A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Biga-csiga! A ház ugyan akkora. A telek viszont kissebb.

Mági! Nagyon ügyes Bence! Anna meg gyönyörű!

Köszönöm szépen a hofordulós köszöntéseket.
Én is kívánok Zillenek és Bálintnak boldog 5-ik hófordulót!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes: gyönyörűek a gyerekeid. Milyen más karakter a két gyerkőc.....én mint duplán fiús mama Annádtól teljesen el vagyok ájulva!!! Gyönyörű kislány....ha tudnám, hogy harmadjára ilyen lányom lenne (vagy egyáltalán lány) komolyan mondom szülnék a nem túl rózsás (és most nagyon finoman fejeztem ki magam) magánéletem dacára is.........
Tényleg írtó édesek! Gratulálok hozzájuk!:-)

KépKép
peni

Sziasztok!

Lucus:gratulálok Zillének a forduláshoz! És gratulálok az 5. hónaphoz! Sajnálom az éjszakát!

Bálintanyu: Nagyfiúnak is boldog 5. hónapot!

Éjjel én sem aludtam sokat.:( Mikor épp feküdni akartam, éjfélkor felébredt a kiscsaj, és negyed 4ig nyűglődött.:( Akkor telerakta a pelust, pedig 1 hós kora óta nem kakil éjjel. Fél 4kor végre elaludt. 8-kor már kelés volt, úgyhogy egész nap álomkóros voltam.:S

Manócskák:amíg nem látni semmit, addig van remény!:) Mi a 28. héten tudtuk csak meg, milyen neműt rejt a pocak.
Ma este sikerült megkötnöm a kendőt, és ez teljesen feldobott.:) Holnap kipróbáljuk a buszozást is, így a kendőt is. Kíváncsi leszek, hogy tetszik Noinak. És már be is szerveztem egy kismama látogatást. Már csak 3 hete van hátra, de már megbeszéltük, ha nagyobb lesz a babája, sok helyre elmászkálunk majd, mert neki van kocsija.:) Már nagyon várom.:)

Enikő:sajnálom a tejcit! BOLDOG hófordulót Milánnak! Ha lenne pénzem, szívesen megvenném, mert mindig is ilyen ház volt az álmom. És szeretnék elköltözni Sopronból is. :S Azt hiszem lottóznom kellene, hátha...

Maszatmanó:örülök,hogy végre kaptatok olyan krémet, ami használ! Bizti nagyon rossz lehetett szegény Violának is viszketés. Érdekesek a kérdések...Most már értem, miért nem akarta a védőnő engedni, hogy 5 hónapnál előbb kezdjem el a kóstolgatást. Nesze neked, statisztika...
Remélem azért hamar kiderül, mire allergiás a kicsi lány. Amúgy hogyan akarják kideríteni, ha semmit nem ehetsz?

Mágnes:húú, még szerencse, hogy az ecetnek erős szaga van. Bár Bence bizti az első cseppnél kiköpte volna.:)Nagyon édes Bence, és persze a nagylány is! Lehet jobb lesz , ha már most biztonságba helyezel mindent.:D Anna egy igazi kis hercegnő. Annyira szép, és olyan nyugalom árad belőle! Egyszer még szépségkirálynő lesz!

biga.csiga:nem semmi, micsoda kötözködő a pap! Ezt a fajtát úúgy utálom. Miért kell ekkora feneket keríteni? Bár úgy tudom a keresztlevél és az engedély az mindenütt kell. Mi még a papnál sem jártunk. Így, hogy fogalmunk sincs, mikor ér haza férjem, nem tudunk időpontot sem kérni.:S

Köszönöm a linket! Olyan jó nézegetni a csodaszép gyerkőcöket! Napokban én is töltögetek.:)

Ma megkapta a kiscsaj a fülbevalót. Nagyon ügyes volt, csak a kattanásoknál sírt, de 2 perc múlva már vígan rágcsálta a rágókáit.:)
Néhány kép:
Kép Játékkal
Kép Kukk Kép Mosoly Kép Ma felfedeztem a lábimat is! Kép Így is tudok nevetni

Kép
moffli82

katuska
Szia.
Nekünk is olyan nyomtatónk van mint neked, szerintem nagyon jó, mi normál fénymásoló papírra nyomtattunk ki fényképet és tök jó lett az is.

Még igazából nem éltünk bele magunkat, hogy fiú lesz, majd Isten eldönti a lényeg, hogy egészséges legyen.
Én úgy gondolom, hogy ő egy kicsit nagyobb lesz mint a Joel volt. Majd kiderül, ha megszületik.

manocskak

Sziasztok!

