A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hendegabi,
A ketonnal választhatsz, mi a szimpi magyarázat. Vagy keveset ittál, vagy a veséd kezd besokallni. Szavazok az első variációra. :wink:

Katy,
Mondhatod sógórnődnek, hogy nem kell irigykedni. :wink:
Ezek a változások szerintem szinte mindenkit lehangolnak. Nem tudom, hogy kinek megy könnyen, hogy az agyától a bokájáig minden megváltozik. Én biztos nem ezek közé tartozok.
Hogy lehet unni az otthon töltött időt? :shock: Remekül lehet netezni, beülni a könyvtárba elolvasni az összes Kismamát, lábat lógatni, délig aludni. Lehet, hogy túlságosan is ellustultam? :lol:

Nikici,
Tényleg jó nagy mancsaid voltak és a karjaid is jó hosszúak babaviszonylatban. :lol: Anyukád biztos örült azért, hogy ilyen jól sikerült bébit sikerült összehoznia. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Boo!
Hatalmas gratula nektek,sok sok boldogságot! :P
Nagyon szépek vagytok a képeken! :D
És nagyon szép kisbaba voltál! :lol:

Nikici!
Te sem panaszkodhatsz,gyönyörű szép baba voltál! :D

Csibe!
Akkor várjuk a babaszoba képeket! :roll: :D

Marietta!
Sajnálom hogy Domi nem eszik de meglátod,hamarosan megerősödik és hazaviheted!
Egyébként gyönyörű kisbaba! :P

Lorca!
Az aktuális vonalzóim éppen mindig azok amit a lányok csináltatnak velem,mindig ők mondják csináljunk újat,de most visszaraktam a csajokét is! :wink: :D

Köszönjök a kutyusdícséreteket!
Teljesen olyan mint egy kisbaba,nagyon édes,egész hétvégén jöttek az isemrösök megnézni!
Most néztem meg az elöbb,ott fekszik a bejárati ajtóban a lábtörlőn és nézi a kismadarakat!
Talán most már megszokja az új otthonát!

Gabi!
Hát nem irigyellek a mai nap programjai miatt,nekem a múlt hét volt ilyen de szinte minden napra jutott bőven,és olyan amit nem lehetett kihagyni!
De most már nyugi van,és várhatom a csodát! :D

Norka!
Használd ki hogy pihizhetsz,mert ha már esetleg a tesót várod,nem lesz ilyen egyszerű a dolog!
Tudom könnyű mondani hiszen én is átestem ezen,és irtó unalmas tud lenni amikor mindennel elvégzel,és már nem tudsz mit kezdeni magaddal!
Kitartás!
Sajnálom hogy nem tudtunk talizni így a pocakosság alatt,de talán ha meglesznek a bébik és jártok Zegen akkor is összefuthatnánk! :D

Velünk nagyjából minden rendben,a szombati sz@r nap elmúlt,és azóta egész jól elvagyok!
Benedek továbbra is le van lassulva,épp hogy csak jelt ad hogy „anya ne aggódj!”
Kiváncsi vagyok szót fogad e? a mai vagy a holnapi napot néztem ki a találkozásra! :oops:
Majd meglátjuk,hasim szurkál,és a derekam is,de nem erösen!

Na megyek fözök egy kis sóskát a mamám meg hozza délben a prószát!

Puszi Mindenkinek!
20140328174041

Ami kimaradt!

Örülök hogy Pagikáékkal minden rendben,és szuper hogy így bírják a lányok a pocakban!
Timcike köszönjük a híreket!

Katy!
Ne aggódj nekem is vannak full depis napjaim!
Néha nem is tudom hogy a családom hogy bírja!
De kitartás már nincs sok vissza!
Bár azt én sem bírom mikor beszólogatnak:hogy úristenhogynéz kiazarcodjófoltos?!?!?!Tejóégmekkorahasadvan?!?!?
Temégmindigegybenvagy?!?!?!?
Na akkor én is kiborulok rendesen!

Na tényleg lépek,mert nem lesz belölem semmi!
20140328174041

Sziasztok!

Moncsy!

Olyan jó volt olvasni a "prószát" :) Én is zalai vagyok eredetileg ('89óta nem) és ha lemegyünk Kanizsára apuékhoz,majdnem mindig prószát kérek. Amúgy sok rokonom lakik Zegen.
Vendég

Végeztem az olvasással :D

Katy76: szög és csavar közti különbség: Tudod az a szeg, ami 5-6 éves gyerkőcök talpába szokott beleállni! :D

Moncsy: Édes a kutyus! Örülök, hogy azért jobban érzed magad, de ha Benedek elindult, várom az SMS-t! :D

Sillia: Láb: látom, megjött a meleg.... :?

Boo: (Kis sumák!) ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ!
(Én sajnálom, hogy nem azt a fekete mintás fidres-fodrost választottad, de így is nagyon csinik voltatok!)
És akkor most megnyugodtak a kedélyek, Miron apuka vezetéknevét kaphatja. :D :D :D
A gyerekkori fényképeddel kapcsolatban: találó volt a jelződ! :D (azzal együtt nagyon édi!)

Bond: nekem is ez a félelmem: nem lesz elfolytamagzatvízgyerünkgyorsanszülni, hanem majd komótosan, mint a Nóci!

Kita: még egy kicsit tartsatok ki!

Marietta: Szegény, nagyon el lehetttek keseredve. De tartsatok ki, és szugeráld magad egy kicsit a pozitív dolgok felé, mert Dominak nagy szüksége van rátok!
És persze nagyon szorítunk, hogy végre minden OK lehessen!!!!!!
A képek alapján nem mondanám, hogy bármi baja van. Egy szép egészséges újszülöttnek tűnik!

Lorca: köszi az infot. A védőnő csak azt kérdezgette, hogy hánytam-e (nem). Különben tegnap úgy kb 2 litert ittam meg (tea+bodzaszörp+vízzel készült kapuccino formájában), meg egy tányér zöldséglevest is ettem. Meg egy csomó gyümit (málna+cseresznye)
Igaz, hogy nagyon meleg volt, és nagyon izzadtam.
Vesémmel eddig nem volt baj, igaz, mivel panaszom nemigen volt, nem is nézték (Nócinak annál inkább, és sokszor kérdezték, hogy kinek volt a családban gondja).

Gabi1 ma még nem jelentkezett (igaz, sok a program is)?

Ja, a vérnyomim nem írtam le az előbb: 99/64!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

Megjöttem az NST vizsgálatról. Picit csalódott vagyok...
Az egész úgy zajlott, hogy egyszerre négy kismamát behívtak, kitakartuk a hasunkat kaptunk egy tappancsot amit a hasunkra kellett szorítani meg egy jelzőt amit meg kellett nyomni ha mozog a baba. Egyszerre 4 szívhang zakatolt a szobában...

Aztán mértek vérnyomit meg néztek vizeletet aztán várni kellett a dokira.

Behívtak, először alá kellett írni a papírt, azután kaptam egy papírt amin a magzatmozgásokat kell majd számolnom. És viszontlátásra.

A buszmegállóban silabizáltam ki, hogy a magzat koponyavégű fekvésben, a méh normál tónusú, a méhszáj 2000-es.

Miután sem a múltheti UH eredményt nem adtam le sem UH most nem volt és egyáltalán hozzám sem nyúlt senki mindez felettébb különös...

Csak az lehet a magyarázat, hogy a kórházi doki szép barna szemei röntgenezni is tudnak

:shock:

(itthon lemértem, az NST görbe 14,6 cm "hosszú"...)
Vendég

Sziasztok!

Boo!

Édi vagy, hogy hiányoltál :D ! A fél szemem rajtatok tartottam ám (ahogyan Bond szokta), de amúgy tényleg elég mozgalmas volt a hétvége....
GRATULÁLOK ZSIRINÉ :wink: ! Nagyon örülök nektek, mégiscsak így az igazi :D ! Én amúgy egyből rájöttem a Mrs. Zsiráfból, meg az esküdöm kellett-ből, de mivel senki nem tette egybőlszóvá, gondoltam én értettem félre... :roll: :lol: :lol: !
2 perces esketés :shock: ! Azért ennyire nem kellettvolna kímélnie a kismamát :twisted: :lol: :lol: :lol: ! Elhúúúúzhatta volna 5-ig is :wink: !
Nagggyon cukikis gorillabébi voltál :D :D ! Én is ilyet akaroook :D !

