A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Most nem próbálok visszaolvasni, kicsit később...

Sikerült hazatérni a kórházból. Nati szülinapja remekül sikerült. A buli kezdete előtt felhívtuk az egyik vendéget, hogy siessen, mert nekünk kórházba kell menni. Gyors taxi, amint megjöttek elmondtuk, hol vannak az ajándékok, a torta meg a gyertya és húztunk a Klinikára.

A hányás-hasmenés, görcsök, szédülés stb tünetekből a kórlapon "vesetájéki fájdalom" lett. Vasárnap kaptam 1,5 l infúziót, vénás antibiotikumot. Mást nem is. Imádom a kórházakat, nemhogy kaját nem adtak, de azt sem kérdezték meg, hogy esetleg kérek-e egy pohár vizet, miközben oda voltam kötözve a szülőszobán a CTG-re és az infúzióra.

A vérvizsgálat és vizeletvizsgálat legjobb értékeit sikerült kiütni, a legtöbb 3 v. 2 csillagos volt.

A poén, hogy már hétfőn is jobban voltam, mint azelőtt talán hónapokig. Ebből gondolom, hogy ez már rég fennállhatott, csak nem ütötte meg a tűréshatáromat, hiába voltak a leleteim eddig is gyászosak. Igazából csak tippeltek, hogy mi is lehetett a bajom. Vesegyulladásra kezeltek, bejött, így ez lett a diagnózis. Ha valaki úgy gondolja, hogy rossz a kórházi kaja, próbálja ki sómentes változatban.

Most egy laza diétát kell tartanom, ami a napi sófogyasztást korlátozza, 2 g-ra. Ez egy nagyobb csipet sónak felel meg. Annyit tesz, hogy nem ehetek semmilyen készételt, felvágottat, sajtot, húst sem sózhatok. A kórházi dietetikust elkaptam - nem jött volna magától, áááá - és elmondta, hogy mit is ehetek, eléggé kikerekedett a szemem. Ránézett az asztalomon álló Szentkirályi vízre, még arra is mondta, hogy az "pazarlás", mivel feleslegesen van benne nátrium, amit nekem szinte ki kéne iktatni. Az elfogadható mennyiség azt jelenti, hogy egy csecsemő étrendjére kéne átállnom. Emellett pedig tartani a fehérjebevitelt, ami a testsúlyomnak megfelelően napi 400g húsnak felel meg. Persze só nélkül.

A gyerkőcök jól bírták, hogy kórházban vagyok, bejöttek, randalíroztak. Szabi az első nap fejjel leesett a padról a kőre, szerencsére viszonylag lassan, de nem is ő lett volna, ha ezt kihagyja. Miután ma kijöttem, egyenesen húztunk a gyerekdokihoz, mivel mindkét gyerek csorog, Nati meg ráadásul rondán köhög is éjjel. Zajlik nálunk az élet.

Volt uh, bébivel minden rendben, 2470g volt, így ma már a súly alapján nem is számít koraszülöttnek. Kapatam tüdőérlelőt, persze nem saját részre , hogy ha esetleg mégiscsak megjönne, akkor ne legyen gond. Jövő hétre várhatóan már el is éri Szabi születési súlyát. Kicsit fű alatt, de azt mondták, hogy a szurinak az is a hatása, hogy nem szokták végig bírni a terhességet, inkább előbb jönnek, 37-38. hét körül. Úgy legyen.

Kép KépKép
lorca

Itt olvasgatlak benneteket, a holnapi halacska meg majdnem odaégett a sütőben. :roll: :roll:

Nyuszi!
Én a Biomedtől szoktam venni, gyógyszertárban is lehet kapni. Sárga dobozban van és tubusos. Próbáld ki, hátha használ. Amúgy nyáron a fáradt lábakra is olyan jót tud tenni!!
Én a lábamra évek óta használom, és egyszer az egyik bioboltban mondta az eladó, hogy jó aranyérre is. Aztán anyukámnak vettem, amikor szüksége volt rá, és tényleg jó volt.

Olyan fini illat van! Kimostam egy adag Petra-rucit, és olyan jó illata van! Én végül Bip sensitive-et vettem. Ja és végül 60 fokon mostam, még úgyis mindent kivasalok. Nekem a 90 fok nagyon brutálnak tűnik, félek, hogy tönkremennek a ruhák.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszi Katy megnézem és kipróbálom!
Szonibaba! A Spar-ban volt most akcióban, 199 Ft volt kilója és nem volt tök,fini volt.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok Lanyok!

Mai napot is atveszeltem eddig, hurra! Minden napnak ugy orulok! A labaimat is felpocolva kell tartanom az agyban, igy is kevesebb suly terhelodik a lepenyre. Eddig bejott.. :)

Krissy, Rania is a nap 24 orajaban mocorgott a hasamban, es nagyon jo alvo lett. (Rania meg sosem sirt ejszaka, egy almatlan ejszakam sem volt meg...ugyhogy elsoszulo anyukak, ne higgyetek a sok ijesztgetesnek... :D en ugyanugy alszok, mint elotte, na, majd most meglatjuk ez a kispasi mit fog alkotni.. :lol: )
Viszont az aktivitasa abszolut jellemzo most is, rettento energia es ero van benne....A nagylanyom nyugis volt a pocakban, es utana sem volt egy aktiv gyerek. Szoval az osszefugges ebben volt, nem az alvasban.
Hat, kis Alexem pedig meg Ranian is tultesz a pocakomban, sokszor mar komolyan sirni tudnek... :shock:

Nagylanyomnal sosem kemenyedtem, Raniaval nagyon koran, es nagyon sokat. Mindketto a 38.heten szuletett... :)

Marietta, remelem, apatokkal minden rendben... :(

Nalunk is 10-et kell szamolni. (marmint magzatmozgast..)

