A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lányok!

Na ne csináljátok már a csaszival!!!! :evil: Engem épp tegnap nyugtatott meg a szülésznőm, hogy mindenki érti a dolgát, ne is törődjek semmivel! Úgyhogy tegyetek ti is így!! :wink:

Kép
Kép
tabati

Csak egy rapid mouse!
Sajnos nincs időm visszaolvasni!
Ma végre végezni akarok az összes helység takarításával. Ráadásul most van itt a vízszerelő, felteszi az új vízórákat, aztán holnap reggel labor, péntekre arrébb kell hurcolni mindent az ablaktól, mert jön az ablakos, anyuéktól kapunk új nyílászárókat, aztán parkettázás ezt is anyuéktól kapjuk, aztán meg mehetek szülni :D
Ja de előtte még pénteken az egyik gyerekkori barátnőmmel talizok, akit már vagy egy éve nem láttam.
Pörgős kis hét lesz!!

Kép

Kép

Kép

Kép
szisz89

A közelünkben van egy csőtörés. Ideális, amikor 1-2 óránkén rohangálnék pisilni. :twisted: Még szerencse, hogy vannak halaink, így van némi tartalék víz.

Katy,
Ne légy önsorsrontó! Pocit ne nézegesd. Ha nem látod, lehet, hogy miután megszülsz, szépen eltűnik és így felesleges aggódni. Meg egyébként is, egy gyerek ezzel jár. :wink: Én sem mondhatnám, hogy a három terhesség után egy fitness lady leszek, de szerintem teljesen megéri. :D
Minden sorozatot lehet folytatni! 8) Bárhogy zárják is le. Ha láttad az Alien sorozatot, emlékezhetsz, hogy az utolsó előtti részben kiírtják az összes gonoszt és a főszereplő is meghal. Ha azt tudták folytatni, akkor egy kis Prison Break nem fog gondot okozni. :lol:
Az NST az eljárás neve, amit a CTG-n csinálnak. A kettő ugyan azt jelöli.

Nikici,
Ha mégis lehet, meg tudnád kuksolni, mi van a dobozban? Érdekelne, hogy milyen kütyüvel oldják meg a hűtést.

Kép KépKép
lorca

szerintetek a görögdinnye evés "engedélyezett" ilyenkor? Mármint ezt arra értem, hogy vizesedik tőle az ember lánya??? Mivel nagy részben víz...csak ebből gondolom. Amúgy mást meg nem igazán kívánok :oops: :oops: :D

f.nikici

tímea83! :)

Akkor egy kicsit a beöntésről (aki hanyagolná az ilyen jellegű témázást, az most lapozzon kicsit).
Soha nem kaptam és ilyen jellegű vizsgálatokban sem volt részem, úgyhogy nem azért kérném, mert ez a heppem.
Viszont. Tegnap írtam kicsidodinak, hogy eddig 2x jártam úgy, hogy majdnem eldugult a slózi, akkora mennyiséget produkáltam. Amikor megláttam nem azért volt ilyen a fejem: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , mert erőlködnöm kellett, hanem mert álmomban nem gondoltam volna, hogy elfér bennem ennyi cucc. Ezen a ponton belegondoltam az egyik előadáson hallottakba.
1. Ha kitisztulnak a belek, akkor a babának is több hely marad, miközben úton van a szülőcsatornában. (Esetemben ez nem kevés segítséget jelentett volna mindkettőnknek!)
2. A szülésznők szerint a beöntés után egy kaki nem kaki. :roll: :shock: Gyakran háromszor-négyszer (vagy még többször) is menni kell utána a kismamáknak, mire tényleg letudják a dolgot.
(Hacsak úgy nem járnak, mint a kolleganőm. :roll: Megkapta a beöntést és mivel már egy hete nem volt széklete, már szinte azonnal ment is. De mire körbepapírozta a wc deszkát, addigra pont lekéste a csatlakozást... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ott állt szerencsétlen talpig cikiben, égett maga előtt, mint a Reichstag. De szerencsére ott volt a pasija, aki segített rajta: rendbe rakta a környéket, csempét, mindent. Kolléganőm akkor gondolt arra, hogy ha EZT megcsinálja érte és a babáért, akkor ez a pasi soha nem fogja őket elhagyni... A dolog tanulsága: legyen az embernél az az ominózus papír ülőke :wink: )
3. Ahogy kifelé halad a baba, végig masszírozza a beleket is, tehát bizony képes arra, hogy kitolja a bent lévő cuccot. (Amikor a szüléses DVD-t néztük, akkor lehetett látni, hogy a végbél nyílás is kitágul ám, de rendesen, gátmetszés ide vagy oda. :shock: :shock: )
4. Az egy dolog -és nyilván láttak is már ilyet, tehát nem az ember az első aki így jár és "szegyenben marad"-, hogy kikerül a cucc az orvosok, szülésznők szeme elé, de a gyerek is ott landoljon...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Szóval köszönöm, részemről jöhet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.16 09:26-kor.

Kép
Kép
200907?

Ja az egérkékről annyit, h sk készült, a nagyim hozta a kagylót kubából, és amin csücsülnek, az egy korall darabka. Farkincájuk is van, méghozzá összefonódva, csak az nem látszik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szisz89

Bond: köszi, azt hiszem már tárgytalan a dinnyés kérdés, már nem is kívánom (éppen ettem ugyanis) :lol: :lol: :lol: :lol: Tudom felszólítottál a lapozásra na de azt a részt pont később olvastam el :oops: :D

lorca: kinyitottam, de nem lehet csak addig kinyitni amíg a papírok vannak...utána már nem tudom megnézni mi van benne, egy nagy tégelyben le van zárva, azt max. feltörni lehet.

szisz: akkor Te sem unatkozol :D :D én ma a lábamat lógatom, azaz csak itthon tevékenykedem, de nem megyek sehová, majd csak este megyünk anyuékhoz ha a párom is hazaért, az meg 80km.szóval csak lesz egy kis kocsikázás mára is, de a kisasszony nagyon szereti odabent, igaz rengeteget töltött már ezidáig is kocsiban :D

f.nikici

Szisz!
Ügyi vagy, aranyosak az egérkék!

Lorca! Persze, hogy megéri, de ez a hasrepedés is olyan, mint mondjuk a hajvágás, meg kell szokni az új frizurát (azért ez lehet, hogy szarabb picit...)
Akkor volt nagyon rossz, amikor észrevettem, de azóta már eltelt néhány nap, most már nem foglalkozom vele, igazán ronda úgyis a szülés után lesz.

