A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Edina, én a doktornő szavaiból azt vettem ki, hogy szerinte tulajdonképpen felesleges, (ezt nem mondta ki), mert hogy rengeteg dolog van, ami hasonló tünetekkel járó betegséget okoz.. Na most nem tudom, azért jó lenne nem belefutni egy ilyen fertőzésbe, de nem tudom, mennyi az esélye.
masut

Csajok HELP ha valaki még erre jár!!!

Délután ota bazi nagy hasmarsom van.epémre gyanakszom,de hát ezt biztosra nem lehet tudni.a kérdés:
Szoptassak vagy ne ?
köszi előre is.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Irita szoptass nyugodtan csak igyál sokat!!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katka, az "MT" a mei tai akar lenni, a "hajtka" pedig egy márkanév :) Egy csajszi készít ezzel a névvel mei tai-okat (nagyon szépeket), és a mamami nevű babás-mamás fórumon lehet rendelni.

Gyöngyi, én is regisztráltam a mamami-n, de tök esélytelen, h két (vagy több) helyre irogassak. Egyelőre maradok itt, elég ezt a topicot követni. Bár nagyon szimpi hely. Neha belenézek.

Ha jövő csütörtökön eljutok a tatai talira, akkor én is szívesen csatlakoznék a felvezető autóhoz az M1-en. Ugyan voltam már Tatán, de még egyetemistaként és nem autóval. Szóval fogalmam sincs merre található a tó és a vár.

Edina, gyere gyakrabban! És mesélj kicsit magatokról. Én sem tervezem, h beadatom a rota elleni szurit.

Kata, ez az útlevéligénylés tényleg elég burleszkszerű volt. De az nagyon jó, hogy ilyen kapcsolatban maradtál az exeddel.
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Irita, én is úgy tudom, hogy a legtöbb betegség esetén lehet folytatni a szoptatást. Ha valami fertőző betegség, akkor is - a tejjel együtt ellenanyagot is kap a baba.
erpé

Sziasztok!
Na ma nálunk lesz nagy sereg (olyan 15-en leszünk). De csak ebéd utáni „zsúr” lesz a családdal. Mivel egy gyerek sincs a mieinken kívül, én meghívtam Boti bnőjét is, anyukáék hagyj menjenek moziba. Csak szendvicskrémeket, szendvicseket kell csinálnom, sós sütit hoznak a nagyik, az elmos torta meg kedvenc cukrászunk műve lesz. Sztem már készül.
Hm ezt a mamamit megnézem én is ha lesz időm. Ugye nem fogtok átszökni innen? Nekem sajna nincs idő a régibe se nagyon irogatni, így én tuti hű leszek.
kAtka az útlevélfotózás vicces lehetett. Exed nagyon jó fej.
Gyöngyi a kortyszámlálás… sosem jutott volna eszembe.
Papillon szép a szőnyeg!
Szia Edina! Grat. Somihoz!
Boti ébred……

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli én bizti nem szökök át a mamamira :wink: igazából csak a mei-tai miatt regisztráltam és ugye ott találtam rá a hordozó kendőmre is :)
Jó bulizást, ünneplést nektek!
Mi meg itthon tespedünk a gyerekekkel, az idő nagyon rossz :( Remélem holnap és holnapután jobb lesz, tervezünk egy-két gyereknapi programot.
Ja tegnap megnézték a lakást, sajna 1 millióval kevesebbért számítanák be, úgyhogy most meghirdetjük egy csomó helyen hátha elmegy jobban.

Rotát én sem adatom be asszem. Igaz még csak a védőnővel beszéltem róla, de megkérdezem majd a dokit is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli, lüke vagyok, pedig tegnap többször is az eszembe jutott, mégis elfelejtettem:
Botinak nagyon boldog születésnapot!
Jó bulizást mára!
É

erpé

Rota oltást én nagyon beakartam adatni, de megkérdeztük a dokit és óva intett tőle, hiszen magát az élővírust adják be, ezért eléggé veszélyes lehet... szóval, nagyon ledumált róla :?

Remélem bejön a szőnyeg :wink:

Botinak nagyon boldog szülinapot!!!