Ma ejfelkor er be a lanyom a repterre, apa megy erte, anyosom lesz addig Raniaval. De szerencsere Bristolban szall le a gep, az tolunk 30 percnyi autoutra van az autopalyan.
Vendég

Lorca...huuu, jo kis kalvarian mentetek keresztul.... :( Orulok, hogy jobban vagy, jobbulast a gyerekeknek is!
En a 26. heten kaptam a tudoerlelot...
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:03-kor.
Vendég

Sziasztok

Marietta azért kell a 36. héten abbahagyni a magnéziumot hogy a méh tudja gyakorolni az összehúzódásokat, hogy felkészüljön a szülésre.
Én már nem szedem.

Lábam egy kicsit mintha lejjebb ment volna.

Most délután elmentünk apának vásárolni nadrágot, meg ingeket. Hosszúnadrágot vettem fel hogy majd cipőt húzok, na gyorsan le kellett tenni róla, ugyan is nem jött fel, a sima papucs sem. Gyorsban átöltöztem, 3/4-es nadrágba, és kénytelen voltam a lábujjas columbia papucsban menni. Az legalább kényelmes volt, és még rám is jött. Erre kínomban vettem egy columbia szandált, elég kényelmes, tépőzásras, így dagadhat bele a lábam.

Niki örülök, hogy jól vagy:)

Lorka vigyázz magadra.

Én holnap reggel megyek védőnőhöz. Ja és most délután feléledt a lelkem és elég sokat mozgott, úgy hogy megnyugodtam.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:04-kor.
Vendég

Sziasztok!

Magzatmozgás!

nekem senki nem mondta, hogy számoljam :shock: és bevallom örülök is neki, mert amíg érzem, hogy ugyanúgy mozog addig baj nem lehet. Csak idegesíteném magam szerintem.

Lorca!

Nem semmi mik történtek veled! :shock: Kitartás!!

Krissy!

Jó, hogy jelentkeztél már rég hallottunk felőled. Én babum is farfekvéses, és én is érzem a fejét a köldököm körül. Viszont nekem a többség azt mondta, hogy tényleg még a legutolsó pillanatban is megfordulhat, úgyhogy én bizakodom. És nálam is az a helyzet, hogy rengetegszer kinyomja magát, főleg a fejét, de szerintem az nem számít keményedésnek... :roll:

A híradóban azt mondták, hogy az a babu aki június 28. után születik, már kaphat azonnal személyit. Szóval nem kell a szül. akvi kivonattal bohóckodni, állítólag sok ügyintézés egyszerűbb lesz. A vicc az, hogy én arra gyúrok, hogy már június végén megszülessen...de ti használjátok ki a lehetőséget. :wink: Én meg belövöm magunkat június 29re, és így mindenki jó ljár. :lol:

Katy!

Én még 60 fokon is ritkán mosok csak azokat a ruhákat amik be vannak járatva, vagy nagyon koszosak. Általában féltem a cuccaimat, úgyhogy inkább 40 fokon szoktam mosni. A babaruhákat is azon fogom. Lepedő meg ilyenek, amiket nem féltek, hogy összemegy, azok mennek magasabb hőfokon. :wink: Szerintem a mai mosószerek már elég jól tisztítanak, nem kell olyan magas hőfok.

Bertina!

Tényleg! Miért voltál ilyen korán nst-n? :shock:

007!

Nekem olyan lábujjgyűrűm van, amit rá kell tekernem az ujjamra, kvázi bármekkora dagadt ujjra rátekeredik. :lol:

Gabi1!

Látom már össze van készítve neked is a kórházi cuccos! :wink: Már én is nagyjából összepakoltam! :)

Kép
Kép
tabati

Tabati igen már minden készen van, összepakoltam, sosem lehet tudni mikor kell menni, csak íratok telefon, töltő hiányzik meg ásványvíz.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kiszúrtam a képen, mert nekem pont ugyanilyen és ugyanekkora táskában van összepakolva a cucc. Jól van, akkor nem ciki, hogy ekkora...én olyan nagynak láttam... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Enyémfiam feje mindenhol van, csak köldöknél nincs :shock: ! Mondjuk én már korábban kivettem a szavaitokból, meg az olvasmányaimból, hogy vlsz. Botond nem következetesen faros, mert a buksija fent (a gyomorszájamnál) csak nagyon ritkán érezhető, többnyire inkább a jobb lengőbordámnál, vagy a jobb oldalamon van, tehát én ez alapján gyakrabban mondanám harántnak, mint farosnak. Bal oldalon soha nincs semmije, maximum odarugdal párat, szóval határozottan jobboldali :lol: :lol: :lol: !

Meg én azért annak is igyekszem jelentőséget tulajdonítani, hogy ő vlsz. a balesetnél (után) fordult át, tehát nem önszántából ( :( ), és hátha visszatalál....