Tabati!
Persze, hogy nem lesz a császárjainkkal semmi gond, de azért ez mégis csak egy hasi műtét.
Utána nem fogsz kipattanni az ágyból, nehéz lesz mozogni, az infúziótól lesznek jó kemény méhösszehúzódások, nem fogsz tudni normálisan tusolni (reméljük, hogy nem lesz 44 fok meleg), és még sorolhatnám.
Ezt csak azért írom le, mert tök mindegy, hogy az ember hogyan szül, megszenved érte. De ahogy Nellike férje is írta, a babák iszonyatos erőt adnak a kismamáknak, úgyhogy túl leszünk ezen is.

Megyek készülődni, mert be kell ugranom a munkahelyemre.

Kép
katy76

Gyorsban még annyit, hogy a Sejtbankos doboz egy az egyben be kell tenni a hűtőbe a levétel után, aztán futár szalad érte (a tesómnál egy órán belül ott volt), aki gondolom, hogy már a kellő védőcuccokban szállítja tovább.
A Kriós pedig gyakorlatilag egy hűtőtáska, amibe tesznek két normál jégakkut, így történik a hűtés addig, amíg be nem ér az intézetbe. A hűtőtáska alján pedig van egy kis műszer, ami folyamatosan méri a hőmérsékletet.

Kép
katy76

Bond

Engem meggyőztél..
Vendég

f.nikici!
nagyon ari vagy,hogy megvennéd nekem,de már nálatok sem lehet sajna
kapni.szinte minden nap megnézem a brendon honlapján,hogy hol lehet,
esetleg nem hoztak már valahova,de mindegyik hely maradt vagy már ott is elfogyott.bővülni nem bővül.

tabati!
hát jó lenne kicsit leruccani a balcsira,de sajna párom munkabeosztása
szinte mindig olyan,hogy hétvégén dolgozik,én meg ugye hétköznap,
így a balatoni kiruccanást eltoltuk augusztusra már hármasban...

anmaryl!
köszönjük a híreket Gabiról.én már kezdtem kicsit irigykedni,hogy
lehet babázik...

képzeljétek,hogy kicsesztek velem...a Margitba mindig 2héttel hamarabb
be kell jelentkezni uhura,mint ahogy mennél.és mivel nekem 38hetesen
kell mennem,ezért gondoltam felhívom ma őket és létszámleépítés
és valami blabla szöveg miatt júli 10-re tudott leghamarabb időpontot
adni,úgy hogy 13-ra vagyok kiírva...
hát mondom f..sza...de azt mondta,hogy máshova is mehetek uhura...
Bond te is tudsz ilyet,hogy más kórházba is megcsináltathatom az uhut és
elfogadják vagy csak utalni akart a fizetős uhura???
amúgy ma megyek a hivatalos első ctg-re,bár már múlthéten a para
miatt már voltam.szóval megpróbálok ott is érdeklődni,hogy most mit
tegyek,főleg úgy,hogy nekem is farosnak mondták utoljára...
a tegnapomat már alig merem elmesélni,hogy gondoltam ideje lenne
elmenni végre a kórházba a szülés felkészítőre és szülőszoba látogatásra,
erre azt meg elcsúsztatták jövőhét hétfőre.
lehet,hogy ez nem az én hetem lesz....

Kép
Kép
csibe83

nikici!
amúgy dinnyét nyugodtan lehet enni,mert az vízhajtó jellegű...
én is hoztam a melóba,majd remélem lesz időm enni kicsit,mert
tegnap este már nem mertemenni,nehogy sokszor felkeljek pisilni...

Kép
Kép
csibe83

H üzenete (10:40):
figyu
Hédi üzenete (10:40):
volt beöntésed?
G üzenete (10:40):
volt
H üzenete (10:41):
milyen?
G üzenete (10:41):
gyorsaságra serkent :)
G üzenete (10:41):
futsz klotyó után
az ok
az le van szarva :P
de maga a beöntés
G üzenete (10:42):
amúgy nem nagyon érzel semmit
G üzenete (10:42):
meg addigra az ember már olyan szerencsétlen, hogy minden mindegy
G üzenete (10:44):
mondtam már hogy a szülészeteken általában nem zárható a wc?
sőt van ahol ajtó sincs
biztonsági okokból
H üzenete (10:45):
ez remek ..mit remek..pazar..
G üzenete (10:46):
ha valaki rosszul lenne észrevegyék
G üzenete (10:46):
lehet,hogy ez már nem igy van
Vendég

Szisz!

nagyon szépek az egerek, neked is van kézügyességed, no meg kreativitásod! :wink: (007! nekem is irogatnak az iwiwen, hogy valaki reagált arra, hogy humoros vagyok e vagy sem, meg hogy kreatív vagyok e vagy sem...érdekes, hogy nem jelültem be ezt az alkalmazást, akkor minek tudatják velem, hogy valaki erre reagált? gondolják, így majd bejelölöm? Minek, ha úgysem tudom ki írta rólam? :shock: Eddig csak erre a kettőre érkeztek szavazatok...)

Beöntés!

Igen, jó hogy felhoztátok, erre már a múltkor is akartam reagálni, hogy én kérni fogom, tuti!! A fentebb említett okok miatt!

Nikici!

Dinnye tuti nyugodtan mehet! Én még azt is hallottam, hogy attól is lehet vizesedés, ha valaki nem iszik elég folyadékot. Mert akkor a testünk érzékeli, hogy nem elég és tartalékol. Úgyhogy én amondó vagyok, hogy minál több folyadék, és erre a dinnye nagyon megfelelő! :wink: Persze cukrosoknak gondolom tabu... Például nekem még a cseresznye jött be nagyon, mint vízhajtó! :wink:

Csibe!

Már augusztusban bevállaljátok a Balcsit? :shock: De jó, mi tuti nem, idén szülünk, majd jövőre nyaralunk. :lol:

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Ha császárnak indul farfekvés miatt, akkor akár még az utolsó fél órában(! :wink: ) is befordulhat. Ezért ilyen esetben biztos, ami tuti alapon -jobb helyeken legalábbis :roll: - szoktak csinálni még egy uccsó ultrahangot közvetlenül a műtét előtt. (Hacsak nem csinálsz speckó gyakorlatokat, neked nincs nagy ráhatásod. Max. beszélhetsz a gyerekkel. :wink: )

"mindenki érti a dolgát, ne is törődjek semmivel!"
Mi is értjük a dolgunkat, ezért törődünk mindenkivel! :wink:

boo! :)

Kend a pocid olíva olajjal (és áldozz be rá egy nemkárérte pólót).

