A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Babarecept:
Nekünk is megvan, az én TAJ számom egy 8-assal kezdve kell hozzá, a baba neve és születési ideje. Gondolom saját névre is ki lehet váltani, ha nem figyel a gyógyis. Gyerekorvos nem írhat fel felnőttnek receptet. Ha ellenőrzik (kb esélytelen) igencsak megszivathatják, hogy fejléc nélkül adott ki receptet.

Ma megjártuk a gyerekdokit. Ha már nyár van és tökéletes az idő, a gyerek nem megfázik, hanem valami más jót talál ki. :twisted: Natinak reggelre egy cuki kis kötőhártya gyulladása lett. Dokinénink mondta, hogy ne vigyük ki a napra, legyen bent. Na ja, én meg egy suicid hajlamú anya vagyok. Ki fog menni, max egy nappal tovább kapja a gyógyit.

Szisz,
CTG-re még elmehetsz, a hétnek még messze nincs vége. :D
Nem szúrták át a vénád, Milyen jó dolgoknak tud az ember örülni. :lol:

Teranita,
Az átlag bébi 3400g körül van, az 5 kg nem lesz azért elég nagy eltérést megenged. :lol:
Az autóban Nati kb 5 perc alatt mininek szinte mindig bealudt. Pedig mi a Juventust hallgattuk. 8) Egy fél órát ritkán bírnak ki ébren még most is.

Ikoka,
Ha már fáj, akkor inkább szülés mint valami jó kis műtét vagy sérülés. Vannak szünetek, még ha sokáig tart is, nem napokig, mint mondjuk egy hasfelmetszős vakbélműtét utáni fájdalom vagy egy vesegörcs. Attól, hogy van értelme, sokkal jobban el lehet viselni.

Niki,
Sok gratuláció mindenhez! :lol: Alex otthon, tej megy, vizsga rendben és még nyár is van. Nem is lehetne már jobb. :D

007,
nekem csak elhinnem kelljen, hogy az úgy jó
Eddig csak az angol rendszerben éltem, az amerikait meg muszájból ismerem. Rossz hír, de egy olyan rózsaszín világról álmodsz, ami máshol sem működik, mi meg affelé tartunk. 8)
A mi bérszámfejtőink egyáltalán nincsenek túlterhelve. Mégis elég gagyi a munkájuk. :?
(Csak csendben...szerintem téged utál az APEH.)
Szegény képviselők, hát nem megérdemlik az extra ellátást? :lol: :lol: :lol: Nem is tudom, mi ezzel a probléma. :twisted:

Ha most nem is ő volt a ludas, legközelebb biztos az lesz.
Én így gondolom, de kamaszoknál egy ilyen tévedés megbocsáthatatlan bűn és vért kíván. :lol:

Combino. 8) Én is azokra tudok haragudni, akik igenis tudhatják, mit jelent terhesnek lenni. Nekem a 7-es buszon volt tegnap egy jó tapasztalatom. Ahogy felszálltam, rögtön hárman :shock: ugrottak és adták át a helyüket. Mivel alig kaptam levegőt, tényleg jól jött.

Nikici,
Úgy látszik, simán peched van a gyümikkel. Ma vettem sárgabarackot, tökéletes. A tegnapi málna is magától ugrált a számba. Sőt, még a Tesco-s nektarin is őszi is édes volt és lédús. (Nem szivatásból írom, hanem hogy van ilyen, csak próbálkozni kell)

Merion,
A kollégád nem kis dologra vállalkozott. :shock: Ennél nehezebb melót nem tudnék elképzelni, minden tiszteletem küldöm neki.

Kép KépKép
lorca

katy: nagyon izgi, már nemsokára babázol, azaz egy hét múlva ilyenkor már babázol!!!!! :D :D Én is sok mindent úgy főzök, hogy meg sem kóstolom, pl. pörköltek. :oops: De minden egyebet amiben hagyma van...

lorca: akkor majd megnézem a Tescoban!! Hátha ott finomat találok :wink: Csak az őszibarackkal vagyok így, többi szerencsére finom. :lol: :lol:

f.nikici

Nikici!
A piacokon már lehet kapni pici, aprócska őszibarackokat, az már magyar, és én eddig csak finomakat vettem. Egyszerre mondjuk simán megeszel 3-4 db-ot, de igazi barack íze van.

Én a Lehel csarnokban szoktam vásárolni (hiába a beruházó cégnél dolgoztam, én (meg még 2 kolléga) adtuk el az üzleteket, szóval nekem a szívemhez van nőve), és ott van normál bevásárló kocsi.
Én meg mint a nyugdíjasok szépen bevásárolok a kocsival, lifttel felmegyek a parkolóba, bepakolok, otthon meg a lényeget felviszem, a többit meg a párom, mikor hazaér.

Kép
katy76

katy!
már csak jövőhéten jövök dolgozni.
az én lánykám szerintem kivárja az idejét.egyenlőre úgy érzem...
de elméletileg jövőhét kedden az orvos felvisz uhura,mert ugye
utoljára faros volt még és nem kaptam tuúl korán időpontot.
így szerintem 2hetet még tuti 2in1be leszünk...

vasalás:
nem tudom kinek milyen a vasalódeszkája,de nekünk mondhatni egy
őslelet van,viszont annak állítható a magassága,így ülve tudtam
szerencsére vasalni.mindenkinek csak ajánlani tudom...
így talán nem annyira megterhelő...

Kép
Kép
csibe83

Végére értem az olvasásoknak. Félelmetes. Baba mellett, tuti nem fogom bírni ezt az iramot.

Dodi: én sem tudtam, hogy nem lehet pezsgőtablit inni, kapcsiból úgy "adagolom" a vasat. (azt értem, hogy se a savnak, se a lábdagadásnak nem jó....) Beadandókhoz meg kitartást!

Ancsurti: szorítunk neked, hogy anyukád is ki tudjon menni. És örülök, hogy találtatok barátokat. (Ha nem tud anyukád kimenni, biztos megoldható, hogy esetleg az ismerősök anyukáján keresztük küldjön egy kis hazait)

F.Nikici: Ketonról: ittam kb 2 litert, meg levest is ettem, úgy tűnik nem ez volt a baj. Egyébként este rákérdeztem a dokimnál, és annyit kérdezett, cukrom rendben volt-e. Lényegében nem gondolná, hogy probléma, egyszerűen a terhességtől van, ha fájna valamim (pl.: vese) szóljak azonnal.
Görögdinnye: vizesedés ellen pont kiváló. Én úgy tudom, a magja vízhajtó hatással bír.
Receptek: mivel falun lakunk, az a helyzet, hogy vszínűleg kisbaba kártyája is mi dokinkhoz kerül leadásra (itt nincs külön gyerekorvos). Tehát nekem a doki saját nevemre és tajszámomra írta meg a recepteket, így tudtam kiváltani. (fogalmam sincs, hogy ez mennyire szabályos, de a gyógyszertárban egy percig se foglalkoztak vele)

Szisz: Ezek a kagylóegérkék nagyon jópofák. Ügyi vagy. Akkor most a cukrod milyen? (lehet, hogy csak én maradtam le)

Tabati: Te igen nyügi vagy....
Gátsebről: amikor Nócit szültem, minden reggel még vizit előtt felvonultunk a kezelőbe, ahol az aktuális szülésznő szépen leöntözgetett minket langyos vízzel (mármint a gáttájékot). azt nem tudom, volt-e benne más is. Utána meg kaptunk hintőporos papírvattát, amit legalább fél óráig tartigálni kellett.

