A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

homeoból próbálhatnád a chamomillát is, az kifejezetten fogzásra van. Egyébként ülve vagy fekve ciciztetsz?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pgyöngyi 2009.06.02 18:23-kor.

Kép

Kép
pgyöngyi

dobd már át privibe a számodat, hogy tudjunk beszélni

Kép

Kép
pgyöngyi

mindenhogyan próbáltam ciciztetni, reggel evett fekve félálomba elég sokat. Küldöm

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

most aludt 20 percet, próbálkoztam, azóta sír, de már a cumira is :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

jé, papillon, nekem ma dél óta ugyanezt csinálja Döme :shock:
csak nincs dudorodva az ínye :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

bakker nemlajos

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát, most evett, fél hatkor, egy óta... ciciből meg cumisüvegből (most először), de cumiból csak kb 15ml-t...
Viszont nem sír, és láthatóan elégedett.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pappilon: Először is nyugodj meg! Jó anya vagy és Lizi meg okosabb annál, hogy éhen haljon. Szóval ne görcsölj, mert az csak tetézi a gondokat.
Ha a fogára gyanakszol, akkor masszírozd az ujjaddal a kis ínyét, adjál neki hűtött rágókat, még nem tudja fogni, de te tartsad neki.
Van fogzásra krém, ami elzsibbasztja az ínyét, azzal érdemes bekenni neki főként alvás előtt. Homeóban nincs tapasztalaltom, de ha minden kötél szakad, akkor Germicid kúpot adján neki az fájdalom csillapító.
Egyébként nekem szoktak szopni fogzás alatt, viszont sikító hangon sírnak és csak a cici nyugtatja meg őket ideiglenesen és a cicizés masszírozza az ínyt, ezért nálunk az szokott használni. Hiába minden gyerek más.... :roll:
Nem lehet, hogy meg fog jönni Neked? Olyankor szokták a cicit elutasítani illetve még ha szopási sztrájk van. Akkor meg kell nyugtatni a gyereket és utána már szokott szopni...
Van szopis fórum, ahol egy nagyon tapasztalt anyuka ad ötleteket vagy kérhetsz segítséget szopitanácsadótól is.
Menni fog, nem haltok éhen!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Kukli: Örülök, hogy sikerült eladni! Jó keresgélést! Biztos klasz lesz az új lakás!

Vica: Sajnálom a lakás vásárlást. De nem megbízható vállalkozótól nem szabad vásárolni, mert aztán se lakás, se pénz. Szerintem is menjetek biztosra!

Katka

katka22

most megette a maradék 60-át cumiból. rágókától úgy szint üvölt, a kis rágókendője csücskétől nyugodott meg, de cicitől gorombul.

Masszírozni próbáltam, de nem nyugodott meg tőle különösebben. Nem bizti, h az a baja, de akko mi? Nagyon ari vagy, köszi a sok jó tanácsot! Megpróbálok felhívni egy tanácsadót!

örülök nemlajos

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

kukli, ha nem mondtam volna: HURRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Igen Kukli, gratula!!!! Ügyik vagytok!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon:remélem hamar megoldódik a helyzet. drukkolok. Ha nem a foga, akkor sztrájk :? Írj, hogy mizu

nemlajos:nektek már okés akkor?

Katka: mi nagyon egyhúron pendülünk, ha cicizés a téma :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Igen, én is észrevettem. ;) Viszont én a homeohoz nem értek (lányok korszakában indultak csak ezek a dolgok) szóval minden tanácsot örömmel fogadok. Ja és én nem vagyok olyan hosszan szoptató, mint te. Nekem a lányokkal szopi alatt nagy gond volt a lábkörmeimmel (többször műtöttek) és csak a szopi abbahagyása oldotta meg a problémát. Petivel még nem jött elő ez a gond és reménykedem, hogy nem is fog.
Homeós linket átolvasom...

Katka

katka22

Adryn, rosszul fogalmaztam, nem Szonját akarták nevelni, hanem nekem akarták megmondani, hogyan neveljem. :roll: :lol:

Kukli, hajráááááá!!!!