Katy!

Én is teljesen ezt érzem: hogy mi fog még változni a testemen :evil: ?!?! :oops: :oops: :oops: Pedig valójában nem is panaszkodhatom (és te sem!), mert alig-alig vannak bajaim, de amiatt, hogy "sehogy se jó", meg hogy jóval kevesebbet bírok,sz@rnak érzem magam,és puffogok :roll: :lol: !

Pagikáék!
Juhuuu-juhuuu :lol: !
Pont most jutottak eszembe, ahogy néztem a táblát,hogy már ők is milyen sokáig kihúzták, és tényleg :wink: !

Rólunk:
Szombaton kimentem a Veresi piacra, gondoltam hátha kapok egy-két apróságot a picúrnak (lepedő, türcsi, ilyesmik), na, erre sehol semmi :evil: ! Egy vajszínű lenvászon inget vettem neki, nagggyon cuki :D !
Aztán barátnőmnél voltam, majd elkísértem a főpróbájára (komolyzenei, 4szólamú kórus), amit a kisnyúl ismét nagyon élvezett :wink: ! Este barátoknál voltunk, jó sokáig :oops: .
Tegnap pedig kimentünk a Hungaroringre, Renault-hétvége volt, aztán átjöttek barátaink páran,és sütögettünk :wink: ! Hááát,bazira elfáradtam :oops: , pedig nem nagyon nyüzsögtem, mindenki besegített :wink: !
Éjszaka kétszer keltem fel, meg reggel apával, és már nem tudom melyik ébredésnél, de olyan jóslóim voltak, hogy gúvasztottam kicsit a szemeim, de félkómásan úgy döntöttem na ne hülyéskedjünkmár,én neki nem állok hulla fáradtan szülni, szóval lefeküdtem, és jól visszaaludtam 8) :D !
Azóta semmi, de még ne is legyen!!! Még van egy-két faladatunk odáig :roll: :D :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Akkor kitartás!!!Hamar elmegy majd az az idő,amikor Tiedapa nincs itthon, és utána élvezheted azt a csudijó egy hónapot!!!!
NAgyon sok boldogságot kívánok!!!!!!Nagyon szépek vagytok együtt!!Juuupppppiiiiii-juuuuupppppiiiiii!!!!! 8) 8) 8) 8) 8)

Sillia!
A lábikód! :shock: :shock: :shock: :shock:
Szegénykém nem irigyellek!!

Lidike!
Szerintem apáink egyet értenének, ha beszélnének! Én az elmúlt hetekben még a semmin is tudok hisztizni! Soha nem voltam hisztis ez előtt. Szegény apáink, mit élhetnek át... :oops: :oops: :oops:

Marietta!
Ez egyáltalán nem jó hír, de ne aggódj, nem sokára minden rendeződik, és mehettek haza!! :wink:

Boo!
Nagyon aranyos bébike voltál!! A hajamra nekem sem volt panaszom :D

Kita!
Megy a drukk!! Aztán hozni a híreket!!!

Boo!!!
SEMMIKÉPPEN SE VÁLTS VISTÁRA!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
1. lehet, hogy azt mondják,hiperszuper, de kb használhatatlan!
2. mégcsak most csinálgatják hozzá a programokat, régi programokat színte lehetetlen normálisan, vagy egyáltalán működtetni rajta.
3. semmi sincs ugyan ott az oprendszerben, mint az xp-ben. Nehéz megtalálni benne amit keresel.
4. ha mégis megtalálod amit szeretnél, órákat szenvedsz vele, mert túlbonyolítja a dolgokat.
Nekem a laptopomon az van, és nagyon utálom!! :evil: :evil:

Boo, Lidike!
Mi a leánykérést ünnepeltük. :oops: :oops: :oops: :oops:

Bond!
""A magyar törvények szerint szoptatós anyukának kötelesek helyet biztosítani, ha a gyerek kórházba kerül. (ez későbbre is vonatkozik)"
Kac-kac-kac..."
Na ne aggódj ha ez a veszély áll fent, nagybátyám intézkedik. Jogász, és én vagyok a kedvenc unokahúga!:D
:wink: :wink: :wink: 8) 8) 8) 8)

Rólunk!
Nagyon szupi volt, szombat-vasárnap anyóséknál. Egész nap játszottunk a mostohalányommal. Vasárnap medencéztünk is. Olyan aranyosan simizi, meg puszilgatja a pocim. Meg mondogatja, hogy itt van az öcsi :P 8) :D :lol:
És csodák csodája, tegnap elhoztuk a kiságyat. Annyira kis csudiszép, pláne, hogy apa csinálta még anno. Este erről is lesz kép.
A kisegereket sem felejtettem el, de most spéci arra nincs időm, hogy még erről is felrakjam a képet, majd este azt is.
Mai programok a következőek: mivel már mindent kimostam, így mára jut a vasalás, aztán takarítás, aztán 5-re megyünk UHura.

Szép napot pocisok!!

Kép
szisz89

Sziasztok!

Visszaolvasni nem nagyon tudtam, mert egész délelőtt nyomtam az ágyat, hogy ma el tudjak menni nst-re... Szóval a hétvége termése: annyi gyümit összezabáltam, hogy jól elrontottam a gyomromat... :( Most ettem meg két piritóst, talán nem lesz baj belőle... :roll: Ja! És én is megnéztem jól a hasam, mégis van rajta három halvány csík. :evil: Érdekes, a jobb oldalon, ahol általában tartózkodik a babi. :lol: Nem gáz, nade azért mégsem úsztam meg ezek szerint...

Boo!

Sok szeretettel gratulálok!!! :D

Czigka!

Na, így már értem. :lol: Hát van ilyen is olyan is, tényleg egy csomó féle van, de már feladtam, hogy összeszámolom.... :lol:

No megyek is, mert előtte még úszni is beugrok. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Anyósom elment, Manó alszik úgyhogy most egy rapid bejegyzés jön és szerintem majd csak délután veszem jobban igénybe az idegeiteket. :wink:

Meg volt az utolsó kismama torna. 8) Extra lájtos volt: később is kezdődött és a felét elbeszélte a gyógytornásznő, különböző jobbnál jobb tanácsokkal ellátva minket a szülésre, de még inkább az azt követő időszakra.
(Kicsit sz@r volt belegondolni, hogy én már nem megyek többet oda, mert mire Hugi megszületik ő még mindig szabin lesz. És több tesó már nem valószínű. :( Lehet, hogy ezért sem vagyok még össze pakolva...? :roll: Mert már nem sokáig élvezhetem ezt az állapotot és tudat alatt nyújtanám a dolgot, mondván már nem lesz benne többet részem, ha Hugi megszületik? :roll: :roll: :roll: Amennyire sürgetné lorca a dolgot, én annyira jól elvagyok így, köszönöm szépen)

Most nincs érkezésem arra, hogy utána olvassak a Neten ( :oops: ), de ti is biztos tudtok válaszolni.
A Herbáriában most lehet kapni tönköly párnát. Az 50*60-as 5.550.-Ft.-ba kerül (cserélhető, mosható huzattal :) ). Ez mennyire milyen ár? (Illetve az van még a csomagoláson, hogy évente cserélendő a párna. Ez csak a gyártó érdeke vagy tényleg nem árt? :?: )
Kösz'ke! :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól,minden rendben Lilivel, most 2600 g és nagyon édes :lol: A szája és az orra tiszta Zoli.
Hüvelyileg most nem vizsgált meg,mivel mondtam neki,hogy a szülésznőhöz szeretnék menni CTG-re,hogy megismrejük egymást,azt modta,hogy akkor vele csináltassam is meg a hüvelyváladék vizsgálatot,mert ott nem kell fizetni érte. Hívtam a szülésznőt is,de nem vette fel,írtam neki egy sms-t,most várom,hogy visszahívjon. Aztán elmentünk a körzetihez a táppénzes papírért és most jöttünk haza 8 óta,mára elég volt azt hiszem.
Iszonyatosan be vagyok vizesedve,nincs bokám egyáltalán,ami nem is lenne annyira gáz,de most egy kicsit kellemetlen is,úgyhogy lehet ma kihagyom a kismama tornát.
Most van itt az asztalos,elvileg csütörtökre megvan a teljes bútor,úgyhogy ha kész vagyunk,teszek fel képeket. Tegnap megvettük az ágyat is,úgyhogy hétvégén én is elkezdek mosni...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja! Én hülye,a lényeget kihagytam. Koponyavégű hosszfekvésben van a kisasszony!! Juhhééééjjj :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo: afrikai pasi elég gáz. Nem csoda, ha a csaj kiakadt.