Bond: Te viszont kezdessz egyre empatikusabb lenni.....
Beöntést nálunk nem kérdezik, ha van rá idő, automatice kapjuk.
Egyébként a felsoroltak okán (főképp, a lehetőségre gondolva, hogy abban landol a gyermekem is) vszínűleg kérném is.

Lorca: matematikai számításaid jók, csak némi képzavar lépett fel.
Tehát: addig ok, hogy 2rPi=K. Ami nem volt ok, az az, hogy a BDPnem r-rel egyenlő, hanem d-vel, mivel átmérőt jelöl.(BDP=d=2r) (tehát az első 31,4 cm-es értéked jó.) Az más kérdés, hogy azért a koponya felülnézetből nem biztos, hogy szabályos kört formáz.

Nellike apája: hurrá a jóhíreknek! Éljen a tejecske!

Sillia: most én állapítottam meg, hogy Dalma nagyon hasonlít rád.
"Sárkánylelkű" :D

Nyuszi: Azért azt megnézném, ahogy szalad valaki a klotyóra nagy hassal.
De viccet félretéve: a legtöbb kórházban, még a legsz@rabbban is (mint amilyenek itt vidéken vannak) van egy előkészítő helyiség, ahol a borotválást, beöntést is rendezik. Itt (vagy a közvetlen szomszédságában) van wc és zuhanyzó is.
Nócinál: megkaptam a beöntést, mire lemásztam a csikóról, szülésznéni diszkréten távozott, aztán rotty.....

Marietta :(
+++++++ és további drukkok.

Anitja: Epéddel mizujs?

Kép
Kép]
hendegabi

És akkor még az NST-mről rapidban.
Dokim azt mondta, mehetünk 1/2 4 és 6 között. Kb3/4 5-kor érkeztünk. Nővér behív az osztályra (lezárt folyosó), oda menjen be (5 ágyas kórterem), vegyen fel egy hálóinget. (3 db közül a legnagyobbik majdnem rámjött!)Aztán jöjjön a szülőszobára (az meg hol van?).
Tipródok, szülésznő megjelenik: mit akar? Mondom: NST.
Most? (mondom: nekem a Patakfalvi doktor mondta, most jöjjek)
Aha.
Próbálok viccelődni: nem jön lejjebb ez a hálóing, elég nagy vagyok! Sznő: akkor jó lesz, ha a szülésre hoz magának kék hálóinget, mert ez a nagyobbak közé tartozik! Oda feküdjön!
-Így jó?
-Nekem! (megfogja, nyomkodja a hasam) Hát, ez nem valami nagy gyerek! Na, ezt a tappancsot szorítsa a kezével, mert nagyon vastag a hasfala, semmit se fog mutatni a gép!
Itt vettem egy mély levegőt, mert nem tudtam, hogy elsírjam, vagy elordítsam magamat. Végül inkább hallgattam.
Otthagyott, kb 20 perc múlva megnézte a papírt, mért egy vérnyomit (114/73), majd közölte, hogy igyekezzek öltözni, menjek az ambulanciára, mert már vár a doktor úr.
Kimegyek, be akarok kopogni, férjem, aki kinn várt, mondja várjak, mert sürgősségi beteg jött, épp azt látják el.
Jön ki a doki egy kb 15-16 éves fehérnek nem mondható bőrű csajjal, aki minden mondatát "hát"-tal kezdte, és erősen törte a magyart. Másik mellette: "Hát doktorúr, hát mi baja a Hájnálkánák?"
- Baja az nincs, kisbabája lesz. 14 hetes terhes.
- Hát Aztat el kell venni, mer' még igen fijátál!
- Azt már nem lehet, túl nagy a gyermek.
- Hát nem megmontám, hogy tegnáp gyüjjünk?.....
No nem folytatom, de a vérnyomim abban a pillanatban biztos súrolta a 200-at. A szülésznő meg tárt ki minden ajtót, ablakot, meg mosott át mindent, amihez hozzáértek...
Lényeg, megcsinálták a leoltásom, ami nem volt épp kellemes (utána félúton hazáig úgy éreztem, nagyon csíp), beszéltem pár szót a dokimmal, és mehettünk.
Ja: nekem is azt mondta, hogy az NST alapján ez a baba nagyon jól érzi magát ott, ahol van....

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :lol:

Egy kicsit nem figyelek ide, s máris 6 oldalt olvashatok! :lol:

Bond: gondoltam a rendsz.visszaállításra is, de marad a gyalu, mert újra akartam amúgy is particionálni. És most van rá okom :lol: :lol:
Vistán beállítottam, hogy naponta keressen frissítést, s az a szomorú, hogy talál is ... :(
Nekem is az új IE van, hát a régit jobban bírtam... :lol:
A GP- n nem Talma volt a ciki, hanem aki a helyére ment a 125- be. Vezetett a csávó, de elszámolta: még volt egy kör, de ő már ünnepelt :lol: A többiek meg jól leelőzték :lol: :lol: Szívás :lol: :lol: Itt megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=wSA4sK32d70

norka: nem vagyok zseni :lol: :lol: :lol: De ha kell, bármikor szétszedek- összerakok egy gépet. Nem tudom, miért van, már ált. iskolában is a számtech szakkör érdekelt az énekkar helyett :lol: :lol: Jobban is járt így a kedves hallgatóság :lol: :lol:

tabati: csíkok :( Nem lehet, hogy csak elfeküdted?Volt, hogy én is megijedtem, mert éreztem vmi vonalat a pocakomon, de szerencsére kisimult, mert a takaró lenyomata volt :lol: :oops:

dodi: miért nem lehet inni pezsgőtablettát?

ancsurti: örülök, hogy talátatok magatoknak jófej sorstársakat! :lol: :lol: Biztos jó volt hasonló gondokkal/örömökkel élőkkel megbeszélni a dolgokat :lol: /csendben szurkolok, hogy anyukád ki tudjon menni :D :D :D /

egyelőre befejezem, most kajagyártás, utána még továbbolvasok :lol: :lol:

Kép
agi125r

f.nikici! :)

"Ja, azt hittem velük készítetted el a bevallást, bocsi!"
Idén igen, őket kértem meg rá, egyszerűsített bevallást választottam. De úgy tűnik, hogy még a telefonszámom is bonyolult, ugyanis az is el lett krampácsolva (csak az nem érdekel).
Úgy tűnik, ha elakarom kerülni az ilyen Mancika-féle bénáskodásokat, akkor ügyfélkapun keresztül kéne benyújtanom. De attól meg, őszintén szólva tartok. :roll: :roll: :roll: :roll:
Úgyhogy egyelőre marad a papír formátum valamilyen módja és a reménykedés, hogy az adott évben végre minden flottul megy majd. :?

