A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Megvolt az uh, bébi jól érzi magát. :D :twisted: A feje nagyon lent van, de ez nem zavarja a bordapankrációban.
Súly 3190g - mondhatni jöhetne már. :lol:
BPD: 88mm, ami teljesen baráti, kb 32 cm. Nézegettem táblázatokat, Nati 96-98mm lehetett és simán kicsusszant vagy 10 perc alatt.
Fl: 78mm, ami a combcsont. Na, ez hosszúnak számít, de legalább nagyobb területen oszlik el a súly, így ideális. 8)

Agmano,
Norbi feleségül akart venni :lol: :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok, Natas mikor akar engem kipaterolni. :lol:

Conversano,
Betét? Én nem használok.
Amíg szoptatsz, addig az ízületek, inak fokozottan hajlamosak. :wink: Lovaglás lehet, hogy kicsit még arrébb van.

H.Gabi,
Egy 14 évesnek már sztem elég határozott kívánságai tudnak lenni. Én tininek annyira nem szerettem a meglepiket, akkor mi többnyire ruhát kaptunk szülinapra/karácsonyra, de szerettem én választani. (Tudom, nem vagyok valami kreatív e téren.)

007,
Egy hármas császár alig tart tovább, mint egy sima. A 34. héten volt a csajci, akit mellőlem vittek műtőbe, majd a bébiket visszahozták, mert a közös szülőszobán volt a mérés stb. A születési kort bemondták, 3 perc volt az első és az utolsó között. :shock: Az ikrek a 30. hétig fejlődnek úgy, mint az egykék, de ez nem tudom, hogy van hármaséknál. :roll:
Mostanra Pagika biztos nagyobb pocival rendelkezik, mint közülünk az, aki legtöbbet szedi fel, a legnagyobb babát, a legtovább hordja. Nem irigylem érte én sem. :wink: Nekem a helyében bmilyen indok megfelelne arra, hogy meglegyen a császár. :oops:

Nekünk már nem kellene sietni a babavállalással. Akár két év múlva is jelen feltételek mellett eshetnénk teherbe. (Én ugyan nem :mrgreen: ) A Gyes elszállt ugyan, de a főállású anya státusz az változatlan.

Anyós és vasalás? Egyértelműen kenterbe ver. :lol:

Dodi,
első naptól kint lesz velünk
Csak ezért le fogsz lécelni a kórházból? :lol: :lol:
Mi sem fogunk heteket várni. :wink: Szabi 2 hetes volt, amikor először megnézte az Árkádot. Márciusban jobb újszülött program nemigen volt. :roll:
Te megmérted, hogy milyen széles volt terhesség előtt (elején) a medencéd? :shock: Eszembe nem jutott volna. :lol:
Sajna nekem lassan ez a természetes állapot. A mai uh-n alig tudtam lekecmeregni a vizsgálóasztalról, mert ahogy megmozdultam, úgy belenyilallt, hogy levegőt nem mertem venni, nemhogy mocorogni.

Gabi,
Milyen édes szülei vannak párodnak. :? Apróbb viharok nálunk vannak, de ahhoz képest, amit írtál, a viszony maga a tökély. Mind szüleimre, mind anyósomra vagy tesómra elmondhatom, hogy ha gond van, mind ugrana, hogy segítsen. Az én családom jobban áll anyagilag, mint anyós (tőle ezért nem), de azt hiszem, egy bankszla szám és egy összeg elég lenne sms-ben, hogy kisegítsenek, nemhogy ilyen otromba módon átverjenek.
Az, hogy férjedet a saját tesója is kijátsza, még rosszabb, mint a szülők. :roll: Ha egyáltalán léteznek ilyenben fokozatok.

Kép KépKép
lorca

Na jelentem ágy megérkezett, Apa még strandon, én mindjárt megsülök, pedig eddig nem is tűnt melegnek ez a lakás.
Holnap takarítunk, de én még ma bepakolom a Manócuccost a komódba, annyira szépek lettek a bútorok. Megmutizom ! És ezek olyanok, hogy majd ha elköltözünk innen egy nagyobb lakásba ,akkor is tudjuk majd használni és ilyen bútorokból állhat majd a kicsikém szobája.
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
ikoka7

Szonibaba:Nem,nem ugyanaz.Szulesfelkeszitesre es egyeb segitseg,tanacsadas miatt babat szerettem volna...de mar a 10.heten nem talatunk olyat,aki raert volna,Itt eleg nepszeru dolog ez....Talatunk egy dulat,aki talat egy magyar dulat nekunk.Tegnap volt a talakozo,de semmi olyat nem mondott,amia hasznomra valt volna szuleskor,Se a legzesrol,se semmirol :( O a szoptatast reszesiti elonyben,ami nem lenne baj,de en elsore szulni szeretnek...Hat ez van.Itt nem valaszthato szuleszno,se doki a szuleshez.Az vezeti le,aki eppen bent van....

Bond:Hozott egy jatekbabat,ami az igazir ahajazott erosen,meg sulyban is!!! :shock: Azon mutogatta a szoptatasi technikakat!Ez nem volt egyrossz dolog,mert azert ezt jo lenne jol kivitelezni,hogy ne legyen a kesobbiekben problema,es jon majd a szules utan is....De nekem most nem ez kellett volna....

Lorca:Az okes hogy Pagikanak biztos nagy a pocoja es nehez is neki,de mindenkinek az!Plane 40 fokban.A kulonbseg annyi hogy o a 35.hetben van,Te a 38.ban....en nem szivesen latnam gepeken a babokat csak azert,mert mar nem birom,es a draga dokim elutazik!Gondolom nem keves penzert kezelte oket!Akkor 1 hete ki lehetne meg birni!Na nekem ez erdekes!Es mindent megtennek azert ha mar ilyen jol birtuk,akkor meg ha semmi gaz,ne emiatt gyorsitsunk rajta.Deez az en velemenyem,es igen is aggaszt a hozzallas,ha mas baj nincsen.Az meg hogy mit ajanlanak tvmusorban,es mashol,az nem egyenlo avval,hogy tenylegesen nem fejlodnek a babak....azert nehany gramm meg meg jol johetne.... :oops: :?