Addig is sokat állok majd terpeszben a napra, hátha meglátja a fényt az alagút végén, és az odacsalogatja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! :lol: :lol:

Mármint széttárt lábakkal felfelé, ugye? :lol: :lol:

Nekem is jobb oldalon van általában, de a köldök körül érzem mindig a fejét. :roll: El sem tudom képzelni tényleg, hogy a többi testrésze hol leledzik, mert jobboldalon meg lent állandó rúgdosás van. Ennyire kifacsart állapotban lenne? :shock:

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Én is gyakran azt gyanítom, hogy a kisfiam inkább egy hindu istenség, mint egy átlagos bébi :roll: ! Az imént pl. megállapítottam, hogy minimum két feje van :roll: :lol: :lol: :lol: !
(Volt ugyanis egy bazinagy dudor a gyomorszájamnál, meg egy a jobb oldalamon, de az is jóval nagyobb volt, mint az öklöm :shock: .
Ha viszont az egyik fej, a másik a popsi, akkor nem mondhatni a gyerekemre, hogy optimálisan kihasználná a rendelkezésére álló teret :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

szonibaba, tabati

A terhesség alatt magas lett a cukrom, diétáznom kell...járok a diabetológushoz. Ő javasolta, hogy 33. héttől hetente, 36-tól pedig heti 2 NST. 35-től hetente flowmetria. 8)

És nem írtam még, de annyira de annyira fáj a szívem, mikor emlegetitek ezt a sok gyümit! :roll: :D :D Annyira kívánom...de korlátozottak a lehetőségeim. Az is vicc egyébként, hogy nem voltam egy nagy gyümölcsfaló, nagyon rá kellett vennem mindig magam. Erre most.....pff :D :D

bertina

Sziasztok!

Néha tudlak olvasni titeket...és bocs, hogy csak ritkán jövök, csak sok a dolog...múlt héten például rotások voltak a gyerekek, kiszáradtak és ezért 5 napot a Lászlóban voltunk...szerintem aki teheti oltassa be ellene a babát, mert nagyon hirtelen száradnak ki és az életveszélyes, ha pl fél órát csúszol a kórházba menetellel...meg nem minden gyerek viseli ugyanúgy..mondjuk mi 1, meg 3 évesen kaptuk el, de egy pici babánál ez nem olyan egyszerű.

Egyébként jól vagyunk, én is, már nagyon várom a végét...végül Szent Imre lesz, választott szülésznővel, viszont a dokim nem tud vállalni, csak a terhesgondozást csinálom vele végig, mert kiderült, hogy szabadságon lesz. Úgyhogy a doki az ügyeletes lesz, de sikerült nagyon kedves szülésznőt találnom, Kecskemétiné Verát, vele kedden fogok találkozni.

Ma cseresznyét fogok befőzni, egyedül leszek a gyerekekkel, úgyhogy kicsit húzós lesz, de ez van..:)

Igyekszem sűrűbben jönni.

A táblába mi kell?

Pusz!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:09-kor.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a Magne B-s tanácsokat lányok! :D !

Lorca: Remélem azért , már jobban vagy!! Jobbulást nektek!!!

Rania: Örülök, hogy jó a kedved és jól vagytok, csak így tovább :D !!! Apa kapott gyógyszert, ha nem hat, akkor gyomortükrözés . De már próbáltam neki mondani lehet, hogy jobb lenne egy pszichiáterrel beszélgetni, nem tudja , tudta feldolgozni anyuja halálát, magába folytja az érzéseit, és ez nem valami jó, szerintem ezt vetíti át !!

Bertina: kitartás, nekem is diétáznom kell szintén magas a cukrom, úgy hogy teljesen együtt érzek veled!! Én meg abszolút nem voltam édesszájú, de mióta diétán vagyok úúúúúúúúgy kívánom az édességek , de sajna stornó!!!

Kép
marietta1982

Szép reggelt!

nem tudom ti hogy vagytok vele,de én ma nagyon nyomott vagyok...
párom ma mégegyszer átkeni a falat,aztán pakolhatunk vissza és
végre végeztünk ezekkel a munkálatokkal...
utána már csak a takarítás és a gyerekszobát összerakni és a
ruhákat mosni...
el se hiszem...ha már mindennel készleszünk,akkor csinálok képeket...

klarka!
táblába neked már csak a babód neme és neve kellene a táblába...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok! :)

Ma Manó nincsen ugyan idehaza és nekem tornázni kéne mennem, mégis itthon maradok. Egyrészt, hgoy bepótoljam a tegnapelőtti és tegnapi mulasztásomat ( :oops: :oops: :oops: :oops: ), másrészt pedig folytassam a takarítást. És muszáj belehúznom, mert holnap délutánra itt lesznek a vendégek. :roll:

nyuszi81!

Az ultrahanghoz is érteni kell. A sima 2D-s bizony lehet becsapós is -nem is kicsit- illetve nem mindenki megy el 4D-re, ahol tényleg plasztikusan látszanak a dolgok.

szonibaba!