katy76! :)

De jó, hogy már előre tudod az időpontot. :D 2 pillanat alatt itt a péntek és még egy pislantás után a hétfő is. Ami szinte egyenlő lesz a szerdával. :wink: :lol:
(Biztos, ami tutkó alapon úgy készülj pénteken, hogy esetleg ott fognak. Ha nem, akkor hétfőre ugyanez a javaslatom. :wink: )

Aranygaluska: úgy látszik ez nem az én napom. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A tejbegrízben mi van olyan elrettentő? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

"Nagy pofával szeretném megkérdezni, hogy mégis meddig akarsz dolgozni?"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lorca! :)

Gondolom, azért mondta a doki néni, hogy maradjon otthon, hogy a napsütés ne irritálja a szemét. Valami olyan helyre menjetek, ahol árnyék van és napszemüveg vagy sapi legyen rajta, ami árnyékolja legalább a szemeit.

"egy olyan rózsaszín világról álmodsz"
Figyelsz, boo? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kétlábon járok a földön csak élből mindig alapból onnan indulok ki, hogy én normálisan szoktam megcsinálni a munkámat, a sz@rok ráját nem nálam, hanem az Állatkertben lehet megtekinteni. Persze, én is csesztem már el a melómat. (Kétszer nem is csodálkoztam volna nagyon, ha kirúgnak. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
Gondolom, Mancika nem direkt akart kicseszni velem, amikor felrögzítette a bevallásomat. Csak most -magamhoz képest- besokalltam, mert bosszant, hogy már megint mehetek ügyet intézni, papírt lobogtatni és szükség esetén vitatkozni. :?

"de kamaszoknál egy ilyen tévedés megbocsáthatatlan bűn és vért kíván"
Jó. Akkor nem bocsájtok meg. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Vagy nem így értetted? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kombinó.
Mondom én, hogy hülyülök. :oops: Eléggé el nem ítélhető módon nem említettem, hogy visszafelé 2 nőci is átadta a helyet, méghozzá pattantva. :o :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

merion! :)

Anyu annyival jobban keres apunál, hogy inkább ő ment vissza melózni? :shock: (Vagy az apuka jobban akarta a gyerekeket...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )
Lányok! Ha ti megtehetnétek, akkor választanátok azt, hogy Apa maradjon otthon GYED-en, GYES-en? Én igen. :roll:

hendegabi! :)

"Végére értem az olvasásoknak. Félelmetes. Baba mellett, tuti nem fogom bírni ezt az iramot."
Nyugi, mi sem fogunk annyit termelni. :wink: (Illetve mégiscsak. :roll: Tejből. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Én, mint aki egyre empatikusabb??? :shock: :shock: :shock: Ezzel általában nem szokott gond lenni - csak meg kell hozzá ismerni egy kicsit. :wink:

Szülésznéni: egyem a lelkét neki is! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (Most csak elírtál valamit vagy tényleg kék hálóingről volt szó? Mert azt viszont nem értem... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ) De a lényeg, hogy minden okés! :wink: :D
"Tegnáp gyüjjünk": :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

Hendegabi:Szép egy Nst volt ez...
Bár a barna hölgyek előadása megnevettetett. :roll: :lol:
Olyan tipikus..

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

007: kék hálóing: itt a kórházi hálóingek kékek, és szülni elvileg (beleértve a csaszit is)kizárólag kórházi hálóingben lehetne....
és a szagukról még nem is írtam.

Kép
Kép]
hendegabi

agi125r! :)

"Bond: gondoltam a rendsz.visszaállításra is, de marad a gyalu, mert újra akartam amúgy is particionálni. És most van rá okom
Vistán beállítottam, hogy naponta keressen frissítést, s az a szomorú, hogy talál is ...
Nekem is az új IE van, hát a régit jobban bírtam... "

Vistával és 2 partícióval nem lesz túl lassú? :roll: :roll: :roll:
Ha frissítéseket talál minden nap, akkor adj meg neki egy másik időintervallumot, mondjuk 1 hetet. (Vagy uram bocsá' nincs olyan opció, hogy neked kelljen engedélyezni a telepítésüket? Mert így, akkor engednéd el, amikor kényelmes, ő meg le van tojva)
"Örülök", hogy nem vagyok egyedül az ellenszenvemmel. :? Súgó tanácsa a problémámra: ha nem jön be a kívánt oldal, akkor próbáljam meg frissíteni. (Csak, hogy mindenki értse. Adva van egy oldal, ami müxik, rendszeresen használom. Ha elkezdem beírni az oldal nevét, már magától gördíti is le a listát, hogy a napokban milyen oldalakat néztem meg, amiknek így kezdődött a neve. Ez eddig nem újdonság, ezt már a korábbi verziók is tudták. De! Kiválasztom amit szeretnék és nem tudom milyen alapon, de hol megnyitja rendesen az oldalt, hol nem. Utóbbi esetben, ha semmi mást nem csinálok, csak nyomok egy frissítést, akkor láss csodát bejön. :shock: :x :x :x :x :x :x :x . Ebben nem az a baj, hogy miért ilyen hülyén működik, hanem az, hogy ha egy eddig ismeretlen oldalt keresek, akkor nem tudhatom biztosra, hogy én írtam el a címét vagy az Explorer szórakozik)
Te találtál erre valamilyen megoldást? :?: :?: :?: :?:

GP: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

He??? :oops: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

H.Gabi!
Ezt a kék hálóinget én sem nagyon értem. :roll: :roll: :roll:
Ha kórházi, akkor miért Neked kell vinni? Hol is szerezhetnéd be?
A kórházi hálóinget - naivan azt gondolnám - a kórházban adják, helyben, nem? :roll: :roll: :roll: :roll:

Bond!
Lelkiekben úgy készülök, hogy már pénteken módosulhat a szülés ideje, de nem viszek magammal semmit, a Gábor bevisz a kórházba, aztán készenlétben lesz, hogy értem jöjjön, és legfeljebb behoz utánam mindent, ha mégis ott kéne maradni. Telefonon keresztül el tudom navigálni, hogy még mi kell.
Nem merek kocsival menni, mert egyrészt mi van, ha tényleg bent tartanak, másrészt pedig nem tudom kiszámítani az időt, és a Podmaninczky utcában már büntettek néhányszor.
(ebben a hónapban amúgy is elnyertem már egy 8ezer forintos Közterület Felügyeleti büntit...)

Kép
katy76

Én Firefoxot használok itthon meg Thunderbird-t, nekem sokkal jobban bejön, mint az IE+outlook.

Kép
katy76

Sziasztok lányok!!!