Kukli drukkolok, h minden jól menjen a mai nap! Jó kis zsivaj lesz nálatok.

Vica, drukkolok,h sikerüljön jó áron eladni.

Férjem már elhúzott a házhoz dógozni

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kukli A homeós hsz-em a 273-as oldalon találod. Egy linket is tettem fel, nézd majd meg azt is!

Bocsi, de most csak ennyi :oops:

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Sok boldog isten éltess Botit!!! :D :D :D

erpé már jól elmondta, mi a hajtka :) Köszi!
Én az indexen is vagyok 3 topikban, itt is kettőn, úgyhogy ennél ritkábban majd csak akkor jövök, ha Döme igényli az egész napom.
Amíg nagyrészt elvan magában, meg sokat alszik, addig tudok ennyit netezni, de tudom, hogy nem lesz mindig így.
Meg hát nekem a net a társasági élet, ha talira megyek, az is netes tali... :)
Hová lettek a barátaim?
Hát izé, szerteszét az országban, velük is a neten tartom a kapcsolatot 8) :lol:

rota ellen én se oltatok.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Botinak bóóódogot!!!!! :)

Rotát nekünk sem javasolta a dokinő!

Irita, jobbulást!

Időt én is remélem, h javulni fog, mert hétfőn anyuéknál lesz családi garden-party. (kb. 25fő) 8) :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Csajok, mi az a rota oltás? nálunk nem is kérdezték. Maja kettőt kapott:Prevenalt és Pneumococcus, vagy ez már a 3 hós oltás nálatok?

És a Mamami? :o :o le vagyok maradva :lol: :lol: :lol:
Viszont voltunk gyereknapozni és Maja kapott egy kisfiútól egy lufit, jönnek a hódolók :P

Edina, nekem gyógyult a sebem, nem túl szép a színe, olyan lilás néha, de gondolom ez halványul majd, a tied?

Légyszi szorítsatok kis Kamilla rokonomnak, biztos emlékeztek, tettem róla képet, nagyon beteg szegényke, 4 hete benne van egy ödémás fertőző vírusos megfázásban és ha befullad, be kell feküdniük :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép a lufi:)
Kép játék
Kép ruhában

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja még ez:)
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Maja bébi csoda szép :)

rota: hát én vagyok az egyetlen akkor, aki be fogja adatni. Én úgy tudom, hogy minden oltás legyengített korokozó, ha tévedek...bocsi.Nekem a Lászlóban mondták, hogy minden ellen oltassam be a gyereket, mert pl. már egy barihimlő se piti dolog, ugyanis olyan szövődményei vannak, hogy bele lehet halni. És a rota egy igen genya dolog. Senkinek nem kívánom, hogy végignézze, ahogy vért vesznek az ordító pár hetes gyerekétől, vagy kötik be az infúziót,mert kiszáradhat stb.... De ezt páran sajnos már átélték itt köztünk, szóval Ők tudják, hogy ez milyen érzés

megyek, mert nyügi van

Kép

Kép
pgyöngyi

Rota: engem is lebeszélt a védőnő.Szerinte a bárányhimlő, és az agyhártyagyul. elleni fontosabb.
Gyöngyi: ti átestetek már a rotán, ha jól emlékszem. Az nem azt jelenti, hogy többször nem kapja el a gyerek?

Bea: nagyon szép Maja!!! Kamillának jobbulást!!!! mennyi idős is?

Ma reggel sírva jött Gergő, hogy összehányta az ágyát. más fél óra alatt 5x hányt.Elmentünk az ügyeletre a dokinő viselkedését inkább nem minősítem.... Délután 39,1 volt a láza. Remélem Krisztián nem kapja el.

banokla

Banokla: hűű ez nem hangzik jól, remélem Krisztián nem kapja el. A rotának van több verziója. Nálunk viszonylag enyhébb lefolyású volt. A védőoltás (szájon át adják) a legdurvább lefolyás ellen véd

na most már tényleg megyek

Kép

Kép
pgyöngyi

hát ez az, az oltás meg csak az egyik ellen véd... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi:)
Banokla: Kamilla 7 hónapos, lassan nyolcadik.
Maja olyan Mohón szopott, hogy az orrán is a tej jött evés után :twisted: :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Kammillának jobbulást! Van róla friss fényképed?
És nem semmi, hogy a lányod már pasizik! :shock: :D

Banloka: Gergőnél megállt a hányás? Bent marad a folyadék? Kicsi ám még, ő is könnyen kiszáradhat.... :?

