A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Asszem mostanában nem kell Szelinek almát venni tízóraira! :) Itt lesz a sok gyümölcs! Most cseresznye, ribizli! :D Kezdem élvezni a kertet! :) Az előbb el akartuk hordani a gallyakat Apával, de rájöttünk, hogy más megoldást kell találnunk... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Kép Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Én sem csaptam rá soha, inkább ott hagyom.
Vendég

Hú, Regina, ezek biztos finomak lehetnek 8)

Kép
vindolanda

Heni, Áronka milyen erős :shock: ! Nagyon cuki :D .

Hát nekem nincsenek kötélből az idegeim :oops: , sajnos, de igyekszem kontrollálni magam 8) . Viszont vannak rossz napjaim, és ilyenkor el szoktam jutni a kiabálásig :? . Olyan már nálunk is volt, hogy kicsuktam Pankát :lol: .

Egy lavór Fruzsi :lol: :lol: ...

Regi, a kert csak egyre jobb lesz :D . Nekem- lakótelepi gyerek lévén- minden nyáron olyan érzésem van, mintha nyaralnék, mondjuk a Balaton parton :D . Kifekszem a hinta- vagy nyugágyba, hallgatom a madárcsicsert, nézem a felhőket, és olyan, mintha :roll: . Bár, ha visszamegyek dolgozni, erre ritkán lesz alkalmam :( . Hát még ha olyan nagy medencénk is lenne, mint Sense-éknek :wink: .

A mai nap már jobb, mint az utóbbiak: elkezdtem takarítani 8) . Persze Panka a sarkamban van, úgyhogy elég lassan haladok, de gazolni sem tudtam tőle, mert a szamóca közelébe nem engedtem, így elkezdte tömni a borsót magába, és nem akrom, hogy elrontsa a gyomrát :roll: .
dettyk

Regi, de jól néznek ki, imádom, főleg a ribizlit :D .
dettyk

A mi ribizli-palántáinkat kipisilte Neo kutya. Nem jutottunk el addig, hogy körbekerítsük, csak beszéltünk róla :(

Kép
vindolanda

Regi nagyon szép termésetek van:-)

Kicsukás, ez jó, mi nem szoktuk :roll:

Viszont én rácsapok a kezére, de nem sir, csak durrog magában elmegy, elgondolkodik, majd visszajön és hizeleg.
Valószinű igy tudja, hogy rosszat csinált.
Én is úgy gondolgattam, hogy soha nem fogak rácsapni a gyerekemre, de ha visszagondoltak, azért mi is kikaptunk annó és milyen jóneveltek lettünk.
Tudom most az a menő úgy egyébként hogy mindent ráhagyunk a gyerekre. Keresztfiamat is úgy kezdték nevelni, majd 2 évesen hihetetlenül rossz és kezelhetetlen gyerek lett. Ebből tanulva én ma már nagyobb dolgokért nem félek felemelni hangomat, vagy ha már az nem elég egy kézrácsapás szerintem nem verés még.

Áron a kiságyában alszik. Arra jutottam, hogy nem követem el azt a hibát mint annó P. kicsit sirdogált, bementem vigasztaltam, megint kijöttem, visszamentem és el is aludt. No jó de P nem sirdolgált de üvöltött és azt nem birtam nézni. Áronnál annyi a nehézség, hogy nem kell neki a cumi :shock: na ezt se hittem volna, hogy nekem ilyen gyerekem lesz.

Családi ház: igy már anyósék nélkül élvezhető:-) majd fotózok nektek, milyen környezetben is élünk .

Heni
KépKép
heni81

Hát ez is ilyen kinek-kinek ízlése szerinti dolog. Minden gyerek szépen felnő.

Engem anya soha nem ütött meg :roll: De nem tudom, hogy azért-e, mert nem volt rá szükség.

Egyszer a nagyobbik bátyám adott egy pofont, olyan 15-16 éves lehettem. Évekig haragudtam rá :roll: De már elmúlt :wink: MOndjuk elég nagy szám volt mindig :D

Kép
vindolanda

Vindo lehet nem volt rá szükség 8)

Tesóm fele annyit nem kapott mint én :roll: pedig ő volt a rosszabb!

Heni
KépKép
heni81

Gábort viszont nagyon sokszor megverte az anyja, emlegeti is mindig :roll: Na, az már túlzás :?