Móni! Örülök, hogy minden oké a babával!

Boldog hófordulót a fiúknak!

Moffli! Nagyon édes Noé! Király a fülbevaló. :)

Én is jelen. Olivér megnyugodott, már tegnap kutya baja sem volt.
Igaz, este még nyűglődött, de Csöre jóvoltából a kendőben megnyugodott. Köszi Csöre!!!!!!!!!!!!
Tegnap megvolt az első szerelmes csók is.

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Szívesen, Hanna :) Nagyon jó a kép :D Hogy van Laca?
Rettegjetek, fiús anyukák, a lányom nagyon rámenős :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vagy csak Olivér tekerte el a fejét? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem csodálkoznék rajta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Enyém Lányka kicsit nyugtalan... rosszul aludt, és, bár bealudt, kb 2 percet sikerült neki, mert jött a büfi, felverte :( mert megint telezabálta magát, mint éjszaka :roll: pótol a drága, amit a hét első felében nem evett meg, azt most a második felében akarja, és nem annyira bírja a kis gyomra :roll: :?

Boldog hófordulót minden babának tegnapra és mára is :)

Bálint nagyon édes a képeken :)
Moffli: gratula az ügyes kiscsajhoz, nagyon jól áll neki a fülbevaló :wink:
Mágnes: édesek a gyerkőcök :) Bence nagyon ügyes! (Vigyázz a vasalóállvánnyal, Saci is rástartolt, amikor még nem is sejtettem, hogy ilyen mobil)

Mágnes tali: nekünk jó a jövő hét, majd beszervezem a gyerekfelügyeletet a nagyoknak :)
Lucus: hév?
Sacinak egyébként nagyon bejött a tömegközlekedés, mindenkire vigyorgott, magyarázott :)

Csípőszűrés: ismét nagyon aranyos volt a dokibácsi, gratulált az ügyes babámhoz, azt mondta, nagyon fejlett a mozgása a korához képest, és mindene (csípő, térd, gerinc, nyakacska) rendben van.
A térdecskénél azt magyarázta (minden lépésnél elmagyarázta, mit néz), hogy vannak babák, akiknek laza az izületük, és a térdporc icipicit félrecsúszik... gondolom, Milánnál és Áginál ez kattoghat, de ez tipp. Mesinek is nagyon lazák az izületei, semmiben sem akadályozza.

Csöre
csöre74

Köszönjük a dícséreteket, nagyon jól esnek :lol:

Hanna:
ez a kép szenzációs! :lol:

Moffli:
Nagyon csini Noi az új fülijével :) A csuklócsörgőt szereti?

Kép
Kép
Kép
mágnes

De jó hír Hanna!!! Volt a végén dokibácsi? Adtál valamit neki vagy most pikk-pakk elmúlt? :)
Nem rád gondoltam ám, amikor azt írtam, hogy én nem vagyok a hagyjuk szenvedni típus... Egyszer mikor voltunk nyaralni Kehidán, akkor mellettünk egy házaspár lakott, egy 8 hónapos kislánnyal. Hát csajok semmit nem aludtunk tőlük már a második éjjel, mert a kiscsaj tele torokkal üvöltött. Nappal beszéltünk pár szót, kérdeztem mi a baj. Mondta, hogy jön a foga. Volt nálam Panadol, felajánlottam, mire ő közölte, hogy ennyit ki kell bírnia a gyereknek, ő nem szennyezi a szervezetét gyógyszerrel. :shock: A természet majd megoldja. Hát apám, ha nem utaztunk volna el másnap, akkor tutti elköltözök... :roll:

Csajok, találtam egy tök érdekes oldalt a nappali-éjjeli alvási szokásokról.
http://www.kismamablog.hu/category/baba-alvas
http://alvas.kismamablog.hu/
Kapásból kiderült, hogy napok óta szegény gyereket akkor is letettem aludni, ha még nem volt álmos, csak mert megszoktam, hogy két órát bír ébren lenni és kb. akkor szokott elaludni... Ma megfigyeltem, hogy már nem két órát, hanem 2.5-3 órát is kibír. A cikk szerint, ha nem elég fáradt a baba, elalszik ugyan, de korán ébred, így viszont nem bírja ki a következő éhségig-kajálásig, belelaszik (na nálunk mostanában ez játszott) és megint nyűgösen ébredt-aludt el...