Először is mindenkinek nagyon szépen KÖSZÖNÖM a drukkokat!!!!!!!!!!
Most megint önző módon rólunk írok, mai doktornénis megállapítás, Dominak, úgy néz ki fehérje allergiája van, (de csak talán, hátha) ezért tápszert váltottunk, na már ez is valami. Most teszteljük, hogy vajon mi lesz, de állítólag a vérvételi eredmény nem mutatott ki semmilyen nemű allergiás tünetet. És most csak várunk és várunk és várunk………….

Katy: Micsoda torta, nagyon guszta :lol: :lol: :lol: !!!!
Niki: HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Képeket tegyél ám fel te is :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!
Nellikeapája: Nektek is HURRÁ :lol: :lol: :lol: , vannak azért jó hírek is :lol: :lol: :lol: !!!!
Hendegabi: Nst :( :( :( , Barna bőrűek jellemző, Korára is tegnap hoztak egy barna bőrű picurkát, akinek az anyukája úgy füstölt mint a gyárkémény, ja és a kiscsaj, volt talán 15.
marietta1982

Az apósom az előbb érdeklődött h akkor mi újság azzal h anyósom bejönne a szülőszobára velem. :shock: :shock: :shock:
Megmondtam neki h ha nem haragszik azért jobb szeretném ha a gyerek apja lenne az aki bejön.Azt mondta akkor majd ő vár a folyosón.. :twisted: várhat ugyanis megbeszéltem a párommal h majd csak ha meglesz a baba utána értesítjük! :twisted: :twisted: :twisted:
Utálom a színjátékokat!Egész idő alatt míg kismama voltam le se szart aztán azt hiszi ha meglesz a gyerek majd engem fog boldogítani minden nap.Azt ám! :x
Amikor festettünk elnézte h cipelem ki a szobából a dobozokat,meg mindent h mielőbb végezzünk,ő meg csak totyorgott itt mint a tojó galamb.Azt hiszem nagyon össze fogok vele veszni ha nem veszi észre magát!Szárnyakat adok vágyainak! :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Marietta:Nagyon szurkolok h végre kiderüljön mi a gond,és mielőbb együtt legyetek!

tímea83
Ajka

Katy: egyszerűen nincs a méretemben kórházi hálóing, ezért kell vinnem a szülőszobára sajátot, és kéket, hogy nehogy őket piszkálják meg miatta....

Kép
Kép]
hendegabi

Én úgy értelmezem, hogy mindegy, csak kék legyen. (Ez kb. olyasmi lehet, mint a nem koraszülött osztályon lefejt tejet csak olyan üvegben elfogadni, amit ott adnak, mondván az steril. Te viszont nem abba fejsz, tehát ennek semmi értelme nincs, de az más kérdés...)

Jól készülsz! :wink: :D Én sem arra gondoltam, hogy 6 bőrönddel állíts be csak olyan állapotokat hagyj otthon magad után, mintha egy darabig nem mennél haza illetve Apa készüljön fel, hogy utánad kell vinni dolgokat.

marietta1982! :)

K-vitamint megemlítetted esetleg????

Kép
Kép
200907?

007,
Igen, a kötöhártya gyuszis szemet irritálja a nap. Nem árnyékos helyre alapból sem viszem. De az, hogy itthon legyen, kivitelezhetetlen. Itthon melegük van és ölik egymást, ha össze vannak zárva. Kint kicsit jobb és rememkül elvannak. Igy a szemének kell alkalmazkodni, és kész. :twisted: Meg az esélye is nagyobb itthon, hogy lefertőzik egymást.

Azt azért nem állítottam, hogy nem hoz ki a sodromból, amikor hivatalok bénáznak. :twisted: Az, hogy Mancikák tesznek a dolgukra és még bénák is, nagyon ki tud hozni a sodromból. Az egyik munkaügyis a sulinkban elfelejtette időben leadni az 1%-os adó cuccot. EZ a dolga! Emiatt a sulink több millától elesett. Egy ilyenért, ha én lettem volna a főnöke, nemcsak a fejét üvöltöm le, de abban a másodpercben kirúgom. Teszek rája nekem is állatkerti fogalom.

Combino: Látod, csak a megfelelő alkalmat kell elemezni. :lol: Máris nem olyan sötét a helyzet. :lol:

Jó. Akkor nem bocsájtok meg.
Tini vagy? :lol: :lol: :lol:

Hendegabi,
NST :shock: Azokat a sorokat, ahol a Sotéra panaszkodtam, kéretik törölni. 8)
Ezt a kék hálóing dolgot nemigen értem. :roll: Nem hinném, hogy te lennél a környék legnagyobb kismamája. :roll: Barátnőmnek ikreivel a térdééig ért a pocija, amikor ült, ott nem tarthatsz. Én most 85 kg vagyok, de a Klinikán láttam olyanokat, akikhez képest simán karcsúnak és laposnak éreztem magam. Mit csinálnak, ha valaki hirtelen esik be? Ráterítenek egy kék lepedőt?! A szülőszobára nem szívesen vinnék sajátot egyébként sem. Igy is valószínű, hogy némelyik menthetetlen lesz, de ott az egyenesen tuti.
tegnáp.... :lol: :lol: :lol:

Ha felnőtt doki ír neked popsikrémet, az szabályos. :lol: Amikor saját részre kértem meg a gyerekdokit, hogy írjon receptet, akkor ő gondolkodott, hogy milyen betegsége is lehetne Natinak, majd az ő nevére adta ki.

Kör sugara:
Akkor tudatlanságomból eredően mégiscsak jól számoltam. :lol: Bébikopi nem kerek, ezért kérdeztem, hogy 100 BPD mekkora körben, mivel szülés után a fejméretet megmondják. Lilisgabinak pedig szülés előtt mondták meg a BPD-t. Próbálom összehozni a számokat. :lol: Én csak a szülés utáni fejméretüket tudom, a BPD-jüket nem.

Csibe,
Én próbáltam ülve vasalni, de nekem sokkal nehezebb. A testsúlyom (pláne most :twisted: ) igencsak megkönnyíti, de ülve izomból kéne nyomni a vasalót, ami annak hiányában nem megy.
8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lorca 2009.06.17 16:53-kor.

Kép KépKép
lorca

Ja igen a K-vitamin, doktornő szerint , már így is többet kap a kelleténél, ennél többet , nem adhatnak neki, mert az sem jó,ha túl sokat kap a gyerek, ezzel megoldotta a K-vitamin problémát, és áttértünk az allergiára. De azt hozzá teszem, hogy ma nem volt bent a Domi kezelőorvosa, mivel tegnap éjszakai ügyeletben volt ,ma szabadnapos, úgy hogy egy kis fiatal kezdő doktornénikét osztottak ránk. Holnap hála isten már lesz a Domi dokija.
marietta1982

200907: Igen, részben anyuka jobban keres, de ő egy napra sem hagyta abba a munkát, hiszen az ikreket örökbe fogadták, és a kórházból már ők vitték haza.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Marietta,
Ismét Dodianyuhoz fordulnék. :roll: Allergia ilyen pici korban?? Mennyi az a "többet kap a kelleténél"? (Rajta kell lennie a kiságy kórlapján)

Merion,
Ikres anyukának is jár az öt "apanap", lehet, hogy ikrekkel több. Azt azért ki kéne használni.