Kár, hogy neked nem használt a fagyi. :( :( :( :( :( :( A kerti eper tuti nem ront a helyzeten és ha nem is érzed az ízét, azért nagyon egészséges, úgyhogy legeld csak le mind az 1 kilót! :wink:

""Nem ér rá a baba vagy nincs otthon": "
Most komolyan, hogy lehet ilyet mondani, hogy reggel 9 és este 9 között kell nézni!? :x :x :x Amiről a védőnő beszélt az a sarki kocsma nyitvatartása, nem a gyerek. :x :x :x :x :x

boo!

" Én még mindig csapongok, de én is inkább affelé hajlok, hogy maradunk ilyen vadházasságban. Igazából talán az bánt csak, hogy vannak dolgok amiben én konzervatív vagyok, és jobban örültem volna, ha a baba házasságba születik, ebben nem vagyok vmi szabados, de ha így kell lennie, hát így lesz"
Még jó, hogy több időpont lehetőségetek és rucid is van... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

A magzatvíz mennyisége -szerintem- önmagában nem segíti a baba befordulását. Azt tulajdonképpen ő termeli és az sem jó ha sok vagy ha kevés van belőle.

OEP ügyintézés éljen, de azért majd akkor török ki tapsviharban, ha már a számládon lesz a pénz. :)
(A sorszámot viszont nem értem. :roll: :oops: Ha visszaadnak egyet, akkor azt hogy adják oda másnak, amikor ügytípusonként változik? :?: )
(Pelenkázót láttad? Én annak örültem a legjobban, hogy már ilyenre is figyelnek. :D :D :D )
"Tehát az a fontos, hogy arra figyeljek (mármint a bérszámfejtő), hogy minden hónapban időben beérkezzenek hozzájuk a cetlik."
Ezért mondtam múltkor, hogy vakon azért ne bízz a bérszámfejtőben (sem). Az a tuti, ha rajta tartod a szemed és azonnal megrugdosod, ha nem stimmel valami. :twisted:

Én a sült gesztenyét ettem télen héjastul, meg a rák ollójából a husit azza a keményebb, hártyás résszel. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

conversano!

Nehogy már 164 cm legyél!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Az oké, hogy hosszú szárú nadrág és combközépig érő felső van rajtad és kissé alulról vagy fényképezve, amik mind nyújtanak optikailag, de akkor sem tűnhetsz ennyivel magasabbnak...! A lábadon papucsot vélek látni. Ha magassarkú, akkor oké a dolog. Ha nem, akkor meg :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , mert a többi képeden is magasnak tűnsz (olyan 170 körül). :roll:

lorca!

Ti aztán megadtátok a módját az ünneplésnek. :( :( :( :( :( :(
Most lehet, hogy én vagyok ennyire lemaradva, de nem rémlik, hogy ennek lett volna valami előzménye (pedig nyilván). :roll: :roll: :roll: :roll:
Sajnálom, hogy így alakult, és örülök, hogy már jobban vagy. :) (Nem értem a tüdőérlelőt sem. :roll: Azért kaptad, hogyha korábban jönne 2-3 héttel, akkor annyival is érettebb legyen a tüdeje? Hiszen minden rendben és koraszülöttnek sem számítana már. Inkább tutira mennek? :roll: :?: )

Nati mit szólt a kerékpárjához?

gabi1!

Végülis mitől lett jobb a lábad?

Mondtuk mi, hogy nem kell izgulni, jól érzi ott bent magát a kicsi. :wink:

czigka (vagy valaki, aki látta tegnap este a House-t)!

Mi történt tulajdonképpen a fiatal párral???? Odáig még értettem, hogy House bedumálta nekik a szűznemzést, de azt már nem értettem, hogy hogyan és miért csinálta. Meg mi volt az az ajándék, amire fel közölte, hogy "nyertem"??? HELLLLLP!!! (Manó természetesen mindig a döntő pillanatokban a leghangosabb és/vagy mászik át az ember fején. :x :x :x :x :x :x :x :x )

A rota az a rotavírust jelenti. Kiszáradással jár, ezért minnél kisebb a gyerek, annál veszélyesebb.

tabati!

"Szerintem a mai mosószerek már elég jól tisztítanak, nem kell olyan magas hőfok."
Remélem, később is ez lesz a véleményed. Én pont tegnap anyáztam egy jót, hogy vannak cuccok, amiket képtelen vagyok tisztára mosni, tehetek mellé/bele akármit. :? :? :? :? :? :? Ha 30 fokon mosom, ha magasabban ugyanaz az eredmény(telenség). :x :x :x :x :x :x :x (Viszont háklis vagyok erre és amíg nem patyolat tiszta, addig nem adom a gyerekre. :roll: )

kicsidodi!

Mi egyfolytában a kicsiket féltjük, de igazság szerint nekik nagyon kényelmes és biztonságos kuckójuk van odabent. :wink: Úgyhogy, ahhoz hogy egy balesettől forduljon át a másik irányba elég komoly ütközésnek kell lennie. :roll: A tietek hál ' Istennek nem volt akkora, a gyerek meg nem keljfeljancsi. :wink: :lol: :lol:

Nyilván láttál már pici babákat. A popsi a medence miatt a nagyobbik csontos izé, a buksijuk pedig a kisebbik kemény púp. (Már amennyiben meg tudja az ember különböztetni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

klarka!