Még jó, hogy írtatok a csípőszűrésről, majdnem elfelejtettem elmenni... :oops:

Mágnes! Annától én is el vagyok ájulva. Azok a szájak, meg szemek... :shock: Bence se semmi... kúszva jutott el odáig, vagy megfordult???

Olivér és Saci nagyon durva amit művelnek!!!! Ez már zaklatásnak minősül... :lol:

Enyim gyerek nem tudom mikor indul már el... bármerre és bárhogyan... de csak fekszik mint egy tök. :roll:

Na megyek vasalni, ha már kint ilyen szutttttyyyyok idő van. :?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hanna: örülök, hogy O. már jól v an. Ha már a szerelemre van ereje, semmi gond nem lehet! :lol: Nagyon tuti a kép!
Saci meg biztos azért aludt rosszul, mert álmodozott még a csókról. :lol:

Moffli: csini lett a lány. Örülök, hogy a bezártságból kezdesz kitörni. Nagyon jó, hogy pozitívan állsz hozzá, és mész emberek közé.

Rólunk: este 9-től reggel 9-ig aludt Ádám. Tegnap sűrű nap volt. Egy kolleganőm volt itt a másfél éves kisfiával, meg még két barátnőm.. 2 óra múlva Ádám úgy gondolta, elüldözi a vendégeket. :oops: Elkezdett sikongatni neki, meg az új dumáját kiabálta (hebübü - és közben köpköd) Szegény kisfiú úgy megijedt Ádámtól, hogy félórás ordításba kezdett. Az én zsiványom meg tovább folytatta a sikongatást.
Ma meg megyünk a suliba, pedagógusnapi vacsi+"buli" lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.05 09:15-kor.

krisz78

Ja, Mágnes: az a testvéres kép !!! Nagyon-nagyon édes, szép gyerekek! Apus megvette-e már a sörétes puskát Anna udvarlóit távol tartani?

krisz78

Alszik... remélem, most nem ébred fel :roll: igyekeztem a szokottnál jobban megbüfiztetni, hogy nehogy megint felkeltse. Mert persze megint evett, 7 és 10 között 3x :shock: és rendesen, nem csak nyalakodott.

Barti: Saci is többet bír ébren, mint korábban, már csak 2x szokott aludni napközben (néha 3x).
Zaklatás: hű, és csak egy részletét láttad :roll: :wink: :lol:

Krisz: védte a területét Ádám :wink:

Csöre
csöre74

Zsófi megfordult hasáról a hátára!!!!

Tali jövőhéten szerintem ok.

Csöre, mondtam férjecskémnek, hogy be fogunk invesztálni a hordozókendőbe. Bárcsak már hamarabb kipróbáltam volna.

Kép
Kép
cs_erika

Gratula Zsófinak! :D
Örülök, hogy bejött a kendő, Lányok :wink: Én is nagyon szeretem :D

Csöre
csöre74

Csajok, Olivér rá se hederített Zsófira. Bezzeg Zsófi. :lol: Csak Saci kellett neki. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

BArtika:
ööö... igazából gőzöm sincs, hogy jutott el odáig Bence... :roll: De szerintem egy szimpla hasrafordulásból nem ilyen pózba érkezett volna... :lol:

Akkor jövő heti talival mizu? Ki tud jönni?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok! Akinek van kenguruja, az válszolna pár kérdésre:
1. Sokkal könnyebb abban vinni a gyereket, mint kézben v. hordozóban? (komolyan leszakad a kezem, meg a derekem már)
2. Hány hónapos koráig tudom benne vinni?
3. Ha nyűgös a kölyök, megnyugtatja?
Komolyan gondolkodok egyen. Kinéztem egy Chicco-t, és nem is drága. 5000 valahányszáz forint.

krisz78

Krisz!
1. sokkal könnyebb
2. az a kg-tól függ, mert Pötyit 7 hós koráig cipeltem abban, de ő akkor volt 8 kg körül, mint most Ádi
3. nekünk megnyugtatta, volt, hogy sétálni is abban vittük, kifelé bámészkodott, imádta pl. a bevásárlóközpontokat

Ádit már most nem bírom benne egy órácskánál tovább, nehéz mint a sár...
Ja és Pötyi kiválóan tudott benne aludni is, lebólintott előre és kész... :lol:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