Kukli: Hogy sikerült Boti bulija? Kérünk képeket!

Katka

katka22

Masut: januárban a modulzáró vizsgánkon jelentették be, hogy a záróvizsga márc. 16 és márc. 27-re lett kiírva. Úgyhogy végül halasztanom kellett :evil: Márc 21-re voltam kiírva, pont a két időpont közé.

Szüléstörténet dióhéjban: 13-án pénteken olyan du. 1 körül elkezdett szivárogni a magzatvíz így bementünk a kórházba és mivel nagyon nem tágultam már mindenféle dolgokat bevetettek (oxitocin, érlelő kúp) de Soma mindig visszahúzta a fejecskéjét. Nem akart beilleszkedni. Aztán 14-én reggel burokrepesztés, még tiszta magzatvízzel. De pár óra múlva belekakilt Soma, emiatt, meg, hogy már jó régóta szivárgott a magzatvíz a dokim végül azt mondta, hogy ideje lenne elgondolkodni a császáron. Egy óra gondolkodás és újabb vizsgálat után sem volt előrelépés, így két fájás között megkaptam a spinált a gerincembe és jött a műtő. 11:57-re érkezett meg Somanó 3750g és 56cm-rel. Szerencsére minden rendben volt, de azért 2 órára megfigyelték, úgyhogy nem ölelhettük rögtön magunkhoz.

KépKép
edina6

Bea : nekem is gyógyultnak nyilvánította 6 hetes vizsgálaton a dokim, csak nekem is ez a lilás szín fura. Remélem halványulni fog. Meg néha nyilallgat, de nem vészes, csak fura, hogy ott van egy vágás az ember pociján (alatt :lol: ). Még nem merek olyan bátran :roll: hogy is mondjam hancúrozni :wink: vele.

KépKép
edina6

Kukli: boldog szülinapot Botinak!

nektek is ilyen szőnyegetek van ha jól emlékszem :lol:
Kép

Soma ma nagyon rátalált az ujjára:
Kép
edina6

Jó reggelt!
Banolka jobbulást nektek! Sajnálom, az ügyeletes dokinő viselkedését. Mi egyszer egy asszisztenssel jártunk így. Köszönni sem köszönt, csak nagyjából kijelentette miattunk lázas a gyerek. Amúgy is a sírógörcs határán van az ember ilyenkor. Szerencsére a doki elküldte. Reméljük picúr megússza a dolgot. Kitartás!
Maja még mindig gyönyörűűű! Az is maradt. Tényleg milyen rég meséltél Kamilláról! Jobbulást ! Drukkolunk, hogy meggyógyuljon hamar és elkerülje a kh-at! Miekt csinál már? Forgolódik? Csücsükél?
Soma is cuki! Micsoda szemek!!! Kis bambi! :):):) Igen nekünk is ilyen játszónk van! Imádta Boti is, és Kata is szereti. Jó színes, le sem veszi a szemét a cuccokról. Én szoktam rajta cserélni a játékokat. Sztem a bibid tök normális. Ha a vakbélsebemhez viszonyítom. El fog halványodni. Akárhogy nézzük friss még. Sztem egy kis óvatos ölelés belefér. ;)
Rotát ált. a gyerekek 90%-a (ha jól tom) elkapja 3 éves koráig. Még az oltottak is. Ezt hallottam. Mi nem adatjuk. Barihimlő ellen voltam eddig, de mostanában elgondolkozom. Nem akarom megúszni, úgy vagyok vele aminek jönnie kell jöjjön, csak tényleg mostanában több a szövődmény.
Katka bulit túléltük, még este a végére a maradék elpusztítására áthívtuk bnőméket. Szval hosszú fárasztó nap volt, de istenien éreztük magunkat! Bár Zsoltival este kicsit összevesztem. Kiderült egy szem képet nem csinált rólunk!!!!
Nemlajos te aztán topicozol rendesen. Tényleg a szomszédok milyenek felétek? Bandázás kisgyerekekkel, vagy hasonló nincsen? Mi is újépítésűt nézünk megint épp, remélem van sok kisgyerekes arra. Na meg hogy megveszik a mienket, stb… hagyom is….
Ma du. Piliscsabára megyünk egy 3 gyerekes családhoz. Lesz zsivaly! Már várom.
Szép napot a ronda idő ellenére!
S minden apróságnak BOLDOG GYEREKNAPOT!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Minden babának és nagyobb gyereknek boldog gyereknapot!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Edina Soma nagyon cuki ahogy szopja az ujját :D

