben üldögél, amíg pl én teszek-veszek a konyhában. Így Annával is tud egy asztalnál ülni, amit külön élvez :D .

Judit!
Nagyon szurkolok, hogy összejöjjön a lakás (erre gondoltam egyébként- mármint valami lakással kapcsolatos dologra :D )!!!!
A torta nemsoká kész (a férjemmel együtt csináljuk :wink: ), majd teszek fel róla képet.
A szobatisztasághoz kitartást :D ! (Jaj, ezek a gyerekek olyan leleményesek, ha ilyen dolgokról van szó :lol: ).
Az ovi dolgon pedig nem aggódok, bízom benne, hogy jó lesz így is. Sőt igazából abban bízok, hogy jobb döntést hoztam azzal, hogy nem megy olyan csoportba, ahol a többség kisebbség, és legalább 25-30-an vannak :? .......
A gyerekeid nagyon aranyosak!!!!! Blanka milyen komolyan veszi a fürdést.....

Pipal!
Házimunka?
Háááát, én a napi ilyen jellegű tevékenységeimet inkább nevezném csipegetésnek. :roll: Néha olyan érzésem van, hogy csak én pakolok ebben a házban...... Úgy közlekedek, hogy mindig valamiért lehajolok, felveszem, és viszem a helyére :) . Tehát csak úgy, még vizet inni sem megyek a konyhába.....

Nos belevetem magam a készülődésbe!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri, én is így pakolok, de mindenfelé belebotlok egy játékba, vagy cumiba vagy akármibe. Sokszor úgy érzem, mintha egy raktárban élnénk. Olyan sok ismerősöm nem vasal, azt mondják párszor fel kell venni vasalatlanul, aztán már olyan szépen kirúgja magát az anyag. Én el sem tudom ezt képzelni... :roll:

Csuri, nagyon édes Katus! Tök ügyin ül már, és azzal a nagy dobozzal is hogy birkózik! Ti csináljátok a tortát? Ügyik vagytok! Én a kétévesre tűzoltó formájú tortát rendeltem, de k...va drága volt, 8000 ft, amit persze én balga nem kérdeztem meg előre. Idén sima egyszerű tortát rendelek. Lesz lufi meg minden? Úgy szeretem az ilyen babazsúrokat!

Judit, szorítok a lakással kapcsolatban! Nem gondoltatok arra, hogy falura menjetek lakni? Sokkal olcsóbb a házikó, mint egy bp-i lakás! Micsoda szép a kis hableányod! Hogy vigyáz rá Peti! Édesek!

Andy, Panna is csinál ilyen hangokat ha ébren van és játszik, olyan mintha fuldokolna. Nem teszed hasra alváskor? Lehet könnyebben venné a levegőt! A szopi megmaradása a gyerektől függ szerintem. Panka egyszerre az egyikből hajlandó újabban szopizni, és mindig hagy benne. Kifejni már lusta vagyok. Így érzem, hogy csökken.

Pipal, mosogat a mosogatógép, mosok sensitiv Persillel, felmosok Ajax-szal, meg Cillit bang-gel. Semmi környezettudatosság. pedig létezik a mosódió és társai, keress rá a neten, van webáruház is biotisztítószerekből!

Betti, miért kell menni ortopédiára?

Köszi a homeos tanácsot. Vettem megint Viburcolt, tegnap este is akciózott már gy órája, mire benyomtam a kúpot és fél óra múlva aludt is. 4-ig. Aztán meg 9-ig! Jupiiiii!

Katica! Hol jársz?
Sonny? Adj életjelet!
Katinka! Csodás kislányaid jól vannak?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok Lányok! :)
(hú, most majdnem azt írtam, hogy "sziasztok babák!" :lol: )

Nagyon szépek, édesek a babák, kisgyerekek!
némelyőtök milyen ügyes már!

Szerintetek nem baj az, ha soKat ültetem Marcit?Úgy vettem észre, hogy utál már hason lenni, hamar elkezd sírni.Ülve meg órákig ellenne. :) elég jó egyenesen tartja már magát.