De azt javaslom inkább vidd el az enyém kipróbálásra, mert nem minden kölyök szereti és csak kidobod a lóvét, ha Ádámod utálja... :roll:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz: először próbáld ki!!! Csak utána vedd meg. Nekem volt kengurum, fájt benne a hátam, minden bajom volt, már a 6 kilós gyerekemmel is. Én nem vennék kengurut, azok után, hogy kipróbáltam a kendőt és a mei tai-t. Ezeket kb 15 kilós korig lehet használni. Szerintem a kengurura is rá van írva, hogy hány kilóig jó. És kilóig, nem "hónapos korig".
Csak olyat vegyél meg, amiben elég széles terpeszben van a gyerek lába, ez szükséges az egészéges tartáshoz, és amit könnyű állítani. A vállpánt és a derékpánt szélessége is nagyon fontos, hogy kényelmes legyen.
Az a baj a kenguruval, hogy azt csak előre tudod tenni (vagy ez nem olyan típus?). A derekadat az elöl hordozás bizonyos súly után nagyon megterheli.
Egyébként, ha kényelmes neki, akkor megnyugszik benne a gyerek.
Bocsi, tudom, hogy olyat kérdeztél, akinek van kenguruja (igaz, nekem is van), de lehet, hogy ezek a szempontok is segítenek a döntésben.

Erika: kicsit nő Zsófi, és élénkebben mozog, ugyanolyan rámenős lesz, mint Saci :wink:

Csöre
csöre74

Kösz, csajok! Barti, akkor a tiedet valamikor kipróbálnám majd. Csak most nem lesz kocsim egy ideig, megy műszakira, meg előtte javításra, de megoldom. Megbeszéljük, és köszi, rendes vagy.
Megnézem már, milyen ez a mei-tai. Annyit írtatok már róla, én meg nem is láttam még ilyet. :oops:

krisz78

Sziasztok.

Nekem a Dávid fiamnál volt kengurum, nagyon szerettem, mert nem terhelt meg annyira és könnyebben is tudtam vinni a cuccokat a kezemben.
De azért olyat kell venni ami tényleg neked is kényelmes illetve a babának is, jó azért, ha olyan ami tartja a kis fejét.

Viszont a mai nap nem a mienk, a páromat hívtam az előbb és lerobbant a kocsival elment az önindító. :evil:

manocskak

Csajok, aki ad már gyümölcsöt kóstolgatásra az hogy csinálja?

Amíg fintorgott az almára adtatok neki más ízt?

Olyan vicces a Zsófi, olyan undorral képes enni azt a 3 falat almát, hogy nem akarom mással még etetni az almán kívül.

Kép
Kép
cs_erika

Krisz: a mei tai olyan, mintha a kendőt és a kengurut keresztezék volna. Kötős, nem csatos, és úgy rásimul a babára, mint a kendő. Ha jó a mei tai, akkor a terpesztartás is rendben van. Ezer féle létezik, nem is tudom, boltban lehet-e kapni, többségük házilag varrt cucc. Az enyém ilyen: http://hunbaba.blogspot.com ezen belül a madaras. Belül barna, kívül madaras narancs. Nagyon kényelmes, én nagyon szeretem. Viszont nem annyira olcsó. Vagy inkább drága? SZóval azért ennél jóval olcsóbbak is vannak. (Ennek ellenére én nagyon örülök, hogy ezt választottam.)
Biga.csigáé ilyen: www.babakozelben.hu, azt is próbáltam, az is kényelmes, könnyű, nyári darab. Zitocsnak és Lucának meg ilyen: www.liliputi.hu. Ezt még nem próbáltam, de remélem, lesz rá alkalmam :D
Saci nagyon szereti, viszont Erika Zsófija kevésbé volt lelkes.

Csöre
csöre74

Hú, most nézem... a liliputi új modelljénél is rendesen elszálltak az árak :shock: pedig csak a dizájn más :roll:

Móni: sajnálom a kocsit :(

Csöre
csöre74

sziasztok!

jó rég nem írtam már megint :oops: most is csak futtában olvastam vissza, Levi 24 órás bébi lett :roll: :lol:

Az éjszakáink igencsak leromlottak, 2-3 óránként kelünk és átlag 1,5 órát ébren vagyunk :roll: lehet ez már a fogzás miatt? Hol vannak már az átaludt 7-8 órák? :roll: :? Viszont reggel 6 után odateszem magam mellé és így kompenzálunk, ma is 10-kor keltünk :lol:

Moffli, nagyon helyes Noémi a fülbevalójával! :lol:

Móni, gratula a babácskához! Én is picit irigykedem, ahogy Kata is írta, olyan jó lenne újra átélni a Csodát a pocakomban! :lol: Szerintem ilyen fiatalon még nem láthatják a nemét, drukkolok a kislányhoz!!!!!!!!!!!