Kukli örülök hogy jól sikerült a buli. Boti mit szólt az ajándékokhoz?
Összeveszést pároddal sajnálom.

Nálunk nem úgy jött össze ez a nap ahogy terveztük. Reggelre belázasodott Bulcsú :( miért is ne hétvégén :evil: úgyhogy én itthon maradtam a fiúkkal párom pedig elvitte Pannát gyereknapozni, után meg anyuékhoz. Elvileg az lett volna a terv hogy Panna és Bulcsú ott alszanak, hát ez sajna nem jött össze, ráadásul Panna is azt mondta hogy ő sem marad ott. Pedig azt hittem lesz egy nyugis esténk. Remélem holnapra meggyógyul Bulcsú mert akkor is anyuékhoz mennénk és tesómék is ott lesznek és elég ritkán találkozunk.
Ráadásul megint morcik vagyunk egymással a párommal. Én csak azt nem értem hogy amikor reggelizünk a gyerekekkel és ugye mindegyik mást akar én ugrálok fel-le a székről és persze közben a legkisebb és sír akkor a páromnak valami nagyon fontos dolga van, amit meg lehetne utána is csinálni. :evil:
Azt hiszem ez a lakás dolog miatt is feszültek vagyunk, ráadásul tegnap egy ingatlanos ismerősünk teljesen elbizonytalanított minket, mert szerinte nagy a rizikó új lakásba költözni :roll: és hallott rosszat erről a beruházóról is. Hát nem tudom, vagy nem veszünk soha új lakást vagy muszáj megbízni bennük. Még azért egy-két helyről megpróbáljuk leinformálni őket.
Na jó nem panaszkodom tovább, remélem rajtunk kívűl mindenki gyereknapozik :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

vica, sajnálom a betegséget :? Remélem, holnapra már kutya baja!
Az új építésűvel igaza van az ingatlanosnak, de ha ez egy nagyobb projekt, általában az indexen mindegyiknek van külön topikja. Beírod a nevét a keresőbe (kicsit variálsz, hátha másként van), és hátha szerencséd van.
Onnan lehet igazán sokat megtudni!
Vagy a neten nézz utána, milyen más projektjei voltak ennek a beruházónak (ez kevésbé esélyes, mert általában nevet változtatnak a projektek után, de van olyan, aki nem, pedig jobban járna :twisted: ), és azoknak a projekteknek is utánakeresel a neten :wink:

kukli: mi a neve a bárányhimlő elleni oltásnak, és mikor kell beadni?
Én még nem voltam... úgyhogy nagy gáz lenne, ha majd a gyerekeim beleesnének. Ráadásul szerintem ők szólnának rám, hogy ne vakarjam! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Szopi végén következő gyerek előtt oltasd be magad, nehogy terhesen legyél bárányhimlős. Azt hallottam nem olyan súlyos, mint a rózsahimlő, de azért be tud zavarni a fejlődésbe. :roll:

Egyébként én nem vagyok oda a mindenre oltassuk be magunkat dologokra, mert szerintem aztán nem lesz semmi immunrendszer...
Rota: Nekem mindkét nagyobb gyerekem volt kórházba kiszáradással. Kellemetlen. 2-3 napot bent kell tölteni. Ennek nagyját a gyerekek átalusszák, mivel ki vannak száradva, aztán lehet hazamenni. De semmi kibírhatatlan. Ezért én erre nem oltatok... :roll:

Ja, minden kis törpének boldog gyereknapot! :P

Katka

katka22

Soma baba nagyon édes :-)

és Maja gyönyörű!!!!