Mai napunk eléggé nyűgi.Szerintem a hülye idő miatt.
TZegnap nekünk is volt olyan, hogy 9 körül elaludt és 10 körül üvöltve kelt, alig bírtam megvigasztalni.Aztán visszaaludt, és semmi gond.Én arra is gondolok, hogy ugye anyuéktól hazajöttünk és hirtelen idegen volt a környezet.
Vendég

Pipal
A legolcsóbb és talán sok esetben a legjobb a sima 20%-os ecet. Én azzal szoktam fürdőszobát takarítani, vízkőoldózni, csempéket tisztítani és szerintem felmosni is lehet vele, de nálunk fapadló van, így azt nem azzal teszem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nati80 2009.05.27 20:10-kor.

Kép
Kép
nati80

Pipal, én is elgondolkodtam ezen a biotisztítószer dolgon!

http://www.zoldbolt.hu/termekek/haztart ... titoszerek

Kép
Kép
dalminha

Nati, nem nagyon büdös? Én csak vizkőoldózni szoktam vele a vízforralót, de hányok a szagától!

Kép
Kép
dalminha

Hello!

Kicsit elutaztunk hétvégére (Párom AC/DC-n volt) most aztán olvashatok.

Akkor kezdjük szerintem annyi teje mindenkinek lesz amennyi arra elég, hogy a babák éjszakai felkeléskor megnyugodjanak. Ákos fiam 33 hónapos koráig szopizott igaz, hogy akkor már csak reggel (hajnal 4 amikor felébredt) és este elalváshoz vacsora után. Soha nem fogom elfelejteni amikor megpróbáltuk lebeszélni a ciciről ilyeneket mondtunk, hogy már nincs benne, az már nem neked való, meg már savanyú gyermekem reakciója: - Anya csak egy kojtyot annyi még van benne. Szóval egy kortyot mindig talált.

Anya dokiváltás!!! Egy hetven éves már se nem lát se nem hall rendesen! Annyira édesek ezek a rózsaszín ruhácskák!

A többit holnap olvasom, mert már megy a House.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Rólunk:
Ma lentebb tette párom az ágyat, mert egyik éjjel miokr felkeltem Fannihoz, az egyik kezével felkapaszkodott, bár tudom, nem állna még fel, de jobb most, mint túl későn.
Fanni intenzíven gyakorolja a mászást és ücsörög is sokat. Hétfőn megvettük az etetőszéket is neki, nekem nagyon tetszik, ő pedig még szokja.
Fog még mindig sehol!
Evészet: ma spenótos krumplit evett, én főztem és nagyon ízlett neki. Nem volt édes, inkább savanykás. Holnap meg céklát főzök.

Alvás:
Éjjel alszik, átlag 1x ébred enni. Napközben viszont borzalams. 3-4x is alszik, de keveset és mikor felébred jókedvű, de kb 30perc és dörzsöli a szemét, álmos. Mit tegyek? Valahogy vissza kéne azonnal altatni mikor felébred, de nem hajlandó. Sőt most a legújabb, hogy cicin akar elaludni és sajna sokszor engedek. Cumi már nem jön be neki, szinte egyáltalán nem használja, pedig most vettem.
Most néztem utána, hogy ebben a korban éjjel 12 óra, napközben 2x-1-2 órát kell aludniuk. Holnaptól azon leszek, hogy a napközbeni alvást helyrerázzam.

Takarítás:
Mi decemberben költöztünk és még azóta is van olyan része a lakásnak ami nem volt takarítva. De ma megcsináltam nagy részét és végre egész tűrhetően nnézünk ki így bútorok nélkül is.
Amúgy általában én is mindig valamivel a kezemben szaladgálok. Mindig tűzoltás jelleggel takarítok és ami nagyon feltűnt, hogy az az átkozott felmosás mindig elmarad. Felporszizok ugyan, de a bukifoltok ott éktelenkednek a padlón.

Sírás:
Napközben többször észrevettem, hogy Fanni szinte sikítva felriad. Mitől lehet? Fáj valamilye? Foga jön? Vagy álmodik? Most, hogy sokat mászik és természetesen esik-kel (jó nagyokat szokott koppanni a buksija), gondoltam az fájhat neki. Szerintetek?