Kép
vindolanda

Mármint G. emlegeti, az anyjánál mindez a feledés homályába veszett. Ha mondja is otthon, csak csodálkoznak, hogy hát őt nem is ütötték meg soha.

Heni, hát lehet :wink:

Kép
vindolanda

Igen, a mai nevelési divatot én is túlzásnak tartom...nem szabad mindent rájuk hagyni, ezért kezelhetetlenek a gyerekek azoviban, iskolában, ezért vannak a pedagógusok lehetetlen helyzetben, mert még a szülőnek áll feljebb, ha nevelni próbálják a gyerekét :? .
Én elég sokat kaptam :? . Biztosan az én szüleim sem emlékeznek már rá, és tudom, hogy apunak lelkiismeret-furdalása is volt miatta. Ő akkor volt türelmetlen, amikor anyu az ikreket várta, és 6 hónapig kórházban volt. Apu itthon maradt a háztartással, az 5 éves hugommal, és velem 9 évesen, arról nem is beszélve, hogy közben gürizett a munkahelyén. Nekünk is nagy megpróbáltatás volt ez az időszak, hülye tanárt is kaptunk, nekem minden napra volt vmi beírás az ellenőrzőmben, hol a házi maradt el, hol füzet, könyv maradt otthon, és mindig kikaptam miatta :? . Még most is sz@rul esik, ha visszagondolok rá, de aput nem hibáztatom miatta. Anyám akkor pofozott fel gyakran, amior kamasz voltam, kezelhetetlen kamasz, ő pedig idegbajos. Szerintem nála is durva PMS játszott, csak nem tudta, és nem tudta kezelni. Rá sokkal jobban haragszom, mert ahelyett, hogy megpofozott volna, megpróbálhatott volna kialakítani velem egy normális anya-lánya kapcsolatot, és akkor talán könnyebben viseltem volna a kamaszéveket én is, ha lett volna kihez fordulnom :? .

Ezek után én eldöntöttem, hogy soha nem verem meg a gyerekemet, mégis előfordult 1-2 pelenkás popóra vagy kézre, szájra ütés (harapáskor), de Bencénél pl. már évek óta nem volt ilyesmi, és ha hirtelen felindulásból csináltam, én mindig bocsánatot kértem tőle :oops: . Vele már mindent meg lehet beszélni, és egy alapos, célravezető szidás sokkal többet ér bármilyen verésnél. Tapasztalatból tudom, és sokszor két külön szobában sírunk egy-egy fejmosás után, aztán naaagy összeborulás :roll: ...

Jó hosszú lettem, bocs, de ha már szóba került a téma, leírtam a saját tapasztalataimat...
dettyk

Heni, én tesóm is feleannyit kapott, pedig egy ördögfióka volt, és mindig ő volt a rossz :wink: :lol: !!
dettyk

Ja, és én voltam a próbagyerek, szerintem az ikrek már nem is kaptak, max. 1-2 pofont 8) .
dettyk

Halihó!

Na, végre itt vagyok. A reggel korán kezdődött, nem tudtam bekapcsolni a gépet. Dávid elutazott Kalocsára egy tornára, Gergőt nagyon hamar haza lehetett hozni, akadályverseny volt, jött vele a barátja is. Nehogy már ne legyen meg a létszám :wink: :lol: :lol: . Most azon nyaggatnak, hogy visszamennének a suliba focizni. :shock:

Regi, micsoda termés. Majdnem beleharaptam a képernyőbe. :lol: Én is imádom a gyümiket. Bercónak most a cseresznye a favorit. Alig tudja kivárni, hogy kiszedjem a magját. Vasárnap megyünk Szoboszlóra a keresztfiunk szülinapjára, már érdeklődtem, hogy mi van a cs.fával. :wink: :oops: :oops: Állítólag lassan érik. Isteni ropogós, édes szeresznye érik náluk. Mindig betegre eszem magam belőle. :oops:

Háát töredelmesen bevallom, hogy egyszer én is rácsaptam B. kezére. Mentségemre legyen mondva egy marék hajat tépett ki a fejemből, iszonyatosan fájt. :oops: :oops:

Na megyek, mert itt köröznek a fiúk és győzködnek. Én meg nem akarom, hogy elmenjenek. Meg kell beszélni.
dmaggie

Mondjuk engem tényleg liberális szellemben neveltek (a kamaszkori magatartás- és tanulási problémákat is igyekezett tolerálni), de a viselkedésemmel nincs gond (tudtommal) :wink: Úgy hogy az ember természetétől is függhet.