Kép
Kép
ancsurti

Ikoka:Ez nagyon szuper lett!Ez sajat tervezes?Vegre valami ami nem hagyomanyos!Szeretem az ilyeneket!Es utalom a sablonos dolgokat.....Akkor nagy az orom most!Pakolassz csak,nagy megkonnyebbules lesz ha keszen leszel!Kivancsi lennek egy ruhasszekrenyre is ilyen stilusban!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti

köszönöm, igen saját elképzelés, tervezés és persze egy jó asztalos műve, nekem nagyon tetszik :D :D :D

Kép
ikoka7

Szívemből szóltatok. Én is két kezi munkás családól származom, és amink volt azt anyuék keserves munkával keresték meg.
Hogy anyósék mire játszák az agyukat? Azt nem tudom. Ugyan is anyósom anyukája szobalány - cseléd lány volt, apukája kőműves. Tehát ők sem diplomások. De ezek szerint akkor őket is szégyenli.
Apósom anyja titkárnő féle volt, meg évekig a lottónál számolta a szelvényeket. Az apját nem tudom, ő korán meghalt.

Amikor összeházasodtak akkor Szentendrén vettek egy telket amit Attila anyai nagyszülei segítségével építettek fel, apai nagyszülei meg tolták a pénzt nekik.
Amikor mi megvettük az első közös házunkat akkor nem hogy örültek volna hogy a fiának sikerült kemény munkával, hitelből házat venni, hanem azt mondták hogy mi a szegényektől vettük el a pénzt és azért adtak nekünk hitelt. Mert hogy akkoriban a Fidesz volt kormányon. De hogy ők ezt miért kombinálták össze kitudja.

Most meg bedugták szegény nagymamát egy idősek otthonába, ahol ugyan meglátogatja apósom, de kb 5 percre. Ünnepekkor sosem viszi ki. Mi hoztuk el karácsonykor, meg a gyerekek szülinapjára, hogy ne kuksoljon örökké odabent. Nekem meg a szívem megszakad, mert mi nemvagyunk ilyenek, én nem tudnám ezt megcsinálni az édesanyámmal aki a lelkét kitette értem egész életében. Most is amikor megszülök és haza jövünk a kórházból ki akarjuk hozni nagymamát hogy velünk legyen egy kicsit.

Egyébként férjemnek sincs diplomája még is többre vitte tőlük, mert van kocsi, házunk, nem éhezünk, eltudunk menni nyaralni. És mindenhez ért, nem szorulunk segítségre. Míg a testvérének diplomája van, de semmije nincs. Pedig 30 éves ő is, de nem tud felmutatni semmit.Még rendes bejelentett munkahelye sincs már évek óta. Mikor férjem megjegyezte hogy nem ártana elmenni dolgozni, akkor közölte apósom hogy nem gondoltad, akkor fel kelni korán, és azt nem lehet. Hát miért nem lehet? Nem mindenki ezt csinálja?

Úgy hogy tényleg nem egyszerű emberek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi:Nem semmi sztori ez!Azert papir melle agyat nem adnak sajnos!Es ez nagyon csunya viselkedes!Mindig is utaltam ha leneztek ketkezi munkas embereket,plane olyanok akik amugy eletkeptelenek szo szerint!Sajnalom,de nyugodj meg,visszakapjak meg 1000x az elettol ezeket!!!

Kép
Kép
ancsurti

Az a baj,hogy tul egyszeruek!!!

Kép
Kép
ancsurti

H.gabi,
Palacsintasütést legalább 2-3 tűzön kell csinálni. 8) Úgy nem tart egész délelőtt.
Sanda gyanúm, hogy a rosszullétednek van némi köze az előző napi programhoz. :wink: Lehet, hogy pihenni kéne? :twisted: :lol:

Nyuszi,
Amikor még nem volt kék fény, az újszülött sárga babákat kirakták a napra. Mi sem fogunk szobapenészt csinálni szegényből. Nem napra, nem délben vagy 40 fokban, de ki fogjuk vinni.
A baba fejét kell védeni a legjobban, arra egy világos cérnasapi a legjobb - ott a legnagyobb a hőveszteség. A lába akár maradhat csuprin is, onnan nem fog fázni. Takarni egy textil pelussal a legjobb, akár úgy is, hogy rácsippented a kocsi tetejére, nem kell, hogy hozzáérjen. A mózessel vigyázni kell, mert sokkal melegebb tud benne lenni, mint kint. Azt, hogy melege van-e, a nyakán fogod leginkább érezni.

007,
A nap tippje: most kell jó sokat mosni és kiteregetni a szobában.
Zseniális. :lol: Nyomjuk fel a páratartalmat, ha azt túléljük a hőséggel, akkor mehetünk Afrikába is, mivel ott legalább száraz a 40 fok, kész felüdülés lesz. :lol:

A legbiztonságosabb babaülés egy Volvo típusú, amit 3-4 éves korig háttal kell bekötni.

megkajáltam. A McDonald's-ban
Ma nagy nyálcsorgatva mentem el a Meki előtt, pedig csak egy fagyit akartam. Nagy pocisan nem mertem bemenni. :lol:

Amikor Dani beindul, simán a 160-as tartomány fölé kerül 2-3 alkalommal a negyed óra alatt. Akár egy jó percig folyamatosan is tartja az átlag 170-et. A szülésznő és a dokik teljesen meg voltak ezzel elégedve, erre mondta dokim, látszik, hogy remekül érzi magát odabent. 128-180 között vert a szíve, jellemzően 140-150.

július 11-ig meghosszabították a pontbeváltást. Tehát: igenis lesz törülközőnk!
Azt nem írták, hogy lesz türcsi, csak azt, hogy beválthatod. Valamire... 8)

Boo,
Kizárt dolognak tartom, hogy a ház biztosítása fedezné a fényezést (itt benne vagyok a számvizsgáló bizottságban, elég sokat küzdöttem a közös képviselővel, van némi tipp, mi a ház, a k.képviselő sara). Az, hogy a lézer nem fog be, nem az ő hibájuk, ahol megálltál, ott balesetveszélynek tetted ki a kocsit. Ez olyan, minha egy önműködően csukódó ajtó becsípné az ujjad, mivel otthagytad. A hülye ugráló biztonsági őr orra alá kéne tolni a számlát.