Vica - gyógyulást!

Mi nem mentünk sehova, maradtunk otthon, olyan depis az idő....

Kép

Kép
leo50

Minden babának és gyerkőcnek Boldog gyereknapot !! :)

Végre van netem:)

Adryn jégkockás képet nekem is csinálsz ha küldök képet? csak mond meg hova küldjem légyszi :oops:

rotát nekünk se nagyon ajánlották szerintem én sem fogom beadatni

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Katka, köszönjük, ma reggel már elfogadta Kamilla a pürét, hívott az anyukája, de szopizni, nem nagyon szopizik, inkább csak alszik rajta, de többnyire alig eszik, kevés a pisis pelus, mégis mintha ma reggel már jobban lenne, azt mondta, úgyhogy hátha nem lesz kh. Van friss kép, teszek is mindjárt.

Kuklika, már most kúszik, ül, felül, gőgicsél ezerrel, és szép pufók, csak a betegség óta visszaesett 60-at. Örülök, hogy jól sikerült a buli!! :D Idő milyen volt nálatok, itt még tegnap elment, de ma már nagyon ramaty, holnap pedig jó lenne egy kis kerti mulatság nekünk is. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép játszik
Kép kis husi

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszönjük a dicséreteket!!! :)
Erpé, Gabka
gratula az ovi felvételhez!!! nekünk 5-én derül ki!!! drukkoljatok!

úristen, semmire nem emlékszem, annyi mindenre akarok írni... :oops:

Kukli
Botinak utólag is nagyon boldog születésnapot!!!

Vica
jobbulást Bulcsúnak! tényleg kérdezzetek mindennek utána, nagyon dühítő tud lenni, ha egy rossz minőségű lakásba költöztök át!!! és sajnos egyre többször hallani ilyesmiről.. :?

Rotát én sem adatom be, de mi még semmit nem kaptunk... még mindig a bcg-re várunk... és hívott a védőnő, és pont csütörtökön kell mennem, hogy megkapja végre Máté... :evil:
de azért nem úsztok meg minket, mert ennek ellenére úgy tervezem, hogy megyünk talizni, csak így lemaradok a találkozó pontról, és majd kavaroghatok... 9 és fél 10 között kell mennünk, nem tudom, mikor kerülünk sorra, de utána indulunk.

Bea
a Prevenar a pneummococcus elleni védőoltás neve. bocsi lehet, hogy én olvastalak félre, de mintha te két oltásnak írtad volna... :oops:

Majácska és Kamilla nagyon édik!!! Maján nem is csodálkozom, hogy már most pasizik, mert gyönyörűűűűű!

Edina
Soma nagyon jó kis pasi!!! :wink:

Banolka
Gergő hogy van? remélem, Krisztián nem kapta el!

Hurkás csajok is édesek!!! Fanni is ilyen nagyon hurkás volt! :lol:

Máté 4900g és 60 cm most. ő is hurkás, de azért visszafogottan! 8)
Tegnap Alma koncerten voltunk, utána a húgoméknál bandáztak a csajok, szegény Máté meg nem nagyon aludt egész nap, mert mindig felébresztették... de ma bepótolja! :)
még mindig szívni kell szegénykém orrát, már igazán meggyógyulhatna ebből a taknyolásból. nem folyik neki, csak szörcsög, és elég sok jön ki belőle, ha szívom...

ma anyósék jöttek át.

és most férjem Fannival vitte haza őket, úgyhogy ezért volt időm írni.
további szép hétvégét nektek!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

oltások: rota ellenit nem adatom be és bárányhimlő ellenit sem. előbbiből több száz fajta létezik (ha jól emléxem ezt mondta a védönő!) az oltás pár ellen ad védettséget (40 ezerért!!). a barihimlő elleni pedig mindössze 10 évre nyújt védettséget, felnőttként pedig súlyosabb szövődményekre kell számítani.
Bea: Maja tündéri, Kamilla pedig már milyen nagy!!! Jobbulást neki!!
Edina: nagyon édi Soma ahogy nyammogja az ujját :lol: :lol: !
Bulcsúnak is jobbulást!