Dettyk, apukádnak tényleg nehéz lehetett :? Szegény.

Abban is egyet értünk, hogy a leszidás hasznosabb lehet.

Kép
vindolanda

Ismét itt. Olyan rossz az idő, Gergő meg köhög egy ideje, így mondtam, hogy már ne menjenek vissza.

Ágica, éljen a 10. fogacska. Mindjárt utol is éri Petra Bercót, neki megállt a 12-nél. Olyan jó minden program, csak az anyukáknak nincs sok szórakozási lehetőségük. Ha meccsre megyünk pl. pont így történik minden. Én szinte semmit sem látok az egészből, pedig Dávidot értékelni kell ám utána. :lol: Mindig megkérdezi, hogy láttátok ezt v. azt.

Jaj, nagyon szorítok akkor, hogy ne vírus legyen itt mindenkinek.
Ha Bercó még engedi, akkor (tanulás helyett) mindjárt Áttöltöm a legfrissebb képeket és igyekszem fel is tenni egyet, kettőt. :wink:

Dettyk, teljesen igazad van. Csak szerintem sok szülő meg éppen azt várja, hogy majd az iskolában a pedagógus megneveli helyette a gyerekét. Mit is mondja, nem volt egyszerű a Te gy.korod sem. Mindannyiunknak megvan a sajátja szerintem.
dmaggie

No, már itt is vagyok néhány képpel:
Kép Kép Kép Kép
dmaggie

Helló, Lányok!
Most is csak gyorsan tudok jönni, bocsánat... én is elkaptam (mégis) a vírust, de szerencsére csak a hasmenésverziót. Azt hittük, mára már jobban leszünk, de igazából S. is szenved még, most én is, Ádi meg pörög, mint a nikkelbolha. ;-)

Remélem, mindenki jobban, mi több: jól van!!!

Pár dologra viszont mindenképpen akartam reagálni:
Regi: nagyon örülök, hogy Anyud túlesett a műtéten és hogy jobban van!!!

Vindo: őszintén sajnálom a vizsgát :cry: viszont ez szerintem nem arról szól, hogy újabb 2 hónapot kell tanulni... a laborozás is inkább azt mutatja, hogy nem ezt a magnós-osztálytermes verziót kéne próbálni, ha van lehetőség másra (remélem, van). Egyébként a húgom így volt, 1 pont híján nem vették fel a német szakra az ELTE-re úgy, hogy nemzetiségi gimibe járt előtte, felsőfokúja van németből. Erről ennyit... Pihenj rá egy kicsit, és hajrá!!!

És akkor néhány Ádi-gyöngyszem (mondat) csak Nektek:-):
Csücsülsz oda kávéhoz.
Ádika szedte a megggyet.
Horkol a Ádika.

Sok a vatti. (= vatta, Thomas füstjére gondol ;-))
És a kedvencem: Mit csináltál a betűkkel? :shock:

Kép
Kép
irina

A képeket még okvetlenül meg akartam dicsérni, Zsófi valamit cukker huncut lányka, Bercó meg... szavam eláll, olyan helyes. :wink:

Kép
Kép
irina

Nálunk még az a büntetés, hogy be kell mennie a fürdőbe egy-két percre, és ha kijön, mindig tudja, hogy mi volt az ok, ad és kap puszit, megígéri, hogy többet ilyet nem csinál :)

Mi ma megjártuk a Kengurut, vettünk Zsófinak meg Fruzsinak ruhákat, aztán DM, gyógyszertár, posta. A postán jól összeveszett miattam két ember :oops: Elég sok levelet meg csekket kellett feladnom, Fruzsit a lábammal hintáztattam a hordozóban, Zsófi az ölemben kókadozott, félig aludt. Aztán jött egy kb 60 éves néni, hogy én komolyan fel akarom adni ezt az összes mindent? :shock: (Nem tudom mit gondolt, csak elvittem sétálni a leveleket? Na mindegy.) Mondtam, hogy igen. Erre ő, hogy engedjem már előre, neki csak egy levelet kell átvennie. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, a kicsi még csak háromhetes, a nagy alszik az ölemben, mennék már haza. De neki el van törve a lába... Aztán egy pasi beszólt neki, hogy törött lábbal miért mászkál, meg hogy lehet egy kismama elé tolakodni, hisz a kismamáké és a gyerekeké a jövő 8) Én hallgattam, ők összevesztek :oops:
Vendég