Vica, nektek is remélem összejön!!! :wink:

Papillon, jön Lizi baba foga??????????, :shock: Ezekkel a fogakkal mindig baj van, fáj ha kijön, fáj, ha elromlik, fáj, ha kihúzzák..... :roll:

Katka, szoptatás és lábköröm???? Ez, hogy függ össze??????? :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: Nem tudom én sem, hogy mi az összefüggés. Valami olyasmit mondtak, hogy fellazulnak a szövetek és ezért be tudnak nőni a lábkörmeim. Állítólag néha előfordul, csak nekem nem 1 lábujjal volt, hanem szoptatás alatt az összes kivéve a kis lábujjaaim. A Zsófit 10 hónapig szoptattam. Ezalatt 3 sebészt teszteltem le és 5-ször szedtek le 1-3 körmöt... Az Áginál már rutinosabb voltam..., de amikor Ági 2 hónapos volt, akkor 5 körmömet szedték le.
A benőtt köröm iszonyúan tud fájni, nem tudtam cipőt hordani, volt, hogy hóban nyári sportszandiba sétáltattam a lányokat. Műtét után 3-4 hétig szintén nem lehet cipőt hordani. Szóval egy katasztrófa volt az egész. És amikor befejeztem a szopit, akkor meg elmúlt. :shock:
És minden sebész azt magyarázta, hogy azért nő be, mert hülye vagyok és nem tudom, hogy kell helyesen körmöt vágni... :evil:
Mondtam, hogy persze 30 év után meghülyültem.... :roll:

Katka

katka22

gyöngyi: nem :( Valószínűleg nekünk is fog lesz, mindent rág (ujjamat, kendőt, rongyit, BÁRMIT), ami a szájába kerül :?

És sokat sír, és ritkábban eszik :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hűűűű csajok, már most fogzanak a gyerekek???? nagyon kemény!!! :shock:
Kukli: akkor mostmár hangosan is örülök!! HURRRRRÁÁÁÁÁ :lol: :lol:
van olyan, h szopisztrájk?????????? :shock: :shock: és akkor mi történik? nem fogadja el a cicit??? meddig? és akkor le kell fejni vagy mi? ez most nekem teljesen úúúúj!! :shock: :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

wicca, igen, van, akinél már most elkezdődik, de nem jelenti azt, hogy hamarabb ki is jön, csak hónapokig szenved :?
A szopisztrájk kb, mint amit leírtál. Többet igazándiból én se tudok... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Kukli, húha, gratulálok a lakáseladáshoz! Tök jó, hogy sikerült! és merrefelé keresgéltek lakást?

Vica, egyetértek veletek, nehogy belevágjatok olyanba, ahol nem tünik megbízhatónak a beruházó. Van néhány ismerősöm elég durva újépítésű rémtörténettel, de gondolom mindenki hallott már ilyenekről.

Katka, ez a szoptatás miatti körömbenövés nem semmi egy "mellékhatás"! :shock: Ilyenről sem hallottam még. Petivel ezek szerint ez még nem jelentkezett? Remélem, h nem is fog!

Papillon, nagyon sajnálom a szopis gondokat, sajnos semmi okosságot nem tudok erre mondani... Samunál is volt ilyen, de neki az első foga 8 hónaposan jött. Meg persze nem biztos, hogy tényleg ez a gond.

Nemlajos, és Döme azért eszik? Kata is szokott sírdogálva elaludni...

Nekünk szerintem nem lesz járókánk. Kerítésünk volt, de csak 2-3 hónapig használtuk, és így utólag belegondolva: elhagyható. Mondjuk nálunk sem túl nagy a lakás, szóval majd a gyerek nyugodtan kúszhat-mászhat, nincs lépcső meg kutya sem :) Én leterítettem neki játszószőnyeget, vagy habtapit, és azon tök jól elvolt Samu. Katánál is ezt tervezem.