A babák eleinte intenzívebben érzik az ízeket, mint mi. De a magzatvízből. Oda pedig nem sitty-sutty választódik ki. :roll:
Én arra tippelnék, hogy nem is a kaja íze az, amitől beindulnak, hanem ilyenkor történik valami más, közvetlenebb reakció, amit egyből megéreznek és arra fel jeleznek. Passz. :roll:

kicsidodi! :)

"aki sok foghagymát eszik, az kicsit kiüthet a magzatvizen, mint pasiknál a spermán"
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

Köszi az infót! :wink:

"több infóm is lenne a táblába"
Igen, a lényeg. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici! :)

Nekünk olyannyira ki lehet nyitni a dobozt, hogy az orrunk előtt pakolták be a cuccost és még egy papírt is alá kellett asszem írni (ebben most nem vagyok biztos lehet, hogy csak kaptunk ilyet :oops: ), hogy ezmegezemegez van benne.
Nekünk két kis jégakku van, az hivatott gondoskodni a +4-25 fok biztosításáról.

Azt hogy érted, hogy kontaklencsét nem lehet betenni? A szemed nem bírja vagy mondtak valamit ezzel kapcsolatban? :?:

"Vagy ez csak a kismamaszem?????"
Nem a szemeddel, hanem az agyaddal olvasol. :wink: Vélsz valamit, hogy az következik és valójában nem egyesével olvasod végig a bötüket, hanem következtetsz. Szóval: kismama agy. :wink: :lol: :lol: (A szemed arra használod, hogy ne menj neki a falnak és hogy észrevedd a hülye szomszédot és köszönj neki, mielőtt megint megsértődik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

"Egyik ismim simán szült, neki kiszakadt a hasi sebe, 2 éves csaszi után"
Azért ez sok mindentől függ. Mindenkinél más, hogy milyen gyorsan képes begyógyulni a sebe, mennyire hajlamos a hegesedésre illetve nem mindegy, hogy egy 2500 vagy eg 4500 grammos babát tolsz ki éppen. De sok más is benne van még a pakliban.

Pannon: nem tudom, hogy melyik szolgáltatónál ( :oops: :oops: )van, de hallottam arról, hogy ugyan korlátlan netezési ígérnek, de ha egy bizonyos adatforgalomnál nagyobbat bonyolítasz, akkor akár fel is bonthatják a szerződést. :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x
A másik tippem, hogy Wifi-tek van, de nem csak ti használjátok, hanem valaki rácsatlakozott.
Mindenképpen érdeklődjétek meg, de ha ki kell verni a balhét, akkor azt már nem biztos, hogy neked kéne (legalábbis ne személyesen :roll: )!

"amilyen fitt vagy még a ruhapakolás is készen lesz, hacsak nem az írásba temetkezel"
Nem értem miről beszélsz... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Amúgy nem a fittséggel van a baj hanem, hogy hajlamos vagyok elcseszni az időt illetve szorult belém némi lustaságra való hajlam is. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ezért lennék ilyen egészséges...? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Hogy engedélyezett-e a görögdinnye???? Az egyik (ha nem a legjobb) vízhajtó! És mit kell csinálni vizesedéskor...? :wink:

sillia! :)

Ahhoz képest, hogy nem voltam különösebben álmos lefekvéskor úgy aludtam, mint a bunda. 8) Még arra sem keltem fel, hogy Manó sírt éjjel. :oops: :oops: :oops: (Amin leginkább elcsodálkozom az az, hogy mostanában úgy kipattanok az ágyból 7-8-kor, ahogy eddig sosem. :shock: :shock: Pedig gyerekkorom óta az alvás zavarnak azzal a speciális fajtájával küzdöm, hogy zavar, ha fel kell kelnem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

ikoka7! :)

De jó, hogy te is jelentkeztél! :D :D :D :D

Net: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

40 oldal visszaolvasása: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: . Ezennek a tied "Legelvetemültebb Kismama" cím. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Tartsd meg ezt a jó szokásod! :wink: )

Szerintem még beleférsz a klubba! :wink:
Szülés után nem csak, hogy minden elmúlik, de egyenesn megváltozik. :wink:

Szépen összekészülődtetek, ügyik vagytok! :wink:

amaryl! :)

Hú, de jó, hogy hírt adtál gabi1-ről! :D :D :D :D (És ráadásul nem sokkal "határidő" előtt. :lol: :lol: :lol: )
Köszönjük, hogy gondolt ránk! :D :D :D :D :D

Megkérhetünk arra, hogy amíg nem lesz újra Netük, addig időnként hozz egy-egy infót róluk? :roll: Köszi! :wink:

katy76! :)

"A csaszi szar, tudom, mert a nővérem is így szült, és igen megviselte, a sok stressztől még a teje sem indult be. "
Nem, nem sz@r a csaszi! :? Pont olyan, mint a hüvelyi szülés: mindenki másképp reagál rá, mert más a baba, más a fájdalomtűrő képessége (és sajnos az sem mindegy, hogy hol, milyen körülmények között szül) Van aki meg se mukkan kitolás közben, más meg lesikítja a tapétát is a falról.
(Ha gondolod, akkor lehetek az a sógornőd, aki köszöni, jól viselte a császárt, másnap már rodeózott a folyosón. :wink: )

"Néztem Nektek a mi közértünkben ezeket a törülközőket, de nem volt ott sem"
Húúú, ez már kész akció csoport! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Köszi neked is! :wink:

szisz89! :)

Ez nagyon aranyos! :D :D :D :D :D Az hagyján, hogy semmi kézügyességem, de nekem nem jutott volna ilyen eszembe. :oops: (Igaz, Apa sem az a típus, akinek ilyet csinálnék :roll: )

lorca! :)

"A közelünkben van egy csőtörés. Ideális, amikor 1-2 óránkén rohangálnék pisilni. Még szerencse, hogy vannak halaink, így van némi tartalék víz."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Az NST az eljárás neve, amit a CTG-n csinálnak. A kettő ugyan azt jelöli"
Lényegében igen, de nekünk a CTG-nél nem kell gombot nyomogatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.16 10:21-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok, "Nelli Apa a fedélzeten".

Úristen, mennyit írtatok... Hát, hogy őszinte legyek ennyivel nem is tudtam megbirkózni. Jézusom, majd 1 hete jártam itt utoljára, holnap pedig már 2 hetesek lesznek a szerelmeim :D

Ami az elmúlt időben velünk történt:

Múlt hét csütörtökön Anya felköltözött a babucikhoz, azóta Velük tölti a napjait :D Hazajövetel jelen állás szerint jövő hét elején.

Jó hír, hogy a szülés utáni 9-10. napon elindult az előtej, úgyhogy onnantól kezdve folyamatos fejés, növekvő adagok, és természetesen elosztva kapják a babák a tápszerhez keverve :D

Zsombikám sajnos összeszedett múlt héten egy szájpenészt, úgyhogy néhány napig alig-alig evett, így szondán táplálták. Szerencsére sokszor fel sem tűnt neki, úgy aludt közben. Azóta szépen kikezelték, és cumizik.