Ti is jó napokat élhettetek át mostanában. :( Jó, hogy már otthon vagytok és jól van a kicsi is. :D Olvasgass és gyere, amennyit csak tudsz, de még inkább pihenj minnél többet. :wink:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 16:09-kor.
Vendég

007!
én láttam a house-t,de azt a jelenetett én sem tudom hova tenni...
sorry...

Kép
Kép
csibe83

007!

Ha magasabb hőfokon sem jön ki a folt, akkor meg főleg mindegy. Akkor elég az alacsonyabb is. :lol:

Hát ha a nagyobbik kemény a popsija, akkor lehet, hogy nekem már befordult és mégsem faros? :shock: Akkora nagy valami van a köldököm körül, hogy ki tudja... :roll: De biztos, hogy nem a feje a nagyobb? Én úgy tudtam.... :roll:

Lányok!

A lábam már nekem is bedagad rögtön felkelés után. :( És ha álldogálok akkor meg is fájdul. Plusz megmértem a vérnyomásom, ami 135 körül volt (védőnő szerint, ha 140 fölé megy, akkor muszáj lesz a gyógyszer. :( ), de nekünk ez a pumpálós van itthon és csak 2 ujjal tudtam felpumpálni, mert az ujjaim is fájnak. Gyűrűt már rég levettem, látványra nincs feldagadva, de amúgy tuti, mert érzem és tényleg fáj is ha ökölbe szorítom. Pedig ma nincs is meleg... :(

Kép
Kép
tabati

Sz@r kedvem van. :? Miután leinni nem ihatom magam, hogy jobb kedvem legyen egy másik, kismama barát megoldást választok: becsokizok, mint állat...

Kép
Kép
200907?

tabati! :)

Nyilván más egy 32-es és egy 38-as buksi méret is. De általában azért a medence mérete nagyobb, mint a kobaké (szerintem).

Kép
Kép
200907?

Bond!

Én ebben nem vagyok annyira biztos :roll: ! Szerintem is a buksi a nagyobb, hiszen szülésnél is a fejen kell "túllenni" , a többi már kicsusszan! Állítólag onnan lehet(ne) megkülönböztetni, hogy a buksi keményebb, és teljesen kerek, a popsi viszont valamivel puhább, és nem is szabályos gömb, meg állítólag kicsit hepe-hupás (farpofák) :wink: !
Na mindegy, legalább a végtagjait meg tudom különböztetni a törzsétől! Ez is valami 8) :lol: :lol: :lol: !

Tabati!

Én tök komolyan mondom, hogy még simán megfordulhat, nem csak vígasztalásul :wink: !
Nekem nem egy ismerősöm volt, akiknek az utolsó 2-6 hétben fordult be! Ráadásul a statisztikák szerint 100-ból három baba faros, mi meg itt most élből többen vagyunk, szóval a végére néhány porontynak meg kell adnia magát, hogy hozni tudjuk az elvártat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

talált valaki listát a neten,hogy melyik kerületbe lehet kapni támogatást???

esetleg egy linket tud valaki beszúrni?

Kép
Kép
csibe83

én lánykám is faros,de szerintem már megfordult...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok,

Ismét jelentkezem, bár most sincs sok időm, így sajnos nem volt lehetőségem visszaolvasni, csak átfutottam az utolsó oldalakat. :roll:

Örülök, hogy Mindenki jól van, és tényleg már alig van vissza pár hét, hogy a babáink világra jöjjenek! :lol:

Nekem is fájnak a medence csontjaim, fekve egy kínszenvedés a megfordulás, időnként érzem az aranyeremet (ami sajnos már korábban is volt), de nem panaszkodom :lol:, ezek elviselhető tünetek, és jól vagyunk! Nem vizesedem, és eddig 10 kg plusznál tartok. Az új házikónkban lassan minden a helyére kerül, így már tudtam babakelengyét mosni, és a babaszoba már készen van. :lol: A rucik között sok a rózsaszín, de az ágyneműnél valahogy nem azt választottuk.

Ez egy mai pocak fotó (34w+4d), hát ez gondolom elöl lévőnek számít, és a kislányunk rendesen szétrugdossa a bal oldalamat, leginkább a mellem alatt. Mi majd június 10.-én megyünk újabb vizsgálatra és akkor lesz az első CTG is.

A kórházi csomagom nekem is majdnem készen van, pár dolog hiányzik csak belőle.

Mindenkinek további szép napot, és utolsó heteket, még egyben a bébivel!

:D Kép Kép

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Sziasztok
Hoztam Pagikáékról híreket:jól vannak,mindhárom kiscsaj 1400g felett van.Már 31 hetes és még minimum 3 hét jó lenne.Úgyhogy kéretik továbbra is nagyon-nagyon drukkolni nekik :wink:
Vendég

köszönjük sotske a híreket pagikáékról és persze,hogy drukkolunk
értük...