Samu és Levi sajnos nem egy csoportba került az oviba :( Nem vették fel Samut a kiszemelt csopiba, ezt én csesztem el, de még futok majd egy kört.
Ja, és Kata nem fogadja el a cumisüveget. Pénteken a párom volt vele, mert el kellett (volna) mennem, és fejtem le tejet, amivel a terv szerint meg tudta volna etetni. Reggel 9 körül kapott enni, és a párom délben hívott, hogy Kata nagyon sír és nem eszik a cumisüvegből - így rohantam haza. Mire hazaértem (valamivel 1 előtt) a kicsicsaj a nagy nyűglödésben elaludt, evett összvissz 20 milit az üvegből - szóval a tanulság: most nagyon össze vagyunk nőve, nem lehet csak úgy lepasszolni... Erre nem is gondoltam, néhány hete még simán elfogadta a cumisüveget is.

erpé

Kukli
gratula!!!
azóta már volt több száraz éjszakánk is, de két nedves is... :roll:

Nemlajos, Papillon
hűha, jó korán kezdik a manók a fogzást! kitartást hozzá!

Katka
ez a köröm sztori elég durva! szegény, nagyon sz@r lehetett!

Ma tök jó napunk volt! vigyáztam megint Pannira, de úgy, hogy vittük magunkkal gyerekbulizni. barátnőméknél voltunk a kertben 11 gyereket számoltunk össze! :lol: de nagyon jól viselkedtek az enyéim is, úgyhogy nem volt nehéz 3 gyerekkel! Fanni pesztrálta Pannit, Máté pedig szunyált egy nagyot a levegőn a babakocsiban.
Este viszont szegény Fanni beütötte a fejét a kőbe apával játszás közben, úgyhogy jó nagy puklija és foltja lett...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé
sajnálom, hogy nem jött össze apának az etetés cumisüvegből...
én is sokat gondolkodom azon, hogy hogy csináljuk a szombati esküvőt... de asszem az lesz a jó megoldás, hogy hazajövök lefektetni, és úgy hagyom itt anyuval. vészhelyzetre van a mélyhűtőben tej, vagy szól, és hazajövünk. de elvileg jóesetben 4-5 között kel először...
(Fanni meg közölte, hogy inkább a húgoméknál szeretne aludni, mint esküvőre jönni velünk... pedig lelkes volt, mikor kaptuk a meghívót...)

Kár, hogy nincsenek egy csoportban a srácok... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!!

Adryn köszi a képeket nagyon tetszenek !! :)

Rszg úgy tetszik az a vízeséses kép :) Máté nagyon aranyos

Irita nagyon szépek a gyerekeid :)

Masut: sajnos nálunk is van "nevelés" anyukám és a barátnője mindent "jobban tud" meg vannak győződve hogy az jó amit mondanak. Ráadásul már idegenek is beleszólnak.. Egyik nap sétáltunk és egy nő beszólt hogy ne engedjem szopni az ujját, ilyenkor cumit kell adni neki. Mondtam hogy ő nem cumizik, erre nekiállt pampogni hogy de akkor is, mert így kiszívja az ujját.....

Nagyon rászokott arra hogy szopja az ujját :s a cumi nem jött be neki :d

Alvás: Nálunk ezzel általában nincs gond. 6 órát alszik éjjel, aztán fentvan fél órát és vissza is alszik még kb 2-3-4 órákra. nappal is alszik 2 szer 3 szor egy-két órát.

A talit nemtudom mikorra tettétek át, de mi holnaptól szombatig nem leszünk itthon :( Úgyhogy sajnos ha most lesz én nem tudok menni..

Kukli a lakáshoz gratula!!!

Sajnos nekem jelentősen lecsökkent a tejem :(:( Pedig szedek homeós bogyót és mégsem elég :( Kénytelen voltam tápszerrel pótolni neki.