Krisz, nekem baby björn air kengurum van és nagyon szuper szerintem! Levente is imádja! Légáteresztő anyaga van, így a melegben sem izzadunk össze. A kendőt ki nem állhatta sosem, MT-t még nem próbáltam.

Csöre, Hanna! Megzabálom Sacit és Olivért! Igazi szerelem :lol:

Hanna, örülök, hogy O. jobban van! :D

Edit, gratula az "újsághír"-bébihez! Nagyon szép Bálint baba!
Pont ugyanolyan etetőszéketek van, mint nekünk, szerintem nagyon jó választás volt. Úgy emlékszem, a babakocsink is egyforma Veletek :lol: :wink:

Zitocs, gratula Violának a súlyduplázáshoz! :lol:

Bartika, köszi a linkeket az alvásról, vannak érdekes címek, ha lesz picit több időm, majd átböngészem őket!

Batkata, őszinte részvétem :cry: :cry: :cry:

Ercsi, gratula Zsófinak az átforduláshoz! Kóstoltatás nálunk nem volt gond, mert L. mindent behabzsolt, amit eddig adtam neki, úgy kellett elkobozni tőle, mert nem akarta abbahagyni :lol:

Mágnes, gyönyörűek a gyerkőcök! Anna szemei valami csodaszépek!
Tali nekünk is jó jövő héten! Küldj időpontot és címet és megyünk!!!!

Enikő, szép a ház, gratula hozzá! Majd elugrunk megnézni valamikor, szólj, ha jó nektek!

Mi is forgolódunk, most már a hátról hasra a nagy kedvenc :lol: na meg a kúszás, amiből általában tolatás sül ki, mert a keze erősebb, mint a lába :lol:

Na mennem kell, Kisfiam megunta egyedül a földön... :roll: :D

Kép
vickybabe

Látod, Krisz, ezért érdemes Ádámmal végigpróbálni, mert minden babának más jön be. Jössz a talira? Tarthatnánk hordozópróbát is :lol: :lol: :lol:

Viki: nekünk is romlanak az éjszakáink :( Saci 3 és 4 között volt ébren (persze már 2,5 órája alszik most), előtte is kelt éjfélkor, és 7-kor kidobta az ágy :roll:
Lesz ott még a tolatásból nyomulás :D Észre sem veszed, és utánad megy a konyhába :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Milánnak, Bálintkának, Eszternek, Áginak Boldog hófordulót!

Batkata: nagyon sajnálom ami édesapáddal történt! Sok erőt kívánok!

Lányok: a bookline-on elég jó akciók vannak.
Valamelyikőtök, akinek tápizik is a babója próbálta már ezeket a Hipp tápikat?
bookline.hu/sortlist/sortlist!page.action?id=2642&PageStart=10&pageLength=10

sahli

NAgyon édes a csókolózós kép:)

Csajok kész vagyok....legszívesebben bőgnék. Kicsit agyamra mentek a gyerekeim...ma még csak ordítottam Mátéval annyira feszült vagyok. Folyamatosan nyafog valamiért....megyek szedek egy kis hangyát....
katuska79

csöre
reménykedünk benne, hogy semmi komoly nincs vele és lehet, hogy ma délutánra kész is lesz, de ez még nem 100%.

vickybabe
Köszönöm neked is, mi is egy picit reménykedünk, hogy mégis kislány lesz, de ha fiú az sem baj a lényeg, hogy egészséges legyen.

manocskak

Krisz:
Ha tudtok ti is jönni jövő héten, nekem van Kengurum, kipróbálhatod, nem használjuk, al akarom adni. Szóval ,ha próba kell, tudom nélkülözni :)

Csajok, szóljon, aki tud talira jönni, mert akkor küldök priviben címet.

Katuska:
Jajj de ismerős! Én is szoktam ilyen feszült lenni, mindenért felkapom a vizet.. Az vigasztaljon, hogy elmúlik... :?

Megyek, megsütöm a gyümölcstortát, drukkoljatok, hogy sikerüljön!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vicky:
ment a privi

Kinek kell még cím?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: nekem is jöhet, max. ha rohanni kell a gyerkőcökért, csak a felén leszünk ott. Mikor lesz?

Katuska: nyuuuuuugi :) biztos ez a c@r idő ütötte ki Mátét...

Sahli: kiváltottad már a HIPP csomagot? Abban van tápszer minta, próbáld ki.