Bercó :D :D :D
Egyem a kis husi combját :oops:

Irina, gondolkoztam amúgy én is ezen... Az egyetemen más rendszerű a nyelvvizsga, meg is nézem a weblapjukat, hogy a szóbelin van-e labor.
Mert ott élőben mindent értettem ugye :roll:

De azért kösz a megerősítést.

Rugó sajna továbbra sem beszél, négy szó, oszt annyi :roll: De Ádi nagyon ügyeske.

Kép
vindolanda

ÁÁÁ, elolvastam mit írtam, és a büntetést beöntésnek olvastam :roll: Kávétkávétkávét!

Ádi tök jól beszél :)
Vendég

Helloka,
Megvagyunk csak takarítottam...most meg várom apát hogy együtt ebédeljünk. Végre megvan a munkaszerződés és pluszban elvállat még egy állást ..szóval dolgozik ezerrel..remélem hamar összeszedjük magunkat.

Ágica: esküvő :lol: , sajnálom h nem tudtál bulizni kicsit.. :( , de a gyerek az első...
10. fogacska ...azta ! Emmának is megállt a 12-nél..most küzdünk lassan 2-3 hónapja a többivel!

mi augusztusba együnk egymás után 2x lagziba...hát nem tudom ......az egyik helyben lesz a másik vmi kastélyban és péntek-vasárnapig...Emmát nem hagyom itthon, úgyhogy valszínű vmelyik nagyit visszük magunkkal...vagy nem tudom!

Maggie: Bercó..a megszokott kis csillagszemű..imádom.....

Panndi: egy lavor Zsófi?? vagy Fruzsi?? 4 gyerek mellett nem alvás :?: hát lehet... :D

Irina: sajnálom a betegséget. Jobbulást nektek!

gyümi: Emma az eperre van rácuppanva..a cseresznyét ..hm most megunta picit...már nagyon sok szót mond..annyira élvezem...olyan édesen !

Megyek

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja, meg este voltak a Sparban Apával hárman, és Fruzsi sírt a pénztárnál.
Zsófi ezt úgy mesélte el nekem, hogy "pénztáná, ne síjá" :lol:
Vendég

Irina! Ádi nem semmi!

Panndi! Ilyesmi esetem nekem is volt, gyerek nem volt velem, csak egy halom teszveszes csomag, amit adtam fel. Nyugdíjas mamika mögülem: Nekem csak egy levelem van előreengedne?
Én meg (mosolyogva): Nem, nekem meg csak ez van!
NEm is mert megmukkanni.

Hisztikezelés
: Dettó, mint Regi.
De. Teljesen kész vagyok. 7. hete tart az őrület. A Viburcol ellenére Zsozsi kel éjszaka, hisztizik, vergődik. Nappal is, ha valami nem tetszik. Gegivel sem stimmel valami, talán a foga? :roll: 3 napja szinte állandóan sír, nem marad meg egy helyben, szopi közben ívben megfeszíti a hátát, tekereg, sír, nem szopizik, majd újra.... Kész szenvedés. Ráadásul 30 perceket alszik.
Zsozsi egész nap anyagyerézik, meg gyerevisszázik, totál féltékeny, ha Gegit felveszem, hisztit csap, hogy vele foglalkozzak.
Idegeim már nincsenek, sokszor csak az estét várom, hogy legyen már vége a napnak. :oops:
Türelmetlen vagyok, nincs semminek látszatja, Zsozsi csak szeret, tudom, de így...
Ha a postás csönget, és kimegyek, bepánikol és sír, de kegyetlenül. Ma megkértem, ne másszon rajtam, ha Gegi szopizik. Hangoskodott is, Gegi meg nem tudott szopizni, bedühödött, sírt. Erre Zsozsit kicsuktam, és mivel hónapok óta eléri a kilincseket, odatoltam az ágyát az ajtó elé, hogy ne jöjjön be. Ott sírt-hisztizett, hogy anyagyere...
És ez így megy....
Arra sincs erőm, hogy elmenjek kikapcsolódni.
Ráadásul a hugom felelősségteljes mivoltának megvan az eredménye: Apának fáj a torka, Zsozsinak újabb herpesze jön, köhög, és hasmenése van. :evil:
Tudom, hogy nekem kell összeszednem magam.
Ha Zsozsi jól viselkedik, rosszcsont, és nem hisztizik, akkor minden rendben, bűbáj, imádom, csupa boldogság minden.
Szóval most nagyon nehéz, lassan már csak nézek ki a fejemből...