Dobok pár képet.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Na megvolt tegnap a látogatás,nem tartott túl sokáig :oops: párszor beszóltam,látszott,hogy nem esett jól nekik .névnapi-szülinapi beszólás elmaradt,mert állitólag azért jöttek volna hogy Hannát felköszöntsék,de ez valahogy elmaradt.Nem tetszett nekik hogy beszóltam a kézmosás miatt pl-dehát könyörgöm vonattal jönnek,nemigaz hogy nincs egy felnőtt embernek ennyi esze.Apósom a gyerek kezét csókolgatta,anyósom a száját. :evil: Ez a halálom.és amikor persze én megpusziltam,beszól,hogy az előbb meg rászóltam.De hát istenem én az anyja vagyok.Egyébként nem vagyunk rosszban,és még soha nem éreztették velem,ha esetleg nem szeretnek,(mert szerintem nem igy van)csak a sokszor kicsinyes viselkedésük az ami felbosszant.Mert hát igazából nekem sincs velük semmi bajom,csak nem szeretem ha sokszor hülyének néznek,meg beleszólnak abba mit veszek meg a gyerekeimnek,meg mit csinálok a házamon stb.
Na mindegy bocs a panaszkodásért.

Kukli,gratulálok hogy sikerült eladni a lakást.

Katka érdekes nekem is benőtt most a körmöm,pedig sose szokott de nem gondoltam hogy ezért.bár én most ideges lettem és másfél óra fürdés után kivágtam.

Ma a lányom alkotott.délután kettőkor teljes generál,(fürdés ruhacsere)mert ugy besz@rt,hogy a 3réteg ruha átázott.a hóna aljáig kakis volt.nagyjából letakaritottam de mire megcsináltam neki a vizet,a kis kezével végigkente a hasán.Hát nem tudtam sirjak e vagy nevessek de neki nagyon tetszett.

Mi is nyálzunk ezerrel és ma nálunk is volt 2-3szor szopi közben sirás.

Moncsi a talit halasztottuk jövő hétre,ha jó iső lesz.
Ti hol vettetek Líviának fülbevalót,lassan a miénket is kikéne cserélni.
Délelőtt oltás,ha minden rendben lesz,kiváncsi vagyok mennyit nyom a lyányka.

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja Moncsi édes az a kiterülős kép :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Jó reggelt

gyors leszek,mert megyünk védőnőhöz

Katka: ez a köröm dolog durva, majd nézek rá homeot. Egyébként tudásom (ha lehet így nevezni :) ) nagy része a netről és a barátoktól van, amit persze még lehetne bőven fejleszteni.

moncsi: homeot kúra szerűen szabad szedni,mert visszaüthet. Ha már megcsinálta a tejcit, abba kell hagyni. Én így szedtem : 2 napig 3x5, 2 napig 2x5 és 2 napg 1x5 szünet, majd ha megint kevés újból kezdeni

papillon: mi a helyzet? Azon gondolkodtam, hogy mennyire jön a tejed? Az is kiválthat sztrájkot, ha nagyon ömlik és nem tudja nyelni. Ez egy rossz élmény így neki és elutasítja a cicit.

Erpé: fecskendő lehet, hogy jobban bejött volna, bár jóval macerásabb :) Ovit sajnálom

Irita: Apósom is kézcsókolgatos, a szájra adás meg nagyon durva, főleg ha átad egy jó kis herpeszt :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

[quote]M írta:oncsi a talit halasztottuk jövő hétre,ha jó iső lesz.

:shock: :shock: :shock:
Elhalasztottuk? Én azt hittem, hogy megyünk... Bár holnapra hűvösebbet mondanak, de eső nincs. Végül is nekem jó a jövő hét is....

Katka

katka22

ja én azthittem halasztódik,valaki irta hogy szar lesz az idő és esőt mondanak.
de felőlem is mhetünk

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Tatai túra: Hűvös időt mondanak (17-18 fok), viszont kevesebb szél és még nincs eső. (Utána 3-4 napig esik... )
Én jobban örülnék 22-24 foknak, de nekünk ez az idő még jó.
Szóval ki szeretne ilyen időben talizni?
Irita
Katka
És még?
Vagy halasszuk addig a csütörtökig, amíg nem lesz jóidő?