Az etetések viszont úgy zajlanak, hogy 1 etetés cumiból, a következő szondán és így váltakozva, ugyanis a törpök amíg nem érik el a szükséges súlyt, amíg egy kicsit meg nem erősödnek nagyon elfáradnak a cumizás közben, és úgy bealszanak, hogy nem lehet felébreszteni Őket. Ezért nem cicizünk és kapnak köztes szondás táplálást, mert ha elfáradnak és bealszanak azelőtt, hogy a szükséges mennyiség "lefolyt" volna, akkor nem gyarapodnak, és nem szabad kockáztatni, hogy esetlegesen csökkenjen a súlyuk. Ne felejtsétek, Ők korababák, nem ugyanazokkal a feltételekkel kezdték a földi létet, mint időben született társaik, Nekik ehhez időre van szükségük! Ezért volt kezdetben a tea, ezért volt a fokozatos étkezésre szoktatás és ezért nincs még most sem cicizés, mert nem tudják olyan erővel megszívni a cicit, mint egy 3-4 kg-os újszülött és sokkal gyorsabban belefáradnak.

Szerencsére mindketten elkezdtek gyarapodni, Zsomborkám tegnapra már meghaladta a születési súlyát, Zsófi pedig nagyon a közelében járt. Talán-talán jó úton járunk, és amit mindennél fontosabbnak tartok, hogy az előtejet megkaphatták, amiben annyi de annyi immunerősítő tápanyag van :D

Már alig várom, hogy jöhessünk haza, mert Anya elég nehezen bírja egyedül a kiképzést. Szüksége lesz segítségre, az már látszik. És még a benti légzésfigyelő is szivatja: 1000 éves elavult sz*r, ami folyamatosan bejelez, amikor szegénykém éppenhogy elaludna. Bevittem a sajátunkat, de az ágy sajátosságánál fogva természetesen nem lehet használni... :?

Hál'istennek el lehetett intézni, hogy éjszakára éjfél és fél 6 között a babucikat kiviszik a szobából és éjszaka a nővérek etetik őket, Anya legalább tud egy kicsit pihenni.

Én közben lerendeztem a szükséges papírhalmazt, még elmegyek adókártyát intézni (remélem utána minden évben el kell készítenem az 1,2,3 stb. éves gyermekeim adóbevallását és megküldenem a T. adóhivatal felé, különben a törpök súlyos szankcióra számíthatnak, ha kicsúszunk az időből...), majd ha az meglesz, akkor babakötvényeket nyitok és ezen részével készen is leszünk :D

Egyébként tündériek, imádnivalóak és lesznek képek is, de Anyánál van bent a gép, hogy minél többet fotózhassa Őket. Amint hazakerül a gép, töltök fel.

Ja, majd elfelejtettem: mint kiderült, oltári szerencsénk volt - ha már így kellett alakulnia -, hogy akkor szültünk (ugye a toxémia miatt). Zsombor fiam ugyanis fejjel már be volt ékelődve a méhszáj bejáratához, úgyhogy semmiképp nem húztuk volna sokáig és mivel a méhlepény sem volt már teljesen oké, így komoly gondok lehettek volna. Örülök, hogy jól döntött az orvosunk és annak még inkább, hogy császáros lett a szülés, mert ikreknél nagyon sok rémtörténetről hallottam hüvelyi szülés kapcsán... dr. Szuromi Andrásnak, aki az egész terhesség és a szülés alatt, majd azt követően borzasztóan empatikus és segítőkész volt ezért hatalmas köszönet jár!

2 bejegyzést kiragadtam:

marietta: ha olvastad amit írtam, láthatod, hogy aggodalomra semmi ok, nálunk is szondáztatják a törpöket, mert jelen esetben ez szükségeltetik ahhoz, hogy megfelelően gyarapodjanak. Ha egy kicsit megerősödnek, akkor természetesen erre nem lesz szükség, mert nem fognak olyan hamar elfáradni cicizés vagy cumizás közben. A szonda viszont azért kell, hogy nem kelljen visszakötni az infúziót. Ne aggódj, rendbe jön hamar Domi.

tímea: szerintem a védőnődnek igaza van, 2-3 napos "kevesebbet mozog a baba, mint előtte" elég ahhoz, hogy elmenj egy UH-ra. Már csak azért is - és nem ijesztgetni akarlak -, mert volt az ismeretségünkben egy lány, akinek hasonló problémája volt (32. héten) és az UH-n kiderült, hogy a méhlepénye teljesen el volt meszesedve, a funkcióját már jó ideje csak 1/3 részben látta el és bizony a kislánya a méhen belül elkezdett jelentősen veszteni a súlyából. Ő is úgy vette észre, hogy valami nincs rendjén, hogy a baba egy ideje nem úgy mozgott, mint annak előtte. Meg kellett szülnie... Egyébként tudod számolni a mozgásokat: ha helyesek az információim, amikor a baba mozgásban van 1 óra időtartam alatt min. 10 mozgásnak kell lennie, akkor rendben van a dolog. Mindenesetre a baba biztonsága érdekében egy dokit biztosan megér.

Szép napot mindenkinek!
nellike

007!

Nekem sem kell az nst-nél gombot nyomogatni! :wink: lehet, hogy jobb lenne, nem unatkoznék annyira. :lol:

Ikoka!

Igen, ezt a legelvetemültebb kismama címet én is akartam írni, mert én hétvégén szoktam lemaradni, és amikor elkezdem visszaolvasni, először még precízen, aztán már csak átolvasásszerűen, majd a végén már csak a képeket, meg a kiemelt dolgokat látom, úgy pörgetem az egeret. :lol: Ennyit a türelmemről, ami sosem volt híres... :lol:

Nikici!

Ezt a kontaktlencsés dolgot én sem értem...vagy a szülésre értetted, hogy akkor nem lehet berakni? Mert azt nekem is mondták. Na, de ha nem lehet, akkor is ott van a szemüveg...

Kép
Kép
tabati

Nellikeapa!