Tabati: gyomorrontás :evil:

Nyuszi: éljen Lili!!! :D

Enyém gyerek lábát most ott érzem, ahol a szívem szokott dobogni..... :shock:

Kép
Kép]
hendegabi

Boo, nagy gratulációm az ifjú feleségnek és férjnek! Legyetek nagyon boldogok, és milllyyen csinik vagytok, szép pár, áldásom rátok - már újszülöttnek szép voltál! És hamar be is teljesítitek a mondást, hogy 1 éven belül jöjjön a baba. :wink:
Még visszaolvasva kérdezted, a windows Vistát. Nekünk az van másfél éve az egyik gépen, a jogtiszta programokkal nincs gond, természetesen nekünk csak az van hmmm... stabil is, kicsit más a felhasználói felülete (magyarul mindent átneveztek és átrendeztek), de összességében, ha ingyen adják és nincs különösebb igényetek azon a gépen spéci programokkal dolgozni, akkor el kell fogadni. Ha felraktok valami komoly progit főleg nem jogtisztát, akkor nem javaslom.

Nyuszi, örülök, hogy irányba állt a lányzó.
Gabi eltünt? Csak nem most szül?! Illetve reméljük igen.

Éva

KépKépKép
agmano

Boo!

:evil: :evil: :evil:
Pont így járt nemrég az egyik bnőm kolléganője! A pasija (szintén néger) ösztöndíjjal idekeveredett, 3 hónapig dúlt a láv, majd, kiderült, hogy a csaj terhes. Az első sokk után nagyon örültek, várták a bébit, együtt jártak felkészítőre, vásárolgattak.... Aztán a fickó Ausztriába utazott "munkaügyben" pár napra, és sose jött vissza :shock: :evil: :evil: ! Talán egyszer felhívta, hogy neki ez mégsem pálya, aztán csókolom :evil: !
Szegény csaj még az utolsó héten is a kassza mögött dekkolt (üzletvezető egy márkaboltban), mert minden forintra szüksége van! Azóta megszületett a kislány, gyönyörű tejcsokibaba, és egy tünemény, de nyilván nem így tervezte: 28 évesen, egyedül egy bébivel, a szüleinél :( :( :( !

Nyuszi!

Gratulálok :D :D :D !
Tessék pihizni kkor azokkal a lábikákkal!

Lányok én nem tudom ez minek köszönhető, de én totál nem vizesedek :shock: ! Pedig tutibiztos voltam benne, hogy fogok, mert menszinél is mindig volt rajtam 1,5-2 liter (kiló), és menszi után el is tűnt mindig. Erre most semmi :shock: ! Egyszer volt hogy felurott 1-2 kiló (láttam is, hogy víz), de ettem ezerrel a zöldalmát, és le is ment :wink: ! Persze nekem is puffad már a fejem, de a lábamon semmi, és a gyűrűm is tökéletes! Ki érti ezt?!?! :roll:

Bond!

Rákukkantottam: sztem ez nem túl jó ár érte :? ! Csak olcsóbbakat találtam :shock: ! Az 50*60-asak 4100-5300.- között mozognak...
Szóval sztem nem ez az év business-e :roll: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

De jó neked Dodi! eddig engem sem zavart a vizesedés,de most ultra brutálul néz ki a lábam :( A gyűrűmet már két hete le kellett vennem,mert már beledagadt az ujjam.
Azt mondta a dokim,hogy készül állítólag még kettő alapítványi szoba a kórházban,mert nagy az érdeklődés irántuk. Te tudsz erről? Mikorra lesz kész?

KépKép
KépKép
nyuszi81

lidike! :)

Gratula Dominak a járáshoz! :) Újabb mérföldkőhöz érkeztetek. :wink:

HP: én pénteken voltam formán kívűl. :roll: Nem voltam hisztis, de Manó nagyon lefárasztott és kissé(?) lecsökkentette a tolerancia szintemet. (Ami elég nagy mutatványnak számít nálam :roll: ) Ráadásul lett volna mit csinálnom és semmi nem lett belőle. Este nyolckor haza esett Apa, hulla fáradtan, aki vette a lapot és egy szót sem szólt az egészre, pedig erősen jogos lett volna, ha szóvá teszi a dolgokat... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
(Egy dolgot nem értek egy ilyen klassz emberben. Miért pont engem választott? :shock: :shock: :shock: Valami mégiscsak hibázhat. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

sillia! :)

"Boo, remélem Miron születését nem úgy kell majd kitalálni "
Pedig úgy lenne poén... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"egy jelzőt amit meg kellett nyomni ha mozog a baba"
Ebben csak azt nem értem, hogy a baba akkor is mozog, amikor te nem érzed. Még ekkora korban is. :roll:
Legközelebb ha mész kérdezzél rá, hogy mi a helyzet az ultrahanggal és a vizsgálattal!
Az értékek viszont jók. :D :D :D :D :D :D

lorca! :)

"Védőnő:
Előírás, hogy a védőnő egy terhesség alatt 5x kijöjjön, te meg 4x látogasd meg őt. Gondolom ez a szabály még abból az időkből való, amikor a védőnő volt a No1 infoforrás. Ha azt veszed, hogy az egész babanetet, orvosi konzultációkat, magazinokat és könyveket helyettesítette, akkor az már nem is olyan sok. Emellett mondjuk 20-30 éve egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy az apák is elég komolyan beszálltak a buliba, de már elmúlt az az idő, hogy az anyák nagycsaládban lássák, tanulják meg, mit is kell tenni egy újszülöttel"

Akkor talán haladhatnán(a)k a korral. :roll:

"Nekem már a porszívó elővétele is szuszogásban végződik"
Hát mire való a gyerek? :o Én amit csak lehet Manóval intéztetek. 8) :lol: :lol: :lol:

"Azért üzenem Dominiknak, hogy a házikoszt az nagyon jó!!! "
Ez aranyos volt! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Azért írtam, hogy "kacagtam", mert a törvény egy dolog, a lehetőségek illetve a valóság pedig egy másik. :? :? :? :? :? :? :?

"de ott nekiálltam csengetni. 19-től 8-ig nagyon hosszú az idő."
Nem csoda, hogy beengedtek... :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gabi1! :)

"A tesóm fiának a ballagására szintén muszáj elmennem. "
Bocs a belevauért ( :oops: :oops: :oops: ), de miért muszáj? Gyakorlatilag egyetlen nagy családot alkottok, mindenki képben van és tudja, hogy gyakorlatilag bármikor szülhetsz. Ebből igazán nem lehet sértődés! :roll:

f.nikici! :)

Akkor 3-an vagyunk. :D :D :D Ki szeretne még csatlakozni a "Jól Érzem Magam" klubba? Jelentkezzen! :lol:

"Az, hogy jó a szemem nem mondanám, -0.75ös és -1es pont azon gondolkodtam, hogyan fogom látni majd a Kislányunkat ha megszületik, ha nem lehet rajtam a szemüveg"
Te most dicsekszel? :shock: :roll: Ilyen dioptria az smafu! Még akkor is látnád, ha másik szülőszobába vinnék. :lol: Az én -4-emmel kb. mellmagasságból látnám tisztán az arcát, távolabbról nem igazán. (Amúgy meg: ha van kontaktlencséd, akkor vesd be azt :wink: )

Te máskor is ennyit pörögsz? :shock: :shock: :shock:

boo! :)

"az agyam úgy füstölt, mint a szaffiban a csávónak."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x :x

"A válásom volt 15 perc (tárgyalás - határozat hirdetés) az esküvőm 2 perc, így a Magyar Köztársaság nevében megállapítom, hogy 17 perc alatt lehet elvláni, és újra férjhez menni "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Áruld már el, hogy a pocakban töltött idő és a kinti, kőkemény 4 nap alatt mi történt, hogy már ekkora korodban így be kellett mutatnod a világnak? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"én pont az ilyenektől félek hogy itt leszek éjszaka egyedül és egyszercsak rámjön egy ilyen bazierős jósló, és kétségeesésemben itt fekszem majd egyedül és ha itt lenne Apa nyilván nem kelteném fel, mert úgy sem tud mit csinálni, de így hogy nem dönthetek róla, hogy felkeltem vagy sem, és választási lehetőségem se lesz, olyan bizonytalannak érzem magam"
Tök mindegy, hogy mitől, mennyire parázol, a kicsi lesz az, aki eldönti a dolgokat, neked nulla befolyásod van rá. Úgyhogy, inkább lapozz! :wink:

Kocsi elhagyás (amúgy rühellem őket :roll: :roll: :roll: :? ): :lol: :lol: :lol: :lol:
"Apa marha jó fej volt, mert csóvált egyet"
Mármint mit? :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyugi, mi ha babakocsival megyünk és a boltban is kocsiba rakjuk a dolgokat, akkor én mindig a gyerekre akarok pakolni és általában az utolsó pillanatban kapcsolok, hogy talán mégsem kéne... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Látjátok, minden viszonyítás kérdése"
Tanulság: nincs olyan sz@r szitu, aminél ne lenne még sz@rabb. :wink: :lol: :lol:

kispiskóta! :)

Örülök, hogy elkészültetek! :D :D :D :D

Mai nap: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Mesélj, ha úgy érzed...

Lehet, hogy csak nekem nem esik le a tantusz, de miért lesz/lenne programozott császár? :roll: :?:

szonibaba! :)

"Bond féle 38-as vált be, csak amikor először próbáltam, akkor nem a "számos" billentyűknél írtam be a 38-at, hanem itt fölül a betűknél. "
Érdekes dolog a megszokás. Nekem eszembe se jut az alfanumerikus részen használni a számokat. :o

nyuszi81! :)

"a csiklómnál volt"
Te hogy tudsz még ilyet látni? :shock: Én max. a csuklómat látom. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"vele csináltassam is meg a hüvelyváladék vizsgálatot,mert ott nem kell fizetni érte"
:shock: :?: A dokid magán?

Vizesedés: :? :? :? :? , de pont most NE hagyd ki a kismamatornát! Segít elvezetni a vizet.

É-D-i irány: :D :D :D :D

kita! :)

Már valószínűleg bent vagy és csak utólag olvasod ezeket a sorokat (ha, egyáltalán). :roll:
Inkább legyél bent a kórházban figyelő tekintetek és jó kezek között biztonságban, mint otthon felügyelet nélkül. Akárhogy is lesz, mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen! :wink:

niki72! :)

Mesélj, ha tudsz! :wink:

nellike! :)

Gondolom azért nem jelentkeztek, mert már otthon vagytok és nem győzitek a 2 picit. Helyes! :wink: :lol: :lol: :lol:

norka81! :)

Nyugi, hamar bele lehet szokni a láblógába! :wink: Eddig mindig volt valami dolgotok, melóztál is, most meg már lassan(?) szülnél. Nem csoda, ha türelemetlen vagy és nem találod a helyed. De pár nap és már nem is fogod érteni, hogy hogy írhattál ilyet. :wink: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

Ti is jól elvoltatok. :shock: :shock: :shock: :shock: Csak az IKEA fél nap, még akkor is, ha nem állsz meg mindenhol. :roll:

katy76! :)

"A babavárással kapcsolatos dolgok már mind készen vannak, szóval még én sem tudom, hogy mit fogok csinálni egész héten. "
Vársz tovább. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"mindenkivel megtörténik, aki szül, csak úgy látszik, hogy nekem idő kell ahhoz, hogy ezt megszokjam."
Te is úgy vagy nagyjából -szerintem-, mint norka81. Eddig nem tudtál kettőtökre figyelni, ezért szokatlan most ez. De te is belejössz, hidd el! :wink:

timcike81! :)

Köszi szépen az infókat, bármennyit elviselnünk belőlük. :wink: Pagika pedig NAGGGYONNNN ügyes, gratula nekik! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

Úgy tűnik, hogy most nem a nemivás volt ludas. Lábdagadással kombinálva meg... Tényleg nem ártana szólni a dokidnak. :roll: :(

"nekem is ez a félelmem: nem lesz elfolytamagzatvízgyerünkgyorsanszülni, hanem majd komótosan, mint a Nóci! "
Részemről ez nem félelem, csak szimpla érzés.

Vérnyomás: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

moncsy.78! :)

"én is átestem ezen,és irtó unalmas tud lenni amikor mindennel elvégzel,és már nem tudsz mit kezdeni magaddal!"
Nekem sosem voltak ilyen "gátlásaim"... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Beszólások: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

kicsidodi! :)

"félkómásan úgy döntöttem na ne hülyéskedjünkmár,én neki nem állok hulla fáradtan szülni, szóval lefeküdtem, és jól visszaaludtam "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Köszi a választ! :wink:

tabati! :)

Remélem, most nem hagytad ki az NST-t! Beszámolót, bitte! :wink:

Kép
Kép
200907?

Vicc:

Az egyik színtársulat művésznője gyermekkori élményeiről tart előadást:
- Már ötéves kislány koromban is szerettem lovagolni. Folyton a kis pónilovamon nyargalásztam.
- Figyeld - súgja oda ellenlábasa szomszédjának - már megint fiatalítja magát.
- Miért?
- Pónilovat mondott mammut helyett.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Apával plázáztunk egy kicsit. Persze jött pár cuki kis jósló, Dani már most nem bírja a vásárlást. :twisted: Megkérdeztem, hogy mit csinálna, ha hirtelen beindulna a szülés (gondolva arra, hogy a hirtelen azt jelenti, magzatvíz toccs). A kocsink most pont akku nélkül van, így az ő elszalad érte nem opció. Nagy gondolkodás után : taxi! ... Remek, mondom, de ha beindul és nem csak fájások, hanem szépen magzatvíz, stb? Válasz: nagy értetlenség, hogy mi bajom a taxival. Hiszen meg lehet kérni, hogy lassan menjen. :lol: Azt hiszem, férfiak híres kombináló képességéről tett tanúbizonyságot. 8)

Tabati,
Remélem már jobban. :wink:
A pocidat meg nem lett volna szabad tüzetesen átvizsgálni. Amit nem látsz, nem fáj. :lol:

Szisz,
Szegény apáink, mit élhetnek át...
Igaz, hogy most nem vagyok hisztis, de azért szegény apák közel nem szívnak akkorát egy közös bébiért, mint mi. Viseljék csak el! :lol:

Sillia,
Sajnálom, hogy csalódtál az NST-ben. Nekem amit írtál, az megszokott - csak a Klinikán 6 CTG van a terhesgondozóban. Még szerencsés is vagy, hogy ilyen rövid ideig kellett csak pittyegned.

Hendegabi,
A vérnyomid magasnak vagy alacsonynak számít? :lol: (nálam ez a normál)

Moncsy,
Nálunk apát szokták zakalatni a feleségedmégmindigegybenvan kérdésekkel. Én antiszoc vagyok és csak azokkal érintkezem, akik ezt nem kérdezik meg. :twisted:
Mi az a prósza? :roll: (én nógrádi, fehérvári, pesti vagyok, nálunk nincs)

007,
"lett volna mit csinálnom és semmi nem lett belőle."
Enyémapa szegény már hozzá van szokva. :lol:

Védőnő: Haladnak a korral 8) , néhány lelekes kósza nénin kívül szinte nem járkálnak ki és nem is mondanak túl sok hasznosat. Igy hagyatkozhatunk saját forrásra, előírás ide vagy oda.

A törvényeket, rendeleteket ismerni azért hasznos. :wink: Pár éve még az volt a szabály, hogy a nem dologzó anyukák csak időkorláttal adhatták be a gyereküket. Van is olyan 3 gyerekes az ovinkban, aki azon sopánkodik, hogy neki ebéd után haza kell vinni a gyereket, pedig a kicsinek az alvásidő, így nagyon bonyolult. Ő szenved, én meg tudom az ide vonatkozó törvényt, így Nati addig van, amíg én akarom, többnyire ott alszik, nem kell Szabit oda-vissza cígolni félálomban a metrón.