Tabati,
bár néha cselesek voltak, és ledobták a lábukat
Barbár. :lol: Egy pók az nem gyík, hogy bmelyik tesrészét ledobja.

A hepB oltást nem a védőnő dönti el, hogy kap-e a baba :evil: , azt a kórházba küldik most már. Streptora kérdezz rá a dokinál, viszonylag új dolog, ha esetleg nincs benne náluk a protokollban, attól még kérheted.

Tímea,
Egy éves babával sem olyan egyszerű strandra járni. :wink: Még ők is picik.
A Tescoban remek kis medencéket lehet venni. 8) Nem is nagy beruházás.
A pókhelyzet azért nem olyan vészes Angliában. :wink: Igaz,tud nagy és szőrös lenni, de azért nincs invázió. Az a meztelen csigákból szokott lenni. :lol:
A süti az nagyon tetszett. Csinálhatna nekem valaki. 8)

Dodi,
Normálisabb kórházakban nem is kapnak ab-t a strep+ anyukák babái. Sajna ennek ellenére még olyan ismerős is volt, ahol a kórteremben az összes bébi kapott ab-t, minden indok nélkül, megelőzés címszóval. :?

Ha angliában 6 óra után "kidobnak", én bizony nyugodt szívvel jövök haza előbb
Nincs kedved anyukádat kölcsönadni? 8) Én már a 4 nap után haza dologgal is meg lennék elégedve.

Ancsurti,
A hármasikrek általában a 33-34. héten szoktak megszületni. Mindenképpen fokozottan veszélyeztetett terhesség, az első pillanattól. Az persze önző indok, hogy anyukának kellemetlen, de igazából a babának sem jó, se kint, se bent. :roll: Meg ami nekem, egyes terhességgel kellemetlen, az neki veszélyes is lehet. A méh űrtartalma olyan 6 l, ez túlságosan nem változik attól, hogy hány baba van odabent. Ebbe kéne beleférnie a három babának, magzatvíznek, minden egyébnek. Ráadásul első, többes terhességgel a toxémia esélye és veszélye is nagyon magas. A meleg sem tesz túl jót.
Az indoklás, hogy császár, mivel elutazik, nekem sem tetszik. Kevés doki vállal 3 vagy több babás terhességet, annyira rizikós, igy átadni sem olyan egyszerű. Egy ilyen terhességet napról napra örömmel kéne fogadni, hogy tart és még mindig problémamentes és figyelni, küzdeni minden egyes bent töltött napért. Nekem egy kicsit van azért olyan érzésem is ilyenkor, hogy a doki azért is szeretné már "befejezni", hogy nehogy valami az utolsó pillanatban történjen.
Szabi születése körül volt egy eset, az egyik Bp-i doki túlvállalta magát, azután meg beindított több szülést, hogy bírja. Lett belőle haláleset. :?

Ikoka,
Nagyon jól néznek ki a bútorok! :D

Szonibaba,
Dúlák (doula) nálunk is vannak. Amolyan szüléskísérő, nem (feltétlenül) eü végzettséggel. Általában többször szült nők. Sokszor egyben szopis tanácsadók is, bár ahhoz nagyon sokat kell teljesíteni.

Nekem a fél óra törökülés is halálos ítélet lett volna. :lol:

Ronmay,
Pici súllyal született babák általában nem veszítenek a súlyukból, mivel rögtön infúzióra kerülnek.

Kép KépKép
lorca

Timi:Boldogsagos szuletesnapot kivanok!!!
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok,

még annyit a diplomához, hogy mikor férjem 89-ben diplomázott, ő még abba a 20%-ba tartozott, akinek volt felsőfokúja és ért valamit.
Az én 99-es főiskolám már lósz..t nem ért szakmai gyakorlat nélkül és bizony én is a szamárlétra aljáról indultam. Ma ehhez egy egyetemi ráképzés 2 év alatt félévenként 2x5 nap + néhány vizsga. Ma ezt is csak meg kell venni. Ezek után már én sem esek hasra egy egyetemtől. Azért hozzáteszem, hogy a másik szakomon kicsit bonyolultabb lenne egyetemi diplomát szerezni, tehát ez sem általános.
Akinek pedig 2-3-nál több papírja van, igaza van Bondnak, az csak menekül az érdemi munka vagy a család elől.

Én is hibáztam 18 évesen nem a megfelelő szakra jártam, csalódtam benne, de mégis dolgozom abban a szakmámban is -szerencsére.
De az elhülyülésem a maximumon így is. Odaadtam a háziorvosnak a szakorvosi igazolást, amit az OEP-be kellene bevinnem a szülési szabadság miatt. Most kérhetem vissza.

Katy, biztos nincs gond, ha a másogik NST jó lett és rendesen mozgolódik a baba!

Tartok tőle nem én leszek, aki a mostani frontra megszül. Még jóslóm sincs 1 hete, pedig nem pihenek.