Az igen! :D Akkor Zsombi szépen behozta Zsófit, na, majd amikor már egy fejjel magasabb lesz nála! :lol: Szájpenész! :evil:

A szülés körülményeiről meg annyit, hogy minden babának külön kis védőangyala van, én már észrevettem. Egy másik topicban meg épp a szülésznő kezében lett rosszul az egyik babu, nem vett levegőt, még szerencse, hogy nem éjjel, vagy akkor amikor már hazavitték. Légzésfigyelő... :evil:

Kép
Kép
tabati

Babó elkezdett csuklani. Ritkán szokott, most meg úgy rájött, hogy nem csak érzem, de látszik is. :lol:

Ikoka,
Az első terhesség 15 kilója nálam 3 hét volt, remélem, te is gyorsan megszabadulsz majd a te extráidtól. :D

Nikici,
Hogy lehet nem rendeltetésszerrűen használni a netet? :shock:
Feltörni azért nem kell a dobozt. :lol: Csak kíváncsi fáncsi... :wink:

Tabati,
Nyugi, én is unom a CTG vizsgálatokat. :lol: Bmikor meghallgathatom itthon, érzem a különbséget, nekem sem ad új infót. Bár szerintem a dokik még jobban unják, hogy nézegetik a görbéket és a kismamik meg ott toporognak, hogy milyen is lett. Azért nem csak protokoll. Amikor a hülye tyúknak mellettem nem volt jó a CTG-je, azért eléggé ment ott az ugrálás. Ma is megyek egy körre. 8)
Szülés közben meg pláne rá vannak cuppanva. A CTG az egyetlen, amivel a babó üzenni tud.
Egy sima első szülés első 3-4 órája nem kell, hogy rossz legyen. Én nem tudom, mikor is indult be Nati, az eleje annyira nem volt látványos. Szülés egy csomó anyai hormont indít be, kell az a babunak, meg neked is. :wink:

Kispiskóta,
A 100-as BPD mit jelentett centiben? Természetes szülést eddig 38cm-ig hallottam. Az is igaz, hogy nem szeretném kipróbálni saját magam. :roll:

007,
Újabb tipp a kajára. :wink: Amikor leér, a gyomor elkezd melózni. Az zajjal jár, amit a baba a magzatvíz közvetítésével elég erősen hallhat. Nos? :lol:

de a gyerek is ott landoljon...?
Nem landol ott, mivel erre fel vannak készülve. :wink:

Lényegében igen, de nekünk a CTG-nél nem kell gombot nyomogatni.
Nekem azt mondták a kórházban, hogy gépfüggő, hogy kell-e nyomogatni.

Ancsurti,
Hajrá új barátok. :D Remélem, anyukádnak sikerül kijutni.
A gyerek nélküli takarítást az tudja igazán értékelni, aki egy kétéves lelekesedését végignézte, hogy 20 percet porszívózik, minek eredményeként a szoba közepén már kikopott a szőnyeg, de a maradék még látványosan nem volt érintve. A mosogatás közösen még rosszabb, ott lehet izgulni a családi étkészletért is. 8)

Dodi,
Kismamaként miért nem lehet pezsgőtablettát inni?

Csibe,
A Sotén az uh egy hónap, ha pont zsúfolt a helyzet. Nekem ezért lesz júli 1-jén az utolsó, amit kb 24-ig kellene megcsinálni. Pedig júni legelején kértem az időpontot. Az már a 39. hetem, amit Szabi ki sem várt. Az a kiírás előtti pár nap is kedves. :? Sztem fizetősre gondolhatott, mert más kórház se nagyon tud (pláne nem akar) átvenni.

Kép KépKép
lorca

Lányok!

Akkor én még jó vagyok az uh-s időpontommal...? :shock: Nekem elég volt 2 héttel korábban kérni! MOndjuk úgy kaptam időpontot (és most figyeljetek), hogy 10 körül! :lol: Jó kis időpont mi? :lol: Gondolom hányan lehetünk 10 körül... :lol:

Kép
Kép
tabati

f.nikici! :)

"Bond: köszi, azt hiszem már tárgytalan a dinnyés kérdés, már nem is kívánom (éppen ettem ugyanis) Tudom felszólítottál a lapozásra na de azt a részt pont később olvastam el"
Bocsesz. :oops: ( Mondom én, hogy kismama agy. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

katy76! :)

"igazán ronda úgyis a szülés után lesz."
Nem feltétlenül. Sőt! Ilyenkor a has elkezd visszahúzódni és mindaz, ami kellett a terhességhez, de már nem kell a szoptatáshoz elkezd regenáróldni. :wink:

"Utána nem fogsz kipattanni az ágyból, nehéz lesz mozogni, az infúziótól lesznek jó kemény méhösszehúzódások, nem fogsz tudni normálisan tusolni"
Na, az ágyból nemkipattanást aláírom! Lefekvéskor illetve felüléskor volt egy pont, amikor még nem voltam vízszintesben, de már függőlegesben sem (vagy fordítva) és akkor azt hittem, hogy nemhogy a csillagokat lelátom az égről, de még a Naprendszeren túlra is ellátok... :roll: :roll: :roll: Éppen ezért inkább sétáltam, mozogtam. Eleinte úgy mozogtam, mint öreganyám a járókerettel, de aztán győzött az evulóció: egyre inkább felegyenesedtem, aztán onnantól már nem volt megállás. :wink: :lol: :lol: :lol: Nekem sem a kórházban, sem itthon a szopi alatt nem voltak érezhető méhösszehúzódásaim. :roll:
A zuhanyzással inkább csak bénáskodik az ember, de azt is meg lehet oldani. Vagy csak csípőtől lefelé zuhanyzol és fölötte pedig csak mosakszol vagy pedig nejlont vagy fóliát tekersz a kötésre, hogy ne ázzon át és mehet a zuhé.
(Ezeket a gyermekágyas mizériákat jobban utáltam, mint a császárt az összes mindenével együtt. :? :? :? )

conversano! :)

Bár, nem volt célom, de azért örülök. :lol: :lol: :lol:

Te is csekkold le a szülőszobát (illetve a wc zárhatóságát :lol: )!

csibe83! :)

A gyártónak nincs valami magyarországi képviselete, forgalmzója, akármije? Csak a Brendonban lehet kapni? (Esetleg nézz szét az apróhirdetések között. :wink: )

Augusztusi kiruccanás a Balcsira hármasban? :o Szerintem, még erre is visszatérünk majd. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

2 hét várakozási idő az ultrahangra? Te még jó vagy! A SOTE-n múlt héten adtak nekem időpontot júli 1-re. Az 4(!) hét. Mondván szabadságolás, ecetera. Próbáltam kikunyizni, hogy nem lehetne-e előrébb hozni, hiszen 5 nappal későbbre vagyok kiírva, de azt mondták, hogy jó lenne, ha minnél közelebb lennék a kiírt időponthoz (ami mondjuk valahol logikus is). (Hátha nem is lesz rá szükség. De én meg pont, hogy látni szeretném mégegyszer szülés előtt. :roll: :roll: :? :? )
Szerintem menj el a kerületi szakrendelőbe, ott ingyen és bérmentve megcsinálják. Bár, f.nikicinél is belekötöttek, hogy most szolnoki vagy pesti ultrahangot fogadnak el, az hülyeség. Amilyen papírt kapsz, azt a Margit-kórházban is el kell, hogy fogadják.