Próbálok majd reagálni mindenre, de most csak ennyire fuotta.

Kép
Kép
nati80

Dalma
Nem vészes, de érdemes beszerezni hozzá egy maszkot. Festékboltban beszerezhető, bár nekem nincs. Viszont nem káros a babára.

Kép
Kép
nati80

klarissza:

[quote]A írta:nya csak egy kojtyot annyi még van benne. Szóval egy kortyot mindig talált.

ezt megkönnyeztem! köszi h beirtad...
Zsolti ő nem csinálta ezt?ugy éretm p meddig szopizott?

nati: mi tegnap tettük lentebb a kiságyat mert már a lábát feltette a rácsra :shock: lefekvéskor nézte is h mi van:)
fog nekünk sincs sehol de én nem bánom :wink:

[quote] írta:jjel alszik, átlag 1x ébred enni. Napközben viszont borzalams. 3-4x is alszik, de keveset és mikor felébred jókedvű, de kb 30perc és dörzsöli a szemét, álmos. Mit tegyek? Valahogy vissza kéne azonnal altatni mikor felébred, de nem hajlandó. Sőt most a legújabb, hogy cicin akar elaludni és sajna sokszor engedek.

dettó! csak nekem azért néha többet is alszik eccerre.
én visszaaltatom áltban és sztem ez a megoldás kitartónak kell lenni. ő is igy szokja meg a rendszert.

[quote]e írta:bben a korban éjjel 12 óra, napközben 2x-1-2 órát kell aludniuk

köszi h ezt irtad tegnap pont ezt kérdeztem! akkor mi kb igy vagyunk, mégis a fentieket csinálja mármint szemdörzsölés

[/quote]Felporszizok ugyan, de a bukifoltok ott éktelenkednek a padlón.
[quote]
írta:

10 nappal idősebb az enyémnél és már mászik a földön?? az enyém még kuszni sem tud... :roll:

Kép
andy30

ja és nektek hisztiznek már a babák? ez még nem komoly de pl ha elveszek vmit tőle v berakom a kiságyba jön a hiszti-hang meg dobálózás.. ugye még most könnyű elterelni a figyelmét v megnyugtatni csak gondoom ez később nehezebb lesz.
akiknek van már nagyobb gyereke h érdemes kezelni már ebben a korban?

Kép
andy30

sziasztok

Tegnap volt nálunk a védőnéni 6 hós státuszon.

Súly: 8 kg
Hossz: 67 cm.

Nem vagyunk kicsik az biztos! :lol: :lol:

Bár kép ha engedi a gép vagy a net mert már napok ota nem tudok képet csatolni.

Kép Kép Kép
Vendég

ns még kettő a ráadás: :lol:

ponys csajok:
Kép Kép
Vendég

maleszka
Tegnap Kincső is nagyon nyűgös volt, már azt hittem idegrohamot kapok, akármit csináltam sírt. :( :( :( A doki azt mondta lehet a szél vagy a foga, hogy ugye jön.

andy
Az Én lányom is hisztizik. :( Sajnos nálunk apa kényezteti nagyon. Utána meg Én már alig bírok vele. Valaki segítsen akinek van nagyobb gyereke, hogy tényleg hogy kezeljük??? Amúgy azt csinálja, mint Regikéd, hogy ha elveszek tőle valamit vagy nem az van amit ő akar hisztizik, na ilyenkor apja vissza adja neki amit elvett tőle, szerintem ez a legrosszabb, de mit lehet tenni????

irusc, judit, szaszi

Valami tüneményesek a gyerekek!!! Mind-mind nagyon szépséges!!! :lol: :lol:

klarissza

Képzeld itt minden doki vagy idős vagy nagyon hülye, már bocsánat, de hallottam valamelyik üvöltött a gyerekkel. Na, ilyen nekem nem kell. Úgyhogy sajnos itt ilyen a felhozatal. :( Nagyon okos doki most kitalálta, hogy tegyünk Kincső kajájába sót meg olajat. :evil: :evil: Szerinted????

nati

Céklát lehet még kapni? Szereti azt is Fannid?? Megeszi?? Én most krumpli répa almát főzök. :)

puszi, megyek mert éhes a lányom. :)

Kép
Kép
anya1118

Hello!