Csöre
csöre74

Nekem nagyon messze van Dunaharaszti Káposztásmegyerről. Órákba telne átbumliznom Pesten meg utána Harasztiig.

krisz78

Krisz:
hát sajnálom, de megértem... :wink:

sül a piskóta!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én kérek még vímet, mi is megyünk.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: megsassantottam a képeidet.Szépek vagytok :!: :D :P

Eszter

Kép
eszterem

Mágnes: küldenél nekem is címet? Én elvileg közel lakom hozzád, ha jó az időpont...elmegyünk:-)

KépKép
peni

BOLDOG hófordulót Patrik babának!!!

HÉV- mi 6 km-re lakunk a megállótól, busz van egy reggel meg egy délután. Szóval annyira nem tuti a dolog. Megpróbálom rávenni apát, hogy vegyen ki szabad napot, bár nem hiszem, hogy túl lelkes lesz ,mert egész héten itthon volt Melyik napra tervezitek??

Krisz - Nekem van Mei Tai-om meg kengurum is Baby Björn. Először a kenguru volt meg, nekem az active változat van, ami jobban tartja a hátat. De szerintem a Mei-Tai sokkal jobb. A baba szempontjából mindenképpen, mert nem lóg a lába, bár Bb-re azt mondják, hogy az úgy van kialakítva, hogy ott sem terhelődik a gerince, de a lába akkor is lóg!
A MT-t nagyon szeretem, bár az én hátamnak semmi sem jó, elég rosszul tartom magam, és ez nem segít ezen!!
De Zille szeret benne lenni ebben terpesz tartásban van, ami a csípőjének is jó.
De tényleg mindenképpen ki kell próbálni!

Csöre - néztem én is hogy jól fölmentek az árak, mondjuk most adnak hozzá alvó csukját!! :D :D

Amúgy ez a nap nem volt valami szuper nálunk. Evés bukás sírás evés bukás sírás. Azt se tudom hányszor evett. viszont ma fanyalgás nélül ette az almát és azt legalább nem buta vissza. Kriszti - van remény!! Most elaudt, de így meg buli lesz éjfélig!

Erika - milyen almát adsz neki? Üvegeset vagy igazit? Én jona goldot reszeltem ma, de holnap megpróbálom az üvegeset. De amúgy szerintem, ha nagyon nem válik be nála az alma megpróbálhatsz más ízzel kezdeni. (Őszi sütőtök) Bár én nagyon amatőr vagyok ahozzátápival kapcsolatban, majd a többiek biztos okosabbat mondanak! :lol: :lol:

Kép

Kép
lucus16

lucus:
azért küldök egy címet, hátha... A Hévtől mi elég messze lakunk, ide kigyalogolni kb. jó fél óra :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lucusnak igaza van. Ha nem válik be az alma akkor nyugodtan lehet mással próbálkozni. Egyébként arra kell figyelni, hogy amit mi édesnek érzünk azt ők még elég savanyúnak! Szóval ami nekünk már túl édes az az édes nekik....ezért is bírják magukba tömni azt a sok sok édességet.
katuska79

Nekünk olyan jól megy ez a hozzátápi, úgy örülök. Mondjuk túl nehéz dolgom nincsen. Szegény kis Zétényemet 2,5 hónapig is alig tudtam szoptatni viszont azóta csak tápszert kap amit utál!!! Akármit adok neki ami nem tápszer habzsolja....mosolyog, nyeli, olyan édes arany kis pofa.
Naponta kétszer adok neki nem tápszert. Egyszer délelőtt tízórai gyanánt gyümölcsöt, és az utolsó előtti etetésnél (nálunk 4 és 5 között van) főzeléket. Ezeket az egyszerű 1 maximum 2 komponensből állókat (sárgarépa, sütőtök, sütőtök-krumpli). Ma vettem kecskeméti bébiételt, cukkini főzelék 4 hónapos kortól ajánlják, holnap megpróbáljuk.
Ma láttam, hogy az 5 hónapos kortól adható bébikaják MINDEGYIKÉBEN hús van vagy máj. Nem korai ez? Én már nem emlékszem, hogy Somát mikor kezdtem húsos kajával etetni, de bennem fel sem merült egyenlőre, hogy bármi húsos kaját adjak Zéténynek. FŐzelékből is csak a nagyon egyszerűeket adom neki, amiben sokféle zöldség van (pl finomfőzelék) azokat még nem is adtam neki.....
Nem akarom elkapkodni a dolgot de az is tény, hogy az utolsó 2 hétben amióta főzeléket kap hízott 20 dekát, az azt megelőző hónapban meg 5 dekát :roll: , egyszerűen utálja a tápszert pedig már 4 félét kipróbáltam, tejeset is , menteset is...édesebbet is....mindet kiköpdösi.....
Szóval arra jutottam hogy a főzelék mehet, a sima sárgarépapüré nem árthat de ilyen Hipp kaják hogy borsópüré pulykacombbal....hát nem tudom......ti mit gondoltok?