A szülőszoba látogatást ejtsd meg mihelyst lehet! :wink: (Ezt a többieknek is tanácsolom. Más úgy odamenni szülni, hogy már láttad, mi hol van, hogy néz ki, stb)

Dinnyét már tényleg nem tanácsos este enni - hacsak nem akar az ember egész éjjel a wc-re járkálni. :lol: :lol: :lol:

És milyenek az eredményeid? :lol: :lol: :lol:
Sokaknak nem jönnek be ezek az új alkalmazások az Iwiw-en. Összességében nem arattak túl nagy sikert.

"azt is hallottam, hogy attól is lehet vizesedés, ha valaki nem iszik elég folyadékot. Mert akkor a testünk érzékeli, hogy nem elég és tartalékol"
Jól füleltél! :wink: :lol:

Akkor nálatok már modernebb kütyük vannak, mint silliáéknál. :D

"nellike" :)

Ezek nagyon jó hírek! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A szájpenész sajnos előfordul máshol is, de a lényeg, hogy már ez is a múlté. :D

Jó, hogy most már együtt vannak, de este azért tud pihenni Szilvi. :D :D :D :D :D

Belekotty ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ): szerintem nem éri meg Start-számlát nyitni a babáknak. Az egy dolog, hogy meg van szabva, hogy te mennyit fizethetsz be a saját gyereked részére, de 18 évig nem férsz hozzá. Addigra meg nem hoz annyit...
Gyere máskor is ilyen jó hírekkel!!!

lorca! :)

"Újabb tipp a kajára. Amikor leér, a gyomor elkezd melózni. Az zajjal jár, amit a baba a magzatvíz közvetítésével elég erősen hallhat. Nos?"
Hát, akkor az kb. egy útfelbontésnak kéne, hogy megfeleljen... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

100-as BPD az nálam pont 10 centis átmérőjű buksi. :lol: :lol:

"Nekem azt mondták a kórházban, hogy gépfüggő, hogy kell-e nyomogatni. "
Tudtamtudtamtudtam, hogy bele fogsz "kötni"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Köszi enyém torok már jól van, de a nózim még mindig szutyorog (már 3 hete).
Marci az éjjel olyan jól aludt, hogy már kezdtem izgulni, hogy megfulladt-e, azért van ilyen csöndben. Úgyhogy veregethetem a vállamat, mert a fürdővizébe csöpögtettem borsosmentát és eukaliptuszt, és az ágyához is csöpögtettem az egyik szőrmókra.

Nellike(apa)!
De jó, hogy elindult a tejcsi és, hogy a manók is híznak. Drukkok továbbra is, hogy jövő héten haza tudjatok menni.

Katy!
Köszi a törptörcsi figyelést. Azért még bizakodok, hogy Bondnak megmondták a tutit és tényleg szövik őket.

Kontaktlencse: nekem Szonjinál anno azt mondta a szülészdoki, hogy kérdezzek rá a szemészemnél, hogy használhatom-e a szülés alatt. Csak annyit kellett módosítani, hogy nem a kéthavi lencsét kellett betenni, hanem napi eldobhatót. Így már kétszer szültem lencsében. Lehet, hogy a dioptria is számít, nekem -2,25-ös lencsém van. A kórházi napokra is ilyen eldobhatósat viszek, mert kényelmesebb, keveseb a macera és csak higiénikusabb.
Jó is, hogy írok róla, meg is rendelem, hogy még ideérjen szülésig.

Képzeljétek hajnalban úgy fájt a derekam és a hasam, hogy azt álmodtam (gondolom emiatt), hogy szülök. És az álmomban pont beöntésre küldött a doki.

És a jó hír (lis nekem), hogy mióta megtudta a szakdoga konzulensem, hogy mindjárt szülök, kiderült, hogy mégis megoldható, hogy elintézzék egymást közt a TO-val az indexem sorsát és nem kell kocsikáznom miatta.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Mariettáékkal és Nikiékkel mi van?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Egy matematikai szöveges feladat:
Ha egy 33 hetes magzat BPD-je 8,65cm, akkor az mekkora lesz a szülésre?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Kis ügyes voltál az olajokkal! :wink:

Nekem soha nem említette senki, hogy kontaklencse így-úgy. :roll:
Miért jöbb naponta cserélni a kórházban? Az enyémben aludni is lehet. A tököm se kívánja (bocs), hogy még ezzel is foglalkozzam odabent...

Szakdoga konzulens: jó fej! :D :D :D :D :D

Szöveges feladatra szöveges válasz: szerintem nem sokkal nagyobb. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E szerint kb. 1 centi:

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=25267&h_id=78322&a_id=466880

Kép
Kép
200907?

Ma szokatlanul barátságos kedvében találtam amúgy sárkánylelkű lánykámat, így engedélyezett egy közös fotót.
A fotónak némi öniróniával én a "nemzedékek" címet adnám...
Kép
Vendég

007!

Hát ez az!! Kapok értesítést az iwiwen, hogy már megint valaki írta, milyen a humorom, meg a kreativitásom, de megnézni az eredményt csak akkor tudom, ha beállítom az alkalmazást. Ezt meg én nem akarom, mert minek, de akkor minek értesítenek, hogy kaptam megint pontokat, vagy miket? Azért, hogy kíváncsivá tegyenek és beállítsam? Na, ebből nem esznek. :evil:

Nekem bizony mondták a lencsét, hogy nem lehet, pedig csak 1,5ös a szemem. Mondjuk én nem ragaszkodom hozzá, zsemüveget is szeretem.

Ne is írjátok ezeket a zuhanyzásos izéket. :evil: Mindig is utáltam, ha valami sebem volt és nem lehetett normálisan mosdani. Nade ha gátseb van, az nálam, ugyanaz...meg a köldökcsonkos mizériát is utálni fogom, úgyhogy remélem hamar leesik majd babómnak.

Kép
Kép
tabati

sillia! :)

Sárkánylelkű lánykád mintha kezdene kivirulni? :o :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Te viszont most kezdesz besárkányosodni? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha annyira kíváncasi lennél, akkor 2 kattintással megnézhetnéd, hogy hány pontot kaptál, nem kell hozzá semmi. És 1 kattintással rögtön meg is szabadulhatsz az egésztől. :wink:

Köldökcsonk nem vészes. Én a kórházban megskubiztam, hogy csinálják. Odatartották őket a csap alá, lógtak, mint az ázott kismacskák. :lol: :lol: :lol: :lol: Mi is ezt csináltuk itthon, csak a kiskádban: egy vagy két kézzel megfogtam a pocijánál, Apa meg gyorsan bekencézte és lemosta Manót. Mivel az én kezem a hasa alatt volt, oda nem került víz. Ennyi. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sillia!