Szopikiváltás: ajánlat szerint 2-4 hét alatt lehet egy szopit kiváltani. Mi pont 6 hónaposan kezdtük a hozzátápit 2-3 kanál most ott tartunk, hogy egy bébisüveget telefőzök finomságokkal (alma-burgonya) + banán és ezt már megeszi együltében. Ha a gyermek jól lakik és igényli a szilárd hamit utána nem kér még cicit akkor magától kiváltja a kajcsit. Én kizárólag még csak ebédidőben adok neki szilárdat. Idővel jön a tízórai majd az uzsi, végül a reggeli és utoljára a vacsora. Sajna az anyatej már tényleg nem elég látom Mátyáson is, hogy már nem hízik szinte semmit most 4 hét alatt szedett fel 190 gr-ot és sajna hiába néz ki jól, tehát egyáltalán nem sovány azért ez a hízás nagyon kevés.

Andy akkor még egyszer: mit is értünk bio alatt? Fóliával lefedett almafát már láttál? Mert én sem nekünk van kertünk tele gyümifákkal (meggy, cseresznye, alma, körte, sárgabarack, őszibarack és van 6 sor szőlőnk is. Egyszer próbáltuk a biot elméletileg a bio nincs permetezve, nem kap érlelőt (ezt a mi fáink se), és nincs megszórva műtrágyával (na ebben van a nitrát amit a föld beszív és viszi tovább a gyümifák gyökerébe viszont a gyümifa terméséig már nem ér el, elér viszont a föld közelében érő termésekhez, sóska, spenót, szamóca, sárgarépa stb.) Szóval amikor nem permeteztünk nem volt termés sem, mert vagy a kukac, vagy a tetű, vagy a peronoszpóra ette meg. Így vagy permetezünk és esszük a sajátot vagy nem és megvesszük a drága permetezett gyümölcsöt.

Honey nagyon sajnálom a férfiak néha tényleg érthetetlenek megszüljük nekik a gyereket (akiket valójában magunknak szülünk) és némelyiket ez meg sem érdemli ami persze csak utólag derül ki. Minden férfinek egy anyja van tartja a mondás, de hogy én 3-nak is az anyja vagyok az durva remélem az én menyeim azért jól járnak a fiaimmal próbálom őket normálisnak nevelni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza

BIO:
Tévedés, hogy a bio nincs permetezve. Van, de természetes anyaggal, valami hamuizével ahogy olvastam valahol. Ez megvédi a kártevőktől a fákat.

Öko:
Ez az a kategória ahol végig ellenőriznek mindent. Talajt, elvetett magot, növés közben a növényt és a termést magát is. Ez volna a legjobb mindenkinek, de piszok drága. Néztem neten árakat és pl alma 1000-2000 ft/kg. Szerintem ezt nem lehet megfizetni mindenkinek. Sajna nekünk sem. De a bio nem ennyire drága.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!!

Hú, akkor kezdem…..de megint annyit írtatok, hogy nem biztos, hogy a végére érek…..

HISZTI: simán van már nálunk is!!! Ma pl. a lányom fából faragott kis furulyája kellett volna neki, de kékre van festve, és már nyalta le róla, na akkor elvettem tőle, hát volt hiszti rendesen….. :roll:

Vera, Judit!
Kívánom, hogy minél hamarabb az új lakást élvezhessétek!!! :)

Klarissza!
Hát igen, érdekes, amit írtál a bioval kapcsolatban……nekünk is van kertünk, gyümifákkal, na valamelyik évben gyönyörű bio almáink lettek, de mire minden kukacos részt kifaragtam belőle, egy falatnyi maradt…..szóval muszály permetezni….és sajnos ezek a tetvek, bogarak is egyre mutánsabbak, és egyre erősebb szereket kell kifejleszteni, hogy elpusztuljanak! Amitől 10 éve még kidőltek, most már csak fincsi desszert lenne nekik! Aztán a paradicsom-paprika palántát meg rendszerint a lótetű irtja… :(