Szavazatokat kérek szépen!

Katka

katka22

Hú csajok! Ennyi új hír!

Kukli Gratula, biztos nagyon jó lakást találtok!

Vica Nektek is össze fog jönni!

Papillon Neked kitartás, új tanácsokkal én sem szolgálhatok, a többiek már mindent leírtak, meg nekünk még nem is jön a fogunk. Az az egy kis fogacskája van Máténak, ami születése óta megvan, és a többi még nem bújik. De a homeopátiát én kipróbálnám a helyedben. Nekünk eddig mindig bevált, amire használtam.

Rita Nem is értem miért sértődnek meg a kézmosáson. Múltkor, mikor hazamentünk Mátéval, megszoptattam Mátét, és utána megkérdeztem Anyukámat, mosott-e kezet. És csak annyit mondott "Nem, de már megyek is." És megmosta a kezét, utána odaadtam neki Mátét. És tök természetes volt neki, hogy kezet kell mosni. És ez a puszilgatás! Nekem is halálom, ha idegenek puszilgatják Mátét. Nagyszülők meg adjanak a pofijára, ha annyira akatrnak. Vagy a fejecskéjére, de ne a szájára! Tök igazad van!!!

Nemlajos Akkor Dömének is jön a foga? Én még nem is vettem Máténak rágókát. Lehet, hogy lassan nekem is be kellene szereznem?!

Moncsi Ha gondolod, elárulom a "titkot" :) Hogy csináltam a képet.
És Livi baba még mindig nagyon ari. Jók a képek![/b]

Kép

Kép
rszg

Sztem fűben ülős talihoz kevés a 18 fok. Viszont a jövő hét csütörtök nekünk nem jó, mert jön a dokinő és oltás is lesz.
Csak csütörtök jó????

Katka, ez a lábköröm nem semmi. De marhára tud fájni, egyszer nekem is benőtt, de nyáron, így tudtam papucsot hordani.

Moncsi, nagyon tündér Lívi baba!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na basszus, pont most írtam másik helyre, hogy lefújva Tata és ráérek :twisted: No akkor most már tegyük át jövőhétre,ne csináljak segget a számból :roll: . A jövőhét, csütörtök kivételével jó eddig :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Moncsi, Livibaba nagyon szép! Sajnálom, hogy kevesebb a tejcsid. Ha egy-két napig kevesebbnek tünik, az lehet ám fejlődésbeli ugrástól is, amit gyakoribb szoptatással általában lekövet a szervezeted (=több lesz a tej). Bár ezt biztos próbáltad. Mennyi pótlást adsz Livinek egy nap? Nálunk Samunál 4,5 hós korában lett nyilvánvaló, hogy többet enne, mint amennyi a ciciből jött. Ez onnan látszott, hogy rengeteget sírt (pedig előtte volt egy nyugisabb időszak), és nagyon lelassult a gyarapodása. Napi 100-200 ml pótlás elég is volt a békéhez :)

Rita, meg sem dicsértem a fotóidat. Nagyon szépek!

Csibb, a szombati esküvő úgy látom, h nálatok is komoly feladvány... Máté eszik cumisüvegből? Fanninak meg biztos tetszene a lagzi, volt már ilyenben? Samuval voltunk tavaly nyáron, és nagyon élvezte :) És megyünk majd szeptember elején, oda úgy tervezem, h jön Kata is (vidéki ottalvós).
Jó lehetett a 11 gyerek egy kertben :) És ügyes Fanni az éjszakai szobatisztasággal - egy-egy baleset bőven belefér ilyenkor.

Gyöngyi: fecskendő :) Én voltam a lüke, mert nem gondoltam arra, hogy Kata nem fogja elfogadni a cumisüveget. Itt is látszik, mennyire nem működnek az első gyereknél bevált technikák. Samu nagy cumisüveges volt sokáig, ennyi idős korában gyakran adtam neki lefejt tejet cumisüvegből. Most ilyet nem csinálok, Katababa nem is tudja, mi fán terem ez a cucc.