A legtöbb kórház is meg tudja oldani, hogy az anya bent maradhasson, ha nagyon muszáj. (volt ismerős, aki széken, a padlón stb aludt, de erre írtam, hogy ez nem szülés utáni program). Most már könnyebb a helyzet, mint régen. Amikor engem vittek be kicsinek mandulaműtétre, el kellett halasztani, mert olyan szinten ki voltam borulva (meg megitattak velem valami löttyöt és azt én kihánytam). Natival meg természetes volt, hogy megyek, megvoltak a feltételek. Amit ott átéltünk, nem is értem, hogy lehet ilyenkor az anyát hazaküldeni. :( Ha mindenki csak elfogadná, hogy van egy szabály, de azt nem kell betartani, akkor nem lennének rooming-in szobák és még mindig csak az ablakon keresztül mutogatnák a gyerekeket a szülészeten.

Kép KépKép
lorca

Lorca:
[quote]c írta:sak azokkal érintkezem, akik ezt nem kérdezik meg

Akkor falun ki se tehetnéd a lábad a házból! :twisted:

Kép
Kép]
hendegabi

Ez a prósza: próza mondó verseny pöszéknek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy:

http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/271.htm

Hasonlít a tócsnihoz/lapcsánkához/mackóhoz. :wink:

""lett volna mit csinálnom és semmi nem lett belőle."
Enyémapa szegény már hozzá van szokva."

Ez nálunk sem újdonság ( :oops: :oops: :oops: ), de ez már a "nagyon" kategória volt. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Hasznos a tövények, jogok stb. ismerete, de mindegyik csak annyit ér, amennyit be is tudnak tartatni belőle. :roll: :?

"Ha mindenki csak elfogadná, hogy van egy szabály, de azt nem kell betartani, akkor nem lennének rooming-in szobák és még mindig csak az ablakon keresztül mutogatnák a gyerekeket a szülészeten."
Tudtommal hál' Istennek a mai modern szülészet még a múlt század eleji(!) törekvéseknek az eredménye, nem csak szimpla szabály áthágás.
(Amiket alapból igenis be kéne tartani mindenkinek - csak az a baj, hogy sokszor hülyeség, felesleges, életképtelen. Az élet egész területére értem)

El is felejtettem írni. :oops:
Úgy tűnik használ a kence Manónak, szépen javul tőle a zacsija és a fütyije is. :D :D :D :D
Megint bebizonyosodott, hogy mi minden kérdést meg tudunk itt oldani. 8) Azt mondtátok, hogy gomba. És valóban. :shock: :wink:

Kép
Kép
200907?

Megjöttem a dokitól és HÍREIM VANNAK:
Petra jövő hét szerdán vagy csütörtökön fog megszületni!!!!!! :shock: :D

Az van, hogy még mindig faros, de teljesen (a bal mellem alatt van a buksija egészen fent), a nyaka körül egy csomó köldökzsinór van, így esélytelen a befordulás. Tehát császár lesz...
És azért a jövő héten már, mert a méhlepényem meszesedik és csökkent már a magzatvíz is, ezek mind 39 hetesen szoktak így kinézni, ahogy nálam 37 hetesen. Ezért még várunk másfél hetet, és aztán kiveszik a kislányunkat!
A méretei jók, azok abszolút 37 hetes terhességnek felelnek meg.
Szerdán kell majd hívnom a dokit, addig megnézi, hogy melyik nap van szabad műtő.
Pénteken megyek megint ctg-re és uh-ra, aztán hétfőn is.
A ctg amúgy szuper lett.
Szóval nem sokáig kell azon gondolkoznom, hogy mivel foglaljam le magam...

És a hgb-m is jobb, már 122-re sikerült visszatornázni az új vastablettával!

Lányok!
Köszönöm a vigasztaló szavakat, tök jó érzés tudni, hogy nem csak nekem vannak ilyen negatív gondolataim, ami azt jelenti a számomra, hogy ez valahol természetes.

Kita! Megy a drukk! Meglátod, minden rendben lesz!

Marietta! Domiról én is csak azt tudom írni, amit a többiek, gyönyörűséges kisfiú!!!!! Nemsokára otthon lesz veletek!!

A főnököm hívott ma délelőtt, tüdőgyulladást kapott, szóval kiesett a sorból. A kollégáim meg be vannak állítólag szarva, hogy se ő nincs, se én. (Ezek után már a vezérigazgatóhoz kell menniük minden apróságért, mert nálunk azért keményen hierarchikus vezetéselmélet van....)
Úgyhogy holnap azért még benézek, amúgy is el kell intéznem a szülési szabit, meg hasonló adminisztrációkat.

Boo!
Te még teljesen jó vagy, hogy csak a húzos kocsit hagytad el!
Kislány korunkban a barátnőmmel mindig úgy mentünk a közértbe, hogy vittük a kutyáinkat, akiket akkoriban még simán ki lehetett kötni.
És sajnos előfordult, hogy kutyák nélkül mentünk haza, mert bizony olyan szórakozottak voltunk (helyes volt a hentes, meg az üvegvisszaváltós fiú :lol: ), hogy ott hagytuk a kutyáink a közért előtt.

A barátnőm még azt is megcsinálta, hogy bejött értem, a kutyája elkezdett játszani az enyémmel, aztán elindultunk és félúton vettük észre, hogy csak a póráz van nála, mert a kutyát fent hagytuk nálunk.
És ezt a kismama agyra nem lehet fogni...... :lol: :lol: :lol:

Pagika nagyon ügyes vagy, hogy így egyben tartod a kis családot!!!!! :D :D :D
Drukkolok, hogy minél tovább így maradjon!!

Kép
katy76

Sziasztok!

Nekem is folyton keményedik, de nem nagyon tudok pihenni, mert a két "nagy" eléggé leköt...
Anyósomék pedig megkérdezték, hogy nem baj-e, ha most ők elmennek nyaralni Balatonra.....hát mondtam nem...akinek ezt magyarázni kell, annak nem magyarázom....menjen csak

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

katy76! :)

Méreteknek örülés, a nem befordulásnak, meszesedésenk illetve a köldökzsinórnak viszont: :( :( :( Jó, hogy előre gondolkodik a doki, hogy jövő héten szülés, de bevallom én most beidegesdnék kissé, hogy biztos ennyit akar még várni? :roll:
(Nem téged akarlak paráztatni!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: )

A melóhelyeden intézd el a dolgodat és mars haza! :evil: :lol: Nem lehetsz ott mindig és segíthetsz mindenkin(ek). Neked most más feladatod van, amivel TÉNYLEG csak te tudsz/neked kell megbirkózni. A kollegáid meg meg fogják tudni oldani amit kell, az már legyen az ő bajuk. Nem fog sem a cég csődbe menni, sem a világ összedőlni attól, mert te szülsz, szoptatsz, etetsz, gyereket nevelsz. (Ha meg mégis, akkor nem kár érte, már dögrováson volt. :twisted: :twisted: :twisted: )
Tessék önzőnek lenni és CSAK magatokkal foglalkozni!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.15 14:25-kor.

Kép
Kép
200907?

klarka! :)

Csók az anyósnak! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Katy: ....beindultak az események! Addig is vigyázz magatokra!

Katy és Klarka: úgy látszik, se munkatárs, se anyós nincs itt tekintettel a kismamákra?! :evil:
(had süssem el édesapám kedvenc viccét:
- Milyen a jó anyós?
(hát porhanyós :mrgreen: ))

Kép
Kép]
hendegabi

200907: köszi, átadom....sajna mamámék még nem tudnak olyan gyakran jönni, mert mindenki dolgozik....de anyóséknál már mind a ketten nyugdíjban vannk és én a 3.-at várom, másik menye pedig a 4.-et, ilyenkor az igazi a nyaralás....múltkor 4 hétre mentek le, közben mi rotával voltunk a kórházban és felhívott a Balcsiról, hogy sokat gondol ránk.... :shock:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Az jó, ha gondol rátok. (Gondolom te is. Sokat és szépet. :x :x :x :x :x ) És nyugodtan maradjon is ott, ha ennyire jó fej. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

007

Én csatlakoznék a klubhoz. Azt ugyan nem állítom hogy jól érzem magam, főleg ma. Izzadok mint a ló és fulladozom is.
De azt is érzem és tudom hogy most mindenki az én kedvemet lesi mindenki rám figyel, a baba biztonságban a pocakomban és ilyen helyzetem életemben többet nem lesz.
Vendég

Hááááááááát, így nem is tudom... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Na jó, egye rák! :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy kis váltóvizes zuhanyozás nem segítene? :roll:

Mégegyszer végig gondoltam.
Tulajdonképpen tényleg jó fej, mert legalább itthon költik a pénzt és ha esetleg szükség lenne rá, akkor csak hamarabb hazaérnének, mintha a Spitzbergákra mennének. :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (Bár, ezzel a mentalitással nem biztos, hogy sokat veszítesz ahhoz képest, ha mégis ott lenne és "segítene")

Kép
Kép
200907?

teranita! :)

Ha nem vagyok túl indiszkrét, akkor mesélnél nekünk magatokról? :roll: Miért a nagy korkülönbség illetve mi baja (volt?) a kisfiadnak?