Kép
Kép
csibe83

007,
A medence mérete lehet kisebb, mint a kobak. :lol: Ezért a koponyacsontok képesek egy kicsit összenyomósni és a fej tetején található fájdalomérzékelők csecsemőknél nem működnek.
A csoki jó megoldás. :D

Előzmények voltak bőven, de az mind olyasmi, ami a legtöbbünknél megvan.
Deréktáji fájdalom: gerinc van túlterhelve, csontok lazulnak, vagy veseprobléma. Vizesedés: Meleg, túlterheltség, simán a terhesség, kevés mozgás vagy a vese már nem bírja. Kreatinin a vizeletben: Előző nap keveset ittam vagy a vese jelez, hogy túlterhelt. Terhesség 8) : Cukipofa nyomja a veséket, húgyhólyagot, akadályozhatja a pisilést. Eredménye, hogy kiakadnak a vesék. A vesében panghat a visszafolyt vizelet, ami komoly károsodást okozhat, akár a vesék leállását és később pusztulását is. Ezt uh-n látják, szerencsére ezt megúsztam. Baktérium a vizeletben: Nem középsugaras vagy jelzi a vese fertőzését, a vizeletnek elvben sterilnek kéne lennie.
Egyéni hajlamosító tényezőm, hogy vérszegény vagyok, ami hajlamosít a fertőzésekre. A hemoglobin már csak 92, amivel elvben már hanyatt kéne vágnom magam. (ref 125-150, 110-ig ok terhesen :roll: )

Ezek az adatok mind mutathatnak egy koraszülés felé, a fvs pl 17,7 volt (ref 5-8). Ha súlyra már nem is koraszülött, de korra igen. A tüdeje még nincs kialakulva, azt hiszem a 35. héten még adják, mert ez a legutolsó, ami kész. A szülés alatt kap egy adag hormont, ami felkészíti, de császárnál ez nincs meg, uh kellhet a szuri. A hatás kifejtéséhez kettő kell, egy nap különbséggel, biztos, ami biztos, döfnek. Azt, hogy 2-3 héttel korábban érkezhet, a szuri nem kívánt hatása, de ez az info nem dokitól van, csak szájhagyomány, majd kedden rákérdezek, akkor megyek kontrollra.

A bicaj nagyon tetszett Natinak, van csomagtartója is, arra Szabi ült fel lelkesen. :D Ma mentek csak ki vele először az utcára, még várom a visszajelzést, én itthon vagyok, kímélő üzemódon.

Tabati,
A bébi feje messze a legnagyobb testrész, de a popsi körül szépen összecsukva ott vannak a lábak is, talán úgy beéri. Én csak a doppler miatt sejtem, hogy a nagy dudor a feneke, mert eddig mindegyik fejvégű volt, nagyon ifjú korától, így nincs összehasonlítási alapom.
A vérnyomi 160 felett jelez toxémiát. A gyógyszerrel azért nem dobálóznak olyan könnyen.

Czigka,
A rota egy hasmenős-hányós nagyon fertőző vírus, két év alatt brutális igazán, de felnőttek is elkaphatják - és kapják is többnyire. Szt László kórház napokig. Infúzió, sok sírás, peluscsere 10 percenként, végeredmény csecsemőknél akár halálos is lehet. Átvészelés nem ad védelmet, mivel több változata van. Van ellene védőoltás, két éve 16/db volt, szájon át adható.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 09:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Akkor jól sejtettem én ezt a fejes dolgot... :roll:

Dodi!

Én is komolyan reménykedem, hogy még megfordul, főleg, hogy nagyon mocorog még ebben az álmosító időben is. :lol: Meglátjuk mi lesz! :wink:

A vizesedés viszont nagggyon zavar. :(

Lorca!

Hát remélem is, hogy nem kapok gyógyszert, ha már eddig nem volt gond, csak megúszom. Amúgy azt hallottam, hogy a vérnyomás hirtelen ugrik fel. Nem így van? Meg olyankor nemcsak a láb meg a kéz vizesedik, hanem a fej is elég csúnyán, úgyhogy csak észreveszem már, hogy gáz van. :roll: Jövőhéten megyek nst-re a szülésznőhöz, asszem kell vinni pisit, remélem nem lesz semmi benne. :wink:

Azért ez elég durva, ami nálad volt, hogy sima terhességi tünetek amit nem vesz annyira kommolyan az ember, aztán meg kiderül, hogy nem is azok, hanem valami teljesen más... :roll:

Merion!

Szép a szoba, meg a poci is! :wink: :) Nekünk van rózsaszín lepedőnk is, pedig az is lehet, hogy fiúnk lesz. :lol: Persze akkor nem húzom majd fel neki, hanem elteszem majd a leendő lányunknak. Babaruhába is beleuntak már az ismerősök, hogy unisexet vegyenek. Úgyhogy van rózsás hálózsák, de terepszínű kisnadrág is. :lol: Hiába no, elfogyott a türelmük. :lol:

Kép
Kép
tabati

:?: Szerintetek lehet köze a vérnyomásnak ahhoz, hogy merre fordul a baba? Logikus lenne, hogy ha alacsony, akkor fejjel le, ha magas, akkor meg medence végű, de a terhesség nem túl logikus 8) . Nálatok hogy van?

Bertina,
Ha a nagyobb cukortartalmú (teljesen érett) gyümiket kihagyod, attól még ehetsz te is. :wink:

Dodi,
A két dudor lehetett a popsi és a lába is. Nat fejvégű volt, de mindig volt dudor az oldalamban balról és pár szétrúgott bordám balról.

fény az alagút mélyén :lol: :lol: :lol:

Tabati,
Az első két gyereknél nekem sem kellett számolni a magzatmozgást.
A születési az kelleni fog, arra pecsételik a megkapott járandósságokat is, az nem fog változni a személyi bevezetésével.
A toxémiához nem tudom, mennyire kell vizesedni, többnyire tényleg van mindenhol, de nem törvényszerű. A vérnyomás hirtelen szokott megugrani, de ha az én 90/60-om ugrik egy 50-est, az még mindig beletuszkolható a normál kategóriába. Van azért olyan is, hogy a viszonylag magas szép lassan kúszik be a veszélyes tartományba.