Kép KépKép
lorca

Lorca: Pénteken és kedden kapott K-vitamint, de a mennyiséget nem tudom, én azt nem láttam a kórlapon :oops: :oops: , de holnap jobban szemügyre veszem. Aha azt mondták allergia.
marietta1982

Akkor Domi kezelőorvosának újfent pendítsd meg a dolgot holnap! :wink:

merion! :)

Van, hogy az apa veszi át ezeket a dolgokat, de ritkán rögtön a kezdetektől. :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:

lorca! :)

"(Rajta kell lennie a kiságy kórlapján)"
Arra gondolsz, hogy ott lóg az ágy végében a táblicku? Az ma már sérti a személyiségi jogokat.

Az ADEK vitaminok zsírban oldódóak, tehát túl lehet adagolni őket. De nem hinném, hogy itt erről van szó. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Azért gondoltam, hogy béna lenne egy Szonja mellett egy Szófia nevű hugi, merthogy nagyon hasonlóak. Még megszólnának, hogy milyen egy fantáziátlan szülőpár.

Katy!
Az ehhez hasonló képeket mostmár kéretik mellőzni, ez egyenesen kínzás.
Húúú, egy hét múlva ilyenkor már Petrázol, dejóneked.

Nikici!
Tegnap én is megbíztam apát, hogy hozzon az Interből dinnyét, de azt mondta, hogy nagyon szánalmasan fakók voltak, amik fel voltak vágva, így az egészben lévőkhöz sem volt nagy bizodalma, tehát hoppon maradtam. Úgy látszik nem uonnan kapják az árut.

Agmano!
A Babazene nálunk is bejött, de sztem édesen együgyü.

Merion!
Az "apa" ment szülésire és az "anya" dolgozik?
Melyikőjük akart itt igazán gyereket?

Niki!
Jaj, de jó hírekkel jöttél. Végre együtt vagytok, van tejcsi. És még a vizsgád is letudva. Ügyi vagy.
Azért pihizz is és hozd azokata képeket, amint tudod!

Marietta!
Akkor most megy a drukk, hogy az új tápi beváljon. És ha tényleg allergia, akkor nem szopizhat majd v. mi v. erről még nem beszéltetek a dokival?

Marcifiam ma ebéd előtt úgy döntött, hogy bealszik a lábamon a kanapén (én törökülésben, ő meg vmi idétlen pózban rajtam, de úgy, hogy a füle lenyomata a combomba nyomódott, mint a marháknak a bélyegzés) és több mint 3 órát szunyált

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba: Most anyatej ügyileg is tanácstalan vagyok.A védőnénim azt mondta, hogy adhatok neki tejcit, csak én ne igyak, egyek zsíros tejtermékeket. A Korás nővérke , szerint nem adhatok neki anyatejcit. Doktornéni szerint adhatok. Akkor most mitévő legyek???????????????
marietta1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

szonibaba! :)

"Még megszólnának, hogy milyen egy fantáziátlan szülőpár. "
Kit érdekel? Egyrészt semmi köze hozzá, másrészt meg úgysem lehet (és nem is kell) mindenkinek megfelelni.
Régebben gyakran kapták a szülők keresztnevét a gyerekek, egy az egyben.

3 órán át ültél törökülésben? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Én szavazatom: adjál neki anyatejet, de te -egyelőre- mellőzz mindenféle(!) tejterméket. :wink:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Tömören csak ennyit mondanék: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Miért fájt a vizsgálat, eddig bírtad nem? :shock: :shock: :shock:

"ráugrik az oldalsó ablakomra a b@rom, mint egy leveli béka"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ( :x :x :x :x :x )

Kép
Kép
200907?

H. Gabi!
Azért össze ne törd magad, hogy kék hálóinget szerezzél be!
Engem azt hiszem, hogy nem izgatna, hogy mit kívánnak a kórházi dolgozók, vagy adjanak ők kék hálóinget, vagy engedtessék meg nekem, hogy olyan színűt vigyek, amilyen van.

Boo!
Hát már épp ideje volt bejelentkezned!!! Már azt gondoltam, hogy elmentetek nászútra, és azt is majd rejtvény formájában közlöd velünk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koleszterint adok én neked szívesen, most is tuti 8 fölött van!
Egyébként közel nem biztos, hogy azért alacsony a koleszterined, mert nem nagyon eszel húst, hanem a terhesség befolyásolja a koleszterint termelést is, valakinek felmegy, valakinek meg le.
(koleszterin témában kurv@ra képzett vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: )

A forgalomban vigyázz magadra, én is már olyan elővigyázatos vagyok, hogy lassan be sem ülök a volán mögé (bár már csak egy hét, azt meg még valahogy kivédem..)

Bond!
Holnap majd szépen bevásárolok még, nehogy szegény apja a gyerekemnek éhen vesszen itthon! :lol: :lol: :lol:

Marietta!
Remélem, hogy ez a tápszer váltás megteszi a hatását!! Neked mennyi tejed van? Elég lenne?

Kép
katy76

Marietta,
Konkrétan mire allergiás? Az anyatejnek iszony sok alkotóeleme van, még őssejtek is vannak benne. Egy telefon erejéig sztem hívj fel egy gyermek allergológust vagy gasztroenterológust. Nem hangzik valami meggyőzően a diagnózisuk. :roll:

Minden alternatíva rosszabb, mint az anyatej sztem. Lehet allergiás az anyatej összetevőjére, de ha igen, az elég extrém eset lenne. A tápi, még ha HA is, viszont egyáltalán nem szokatlan, hogy allergiát vált ki vagy érzékeny lesz rá.

Ha nagyon óvatos akarsz lenni, hagyjál ki minden "veszélyes" dolgot a saját étrendedből. Ez az összes tejtermék, aprómagvas gyümik, mogyoró, koffein tartalmú dolgok (kv, tea, csoki), meg amire esetleg párod vagy más vérrokon érzékeny, allergiás, továbbá készételek, mesterséges színezéket, aromát tartalmazó dolgok.
Ha ellentétes dolgokat mondanak, én mindig a legjobban képzettre hallgatok. :wink: Ha a doki és a nővér vagy védőnő ellent mond, bizti a dokira. Az persze más, hogy néha a dokira sem hallgatok. :roll:

Szonibaba,
Te 3 órát képes vagy egy helyben törökülésbenülni? :shock:

007,
az ágy végében a táblicku
Igen, arra gondoltam. Felnőtteknél nincs, de koraosztályon láttam még. Gondolom mivel ott nem tudják megkérdezni a beteget és ha gáz van, nagyon gyorsan kell ugraniuk. A legtöbb adat persze a mappájában van, de sok van a kinti kórlapon is.