Éva

KépKépKép
agmano

Csak gyorsan bekukk,majd talán este lesz időm visszaolvasni,mert nemsokára indulunk a szülésznővel találkozni.
Elolvastam egy pár hozzászólást,és úgy tűnik,egy véleményen vagyunk,én is első perctől kezdve ki fogom tenni Lilit a kertbe,csak nem mertem írni,nehogy rossz anyának tűnjek... Sőt,elvileg rá júli végén van egy szülinapi buli a barátainknál,sütögetéssel egybekötve,lehet,hogy még oda is elvisszük.
Megyek,mert még rendbe szedem magam. Ne írjatok túl sokat,mert aztán nem győzöm visszaolvasni :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég

Köszi Ancsurti! :lol: :lol: :lol:
Kicsit pihizek aztán jövök!

Lorca:én szülinapomra megleptem magam sütivel! :lol:
Na meg lángossal mert azt is nagyon szeretem. :P

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Tímea

Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok !!!

Torta ...lángos... :roll: :roll: :roll: , nekem is nemsokára szülinapom lesz. Lehet, hogy meg kéne ünnepelni előre ??? :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

ikoka7! :)

Klasszak lettek a bútorok! :D :D :D :D :D

ancsurti! :)

Csak nem bírom elképzelni, hogy egy játékbabával ott modellezik valaki a mellén, hogy most hogyan is kéne szoptatni. :roll: :roll: :roll:
(Halk véleményem: a nagy szoptatásra törekvésben kissé túl van spilázva a dolog, szerintem. :roll: A babák ösztönösen tudják, hogy mit kell tenniük. Csak egy kis gyakorlás kell nekik. Az anyukáknak meg önbizalom, hogy van elég tejük és tudnak szoptatni. :wink: Nekik talán egy kicsivel több gyakorlás kell, de néha már akadémiai szinten emlegetik a szoptatás technikájának nehézségeit. :? Valóban akadnak kisebb-nagyobb problémák, de ezek nagyrészt egyén függőek. Több lazaság kéne ebben a témában...)

lorca! :)

"Nyomjuk fel a páratartalmat, ha azt túléljük a hőséggel, akkor mehetünk Afrikába is, mivel ott legalább száraz a 40 fok, kész felüdülés lesz."
Nem. Ha nyitva vannak az ajtók, ablakok, akkor lehűti a szobát és gyorsan megszáradnak. :lol:

"A legbiztonságosabb babaülés egy Volvo típusú, amit 3-4 éves korig háttal kell bekötni. "
És a többi? :roll:

LESZ türcsi!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

tímea83! :)

Boldog Gyárfás napot! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81! :)

Itt még senki sem kapott kőzáport. :wink: Mindenkinek más az egyénisége, elképzelései, de ezt szerintem elég jól tudjuk tolerálni. :wink:
Raádásul neked ez az első babád, így érthető, ha tele vagy kérdőjelekkel, kétségekkel és esetleg téves infókkal. Még szép, hogy kérdezősködsz, puhatolózol. :wink:

Szülinap.
Múltkor említettem Apának, hogy megjelent az új Fable könyv. Azt mondja: "Nemsokára úgyis jön a szülinapod". Ja. Röpke fél év múlva. :? :? :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti: most engem vertél át az ékezetekkel :D :D :
[quote] írta:babat akartam

hát persze, hogy babát akartál..... :D
[quote]d írta:iploma mellé nem adnak agyat is

ágyat, hogy egész nap feküdjön? :D Igaz, Gabi1 apósa megmondta a frankót, ha dolgozna, korán kéne kellnie - biztos ezért kell az ágy.

Vásárláson túl vagyunk. Egy nyakláncot vettünk. Volt némi aranyunk (páratlan fülbevaló, az én exemtől kapott gyűrű, egy sérült lábgyűrű), így nem volt olyan vészes az ára.
Igaz, nem egészen erre gondoltam, de apa szerint biztos örülni fog. Könyvet ugye kilőttük, játékot már nem akartunk, ruhát meg már nem nagyon merek neki venni, mivel se a méretben, se a stílusban nem vagyok biztos.
Pénzt meg ugye nem lehet, mert abból a Vivien nem látna semmit...
Nóci kérdezte, hogy mit vettünk, mutatom nagy büszkén a nyakláncot. Erre megszólal: Vivien telefont szeretett volna. Na puff. Én megkérdeztem tőle, nekem azt mondta, nem tudja, nincs ötlete.
Nóci meg most szólt. Ez van.
Az ékszerboltban a kelleténél kissé több időt töltöttünk, mivel ismét eleredt az orom vére. Most legalább apa is látta, hogy pár perc alatt 3 zsepit itattam tele, aztán ahogy jött, el is múlt. (mikor meséltem neki a reggeli esetet, kissé hitetlenkedve nézett rám)

És vettünk a Lidlben dinnyét!!!!!! Ez az idei első jóízű dinnye, amit kifogtunk.
Viszont a szopis melltartó (pedig tetszett a fazon és az anyag is), sajna tényleg csak 85C-ig volt, meg se közelítette az én méretemet. :x