Tali: nekem mindegy. De most a hsz-ekből úgy látom, hogy a jövő hét inkább a favorit. Nekem a jövő héten a hétfő és a péntek lenne a legjobb, esetleg még a kedd, bár az kissé bizonytalan. Szerda kizárt (10-kor jelenésem van a gyerekdokinál 3 hós oltásra). Csütörtök meg többeteknek nem jó.
Samut le kell tennem aludni, és én is eldőlök. A mai napom 4-kor kezdődött és mire Kata visszaaludt, Samu ébredt... Most úgy tünik, lesz egy kis párhuzamos alvás.

erpé

Sziasztok, na itt vok végre, csak uh-n voltunk és megfőztem, meg dm, stb...
Tegnap 5-7-ig sírás, 7-től alvás, fél11-kor álometetés és úgy végre evett!!!!!!!!!!! Aztán reggel is evett, dél körül a bal nem kellett neki, csak a jobb, most meg alszik. Adtunk neki viburcol (asszem az) kúpot, nyugtató hoemos cucc, asszem bevált :lol: olyan boldog vok. KÖSZI MINDENKINEK a DRUKKOT!!!!

Felhívtam a szopitanácsadót, és rádumált, h ne méricskéljem a kiscsajt :oops:

UH: vesemedencetágulata van, elvileg kinövi, fél év múlva kontroll, ha lázas lenne akkor pisi vizsgálat.

Moncsi: nem lehet, h nem is akarna többet enni, mint amennyit szopik? Lizi sokkal kevesebbet eszik amúgy is, mint az "előírt", de hízik rendesen.

Katka: körmöt naon sajnálom, nekem terhességem alatt volt ez a bajom.

Cumisüveg helyett pohárból itatást javasolt a tanácsadó, vagy a cumisüvegtetejéből való itatást, vagy kanalazás, vagy fecskendő

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon: örülök, hogy már rendesen eszik a kiscsaj. unokanővérem kisfia is csak vmi 50-60-akat eszik, de nő mint a gomba, és nem panaszkodik, hogy kevés lenne. azt mondják biztos zsírosabb a tejcije, azért nem kell annyit ennie, hogy jól lakjon. A méricskélést én is felfüggesztettem, mert csak az ideget tette belém, ha kevesebb volt a megszokottnál. most már inkább hallgatok az ösztöneimre, meg lesem Somát, hogy hogy reagál, elég-e neki.

Kukli: gratula a lakásbizniszhez. jó keresgélést!

Erpé: kár hogy nem jött össze a kívánt csoport. de amíg van remény menj utána. valami indok volt, hogy miért nem került be? számomra tiszta agyrém, hogy még oviba is "felvételizni" kell. vagy hogy megy ez, mi alapján mondják azt, hogy valakit felvesznek, valakit meg nem?

Bea: köszi a körömvirág tippet. te is kenegeted még?

Adryn, iRita, Rszg: ezek a képek szuperek. nagyon ügyik vagytok.

KépKép
edina6

akkor holnap nem lesz tali???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé
tavaly 3 esküvőn voltunk, ebből kettőn Fanni is ott volt. nagyon élvezte ő is!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Kukli: gratulálok a ház eladáshoz!!

Katka: sajnálom a köröm gondot. Remélem Petinél megúszod!!

Papillon: örülök, hogy jól evett Lizi. Rájöttél, hogy milehetett a gond, vagy még mindig a fogra gyanakszol?

Nagyon szépek a babák!!

Gergőn szombaton keresztülment a hányós-lázas kór. Tenap volt a szülinapja, el voltam egy kicsit havazva.

Erpé: sajnálom, hogy a fiúkat nem vették fel egy csoportba.