Kép KépKép
lorca

Eddig Mildibe tápszert kapott és állítólag arra allergiás,mától kapja a HA tápot.De ha hazahozhatnám akkor valószínűleg lenne annyi tejem, hogy mellőzni tudnánk a tápszert.
marietta1982

Boo! Te nem vagy egyszerű...veled mindig történik valami! De örülök,hogy bejelelentkeztél,már azt hittem,történt valami.
Sajnálom,hogy apának el kellett mennie,de hétvégén már biztos veled tart.
Ma itt volt anyósom barátnője aki Amerikában él,hozott a Lilinek egy nagyon édi összeállítást,barna gatya rózsaszín pöttyökkel,fehér body és egy rózsaszín kardigán barna szegéllyel és egy rózsaszín fejpánt. Irtó cuki! Mondtam,hogy ha jó lesz rá,akkor ebben fogjuk megkeresztelni őt.
Tényleg Dodi! Miért nem lehet pezsgőtablettát inni? Akkor lehet,hogy nekem tényleg ez tett be ma. Nagyon szarul lettem tőle. Te milyen vasat szedsz? Mert nekem amúgy az a gondom a vassal,hogy iszonyat székrekedést csinál,még ennél is durvábbat.
Őszibarack!! Nekem is nagyon finomat vett anyu a piacon,nagy és lédús. Napi 6-ot minium megeszem belőel.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo, ez nem a Te napod! Hú én is ki lennék akadva, ha a kocsira rácsukódna a kapu :evil: Tegnap benne voltunk a szupercellás jégesőben, de valszeg csak a peremén, mert vízzel jött apró jég, de itthon a szőlőnknek megint annyi -mind a10 fürtnek, pedig úgy szeretem.

Mariann, a tápiváltás be fog jönni, de ne mondj le a szopiról, még teljesen átálhattok rá!

Halljátok lányok, Babazenét (és kötél idegeket) beszerezni! Minden gyerek imádja.

Katy, jó, hogy megteheted, hogy ne vezess, én még lehet hogy szülni is egyedül megyek kocsival, bár a doki haja az égnek állt mikor közöltem, hogy 10 perc alatt benntvagyok kocsival, ha valaki addig vigyáz a kölkökre :lol: .

Mivan lányok senki nem szül, pedig már júni elején egész beindult a dolog?! Majd augusztusban is itt vigasztaljuk egymást, hogy majd jön, ha jönnie kell?!

Éva

KépKépKép
agmano

Jelentem: ruhák szétszortírozva. De még azért normálisan is össze kéne rendezni illetve Hugiét átmosni. (Remélem, senkitől nem fogok kőzáport kapni sőt, talán a többgyerekes anyukák megértik, ha azt mondom, hogy én nem fogok vasalni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Holnapi nap: először házi orvos, aztán a nőgyógyász, aki remélhetőleg örülni fog a mai vérvétel és a holnapi CTG eredményének. :roll:
Utána elmegyek a novi új szemüvegemért, valahol útba ejtek egy postát és talán még a bótba is betérek.
Úgyhogy, ne számítsatok rám nagyon. Max. délelőtt és estefelé tudok majd jönni.

Nem tudom, hogy te kivel szeretnéd kitöltetni az anyai kórelőzményre vonatkozó papírt. A házidoki és a szülést levezető doki is megcsinálhatja. Ha az előbbivel csináltatnád, akkor még érdemes előtt, ha az utóbbival, akkor arra vigyázz, hogy ne osz osztályos doki töltse ki, hanem az, aki TÉNYLEGESEN levezette a szülést!

Kép
Kép
200907?

Lorca, Katy: azért nem törném magam össze kék hálóingért.....
De véletlenül nemrég turiztam egyet, úgyhogy ha muszáj, akkor van.
Mondjuk alapból elég "nagy" vagyok, de ahogy írtátok, tény, hogy még nálamnál sokkal kövérebbek is szülnek.

Poén a történet végére: ma egyik szomszéd ismerőst vittem ugye dokihoz Cellbe, többek között vért is vettek tőle.
Vérvétel után jön ki, szorítja a kis vattapamacsát. Közölték vele a vérvételen, hogy legyen kedves fogja, és nem tudnak rá ragtapaszt tenni, mert nincs a kórháznak rá pénze!!!!!

Úgyhogy a balkáni állapotokról csak ennyit.
(Egyébként a szülőszoba itt totálisan olyan, mint amit Sillia rakott fel képet a tizenvalahány évvel ezelőttiről)

Kép
Kép]
hendegabi

Bond!

Már megbeszéltem a dokival, azt mondta, hogy majd ő kitölt mindent, vigyem magammal a szüléskor.

A tejbegrízben pedig a grízt nem szeretem, semmilyen grízes dolgot nem eszek meg, de a tejet sem szeretem, kivéve turmixban, és a mákos gubában.

Agmano!
Pénteken pont be tud vinni a párom a vizsgálatokra, amúgy mindenhová kocsival megyek én is. Oda is egyedül mennék, de nem lehet a parkolást kiszámítani (feleslegesen meg utálok órákra bedobni az automatába).
Amúgy azon a környéken, ahol én járkálok 115 Ft-ról 365 Ft-ra ment fel egy óra, szóval nagyon durva lett.

Mondjuk azért szülni nem szívesen mennék egyedül autóval, de lehet, hogy két fájás között én is inkább azt választanám, mint a taxit egy vad idegen faszival. :roll:

A kórházi kartonokról meg annyit, hogy ugyan tök szabálytalan, de pl. mikor a Gábor a térdével kórházban volt, ki volt aggatva mindenkinek egy műanyag dosszié (összecsukható), ami természetesen mindig mindenkinek ki volt hajtva, tehát simán el lehetett bárki lázlapját olvasni.

Kép
katy76

Bond!

Ha felkérnék anyut, az szakmailag tuti indokolt lenne, mert 25 újszülött intenzíven eltöltött év után, gyerekjáték lenne anyunak egy koraszülött :wink: 8) 8) 8) . De nem hiszem, hogy elvállalná, mert él-hal a szakmájáért, viszont a dirigálástól, a leltártól, meg a nem "hús-vér" dolgoktól kirázza a hideg! És nem is biztos, hogy "engedném" neki, mert anyu hátán fát lehet vágni, és mindig mindenkinek jót akar, és félek, ezzel visszaélnek az emberek :evil: , meg így is agyondolgozza magát, mi lenne akkor.... :? !

Niki!

Nagggyon örülök, hogy otthon lehettek végre! Minden jót kívánok, amit csak ilyenkor lehet :wink: ! A vizsgához pedig óóriás-gratula, nem vagy semmi :shock: :D :D :D !

Boo!

Vásárlás: :x :x :? :? :? ! Gondolom, milyen csalódottak lehettetek... :( A költekezés miatt meg ne röstellkedj, a pénz ezért van, megdolgoztatok érte, és slussz! Nem gondolnám, hogy (csak) felesleges dolgokat vettél volna :wink: :lol: :lol: :lol: !
Biztonságiőr: :evil: :evil: Kretén!!! Nálunk a közértben van egy pasi (vmi kisegítő, mindig rámol, meg jön-megy), és állandóan megállít ha meglát, és magyaráz, meg érdeklődik, és persze, kedves tőle..., de ki nem sz@rja le, hogy Julis nénikéje unokahugának a telekszomszédja milyen öblítőt használ, miközben én beszaladok egy tejfölért :evil: :lol: :lol: :lol: ! Rendesen menekülök előle :lol: :lol: !