És persze Zsozsit nem lehet betenni napközben a kiságyába, csak ha mellettem elalszik a kanapén. Ami jó, ha n5-kor következik be. Ha bekövetkezik, mert egy héten 4 napot tuti nem alszik napközben.

Na kipanaszkodtam magam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: :? Úgy segítenék, de nem tudom, mi lehet a megoldás. Apával mennyire van el?
Vendég

Panndi! Apával ellenne, de ő dolgozik, nem tud mindig segíteni.

Na de teszek fel egy kis aranyosat :) :

Igen, Zsozsi mind a 13,5 kilójával ül Gegin.

Kép
Kép

Aztán Gegi meg úgy néz rá, mint az istenre. :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, nagyon sajnálom :(
Gondolkozom itt én is, hogy mit lehetne csinálni.

Ami eszembe jutott, hogy esetleg valakit meg kellene kérni, hogy Gegivel legyen, Ti meg addig Zsozsival elmentek valahová, programot szerveztek két szoptatás között...

Vagy ha nincs segítséged, akkor arra a pár órára, amelyek a legkritikusabbak, babysitterezni, mert ketten jobban bírnátok, hetente 2-3 alkalommal.

De csak töröm a fejem itten.

És akkor jöjjön R. (mostanában alig rakok képet, semmire nincs időm, plusz megbolondul a gép látványától).

Kép Kép

Postai nénik - jaj, vajon miért nem tudom sajnálni őket? :roll:

Kép
vindolanda

Bercó nagyon édesen játszik! Autók, autók! :)

Hú, Mesi! Lassan elsodor az ár... :? Lehet, hagyni kéne, hogy összeomoljon az egész, és utána jóra fordul minden... :roll:
Vagy Zsozsi és Gegit felváltva picit le kéne passzolni valakinek. Ez megoldható?

Dettyk! Hintaágyra én is nagyon vágyom, de egyelőre nincs hova tenni...
Nem lehetett könnyű... :(

Engem Anyu nem tudott kezelni kamaszkoromban, pedig próbált (egyedül is volt), mentem, amerre láttam, mégsem vesztem el! ;)

Panndi! :evil: Ez azért durva, hogy eléd akart pofátlankodni!

Kaqk! Csak nehogy túlhajtsa magát! De örülök neki! :) Így gyorsan összeszeditek magatokat! :)

Ádó miket mond! :shock: :)

Maggie! Majdnem beleharaptál a képernyőbe... :lol:
Ez kisebb szemű cseresznye, nem az a nagyon édes, de finom! :)

Fruzsi a lavórban csúcs! :)

(na, nem tudom, mit hagytam ki... :oops:)

Kép

Kép
regcsiken14

A kedvenc pink zoknijában persze 8)

Lányok, itt annyira hideg van, hogy az borzalom. Délelőtt nyaksál, sapka, vastag pulcsi, harisnya volt Rugón, mikor kinn voltunk. És hol elered, hol meg eláll az eső.

Délután el kellene menni a boltba, de nem is tudom, mit vegyek fel.

A végén még be kell kapcsolni a fűtést is.