(Árulja már el nekem valaki, hogy hogy a fenébe van az, hogy alig ér le az első kanál étel, már nekiállnak rugdalózni, mondván köszi, jöhet a többi is? :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: Hogy érzik meg ENNYIRE gyorsan?)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Nagyon ki vagyok! :cry:
Voltam varratszedésen.Most egy másik doki volt,egy fiatal csaj,de az asszisztens ott volt aki a múltkor segédkezett a varrásnál.
A dokinő megkérdezte h nem gondolkodtam-e a császáron mert nagyon közeli a szülés időpontja és irtó nagy baj lehet ebből ha átszakad,nagy műtét! :shock:
A varratokat kiszedte,nem fájt,aztán elment konzultálni a főorvossal.Közben az asszisztens nő elkezdte írni a javaslatot a császárra.Mit gondoltok mit mondott a főorvos?Ha csak nem születik meg a kiírt időpontnál korábban,tehát ebben a két hétben akkor nem gáz ha egyszer szépen gyógyul a seb!
Na igen!De mi van ha a héten vagy a jövő héten megszületik? :evil:
Nagyon jópofák!Azt mondták pihenjek sokat..orrot fújni,emelni,tüsszenteni továbbra sem szabad.. :x És ha beindul a szülés tartsam vissza?A dokimmal csütörtökön találkozom,beszélek vele.Nem akarok minden áron császárral szülni,hiszen eddig sem erre készültem,de megnyugtatna h ha előbb szülnék nem tennének ki ennek.Ja mert azt kifelejtettem a történetből h szájsebészet a megyei kórházban van 30 km-re tőlünk!ááááá Elegem van!

A baba sem mozog annyit mint szokott már két-három napja..
A védőnő azt mondta h ha bármi változás van szóljak a dokimnak,de mint tudjuk a védőnőm sík hülye.Egyébként is úgy van h ilyenkor kevesebbet mozognak,nem,mert nincs annyi hely???

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Katy:De jó!Te legalább tudod mikor érkezik a baby!
Alig várom!Imádom nézegetni a képeket! :lol:

Anyóstéma:Én tegnap majdnem kinyírtam az enyémet.
Tudni kell róla h ha látja h nagy munkában vagyok sem áll oda segíteni.Na tegnap a párom azt hitte jól kicseszik vele megkérte h segítsen nekem a konyhát szemeltem ki a nagytakarítás áldozatának.
Na segített ám:letörölt három polcot,aztán ott hagyott mint eb azt a bizonyost.A társalgót csinálták a párom és az apósom,hát oda ment lábatlankodni...
Ennyit a segítségről.Bezzeg majd ha meglesz a gyerek majd itt akar lábatlankodni nekem,h majd ő segít!
:lol: :lol: :lol:
Röpülni fog nagy ívben azt garantálom!

tímea83
Ajka

Katy!

Tyűha, rendesen felpörögtek az események :wink: ! Gondolom örülsz is, meg nem is, de ha már így adódott, akkor örüljünk neki :wink: :D :D :D ! Azt viszont én sem nagyon értem, miért vár ennyit a doki :shock: :roll: ! Meszesedő lepény, gondolom romló flow, és köldökzsinór a nyakon nem túl bíztató dolgok :? ! Persze én sem ijesztgetni akarlak, nyilván ő ért hozzá, de a 37. hetet betöltötted, Petra közel 3 kiló lehet, nem értem minek kockáztat, mikor már amúgysem koraszülött.... :roll:
Nahát, jövő héten kislányotok lesz :shock: :D :D :D !

Klarka!

Én anyósom pár hónapja nagy boldogan bejelentette, hogy képzeld Dórikám, júli 18-24-ig megyünk Balatonra. Nahát, mondom, ez szuper, de én 24-re vagyok kiírva :? ! Erre ő: TUDOM! :shock: :evil: :evil: :evil: Akkor?!?!?! Nem is az dühít, hogy fel sem merül benne, hogy talán a segítségemre lehetne (mert amúgy anyu itt lesz), de őt ennyire nekm izgatja az első (!) unokája érkezése :shock: ?! Bár sógorom mondta tegnap: Anyánk olyan, mint egy raklap (a szociális érzékére utalva) :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Itt van a szomszédban, de egyszer meg nem kérdezte, segítsen-e valamit :? ! Mondtam is a Ricsinek, hogy oké, ezzel semmi gond nincs, de ha megszületik a gyerek, nekem ne akarjon itt nyüzsögni egész nap, mert tuti elküldöm melegebb éghajlatra :evil: !!! Annyit jöjjön, amennyit most jön! K@pja be :evil: !
(Ja, ehhez hozzátenném, hogy mikor megműtötték, minden nap vittem le neki főtt kaját, pedig ott a férje is, meg a fia is, de gondoltam ez így normális.... Hát többet se lesz ilyen :evil: !)

Sillia!

Úgy tűnik ez nem a mi napunk! Nekem meg rettenetes szorulásom volt/van (nem volt a gyógyszertárban a vasam, és nem jó, amit adott a csaj:? ). Sztem megéltem a kitolási szakaszt kicsiben (bár az állítólag 5-15 perc, én meg 1 órát vergődtem): krémeztem, amivel tudtam, bevetettem mindent, aztán jól szét is repedtem, és csupa vér (!) volt minden :shock: :( :( :( ! Totál horror volt, és rohadtul fájt!!! Alig bírtam utána felállni! Még mindig úgy megyek, mint, aki megszült :cry: ! Kicsit meg is ijedtem, nem nyílhat-e ki a méhszáj, de állítólag nem, csak ha veszélyeztetett...
Aztán 120 volt a pulzusom, pedig ideges nem voltam, csak nagyon fájt :evil: ! Tökre dobogott a szívem, brrrr...szar volt!
Most kezdek magamhoz térni! :?

Bond!

Én erre már hónapokkal ezelőtt felfigyeltem (írtam is), hogy egyszerűen ez lehetetlen :shock: ! Tényleg az első fala után tudatják, hogy tetszik-e a cucc :shock: ! Szóval nemcsakhogy (ezt hogy a viharba kell írni?) azt érzik, hogy eszel, de azt is, hogy mit! Totál érthetetlen :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ma beszélgettem egy barátosnémmal, mondta, hogy ha baj van, nyugodtan ugraszthatom. Neki ez annyit jelent, hogy mondjuk hajnali 3-kor szedheti ki az ágyból a saját 4 éves gyerkőcét. :roll: Azért olyan jó érzés, hogy neki ez így természetes. Igaz, nekem se jelente problémát, hogy ugorjak fordított helyzetben, mire ideérne egy taxi (a tér túloldaláról) kb menetkész is lennék. De fordítva az más.

Klarka,
Jófej anyósod van. :roll: Bennem azért biztos keresztbe állt volna a kisördög, és azért mondtam volna, hogy nagyszülők azért be szoktak segíteni. :evil: Nálunk bizti nem lenne harmadik, ha anyós nem tudna ilyen sokat segíteni, pedig nálatok még egy adaggal kisebb is a korkülönbség.

007,
A programozott csasziknak időpontot kell kérni. :wink: Gondolom Katynak ezért kell várni. Ismerőst azért császároztak hajnali f2-kor, mert csak akkor volt időpont.