Kép
Kép]
hendegabi

Bond:Egyet ertek hogy kicsit tobb lazasagra van szukseg...de mivel sosem csinaltam,nem volt annyira gaz latni,bar erdekesnek bizonyult.A lenyeget ugyis akkor tudom majd meg mikor a gyakorlatban leszek!Az mas kerdes hogy en szulesfelkeszitesre szamitottam,amiatt hivtuk :roll: :roll: :roll: Az hogy szoptatasban tanacsot ad,az engem nem zavar...en magabiztos vagyok egyenlore,es almomban nagyon jol megy,szoval no para!Most mar rendszeresen ezt almodom :lol: :lol: :lol: 8) 8)
Az hogy egyenfuggo...azert itt (forum)is sok "erdekes"tanacs elhangzik,amivel nem kell mindig egyett erteni... :oops: van akinek ez jon be,van akinek az...max,tajekozottabak leszunk attol,ha mast is meghallgatunk....Itt ajanlott a malnalevel tea peldaul mar az elejetol kezdve....en ezt nem vettem jo tanacsnak...en ma kezdem!Itt nem ajanlott amellszivas,hat azert nekem lesz keszenletben...itt nem kell kenegetni semmit semmivel... :shock: :shock: :shock: szoval majd en eldontom melyik jo tanacsot fogadom meg!
Bar ha nem helyesen teszed mellre a gyereket,abbol eleg sok problema lehet....ez azert nem mellekes!
Na majd meglatjuk.Ja es azert en itt nem nagyon jartam felkeszitesre,eloadasra...szoval azert csak megragadom az alkalmat...aztan majd helyere teszem az infokat! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Hendegabi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Basszus nem semmi modon verzik az orrod!Nekem ez sokszor volt kiskoromban...most pedig ugye mindennap verzett orrfujasnal...de nem ennyire!A meleg erosen megviselhet!Mai vernyomid rendben van?

Kép
Kép
ancsurti

mértem, kicsit több, mint átlag, de még bőven jó: 123/73 volt mikor hazaértünk

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok
VAlaki valamit nagyon félre olvasott/értett nem tudom,na mind1,akkor pontosítok.Pagika dokija MOST a napokban utazik el és miután hazaért az utazásból (egyébként Visegrádon lesz és ha bármi van,bemegy a kórházba) akkor lesz a műtét 30.-án,ha addig spontán be nem indul a szülés.Remélem,ez így érthető.Egyébként,ha valami nem világos,akkor inkább kérdezzetek...

Kicsidodi
A besokallás annyit tesz Pagikánál,hogy 3 közel 2kg-os baba béreli a pocakját+a lepények+a magzatvíz,ami eléggé megterhelő a szervezetnek,hetek óta a kórházban fekszik,távol a családjától...stb.
Azt hiszem,érthető.
Vendég

Akor passzolok!Pihenjel ha tudsz most mar...es talan borogasd kicsit az orrtovedet!
Lazitasnak nem utolso,nagy melegben meg jol esik egy kis hideg borogatas a homlokon! 8)

Kép
Kép
ancsurti

007,
A mi nagyszobáink teljes napfényt kapnak kora délelőttől napnyugtág. + Belváros belsejében vagyunk, sok kocsival és porral. A külső fal néhány meleg nyári nap után este 10-kor is elérheti a 40 fokot (megmértem :twisted: ) Ha nyitva lennének az ablakok, hőgutát kapnék, uh nálunk kész gyilkosság lenne szobában kiteregetni. 8)

A babák ösztönösen tudják, hogy mit kell tenniük.
Ők igen. :lol: Nekem viszont kemény tanulópénzt kellett fizetnem érte. :? Igazad van, No1: önbizalom. De legtöbben az alap dolgokat sem tudják, pláne hogy a nővérek, védőnők, orvosok sincsenek igazából képben. A legtöbb nagyi pedig a saját tapasztalatait adja át (mi mást is?!). Nekik meg nem volt épp szopibarát a környezet. Nekem is meg kellett küzdenem anyukámmal, a védőnőm sz..t sem ért, a kórházban nem foglalkoztak a kérdéssel, a nővér nem is tudta úgy beigazítani a babát, hogy szopizni tudjon. Egy kivétel volt, a szülésznő, aki odaadta a babát úgy, ahogy kellett. Talán tényleg túl sok az info, de keményen meg kell küzdeni a beidegződésekkel is.
A technika viszont tényleg egyszerű. Simán tudok autóban, parkban; ülve vagy fekve szoptatni, alvás közben, akár mindkét ciciből úgy, hogy meg sem kell fordulnom. De ez nem két hét vagy hónap gyakorlásának eredménye.
Mindezek ellenére Szabi még 1,5 év szopi után is szétrágott. :twisted:

Próbáltam előásni azt a német linkemet, ami osztályozta a babaüléseket, de attól tartok, kitöröltem és hiába kerestem rá, nincs meg. :( Az biztos, hogy a Römer/Britax a legbiztonságosabbak között volt, de a mellette lévő 2-3 másikra már nem emlékszem. :roll: (Talán Recaro és MaxiCosi, de külön volt minden modell, így egyben sajna nem elég info)

OK. :lol: LESZ türcsi. :lol: :lol: :lol:

Szülinap:
Tiéd Apa realista, Bond. :lol: Tudja, hogy egy tipegő és egy baba mellett kb fél év múlva jutsz el oda, hogy ismét megtanulj olvasni. :D

4-5 diploma
Én sem tudom elképzelni, minek annyi. :roll: Egy témában annyit nem szerezhet, 1x ha téved vki, még megértem. De a többi??

Gagyi diplomák:
Mint középsulis tanár, ofő, hiába vonyítom végig az évet, hogy a "mindegy, csak diploma legyen" meg az "úgyis felvesznek valahová" hozzáállás kizárólag a diplomás munkanélküliek táborát növeli. Attól, hogy vki elbliccel 4-5 évet, még nem lesz jobb munkaerő, pláne nem jobb ember. Azért piszok keményen meg kell dolgozni és nem is feltétlenül jár papírral.
Az igaz, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek magasabb a fizuja, IQ-ja (nem attól, hogy van diplomája), de még a várható élettartama is. De ezek csak statisztikai adatok, ki ne ismerne sík hülye diplomást? Egyénre egy statisztikai adat nem húzható rá.