Gabi,
Nekem is egy tépőzáras papucsom van, azon mérem, hogy mennyire dagadt a lábam - mennyi marad a tépőzárból.

Boo,
Csuklás abbahagyása: majd valamikor. :lol:
Ha babával egyedül vagyok, megpróbálok nem pisilni bevásárló központban. De ha sos, a mozgássérült wc.

Sotske,
Köszi a híreket. :)

Csibe,
Milyen támogatásra gondolsz? A 8. kerben a bölcsi kaja az ingyenes. 8)

Kép KépKép
lorca

Lorca!

És a mozgássérült wcbe csak úgy beengednek? Csak, mert az mindig zárva van. még a mekiben is van, de amikor aug. 20án kilométeres sorok álltak a női előtt, oda még akkor sem engedtek be minket.

Amúgy ha az én esetemet nézzük, akkor van köze a vérnyomásnak a baba poziciójához, mert nekem farfekvéses és magas a vérnyomim. Persze talán csak véletlen, mert a magas vérnyomást alapból örököltem anyai ágról, úgyhogy ki tudja,... :roll:

Toxémiával kapcsolatban nem nagyon nyugtattál meg... :roll:

Kép
Kép
tabati

lorca!
írták páran,hogy egyes kerületekbe az önkormányzat ad egy egyszeri
támogatást..azt hiszem szülési támogatás a neve...

Kép
Kép
csibe83

Lorca!

Nekem is faros, és tökéletes a vérnyomásom, vagyis néha picit alacsony inkább, de 95/60 alatt sose volt, az is csak egyszer. Általában 100/60 és 120/75 között van :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Olvasást befejeztem, közben befigyelt egy tányér rakott karfiol is.
.... És az a fránya EPER csak úgy kiabál utánam a hűtőből!....
Mi történt ezekkel az eprekkel?! :D

Lorca: jó, hogy jobban vagy. Szegényke, azért gondolom megilyedtetek. Pihenj, és igyál sokat! Ezen lehet, hogy átsiklottam, gyógyszert is kaptál?
Vérnyomid okés, mert a veseprobléma gyakran vonz magas vérnyomit.

Czika: rota=rotavírus fertőzés. Egy undorító hányásos-hasmenéses-lázas állapot, mikor még a víz is rövid idő alatt távozik belőlünk. Nóci 1,5 évesen kapta el. 5 nap kórház infúzióval. Amennyire tudom, oltás van ellene - fizetős - (szájon át kapja meg a gyerek), amit legkorábban 6 hónapos korában kaphat meg.

Gabi1: beszéltél dokival? Ok, hogy kissé megnyugodtál, de talán mégis....

Hogy pisiljünk OEP, bevásárlókp, meki, stb: Sose menj egyedül, legyen mindig valaki, aki ránéz a babára, cuccosokra! NÁlam csak ez vált be.

Kép
Kép]
hendegabi

Csak bejelentkezem, hogy még élek, nem mentem a Dunának. :D :|
A csoki kúra nem segített, semmit nem növekedett a szerotonin szintem. Így alvásba menekültem, de most már az is elég volt. Uccsó próba: nekiállok végre annak, amiért itthon maradtam ( :oops: :oops: :oops: :oops: ) :arrow: munkaterápia. Ráadásul, most még egy bogarat is beleültetett a tesóm a fülembe, úgyhogy alighanem kattogni fog az agyam molyolás közben. Hátha ez illetve a jól végzett munka eredménye meghozza a gyümölcsét és jobb kedvem lesz a tisztább lakásban. (Doppingnak keresek valami zenét is, hátha... Ennem is kéne, de nincs hozzá kedvem... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
Amúgy jól vagyok, csak szerintem ez a hülye idő rátesz most egy lapáttal a felnőtt társaság hiányomra. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Lorca!
Tényleg zajlik az élet nálatok. Örülök, hogy jobban vagy és hazamehettél.
Tüdőérlelőben ne bízz, hogy attól hamarabb kibújik a baba. Legalábbis nálunk Marci 33 hetes volt, amikor fájások maitt bementünk éjjel a kórházba, én is kaptam tüdőérlelőt (egyebek kíséretében), biztos ami biztos, ha nem tudnák visszatartani. Hát nem született meg hamarabb.

Nyuszi!
Köszi, akkor irány a Spar!

Bertina!
Gyümit sajnálom, akkor részemről ezentúl nem hallasz egy kukkot sem ilyesmiről.
Hetente kettő nst? Nem fogsz te sem unatkozni így a vége felé.