Kaqk, jó munkát a párodnak :!: Álljatok talpra aztán :wink:

Kép
vindolanda

Mesi! Én nem gondolom, hogy csak Gegit kéne lepasszolni. :roll: Ha kicsit Zsozsi is külön lenne néha, lehet, nem lenne ennyire anyás. De nem úgy, hogy Te is ott vagy, hanem, hogy pl. Apa elmegy vele játszótérre, vagy anyukád!
Szelin egyértelműen észre lehetett a múltkor venni, hogy Zs dolgozott, és nem voltak azon a héten kettesben nélkülem... :roll: Mindenért anyaanya...
De komolyan, más ötletem már nincsen, csak ez!!! +++++
Lehet, hogy először nehéz lenne, de utána sokat javítana a helyzeten!!! Szerintem! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Rugó nagyon aranyos! Kis kőműves! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Sőt, megkockáztatom, hogy Gegit hiába is passzolnád le, az csak erősíteni Zsozsit abban, hogy jobban ragaszkodjon Hozzád! ... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

erősítené

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi: huh ez a kis vasgyúró hogy tűri Zsófit.. :lol: annyira cukik...

Vindo: a kis kőműves :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Szelinek adnám a joghurtot, erre meglátja az a sós kukit a szekrényben, ahonnan a tálkáját vettem elő, na onnantól ment a hiszti... Ott kellett hagynom a konyhában, így eszi a joghurtot... :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó,

szunditottam egy kicsit, erre nem hallottam, hogy csengetett a futár, bár tök ász, mert még nem volt itt a csomag amit elkellett volna vinnie, erre befutott közben a csomag is, áááááááá nem volt mérges a keresztapám. De könyörgöm, miért mindig ilyenkor hozzák ide, miért nem lehet szállitás előtt egy nappal :evil:
Kedden is pont alvás időben én is pihentem volna, erre itt csücsült és várta a futárt :evil: na most kimérgeskedtem magam!

BErcó és Rugó nagyon édesesek!!!

Emesém drága:-( jaj de sigitenék! én is inkább Regi ötlete felé hajlok. Egy kicsit Zsozsit kellene elvinni tőled pár órára.

Kaqk hamar helyrejöttök, csak nehogy túlhajszolja magát a férjed!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Én is azon az állásponton vagyok,mint Regi. De ki tudja mi lenne a jó. Sz.tem sem lenne rossz egy szakember,talán tudna még újakat okosakat mondani. Hátha.. Hallgass az ösztöneidre Emese. :) Kitartás +++++

Regi: Anyud hogy van? Mikor is jössz sióra?

Vido: Sajnálom a vizsgád :( Nagyon ügyi Rugó.. :)

Irina:Remélem jobban vagytok már.. Miket nem mond Ádi :shock: Kis ügyeske.. :)

Detty:Mintha magamat olvastam volna,két külön szobában való sírás,aztán össze borulás.. :)

Heni:Megkaptad az U.U? Már kérdeztem,nem kaptam választ.Feladtam amit megírtad a címed,remélem oda is ért.

Panndi:Édesek a lányok.. :) Vannak emberek,de mindig a legnagyobb bunkók mindig az idősebb nők nem?

Nálunk is szar az idő.Fúj nagyon a szél,nem is merek sokat kint lenni velük. Beni végre nem orrfolyós,bár még orrhangja van. :? Domcsi meg egy rossz csont.Megy neki is a hasa,de az én gyanúm eddig a tej volt.Ma nem is adtam neki,de ugyan -úgy volt hígabb cuccos.Nem értem mi lehet a gond,viszont egy rossz csont. Pl:felmászott a kamrában a lépcső tetejére,onnan vigyorgott kifelé,majd szívrohamot kaptam. :shock:
Ha kell a bátyust jól el kókányoljuk,ha nem úgy ugrál ahogy ő szeretné.Szóval ezek mennek nálunk meg még hasonlóak.
Nálunk kézcsipit kapott Beni is meg Domi is, nem sokszor! De most már elég mondani és tudja,hogy nem szabad ha rászólunk.
Az is igaz:,hogy sokan azt várják,majd az oviban meg iskolában megnevelődik a gyereke,de már nem tudják sokszor kordában tartani a nevelők az ilyen gyereket.Amit meséltem nektek,azon kívül vannak még durvább dolgok,és nem tehetnek olyant amit tennének ilyenkor,és elszabadul így a pokol.A jobb gyerekek meg megsínylik a dolgot. :?
varga tünde

Niki: miújság? nem láttam,hogy írtál,vagy csak elsiklottam felette? :shock: remélem minden rendben.. :)
varga tünde

Sziasztok Lányok!