Tímea,
Amikor Robi a múlt héten felhozta a gyerekeket, én telefonáltam, pont hallgattam a születésnapi köszöntőket. Szabit próbáltam elhessegetni, mivel jött oda és mondogatta, hogy tota, de nem tudtam miről van szó. Besokallt, leráncigált egy szatyrot a konyhapultról, berángatta a szobába és levágta elém a földre egy felháborodott TÓÓÓTAAA kiáltással. Én így kaptam tortát születésnapomra. :lol:

Dodi,
igazi vidéki feeling
Fehérvár?! Ott nőttem fel, de nekem ez még eddig eszembe nem jutott. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sotske!Koszi a tajekoztatast!Nem toled jott felre az info,hanem ketfelet kaptunk...emiatt lett a zavar!Mi jovohet keddi inditasrol hallottunk meg tegnap este,utazas miatt,ezert lett ez az ertetlenseg.....Bar en kerdeztem az elso infonal!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok! 8)

Csak egy gyors bekukk, sajna csak nagyjából volt idő visszaolvasni, ugyanis begyulladt a bal szemem reggelre. :twisted: :twisted:
Szóval önzően magunkról egy pár szó: reggel kezdtünk a klinikán, stg, vizelet, vérnyomás, szerencsére okésak! Szerdán kell mennem legközelebb! A méhszáj zárt, a feje még mindig nagyon fent van, de FEJVÉGŰ!!! :D :D :D Szóval egyáltalán nem indokolt jelenlegi állások szerint a császár! :wink:
Egyik ismerősöm megszült ma reggel, 7kor kezdődtek a fájások, és 7:50kor született meg a pici :shock: :shock: :shock: első baba!! 3700gramm és 55 cm, Csenge, bizti gyönyörű, fekete hajas baba :D

megyek kifolyik a szemem, megkamillázom...

f.nikici

Lorca:Na ezaz!Azert sokaknak nem megy ez a szoptatas annyira egyszeruen...plane ha az elejen problemakba utkozik valaki,akkor a kudarc elmeny nem sokat javit....es az elso szopik meghatarozoak,mind az anyuka,mind a baba reszerol!En nem tartom rossz dolognak ha valaki megmutatja,nem igy szulettem,bar az elhatarozas,es a hozzaallasom az eleg pozitiv.Itt vedono nincsen,a korhazban a noverek eleg segitokeszeknek mutatkoztak,es szopipartinak,de azt majd akkor mikor ott vagyok biralom...a baratnomnek nem igazan ment a dolog...szoval azert nem banom ha segitenek..inkabb elobb,mint utobb!Mert azert a nagy magabiztossag sem minden esetben segit!

Kép
Kép
ancsurti

Megjöttünk a kórházból!! :D És minden rendben volt a ctg-vel!! Holnap délelőtt azért be kell mennem megint, hogy mindenki nyugodtan aludjon.
És képzeljétek, a szülőszobán csinálták, úgyhogy legalább azt is láttuk. Egy kismama elég ramatyul nézett ki, ott feküdt az egyik szobában, szerintem órák óta ott lehetett.
Nekünk ez ugye kimarad, de legalább fogalmunk van arról, hogy hogyan néz ki a szülőszoba.

Intimissimi: én nagyon sok fehérneműmet ott vettem, a terhességre is ott vettem nagyobb melltartókat, és bugyikat szinte csak ott veszek. Nagyon szeretem. És bár drága, de az 5-6 évvel ezelőtti melltartóimmal sincs semmi baj. Jó a minőségük. Leértékeléskor meg az ember után vágják a szetteket (3-4 ezer forintért lehet szettet kapni olyankor).
A Women's-ben pedig a pizsamákat szoktam venni (szintén leárazáskor, olyankor tök elfogadható árak vannak).

Akkor ha Pagika kihúzza, akkor elvileg betölti a 36. hetet? Az nagyon klassz! Szegény, én elhiszem, ha nagyon készen van már. Olyan kis törékeny, ezzel a nagy súllyal, ebben a dög melegben, távol a családjától már hosszú hetek óta...

H. Gabi!
Ez az orrvérzés nagyon durva! Vigyázz magadra, és pihenjél többet!

A dokimmal megbeszéltem délelőtt, hogy ha minden rendben van az uh-val, akkor hétfőn talizunk a rendelésén, ha gond van, akkor meg hívom. Erre most felhívott, hogy érdeklődött a kórházban, hogy voltam-e már, és nem tudták megmondani, így felhívott, hogy mi volt. Tök jól esett, hogy eszébe jutott még külön érdeklődni, holott megbeszéltük, hogy ha nincs gond, akkor nem hívom.

Kép
katy76

Katy76

Örvendek a jó híreknek !!! :D :D :D Addig is vigyázz magatokra !

Kép
ikoka7

Köszi a jókívánságokat!

Lorca:Ez nagyon édes! :lol: :lol: :lol:
Bár gondolom a tortát rendesen megviselte a dolog. :lol:

Ikoka:Lehet tényleg előrébb kellene hozni szülinapodat.
Már csak azért is mert úúgy megfogadtam h de belángosozok,sütizek..aztán mikor arra került sor rájöttem h kb. ököl nagyságúra gyúrta a kislányom a gyomrom,uh csak a szemem kívánta.Szinte mindenkitől csokit,bon-bont kaptam,iszonyúan bántja szemem... :lol: :lol: :lol: :lol:de nem tudok elbánni velük. :roll:

Nikici :Együtt érzek veled volt egy idő mikor folyton begyulladt a szemem,és persze alig hogy meggyógyult az egyik,kezdődött a másikon.Aztán kiderült h allergiás vagyok a kamillára. :roll:

Ancsurti: A kismama tanfolyamon volt egy ilyen h na most akkor mindenki beül a fotelba és a játék babával szimulálja a szoptatást..Hirtelen mindenkinek sietős lett a dolga,én sem voltam rest azt mondtam h jön értem a párom,aztán a rendelőtől nem messze fél órát dekkoltam mire végre tényleg odaért. :wink:

tímea83
Ajka

hendegabi! :)