Klarka!
Az jó, hogy már jól vagytok. László kemény lehetett.
Verát látásból, hallomásból ismerem :wink:

Bond!
Lehet nagyon egyszerű vagyok, de ez a nincs otthon a baba, nekem még mindig nagyon tetszik :lol:
Amúgy én sem értem, hogy mi alapján döntötte el a 9-9-ig intervallumot?
A foltos ruháktól én is kiakadok, apa meg simán ráadja a gyerekre :x Úgy oldottam meg, hogy van egy itthoni, gányolós stóc és egy elmenős. Na ettől apa rándul össze, amikor mellényúl és itthonra akar ráadni elmenőset :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Bond!
Halihóóó! Tessék lerázni a rosszkedvet magadról!
Az megvígasztal, hogy nekem meg tanulnom kéne, mert holnap megint megyek vizsgázni?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Biztos sokan találkoztatok már a "Mielőtt anya lettem" című körlevéllel:

Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden 10 percben, hogy megnéezzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság elvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.

Mindezt képzeljétek el ari babás képekkel.
Hüp-hüp.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hendegabi 2009.05.28 14:50-kor.

Kép
Kép]
hendegabi

SOTE:
Csak annak, aki ott szül egy nem túl pozitív infó. Találkoztam egy tök bunkó szülésznővel, uh van ott olyan is. :? Volt időm végignézni a melóját, 11-től este 8-ig a 3 ágyas szülőszobán voltam, majdnem az egész műszakjában figyelhettem - jobb híjján - amiket csinál/mond. Azért még remélem, hogy csak rossz napja volt, de élesben nem szeretnék vele közelebbi kapcsolatba kerülni.
A pozitívum, hogy találkoztam a szülésznővel, aki Nati születésekor volt ott. Ráadásul ő ismert meg!

Szonibaba,
Milyen kár, hogy ez a tüdőérlelő majd meghozza hamarabb a babát dolog is csak dajkamese. 8) Sebaj, akkor bízok abban a tendenciában, hogy már Szabi is két héttel korábban jött, mint Nati.

Rota:
6 hetes kortól adható, de ilyen korán a dokik általában nem szeretik. Adható az egyéb kötelezőkkel egy időben is.

Tabati,
Ha esetleg zárva van, a mozgássérült wc-hez bbkocsival el szoktam kérni a kulcsot, többnyire odaadják.
Bocs, hogy toxémiával kapcsolatban nem sikerült megnyugtatni. Ezzel a vese dologgal én is affelé meneteltem. Bízzunk azért abban, hogy elkerül. :D

Gabi,
Talán neked van erről egy kis tapasztalatod. :roll: Az normális, hogy a vasárnap berakott, hétfőn kivett branül környéke még mindig fáj és puklis? A hétfői is csak keddig bírta. :?

Csibe,
Én csak az anyasági támogatásról tudok, ami alanyi jogon jár a szülés után. A 8. kerületben biztos nincs más. :wink:

Hendegabi,
Infúzióban nyomatták belém a magnéziumot és vénásan az antibigyót (Zinacef, Zinnat, Dexa-ratiopharm). Legalábbis az elején, mert a vénáim sztrájkoltak és inkább hamarabb átállítottak a bogyókra - kedden.

Kép KépKép
lorca

Szonibaba!
Detto :? ! (Tanulnom kéne, holnap vizsga, broááá :evil: )

HGabi!
Eddig kevés hasonló dolog tudott megsiratni (persze eddig is meghatódtam), de ezen bekönnyeztem :oops: :P ! Úgy látszik utólért a kismamirinya :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca!
Nem akartalak lelombozni, nálatok még bejöhet a "dajkamese".
Egy szülésznőnek ne legyen má' rossz napja, amikor én szülök :roll:
Nincs fogadottad?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Akkor neked is egy kalappal holnapra (a fél siker titka, hogy indulj el időben :lol: )

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Basszus lányok,én nagyon szégyellem magam,de nekem fogalmam sincs,hogy amikor valami kemény részét érzem a Lilinek,az milye lehet. Próbálom én tapogatni,de nem tudok rájönni. Ti miből veszitek ki,hogy az épp a kis feje vagy könyöke? Mindegy is,a lényeg,hogy nekem is eléggé mocorog még és ez megnyugtat. Főleg ma ebéd után (zöldborsófőzelék rántott párizsival) volt nagyon aktív. Ami viszont nagyon sz@r,hogy két napja meginta bordámon van,iszonyat rossz érzés,főleg vezetés közben,mert sehogy nem jó. Próbálok mindig nyújtózkodni,de semmi,rám sem hederít. Látszik,hogy már most öntörvényű :lol:
Viszont ma éjjel végre egész jól aludtam. Észrevettem,hogy ha hanyatt fekve alszom,akkor elégg mélyen tudok húnyni,még álmondom is,de állítólag a hanyatt fekvés sem jó,úgyhogy megpróbálok odafigyelni rá. Az oldalfekvést nem csipázza,legalábbis tegnap ha a bal oldalamra fordultam,egyből kirúgdosta az oldalam. Szerintetek tényleg nem jó a hanyatt fekvés?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Megint csak minikukk.Tegnap próbáltam visszaolvasni,de esélytelen :oops: .

Képzeljétek ma voltam kontroll uh-n.Azt mondta a doki,hogy valószínűleg nem fogják engedni továbbvinni a terhességem a 37.hétnél.Bence már most 3122 gramm.A hegem vékony,de még nem kell miatta aggódni(könnyű mondani...rettegek,hogy szétnyílik :cry: )

Vasárnap ügyel a dokim,be kell mennem hozzá.Kíváncsi leszek,mit mond :roll:

Kép

Kép
lidike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?