Hasonlít a tócsnihoz/lapcsánkához/mackóhoz
Ezekből is főleg az utolsó ismerős, de jeges vagy barna változatban. Receptet elnézve biztos nem ettem ilyent. :lol: Max egy kis röszti aludtej nélkül. (Honnan szerez manapság valaki aludtejet? A normál bolti az simán csak megromlik. :roll: )

A nem lenne rooming-in-t úgy értem, hogy azért egyre kevesebb az olyan kórház, de azért van, ahol elkülönítik a babákat, mert az a szabály (törvényellenesen). Nyomást kell gyakorolni rájuk és kész. :twisted: A babának az a legjobb, ha együtt van a mamával. Ez a fajta hozzáállás hiába tekint vissza tényleg nagy múltra, ha tekintélyelv miatt nálunk még mindig akadozik. Ha percekkel Szabi születése után nem térek annyira magamhoz, hogy ezt kifejezetten kérjem, akkor csak másnap valamikor kaptam volna meg. Éjszaka nincs babakiadás a Péterfyben, ez a "szabály", valami gyerekdoki hiánnyal magyarázták. De mivel ragaszkodtam hozzá, megoldódott. Mert van egy másik szabály is, mely szerint ha a szülést vezető orvos engedi, akkor lehet. Ha nem tudom a törvényeket, jogaimat, esélyt sem adok magamnak, hogy hivatkozzam rájuk.
Részemről elég szabálytisztelő vagyok, próbálom betartani őket. De azt is elvárom, hogy mások is megtegyék, főleg ha nekik ez nem jár túúúl nagy melóval, nekem meg előnyömre válik.
A legtöbb kórházban nálunk a szülőket kiküldik, amikor a gyereken beavatkozásokat végeznek, akár egy sima vérvételnél is. Ha ebbe mindenki belenyugodna, így is maradna, mivel az orvosnak így kényelmesebb, csak a gyereknek rosszabb. Nem is beszélve az olyan helyzetekről, hogy csecsemőkön, kisgyerekeken úgy végeztek beavatkozásokat, hogy nem használtak fájdalomcsillapítást. Ma már ezt egyre kevésbé tehetik meg, mivel a szülő rajtatartja a szemét a gyerekén és ha elég felvilágosult, igencsak szóvá teszi.

A kence amit kaptál, pont ugyan olyan jó bakteriális fertőzésre és akár ekcémára is, mint gombára. :wink:

Katy,
Azért van ott a vezérigazgató, hogy dolgozzon. :twisted: Neked inkább ki kéne ehelyett próbálni, milyen az, hogy kényelmesen, napsütésben, délelőtt elnyalsz egy fagyit a Dunaparton. 8)

Hendegabi,
Lehet, hogy egy faluban kicsit próbálnék alkalmazkodni. :lol: De nem hinném, hogy túlságosan sikeres lennék benne. :oops: Vannak a városnak hátrányai, jó levegő meg minden, de sok olyan is, amit annyira azért nem irígylek. 8)

Kép KépKép
lorca

dodi

"Szüléspróba" akciódat sajnálom. Tudom milyen, néhányszor átéltem. Szerencsére nekem mostanában nincs ilyen gond, sőt... Azt nem állítom hogy hasmenésem van, de ha menni kell akkor NAGYON gyorsan és úgy érzem hogy görcsbe rándul mindenem odabennt. Ez persze még mindeig sokkal jobb mint a szorulás és a kínlódás.
Igazából az étrendemen nem változtattam meg semmi egyében, nem értem mitől a változás.

007

A zuhany az szokott segíteni de nem pacsálhatok folyton mint egy kiskacsa.

Mostmár egy picit jobban vagyok, ott rontottam el a dolgot hogy ledőltem és elaludtam. Elég fáradtnak érzem magam, egész éjjel pisilni jártam. De szó szerint egész éjjel, másfél-két óránként kinnt voltam. És visszafelé jövet mindig ittam hogy két óra múlva újra tudjak pisilni :evil:
No, nem ám azért csak olyan szomjas voltam mint a sivatagi vándor.

Ti nem vagytok úgy vele, hogy ha elalszom, rövid időn belül nagyon erős hőhullámra ébredek. Ver a víz és nem kapok levegőt.
Ma is így jártam. Ilyen lehet a változókor is?? :shock:
Vendég

Dodi,
Jobban jártál volna egy glicerines kúppal. De gondolom nektek sem a házipatika része. :roll: Jobb lesz beszerezni, max ha mégsem kell, kidobod pár év múlva.
(A kitolási szakasz azért tarthat egy órát. Tesómnak pl, igaz, neki császárban is végződött)

Tímea,
Egy fog miatt császár? :shock: Téged még annál is jobban szétszedhettek, mint amennyire gondoltam.

007,
Kaja: Nézz rá jóízzel valami finomságra és már küldöd is az üzenetet a babónak. :D Annak a falatnak le sem kell érnie.

Sillia,
Változó korral kapcsolatban még nincs tapasztalatom. :roll: De olyanra már ébredtem, hogy alig kapok levegőt. Mostanában szerencsére ritkán.

Kép KépKép
lorca

tímea83! :)

Nekem még az életemben nem húztak fogat, pláne nem stoppoltak az arcüregemnél. De ha most minden szépen gyógyult, akkor is felborulhat minden mondjuk jövő héten attól, mert hüvelyi úton szülnél? :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :? :? :? :? :?

Anyós: pedig veled aztán nem elhet sok baja. :o (Illetve a sógorod megjegyzéséből ítélve ez nem is neked szól :roll: :? )

Emlékszem, hogy írtad. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem is jött válasz. :roll: :?: :lol:

Anyukáddal és papáddal mi a helyzet most?

Ennyire szorult helyzetben még nem voltam, mint te, de már 2x jártam úgy, hogy lealáztam egy elefántot is. :oops: Eredménye: többedik nekifutásra sem tudtam lehúzni a wc-t, ami egyébként nincs eldugulva. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Nem részletezném tovább, de végül sikerült megoldanom. :roll:

Kép
Kép
200907?

A baj az h mély a seb és még két hét kellene neki h teljesen meggyógyuljon.Így fenn áll az esélye h szülés közben az erőlködés hatására felszakad.
Azt mondta a dokinő is h csak azt ne,mert akkor aztán csúnya világ lesz!Ettől jobban félek mint a császártól!Ehhez képest most elengedtek azzal h ha csak nem ebben a két hétben lesz ,meg nem lesz baj.

tímea83
Ajka

"Röpülni fog nagy ívben azt garantálom!"
Régi Malév szlogen: "Szárnyakat adunk vágyainak!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az oké, hogy a programozott császárhoz időpont kell, de ha ott esem össze a szülőszoba ajtajában és lerí rólam, hogy engem műteni kell, akkor nem fognak várni, hanem nekem esnek.

"A kence amit kaptál, pont ugyan olyan jó bakteriális fertőzésre és akár ekcémára is, mint gombára. "
Az lehet, de itt többen is felemlegették a gombát, mint okot. Tehát, megint megmondta a frankót a csapat! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"007,
Kaja: Nézz rá jóízzel valami finomságra és már küldöd is az üzenetet a babónak. Annak a falatnak le sem kell érnie. "

Dehogyafrancba???????????

"A zuhany az szokott segíteni de nem pacsálhatok folyton mint egy kiskacsa. "
Dehogynem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ilyesmi lehet a változókor is, de egyszerre csak nem zajlik egy terhességgel. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A rendszeres pisilések csak Manótól rémlenek, egyszer sem kell most felkelnem éjszaka.

Kép
Kép
200907?

Katy! Egyrészről jó,hogy tudod,hogy nem ér meglepetés a szülés beindulását illetően,viszont az nem jó hír,hogy meszesedik a lepény és a köldökzsinór a nyakon :cry:
Szegény Dodi! Ilyen nekem még hála az égnek nem volt,de nem is szeretnék,elég nekem,hogy "csak" szimplán szorulásom van és ráadásul még aranyerem is,amit semmi nem mulaszt el... De mostmár kibírom,legalább nem fáj!
07! A dokimhoz az Istenhegyire járok,de amit el lehet végezni a kórházban vizsgálatot,akkor oda küld,már ha nem akarunk fizetni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lorca!

Glicerines kúp: megvolt! Igaz ugyan, hogy szappandarabka formájában, de az majdnem ugyanaz :roll: :lol: ! Persze használni semmit sem használt :? ! Anyunak mondtam utána, hogy van itthon Actimel, esetleg iszom, hátha segít. Azt mondta, csak nagy dózisban ér valamit. Hát mondom, ezen nem múljon: leküldtem 7 dobozzal (ennyi volt itthon :roll: ) :lol: :lol: :lol: ! És délután még egy nagyobb adag langyos tejet is tervezek, csak közben a cukromat is féken kell ugye tartanom...
Ja, amúgy meglepődnél nálunk mi minden a házi patika része (mégiscsak orvos az anyám) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: !