Nyuszi!

Leírtam már miért nem jó a pezsi :roll: , de a lényeg, hogy nagyon fent van ilyenkor a gyomorszáj, és a szénsav eleve kerülendő... :wink: ! Én Ferrocentot szedek, baromi jó! Ez nemhogy nem okoz székrekedést, de kifejezetten szorulásra hajlamos kismamiknak ajánlják :wink: ! Nekem nagyon bevált! Igaz, hogy drága (3300 asszem), de ennyit simán megér, hogy elkerüljek még egy ilyen "budidrámát" :roll: :lol: :lol: !

Rólunk:
Reggel voltam védőnéninél: nem mondott semmit :? ! Eddig is sejtettem, hogy nem valami penge, de örültem is, hogy békén hagy, intéztem én mindent magamnak (meg anyu :oops: ). De most azért ideböföghetett volna vmit (uh, nst, szülés, vmi). Na mindegy, legközelebb ő jön hozzánk, és mesél nekem a szoptatásról... Juhhhuuu, milyen izgalmas lesz, nyilván csupa-csupa újdonságot fogok megtudni (
el ne felejtsék jegyzetfüzetet kikészíteni) :twisted: :lol: :lol: :lol: )
Ja, a dologhoz hozzátartozik, hogy én már kb. 10 évesen szoptatásos, meg gyermekgondozásos oktatófilmeket nézegettem otthon, mert volt anyunak, és tökre érdekelt :wink: :lol: :lol: !

Ezután elmentünk apával az Auchanba, megvenni a maradék babakelengyét, aztán amit ott nem kaptunk, azért átmentünk a Kenguruba. Kinéztem ott pár hete egy szopis melltartót, meg fűzőt, de a csaj mondta, ne vegyem meg akkor, ráérek szülés előtt pár héttel. Na, erre most közölte (pont ugyanaz a csaj), hogy nagyon sajnálja, de ők már nem forgalmazzák azt a márkát :evil: ! Fasza! Szóval még van egy köröm a Brendonba. :?
Aztán hazafelé megálltunk az asztalosnál, és vágattunk polcokat a szekrénybe, amiket be is raktunk, szóval azóta behajtogattam a már kimosott cucokat, meg mostam még két adagot...

Mikor ideültem úgy terveztem befejezem a beadandóm, de nektek írogatok egy ideje, szóval már nem fogom :roll: :lol: :lol: !

Ja, és hogy ne csak mindig a rosszat mondjam: tele voltam ma energiával, mert nagyon jól aludtam éjszaka :mrgreen: ! Csak pisilni keltem fel 2* :wink: !
Viszont a csípőm eléggé fájdogált reggel, de hamar elmúlt. Gondoltam csak megmérem mennyit szélesedett: 6 cm :shock: :shock: :shock: ! Sztem ez nagggyon durva!!!! És ez nem (csak) hízás, sztem olyan két kiló lehet pluszban a kofferen, a többi "deformálódás"! Hát, mondjuk ki: rendesen megasszonyosodtam :twisted: :lol: :lol: ! De állítólag, szülés után visszaáll, max. 1-2 centi marad, annyi meg kell is :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

hendegabi! :)

Korábban mi is kaptunk ragtapit a vérvétel után. Aztán egyszercsak elmaradt. Nem kérdeztem rá, mert számomra egyértelmű volt, hogy ezzel is spórolnak. :( Ma is csak úgy akartak elbocsájtani, de kértem és szó nélkül adtak.
Ez van. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Akkor te paravánok között fogsz többed magaddal egyszerre szülni?

Akkor jó! :wink: Én is rákérdeztem, de nekem azt mondta a dokim, hogy majd az osztályos kitölti. Ammeg nem ugyanaz.

Gríz: :shock: :shock: :shock: . Azért mondjuk nem annyira kár, de a tejért már inkább. :roll:

Miért tartasz ennyire egy taxistól? :shock:

kicsidodi! :)

"ki nem sz@rja le, hogy Julis nénikéje unokahugának a telekszomszédja milyen öblítőt használ, miközben én beszaladok egy tejfölért"
Nem vagy te kissé antiszociális? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apróbb eredményeim még a hétről:
-levágtam a körmöt a lábamról (is),
-babásra reszeltem a talpam,
-kitisztítottam a pórusokat az orromon,
-kiszedtem egy kicsit a szemöldököm.
Ezekhez sehhhhol nincs a beöntés fontossága :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , úgyhogy asszem ha a cserjést is leírtom, akkor már nemigen marad más teendőm a szülésig és elegántosan fogok bevonulni szülni. 8) (Talán még a fodrászhoz is elmegyek, de ez még csak egy kósza gondolat)
Enyim motyó már kész, csak fel kell kapni. Hugié csak annyiban hibádzik, hogy még egy mosás kell neki, de különben kész.
(Hugi! Te most ne figyelj, foglalkozz csak a tüdőddel! :roll: )
Szóval, ha nem vigyázok, akkor egyszercsak azon kaphatom magam, hogy: jééééé, elkészültem és mehetek a kórházba. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

200907: az általad felsorolt dolgokra én is készülök, viszont tegnap voltam fodrásznál, úgyhogy már anyukás a fejem:)

Nektek nincs olyan, hogy mikor felülsz az ágyban, brutálisan fáj a medencétek? Az előző kettőnél nem volt ilyen, de most olyan, mintha majd szétszakadna.... :oops:

Na, megyek aludni, jól elfáradtam ma..

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok ! Jó reggelt !

hendegabi

Szülésznő hozzáállása :twisted: :twisted: :twisted: és :( :( :( , hogy ilyenek.Viszont az írásod további részén hangosan röhögtem. Párom meg így nézett :shock: :shock: :shock: , úgyhogy felolvastam neki , hadd nevessen Ő is.

Éjszaka : vadhajnalban felébredtem és néztem ahogy Párom édesen alszik. Már egészen hozzászoktam ezekhez a 3-4 órás alvásokhoz. Zsombi előkészíti a terepet, hogy ne okozzon gondot éjszaka felkelni, szoptatni.

Mai nap : elslattyogok a háziorvoshoz táppénzes irományért, aztán irány az APEH , mert kellene nekem egy jövedelemigazolás. Éééés, hogy még itt ne érjen véget a nap, bemegyek az OEP-hez a tp-s papírral. Már úúúgy várom, hogy elkezdhessem. :?

De ha ezt sikerül ma mind megoldanom , akkor nagyon büszke leszek magamra :roll: .

Kép
ikoka7

hmmm , sehol senki :( :( :( , lassan elindulok, de annyira lusta vagyok, na mindegy sitty-sutty elintézek mindent.

Kép
ikoka7

szép reggelt!

Hendegabi!
szülésznős élményed nem lehetett kellemes,viszont a barnabőrű
hszeden én is nagyon sokat sírtam a nevetéstől már így kora reggel...