Szaszi!
De édesek a csajok!! :D :D

Kicsit megnyugodtam, amit a házimunkával kapcsolatban írtatok…akkor nem csak nálunk szalad a lakás néha….én is járok-kelek, felveszek valamit, kidobok, szennyesbe viszek…..és még az a legjobb, amikor pl. éjjel kimegyek vécére, és sikerül mondjuk egy legó drabra vagy kinder figurára rálépnem….párom valamelyik nap a kisvonat sínekre taposott rá, volt is szentségelés…. :lol:

Na, nálunk is eljött a kiságy lejjebb rakásának ideje…..Ezt tegnap, fürdés előtt produkálta a fiatalúr….
:lol:
Kép

Honey!
Írtam privit!

Mától hármasban vagyunk.......apa és Ati fiam elmentek Erdélybe......sajna most a pici, meg a suli miatt mi maradtunk, de majd jövőre....azért irigylem őket!

Kép

Kép
ditta76

A kis kötözött sonkák külön figyelemre méltóak.... :lol: :lol:

Kép

Kép
ditta76

A kötözött sonka nagyon tutti :lol: Apája nekünk is mondta, éhen halni nem fogunk ott a Matyi sonkái :lol:

Nati hamuizét mi is kipróbáltuk Ditta ezt neked is ajánlom na szóval van egy kemencénk és a hamut belőle érdemes a kertben szétszórni mi most a szőlőbe tettük ugyanis a lóféregek és a giliszták nem bírják ha esetleg van burgonyátok arra is nagyon hasznos :wink: Ja egyébként a mi lóférgeinket a vakond és a mezei pocok elintészte a frissen vetett fűvel együtt. :cry:

Anya ez nagyon rossz azért remélem idővel rájönnek az orvosok is arra, hogy most már hagyni kellene a fiatalságot is dolgozni! Én személy szerint azért örülök ilyen szempontból annak, hogy lassan választani kell vagy munka vagy nyugdíj. Az én dokim mellett is van egy dokinő aki már nem éppen fiatal még annak idején az én dokinőm is volt ugyhogy sacc per 75-80 éves. 10 éve amikor a fiammal orvost kerestünk ment nyugdíjba! és már akkor is elhallott nem egy tüdőgyuszit! Zsoltika csak 8 hóig szopizott mivel akkor derült ki, hogy anyatej allergiája van.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :lol: :lol:
Gyönyörűek a babák. Mostani kedvenc Ágoston a kiságyban ahogy áll, meg kell zabálni. :lol: :lol: :lol:

Ht: nálunk egész jól megy már délelőtt egy szopit el tudunk hagyni. AS kedvenc eddig az almapüré.

Alvás: még kétszer kelünk este.

Takarítás: hát azzal én is hadilábon állok, de azért próbálom magam utolérni :wink:

Rólunk, ma volt az első olyan nap mikor nem én voltam hosszabb ideig Zsombival. Anyukám vigyázott rá és nagyon jól viselte a gyermek. Nem sírt, jó kedve volt, szépen evett, aludt. Nagyon büszke voltam rá. :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!!

Ditta, nem semmi, hogy így áll Ágoston!Most állt fel először? :shock: :)

Szaszi!Tündéri a kislányod , no meg a nagylány is!!! :)

Képzeljétek, ma nem nagyon akart Marci enni...nem tudom mitől lehet, de egyébként jókedvű, meg akaratos, meg hisztis.A szopi az azért megy.
Vagy lehet, nem jön be neki a sütőtökös alma?
És délután sem akarta megenni, úgyhogy dobhatom már ki!
:?
Nektek volt már ilyen, hogy nem volt étvágya?
Vendég

hahó

szaszi nagyon vagányak a csajok és gyönyörűek:)

klarissza regi is csak heti 5dkgt hizott az elmúlt két hétben de nekem azt mondta doki meg védőnő h az ebben a korban már elég. csak a hozzátápi miatt mondom.