Az arany nyaklánccal kevésbé lehet mellé lőni, mint egy telefonnal. A mi világban?! Szerintem jók vagytok így is. :wink:

ancsurti! :)

Én örülök, hogy tudtatok erről beszélni, csak azt sajnálom, hogy megint nem ezt kaptad, amire számítottál. :roll: :( :( :( :? :? :? :? :?

sotske! :)

Köszi a felvilágosítás! :D Akkor -szerintem egyöntetűen :roll: - megbocsájtunk a doki bácsinak és útjára engedjük. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A besokallást én kérdeztem. :oops: Csak arra voltam kíváncsi, hogy mire, mennyire érzékeny, mert nem vagyunk egyformák, mindenkinél máshol van a töréspont.
Továbbra is szorítunk nekiK, mondd el neki, hogy sokat gondolunk rájuk! :wink:

lorca! :)

Hja, kérem, aki ilyen környéken lakik... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Régen nagyon más volt a helyzet az információk valóság alapját illetve áramlását illetően. Ma már elég sok könyvben lehet olvasni a szopiról és aki megteheti, az még a Neten is utánanézhet a témának orrvérzésig.
Csak mindig annyira kiemelik a problémákat, hogy szinte(?) már előre görcsbe áll a kismamák gyomra, hogy: jajjmilesz. Semmi. TEJ. :wink:

Német link: nem tudom, hogy melyikről beszélsz, mert 2007-ben is volt egy hasonló felmérés, szintén az ADAC csinálta. De ez most egy tök friss.

EnyimApa valóban realista, de tudhatná, hogy nekem nem probléma egy sokszáz oldalas (ez nem tudom mennyi) könyvet elolvasni 2-3 nap alatt. Csak érdekeljen. :wink: Szóval, mire megjön Hugi, akár többször is kiolvashatnám. :?

TÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓTA: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

f.nikici! :)

Fejvég: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D A többi jó eredmény már csak hab a tortán. :wink: :P :P :P :P :P :P

katy76! :)

Neked is nagy-nagy örülés! :D :D :D :D :D :D Annak is, hogy láttátok a szülőszobát (milyen?), annak is, hogy a dokid felhívott, de annak nem, hogy a kórházban nem tudták neki megmondani, hogy bent voltál-e. :? :? :? :? :? :?

tímea83! :)

Ilyen jellegű problémák megoldásában számíthatsz rám. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:35-kor.
Vendég

Czika:Ez a beszéd! :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Bond!
3 ügyeletes orvos volt bent, feltehetően nem azzal beszélt, akivel én találkoztam (az lehet, hogy éppen lent volt az osztályon). De tök jól esett, hogy este 7-kor eszébe jutottam.
A szülőszoba teljesen kulturált, nekem tetszett. Meg tudod Te is nézni, a http://www.mavszuleszet.hu oldalon. Elég sok fontos infó van az oldalukon, és bemutatják a nőgyógyászatot, szülészetet, szülőszobát. Kukkants be! :wink:

Timi!
Boldog szülinapot!!! :D :D :D

Nikici!
De jó, hogy befordult!!! Leszállni még van ideje, már az haladás, hogy befordult!
Szemedet kúráld!!

Megnéztem az előrejelzést, vasárnap már csak 14 fok lesz. :shock: :shock:
És amíg én kórházban leszek is tök szar idő lesz, végig esős. Én nem bánom, mert legalább kapok majd levegőt a fülledt kórteremben. Kiskabátkát meg viszek a Petrának. :wink:

Jajj, úgy megnyugodtam, most is az esti tornáját tartja éppen a pocakomban! :D (mondtam ma neki, hogy egész végig olyan ügyes volt, mindent tudtam tőle csinálni ugyanúgy, semmi gond nem volt a terhességgel, erre az utolsó hétre összekoncentrálta az összes aggódást... )

LÁNYOK! 5 NAP MÚLVA BABÁZOK! ELHISZITEK? :roll: :D :shock: :shock:

Kép
katy76

czigka! :)

Én minden (ilyen) hirdetést utálok itt látni, akármilyen udvariasak is. :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

katy76! :)

Akkor is. :? :? :? :? :?

"LÁNYOK! 5 NAP MÚLVA BABÁZOK! ELHISZITEK?"
Majd, ha jön az SMS. :wink: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:36-kor.
Vendég

Én sem tudom, hogy miért ( :oops: :oops: :oops: :oops: ), de fürdés közben ugrott be ez a vicc:

A kis ősember megérkezik a barlanghoz és átnyújtja a bizonyítványát az apukájának, aki végigolvassa, majd így szól:

- Nézd fiam, azt, hogy megbuktál vadászatból megértem, mert még kicsi vagy és nem bánsz még jól a dárdával. Hogy ismételned kell földművelésből, elnézem, mert nem könnyű dolog, elég sok fáradságba kerül, hogy eredményes legyen. Hogy meghúztak barlangfestészetből, megbocsátom, mert még kicsi vagy, és a készséged még nem fejlodött ki, DE HOGY TÖRTÉNELEMBŐL IS
KARÓT KAPJÁL... AMIKOR ABBÓL MÉG CSAK KÉT OLDAL VAN!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ebbe pedig véletlenül botlottam bele és mivel vannak, akiket érint, nem bírtam otthagyni:

Már hetedszerre sem sikerült eltalálnia a vénámat, nővérke!
Döntse már el, hogy most vért vesz tőlem, vagy tetoválni akar!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó éjt/reggelt/napot mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:37-kor.
Vendég

...

KépKép

KépKép
boo

...