1 órás kitolás: Uhhh :shock: :evil: :evil: :evil: !
Na, ilyen nekünk nem lesz, és kész 8) :lol: :lol: :lol: !

Bond!

Papa most Füreden van, vmi szanatórium-félében, beállítják a gyógyszereit, meg kicsit rehabilitálják 8) ! Amúgy nagyon sikeresen, mert jobban néz ki, mint szívroham előtt :wink: ! Most ugyanis "kipucolták" az ereket, amik évek óta meszesedtek, szóval jobb, mint újkorában :lol: ! A kedve is nagyon jó, és olyan édes: nem szereti elhagyni magát, ezért pl. sose pizsiben van napközben, hanem vászon naciban, meg ingben jár a kezelésekre! Megzabálom, olyan jó fej :wink: !
Anyu pedig úgy tűnik totál panaszmentes 8) ! Szed vmi gyógyszert, de kb. placebó-dózisban :lol: ! Jár kezelésekre, és szte nagyon érti a doki a dolgát, mert mindig nagyon feltöltődik :wink: ! Anyu munkamániás, és ha van miért pörögni, akkor neki jó :shock: :lol: ! Csak úgy tűnik akkor minden összejött neki, és besokallt (nem csoda). De mostanában megint tök jó kedve van :wink: ! Csak azért cseszegetem, hogy pihenjen többet! Mégiscsak 50 elmúlt, ő meg úgy pörög, mint egy tini :shock: ! Mondjuk a szülei is ilyenek, energiagombóc az egész família :lol: !

Köszi az érdeklődést!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez jó volt!Ott a pont! :wink:

tímea83
Ajka

Bond!

Ilyesmi lehet a változókor is, de egyszerre csak nem zajlik egy terhességgel.
Júj, ez de gonosz volt!!!! :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kicsidodi

De rosszak vagytok! :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Hát akkor reménykedjünk, hogy egyrészt hamarabb begyógyul, mint 2 hét, másrészt pedig nem akaródzik kijönni a babának. :wink:

7 doboz Actimel, mint nagy dózis? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mesélj egy kicsit a házipatikátokról hagy vágjunk ilyen fejeket: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Jó fej lehet a papád! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

"1 órás kitolás: Uhhh !
Na, ilyen nekünk nem lesz, és kész"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ámen! :wink:

"energiagombóc az egész família"
Lesz, aki tovább adja! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Júj, ez de gonosz volt!!!!"
Pedig -kivételesen :oops: :oops: :oops: -nem annak szántam. Sillia azért még odébb van ettől.

Kép
Kép
200907?

007,
Amikor a hosszú hétvégén mentem be, megkért a doki, hogy a laborleleteimmel menjek vissza délre. Fél órát ácsingóztam és csörögtem az ajtóban, mire valaki beengedett, de azonnal el is rohant, mert nem ért rá. Sos császárt megoldanak gondolom, de ha nincs életveszély, akkor néha csak próbálnak evickélni. Olyan szinten le volt terhelve akkor a Sote, hogy szerintem megszülhettem volna a folyosón, akkor sem tudtak volna mit csinálni. Egy elkapott mondatban az egyik szaladgáló mondta is (nem nekem), hogy az összes műtő tele van. Így akármilyen sos, azonnal biztos nem tudtak volna vinni. Ha betiltanák a fogadott orvosi rendszert, ott az ellátás színvonala egy tábori kórházéhoz lenne hasonló.

Gomba:
Az, hogy a dokinéni azt mondta, azt jelenti, hogy annak volt a legnagyobb valószínűsége. Mint nálam a vese. De azt nem jelenti, hogy az is volt. 8) (íme a nagy hitem az orvostudományban. :lol: )

A kaja látványára beindul az emésztés is. "Csorog a nyálam olyan jól néz ki" szó szerint. Ezt az agy irányítja, küldözgeti az üzeneteket, aztán ebből egy kósza példány a babát is eléri. Elég közel van. :lol:

Változókor:
Azért van annyi hasonlóság, hogy a mensi elmarad :mrgreen: hormonoktól egy kicsit megbuggyanunk és az ösztrogén szint sem az igazi. Részemről a mensit jövő nyáron szándékozom bevezetni. 8)

Dodi,
Igaz, házipatika címszó alatt elfelejtettem az orvos felmenőt! :lol: Nálunk szinte alig van benne olyasmi, amit csak felnőtt használhat. Nemrég feltúrtuk a lakást egy lázcsillapítóért, de nem volt, csak Nurofen a gyerkőcöknek. :oops:

Mégiscsak 50 elmúlt
Ha továbbra is őrizni akarod a jó viszonyt, vigyázz, hogy ez neki nehogy mond. :lol: Angliában most volt egy eset, hogy egy 66 éves nő végre sikeresen világra hozta első (!!!!) gyerekét, sok évtizedes küzdelem egy ukrán orvos segítségével. Anyukád még virgonc ifjonc. :D

Látszik, hogy még mindig vasalnom kéne. :roll: A tegnapi 0 db-hoz képest nem sikerült még előrelépnem. Érzésem az, hogy marad a tegnapi adag.

Kép KépKép
lorca

Ha ránézek a kajára, attól még nem szokott beindulni Hugi, csak ha le is küldöm. Szerintem, ezt sosem fogom megérteni, de klassz dolog. :roll: :lol: :lol: :lol:

Nem az angliai a legidősebb "kismama":

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/07/04/ikreket_a_szult_a_vilag_legidosebb_kismamaja

(Szép dolog az anyaság, a gyerek meg minden, de azért ez már nem normális... :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Igen, picit én is ideges vagyok, de megbízom az orvosomban, ha gond lenne, tuti megcsinálná még ezen a héten. A ctg-m teljesen jó lett, a magzatmozgások sem csökkentek, a méretek teljesen jók.
A méhlepény G3, ami általában a 39. hétre szokott bekövetkezni.
De utánanéztem, és azt írják, hogy ha minden más okés, akkor nincs gond.
Ezért kell pénteken is mennem ctg-re meg uh-ra a kórházba, hogy biztos legyen, hogy nincs gond. Aztán meg megyek hétfőn is, szóval ellenőrzik, hogy minden rendben legyen.

A köldökzsinór meg állítólag minden 3-4. babának a nyakára van tekeredve, csak nem nagyon szokták mondani, hogy ne ijesszék meg a kismamákat. Nekem azért mondta a doki, mert ez lehet az oka, hogy nem fordult be.

Ezt találtam:

A köldökzsinórban három ér fut: két artéria és egy véna, a magzat lényegében ezen keresztül lélegzik, mert az anya vérkeringéséből így jut oxigénhez. A köldökzsinór anyagát egy rugalmas vastag kocsonya képzi (Wharton - kocsonya), ami megvédi a köldökzsinórban futó ereket attól, hogy a méhben szokásos események (magzatmozgás, méhösszehúzódás) hatására az erek összenyomódjanak és az oxigénellátást zavarják. Ha tehát a köldökzsinór a baba nyakára csavarodik azzal egyáltalán nem fojtja meg a szó eredeti értelmében a magzatot, hiszen az nem lélegzik. Baj akkor lehet, ha a köldökzsinór megtörik és a vérkeringésáben zavar keletkezik.

Ennek leggyakoribb oka, ha a magzat, többszöri átbújással csomót köt a zsinórra és azt valahogy nagyobb erővel meg is húzza. 2-3000 szülésből talán egyszer fordul elő ilyen eset, és sajnos semmilyen módszer nincs, ami az ebből fakadó oxigénhiányt előre jelezné, a 4D ultrahang sem.

Azt megmutatja, hogy a magzat nyakán van-e a köldökzsinór, de az elmondottakból következik, hogy ez semmilyen veszélyt nem jelent, hiszen ott nem tud megtörni, csak akkor, ha többször csavarodik a magzat nyakára.

Dodi, szegénykém! Ez nagyon szar lehet. Tényleg próbáld meg legközelebb a glicerin kúpot!
Nekem a Tardyferontól voltak gondjaim, de amióta a Ferrograd Folic-ot szedem, nincs gond, és még a vérképem is javult valamennyit. Nagy különbség van a vastabletták között is!

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?