Igazad van, ki kell használni az ilyen pillanatokat! :wink: Szerintem ő is várja már a bébit, de sosem fogja bevallani! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Látom,nem csak nekem volt sz@r az éjszakám. Nagyon megéreztem ezt a frontot,ahányszor átfordultam a másik oldalamra,nagyon fájt a hasam,a derekam. Na és persze minimum 5-ször voltam pisilni. Szerintetek a hasfájás már lehetett jósló,mert nekem eddig nem volt,nem tudom milyen?
Hívott ma a szülésznő is végre. Pénteken este 7-re kell mennem a kórházba,megcsinálja az első NST-t és a hüvelyváladék tenyésztést. Már nagyon kiváncsi vagyok,hogy Lili mit fog művelni,mert azt vettem észre,hogy pont úgy viselkedik,mint a kutyám,amikor orvoshoz megyünk. Addig virgonckodik,de amint odaérünk,mintha megérezné és lehiggad és az istennek nem lehet aktiválni őt.
Nellikeapa! Nagyon örülök,hogy beindult a tejci,akkor innentől fogva sok baj nem lehet. Nagyon jó,hogy jövő héten már hazamehettek,biztos ott gyorsabban is fognak fejlődni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hadd szóljak akkor én is egy pár szót a császármetszés mellett,mivel nekem is az volt.Az első két nap,be kell látni,k.rva szar,de így szó szerint,főleg a legelső felkelés.Egyébként én fekve semmilyen fájdalmat nem éreztem,sőt olyan érzésem volt,hogy majd kicsattanok :) Nagyon féltem tőle,ezért örültem és nagyon megkönnyebbültem,hogy túl vagyok rajta.Mikor két nap után lekerültem az akutból a kismamák közé,akkor már zuhanyozni is simán el tudtam menni.10 nap múlva pedig,mikor hazamehettünk,már én vittem Domit a hordozóban és semmi bajom nem volt.Egy dologtól tartottam nagyon,a varratszedéstől...arról legyen elég annyi,hogy meg sem éreztem.

A gyerekem semmiféle lelkisérülést nem szenvedett,mert császáros.Nem fél az alagútban,kiegyensúlyozott boldog baba.Én sem vagyok lelkibeteg,mert 'nem tudtam szülni'.A tejem a harmadik napon úgy beindult,hogy legelső alkalommal 100-at fejtem mellenként és később sem volt probléma se a mennyiségével,se a minőségével.

Szörnyen bántó a hátrányos megkülönböztetés,azért mert valaki császáros :roll: :roll: ...aki emiatt neadjisten elítéli a nem hüvelyi úton szülő anyákat(nem úgy gondolom,hogy itt valaki),annak azt kívánom,hogy szüljön meg egy 4290 grammos és 61 centis babát,aki nem mellesleg faros egy toxémiás terhesség végén.Nem biztos,hogy mi ezt 100 évvel ezelőtt túléltük volna Domival :?

Persze mindentől függetlenül szerettem volna én is,ha esetleg másodszorra sikerül hüvelyi úton szülnöm,de úgy látszik nálam ez valami miatt soha nem fog összejönni...és nem bánom,pláne nem vagyok irigy azokra,akiknek sikerül,sőőőt :)

Kép

Kép
lidike

Bocsi,azt hiszem már említettem HP mivoltomat :lol: .Most kibújt :oops: :oops:

Kép

Kép
lidike

Lidike!

Igazság szerint én még soha nem hallottam senki szájából sehol sem, hogy elítélné a császáros anyukákat. :roll: ( Mármint azokról az anyukákról beszélek akik nem kívánságműsort csinálnak a szülésből.) Mégis mindenki azt írja, hogy sokan elítélik őket, rossz anyának tartják stb. stb. Ez nem csak egy rege, ami elterjedt...? :roll: Csak mert épeszű ember ilyenre nem gondol, hogy valaki attól lesz rosszabb anya (meg a többi amit még erről hallottam), hogy nem természetesen szült.

Itt a babaneten is olvasgattam császáros topicot, de ott is aki császárellenes volt, az olyanokat ítélte csak el, akik normálisan meg tudták volna szülni a babájukat, de kényelmi szempontok miatt mégis a császárt választották...vagyis lefizették a dokit, vagy mi...

Kép
Kép
tabati

Lorca!

Szénsav: nem tilos, de nagyon nem ajánlott, mivel a baba miatt ugye feljebb kerül a gyomor, és a gyomorszáj (ezért érezzük a savat is), és a szénsav kikezdi a gyomorszájat, ráerősít a savasságra, és a "refluxra". Eleve nem egészséges, de a terhesség vége felé okozhat galibát... :?

Képzeljétek, anyu egyik kolléganője velünk egyidős terhes, és ma derült ki, hogy programozott császárja lesz. Ennek oka:
Hivatalos verzió: -8-as a szeme.
Nem hivatalos verzió: a szintén szülész férj nem engedi :shock: :evil: ! Mondván, így tuti nem lehet baja a babának :shock: !
Na ja, csakhogy anyuka lábadozását így cirka 5*ösére növelte, ráadásul oké, hogy a babák számára is nagy küzdelem egy szülés, de a természet ezt nem véletlenül rendezte így! A szülés folyamata a babáknál is hormonális változásokat idéz elő, ráadásul kipréseli a folyadékot a tüdejükből, és én még abban is látok vmi rációt, hogy igenis lelkileg is jelenthet vmit ennek az átélése a baba számárais, mert így van "átmenet" a kétállapot között!
Én abszolút nem vagyok császárellenes, és ha indokolt lenne, nem keseregnék, hogy császár, mert így kellett lennie (és nyilván tényleg vannak előnyei is), de az hogy direkt programozott császárt csináltat valaki... :evil: !
Ez nekem pont olyan, mint hogy több Hálivúdi híresség "kiveteti" a babát, vagy megindíttatja a szülést egy hónappal előbb, mert a bőr általában az utolsó hetekben reped, meg nyúlik, és ezt el akarják kerülni :evil: !
Az ilyen ne szüljön gyereket :evil: :evil: :evil: !

A napokban amúgy 3 ismerősöm szül(t) meg :D ! Lett egy Nóra 2400g-mal, 40.hétre :shock: , bár voltak lepény-gondok a vége felé. Lett egy Réka 3400g-mal, viszont szegénykém baromi gyenge, pedig nem is picike, és alig bír enni, mert nagyon hamar elfárad. Nem akarok szőrszálhasogató lenni (pedig az leszek), lehet némi összefüggésben ez azzal, hogy anyuka a terhessége alatt is következetesen elszívott egy doboz cigit naponta (ahogy előtte is, szóval még csak csökkenteni se csökkentette az adagot)?! :evil:
A 3. pedig Aiden (amerikában élnek), akit elvileg ma vesznek ki császárral, mert lepényaméhszájon, ő állítólag 4 kiló körüli nagyfiú :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

2400 g a 40. héten? :shock: Hááát...