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:37-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:38-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 11:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Nagyon meg vagyunk ijedve, sajnos hasonló cipőbe léptünk, mint szegény marietta. Anya reggel hívott, hogy a 6 órás etetésnél vette észre, hogy Zsófi széklete véres :cry: Egyből elvitték vérvételre, remélhetőleg délutánra meglesz az eredmény. Mindenesetre szegénykémnek már újra bekötötték a fejére a kanült, mert lehet, hogy vissza kell tenni infúzióra :cry: Ha valaki tud néhány biztató szót mondani, vagy csak drukkolni a törpöm miatt, azt nagyon megköszönöm. Nagyon bízom benne, hogy nálunk is K vitamin hiány vagy tápszer allergia van a háttérben és semmi komoly baj. Sajnos azt a héten már mondta a doktornő, hogy Zsófi vérszegény, úgyhogy arra felírt valamilyen cseppeket, de azt csak hazajövetel után kellene adnunk neki. Bízom benne délutánra többet tudok... Pedig szegénykém már olyan szépen evett, tegnap emelni is kellett az adagján, mert állandóan éhes volt.

Zsombor szerencsére (eddig) rendben, szépen gyarapodik.

Most már fogalmam sincs mikor jöhetünk haza, és eldöntöttem, innentől az erre irányuló kérdések elől kitérek. Majd ha itthon vagyunk, akkor tájékoztatok róla mindenkit, a jóslásokba belefáradtam. Borzalmas, hogy mindig csak tolódik és tolódik az időpont.

A tetejébe pedig kedden a koraszülöttön ellopták a táskámat benne 140e Ft-nyi értékemmel (semmi extra: telefon, napszemüveg, némi készpénz, étkezési utalvány)... Az irataimat, kocsikulcsot, lakáskulcsokat és a magnó előlapját egy 7. kerületi kukából bányászta elő valami fószer, legalább ezek után nem kell járkálni. Pont ez hiányzott, de úgy voltam vele, hogy ennél nagyobb bajunk ne történjen, erre a mai hír nagyon aggasztó :cry:

Mivel nemrégiben a kocsink tükrét törték le, bízom benne, hogy a 3-as pechszéria ezennel befejeződött és a sötét felhők gyülekezete mögül talán előbújik végre a nap...

Bocsánat, hogy nem reagáltam a beírásokra, igazság szerint a múltkori írásom óta kizárólag marietta írásait olvastam el, hogy egy kicsit megnyugodjak.
nellike

Sziasztok!

Nem volt érkezésem már tegnap visszaolvasni,mert após tegnap tartotta a szülinapját a barátaival és kórház után odamentünk az étterembe.
CSak egy gyors helyzetjelentés a tegnap kórházlátogatásról,aztán majd este már nyugi lesz és akkor olvasok vissza...
Odaértünk a kórházba,beállunk a parkolóba és nem hazudok vagy 20 kisebbségi emberke ül a padon(és ez nem az összes volt,még érkeztek hozzájuk) a szülészet előtti parkolóban és pezsgőt bontanak,red bullt isznak és dínom-dánomoznak. Nem tudom,hogy miden gyereket így megünnepelnek-e,aki születik náluk,vagy ez egy különleges gyerkőc volt,mindenesetre megadták a módját. Na,akkor mondtam apának,hogy én tuti,hogy alapítványi szobába szeretnék menni,ha épp lesz üres. Belegondoltam,hogy ezek beállítanak,hacsak hármasával is a kismamához... Na neeeeeeeem... A szülésznő irtó jó fej volt,NST-vel minden ok,Lili nagyon rendes volt,nem úgy a mellettem lévő lány babája,úgyhogy őt sokkolták egy kicsit,na utána be is indult a gyerek... Levette a kenetet a szülésznő,jövő héten van meg a streptococcus eredmény. Minden kérdésemre választ kaptam,de a szülőszobát sajnos nem tudta megmutatni,mert sokan voltak még akik vártak rá és NST-re. Volt egy csaj,aki épp szült,amikor odaértünk másfél órája vajúdott és mire végeztünk,meg is született a baba. Úgyhogy ilyen szülést kívánok mindannyiunknak lányok!!Most megyünk vásárolni,közben jön az asztalos is,úgyhogy ma el leszek havazva,de este remélem lesz még energiám írni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Mellékelek az újonnan készült képekből:

Kép Ikrek Kép Zsófi királylány Kép Zsombor királyfi
nellike

Sziasztok!

Mindennap olvastalak titeket,de írni nem tudtam mert extra nyűgös voltam a héten!
De azért képben vagyok,de ennyi mindenre reagálni képtelenség!

Tímea!
Utólag Boldog szülinapot!

Az ikrek gyönyörüek,nagyon drukkolok Zsófi babának,és remélem hamar megtalálják mi a baj!
Na és persze Marietta Domijának is megy a drukk!

Rólunk!
Tegnap azt hittem a mi napunk lesz,vagyis már a héten mindennap éreztem:mintha!
Szépen egész nap hajtottam hogy minden rendben legyen itthon ha menni kell,este pedig a zuhany után szépen elmúlott minden!
Tegnap már déltöl fájdogáltam de estére semmi,pedig még a csajokat is lepasszoltam!
Hajnalban 4-7ig fájdogáltam 10 percenként jó erősen,de az is elmúlott!
Na sebaj eljön majd a mi napunk is!
Szerdán voltam dokinál,azt mondta bármikor jöhet,ha mégsem akkor ha lejár az idöm akkor kell mennem és megbeszéljük a továbbiakat!
Ide megérkezett a hidegfront,jó hideg van kinnt!
Talán valamit elindít! :oops:
Szép napot! :P
20140328174041

Nellike apa:Nagyon sajnálom,ami veletek történik.A Zsófi rendbe fog jönni,hamar rájönnek,mi a baj,és akkor tudják is orvosolni.Zsombi nagyon ügyes!A táskás ügy felháborító.Ennyi negatívum után csak pozitív változás jöhet. :D Én szorítok értetek,átérzem a helyzetet.Nellikét üdvözlöm,remélem ő már felépült,és jól van?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?