Bocs, most ennyi jutott eszembe. :oops:

banokla

ja, és Erpé
Máté a kórházban szinte végig cumisüvegből ette az anyatejet, de mióta lehet, csak szopizik... úgyhogy passz, fogalmam sincs, hogy tud-e még enni belőle... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

olyan feledékeny vagyok... :oops:
a nap hírét nem is írom...
Máté megfordult hasról hátra. egymás után 3-szor bemutatta. barátnőmnél voltunk, gondolom menőzött a csaj előtt (2,5 héttel fiatalabb a fruska), de aztán itthon bemutatta a saját járókájában is!!! 8) :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: Nagyon ügyes Máté! Nem semmi, hogy már forog! 8) :shock:

Banloka: Boldog Születésnapot Gergőnek! Hogy sikerült az ünnneplés?

Nekem Peti profin eszik cumisüvegből. Este néha kap egy kis pótlásnak lefejt anyatejet, mert olyankor már nagyon kevés a tejcsi... Most lesz majd először, hogy egy teljes etetés üvegből lesz. Zsófi nagyon odavan, hogy nincs rá elég időm és most szombaton 9-től 3-ig elmegyünk kettesben. Ági az apukájával lesz, Dani az anyukájával, Peti apukájával, én meg Zsófizok. Aggódom, hogy Petit nem-e fogja ez megviselni... Lányokkal ilyen soha nem volt, hogy nem voltam etetésnél, de hát annyi fele kéne szakadnom.... :oops: :roll: És Zsófi már 2 hónapja könyörög ezért. Igazából ó egy teljes hétvégét szeretne, de mondtam neki, hoyg azt még sokáig nem lehet....

Tata: Hát akkor ne erőltessük, ha ilyen gyér az érdeklődés.... :roll:

Viszont, akkor holnap én megyek a gyerekekkel (Peti, Ági, Dani) a Dunakeszi vadasparkba. Olyan 10 és dél közé tervezem a progit. Esetleg van, aki szívesen csatlakozna? A bejárat előtt talákozhatunk 10 órakor.

Katka

katka22

Sziasztok!
Voltunk ma oltáson,6300gr Míra és egész nap üvölt,ugyhogy a holnap igy nem is lenne jó.Viszont jövőhéten már tényleg menjünk.
Most aludt el egész nap szinte semmit óránként elbóbiskolt 10-15 percekre,de rajtam :shock:

Megyek adok enni a nagyoknak!

jóéjt!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Hát, h őszinte legyek én sem szívesen mennék iylen hűvős időben Tatára :?
Moncsi: de édes Livi!!! milyen aranyos neki ez a fülbevaló!
Csibb: nagyon ügyes Máté!!!!! nálunk ma járt a védőnő. sajna bizony egyelőre kicsit el vagyunk maradva a fejemelős sztorival, már tenyéren kéne támaszkodnia (de minden gyerek más és lehet egy hét múlva már az is meglesz!), viszont egy pár dologban meg előrébb vagyunk pl a kacagás, kúszó mozdulatok és hogy állandóan fel akar ülni ha egy kicsit meg van támasztva a háta ... tegnap meg azt vettük észre, h a hátáról akar hasra fordulni! pár sikertelen próbálkozás után azonban abbahagyta. szerencsére ráérünk még vele :lol: .
Rita: Míra is szép súlyban van :lol: !
Mi is megyünk júliusban öcsém esküvőjére és hát illene jó sokat táncolnom és sokáig ott maradnom, de még nem tom hogyan oldjuk meg :?

Szép napot!
Vica
wicca

22 nap múlva lesz, h egy évvel ezelőtt pozitívat teszteltem :lol: , 4 nappal az esküvőm után! milyen gyorsan eltelt ez az idő!!! :shock:

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: Nem Budakeszit akartál írni ? :)
Csibb: Nagyon ügyes Máté. Nem semmi, hogy már megfordult.

Mi még csak oldalra pördülünk néha-néha a kiságyban.