Sajnálom, hogy csak ritkán tudok írni nektek, olvasni szoktam, amikor csak időm van. Szégyellem is magam, hogy a már kétgyerekes anyukák is sokkal többször jelentkeznek, mint én. :oops: De sajnos még mindig hátra van egy nagyon nehéz vizsgám, amikor alszik Dávidka, tanulgatok, este meg már hulla vagyok. Nem tudom mi van velem, de mostanában olyan gyengének és fáradtnak érzem magam, lehet nem ártana egy vérvétel legalább :roll:

Láttam a talis képeket, szuper lehetett Virankáéknál! :wink:

Olvastam, hogy Mesi milyen nehéz nektek Zsozsival, Regi ötlete jónak tűnik, sajna jobbat én sem tudok. Kitartás Neked és sok türelmet!És elbűvölőek a gyerkőcök :)

Dávidkánál is vannak hisztik, legtöbbször a figyelemelterelés jön be, ha magasabbra emelem a hangom, ő is mégjobban begurul, így az nem a legjobb megoldás nálunk. De nem panaszkodom, mert hamar befejezi az ilyen hisztiket!Éjszakák változók, ha nem is kel fel, de reggel már 6 körül indítja a napot :? Én még úgy tudnék aludni olyankor :roll:

Vacak az idő, nem tudom mi lesz így délután, mert nagyon szeret kint lenni.

Most ennyi, mindenkinek szép hétvégét!

Puszi

Kép
aniko15

Időjárás-jelentés:

itt kisütött a nap, és az idő érezhetően melegedett valamelyest. Még sem télikabátban levegőzünk meg vásárolunk majd, úgy látszik 8)

MOst ennyi, de később jövök, és írok még :arrow:

Kép
vindolanda

Tünde ne haragudj! Megjöttek a bogyók! Nagyon szépen köszönöm!!!! Hasznukat is vettem:-)

Heni
KépKép
heni81

Emesém, ez pokoli, valóban. Én nem tudok semmi a kétgyerekes létről, de egygyerekesként azt igen, hogy kikapcsolódnod muszáj, akkor is, ha úgy érzed, hogy nem tudnál mit csinálni. Fogsz tudni. Tudom, hogy Gegit nem lehet otthagyni sokáig, de egy biciklizés v. séta, rövid mozi, vagy csak bambulás ki fejből szerintem sokat segíthet. No és utána a szokásos Mesi-féle problémamegoldás ;-) Amúgy én sem vetném el a pszichológust, mondhat jókat, komolyan.
Fantasztikus cukormókusok amúgy, és Gegi tekintete tényleg mindent elmond ("Ó, ó, nyomj csak agyon, én akkor is imádlak!!! :-))

Maggie-kém: vizsgákkal mi újság? Gondolok Rád!

Dettyk
: sajnálom :-( De szerintem az már egy óriási lépés, ha a szülő bevallja a gyerekének, hogy hibázott. A legtöbb erre nem képes (nálunk is váltig tagadva vannak a megverések, mintha csak képzeltük volna a húgommal, és nyilván pont ugyanazt képzeltük...)

Viranka: Remélem, sokat javul Báló bőre!
Sajnálom hugicádat. Lehet, hogy nem tud elég tejet kifejni és ezért gyullad vissza a melle... szoptatási tanácsadó? Bár az úgyis azt fogja mondani: tessék feküdni a babával napokat és szopiztatni... pedig tudom, milyen, ha épp a mellretétel nem megy (amúgy nekem is szétrágta Ádi anno a mellemet, mert nem jól volt mellen, de senki nem segített benne, csak egy nővér, de utána is még hetekig nem ment tökéletesen a dolog. Szerintem kéne, hogy lássa valaki, aki látja, hogyan van jól mellen, nem? Még valami: bimbóápolásra PureLan-kenőcs, az valami csoda, a gyerek nyugodtan leeheti, természetes viaszból áll.)