Szép napot!
Vica
wicca

Rita: jobban vagy?
Gergőnek is jobbulást!!
Szegény gyerkőcök! :cry: :cry:

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb, mi is voltunk tegnpp Alma koncerten. :) A Pólusban voltatok? Akár láthattuk is egymást. :D
Mi ma nagyiztunk, párom anyujánál. A leányzó elbűvölte, mosolygott rá, beszélt neki, meg is dícsértem, amikor mentünk hazafelé. :)

Masut
masut

Csak gyorsan bejelentkezem.

GYerkőcök jól vannak, mi is csak a kötelező oltásokat adatjuk be, mást nem.

Sajnos párom újra beteg. pénteken délutánra belázasodott, azóta is lázas és a torkát nagyon fájlalja. Valószinüleg elkapta Levitől. Én mint a legtöbb pasi ő sem tartozik a jó beteg kategóriába :)
Úgyhogy 3 gyerekkel vagyok itthon :twisted:
Holnap nagy társaság lesz nálunk, sütögetés. Kíváncsi vagyok hogy fogja bírni a beteg a gyürődést. Ja és kedden halaszthatatlan munkái vannak, + szülőire kell menni az oviba.

Kukli: Botinak utólag boldog szülinapot.

A talira menethez én is csatlakozom majd szívesen.

Nem tudom mit akartam még írni, kicsit lefáradtam. MOst már kimehetne Levi (ő már teljesen jól van) viszont az idő ezt nem engedte, így megbolondulok már Tőle :(
Jó éjt mindenkinek

Kép

Kép
gabka77

wicca, mármint az oltásnak lehetnek súlyos szövődményei? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

tegnap volt még egy kis "komplikáció" amiért fel kellett hivnom szoptatás ügyben a védőnőt,ugyhogy Köszi mindenkinek már jobban vagyok.Annyi hogy ha lesz időm,kedden le kell mennem a dokihoz.
Gyerekek jól vannak,hálistennek.
képzeljétek tegnap fejtm mert aludt Míra és nem akartam felkelteni,viszont nagyon feszült a mellem.kisfiam megkérdezte hogy megkostólhatja e a tejcit,erre megitta mind a két decit amit nagy nehezen sikerült kisajtolnom. :shock: Ma ujra kért,ugyhogy fejnem kellett neki :D :oops: .Nővére meg állt mellette és fujjogott,hogy ez milyen gusztustalan.
Mi is csak kötelezőket adatjuk be Mírának meg a pneumot azt javasolta a dokinő a többit nem,meg sajna most nem is lenne rá keret,ha szeretném :oops:
sajna hónapról hónapra emelik a törlesztőrészletünket,már nem tudom mi az amit kicsit kitudok tolni.

Ma befűtöttünk,mert én már majd megfagytam,reggel meg már Míra is szurtyogott.

Ráadásul ma mindjét gyereknek megint szereplése volt,kész élmény volt ilyen hidegben.

Holnap hozzánk is jönnek anyósék :evil:
3hetes volt a kicsi mikor látták.a következő városban laknak nem messze.Valahogy mostanában igy alakult.Erős dohányosok,amiről akkor sem tudtak lemondani mikor terhes voltam,én meg most megmondtam férjemnek egyik gyereket sem viszem oda,de a kicsit főleg nem.ha látni akarják jöjjenek,eddig nem jöttek.tegnap szóltak hogy jönnének köszönteni,mert Hannának névnapja volt.Filózok magamban,hogy legyek e bunkó és megkérdezzem tőlük,hogy vajon hány unokát tartanak számon és mitől függ,hogy az egyiket felköszöntik a másikat meg nem?!Atinak ápr.volt a szülinapja annyit nem mondtak hogy b...meg.Már bocs.
Bocs hogy kicsit hosszú voltam de muszáj volt leirnom,mert férjemnek nem mondhatom.
Na megyek ébred Mirus.