nati én azt nem is tudtam h öko meg bio két külön dolog. én csak ugy kértem a piacon h bio almát kérek :roll: 700ft volt kiloja.. 2 db alma 200 ft... de nem kérdeztem h honnan van meg h mitől bio... kellett volna?

ditta ez nagyon durva amit Ágoston csinál!áll??? de ugye ez csak pillanatkép nem ácsorgott ott igy hosszu percekig? :roll:

evés: nálunk nincs olyan h üvölt mert éhes... éjjel is alszik... még akkor is ha csak 4x szopizik egy nap... de ha megkinálom jóizüen eszik...

sulyhoz még annyit h én nem annak tudom be h keveset hizik már h a tej nem elég neki (védőnő szerint ha éhes lenne nem aludna igy éjjel) hanem h már nagyon sokat mozog.

amugy ma is reggel fél9kor eszméltem fel. ő meg ott gagyarászott a kiságyban már ki tudja mióta. gyorsan kivettem h egyen már akkor meg egyből rákapott (de magától nem szólt)

ma megjártuk az első vidéki utat apa nélkül autóval (dédi meg bnő látogatás) jól sikerült.
a gyerek agész nap nem aludt semmit hazafelé a kocsiban már kidőlt de az is csak félóra. itthon azonnal szopi és ugy elaludt de az is csak félóra volt. most játszik.

amugy ehhez képest tök nyugiban és csendben volt egész nap (pedig kb két alvása is kimaradt) olyan kis tündér!

viszont ez nemtom h lesz mert én szeretnék vele eljárkálni pl nagymamámhoz nyáron akár egész napokra is de micsináljak ha idegen helyen nem akar aludni? kész zombi lesz estére. v előbbutóbb ez megváltozik? még szopizni sem akar ugy olyan jól mint itthon.

hétvégén is kocsiban szoptattam egyet mert utaztunk hát alig evett. de nem jelezte h éhes lenne.

Kép
andy30

Csak gyorsan dobok néhány képet.

Kép Kép Kép nagy melóban Kép Kép reggel, még pizsiben

Kép
Kép
nati80

Nati:nagyon édes Fanni,nagyon szép kiscsaj :lol: és az a sapi hát tündéri :lol:

Ditta:nagyon ügyes Ágoston :lol: De jó :lol:

Judit:de édesen pancsiznak

Szaszi:nagyon édesek a lányok abba a pónis szerkóba :lol:

Remélem nem hagytam ki senkit.
Kevinem este nagyon sirt fájt valamije ugy sajnáltam nem nyugodott meg kupot is adtam neki és igy eltudott aludni.
Nállatok is ilyen hülye szél van?

000kata

Sziasztok!

Köszi az elismeréseket! :)
Igen, ez volt az első felállás, először feküdt, majd hasra vágta magát, onnan felült, és a rácsokba kapaszkodva felállt! És igen, ez csak egy pár másodperc volt, nem tud még sokáig álldogálni! Meg hát nem is erőltetem, szerintem nem olyan erős még a gerince!

Nati!
Végre hoztál képeket! Olyan ritkán látjuk Fannit! :) Jól látom,hogy megritkult a haja? De nagyon édi!

Melus!
Írtam privit!

Kép

Kép
ditta76

Nati, nagyon szép babócád van, jók a fotok, a "füles" külön tetszik, az nálunk is játszik...

Ditta, gratula Ágoston felállásához!!! Levegőt nem tudtam venni, Ti még nem tettétek lejjebb a rácsot :shock: ne aggódj, ha egyedül felült és felállt akkor már erős a gerince és most már nem lesz megállás vagyis most már jön a folyamatos állniakarokműsor - mindig és mindenhol!
Jó kis pasas lesz belőle, nagyon jó husiiiiiiiii!
Férjedék Csíksomlyóra mentek? Annyira szeretnék egyszer így Pünkösdkor én is elmenni, de nekem ilyenkor mindig 55 km túra van.
Holnap fél 4- kor indulok ( reggel ) remélem nem lesz nagy eső :lol:

MAjd még jövök hozok képeket csak épp főzök, pakolok...

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- minden baba zokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdető krémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen, és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?