Kép
Kép
irina

életjel a majdnem szibériából :)

mennyit írtatok :shock: míg nem voltunk itthon :) látszik rossz az idő :)

Mesi!
szerintem meg(mint telefonban is mondtam) el kellene altatni Zsófit,anyudnak Gegét lepasszolni :) akárhogy tiltakozik,hisztizik szerény véleményem szerint még lehet kellene aludnia napközben ha max.1 órát is.mírából kiindulva,mikor kb. ennyi idős volt és mentünk vhova,este gyorsabban aludjon el akkor volt fent egész nap :) de az éjszakák...
bár Regi ötlete sem rossz :wink:

postán milyen dinka emberek vannak :shock:

én spec. ha nagyon felhúznak akkor csapkodok földhöz dobok mindent ami a kezem ügyébe kerül(nem is értem miért csinnálja ezt B. is :) ) de szoktam a kezükre is csapni :oops:
mert M. mostanában szó szerint próálgatja meddig mehet, nem fogad szót,minimum 5-6*szólni kell neki vmiért és akkor talán hajlandó a naccsaszony megcsinálni amit kérek(mi lesz ha kamaszodni kezd ááááááá)...B. meg mindenben utánozza,de Őt sokkal könnyebben rá tudom venni csinálja meg amit kérek :)
mert pl.M. ha olyan kedve van akkor szó szerint kezelhetetlen ,volt h. Nagyi(ami nagy szó) nem tudta mihez kezdjen vele :roll:
mert ha olyan kedve van illedelmes,kedves mindenkivel,egy kisangyal :) de pillanatokon belül áátfordul kisördögbe :) mint az anyja és egyéb felmenői :) nagyon hangulatemberek vagyunk és néha elég egy szó egy grimasz és csattanok :oops:
mert én úgy gondolom nagyon laza vagyok,sok mindent engedek,de vannak bizonyos határok ameddig lehet és szabad csinálniuk dolgokat.Anno mikor mi gyerekek voltunk néha kaptunk,de nem volt vészes,inkább egymást csépeltük 3an :) az én esetemben inkább a lelkizés hatott,olyankor gondoltam inkább magamban,h. Apám adj már egy pofont és akkor befejeztük,nem kell a litániát végighallgatnom :)

Irina!
hogy van S. s Te? remélem Ádinak semmi baja nem lesz :)

képek annyira édesek :) jó nézni őket :)

:arrow: mert már megint balhéznak :)

KépKép
viranka

Nemrég értünk haza. Busszal kint voltunk s háznál, hisz a kocsi szerelőnél. A kiút 2 óra a visszaút szintén :shock: Nem mostanában fogok Grétivel kibuszozni az biztos. A kiutat végig nyűglődte hazafelé meg rám kötve aludt. Ráadásul én még hoztam a hátizsákban vagy 10 kiló cseresznyét.
A ház alakul. A konyha burkolva, a fürdő félig kész, az előszobán kivűl minden festve. Csináltam pár képet de a gépet kint hagytam a háznál majd este hozza Z. és akkor felteszem :arrow:
A fejem nagyon fáj a hátam meg leszakad :?

Majd később olvasok meg reagálok.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!
szvsz. szerint nem elég kitartó és mivel alacsony a fájd. küszöbe,nem fogja mellre tenni ,főleg h. sebes,már írtam egy szopis tanácsadónak,átküldtem neki amiket írt,Ő meg makacs és kitart amellett amit olvasott ,nem hallgat senkire vagyis rám tuti... én inkább nem szólok neki,mert bazi nagy veszekedés lenne belőle...

Dettyk!
néha kell bocsánatot kérni :) ilyet én is szoktam tenni ha elhamarkodtan és nem igazságosan kiabáltam,csaptam a kezére/fenekére és látom Mírán h. értékeli :)

KépKép
viranka

[off:
akik idén szültek:tényleg elég beküldeni aza nayakönyvi kivonat másolatát a többi papírral együtt a mák/oephez? s nem az eredeti kell?
már nem nyomnak pecsétet az akvi kivonatra
:shock:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezes, sajnos verzek megint, es egy kis darab levallt a mehlepenybol. Folyamatosan ctg-n vagyok, baba szerencsere jol van.
Az a legrosszabb az egeszben, hogy olyan hirtelen tudnak valtozni a dolgok, egyik pillanatban (majdnem) minden rendben, aztan megint verzes....
Ez eleg idegtepo tud lenni... Bizok azert benne, hogy meg kitartunk egy kicsit.. :roll:

Lehet, hogy kicsit elviszi a laptopomat a lanyom ma, de ha tudok jelentkezem.

Puszi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?