Csajok: hozzátok jár még a védőnő??? Nekünk már az egy hós vizsgálatra a rendelőbe kellett menni, azóta a védőnő sem tette tiszteletét. Nem mintha hiányozna... :roll: bár amikor Soma taknyi lett, azért jobb lett volna ha nem kell a rendelőbe a többi beteg gyerkőc közé menni. (ez egy héttel volt az egy hós szemle után)

KépKép
edina6

Sziasztok Csajok,

Babák egyre szebbek!!!!

Csak olvasni tudtam eddig, nagyon hulla vagyok, nem tudom igazán mitől, lehet, h az idő….

Kukli – örülök, h találtatok lakást

Papillon – nekem még a védőnő Gengigel-t mondott fogzásra, van bébi verzió is belőle, csillapítja a nyulladást, nekünk bevállt. Én próbáltam a fecskendőt, meg a kanalat is, de ember legyen a talpán, aki ezeket folyamatosan tudja használni, végül maradtam a cumisüvegnél, abszolút nem zavart be, tud szopizni is, meg cumisüvegből is nagyszerűen eszik

Rita – kézmosásban nagyon igazad van, én is rászólok mindenkire, nem érdekel mit gondolnak

Csibb – nagyon ügyes Máté

Edina – hozzánk jár a védőnő kb 3 hetente jön

Kép

Kép
leo50

Edina - Köszi a figyelmeztetést. Igen Budakeszin van a vadaspark, de látom nincs tolongás... Sebaj, majd legközelebb csapatban megyünk! ;)

Katka

katka22

Edina: Én oltásokra jelenek meg az egészséges rendelésen. Ott nincsenek beteg gyerekek. Nálatok ilyen nincsen? :shock:
Hozzám nem jön a védőnő, de nekem nagyon nem hiányzik.

Holnap velem lesz a Dani is. Remélem nem lesz gond. Nem vagyok a Dani kedvence (mert túl szigorú vagyok neki)... :? És azt még nem látom, hogy hogyan szoptatok a Vadasparkban... Azaz azt nem tudom, hogy addig a nagyobbakat hova teszem. De majd éjszaka megálmodom.... :roll:

Jó éjt!

Katka

katka22

Sziasztok!

Banokla, utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok a nagyfiadnak!

Gabka, apa meggyógyult már?

Csibb, nagyon ügyes Máté, nem semmi, h már így forog!

Leó, jó, hogy jelentkeztél. Én is úgy vagyok vele ahogy te: a kiskanál-kispohár-fecskendős etetés komoly türelmet kíván. Próbáltam elképzelni, ahogy apa nálunk ezekkel küzd - hát, inkább nem erőltetném :) Nagy szükség esetén persze biztos megoldaná, de én jobban örülnék, ha Kata elfogadná a cumisüveget.

Edina, te is gyere gyakrabban, ha időd engedi. Védőnő nálam egyszer volt, azóta én kétszer-háromszor voltam a védőnői rendelésen, és beszéltünk telefonon néhányszor. Legközelebb a 3 hós oltáson fogunk találkozni...

Katka, én még holnapig megálmodom, hogy megyünk-e veletek vadasparkozni. Majd hívlak, ha igen. Már régóta szeretnénk eljutni oda, de ez elsősorban a reggelünktől függ. Ha holnap is hajnali 4-kor kezdődik a napom, akkor nem hiszem, h csatlakozom. Meg mivel úgy döntöttünk, hogy a tatai tali halasztódik, ezért Samu elvileg holnap bölcsibe megy, és ma nem szóltam ott, hogy szabadnapja lesz. (Erre elég háklisak - ha látjuk, hogy valami program van, akkor azt legkésőbb előző nap jelezni kell, a betegség persze kivétel)
Ja, és ma Katát bejelentettem bölcsibe. Egyelőre azt tervezem, hogy egy éves kora körül heti 2 napot megy majd (ez persze tőle függ elsősorban), de már most kellett ezt jeleznem. És szeptemberben be kell iratnom, ha azt szeretném, hogy másfél-két éves korától "rendesen" járjon majd.
Megyek is aludni, jó éjt!

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?