KépKép
peni

peni:
Ha nem szereti a tápszert, akkor nincs mit tenni, kell a főzelék. A húst, májat kicsit korainak tartom, Annánál kb. 7 hónaposan kezdtük el. De hús nélkül a főzelékek házi kotyvasztással mehetnek.
Tejpépet nem próbáltatok még? Az lehet, hogy ízlene neki.

Az alma nálunk sem a kedvence, most úgy próbálom majd, hogy turmixolom. Annánál úgy jött be az alma, hogy megpároltam neki, és úgy turmixoltam. Kísérletezni kell, hátha :lol:

Apát megköszöntöttem, megkapta a jegyeket holnapra, nagyon örült neki :) Így holnap egész napos kiruccanásunk lesz, gyerekek nélkül :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csatlakozom én is az éjszakázók táborába :cry: Mióta itt vagyunk anyóséknál, 3 óránként kel Bálint :cry: Remélem, csak az idegen hely miatt van, és helyreáll a "régi" rend, ha hazamegyünk.

Vickybabe: nekünk Peg Perego tri switch babakocsink van, zöld. Nektek is?

Mágnes: van már tali időpont? Én szeretnék menni, írsz címet? Kenguru-próbálásba én is benevezek, a kendő mellé még lehet, hogy vennék vagy kengurut, vagy mei-tai-t.

Sahli: Patriknak boldog hófordulót!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Peni, ami a bébiételekre van írva ajánlás hogy mikortól adható valami a babának, az egyáltalán nem egyezik meg a mai általánosan elfogadott szakirodalom véleményével.
Pl. számos négy hónapos kortól adhatónak jelölt bébiételben van banán, miközben minden délicsümölcsöt (a banánt is beleértve) 8 hónapos kortól ajánlanak.
Láttam szintén nagyon "korai" bébiételben borsót, amit 1 éves kortól "illene" adni.
Húst úgy tudom 6-7 hónapos kortól lehet adni. Először csirkemellet, és utána következhet a többi (csirke egyéb részei és más állatok)

(másra most nem reagálok, elnézést, iszonyú napunk volt. átkapcsoltam zugolvasó üzemmódba)
kisbogacs

Lányok, köszi a hozzászólást húsos bébikaja ügyben, én is pontosan ezt gondolom amit ti azért is vetettem fel. Ma nézegettem a bébikajákat a tescoban és annyira furcsa volt nekem, hogy 5 hónaposan krumpli-marhahús, meg sütőtök-máj meg mit tudom én milyen kaják vannak. Én is úgy emlékszem, hogy Soma már bőven elmúlt fél éves amikor először minimális (tényleg 1 kis kockányi) csirkemellet beletrutyiztam a jól megszokott répa-krumpli főzelékbe. Maradunk a sütőtök-répa-alma-krumpli koszton. Nagyon szereti.....
Tejpépet még nem próbáltam, az oka annyi, hogy 1,5 hónapja átállítottam Zétény tejmentes tápszerre mert totál ekcémás volt mindenhol és csak az Elocomtól csillapodott (azzal meg nem akarom kenegetni...). Így azt gondoltam, hogy tejpépet nem adok ha már egyszer nem adok neki tejes tápszert sem DE sajnos mára újra tiszta ekcéma a picim. Pedig tejmentes tápszert eszik meg 5 féle alap gyümölcsöt és zöldséget (alma, répa, krumpli, sütőtök, őszibarack). Szóval megmondom őszintén nem is értem, hogy most mitől tiszta vörös megint szegény gyerek. Lehet, hogy nem is a tápszertől volt? Akkor mitől? Amikor megszüntettem a tejtartalmú tápszer adását sokat javult az állapota de most megint ott tartunk, hogy vörös és száraz a bőre......NEM ÉRTEM.......

Mági: én is mint Kriszti zugolvasó lettem...itt ott beleolvasok de piszkosul le vagyok maradva. Milyen jegyet vettél a zuradnak? Hová mentek? Holnap nekem is csavis napom lesz.....legalábbis MA még úgy tervezem, dehát ugye a holnap az holnap van...addigra meg még bármi lehet. Anya tervez gyerek végez.....