Cigarettázásra nem is mondok semmit, nagy ellenző vagyok, még nem babásan is, úgyhogy sejthetitek... :evil:

Kép
Kép
tabati

Lidike!

Dehogy vagy HP!! Ha meg az lennél is elnézné mindenki már így a vége felé! :lol:

Kép
Kép
tabati

Valahol ez is kulturáltság függvénye. :roll:
Van, aki szerint márpedig igenis úgy kell megszületni egy babának, ahogy azt a természet elrendelte. Van, aki úgy gondolja, hogy jó-jó, ha császár lett, de az nem az igazi, az anyuka "nem tette le a magáét az asztalra". Mások úgy vannak vele, hogy mindegy, csak egészséges legyen. És vannak, akik tényleg összekeverik a kívánság műsorral...
Én személy szerint egy negatív reakcióval sem találkoztam, én is csak hallomásból ismerem ezeket. De az biztos, hogy nem csak városi legenda. :?

És amúgy okés a baba meg a mama?

Kép
Kép
200907?

Tabati, Lidike!

Bizony vannak ilyen igazi s*ggfejek, bár valóban ritka, akik szerint a császár a könnyebb út, és így "csalás" :shock: :evil: :evil: ! Én ettől ugyanúgy kivagyok, mint mikor vki veri a mellét, hogy bezzeg ő érzéstelenítés nélkül szült! Ki nem sz*rja le?!?!?!
Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp éli meg a fájdalmat, ráadásul köztudott, hogy közel sem azonos mindenkinél a fájások erőssége! Szerintem primitív dolog emiatt elítélni vkit, főleg akkor mikor nincs más választása! Ha Lidike ilyen feltételek mellett vállalta volna a spontán szülést, az én szememben nem fasza csaj lenne, hanem egy felelőtlen idióta! Persze nem az :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!

Mármint hol? :roll: De amúgy úgy tudom, mindenhol, igen :wink: !
Aiden-nél kb. 1 hónapja észrevették, hogy bibi van, mondták anyukának, hogy még pár hétig jó lenne kibírni, és kitűzték az időpontot. Különösebb komplikáció nem volt, persze veszélyeztetett volt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

07!

Nagyon szívesen hozok róla híreket. Jelenleg pihizik, már amennyit tud 3 gyerköc mellett. Néha jósolgat, keveset mocorog Nóri és fáj a dereka.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Öööööööö...én a szülész férj feleségére és a babájára gondoltam... :roll: :roll: :roll: :roll:

Köszi szépen! :D (Esetleg dokiról vagy CTG-ről nem tudsz valamit, hogy kéne-e vagy hasonló? :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

07!

Arról nem tudok, csak annyit mondott, hogy csüt.től- vas.ig nem lesz szülésznője, és amilyen szerencsés tuti hogy akkor fog szülni. :D

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Köszi szépen! (Esetleg dokiról vagy CTG-ről nem tudsz valamit, hogy kéne-e vagy hasonló? )

Csak mert Bond elintézi! :lol:

Kép
Kép
tabati

De szerintem mindjárt jön, mert most látom, hogy bejelentkezett msn-en. :)

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Hát, akkor nem árt ha belehúz, mert így kb. másfél napja maradt. :roll: Az már nem valószínű, hogy jövő hétig bent marad.

Jaj, tabati!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Péntek óta nem voltam net közelben, azt hittem mára már lesz, aki megszült, de még nem maradtam le semmiről.

Boonak gratula az esküvőhöz.

Tegnap voltam szülőszoba látogatáson, jó volt a 40 fokban felmászni a 4. emeletre, és végig járni a 60 fokos szobákat :oops: Rosszabra számítottam, habár a tusolót nem láttam, arra a szülésznő is azt mondta, hogy balkáni.Az újszülött részleget is meglátogattuk, tiszta hajas babával volt tele.
Voltam dokinál, minden rendben van, zárt a méhszájam, gyerkőc fejjel lefelé van. B@sszus, alig bírtam kiszállni a székből, a doki segített. Tök ciki volt. Jövő hét csütörtökön megyel CTG-re.

Kép
Kép
orsi777

Bond

Jelentkeznék én is a klubba, minden percét élvezem még a terhességnek, még az éjszakai 4-5 pisijáratot is beleszámolva. :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Szóval mindent összevetve jó kis kórházban fogsz szülni... :roll: :lol: :lol: Érdemes volt ezt megtudni? :lol:

Kép
Kép
tabati

Apa délben itthon volt egy órát, egykor ment vissza melózni, szóval nagyon boldogok voltunk Dorkával, a kis drágám is majd kijött az oldalamon :lol: :lol:
De már nemsokára jön haza negyed 4körül hazaér, utána meg lassan indulunk a szüleimhez.

csibe: na azért majd rákérdezek hogy van, vagy mikor lesz, és ha van, akkor ismét szólok! :wink: Bevállaljátok a Balcsit? mi is tervezzük, de nem tudom hogy milyen állapotban leszek/leszünk, majd ettől függ :D
Az uh-ot nekem a szolnoki terhesgondozáson csak azt fogadják el, ami itt készült...a dokimét nem, így már nem is mentem ide gondozásra, a dokim megcsinálja Bp-n és kész :wink: Szerintem fizetősre gondolhatott :roll: Örülök, hogy a dinnye ehető számomra és nem okoz vizesedést :D :D Köszi Mindenkinek a válaszát!

tabati: azt én sem értem iwiw-en mi értelme ennek, hogy véleményeket mondanak rólam, amikor is nincs bejelölve az alkalmazás nálam, mivel nem érdekel :D
Szemüveg nem lehet rajtad műtétnél erre értettem a mondókát, hogy remélem közel teszik a kislányunkat, hogy tisztán láthassam!

Bond: a szemem sem bírja a kontaktlencsét, de nem is lehet, műtétnél meg pláne nem. Tesómnak már kellett majdnem kifordítani a szemét kontaktlencse miatt, szóval én nem mernék abban aludni pl...na akkor engem sem került el a kismama agy :lol: :lol: :lol:

nellike: részemről is megy a drukk Értetek, hogy mihamarabb otthon lehessetek a picikkel! :D

nyuszi: a mi kislányunk is ilyen :shock: majd kiugrik az oldalamon, amikor odaérünk a dokihoz és leülünk a váróba, meg se moccan, nst-n is ébresztgetni kellett, de nem igazán izgatta sem a cola, sem a cukor és csoki, sem a dudaszóóóóóó....végül beadta a derekát 20 perc ébresztgetés után :lol: :lol: :lol: persze akkor is csak úgy mocorgott, hogy én nem láttam...de a gép mutatta, hogy mocorog, így tökéletes nst sikerült végül :D

f.nikici

Persze, kiváncsi voltam rá.

Kép
Kép
orsi777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?