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Masut
mi szombaton voltunk a sizigetszentmiklósi műv. házban. húgomék ott laknak.

Rita
örülök, hogy jobban vagy! én is gondolkodom azon, hogy befűtsek... :roll:

Gabka
jobbulást a 3 gyerekednek! :wink:

Nemlajos
szerintem Wicca arra gondolt, hogy a betegségnek vannak komoly szövődményei felnőttkorban.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Bea: Nagyon édes Kamilla (is). Ez a korszak nagyon jó, ilyenkor már nagyon nyílik az értelmük és napról napra többet értenek és tudnak. Örülök, hogy jobban van. :P

Rita: A lányok nagymamája is erős dohányos és nálunk is kemény csaták voltak ezen. :(
Megértem, hogy fáj, hogy nem egyformán kezelik az unokákat, ez nagyon rossz politika a nagyszülőktől.

Én tegnap pont azon keseregtem, hogy Zsófinak a néptánc fellépésén csak én voltam egyedül. Sem az apja, sem a nagyszülők nem tudtak megjelenni. Ugyan mindenkinek van felmentése (azaz komoly dolog miatt nem voltak), de azért nekem fájt, hogy csak én láttam kislányom egész éves munkájának gyümölcsét. Persze mindenki másnál kivonult az egész család a dédszülőkig..... :(
Ja, és az apjának telefonlnia sem sikerült, hogy megkérdezze a lányát a fellépésről, pedig mostanában tényleg figyelt a lányokra...

Gabka: Sajnálom a sok betegséget, ami van felétek mostanában. Még jó, hogy te tartod a frontot!

Én már több, mint 2 hete küszködök torokgyulladással. Mindig azt hiszem, hogy most már elmúlt, aztán másnap megint rosszabbul vagyok... :evil:

Csibb, Masut: Milyen volt az Alma koncert? Nálam a lányok nagyon szeretik... Lehet, hogy el kellene egyre menni... :roll:

Katka

katka22

Csibb nem tudtam, azt hittem az két külön. A rotát azt nem ismerem végképp, de akkor ahogy olvastam itt, az egy csúnya betegség.

Edina neked szerettem volna írni, hogy kenegesd a sebed körömvirággal, szép lesz tőle. Hancúrra nincs tippem :lol: de szerintem biztos nem gond, az már összefort.A te babád is nagyon szép és jó nagy :o

Katka, köszi. Amúgy megértelek, már megint kicsit többet mondok, de ez kihozta belőlem, Maja apja is megígérte, hogy jön Vasárnap, de "beteg" lett.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Wicca, a bárányról én is ezt hallottam, hogy jobb gyerekkorban átesni rajta, felnőttkorban súlyosabb lefolyású.
Köszi a jobbulást, reméljük hamar elmúlik, így a keresztelőnk is csúszik, mert az ő szülei a keresztszülők.

Jah Katka te gyerekszakértő vagy, amióta Maja megszületett, a keresztfiam(10 éves) több alkalommal kiabálta, hogy hülye Bea, a múltkor már Maját is hülyézte, azt tudni kell neki is kistestvére született ugye tavaly (Kamilla), meg elég sokat beszélünk telefonon anyukájával, mi lehet az oka? Féltékenység? Hogyan kezeljem, ugyanis, ha az én gyerekem lenne, biztos szígorúbb lennék ezeknél a megnyilvánulásoknál( 1X kapott mindössze büntetést, nem tévézhetett), de megmondom őszíntén már ha jönnek, őt nem is szívesen várom!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb jobbulást Máténak! (a taknyiból :wink: )