KépKép
peni

Képek szuperek! Anna álomszép, kell is majd az a sörétes ;)
Saci és Olivér jól nyomják :lol:

Katuska: kitartás!!!!

Mágnes: jaj, tali... Hát nekünk sincs közel :( Két lehetőség van:
1: hogy Apa elvisz minket, ha éppen nem szolis napon lesz, de akkor nem tudom, hogy Apa hazajöjjön, vagy ott malmozzon-e ennyi nővel és gyerekkel :roll:

2: hogy betársulunk valakihez az autóba, akivel be tudunk lőni egy találkozási pontot

Tök jó, hogy van jogsim, de nem igazán vezetek. Most per pillanat nem is tudok, mert csütörtökön pedikűröztem, ami miatt tegnap sebészeten voltunk, aztán jól megkínozták a lábujjamat, mert úgy begennyesedett, mint állat. Benőtt a köröm... Volt már ilyen igaz, jó 10 éve... Hát azt hittem becarok. Mondtam is a dokinak akármit csinál, adjon érzésetelenítőt, mert itt pisilem össze magam a fájadalomtól :oops:
Kissé sánta vagyok, meg polcolni kell a lábam, de azért elvagyok. Emiatt nem mondanék le a taliról, de így a tömegközelekedés totálisan kilőve.... Cipőt sem tudok húzni, akora kötésem van, hogy Apa csak mosolyog rajta... :roll: :lol: Este már én is röhögtem, ahogy TV-ztünk, a lábujjam majd kitakarta a képernyőt :lol: Még fájogat, de ez már a gyógyulás, szóval csendben tűröm :roll:

Na, most hiretelen ennyi... Majd jövök még, de lehet csak holnap!

biga.csiga

akora=akkora

biga.csiga

Hát lányok....úgy néz ki én az életben nem foglak megismerni benneteket....most hívott az ügyvéd hogy csütörtökön mehetek a cégbíróságra intézni az ügyeket....döbbenet.....
Belefogtam megvalósítani az elképzeléseimet...amég gyesen vagyok, hátha nem kell visszamennem alkalmazottnak...de annyi melóval, futkosással jár...na mindegy nem picsogok! Mindennek megvan az ára, remélem lesz értelme!:-)

Mit főztök? Nekem semmi ötletem sajnos.........

KépKép
peni

Mágnes: hú, én "csak" egy puncstortát sütök Apának nevenapjára (már sül :D). Majd szülinapra kap egy biciklit :roll: ja, nem 2 éve ígérem már neki :roll: :oops: :lol:

Peni: husi kérdés: én 7 hónaposan adtam Mesinek először, és az hal volt. Nagyon ette :D

Biga.csiga: szegényem, jobbulást! (Én egyszer úgy, de úgy "megműtöttem" Apus benőtt körmét, hogy azóta nem mer benőni :lol: :lol: :lol:)

Luca: sajnálom :( ha nem kéne visszarepülnöm a gyerkőcökért, elhoználak. Majd egyeztetek a Papával, tudja-e rendezni őket. Csak ehhez kéne egy időpont, ami jó a többségnek, aki szeretne jönni. Vagy már fix?

Csöre
csöre74

Peni, eddig Hippes almát próbáltunk. Tegnap sem tetszett neki. Remélem ebben nem az apjára ütött, és meg fogja enni a gyümölcsöket.
Ma még teszek egy almás próbát, utána ami megmarad az üvegben megeszem. :oops: Holnap pedig bepróbáljuk az őszit.

Képzeljétek ma voltunk bébi úszáson. (tudom mi erről Hanna véleménye, de azért kipróbáljuk, és reméljük nem lesz baj.)
Baromira élvezte a csaj. A végére úgy elfáradt, hogy az öltözőben megetettem, elaludt, és arra sem ébredt fel, amikor ráadtam a felsőt, és a sapit. Utána a kocsiban felébredt, trottyolt egyet, mikor hazajöttünk adtam neki még enni. Most megint alszik. Totál kiütöttük a gyereket. :lol:

Nem tudom kit mennyire érdekel, de nálunk itt a kerületben nyílt egy új DM. (szarvascsárdánál, az üllői út nem tudom hány 100-nál, ha jöttök kifelé az üllői úton, a városháza után van balra. Egy Delta háznak nevezett épület után, ott van a közelben a lőrinci piac is, és a rendőrség is) Még ma minden 20%-al olcsóbb. Jól bevásároltam. Baromi sokan voltak. Legalább 10 percig álltam sorban.

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?