és a tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok

Éjszaka eltelt. De most sem aludtam valami jól, ez már így lesz a végéig, minden fordulásra felébredek, mert hanyatt nem tudok feküdni jobb és bal oldalt pedig kb fél -1 óránál tovább nem megy, olyan szinten elzsibbad a medence csontom azon a ponton ahol nyomja az ágy hogy a végén ha nem fordulok meg akkor begörcsöl. Pisilnem csak egyszer kellett.
Viszont észrevettem hogy a férjem is sokkal éberebben alszik, eddig ha valamiért ébresztettem éjjel, akkor egy csomó ideig kellett őt keltenem. Most meg elég ha csak felülök, vagy fordulok egyet már ő is fent van.

Timi anyós? Inkább hagyjuk, elegem van belőlük azt hiszem egy életre. Fiát teljesen tönkre teszik lelkileg. Azt hiszem hogy a negyedik unokájukat nem fogják látni ha a férjemen múlik, de több mint valószínű hogy a többit se. Remélem meg sem kísérlik hogy a kórházba bejöjjön, mert tutira elküldöm.
Remélem olvassák néha ezeket a sorokat és öregségükre elgondolkoznak rajta. Legalább is ezt kellene tenniük. Na mindegy hagyjuk.

Nekem a lábam sokkal "karcsúbb" amióta nem kell reggel fél 7-kor fel kelnem. Na és anyukám nagyon rendes tegnap délután is megfőzött mára, hogy ne nekem kelljen ott állnom, még palacsintát is sütött. Persze utóbbit meg is ettük.
Fincsi volt nagyon.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi,
Sajnálom, hogy anyós ilyen gázos. :? Mindig ilyen volt, vagy főleg az öregség?

Ikoka,
Jó napod lesz. :D De legalább hasznos. :wink:

Klarka,
A medencém kb félidőtől tropa. Amikor mondjuk a fürdőkádban helyezkedem, érzem, hogy kattog. :twisted: Majd a szülés után rendbejön. :lol:

007,
Már nincs három heted a kiírt időpontig. Hugi tüdő teljesen menetkész. :D
Vasalásra nem tudsz olyan negatívumot mondani, hogy tőlem kőzáport kapjál. :lol: Akinek már van vasalója, az nálam megüti az elégséges mércét.

Dodi,
Ahogy anyukádat jellemezted, az felső vezető szempontból pont az ideális jelölt leírása. Gondolom, tudnak úgy ajánlatot tenni, hogy ne lehessen visszautasítani. :roll:
A mi ovinkban is az egyik nagyon jó óvónéni lett a vezető. Elég komoly veszteség, hogy irodai munkával kell pepecselnie. :? Lehet, hogy ezért van a mondás, "aki nem tudja, igazgatja". Igy kevesebb a veszteség.

A jelen védőnőnket nem ismerem szopi téren, de az előző, amikor jött, mindig érdeklődött. :twisted: Nulla ismerete volt a témában.

A szülés után a hasfal rendeződik nagyon hamar. Már rég szülés előtti súlyban leszel, de a gatyák még mindig nem mennek rád. Nekem ez még második körben is elég frusztráló volt. :lol: A csípőcsontok szép lassan, hónapok alatt állnak vissza. Szoptatóknak a lazító prolactin esetleg még tovább nyújtja.

Hendegabi,
Nem emlékszem, mikor volt a kezemen ragtapasz vérvétel után, pedig volt jópár az elmúlt években. Én általában az "ezt szorítsa pár percig" jótanácsot kapom.

Agmano,
Lehet, hogy nekem hangosabb gyerekeim vannak, de magunkat esélytelennek tartom arra, hogy a kocsiban békésen babazenét hallgassunk. :twisted: Már most pánikolok a gondolatra, hogy a két nagy teljesen testközelben lesz és így a legkisebb gondot sem fogja jelenteni, hogy egymást püföljék. :?
Sofőrként kocsival szülni? Hááát, még mindig jobb, mintha a gyerekeket is vinnéd. :lol:

Marietta,
Eddig nem HA tápot kapott? :? Azt hiszem, messze vannak a "bababarát" címtől. Ne lepődj meg, ha sima tápi után a HA nem fog örömkönnyeket csalni a szemébe. A pocijának sokkal jobb, de pocsék az íze.

Kép KépKép
lorca

Lorka hát hogy milyen volt akkor amikor még én nem voltam azt nem tudom, bár Attila nagymamája mesélt dolgokat. De amióta én színen vagyok most már 12 éve azóta ilyen. Engem és a családomat nem bírnak elviselni. Hogy miért? Csak találgatni tudok, mert én őt nem bántottam meg sosem, csak amikor már nem bírtam akkor volt hogy 1x 2x beszóltam.

Legfőképpen az a bajuk hogy anyuék nem diplomásak. Aztán hogy előtte a férjem leadta nekik az összes fizetését, és mikor engem megismert akkor már inkább rám költötte , csak a kaja pénzt adta haza. Persze sosem volt otthon kaja, mert főzni nem főzött. És aztán azóta sokszor azon mesterkedett hogyan tudna minket szétválasztani. De azért most sokkal komolyabb dolgokról van szó sajnos. Ami nagyon bántja a férjemet. Legszívesebb jól beolvasnék nekik.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Na, már végeztem is. De nem jár a dicséret, mert csak az APEH-et sikerült ma elintéznem, ugyanis a háziorvosom szabadságon van ( oda csak kedden tudok menni ), így ugrott az OEP is.Azért az a csekély 2 óra a kedves adóhatóságnál igencsak leszívott testileg-lelkileg. :twisted: :twisted: :twisted: De legalább egy nagyon kedves és segítőkész ügyintézőt fogtam ki, aki minden követ megmozgatott, hogy nekem segítsen. Ő nem az a tipikus irodai Jucika, hanem ember.

Sebaj , azért ez is valami, kedden majd folytatom az ügyintézést, ha még egyben leszek.

Nagyon meleg van , ha nem fontos ki se mozduljatok. Mi este sétáltunk egy jó nagyot Apával itt a környéken, akkor már olyan jó friss levegő volt.

Kép
ikoka7

Kép

Ezt meg tegnap vettem a Duna Plázában,nem bírtam ott hagyni, olyan édes.

Kép

Kép

gabi1

Sziasztok

Hogy mostanában nem szült senki, szerintem nagyon jó hír. Hétvégére frontot mondanak, szerintem lesz egy-két baba, aki napvilágot lát. :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Nagyon aranyos a napozó, amit vettél.
Anyósról csak annyit, hogy az enyém anyósomnak nem tetszik az Odett név, és már vagy 1 hónapja azon töri a fejét, hogy hogyan szólítsa másként. Már kaptunk tőle utónévkönyvet is. :twisted: :twisted: :twisted: , amit persze meg sem néztünk. Az egy dolog, hogy az Ő lányának nem tetszik a saját neve (Mónika).

Kép
Kép
orsi777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?