Na én ennyi voltam mára, megyünk unokahúgomékhoz szalonnát sütni, hátha jó idő lesz, mert kinn töltenénk a napot. Az időjósók nem sok jóval kecsegtetnek :twisted:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Alapvetően nem a te dolog nevelni a kisfiút, de ha szülei nem teszik meg, akkor a Téged és Maját érintő kérdésekben én a helyedben nem hagynám magam.
Én a következőt használnám: Amikor csúnyán beszél Veled vagy Majával, akkor leülnék vele szembe (lehetőleg egymagasságba a fejek és folyamatos szemkontatktus) és határozott hangon (érezze, hogy komolyan is gondolod) mondd meg neki, hogy te ezt a viselkedést elfogadhatatlannak tartod és nem tűröd. Ha mégegyszer előfordul, akkor leülhet a nevelő székbe (nevelő sarokba stb.) és gondolkodhat a dolgon 10 percet (annyi percet ahány éves).
És ha megintg csúnyán beszél, akkor határozotta meg kell mondani, hogy te figyelmeztedd és üljön le a székre 10 percre (amennyire lehet magára kell hagyni és nincs beszélgetés). 10 perc után át kell vele beszélni, hogy ez csúnya viselkedés stb és utána kérjen bocsánatot.
És ezt következetesen addig, amíg le nem szokik róla. Ez a módszer tökéletesen működik, én a sajátjaimat így nevelem (több-kevesebb sikerrel), de Danira is hat, pedig vele jóval nehezebb... :roll:

Egyébként ez a módszer tökéletes agresszióra, szófogadatlanságra és hisztire is. A lényeg a következetesség és a végig nyugodt hangnem.

Ja és van a VIASATon műsor: Segítség szülő lettem címmel, ahol nagyon jó gyereknevelési módszereket és tippeket mutatnak be. Igaz kicsit szájbarágósan és erőltetteten, de hasznosak. Én már többet kipróbáltam és működtek. Hétköznap délelőtt 11-kor és délután 5-kor megy.

Na, ez után a kisregény után többet biztos nem kérdeztek! :roll: :lol:

Katka

katka22

Dehogyis Katka!
Mindig tök jókat irsz,nekem is ugye van 3,de azért még mindig sokat átgondolok és elraktározok azokból amiket irsz!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok, elnézést a zavaráséért, de segítséget szeretnék kérni!

Kislányomat Alexát beneveztük a nőiportálon egy szépségversenyre. Nagyon nagy a verseny. Szeretnénk az első 10-be bekerülni. Jelenleg a 19 és a 21-ik hely között mozgunk.
Szükségünk lenne néhány szavazatra, rendszeres szavazóra. A verseny június 20-ig tart, egy órában egy gépről csak egy szavazat adható.
Az én kislányom 2008 márciusában született, tehát 1 évvel edősebbek vagyunk mint a ti babáitok.

Íme a link ahol szavazni lehet, nem kell regizni:

http://www.noiportal.hu/noiportal_babas ... p.472.html

Előre is köszönöm segítségeteket!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

sziasztok

na én az ilyen legutóbbi "kukkoló" és társai miatt támogatnám a zárttá válást...

Kukli: Botinak utólag is boldog szülinapot. nem voltam gépközelben pár napig így lecsúsztam róla :oops: remélem buli jól sikerült :D

Csibb: gyógyulást Máténak, reméljük nem fog sokáig elhúzódni az a fránya nátha. :)

Katka: ne hagyd abba a tippjeidet, én nagyon szeretem olvasni őket, és folyamatosan raktározom az agyam üresen lévő részeibe (még sok hely van :lol: )

Moncsi: , Pulcsi igen, csinálok ha elküldöd a megadott mail-címemre a képeket.

Gabka:
jobbulást betegségileg, remélem ma már párod is jobban van és segít a sütögetésben :)

fura otthon milyen hideg van (fűteni? :shock: ) itt q..a meleg van és napsütés.. tegnap picit le is égtem. ezek szerint felváltva van jó idő :P itt akkor volt tizenvalahány fok mikor otthon 30.
nekem eddigi lexarabb éjszakám volt a mai.. hajnal 3-kor sikerült kikapcsolni az agyam (addig csak forgolódtam) aztán 4-kor kelt a fiatalúr enni aztán utána is 2 óránként :? szóval nem aludtam összefüggően másfél órát éjszaka :?

KépKép
KépKép
adryn

ja.. és úgy néz ki hogy kb 2 hét múlva megyünk HAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?